Page 1

MAGAZINE

EDITIE ZUID APRIL 2013

BARBECUE

Bakwijzen op de rooster gelegd

ZWEMBADEN

Verdrink niet in de accessoires

CITRUSBOMEN Vitamine C uit eigen tuin

TUIN ZOWEL TROETELKIND ALS ZORGENKIND

COSZUIDapril13.indd 1

22/03/2013 16:24:16


Flash april

colofon

FLASH MAGAZINE, EDITIE ZUID is een maandelijkse uitgave van Uitgeverij InterMedia nv en wordt huis-aan-huis bedeeld. FLASH MAGAZINE, EDITIE ZUID wordt bedeeld in de gemeenten: Kozen, Nieuwerkerken, Sint-Truiden, Gingelom, Wellen, Borgloon, Heers, Diepenbeek, Kortessem, Bilzen, Hoeselt, Riemst. COMMERCIEEL ADVIES Els Paques - T. 0485 / 555 953 - els@publiek-flash.be Filip Aerts - T. 0477 / 68 53 80 - info@publiek-flash.be VERANTWOORDELIJKE UITGEVER Uitgeverij InterMedia nv Brugstraat 24 - 3580 BERINGEN - T. 011 / 76 77 18 - F 011 / 76 77 19 info@publiek-flash.be - www.publiek-flash.be

volgende uitgave

LAY-OUT flash@apps.be

in de week van Niets uit deze uitgave mag worden gecopieerd of gereproduceerd zonder de uitdrukkelijke schriftelijke goedkeuring van de uitgever (InterMedia nv). Inbreuken op het copyright zullen gerechterlijk worden ver volgd.

08 mei

www.curtres.be

steel de show

op het sd zondag 7/4 open van 14-18u

BIJ AANKOOP VAN BADMODE, GRATIS 1 PAAR TEENSLIPPERS *voorwaarden zie www.curtres.be

COSZUIDapril13.indd 2

ALKEN Steenweg 124 011 31 25 67

HASSELT Demerstraat 85 011 22 72 99

Nie adr uw es

KORTESSEM Kerkplein 12b 011 37 51 63

22/03/2013 16:24:19


Stijlvol de lente in!

Gratis briljuweel bij aankoop zonnebril (actie geldig t.e.m. 15/05)

OOG VOOR UW OGEN, OOR VOOR UW OREN

Steenweg 118 3570 ALKEN • T 011 59 16 42 www.oogenoor.be Like us on

COSZUIDapril13.indd 3

22/03/2013 16:24:22


Beauty Permanente Make-Up

Snel de deur uit ’s ochtends en er toch goed uitzien? Geen uitgelopen eyeliner na een saunabeurt of een onverwachte regenbui? Of eindelijk mooie volle wenkbrauwen en lippen? Met permanente makeup kom je altijd stralend voor de dag. Dominique Daniels: “Als je zoals ik een gespecialiseerde opleiding hebt gevolgd, is het resultaat steeds optimaal. Ik maak gebruik van de allernieuwste schaduwtechnieken voor de ogen en van hairstrokes als je dunne of geen wenkbrauwen hebt. En dat levert telkens weer tevreden gezichten op!” Ideale oplossing voor een perfecte en natuurlijke uitstraling! Ogen. Permanente make-up voor de ogen houdt rekening met hun vorm, de oogopslag en natuurlijke smaak. Kan zowel op het onder- als bovenooglid worden aangebracht. Zorgt voor een natuurlijker effect dan een potloodlijntje. Lippen. De vorm en de kleur van de lipcontour zoekt Dominique Daniels samen met jou uit. Het kleurpigment kan de natuurlijke kleur van de lippen benadrukken. Het resultaat levert prachtige volmaakte lippen op.

voor

na

Elke dag een verzorgde look Wenkbrauwen. Dominique Daniels vertrekt altijd van je natuurlijke huid- en haartype. De wenkbrauwen worden voorgetekend en de vorm wordt besproken. Het resultaat is verbluffend: natuurlijke wenkbrauwen met een sprekende uitstraling. Schoonheids- en Wellnessinstituut Dominique maakt gebruik van de allernieuwste technieken: schaduwtechniek aan de ogen en hairstrokes indien er weinig of geen wenkbrauwen zijn. Permanente make-up is het perfecte accent op je natuurlijke schoonheid. Als je het eenmaal hebt, kan je het niet meer missen. De ideale oplossing voor een steeds verzorgde look!

Promotieactie Doe nu je voordeel met de promotieactie voor permanente make-up: eyeliner dubbel, wenkbrauwen of lippen aan “200 euro in plaats van 250 euro!” Geldig tot eind april 2013. Schoonheids- en Wellnessinstituut Dominique, Eynestraat 68, 3800 Zepperen, 011 69 11 41.

voor

na

Nieuw: Facial lifting Met bt-Nano Kom geheel vrijblijvend langs voor een GRATIS proefbehandeling. Geldig tot eind april 2013 (behalve op maandag) Bel voor uw afspraak 011 69 11 41. (wel even reserveren)

GRATIS proefbehandeling

• Ooglifting • Mini gelaatslift • Contourverbetering en versteviging

Knip deze bon uit voor de GRATIS proefbehandeling geldig tot eind april 2013 (behalve op maandag) (* één gratis proefbehandeling per persoon) (proefbehandeling t.w.v. 35 euro)

bt-Nano

voor huid en contourversteviging De bt-Nano Microcurrent is de nieuwste techniek op het gebied van microstromen waardoor de huid en spieren op een natuurlijke manier gestimuleerd worden en met gegarandeerd resultaat. Zichtbaar vanaf de eerste behandeling !

liften van ogen en gelaat rimpels rond de ogen verminderen volume in huid neemt toe

Wil jij ook snel gezond & veilig afslanken met HCC! Maak dan snel een afspraak. 011/691141

HUIDVERBETERINGSINSTITUUT EYNESTRAAT 68 - 3800 ZEPPEREN 011/691141

COSZUIDapril13.indd 4

22/03/2013 16:24:23


It's NEW, It's SEXY, It's HIGH FAHION, It's ...

Total concept nu verkrijgbaar bij EQUIPE Haircare.

EXCLUSIVE ICONIC products.

Find us on FACEBOOK : www.facebook.com/EquipeHaircare Bezoek ook onze website: www.equipehaircare.com

EQUIPE HAIRCARE DIESTERSTRAAT 22 SINT TRUIDEN. OP AFSPRAAK TEL 011/685621 equipehaircare@gmail.com

COSZUIDapril13.indd 5

22/03/2013 16:24:24


Tu i n Pe r fe c t g a zo n

De dag van heden wordt de architectonische waarde van een mooi aangelegd en goed onderhouden grasveld weer volop onderkend. In kleine tuinen doet het de ruimte groter lijken, in grote tuinen brengt het rust en eenheid. We willen er graag één om op te ravotten, te feesten, te luieren… Liefst mooi egaal en biljartvlak. Niet eenvoudig. Wie niet wil dat het gras groener is aan de andere kant van de straat, moet heel binnenkort weer aan de slag.

Een huis kan niet zonder stevige fundamenten, een gazon heeft nood aan perfecte tuingrond om er jarenlang schitterend uit te zien. Mos of een viltige laag kan wijzen op een gebrek aan bodemleven met nuttige micro-organismen. Je kunt dat vermijden door compost – per are één tot twee ton – in te zetten als bodemverbeteraar. Gras wortelt oppervlakkig. Daarom is het voor een fris en groen resultaat niet belangrijk om het zo snel mogelijk te laten groeien, wel om het gezond te houden. Net als alle andere levende dingen heeft ook gras daar voedsel voor nodig. De voedselvoorraad van de grond is afhankelijk van het bodemtype; zand houdt weinig voedsel vast, leem en klei zijn daar beter in. Toevoeging van humus kan in elk geval helpen. Als de voedingsreserve daalt en niet tijdig wordt aangevuld, dan zal het gras minder groen kleuren, groeikracht verliezen en stilletjes aan het onderspit delven in de concurrentie met andere planten in het gazon.

Troetelkind zowel als zorgenkind Wie maaien wil, moet zaaien Het beste tijdstip om te zaaien is vanaf april tot eind juni. Sproei eerst tegen alle onkruid en ga pas verder als het vervelende groen is afgestorven. Ploeg of frees en leg de grond zo vlak mogelijk. Meng vervolgens turf, meststoffen en kalk gelijkmatig onder de grond tot een diepte van 10 cm. Hierna wordt het terrein aangerold of aangetrapt zodat je een zaaibare oppervlakte krijgt. Zaaien doe je kruisgewijs, 2 tot 3 kg per are. De zaadjes heel lichtjes inharken en alles daarna nog eens goed aanrollen. Na ongeveer 20 tot 30 dagen steken de jonge grassprietjes de kop op. Ieder graszaad dat je koopt, is eigenlijk een mengsel van diverse soorten die elkaar aanvullen, elk met hun eigen unieke eigenschappen. Bij extreme koude of droogte, op druk bewandelde plekken, in de schaduw of een vochtige zone, telkens zullen één of meerdere soorten de overhand nemen, terwijl de andere stand-by blijven. Maar zelfs de beste rassen hebben het hele jaar door nood aan voeding. Gebruik daarvoor best traag werkende, organische meststoffen, die zich niet laten misleiden door plotse pieken en dalen op de thermometer. Het kiemen vraagt een voldoende vochtige bodem. Dat wil dus zeggen dat je meerdere keren per dag zult moeten beregenen. In principe moet elk vers aangelegd gazon vaker en met minder grote hoeveelheden worden gesproeid. Als je gras vier tot zes weken oud is, kan je het sproeien in drogere tijden beperken tot twee keer per week een wat grotere hoeveelheid, bij voorkeur ‘s avonds laat. Regen kan trouwens net zo dodelijk zijn voor het gras als droogte.

Gras niet tekort doen Je mag voor het eerst maaien wanneer het prille gazon ongeveer 8 cm hoog staat. Zorg zeker dat de messen van je grasmaaier vlijmscherp zijn. Het is ook aangewezen het gras niet te kort te maaien. Vier à vijf centimeter is ideaal. Als er te kort tegen het groeipunt wordt gemaaid, krijgen de plantjes het benauwd. Anderzijds bevordert maaien wel het uitstoelen. Dat is namelijk een andere interessante eigenschap van gras: de knoppen die zich onderaan de plant bevinden, lopen uit net onder of boven het bodemoppervlak. Met andere woorden: gras groeit niet alleen in de hoogte, maar ook in de breedte, zodat een zachtere mat ontstaat. Hoe dikwijls moet je maaien? In praktijk komt het er op neer dat je in de echte groeitijd om de twee weken aan de slag moet. Te dikwijls? Je zult het jezelf berouwen als je langer wacht. Lang gras maait stukken moeilijker. Bovendien kan je de lange gemaaide sprieten niet laten liggen, waardoor er waardevolle voedingsstoffen verloren gaan. Je gazon houdt immers wel van een snippertje. Door het gras vaker af te rijden, maken mos en onkruid ook minder kans.

COSZUIDapril13.indd 6

22/03/2013 16:24:24


openingsuren: van maandag tot vrijdag

08.00 tot 12.00 uur 13.00 tot 18.00 uur zaterdag van 08.00 tot 16.00 uur

COSZUIDapril13.indd 7

22/03/2013 16:24:28


Wonen Zwembaden

Het aantal gemeentelijke en stedelijke zwembaden loopt in Vlaanderen gestaag terug. Betekent dit nu dat er minder geplonst en gecrawld wordt dan vroeger? Helemaal niet. De eigen pool, achter in de tuin, wint gewoon aan populariteit. Dat komt omdat we enerzijds makkelijker het hoofd boven water kunnen houden – op het financiele vlak bedoelen we dan – en doordat anderzijds de technieken en materialen het altijd maar makkelijker en goedkoper maken om dat privé zwemparadijs te creëren.

Jammer genoeg staren al te veel waterratten zich uitsluitend blind op de vormgeving en de bijpassende ligbedden. Want daarmee kan je uitpakken bij vriendinnen en collega’s. Terwijl het net de techniek is die er garant voor staat dat je jarenlang plezier hebt van je investering. En dat het prachtig blauwe wateroppervlak rimpelloos blijft. Het eenvoudigste type van zwembad is de prefabpool, die gemaakt is van een stalen wand met PVC-folie. Toch kan je dit bezwaarlijk een echt zwembad noemen, met een doorsnede van pakweg 5 meter. In een gemetseld zwembad kan je wel zonder problemen een rugslagstart nemen. Hierbij wordt een stevige PVC-folie bevestigd tegen een gemetselde ruwbouw. Als alternatief voor het PVC wint kunsthars aan belang, vooral omdat die minder vatbaar is voor beschadiging. De polyester wordt in vloeibare vorm aangebracht op de wand en zal daar verharden. De naadloze monobloc van zelfdragend polyester is wellicht de makkelijkste manier om een zwembad aan te leggen in je tuin. Deze geprefabriceerde baden uit één stuk worden gewoon neergelaten in het gat dat vooraf gegraven werd. Dit systeem is niet eens zoveel duurder dan een omslachtig gemetselde variant en maatwerk behoort tegenwoordig tot de mogelijkheden. Meer dan een week moet je trouwens niet uittrekken voor de werken. Voorwaarde blijft evenwel dat de tuin goed bereikbaar is. Enig idee wat het kost als je een helikopter moet inschakelen om die kuip op haar plaats te brengen? De grote onbekende in het zwembadlandschap is hout. Een constructie van houten wanden wordt daarbij waterdicht gemaakt met PVC-folie. Het mooist – maar ook veruit het duurst – is een zwembad van gegoten beton. Dat wordt vervolgens afgewerkt met glasmozaïek. Het geheel krijgt daardoor een erg luxueuze uitstraling. Welk systeem je ook kiest, een niet alledaagse vorm zal een flinke meerkost betekenen. Als je opteert voor een fraaie randsteen met mooie terrastegels dan loopt het zwembad harmonisch over in het tuinontwerp. Het esthetische aspect is hier echter niet voldoende. Veiligheid staat voor alles en dus gebruik je best materiaal met een antislipeffect voor de randafwerking.

Verdrink niet in de accessoires Birri, birri, koud! Enkel een ijsbeer springt graag in water dat enkele graden te koud is. Daarom moet je het zeker in ons land bijna het hele zwemseizoen verwarmen. Jammer genoeg zitten aan geen enkele verwarmingsinstallatie alleen maar voordelen. De elektrische warmtewisselaar is duur in gebruik, een aparte gasketel is dan weer prijzig bij de aanschaf. Zonnepanelen leveren gratis energie, maar die aankoopprijs…. En ook voor een elektrische warmtepomp moet je flink wat neertellen. Een warmtewisselaar die wordt aangesloten op de Cv-ketel is relatief goedkoop,

COSZUIDapril13.indd 8

maar is enkel bruikbaar als deze ketel over voldoende capaciteit beschikt. Zwemmen, of alleen maar drijven, is een weldaad voor het lichaam. Iedereen doet dat uiteraard het liefst in zuiver water, met zo min mogelijk chloor of desinfecteerelementen. Chloor kan de ogen en luchtwegen immers behoorlijk irriteren. Vooral voor kinderen en mensen met een gevoelige huid of allergie is natuurzuiver water een absolute voorwaarde voor zorgeloos zwembadplezier. Er bestaan echter systemen waarmee dit probleem definitief tot de verle-

den tijd behoort. Met behulp van superzuurstof of positief geladen metaalionen wordt het zwembadwater volledig gedesinfecteerd. Het is zo schoon als kraantjeswater en kleurloos. Dit soort apparaatjes, die in feite volledig natuurlijke processen kopiëren en controleren, moeten gemonteerd worden tussen de pomp en filter. Wat die filter betreft: die is onontbeerlijk en je bespaart er best niet teveel op. Het water staat namelijk voortdurend bloot aan allerlei vervuiling: stofdeeltjes, bladeren, insecten, afval, om nog maar te zwijgen van de menselijke vervuiling.

22/03/2013 16:24:28


Tactika Industrieweg 1A B-3620 Lanaken

APRIL PROMOTIES

Tel. 089 71 43 21

www.tactika.be

Ma. tot vr. 09.00 u tot 17.00 u zat. 09.00 u tot 15.00 u alle zondagen open van 10.00 u tot 14.00 u

Onder druk geïmpregneerde blokhutten voor een langdurige bescherming!! Geen onderhoud, geen zorgen Moderne blokhutten 28mm. (GRATIS THUISLEVERING!) GEÏMPREGNEERD BR. x DIEPTE 320 x 220 = 1350€ 320 x 320 = 1575€ 418 x 320 = 1999€ 508 x 320 = 2199€

ONBEHANDELD BR. x DIEPTE 320 x 220 = 1050€ 320 x 320 = 1275€ 418 x 320 = 1599€ 508 x 320 = 1799€

Blokhutten 28mm. (GRATIS THUISLEVERING!) ONBEHANDELD BR. x DIEPTE + LUIFEL 355 x 295 + 10cm = 1325€ 385 x 295 + 90cm = 1499€ 445 x 295 + 90cm = 1635€ 445 x 385 + 90cm = 1849€ 508 x 295 + 90cm = 1779€ 508 x 385 + 90cm = 1950€

Cottage model

(GRATIS THUISLEVERING!)

ONBEHANDELD 355 x 355 + 295 cm = 2899€ BEHANDELD 355 x 355 + 295 cm = 3299€

GEÏMPREGNEERD BR. x DIEPTE + LUIFEL 355 x 295 + 10cm = 1650€ 385 x 295 + 90cm = 1850€ 445 x 295 + 90cm = 1999€ 445 x 385 + 90cm = 2250€ 508 x 295 + 90cm = 2199€ 508 x 385 + 90cm = 2350€

ATSTE OOR DE LA V S E R D A EN EN UW LE MODELL E V ! S D N E AR ... NIEUWE TR ERKRIJGBA V N E G IN T AFME

Blokhut 45 mm dikte (GRATIS THUISLEVERING!)

GRATIS GEÏMPREGNEERD !!! 445 x 295 + 90 cm = 2699€ 505 x 415 + 90 cm = 3519€ 505 x 505 + 90 cm = 3779€

Bezoek onze webshop en bekijk onze extra voorjaarspromoties! prijs COMPLEET

€ 544

e Vraag naar d ortingen!!! hoeveelheidsk

SPEELTUIGEN HET IDEALE VOORJAARSGESCHENK

prijs COMPLEET

€ 930

SPEELTUIGEN HET IDEALE VOORJAARSGESCHENK

prijs COMPLEET

prijs COMPLEET

€ 899

€ 325

ONS Nu NIEUW BIJ cept: con het volledige yl klikvloer. YN vin Quick Step LIV

FLASH LIMBURGS 14_2013.indd 1

22/03/13 17:27


VERANDA’S • PERGOLA’S • RAMEN • DEUREN IN ALUMINIUM - PVC - HOUT

ZA 6 EN ZO 7 APRIL • ZA 20 EN ZO 21 APRIL (telkens van 10u tot 17u)

OPENDEUR WEEKEND !!!

GRATIS VLIEGENRAAM OP DE DRAAIK IPRAMEN volledig ll di maatwerk t k eigen productie alle mogelijke vormgeving onbeperkt kleurenpalet perfecte isolatie eigen plaatsingsdienst

PVC RAMEN EN DEUREN REHAU: ENIG IN DE STREEK ! Kanaalstraat 36 • 3945 HAM (Kwaadmechelen) 1 km richting Ham vanaf E313, afrit 25 T. 013/55.64.55 • F 013/33.80.85 • www.aluprojects.be • info@aluprojects.be OPENINGSUREN TOONZAAL: alle dagen na afspraak

KEUKENC E N T E R

KG

geusens

w w w. k c g e u s e n s . b e

Keukens badmeubels dressingkasten maatwerkkasten binnendeuren tafels stoelen

Ma, di, do en vr van 9 tot 12 u. en van 13 tot 18 u. Zaterdag van 10 tot 12 u. en van 13 tot 17 u. Zondag van 13.30 tot 17 u. Woensdag en feestdagen gesloten.

FLASH LIMBURGS 14_2013.indd 2

KAZE KA ZERN ZE RNEL RN E L AA EL ELAA AAN N 32 323 3 HELCHTEREN 011/ 521273 info@kcgeusens.be

22/03/13 17:44


Flashlights

Bij wie met groene vingers gezegend is, jeuken de handen al een tijdje om buiten aan de slag te gaan. Uiteraard gaat dat het makkelijkst en efficiëntst als je gebruik maakt van eigentijdse tuinmachines. Passeer dus eerst even bij Tuinmachines Deblok in Lommel, waar er nu zeer interessante lenteprijzen gelden. Ze staan in het Noorden van Limburg zowel bij professionals als amateurhoveniers al 35 jaar bekend om de kwalitatieve producten van topmerken Stihl en Viking. Van accumachines tot zitmaaiers, van motorhakfrezen tot combisystemen. Zaakvoerders Marc en Annemie Dekelver hechten trouwens bijzonder veel waarde aan de naverkoopdienst.

we Nieu elent ies ct colle

TUINMACHINES DEBLOK Buitensingel 19 – Lommel – 011/54 44 87 – www.deblok.be

U heeft het zeker al eens gezien, dat restaurant annex terras, pal in Heusden-centrum, dat je onmiddellijk doet denken aan lekker dineren. Déjà vu is een knus, zeer gezellig restaurant dat zeer smaakvol is ingericht. Chef Nancy Lemmens werkt uitsluitend met dagverse, seizoensgebonden producten. Ze hanteert trouwens een formule die aanslaat: een beperkte kaart, maar wel altijd een keuzemenu. Je waant je meteen in het zuiden wanneer je op het gezellig terras aan een tafeltje in de zon een pasta, een lekker slaatje of een sabayon verorbert. Zeker een bezoek waard!

RESTAURANT DÉJÀ VU Rectorstraat 9 – Heusden – 011/75 46 67 – www.restaurant-deja-vu.be

Wereldwijd wordt Vlaanderen geroemd om de grootmeesters die doorheen de eeuwen landschappen en dieren vastlegden op doek. In dat rijtje kan je zonder moeite ook de Alkense schilder Leon Engelen plaatsen. Zijn romantische benadering van de erfenissen uit ons verleden, met oude boerderijen en de dieren die daar thuis zijn, getuigt van een groot gevoel en liefde voor de schilderkunst. Zijn werken verheffen de onderwerpen tot poëzie. Kom u hiervan zelf overtuigen tijdens de kijkdagen, op 6-7-13-14 april, telkens van 14 tot 18 uur.

GALERIJ LEON ENGELEN

Stokrooieweg 71a • 3511 STOKROOIE-HASSELT, Tel. 011/25 10 62 OPEN: van 9u30 - 12u en 13u - 18u. Zaterdag: doorlopend van 10u - 18u. Gesloten: zondag en maandag tot 13u. GRATIS PARKING VOOR DE DEUR

Molenstraat 105 – Alken – 011/31 28 43 – www.engelen.com

FLASH LIMBURGS 14_2013.indd 3

22/03/13 17:28


Reizen Frankrijk

De Atlantische kust staat bekend als het andere zuiden van Frankrijk. Het groene departement Landes in de regio Aquitanië is een geliefde vakantiebestemming met een mild en warm klimaat. Trek eropuit met de hele familie en geniet er van de prachtige natuur, pittoreske dorpjes en Baskische gastvrijheid!

Gezinsvakantie aan de Atlantische kust De levendige badplaats Seignosse ligt aan de zuidkust van Landes. Een verkwikkende oceaan, vier fijne zandstranden en uitgestrekte bossen vormen de ideale omgeving voor een weldadige vakantie met het hele gezin. Hier kan je naar hartenlust surfen, zeilen, kanovaren en raften. In het grote Atlantic Park vind je alles voor een onvergetelijk dagje uit: zwembaden, manege voor kinderen, kinderspeeltuin, rolschaatspiste, bioscoop en twee discotheken.

hebber weet te bekoren. Of wil je liever paardrijden, golfen, tennissen of boogschieten? Er is in Landes voor elk wat wils. Zelfs de excursiemogelijkheden zijn eindeloos. De Spaanse grens ligt slechts op een boogscheut. En ook de nabijgelegen mondaine badplaats Biarritz en het kuuroord Dax zijn zeker een bezoek waard. Kortom, Seignosse heeft alle troeven in huis voor een geslaagde gezinsvakantie!

Ook wandelaars en fietsers komen ruimschoots aan hun trekken. Het natuurreservaat Etang Noir is een adembenemend stukje ongerepte natuur, dat ongetwijfeld iedere lief-

Speciale aanbieding! Ontdek nu 8 dagen lang de veelzijdige streek van Landes. Eenmalige afreis op zaterdag 29 juni 2013 (begin van de grote schoolvakantie).

Prijs: slechts 599 euro voor volwassenen en 399 euro voor kinderen tot en met 15 jaar. Inbegrepen: vliegreis vanuit Brussel heen en terug, weekendtoeslag, transfers ter plaatse, uitstekend driesterrenhotel (met enkele kamers voor 2 volwassenen en 3 kinderen), halfpension in buffetvorm met ontbijt en lunch of diner (aan jou de keuze).

Check www.deblauwevogel.be voor uitgebreide info. De Blauwe Vogel 1609 - Reisfamilie Carlier, Luikersteenweg 62, 3800 Sint-Truiden, 011 705 500.

■ RAMEN DEUREN ■ VERANDA’S PERGOLA’S GLASWERKEN ■ Je weet hoe je bouwt en wie je vertrouwt!! WENTELPOORTEN Kwaliteit tegen een betaalbare prijs! ■ SECTIONALPOORTEN ROLLUIKEN ■ BINNENAFWERKING ZONNEWERING

ALU ■ PVC ■ HOUT EIGEN FABRICATIE & PLAATSINGSDIENST RAMEN & DEUREN van

Een stijlvolle afwerking van uw woning. Je weet hoe je bouwt en wie je vertrouwt!

Openingsuren: maandag tot vrijdag van 10-12 en van 13-18 u. Zaterdag van 10-12 en van 13-17 u • Zondag van 10-12.30 u.

FLASH LIMBURGS 14_2013.indd 4

Weg naar Zwartberg 208 • 3660 Opglabbeek Tel. 089 85 44 59 - 85 79 13 - 85 31 41 Fax 089 85 79 13 info@mecona.be • http://www.mecona.be

Sinds 1965

Bouwers - verbouwers, wij geven advies op plannen en voorontwerpen

22/03/13 17:28


FASHION DAYS UNIEK IN DE GRENS S T REEK

do 4 april t/m za 6 april do 11 april t/m za 13 april

Keukens - Dressings Maatkasten - Badkamermeubelen Alle andere maatwerk

Wij verwelkomen u graag met een glaasje bubbels of lekkere verwenkoffie

Uw maatwerk zonder meerprijs zowel klassiek, modern of landelijk

Tevens toonzaalkeukens te koop tot min 60 %

Bij ons altijd eerlijke prijzen!

BELGISCHE KWALITEIT

Rijksweg 617, Maasmechelen •

info@maaslandkeukens.be

OPENINGSTIJDEN: Maandag gesloten

Dinsdag t/m vrijdag 11.00 - 18.00 Zaterdag 10.00 - 17.00 | Zondag 14.00 - 17.00

FLASH LIMBURGS 14_2013.indd 5

Cambio Qui M Mariella Rosati MYF Rosner Blanc Nature Caliban Altea Caroline Biss San Martino …

STIJLVOLLE, VLOTTE & SPORTIEVE DAMESKLEDING AAN BETAALBARE PRIJZEN ! (maat 36-48)

5 jaar garantie

(E314 - afrit 33, 2 km richting Lanaken aan de linkerkant)

Tel.: +32 (0)89 845879

MERKEN

OOK FEESTKLEDING: VOOR BRUILOFTEN, … T/M MAAT 48 Kerkstraat 79 bus 1, LOMMEL (vlakbij kerkplein)

T. 011/34 39 27 | boutique.lauretia@gmail.com

Openingsuren: di - za: 10u. tot 18u. maandag gesloten

22/03/13 17:28


Wo n e n Va n a c ke n M et a a l co n s t r u c t i e s

Voor alle metaalwerken kan je terecht bij Vanacken Metaalconstructies in Nieuwerkerken. Dit familiebedrijf staat in voor de vakkundige levering en plaatsing van constructies in staal en inox. Volledig naar wens van de klant, van schets tot technisch uitvoeringsplan.

Maatwerk in staal en inox Vanacken Metaalconstructies combineert een oerdegelijke stielkennis en tientallen jaren ervaring met een uitstekende knowhow van de meest moderne technieken. “Wij realiseren elk project in samenspraak met de klant of architect, en dit volgens de hoogste kwaliteitsnormen” ”, vertelt zaakvoerster Carine Vanacken. Metaalconstructies voor binnen en buiten “Mijn vader Edgard Vanacken heeft het bedrijf opgericht in 1965” ”, vervolgt Carine. “Vanacken Metaalconstructies is een echt familiebedrijf met 48 jaar ervaring. Intussen zijn we uitgegroeid tot een dynamische onderneming die 11 personeelsleden telt. De dagelijkse leiding is nu

in handen van Huub Meuwis en mijzelf.” Bij Vanacken Metaalconstructies is the sky the limit. Carine Vanacken: “Wij zijn gespecialiseerd in de constructie van alle soorten maatwerk voor binnen en buiten, uitgevoerd in staal en inox. Trappen, leuningen, handgrepen, overlopen en loopbruggen. Maar ook ramen, deuren, scheidingswanden en meubilair. Ja, zelfs carports, overkappingen, pergola’s, draai- en schuifpoorten, afsluitingen, siersmeedwerk en nog veel meer.”

plooien, knippen, snijden, zagen, centreren, lassen, … Het bedrijf is van alle markten thuis. “Wij werken enerzijds voor particulieren, en anderzijds voor kmo’s, overheden, steden en gemeenten. Als extra service beschikken we over een eigen tekenbureau dat uitvoeringstekeningen maakt. Bovendien verhuurt Vanacken Metaalconstructies ook kranen tot een hoogte van 36 meter.” Vanacken Metaalconstructies, Ambachtsstraat 1116, 3850 Nieuwerkerken, 011 58 46 40 of 0476 20 62 63, info@vanacken.com.

Van plaatbewerking tot kraanverhuur Vanacken Metaalconstructies voert plaatbewerking uit in aluminium, staal en inox. Ponsen,

ALLES ONDER 1 DAK

INFRAROODCABINES & SAUNA’S

moderne verwarmingstechnieken | sanitair | electriciteitswerken | platte daken | zink

leverbaar met lichten kleuren-therapy, muziektherapy, UV-zonnelampen, incoloy stralers, sterrenhemel, ook maatwerk mgl.

MASSAGEBADEN DOUCHE & STOOMCABINES in alle afmetingen!

UW BADKAMER INGERICHT VAN A TOT Z .

zonne-boilers & warmtepomp

afbraak, tegels, bepleistering, aanpassingen van leidingen, plafond, sanitair, meubelen op maat, ...

*huis > 5 jaar in

KORTING VOOR ZELFPLAATSTERS Open : Dinsdag, Woensdag, Donderdag, Vrijdag van 9h-12h30 en 13h30-18h, Zaterdag van 9h-12h30 en van 13h30-16h30. Op afspraak mogelijk.

FLASH LIMBURGS 14_2013.indd 6

IIslandSpas l dS België B l i ( IImporteur en service van Islandspas & Artesianspas )

Van Baelen

bvba

’S -2685 € PREMIE U* EA D & BTW 6% CAgebruik

MEER DAN 40 JAAR TOT UW DIENST

Grote Baan 570 • 3530 Helchteren • Tel. 011/52.10.60 • Fax. 011/52.25.97 www.vanbaelenbvba.be • www.islandspas.be • www.tidalfit-swimspa.eu WELLNESS : Sauna & Infrarood, Artesianspas, Islandspas, South Seas Spas, Tidal Fit zwemspas, Massagebaden & stoomdouche’s ALLES ONDER 1 DAK : Ventilatie, warmtepomp- & zonne-boilers, elektriciteitswerken, sanitair & verwarming, zinkwerken & platte daken SCHRIJNWERKERIJ : Badkamermeubelen, keukens, wandkasten en kasten op maat.

22/03/13 17:28


Wonen Cocoon Interior

Liefhebbers van een landelijk interieur, afgewerkt met de meest duurzame en kwalitatieve materialen, vinden vlot hun weg naar Cocoon Interior. Zaakvoerster Heidi Goyvaerts staat al 25 jaar in het vak. Zij deelt haar passie voor smaakvolle interieurs met de talrijke klanten die er over de vloer komen.

Passie voor landelijk interieur service. Mijn jarenlange ervaring als verkoopster, decoratrice en ontwerpster komt daarbij goed van pas.”

Sinds eind 2010 is Cocoon Interior aan de Kempische Steenweg in Hasselt een fijn adresje. In het prachtige pand stap je binnen in een wonderbaarlijke wereld van stijlvolle landelijke meubelen en decoratie. “Onze grote toonzaal van 500 vierkante meter is onderverdeeld in 13 kamers, die één voor één volgens een eigen concept zijn ingericht. Bij Cocoon Interior krijgt elke klant een persoonlijke

FLASH LIMBURGS 14_2013.indd 7

Unieke collectie meubelen Samen met haar gezin draagt Heidi Goyvaerts zorg voor de eigenschappen waarvoor Cocoon Interior synoniem staat. “Wij combineren een eigen stijl, knusse sfeer en onmiskenbare klasse met kwaliteit, duurzaamheid en een professionele aanpak. Onze ruime en unieke collectie meubelen is in eigen huis ontworpen. Ze zijn ambachtelijk vervaardigd van massief hout – eik of grenen – en vakkundig handgeschilderd, gekleurd of geborsteld. Nieuw in ons aanbod zijn de inbouwkasten en badkamermeubelen.”

Ieder meubel is verkrijgbaar naargelang de smaak van de klant, met keuze uit verschillende deuren, kroonlijsten, beslag, patine en panelen. Cocoon Interior is ook gespecialiseerd in maatwerk aan uiterst klantvriendelijke prijzen. In de gezellige toonzaal ontdek je eveneens een zorgvuldig samengesteld assortiment van decoratieartikelen, met onder meer sfeervolle verlichting van topmerken zoals Tierelantijn, Judeco en HLM. Spring eens binnen en laat je inspireren. Heidi, Dominique, Philip en Staf verwelkomen je graag. Cocoon Interior, Kempische Steenweg 590, 3500 Hasselt (Kiewit), 011 76 10 38, info@cocoon-interior.be, www.cocoon-interior.be.

22/03/13 17:28


Wonen Ferme De Hesbaye

Ben je op zoek naar stijlvolle tuinof interieurmeubelen? Of wil je een beroep doen op een vakman die je tuin onder handen neemt? Dan ben je bij Liesbeth en Yves van Ferme De Hesbaye aan het juiste adres.

Ferme De Hesbaye staat in de wijde omgeving bekend om zijn groot en gevarieerd aanbod meubelen en decoratie- en geschenkartikelen. Zaakvoerster Liesbeth: “Mijn man en ik zijn sfeermakers. Wij zorgen voor de aankleding van je woning en tuin.” Kwaliteitsmeubelen voor binnen en buiten Liesbeth heeft een neus voor kwaliteit. “Een van de paradepaardjes van ons indooraanbod is Vincent Sheppard met zijn hoogwaardige Lloyd Loom meubelen, die zowel in klassieke als moderne interieurs passen. Daarnaast vind je bij Ferme de Hesbaye een collectie meubelen in massief hout, eik, teak, den, … Naast tafels en kasten vind je bij ons ook stoelen (in leer,

stof, vlechtwerk, …) zetels (maatwerk mogelijk, keuze uit verschillende stof- en leersoorten) en kleinmeubelen! De tuin is tegenwoordig een volwaardig verlengstuk van de woning. “Om het plaatje compleet te maken, presenteren we de duurzame outdoormeubelen van 4 Seasons, een zeer uitgebreid assortiment voor elke tuin. Van loungemeubelen, tafels en stoelen, tot parasols in verschillende materialen zoals inox, aluminium, teak, … Afgewerkt met vlechtwerk, textileen, olefin, … Wij houden tijdens de maand april opendeurdagen. Ontdek nu de nieuwe collecties en wacht niet tot het zomer is. Snelle beslissers worden beloond met extra kortingen!” ”, zegt Liesbeth.

Ferme de Hesbaye Find us on FACEBOOK

1 mpeenid geo

Maand april: OPEN DEUR DAGEN • Tuinmeubelen T i b l • IInterieurmeubelen t i b l • Tuinaanleg en onderhoud • Barbecues • Natuursteen • Decoratie

Rue de l’Eglise 16 • 4257 Corswarem-Berloz • Tel. 019 32 51 82 www.ferme-de-hesbaye.be gelegen op 10 min. van Sint-Truiden en 15 min. van Tongeren

Openingsuren: di.-zat. 10-18u. - zo. 13-18u. - ma. gesloten.

FLASH LIMBURGS 14_2013.indd 8

Tuinaanleg en onderhoud Ferme De Hesbaye is ook je partner voor het vakkundig aanleggen en onderhouden van jouw droomtuin. Door zijn jarenlange ervaring creëert Yves zowel eenvoudige tuinen als exclusieve villatuinen met zwembad, terrassen, beplanting, waterelementen en omheiningen. Waarbij een grote keuze in natuursteen mogelijk is. Ferme de Hesbaye, Rue de l’église 16, 4257 Corswarem, Tel. 019/325182, www.ferme-de-hesbaye.be. Openingsuren: van dinsdag tot zaterdag van 10 tot 18 uur, ’s zondags van 13 tot 18 uur. Op maandag gesloten. Wij zijn ook geopend op feestdagen!

WINNAARS WEDSTRIJD WK. 10-2013 DE WINNAARS VAN DE CD “ONTVLAMBAAR” VAN GENE THOMAS VANDEWEYER DENISE - BEVERLO DILIËN LISETTE - HELCHTEREN BEIJNSBERGER ERIK - KINROOI WESTHOVENS THEO - KINROOI QUINTENS MARIE-LOUISE - HOESELT MISOTTEN JOLEIN - SINT-TRUIDEN SIMON ETIENNE - HASSELT DONKERS PATJE - ALKEN VAN SWEEVELT AN - GENK BEMELMANS PATRICK - GENK Deze CD zal u per post worden toegestuurd. Veel luisterplezier!

22/03/13 17:29


Open-Poort-Dagen

A.D.B. Vandeput

op Za. 6 & Zo. 7 april en Za. 13 & Zo. 14 april telkens van 10 - 16 uur

n.v.

Tuinpoorten Automatisatie tuinpoorten Parlefonie en videofonie

Kempischesteenweg 606 3500 Hasselt Tel.l 011-26 T 011 26 24 24 Fax 011-26 25 25 info@adb-vandeput.be

www.adb-vandeput.be

NIEUW

Slank en fit in 2013!

• SlimLine bodywrap Verlies 1400 kcal in 1u zonder inspanning! Lanceringsprijs: 12 beurten à € 250 Mogelijk te combineren met Cellulite Care Expert- vacuümtherapie

PAAS-PROMOTIES • Afslankcabines

Afslankcabines 20 beurten à € 200 i.p.v. 299

• Vacustep + Bellyattack 10 beurten à € 169 i.p.v. 248

Elke dag open van 10.00 tot 12.00 u. en van 13.30 tot 18.00 u. Zondag van 13 u. tot 17 u. - Woensdag gesloten

NIEUW

• Afvalrace Groepsprogramma om af te vallen met o.a. pilatessessies, afslankcabine, voedingsadvies (2 x per week waarvan 1 x op zaterdag), aantal plaatsen beperkt! Start: za 20 april om 9u30. Kostprijs € 175

NIEUW

• Pilates voor Golfers Lessenreeks (4) waarbij je ontdekt wat pilates kan betekenen voor jouw golfprestaties! Kostprijs: individueel (€ 169) of in groep (€ 60)

Pilates- en Afslankstudio Genk, Weg naar As 23 b 26, 3600 Genk 0493-679730 - www.pilatesstudio.be

FLASH LIMBURGS 14_2013.indd 9

22/03/13 17:29


ƒ Het enige echte Zwitsers spanplafond zonder naden ƒ 24 jaar ervaring

UW PLAFONDSPECIALIST

Sint-Truidersteenweg 572 3500 HASSELT (St-Lambr.-Herk)

ƒ Prijzen niet te beconcurreren wegens rechtstreekse aankoop in fabriek ƒ Meewerkend zaakvoerder ƒ Brandveilig M1 - 10 jaar garantie

Tel. 011 59 27 30 Fax 011 31 10 06 Gsm 0497 02 95 05 reno-span@telenet.be www.reno-span.be www.clipso.com

ƒ 3000 referenties beschikbaar

Vergelijk en overtuig u zelf !

OPENINGSUREN: Ma-vr: 9u-12u en 13u-17u Za: 9u-12u en 13u-16u Dinsdag en zondag gesloten

Interieur Spanplafonds

U bent die vervelende barsten, dat donkere houten plafond beu? Maar kijk jij er tegenop dat een aannemer, een stukadoor, een elektricien en een schilder een hele maand in je living gaan kamperen. Op dat moment is een spanplafond de ideale oplossing.

Durf weer naar omhoog te kijken Een spanplafond is hoogwaardig en zeer sterk. Het wordt volledig op maat vervaardigd. Het is tussen profielen gespannen die aan de muur bevestigd worden. Bij een uiterst nauwkeurige opmeting en fabricatie krijg je op die manier een feilloos en strak plafond. De plaatsing gebeurt overigens zeer snel en proper. Meestal volstaat 1 dag en kap- of breekwerk komt er niet aan te pas. Doorgaans moet je de meubelen zelfs niet verplaatsen. En ook als deze renovatie (het is ook geschikt voor nieuwbouw) eenmaal voltooid is, blijven er voordelen aan zitten. Het doek is antistatisch en vormherstellend. Het kan met andere woorden

FLASH LIMBURGS 14_2013.indd 10

schokken verwerken en zware lasten dragen, bijvoorbeeld na een waterlek in de bovenliggende verdieping. Het is immers ook waterdicht. In tegenstelling tot pleister of gipsplaten kan je het nieuwe plafond simpelweg afwassen. Schilderen wordt op die manier overbodig. Omdat er geen binnenconstructie aan te pas komt, kan je alle elektriciteitskabels en sanitair mooi op het oude plafond verwerken. Verlichting kan in het doek ingewerkt worden. Verschillende afwerkingen en meerdere kleuren zijn mogelijk. Op die manier krijg je een mooi esthetisch geheel. Het mooiste resultaat bekom je met polyesterdoeken. Een absolute topper binnen die soort is het Clipso spanplafond. Dit

Zwitserse product is een micro-geperforeerd weefsel dat gedekt wordt door polyurethaan. Daardoor is het 15 maal sterker dan PVC. Het is bovendien een plafond dat koud-gespannen wordt, zonder dat de hele ruimte eerst moet warm gestookt worden tot 60 graden. Dat garandeert een ultrasnelle montage, een onverschilligheid voor temperatuurschommelingen en een bijna onbeperkte levensduur. In ruimtes tot 5 meter breed zal je zelfs geen enkele naad zien. Ook in vochtige ruimtes kunnen deze doeken probleemloos gebruikt worden.

22/03/13 17:29


Flashlights

De allernieuwste en hipste interieurwinkel van Hasselt heet Evolution. Al enkele jaren werken architect Cheyla Ponce-Perez en interieurarchitect Eric Kitslaar samen aan verscheidene projecten. Steeds vaker kregen ze de vraag naar totaaloplossingen. Als antwoord daarop werd Evolution geboren, een plek waar conceptdesign, kunst en architectuur elkaar ontmoeten. Creativiteit, individualiteit en authenticiteit staan hier voorop. Alle items hebben een zeer specifiek karakter, ze stralen een eigenheid uit. Het laat je toe om je huis in te richten als een reflectie van je eigen persoonlijkheid. Klanten worden begeleid in alle facetten van het ontwerpproces.

PROJECT EVOLUTION GCV Groenplein 5 - Hasselt - 011/91 43 42 – www.projectevolution.be

Ben jij zo’n pretty woman met een trendy kledingstijl? Dan moet je bij boetiek Shanna zijn, hét adres voor een total look. Het professionele team zorgt voor de geknipte styling en een persoonlijke service. Ontdek er topmerken zoals Joseph Ribkoff, Frank Lyman en Oui, en kies voor verrassende combinaties, zowel casual als feestelijk. De accessoires en schoenen van Bruno Premi, Olivier Strelli en SPM maken je outfit compleet.

BOETIEK SHANNA Galerij Agora - Kerkplein 7/3 - Lanaken - 089/71 24 26 www.boetiekshanna.be

ONTDEK ONZE TRENDY MODE VOOR COMMUNIE- EN TROUWFEESTEN

Wie op zoek is naar een nieuwe of tweedehands wagen kan bij Wellen Motors terecht voor modellen van de merken Renault, Dacia en Isuzu. Een tijdje geleden werd de uitbreiding van de showroom feestelijk geopend en werd ook de Renault Minute-dienstverlening gepresenteerd. Ter gelegenheid van dit event werd aan alle genodigden en bezoekers financiële steun gevraagd voor het dierenasiel in SintTruiden. Het is een initiatief dat Martine en Stefan Pulinx al vijftien jaar nauw aan het hart ligt. Onlangs mochten ze Carine Neven en Philip Zurinx van het dierenasiel een cheque van 1.000 euro overhandigen.

Kempische Steenweg 179 3500 Hasselt Tel.: 011 23 41 47 Open: ma-za: 9.30 - 18 u. www.jillboutique.be

WELLEN MOTORS

1ste verdieping: Outlet Store

Overbroekstraat 71a – Wellen – 012/74 72 27 – www.wellenmotors.be

FLASH LIMBURGS 14_2013.indd 11

22/03/13 17:29


Mode Jill Boutique

Black & white is dit seizoen zonder twijfel hét magische codewoord in modeland. Dit tijdloze kleurenduo dook op in zowat alle collecties van de grootste couturiers. Voeg er een opvallende snit én strak geometrisch patroon aan toe en je slaat meteen 2 trendvliegen in 1 klap. Van smalle en brede strepen, grote en kleine Vuitton ruiten tot polkadots en zigzag, … Onlangs zag je het nog op de catwalk, nu ook bij Jill Boutique… Kom eens een kijkje nemen!

1

2

3

Voor 1 keertje mag het: denk zwart-wit!

1. Get in line…

2. Mooi Mondriaan!

3. Opposites attract

Het verticale lijnenspel van dit kleedje (€ 66) geeft je, samen met de elegante A-snit, een optisch duwtje in de rug: je lijkt meteen langer en slanker. Dankzij de speciale halsuitsnijding krijgt deze uitgepuurde outfit nét een tikkeltje meer.

Dit jurkje met hoge hals (€ 95) is een waar kunstwerkje van boeiende lijnen en vlakken. Je komt er artistiek, maar vooral ook geraffineerd mee voor de dag.

Tegenpolen trekken elkaar ijzersterk aan… Dat bewijzen de basic kleuren van dit mouwloze kleedje (€ 65) met ronde hals! De sobere pasvorm en de grafische eenvoud vormen een onweerstaanbaar duo.

De krachtige combinatie van zwart met wit staat bovendien garant voor een pittige uitstraling.

Het kleurencontrast doet wonderen voor je silhouet, net zoals de speelse riempjes in de taille. Met deze outfit steel je de show als een echte diva!

Supereasy te combineren met hoge hakken voor een ladylike look waarmee je sowieso scoort.

De afgebeelde kledingstukken zijn verkrijgbaar bij Jill Boutique | Kempische Steenweg 179-181 | 3500 Hasselt | tel. 011 23 41 47 | www.jillboutique.be

Nieuw in Belgie Het intelligente, niet chirurgische alternatief voor liposuctie. Mogelijk voor kin, buik, flanken, benen, knieën, armen, borsten bij de man, rug, cellulitis. www.ilipo.be info@ilipo.be

Schoonheidsinstituut Hasselt by Daphne Gijsen www.schoonheidsinstituut-hasselt.be

Info Daphne Gijsen Luikersteenweg 330 3500 Hasselt (Rapertingen) 011 35 38 28 - 0471 65 83 92 info@dewellnesshoeve.be

Openingsuren Ma. - di. van 10 u tot 18 u Woe. en zon. gesloten Do. - Vrij. 10 u tot 18 u Zat. 10 u tot 17 u

FLASH LIMBURGS 14_2013.indd 12

Boek snel je testsessie met direct resultaat!

won beste afsllank behandelingg van het jaarr!

voor

na

Professionals kunnen bij ons terecht voor alle info over het apparaat

FDA approvel gekeurd

22/03/13 17:29


evolution

GRATIS MOTOR O O

Architectuur - SHOP - interieur

op knikarmschermen of 5% korting op andere zonwering*

PROFITEER VAN SPECIALE CONDITIES TIJDENS ONZE LENTE-OPRUIMING!

actie geldig: 16/03 - 22/05 Uitgezonderd Uitgezon Uitg e d de TR, Patio en Umbris.

IEDERE KLANT KRIJGT EEN GLAASJE CAVA.

nieuw in hasselt aan het stadhuis

Jij en Harol. De perfecte match! ROLLUIKEN / ZONWERING / SECTIONALE POORTEN

Weg naar As 193 • GENK K • T. 089/35 00 25 toonzaal: dinsdag tot zaterdag van 10-17u. zo en ma gesloten.

Herent 90 • NEERPELTT • T. 011/64 27 63 toonzaal: weekdagen van 9-17u. za van 10-17u. do en zo gesloten.

Activeer je actiebon op www.harol.be

lim-elec@skynet.be • www.lim-elec.be

• • • • • •

GROENPLEIN 5 3500 HASSELT TEL 011/91 43 42 WWW.PROJECTEVOLUTION.BE OPEN VAN DINSDAG TOT ZATERDAG: 10.30 - 18.30

Kinderfi fietskarren Bagagefietskarren fi Hondenfi fietskarren Bakfi fietsen Fietsen en toebehoren Fietsendragers

Bij ons vindt u reeds fi fietska arren vanaf 159 euro!

www.kidscab.be Regenbooglaan 21 • 3510 Kermt (Hasselt) • 0498 29 58 68 • info@kidscab.be Openingsuren: Woe - Do - Vrij - Za: 10.00 - 18.00 u • Zo-, Ma-, Di: op afspraak

FLASH LIMBURGS 14_2013.indd 13

22/03/13 17:29


Experienced outdoor living DS Verandabouw DS Verandabouw Specialist in woonveranda’s en terrasoverkappingen.

TERRASOVER KAPPINGEN

Surf naar www.dsverandabouw.be voor meer realisaties.

We bring quality sun into your life

DS Verandabouw IZ Centrum Zuid 3021, 3530 Houthalen-Helchteren T 011/811 812 F 011/811 813 E info@dsverandabouw.be Openingsuren: ma-vr: op afspraak za: 14u-18u

VERANDAS The extra room Experience

Wo n e n Ve ra n d a ’ s e n t e r ra s ove r ka p p i n g e n

Nu het lentezonnetje door de ramen priemt, kijk je er vast en zeker naar uit om de zonnestralen het hele jaar door in huis te halen. Met een woonveranda of terrasoverkapping in aluminium creëer je twaalf maanden lang een zee van licht en ruimte. Bij DS Verandabouw weten ze er alles van.

“Aluminium biedt alleen maar voordelen”, zegt Davy Jacobs, zaakvoerder en technisch verantwoordelijke van DS Verandabouw. “Het is een vederlicht en toch oersterk materiaal. Aluminium staat bovendien bekend om zijn duurzaamheid. De esthetische mogelijkheden en de toepassingen zijn zo goed als onbeperkt. Ook de stabiliteit is een belangrijke troef. Hoge inkompartijen en grote schuiframen kunnen perfect worden gerealiseerd. Of je nu kiest voor nieuwbouw of renovatie, met aluminium bouw je precies zoals je het zelf wil.”

Aluminium, een bewuste keuze Een woonveranda of terrasoverkapping in aluminium past uitstekend bij zowel moderne als klassieke woningen. Enerzijds heb je de keuze uit een omvangrijk kleurengamma en tal van afwerkingen. Anderzijds is aluminium bijzonder onderhoudsvriendelijk en levert het zeer goede

FLASH LIMBURGS 14_2013.indd 14

Haal de zon in huis technische prestaties. Aluminium is dan ook een bewuste keuze. “Bij DS Verandabouw maken we gebruik van het aluminium van topfabrikant Sapa, de nummer één in de wereld”, vertelt zaakvoerder en projectleider Stefan Pachis. “Dit hoogwaardige schrijnwerk beantwoordt volledig aan de EPBregelgeving en verbetert dus de totale isolatie van je woning. Met aluminium kies je voor de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Het is eveneens de ideale oplossing voor een optimale veiligheid. Zo kan je opteren voor buisvormige glaslatten en inbraakwerende sloten. Dankzij aluminium geniet je een heel leven lang van je woonveranda en terrasoverkapping.”

DS Verandabouw, IZ Centrum Zuid 3021, 3530 Houthalen-Helchteren, 011 811 812, info@dsverandabouw.be.

22/03/13 17:29


Creating style and comfort !

Boog Bo oglaam mp p va an € 87 87,,55 vvo oor or € 79,-

Zetelbed

€ 299,Kleerkast 200 x 216 = € 250 x 216 = €

335,385,Salontafel van € 89,89 - voor € 69,--

PROM PROM PR MO BO BOXS XSP XS PRIN PR ING NG

€ 1695,-

vanaaf va inc n lusiief ef dek ekb kbed-kusssensku s lakenset

Moduleerbaar salon exclusief voetbank

€ 1280,EETK AMERS I SALONS I SLAAPKAMER I K ANTOORMEUBELEN I KEUKENMEUBELEN I BEDTEXTIEL HALMEUBELEN I DECORATIE I GL AZEN I SERVIES I ZITZAKKEN I SIERKUSSENS I ENZ … OPENINGSUREN M

E

U

B E

L

E

N

VANGENEUGDEN

van 10u-18u (dinsdag t.e.m vrijdag) van 10u-18u (zaterdag), van 14u-18u (zondag) van 13u30-18u (maandag) Maandagvoormiddag en woensdag gesloten feestdagen gesloten

www.meubelenvangeneugden.be sales@meubelenvangeneugden Tel. 011/60.90.40

Weg naar Zwartberg 13 & 15 3530 HOUTHALEN

FLASH LIMBURGS 14_2013.indd 15

www.takitmeubelen.be sales@takeitmeubelen.be Tel. 011/60.90.30

22/03/13 17:29


Barbecue Diverse toestellen

Als het barbecueseizoen begint, merk je misschien dat je toestel de winterslaap niet echt goed doorstaan heeft. Maar waardoor moet je het vervangen? Een eenvoudig blikken exemplaar of komen vlees en vis alleen tot hun recht als ze gegrild worden op de rooster van een indrukwekkend toestel uit de speciaalzaak?

Bakwijzen op de rooster geleg Houtskoolbarbecues – tegenwoordig ook veelvuldig als tafelmodel verkrijgbaar – zijn uiteindelijk nog altijd de meest eenvoudige toestellen. Die echter ook het meest bijdragen tot de originele sfeer van de cowboys rond het kampvuur. Deze barbecues bestaan veelal uit een rooster of bak waarin de briketten en kolen gelegd kunnen worden. Hierboven krijgt men de (verstelbare) kookrooster, waarop het product gebakken kan worden. Vaak hebben deze barbecues een deksel met ventilatiegaten. Dat deksel heeft als voordeel dat je grotere stukken vlees goed gaar krijgt. Voordat men met een houtskoolbarbecue kan koken, dient men wel enige tijd in acht te nemen om de kolen of kokosbriketten voldoende te laten gloeien. Doe je dit niet, dan

ga je echt barbeknoeien. Dat wachten komt de gezelligheid trouwens ten goede. Wanneer men daarentegen snel en op een eenvoudige manier, zonder poespas, wil grillen, dan is de elektrische barbecue een makkelijk alternatief. Stekker in het stopcontact en bakken maar. Deze barbecues zijn voorzien van één of meerdere gloeispiralen die de gloeiende warmte, nodig voor een perfect grillresultaat, verzorgen. Meestal dient er een bak gevuld te worden met water. Die zorgt vaak voor koeling en de opvang van vet. De gasbarbecue gasbarbec is helemaal ingeburgerd. Vooral omdat men relatief snel, en dus onverwachts kan beginn nen. Het bijkomende voordeel is, dat men de temperatuur goed kan regelen. Zodat je diverse producten op de juiste wijze

kan bereiden. D De b betere t gasbarbecues b b h hebben bb over de branders een beschermkap, zodat druipend vet niet op de branders valt en er daardoor ook geen rook en zelfs steekvlammen ontstaan. Hierdoor zal het vlees niet verbranden. Gezonder! Een eventuele zijbrander kan fungeren als warmhoudpit of om er op te wokken. Een gasbarbecue produceert weinig afval en is dus milieuvriendelijk. Verwant hieraan zijn de buitenkeukens die aan populariteit winnen. Ze maken koken in de tuin een stuk comfortabeler en makkelijker en toch blijven de goede eigenschappen van een barbecue behouden. De keukens zijn vaak zo luxueus en uitgebreid uitgerust, dat men zonder problemen complete maaltijden in de buitenlucht kan bereiden.

OPENDEURDAGEN

ZA 13 EN ZO Z 14 APRIL A VAN 10-18 U

Speciale voorwaarden tijdens deze dagen !

Bespaar Bes spaar 50% op p je verrwarmingskost ve verwarmingskosten rwarmin warm ngskos gsko skosten o n!

Herestraat 93 - 3520 Zonhoven - Tel: 011/515.771

FLASH LIMBURGS 14_2013.indd 16

22/03/13 17:29


WINNAARS WEDSTRIJD WK. 06-2013

Airportservice “Chris”

DE WINNAAR VAN DE KADOBON VOOR SWEET DREAMS

Sweet Dreams MATRASSENLAND

Kempische Steenweg 212, HASSELT, T. 011/23.43.84, www.greven.be

RIJSKENS - LENSKENS UIT KURINGEN Deze bon zal u per post worden toegestuurd.

• We brengen U naar alle binnen- en buitenlandse luchthavens, TGV, hotels enz • Luchthavenvervoer 24/24

ALLE KLUSSEN IN HUIS TUINONDERHOUD OPRUIMING-GROTE POETS

(089)503 673 email: sonja.vanloffelt@arbeidskansen.be www.arbeidskansen.be

COSZUIDapril13.indd 9

• NIEUW: verhuur van minibusje (tot 8 plaatsen) met chauffeur. Voor alle doeleinden (party’s, uitstapjes, enz.) • Wij aanvaarden Bancontact, Maestro, Visa en Mastercard Zepperenweg 79 - 3800 Sint-Truiden Tel 011 83 20 27 - Fax 011 83 20 25 - Gsm 0496 52 01 83 E-mail info@aps-chris.be - www.aps-chris.be

22/03/2013 16:24:29


Publiereportage Fietsen Loix

Van kinderfiets tot racefiets, van stadsfiets tot elektrische fiets. Bij Fietsen Loix kan je terecht voor een ruime keuze aan tweewielers voor ieders budget. Bovendien zijn service en een vakkundige herstelling enkele van de grote troeven van dit familiebedrijf.

Een fiets koop je bij de vakman Racefietsen en mountainbikes

E-bikes, stads- en kinderfietsen

Al bijna vijftig jaar vind je bij Fietsen Loix een groot gamma sportieve fietsen. Van degelijke instapmodellen tot de meest professionele bikes. De nieuwste baanbrekende technologie in het racegebeuren is ongetwijfeld het elektronisch schakelen. Zowel het Shimano Di2- als het Campagnolo EPS-systeem winnen steeds meer aan populariteit. Uiteraard vind je bij Fietsen Loix een uitgebreid aanbod van racefietsen dat is uitgerust met deze revolutionaire schakelsystemen. In de mooie toonzaal tref je toonaangevende merken aan zoals Eddy Merckx, Colnago, Koga, Giant en Zannata.

De allerkleinsten vinden zeker hun gading in het assortiment van Minerva, Norta en BNBBike. Ook volwassenen hebben keus in overvloed: klassieke stadsfietsen, hybridefietsen met meer versnellingen of trendy retrofietsen. Helemaal hip zijn de elektrische fietsen. Met bekende merken zoals Koga, E.Move, Giant, Oxford en Norta is er een kwalitatieve e-bike voor ieders portemonnee. Vakkundig onderhoud, vlotte herstelling Met de leuze ‘koop een fiets bij de man die hem ook maken kan’ is eigenlijk alles gezegd. Veel

mensen laten zich al eens verleiden door aanlokkelijke promoties bij grootketens of op het internet. Maar als er zich na de aankoop problemen voordoen, ben je als klant vaak de dupe. Door regelmatige bijscholingen blijft het team van Fietsen Loix op de hoogte van de laatste nieuwe ontwikkelingen. Dit garandeert je een vakkundig onderhoud van je fiets. Fietsen Loix, Brustem-Dorp 116, 3800 Sint-Truiden, 011 68 06 56, info@fietsenloix.be, www.fietsenloix.be. Openingsuren: van maandag tot vrijdag van 9 tot 12 uur en van 13 tot 18 uur, ’s zaterdags van 9 tot 17 uur. Op dinsdag en zondag gesloten.

Gielen Sfeer Interieur Meubelen en decoratie

NEW ARRIVALS

Maastrichtersteenweg 138-140 3770 Vroenhoven - Riemst Tel. 012/45 24 83

COSZUIDapril13.indd 10

Maandelijks wisselend assortiment, een bezoekje zal u zeker verrassen

Openingstijden Ma. tot vrij. van 9 tot 18u. Zat. en Zon. van 10 tot 17u.

22/03/2013 16:24:32


www.es-eco.be

Dames ames - Suitekledin Suitekleding Suitek le i g

warmtepompen en -boilers

LENTE FASHION

Een warmtepomp maakt gebruik van de gratis warmte die in de natuur aanwezig is en zorgt voor de verwarming van uw woning. Een zéér rendabele investering die de strijd aangaat met de alsmaar stijgende energieprijzen. E&S Eco staat klaar voor vrijblijvend advies en een offerte op maat.

GRATIS CHEQUE 100 € BIJ AANKOOP VAN EEN ARISTON WARMTEPOMPBOILER

Bij een warmtepompboiler komt tot 70 procent van de warmte uit de buitenlucht. Dat is goed voor uw portemonnee én voor het milieu. U en uw gezin beschikken altijd over voldoende warm water voor keuken, douche of bad.

Atmos Fashion Gelco Mia-Monta Cure di Maglia Bagutti Créatif Paris Frank Lyman Marie Méro

Deze actie geldt van 1 tot 31 april 2013.

sanitair / verwarming / airco Nood aan een nieuwe verwarmingsketel, radiatoren, badkamer, airco of een totaalproject? E&S Sani heeft alles in huis om samen met u de perfecte keuzes te maken. Bovendien kan er perfect gecombineerd worden met een warmtepomp of zonneboiler.

Tel: 012/21 70 75 - 0474/04 52 12 - e-mail: info@es-solar.be Toonzaal (enkel op afspraak): Viséweg 200-202, Tongeren

www.es-solar.be

zonnepanelen en -boilers elektriciteit / verlichting Van zon tot verlichting: met E&S Solar kan u rekenen op een jarenlange ervaring, producten van topkwaliteit en een onberispelijke service. NIEUW: een uitgebreid gamma LED-verlichting en een ruime keuze aan eigentijdse design-armaturen.

COSZUIDapril13.indd 11

STEEDS KADOBONNEN TE VERKRIJGEN

Modes Josette Varkensmarkt 18 3590 Diepenbeek Tel. 011/ 32 13 36

OPENINGSUREN Dinsdag t.e.m. vrijdag van 10.00u tot 18.00u Zaterdag van 10.00u tot 17.00u Maandag van 14.00 tot 18.00u tot eind juli Zondag gesloten

22/03/2013 16:24:33


Wedstrijd 14-2013

Puzzel mee en maak kans op: YDOOHQGH VWHU

VWHPPLQJ

PRGH

NDUDDW

NDQWRRU DUWLNHO

ULMWRHU

VFKDQGH

VOHH

Door het correct invullen van 1 of beide puzzels op deze pagina, maakt u kans op

DDUGDSSHO JHUHFKW ORIGLFKWMRQJHUH

XW

GLUHFW

IDEHO PRQVWHUEEN WAARDEBON t.w.v. â‚Ź75GHHOYH VFKLS YXONDDQRS 6LFLOLs

VFKHHSV XLWUXVWHU

ZRXG

KRQHQGH RSPHUNLQJ

SODQHHWJHYRHO PRPHQWNQDDJ GLHU

U aangeboden door:

URRI GLHUWMH

DA SCOBY

%LMEHOVH PDQ ODQGWRQJYDQJDUP WDOLVPDQ

CLOCKEMSTRAAT 46 BUS 1, SINT-TRUIDEN

RQODQJV

SODDWVLQ )ORULGDJHYDQJH QLV

WLWHO

6S DDQ VSUHHNWLWHO

PLOLWDLU YRHUWXLJ

NROHQ HPPHU ]HHKRQG

Z

HQ DQGHUH NHOQHUGHHOYH KDQG

14

1

2

3

4

5

6

7

8

9

Oplossing gevonden? LQ RSGUDFKW

]DQJQRRW

Los de puzzel op en plaats de omcirkelde letters in onderstaande vakjes en vorm zo het sleutelwoord.

 WRFKW

QHYHOLJ

Mail de gevonden oplossing naar wedstrijd@publiek-ash.be samen met uw naam, volledig adres en uw telefoonnummer of stuur het antwoord samen met uw naam, volledig adres en uw telefoonnummer op de antwoordbon (zie onderaan) per post naar Uitgeverij Intermedia, Brugstraat 24, 3580 Beringen

Naam: ............................................................................................................................................................................ Straat + nr: .............................................................................................................................................................Plaats:

EHGRUYHQ

...........................................................................................................................................................................

Tel.:......................................................................................................................................................................................

         

  A        B      

Sudoku: Vertrek van de cijfers die al ingevuld zijn en zorg ervoor dat ... op

     

elke horizontale lijn, elke verticale lijn en in elke blok ... de cijfers van 1 tot 9 slechts ĂŠĂŠn keer voorkomen.

Z 1 4

A

B

C

Breng de cijfers van de vakjes A, B en C naar de balk hiernaast.

Oplossing gevonden? Mail de gevonden oplossing naar wedstrijd@publiek-ash.be samen met uw naam, volledig adres en uw telefoonnummer of stuur de oplossing samen met uw naam, volledig adres en uw telefoonnummer op de antwoordbon (zie onderaan) per post naar Uitgeverij Intermedia, Brugstraat 24, 3580 Beringen

Naam: .................................................................................................................................................................................................................................. Straat + nr: ...................................................................................................................................................................................................................

C

Plaats:

.................................................................................................................................................................................................................................

Tel.:............................................................................................................................................................................................................................................

De wedstrijd loopt t.e.m. 24/04/2013. De winnaars worden getrokken uit de juiste inzendingen, persoonlijk verwittigd en vermeld in Flash. Per gezin of adres wordt slechts ĂŠĂŠn prijs per wedstrijd toegekend. De prijzen zijn niet uitkeerbaar in speciĂŤn of omruilbaar. De prijzen blijven na afsluiting twee maanden ter beschikking. Deze puzzel werd gemaakt door de redactie van “De Puzzelaarâ€?. Ontdek meer en andere puzzels in hun puzzelboeken en -tijdschriften verkrijgbaar in de dagbladhandel.

COSZUIDapril13.indd 12

22/03/2013 16:24:34


Beauty Center

www.beautycenter-hoeselt.be

Voor een maatje meer van 46 t/m 56

OPENDEURDAG op 21 april 2013

OPENINGUREN: di - za van 10u00 tot 12u30 en van 13u30 tot 18u00

van 10u tot 17u

Merken: See you - Braxx Raphaela No Secret - Aprico - Samoon Sempre piu - Chalou NEW Verpass - Pady

fashion meets

art

Clockemstraat 46/001 3800 Sint-Truiden recht tegenover Naamsevest tel. 011/68 21 96

www.dascoby.be

Ons instituut is reeds 3 jaar open! L NIC G LI T O E T FE E P ISH INE MA LAA LIM G M R Y L L S GE EN IN E L ICU GE LIM ING IO XT URE THAR RI S LIN MAN AAT R M C A I I ON FE T SL GEN GEL URE NTH E TR PED C RIN O XT PEDI SH O LYMF RE ELISH LYM CURE G I G INE ANI LI CU T TR RE GE LINE ANI AT L AA L M U T EL S C LAA LIM N M ELA SLIM EN G G GE RE S INGE XT G URE ARIN IO XT CURE TH I ON F CU THAR TRIO EDIC NTH E TR PED H O P F N S E I E M O LYMIC F EL RE ISH LY UR LYM NICU GEL INE ANIC T G LINE MAN A L MA LAAT LIM L N M ELA SLIM EN GE G S E E NG O XT UR E I G T G RE R R N X I I U A IC CU THAR TRIO EDIC NTH E TR PED H O P F N S E O LI FE RE ISH LYM UR GE U L C YM

Tijdens de opendeurdag kan u genieten van SPECTACULAIRE KORTINGEN of GRATIS BEURTEN

Romershovenstraat 66 3730 Hoeselt Enkel op afspraak: 0477 490 185

Nog scherper op de baan. De Audi A5 Coupé. Met meer behendigheid en precisie dan ooit, zet de Audi A5 Coupé uw zintuigen op scherp tijdens het rijden. En dit dankzij de nieuwe elektromechanische stuurbekrachtiging. Deze voelbare verbetering in technologie wordt ook weerspiegeld in het scherpe design. De zuivere en strakke lijnen ademen nu nog meer passie uit terwijl de voorzijde zich onderscheidt door de optionele xenonverlichting en opvallende led-lichtstrook.

Nu stock- en demowagens aan nettoprijzen!

Etn. J. Timmermans N.V. Maastrichtersteenweg 347 - 3700 Tongeren - Tel.: 012/26.02.10 - www.timmermans-nv.be Getoonde modellen met opties. Milieu-informatie (KB 19/03/2004): www.audi.be

4,4 - 8,1 L/100 KM ◆ 115 - 190 G CO2/KM

COSZUIDapril13.indd 13

22/03/2013 16:24:35


Planten Citrusbomen

Bij de gedachte aan citrusvruchten, dwaal je onmiddellijk af naar de heerlijk geurende olie uit de sinaasappelschil. Maar ook denk je aan de gezonde vitamine C, aan salades, vinaigrettes, sauzen en marmelade. Een bloeiende citrusboom associeer je echter vooral met zonnige terrassen in zuiderse landen. Dat is ook exact de reden waarom veel noorderlingen er steeds vaker een in hun tuin willen. Maar heeft dit wel enige kans op slagen?

Natuurlijk verbinden we mandarijntjes, citroenen en appelsienen onmiddellijk met Iberische steden als Valencia, Malaga en Sevilla. Want daar hebben we misschien ooit een uitgestrekte plantage vol geel en oranje gezien. Maar eigenlijk zijn deze bomen afkomstig uit Zuidoost-Azië, India en China. En in Spanje verdwijnen de kwekers stilaan, omdat de kosten van het plukken niet meer opwegen tegen de opbrengsten. Tegenwoordig komt ons citrusfruit vooral uit Zuid-Amerika. Of uit eigen tuin? Hoe begin je daar dan aan? Sinaasappel, limoen, kumquat en soortgenoten hebben één ding gemeen. Het is helemaal niet moeilijk om een boompje of struik te kweken. Met een pit van één van de vruchten kom je al een heel eind.

Vitamine C uit eigen tuin Ze ontkiemen als je ze 14 dagen laat liggen in de groentelade van een koelkast. Citruspitten kunnen best in deze periode worden gezaaid, als de lichtsterkte en de middagtemperatuur weer gestegen zijn. Het moet zonnig en warm weer zijn, met een constante kiemtemperatuur rond de 21-25 °C. Maar wie later een rijke oogst verwacht, komt er dan meestal bekaaid af. Het duurt jaren vooraleer er vruchten aan komen, en zowel de kwaliteit als de hoeveelheid is erg variabel. Voor een koninklijk formaat van de struik en een rijke bezetting met vruchten is het nodig te enten op een onderstam. Dat is een werkje dat beter aan de vakman wordt overgelaten. Of je koopt gewoon een kant-en-klaar exemplaar van enig formaat. Het meest succes heb je wel-

licht met een Citrus Limon, geen limoen- maar een citroenboompje. Voordat er redelijk eetbare vruchten van een centimeter of tien aan komen, draagt dit boompje ieder jaar eerst nog prachtige roomwitte en fel geurende bloementrosjes. Een dergelijke plant vraagt wel wat onderhoud. Omdat ze slechts geringe vorst kan verdragen ben je in onze contreien eigenlijk verplicht om ze in een verplaatsbare kuip te planten, met voldoende ruimte voor de wortels. Gebruik hiervoor kalkarme maar humusrijke grond met een luchtige, grove samenstelling en zet de pot op een zonnige plaats. Citrusbomen hebben veel dorst, maag zorg ervoor dat het water ook weer vlot weg kan lopen. Kies mest met een hoog stikstofgehalte en bemest tot eind augustus.

t o t a a l v e r z o r g i n g alle mutualiteiten

Dienst 7d/7d en 24u/24u bereikbaar.

Open op Zondag 7 april

Inspuitingen Alle mogelijke inspuitingen op doktersvoorschrift: voorschrift • Insuline voor diabetici • Intramusculaire inspuitingen bij pijn of ontstekingen o.a. voltaren (= diclophenac) • Inspuitingen tegen flebitis o.a. clexane, fraxiparine

Kinderstad

Wondzorg

van 13.30u - 18.00u

• Verzorging van wonden van chirurgische of traumatische aard • Verzorging van decubituswonden (= doorligwonden) • Verzorging van oncologische wonden of bestralingswonden

Hygiënische zorgen (= toiletten) Nodig bij een verminderd vermogen om activiteiten te verrichten die betrekking hebben tot o.a. wassen, aankleden, mobiliteit, eten ...

Zorg op maat Rekening houdend met de wensen, mogelijkheden en beperkingen, varieert onze zorg van het stimuleren van de zelfzorg tot de totale zorg voor de zwaar zorgbehoevende bewoner.

Palliatieve Zorgen Een continue, totale zorg voor de patiënt die niet meer kan genezen. Deze zorg wordt voorzien om het zo lang en goed mogelijk behouden van de levenskwaliteit te garanderen, zowel voor de patiënt als zijn omgeving.

PAC spoeling, sondages

info@thuiszorgannabel.be - 0497 169 755

www.thuiszorgannabel.be

COSZUIDapril13.indd 14

Openingsuren maandag van 13.30u tot 18.00u en dinsdag tot zaterdag doorlopend van 10.00u tot 18.00u

Markt 4

3740 Bilzen tel. 089 41 33 92 www.bitouck-bilzen.be

22/03/2013 16:24:37


D H Z

DE LINDE

PROMOACTIES • Veranda daken

Doe Het Zelf DE LINDE Lindestraat Z/N 3800 Sint-Truiden Tel-fax – 011/481089 dhzdelinde@skynet.be www.dhzdelinde.be

Vanaf

€ 0 5 0 1

Openingsuren: Maandag voormiddag gesloten Maandag namiddag open vanaf 13u tot 18.30u. Van Dinsdag tot Vrijdag open vanaf 8u tot 18.30u. Zaterdag open vanaf 8u tot 18u. Zondag open vanaf 9u tot 12u.

incl. BTW

Promo op alle veranda daken met aluminium profiel volledig afgewerkt met policarbonaat plaat 16 mm in mat of transparant. • De standaard kleuren van de profiels verkrijgbaar in wit , beige en antraciet (ral kleur 9010 – 9001). • De hoogte kan bepaald worden in 2 afmetingen 2,30m – 2,50m . • Vanaf 1050 euro (vb prijs is 2m op 3 m met een hoogte van 2,30m ).

Leveringen gebeuren GRATIS aan HUIS in een straal van 20 km

Healing Sun & Beauty

Geest Strak en mooi de zomer tegemoet ! Totaall concept voor gelaat, lichaam m en

Uniek in België LipoCryolyse

NIEUW: LipoCryo

SlimLine

Liposuctie zonder snijden Lip

• Afslanken • Huidversteviging • Anti-Cellulite • Gewichtsverlies

Plaatselijke afslanking voor buik, Plaa billen en love handless. bille Vet vvoorgoed weg met LipoCryolyse zorgt dat de vetcellen afsterven. zorg

Ook bij spierpijn, depressie, stress Heilzaam voor lichaam geest en gee

LipoCryo Lip yo Lente-actie • BBij een behandeling krijgt u eenn GRATIS G S SLIMLINE beurt

SlimLine + Gelaatsverzorging (60 min) normaal €65 NU €50

GRATIS S LipoCryo probeerbeurt erbeurt behandelingen op afspraak

tel 0470-544879 woensdag gesloten Healing Sun & Beauty Wijkstraat 33 (parking Carrefour) 3590 Diepenbeek

www.healingsb.be be

COSZUIDapril13.indd 15

Startpakket Strak en slank

-15% korting

Verzorgin Verzorging i van lichaam en gelaat. Z Zoals permanente make-up, ontharingen, makek manicure, pedicure. ma

22/03/2013 16:24:39


Tanzania & Zanzibar ! 3 afreisdata 2013 : Dinsdag 1 Oktober / Maandag 11 November / Dinsdag 3 December Kleine, Vlaamse groepjes (maximaal 18 deelnemers / afreis) Alle hoogtepunten tijdens een knappe SAFARI (met oa. Kilimanjaro, Serengeti Nationaal Park, Ngorongoro, …) & aansluitend ****-strandvakantie Zanzibar

14 dagen Afrikaans avontuur :

3.290,-€

(vliegreis, zeer knappe lodges & hotels, volpension / halfpension & alle excursies inbegrepen)

Infodag : zaterdag 20 April om 11.00 uur stipt in het Blauwe Vogel-auditorium. - Speciaal hiervoor komt Bruno, de absolute Afrika-specialist, naar Sint-Truiden. Sint-Truid Een unieke gelegenheid om deze bijzonder reis tot in de kleinste details te ontdekken ! - (gratis toegang, wel even reserveren aub)

Het beste van Vancouver ( Canada ) & ALASKA ! Groepsreis met Blauwe Vogel-begeleiding. Eenmalige afreis : Zaterdag 14 September 2013 Ultieme verwenreis met CELEBRITY CRUISES ***** 14 dagen genieten :

2.599,-€

(vliegreis, cruise op basis van volpension, verschillende excursies & fooien inbegrepen) Infodag : vrijdag 12 April om 15.00 uur stipt in het Blauwe Vogel-auditorium. Ontdek deze reis van A tot Z & maak kennis met Uw cruise-begeleiders. (gratis toegang, wel even reserveren aub)

Reisfamilie Carlier : reisagenten van vader op zoon ! Luikersteenweg 62 te Sint Truiden - Tel. : 011 / 705.500 - www.deblauwevogel.be COSZUIDapril13.indd 16

22/03/2013 16:24:41

Flash Magazine Zuid April