Page 1

ΠΕΙΤΕ ΤΗΝ

ΙΣΤΟΡΙΑ

ΤΟΥ ΡΟΤΑΡΥ Φωνητικές και Οπτικές Οδηγίες Ταυτότητας για Ροταριανούς


“το μεγαλύτερο επιτευγμα από όλα... ΕΙΝΑΙ ΤΟ Αποτέλεσμα τησ συνδυασμενησ προσπαθειασ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΚΑΙ του ΜΥΑΛΟΥ και του χεριου που δουλευουν μαζι σε Τέλειο συντονισμό.“ Paul Harris, ιδρυτησ


Περιεχόμενα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ 4 4 4 4

Υπόβαθρο Γιατί ενισχύουμε την εικόνα μας Τι έχουμε κάνει Τι χρεάζεται να κάνουμε

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ 5 6 7

Πως βρεθήκαμε εδώ Οι Αξίες και η Ουσία μας Η Φωνή μας

Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΜΑΣ

ΕΝΩΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ

9 9 10 10 11 12

Οπτική Εργαλειοθήκη Επισκόπηση Λογότυπα Συνδυασμοί Παραλλαγές Χρωμάτων, Κύρια Υπογραφή Παραλλαγές Χρωμάτων, Διακριτικό Σήμα

26 26 27 28 29 30

Έμπνευση Σχεδίασης Εξώφυλλα Φυλλαδίων Εσωτερικά Αναπτύγματα Κάθετα Πόστερ Οριζόντια Πόστερ Φυλλάδια (Αναδιπλούμενα)

13 14 15 16

Χρησιμοποιώντας το Διακριτικό Σήμα Καθαρός Χώρος και Ελάχιστο Μέγεθος για Εκτύπωση Καθαρός Χώρος και Ελάχιστο Μέγεθος για Ψηφιακή Χρήση Τρόπος Υπογραφής για Ομίλους, Περιφέρειες & Ζώνες

31 32 33

Διαφημιστικές Πινακίδες Ψηφιακά Ηλεκτρονικά Ενημερωτικά Δελτία

17

Βέλτιστες Πρακτικές

18 18 19 20 21 21 22 23

Χρωματική Παλέτα Επισκόπηση Τύποι Κωδικών Βέλτιστες Πρακτικές Τυπογραφία Κύρια, Δευτερεύουσα και Εναλλακτική Γραμματοσειρά Βέλτιστες Πρακτικές Εικόνες

23 24 24 25

Επισκόπηση Τύπου και Θέματος Εικονίδια και Ενημερωτικά Γραφικά Επισκόπηση Εικονίδια για τους Τομείς Στόχευσης

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 36

graphics@rotary.org rilicensingservices@rotary.org

ΠΡΟΣΕΧΩΣ Εργαλεία και πρότυπα θα είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο κατά τους προσεχείς μήνες. Οι πηγές αυτές θα καταστήσουν εύκολο να εφαρμόσετε τη νέα εμφάνισή μας στα φυλλάδιά σας, τα PowerPoints και άλλες έντυπες και ψηφιακές επικοινωνίες.


Υπόβαθρο

Εισαγωγή

Φωνητικές και Οπτικές Οδηγίες του Ρόταρυ

21 Αυγούστου 2013

Γιατί ενισχύουμε την εικόνα μας

Τι έχουμε κάνει

Τι χρεάζεται να κάνουμε

Για περισσότερα από 100 χρόνια, το Ρόταρυ έχει ενώσει ηγέτες αφοσιωμένους στο να εφαρμόζουν τις ικανότητες τους για την βελτίωση των κοινοτήτων τους. Παρά τον πάνω από έναν αιώνα αντίκτυπο σε κοινότητες σε όλο τον κόσμο, το Ρόταρυ δεν έχει την αναγνώριση που του αξίζει. Πρέπει να ξανασκεφτούμε πως λέμε την ιστορία μας, ώστε οι άνθρωποι παντού να καταλαβαίνουν τι αντιπροσωπεύει το Ρόταρυ, γιατί είμαστε διαφορετικοί και γιατί αυτό είναι σημαντικό.

Για να πούμε την ιστορία μας καλύτερα, πρέπει πρώτα να την ορίσουμε. Βασιζόμενοι σε εκτεταμένη παγκόσμια έρευνα, εμείς:

Η αναγέννηση της ιστορίας μας είναι το επόμενο φορτίο μας και είναι κάτι που απαιτεί πρωταθλητές σε επίπεδα, ομάδες και λειτουργίες.

Το 2011, το Ρόταρυ ξεκίνησε μια πολυετή πρωτοβουλία πρωτοφανούς κλίμακας για την ενίσχυση της εικόνας μας. Εκτός από την βελτίωση της γνώσης του κοινού για το τι κάνει το Ρόταρυ, θέλουμε να παρακινήσουμε, να εμπλέξουμε και να εμπνεύσουμε τα υπάρχοντα και τα μελλοντικά μέλη, τους δωρητές, τους συνεργάτες και το προσωπικό.

Ορίσαμε την ουσία μας για να προσδιορίσουμε πώς το Ρόταρυ είναι διαφορετικό από άλλους οργανισμούς Αναγεννήσαμε τις αξίες μας προκειμένου οι δράσεις μας να στηρίζουν τα λόγια μας Καθιερώσαμε τη φωνή μας ώστε να αντανακλά τον ξεχωριστό χαρακτήρα μας Διευκρινίσαμε πώς παρουσιάζουμε τις προσφορές μας, ώστε οι άνθρωποι να καταλάβουν τι κάνουμε και πώς μπορούν να εμπλακούν Ανανεώσαμε την οπτική μας ταυτότητα ώστε να ενεργοποιήσουμε την εμφάνιση και την αίσθησή μας ενόσω γιορτάζουμε την κληρονομιά μας

4

Είμαστε το Ρόταρυ και έχουμε μια μεγάλη ιστορία να πούμε.

Είναι στο χέρι όλων μας να προστατεύσουμε, να προωθήσουμε και να μεταφέρουμε αυτήν την ιστορία σε όλες τις συναλλαγές μας. Αυτός ο οδηγός θα σας βοηθήσει να εφαρμόσετε τη νέα εμφάνιση και τη νέα φωνή μας. Περισσότερες πληροφορίες θα είναι διαθέσιμες σε διαδικτυακά μέσα στους επόμενους μήνες. Ψάξτε για νέα εργαλεία και πρότυπα που θα σας βοηθήσουν να εφαρμόσετε τη νέα μας εμφάνιση στα φυλλάδια σας, στα PowerPoints σας και σε άλλες έντυπες και ψηφιακές επικοινωνίες. Μέσα από μια ενιαία εικόνα και μήνυμα του Ρόταρυ, δεν ενισχύουμε μόνο τη φήμη μας, αλλά ανυψώνουμε τη συνολική Ροταριανή εμπειρία.


Πως βρεθήκαμε εδώ

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Φωνητικές και Οπτικές Οδηγίες του Ρόταρυ

21 Αυγούστου 2013

Μία άνευ προηγουμένου ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΜΑΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΙΣ δυνάμεις μας για σαφήνεια και επιδραση

Η παγκόσμια έρευνά μας αποκάλυψε τρεις απόψεις

Τα πορίσματα της έρευνάς μας καθορίζουν ποιοι είμαστε (υπεύθυνοι ηγέτες), τι κάνουμε (διασυνδέουμε) και γιατί αυτό είναι σημαντικό (ο αντίκτυπος στην κοινότητα). Η διασταύρωση της έρευνας αποκάλυψε πώς να αθροίσουμε αυτές τις δυνάμεις σε ένα συναρπαστικό τρόπο.

Οι Ροταριανοί είναι υπεύθυνοι ηγέτες - τόσο κοινωνικά, όσο και ηθικά Η σύνδεση έχει και θα είναι πάντα η κινητήρια δύναμη πίσω από το Ρόταρυ Δεν είναι μόνο για την παγκόσμια επίδραση - εμείς επιδρούμε στις κοινότητες σε παγκόσμια κλίμακα

› ›

Ορίσετε την ηγεσία με άποψη και θετική προσέγγιση, όχι με ετικέτες ή με τίτλους Επισημάνετε τις συνδέσεις και τις κοινότητες, όχι το άτομο

Διευκρινήσετε το είδος της επίδρασης των δράσεων του Ρόταρυ (δηλαδή, κοινοτική επίδραση σε παγκόσμια κλίμακα) - αλλαγή διαρκείας

5


Οι Αξίες και η Ουσία μας Τι είναι οι “αξίες;” Οι αξίες καθοδηγούν τη συμπεριφορά μας. Αντιπροσωπεύουν τις πεποιθήσεις μας, τι κάνουμε και πώς ενεργούμε.

Πώς ορίζουμε τις αξίες μας; Οι αξίες μας είναι ριζωμένες σε κατευθυντήριες αρχές που πάντα καθόριζαν το Ρόταρυ. Τώρα, θέλουμε να αναγεννήσουμε τις αξίες μας, δείχνοντας πως μπορούμε να τις δείξουμε σε κοινότητες σε όλο τον κόσμο.

Τι εννοούμε με τον όρο “ουσία”; Η ουσία μας καθορίζει τι κάνουμε:

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Φωνητικές και Οπτικές Οδηγίες του Ρόταρυ

ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΜΑΣ

Παίρνουμε μέτρα για τη βελτίωση των κοινοτήτων μας σε όλο τον κόσμο

ΠΩς ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΜΑΣ

Συναδέλφωση και Παγκόσμια Κατανόηση

› Χτίζουμε σχέσεις για μια ζωή

Ήθος και ακεραιότητα

› Τιμούμε τις δεσμεύσεις μας

Διαφορετικότητα

› Ενώνουμε ποικίλες προοπτικές

Ενώνουμε ηγέτες από όλες τις ηπείρους, τους πολιτισμούς και τα επαγγέλματα Ανταλλάσσουμε ιδέες

21 Αυγούστου 2013

Επαγγελματική Τεχνογνωσία, Προσφορά Υπηρεσιών και Ηγεσία

Εφαρμόζουμε την ηγεσία και την τεχνογνωσία μας για την επίλυση κοινωνικών ζητημάτων

6


Η Φωνή μας

Τι είναι η φωνή μας; Η φωνή μας είναι το μοναδικό ύφος και ο τρόπος με τον οποίο επικοινωνούμε. Γιατί είναι μια χαρακτηριστική φωνή σημαντική για το Ρόταρυ; Δεν υπάρχει κανένας οργανισμός όπως το Ρόταρυ. Για να εξασφαλίζεται η επικοινωνία μας, να αποδίδεται ο ξεχωριστός χαρακτήρα μας - και το πως οι άνθρωποι βιώνουν το Ρόταρυ - θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε μια ενιαία φωνή σε όλες τις αλληλεπιδράσεις μας. Με την ομιλία, τη γραφή και σχεδιάζοντας με μια φωνή, οι επικοινωνίες μας θα δείχνουν, θα δίνουν την αίσθηση και θα ηχούν αλάνθαστα όπως το Ρόταρυ. Πώς πρέπει να χρησιμοποιούμε τη φωνή μας; Τα χαρακτηριστικά της φωνής μας χρησιμεύουν ως οδηγός για το πώς μιλάμε, γράφουμε και σχεδιάζουμε. Χρησιμοποιήστε τα ως κριτήρια για την αξιολόγηση των επικοινωνιών σας. Μια ποικιλία από οπτικά και λεκτικά εργαλεία (π.χ., αντιγραφή, εικόνες, ενημερωτικά γραφικά κ.λπ.) μπορούν να μας βοηθήσουν να εμποτίσουμε με τη φωνή μας όλες τις επικοινωνίες μας. Για λεπτομέρειες σχετικά με το πώς να εφαρμόσετε τα οπτικά στοιχεία ταυτότητας, ανατρέξτε στις σελίδες 9-25.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Φωνητικές και Οπτικές Οδηγίες του Ρόταρυ

21 Αυγούστου 2013

η φωνη μασ ειναι...

αυτο σημαινει...

οι επικοινωνιεσ μασ ειναι...

Έξυπνη

Βλέπουμε τα προβλήματα από διαφορετικές οπτικές γωνίες και εφαρμόζουμε την τεχνογνωσία μας για την αντιμετώπιση των κοινωνικών ζητημάτων με τρόπους που οι άλλοι δεν μπορούν. Είμαστε διορατικοί και απαιτητικοί.

Ευσπλαχνική

Η αντιμετώπιση των πιο δύσκολων προκλήσεων του κόσμου απαιτεί ευαισθησία. Εμείς επιβραβεύουμε πραγματικούς ανθρώπους και ιστορίες που είναι συναφείς και παγκόσμιες.

Επίμονη

Βρίσκουμε βιώσιμες λύσεις σε συστημικά προβλήματα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Μιλάμε με σαφήνεια και αυτοπεποίθηση.

Έμπνευση

Παρακινούμενοι από τις διαρκείς διασυνδέσεις και τη θετική αλλαγή που φέρνουμε στις κοινότητες και στον κόσμο, ενθαρρύνουμε και άλλους να αναλάβουν δράση. Μεταδίδουμε την ελπίδα, τον ενθουσιασμό και το πάθος.

Ενημερωμένες Οξυδερκείς Έγκυρες Συμπονετικές Ειλικρινείς Ελκυστικές Τολμηρές Στοχευμένες Θαρραλέες Αισιόδοξες Ελπιδοφόρες Με όραμα

7


Η Φωνή μας Παραδείγματα

Εδώ είναι μερικά παραδείγματα για να δείξουμε πώς η φωνή μας ενισχύει το μήνυμά μας:

Φωνητικές και Οπτικές Οδηγίες του Ρόταρυ

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

παραδειγματα ΠΡΙΝ (χωρίς τη φωνή του Ρόταρυ) Πρόσκληση σε υποψήφια μέλη να επισκεφθούν έναν τοπικό Όμιλο

Το Ρόταρυ αποτελείται από απλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο που εργάζονται από κοινού για την προστασία του περιβάλλοντος, την εξάλειψη της πολιομυελίτιδας, τη βελτίωση των κοινοτήτων και την επίτευξη και άλλων εκπληκτικών πραγμάτων.

ΜΕΤΑ (με τη φωνή του Ρόταρυ)

Μάθετε περισσότερα στο rotary.org

Απόσπασμα από το Rotary.org

Επέτειος του Ρόταρυ Η 108η επέτειος του Ρόταρυ σηματοδοτεί ένα χρόνο από επιτεύγματα στον αγώνα για την εξάλειψη της πολιομυελίτιδας και την εντατικοποίηση της δέσμευσης να ολοκληρώσουμε το έργο. Μπορείτε να βοηθήσετε με το να μάθετε πώς να χρησιμοποιήσετε την ευαισθητοποίηση, ώστε να ενθαρρύνετε τις κυβερνήσεις να χρηματοδοτήσουν το ζωτικής σημασίας έργο της εξάλειψης της πολιομυελίτιδας.

21 Αυγούστου 2013

Είναι καταπληκτικό το τι μπορούμε να πετύχουμε όταν καρδιά και μυαλό δουλεύουν από κοινού. Δείτε πώς οι ηγέτες από χώρες, πολιτισμούς και επαγγέλματα σε όλο τον κόσμο έχουν αναλάβει δράση για την ενίσχυση της υγείας, την ενδυνάμωση της νεολαίας, την προώθηση της ειρήνης και την ανάδειξη της κοινότητας. Ενωθείτε με τους ηγέτες σε ένα Ροταριανό Όμιλο κοντά σας.

Άλλη μια χρονιά, άλλη μια ευκαιρία να γράψουμε ιστορία

8

γιατι ειναι αποτελεσματικο • Είναι ενεργό, εμπνέει, και προσκαλεί. • Ισορροπεί τη συμπόνια (καρδιά) και την ευφυία (μυαλό) • Καθορίζει ηγετική νοοτροπία (διαφορετικές οπτικές γωνίες) και δράση • Διευκρινίζει την επιρροή μας • Περιλαμβάνει μια σαφή έκκληση για δράση

• Ο τίτλος εμπνέει αντί να περιγράφει

• Τονίζει την επιμονή που

Είμαστε πιο κοντά από ποτέ στην χαρακτηρίζει το Ρόταρυ εξάλειψη της πολιομυελίτιδας. Αλλά • Είναι πιο συμπονετικό και ανθρώπινο (δηλ. ακόμη και τώρα, καθώς γιορτάζουμε χρησιμοποιεί το την108η χρονιά της επίδρασής μας συλλογικό “εμείς”) στην κοινότητα, μας υπενθυμίζεται ότι Έχει μια σαφή έκκληση • υπάρχουν πολλά ακόμα να κάνουμε. για δράση Γίνετε ένας αποτελεσματικός υποστηρικτής ώστε όλοι μαζί να μπορέσουμε να τελειώσουμε τη δουλειά μας.


Οπτική Εργαλειοθήκη Επισκόπηση Εστιασμένη, σκόπιμη, έμπνευση, με ένα άγγιγμα χρυσού.

Φωνητικές και Οπτικές Οδηγίες του Ρόταρυ

Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΜΑΣ

Χρώματα σελ.18-20

Τυπογραφία σελ.21-22

Ροταριανά Χρώματα

Πρωταρχική

FRUTIGER BLACK CONDENSED ALL CAPS FOR HEADLINES AND MAIN NAV

Η οπτική εργαλειοθήκη μας, περιέχει τα βασικά στοιχεία του οπτικού μας συστήματος. Περιλαμβάνει τα λογότυπά μας, την παλέτα χρωμάτων, την τυπογραφία, την εικονογραφία, καθώς και ενημερωτικά γραφικά, μαζί με το στυλ φωτογραφίας και προτεινόμενα θέματα. Κάθε στοιχείο έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί σε αρμονία με τα άλλα, ενώ παρέχει ευελιξία μέσα σε ένα πλαίσιο εργασίας. Όταν συνδυάζονται, μεταφέρουν με σαφήνεια την ενεργό ηγεσία μας, το επίμονο πνεύμα μας και την συμπόνια μας.

21 Αυγούστου 2013

Δευτερεύοντα

Παστέλ

Ουδέτερα

Δευτερεύουσα Frutiger for subheads, secondary nav, info graphics, and lockups Light Italic Roman Italic Bold Italic Black Italic Ultra Black

Sentinel for body text, secondary heads, captions, and callouts Light Italic Book Italic Medium Italic Semibold Italic Bold Italic

Λογότυπα σελ.10-17 Κύρια Υπογραφή

Διακριτικό Σήμα

Εικόνες σελ.23 Ροταριανοί Ανταλλάσουν Ιδέες

Ροταριανοί Αναλαμβάνουν Δράσεις για την Κοινότητα

Τύπος Εικονιδίων σελ.24

Ενημερωτικά Γραφικά σελ.24

72 %

25 % 50 % 75 %

Μεταφορικά

9


Λογότυπα Συνδυασμοί

Το λογότυπό μας έχει πρόσφατα εξελιχθεί για να περιλαμβάνει το λεκτικό σήμα μας, το οποίο είναι η λέξη «Rotary» και το έμβλημά μας, τον Τροχό του Ρόταρυ.

Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΜΑΣ

Φωνητικές και Οπτικές Οδηγίες του Ρόταρυ

Κύρια Υπογραφή

Διακριτικό Σήμα

Η λέξη “Rotary” εμφανίζεται πάντα πριν από το έμβλημά μας σε όλες τις υπογραφές μας. Αυτό το επίσημο λογότυπο είναι η “Κύρια Υπογραφή”, η οποία θα πρέπει να χρησιμοποιείται παντού όπου είναι δυνατόν. Το “Διακριτικό Σήμα” δεν θα πρέπει να εμφανίζεται μόνο του, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί με την “Κύρια Υπογραφή” και θα πρέπει να μεγενθυθεί ώστε να έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο. Είναι ζωτικής σημασίας να διατηρηθεί η συνοχή των υπογραφών μας. Η τοποθέτηση και οι αναλογικές σχέσεις όλων των τμημάτων που αποτελούν την υπογραφή είναι σταθερές και δεν πρέπει ποτέ να μεταβληθούν.

Λεκτικό Σήμα του Ρόταρυ

21 Αυγούστου 2013

Έμβλημα του Ρόταρυ

10


Λογότυπα Παραλλαγές Χρωμάτων, Κύρια Υπογραφή Η έγχρωμη υπογραφή του Ρόταρυ είναι η επίσημη, προτιμώμενη εκδοχή μας. Πάντα να τη χρησιμοποιείτε σε ψηφιακά περιβάλλοντα και κάθε φορά που τυπώνετε με τουλάχιστον δύο χρώματα. Το έμβλημα μας πρέπει πάντα να εμφανίζεται στο Rotary Gold, εκτός εάν δεν είναι δυνατή η δίχρωμη εκτύπωση.

Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΜΑΣ

Φωνητικές και Οπτικές Οδηγίες του Ρόταρυ

Θετική (για ανοιχτόχρωμα ή λευκά φόντα μόνο) Έγχρωμη

Μην τροποποιήσετε ή αλλάξετε τα χρώματα που αποτελούν την υπογραφή. Οι μονόχρωμες παραλλαγές των υπογραφών του Ρόταρυ, παρέχονται σε μαύρο, σε Rotary Azure και σε λευκό για τoν αντεστραμμένο τύπο. Αυτά μπορούν να εφαρμοστούν σε εκτύπωση ενός χρώματος ή σε πολύ σύνθετα φόντα που μπορούν να εμποδίσουν την αναγνωσιμότητα ή την εμφάνιση των χρωμάτων. Χρησιμοποιήστε την κατάλληλη έκδοση χρώματος για να διατηρήσετε την καλύτερη αντίθεση και να είναι ευανάγνωστο: θετικό για το φως ή τα λευκά φόντα και αντεστραμμένο για σκούρα φόντα. Συμβατές μεταλλικές εκδόσεις των χρωμάτων του Ρόταρυ που παρουσιάζονται σε αυτή τη σελίδα μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για ειδικές περιστάσεις. Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την παλέτα χρωμάτων μας, δείτε στις σελίδες 18-20.

21 Αυγούστου 2013

Μονόχρωμη Rotary Royal Blue

Rotary Gold

100% μαύρο

Αντεστραμμένη (για σκούρα φόντα μόνο) Έγχρωμη

Μονόχρωμη (100% λευκό)

100% Rotary Azure

11


Λογότυπα Παραλλαγές Χρωμάτων, Διακριτικό Σήμα

Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΜΑΣ

Το Διακριτικό Σήμα θα πρέπει να εμφανίζεται πάντοτε σε Rotary Gold, εκτός εάν η δίχρωμη εκτύπωση δεν είναι δυνατή.

Φωνητικές και Οπτικές Οδηγίες του Ρόταρυ

21 Αυγούστου 2013

Έγχρωμο Σκούρα Εικόνα

Ανοιχτό χρώμα

Αποδεκτά συμπαγή χρώματα φόντου

Οι μονόχρωμες παραλλαγές του Διακριτικού Σήματος παρέχονται σε μαύρο, σε Rotary Azure και σε λευκό για τον αντεστραμμένο τύπο. Αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο για μονόχρωμη εκτύπωση. Συμβατές μεταλλικές εκδόσεις του Rotary Gold μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για ειδικές περιστάσεις. Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την παλέτα χρωμάτων μας, δείτε στις σελίδες 18-20.

Μονόχρωμο 100% μαύρο Rotary Gold

100% Rotary Azure 100% λευκό (αντεστραμμένο)

12


Λογότυπα Χρησιμοποιώντας το Διακριτικό Σήμα Πάντα ΜΕΓΑΛΟ

Το Διακριτικό Σήμα μας είναι ένα σύμβολο της ηγεσίας μας. Θα πρέπει να εμφανίζεται μεγάλο σε εντυπωσιακές ανακοινώσεις για να κάνει μια τολμηρή παρουσία και να προωθεί μια αίσθηση επείγοντος.

Φωνητικές και Οπτικές Οδηγίες του Ρόταρυ

Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΜΑΣ

21 Αυγούστου 2013

Μέγεθος

Διαφάνεια

Σχέση μεγέθους του Διακριτικού Σήματος και της Κύριας Υπογραφής

100% αδιαφανές σε συμπαγή

Πάντα κοντά στη Κύρια Υπογραφή Το Διακριτικό Σήμα πρέπει πάντα να εμφανίζεται με μια από τις υπογραφές μας και ποτέ μόνο.

Μην γίνει κατάχρηση

Κρατήστε το, αν γίνεται, για εξώφυλλα ή έντυπα μιας σελίδας, όπως αφίσες ή διαφημίσεις. Αποφύγετε να το επαναλαμβάνετε πάρα πολλές φορές μέσα σε κάθε επικοινωνία ή να το χρησιμοποιείτε σε υποδεέστερες καταστάσεις, όπως σε εσωτερικά αναπτύγματα ή δευτερεύουσες ιστοσελίδες. Για τις επιλογές χρωμάτων, δείτε στη σελίδα 12.

x

4x minimum

Παραδείγματα (το Διακριτικό Σήμα πάντα κοντά στην Κύρια Υπογραφή) Μονή σελίδα επικοινωνιών

Πολυσέλιδα (Εμπρός/Πίσω)

13


Λογότυπα Καθαρός Χώρος και Ελάχιστο Μέγεθος για Εκτύπωση ΛΟΓΟΤΥΠΟ

Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΜΑΣ

Φωνητικές και Οπτικές Οδηγίες του Ρόταρυ

21 Αυγούστου 2013

14

ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΙΑ ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Κύρια Υπογραφή Το ελάχιστο μέγεθος είναι 13mm / 0,5” Δεν υπάρχει περιορισμός για το μέγιστο ύψος

Διακριτικό Σήμα

Το ελάχιστο μέγεθος του εμβλήματος είναι 4mm σε ύψος κοντά στη Κύρια Υπογραφή

13mm 0.5"

Ελάχιστη Αναλογία: 52mm / 2” όταν συνδυάζεται με τη Κύρια Υπογραφή

Δεν υπάρχει περιορισμός για το μέγιστο ύψος

Καθαρός Χώρος

Καθαρός χώρος δηλαδή, ο χώρος γύρω από τη Κύρια Υπογραφή - είναι ίσος με το ύψος του κεφαλαίου “R” στη λέξη Rotary.


Λογότυπα Καθαρός Χώρος και Ελάχιστο Μέγεθος για Ψηφιακή Χρήση ΛΟΓΟΤΥΠΟ Κύρια Υπογραφή Το ελάχιστο μέγεθος είναι 60px

Φωνητικές και Οπτικές Οδηγίες του Ρόταρυ

Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΜΑΣ

ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΙΑ Η/Υ 60px

Δεν υπάρχει περιορισμός για το μέγιστο ύψος Διακριτικό Σήμα Το ελάχιστο μέγεθος του εμβλήματος είναι 4px κοντά στη Κύρια Υπογραφή Δεν υπάρχει περιορισμός για το μέγιστο ύψος Απλοποιημένη Υπογραφή Για την ψηφιακή χρήση σε μικρούς και περιορισμένους χώρους Το μέγιστο μέγεθος είναι κάτω από 60px για Η/Υ 80px για κινητό/ταμπλέτα

Ελάχιστη Αναλογία: 240px όταν συνδυάζεται με την Κύρια Υπογραφή 120px όταν συνδυάζεται με την Απλοποιημένη Υπογραφή

30px

21 Αυγούστου 2013

ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟ/ΤΑΜΠΛΕΤΑ

80px

Ελάχιστο Αναλογία: 320px όταν συνδυάζεται με την Κύρια Υπογραφή 160px όταν συνδυάζεται με την Απλοποιημένη Υπογραφή

40px

Το μικρότερο μέγεθος είναι 30px για Η/Υ 40px για κινητό/ταμπλέτα

Καθαρός Χώρος

15

Ο καθαρός χώρος για την Κύρια Υπογραφή είναι ίσος με το ύψος του μικρού “ο” στη λέξη Rotary.


Λογότυπα Τρόπος Υπογραφής για Ομίλους, Περιφέρειες & Ζώνες Έχουμε δημιουργήσει ειδικά συστήματα υπογραφής που σας επιτρέπουν να εντοπίσετε τον Όμιλό σας, την Περιφέρεια ή τη Ζώνη σε όλα τα είδη επικοινωνίας σας. Κατά τους προσεχείς μήνες, θα παρέξουμε ένα εργαλείο για κάθε Όμιλο για να δημιουργήσει τη δική του υπογραφή. Οι πωλητές των Διακριτικών του Ρόταρυ θα είναι επίσης σε θέση να διαθέτουν αυτές τις υπογραφές πάνω σε εμπορεύματα. Ροταριανοί Όμιλοι Η υπογραφή του Ροταριανού Ομίλου αποτελείται από την Κύρια Υπογραφή πλέον του ονόματος του Ομίλου και θα πρέπει να χρησιμοποιείται αντί της Κύριας Υπογραφής σε επίπεδο επικοινωνίας του Ομίλου. Η προτιμώμενη διαμόρφωση είναι Ροταριανός Όμιλος [του/στην] [Τοποθεσία], με τη λέξη Ρόταρυ πρώτη. Έχουν προβλεφθεί δύο αποδεκτές εναλλακτικές λύσεις για να καλυφθούν παραλλαγές στα ονόματα των Ομίλων. Η σχέση θέσης και μεγέθους μεταξύ του λεκτικού συμβόλου Ρόταρυ και του εμβλήματος είναι σταθερή και δεν πρέπει ποτέ να μεταβάλλεται. Περιφέρειες και Ζώνες Οι υπογραφές της Περιφέρειας και της Ζώνης αποτελούνται από την Κύρια Υπογραφή πλέον του αριθμού Περιφέρειας ή Ζώνης και πρέπει να αντικαταστήσουν την Κύρια Υπογραφή σε επικοινωνίες Περιφέρειας και Ζώνης. Κατά τη δημιουργία, χρησιμοποιείστε τις ίδιες προδιαγραφές με τις υπογραφές του Ομίλου παραπάνω.

Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΜΑΣ

Φωνητικές και Οπτικές Οδηγίες του Ρόταρυ

21 Αυγούστου 2013

ΡΟΤΑΡΙΑΝΟΙ ΟΜΙΛΟΙ Προτιμώμενο

Αποδεκτές Εναλλακτικές λύσεις 0.5" / 13mm

[Τοποθεσία] Όµιλος [του/στην] Όµιλος [του/στην] [Τοποθεσία]

[Τοποθεσία] 0.25" / 6.4mm 0.22" / 5.6mm

Όµιλος Αντιγράψτε ανωτέρω και κατωτέρω: Frutiger LT STD 45 Light,12pt, Rotary Royal Blue δεξιά στοίχιση στο λεκτικό σύµβολο Rotary

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΖΩΝΕΣ Περιφέρειες

Περιφέρεια 1239

Ζώνες

Ζώνη 33

Ζώνες 24 & 32

Ζώνες 21Β΄-27

16


Λογότυπα Βέλτιστες Πρακτικές

Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΜΑΣ

Φωνητικές και Οπτικές Οδηγίες του Ρόταρυ

21 Αυγούστου 2013

Κύρια Υπογραφή

Χρησιμοποιήστε την Κύρια Υπογραφή σε ένα φόντο που διαθέτει επαρκή αντίθεση.

Χρησιμοποιήστε μια δίχρωμη Κύρια Υπογραφή όταν κάνετε έγχρωμη εκτύπωση.

Κρατήστε την Κύρια Υπογραφή χωρίς περιγράμματα, ειδικά εφέ ή άλλα γραφικά στοιχεία.

Κρατήστε την Κύρια Υπογραφή απαλλαγμένη από χρωματικό φόντο και χρησιμοποιήστε τη σωστή γραμματοσειρά και το σύμβολο ®.

Κρατήστε όλα τα στοιχεία μη παραμορφωμένα και στη σωστή σειρά.

Χρησιμοποιήστε τα ροταριανά χρώματα που παρατίθενται στη σελίδα 12 για το Διακριτικό Σήμα.

Ρυθμίστε σωστά το μέγεθος του διακριτικού σήματος όταν το χρησιμοποιείτε με το λογότυπο, όπως φαίνεται στη σελίδα 13.

Βεβαιωθείτε ότι το Διακριτικό Σήμα είναι απολύτως αναγνώσιμο.

Τοποθετήστε το Διακριτικό Σήμα μακριά από το λογότυπο.

Διακριτικό Σήμα

Κρατήστε το Διακριτικό Σήμα ολόκληρο - ποτέ περικομμένο.

17


Χρωματική Παλέτα Επισκόπηση

Είμαστε έξυπνοι, συμπονετικοί, επίμονοι, εμπνέουμε και έχουμε επιλέξει μια σειρά από χρώματα για να εκφράσουμε αυτά τα χαρακτηριστικά μας. Λίγες αποχρώσεις του μπλε και ένα άγγιγμα ΧΡΥΣΟΥ είναι τα κυρίαρχα χρώματά μας. Για να δημιουργήσετε μια ενιαία εμφάνιση και αίσθηση, αυτά τα χρώματα ηγεσίας θα πρέπει να χρησιμοποιούνται πιο συχνά από ότι τα άλλα χρώματα στην παλέτα μας. Χρησιμοποιήστε το Rotary Azure τις περισσότερες φορές και κρατήστε ως εναλλακτικό το Rotary Sky Blue και το Rotary Royal Blue να συμπληρώνουν και να τονίζουν. Το Rotary Gold θα πρέπει να χρησιμοποιείται ως το “κόσμημα” σε μια σελίδα. Χρησιμοποιήστε τα δευτερεύοντα χρώματα με φειδώ για να δημιουργήσετε κατά περίπτωση μια περιστασιακή έμφαση ή διαφοροποίηση στα πλαίσια μιας σειράς. Τα παστέλ και τα ουδέτερα παρέχουν την αναγκαία ευελιξία κατά την εργασία με φόντο, σχέδια και την ιεράρχηση των πληροφοριών, χωρίς να είναι καταθλιπτικά. Όλα τα χρώματα έχουν επιλεγεί προσεκτικά για να συμπληρώνουν το ένα το άλλο στις περισσότερες περιπτώσεις. Θα πρέπει να χρησιμοποιούνται στην καθαρή μορφή τους, ποτέ αλλοιωμένα. Ανάλογες μεταλλικές εκδόσεις αυτών των χρωμάτων μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ειδικές περιστάσεις, όπως η σήμανση ή σήματα πέτου ή όταν χρησιμοποιούνται σε υλικά για βραβεία και πιστοποιητικά.

Φωνητικές και Οπτικές Οδηγίες του Ρόταρυ

Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΜΑΣ

21 Αυγούστου 2013

18

Ροταριανά Χρώματα Ηγεσίας Rotary Azure

Δευτερεύοντα Χρώματα

Rotary Sky Blue

Παστέλ

Rotary Royal Blue

Rotary Gold

Ουδέτερα

Cranberry

Turquoise

Slate

Mist

Lavender

Charcoal

Pewter

Smoke

Silver

Black

Violet

Orange

Powder Blue

Moss

Taupe

Storm

Ash

Platinum

Cloud

White


Χρωματική Παλέτα Τύποι Κωδικών

Όταν χρησιμοποιείτε την παλέτα χρωμάτων μας, βεβαιωθείτε ότι εφαρμόζετε τους κατάλληλους τύπους που περιλαμβάνονται σε αυτή τη σελίδα.

Φωνητικές και Οπτικές Οδηγίες του Ρόταρυ

Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΜΑΣ

Ροταριανά Χρώματα Ηγεσίας

Δευτερεύοντα Χρώματα

21 Αυγούστου 2013

Παστέλ

19

Ουδέτερα

Τα χρώματά μας δεν πρέπει ποτέ να αλλοιώνονται ή να προσαρμόζονται. Επιστρωμένοι και μη επιστρωμένοι τύποι παρουσιάζονται εδώ για τα ακόλουθα: Pantone ™ χρώματα CMYK για τετραχρωμία RGB για ψηφιακά Hexadecimal για το διαδίκτυο Για να αποκτήσετε ASE (Adobe Swatch Exchange) αρχεία, με τα τελευταία δείγματα της χρωματικής παλέτας παρακαλούμε επικοινωνήστε στο graphics@rotary.org.

Azure PMS 2175C C99 M47 Y0 K0 PMS 2175U C99 M53 Y0 K0 Hex #005daa R0 G93 B170

Sky Blue PMS 2202C C96 M0 Y6 K0 PMS 2202U C94 M0 Y6 K0 Hex #01b4e7 R1 G180 B231

Cranberry PMS 214C C0 M100 Y22 K0 Rubine RedU C0 M100 Y22 K0 Hex #d91b5c R217 G27 B92

Turquoise PMS 7466C C90 M0 Y38 K0 PMS 7466U C88 M0 Y27 K0 Hex #009999 R0 G153 B153

Slate PMS 2165C C68 M43 Y30 K9 PMS 2166U C68 M46 Y30 K13 Hex #687d90 R104 G125 B144

Mist PMS 2162C C40 M23 Y18 K1 PMS 2162U C42 M26 Y18 K4 Hex #9ea6b4 R158 G166 B180

Charcoal Cool Gray 11C C48 M22 Y24 K66 Cool Gray 11U C15 M0 Y0 K60 Hex #58585a R88 G88 B90

Pewter Cool Gray 8C C23 M11 Y13 K41 Cool Gray 8U C10 M0 Y0 K50 Hex #919295 R145 G146 B149

Smoke Cool Gray 5C C0 M0 Y0 K33 Cool Gray 5U C0 M0 Y0 K33 Hex #bcbdc0 R188 G189 B192

Silver Cool Gray 2C C14 M10 Y13 K0 Cool Gray 2U C14 M10 Y16 K0 Hex #e7e7e8 R231 G231 B232

Royal Blue PMS 286C C100 M80 Y9 K2 PMS 286U C100 M92 Y9 K2 Hex #00246c R0 G36 B108

Gold PMS 130C C0 M26 Y100 K0 PMS 129U C0 M20 Y100 K0 Hex #febd11 R254 G189 B17

Violet PMS 2070C C57 M91 Y0 K0 PMS 2070U C54 M99 Y0 K0 Hex #872175 R135 G33 B117

Orange PMS 2018C C0 M68 Y95 K0 PMS 2018U C0 M58 Y95 K0 Hex #ff7600 R255 G118 B0

Lavender PMS 665C C17 M20 Y0 K8 PMS 665U C17 M20 Y0 K8 Hex #c6bcd0 R198 G188 B208

Powder Blue PMS 290C C25 M4 Y5 K0 PMS 545U C28 M4 Y0 K0 Hex #c9dee9 R201 G222 B233

Storm Warm Gray 10C C51 M46 Y55 K19 Warm Gray 10U C51 M46 Y45 K19 Hex #675d58 R103 G93 B88

Ash Warm Gray 7C C41 M34 Y44 K4 Warm Gray 7U C41 M38 Y37 K8 Hex #958d85 R149 G141 B133

Platinum Warm Gray 3C C25 M22 Y32 K0 Warm Gray 3U C25 M22 Y28 K2 Hex #c5c1bb R197 G193 B187

Cloud Warm Gray 1C C15 M12 Y17 K0 Warm Gray 1U C15 M12 Y17 K0 Hex #e6e5d8 R230 G229 B216

Moss PMS 7537C C36 M23 Y34 K0 PMS 7537U C36 M23 Y30 K0 Hex #a7aca2 R167 G172 B162

Taupe PMS 7501C C13 M16 Y35 K0 PMS 7501U C13 M16 Y35 K0 Hex #d9c89e R217 G200 B158

Black C0 M0 Y0 K100 Hex #000000 R0 G0 B0

White C0 M0 Y0 K0 Hex #ffffff R255 G255 B255


Χρωματική Παλέτα Βέλτιστες Πρακτικές

Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΜΑΣ

Φωνητικές και Οπτικές Οδηγίες του Ρόταρυ

21 Αυγούστου 2013

Κρατήστε το Rotary Gold για “τονίσματα” του χρώματος.

Τονίστε τους τίτλους, τους μεσότιτλους, τα εικονίδια και τα κουμπιά με χρώματα από την παλέτα μας.

Χρησιμοποιήστε το μπλε στα χρώματα ηγεσίας μας, ως την κυρίαρχη παλέτα.

Χρησιμοποιήστε τα δευτερεύοντα χρώματα για να επισημάνετε στοιχεία, αλλά ποτέ ως κυρίαρχο χρώμα.

Χρησιμοποιήστε ουδέτερα και λευκό χώρο για να επιτευχθεί ισορροπία και σαφήνεια

Χρησιμοποιήστε χρώματα από την παλέτα μας.

Χρησιμοποιήστε χρώματα που παρέχουν αρκετή αντίθεση για ευκρινέστερη αναγνωσιμότητα.

Χρησιμοποιήστε χρώματα που συμπληρώνουν το ένα το άλλο. Χρησιμοποιήστε τα χρώματα ηγεσίας για τις μεγάλες περιοχές.

Κρατήστε το φόντο στο ίδιο χρώμα από το να δημιουργήσετε ντεγκραντέ.

Χρησιμοποιήστε πλήρως κορεσμένο και όχι αποχρώσεις ή αλλοιωμένα χρώματα στην παλέτα μας.

20


Τυπογραφία Κύρια, Δευτερεύουσα και Εναλλακτική Γραμματοσειρά

Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΜΑΣ

Φωνητικές και Οπτικές Οδηγίες του Ρόταρυ

21 Αυγούστου 2013

21

Κύρια Γραμματοσειρά

Δευτερεύουσα Γραμματοσειρά

Εναλλακτικές Γραμματοσειρές (Για χρήση όταν δεν είναι διαθέσιμες οι κύριες και οι δευτερεύουσες γραμματοσειρές)

Κύρια*, χρησιμοποιείτε συνεπτυγμένα στυλ και ΟΛΑ κεφαλαία για τους τίτλους και τα κυρίως θέματα. Χρησιμοποιήστε το κανονικό στυλ σε δευτερεύοντες τίτλους, στο δευτερεύον κείμενο, ενημερωτικά γραφικά, κλειδώματα, αναγνωριστικά.

Δευτερεύουσα*, χρησιμοποιείστε την στο σώμα του κειμένου, στους δευτερεύοντες τίτλους, λεζάντες, επεξηγήσεις ή αναγνωριστικά.

Εναλλακτική, για ψηφιακές (διαδίκτυο) εφαρμογές ή όταν η Frutiger LT STD δεν είναι διαθέσιμη.

FRUTIGER LT S TD ABCDEFGHIJKLMNO PQRSTUVWXYZ abcdefghijklmnopqrstu vwxyz1234567890 47 Light Condensed 57 Condensed 67 Bold Condensed 77 Black Condensed ABCDEFGHIJKLMNO PQRSTUVWXYZ abcdefghijklmnopqrstu vwxyz1234567890 45 Light 46 Light Italic 55 Roman 56 Italic 65 Bold 66 Bold Italic 75 Black 76 Black Italic 95 Ultra Black

Sentinel

ABCDEFGHIJKLMNO PQRSTUVWXYZ abcdefghijklmnopqrstu vwxyz1234567890 Light Light Italic Book Book Italic Medium Medium Italic Semibold Semibold Italic Bold Bold Italic Black Black Italic

Εναλλακτική, για το Microsoft Office ή όταν η Open Sans Condensed δεν είναι διαθέσιμη.

OPEN SANS ARIAL CONDENSED NARROW ABCDEFGHIJKLMNO PQRSTUVWXYZ abcdefghijklmnopqrstu vwxyz1234567890

ABCDEFGHIJKLMNO PQRSTUVWXYZ abcdefghijklmnopqrstu vwxyz1234567890

Condensed Light Condensed Light Italic Condensed Bold

Regular Italic Bold Bold Italic

ABCDEFGHIJKLMNO PQRSTUVWXYZ abcdefghijklmnopqrstu vwxyz1234567890 Light Light Italic Regular Italic Semibold Semibold Italic Bold Bold Italic Extra Bold Extra Bold Italic

Εναλλακτική, για ψηφιακές (διαδίκτυο) εφαρμογές και το Microsoft Office ή όταν η Sentinel δεν είναι διαθέσιμη.

Georgia ABCDEFGHIJKLMNO PQRSTUVWXYZ abcdefghijklmnopqrstu vwxyz1234567890 Regular Italic Bold Bold Italic

* Για πληροφορίες για την αγορά αυτών των γραμματοσειρών, παρακαλούμε επικοινωνήστε στο graphics@rotary.org.


Τυπογραφία Βέλτιστες Πρακτικές

Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΜΑΣ

Φωνητικές και Οπτικές Οδηγίες του Ρόταρυ

21 Αυγούστου 2013

Για έμφαση, τονίστε μια ή δύο λέξεις χρησιμοποιώντας ένα μεγαλύτερο μέγεθος γράμματος ή ένα διακριτικό πλάγιο. Όταν χρησιμοποιείτε πλάγια, χρησιμοποιήστε ένα διακριτικό και ρυθμίστε όλα τα γράμματα σε ένα μέγεθος. Κρατήστε το διάκενο και το διάστιχο σταθερό.

Χρησιμοποιήστε την Sentinel σε μεσότιτλους και απόσπασμα κειμένου.

Χρησιμοποιήστε την έντονη ή την πλάγια γραφή για έμφαση μόνο.

Χρησιμοποιήστε την Frutiger σε μεγάλα μεγέθη για επεξηγήσεις και οπτικοποίηση δεδομένων.

Χρησιμοποιήστε κεφαλαία σε τίτλους ή μεσότιτλους.

Προσέξτε το διάστιχο και το διάκενο ώστε να μη δείχνει πολύ ανοιχτό, πολύ στενό ή άνισο. Κρατήστε τα γράμματα αναλογικά.

Χρησιμοποιήστε την Frutiger για τον Χρησιμοποιήστε πιο ανάλαφρη τίτλο κειμένου αντί της Sentinel. γραμματοσειρά για το απόσπασμα του κειμένου.

22

Χρησιμοποιήστε την Frutiger σε έγγραφα με πυκνό κείμενο.

Χρησιμοποιήστε έγχρωμη γραμματοσειρά που έχει επαρκή αντίθεση.


Εικόνες Επισκόπηση Τύπου και Θέματος

Φωνητικές και Οπτικές Οδηγίες του Ρόταρυ

Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΜΑΣ

Η φωτογραφία μας επικεντρώνεται σε διασυνδέσεις και στην κοινότητα.

Οι Ροταριανοί Συναντιούνται και Ανταλάσσουν Ιδέες

Όποτε είναι δυνατόν, προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε λήψεις που απεικονίζουν πολλούς Ροταριανούς διαφορετικών εθνοτήτων και ηλικιακών ομάδων. Αποφύγετε την εστίαση σε ένα άτομο, εκτός αν αυτός ή αυτή πρωταγωνιστεί σε μια ιστορία.

Ένας Ροταριανός

Σε εσωτερικούς χώρους, διατηρήστε θολά τα φόντα ή όχι αρκετά ευδιάκριτα ώστε τα μη ελκυστικά αντικείμενα, όπως οροφές, πολυέλαιοι, πινακίδες εξόδου κ.λπ. να είναι λιγότερο ορατά. Όταν οι ωφελούμενοι απεικονίζονται, θα πρέπει να εμφανίζονται με ενεργά συμμετέχοντες Ροταριανούς ή σαν ενεργοί συμμετέχοντες σε μια σκηνή και όχι ως τυχαίοι παρατηρητές στο πλάνο. Όταν επιλέγετε ή τραβάτε μια νέα φωτογραφία, έχετε ως στόχο τα εξής: - τύπο editorial ή ρεπορτάζ - φυσικές πόζες ή φυσικά πορτραίτα - πραγματικές, φυσικές, ειλικρινείς, προσφιλείς εκφράσεις - επιδείξεις ενεργής ηγεσίας και θετικές συνέπειες αυτής - ιδιαίτερες στιγμές συντροφικότητας, φιλίας, ζεστασιάς και γιορτής - κίνηση και αποτύπωση της στιγμής - πλούσια σε χρώμα ή ασπρόμαυρη - μικρό βάθος πεδίου με επιλεκτική εστίαση (φωτογραφία ανθρώπων μέσα σε πλήθος) - ευρυγώνιες - φυσικά φόντα και πραγματικό πλαίσιο (όχι σταθερά σκηνικά πορτραίτα ή φωτογραφία σε στούντιο)

Μικρές ομάδες

21 Αυγούστου 2013

23

Μεγάλες Ομάδες

Ροταριανοί Αναλαμβάνουν Δράση για την Κοινότητα Ένας Ροταριανός

Μικρές ομάδες

Μεταφορικά/Εννοιολογικά

Μεγάλες Ομάδες

Με ωφελούμενους

Χωρίς Ροταριανούς


Εικονίδια και Ενημερωτικά Γραφικά Επισκόπηση

Κατά την επιλογή ή τη δημιουργία εικονογραφίας και ενημερωτικών γραφικών, κοιτάξτε το ύφος να είναι απλό, σύγχρονο και κατατοπιστικό.

Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΜΑΣ

Φωνητικές και Οπτικές Οδηγίες του Ρόταρυ

21 Αυγούστου 2013

Τύπος Εικονιδίων Παραδείγματα

Οργανωτικές Αρχές Ενωθείτε με τους Ηγέτες

Όταν φιλοξενούνται εικονίδια σε σχήματα, χρησιμοποιήστε κύκλους για να ενισχύσετε το σχήμα του Ροταριανού εμβλήματος. Χρησιμοποιήστε εικονίδια και ενημερωτικά γραφικά που περιγράφουν τα γεγονότα ή βοηθούν στην πλοήγηση, αλλά μην τα εφαρμόζετε ως λογότυπα.

Ενημερωτικά Γραφικά

72 %

25 % 50 % 75 %

Ανταλάξτε Ιδέες

Αναλάβετε Δράση

24


Εικονίδια και Ενημερωτικά Γραφικά Εικονίδια για τους Τομείς Στόχευσης

Φωνητικές και Οπτικές Οδηγίες του Ρόταρυ

Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΜΑΣ

21 Αυγούστου 2013

25

Τομείς Στόχευσης Το Ρόταρυ έχει αναγνωρίσει έξι τομείς στόχευσης που απεικονίζουν κρίσιμα ανθρωπιστικά θέματα και τις ανάγκες που οι Ροταριανοί αντιμετωπίζουν σε όλο τον κόσμο. Κάθε εικονίδιο στα δεξιά αντιπροσωπεύει μια πτυχή του Ρόταρυ στους έξι τομείς στόχευσης:

0.5" 13 mm

0.125" 3 mm

Ένα τονισµένο εικονίδιο χρησιµοποιώντασ οποιοδήποτε χρώµα Ροταριανήσ ηγεσίασ ή δευτερεύον χρώµα

0.125" 3 mm

- Ειρήνη και πρόληψη/επίλυση συγκρούσεων - Πρόληψη και θεραπεία ασθενειών - Νερό και υγιεινή - Υγεία μητέρας και παιδιού - Βασική εκπαίδευση και αναλφαβητισμός - Οικονομική και κοινοτική ανάπτυξη

Ουδέτερο χρώµα

Πάντα να δείχνετε τα έξι εικονίδια μαζί ομοιόμορφα σε ένα ουδέτερο ροταριανό χρώμα. Όταν συζητάτε για ένα συγκεκριμένο τομέα στόχευσης, τονίστε αυτό το εικονίδιο χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε ροταριανό χρώμα ηγεσίας ή ένα δευτερεύον χρώμα. Όλα τα άλλα εικονίδια θα πρέπει να παραμένουν ουδέτερα.

13mm 0.5" 60px 80px

Όταν όλοι οι τομείς συζητούνται ταυτόχρονα, επισημάνετε τα έξι εικονίδια χρησιμοποιώντας ένα ροταριανό χρώμα ηγεσίας ή ένα δευτερεύον χρώμα. Να χρησιμοποιείτε πάντα το ίδιο χρώμα για να επισημάνετε τα εικονίδια σε ένα έγγραφο ή μια επικοινωνία. Μην κωδικοποιείτε χρωματικά τους έξι τομείς της εστίασης και μην μεταβάλετε τις αναλογίες ή το σχήμα του κύκλου που περιβάλλει τα σύμβολα.

Περικλείστε τα εικόνιδια μόνο σε κύκλους. Χρησιμοποιήστε ένα Ροταριανό χρώμα ως φόντο στους κύκλους και ένα άλλο Ροταριανό χρώμα για να τονίσετε τα κατάλληλα εικονίδια, όπως φαίνεται στην κορυφή της σελίδας.


Έμπνευση Σχεδίασης Εξώφυλλα Φυλλαδίων

Ενώνοντας τα κομμάτια

Φωνητικές και Οπτικές Οδηγίες του Ρόταρυ

21 Αυγούστου 2013

26


Έμπνευση Σχεδίασης Εσωτερικά Αναπτύγματα

Ενώνοντας τα κομμάτια

Φωνητικές και Οπτικές Οδηγίες του Ρόταρυ

21 Αυγούστου 2013

27


Έμπνευση Σχεδίασης Κάθετα Πόστερ

Ενώνοντας τα κομμάτια

Φωνητικές και Οπτικές Οδηγίες του Ρόταρυ

21 Αυγούστου 2013

28


Έμπνευση Σχεδίασης Οριζόντια Πόστερ

Ενώνοντας τα κομμάτια

Φωνητικές και Οπτικές Οδηγίες του Ρόταρυ

21 Αυγούστου 2013

29


Έμπνευση Σχεδίασης Φυλλάδια (Αναδιπλούμενα)

Ενώνοντας τα κομμάτια

Φωνητικές και Οπτικές Οδηγίες του Ρόταρυ

21 Αυγούστου 2013

30


Έμπνευση Σχεδίασης Διαφημιστικές Πινακίδες

Ενώνοντας τα κομμάτια

Οι Φωνητικές και οι Οπτικές Οδηγίες του Ρόταρυ

21 Αυγούστου 2013

31


Έμπνευση Σχεδίασης Ψηφιακά

Ενώνοντας τα κομμάτια

Φωνητικές και Οπτικές Οδηγίες του Ρόταρυ

21 Αυγούστου 2013

32


Έμπνευση Σχεδίασης Εξώφυλλο Ηλεκτρονικού Ενημερωτικού Δελτίου

Ενώνοντας τα κομμάτια

Φωνητικές και Οπτικές Οδηγίες του Ρόταρυ

21 Αυγούστου 2013

33


Έμπνευση Σχεδίασης Σελίδα Ηλεκτρονικού Ενημερωτικού Δελτίου

Ενώνοντας τα κομμάτια

Φωνητικές και Οπτικές Οδηγίες του Ρόταρυ

21 Αυγούστου 2013

34


στοιχεία επικοινωνίας Ερωτήσεις Για γενικές ερωτήσεις ή απορίες σχετικά με την αγορά/λήψη δειγμάτων χρωμάτων PantoneTM ή για την αγορά των προτεινόμενων γραμματοσειρών: graphics@rotary.org Ερωτήσεις Αδειοδότησης Για τον κατασκευαστή/διανομέα που ενδιαφέρεται για την πώληση ή τη διανομή εμπορευμάτων με το Ροταριανό έμβλημα και Ροταριανοί Όμιλοι που επιθυμούν να πωλούν εμπορεύματα με το Ροταριανό έμβλημα για συγκέντρωση χρημάτων: rilicensingservices@rotary.org

___________________ Έκδοση της 2470 Περιφέρειας Δ.Ρ. Ροταριανό έτος: 2013-14 Υλοποίηση: Ρ.Ο. Φιλοθέης Μετάφραση - Σελιδοποίηση: Καλλιόπη Ξενοπούλου (Ρ.Ο. Φιλοθέης) Επιμέλεια κειμένου: Νικόλαος Μακρυγιάννης (Ρ.Ο. Φιλοθέης)

Πρωτότυπο: 547A-ΕΝ-(813)

Φωνητικές και Οπτικές Οδηγίες Ταυτότητας για Ροταριανούς  

Αυτός ο οδηγός θα σας βοηθήσει να εφαρμόσετε τη νέα εμφάνιση και τη νέα φωνή του Ρόταρυ. Πρωτότυπο: 547A-ΕΝ-(813)