Page 1

f u n

t

p l a c

n a

p

architecture r t

Filip Piwowarczyk - Portfolio

t i o n

m e

u r e

o p l e


Personal data Name: Surname: Adress: Phone: E-mail: Date of birth: Website:

Filip Piwowarczyk Wanhangdu Lu 92/302, 200040 Shanghai, China +86 15021617826 filpiw@wp.pl 28.06 1986r. www.piwowarczyk.carbonmade.com

Education 17/10/2008 - 24/10/2008

04/02/2009 - 30/06/2009

Participation in OSSA international student workshops Kraków, Poland

Studies on the faculty of Constructing Architect at Copenhagen Technical Academy, Denmark

11/04/2010 - 24/04/2010

Participation in LOCUS intensive course of “Design for all” Ibiza, Spain

[one semester exhange completed with a top mark]

01/10/2005 - 26/10/2010

Master studies on the faculty of Architectre and Town planning at Cracow University of Technology, Poland [each year finished within the 5% group of the best students]

Experience 02/2009 - 06/2009

trainee Svendborg Architects Copenhagen, Denmark

06/2009 - 10/2009

11/2010 - 08/2011

11/2011- present

architect’s assistant Juul | Frost Architects Copenhagen, Denmark

architect’s assistant INBO Woudenberg, Holland

architect B+H Architects Shanghai, China


Languages

Achievements 04/2013 04/2013 03/2013 12/2011 15/07/2011 14/01/2011 10/2005 - 10/2010

1st place in Competition for Community Hospital - Singapore General Hospital 1st place in Competition for Centre for Oral Health - Singapore University Hospital 1st place in Competition for Smart City Kochi, India 1st place in Competition for Tencent Headquarters interior design, China Makeblijde Pavilion competition, Netherlands - Honours mention Schindler Award 2010 Finalist - International Competition Studies completed with honours degree

Creative Skills • architecture design

ArchiCAD (BIM) SketchUp

• interior design

Artlantis

• handdrawing

AutoCAD

• 3D modelling

Photoshop

• presentations • research • model making • furniture design

English - proficient Chinese - begginer

Software Skills

• urban planning

• renderings

Polish - native

Illustrator InDesign Power Point


Professional experience


website: e- mail: phone:

www.bharchitects.com asia@bharchitects.com +86 21 3360 7861

I have been working in B+H since November 2011. My work was mainly focused on creative conceptual design. My tasks were very diverse including urban planning, mixed use development, interior and furniture design. I can deliver creative solutions to given design tasks. I have worked in all stages of the design process. In my workflow I use hand sketch, 3D models, visualisations, concept diagrams and presentations. I have a good contact with colleagues and in a team I can handle different tasks and positions. I also feel comfortable managing a small team

T ENCENT HQ

PAUL&SHARK FLAGSHIP

S EPHORA F LAGSHIP

N EXUS

Winning proposal for Interior design for new Tencent headquarters . My task: design, presentation on

Facade and interior design of luxry shop in Hong-Kong. My task:design, visualisation, contact with client

Facade and interior design of the biggest Seproha shop in Asia. My task: design, visualisation, presentation, 3d model

Shopping center, hotel ,office and appartments development in Saigon My task: design, presentation

r

ne Win

MICROSOFT BEIJING INNOVATION CENTER Interior design for show rooms and exposition areas My task: design, presentation

Built

BUTTERFLY PAVILION Design of a pavilion that B+H raised in Lingshi Park as a gift to Shanghai on 20th Anniversary in China hina a

Built

Built

SGH COMMUNITY

HOSPITAL

Competition for community hospital with admin office tower, Singapore My task: design,presentation esenta nta tatio ta tion tio n

r

ne Win

S USTAINABLE C ITY

CENTER

Urban plan for a city center in a new develpment with a focus on creating health nursing community

SENGKANG HOSPITAL

C RYSTAL C HAPEL

Competition for General Hospital in Singapore My task: design, idea diagrams

Design of a small wedding chapel on a lake My task: design, presentation

Built

COH H OSPITAL

S MART C ITY K OCHI

Design of Center for Oral Health in Singapore’s University Hospital.

Masterplan and architectural design for IT city development in India

ner

Win

My task: Form and facade cade e design des esign gn

Q

MICROSOFT CAMPUS

CITY MALL

Shopping center in Kuala Lumpur design on existing structure My task: facade design

ction

nstru er Cou

Und

ner

Win

Office development for Microsoft located in Suzhou, China

ng

Ongoi


S EPHORA F LAGSHIP S TORE

Project: Facade Design

Revaluation of existing building on Nanjing Rd. to hold the biggest Sephora store in the world and 6 oors of ofďŹ ces. Our task was to design a facade that would become a landmark that ties together the character or the Sephora brand and modern Shanghai. Interior designed was based on smooth feminine lines with custom designed features in focal points.

Retail interior nterior erior r r Furni re de Furniture desig e ign gn design

Time: e e:

11.2011 11 1 .2011 2011 0 - 0 01 01.2013 1 2 20 0

Stage: e: Place:

Shanghai, China

My responsibilities: Facade design, interior design, special feature design, presentation

Nanjing Lu facade

Stairs & Ceiling

Cashier point

Stairs

Floorplan


P AUL & S HARK F LAGSHIP S TORE

Project: Facade Design

Interior and facade design of agship store on Canton Road - Hong-Kong’s famous luxury brand street. Challenging design where our main goal was to give a new looks to the brand that would suit the rapidly expanding Asian market. Succesful and detailed design of space and furniture resulted in a long term relation with a client for many new stores in upcoming years.

My responsibilities: Facade design, interior design, furniture design, 3d model, presentation

Interior

Canton Road Facade

Fitting Room Lounge

Furniture rniture ture r design

Time: me e: Stage: ge e: Place:


SUH C ENTER

FOR

O RAL H EALTH Project:

It is a winning scheme for tower designed for Singapore University Hospital. The Centre for Oral Health (COH) is housed in a 10 storey tower situated atop a podium housing the Service Block and car park. The COH is designed to be accessible, patient and student centric (in support of its clinical and teaching mission) and a centre of excellence for translational clinical research My responsibilities: Architectural concept, facade design

Time: me: e: Competition Competitio Com m petit mpetit petition - won


SGH C OMMUNITY H OSPITAL Project:

Mixed use development containing rehabilitation clinics, inpatient wards, admin office tower and retail component. It is a design of a complex multifunctional building serving as a hub for Singapore General Hospital. Main focus was put on creating best healing environment for inpatients. Canyons formed by water flow and rice paddies were our inspiration. My responsibilities: Overall design, schemes, sections, presentation

Functional Connections Diagram

Green courtyard of IPU

Aerial view form North

Inspirations

“Green canyon”

Time: me: Competition Competiti Com mp mp petitio - won Singapore

Community plaza


S MART C ITY K OCHI Project: Urban and Arch. rch. h. Desig De Design ig

It is a winning proposal for phase I of architectural development for IT City in Kochi, India. Development consists of landmark IT building, headquarter buidings, “retail village�, shopping center and hotel. Location by the river in a green environment together with local culture became main inspirations for the urban plan and architecture. My responsibilities: Urban design, architectural design, concept diagrams, presentation

Time:

03.2 03.2012 0 2 - ongoin ongoing i C mpetiti on - W Com Wo Competition Won


M ICROSOFT C AMPUS S UZHOU Project: Office Campus

It is a design of three office blocks situated in a park development in Suzhou. Office spaces are arranged around inner atrium in elegant cubic part of the building floating above characteristic podium inspired by green hills. Ground floor houses common spaces of the campus and accessible roof connects public spaces around the building. My responsibilities: Concept, architectural design, schemes, presentation

Time:

04.2013 - ongoing

Stage:

Under development

Place:

Suzhou, China


T ENCENT H EADQUARTERS

Project: Creative space intrior design

It is an Interior design of new Tencent Headquarters in Shenzhen. Our wining package contained the design of fitness area with indoor play hall, library and meeting rooms, and swimming pool located on the top of the tower.

Time:

11.20 11.2011 - now o ow

Sttage Stage: e

c ompetition competition o om petition petitio - won won, wo design ongoin ongoing ng i ngo d

Place: ac

Shenzhen, China

My responsibilities: Concept design, 3d model, visualisation, presentation Swimming Pool ⑮〈侼

Health Link ։㛨䘆ࣞ䬴 22-25 FL

Knowledge Link ⸛䇼䬴 34-38 FL

Axnonometry

Sports court

Meeting space

Library

Swimming pool


website: e- mail: phone:

www.inbo.com info@inbo.com +31 33 286 83 51

“...Filip was working as a designer(...)His broad interests and open way of communication have helped him to be asked as a designer for a very wide range of questions. We have learned to know Filip as an enthusiastic and dedicated colleague, who showed a great deal of independence and loyalty. His broad interests, both within and beyond its function, we greatly appreciated. During this time he put in a natural way contacts with fellow colleagues within the office...”

SENIOR

CARE CENTER

Renovation of the senior housing, hotel and care center My task: renders, 3Dmodel, interior design, facade design

M ILK

FACTORY

Transformation of factory into art center with housing My task: photo editing, 3D model

L EUSDEN , P RINCENHOF Competition for a group of appatrment blocks My task: overall design, 3Dmodel,renders,schems

IJSELSTEIN

HOUSING ESTATE

Big housing estate made in brick, over water canal. My task: material studies facade and 3Dvisualisations,

S HOPPING

CENTER

Vision of the shopping mall in the historical city center. My task: conceptual schmes, urban analysis, 3Dmodel

TERRACED HOUSES DEVELOPMENT Housing estate in Utrecht with references to Marrocan athmosphere. My task: physical model, reseach

KANAALZONE

HOUSING ESTATE

Revitalisation of industrial area for big housing development. My task: 3D modelling, visualisations

R ABOBANK

OFFICES

Design of new interiors for a bank and it’s offices. My task: floor plans, 3Dmodel, visualisations

M EYSTER ’ S B UITEN Revaluation of industrial area for new housing and cultural use. My task: photo and graphic editing, 3D model, sun studies

HOUSING

REVITALISATION

Extensive studies on sustainable ways of housing revitalisation My task: schemes, design ideas, photo collages

N AARDERBOS

PENINSULA

Five sketch proposals of urban site planning . My task: physicl models, graphic editing


website: e- mail: phone:

www.juulfrost.dk ark@juulfrost.dk +45 32 95 95 78

“...Filip has produced models, 3d models in ArchiCAD visualisations and program concepts.(...) Filip is a telented person who treats each assignment with an open mind and a clear understanding of the task at hand. His work is sharp and precise.(...) Filip is a sympathetic, nice and communicative person that has a strong sense of his own abilities.(...) He has been engaged in the projects in the same level as our other employees.(...) I can only recommend him to any future company that he will contract.”

M OVING M EDIA C ITY

S OCIAL H OUSING

E LDERLY H OUSING

Center for multimedia in Malmo harbour, Sweden My task:facade studies, 3D modelling

Cost and energy optimised social and elderly housing My task:floor plan design, 3D modelling

Adaptation of the roof space for dwellings My task: 3D modelling

U NIVERSITY

CAMPUS

Revaluation of 3 old soap factory buildins for the use of university My task: 3D modelling

S UPERMARKET

STORE

Design of supermarket with adjecent butiques My task: facade design, volume+program studies

C ANTEEN Canteen at Technical University of Denmark My task: physical model

website: www.svendborgarchitects.dk e- mail: info@svendborgarchitects.dk phone: +45 21 29 58 29

“...Filip has participated in the design of the projects, assisted in the detailing, built phisical models and made 3d renders. He also participated in meetings with suppliers, engeneers and clients. (...) He is very flexible and has a variety of different skills (...). He possesses a fine technical knowledge and solves his tasks efficient and always with an open mind and a positive attitude. We have got to know Filip Piwowarczyk as a competent, and a very pleasant colleague and are happy to give him our best recommendations.”

S TUDIO

FOR THE ARTIST

Transformation of an old stable into a small studio My task:facade studies, 3D model,technical drawings

U PPSALA E NTRE

R ODGA , N ORRKOPING

M ODER G RANDMA

Seven housing blocks and retail space in park My task: photo editing

Hotel & housing commercial town planning scheme My task: design proposals, models, photo editing

Future Elderly housing research and proposals My task: design proposals, research, models, editing

C LIMATE

SCREENS

Eco-friendly, anti-noise screens with sun and rain collectors. My task: photo and graphic editing


Individual work


GAME OF SENSES The task was to revaluate the sports complex adjecent to the Olompic Park in Berlin. Our goal was to create clear and friendly spaces in human scale. All of the buildings and their surroundings were designed with a special focus on accessibility in terms of movement and perception. To improve and intensify reception we came up with many solutions stimulating different senses. Project got to top 10 from among 550.

Project: sports complex, hotel

10

0 d2

Time: 10.2009- 06.2010, 9-10semester ster

ar w Tutor: r A list e l Co-author: r: nd fina i h Sc

Character: final project/competition ompetition Anna Agata Kantarek Piotr Paluch


“origami� scheme of hotel creation

900

900

ground floor

modular room

instalation in main atrium

Part ot the project is a hotel desing containing 150 rooms, conference center and sports and leisure part. Despite its sculptural form hotel is designed on regular grid of pillars and almost all rooms are modular. Building is entirely adapted for the needs of handicapped persons. In the main atrium there is an instalation refering to the olimpic circles.


THE

GREEN INFILL Project: Infill, housing

It is a design of an infill building located in the center of Cracow. The building I proposed is an attempt to bring in a modern structure into a historic environment in a way that would create a dialogue between the new and existing architecture. I also wanted to bring greenery into this highly urbanized space.

Spring

Summer

Atumn

Time: 02-06. 2008 6th semester Character: course project Tutor: Anna Agata Kantarek

Winter

climbing plants on the building bring greenery into the urbanized area, reduce noise, control sunlight, and make facades variable

existing tree was preserved and became an ornament of the biulding

strong horizontal and vertical lines of neighbouring biuldings infuenced structure and facade

The main façade was divided into two parts. One is symmetrical (like in the adjacent apartment house) with a spiral staircase in the centre. The other one has got a living outer layer made of various types of climbing plants. They were carefully selected so that they growth could be controlled and their colours would change throughout the year. The plants also reduce the level of noise coming in from the street, and in the summer they slightly filter the sunlight. It also brings the greenery into the street, where it is needed. Another characteristic feature of the house is the preserved tree that became a part of the building and its ornament.


model

ground floor

The function of the building is mainly residential with commercial spaces on the ground level and a parking lot underground. There are five storeys of luxurious apartments varying from 90 to 150 square meters and a green terrace on the roof.

typical floor

Building details


[DE]FORMING Project: shopping center

In this design my main goal was to create the missing block of development in a way that would preserve regular lines of streets and the plaza and at the same time highlight the corner of the square. The form of the building was created by deforming the simple block with an internal atrium in a process of raising its corners.

1

the higher elevated corner adjecent to the square side marks the main entrance (2). The opposite one “lets in� suppliers.(3)

forming of the elevations

2

Time: 10 -11. 2007, 5th semester Character: course project Tutor: Magdalena Kozien

3


TAKING

AIM AT NATURE

Project: settlement of terraced

The most important features of the given location were exposure to the sunlight, steep slope and a beautiful view. The main tasks I wanted to realize in this project were making use of splendid scenery as well as the plot’s character and creation of private space despite dense development.

closed/open walls form the private area

two wolumes holding common and private areas

houses 09.2006 - 01.2007 3rd semester Character: course project

Time:

Tutor: Wojciech Lubicz-Lisowski

opening the view towards south

Creating rows parallel to contour lines opened the view to all of the residents. The solid of the terraced house consists of two parts. One is a characteristic dark tube slightly cut at an angle. This part contains common areas. The other part, painted white, supports the tube and connects terraced houses. It contains private spaces.


OUT

OF THE BOX

!

Project: multifuncional pavilion

This is a design of a small multifunctional Pavilion meant for Makeblijde Architectural Park in Houten, Holland. We decided to make it a strong mark in the landscape so that his bright color seen between greenery would attract attention of people wondering around in the gardens.

Time:

le b a r no ion ! o H nt me

06. 2011

Character: competition ition

Co-author: Heleenn Stoer

The pavilion is extremely exible, allowing the users to shape it according to their needs and weather conditions by moving the walls and furniture. Special stove inside we gives people a chance to use the place all around the year making barbecue, sitting by the ďŹ re or even using it as sauna! Design was appreciated by the jury and came second receiving honorable mention. C


M ODERN VILLAGE Project included stategy of developmet for a village, revalorisation of it’s center and a design of a small housing complex consisting of single family houses based on local archetype.

T HE STUDENTS ’ TOWER The goal was to create a dominant at the spot of intersecting imporntant roads. The main idea was reffering to the circular movement in the roundabout. Tower holds round parking and students’center

Project: urban development, house Time: 10.2008 - 01 2009 Character: course project Tutor: Marcin Petelenz

Project:high-rise building Time:09.2008 - 01.2009 Character:course project Tutor: Marek Kozien

E IVISSA S IEGE It is a design made on LOCUS workshops popularising “Design for all”. Group of 34 international students worked on strategies and particular solutions rendering fully accessible historical part of Ibiza.

Project: urban, arch. interventions Time: 04.2010 Character: workshops Co-authors: group of 4 students

www.piwowarczyk.carbonmade.com

@

Portfolio Filip Piwowarczyk  

Architectural Portfolio

Portfolio Filip Piwowarczyk  

Architectural Portfolio

Advertisement