Page 1

MAGAZINE

EDITIE

ZUID

SEPTEMBER 2013

LOUBOUTIN De aantrekkingskracht van een zool

HYGIテ起E Van de loopband naar de wasmachine

NATALIE IMBRUGLIA IK HEB EEN MAGISCH EFFECT OP MENSEN COSZUIDsept13.indd 1

26/08/2013 12:38:16


Wij wensen alle kids

veel wijsheid en toffe leerkrachten! FLASH MAGAZINE, EDITIE ZUID is een maandelijkse uitgave van Uitgeverij InterMedia nv en wordt huis-aan-huis bedeeld.

Winnaars De winnaar van de puzzel in de editie van mei is: Mareelle Raets uit Maaseik, Arlette Paredis uit Kinrooi en Vanderheyden Cindy uit Rotem. Zij ontvangen elk een waardebon t.w.v. €25 van Huize Germaux te Dilsen-Stokkem. Proficiat ! Maak jij ook graag kans op één van de vele toffe prijzen, vul dan verder in dit magazine de puzzel in en stuur het antwoord via mail of per post naar ons adres. Succes!

FLASH MAGAZINE, EDITIE ZUID wordt bedeeld in de gemeenten: Kozen, Nieuwerkerken, Sint-Truiden, Gingelom, Wellen, Borgloon, Heers, Diepenbeek, Kortessem, Bilzen, Hoeselt, Riemst.

www.facebook.com/ flashmagazine

Niets uit deze uitgave mag worden gecopieerd of gereproduceerd zonder de uitdrukkelijke schriftelijke goedkeuring van de uitgever (InterMedia nv). Inbreuken op het copyright zullen gerechterlijk worden vervolgd.

COMMERCIEEL ADVIES Els Paques T. 0485 / 555 953 - els@publiek-flash.be Filip Aerts T. 0477 / 68 53 80 - info@publiek-flash.be VERANTWOORDELIJKE UITGEVER Uitgeverij InterMedia nv Brugstraat 24 - 3580 BERINGEN T. 011 / 76 77 18 - F 011 / 76 77 19 info@publiek-flash.be - www.publiek-flash.be

volgende uitgave in de week van

LAY-OUT flash@apps.be

2 oktober

The New Golf variant: Een combinatie van Klasse en functionaliteit

Ontdek deze schitterende wagen nu bij ...

COSZUIDsept13.indd 2

26/08/2013 12:38:19


Gratis 2 filmtickets bij aankoop kinderbril en glazen*

* Actie geldig tot 18 oktober 2013. Niet cumuleerbaar met andere acties. Max. leeftijd 14 jaar

Steenweg 118, 3570 ALKEN • T 011-59 16 42 • F 011-59 65 85 • info@oogenoor.be • www.oogenoor.be

COSZUIDsept13.indd 3

26/08/2013 12:38:24


SCHOONHEIDSSALON KIM Wilwouterstraat 9, 3770 MEMBRUGGEN (RIEMST) www.schoonheidssalonkim.be Telefoon : 0499/42.96.19 VERWARMDE ZETELS! EIGEN RUIME PARKING!

HUIDVERBETERINGS- EN WELLNESS INSTITUUT

Nieuw en revolutionair FACIAL LIFTING met de BT NANO-LIFT BT NANO -LIFT Via pijnloze microstimulatie worden bloedcirculatie en spiertonus gestimuleerd. De verzorging geeft al na 1 behandeling een zichtbare verbetering van de huidtonus. Wanneer dit resultaat langer en intenser mag; is een kuur behandeling van min 5 behandelingen een aanrader. De behandeling vermindert rimpels, lijntjes, wallen en donkere kringen. De structuur van de huid wordt weer fijner en krijgt haar jeugdige glans terug. Alle verdere uitleg vindt u op mijn website : www.schoonheidssalonkim.be Voor ieders behoefte en noden hebben we een aangepaste verzorging die past binnen uw budget. • MINI LIFT (reiniging, bt-nano lift, dagcrème) = 49 EURO • TURO LIFT (volledige gelaatsverzorging met bt micro peeling, volledige bt-nano Lift, insluisen serum en masker) = 85 EURO • INVISIBLE EXPRESSION LIFT (intensieve oogcontourbehandeling) = 49 EURO • BT-NANOLIFT als extra behandeling bij andere gelaatsverzorging : 35 EURO • BT NANO LIFT KUUR : 5 behandelingen, 1 behandeling om de week = 15% korting op de totale kuur!!!

GELAATS BEHANDELINGEN TEVENS BIEDEN WIJ U VANAF BEGIN OKTOBER 2 VOLLEDIG NIEUWE GELAATSBEHANDELINGEN AAN : 1. “BRAZILIAN COCOONING”, unieke najaarsbehandeling op basis van koffiebonen en witte chocolade. 2. BIO PURE | SKIN OXYGEN THERAPY by ERICSON LABORATOIRE Intensieve zuurstofbehandeling.

LANCEERPROMOTIE : 1ste behandeling 75 EURO ipv 85 euro Kom met 2 en ontvang elk 20% korting = 68 EURO ipv 85 euro Promotie geldig tot eind oktober 2013!

Beauty Huidverbetering In het landelijke Membruggen geniet je bij Schoonheidssalon Kim in alle rust van de beste behandelingen voor je huid en lichaam. Je kan er terecht voor manicure, pedicure, gelaats- en lichaamsverzorging, massages, anti-cellulitus, workshops en gelish nagels. Dit najaar staat de SunFX tanning in de kijker, een snelle en gezonde manier om een mooi bronzen kleurtje te krijgen.

Snel en gezond een mooi bronzen kleurtje Kim heeft een passie voor beauty. Als schoonheidsspecialiste kent ze haar vak als geen ander. Ze volgt voortdurend bijscholingen in de allernieuwste technieken, producten en verzorgingen. Met haar kennis en ervaring wil Kim vroegtijdige huidveroudering bij haar klanten voorkomen. Die klanten worden in de watten gelegd. Door je regelmatig en intensief bij Schoonheidssalon Kim te laten verzorgen en door de juiste dagelijkse verzorgingsproducten te gebruiken, voorkom je huidproblemen en behoud je een mooie, gezonde uitstraling. Dit is het doel dat Kim nastreeft voor iedere klant, van jong tot oud.

COSZUIDsept13.indd 4

Prachtige bruine kleur in 5 minuten Een mooi bronzen kleurtje, het hele jaar door? Daarvoor moet je bij Schoonheidssalon Kim zijn! SunFX Sunless Tanning is hét alternatief voor de zon en de zonnebank. We zitten allemaal lekker in ons vel met een beetje kleur, maar weten dat een te lange blootstelling aan de zon schadelijk is en kan leiden tot pigmentatie, vroegtijdige huidveroudering en huidkanker. Het SunFX-apparaat verspreidt over je hele lichaam een aangename spray, met een natuurlijk en veilig DHA-component. Dat levert je in een oogwenk een egale bruine kleur op, temeer omdat Kim gebruik maakt van de laatste technologie op het gebied van professionele ‘spray-on tanning’.

De voordelen van SunFX tanning? In slechts 5 minuten een natuurlijke bruine tint, geen onaangename geuren dankzij de unieke formule, geen vlekken, onmiddellijk droog, geeft dadelijk een kleur en dus direct resultaat. En dat alles voor een zeer aantrekkelijke prijs!

Schoonheidssalon Kim, Wilwouterstraat 9, 3770 Membruggen (Riemst), 0499 42 96 19, www.schoonheidssalonkim.be.

26/08/2013 12:38:26


"IT LOOKS" Color Collection 2013/2014 Nieuwe kleuren: rosĂŠ goud, champagne blond, cool mokka en meer ... Nieuwe collecties, lanceringen, acties en wedstrijden: ga naar www.facebook.com/EquipeHaircare FOTO - Model, Leonie Stegink, Fotograaf - www.michelengelen.com, Make-up artist - Tanja Dassy www.make-updeluxe.com, Styling Carine Luyck - www.facebook.com/ditofashionstyle, Kapsel, snit&kleur - www.equipehaircare.com EQUIPE HAIRCARE, DIESTERSTRAAT 22, SINT TRUIDEN. equipehaircare@gmail.com OP AFSPRAAK TEL 011/685621 WWW.EQUIPEHAIRCARE.COM

COSZUIDsept13.indd 5

26/08/2013 12:38:29


Juridisch Aansprakelijkheid voor dieren

Artikel 1385 van ons Burgerlijk wetboek zegt dat de eigenaar van een dier of – terwijl hij het in gebruik heeft – diegene die zich ervan bedient, aansprakelijk is voor de schade die door een dier is veroorzaakt. Ook als het onder zijn bewaring stond, verdwaald of ontsnapt was.

Blaffende honden bijten soms wel Ons Hof van Cassatie omschrijft het begrip “bewaarder” als de persoon die (op het ogenblik dat het dier schade heeft veroorzaakt) het volledige meesterschap over het dier heeft. Dit slaat op een niet ondergeschikte macht van leiding en toezicht zonder de tussenkomst van de eigenaar. De bewaarder moet dus de macht hebben om het dier te gebruiken alsof hij zelf de eigenaar was. De materiële bewaring (dus het effectief bijhouden van het dier) is op zichzelf niet voldoende om als “bewaarder” van het dier te worden aanzien. Rechters menen dat een dier gewoon kan bijgehouden worden

door een andere persoon. Dit sluit het meesterschap over het dier uit, vermits op dat ogenblik de macht van toezicht en leiding op het dier in ondergeschikt verband wordt uitgeoefend. Een dergelijke situatie kan zich voordoen wanneer een vriend van de eigenaar het dier bijhoudt en verzorgt tijdens de afwezigheid van de eigenaar. Fout van het slachtoffer De aansprakelijkheid voor dieren is gebaseerd op een vermoedelijke fout in de bewaking van het dier. Men mag echter niet uit het oog verliezen dat het slachtoffer zelf een fout kan begaan

waardoor er schade ontstaat. Zo kan het slachtoffer onverantwoorde risico’s nemen of een grote fout begaan in het bijzijn van het dier. Onder deze omstandigheden moet gezocht worden naar de aansprakelijke van het schadegeval. De rechtspraak is hier echter nogal verdeeld in. In principe sluit de rechtspraak de aansprakelijkheid van de bewaarder uit indien het slachtoffer zelf een fout heeft gemaakt. Of er wordt geopteerd voor een gedeelde aansprakelijkheid. De redenering van de rechtspraak is dat indien het slachtoffer door zijn fout bij het dier een bepaald gedrag uitlokt dat niet abnormaal of onvoorzienbaar is, de bewaarder van het dier niet aansprakelijk kan gesteld worden. Reageert het dier op een onvoorspelbare manier op het gedrag van het slachtoffer, dan kan deze de bewaarder blijven aanspreken. De daad van een derde De eigenaar of de gebruiker van een dier kan vrijgesteld worden indien een “derde” een fout begaat. Deze vrijstelling kan er zijn indien deze fout van een derde (een persoon totaal vreemd aan de situatie) aanleiding geeft tot een gedraging van het dier. Daardoor wordt elke fout van de eigenaar of de bewaarder uitgeschakeld. Bijvoorbeeld: een ballonvaarder begaat een fout indien hij zijn luchtballon neerzet op een weide waar dieren staan.

Solange Tastenoye, www.solangetastenoye.be Voor juridische info: bel 0902/12014 (1€/min)

ALS ADVIES VIES EN SERVICE BELANGRIJK ZIJN

Breendonkstraat 4 3800 Sint-Truiden T. 011 88 46 00

COSZUIDsept13.indd 6

Roosbeekstraat 52 – 3800 Zepperen Tel: 011/68 44 10 – fax: 011/68 24 53 email: info@dekens-agritechnics.be www.dekens-agritechnics.be

26/08/2013 12:38:29


Dames en Herenkleding

Heemskerk Stationsstraat 16 - Lanaken Tel. 089 71 40 44

HERFST-WINTER COLLECTIE 2013 OPEN DEUR WEEKEND

zaterdag 14 september en zondag 15 september van 14u tot 18u

Altijd welkom van 9 tot 18 uur Zondag en maandagvoormiddag gesloten

NS Technics BVBA Nijverheidslaan 4085 - 3800 Sint-Truiden Tel:+32 (0) 11 69 65 08 - Fax:+32 (0) 11 69 28 09 info@nstechnics.be - www. nstechnics.be

COSZUIDsept13.indd 7

26/08/2013 12:38:30


Tu i n H a k s e l a a r s

Het najaar staat in de tuin volop in het teken van opruimen en voorbereiden op volgende lente. Je kunt al die verzamelde takken en bladeren natuurlijk naar het containerpark brengen. Maar het heeft veel meer zin om ze een langdurige bestemming te geven als bodembedekker. Daarvoor moeten ze echter eerst door een hakselaar gehaald worden.

Er bestaan nogal wat verschillen in de hakselaars en houtversnipperaars die geschikt zijn voor thuisgebruik. Eerst en vooral moet je de keuze maken tussen stroom of benzine. Een machine met een kabel volstaat meestal voor gebruik rond een doorsnee woning. Die wordt dan ook het meest verkocht. Een ander belangrijk beslissingspunt is de capaciteit, met andere woorden de grootste diameter van takken die verwerkt kunnen worden door de verkleiningseenheid. Ook de snelheidscapaciteit en de kracht van de motor zijn van belang. Wat die verwerking betreft zijn er verschillende systemen mogelijk. In een spiraalsysteem zorgt een spiraal voor de vermaling van het afval. Dat kan een sneldraaiend wormwiel met messen zijn.

Knibbel-knabbel-takje Het materiaal blijft dan in de kooi rondvliegen tot het klein genoeg is om via de gaten van de zeef te verdwijnen. Ideaal voor zacht hout en voor wie graag op korte tijd grote hoeveelheden verwerkt. Een snijsysteem hakt alles fijn door middel van een snel ronddraaiende schijf met daarop kleine bijltjes. Dit mechanisme wordt trouwens ook in professionele machines gebruikt. Omdat ze nagenoeg alles en zeer grote hoeveelheden aankunnen. Verstoppingen zijn zo goed als uitgesloten. Een persrolsysteem rolt de takken naar binnen en verbrijzelt ze in stukken. Een freeswals kneust het afval dan weer in stukjes. Dit is vooral geschikt voor twijgen en takken tot 4 cm dik en haagscheersel. Hoe dan ook zal er altijd flink wat lawaai te pas komen

aan deze klus. Let daarom op het decibelgehalte van de hakselaar die je wilt aanschaffen. Als je toch aan het investeren bent, schaf je voor deze klus dan ook zeker een veiligheidsbril, oorbeschermers en werkhandschoenen aan. Dat is absoluut geen overbodige luxe. Om de eventuele geluidsoverlast voor buren tot een minimum te beperken, start je de hakselaar best pas op nadat je al het tuinafval vlak bij het apparaat hebt verzameld. Let op: een hakselaar is absoluut niet geschikt voor het vermalen van plastic, papier, keukenafval of poten van afgedankte stoelen. Wanneer je de hout- en bladsnippers toevoegt aan je composthoop zal dat het composteren bevorderen. Tussen en planten werken ze als meststof.

14,15 en 16 september Herfstopendeur zondag & maandag open van 14u00 tot 18u00

Voor een maatje meer van 46 t/m 56

Nieuwe & 2de-hands merkkleding kids Sint-Martenplein 7 3800 Sint-Truiden 011/915307 www.dascobykids.be facebook

fashion meets art

14,15 en 16 SEPTEMBER

HERFSTOPENDEUR

zondag & maandag open van 14u00 tot 18u00

Openingsuren: wo - za van 10u00 tot 12u30 en van 13u30 tot 18u00 Merken : Petit Louie / Albababy/ Kik&kid/ Ba*Ba babywear/ Mim-pi / 4 Funky Flavours / Lief / Mussukat / Smafolk / ...

COSZUIDsept13.indd 8

Clockemstraat 46/001 - 3800 Sint-Truiden (recht tegenover Naamsevest)

tel. 011/68 21 96

www.dascoby.be

OPENINGUREN: di - za van 10u00 tot 12u30 en van 13u30 tot 18u00

26/08/2013 12:38:31


€ 3000 voordeel

met het DOVY VIP-pakket

*

dovy vipcheque

dovy vipcheque

€1500

€1000

voor een ProClean vaatwas

EURO E D OVY DOVY

voor een ProCombi stoomoven

EURO E D OVY DOVY

dovy vipcheque

voor een MaxiSense inductiekookplaat

€500

Bezoek ons!

Belgische betaalbare kwaliteit LAMINAAT KOMT NIET LOS EN BEHOUDT ZIJN KLEUR KLEURVAST LAMINAAT minderwaardige abs, pvc of laserkanten verkleuren

Turnhout | Steenweg op Gierle 267 - 014 41 04 28 Hasselt | Genkersteenweg 297 - 011 25 55 20 Herent| Brusselsesteenweg 16 - 016 58 44 75

2012

“Hoe herken je een afboording met het sterke laminaat? Aan het fijne donkere lijntje!”

Wij maken úw keuken!

Altijd open op zondag, gesloten op woensdag

www.dovy.be

*

LIMBURG 36 1

Actie geldig tot en met 30/09/2013. Voorwaarden -> vraag er naar in één van onze toonzalen. Actie niet cumuleerbaar met andere acties

23/08/13 18:16


Interview Natalie Imbruglia

De Australische Natalie Imbruglia verruilde op 20-jarige leeftijd haar leventje als actrice in de soapserie ‘Neighbours’ voor een carrière als zangeres. Een carrière die dankzij de wereldhit ‘Torn’ een vliegende start kreeg. Na haar vierde studioalbum wil ze met de film ‘An Unkindness Of Ravens’ meer dan ooit naar haar eerste liefde terugkeren.

“Ik vraag me vandaag nog altijd af of ik het overdonderende succes van mijn debuutalbum ‘Left Of The Middle’ wel verdiende”, zegt Natalie Imbruglia (38). “Want toen ik aan de opvolger ‘White Lilies Island’ werkte, had ik helemaal geen inspiratie meer. Eigenlijk wilde ik op dat moment de songwriter in mij verbeteren en me daarvoor terugtrekken. Het overkomt me wel vaker dat ik mij een tijdlang isoleer van de buitenwereld. Maar ik had het destijds anders gepland. Achteraf gezien heb je best niet al te veel succes met de eerste single die je uitbrengt. Ik werd al snel verteerd door angst.”

“Ik heb een magisch effect op mensen” Kwetsbare kant

Elkaars tegenpolen

“Zo nu en dan val ik ten prooi aan depressieve buien”, onthult de zangeres-actrice met de grote hemelsblauwe ogen. “Enkele jaren geleden speelde ik in de dramafilm ‘Closed For Winter’ een depressieve vrouw. Het kostte me weinig moeite om mij te identificeren met mijn personage. Hoe sterk ik ook lijk, ik heb eveneens een kwetsbare kant. Er is altijd iets dat sluimert, noem het voor mijn part melancholie. Soms ben ik een beetje down. Mijn zussen kampen met dezelfde gevoelens. We vallen dan in een diepe put, maar hebben telkens de weerbaarheid om er terug uit te klauteren. Anderen missen die veerkracht.”

Na haar greatest hits-album ‘Glorious’ was Natalie even terug van weggeweest met het nummer ‘Want’. De track werd wereldwijd uitgebracht als de voorloper van haar vierde studioalbum ‘Come To Life’, dat in 2009 verscheen. “Ik heb daar ongelofelijk naar toegeleefd. De muziek is geschreven door mezelf en Coldplayfrontman Chris Martin. Die samenwerking liep echter niet van een leien dakje. Chris en ik zijn elkaars tegenpolen. Hij is heel direct en spaarde me niet van kritiek, waardoor ik dikwijls op mijn tanden moest bijten. Ik liep op de toppen van mijn tenen. Het werd me bijna te veel, ik was een inzinking nabij. Chris kan erg brutaal zijn, maar is wel eerlijk. Het was heel moeilijk werken met hem, het vergde het uiterste van mij.”

Verliefd op een prins In 2003 liep haar huwelijk met zanger Daniel Johns op de klippen. Sindsdien zit het liefdesleven van Natalie - die ooit tot de zesde mooiste vrouw aller tijden werd uitgeroepen - in het slop. Hoewel de Australische momenteel single is, werd ze onlangs gespot met de Britse prins Harry tijdens een stiekem bowlingpartijtje. De geruchten over een verhouding met de prins doen al langer de ronde, maar de twee houden het tot nu toe op “goede vrienden”.

LIMBURG 36 2

Wild feestje Om de nieuwsgierigheid voor het album te prikkelen, werd de merkwaardige videoclip ‘Wild About It’ gelanceerd. “Het is de ochtend na een wilde party. Overal in huis liggen fuifnummers hun roes uit te slapen. Verkleed als een ballerina trippel ik de woonkamer binnen. Ik kietel iedereen wakker met een pluimpje om het feest weer op gang te brengen. Het moment dat al

die gapende mensen opeens synchroon beginnen te dansen, is mijn favoriete scène. Alsof mijn aanwezigheid een magisch effect heeft op al die pretmakers”, schatert Natalie.

Doorbraak in Hollywood Vorig jaar volgde Natalie voor het eerst acteerlessen in de hoop haar filmcarrière nieuw leven in te blazen. Ze verhuisde meteen naar Los Angeles om er een doorbraak te forceren. Deze koerswijziging leverde haar alvast een rolletje op in het familiedrama ‘Underdogs’, het verhaal van een football-team uit het landelijke Ohio. “Binnenkort ben ik ook te zien in de komedie ‘An Unkindness Of Ravens’, gebaseerd op de roman van de Britse misdaadschrijfster Ruth Rendell. Ik kijk er ontzettend naar uit om een rol te versieren in een grote film. Een terugkeer naar ‘Neighbours’ zie ik niet zitten. Begrijp me niet verkeerd, ik ben de makers enorm dankbaar omdat de sitcom het begin betekende van mijn acteercarrière. Maar die tijd ligt ver achter mij. Ik wil voortaan alleen nog vooruit kijken.” Erik Cajot

23/08/13 18:16


Models Inc. Int. start professionele opleiding voor mannequin’s, fotomodellen en hostessen. Joseline Panis

Info- en inschrijvingsavonden hieronder vermeld.

Directrice

Meer dan 19 jaar ruime ervaring in het organiseren van modeshows, begeleiden van mannequins, fotomodellen, hostessen, kinderen vanaf 6 jaar, jonge dames en heren van 13 tot 27 jaar, dames en heren vanaf 28 jaar, 30-40-50 plussers en volslanke modellen.

DRINGEND GEZOCHT: fotomodellen voor reclamewerk - modefolders - alle leeftijden INFO- en INSCHRIJVINGSAVOND TONGEREN DINSDAG 24 SEPTEMBER, Brasserie De Lido, Grote Markt 19, Tongeren (aanvang 19u30) INFO- en INSCHRIJVINGSAVOND HASSELT DONDERDAG 26 SEPTEMBER, Ritmo dansstudio’s, Ekkelgarden 13, Hasselt (aanvang 19u30) V.A. NU elke di en don op dezelfde locaties en uren mogelijkheid om de lessen te volgen, men kan op elk moment instappen in de cursus!! Verdere info i.v.m. lessenpakket zie website

www.models-inc-int.be

MODELS INC., LETERWEG 47 BILZEN - 0475 49 11 43 - models.inc.bvba@telenet.be

n voor Miss De inschrijvinge zingen rkie Limburg Int. ve mburg Li er en de Mist begonnen! n zij n ge zin ie verk deelname Reglement van site. sformulier: zie en inschrijving

krijgt U Met deze bon GRATIS een bij inschrijving fotosessie professionele uro ! t.w.v. 200 E

Pilates- en Afslankstudio Genk bestaat 6 jaar! Drink met ons een glaasje op de open deur! OPEN DEUR THE ZEN EDITION

ZOMERKILO’S TERUG KWIJT?

• Zaterdag 14/9

• Zondag 15/9

• AFVALLEN

9u00 Afvalrace proefles 9u45 Mannen flex & stretch 12u00 Club yoga proefles Zaterdag gesloten om 13u

11u30 Kids yoga (4-8jaar) 13u00 Zwangerschapspilates/Yoga 14u00 Proefles Pilates mat/Reformer Zondag doorlopend open tot 17u

Afvalrace groepsprogramma (7 weken) om af te vallen met wekelijkse bijeenkomst op zaterdag combineert Pilates, Vacustep en voedingsadvies à € 175 ipv 350, beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus snel inschrijven! Start 14/9

Gelieve in te schrijven voor de proeflessen, want het aantal plaatsen is beperkt. Kostprijs proefles 5 euro.

NIEUWE LESSENREEKSEN • YOGA / PILATES Start to Yoga (in groep): ma 21u, woe 10u30, do 21u en za 12u: 4 lessen à € 50 Start to Pilates (in groep): woe 19u30 mat, do 18u45 (mat/reformer) : 4 lessen à € 50 Starterspakket Pilates (individueel): 3 privé-lessen à € 99

• NIEUW SlimLine Bodywrap:

restart

restart your life Verbruik 1400 kcal terwijl je heerlijk relaxt! restart your health Nu 10 +2 gratis à € 250 restart yourself • VACUSTEP: vanaf 29 euro per week INCLUSIEF Bellyattack (minimum 4 weken) • RESTART: Nieuw dieet, getest en goedgekeurd door o.a. Hans Otten: 9 weken: Nu € 250 ipv 350 * D. V. behaalde na 12 beurten Slim Line Bodywrap volgend resultaat: - 4,8 kg- 6 cm borstomtrek, - 4 cm taille, - 5 cm buik, - 7 cm op de heupen * P. P. behaalde het schitterende resultaat: -15kg m.b.v. Vacustep! * M. B. verloor in 14 dagen -5,2 kg d.m.v. Restart dieet

Reeds 12 jaar ervaring in begeleiding voeding, afslanken en pilates Meer info www.pilatesstudio.be Pilates- en Afslankstudio Genk, Weg naar As 23 b 26, 3600 Genk - 0493-679730 - www.pilatesstudio.be

LIMBURG 36 3

23/08/13 18:16


Mode Lingerie Dacapo klinkt Italiaans maar is op en top Duits. Duits staat voor degelijkheid en kwaliteit. Het lingeriemerk zit al jaren in de lift in België. De hoofdreden daarvoor is dat de dames die Dacapo dragen supertevreden zijn met de pasvorm en de look. En ook de prijs valt in de smaak: tussen 50 en 80 euro voor zo’n goedzittende bh in alle mogelijke maten is niet overdreven.

In het straatbeeld is het aantal vrouwen met een zwaardere boezem de voorbije jaren toegenomen. Ook bij tienermeisjes heerst er een opvallend fenomeen. Zij zijn meer en meer gezegend met een kleine omtrek en een diepe cupmaat. Bij Dacapo volgen ze die maatverschuivingen op de voet. Het matenbereik van Dacapo is dan

Bree Genk Halen Hasselt Kaulille Lommel Maasmechelen Maasmechelen

LIMBURG 36 4

IMAGO INDESTEEGE BEJA OHSIBO SCHABON-PHILIPPE MARTINE ANNE MARIE MONTE-CARLO

ook bijzonder breed: van A- tot H-cup, en van omtrek 65/80 tot 120/135.

der de beugel, en dat is ontzettend belangrijk voor het draagcomfort.

Bij de voorgevormde beha’s reikt het aanbod van Dacapo tot G-cup. De grootste troef van deze bh’s is de uitstekende pasvorm, die als gegoten zit.

De gloednieuwe herfst-wintercollectie van Dacapo is een streling voor het oog. Warme, donkere tinten en moderne prints geven de collectie tegelijk een chique én een speelse uitstraling.

Modieus, jong en groot Het geheim van deze pasvorm is het hogere tussenstuk tussen de cups waardoor de borst extra wordt ondersteund. Bovendien zorgt het hogere tussenstuk voor een liftend effect. Last but not least rusten de beugels niet rechtstreeks op de huid. Ze worden ondersteund door een extra stukje stof on-

Opitterstraat 5 Stationsstraat 22 Fonteinstraat 33 A Luikersteenweg 659 Kaulillerdorp 18 Lutlommel 100 Rodenbachstraat 6 Kruindersweg 79

Oostham Opglabbeek Overpelt Peer Schulen Sint-Truiden Tongeren Zonhoven

De zegswijze “Onbekend is onbemind” klopt. Dames die Dacapo voor het eerst op de huid voelen, zijn zo verrast van de pasvorm en van het nieuwe silhouette dat ze voortaan hebben, dat ze blij zijn dat ze dit merk eindelijk ontdekt hebben. Eindelijk...

HUIS JACOBS CARESSE BEAU FRANJE REENA AN ALL MEDICA TROPIC

Heldenplein 14 Weg naar Opoeteren 9/2 Lindelsebaan 76 Markt 51 Kerkstraat 69 Grote Markt 1 Stationslaan 47 Dorpsstraat 31/7

23/08/13 18:16


KEE UK K UKEN K EN E CENTER

KG

geusens

w w w. k c g e u s e n s . b e

Keukens badmeubels dressingkasten maatwerkkasten binnendeuren tafels stoelen

KAZERNELAAN 323 • HELCHTEREN 011/ 521273 info@kcgeusens.be

Ma, di, do en vr van 9 tot 12 u. en van 13 tot 18 u. Zaterdag van 10 tot 12 u. en van 13 tot 17 u. Zondag van 13.30 tot 17 u. Woensdag en feestdagen gesloten.

TOONZAAL & STOCK MODELLEN aan nooit geziene SUPERPRIJS !

MILIEU- E IJK IE VR NDEL , IE G R ENE

zonne-boilers

Zonne- & warmtepompboilers

radiatoren

KORTING ZELFPLAATVOOR SERS

vloerverwarming

BESPAAR HET HELE JAAR DOOR, PROFITEER NU NOG VAN DE PREMIE’S !

Infraroodcabine’s & sauna’s. Ook op maat of eigen ontwerp.

Open : Dinsdag, Woensdag, Donderdag, Vrijdag van 9h-12h30 en 13h30-18h, Zaterdag van 9h-12h30 en van 13h30-16h30. Op afspraak mogelijk.

LIMBURG 36 5

Is jouw badkamer aan ‘vernieuwing’ toe? Inrichtingen van A tot Z!

Van Baelen

bvba

Verwen uzelf, iedere dag zorgenloos, jaar na jaar, ...

Grote Baan 570 • 3530 Helchteren • Tel. 011/52.10.60 • Fax. 011/52.25.97 www.vanbaelenbvba.be • www.islandspas.be • www.tidalfit-swimspa.eu

ZONDAG 8 SEPT. OPEN VAN 13 - 18U MEER DAN 40 JAAR TOT UW DIENST

WELLNESS : Sauna & Infrarood, Artesianspas, Islandspas, South Seas Spas, Tidal Fit zwemspas, Massagebaden & stoomdouche’s ALLES ONDER 1 DAK : Ventilatie, warmtepomp- & zonne-boilers, elektriciteitswerken, sanitair & verwarming, zinkwerken & platte daken SCHRIJNWERKERIJ : Badkamermeubelen, keukens, wandkasten en kasten op maat.

23/08/13 18:16


Mode Louboutin

Waar exact en wanneer is nog lang niet bekend. Maar alleen al de geruchten dat Louboutin een eerste eigen winkel zou openen in ons land, was voor vele fashionista’s het prettigste nieuws van de zomer. Voorlopig moesten de liefhebbers van rode zolen – althans zij die zich dit merk kunnen permitteren – zich immers tevreden stellen met een Europese webwinkel of een tripje naar een store in Parijs, Londen, Madrid, Rome of Monaco.

Het is een uitgesproken luxe-product en toch worden er jaarlijks ongeveer 700.000 paar Louboutins verkocht. Op een doorsnee BV-feestje struikel je er bijna over. Zijn iconische zool werd zelfs al gebruikt voor het concept van Loutoutin-nagels, met een rood laagje lak aan de binnenkant. Kortom de wereld ligt aan zijn voeten. Of andersom. En dat voor een man die op zijn zestiende van school werd gestuurd, wegens gebrek aan interesse. Op dat moment droomde Christian – nu vijftig jaar – al van opzienbarend schoeisel. En dus ging hij in de leer bij een befaamd ontwerper in zijn thuisstad Parijs. Het bleef echter wachten tot de vroege jaren negentig voor de lancering van zijn eerste eigen collectie. Zijn grootste inspiratiebron haalde hij als jong manneke al uit een museumbezoek. Meer bepaald uit een icoontje dat moest aangeven dat er geen hoge hakken toegelaten waren op de parketvloer. Dat beeld, van die ultrahoge hak, liet hem nooit meer los. Ook tijdens zijn eerste job als tiener, bij het befaamde cabaret Folies Bergère, deed hij veel inspiratie op. Vorig jaar ontwierp hij trouwens nog erotische pumps voor de stripsters van de Crazy Horse. Hij houdt wel van het burleske. Meer zelfs. Een vrouw die zweert bij een naturelle look, straalt volgens hem totaal geen elegantie uit. Sinds 2011 brengt hij ook mannenschoeisel op de markt. Hij rolde per ongeluk in dit segment, nadat een vrouw met wel erg grote voeten op maat gemaakte schoenen bij hem bestelde. Ook voor handtassen kan je bij dit huis terecht.

De aantrekkingskracht van een zool Iets om voor te sparen Hoewel het design er natuurlijk altijd wezen mag – sommige schoentjes kregen zelfs het predicaat ‘Meest sexy schoenen ter wereld” mee – draait het bij dit merk uiteraard in grote mate om de onderkant van de stappers. Hij pak-

te voor het eerst uit met de zogenaamde ‘sammy red bottoms ‘ in 1993, nadat hij het eens een keertje had uitgeprobeerd met de nagellak van zijn secretaresse. Een hype was geboren. Prinses Caroline van Monaco werd één van de eerste liefhebbers. En Madonna zorgde in enkele van haar video’s voor de perfecte promotie. En dan kom je al snel in de wereld van glitter en glamour terecht. Daar zijn prijzen van 500 tot 6.000 euro uiteraard geen uitzondering. Vreemd genoeg zijn er ook veel studentes en gewone bediendes die een flink stuk van hun spaargeld overhebben voor deze ‘must-haves’. Hiermee zie je er immers nooit uit als een grijze muis. En blijkbaar oefent de combinatie van sexy hak van 12 centimeter en het lippenrood ook een grote aantrekkingskracht uit op mannen. Bovendien zitten deze killerheels ook nog eens erg comfortabel.

ste eind. Sommige rechters oordelen immers dat de rode kleur op zich, zonder precisering van de erkende kleurcode, niet voldoende is als identificatiemiddel of merk. In een ander vonnis werd bepaald dat Louboutin enkel de exclusiviteit krijgt voor rode zolen onder een andere kleur schoen. Sommige concurrenten hebben trouwens begrepen dat de zool ook op een andere manier aantrekkelijk genoeg kan gemaakt worden. Het Amerikaanse merk Taylorsays bijvoorbeeld zet allerlei popart figuurtjes, afbeeldingen van fruit en foto’s uit de natuur onderaan de schoenen met torenhoge hak. Het ziet er allemaal bijzonder fraai uit. Maar deze schoenen kosten wel slechts een schijntje van een echte Louboutin.

Snel op de tenen getrapt In een zee van succes staan er echter steeds kapers op de kust. In dit geval werd de rode zool veelvuldig gekopieerd. Niet alleen door goedkope ketens als Zara, maar zelfs door een gerenommeerd huis als Yves Saint-Laurent. Het kostte Louboutin flink wat processen en geld. En daarbij trok men lang niet altijd aan het lang-

LIMBURG 36 6

23/08/13 18:17


Wonen Cocoon Interior

Liefhebbers van een landelijk interieur, afgewerkt met de meest duurzame en kwalitatieve materialen, vinden vlot hun weg naar Cocoon Interior. Zaakvoerster Heidi Goyvaerts staat al 25 jaar in het vak. Zij deelt haar passie voor smaakvolle interieurs met de talrijke klanten die er over de vloer komen.

Passie voor landelijk interieur service. Mijn jarenlange ervaring als verkoopster, decoratrice en ontwerpster komt daarbij goed van pas.”

Sinds eind 2010 is Cocoon Interior aan de Kempische Steenweg in Hasselt een fijn adresje. In het prachtige pand stap je binnen in een wonderbaarlijke wereld van stijlvolle landelijke meubelen en decoratie. “Onze grote toonzaal van 500 vierkante meter is onderverdeeld in 13 kamers, die één voor één volgens een eigen concept zijn ingericht. Bij Cocoon Interior krijgt elke klant een persoonlijke

LIMBURG 36 7

Unieke collectie meubelen Samen met haar gezin draagt Heidi Goyvaerts zorg voor de eigenschappen waarvoor Cocoon Interior synoniem staat. “Wij combineren een eigen stijl, knusse sfeer en onmiskenbare klasse met kwaliteit, duurzaamheid en een professionele aanpak. Onze ruime en unieke collectie meubelen is in eigen huis ontworpen. Ze zijn ambachtelijk vervaardigd van massief hout – eik of grenen – en vakkundig handgeschilderd, gekleurd of geborsteld. Nieuw in ons aanbod zijn de inbouwkasten en badkamermeubelen.”

Ieder meubel is verkrijgbaar naargelang de smaak van de klant, met keuze uit verschillende deuren, kroonlijsten, beslag, patine en panelen. Cocoon Interior is ook gespecialiseerd in maatwerk aan uiterst klantvriendelijke prijzen. In de gezellige toonzaal ontdek je eveneens een zorgvuldig samengesteld assortiment van decoratieartikelen, met onder meer sfeervolle verlichting van topmerken zoals Tierelantijn, Judeco en HLM. Spring eens binnen en laat je inspireren. Heidi, Dominique, Philip en Staf verwelkomen je graag. Cocoon Interior, Kempische Steenweg 590, 3500 Hasselt (Kiewit), 011 76 10 38, info@cocoon-interior.be, www.cocoon-interior.be.

23/08/13 18:17


Flashlights

Zaakvoerster Tineke zet eind deze maand de deuren van Lizzy l’oiseau – de stoffenwinkel met een retro kantje – open om kennis te maken met de wintercollectie. Op vrijdag 27 september tot 21 uur en op zaterdag 28 september doorlopend van 9u30 tot 18 uur, krijgen de klanten 10 procent korting op al hun aankopen. Verschillende typische zomeraankopen zullen afgeprijsd zijn en onder alle aanwezigen worden 2 vrij te besteden cadeaubonnen verloot.

Schoonheidsinstituut Jolien is tijdelijk verhuisd. U kunt hier terecht voor gelaatsverzorging van Dr. Payot, gelnagels met een groot assortiment nail-art, ontharing, make-up, gepersonaliseerde behandelingen en een uitgebreid gamma verzorgings- en zonneproducten voor gelaat en lichaam. Daarnaast wordt veel belang gehecht aan uw “ik-moment”. Drukke job, stress, gezin; hier komt u herboren buiten. Jolien werkt enkel op afspraak.

LIZZY L’OISEAU

Meerdegatstraat 42 – Alken (tijdelijk adres) – 0497/308771 – of via facebook “schoonheidsinstituut Jolien”

Driesstraat 14 – Heppen – 0473/725 649

U houdt van gezellige warmte? Ga dan naar Interbo-Lacroix in Gingelom. Dit bedrijf heeft maar liefst 55 jaar ervaring in het plaatsen van kachels. Evengoed echter volgt men de trend van de pelletkachels. De eigen plaatsing- en servicedienst wordt geroemd, maar ook doehet-zelvers kunnen hier terecht. In de toonzaal krijgt u van Marc en Silvia deskundige uitleg over toestellen van gerenommeerde merken als Piazzetta, Superior, Efel, Rika, Nestor Martin en Saey.

SCHOONHEIDSINSTITUUT JOLIEN

Fashion for happy curvy ladies maat 42 t/m maat 54

INTERBO - LACROIX Montenakenstraat 25 – 3890 Gingelom www.interbo - Lacroix.be

Baby

op komst? Wij verzorgen het drukwerk voor uw kleine spruit !

KAARTEN VOOR ELKE GELEGENHEID:

OPENDEURWEEK

communie I jubileum I uitnodigingen ...

van 17 t/m 22 september

Grote keuze uit verschillende stijlen! Snelle service! Persoonlijk ontwerp ook mogelijk!

(zon. 22/09 open van 11.00 tot 17.00 uur):

10% korting + glaasje bubbels + geschenkje voor iedereen

Diestersteenweg 206/10 (Kermetaplein) 3510 Kermt 011/23.46.64 www.krfashion.be

LIMBURG 36 8

Gesloten van 27 september t.e.m. 5 oktober openingsuren dinsdag tot vrijdag: 10u - 18u zaterdag : 10u - 17u zondag & maandag gesloten

Bel vrijblijvend of kom even langs, best even contacteren voor beschikbaarheid van catalogi: 0477/68.53.80 Uitgeverij Intermedia Brugstraat 24 I Beringen I T. 0477/68.53.80 I info@publiek-flash.be www.publiek-flash.be

23/08/13 18:17


TRENDY SLAAPKAMER: verschillende kleuren en afmetingen mogelijk

SALON: € 790,-

150 x 310 x 213, in antraciet of lichtgrijs, uit voorraad leverbaar :

KLEERKAST: 200 x 216 : €

335,-

250 x 216 : €

K A R A T

385,-

Weg naar Zwartberg 13 I 3530 HOUTHALEN I Tel. 011/60.90.30 sales@takeitmeubelen.be I www.takitmeubelen.be OPENINGSUREN van 10u-18.30u (dinsdag t.e.m vrijdag) van 10u-18u (zaterdag), van 14u-18u (zondag) van 13u30-18u (maandag), woensdag en feestdagen gesloten

MOOI & JONG WONEN ...

voor een betaalbare prijs ! M

E

U B

E

L

E

N

VANGENEUGDEN Weg naar Zwartberg 15 I 3530 HOUTHALEN I Tel. 011/60.90.40 sales@meubelenvangeneugden I www.meubelenvangeneugden.be OPENINGSUREN van 10u-18.30u (dinsdag t.e.m vrijdag) van 10u-18u (zaterdag), van 14u-18u (zondag) van 13u30-18u (maandag), woensdag en feestdagen gesloten

EETKAMERS I SALONS I SLAAPKAMER I KANTOORMEUBELEN I KEUKENMEUBELEN I BEDTEXTIEL HALMEUBELEN I DECOR ATIE I GL A ZEN I SERVIES I ZIT Z AKKEN I SIERKUSSENS I ENZ …

LIMBURG 36 9

23/08/13 18:17


Wonen Lim-Elec

Droom je van een huis met net dat tikkeltje meer? Dan zit je goed bij Lim-Elec. Dit familiebedrijf is al 38 jaar gespecialiseerd in het leveren en plaatsen van rolluiken, zonweringen en garagepoorten van 100% gegarandeerde kwaliteit. Op maat van je wensen en gemakkelijk te bedienen. De 5 jaar omniumwaarborg, werkuren inbegrepen, krijg je er bovenop.

Geef je woning dat tikkeltje meer Rolluiken beschermen niet alleen je privacy, maar zijn ook bestand tegen de meest barre weersomstandigheden. “In de zomer houden ze de warmte en UV-stralen buiten, in de winter bieden ze bescherming tegen regen, koude en vorst”, legt Evi Plessers van Lim-Elec uit. “Bovendien beperken rolluiken geluidsoverlast en zijn ze inbraakwerend. De inbouw-, opbouw- en voorzetrolluiken van Harol zijn van de hoogste kwaliteit en geven een eigentijdse look aan je woning.” Speciale acties en opendeurdagen Garagepoorten zijn vaak het laatste dat je kiest tijdens een bouw of renovatie. Terecht? “Niet helemaal. Je poort bepaalt in grote mate de

uitstraling van je woning”, zegt Evi Plessers. En hoe zit het met duurzaamheid, afwerking en isolatie? “Stuk voor stuk factoren waar je best even bij stilstaat. Sectionale garagepoorten zijn op-en-top veilig en functioneel. Gebruik je je poort dikwijls als toegang? Dan is de zijdelings schuivende poort precies wat je zoekt. Gemakkelijk om snel de fiets, wagen of grasmachine in en uit te rijden. Wil je ’s nachts de etalages van je zaak afschermen? Of de doorgang naar je garage of huis blokkeren? Kies dan met een rolpoort voor de stevige aanpak.”

kundig advies. Doe nu je voordeel en ontvang een gratis motor bij aankoop van een garagepoort of bespaar 330 euro bij aankoop van 4 voorzetrolluiken met IO-homecontrol! Je bent welkom tijdens de opendeurdagen op 13, 14 en 15 september in Genk en op 20, 21 en 22 september in Neerpelt.

Lim-Elec Weg naar As 193, 3600 Genk • 089 35 00 25 en Herent 90, 3910 Neerpelt • 011 64 27 63

Ben je benieuwd welke rolluiken, zonwering en garagepoort bij jouw woning of handelspand passen? Harolspecialist Lim-Elec geeft je vak-

Tapijten

Zetels

Donsdekens

Kussens ...

10 % KORTING

tot eind oktober 2013 op vertoon van deze advertentie. Industrieweg 1 • 3840 Borgloon • Tel.: 012 74 49 49 • www.neventapijtreiniging.be

LIMBURG 36 10

23/08/13 18:17


GRATIS MOTOR bij aankoop van een garagepoort

actie geldig: van 7 sept. tot 12 nov. 2013

BESPAAR BESP BE PAA AAR R

330

euro bij aankoop k van 4 VOORZETROLLUIKEN MET IO-HOMECONTROL actie geldig: van 7 sept. tot 12 nov. 2013

ROLLUIKEN / ZONWERING / SECTIONALE POORTEN

Weg naar As 193 • GENK K • T. 089/35 00 25 toonzaal: dinsdag tot zaterdag van 10-17u. zo en ma gesloten

HAR ROL DAGEN GENK: 13-14 4-15 SEPT. 201 13 Herent 90 • NEERPELTT • T. 011/64 27 63 toonzaal: weekdagen van 9-17u. za van 10-17u. do en zo gesloten.

HAR ROL DAGEN NEE ERPELT: 20-21-22 SEPT. 2013 Activeer je actiebon op www.harol.be

lim-elec@skynet.be • www.lim-elec.be

www.gijsens.be

ijsens

• Inbouwhaarden • Voorzetkachels • Sierschouwen • Pelletkachels

Diverse promo toestellen in onze toonzaal Kom zeker eens langs in onze winkels!

WEKELIJKS NIEUWE ITALIAANSE TOPMODE

Induo Hout/pellets

Hoofdverdeler Flam BIESEMSTRAAT 16 • 3454 RUMMEN TEL. 011 58 31 25 • FAX 011 58 31 21 WWW.GIJSENS.BE • INFO@GIJSENS.BE WIJNGAARDSTRAAT 19 • 3290 DIEST • TEL. 013 77 13 08 ®

Openingsuren Rummen en Diest

LIMBURG 36 11

Di-vrij 10u-12u en 13u-18u Zat 9u-12u en 13-16u

Kempische Steenweg 179 3500 Hasselt Tel.: 011 23 41 47 Open: ma-za: 9.30 - 18 u. www.jillboutique.be 1ste verdieping: Outlet Store

23/08/13 18:17


Mode Jill Boutique Hoewel het nog volop zomer is in ons landje, druppelt de najaarscollectie in alle winkels stilletjes binnen. Voordat je het weet, is het weer herfst. Maar niet getreurd, want dit zalige seizoen heeft heel wat mooie mode in petto. Trouwens, het najaar is misschien zelfs de leukste periode van het jaar, want je kan simpelweg méér stukken aantrekken! Het is wel van belang dat je stylish de deur uit gaat. Om je daarbij te helpen, heeft Jill Boutique enkele leuke en inspirerende outfits geselecteerd… Happy autumn!

1

2

3

Tijd voor heerlijke herfstkriebels…

1. Pittig patroon

2. Royaal rood

3. French chic

Ja hoor, ook dit seizoen is het helemaal trendy om je te hullen in een opvallende grafische print. De donkere kleur van dit kleedje (€ 74) wordt subtiel doorbroken door het boeiende witte fantasiemotiefje. En de minimalistische snit, sobere halsuitsnijding met lederen details en brede rode afboording zorgen voor een mooi en elegant tegenwicht. Deze total look met kousenbroek is zelfs bijna hypnotiserend te noemen…

De herfst staat helemaal in het teken van 50 shades of red… Van lichtrood, wijnrood tot bordeaux, tabasco of koraal: je ziet de tint overal opduiken! Dit geraffineerde jurkje (€ 92) in knalkleur met supervrouwelijke pasvorm is zonder twijfel een verleidelijke schot in de roos. De vakkundig geplaatste plooitjes in de taille doen wonderen voor elk silhouet. Werk af met een klassieke zwarte panty en je komt op en top sophisticated en rijkelijk voor de dag.

Dat de Parisienne wel vaker voor inspiratie zorgt op de catwalk, dat bewijst dit trendy kleedje (€ 74) met mouwtjes LETTERlijk en FIGUURlijk. De rechte lijn geeft je een elegante, sobere uitstraling. Maar het is vooral de opvallende print en oversized strik die de eyecatchers van dienst zijn. Met leuke nylons en sexy zwarte pumps ben je te mooi voor woorden!

De afgebeelde kledingstukken zijn verkrijgbaar bij Jill Boutique | Kempische Steenweg 179-181 | 3500 Hasselt | tel. 011 23 41 47 | www.jillboutique.be

Tactika Industrieweg 1A B-3620 Lanaken

( n a a s t H o u b r i x n . v. )

HERFSTPROMOTIES!! Tel. 089 71 43 21

www.tactika.be

Ma. tot vr. 09.00 u tot 17.00 u zat. 09.00 u tot 15.00 u alle zondagen open van 10.00 u tot 14.00 u

Onder druk geïmpregneerde blokhutten voor een langdurige g g bescherming!! Geen onderhoud, geen zorgen HERFSTAANBIEDING:

EXTRA HERFSTAANBIEDING:

nu... GRATIS GOTENSET (doorsnee 80mm.) + VERANKERINGSET GRATIS (af te halen in de winkel!)

G GRATIS IMPREGNATIE + gratis thuislevering! G Geïmpregneerde blokhutten - houtdikte 45mm

Moderne blokhutten 28mm. (Gratis thuislevering!)

Blokhutten 28mm. (Gratis thuislevering!)

LIMBURG 36 12

ONBEHANDELD

GEÏMPREGNEERD

BR. X DIEPTE 320 X 220 = 1050€ 320 X 320 = 1275€ 418 X 320 = 1599€ 508 X 320 = 1839€

BR. X DIEPTE 320 x 220 = 1350€ 320 x 320 = 1575€ 418 x 320 = 1999€ 508 x 320 = 2199€

ONBEHANDELD

GEÏMPREGNEERD

BR. X DIEPTE + LUIFEL 355 X 295 + 10cm = 1399€ 385 X 295 + 90cm = 1599€ 445 X 295 + 90cm = 1635€ 445 X 385 + 90cm = 1849€ 508 X 295 + 90cm = 1779€ 508 X 385 + 90cm = 1950€

BR. X DIEPTE + LUIFEL € 355 x 295 + 10cm = 1650€ 385 x 295 + 90cm = 1850€ € 445 x 295 + 90cm = 1999€ € 445 x 385 + 90cm = 2250€ € 508 x 295 + 90cm = 2199€ € 508 x 385 + 90cm = 2350€ €

445 cm x 295 cm + 90 cm = 2699 € 505 cm x 415 cm + 90 cm = 3519 € 505 cm x 505 cm + 90 cm = 3779 €

23/08/13 18:18


• Kin nderfi fietsskarrren n • Ba agage efietska arre en • Ho ondenfi fietska arre en • Ba akfietssen

Bijj ons vindt u reedss fi fie etskkarren n vana af 129 euro en n elektrrische bakkfietsen vanaf 16 650 euro

!

www.kidscab.be Regenbooglaan 21 • 3510 Kermt (Hasselt) • 0498 29 58 68 • info@kidscab.be Openingsuren: Woe - Do - Vrij - Za: 10.00 - 18.00 u • Zo-, Ma-, Di: op afspraak

Vanacken Metaalconstructie BVBA Ambachtstraat 1116 - 3850 Nieuwerkerken tel : 011/584640 - fax : 011/584641 bvba.vanacken@skynet.be

Alle constructies op maat voor binnen en buiten uitgevoerd in staal en inox. Concreet houdt dit in : • trappen, leuningen, handgrepen, terrasleuningen, overlopen, loopbruggen • carports, overkappingen, pergola’s, overdekte speelplaatsen, stalen draagstructuren • ramen, deuren, scheidingswanden • afdekkappen, randafwerkingen • meubilair: tafels, onderstellen, rekken • wandbekleding van werkruimtes in inox • hekwerk: draaipoorten, schuifpoorten, afsluitingen, siersmeedwerk • alle herstellingen in staal, inox en aluminium • CNC plaatbewerking in staal, inox, aluminium: knippen tot 10 mm, plooien tot 12 mm, ponsen in diverse structuren, branden tot 30 mm dikte • KRAANVERHUUR tot 36 m hoogte

Meer dan 45 jaar actief voor diverse bedrijven en particulieren.

www.vanacken.com Uiteraard beschikken wij over ons eigen tekenbureau voor uitvoeringstekeningen.

LIMBURG 36 13

23/08/13 18:18


Experienced outdoor living DS Verandabouw OPENDEURDAGEN ZA 28 & ZO 29 SEPT.

(13-17u30 )

DS Verandabouw Specialist in woonveranda’s en terrasoverkappingen.

TERRASOVER KAPPINGEN

Surf naar www.dsverandabouw.be voor meer realisaties.

We bring quality sun into your life

DS Verandabouw IZ Centrum Zuid 3021, 3530 Houthalen-Helchteren T 011/811 812 F 011/811 813 E info@dsverandabouw.be Openingsuren: ma-vr: op afspraak za: 14u-18u

VERANDAS The extra room Experience

Wo n e n Ve ra n d a ’ s e n t e r ra s ove r ka p p i n g e n

DS Verandabouw staat bekend als de specialist in woonveranda’s en terrasoverkappingen. Die uitstekende reputatie heeft het gerenommeerde bedrijf te danken aan zijn professionele en persoonlijke aanpak. Zaakvoerders Stefan Pachis en Davy Jacobs leggen de focus op duurzaamheid, en dat merk je.

Inspirerende opendeurdagen Sinds 2001 legt DS Verandabouw zich toe op de productie en plaatsing van woonveranda’s en terrasoverkappingen. In het hypermoderne bedrijfsgebouw in Houthalen-Helchteren is de klant koning.

rondleiding in het atelier – dat op de opendeurdagen in werking is – krijg je een duidelijk beeld van de hoogwaardige kwaliteit en de innovatieve realisaties op maat die DS Verandabouw ook jou kan aanbieden.

Van ontwerp tot productie

Kom langs op een van de opendeurdagen en laat je bij een hapje en een drankje vakkundig adviseren en persoonlijk begeleiden. Maak je dromen waar en neem alvast een kijkje op www.dsverandabouw.be.

Op zaterdag 28 en zondag 29 september zet DS Verandabouw zijn deuren open. Je bent er hartelijk welkom om het volledige productieproces van dichtbij mee te maken. Van ontwerp tot fabricatie, van a tot z. De ontwerpafdeling van DS Verandabouw toont 3D-creaties van de meest uiteenlopende projecten. Ideaal om inspiratie op te doen! Tijdens een

LIMBURG 36 14

Opendeurdagen: zaterdag 28 en zondag 29 sept. 2013 van 13 tot 17.30 uur.

DS Verandabouw, IZ Centrum Zuid 3021, 3530 Houthalen-Helchteren, 011 811 812, info@dsverandabouw.be.

23/08/13 18:18


ZONDAG 15 SEPT. OPEN

Italian Clothing, Shoes and Accessories

VAN 14U - 18U

MERKEN BLUGIRL FOLIES LIU JO LIU JEANS ANNA RITA N PATRIZIA PEPE CIRCLE OF TRUST FAKE FUR MUCHO GUSTO 7 FOR ALL MANKIND HUDSON IMPERIAL NORTHLAND BOMBOOGIE ...

B E R I N G E N

UITGEBREID AANBOD AAN ITALIAANSE MERKEN! ACCESSOIRES FRIDA MARCH 23 MUCHO GUSTO LIU JO PATRIZIA PEPE FRANCIS & PI ...

STEEDS

5%

DIRECTE KORTING HOOGSTRAAT 25/1

Volg ons op

Facebook

3580 BERINGEN

TEL. 011-334118

WWW.ORSELLI.BE

OPEN: DINSDAG EN WOENSDAG: 10U-12U30 EN 13U30-18U30 DONDERDAG: 14U-20U !!! VRIJDAG EN ZATERDAG: 10U-18U DOORLOPEND !!!

LIMBURG 36 15

23/08/13 18:18


UW PLAFONDSPECIALIST

ƒ Het enige echte Zwitsers spanplafond zonder naden Sint-Truidersteenweg 572 3500 HASSELT (St-Lambr.-Herk) Tel. 011 59 27 30 Fax 011 31 10 06 Gsm 0497 02 95 05 reno-span@telenet.be www.reno-span.be www.clipso.com

ƒ 24 jaar ervaring ƒ Prijzen niet te beconcurreren wegens rechtstreekse aankoop in fabriek ƒ Meewerkend zaakvoerder ƒ Brandveilig M1 - 10 jaar garantie ƒ 3000 referenties beschikbaar Vergelijk en overtuig u zelf !

OPENINGSUREN: Ma-vr: 9u-12u en 13u-17u Za: 9u-12u en 13u-16u Dinsdag en zondag gesloten

Interieur Spanplafonds

Hoewel trendy woningeigenaars het spanplafond eigenlijk al enkele tientallen jaren geleden ontdekten, wordt deze binnenafwerking in feite nu pas razend populair. De consument heeft ondertussen begrepen dat dit een blijvertje is: zowel in de bouw- en renovatiesector (waar het een begrip is geworden) als in je huis. Het is immers een snelle, piekfijn afgewerkte aankleding van je plafond, die vele jaren meegaat.

Meer dan een kwart eeuw geleden al sprong Reno-Span-Decor uit Sint-Lambrechts-Herk op de kar van de spanplafonds. Met recht en reden kan je het dan ook een specialist ter zake noemen, die van naaldje tot draadje kan uitleggen wat het plaatsen van een dergelijk plafond inhoudt. “We hebben eigenlijk liefst dat de klanten eerst tot in onze zaak komen. Dan bezorgen we hen de nodige informatie en geven we uitvoerig uitleg over de voordelen. En dat zijn er nogal wat. De doeken zijn antistatisch en waterdicht, ze kunnen schokken verwerken en zware lasten dragen. Een lek in de bovenverdieping levert dus geen onoverkomelijke problemen op. Schilderen is niet meer nodig. De kleur die je wenst – een standaardtint is uiteraard goedkoper dan iets speciaals – wordt al meteen aan-

LIMBURG 36 16

Populairder dan ooit gebracht. En als het doek wat vuil begint te worden, kan je het makkelijk reinigen met een eenvoudig Dreft-sopje en een Swiffer. Met een plafond van pleisterwerk of gipsplaten zal dat niet lukken. Het is bovendien gemakkelijk om elektriciteitskabels en sanitairbuizen te verstoppen, terwijl je allerlei verlichting kunt inwerken. Dat kunnen zowel Led- of halogeenspots zijn, Led-strips, hanglampen, lichtkoepels als geïntegreerde lichtstralen. Op die manier krijg je een mooi esthetisch geheel. Als de klant overtuigd is van de voordelen – bij een nieuwbouw of om een wat ouder, verweerd plafond terug op te kalefateren – gaan wij terplekke alles nauwkeurig opmeten. De plaatsing zelf neemt in principe maar één dag in beslag en

gebeurt meestal zonder kap- of breekwerk. Proper dus. Het op maat vervaardigde doek wordt immers gewoon tussen profielen gespannen die aan de muur bevestigd worden. Wij werken met de top- spanplafonds van Clipso. Dat zijn doeken van micro-geperforeerd weefsel dat gedekt wordt door polyurethaan. Ongeveer 15 maal sterker dan PVC en het kan ook koudgespannen worden, zodat de ruimte niet eerst moet opgewarmd worden tot 60 graden. Het resultaat is een plafond waarop we tien jaar garantie bieden, maar dat dat in principe de rest van je leven meegaat. Omdat we zo overtuigd zijn van de kwaliteit, durven we geïnteresseerden ook met een gerust hart een lijst bezorgen van alle referenties die ooit op ons beroep deden.”

23/08/13 18:18


MEUBELSHOP Stalenstraat 177 ● 3600 Waterschei-Genk ● tel.: 089-38 44 05

Trendy hoeksalon in PU. Speciale aanbieding: 995,00 euro. Uitvoering 3-zit + 2-zit : 995,00 euro. In meerdere kleuren verkrijgbaar.

Hoeksalon met verstelbare hoofdsteunen : 895,00 euro

Comfortabele salon met hoge rug en 4 ingebouwde relaxen :

995,00 euro

NIEUWE NIEUW

herfsth erfs collecties c ollect

Eigentijdse hoekcombinatie met verstelbare hoofdsteunen :

1.095,00 euro.

UIT OVERSTOCK : prachtig lot salons en relaxen in stof, leder en lederlook Tal van éénmalige aanbiedingen, onmiddellijk leverbaar.

-40 % EN -50 % Stokrooieweg 71a • 3511 STOKROOIE-HASSELT, Tel. 011/25 10 62 OPEN: van 9u30 - 12u en 13u - 18u. Zaterdag: doorlopend van 10u - 18u. Gesloten: zondag en maandag tot 13u. GRATIS PARKING VOOR DE DEUR

www.meubelgaleriedester.be

meubelgalerie

DE STER tel. 089-38 10 37

Stalenstraat 82 Waterschei-Genk fax: 089-84 18 73

Zondag en maandagvoormiddag gesloten

LIMBURG 36 17

23/08/13 18:18


Re i ze n Zu i d - Af r i ka 2 0 1 4

De hele wereld in één land, zo kan je Zuid-Afrika het best omschrijven. Een land met een rijke geschiedenis, de mooiste steden op aarde, vele nationale parken en het thuisland van de ‘big five’. Laat je 14 dagen lang meeslepen op het Afrikaanse ritme en beleef de reis van je leven.

Unieke rondreis in het wondermooie Zuid-Afrika Zuid-Afrika wordt ook wel de Regenboognatie genoemd. Dit schitterende land biedt een eindeloze variëteit aan kleuren, culturen en tradities. Ongerepte savannes, uitgestrekte woestijnen, majestueuze bergen, glooiende wijngaarden, lieflijke baaien, ruige kapen en prachtige natuurparken. Al meer dan 15 jaar is De Blauwe Vogel dé specialist in begeleide rondreizen in Zuid-Afrika. Je reist in kleine groepen en ontdekt 14 dagen lang alle hoogtepunten van dit unieke land. Een greep uit het grote aanbod? In het Krugerpark ga je op zoek naar de ‘big five’ en andere wilde diersoorten. Je komt oog in oog te staan met de fascinerende rotsformaties Bourke’s Luck Potholes en Three Rondavels. Een bezoek aan een struisvogelboer-

LIMBURG 36 18

derij in Oudtshoorn en een typisch Kaaps wijnhuis in Stellenbosch staan ook op het programma. Verder houd je halt in het goudmijnstadje Pelgrim’s Rest, de havenstad Port Elisabeth en de monumentale hoofdstad Pretoria. Prijs: vanaf 2470 euro per persoon (14 dagen). Inbegrepen: gegarandeerde afreisdata vanaf januari 2014, lijnvluchten van British Airways vanuit Brussel heen en terug, Nederlands- en Afrikaanstalige gids, 4-sterrenlodges en -hotels, halfpension, binnenlandse vlucht, alle hoogtepunten, excursies en inkomgelden. Gratis infodag Kom op dinsdag 15 oktober naar de infodag. Spe-

ciaal voor deze gelegenheid komen de gids en alle eigenaars van de lodges en hotels overgevlogen! Een unieke kans om de boeiende rondreis in Zuid-Afrika tot in de kleinste details te ontdekken. De voorstellingen beginnen om 15 uur en om 19.30 uur in het auditorium van De Blauwe Vogel (ingang naast het kantoor). De toegang is gratis, vooraf reserveren is gewenst.

Check www.deblauwevogel.be voor uitgebreide info. De Blauwe Vogel 1609 - Reisfamilie Carlier, Luikersteenweg 62, 3800 Sint-Truiden, 011 705 500.

23/08/13 18:18

Abitare


LIMBURG 36 19 Abitare_sept_2013.indd 1

23/08/13 18:18 23/08/2013 15:07:06


is ren is de boo isoler is oo odsschap ap! Algemeen wordt Alg dt aaan angenom men dat datt we rekerekening moeten ho hou uden de mett een hog ho e ener nergi giekost, net alss tijd ijjdens de vo vorige jaaren, n, ookk vo v or de komen end de ja jaren. Doo oorr te isoler eren n, kan je het warmte mteve ver errlies li doorhee een de spouwmu ouw ren drie ie kee eerr klei le einer maken!! Isolerren n va van de spouw wmuu muu ur kan een besparing g op de verw warmingskost opleverren van ge min gem emakkelijk 20 à 35 em 3 % (naargelang het et type won oni n ng ni n en het verwarmingsgedrag van n de bewo won o ers e ). De na-isolatie heb je al in enkel ele jaren teru e gverdi r end e . In een goed goe d geïs ï ole oleerd erd rde e woni ning ng g nemen bovendien de wanden wan nden e de bi binne n nte temp mp mperat per uur aan, en zal het bi he b j llage aage ere r te emper em p aturen ren en n ge g zel z lig g warm zij z n. Comfo ort en n minder sto ookk okkost osten en dus u ... en boven ndien oo ok in de zome m r aang aang gena enaam am koel. Noten en bie b dtt met de Neopi opixe xelss op pb basi as s van de nie ieuw uwste e generatie EPS-p S-p pare r ls een een antwoord d vo oor bestaande woning gen. Me et spec sp iaal on ntw twi wikke k ld de ma de m chines, die sspe p cif cifiek ie ek vo ek v or deze toe oep passsin ing ng ontwikkeld d werrden en, word ordt door erva vare ren ui uittvo oerd e ers de Neopi o xells isol olati a e ati i de spo in ouwmu uur ingespoten. De Ne Neopi opixel xelss xe wo worden or ingeb geb ebrac racht h in de spouwmuur uur zo zonde nde er en ge drukop eni opb bouw ouw en n vormen een massa sa me et een ee e uiitst ts ekende de tth herm e mische isolatie. Eer E st wor wor-den n er kl k eine boor orrgat g en n in de voeg geboord rd, ongev ong evveer ve r 1 per m²². He Hett inbrengen van de e Neopixxels Neo e za zal dan geb e eure eb en laag na laag tot boven. Vo boven. Volle l di dig i e vullin ing in al a le muurdelen le is vol vo olgen ns dez deze ez werkwijze e ge ega garandeerd. De vo oegen n wo worde rde den dan netjes de jess g ge evoe v gd in de kleu kle ur van n uw vo voeg eg He eg. Het isolere ren n van va de d spouwmurren geb m gebeurtt voo voo oor ee en woni ning ng ste te eeds e op één éé n dag. g Not Noten en iso isolee le rde lee de reeds ds me meer er dan d 10. 0 000 0. 00 0 woningen gen in i de af afgel g ope ge open 40 jaar aa . De Neo opix pixels els e ls sp s ouw ouwmuu muuris risola olatie t vo tie voldo oet e aan aa Vlaam mse eise eisen, hee heeft de nod nodige ige ge ce erti r ficcate aten n om een en n ve eili ilige ge e en n duu duurza rzame me iso isolat lattiie e te e waa w rbo gen, en is bor is erke kend nd om m rec recht ht te gev evve en n op o sub su bsid s ie. In 201 In 20 013 3 krijg g je via inffrax ra voor o de me eeste ste e wo won o ing ingen en een n sub bsid sidie ie van an 6 euro o per per m² (ma maxim ximum xim u 800 €). Wij um W on nder derzzoeken ken of uw w woning iin ng in in aa a nme nmerki rking ng kom ko t en en bezo bezorgen u de nod odige g do ge ocum cument enten e voo or aanv anvraa raag g. Som mmig mige gemeen gem en nten ten bi b ed ede den nog nog een en bi bijko jkom mende de subsidie i (Ha H mont-A t- che ch hell 2 €/m²², Hass sselt e 2 €/m² /m , Heusden-Z n-Zold der 4 €/m /m² /m m², Ov Overpe verpeltt 2 €/m² / , Neerpelt 6 €/m², Lomm omm mmel e 2 €/m /m² m², Hecchtel-Eksel 2 €/m²², Lana a ken 2 €/m² /m m , Riem Rie em mstt 3 €/ m²). Mogelij lijkk komt mt u in aan nme merkin mer king g voo or d de e verbeterings- en aanpassing ingspr sp premi emie e van an 1 00 1.5 0 € (inkomen n 3 jaa jaar gele e den < 28. 28.730 30 €, per er pe p rso rsoon ten last ste ma mag g u hiier e 1. 1.500 1.5 0 € bi 00 b jtel ellen len (v (voor or verhuurders ers ligt gt de inkkom ome mengr ng ens ns op 57 57.46 460 46 0 € + 3.220 € pptl) tl),, won oniing ng > 20 jaarr oud jaa ud, fa factu ctu tuu ur incl. BTW W > 3.000 00 €… …). Vo Voor alllle e voor voo o waa aarde rd de en zie www w.vl .vlaan aa deren n.b be.

LIMBURG 36 20

De ste D errkk ver erho hoog ogde de sto took okko kost st spe peel e t on el nss al alllen n p rtten pa en. He Het wo word dt stte ee eds bel e an angr grijijke ke er een op opti opt tima maall jaar a re r nd de em men e t van vaan uw uw ver erwa w rm wa rmin ings gssinstallla lati tiie na na te streve ven. D Diit wo ord dt ni niet ie ett alllle lee een be bepaal a d do oo orr uw ve v rr warm mings g ke ete t l, maaar oo ok do door stils lsstand a dsvver erliliiez ezen e , en boilersturing bo g, reg g, geli ellin inge inge gen n e. e.d .d. d. Een n go oe ed do oor orda d chte da te v rn ve nie i uwing kan kaan so soms ms bel e an ngr g ijijke bes espa pari pa r ng ngen en oplevere ve ren, n som o s to tott 35 35 à 50 % op p uw to tota taal a ver al erbr brrui uik. U uik. kan mo ogeli geelijk liijk j in aa a nnm mer erkking kom men e voo o r dee ren enovvatie attieeprrem e. mi e. Op ee envvou o d diig ve verz rzoek advi ad dvi v se sere r n wi wij u ko kost stel eloo oo os. Een re rege gelm ge lmattig g on nd de errho houd ud van je verwar armi ming mi ng gssin nst stal alla lati ati t e ve verz rzzekkert u ee een on onbe bezo be zorg zo rgd sstto rg oo oks ksei eizo ei zo oen, en, en verl ve rlen engt gtt de le evensd duurr van du n uw in nsttal alla l ti la tie e en en voo oork rkom omt om een ee n ho hoge ger ve ge verb rbru rb ruikk. No N te t n ge eef e t u to tot he et e eiind nde de vaan hett ja he jaar ar garran a ti t e op o de e affst s ellling ng g van je cvv-k -ket etel et e. el Klan Kl ante ten n ge g ni niet eten et en van a onzze se serv r ic rv i e, ook o bijj sto t ring ng gen n tijd ti jden enss we week eken ek end nd en n fee est stda dage dage en. n Het ond der erho ho h oud van gast ga stoe oest stel elle len n is twe w ej ejaa a rlijijijks aa ks ver erp plic icht ht, vo oorr sto tto ook o ollie jaar ja arlilijk jks. s. Voo oorr st stoo oo oko k liliei einstta tallattie es mo oetten ond nde erer gron gr onds dse e ta tank nkss va vana naaf he ede d n om m de e vi vijfjff jaa aarr ee een n le ekd detekt te ktie ieco cont ntro role le ond der eg gaaan n. Vraaag onss ad advi vies vi ess. e Hett pl He plaa aats tsen en van zo zonn neb eboi oile ers is hed ed den e zee eer ac actu tuee ee el,l vooral voor al doo oorr de hog oge e su subs bsid diie es. Zonne ebo boililer errs ku kunn n en zowe zo well to toeg egep e as ep astt wo word rde rd en in en n nieuwe instaalll at a ie iess vo voor o

nieu ni e wb eu wbou ouww ou w on ww o in inge ge g en aalls bij bij bestaaand nde e in inst stal allaties. M t de Me d hui uidi dige di ge prre emies mies kan een zonneb mi boillerr u veel g ld ge d opb pbre reng re ngen ng en. Hi H er ervoor moet u wel een goed ge g ed diime mens nssio nsio ione ne n eer e de in nsta ns t llatie kiezen. Een standaard z nn zo neb boi o lerp le erp pak akke kke kett is zel elde ld de en een technisch juiste o loss op ssin in ng en zal a vaaak haar haar ha a bel eloo lo oo ofd f e re rend ndementen niet kun unne ne en be eha hale len. le n Sam n. men bek ekijijke ken n we w gra raag a de ag moge mo gelilijk jkhe jk hede den de n bi binn n en nn n zow we ell uw inst nstal allllatie als uw w verb ve rrb bru ruik ik.. Ste Stee St ee eds mee eer w wo oni ning ngen n wor o den de en ge gere reno nove v e errd. Je kkaan voch chtp htpro tp pro obl blem emen van an alllle e oo oors r pron o g tege on ge enkom ko me en: n: op opst stiijge ijijge g nd d voc o ht h uiit de de ond nder e gr g on o d, d doorsl do orsl slaa aand aa nd voccht ht in n murren blo l ot o ge gest stel st elld aaan weer e e en win en ind d, voc d, ocht htt in sc scho h orstteen, ho een, cco ond den e sa sati t ev evoc occh htt do door oor or geb e rek re ek aa aan ventillat atie ie e of ge ebrek brre aaan n isola so olati laati tie. e Ookk in Oo n voccht htb bestrijdin best ng zi zijn jn we to toon on naa aang ngev ng even eve end in V aand Vl aaand nder erren en.. Wijj an nal alys yser ys eren en uw w si situ t aattie tu tie en bi bied ed eden den de mee eestt eff ffeccti tiev eve ev e op oplo loss ssin in ng aaan, n, rek eken ek enin ing g ho ou-den de nd met nd et een n lan nge termi miijn n perrsp pec ecti tiief ef.. Note No ten n iss een fam amililie iebe b d be drrijf ijjf en en bes estaaat ong geveer 50 0 j arr. Note ja en iss too o naaan ange geve ge vend vend d in ve verw rw war arm mingssser er-vice vi ce, en ce en is ru uim 40 ja jaar ar act ctie ie ef in vo voch chtb ch tbes e tr t ijding en n i ollat is a ie va van n be b st s aa a nd de sp spou ouwm ou wmur wm uren ur e . Vr en V aag g ons om m aad dvi vies ess en in inlilich cht ng chti n en!!

23/08/13 18:18


LIMBURG 36 21

23/08/13 18:18


Flashlights

In augustus was Boud Ceysens aanwezig op de Internationale Kunstbeurs van Knokke, het belangrijkste evenement van dat genre in ons land. De Hechtelse kunstenaar mocht er op zijn stand naast Miss Global ook Graaf Lippens begroeten. Op de foto zien we de flamboyante burgemeester van Knokke, samen met Boud en zijn echtgenote Anita.

KUNSTGALERIJ EN GIETERIJ BOUD CEYSENS Hasseltsebaan 135 – Hechtel www.boudceysens.be – Op vrijdag en zaterdag open van 13u30 tot 18u00. Andere weekdagen enkel op afspraak (0495/182 735)

Op maandag 2 september stelde Erik Broekhoven uit Lummen zijn schitterende vernieuwde showroom voor. Tegelijk vierde hij het 20-jarig bestaan van zijn zaak. Deze vakman kunt u onder andere contacteren voor alle daktimmerwerken, het plaatsen van pannen, het afwerken van oversteken, gevelbekleding, carports en poolhouses op maat, zandstraalwerken enzovoorts. Een uniek kunstje van dit bedrijf zijn de ambachtelijke draagspanten met verouderd uitzicht.

De grote opruimwerken van de tuin komen eraan. Misschien heeft u binnenkort wel nood aan snoeigereedschap of een bladblazer. Dan moet u zeker eens een kijkje gaan nemen bij Tuinmachines Cosemans in Alken. Daar kunt u ook terecht voor bosmaaiers, hakselaars, heggenscharen, kettingzagen, grasmaaiers en robotmaaiers. Allemaal machines van professionele kwaliteit, onder andere van gerenommeerde merken als Makita, Honda en Efco. U mag altijd rekenen op correct advies.

BROEKHOVEN ERIK BVBA

TUINMACHINES COSEMANS

Europaweg 17 – Lummen – 011/43 42 41 www.broekhovenerik.be.

Meerdegatstraat 84 – Alken – 011/31 31 04 www.tuinmachines-cosemans.be

PUCK | PLEZANTE SCHOOL VOOR PERSOONLIJKE GROEI “Puck wil iedereen die dat wilt helpen zich te bevrijden van alles wat is aangeleerd en niet bij het eigen zelf hoort. Zo ontwikkel je de nodige veerkracht en moed om vanuit je eigen intuïtie en gevoel je eigen legende te leven. En een blijer, gelukkiger en lichter mens te worden!” Kies de cursus die jou het meest aanspreekt en werk samen met ons op een speelse manier aan je persoonlijke groei. EEN KLEINE GREEP UIT ONS AANBOD: BLIJF VAN MIJN PUCK! Leer net als Puck je grenzen trekken en altijd en overal helemaal jezelf te zijn. ER WAS EENS... PUCK. Leef je in in het verhaal en kom tot inzichten over jezelf. DE EETBARE TUIN VAN PUCK Ontdek hoe plezierig, gul en leerrijk de natuur kan zijn. BEVRIJD DE PUCK IN JOU. Word helemaal je eigen zelf en leer los te laten wat niet bij jou hoort. Er is nog véééél meer, allemaal te vinden op www.puckschool.be

Maak kennis met Puck op onze infodagen: 17-21-28-31/08 en 21-29/09 2013 De lessen van Puck gaan door op De Boerderie, een magisch plekje in het Limburgse groen waar je nog meer heerlijke dingen kan beleven: www.deboerderie.be PUCK | EINDERTSTRAAT 18, 3581 BEVERLO, +32 (0)11 402737, INFO@PUCKSCHOOL.BE | WWW.PUCKSCHOOL.BE

LIMBURG 36 22

23/08/13 18:18


RENAULT CAPTUR.

LEEF EN BELEEF.

RENAULT R-LINK 100% AANPASBAAR MOTOR TCE 120 EDC www.renault.be

DE 1STE URBAN CROSSOVER VAN RENAULT.

3,7 - 5,4 L/100 KM. 95 - 125 G CO2/KM. Milieuinformatie [K.B. 19.03.2004] op www.renault.be.

OPENDEURWEEKEND OP 14 EN 15 SEPTEMBER RENAULT DEALERS IN LIMBURG

LIMBURG 36 23

HOUTHALEN - OOST PEER (KLEINE BROGEL) MAASMECHELEN GARAGE R. DE CABOOTER E.J. AUTO'S REMA CARS 011/63.23.70 089/77.09.70 089/38.27.29 LOMMEL KELGTERMANS 011/54.42.15

BERINGEN PAESMANS AUTOGROEP 011/45.84.00

HASSELT

PAESMANS AUTOGROEP 011/24.09.00

KWANTEN MOTORS

BREE PAESMANS AUTOGROEP 089/73.02.00

HERK-DE-STAD PAESMANS AUTOGROEP 013/35.99.00

HOUTHALEN - HELCHTEREN PEER KEMPEN MOTORS GARAGE LENDERS 011/60.88.88 011/63.16.50

HEUSDEN - ZOLDER 011/42.47.10

WELLEN WELLEN MOTORS 012/74.72.27

BOCHELT (KAULILLE) GARAGE DECKERS 011/44.72.00

ZELEM GARAGE EYKENS 013/44.11.23

MAASEIK VANDERSTUKKEN 089/56.84.21

23/08/13 18:18


Wedstrijd 36-2013

wijziging

groente

kannibaal

neusklank

plek

erfelijk profiel

Door het correct invullen van 1 of beide puzzels op deze pagina, maakt u kans op

Vlaamse omroep

het scherp v.e. mes

gewricht

9 politieman

muzieksoort

plaats in Frankrijk

zeilboot

6

1

dwaas efficiënt

8

epiloog

onderdompeling

cadeaubon t.w.v. €75

getijde

muziekterm

schouderdoek bladgroente Europese taal

KR FASHION

3

bestanddeel

DIESTERSTEENWEG 206/10, 3510 KERMT trapper

public relations

7

Russisch gebergte

4

beddengoed

Grieks eiland

pelsdier

Los de puzzel op en plaats de omcirkelde letters in onderstaande vakjes en vorm zo het sleutelwoord.

P

maalinrichting

een zekere

muts

5

defilé voorvoegsel

10

luisterrijk

ingangskamertje

T. 011/23.46.64

slee zonnegod

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Oplossing gevonden? Mail de gevonden oplossing naar wedstrijd@publiek-flash.be samen met uw naam, volledig adres en uw telefoonnummer of stuur het antwoord samen met uw naam, volledig adres en uw telefoonnummer op de antwoordbon (zie onderaan) per post naar Uitgeverij Intermedia, Brugstraat 24, 3580 Beringen

Straat + nr: .............................................................................................................................................................

2

soortelijk gewicht

1

Naam: ............................................................................................................................................................................

knaagdier

tegen

36

Plaats:

indien

...........................................................................................................................................................................

Tel.:......................................................................................................................................................................................

8 5 1 9 4

A

3

2 6 3 4

8 5

B

9 3

3 9 6 2 5

6 2

4

9

8

2 1 7 8 C

Sudoku: Vertrek van de cijfers die al ingevuld zijn en zorg ervoor dat ... op elke horizontale lijn, elke verticale lijn en in elke blok ... de cijfers van 1 tot 9 slechts één keer voorkomen.

P 3 6

A

B

C

Breng de cijfers van de vakjes A, B en C naar de balk hiernaast.

Oplossing gevonden? Mail de gevonden oplossing naar wedstrijd@publiek-flash.be samen met uw naam, volledig adres en uw telefoonnummer of stuur de oplossing samen met uw naam, volledig adres en uw telefoonnummer op de antwoordbon (zie onderaan) per post naar Uitgeverij Intermedia, Brugstraat 24, 3580 Beringen

Naam: .................................................................................................................................................................................................................................. Straat + nr: ................................................................................................................................................................................................................... Plaats:

.................................................................................................................................................................................................................................

Tel.:............................................................................................................................................................................................................................................

De wedstrijd loopt t.e.m. 18/09/2013. De winnaars worden getrokken uit de juiste inzendingen, persoonlijk verwittigd en vermeld in Flash. Per gezin of adres wordt slechts één prijs per wedstrijd toegekend. De prijzen zijn niet uitkeerbaar in speciën of omruilbaar. De prijzen blijven na afsluiting twee maanden ter beschikking. Deze puzzel werd gemaakt door de redactie van “De Puzzelaar”. Ontdek meer en andere puzzels in hun puzzelboeken en -tijdschriften verkrijgbaar in de dagbladhandel.

LIMBURG 36 24

23/08/13 18:18


VANSCHOENWINKEL

149 euro voor een kindermontuur van Rayban incl glazen op sterkte*

169 euro

voor een volwassen montuur van RayBan of Vogue incl. glazen op sterkte*

* enkelvoudige glazen, 1.5 hard, +3.00 tem â&#x20AC;&#x201C;4.00, geldig tem 31/10/2013

VANSCHOENWINKEL

COSZUIDsept13.indd 9

De Brilstudio Strobandersplein 1, 3590 Diepenbeek 011/23.38.46, www.debrilstudio.be

Like us op Facebook

26/08/2013 12:38:33


Fitness Hygiëne

Zeker de sportende dames besteden bijzonder veel aandacht aan de keuze van hun sportplunje. Het moet flashy zijn, modieus, de juiste accenten leggen op het lichaam… Maar na de aankoop houdt de bekommernis schijnbaar op. Een enquête bij 1.500 Britten toonde aan dat de grote meerderheid pas na vijf volledige workouts naar de wasmachine holt.

Van de loopband naar de wasmachine De deelnemers waren zich wel degelijk bewust van hun nogal vieze gewoontes. Vandaar dat ze ook meteen enkele uitvluchten klaar hadden. De meeste sportievelingen beweerden bijvoorbeeld dat ze hun sportkledij ‘opsparen’ om dan in één keer een grote was te doen. Een kwart gaf dan weer aan gewoon over niet voldoende kledij te beschikken. Een verrassende 17 procent maakte zich er totaal niet druk om. In veel gevallen was een gebrek aan tijd het excuus. Geen enkele gymbezoeker houdt ervan om omver geblazen te worden door iemand anders zweterige lichaamsgeur. Ongeveer 44 procent van de sporters zei zelfs dat dit een negatieve invloed had op hun eigen workout. Wie zich beperkt tot joggen in open lucht, mag al eens een wasje overslaan. Maar wie indoor gaat trainen zou echt

wel rekening moeten houden met andere sporters. Eerdere studies brachten al aan het licht dat sportsokken 76 keer meer bacteriën bevatten dan een toiletpot. De warme, vochtige omstandigheden vormen de perfecte kweekvijver voor deze beestjes. Een Britse gezondheidsorganisatie waarschuwde een tijdje geleden al voor de totaal onhygiënische, verwerpelijke gewoontes van sportschoolbezoekers. Ongeveer de helft van de sportievelingen gebruikt wel eens ongevraagd de handdoek van iemand anders. Er wordt gehoest, gekucht en geproest dat het een lieve lust is en snot vliegt in het rond. Ook tot op jouw Reebok-singlet. Niet voor niets is de kans groot dat je net op deze schijnbaar gezonde plek een ziekte oploopt. Zeker als je de kleding niet wast na elke sessie, maar ze gewoon in de

sporttas laat zitten. Allerlei schimmels beginnen dan te watertanden. Gevolg: de helft van de huidaandoeningen bij sportlui vinden hierin een oorzaak. Dat gaat dan van wratten tot eczema. Maar ook virale infecties worden via het tussenstation van de fitnessoutfit verspreid. Het heeft geen zin om je voordat je de kantine instapt, grondig te douchen, als ondertussen de ziektekiemen alle kansen krijgen om te broeden in je kleding. Let er alleszins op dat gebruikte kleding mooi gescheiden blijft van de propere uitrusting. Het wordt door specialisten zelfs aangeraden om twee sporttassen te voorzien: één voor de bezwete kledij en één voor alles wat je aantrekt na het afbeulwerk. De spullen moeten absoluut gewassen worden op hoge temperaturen.

OUD GOUD TONGEREN

AANKOOP VAN OUD GOUD, JUWELEN EN MUNTEN Eerlijke dagprijs: cash uitbetaald (de volledige grammen van het juweel worden betaald). Wij kopen: tanden, juwelen, horloges, munten, ... Informeer naar onze prijs en vergelijk: zonder verplichting Ook op afspraak

HUISHOUDHULP - aanbieden van huishoudhulp (poetsen, strijken, .....) - discretie, respect en eerlijkheid t.o.v. zowel werknemer als klant g j - interesse in een job als huishoudhulp / interne opleiding mogelijk.

012/741833 NEREMSTRAAT 19 - 3840 BORGLOON ON N www.dcbpallieter.be www ww ww - info@dcbpallieter.be - Faxx 012/458272 012 012/4 2/445588272 272 27

COSZUIDsept13.indd 10

Openingsuren Ma 13 u tot 18 u Di-Wo-Do-Vr 9 u tot 18 u Za 9 u tot 12 u Zo gesloten

De Schiervelstraat 35 - Ton Tongeren Tel. 012 23 89 15

www.oudgoudtongeren.be

26/08/2013 12:38:33


altea cambio caliban milestone brax repeat lucy has a secret thelma & louise riani very simple nougat

LITCHELLI ST. TRUIDENSTRAAT 31 B TONGEREN TEL. 012/236754 info@litchelli.be OPEN di t/m zat 10u-12.30u en13.30u-18u

www.litchelli.be

25 JAAR

you can find us on facebook

PELLETKACHEL OPENDEUR 7 & 8 SEPT. Uniek ZONDER AFSPRAAK voor verzorgingen binnen de 30 min. tussen 12 - 13u30 en 15u - 17u, zat van 11u - 13u.

etique Point Esth opende AR BEAUTY B

DO YOU WANT A QUICKY?

Nieuwe collectie pelletkachels & ketels Speciale herfst acties op alle kachels welkom zat. & zondag van 10 tot 18 uur Bij aankoop tijdens opendeur extra attentie!

Uniek DUO CABINE samen met je partner, zus, moeder, vriendin zalig komen relaxen... RAN NGEME ENT SPECIAAL DUO FLASH-ARRANGEMENT MET DEZE BON!!!

luxe gelaatsverzorging + peeling/massage rug + manicure + glaasje bubbels Prijs 115€ voor 1 persoon 2de = GRATIS (of elk aan 57,50€) geldig tot 31 oktober 2013

Stippelstraat 5 3800 Zepperen www.ecolutions.be

COSZUIDsept13.indd 11

Point Esthetique Carine • Ridderst 21 • 3800 Sint i t TTruiden id tel 011 48 75 95 • gsm 0494 22 33 04 ma,di,do,vrij 9u-18u zat 9u-13u dond avond tot 20u!

26/08/2013 12:38:35


Hobby Slootsnorkelen

Kom kennis maken n met onze HERFSTCOLLECTIE tijjdens de OPENDEURDAGEN VRIJDAG 6 t.e.m. WOENSDAG 11 SEPTEMBER

Misschien zegt kleurenwiezen, viltpunchen of sigarenbandjes verzamelen u niets. U wilt voor een hobby de natuur in en toch niet de platgetreden paden wandelen? Dan moet u zich eens richten op het slootsnorkelen. Met wat oefening – en wellicht ook daarzonder – kunt u dan volgend jaar al deelnemen aan de ‘World Alternative Games’.

10%

rechtsreekse klantenkorting

EXTRA OPEN op zondag 15 september:

(tijdens de opendeurdagen)

13u00 - 18u00 KUNST OP DE MARKT

OPENINGSUREN maandag 13.30u-18.00u - dinsdag tot zaterdag 10.00u-18.00u

Markt 4 3740 Bilzen tel. 089 41 33 92 www.bitouck-bilzen.be

Institut Natur'elle Insitut Natur'elle verhuisd. Maak kennis met Institut Natur'elle op de nieuwe locatie via ons verhuis arrangement:

Verhuis arrangement (geldig tot 30 september 2013) • Verrassend onthaal met een geparfumeerd eau du soin kompres. • Peeling van de handen en onderarmen • Vitalité eclat gelaatsverzorging • Ontspannende hand- en onderarmmassage Nu €55,Duur: 90 min.

Geniet van tal van kortingen op de thuisverzorgingslijn van Payot! T.e.m. 30 september is 50% korting op Le Démaquillant van Payot en 10% korting op alle verzorgingsproducten van Payot

Het nieuwe adres Institut Natur'elle Biesemstraat 45A - 3454 Rummen (Geetbets) - 0475/447882 Enkel op afspraak

COSZUIDsept13.indd 12

Extreem vuil zwemmen Eind augustus verzamelden opnieuw honderden zogenaamde sportlui voor het World Bog Snorkeling Championship. Dat gebeurde al voor de w28ste keer en zoals steeds in Llanwrtyd Wells, het kleinste dorpje van Groot-Brittannië. De geschiedenis van dit tijdverdrijf kan kort samengevat worden. In 1976 beslisten een aantal vrienden, onder invloed van enkele stevige pinten zonder schuim, dat het misschien wel grappig zou zijn om een snorkelwedstrijd in een vuile beek te organiseren. Het duurde bijna tien jaar voor ze nuchter genoeg waren om hun plan tot uitvoering te brengen. Ondertussen komen deelnemers van over de hele wereld op dit event af, en ook in andere landen – voornamelijk in Ierland en Australië – worden er wedstrijden georganiseerd. Al is de term wedstrijd hier misschien niet geheel op z’n plaats. Oké, zoals steeds zitten er wel uitslovers tussen die voor de beste tijd willen gaan. Het wereldrecord staat op naam van Andrew Holmes, met 1 minuut en 24 seconden. Maar met een sumoworstelpak aan, kom je daar niet echt voor in aanmerking. Daarom wordt een groot deel van de prijzenpot uitgetrokken voor de leukste, origineelste kostuums. Voor de rest is het eigenlijk heel simpel. Je duwt gewoon een snorkel in je snavel, zet een duikbril op en je zwemt als een volleerde watervogel of zeilvis door een donkere, koude sloot. Meer bepaald 55 meter heen en even ver terug. Een wetsuit dragen mag, maar is zeker niet verplicht. Het belangrijkste puntje in het reglement stipuleert dat je zwemvliezen moet dragen en dat er maar één soort slag gebruikt mag worden tijdens dit toernooi: de zogenaamde flipper power. Je armen moeten gestrekt vooruit zijn en enkel de zwemvliezen mogen gebruikt worden om je doorheen het riet en de rest van het landschap te verplaatsen. Je bent verplicht om te ademen door de snorkel. Het hoofd mag alleen maar boven water gebracht worden om te zien of je nog wel op de goede weg zit. Die zwemslag vereist toch wel enige oefening. Maar voor die training hoef je echt niet eerst het Kanaal over te steken. Dat kan ook gewoon in een beek in je eigen buurt of zelfs in jouw tuinvijver, als die wat groot uitgevallen is. Hoe meer modder er in het water aanwezig is, hoe slijmeriger en duisterder, hoe beter. Groot voordeel; je kunt dit ook doen bij slecht herfstweer. Het is eens wat anders dan duiken naar koraalrif en Nemo-visjes.

26/08/2013 12:38:38


www.es-eco.be

warmtepompen en -boilers Een warmtepomp maakt gebruik van de gratis warmte die in de natuur aanwezig is en zorgt voor de verwarming van uw woning. Een zéér rendabele investering die de strijd aangaat met de alsmaar stijgende energieprijzen. E&S Eco staat klaar voor vrijblijvend advies en een offerte op maat.

Tel: 0474/04 52 12 - e-mail: info@es-solar.be Toonzaal (op afspraak): Viséweg 200-202, Tongeren

sanitair / verwarming / airco

OPENDEURDAGEN

Nood aan een nieuwe verwarmingsketel, radiatoren, badkamer, airco of een totaalproject? E&S Sani heeft alles in huis om samen met u de perfecte keuzes te maken.

TIJDENS HET WEEKEND VAN VRIJDAG 13 t.e.m. ZONDAG 15 SEPTEMBER Wellen Motors BVBA, Overbroekstraat 71a, 3830 Wellen. Tel 012/74 72 27, info@wellenmotors.be

Bovendien kan er perfect gecombineerd worden met een warmtepomp of zonneboiler.

www.wellenmotors.be

GRATIS energie-audit bij een onderhoud van uw verwarmingsketel, ongeacht merk of type!

Nieuwe Isuzu D-Max,

Geldig tot 30 september 2013 Niet cumuleerbaar met eventuele andere promoties

www.es-solar.be

zonnepanelen en -boilers elektriciteit / verlichting Van zon tot verlichting: met E&S Solar kan u rekenen op een jarenlange ervaring, producten van topkwaliteit en een onberispelijke service. NIEUW: een uitgebreid gamma LED-verlichting en een ruime keuze aan eigentijdse design-armaturen.

COSZUIDsept13.indd 13

26/08/2013 12:38:39


Beter in je vel Thuiszitters Lezers kunnen altijd reageren op onze maandelijkse rubriek “Beter in je vel” en kunnen zo hun vragen kwijt op onze facebook pagina : www.facebook.com/ FlashMagazine.

De vakantie ligt achter ons. Wanneer je partner terug werken is en de kinderen weer naar school zijn, blijf je alleen achter in dat huis en in die leegte. De dagelijkse sleur, geen waardering die je krijgt, ondankbaar werk, altijd beschikbaar zijn; het zijn factoren die huisvrouwen een allesbehalve prettig gevoel geven. Ze voelen zich opgebrand en kunnen de stress niet meer aan. Een depressie ligt op de loer.

Je kan je vragen rechtstreeks op onze muur plaatsen of via een privébericht (hier zal de anonimiteit bewaard blijven).

Als het leven een sleur wordt Niet voor niets wordt huisvrouw het zwaarste beroep ter wereld genoemd. Als een echte idealist geef je je volledig voor je gezin. Maar de waardering is er niet en je voelt je geïsoleerd en onbelangrijk. Er is geen ruimte en motivatie om die dingen te doen die je graag doet. Nochtans is ontspanning belangrijk om de spanningen te verdrijven. Eén ding is zeker, stress bij huisvrouwen wordt onderschat en vaak weggelachen door partner en kennissen. Dikwijls ligt dit aan de basis van een totale ineenstorting en zelfs een relatiebreuk. In mijn praktijk krijg ik regelmatig vrouwen en ook mannen over de vloer die zich volledig leeg voelen wegens het thuiszitten.

Ik leer hen zich terug te ontspannen via autogene training. Zo vinden ze innerlijke rust en krijgen ze zin om andere en interessante dingen te doen. Zo gaan ze zich terug nuttig voelen en geraken ze uit de sleur. Wat zijn nu de mogelijke alarmsignalen van een huisvrouw in nood? Ze krijgt concentratieproblemen en wordt vergeetachtig. Er wordt niet meer geluisterd naar de verhaaltjes van partner en kinderen als die thuiskomen. Men is op zoek naar iets, maar weet niet goed wat. Dat resulteert in veelvuldig bezoek aan sociale media zoals Facebook. Een slecht humeur, emotionele uitbarstingen en stemmingswisselingen

t o t a a l v e r z o r g i n g alle mutualiteiten

worden gecombineerd met dagdromerij. Daar komen slapeloosheid, chronische vermoeidheid en hoofdpijn bovenop. Om nog maar te zwijgen over hartkloppingen en ademhalingsproblemen. De motivatie is ver weg en de energie stroomt uit het lichaam. Vaak probeert de huisvrouw dat te compenseren door naar zoetigheid en andere lekkernijen te zoeken. Wees niet blind voor deze signalen en ga tijdig op zoek naar professionele hulp. Michel De Belder, www.atdebelder.be, 0477/774 770

www.antislip-vloeren.be

Dienst 7d/7d en 24u/24u bereikbaar. Inspuitingen Alle mogelijke inspuitingen op doktersvoorschrift: voorschrift • Insuline voor diabetici • Intramusculaire inspuitingen bij pijn of ontstekingen o.a. voltaren (= diclophenac) • Inspuitingen tegen flebitis o.a. clexane, fraxiparine

Wondzorg • Verzorging van wonden van chirurgische of traumatische aard • Verzorging van decubituswonden (= doorligwonden) • Verzorging van oncologische wonden of bestralingswonden

Hygiënische zorgen (= toiletten) Nodig bij een verminderd vermogen om activiteiten te verrichten die betrekking hebben tot o.a. wassen, aankleden, mobiliteit, eten ...

Zorg op maat Rekening houdend met de wensen, mogelijkheden en beperkingen, varieert onze zorg van het stimuleren van de zelfzorg tot de totale zorg voor de zwaar zorgbehoevende bewoner.

Palliatieve Zorgen Een continue, totale zorg voor de patiënt die niet meer kan genezen. Deze zorg wordt voorzien om het zo lang en goed mogelijk behouden van de levenskwaliteit te garanderen, zowel voor de patiënt als zijn omgeving.

PAC spoeling, sondages

info@thuiszorgannabel.be - 0497 169 755

www.thuiszorgannabel.be

COSZUIDsept13.indd 14

Wellen - ivonijs@scarlet.be

26/08/2013 12:38:41


Healing Sun & Beauty

Geest Voor een goed figuur slank en strak ! Totaall concept voor gelaat, lichaam m en

Dames en heren opgelet.

Uniek in België

Maak een zichtbaar eind einde de a aan an overtollig vet!

LipoCryo

U wil buik en billen strakker en lovehandless weg, dan kan dat nu met LipoCryo. Hier volgen enkele reacties van klanten:

Liposuctie zonder snijden jden

Carine 49 jaar: Ik heb 4 maanden geleden, voor mijn buik, een behandeling gehad met de LIPOCRYO.Mijn buik vond ik behoorlijk bol. Na de eerste behandeling was dat al veel minder, maar voor mij nog niet genoeg. Dan heb ik nog een tweede behandeling genomen. Mijn buik is nu volledig plat. Ik kan nu leuke kleedjes dragen zonder dat mijn buik daarin te zien is. Ik ben zeer gelukkig en heel tevreden.

LipoCryolyse Li C l

Plaatselijke afslanking voor buik, billen en love handless. Vet voorgoed weg met LipoCryolyse olysse zorgt dat de vetcellen afsterven. n.

Petra 38 jaar: Ik ben een bewuste vrouw die er graag goed uit wil zien en zeker niet te dik. Maar in mijn broeken en rokken zat ik altijd met die vetrolletjes die er aan de zijkanten overeen kwamen, de zogezegde lovehandless. Ook vond ik mijn billen wat te dik. Daarom heb ik een behandeling gehad met de Lipocryo. Nu, drie maanden later, zijn mijn lovehandless (vetrolletjes) weg en mijn billen zijn strakker. Ik voel mij super en ik ben zeer tevreden.

LipoCryo najaars-actie e • Bij een behandeling krijgt u

50€ korting en een GRATIS SLIMLINE beurt GRATIS LipoCryo probeerbeurt behandelingen op afspraak

tel 0470-544879 woensdag gesloten Healing Sun & Beauty Wijkstraat 33 (parking Carrefour) 3590 Diepenbeek

www.healingsb.be

D H Z

DE LINDE

PROMOACTIES

Doe Het Zelf DE LINDE

• RAFFITO

Schuifdeuren - interieurs & inloopkasten op maat. Verschillende combinaties mogelijk met panelen, spiegels en glas zowel klassiek als modern .

ferte tis oef met a r g Nu plaats rting ter xtra ko een e

-10%

• Pellet kachels NIEUW NIEUW in ons gamma Pellet kachels met onze eigen installatie dienst.

Extra voordelen prijzen vanaf 2190 euro btw incl. met gratis installatie en 250 kg pellets gratis.

incl. BTW

n Prijze

vanaf

0 9 1 2 € incl. BTW

Lindestraat Z/N 3800 Sint-Truiden Tel-fax – 011/481089 dhzdelinde@skynet.be www.dhzdelinde.be

Breng zeker een bezoekje aan onze toonzaal Openingsuren: Maandag voormiddag gesloten Maandag namiddag open vanaf 13u tot 18.30u. Van Dinsdag tot Vrijdag open vanaf 8u tot 18.30u. Zaterdag open vanaf 8u tot 18u. Zondag open vanaf 9u tot 12u.

Leveringen gebeuren GRATIS aan HUIS in een straal van 20 km

COSZUIDsept13.indd 15

26/08/2013 12:38:42


Noorwegen 2014 ! Afreisdata : ( Zaterdag ) 17 Mei

/ 14 Juni / 12 Juli / 9 Augustus

8 DAGEN GENIETEN VANAF

899,-€

Inbegrepen : • Autocartransfers heen / terug vanuit Hasselt of Sint-Truiden • Cruise op basis van volpension ( ontbijt, lunch, vieruurtje, snacks, diner, Galadiners ) • Drankenpakket de klok rond inbegrepen ( = frisdranken, wijnen, koffie / thee, bier van het vat, cocktails, likeuren, …. ) • Blauwe Vogel-begeleiding aan boord • Nederlandstalige menu’s • Fooien eveneens inbegrepen

Superaktie : kinderen tot en met 17 jaar : slechts 399,-€ ( ! ) SPECIAAL KINDERTARIEF OOK GELDIG VOOR AFREIZEN IN JULI & AUGUSTUS !!! ( indien samen met 2 volwassenen op dezelfde kajuit )

Infodag : Donderdag 3 Oktober 2013 om 15.00 uur stipt in het Blauwe Vogel-auditorium. Ontdek deze reis van A tot Z ! ( gratis toegang, wel even reserveren aub )

Reisfamilie Carlier : reisagenten van vader op zoon ! Luikersteenweg 62 te Sint Truiden - Tel. : 011 / 705.500 - www.deblauwevogel.be COSZUIDsept13.indd 16

26/08/2013 12:38:43

Flash zuid september  
Advertisement