Page 1

ПРОШЕТКА десна страна на која завршува СТРУМИЧКО-ГЕВГЕЛИСКИОТ регион верзија 4 - 27.11.2011


Се наоѓа на влезот на Нов Дојран, шест километри од грчката граница и 25 километри воздушна линија од Егејското Море. Спортски центар во модерен стил, со капацитет од 270 места. Силна страна на ресторанот се специјалитетите по кои надалеку е прочуен Дојран: крап на дојрански начин, крап на скара, крап во тава, перкија (кострек) на дојрански начин и друга автентична македонска храна. Близината на езерото и пријатниот воздух го дооформуваат пријатниот амбиент. Апартманите се двособни и со површина од 30 и 40 м2, во кои ќе се чувствувате прекрасно и префинето. VIP ROOM е луксузен апартман од 80 м2, кој ги задоволува и најстрогите критериуми на високите гости. Сите апартмани се најсовремено опремени. Престојот во хотелот Истатов бр. 1 ќе направи посетата на Дојран да биде незаборавно и неповторливо искуство.

hotel

ISTATOVNo.1 Нов Дојран Nov Dojran

Се наоѓа на излезот на Нов Дојран и работи од 1986 година. Се приготвуваат разни специјалитети од риба - пржена и печена во фурна, повеќе видови месо на скара, разновидни вкусни чорби, супи и други готвени јадења. Специјалитет на ресторанот е дојранската риба.

restoran

w w w . h o t e l i s t a t ov . c o m

restaurant

Kaldrma

FUK-TAK

Mar{al Tito bb

389 34 227

Marshal Tito NN

) 389 34 227 556 2 389 34 227 555 È389 75 421 848

Се наоѓа на излезот на Нов Дојран и работи од 1986 година. Се приготвуваат разни специјалитети од риба - пржена и печена во фурна, повеќе видови месо на скара, разновидни вкусни чорби, супи и други готвени јадења. Специјалитет на ресторанот е дојранската риба.

NOV DOJRAN

NOV DOJRAN

Се наоѓа на влезот на Нов Дојран, шест километри од грчката граница и 25 километри воздушна линија од Егејското Море. Спортски центар во модерен стил, со капацитет од 270 места. Силна страна на ресторанот се специјалитетите по кои надалеку е прочуен Дојран: крап на дојрански начин, крап на скара, крап во тава, перкија (кострек) на дојрански начин и друга автентична македонска храна. Близината на езерото и пријатниот воздух го дооформуваат пријатниот амбиент. Апартманите се двособни и со површина од 30 и 40 м2, во кои ќе се чувствувате прекрасно и префинето. VIP ROOM е луксузен апартман од 80 м2, кој ги задоволува и најстрогите критериуми на високите гости. Сите апартмани се најсовремено опремени. Престојот во хотелот Истатов бр. 1 ќе направи посетата на Дојран да биде незаборавно и неповторливо искуство.

Kaldrma

122

restaurant

Маршал Тито бб

СТАР ДОЈРАН Marshal Tito NN

STAR DOJRAN 389 34

225-320


Villa Dojrana Лоцирана е во срцето на Стар Дојран, со прекрасен поглед на Дојранското Езеро. Вилата нуди две спални соби, дневна соба, комплетно опремена кујна, тоалет и дворна површина опремена со базен, шпорет на дрва и скара. Дневната соба е опремена со плазма телевизор, сараунд систем, ДВД, сателитска телевизија, Play Station 3 и телескоп. Двете спални соби се опремени со сателитска телевизија. Сите соби се климатизирани. Вилата е затворена од 1 април до 1 октомври, но отворена е за Нова Година, Божиќ и останатите празници.

Партизанска бр. 41 СТАР ДОЈРАН Partizanska 41 Star Dojran 389 70 999 758 villadojrana.webs.com

Дневната соба е опремена со плазма телевизор, сараунд систем, ДВД, сателитска телевизија, Play Station 3 и телескоп. Двете спални соби се опремени со сателитска телевизија. Сите соби се климатизирани. Вилата е затворена од 1 април до 1 октомври, но отворена е за Нова Година, Божиќ и останатите празници.

Лоцирана е во срцето на Стар Дојран, со прекрасен поглед на Дојранското Езеро. Вилата нуди две спални соби, дневна соба, комплетно опремена кујна, тоалет и дворна површина опремена со базен, шпорет на дрва и скара.

Луксузен и модерен хотел, кој се наоѓа во центарот на Стар Дојран, кој благодарејќи на медитеранската клима, лековитата моќ на Дојранското Езеро и новиот изглед на градот доживува експанзија во развојот на туризмот. Хотелот е идеално место за одмор и за организирање свечени и деловни ручеци, конференции и семинари и преставува синоним за гостопримство, удобност и убавина. Располага со 38 соби, од кои 15 двокреветни, седум апартмани со брачен кревет и детска соба и осум апартмани со брачен и дополнителен кревет. Во хотелот има голема сала за конференција и прекрасна летна тераса.

ул. Маршал Тито бр. 46

Стар Дојран

hotel

MAKEDONIJA Луксузен и модерен хотел, кој се наоѓа во центарот на Стар Дојран, кој благодарејќи на медитеранската клима, лековитата моќ на Дојранското Езеро и новиот изглед на градот доживува експанзија во развојот на туризмот. Хотелот е идеално место за одмор и за организирање свечени и деловни ручеци, конференции и семинари и преставува синоним за гостопримство, удобност и убавина. Располага со 38 соби, од кои 15 двокреветни, седум апартмани со брачен кревет и детска соба и осум апартмани со брачен и дополнителен кревет. Во хотелот има голема сала за конференција и прекрасна летна тераса.

225 003 +389 72 228 469 +389

St. Marshal Tito 48

Star Dojran

ресторан

Klaringo restaurant

Располага со сопствен паркинг и капацитет од 500 гости. Постои посебна галерија за гости. Програмата за забави е разновидна, се организираат гостувања на голем број DJ-и од домашната и странската музичка сцена.

389 34 382 520 389 78 209 913

Иво Лола Рибар бр. 33

Валандово

Ivo Lola Ribar 33 Valandovo

Располага со сопствен паркинг и капацитет од 500 гости. Постои посебна галерија за гости. Програмата за забави е разновидна, се организираат гостувања на голем број DJ-и од домашната и странската музичка сцена.

ANTEA night club

48 04

ноќен клуб

-79

4

v. Balinci, VALANDOVO

97

Се наоѓа во центарот на градот, во близина на Божичка Чешма. Работи од 1996 година. Погоден е за различни настани: семинари, свадби, роденденски забави. Ресторанот нуди готвени јадења, како и скара, пици, разновидни чорби и десерти. Располага со капацитет од 200

38

Се наоѓа во центарот на градот, во близина на Божичка Чешма. Работи од 1996 година. Погоден е за различни настани: семинари, свадби, роденденски забави. Ресторанот нуди готвени јадења, како и скара, пици, разновидни чорби и десерти. Располага со капацитет од 200 места.

с. Балинци, ВАЛАНДОВО


празно место 1/8 Гостилницата се наоѓа на влезот на Богданци и работи од 1991 година. Се приготвуваат разни специјалитети: риба на скара, вкусни ќебапи, кременадли, вешалици, како и секаков вид чорби. Специјалитет на гостилницата е дојранска риба. Располага со капацитет од 30 места во внатрешниот дел и 30 на терасата.

EVRI GOSTILNICA

Страшо Пинџур бр. 42

Гостилницата се наоѓа на влезот на Богданци и работи од 1991 година. Се приготвуваат разни специјалитети: риба на скара, вкусни ќебапи, кременадли, вешалици, како и секаков вид чорби. Специјалитет на гостилницата е дојранска риба. Располага со капацитет од 30 места во внатрешниот дел и 30 на терасата.

Strasho Pindzur 42

БОГДАНЦИ

БОБО

гостилница

BOGDANCI

389 34

389 70

506 133

На влезот на Богданци ќе наидете на гостилницата Бобо, која работи уште од 1982 година. Се приготвуваат разни специјалитети, од кои најпознат е дојранскиот крап на скара, а треба да се проба и печено јагнешко, телешко или свинско месо, разновидни чорби, повеќе видови пици и пастрамајлии. Специјалитет на ресторанот е телешкиот мускул. Располага со капацитет од 60 места.

A[IKOT

Се наоѓа во центарот на градот, спроти хотелот Аполонија. Располага со 16 соби, од кои десет еднокреветни, четири двокреветни и две трикреветни соби, сите опремени со кабелска телевизија, интернет.

BOBO

гостилница

221 140

Страшо Пинџур бр. 18

БОГДАНЦИ

Страшо Пинџур бр. 18

БОГДАНЦИ

На влезот на Богданци ќе наидете на гостилницата Бобо, која работи уште од 1982 година. Се приготвуваат разни специјалитети, од кои најпознат е дојранскиот крап на скара, а треба да се проба и печено јагнешко, телешко или свинско месо, разновидни чорби, повеќе видови пици и пастрамајлии. Специјалитет на ресторанот е телешкиот мускул. Располага со капацитет од 60 места.

389 34 212 238 389 78 211 994

ASHIKOT Се наоѓа во центарот на градот, спроти хотелот Аполонија. Располага со 16 соби, од кои десет еднокреветни, четири двокреветни и две трикреветни соби, сите опремени со кабелска телевизија, интернет.

Гевгелиски партизански одред бр. 2

Гевгелија Gevgeliski partizanski odred 2

Gevgelija


Се наоѓа на патот меѓу Богданци и Дојран. Располага со сопствен рибник и во секое време од денот може да се најде свежа риба од крап, дојранска риба и лосос. Рибата се приготвува на најразличен начин: печена на скара, пржена, чорба од риба итн. Покрај сите рибни специјалитети, се подготвуваат и други Првомајска бр. 13 јадења. Располага со Богданци капацитет од 150 места.

рибен ресторан

ELITA

fish restaurant Prvomajska 13

Bogdanci

389 71

881 146 602 043

Eleni РЕСТОРАН

RESTAURANT

Радован Ковачевиќ бр. 6 ГЕВГЕЛИЈА

Идилично место во подножјето на Кожуф Планина, на само пет километри од ГЕВГЕЛИЈА, каде можете да побегнете од градскиот урбан живот во мирот и тишината на јасеновата шума и да се наполните со свежина и здравје. Прекрасно место каде секој член од семејството ќе пронајде нешто за себе.

218 317 075 408 949

389 70

Се наоѓа на патот меѓу Богданци и Дојран. Располага со сопствен рибник и во секое време од денот може да се најде свежа риба од крап, дојранска риба и лосос. Рибата се приготвува на најразличен начин: печена на скара, пржена, чорба од риба итн. Покрај сите рибни специјалитети, се подготвуваат и други јадења. Располага со капацитет од 150 места.

Се наоѓа во центарот на градот и работи од 1990 година. Се приготвуваат сите видови скара, како и добро познатата вкусна риба. Капацитетот на ресторанот е 54 места во внатрешниот и 48 места во надворешниот дел.

034

Се наоѓа во центарот на градот и работи од 1990 година. Се приготвуваат сите видови скара, како и добро познатата вкусна риба. Капацитетот на ресторанот е 54 места во внатрешниот и 48 места во надворешниот дел.

Radocan Kovacevic 6 GEVGELIJA

Идилично место во подножјето на Кожуф Планина, на само 5 километри од ГЕВГЕЛИЈА, каде можете да побегнете од градскиот урбан живот во мирот и тишината на јасеновата шума и да се наполните со свежина и здравје. Прекрасно место

) 389 034 231 174 2 389 034 231 175

Negorski Bawi NegorskiSpa НЕГОРСКИ БАЊИ располагаат со: три хотели, два ресторани, два базена со лековита вода од 380 40 С, здравствен дел со лекарспецијалист, физикална терапија, хидротерапија, парафинска терапија, кинезитерапија, мануелна масажа, патеки за пешачење, фудбалски терени, детско игралиште.

НЕГОРСКИ БАЊИ располагаат со: три хотели, два ресторани, два базена со лековита вода од 38-400С, здравствен дел со лекарспецијалист, физикална терапија, хидротерапија, парафинска терапија, кинезитерапија, мануелна масажа, патеки за пешачење,

negorskibanji@gmail.com

www.negorskibanji.com.mk


korzo

coffee-bar

korzo

Сместен е во самиот центар на градот, во средиштето на градското шеталиште. Проектиран и организиран според сите современи и модерни стандарди за

работа. Се одликува по специфичниот ентериер - елегантен, модерен и уникатен. Има летна бавча во целина со внатрешноста, која во зима е застаклена.

Сместен е во самиот центар на градот, во средиштето на градското шеталиште. Проектиран и организиран според сите современи и модерни стандарди за

работа. Се одликува по специфичниот ентериер - елегантен, модерен и уникатен. Има летна бавча во целина со внатрешноста, која во зима е застаклена.

BACARDI

coffee-pizzeria

кафе-пицерија

Се наоѓа во центарот на градот. Работи од 1989 година. Покрај сите други специјалитети, најзастапена е италијанската кујна. Специјалитет на пицеријата е пица Бакарди. Располага со капацитет со 50 места, а на терасата со 45 места.

Радован Ковачевиќ бр. 1

Гевгелија

Radovan Kovacevic 1

Gevgelija

Се наоѓа во центарот на градот. Работи од 1989 година. Покрај сите други специјалитети, најзастапена е италијанската кујна. Специјалитет на пицеријата е пица Бакарди. Располага со капацитет со 50 места, а на терасата со 45 места.

Плоштад Гевгелија Square Gevgelija

Индустриска зона Север СТРУМИЦА Индустриска зона Север СТРУМИЦА

w w w. p a l a . c o m . m k

Со одличниот менаџерски тим, ресторанот нуди врвна услуга во организирање свадби, крштевки, родендени, матурски и секаков вид прослави. Менито на ресторанот е разновидно: секаков вид скара, готвени јадења, вегетаријанска храна. Ресторанот врши и доставување на храна (кетеринг) со послуга.

Со одличниот менаџерски тим, ресторанот нуди врвна услуга во организирање свадби, крштевки, родендени, матурски и секаков вид прослави. Менито на ресторанот е разновидно: секаков вид скара, готвени јадења, вегетаријанска храна. Ресторанот врши и доставување на храна (кетеринг) со послуга.

Белви

Belvi RESTAURANT

РЕСТОРАН

Во прекрасниот амбиент на ресторанот во центарот на Струмица можете да поминете пријатни мигови со пријателите и деловните партнери. Ресторанот има квалитетна услуга со традиционални македонски и интернационални јадења и богат избор на квалитетни вина.

Во прекрасниот амбиент на ресторанот во центарот на Струмица можете да поминете пријатни мигови со пријателите и деловните партнери. Ресторанот има квалитетна услуга со традиционални македонски и интернационални јадења и богат избор на квалитетни вина.

389 34 343 317

389 34 326 683 389 34 551 014 389 75 424 700 389 75 446 766 pala.sr@hotmail.com

034 215 399

Невена Стојкова бб, СТРУМИЦА (во склоп на Домот на културата)

Nevena Stojkova, STRUMICA (во склоп на Домот на културата)


Се наоѓа во непосредна близина на општинската зграда во Ново Село. Работи веќе 12 години. Се приготвуваат разновидни јадења, скара и различен вид чорби. Специјалитет на ресторанот е тава АЛА ЏОИ. Располага со капацитет од 80 места, од кои 50 внатре и 30 на терасата.

Се наоѓа до градскиот парк во и работи веќе 20 години. Располага со капацитет 80 места во внатрешниот дел и 60 на терасата. Се приготвуваат разновидни пици, пастрамајлии, пасти, палачинки, салати. Специјалитет е пицата Елизабет.

Се наоѓа до градскиот парк во и работи веќе 20 години. Располага со капацитет 80 места во внатрешниот дел и 60 на терасата. Се приготвуваат разновидни пици, пастрамајлии, пасти, палачинки, салати. Специјалитет е пицата Елизабет.

Се наоѓа во непосредна близина на општинската зграда во Ново Село. Работи веќе 12 години. Се приготвуваат разновидни јадења, скара и различен вид чорби. Специјалитет на ресторанот е тава АЛА ЏОИ. Располага со капацитет од 80 места, од кои 50 внатре и 30 на терасата.

Elizabet

pizzeria

24-ти Октомври бб, СТРУМИЦА 24 October NN, STRUMICA

389 34

Мануш Турновски бр. 13, с. Ново Село, СТРУМИЦА

Xoi Joy

346 644

Manush Turnovski 13 s. Novo Selo, STRUMICA

ресторан

restaurant

389 34 389 70 Во падините на Беласица, во близина на живописните Колешински Водопади и недопирливите Смоларски Водопади, грее едно сонце - место каде душата доживува ренесанса, а срцето и телото уживаат во тивкиот амбиент, чистиот воздух, прекрасните јадења и извонредните вина. Ресторанот се наоѓа на само 20 км од Струмица и нуди богата и квалитетна услуга со национални специјалитети, македонски вина и многу други специјалитети од скара и јадења од риба.

Sonce РЕСТОРАН

Sun

RESTAURANT

Во падините на Беласица, во близина на живописните Колешински Водопади и недопирливите Смоларски Водопади, грее едно сонце место каде душата доживува ренесанса, а срцето и телото уживаат во тивкиот амбиент, чистиот воздух, прекрасните јадења и извонредните вина. Ресторанот се наоѓа на само 20 км од Струмица и нуди богата и квалитетна услуга со национални специјалитети, македонски вина и многу други специјалитети од скара и јадења од риба.

529 665 630 611

restaurant

Lebed As

Маршал Тито бр. 44

с. Ново село, Струмица

Marshal Tito 44

village Novo Selo, Strumica

Ресторанот посакува добредојде сместен меѓу две планини, кои изобилуваат со природни реткости и убавини. Поминете моменти на опуштање со најблиските, исполнети со милозвучна музика, совршени климатски услови и храна донесена од рајските градини.

351 023

820 700

389 34

389 70

с. Колешино, СТРУМИЦА v. Koleshino, STRUMICA

Ресторанот посакува добредојде сместен меѓу две планини, кои изобилуваат со природни реткости и убавини. Поминете моменти на опуштање со најблиските, исполнети со милозвучна музика, совршени климатски услови и храна донесена од рајските градини.

389 34 355 305 389 70 234 591 389 70 234 593 info@lebedas.mk


pizzeria

PARK с. Босилово, СТРУМИЦА

Rafaelo PIZZERIA

с. Ново Село, СТРУМИЦА v. Novo Selo, STRUMICA Се наоѓа во непосредна близина на Смоларските и Колешински водопади, на самата македонско-бугарска граница. Работи од 1994 година. Капацитетот на ресторанот е 70 места во затворениот дел и 40 места во летната бавча. Располага со богато мени: пици, пастрамајлии, поховани пирошки, похован кашкавал, печено пиле на жар, разни видови салати. Пиците се печат во фурна на жар. Специјалитет на ресторанот е пица рафаело.

034

355 377

Се наоѓа во непосредна близина на Смоларските и Колешински водопади, на самата македонско-бугарска граница. Работи од 1994 година. Капацитетот на ресторанот е 70 места во затворениот дел и 40 места во летната бавча. Располага со богато мени: пици, пастрамајлии, поховани пирошки, похован кашкавал, печено пиле на жар, разни видови салати. Пиците се печат во фурна на жар. Специјалитет на ресторанот е пица рафаело.

075

416 088

Се наоѓа во центарот на Босилово и има капацитет од 120 места. Во убав и пријатен амбиент можете да вкусите разновидни пици, пити и пастрамајлии, а посебна препорака има специјалитетот на куќата - пита Босиљанка.

656 017 389 34 371 379 389 75

Се наоѓа во центарот на Босилово и има капацитет од 120 места. Во убав и пријатен амбиент можете да вкусите разновидни пици, пити и пастрамајлии, а посебна препорака има специјалитетот на куќата - пита Босиљанка.

Илија Алексов бб, РАДОВИШ

389 32 630 Се наоѓа во периферниот дел на Радовиш, во населбата Раклиш. Ова е најновиот сместувачки капацитет во градот и еден од капацитетите кои го помагаат развојот на туризмот во регионот. Располага со седум двокреветни и две трикреветни соби. Во склоп на хотелот се наоѓа ресторан со 60 места, како и сала за состаноци со 20 места. Располага со паркинг и два базена, најголемата атракција на хотелот.

IBIS HOTEL

804

Ilija Aleksov NN, RADOVISH

Се наоѓа во периферниот дел на Радовиш, во населбата Раклиш. Ова е најновиот сместувачки капацитет во градот и еден од капацитетите кои го помагаат развојот на туризмот во регионот. Располага со седум двокреветни и две трикреветни соби. Во склоп на хотелот се наоѓа ресторан со 60 места, како и сала за состаноци со 20 места. Располага со паркинг и два базена, најголемата атракција на хотелот.


Маршал Тито бб, СТРУМИЦА Marshal Tito NN, STRUMICA

389 34 389 34 389 70

354 411 345 412 347 793

NOVA

TRAVEL

ресторан

Ambasador restaurant

Св. Спасо Радовишки бб, РАДОВИШ St. Spaso radovishki, RADOVISH

Ловниот дом во Радовиш постои од 1954 година, а работи и Ловното риболовно друштво Готен. Од 19 февруари 2002 година, во склоп на друштвото е отворен ресторан, чиј основач е Љупче Камчев, кој со угостителство се занимава цели 18 години. Досега Амбасадор стои на врвот на квалитетот и нуди широка лепеза специјалитети, од кои најпознати се полнетата слезина (со мелено месо,ориз и кромид), полнетиот див зајак, дивото свинско на ловечки начин. На традиционален начин се приготвуваат и баници (со афионска сол) со праз, сирење и јајца, а се нудат и традиционални радовишки рецепти, како маџун (слатко од грозје и речели од тиква), слатко од зелени и црни смокви. Ресторанот го посетуваат високи функционери и амбасадори од повеќе земји, меѓу кои и евроамбасадорот Ерван Фуере.

Ловниот дом во Радовиш постои од 1954 година, а работи и Ловното риболовно друштво Готен. Од 19 февруари 2002 година, во склоп на друштвото е отворен ресторан, чиј основач е Љупче Камчев, кој со угостителство се занимава цели 18 години. Досега Амбасадор стои на врвот на квалитетот и нуди широка лепеза специјалитети, од кои најпознати се полнетата слезина (со мелено месо,ориз и кромид), полнетиот див зајак, дивото свинско на ловечки начин. На традиционален начин се приготвуваат и баници (со афионска сол) со праз, сирење и јајца, а се нудат и традиционални радовишки рецепти, како маџун (слатко од грозје и речели од тиква), слатко од зелени и црни смокви. Ресторанот го посетуваат високи функционери и амбасадори од повеќе земји, меѓу кои и евроамбасадорот Ерван Фуере.

032 635 765 070 767 621

Еден од најстарите кафебарови во градот, кој работи веќе 19 години. Се наоѓа во централното градско подрачје. Изграден е во современ стил. Располага со 100 места и летна тераса, која во топлите периоди е навистина искористена. Во ноќните часови ова е вистинско место за забава, а преку ден - место за релаксација.

22 Октомври бр. 93

РАДОВИШ 22 October 93

RADOVISH

café

Еден од најстарите кафебарови во градот, кој работи веќе 19 години. Се наоѓа во централното градско подрачје. Изграден е во современ стил. Располага со 100 места и летна тераса, која во топлите периоди е навистина искористена. Во ноќните часови ова е вистинско место за забава, а преку ден - место за релаксација.

Се наоѓа на плоштадот во Радовиш и е еден од најатрактивните модерни кафебарови со летна тераса. Има капацитет од 100 седишта во внатрешниот дел и исто толку на летната тераса. Има посебен имиџ на култен угостителски објект кај младата популација со широка палета на безалкохолни и алкохолни пијалаци, коктели и сите видови кафе. Работи веќе 10 години, нудејќи прекрасен амбиент, особено во ноќните часови, кога го посетуваат гости и од соседните градови.

Радовиш

Radovish

Се наоѓа на плоштадот во Радовиш и е еден од најатрактивните модерни кафебарови со летна тераса. Има капацитет од 100 седишта во внатрешниот дел и исто толку на летната тераса. Има посебен имиџ на култен угостителски објект кај младата популација со широка палета на безалкохолни и алкохолни пијалаци, коктели и сите видови кафе. Работи веќе 10 години, нудејќи прекрасен амбиент, особено во ноќните часови, кога го посетуваат гости и од соседните градови.


ЛИСТА НА ОБЈЕКТИ Министерство за економија


ЛИСТА НА ОБЈЕКТИ Министерство за економија


НОВ РЕГИОН лева страна на која почнува следниот регион

Strumicko-gevgeliski - REKLAMI 4 (27.11.2011)  

Macedonia, tourism

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you