Page 1

nr.2

2017

120 ÅR 1912 Produktionen flyttes til Ringstedgade 32, Roskilde Familien bosætter sig i byen. får 4. børn

2017 ...

18 9 7 Julius M. Frellsen Starter firmaet i Slagelse.

SE FRELLSENS HISTORIE INDE I KATALOGET

Frellsen navnet og produkterne bliver kendt både i og uden for Roskilde 2. generation omgås bl.a. Lise Nørgaard der bla. Har skrevet… ”På vores vej hjem fra skole…”

1920 / 3 0


HISTORIE

18 9 7

14/9 Julius M. Frellsen Starter produktion af sukkervarer i Slagelse. Produktionen afsættes til lokale købmænd.

Flere butikker kommer til, nu som chokoladebutikker.

1950 ’ ER N E

1920 / 3 0

1912 Flytter både familie og firma til Roskilde hvor man i Ringstedgade 32 fortsætter driften af virksomheden.

udbredes Frellsen navnet med de gode bolsjer og sukkervarer over hele Sjælland. 2. generation af familien omgås blandt andet Lise Nørgaard. I en sød saga fra vores 100 års fødselsdag skrev hun blandt andet: ” På vores vej hjem fra skole…” Læs hele sagaen på www.frellsen.dk

Firmaets grundlægger dør og den ældste søn Henning Frellsen tager over. Desværre kun for en kort periode da han omkommer i en trafikulykke i 1945.

Firmaet tager springet 1949 fra producent til også at være detailled. Den første butik åbner i Holbæk og forhandler som noget nyt også chokolade.

1942

APPELSINER:

Hvert år i december uddeles der appelsiner til alle ansatte. Dette er en tradition der har eksisteret siden 1950'erne. Ole Frellsen mente at det i december, en travl tid, var vigtigt at alle var klar til at yde deres bedste. C-vitaminerne fra appelsinerne skulle sørger for dette (dengang var appelsiner en luksus vare der ikke var alle forundt).

1945 Den yngste søn Ole Frellsen overtager virksomheden og derfra går det stærkt. I tiden efter anden verdenskrig efter spørgers søde sager som I.M. Frellsens produkter.


1956 Softice var opfundet i USA 1920’erne og Frellsen lancerede det med stor succes i Danmark. De første blev serveret på en vaffelskal og kostede 25 øre.

1957

Ole Frellsen starter Rederi og det første skib opkaldes efter sin Mor ”MS Thora Frellsen” Rederiet ejer flere forskellige skibe frem til 1988, hvorefter man stopper shipping.

1958 Rammerne i Ringstedgade er bliver for små og firmaet flytter ud til det nyanlagte industriområde i Roskilde, hvor firmaet har sin adresse den dag i dag.

196 0 ' ER N E I løbet af de næste 10 år åbnede Frellsen kaffe 160 kaffebutikker over hele landet. Konceptet var stærkt med 4 kvaliteter, ¼ eller ½ kg poser + et bolsje til børnene og altid friskmalet.

Siden starten med kaffe i 60’erne har kaffemarkedet i Danmark været udsat for en stadig større konsolidering. Dengang havde hver større provinsby sit eget kafferisteri. Frellsen kaffe har klaret sig godt og vi har selv løbende været med til at opkøbe kaffefirmaer. Idag ristes mere end halvdelen af dansk kaffe i udlandet, Frellsen Kaffe er fortsat ristet i Roskilde.

196 4 Kaffe var en vigtig og særdeles indbringende varer for de danske købmænd. Derfor startede man en ren kaffebutik der kun solgte kaffe af forskellige kvaliteter. Kaffebutikken var nær endt som en fiasko – Kun da varelaget skulle sælges og man annoncerede kraftigt med dette fandt man frem til den rette formel.


20 07 Chokoladefabrikken flytter fra kælderen og der bygges en ny og moderne chokoladefabrik, inspireret af historien om Peter Pedal og chokoladefabrikken. De nye lokaler giver bedre arbejdsforhold og kvalitet.

1967

Ole Frellsen overtager Rederiet ”HavfrueLinjen” som sejlede mellem København og Malmø. Ideen var kombineret transport,restaurant og levende musik.

20 07

Peter og Henrik Frellsen udnævnes til Direktører for henholdsvis chokolade og kaffeafdelingen.

Claus Frellsen 3. generation starter Frellsen Kaffe Service i København. I takt med øget beskæftigelse bliver arbejdspladserne en stor del af kaffemarkedet – Med kaffe, maskiner og service slås Frellsen navnet også fast på arbejdspladsen – For kaffe skal der jo til…

Kafferisteriet udskiftes til et nyt moderne og mere miljøvenligt risteri.

20 03 / 4

196 8 1975 3. generation Claus, Jørgen og Michael Frellsen optages i firmaet.

1976

Supermarkederne overtog mere og mere af kaffesalget til de private forbrugere og efter en forlænget sommerferie-lukning, blev det beslutte at de resterende kaffebutikker skulle forblive lukket. Frellsen kaffe lukkede dermed som en del af den almindelige forbrugers kaffeverden. Dog fortsatte salget til virksomheder og bagerbutikker.

1971

Frellsen chokolade fremstiller deres første flødebolle. Siden er det blevet til ca. 3 mill. om året.

1973 Frellsen åbner en afdeling med import og engross salg af Frellsen Cherry (kirsebærvin) bliver ganske populær.

1982 Frellsens første bageri åbner i Farum og i alt etableres 4 butikker på Sjælland inden denne ideen opgives. Senere får man i chokoladeafdelingen stor glæde af ovnene har siden bagt mange kilometer Frellsen kransekage.

198 0 ’ ER N E I små 10 år driver Frellsen også en kæde af 5 grillbarer under navnet Miniteria.


20 0 9 Frellsen åbner en af landets første Frozen Youghurt butikker INaCUP i Rødovre centrum.

S EP T EM B ER 2017 Frellsen er i dag en sund virksomhed der fylder 120 år. Disse år har været fyldt af en stor virketrang og ønsket om at sætte ting i værk – men heldigvis også en realistisk tilgang og evne til ikke at sætte tingene over styr.I dag har vi fokus på kaffe og chokolade. Vores virketrang er fortsat stor og vi håber at vores tidslinje må få mange spændende påhæng i årene der kommer.

20 0 0 Peter Frellsen 4. generation starter i chokolade afdelingen. Året efter starter Henrik Frellsen i kaffe afdelingen.

Frellsen bliver Max Havelaar (Fairtrade) forhandler og senere producent. En tendens der er fortsat, så vi i dag har Fairtrade og økologiske tilbud inden for mange af vores kategorier.

1998

O K TO B ER 2017 I oktober 2017 åbner vi Fabriksbutik med friske varer og mulighed for at se vores chokolade produktion

1991

Ole Frellsen dør og ledelsen overtages af de 3 sønner i forening. Høyberg kaffe & The overtages. Med dette køb fordobles kaffe og the salget. Ud over en stor portefølje af private label kunder følger også Javabrænderiet med. Javabrænderiet leverer kaffe, the og chokolade til en stor del af specialbutikkerne i Danmark.

1992

KONKURRENCER:

Aggressiv annoncering var en vigtig del af kaffesalget. Ofte ledsaget af konkurrencer hvor man kunne samle mærker der gav adgang til lotteri. Den største konkurrence var i 1974 hvor køb af 12 x ¼ kg kaffe gav lod i en pulje der bestod af 12 Morris Mascotter og 1.000 gavekort på 50 kr. benzin.


FAMILIEN FRELLSENS STAMTRÆ

Julius M. Frellsen 1867-1942 (4 børn)

Henning Frellsen (1904-1945)

Ole Frellsen 1916-1991

Claus Frellsen 1942-

Jørgen Frellsen 1944-

Henrik Frellsen 1975-

Peter Frellsen 1972-

Michael Frellsen 1955-


Frellsens historie  
Frellsens historie