Page 1

Mielenterveysomaiset Pirkanmaa - FinFami ry

Kesä 2019 #etjääyksin


Sisältö Työntekijöiden retkikohteita

5

Kesä 2019 - aukioloajat

9

Ryhmät 10 Retket 11 Kesäkahvilat 16 Lomat 17 Syksyn kursseja 18

3


Kun yksi sairastuu, monen maailma muuttuu.

#etjääyksin


KESÄMENOJA Mikä on tämän kesän retkikohteesi? sari nurminen Koordinaattori, SOPE

”Lappeenrannassa menen käymään, kun kummityttö viettää ylioppilasjuhlia. Kiva siellä on käydä, olenhan sieltä kotoisin. Jännitän, että saanko tälle kesälle mökin viikoksi Naantalin Röölasta. Olin siellä viime kesänä viikon ja tänäkin kesänä olisi kiva sinne mennä mökkeilemään.”

anne salminen

Hanketyöntekijä, omaistyön koordinaattori

”Tänä kesänä on luvassa Pohjoisen reissu. Oulussa poiketaan toripoliisia silittämässä ja Rotuaarilla pyörähdetään torin tunnelmaa aistimassa. Rovaniemellä pitää tarkistaa, että napapiiri on edelleen paikallaan ja Inarijärvellä pitää poiketa varpaita huljuttamassa kummitytön rippijuhlahumun ohessa.”

5


Laura Lanansilta-Laine

Kaisa Hynynen Hanketyöntekijä

Hanketyöntekijä

”Ei sinällään mikään retki, mutta eräs juttu mitä kesässä odotan on Ed Sheeranin konsertti heinäkuussa, Malmin lentokentällä. Vietämme mieheni kanssa kesällä myös paljon aikaa Itä-Suomessa kotipaikkakunnillamme, luonnon läheisyydessä.”

”Kohdetta en vielä ole päättänyt, mutta aion mennä tulevana kesänä hevoseni kanssa maastoesteradalle, koska sitä huvia viimeksi kokeillut lapsena.”

oili huhtala Toiminnanjohtaja

tiina rissa

”Kesäloman alkuun pyrin järjestämään muutaman päivän matkan, jolloin pääsen irti työkuvioista. Mökillä riittää monenlaista puuhaa. Suunnitelmia ja unelmia on yleensä moninkertaisesti verrattuna siihen mitä loman aikana saa aikaan. Sellaista elämä on, unelmat joko toteutuvat tai eivät toteudu.

Vastaava koordinaattori, SOPE

”Veden äärelle on päästävä - joko järven tai meren. Järven liplatus rantakiviin tai meren kohina lokkien kirkunan säestämänä. Tuoksut ja tuulen tuntu. Hiljaisuus. Vain luonnon äänet. Siinä mieli lepää.”

Pääasia on, että voi rentoutua ja nauttia lomasta.”

6


Suvi Saarinen

Eija rättäri

Vastaava koordinaattori, Toivosta Turvaa

Omaisemäntä

”Niihaman maja Tampereella. Maja on kaikkien yhteinen kesämökki keskellä kaupunkia. Minun retkipäivään siellä sisältyy kävelyä luontopolulla, uimista ja lenkkisauna sekä tietenkin herkuttelua vohveleilla. Majalla voi vierailla useastikin ympäri vuoden , sillä se on auki tiistaista sunnuntaihin 10-19. Majalle on myös Ossi ja muut karvaiset kaverit tervetulleita. ”

”Olen lomani ajan suurimmaksi osaksi kesänviettopaikassa Hämeenkyrossä. Siellä on luonnon rauhaa ja mukava tehdä lenkkejä maalaismaisemassa. Toivottavasti myös sää on aurinkoinen ja lämmin, jolloin lomaan kuuluu vesijuoksu järvivedessä.”

Niina Ojala

Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori, järjestösihteeri

”Arajärvi. Kirkas vesi ja kiva pieni ranta. Haaveissa on myös käydä ajelemassa Saariston rengastie.”

juho soukka Koordinaattori, SOPE

”Pallosaari. Eteläisen Näsijärven helmi, upeat näkymät Näsiselän yli Tampereelle.”

Tomi Keiski Viestintäkoordinaattori

”Helin kioski Tampereen Viialassa Turtolan ja Kaukajärven välissä. Pieni ja sympaattinen kesäkioski viettää tänä kesänä 65-vuotissynttäreitään ja Heli on ollut mukana koko tuon ajan. Kioski on kuuluisa lihapiirakoistaan ja omalle pojalle on voinut näyttää, millaisia kioskit olivat isin lapsuudessa. Kioski on auki kesäiltaisin ja kun on lämmintä, yhteisöllisyys kukoistaa sen pihapiirissä. Tänne aion mennä pojan kanssa jäätelölle, useana iltana. ”

7


Tiina vartiainen Projektikoordinaattori

”En tiedä onko tämä varsinainen retkikohde, mutta... Rhodos! Olen saanut kutsun Rhodokselle ystäväni häihin. On mielenkiintoista päästä kreikkalaisiin häihin ja nähdä, kuinka ne eroavat suomalaisista hääjuhlista. Toimin myös morsiamen kaasona, joka varmasti tuo juhlaan oman erityislisänsä.”

Marjo Saloheimo

Järjestökoordinaattori

silja lampinen Alue- ja verkostotyön vastaava koordinaattori

”Italia on monta kertaa ollut lomakohteena. Tällä kertaa matka vie Sisiliaan. Saarella on upea luonto ja meri, ihana lämpö, mahtava ruoka ja ystävälliset ihmiset. Nuorena reppureissaajana olin edellisen kerran Sisiliassa, ja silloin jouduin maanjäristykseen. Toivottavasti tällä kertaa siltä vältytään, eikä Etna-tulivuorikaan ehkä purkaudu...”

”Ylöjärvellä Veittijärven kiertävä lenkki on ns. meidän juttu. Järvi on todella kirkasvetinen ja kaunis. Osa lenkistä kiertää vaihtelevassa metsässä, pienehkö pätkä on asfalttia, mutta jatkuu sitten taas maastossa. Vaikka matkan varrella on jonkin verran asutusta, se ei häiritse tällaista metsäfriikkiäkään. Mikä parasta viime talvena reitti pidettiin auki kävelijöille ensi kertaa. Siellä on ihana seurata vuodenaikojen vaihtumista. Reitille osuu myös se kuuluisa Ylöjärven avantouimareiden savusauna.”

8


Kes채 2019

FinFami Pirkanmaan toimisto ja omaisneuvonta avoinna kes채ll채 maanantaisin klo 12 - 16 torstaisin klo 12 - 16 Toimisto suljettuna 15.-26.7.2019 Toimisto puh. 040 582 5343 omaiset@finfamipirkanmaa.fi Omaisneuvonta puh. 040 722 4292 omaisneuvonta@finfamipirkanmaa.fi Mielenterveysomaiset Pirkanmaa - FinFami ry H채meenkatu 25 A (3. kerros) 33200 Tampere

9


Ryhmät Läheisen lähellä Aika: Torstai 20.6., 30.7. ja 27.8. klo 17.15 - 18.30 Paikka: Psykiatria- ja päihdekeskus, Hatanpäänkatu 3 B, 2krs. (neuvottelutila Mörkösali) Onko perheenjäsenesi, sukulaisesi, ystäväsi tai muu sinulle läheinen ihminen asiakkaana Tampereen mielenterveys- ja päihdepalveluissa? Haluaisitko saada lisää tietoa mielenterveys- ja päihdepalveluiden läheisille suunnatuista tukitoimista sekä vahvistusta omaan jaksamiseesi? Tampereen kaupungin mielenterveys- ja päihdepalveluiden ja Pirkanmaan FinFamin Toivosta turvaa -hankkeen yhteistyönä toteutettavat kuukausittaiset iltatilaisuudet tarjoavat läheisille tietoa, tukea sekä mahdollisuuden luottamukselliseen keskusteluun muiden läheisten kanssa. Tilaisuudet ovat maksuttomia eivätkä vaadi ennakkoilmoittautumista. Osallistujille järjestetään kahvitarjoilu. Myös lapset on otettu tilaisuudessa huomioon ja heille on varattu puuhaa.

10


RETKET Kesäretki Uuden Perunan Karnevaaleille ja Pilvilinnaan Kenelle: Perunoiden ystäville Aika: Lauantaina 15.6 klo 8.00-18.30 Missä: Uusikaupunki, Pakkahuoneentori 2 ja Taidetalo Pilvilinna Retki alkaa maittavan aamiaisen äärellä kahvila Amurin Helmessä klo 8 (Satakunnankatu 49, Tampere). Bussi lähtee kahvilan edustalta klo 9 ja Tampereelle palaamme n. klo 18.30. Uudenkaupungin viehättävässä vierasvenesatamassa järjestetään tapahtuma jonka teema on tietysti uusi peruna. Ruokaa on myynnissä maisteluannoksina eri ravintoloitsijoiden torille pystytetyissä ruokapisteissä ja tarjoamme kolme lipuketta sekä juoman kaikille retkelle lähteville. Alueelta voi poiketa tutustumaan myös esimerkiksi Pakkahuoneen puotiin tai Uudenkaupungin vanhaan kirkkoon joka on ollut käytössä jo vuodesta 1629. Karnevaaleilta siirrymme bussilla kohti Pilvilinnaa, joka on värikäs ja hauskalla tavalla omaperäinen taidetalo. Talon ulko- ja sisäseiniä koristavat kuvitukset ja näyttelyt ovat taiteilija Raija Nokkalan käsialaa. Seiniltä voi lukea

11


Ulla Kamppisen pilvirunoja. Pitsimökki ja vuosittain vaihtuvat taidenäyttelyt, tunnelmallinen taidepolku metsässä, kahviterassi meren rannassa, herkkupöytä ja omaperäinen korttipuoti takaavat, että Pilvilinna jää matkailijan mieleen harvinaislaatuisena taide-elämyksenä. Retken aikana olemme ulkona torilla, joten kannattaa varautua säänmukaisella pukeutumisella. Retken hinta: 36,40 € (sis. bussikuljetukset, aamiaisen, kolme maisteluannosta

ja juoman karnevaaleilla, opastetun kierroksen taidetalo Pilvilinnassa sekä taiteilijan itse leipoman leivonnaisen kahveineen)

Lisätietoja: Niina Ojala 040 582 5343 tai niina.ojala@finfamipirkanmaa.fi Ilmoittautumiset viimeistään 6.6. osoitteessa: www.finfamipirkanmaa.fi/retket

Kesän huippuretki Tuuriin, Kyläkauppa Veljekset Keskiselle Aika: Lauantaina 29.6. klo 10-20 Tuuri, Vesa Keskinen ja kyläkauppa on monelle tuttu tv:stä. Oletko jo kenties käynyt siellä? Nyt sinulla on mahdollisuus lähteä paikan päälle päiväksi ihmettelemään kyläkaupan kokoa ja tapahtumia. Lapsiperheille Tuurissa on tarjolla Miljoonativoli, joka on maksuton alle 13 vuotiaille lapsille/nuorille. Pieniä lapsia ajatellen kyläkaupan edestä löytyy

12


myös suomen suurin Muumipuisto. Noin 1 km päässä kyläkaupasta on myös seikkailupuisto Huikia. Huikia tarjoaa elämyksiä ja itsensä ylittämisen mahdollisuuksia yläilmoissa köysiseikkailun parissa. Kyläkaupalla on mahdollisuus myös minigolfin peluuseen. Shoppailijalle kyläkaupan tavaratalo tarjoaa yli 300 000 erilaista tuotetta sisustuksesta remontointiin. Pinta-ala on 40 000 neliötä, joten kierrettävää riittää. Alueelta löytyy myös vuoden 2019 kenkätoimittajaksi valittu Nahkapaikka Oy, Farkkuputiikki Zippers, Paita-Baari, Pentik, Veljekset Siltala ym. Retken hinta on 7 € / matkustaja.

Tuurin retki sisältää vain meno-paluu kyydin bussilla. Lähtö Keskustorilta la 29.6. klo 10. Paluu samaan paikkaan n. klo 20.

Ilmoittautuminen 14.6. mennessä osoitteessa: www.finfamipirkanmaa.fi/retket

Hyvinvointipiknik Hatanpään Arboretumissa Aika: Perjantaina 12.7. klo 11.30-13.30 Toivosta turvaa -hanke tarjoaa omaisille ja omaistyötä tekeville hyvinvointipiknikin Hatanpään Arboretumissa. Voit vain piipahtaa paikalla tai nauttia rauhassa keskipäivän piknikistä kauniissa miljöössä. Maksuton, ei ennakkoilmoittautumista. Tiedustelut: Suvi Saarinen, suvi.saarinen@finfamipirkanmaa.fi, 050 438 9442

13


Komediateatterin voi veljet! -näytös ja ruokailu Aika: Keskiviikkona 24.7. klo 16.30 Voi Veljet! on maailman parhaimman farssikirjailijan Ray Cooneyn ja hänen poikansa Michaelin mestariteosta. Rooleissa mm. Jukka Puotila ja Jukka Leisti. Kokoontuminen klo 16.30 Tampereen Komediateatterissa (Lapintie 3). Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä ja retken toteutuminen edellyttää minimissään 30 hengen osallistumista. Hinta: 40,60 € sisältäen lipun ja ruokailun Ilmoittautumiset viimeistään 19.6. osoitteessa: www.finfamipirkanmaa.fi/retket

Annen Taidekahvila -retki Aika: Lauantaina 10.8. klo 11-18 Lähde kanssamme tutustumaan Anne Mattilan taidekahvilaan ja hänen uuteen taidenäyttelyyn Onnellinen matkaaja. Paikka sijaitsee Karvialla, jonne teemme päiväretken bussilla. - Lähtö Keskustorilta vanhan kirkon edestä klo 11.00 - Buffet-lounas Tei-tuvalla klo 12-13 - Vierailu Annen taidekahvilaan n. klo 14-16 (kahvila sulkeutuu klo 16) - Paluumatka Tampereelle ilman pysähdyksiä klo 16.15

14


Retken hinta on 24 euroa / osallistuja ja se sisältää matkan ja ruokailun sekä taidenäyttelyn kahvituksineen. Ilmoittautumiset viimeistään 18.7. osoitteessa: www.finfamipirkanmaa.fi/retket

Retkihetki nuorille kintulammen majalla Kenelle? 15-29 -vuotiaille nuorille/nuorille aikuisille Milloin? Lauantaista sunnuntaihin 24.–25.8. Missä? Kintulammen maja Lähde mukaan viettämään rentoa ja mukavaa viikonloppua Kintulammen majalle. Retki on suunnattu n. 15–29-vuotiaille nuorille/nuorille aikuisille, joiden arkea kuormittaa läheisen mielenterveys- tai päihdeongelma. Kintulammen retkeilyalueella on nimensä mukaisesti lampi, jonka rannalla on retkeilymaja ja sauna. Nämä on vuokrattu käyttöömme. Mökissä on sähköt. Rannassa on laituri, josta halukkaat pääsevät myös uimaan. Mukaan tarvitset säänmukaiset vaatteet, pyyhkeen/uikkarit, makuupussin tai vuodevaatteet sekä mökkihenkisen asenteen. Luvassa saunomista ja uimista, nokipannukahvia, iltanuotio ja makkaran paistoa… Voit tulla mukaan myös vain päiväksi. Retken hinta 5 euroa. Yhteiskuljetus järjestyy halukkaille. Retkihetkelle voit ilmoittautua olemalla yhteydessä Sariin. Tiedustelut ja ilmoittautumiset: Sari puh. 040 544 3139, sari.nurminen@finfamipirkanmaa.fi

15


Kesäkahvilat Kesäkahvilassa vietetään aikaa yhdessä ja keskustellaan kesäisistä aiheista. Nyt maksuttomia kahvihetkiä vietetään neljässä eri paikassa. Keskiviikko 12.6. klo 14-16 Kartanokahvila Mielihyvin, Tehdaskartanonkatu 38 (Lielahden Kartano, Hiedanranta) Teemana ympäristön merkitys mielen hyvinvoinnille Torstai 27.6. klo 14-16 Konditoria Mari, Ahotie 34 (Nekala) Teemana hyvinvointia kulttuurista Torstai 4.7. klo 14-16 Uittotunnelin kahvila, Paasikiventie 38 Teemana muistoja Näsijärvestä Torstai 1.8. klo 14-16 Hotel & Cafe Lillan, Ahlmanintie 29 (Nekalassa Viinikan kirkon vieressä) Teemana mielen hyvinvointi Tilan vuoksi toivomme ennakkoilmoittautumisia, mutta paikalle voi toki tulla ilmoittautumattakin. Ilmoittautumiset tekstiviestillä tai sähköpostilla Suville 050 438 9442 / suvi.saarinen@finfamipirkanmaa.fi Lisätietoja: www.finfamipirkanmaa.fi/kesakahvilat Maanantaikahvilat toimistollamme aukeavat tuttuun tapaan 2.9.2019 alkaen.

16


Lomat Voimaa vertaisuudesta -loma aikuisille Ikaalisten kylpylässä Aika: 25. - 30.8. Paikka: Scandic Ikaalisten kylpylä Hinta: 100 euroa/hlö ”Voimaa vertaisuudesta on loma aikuisille omaisille, joiden läheisellä on mielenterveys- ja/tai päihdeongelmia. Voimaa vertaisuudesta -lomien tavoitteena on, että lomalaiset virkistyvät, tapaavat toisia samankaltaisessa elämäntilanteessa olevia sekä saavat vertaistuen ja lomaohjelman kautta voimavaroja arkeen. Virkistävä täysihoitoviikko Scandic Ikaalisten kylpylässä sisältää majoituksen ja ruokailut, kylpylän ja kuntosalin käytön, sekä ryhmäkohtaisen että yleisen vapaa-ajan ohjelman. Ikaalisten kylpylä sijaitsee kauniin Kyrösjärven rannalla, osoitteessa Huvilatie 2 (Hämyläntie 2). Hakuaika päättyy 25.5., jolloin hakemusten on oltava Mtlh:ssa. Lisätietoja hakemisesta osoitteessa www.finfamipirkanmaa.fi/lomatoiminta Loma on tuettu Veikkauksen tuotoilla ja se järjestetään yhteistyössä Mielenterveysomaiset Pirkanmaa FinFami ry:n ja Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry:n kanssa. Valinnat tekee Mtlh. Lomatukea voidaan myöntää korkeintaan kahden kalenterivuoden välein. Lomatuen hakijoilta ei vaadita yhdistyksen jäsenyyttä.

17


Syksyn kursseja Hullunkuriset perheet aulangolla Kenelle? Perheille, joissa vanhempi oireilee psyykkisesti Milloin? perjantai-illasta sunnuntaihin 27.-29.9.2019 Missä? Aulangon kylpylä Kurssi on tarkoitettu perheille, joissa äidillä tai isällä on mielenterveyden ongelmia ja perheessä on kouluikäisiä lapsia. Viikonloppukurssi järjestetään kylpylähotelli Scandic Aulangolla Hämeenlinnassa. Kurssi alkaa perjantai-iltana ja päättyy sunnuntaina iltapäivällä. Vanhemman sairautta käsitellään vanhemmuuden ja lasten kokemusten näkökulmasta. Aikuisten ryhmässä on keskusteluja ja pienryhmätyöskentelyä. Lasten ja nuorten kanssa asiaa käsitellään enemmän tekemisen kautta. Lapsille ja vanhemmille on sekä ikäryhmittäin omaa, että kaikille yhteistä ohjelmaa. Alle kouluikäisten lasten hoitoa emme valitettavasti pysty kurssilla järjestämään.

18


Kurssin hinta on 60 €/aikuinen ja 10 €/lapsi sisältäen majoituksen, ruokailut, kylpylän käytön ja kurssiohjelman. Hakuaika kurssille päättyy 18.8. 2019 Tiedustelut ja hakeminen: Juho puh. 040 547 7619, juho.soukka@finfamipirkanmaa.fi Hakemukset netissä: www.finfamipirkanmaa.fi/kurssit

suhteellista -kurssiviikonloppu pariskunnille Kenelle? Pariskunnille, joiden parisuhdetta kuormittavat mielenterveys- ja/tai päihdeongelmat. Milloin? Lauantaista sunnuntaihin 16.-17.11.2019 Missä? Toimintakeskus AiTo, Kirjoniementie 15, Tampere Onko kiviä raiteilla tai tiessä turhan suuria kuoppia? Näetkö vielä niitä hyviä yhteisiä asioita, joiden varaan parisuhde alkujaan rakentui? Kurssi järjestetään 16.-17.11.2019 AitO-toimintakeskuksessa Tampereen Aitolahden upeissa maisemissa Näsijärven rannalla. Kurssin tavoitteena on tarjota tietoa siitä, miten puolison mielenterveysja/tai päihdeongelma vaikuttaa parisuhteeseen. Yhdessä muiden samankaltaisessa elämäntilanteessa olevien pariskuntien kanssa on mahdollista vaihtaa ajatuksia mm. siitä, miten sairaus vaikuttaa perheen arkeen ja

19


parisuhteen rooleihin. Keskustelujen avulla pyritään löytämään suhteen vahvuuksia ja tunnusmerkkejä toimivasta parisuhteesta. Kurssin hinta on 100 € /pariskunta, joka sisältää majoituksen, ruokailut ja kurssiohjelman. Rentoa iltaa vietämme takkahuoneella ja mahdollisuus on myös saunomiseen. Hakuaika kurssille päättyy 10.10.2019. Tiedustelut ja hakeminen: Juho puh. 040 547 7619, juho.soukka@finfamipirkanmaa.fi Hakemukset netissä: www.finfamipirkanmaa.fi/kurssit

Portailla -kurssiviikonloppu nuorten vanhemmille Kenelle? Nuorten vanhemmille Milloin? 22.-24.11.2019 Missä? Toimintakeskus AiTo Kurssi on suunnattu vanhemmille, joiden n. 13 – 25-vuotiaalla nuorella on psyykkistä oireilua ja/tai päihteiden käyttöön liittyviä ongelmia. Nuoren sairaus saattaa uuvuttaa ja hämmentää koko perhettä. Kurssin tavoitteena on tarjota vanhemmille tietoa nuoruuden kehitysvaiheista sekä nuorten mielenterveysongelmista. Kurssilla on mahdollisuus tavata toisia samassa elämäntilanteessa olevia vanhempia ja saada uusia voimavaroja omaan jaksamiseen, sekä vanhemmuuteen.

20


Kurssi järjestetään AiTo -toimintakeskuksessa Tampereen Aitolahdella. Kurssin hinta on 60 €/henkilö sisältäen majoituksen,ruokailut ja kurssiohjelman. Hakuaika kurssille päättyy 25.10.2019 Tiedustelut ja hakeminen: Juho puh. 040 547 7619, juho.soukka@finfamipirkanmaa.fi Hakemukset netissä: www.finfamipirkanmaa.fi/kurssit

21


Kun läheinen sairastaa psyykkisesti, omasta hyvinvoinnista huolehtiminen jää usein toissijaiseksi. Valtakunnallisen omaiskyselyn (2014) mukaan 46 % mielenterveysomaisista on uupuneita ja heillä on suuri riski masentua itse. Auta meitä tukemaan omaisten jaksamista ja hyvinvointia.

Lahjoita haluamasi summa hyvään tarkoitukseen. Mielenterveysomaiset Pirkanmaa - FinFami ry FI 61 1147 3001 0092 20 (Nordea) Merkitse viestikenttään: LAHJOITUS Yritykset ja yhteisöt voivat tuoda esille lahjoituksensa omassa viestinnässään. Yhdistykseen voi olla yhteydessä mahdollisesta yhteistyöstä tai esimerkiksi toiveesta lahjoituksen kohdentamiseksi tiettyyn toimintaan. Rahankeräysluvan saaja: Mielenterveysomaiset Pirkanmaa – FinFami ry Rahankeräysluvan myöntäjä: Sisä-Suomen poliisilaitos / Sastamalan poliisiasema Luvan numero ja myöntämisajankohta: RA/2017/1268, 8.12.2017. Keräyksen toimeenpanoaika ja -alue: 1.1.2018-31.12.2019 Pirkanmaa: Akaa, Hämeenkyrö, Ikaalinen, Juupajoki, Kangasala, Kihniö, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Parkano, Pirkkala, Punkalaidun, Pälkäne, Ruovesi, Sastamala, Tampere, Urjala, Valkeakoski, Vesilahti, Virrat ja Ylöjärvi. Kerättävien varojen käyttötarkoitus: Kerätyt varat käytetään mielenterveysomaisten vertaistukeen ja virkistykseen. Omaisille järjestetään retkiä, tapahtumia, juhlia (esim. joulujuhlat, äitienpäivä- tai isänpäiväkahvit), irti arjesta -päiviä ja virkistysviikonloppuja. Aika, jonka kuluessa kerättävät varat on tarkoitus käyttää: Ei erillistä määräystä. Käytännön toimeenpanija: Mielenterveysomaiset 22 Pirkanmaa – FinFami ry


Omaisneuvonta puh. 040 722 4292 omaisneuvonta@finfamipirkanmaa.fi www.finfamipirkanmaa.fi Hämeenkatu 25 A 3. ja 6. krs 33200 Tampere

Profile for Mielenterveysomaiset Pirkanmaa FinFami ry

Kesä 2019 toimintakalenteri  

Kesä 2019 toimintakalenteri  

Advertisement