Page 1

MAGAZINE

WEST-LIMBURG

APRIL 2014

COOLSTUFF

Stuk voor stuk outstanding, speciaal en hip.

BORDERPLANTEN

Levend schilderijtje van bloemen

KLEUR EN WIN!

MAAK KANS OP TICKETS VOOR DE OLMENSE ZOO FLASH WL15_2014.indd 1

1/04/14 14:55


Winnaars

FLASH MAGAZINE, EDITIE WEST-LIMBURG wordt bedeeld in de gemeenten: Heusden-Zolder, Houthalen-Helchteren, Park van Genk, Zonhoven, Spalbeek, Stokrooi, Beringen, Koersel, Beverlo, Paal, Leopoldsburg, Heppen, Lummen, Linkhout, Meldert, Herk-de-Stad, Schulen, Donk, Berbroek, Tessenderlo, Hulst, Schoot, Engsbergen, Kwaadmechelen, Oostham.

www.facebook.com/ flashmagazine

Niets uit deze uitgave mag worden gecopieerd of gereproduceerd zonder de uitdrukkelijke schriftelijke goedkeuring van de uitgever (InterMedia nv). Inbreuken op het copyright zullen gerechterlijk worden vervolgd.

Maak jij ook graag kans op één van de vele toffe prijzen, vul dan verder in dit magazine de puzzel in en stuur het antwoord via mail of per post naar ons adres. Succes!

MAGAZINE

FLASH MAGAZINE, EDITIE WEST-LIMBURG is een maandelijkse uitgave van Uitgeverij InterMedia nv en wordt huis-aan-huis bedeeld.

De winnaar van de puzzel in Flash maart is Jan Vanderhaeghen uit Paal. Hij heeft een waardebon t.w.v. €100 gewonnen, hem aangeboden door de handelaars van Winkelcentrum Cité Heusden. Deze bon zal u per post worden toegezonden.

COMMERCIEEL ADVIES Mariette Verboven T. 0478 / 41 28 18 - mariette@publiek-flash.be Filip Aerts T. 0477 / 68 53 80 - info@publiek-flash.be VERANTWOORDELIJKE UITGEVER Uitgeverij InterMedia nv Brugstraat 24 - 3580 BERINGEN T. 011 / 76 77 18 - F 011 / 76 77 19 info@publiek-flash.be - www.publiek-flash.be LAY-OUT ellen@publiek-flash.be

volgende uitgave in de week van

07 mei

INFO- & INSCHRIJFDAG 27 APRIL van 9.30 tot 16.30 uur in alle scholen van het Spectrumcollege

Middenschool OHvM

Lummen

Middenschool OLVI

Paal

Middenschool Sint-Jan

Beringen

Bovenbouw OHvM

Lummen

Bovenbouw Sint-Jozef

Beringen

Bovenbouw Sinte-Lutgart Beringen Bovenbouw VTI en CL&W

Beringen

www.spectrumcollege.be

FLASH WL15_2014.indd 2

1/04/14 15:05


RONDINELLA

BLUE BAY

MA & LO

SCAPA

ZINDA

GUIDO GEZELLELAAN 14 I HEUSDEN-ZOLDER TEL. 011/42 51 70 WWW.SCHOENENLORENZ.BE OPEN: MA 13U30 - 18U30 I DI - VR: 09U30 - 18U30 ZA: 09U30 - 18U00 I ZONDAG OPEN VAN 10 - 13U

LIKE US ON

ACTIE

Zonneglazen op sterkte vanaf €20 per glas verkrijgbaar in 3 kleuren: bruin, grijs en groen

* Actie geldig van 01/04/2014 tot 30/04/2014

OPTIEKPLUS

Ringlaan 30 - bus 1 3560 Lummen T. +32 (0)13 52 27 26 info@brilcenter-lummen.be

LUMMEN

www.brilcenter-lummen.be

BRILCENTER

FLASH WL15_2014.indd 3

1/04/14 14:55


Optiek Zonnebrillen

We hebben het wellicht aan de Italiaanse schonen – mannen zowel als vrouwen – te danken dat de zonnebril gepromoveerd werd van een leuk accessoire tot een onmisbaar modeitem. Ongeveer rond deze tijd van het jaar wordt hij weer onder het stof uitgehaald. Of je gaat op zoek naar iets nieuws om op je snoet en boven op je hoofd te zetten. Waarop moet je dan letten als je helemaal mee wilt zijn?

Je kunt er je gezicht mee bedekken als je even geen zin hebt om make-up op te doen, je geeft er een outfit dat tikkeltje extra mee, of je beschermt simpelweg je ogen tegen de zon. Hoe dan ook mag je niet te lichtzinnig een keuze maken. De glazen moeten van goede kwaliteit zijn, het montuur moet perfect passen bij de vorm van je gezicht, en moet natuurlijk helemaal up to date zijn.

Oude ideeën worden bijgeschaafd Een montuur dat je als gebeiteld zit

Laat er geen twijfel over bestaan: helemaal hot ben je de komende maanden met hout. Eerder was dit al een rage in de VS en nu zijn de zonnebrillen met een houten montuur ook definitief naar onze contreien overgewaaid. Dat krijg je als Beyonce en diverse rappers er mee pronken. Eigenlijk ontstond dit idee per toeval. Toen twee Californische surfgasten hun plank aan het vormgeven waren, maakten ze zich de bedenking wat ze creatief konden aanvangen met de houtschilfers die op de grond vielen. De houten bril was het resultaat. Topmerk Ray Ban pikte dit als eerste op, maar kreeg al snel navolging. Talloze labels pakken er nu mee uit. Ze proberen zich te onderscheiden door bijvoorbeeld met bamboe te werken, of door de monturen met de hand vorm te geven. Alleszins is het bijzon-

FLASH WL15_2014.indd 4

dere aan deze trend dat net als bij planken, geen enkele bril exact hetzelfde is. En je meet jezelf een duurzaam imago aan.

Wegbrauwen

Vergeten een spiegeltje in je handtas te steken? Geen nood. Zonnebrillen met veelkleurige spiegelglazen zijn überhip dit jaar. Ze blazen zelfs klassieke modellen weer nieuw leven in. Ideaal om je outfit wat extra kleur te geven. Je kunt er ook niet omheen dat standaard modelletjes steeds vaker gepimpt worden met kleurrijke versiersels, zoals metalen franjes of bloemenprints. Soms heel subtiel, een andere keer gedurfd en fel. Wat de vorm betreft werd inspiratie gehaald in het dierenrijk. De Cat-Eye komt het best tot zijn recht op een hartvormig of ovaal gezicht. De wat meer extremere monturen wor-

den al eerder vlinderbrillen genoemd. Die waren er ook tientallen jaren geleden al. Maar ze krijgen nu dus een moderne twist. Je moet zelf wel over voldoende flair beschikken om hiermee uit te pakken. Het is niet bepaald iets om te combineren met een doordeweeks mantelpakje. Dat kan wel met oversized ronde glazen. De meest extreme exemplaren bedekken zelfs de wenkbrauwen. Het is een retro-look die best wel stoer staat, maar waar een tijdje geleden iemand die fashionable was niet mee gezien wilde worden. In 2014 dus wel. Hetzelfde geldt in feite voor de chunky bolds. Deze dikke frames zullen populair worden omdat ze goed staan bij elk type gezicht, maar zeker bij een wat groter hoofd.

Looktrough

Met gewoon zwart sla je de bal natuurlijk nooit mis. Een All Black kan zowel klassiek, uiterst vrouwelijk als sportief staan. Als palmbomen, cocktails en exotische danseressen op jouw zomers verlanglijstje staan, dan zal je wellicht meer te vinden zijn voor de felgekleurde monturen. Ze zijn er ook in één van de grootste modetrends voor de aankomende zomerbrillenmode: doorschijnende materialen. Onthoud verder de volgende trefwoorden: vintage look & feel, schildpadprints – als je niet voor het hout durft te gaan –, goud- en zilveraccenten, minimalistisch en strak, zijpanelen van gaas en lichtgewicht verchroomd staal.

1/04/14 14:55

FASHIO


FASHION DAYS 10% DI 8 T.E.M. ZA 19 APRIL '14

ANA ALCAZAR

KORTING

GIGUE

LÉO GUY

JOSEPH RIBKOFF TERRE BLEUE

OPEN ZONDAG 13 APRIL 13.30 - 18.00U

FASHION STORE

Koningsstraat 30 I LEOPOLDSBURG I T. 011 / 34 57 62

OPEN: 10.00 tot 12.30 en 13.30 tot 18.00 I Za. doorlopend open Zondag & maandag gesloten I Op afspraak: 0475 74 20 57

spetterende Paasactie geldig van wo 9 april tot en met do 17 april 2014

Deze rijkgevulde

PAASontbijtmand

voor 2 personen

Vernieuwde Cash & Carry NIEUW: verse groenten en fruit vers vleesafdeling

maakt uw Paasweekend compleet

GraTis Luxe ontbijtkorf bij aankoop van €50* GraTis Luxe ontbijtkorf bij aankoop van €100* * voorwaarden: 1.maximum 2 stuks per persoon; 2. aankopen tussen 9-17 april; 3. vers gevulde manden zijn enkel af te halen op 18-19 april

FASHION STORE 15_2014.indd 1 FLASH WL15_2014.indd 5

Albertkanaal

1ste 2de

Leopoldsburg Paal

Lochtemanweg

Beringen Kasteletsingel

MERKEN: AD MY BERRY • AMANIA MO • ARMANI • BEAUMONT • CAMBIO • CAROLINE BISS • DENNY ROSE • FEHU • GAUDI • GIGUE • JOSEPH RIBKOFF • LÉO GUY • LIU JO • LIU JEANS • MAX MARA • MICHAEL KORS • NENETTE • NISSA • RIVER WOODS • TERRE BLEUE • THE WOMAN OF 100 DRESSES • VERY SIMPLE • ACCESOIRES: NOIR ET BLANC • TITTO • SILIS

Lochtemanweg 10 3580 Beringen Tel: 011-45 85 45 www.bestfood.be

industrie -Zuid

Ma-vr: 9-12.30u. & 13-18u.

Everselstraat

Heusden

Za: van 9-12.30u. & 13-16u.

31/03/14 17:40 1/04/14 14:55


Tu i n B o rd e r p l a nt e n

Een deskundig tuinier kan je in ruime mate vergelijken met een kunstenaar. Hij schildert als het ware met bloemen en planten. Zeker in een border. Het kiezen van de geschikte planten voor de plek waar ze moeten komen te staan, het bepalen van de kleuren, het combineren van de vormen van bloemen en bladeren; wie dit echt in de groene vingers heeft, creëert iedere lente en zomer opnieuw een levend kunstwerk. Net daarom ligt een border bij voorkeur goed in de zon en zo dat hij van binnen in het huis altijd goed zichtbaar is. De grondsoort is in feite niet zo belangrijk. Omdat je binnen het plantenpallet altijd wel soorten vindt die voor een bepaald bodemtype geschikt zijn. En je kunt de grond natuurlijk altijd zelf nog voldoende voedzaam maken.

Levend schilderijtje van bloemen Toegepaste wiskunde

De afmeting moet je bepalen in functie van de totale grootte van de tuin. Een reusachtige border met een piepklein gazon en minimale ruimte voor struiken en bomen zal doorgaans niet bevredigen. Slechts enkele bloemetjes aan de rand van een voetbalveld; dat is het ook niet. Hou er rekening mee dat een levendige, kleurrijke – en dus aandacht trekkende – border altijd groter zal lijken dan een stuk gras van dezelfde oppervlakte. Een te hanteren vuistregel is dat de lengte minstens vijf maal de breedte moet bedragen. Met het oog op het onderhoud ga je best niet verder dan een breedte van twee meter. Zodat het onkruid kan gewied worden. Zeker de vaste planten moeten op een bepaald moment immers gesnoeid worden. En dan moet je er wel gemakkelijk bij geraken. Wanneer er geen achtergrond is, moet men de gehele aanleg kunnen overzien; de grootste hoogte van planten is dan

FLASH WL15_2014.indd 6

75 cm. Een vrij liggende border moet men van twee kanten kunnen bekijken. In dat geval komen de hoogste planten in het midden.

Minpuntjes camoufleren

Heel veel planten met grote bloemen doen het goed in de volle zon. Zij zijn een zegen voor de border. Ga voor een mix van opvallende gekleurde bloemen en veel fijner gevormde soorten, voor bladeren die zelf de aandacht opeisen of gewoon accentueren, omdat ze bijvoorbeeld een grijsgroene tint hebben. Een aaneenschakeling van kleuren die dicht bij elkaar liggen – zoals geel en oranje of blauw en violet – geeft een rustig effect. Contrasten zijn dan weer goed voor een levendig karakter. Te veel planten in dezelfde pastelkleur maken een perkje flets. Het moeilijkst is het om bloemen van verschillende kleur en vorm in een passend geheel te verwerken. Bij de opbouw ga je van laag naar hoog,

zodat alles wat vanachter staat goed gezien kan worden. De verscheidenheid in hoogtes mag echter niet te sterk zijn. Anders zullen de minder mooie gedeeltes, die vele planten nu eenmaal hebben, te zeer in het oog springen. De planten, die er zo hier en daar wat boven uit steken, mogen deze minder fraaie delen dus niet bezitten.

Ook weer niet teveel soorten

Hou rekening met de bloeitijd. Je kunt de border zo inrichten dat er maanden aan een stuk wel iets bloeit, of je werkt naar een spectaculair, maar kort hoogtepunt toe. Een goed recept is een combinatie van verspreide heesters, middelhoge vaste planten, eenjarige perkplanten en bolletjes die het geheel vooral in het voorjaar opfleuren. Hou er wel rekening mee dat éénjarigen flink kunnen uitgroeien in een korte tijd. Geef ze dus wat extra ruimte. Siergrassen geven het bloemperkje een heel natuurlijke uitstraling en zullen tot in de winter de tuin verfraaien. Wie dat wil kan streven naar een border die uitsluitend bestaat uit planten die heel lekker ruiken. Keuzes te over. Een veel voorkomende fout is dat men omwille van een te grote verscheidenheid in soorten, het aantal van elke soort beperkt. Neem voor losse groepjes altijd een oneven getal onder de tien. Dit mag echter niet leiden tot overbezetting van de grond. Met andere woorden: probeer op een ruimte voor vier planten er geen vijf te zetten enkel en alleen om aan een oneven aantal te geraken.

1/04/14 14:56


is verhuisd The Studio by Sevda staat voor kwaliteit met de grote K. Sevda heeft reeds …19.. jaren ervaring in het kappersvak.

Zij is een ervaren lesgever en heeft een stevige reputatie in de kapperswereld vanwege haar vakkennis. Sevda is internationaal getraind, zij volgt snitcursussen in New York,Rome,Parijs en Londen. Al deze ervaringen maken van haar ook een zeer sterke kapper en zakenvrouw. In The Studio by Sevda krijgt u service op maat, een kapsel dat past bij u en uw persoonlijkheid, steeds geknipt en gekleurd volgens de laatste trends en technieken. In december 2013 werden 2 fotocollecties van Sevda genomineerd voor de Nationale Belgische Hairdressers Award en mocht zij een Award in de wacht slepen! Sevda streeft in haar werk naar perfectie en kiest daarvoor ook producten die haar daarin ondersteunen. Geen mooi kapsel zonder een haar in goede conditie. Voor ‘Joico’, een uniek product op gebied van haarherstel, is The Studio by Sevda een Ambassador salon. Een slogan van Joico zegt “Tranforming hair, transforming people”, daardoor sluit het perfect aan bij de filosofie van The Studio. Eveneens uniek bij The Studio is het aanbod van de bio organische kleuring ‘Natural Choice Colors’, deze ammoniakvrije en geurloze kleuring is vriendelijk voor haar, hoofdhuid en lichaam en geeft schitterende resultaten.

Internationaal getrainde lesgever | Winnares Hairdresser Award 2013 | Joico Ambassador Salon | Biokleuringen

Nieuw adres the studio by Sevda & Nieuw schoonheidsinstituut vanaf 6 maart 2014 Guido Gezellelaan 29/3 • 3550 Heusden-Zolder Ma 10h00 - 18h00 • Di 10h00 - 18h00 • Wo gesloten Do 09h00 - 20h00 • Vr 09h00 - 18h00 • Za 08h00 - 16h00 Contact - 011/64 69 60 • www.thestudiobysevda.be • info@thestudiobysevda.be • Follow on

FLASH WL15_2014.indd 7

1/04/14 14:56


Fietsen Geboren wieltjeszuigers

Een fietsuitstap met het hele gezin? Kan lastig zijn. Kids jonger dan een jaar zijn niet opgewassen tegen de schokken omdat ze nauwelijks een stevige zithouding aannemen. En de fietszitjes voor peuters lijken stilaan rijp voor het museum. Zeker degene die op de stang moeten geplaatst worden. Moet je de wat oudere koters dan achterlaten? Toch niet. Er zijn modernere, betere oplossingen voor dit probleem.

De bengels die nog niet rijp zijn voor de lagere school – en 7-jarigen die wat klein uitgevallen zijn – kan je met een gerust hart mee laten rijden in de fietskar. Niet alleen zit het kind daar goed beschermd tegen regen, koude en wind. Een dergelijk karretje brengt de fietser – doorgaans pa – ook niet zo snel uit evenwicht als een fietszitje.

Geboren wieltjeszuigers Als in een riksja

Er bestaan hierin verschillende versies. De meest ingenieuze kunnen zelfs omgebouwd worden tot een wandelwagen. Je hebt de keuze uit modellen voor het vervoer van één of twee kinderen. Ze (de karretjes) kunnen vastgemaakt worden aan de naaf van het achterwiel – deze types kantelen minder gemakkelijk – of onder aan het zadel. Die laatste zijn voorzien van een soort bolmechanisme. Daardoor blijft de kar toch rechtop staan, ook al ligt de fiets op de grond. Bij een valpartij zijn de builen en blutsen dus uitsluitend voor de ouders. Bij voorkeur opteer je voor een kar met harnasjes en met een zo breed mogelijke wielbasis. Een hardplastic bodem is aan te bevelen boven een nylon onderkant. Alleszins mogen de passagiers – dat kan trouwens ook een hond zijn – nooit in de mogelijkheid verkeren de wielen van

de kar of de fiets zelf aan te raken. Let op de degelijkheid van de vering. Zorg ook dat de aanhanger altijd goed voorzien is van reflectoren. Een rood achterlicht is geen luxe, aangezien een tripje altijd wel kan uitlopen.

Tandem voor de kleintjes

Er komt een leeftijd dat je oogappels niet meer tevreden zijn met een plekje op ‘de achterbank’. Ze willen zelf trappen zoals grote mensen. Vanaf een jaar of vier kunnen zoon of dochter daarom op de aanhangfiets. Die heeft slechts één wiel en een stuur waarmee geen richting kan gegeven worden. Het kader is bevestigd onder het zadel of op een speciale bagagedrager aan de fiets van de volwassene. Daardoor ontstaat een soort tandem. Dit is de ideale tussenoplossing voor fietsertjes die het rijden zonder zijwieltjes nog niet onder de knie hebben. Maak er ook gebruik van als je een wat langere tocht hebt gepland. Op deze manier kunnen de coureurtjes zich uitleven en raken ze vertrouwd met de verkeersregels. Je kunt trouwens ook kiezen voor een oplossing waarbij een echte kinderfiets met behulp van een stang wordt vastgemaakt aan de trekfiets. Het voorwieltje wordt dan opgetild en het stuurtje kan niet meer bewegen. Dit Follow Me-systeem wordt bevestigd aan de as van het achterwiel.

troleerd hebt of de aanhangfiets stevig en stabiel aan je eigen velo vasthangt. Overschrijd het maximale gewicht niet en zet de kids altijd een helm op, ook als ze in het karretje zitten. Een vlagje is handig om aan andere weggebruikers te laten weten dat er achter je rug nog iets volgt. Plaats een spiegel op je eigen stuur. Hou er ook rekening mee dat je met een aanhanger altijd trager op gang zult komen en dat de remweg langer is. Het is wettelijk verplicht om achter elkaar te rijden als één van de ouders een aanhanger trekt. Je zult zelf snel ervaren dat het met meeliftende kids moelijker is om je tussen auto’s door te manoeuvreren. Je zult ook ruimere bochten moeten nemen. Dit is dus echt niets voor in de stad of een drukke winkelstraat. Een spatlap achter het achterwiel van de volwassenenfiets is een must. Anders ziet je passagier er bij regenweer al snel uit als Sven Nijs na de cross van Hamme-Zogge.

Ogen achter in je hoofd

Ga nooit op pad zonder dat je eerst gecon-

FLASH WL15_2014.indd 8

1/04/14 14:56


ZONDAG SHOPPEN 13 APRIL 2014 VAN 10U-17U

STEEDS GRATIS RETOUCHES - KORTINGCHEQUE 5%

Bevrijdingsstraat 5 - 3945 HAM - T. 011/34 18 46 Open: di-vr: 9u30 - 18u00, za: 10u00 - 18u00

www.jacobsmode.be FLASH WL15_2014.indd 9

1/04/14 14:57


Juridisch advies Advocatenakte

Iedereen kan zelf een overeenkomst met iemand afsluiten. Mits zich aan een paar regels te houden, heeft men dan te maken met een geldig contract. Onlangs kwam hier echter nog een nieuwe mogelijkheid bij, nl het opstellen van een “advocatenakte”. Wat houdt dit precies in? Kan je zelf eigenhandig een geldig contract opstellen? Vaak denkt men dat men niet eigenhandig kan overgaan tot het opstellen van een geldige overeenkomst en dat men hiertoe de tussenkomst van een notaris of advocaat nodig heeft! Toch is het best mogelijk dat je zelf met de tegenpartij een contract opstelt. Het is echter wel zo dat voor bepaalde andere contracten wel de tussenkomst van een notaris noodzakelijk is, zo bijvoorbeeld bij de verkoop van een woning of een perceel grond. Gaan partijen onderling een contract afsluiten, dan bindt deze overeenkomst hen zoals een wet. Waarmee rekening houden? In de eerste plaats moet je bovenaan vermelden over wat voor een overeenkomst het gaat (bv een koopovereenkomst voor een zaak, (een wagen bijvoorbeeld), overeenkomst tot het

Nieuw in de wetswinkel: de “advocatenakte” uitvoeren van werken, enz…). Daarna wordt de identiteit van alle betrokken partijen aangehaald, alsook hun hoedanigheid (bv koper of verkoper…). Daarna volgt een beschrijving van wat de partijen onderling overeengekomen zijn; de rechten en verplichtingen waartoe zij allen zullen gehouden zijn (bv de prijs tegen de welke de wagen wordt verkocht, het ogenblik van betaling, enz…). Onderaan wordt de overeenkomst door alle betrokken partijen ondertekend. Zijn er meerdere bladzijden, dan doe je er goed aan om elke bladzijde te paraferen. Vergeet ook niet de datum te vermelden. Maak zoveel originele exemplaren als er partijen zijn. Elke betrokken partij moet over een origineel exemplaar beschikken.

ZALIGE NACHTEN

Voor juridische info: bel 0902/12014 (1€/min) Voor persoonlijk juridisch advies: maak een afspraak via 013/46.16.24

FRONTMAAIERS ACCESSOIRES

ELKE ZONDAG OPEN

LANDBOUWMACHINES

XA 53 BS

2.690,

€ Vanaf

€2.390

• 140x200 cm, 160x200 cm of 180x200 cm • 5 jaar waarborg

€ 1699

Solange Tastenoye, www.solangetastenoye.be

TUINTRACTOREN

Stel zelf je boxspring samen! Boxspring in stof of lederlook + potenset + hoofdbord + matras pocketveren met 7 zones-comfort, afritsbaar en wasbaar

Nieuw: de “advocatenakte” Uit de praktijk blijkt dat er bij het afsluiten van een onderhandse overeenkomst, later vaak discussies ontstaan over bijvoorbeeld de juistheid van de handtekening, de inhoud van het contract enz…. Daarom werd de “advocatenakte” in het leven geroepen. Dit is eigenlijk ook een onderhandse akte, maar deze wordt mee ondertekend door de advocaten van elke betrokken partij.

€ 995

GRATIS

2 pers. dekbed + 2 hoofdkussens bij aankoop van de boxspring

GROTE KEUZE IN MATRASSEN !!

H A ND M A IN BELGIUDE M

Hekstraat 2, BERINGEN (Hoek Paalsesteenweg)

T/F 011/75.74.95 www.sleepmore.be openingsuren: di - vr: 10u - 12u30 & 13u - 18u30 za: 10u - 18u30 • zo: 13 - 18u ma: gesloten

Slaapcomfort, de laagste prijs voor de beste kwaliteit ! Opruiming van de oude matras • snelle service • gratis levering

Hoge kwaliteit efficiënt maaien optimale veiligheid

XDC 140 HD FRONTGRASMAAIER De tractoren met 84 cm maaibreedte en het 2 messen-maaisysteem zijn robuust gebouwd en uitgerust met Briggs & Stratton 3130 series motor, de XDC 135H met Honda GXV 390 motor.

We hebben onze eigen hersteldienst !

LAND- EN TUINBOUWMACHINES

GUEDENS

bvba

Meldertsebaan 114 • 3560 MELDERT-LUMMEN Tel. 013/33 51 32 • Fax 013/31 38 00 maurice.guedens@skynet.be

Allerlei tuingereedschap voor kleine klusjes !

Open elke dag van 8-18u, zaterdag van 8-16u, zondag gesloten

MATRASSEN I LATTENBODEMS I BOXSPRINGS I DONSDEKENS I BEDLINNEN

FLASH WL15_2014.indd 10

1/04/14 14:57


Gerda Clabots

Heikant 62 3550 Zolder 0499 14 36 62 gerdaclabots@gmail.be

Guido Gezellelaan 44 3550 HEUSDEN-ZOLDER Tel. 011/220 750

www.gerdaclabots.be

info@century21animo.be www.century21animo.be

UNIEKE KANS!!

Profiteer als eigenaar van onze kijkdagen om uw eigendom in de kijker te plaatsen en als koper om uw droomhuis te vinden!

OPENHUIZEN za 26 & zo 27 april 2014 Reinigen, Herstellen en Verkoop van optreksystemen | overgordijnen | glasgordijnen Vernieuwing van stoffen op bestaande systemen. Afhaling en plaatsing aan huis door onze eigen dienst.

Wenst u deel te nemen? Contacteer ons op het nummer: 011/220 750 !

-10% KORTING* OP TAFELS EN STOELEN *Geldig tijdens de hele maand april

ADVIE VERKOS BIJ OP !

meeneemmeubelen

ELKE ZONDAG OPEN VAN 13U TOT 18U

Hasseltseweg 7b • 3980 TESSENDERLO • 013/66.34.11 • WWW.WOODSTOCK.BE

OPEN: maandag - vrijdag: 09u00-12u00 en 13u00-18u00 • Zaterdag: 09u30-12u00 en 13u00-18u00 • Woensdag gesloten

FLASH WL15_2014.indd 11

1/04/14 14:57


Reizen Dublin

sh op

met

fl a

ps

me

ti

C

P I R T ITY t talrijke

Let’s go have some craic. De Dubliners doen niets liever dan plezier maken. Hun stad is een levendige metropool op mensenmaat. Hier geniet je met volle teugen van een roerige geschiedenis, literaire helden, haute cuisine en de wereldberoemde stout.

HalfPenny Bridge

Het hart van de Keltische tijger Dublin is het hart van de Keltische tijger. De Ierse hoofdstad bulkt van het zelfvertrouwen. Hijskranen reiken er steeds hoger, rokjes worden er alsmaar korter en strak design is een geduchte concurrent geworden voor de traditionele Ierse pubs. Die pubs vind je in Dublin bij de vleet. Dé place to be om op kroegentocht te gaan is de trendy uitgaansbuurt Temple Bar, pal in het centrum. Stap eens binnen in The Palace Bar (21 Fleet Street), waar het interieur nog authentiek is, net als de vriendelijkheid van de barmannen. Of zak af naar The International Bar (23 Wicklow Street), een pub die erg in trek is bij de komieken en muzikanten die er regelmatig optreden. Als het allemaal wat rustiger mag, ga dan naar Keogh’s (6 Eustace Street), met zijn mahoniehouten inrichting de meest Ierse pub van Dublin. Maar waar trekken de echte Ieren naartoe voor hun Guinness? Naar The Old Royal Oak in Kilmainham (11 Kilmainham Lane), een van de mooiste wijken van Dublin. De pub stamt uit 1850 en je treft er een goede mix van locals en toeristen aan.

Schapenkaas en gourmet Lunchen doe je in het Bad Ass Café (9-11 Crown Alley). Sinéad O’Conner dient er niet meer op, maar het eten en de rekening achteraf worden nog altijd met een ingenieus katrolsysteem door het restaurant getransporteerd. Van het café is het slechts vijf minuten wandelen naar de Food Market, die twee keer per week plaatsvindt op Meeting House Square. Alles wat er verkocht wordt, komt rechtstreeks van de boerderij. Echte artisanale producten zoals Creeny en Carleggy, een schapen- en een geitenkaas. Voor gourmethamburgers moet je in Elephant & Castle (18 Temple Bar) zijn, een van de betere designrestaurants van Dublin. Doorzakken doe je in de Musical Pub Crawl (58 Fleet Street), die elke avond om half acht opent in Oliver St. John Gogarty’s. The Dubliners, The Pogues, The Cranberries, The Corrs en natuurlijk U2 hebben er ooit op het podium gestaan. Molly Malone

Guinness Brewery

Goed bewaarde geheimen Tussen de ontelbare shops en modehuizen in Grafton Street komen bibliofielen ook aan hun trekken. The Secret Book & Record Store (15a Wicklow Street) is goed weggestopt in een zijstraat: een paradijs voor verzamelaars van tweedehandse boeken en vinyl. In de buurt

FLASH WL15_2014.indd 12

ligt The Clarence Hotel (6-8 Wellington Quay), opgekocht en opgekalefaterd door Bono en The Edge. ‘s Avonds moet je zeker proberen binnen te geraken in The Kitchen, de immens populaire club die bij het hotel hoort. >>>>

1/04/14 14:57


ook sterk in heren ! Neem een kijkje op onze vernieuwde website: www.lavreysenmode.be Kon. Leopoldlaan 25-27 Lommel • tel 0032 11 544281 open: di tm za van 9.30 tot 12.00 uur en 13.00 tot 18.00 uur

FLASH WL15_2014.indd 13

1/04/14 14:57


Reizen Dublin

Trinity College

>>>>

10 om te zien National Gallery of Ireland

Internationale collectie met werken van Vermeer, Caravaggio, Picasso, Van Gogh, Monet en andere grootmeesters. Maar vooral de moeite om het zaaltje gewijd aan het werk van Jack B. Yeats, schilderend broer van dichter William – Merrion Square West

Saint Patrick’s Cathedral

Dateert van de twaalfde eeuw, Jonathan Swift (Gulliver’s Reizen) was er ooit deken, Händels Messiah kende er zijn eerste uitvoering. En je kunt er niet naast kijken: De Deur, een enorme poort met een gat erin, als symbool voor verzoening uit de tijd dat familieclans elkaar naar het leven stonden – St Patrick’s Close

Ha’penny Bridge

De oudste gietijzeren voetgangerstolbrug

over de rivier Liffey – 15 Bachelors Walk

Francis Bacon Studio

Na zijn dood werd zijn atelier in al zijn chaos van verf, borstels en onafgewerkte doeken overgebracht naar de Dublin City Gallery – Parnell Square North

Trinity College en The Book of Kells

Ierlands meest fameuze universiteit waaraan beroemdheden zoals de schrijvers Oscar Wilde en Samuel Beckett studeerden.

Merrion Square

De achttiende-eeuwse Georgian Mansions rond Merrion Square, waarvan vele met gedenkplaten voor de beroemde bewoners destijds – Dublin 2

Phoenix Park

Uitgestrekte groene zone met sportvelden, loslopende herten, Ashtown Castle en de Dublin Zoo – Dublin 8

Saint Stephen’s Green

Je vindt hier het schitterend geïllustreerde Book of Kells uit het jaar 800, een van de oudste boeken ter wereld – College Green

Prachtig Victoriaans park met veel standbeelden, bloemperken en gazons waarop de Dubliners bij de minste zonnestralen lunchen en hun bleke vel ontbloten – Dublin 2

Guinness Storehouse

Docklands

De thuis van de beroemde stout is meer dan een bezoek waard, al was het maar om het uitzicht vanuit de Gravity Bar. Vroeg gaan strekt tot aanbeveling – St James’s Gate

Het gebied ten oosten van Custom House Quay aan de Liffey met zijn futuristische kantoorgebouwen, theaters, galerijen en cafés – Dublin 1

Hippe hotels Minder dan 50 euro

Ashfield House (20 Sráid D’Olier), een oase van rust in het centrum op enkele minuten van toeristische trekpleisters zoals Trinity College, Temple Bar en Grafton Street.

Minder dan 75 euro

Trinity Library - Book of Kells

FLASH WL15_2014.indd 14

Het kleine pensionnetje Brewery Hostel (22-23 Thomas Street) ligt op amper honderd meter van de beroemde Guinnessbrouwerij. Continental breakfast is inbegrepen in de prijs.

Grafton Stre

et

Minder dan 100 euro

Browns Hotel (89-90 Lower Gardiner Street) bevindt zich op wandelafstand van Temple Bar en de winkelstraten rond O’Connell Street. De kamers ademen een typische georgiaanse sfeer uit. Erik Cajot

1/04/14 14:58


GENIET VAN 400 M2 WINKELPLEZIER !! GUESS TOSCA BLU LIU JO INNUE NATHAN CRINKLES LA POMME DE LOVELEY MAZARIN YVES RENARD SACCOO NEUVILLE NICA BARDOLINO FIORELLI GIANNI CHIARINI BOO CROMIA OILILY

EXTRA: een KORTINGSBON VAN 5%, geldig op je volgende aankoop ! Dorpsstraat 24 • 3520 ZONHOVEN 011 813 094 Ma. tot za. doorlopend van 9.00 tot 18.00 uur

MAAK KANS OM EEN KUUR TE WINNEN VAN 20 SESSIES. Like de pagina van Figurel Zonhoven en deel ze!

* Lenteactie tijdens de maand april ! WIN UW HANDTAS TERUG!

SPECIAALZAAK IN LEDERWAREN

w w w . s a v a n n a . b e

Stijlvol sporten in Key-Cy

en WIN de waarde terug. Actievoorwaarden: bel Figurel Zonhoven

Comfortabel maar toch een beetje glamorous, dat zijn de “tracksuits” (tweedelig setje) van Key-Cy! Ideaal om te dragen voor elke gelegenheid! Goed voor thuis, maar ook om mee buiten te komen, om te reizen ... Kortom, Key-Cy is dé outfit waar we graag in gezien worden! Ook voor de kleine meid zijn deze beschikbaar. Naar de sportclub of gewoon even stijlvol als mama mogen wezen ....

MAAK NU GEBRUIK VAN ONZE LENTE PROMOTIE* € 325

(* 20 oefensessies +20x huidtherapie in de oxy-cab) Aktie geldig t.e.m. 12/04/2014. Actievoorwaarden: bel Figurel Zonhoven

FLASH WL15_2014.indd 15

Een gezond concept van beweging & voeding

Heuvenstraat 56/1 - 3520 Zonhoven Tel 011 80 30 73 - www.figurel.be 18 jaar TFM ervaring, kwaliteit & service verzekerd

1/04/14 14:58


stad BerinGen

Bijlage 8 - Vlarem

BEKENDMAKING VAN EEN MILIEUVERGUNNINGSAANVRAAG voor de exploitatie VAN EEN INRICHTING VAN KLASSE 1 De burgemeester brengt ter algemene kennis van het publiek dat door de NV EURODESSERTS, gevestigd Lochtemanweg 4 te 3580 Beringen, een aanvraag is ingediend voor het verkrijgen van een milieuvergunning voor het veranderen van de vergunde inrichting voor het bereiden en ontwikkelen van allerlei dessertproducten op basis van zuivelproducten (water, melk, room, kaas, eieren) en additieven (chocolade, fruit, aroma’s) door uitbreiding en wijziging van de inrichting, omvattende: wijziging van de bijzondere lozingsvoorwaarden voor het lozen van bedrijfsafvalwater, namelijk verhoging van de stikstofnorm, wijziging en vervanging van de oude stoomgenerator, uitbreiding van installaties voor het bewerken en verwerken van zuivelproducten, uitbreiding van stoomvaten voor het pasteuriseren van melk, uitbreiding van de koelcapaciteit en grotere variatie aan opslag smeerolie, waarvoor de volgende indelingsrubrieken van het Vlarem van toepassing zijn: •(rubriek 3.6.3.2°): afvalwaterzuiveringsinstallaties, voor de behandeling van bedrijfsafvalwater vergund: de lozing van 11 m³/uur – 208 m³/dag – 76.500 m³/jaar bedrijfsafvalwater in de openbare riolering waarvan: - 1.500 m³/jaar huishoudelijk afvalwater, afkomstig van sanitaire voorzieningen - 10 m³/uur – 200 m³/dag – 75.000 m³/jaar bedrijfsafvalwater, afkomstig van het productieproces wijziging: debietsvermindering van het geloosde bedrijfsafvalwater door besparing in de productie + verhoging van de stikstofnorm nieuwe toestand: de lozing van 11 m³/uur – 193 m³/dag – 69.000 m³/jaar bedrijfsafvalwater in de openbare riolering waarvan: - 1.500 m³/jaar huishoudelijk afvalwater, afkomstig van sanitaire voorzieningen - 10 m³/uur –185 m³/dag – 67.500 m³/jaar bedrijfsafvalwater, afkomstig van het productieproces, dat wordt geloosd na behandeling in een fysico-chemische afvalwaterzuiveringsinstallatie – klasse 2 • (rubriek 16.3.1.2.): koelinstallaties voor het bewaren van producten, luchtcompressoren, warmtepompen en airconditioninginstallaties vergund: 2 luchtcompressoren met een totaal vermogen van 80 kW en 3 koelinstallaties met een totaal vermogen van 553,3 kW – de totale geïnstalleerde drijfkracht bedraagt 633,3 kW wijziging: plaatsing extra koeling en airco’s nieuwe toestand: 2 luchtcompressoren met een totaal vermogen van 80 kW, 5 koelinstallaties met een totaal vermogen van 1.108,9 kW en 2 airco’s met een totaal vermogen van 163 kW – de totale geïnstalleerde drijfkracht bedraagt 1.351,9 kW – klasse 2 • (rubriek 17.3.7.1.): opslagplaatsen voor vloeistoffen met een ontvlammingspunt hoger dan 100°C vergund: opslag van circa 950 liter P4-producten wijziging: wijziging door grotere variatie in smeerolie nieuwe toestand: opslag van circa 1.200 liter P4-producten – klasse 3 •(rubriek 39.1.3°): stoomgeneratoren, andere dan lagedruk stoomgeneratoren vergund: twee stoomgeneratoren met een waterinhoud van respectievelijk 240 liter en 2.600 liter; de totale waterinhoud bedraagt 2.840 liter wijziging: vervangen oude stoomgenerator nieuwe toestand: twee stoomgeneratoren met een waterinhoud van respectievelijk 2.600 liter en 11.120 liter; de totale waterinhoud bedraagt 13.720 liter – klasse 1 •(rubriek 39.2.2°): stoomvaten, met inbegrip van warmtewisselaars vergund: 8 stoomvaten met een waterinhoud van respectievelijk 1.500 liter, 8.870 liter en 6 X 8.000 liter – totale waterinhoud: 58.370 liter wijziging: plaatsen van een extra stoomvat en correctie van de waterinhoud nieuwe toestand: 9 stoomvaten met een waterinhoud van respectievelijk 1 X 1.880 liter, 5 X 8.870 liter en 3 X 9.000 liter – totale waterinhoud: 73.230 liter – klasse 2 •(rubriek 43.1.3.): stoken in installaties, met uitzondering van stationaire motoren en gasturbines. vergund: twee stookinstallaties op aardgas behorende bij de stoomgeneratoren met een warmtevermogen van respectievelijk 2.605 kW en 1.226 kW – het totaal warmtevermogen bedraagt 3.831 kW wijziging: wijziging door vervanging oude verbrandingsinstallatie nieuwe toestand: twee stookinstallaties op aardgas behorende bij de stoomgeneratoren met een warmtevermogen van respectievelijk 2.605 kW en 3.897 kW – het totaal warmtevermogen bedraagt 6.502 kW – klasse 1 •(rubriek 45.6.a.2.a.): bewerking en verwerking van zuivelproducten (melk, boter, eieren, kaas, enz.), volledig gelegen in een industriegebied vergund: inrichting voor het bereiden en ontwikkelen van verse desserts op basis van zuivelproducten en additieven met gebruik van diverse installaties en toestellen aangedreven door motoren met een geïnstalleerde totale drijfkracht van circa 600 kW wijziging: bijplaatsen en vervangen van diverse pompen en installaties nieuwe toestand: inrichting voor het bereiden en ontwikkelen van verse desserts op basis van zuivelproducten en additieven met gebruik van diverse installaties en toestellen aangedreven door motoren met een geïnstalleerde totale drijfkracht van 800 kW – klasse 1 op het kadastrale perceel: afdeling 1, sectie B, nummer 451Y van de stad Beringen, ter plaatse Lochtemanweg 4. De vergunningsaanvraag met bijlagen, ligt gedurende de periode van 03-042014 tot en met 02-05- 2014 ter inzage van het publiek bij de dienst leefmilieu van het stadsbestuur, Mijnschoolstraat 88 te Beringen. Gedurende die periode kunnen bezwaren en opmerkingen schriftelijk worden gericht aan het college van burgemeester en schepenen en mondeling worden meegedeeld aan de burgemeester of aan een door hem aangewezen ambtenaar, die daarvan een door de betrokkene(n) te ondertekenen proces-verbaal opstelt. er wordt geen informatievergadering georganiseerd. te Beringen, op 31 maart 2014 Luc Vrijdaghs secretaris

FLASH WL15_2014.indd 16

Maurice Webers burgemeester

Wonen Parkeerlift

De bouwgrond wordt niet alleen duurder met de dag. De overheid stelt ook dat we tevreden moeten zijn met minder vierkante meters. Wie er een wat ruim bemeten huis wil op plaatsen, vindt vaak geen plekje meer om de auto een onderdak te geven. Misschien biedt de parkeerlift wel de oplossing!

Auto onder klinkers Via een oprit de wagen naast het huis rijden. Dat is het klassieke plaatje. Maar als u de traditionele parking opoffert, komt er plots heel wat ruimte beschikbaar om te gaan bouwen. En als u dan toch aan het graven bent, treft u meteen de nodige schikkingen om uw auto’s te parkeren… onder de tuinbestrating. Natuurlijk bestaat ondergronds parkeren al langer. Maar in het verleden gebeurde dat altijd door middel van een schuine helling waar je verder helemaal niets mee kon doen. Bovendien zaten er aardig wat nadelen aan. Had het gesneeuwd of geijzeld, dan raakte je ‘s morgens niet uit de garage. Een stortbui? Dan was de kans groot dat het water onderaf stroomde, de kelder in. Om ondergronds te parkeren maakt de moderne mens echter gebruik van de autolift. Oorspronkelijk was dat een speeltje voor de happy few die hun Italiaanse sportwagen of hun oldtimer op die manier een plaatsje in de woonkamer konden geven. Maar er zit ook een meer praktisch kantje aan dit concept. Op die manier kan je namelijk een auto in de grond laten zakken, zodat hij uit het zicht geparkeerd staat en geen belemmering meer vormt voor de activiteiten rond het gebouw. De wagen staat dan in een kooiconstructie met een dak dat een verlengstuk is van de bestrating er omheen: tegels, kasseien, klinkers, grind… Dat kan trouwens ook gras zijn. Het deksel is gemaakt van gegalvaniseerd staal en uitgerust met rubberen afdichtingen tegen infiltratie van regenwater. De kooi is stevig genoeg om er een andere auto bovenop te laten staan. Je laat de kooi eerst uit de grond komen, je rijdt je wagen er in en laat het geheel tot onder de omgeving zinken. Ben je even weg geweest met de wagen, dan kan je vanop afstand de heffer in gang zetten zodat het parkeersysteem omhoog komt. De constructie zelf is zeer compact en is doorgaans modulair opgebouwd. Daardoor kan het systeem in de meeste gevallen in heel korte tijd op locatie geïnstalleerd worden. De putdiepte bedraagt zo’n 4 meter. Voor alle soorten wagens is er een oplossing op maat leverbaar. Bij de betere merken zorgen automatische lichtsensoren ervoor dat de wagen altijd in de correcte positie staat. Speciale grondstrips garanderen dat het voertuig stil en stabiel blijft staan, ook als u bijvoorbeeld vergeten bent om de handrem op te trekken. Indien de stroom zou uitvallen, doet een UPS-systeem dienst als noodvoeding voor de lift.

1/04/14 14:58


Morgen: Morgen:

ben ben je je compleet compleet uitgerust uitgerust

E�� �u��� �� m�a� E�� �u��� �� m�a� (�� €40 vo�r����) (�� €40 vo�r����)

E�� �������� ����e� E�� �������� ����e� (�� €1�0 vo�r����) (�� €1�0 vo�r����)

E�� ma�ra� �� j�� af�es��m� E�� ma�ra�vo�r����) �� j�� af�es��m� (�� €5�0 (�� €5�0 vo�r����)

J��� i�e��� �e�bo��� J��� i�e��� �e�bo��� (�� €3�0 vo�r����) (�� €3�0 vo�r����)

r e e n i b e CCoom meblifnjee r zzelf je l! vvoooorrddeeeel!

Morgen wordt pas echt genieten als je compleet uitgerust bent. Dit bereik je door een Morgen wordt pas echt genieten als je compleet uitgerust bent. Dit bereik je door een Auping bedbodem, matras, dekbed en kussen te combineren. Auping bedbodem, matras, dekbed en kussen te combineren. Stel nu jouw ideale combinatie samen en geniet zo van een maximaal voordeel. Stel nu jouw ideale combinatie samen en geniet zo van een maximaal voordeel. De actie is geldig van 15 maart t/m 27 april 2014. Kijk op Auping.be/voorjaarsactie voor de voorwaarden. De actie is geldig van 15 maart t/m 27 april 2014. Kijk op Auping.be/voorjaarsactie voor de voorwaarden.

www.auping.be www.auping.be

meubelen Weg naar Zwartberg 13 I 3530 HOUTHALEN I Tel. 011/60.90.40 I sales@meubelenvangeneugden.be I www.meubelenvangeneugden.be

OPENINGSUREN van 10u-18.30u (dinsdag t.e.m vrijdag) van 10u-18u (zaterdag), van 14u-18u (zondag) van 13u30-18u30 (maandag), woensdag en feestdagen gesloten

ADV-Voordeel-test-v05.indd 1

24/02/14 09:11

ADV-Voordeel-test-v05.indd 1 LIMBURG APRIL.indd 1

24/02/14 09:11 31/03/14 17:08


UW PLAFONDSPECIALIST

OPEN DEUR DAGEN

ZA

12 & ZO 13 april

Sint-Truidersteenweg 572 3500 HASSELT (St-Lambr.-Herk) Tel. 011 59 27 30 Fax 011 31 10 06 Gsm 0497 02 95 05 reno-span@telenet.be www.reno-span.be www.clipso.com

ƒ Het enige echte Zwitsers spanplafond zonder naden ƒ 24 jaar ervaring ƒ Prijzen niet te beconcurreren wegens rechtstreekse aankoop in fabriek ƒ Meewerkend zaakvoerder ƒ Brandveilig M1 - 10 jaar garantie ƒ 3000 referenties beschikbaar Vergelijk en overtuig u zelf !

OPENINGSUREN: Ma-vr: 9u-12u en 13u-17u Za: 9u-12u en 13u-16u Dinsdag en zondag gesloten

Interieur Spanplafonds

U bent die vervelende barsten, dat donkere houten plafond beu? Maar kijk jij er tegenop dat een aannemer, een stukadoor, een elektricien en een schilder een hele maand in je living gaan kamperen. Op dat moment is een spanplafond de ideale oplossing.

Durf weer naar omhoog te kijken Een spanplafond is hoogwaardig en zeer sterk. Het wordt volledig op maat vervaardigd. Het is tussen profielen gespannen die aan de muur bevestigd worden. Bij een uiterst nauwkeurige opmeting en fabricatie krijg je op die manier een feilloos en strak plafond. De plaatsing gebeurt overigens zeer snel en proper. Meestal volstaat 1 dag en kap- of breekwerk komt er niet aan te pas. Doorgaans moet je de meubelen zelfs niet verplaatsen. En ook als deze renovatie (het is ook geschikt voor nieuwbouw) eenmaal voltooid is, blijven er voordelen aan zitten. Het doek is antistatisch en vormherstellend. Het kan met andere woorden

LIMBURG APRIL.indd 2

schokken verwerken en zware lasten dragen, bijvoorbeeld na een waterlek in de bovenliggende verdieping. Het is immers ook waterdicht. In tegenstelling tot pleister of gipsplaten kan je het nieuwe plafond simpelweg afwassen. Schilderen wordt op die manier overbodig. Omdat er geen binnenconstructie aan te pas komt, kan je alle elektriciteitskabels en sanitair mooi op het oude plafond verwerken. Verlichting kan in het doek ingewerkt worden. Verschillende afwerkingen en meerdere kleuren zijn mogelijk. Op die manier krijg je een mooi esthetisch geheel. Het mooiste resultaat bekom je met polyesterdoeken. Een absolute topper binnen die soort is het Clipso spanplafond. Dit

Zwitserse product is een micro-geperforeerd weefsel dat gedekt wordt door polyurethaan. Daardoor is het 15 maal sterker dan PVC. Het is bovendien een plafond dat koud-gespannen wordt, zonder dat de hele ruimte eerst moet warm gestookt worden tot 60 graden. Dat garandeert een ultrasnelle montage, een onverschilligheid voor temperatuurschommelingen en een bijna onbeperkte levensduur. In ruimtes tot 5 meter breed zal je zelfs geen enkele naad zien. Ook in vochtige ruimtes kunnen deze doeken probleemloos gebruikt worden.

31/03/14 17:08


EETKAMER IN EVOQUE OAK MET METALEN POOT : Dressoir 4 deurs Dressoir 3 deurs Bar Tafel Salontafel Tv-meubel

B255 x H84 x D50 cm B193 x H84 x D50 cm B131 x H158 x D50 cm 180/95 - 220/95 B122 x H40 x D80 cm B177 x H44 X D50 cm

Goed zitcomfort aan een betaalbare prijs. PLAFONDLAMP

€ 87,5,-

HOEKSALON IN LEDERLOOK

889,-

voor € (Excl. voetbank) 3 zit + longchair B276 x D210 cm Voetbank B95 x D95 cm

BUREAU

160cm + ladenblok :

€ 190,-

ZITZAKKEN Vanaf

€ 68,-

n

d . t n t n

OPEN OP ZONDAG

Weg naar Zwartberg 13 I 3530 HOUTHALEN I Tel. 011/60.90.30 sales@takeitmeubelen.be I www.takeitmeubelen.be

OPENINGSUREN van 10u-18.30u (dinsdag t.e.m vrijdag) van 10u-18u (zaterdag), van 14u-18u (zondag) van 13u30-18u30 (maandag), woensdag en feestdagen gesloten

LAAT U INSPIREREN OP WWW.TAKEITMEUBELEN.BE

n

EETK AMERS I SALONS I SL A APK AMERS I K ANTOORMEUBELEN I KEUKENMEUBELEN I BEDTEXTIEL HAL MEUBEL EN I DECOR ATIE I GL A ZEN I SERVIES I ZIT Z AK K EN I SIERKUSSENS I ENZ …

LIMBURG APRIL.indd 3

31/03/14 17:09


T

experienced outdoor living

ds verandabouw DS Verandabouw Specialist in woonveranda’s en terrasoverkappingen.

Terrasover kappingen

Surf naar www.dsverandabouw.be voor meer realisaties.

We bring quality sun into your life

Blo

(Grat

Openingsuren: ma-vr: op afspraak za: 14u-18u

The extra room experience

Mo

(Grat

DS Verandabouw IZ Centrum Zuid 3021, 3530 Houthalen-Helchteren T 011/811 812 F 011/811 813 E info@dsverandabouw.be

verandas

I B

Wo n e n Ve ra n d a ’ s e n t e r ra s ove r ka p p i n g e n

Norm

Bij DS Verandabouw is de klant koning. Het Houthalense bedrijf is als geen ander gespecialiseerd in woonveranda’s en terrasoverkappingen. “Wij koppelen het technische aan het esthetische, daarin onderscheiden wij ons”, zeggen zaakvoerders Stefan Pachis en Davy Jacobs.

DS Verandabouw geniet een uitstekende reputatie door zijn professionele en persoonlijke aanpak. Klanten kunnen er rekenen op specifiek maatwerk, van a tot z. Davy Jacobs: “Ons ervaren team begint echt vanaf nul om een ontwerp uit te werken dat volledig op maat en geheel naar wens is van de klant. Bij DS Verandabouw krijg je waar voor je geld en geen doe-het-zelfpakket. Of het nu gaat om moderne, superstrakke, rustieke of Victoriaanse woonveranda’s en terrasoverkappingen, wij zijn thuis in alle bouwstijlen.” Persoonlijke aanpak Hoe gaat het vakkundige team van DS Verandabouw te werk om klanten op hun wenken te bedienen? “Eerst en vooral hebben wij een

LIMBURG APRIL.indd 4

NU 12

Het zonnetje in huis persoonlijk gesprek met de klant”, legt Stefan Pachis uit. “Zo kunnen wij goed nagaan wat zijn algemene wensen zijn: welk doel heeft hij met de veranda of de overkapping voor ogen, waarvoor wordt ze gebruikt? Daarna bekijken onze deskundigen op welke manier de nieuwe constructie technisch en esthetisch het best kan worden geïntegreerd in de bestaande woning. Vervolgens begeleiden wij de klant van het ontwerp tot de bouwvergunning, die wij uiteraard technisch in orde brengen.”

wij volledig in ons eigen atelier. Last but not least werken wij het hele project af tot en met de vloer, de tegels, de verlichting, de elektriciteit en de verwarming. Wilt u voortaan elk seizoen genieten van het zonnetje en het buitengevoel in huis? Vraag dan nu vrijblijvend een offerte aan”, adviseert Stefan Pachis.

Vrijblijvende offerte “DS Verandabouw voert ook aannemingswerken uit zoals de fundering storten, de vloer isoleren, blauwe steen plaatsen en ruwbouwwerken. De veranda of de overkapping fabriceren

DS Verandabouw, IZ Centrum Zuid 3021, 3530 Houthalen-Helchteren, 011 811 812, info@dsverandabouw.be.

31/03/14 17:09


Tactika Industrieweg 1A B-3620 Lanaken

2JA0 AR

LENTE AANBIEDINGEN

Tel.l 0 Tel 089 8 71 43 89 4 21

www.tactika.be

Ma tot vr Ma. vr. 09 09.00 00 u tot 17 17.00 00 u zat. 09.00 u tot 15.00 u alle zondagen open van 10.00 u tot 14.00 u

ONDER DRUK GEÏMPREGNEERDE BLOKHUTTEN voor een LANGDURIGE BETERE BESCHERMING!!! Moderne blokhutten 28mm. (Gratis thuislevering!)

GEÏMPREGNEERD GE BR. BR X DIEPTE 320 x 220 cm 1350€ 32 320 x 320 cm 1575€ 32 420 x 320 cm 1999€ 42 508 x 320 cm 2199€ 50

Nu GRATIS GOTENSET en verankeringssysteem BIJ AANKOOP VAN DEZE BLOKHUTTEN

Cottage blokhut

(Zelf af te halen in onze winkel!)

Blokhutten 28mm. (Gratis thuislevering!)

GEÏMPREGNEERD BR. X DIEPTE + LUIFEL 385 x 295 cm + 90 cm 1850€ 445 x 295 cm + 90 cm 1999€ 508 x 295 cm + 90 cm 2199€ 508 x 385 cm + 90 cm 2350€

VOLLEDIGE NIEUWE QUICK STEP LAMINAAT EN PARKET TOONZAAL ! Va Vanaf nu in onze NIEUWE ttoonzaal verkrijgbaar ! QUICK-STEP PARKET

GEÏMPREGNEERD BR. X DIEPTE + LUIFEL 355 x 355 cm + 295 cm 3299€ 355 x 355 cm + 580 cm 4200€ (extra lange luifel)

VANAF NU TE T K KOOP OOP IN ONZE NZE WINKEL W ONS VOLLEDIG NIEUW ASSORTIMENT TUINMEUBELEN

Normale prij

s: 16,45 €/m 2

NU: SOLDEN 12,99€/m 2

G GROTE O K KEUZE U SPEELTOESTELLEN EN SPEELHUISJES

Bestel ook via onze webshop www.tactika.be LIMBURG APRIL.indd 5

31/03/14 17:09


Mode Jill Boutique

Instant zonneschijn met het juiste lentejurkje! Wat is het meest vrouwelijke kledingstuk ter wereld? Jazeker, een kleedje! Je zet er niet alleen je figuur mee in de verf, maar voelt meteen ook die heerlijk zomerse vibes. Kan je niet wachten tot het kwik écht stijgt? Draag jouw favoriete jurk nu al met een paar panty’s, laarzen en een vestje. Bij Jill Boutique vind je altijd wel een mooie aanwinst die perfect past bij je lichaamsbouw. Laat je alvast inspireren door deze elegante outfits!

1

2

3

Laat de lente maar komen! 1. Lovely lady

2. Aan de kant!

3. Funky fuchsia

Stralen? Dat doe je sowieso in dit geraffineerde kleedje (€ 74) met A-lijn. De schouderbandjes en het taillestukje in knallend fuchsia zorgen voor een pittig detail. Het vrolijke patroon in zwartwit en de leuke strik doen de rest. Kortom, je kan volop genieten van de zon in deze ultravrouwelijke jurk!

De combinatie zwart-wit is een modeklassieker die altijd werkt. Dat bewijst dit getailleerde kleedje (€ 80) tot net boven de knie. Het zwart kleedt mooi slank af en het witte riempje accentueert je taille perfect. De subtiele kanten afwerking aan de schouders geeft je een ingetogen, maar sexy uitstraling. De strikjes zorgen verder voor een speelse afwerking.

Als je gaat voor stijlvolle eenvoud, dan is dit kleedje (€ 98) zonder franjes je op het lijf gesneden. De drukke print met felle fuchsia accenten zorgt voor het ideale tegengewicht. En de rugzijde? Die is verrassend voorzien van een diepe V-uitsnijding. Hiermee zal je sowieso heel wat hoofden doen draaien!

De afgebeelde kledingstukken zijn verkrijgbaar bij Jill Boutique | Kempische Steenweg 179-181 | 3500 Hasselt | tel. 011 23 41 47 | www.jillboutique.be

KEUKENC E N T E R

KG

geusens

w w w. k c g e u s e n s . b e

Keukens badmeubels dressingkasten maatwerkkasten binnendeuren tafels stoelen

Ma, di, do en vr van 9 tot 12 u. en van 13 tot 18 u. Zaterdag van 10 tot 12 u. en van 13 tot 17 u. Zondag van 13.30 tot 17 u. Woensdag en feestdagen gesloten.

LIMBURG APRIL.indd 6

KAZERNELAAN 323 I HELCHTEREN 011/521273 I info@kcgeusens.be

31/03/14 17:09


t f a . n o

e

Wij nodigen u uit ...

om ons gamma deuren, plafonds, laminaat- , parket- en plankenvloeren te komen bekijken

VANHAMEL HOUTHANDEL - ZONHOVEN

Beringersteenweg 50 - ZONHOVEN - T.: 011/813 379 - F: 011/814 315 houthandel.vanhamel@skynet.be - WWW.VANHAMELHOUT.BE Bezoek onze toonzaal: alle dagen van 8.00 - 18.00 u. zaterdag: 9.00 - 12.00 u.

DAKTIMMERHOUT BANKIRAI & IPÉ TERRASPLANKEN ALLES VOOR BOUWER & VERBOUWER EIGEN DENKSTATION

BEPERKTE SERIE RENAULT SCÉNIC R-MOVIE

GEÏNSPIREERD DOOR KINDEREN Dankzij de ingebouwde dvd-schermen keert de rust terug op de achterbank. De Scénic R-Movie, uitgerust met een dvd-speler in de voorste hoofadsteunen, is speciaal ontworpen voor gezinnen die graag op stap gaan. Gedaan dus met ‘Zijn we er bijna?’ en alle kabaal op de achterbank: vanaf nu gedragen uw kindjes zich als engeltjes.

Beperkte Serie Scénic R-Movie Energy TCe 115

Vanaf € 19.840* *Prijs BTWi, korting van € 4.960 inbegrepen, geldig van 01/04/2014 t.e.m. 30/04/2014. www.renault.be

4,1 - 7,4 L/100 KM. 105 - 179 G CO2/KM. Milieuinformatie [K.B. 19.03.2004] op www.renault.be. RENAULT DEALERS IN LIMBURG BERINGEN PAESMANS AUTOGROEP 011/45.84.00

HERK-DE-STAD

HOUTHALEN - OOST

PAESMANS AUTOGROEP 013/35.99.00

GARAGE R. DE CABOOTER 089/38.27.29

PEER (KLEINE BROGEL) E.J. AUTO'S 011/63.23.70

MAASMECHELEN REMA CARS 089/77.09.70

BREE PAESMANS AUTOGROEP 089/73.02.00

HEUSDEN - ZOLDER KWANTEN MOTORS 011/42.47.10

LOMMEL KELGTERMANS 011/54.42.15

WELLEN WELLEN MOTORS 012/74.72.27

BOCHELT (KAULILLE) GARAGE DECKERS 011/44.72.00

HASSELT PAESMANS AUTOGROEP 011/24.09.00

HOUTHALEN - HELCHTEREN KEMPEN MOTORS 011/60.88.88

PEER GARAGE LENDERS 011/63.16.50

ZELEM GARAGE EYKENS 013/44.11.23

MAASEIK VANDERSTUKKEN 089/56.84.21

111-9913_FlashLimburgLifestyle6Edities_190x136 V2.indd 1

LIMBURG APRIL.indd 7

25/03/14 15:41

31/03/14 17:09


CoolStuff

Gebreide wondersloffen 1

Of Luis Suárez er beter door gaat voetballen, moeten we afwachten. Hij is het uithangbord van de kleurrijke Adidas Samba Primeknit, de eerste gebreide voetbalschoen. Prijs: 270 euro. www.adidas.com

Tien coole spullen voor vrouwen, mannen en kids. Stuk voor stuk outstanding, speciaal en hip.

2

Let’s go turbo!

De Switch & Go Dino’s breiden uit met een lanceerbaan en vier Turbokarakters. Stuk voor stuk voorzien van oergeluiden, slimme weetjes en een flinke dosis uitdaging. Prijs: 10,95 euro. Bij de speelgoedwinkel.

Blingbling voor vrouwen 3

Juwelenontwerpster Salima Thakker staat bekend om unieke sieraden. De Modular armband van 18 karaat goud met diamanten is op maat van fortuinlijke vrouwen. Prijs: ca. 29.000 euro. www.salimathakker.com

Kristal met een geurtje 5

4

Militaire look

Het Amerikaanse mode-icoon Marc Jacobs is tuk op vintage. De goeroe pakt uit met een nieuwe lentecollectie horloges. Erg stoer is de Larry Strap 46mm, een zwarte chronograaf.

Absolute sensualiteit en absolute glamour. Bright Crystal Absolu van Versace is de intense versie van een van de meest geliefde juwelenparfums in de wereld. Prijs: 49,50 euro. Bij de betere parfumerie.

Prijs: 275 euro. www.marcjacobs.com

LIMBURG APRIL.indd 8

31/03/14 17:09


VERANDAZONWERING

SCREENS

ONTDEK ONZE TRENDY MODE VOOR COMMUNIE- EN TROUWFEESTEN

IS GRATOR T oop MO aank rm-

ZONNESCHERMEN

bij ika en kn van esysteem

5%

KO op veRTING ran zo Acties geldig tot 21/5/2014

danwer in screegen en ns

Herent 90 • Neerpelt • T. 011/64 27 63

Openingsuren toonzaal: weekdagen van 9-17u. zaterdag van 10-17u. donderdag en zondag gesloten

Weg naar As 193 • Genk • T. 089/35 00 25 Openingsuren toonzaal: dinsdag tot zaterdag van 10-17u. • zondag en maandag gesloten

lim-elec@skynet.be • www.lim-elec.be

elke 1e vrijdag van de maand

3 ijscoupes voor een klein prijsje met gratis tal van zoetigheden en likeurtje Ambachtelijk chocolade eieren en heerlijk gevulde manden

TIEVISHOEVE Groenstraat 11, 3660 Opglabbeek, 089 85 41 76 tievishoeve@skynet.be - www.tievishoeve.be OPENINGSUREN : winkel : alle dagen 9-18 u. zaterdag 9-17 u. • woe. en zon. gesloten ijssalon : alle dagen 11-21 u. zondag 13-21 u. • woensdag gesloten Tievishoeve is gelegen aan het fietsroutenetwerk tussen nummer 39 en 70, en aan ruiterknooppunt tussen nr 80 en 82

LIMBURG APRIL.indd 9

Kempische Steenweg 179 3500 Hasselt Tel.: 011 23 41 47 Open: ma-za: 9.30 - 18 u. 1ste verdieping: Outlet Store

Vind ons op Facebook

www.jillboutique.be

31/03/14 17:09


CoolStuff

6

Wij willen chillen

Kids weten wat ze willen. De Cacoon is ideaal om binnen of buiten plezier te maken en te relaxen. Een chillout-plek die dienst doet als schommel, hangmat, kamp én tuinstoel. Prijs: 299 euro. www.hebeco.be

7

Balletje slaan

Jij steelt de show met de Boss Green SP14 Gioves. Dé golftas voor je waardevolle clubs. Waterdichte vakjes voor een scorekaart, drinkbeker of paraplu maken de trolley compleet. Prijs: 469 euro. www.hugoboss.com

8

Retro op wielen

De EVE Concept is waanzinnig hip. Inspiratiebron? De Honda SS uit 1967. Oplage? Slechts 9 exemplaren. Komt op de markt met een cilinderinhoud van 90 cc tot 125 cc. Prijs: vanaf 4600 euro. www.banditnine.com

9

Piano aan de muur

De Piano van designer Patrick Séha is een veelzijdige garderobe en kapstok met inklapbare haken van eik of beuk. Beschikbaar in smalle of brede versie in diverse kleuren. Prijs: vanaf 1195 euro. www.peruse.be

10

Scherpe doortrapper

Een pizzasnijder in de vorm van een fixie? Deze doortrapper heeft twee vlijmscherpe wielen die door elke pizza klieven. Er zijn twee varianten, Watermelon en Bumblebee. Prijs: 17,95 euro. www.doiydesign.com

LIMBURG APRIL.indd 10

31/03/14 17:10


DMR

Zetelstoffeerder

MEER DAN STOFFEERWERKEN

Vak- en maatwerk van de bovenste plank

www.dmr-stoffeerder.be

• Herstofferen van zetels, banken en stoelen • Maatwerk volgens wens van de klant • Boxsprings en hoofdborden van bedden • Herstellingen aan huis mogelijk • Ontkleuren en kleuren van zitmeubelen, kleur naar wens

• wij komen aan huis • gratis vrijblijvende offerte • goede prijs-kwaliteitsverhouding • ruime keuze stoffen en (kunst)leder • diverse kleuren en uitvoeringen • oog voor detail * maatwerk

Neyens Danny

Heidestraat 44

FOMA CENTER Heuveindeweg 64 - 3520 ZONHOVEN (langs grote weg Hasselt-Eindhoven)

Tel. 011/81 61 00 - Fax 011/81 61 11

3660 Opglabbeek

MEER DAN 30 JAAR ERVARING

0477 61 75 65

089/85 66 63

Stap in het leven!

Alle dagen open, ook zaterdag & zondag

AUTOCLAAF DRUK GEÏMPREGNEERD - ONDERHOUDSVRIJ - MILIEUVRIENDELIJK

LENTE-OPENDEURDAGEN

Schimmelnagel behandeling

Tijdens de maand april

Duidelijk zichtbare verbetering in slechts

FIKSE KORTINGEN OP ONS VOLLEDIG AANBOD

één

behandeling.

GRATIS ADVIES - GRATIS LEVERING - GRATIS HOUTEN BLOEMBAKKEN EN LUIKEN Resultaten

Minder dan

10 minuten per voet.

WIJ GEVEN 10 JAAR WAARBORG !

LIMBURG APRIL.indd 11

Informeer vandaag nog om te zien of de Pinpointe Footlaser geschikt is voor u! www.beautyhealthyfeet.be

+32(0)491/93 92 02

31/03/14 17:10


noten_dit is de juiste_new_Opmaak 1 27/01/14 10:06 Pagina 1

LIMBURG APRIL.indd 12

31/03/14 17:10


Flashlights

Luc Vanroye en Roberto Pilotto zijn al enkele jaren wereldwijd distributeur voor SUNNYHEAT infrarood verwarming. Sinds kort zijn ze ook verdeler van een revolutionaire Amerikaanse vorm van vensterisolatie. Het ‘hitteschild’ werd speciaal voor de NASA ontworpen. Rolgordijnen of lamellen blokkeren in de winter de koude en houden de warmte binnen. In de zomer zorgen ze voor het omgekeerde effect, terwijl je toch naar buiten kunt blijven kijken. Vind je lokale verdeler van deze innovatie via www.sunnyheat.com.

SUNNYHEAT

Al sinds 1983 is Marina Cuypers voortdurend op zoek naar de meest uiteenlopende vormen van lichaamsverzorging en het beste op het vlak van gegarandeerde afslanking. Onlangs ontdekte ze weer een nieuw vooruitstrevend apparaat. De Cosmesthetics C-CAV Pro werkt op basis van cavitatie met ultrasound golven en bestrijdt vetcellen op een veilige, volledig pijnloze, maar zeer effectieve manier. Neem voor een intakegesprek contact op met Jolien of Marina.

CUYPERS

Cuypers Bruincenter & Schoonheidsinstituut - Winterslagstraat 79 Genk - T. 089/35 97 92 - www.schoonheidsinstituutcuypers.be

De Verfcentrale in Genk heeft een nieuwe zaakvoerder. Voortaan kan je bij Peter Lathouwers terecht voor alle verven, vloer- , muuren raambekleding. Hier vind je enkel professionele merken (Sigma, Trimetal, Sikkens, Herbol, Quickstep, Arte,...) van de hoogste kwaliteit, aan de scherpste prijzen. Een eigen huismerk maakt het plaatje compleet. Goed materiaal is het halve werk, en zorgt voor een fraai resultaat. Peter neemt graag de tijd om je bij te staan met raad en daad, die voortvloeit uit een schat aan beroepservaring.

DE VERFCENTRALE

summer 2014

Sunnyheat - Zepperenweg 215 - Sint-Truiden - info@sunnyheat.com

Stokrooieweg 71a • 3511 STOKROOIE-HASSELT, Tel. 011/25 10 62 OPEN: van 9u30 - 12u en 13u - 18u. Zaterdag: doorlopend van 10u - 18u. Gesloten: zondag en maandag tot 13u.

GRATIS PARKING

Henry Fordlaan 86/3 - Genk - T. 089/75 75 10

LIMBURG APRIL.indd 13

31/03/14 17:10


Sfeer

met

MERAL

Zó flashy zat u nog nooit op de fiets!

€55 incl. btw rt ko et kk Pa korte broek korte mouw en

Gratis meten en maken van gordijnen en overgordijnen

Het perfecte geschenk !

€70 incl

. btw

Pa

lange mouw enkket lang lange broek

te set lange Comple e mouw en

Meral

Kempische steenweg 173/3 3500 Hasselt - Tel. 011/21 21 43

www.gordijnenmeral.be

elke dag open van 9-12 & 13-18 uur zaterdag van 10-12 & 13.30-17 uur woe & zondag gesloten

Trui lang bretelbroek mouw + trui korte k en korte broe

€125 incl. btw

Flash Magazine schenkt per tenue een deel aan een goed doel !!! Interesse? mail naar info@publiek-flash.be

Wij hebben sinds kort ook stoffen van De Ploeg

REVAM

LOSSE KUSSENSFABRIEK

BEWAAR MIJ

Losse kussens voor eiken salons, ook maatwerk ! Losse overtrekhoezen voor veranda-kussens !

VANAF

49 € PER STUK

Al onze kussens zijn verkrijgbaar in zeer sterke kwaliteitsstoffen, alsmede in zwaar leder ! We hebben een groot aantal kleuren op voorraad !

• opmaken van zetels en salons in stof of leder • opmaken van stoelzitten allerhande • opmaken van relaxzetels in stof of leder • opvullen van zitkussens van lederen salons in Bultex Alle dagen open van 10u tot 18u. Zaterdag van 10u tot 16u. Zondag gesloten

Meeuwerbaan 69 PEER-WAUBERG 011/79 11 88

LIMBURG APRIL.indd 14

ALLE KUIPKUSSENS OP MAAT GEMAAKT

31/03/14 17:11


Wonen Cocoon Interior

Liefhebbers van een landelijk interieur, afgewerkt met de meest duurzame en kwalitatieve materialen, vinden vlot hun weg naar Cocoon Interior. Zaakvoerster Heidi Goyvaerts staat al 25 jaar in het vak. Zij deelt haar passie voor smaakvolle interieurs met de talrijke klanten die er over de vloer komen.

Passie voor landelijk interieur service. Mijn jarenlange ervaring als verkoopster, decoratrice en ontwerpster komt daarbij goed van pas.”

Sinds eind 2010 is Cocoon Interior aan de Kempische Steenweg in Hasselt een fijn adresje. In het prachtige pand stap je binnen in een wonderbaarlijke wereld van stijlvolle landelijke meubelen en decoratie. “Onze grote toonzaal van 500 vierkante meter is onderverdeeld in 13 kamers, die één voor één volgens een eigen concept zijn ingericht. Bij Cocoon Interior krijgt elke klant een persoonlijke

LIMBURG APRIL.indd 15

Unieke collectie meubelen Samen met haar gezin draagt Heidi Goyvaerts zorg voor de eigenschappen waarvoor Cocoon Interior synoniem staat. “Wij combineren een eigen stijl, knusse sfeer en onmiskenbare klasse met kwaliteit, duurzaamheid en een professionele aanpak. Onze ruime en unieke collectie meubelen is in eigen huis ontworpen. Ze zijn ambachtelijk vervaardigd van massief hout – eik of grenen – en vakkundig handgeschilderd, gekleurd of geborsteld. Nieuw in ons aanbod zijn de inbouwkasten en badkamermeubelen.”

Ieder meubel is verkrijgbaar naargelang de smaak van de klant, met keuze uit verschillende deuren, kroonlijsten, beslag, patine en panelen. Cocoon Interior is ook gespecialiseerd in maatwerk aan uiterst klantvriendelijke prijzen. In de gezellige toonzaal ontdek je eveneens een zorgvuldig samengesteld assortiment van decoratieartikelen, met onder meer sfeervolle verlichting van topmerken zoals Tierelantijn, Judeco en HLM. Spring eens binnen en laat je inspireren. Heidi, Dominique, Philip en Staf verwelkomen je graag. Cocoon Interior, Kempische Steenweg 590, 3500 Hasselt (Kiewit), 011 76 10 38, info@cocoon-interior.be, www.cocoon-interior.be.

31/03/14 17:11


Kleur en win

DUOTICKETS

Stuur de tekening voor woensdag 23/04 naar Uitgeverij Intermedia nv, Brugstraat 24-1, 3580 Beringen. U kan deze ook afdrukken via onze website www.publiek-flash.be/kleurwedstrijd De winnaars worden persoonlijk verwittigd.

Naam:

........................................................................................................................................................

Tel.:

........................................................................................................................................................

Straat:

........................................................................................................................................................

Leeftijd:

........................................................................................................................................................

Gemeente:

........................................................................................................................................................

E-mail:

........................................................................................................................................................

LIMBURG APRIL.indd 16

31/03/14 17:11


HEZO IS HET SPREKEND ARGUMENT VOOR, JE GOED VOELEN IN JE VEL. Het is onze wens en onze droom om fit te zijn en gezond te blijven, het werk even te vergeten, plezier te hebben, te bewegen, vrienden te treffen, actief te leven ... Kortom voor al van onze leden is het daarom alle dagen een beetje vakantie op HEZO.

DOE JE WAT VOOR JE LIJN? OF TREK JE ER EEN STREEP DOOR?

Pijn in de rug, verkrampingen van de nek, 80% van de bevolking heeft hier last van. Hoofdoorzaken zijn het gebrek aan dagelijkse beweging en het verzwakte spierstelsel van de rug. VOORKOM DIT DOOR REGELMATIGE FITNESSTRAINING!

ACTIE ! DENK AAN JE RUG VOOR JE HEM VOELT !

SENIOREN

WORDEN BIJ ONS DEZE MAAND EXTRA IN DE WATTEN GELEGD

OOK WIJ HOUDEN ONS FIT IN HEZO OM GEZOND ONZE KLEIN(E)KINDEREN TE ZIEN OPGROEIEN ...

TOT 25% KORTING OP AL

ONZE LIDMAATSCHAPPEN OF BEURTENKAARTEN

POWER PLATE 10 + 2 20 + 5 30 + 10

Wij volgen 2 à 3 keer/week een tof seniorenprogramma om onze levenskwaliteit en gezondheid te verbeteren. Met klachten zoals o.a. osteoporose, artrose, diabetes, lage rugklachten, longaandoeningen, hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk.

Kom langs op dinsdag 15/04/2014 of donderdag 17/04/2014 om 10u00 of op afspraak. We verwelkomen u met een tasje koffie op een volledige rondleiding in ons centrum.

GRATIS

50+ 60+ 70+

ACTIE !

Voor inlichtingen en reservatie : 011-42 49 24 en vraag naar Danny.

www.hezo.be Beringersteenweg 11b • 3550 HEUSDEN-ZOLDER Tel. 011/42.49.24 • info@hezo.be OPEN: ma. - wo. - vr. : 10u - 23u., di. - do.: 9u - 23u., za.: 9.30u. - 18u., zo. 10u - 14u.

HEZO 15_2014.indd 1

1/04/14 15:20


Reizen India

Koolmijnlaan 141 - HEUSDEN-ZOLDER - 011-57 23 45 WWW.DEGREEVE.BE UURWERKEN: ADIDAS ALFEX ARMANI BALMAIN CALVIN KLEIN CASIO DIESEL ESPRIT DKNY FESTINA FLIK  FLAK G U E S S HOLLER

H U G O B O S S LOTUS MICHAEL KORS OFFICINA DEL TEMPO OLIVIER STRELLI RADO RODANIA SEIKO STORM S W A R O V S K I SWATCH TIMBERLAND TISSOT TOMMY HILFIGER TW STEEL JUWELEN: AMICI BRUCE BRONZALLURE D O R A D U LC I N E A ESPRIT F L A N D E R S GENTO JEWELS GUESS KIPLING INNOCENCE LOTUS STYLE MEMOIRE NAÏOMY NONA ORAGE PA N D O R A RIZIT S TO R M S WA R O V S K I TI SENTO VIVENTY

Je leven is nooit meer hetzelfde nadat je in India bent geweest, aldus Edward Morgan Forster, de auteur van A Passage To India. Het land is een aanslag op je zintuigen. De Indiase geuren zijn nergens mee te vergelijken, de kleuren zijn overweldigend en de geluiden zijn betoverend.

KIPLING

TROUWRINGEN:

AURODESIGN

AMICI ALLER SPANNINGA

D ’ E U X X

DORA DESIGN MEMOIRE NICKY VANKETS

TWO COLLECTION TRADITIONS CRYSTAL:

SWAROVSKI AANSTEKERS & PENNEN: DUPONT

Communie of Lentefeest

India, fascinerend land van uitersten India beschrijven is geen sinecure. Het land is even groot als Europa en geen enkele andere bestemming ter wereld is zo indrukwekkend en kleurrijk. Noord-India en Rajasthan oefenen een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit. De gidsen van De Blauwe Vogel hebben deze regio’s al meermaals bezocht en ze begeleiden je op een schitterende rondreis met alle hoogtepunten: Delhi, Mandawa, Bikaner, Jaisalmer, Jodhpur, Ranakpur, Udaipur, Eklingij, Jaipur, Ranthambore, Fatekpur Sikri en Agra. De hoofdstad Delhi is de ideale toegangspoort tot het land. Deze miljoenenstad bezorgt je in alle opzichten een cultuurschok. In het Nationaal Park van Ranthambore neem je deel aan een avontuurlijke jeepsafari. Exclusief voor deze rondreis is de prachtige treinrit van het Nationaal Park naar Bharatpur. Je brengt ook een uitvoerig bezoek aan Rajasthan, de legendarische deelstaat waar prinsen of maharadja’s ooit de plak zwaaiden. Hun forten en paleizen getuigen van een onvoorstelbare luxe en rijkdom. Afreis op zaterdag 15 november, 16-daagse rondreis voor slechts 2590 euro (toeslag eenpersoonskamer: 490 euro). Inbegrepen: rechtstreekse non-stopvluchten van Brussel naar New Delhi en terug, volpension, alle excursies en inkomgelden, visum, overnachtingen in Heritage Hotels en in kwalitatieve 4-sterrenhotels en Nederlandstalige begeleiding door De Blauwe Vogel. Gratis themadag

32 ETALAGES KIJKPLEZIER, VRIJE INGANG Dinsdag t/m vrijdag: van 9-12 en 13.30 - 18.30u • zaterdag doorlopend open van 9 - 18u • zondag en maandag gesloten

FLASH WL15_2014.indd 18

Kom alles te weten over deze fascinerende reis naar Noord-India en Rajasthan op de themadag op donderdag 24 april om 15 uur in het auditorium van De Blauwe Vogel (ingang naast het kantoor). De toegang is gratis, vooraf reserveren is gewenst. De Blauwe Vogel 1609 Reisfamilie Carlier, Luikersteenweg 62, 3800 Sint-Truiden, 011 705 500, www.deblauwevogel.be.

1/04/14 14:58


IEUWE ONTDEK EEN N MUZIEK MANIER OM JE N, TE BELUISTERE TE DELEN EN N TE APPRECIËRE Samsung Shape is een draadloos audio systeem met ondersteuning van Dual Band Wifi, Bluetooth en NFC. Bedien al je speakers op hetzelfde ogenblik via Wifi en de bijhorende app, of neem de controle over 1 enkele speaker via NFC of Bluetooth. Muziek beluisteren zoals jij het wil was nog nooit zo gemakkelijk. A B

C

Kan individueel gebruikt worden of samen als deel van een systeem. Beheerd draadloos meerdere speakers en geeft je de mogelijkheid om je speakers te koppelen met compatibele Samsung TVs. Stream muziek, pas het volume aan, blader door je muziekbibliotheek, zet de speakers aan of uit. Dit alles met 1 eenvoudige app.

n s ,

e .

o n e

n f

Heusden Ronny Oyen

rotec nv

electro & it

FLASH WL15_2014.indd 19

Afbeeldingen, prijzen en teksten onder voorbehoud – alg. voorwaarden zie winkel – Zolang de voorraad strekt en niet cumuleerbaar met andere promoties - * BTW en recupel incl.

GRATIS LEVERING EIGEN HERSTELDIENST

Koolmijnlaan 179, Heusden-Zolder 011/57 23 19, info@ronnyoyen.be ma-vr 9-18.30u/za tot 18u

1/04/14 14:58


PUBLIEKTREKKERS

ZONHOVEN

THEATER

Oorlogsgeleerden

vrij 11/04/14 om 20:15

GC Tentakel , Kneuterweg 2

UITSTAPPEN

De held in je eigen verhaal

van 14/04/14 tot 18/04/14

Inana , Elstrekenweg 71

HOUTHALENHELCHTEREN

BEURZEN

Braderie Helchteren

ma 14/04/14 van 10:00 tot 18:00

Centrumstraten , Kazernelaan z/n

LEZEN

De lente? Alles naar de knoppen?!

woe 16/04/14 van 14:00 tot 16:00

Limb. Landschap vzw, Hengelhoefdr. 6

PODIUM

Lodewijk, de koningspinguÔn

vrij 11/04/14

CC MUZE , Dekenstraat 40

BEGELEIDE UITSTAP

Dauw en ontbijtwandeling in Bolderberg

zo 13/04/14 van 07:00 tot 10:00

Boswachtershuisje , Terlaemenln 1

CONCERT

Kim in the Middle - cd-release ‘Open and Close’’

zo 13/04/14 om 20:15

CC MUZE , Dekenstraat 40

CINEFIEL

Soundtracks. De kracht van muziek bij verhalen.

woe 16/04/14 om 13:30

Bibliotheek , Kapelstraat 1

TONEEL

Kunstverkennend Wild - ‘A la flamande’

do 17/04/14 om 20:00

CC MUZE , Dekenstraat 40

PARTY EN FUIF

De Fuif van toen

vrij 11/04/14 van 20:00 tot 02:00

Ringlaan , Ringlaan 2

PARTY EN FUIF

Klein Tenten Fuif

za 12/04/14 van 14:00 tot 17:00

Tent Ringlaan Lummen , Ringlaan 1

PARTY EN FUIF

Ferm Tenten Fuif

za 12/04/14 van 21:00 tot 04:00

Ringlaan , Ringlaan 2

BEGELEIDE UITSTAP

Planteninventarisatie

woe 16/04/14 om 19:00

De Theepot-parking , Ashoekstraat

HEUSDENZOLDER

LUMMEN  MELDERT

BERINGEN  KOERSEL  PAAL  BERVERLO

BEGELEIDE UITSTAP

Natuurstudie en -beheer in de Vallei v/d Zwarte Beek

di 15/04/14 om 14:00

De Watersnip , Grauwe Steenstr. 7/2

PODIUM

Bart Cannaerts

vrij 11/04/14 om 20:15

Casino Beringen , Kioskplein 25

CONCERT

Rob de Nijs

za 12/04/14 om 20:15

Casino Beringen , Kioskplein 25

BEGELEIDE UITSTAP

Ochtendwandeling

zo 13/04/14 om 06:00

De Kluut , Bosstraat z/n

EXPO

AD ARMA!

zo 13/04/14 van 14:00 tot 17:00

Marijke Henkens , Mulderstraat 19

LEOPOLDSBURG  HEPPEN

CONCERT

Orbis in Concert 2014

za 12/04/14 van 19:30 tot 22:00

CC Leopoldsburg , Kastanjedreef 1

DANS

Show: Spirit of the Dance

di 15/04/14 om 20:15

CC Leopoldsburg , Kastanjedreef 1

CONCERT

Concert: Rockin’ On Heaven’s Door

do 17/04/14 om 20:15

CC Leopoldsburg , Kastanjedreef 1

CONCERT

Kleinkunsteiland

za 12/04/14 om 20:15

Neos Leopoldsburg , Bremstraat 23

BUITEN

Eindetocht

di 15/04/14 van 07:00 tot 15:00

Buurthuis Heppen , Heidestraat 65

Apps van de week

DRAWNIMAL:

BEESTIG LEUK Met Drawnimal kun je een iPhone of iPad op een vel papier leggen en om het apparaat heen tekenen. Zo creëren kinderen een fantasiebeest met staarten, poten of een zelfbedacht lijf. Drawnimal pakt uit met 23 verschillende dieren, zoals een alligator, een beer en een kat. Als je op hun hoofd tikt, blaast de walvis bijvoorbeeld luchtbellen. (iOS)

FLASH WL15_2014.indd 20

TIMEHOP:

DUIK IN HET VERLEDEN Timehop laat je zien wat jij een of meerdere jaren geleden deed. Dat doet deze app door je geschiedenis op sociale netwerken – Facebook, Twitter, Instagram en Foursquare – en in jouw fotogalerij te bekijken. Daarnaast kun je via de Dropbox-integratie je desktop laten scannen op foto’s en afbeeldingen die destijds zijn gemaakt. (iOS en Android)

JET LAG ROOSTER:

SLAAP WEL!

Reizen is leuk, maar als je van tijdzone wisselt dan is een jetlag erg vervelend. Jet Lag Rooster helpt door aan te geven wanneer je moet gaan slapen. De berekeningen zijn gebaseerd op universitair onderzoek. De app meldt ook wanneer je jezelf moet blootstellen aan zonlicht want dit zou de effecten van een jetlag verminderen. (iOS en Android)

1/04/14 14:58


BENZINEGRASMAAIER MB 545 V

€ 679

€ 769

+ gratis

KOM ONZE MACHINES TESTEN EN OVERTUIG UZELF

NAAM VAN DE WINKEL

BENZINEGRASMAAIER MB 545 V

€ 679

STRAAT • PLAATS TELEFOON • WEBSITE

ERKEND VAKHANDELAAR

KWALITEIT • ADVIES • SERVIC

Deze actie is geldig van 01/03/2014 tot 30/06/2014.

€ 769

+ gratis

KOM ONZE MACHINES TESTEN EN EN OVERTUIG UZELF KOM ONZE MACHINES TESTEN OVERTUIG UZELF

NAAM VAN100DE WINKEL BIESTSTRAAT • 3550 HEUSDEN-ZOLDER

STRAAT • PLAATS T. 011/53 72 71 • INFO@MACHINEVRIEND.BE TELEFOON • WEBSITE

ERKEND VAKHANDELAAR Deze actie is geldig van 01/03/2014 tot 30/06/2014.

KWALITEIT • ADVIES • SERVICE

ERKEND VAKHANDELAAR

KWALITEIT • ADVIES • SERVICE

tie is geldig van 01/03/2014 tot 30/06/2014.

TUINHOUT

palen • planken • schommels • kastanje afsluiting • poorten • carports • picknicktafels • tuinhuizen • enz. ...

OPENDEURDAGEN:

za 12 en zo 13 april (10.00u - 18.00u) Mijnlamphof 1 I IZ ‘De Schacht’ I 3550 Heusden-Zolder

Uitzonderlijke kortingen tijdens deze dagen!!!

belwoodbvba.be • 011 76 46 47

FLASH WL15_2014.indd 21

1/04/14 14:59


B e a u t y Ve r zo rg d d e co l l et é

Geen enkele man zal het wellicht toegeven, maar onwillekeurig worden de ogen van de kerels altijd aangezogen door een fraai decolleté. Mooi betekent in dit geval niet per se groot of pront. Wel: een gesteunde boezem onder een huid die zo min mogelijk getekend wordt door rimpels. En toch vergeten vrouwen vaak om er de nodige aandacht aan te besteden. Zonde! We hopen met z’n allen dat we de komende maanden veelvuldig kunnen genieten van de zon. Maar op dat moment wordt ook ons decolleté blootgesteld aan die grote gouden bol. En laat nu net de huid rondom de hals erg dun zijn. Extra bescherming is meer dan welkom. De boezem heeft nood aan vocht en hydratie. Anders worden rimpels onvermijdelijk. De borstpartij is samen met de handen en de hals één van de zones van een vrouwenlichaam die het snelst verouderen. En meerdere horizontale lijntjes zijn nu eenmaal minder appetijtelijk dan één mooie verticale streep. Laat ons echter een kat een kat noemen: het natuurlijke proces kan je nooit helemaal een halt toeroepen. Je kunt het alleen maar vertragen. Een lichtere huid is iets gevoeliger voor decolletérimpels. En dus moet

Streven naar een fraai uitstalraam om de doorbloeding te verbeteren en de huid steviger te maken. Simpele maar effectieve oefeningen om de borstspieren te verstevigen zijn push-ups en bankdrukken. Of ga zwemmen. Je doet echter ook veel goed door enkele minuten per dag je handpalmen krachtig tegen elkaar te zetten terwijl je zit of staat. Je kunt de natuur ook wel degelijk helpen door een goed passende beha te dragen, of een badpak met dezelfde eigenschappen. Te groot of te klein? Dan worden je pronte appeltjes of peren niet voldoende ondersteund of juist afgekneld. Vergis je trouwens niet: een push-up bustehouder mag dan wel heel erg sexy lijken, eigenlijk is het geen zegen voor je boezem. De borsten worden immers voortdurend tegen elkaar gedrukt, met rimpelvorming tot gevolg.

de groep dames met een dergelijk velletje extra voorzichtig zijn in de zon. Ze doen er goed aan om de huid zoveel mogelijk te bedekken met kleding. Op z’n minst moet er goed gesmeerd worden met zonnebrandcrèmes. Een andere antirimpeltip: stoppen met roken. Goede voeding blijft hoe dan ook de hoeksteen van een gezonde huid. Door anderhalve tot twee liter water per dag te drinken hydrateer je de huid van binnenuit. Maar het is ook een must om ze langs de buitenkant te bevochtigen. Smeren dus, met een verzorgende crème, specifiek bedoeld voor die zone. Of gewone gezichtscrème. Als je één keer per week scrubt om de dode huidcellen te verwijderen, ziet je decolleté er altijd mooi zacht en glad uit. Masseer je borsten in de douche met een stevige straal koud water

MATRAS- EN WATERBEDCENTRUM Hofeinde 14 I ZOLDER Tel. 0478/23 37 61 Enkel open op : zaterdag van 10 - 18 u. zondag van 10 - 18 u. OF OP AFSPRAAK !

GRATIS LEVERING AAN HUIS GRATIS OPRUIMEN VAN JE OUDE MATRAS. OOK VERVANGING VAN WATERMATRASSEN !

TERLAEMEN Hier is ’t

vanaf €

1599,-

E 314

Afmeting: 180 X 220 Stabiliteit naar keuze

BERINGEN

SOFTSIDE WATERBED HASSELT

RUIME KEUZE ! BESTE KWALITEIT ! BESTE PRIJS ! EIGEN FABRICAGE MAATWERK SNELLE, DEGELIJKE SERVICE

BRUSSEL LEUVEN

GENK-AKEN

ZOLDER CENTRUM

WATERBEDDEN I MATRASSEN I BOXSPRINGS I LATTENBODEMS I HOOFDKUSSENS I DEKBEDDEN I SENIORENBEDDEN

FLASH WL15_2014.indd 22

1/04/14 14:59


MILLENNIUM GOLF

Op z’n Paasbest

met ons subliem Paasmenu ! Kom genieten van ons heerlijk

m

Aspergemenu geserveerd vanaf woensdag 9 april Lentehapje ••••• Gebakken kalfszwezerik met asperges en peterselisabayon ••••• Aspergesoepje met grijze garnalen ••••• Lamsfilet met gefrituurde asperges ••••• Dessert van de chef

50 € 68 €

/pp

/pp met aangepaste wijnen

Vo ASPERor het GEM en het ENU PAASM E reservaNU is gewen tie st.

Paasmenu geserveerd op vrijdag 18 april van 18.00u - 22u. zaterdag 19, Paaszondag 20 & Paasmaandag 21 april van 11.30u. - 22u.

Lentehapje ••••• Gepocheerd eitje met sojascheuten en gerookte zalm ••••• Geschubde kabeljauw met spinazie en mosterd ••••• Lamsrumsteak verse groenten en tomaat ••••• Paasdessert

35 4 gangen: € 45 3 gangen: €

/pp /pp

50 • € 63 •€

/pp met aangepaste wijnen

/pp met aangepaste wijnen

Donckstraat 30 • 3583 Paal-Beringen T. 013 61 89 53 info.penja@gmail.com

www.brasseriemillennium.be Alle dagen open vanaf 10u.

FLASH WL15_2014.indd 23

1/04/14 14:59


wachtdiensten

Allerlei

Begrafenissen

WITTERS & BAERS DOKTERS PAAL - BERINGEN - STAL BERINGEN-MIJN - BEVERLO 19u - 8u: 011/45 09 99 KOERSEL - HEUSDEN-ZOLDER Za 8u t/m ma 8u Elke weekdag vanaf 20u tot 8u 0903/40144 (1,12 €/min.) LUMMEN Za 8u t/m ma 8u Feestdag : 8u ‘s morgens tot dag erna 8u Elke weekdag vanaf 20u tot 8u centraal oproepnr. (huisarts van dienst) 0900/40 414 (0,45 Euro/min.) HOUTHALEN-HELCHTEREN Tijdens het weekend, feestdag wordt u rechtstreeks met de huisarts van wacht verbonden via het betalend nummer 0900/40 450. Tijdens de week verzorgt uw huisarts zijn permanente bereikbaarheid via zijn eigen tefoonnummer. ZONHOVEN Centraal oproepnr. avond- en weekend Za 8u tot ma 8u: 090/240 650. LEOPOLDSBURG Centraal oproepnr. avond- en weekend 090/240 420. Dit nr. werkt alleen tijdens W.E. de feestdagen en vanaf 20u tot 8u

Dag en nacht bereikbaar: 011/53 64 59

--------------------------------------------------------------------------------- 35729

ZOLDER CENTRUM krijgt heel binnenkort een gloednieuw funerarium!

--------------------------------------------------------------------------------- 15111

De verzorging en de gelegenheid tot groeten zullen tijdelijk plaatsvinden in ons funerarium op het St.-Willibrordusplein 29 te Heusden-Centrum.

--------------------------------------------------------------------------------- 15230

www.begrafenissen-wittersenbaers.be

V&D CONSTRUCT SECTIONALE POORTEN GRATIS OFFERTE AAN HUIS

Lillosteenweg 24, Lillo, 011/57.38.35

HEUSDEN - ZOLDER 12/04: Apotheek Wouters

Koolmijnlaan 199, Heusden-Cité 011/57.23.53

ZONHOVEN 12/04: Apotheek Aerts

nieuwbouw renovatie herstelling van alle poorten garagepoorten | sectionale poorten houten sectionale poorten | automatisatie

0475/845 907 www.vd-construct.be • info@vd-construct.be

13/04: Apotheek Aerts

Zavelstraat 22, Zonhoven, 011/82.31.50

LUMMEN - HERK DE STAD Na 22u is de apotheker van wacht enkel bereikbaar op 0903/999 10 12/04: Cailliau, Genenbosstraat 127, 3560 Genenbos/Lummen, 011/42.16.85 13/04: Froyen, Schoolstraat 4, 3540 Schakkebroek, 013/55.28.53 BERINGEN Centraal oproepnummer: 0903/999 10

FLASH WL15_2014.indd 24

Gratis af te halen paardenmest - De Hoeven 28, Heusden - tel 0477-279123 --------------------------------------------------------------------------------- 24558

Betonvloeren De Witte: storten en polieren van betonvloeren, kelders en op- en afritten, garages; gespecialiseerd in interieur - tel 0477-604035 --------------------------------------------------------------------------------- 26007

SPRINGKASTELEN Trampolines,kindergrime,clow n,tent 5-9m,sky-dancer,... www.kidsfunst.be - 011552481 --------------------------------------------------------------------------------- 29700

Gratis af te halen: mest - compost voor siergroententuin, aanleg gazon gratis af te halen. Tel. 0478/699741 Welk nut heeft de bijbel nog in de 21ste eeuw? Ben je nieuwsgierig naar wat er in staat? De bijbel van kaft tot kaft op je eigen tempo. Gratis. Meer info 0495/276622 of vdbpeter@hotmail. com --------------------------------------------------------------------------------- 35619

Auto-motor Wij zoeken oude auto’s voor schroot- wij geven 50 - 75 - 100 euro- met vernietigingsatt- 0475/369312 --------------------------------------------------------------------------------- 33958

Diensten KDT BVBA, VOOR AL UW KLUSSEN, BINNEN & BUITEN, PARTICULIER & INDUSTRIEEL. GSM 0476/894475 --------------------------------------------------------------------------------- 33666

Gratis drijfmest alle regio’s. Grond en loonwerken Verboven Frankie bvba. 0496/620585 --------------------------------------------------------------------------------- 35813

VLIEGENRAAM & -DEUREN OP MAAT GEMAAKT EN GELEVERD EN GEPLAATST. TEL 011/824672 GSM 0498/492758

DAK-ZINK-TIMMER

GRATIS prijsoffe rte

pannen • leien • roofing dakvensters • koepels • isoleren van daken herstellingen schoorstenen, gevel- en kroonlijstbekledingen

Tel.: 0495/509498 - 013/55 34 75

Industrieweg 1126 - 3540 Herk-de-Stad

Zavelstraat 22, Zonhoven, 011/82.31.50

HOUTHALEN-HECHTEREN, HEUSDEN-Z. EN ZONHOVEN

Wie verkoopt woning of boerderij, mag werk aan zijn of bouwgrond, bel dan Limburgs Vastgoed 011-221917

--------------------------------------------------------------------------------- 31109

De wachtdienst start de vrijdagavond en loopt over de ganse week buiten de normale openingsuren der apotheken.

HOUTHALEN - HECHTEREN 12/04: Apotheek Lillo

Lakenhal Paula: Topkwaliteit aan lage prijzen. Alle linnen, bedde- en Ten Cate ondergoed, nachtkledij + lederwaren,... Open op di-do-za van 10-18u - geen bancontact - 011-573349 of 0475-344821 Watertorenstraat 11, Heusden-Halheide

VANAF HEDEN zijn de winkel en administratie geopend op ons voorlopig adres: Inakker 115 te Zolder-Centrum.

APOTHEKERS

HOUTHALEN-HECHTEREN HEUSDEN-ZOLDER EN ZONHOVEN Geldig van 9.00u-22u. Na 22u belt u het centraalnr. 0903/999 10

Wat betekent Pasen? Dinsdag 29 april 19u30. Guldensporenlaan 24b 3530 Houthalen: Gratis inkom.

MAAK KANS OP EEN WAARDEBON VAN €75

door in de winkel het gewicht van de paasei-kaars te raden. *geldig in april 2014

--------------------------------------------------------------------------------- 35804

Mazouttanks reinigen, opruimen van tanks onder-+ bovengr, opvullen van tanks mt attest - tel 0478-815388 Broux --------------------------------------------------------------------------------- 32393

Schrijnwerker in bijberoep, voor al uw schrijnwerk zowel binnen als buiten. Gsm 0471/334868 --------------------------------------------------------------------------------- 35800

Zelfstandige schilder- klusjesman en gyprocwerker. Gratis prijsofferte - tel 0476-877739 --------------------------------------------------------------------------------- 32572

Alle verfwerken, binnen en buiten. Nette afwerking. Gratis offerte. Daniel Tel 0475/964003 of Guido tel 0496/154970 --------------------------------------------------------------------------------- 33891

Betontrappen + bekistingswerken 0478/385270 011/750723 betonoel@telenet.be --------------------------------------------------------------------------------- 32948

Tuinonderhoud Erwin: verticuteren en maaien van gras, scheren van hagen en onderhoud van tuinen. Tel nr: 0468/115382 --------------------------------------------------------------------------------- 35829

Voor al uw kleine metsel-, vloer-, en tegelwerken & klusjes zowel binnen als buiten. Tel Francois 0495/604107 - Paco 0497/881884 --------------------------------------------------------------------------------- 35732

Koerselsesteenweg 75 BERINGEN • T.: 011 42 87 86 www.parfumerieanja.be Open: di tot za: 10u tot 18u zo en ma gesloten PARFUMERIE • FANTASIEJUWELEN • EXCL. KAARSEN • NAAIGERIEF • RETOUCHESHOP • ZONNEBANKEN •

Alle behang, schilderwerken binnen en buiten, gratis prijsofferte. GSM: 0478/821225 --------------------------------------------------------------------------------- 34183

Rijlessen en relaxatie voor paarden. 0473/269626

--------------------------------------------------------------------------------- 34567

Bomenverzorging: Zagen, kappen,snoeien v. bomen -gevaarl werken met hoogtewerker 011728497 of 0499-285435, Paal --------------------------------------------------------------------------------- 35496

1/04/14 14:59


Hairfashion Kim, uw kapster bij jouw thuis! Zonhoven en buurgemeenten. Info of afspraak: 0483/382725

DAKWERKEN

--------------------------------------------------------------------------------- 35853

N I E U W B O U W - R E N O V AT I E

Op alle platte daken thuis. Joel Eyckens Lummen. 0472/690655

BROEKHOVEN ERIK BVBA

OSTEOPATEN

--------------------------------------------------------------------------------- 35790

Leegtrekken septische put, reiniging leidingen, ontstoppen maken riolering. Goedkoop snel 011/433933 0477/177785 --------------------------------------------------------------------------------- 35843

Waterputboringen voor besproeien van tuin en gazon en verder voor alle doeleinden - tel 011446052

Enkel op weekends en feestdagen tel: 078/48.04.84 of op www.upo.be

e Vernieuwld! a a z toon

DIERENARTSEN

12-13/04: Dr. J. Melotte, Beringerstnwg. 103, 3520 Zonhoven, Tel 011/82.15.61 Gaat u bouwen of verbouwen? Bent u toe aan een nieuw dak?

--------------------------------------------------------------------------------- 19122

Jeritherm centrale verwarming: mazout + aardgas, nieuwbouw + renovatie, ketels, branders, boilers, vrijblijvende offerte, tel 0476-680896

Europaweg 17, 3560 LUMMEN 011/43 42 41 info@broekhovenerik.be www.broekhovenerik.be

--------------------------------------------------------------------------------- 19953

Depressief? Moe? Nood aan een gesprek die inzichten en oplossingen biedt? Therapeute Ilse 0496/363913

--------------------------------------------------------------------------------- 24578

Schilder en behangwerken door vakman. www. schilder-decoratie.be info: 0498/071127 --------------------------------------------------------------------------------- 35816

IK DOE UW STRIJK! Tessenderlo en omgeving. 0476/310606 --------------------------------------------------------------------------------- 35846

Lummense Wegenbouw nv

LWB

Barbecue Raf & Romain, voor al uw grote en kleine feesten. Tel gsm 0479/547010 --------------------------------------------------------------------------------- 35840

Electriciteitswerken allerlei. Sectionaalpoorten en automatisatie. Zonne-energie.0475/821278 --------------------------------------------------------------------------------- 32657

EPC + Keuring elektriciteit + Keuring stookolietank. Onze prijzen zijn incl. BTW, opmetingen indien u geen plannen heeft, administratie en verplaatsing. Tel.: 011-367000 www.immo-control.be

Te huur Verhuur van containers voor bouwafval. Prijs Lummen: €125. Prijs voor verdere afstand hangt af van het aantal km. 013/52.13.45 Lummense Wegenbouw NV. Dellestraat 8 te Lummen

CAMPINGSHOP • zonnepanelen • airconditioning • batterijen • caravanmovers • voortenten en tenten • kampeerartikelen

met service-center MERKEN: DOMETIC TRUMA POWR MOVERS TELAIR TELECO, ...

--------------------------------------------------------------------------------- 35838

Wij leggen nog klinkers hoe het moet. Ook riolering + terras. Ook hulp eigenaar. Eerlijke prijs 0499/220242 --------------------------------------------------------------------------------- 35832

Alle klinkerwerken en aanleg terassen. Voor offerte bel 0494/861511 --------------------------------------------------------------------------------- 35831

Guido Gezellelaan 150 I HEUSDEN - ZOLDER T. 011 760156 I www.juga.be

GROEN DESIGNTUINPLANNING

Waar vind ik de mooiste en gezondste pups van A tot Z? www.hezehof.be - 0477-976111 Lummen HK53211967

SJONGERS RENE

Hondenkapsalon Carmen verzorging van alle rassen. St.Jorislaan 45 Schulen. 0486-126529.

• Alle containers vanaf 8m tot 30m3 voor steenpuin en werfvuil. • Te koop: gele grond en gezeefde zwarte grond alsook stalmest. • Gebroken steenpuin en betonpuin. • Alles aan huis geleverd • Alle grondafbraakwerken en opruimingswerken.

--------------------------------------------------------------------------------- 1884

Gevraagd

Gevraagd: mazout wegens omschakeling naar gas bv. Met goede prijs per liter verzorgd. Gsm 0499/617644 --------------------------------------------------------------------------------- 35723

Immobilïen U verkoopt uw huis? Bel HOUSEFORSALE 0499/399000! HOUSEFORSALE biedt u GRATIS schatting & GRATIS wettelijke attesten & BESPREEKBARE tarieven & publicatie in België Nederland - alle vastgoedsites. WIJ VERKOPEN!!!

(thuisverplegingsdienst): 011/33 45 31 Dag/nacht Beringen: 011/43 17 42

Thuisverpleging Lummen

Linda: 0475/468059, Jim: 0478/44011 Miet: 0473/746161, Ellen: 0471/644946

THUISVERPLEGING DE“EERSTE LIJN” Permanentienr.: 011/42 04 24 LIBERALE THUISVERPLEGING

24/24u, permanentie: 0495/21 09 79

RUNKSTER VERPLEEGHUIS

Thuisverplegingsdienst, Regio Hasselt, 0478/780135

OTV ONAFHANKELIJKE THUISZORG VLAANDEREN permanentie: 078/15 20 12

THUISZORG OCMW LUMMEN

ROLSTOEL vervoerdienst ANDERS MOBIEL LIMBURG. 013/351781

THUISVERPLEGING WIT-GELE KRUIS (dag en nacht) Hasselt-centrum Hasselt-noord Lummen Tessenderlo Beringen Heusden-Zolder Houthalen-Helchteren

011/22 58 68 011/25 31 47 013/52 18 59 013/66 18 54 011/43 17 42 011/45 41 09 011/52 44 52

MEDISCH PEDICURE, HELCHTEREN Kim Brouwers: 0484/038 948

ZELFST. VROEDVROUW

Dieren

--------------------------------------------------------------------------------- 27003

DE VERPLEEGSTER

THUISVERPLEGING

Geboortekaartjes, kerstkaarten, uitnodigingen,… Wij verzorgen al uw drukwerk. Info: 0477/68 53 80 --------------------------------------------------------------------------------- 34734

Amb. MARTENS - 011/35 20 00 Amb. MEDICARE vzw - 0474/31 31 66 Amb. RODE KRUIS - 105 Amb. HET VLAAMSE KRUIS vzw 0477/66 81 11

0495/20 19 01

--------------------------------------------------------------------------------- 20254

Verhuur van minigravers en bulldozers met/of zonder chauffeur, voor alle kleine grondwerken, nivelleren van grond, kleine afbraakwerken, rioleringswerken + kappen van bomen. Gratis prijsofferte - tel 0497-634449 of 011-521544

AMBULANCEDIENST & THUISVERPleging (dag & nacht)

ZELFST. THUISVERPLEGING

--------------------------------------------------------------------------------- 35849

Controle mazouttanks Jeritherm ondergronds, bovengronds, met attest en groen dop, onderhoud CV, met attest en waarborg - tel 0476-680896

wachtdiensten

CONTAINERDIENST 3

T.: 011/25.29.15 GSM 0495/52.91.77 sjongers.rene@skynet.be Waterlozenstraat 73 3550 HEUSDEN-ZOLDER

RENOVATIE OF AANLEG TUIN EN INRIT AANLEG TERRASSEN, INRIT EN PARKING ONDERHOUD, SNOEIEN VAN TUINEN TUINVERLICHTING

Leopoldsburg: Geysen An, 0474/84 57 30 Ham: Penneman Cecile, 0495/27 18 81 www.vlov.be, voor een andere vroedvrouw in eigen streek.

NOODNUMMERS: ASTMASTICHTING + ALLERGIËN VZW LIMBURG: AALIMBURG: AL-ANON:

013/44 36 39 089/36 45 45 03/218 50 56

(ON-)GEWENST ZWANGER:

elke dag ts.18-22u: 089/56 26 13

ST. URSULAKL. HERK-DE-STAD

CARMANS

Ghoosstraat 18 HEUSDEN-ZOLDER 011/42 46 58 www.groendesigncarmans.be

013/55 17 11

TAXIDIENST 013/43 27 11 TELE-ONTHAAL (dag en nacht): 106

--------------------------------------------------------------------------------- 25880

FLASH WL15_2014.indd 25

1/04/14 14:59


Immobilïen

Te h u u r

Vakantie appartement Ardennen gemeubeld, 70 km van Hasselt. Prijs €45000. Gsm 0476/267811 --------------------------------------------------------------------------------- 35789

Te huur: Koersel: lux. dupp app 3 slpk liv inger kkn badk + wc keld 2 standpl balkon hal gn dier. 011/427776 --------------------------------------------------------------------------------- 35842

Rustig gelegen vakantieverblijf, recreatiegebied Balen Theresiapad 21 aren. 0495/751450 €7000 --------------------------------------------------------------------------------- 35856

VERHUUR VAN CONTAINERS voor steenpuin en zuivere grond (eventueel met stenen). Info: 0478/215562 --------------------------------------------------------------------------------- 35137

1 verlengkabel 50m 2,5 karedraad; 1 verlengkabel 100m, 2,5 karedr - 70euro voor de 2 of 40euro/st 0496-068737

KORTING EPC! Tijdelijk verlaagde prijs: 150 EUR incl. BTW & kosten. Jos Gybels Koersel EP10231. TEL. 011 431 231 --------------------------------------------------------------------------------- 35356

--------------------------------------------------------------------------------- 35866

Heer zkt contact met heer. Leuke momenten. Telefoon 0470/036847. Enkel op afspraak. --------------------------------------------------------------------------------- 35744

BRANDHOUT EIK CANADA OP MAAT GEZAAGD EN GEKLOVEN. 0475/713107 ENCA Te koop voor starters rommelmarkt +/- 150 st dames/heren merkkleding, ook nieuw. + profesionele rek gratis + allerlij marktspullen +/- 10 dozen. Stop om gezondheidsredenen. Tel na 18u 013/311257 --------------------------------------------------------------------------------- 35862

Personeel Restaurant te Beringen zkt personeel voor de weekends. 011/432995 --------------------------------------------------------------------------------- 35824

Bijverdienste? Van thuis uit, zelf uren bepalen, mogeljkheid tot part-time of fulltime job; 0496/363913 --------------------------------------------------------------------------------- 35848

Restaurant in Heusden vraagt gemotiveerde leercontract (m/v) voor keuken. Tel 011/429180 --------------------------------------------------------------------------------- 35850

Restaurant Het Ranke Riet Heusden vraagt studente hotelschool voor weekendhulp keuken. Tel 011/429180 --------------------------------------------------------------------------------- 35851

--------------------------------------------------------------------------------- 33548

Te koop: tweedehands betonmolen - merk Alko (omgeving Beringen) - 011/423140 --------------------------------------------------------------------------------- 35867

Te k o o p

--------------------------------------------------------------------------------- 29433

Contact

Partij Isolatieplaten + glaswol voor dak, vloer en spouwmuren - De bouwmarkt, Kazernelaan Helchteren - 011-521478

Mazouttank 1100 liter €50 ovaal. 0496/902341 --------------------------------------------------------------------------------- 35847

Buxus: haagplantjes vn 0,20€; bol, kegel, spiraal = 1,20m; haagconiferen 1,20m, grote remork dubbelas Heusden. 0495/608589 --------------------------------------------------------------------------------- 35852

PLAFONDS: Nieuwe grote partij - De Bouwmarkt, Kazernelaan 11 Helchteren - 011-521478 --------------------------------------------------------------------------------- 1777

Blauwe sparren (Kerstdennen, lengte 60250cm), aan spotprijzen, ook ideaal voor tuinaanplantingen - tel 0479-414331 --------------------------------------------------------------------------------- 28554

Masseuse (verzorgd voorkomen) met opleiding, wisselend dag, avond, weekend. Privé sauna Het Koraaltje. Tel 0495/327321, tijdens werkuren

Herenfiets Minerva maat 54 nieuw. Trommelversnel €250; 0474/809710. Uitzonderlijk aanbod!

--------------------------------------------------------------------------------- 35864

--------------------------------------------------------------------------------- 35858

Partij dakplaten gegalv. en gelakt + geïsoleerde dakplaten. De bouwmarkt Kazernelaan 11 Helchteren. 011-521478. --------------------------------------------------------------------------------- 1776

PARKET: Massief & semi-massief EIK + laminaatvloeren (65 soorten) in voorraad. De bouwmarkt, Kazernelaan Helchteren - 011-521478 --------------------------------------------------------------------------------- 27736

Te k o o p g e v r a a g d Te koop gevraagd: hele of gedeeltelijke inboedels, ook complete opruiming van huizen, gevraagd: klokken stellen, tin, klein antiek, plus alle oudheden. Zw 011/452791 - 0472/258050 --------------------------------------------------------------------------------- 35859

Te koop gevraagd ronde bakovens voor brood + kneedmachine. Tel. 011/573941 GSM: 0477/372010 --------------------------------------------------------------------------------- 35839

Heb je iets te koop, ook volledige inboedels. 0487/639849 --------------------------------------------------------------------------------- 35803

Va ka nt i e Te huur: Middelkerke, zeedijk: grote studio, 3de verdiep, alle comfort, gn dieren, tel 011-426975 of 0474-358609 --------------------------------------------------------------------------------- 24412

Te huur Oostende (Rarersyde): app met 2 slpk, zeezicht en parking. Geen dieren. Tel 011/814390 --------------------------------------------------------------------------------- 35792

Vriendschappen

Garcon gezocht voor vrijd - zat en zond. Tel 0477/378966 te Heusden-Zolder

Te koop: salon: 3 zit, 2 zetel, tafeltje 1,20 op 60 cm. Bruin. Tel 011/602408 bel na 18u. 0474/752310

Vrouw 59 jaar zoekt lieve man met zacht karakter om eens weg te gaan; (55 - 65j) 0477/181302. vriendschap

--------------------------------------------------------------------------------- 33975

--------------------------------------------------------------------------------- 35857

--------------------------------------------------------------------------------- 35841

Toyota AURIS • Hybride • 2011 • 20000 km

Toyota AYGO • 1.0 benzine • 5-2009

€ 13.500

€ 5.900 Toyota VERSO-S • 1.33 benzine • Skyview • 04-2013 • 16000 km NIEUW: € 18245 € 13.999

€ 9.900

SPELTERS

Waterrijt 3b - 3900 OVERPELT 0477/32.05.89 - 0498/97.03.51

www.spelters.be

Commercieel advies Mariette Verboven tel. 0478 - 41 28 18 mariette@publiek-flash.be

Verantwoordelijke uitgever

• OVERZETDAKEN

• ZINKWERKEN • DAKISOLATIE • GEVELBEKLEDING

07 MEI

- en timmer werken

op leien, asfalt, singels

N DE V

ING

Dak

GE

SCHIJ ER

GARAGE TEUNKENS koolmijnlaan 410 I 3581 Beverlo I Tel. 32(0)11/24.70.30

VOL

+ ANDERE WAARDEVOLLE OCCASIES !!!

N

Toyota YARIS • 1400 diesel • 5 drs • 2010

Wekelijks honderden zoekertjes ... U kan er één plaatsen vanaf €4.

Uitgeverij InterMedia nv Brugstraat 24, 3580 Beringen tel. 011 / 76 77 18 fax 011 / 76 77 19 info@publiek-flash.be www.publiek-flash.be

T. 0478/41 28 18 www.publiek-flash.be

BESTE KWALITEIT • BESTE PRIJS

FLASH WL15_2014.indd 26

1/04/14 14:59


S C H O E N E N • S P O RT • K L E D I N G • S P E E L G O E D • L E D E R WA R E N • S E I Z O E N S A RT I K E L E N

Maat: 36-41

PAAL-BERINGEN Industrieweg 15 Tel. 011-450 300

2

5000 m

di tot vr: 9-20 u. za: 9-19 u. zo: 10-13 u.

2 GENK-WATERSCHEI 2000 m

PAAL-BERINGEN

Paalsesteenweg 201 di - vr: 10-19 u. Watergrasstraat 15 di tot vr: 10-18 u. Tel. 011-351 023 za: 10-18 u. Tel. 089-460 620 za: 10-18 u. zo: 10-13 u. zo: 10-13 u.

PAAL: 10-17 u. 3 ZONDAG 1 OPEN! GENK: 10-13 u. APRIL

Vatana Sport: 10-13 u. Paaszondag gesloten

BRENG EEN BEZOEKJE AAN ONZE VERNIEUWDE SHOP

JEANS

GROTE KEUZE

TOPMERKEN

DAMES JEANS

collectie e t n e l e w u ie N

2014

AFDELING

-20

Maat: 36-41

Maat: 36-41

%

Maat: 36-41

Maat: 36-41 Maat: 36-41

Geldig van 8 t.e.m. 20 april 2014. Niet geldig op aanbiedingen, promoties en accessoires

FLASH WL15_2014.indd 27

1/04/14 15:00


Tu i n m e u b i l a i r D ay b e d s Het lijkt een tegenspraak in de term zelf: een dagbed. Doorheen de eeuwen was dat meubelstuk immers voorbehouden voor de nacht. Maar rust is echt niet alleen welkom in de donkere uurtjes. Ook overdag kan van een moment van ontspanning genoten worden. En nog leuker wordt het als je dat combineert met het buitenleven. Een uiltje knappen naast het zwembad of onder een dikke boom; dat is toch het ultieme vakantiegevoel! Het indoorleven verplaatst zich al enkele jaren volledig naar buiten als de temperatuur dat toelaat. En dus wordt er gekookt, gezond, geborreld, gebabbeld, gegeten en TV gekeken. Met meubilair dat aangepast is aan de tuin, en toch voldoende uitstraling en comfort biedt. En tegenwoordig mogen daar blijkbaar ook de daybeds niet bij ontbreken. Ze zijn er in allerlei formaten, stijlen en materialen. Eigenlijk is daybed gewoon een hippe term voor een slaapbank. Dit multifunctionele meubel kan je gebruiken als logeerbed, als bank of om op te loungen. Door de dag lees je er ontspannen een boek, geniet je van een mooie film en haal je er wat slaap in, zonder dat je naar boven hoeft te lopen. Maar als je dat outdoor wilt doen, komen er natuurlijk wat extra aandachtspunten om de hoek kijken.

Een uiltje knappen onder de zon Zeker in onze contreien, waar de voorspellingen van Frank of Sabine lang niet altijd betrouwbaar zijn. Het materiaal moet dus weersbestendig zijn. Dat betekent dat het zowel het hoofd moet bieden aan vocht als hoge temperaturen. Controleer dat zeker goed, zodat je je achteraf geen zorgen moet maken of het dagbed al na enkele jaren uit elkaar zal vallen. Dat is in feite belangrijker dan de stijl. Wat die uitstraling betreft zijn de mogelijkheden bijna onbeperkt. Van hypermodern over oosters getint tot uiterst romantisch. Onderschat het belang van de gordijntjes niet. Ze zorgen voor de nodige privacy en dragen bij aan het gevoel van luxe. Een bed met lades onderin is handig, omdat je dan geen bijkomende kast moet kopen om de kussens van je tuinzetels op te bergen. De matras is in principe min-

der belangrijk dan bij een dagbed voor indoor gebruik. De kans dat je er echt veel nachten op zult doorbrengen is namelijk redelijk klein. En die ene keer dat het wel gebeurt – bijvoorbeeld omdat het in de slaapkamer veel te warm is – zal je echt je rug niet vernielen. Nadat je een dagbed op maat hebt gevonden, rest er nog één belangrijke vraag: waar krijgt dit tuinmeubilair een plekje? Zet het op een plaats waar je het mooiste zicht hebt op jouw favoriete planten en bloemen. Hou er rekening mee dat de zon geen bondgenoot is als je een powernap wilt doen. Maar anderzijds koelt het op schaduwrijke hoekjes van je tuin veel sneller af. Als je over een zwembad beschikt, bestaat er wellicht geen betere plek dan aan de rand van die pool.

Zalig eten tijdens het

PAASWEEKEND Steeds enkel op reservatie!

ZONDAG 20 APRIL FAMILIE PAASBUFFET Vanaf 14u. Met vlees en vis. Gratis aperitiefhapje van het huis!

aan €

90 18. Kinderen aan € 1.00/leeftijdsjaar

See better, look perfect! zonnebrillen, loepen, etui’s, verrekijkers of onze KADO-BON OPTIEK

CERULIS

St.-Maartenplein 74 - Stevoort-Hasselt - 011 - 31 43 20 Openingsuren: Ma t.e.m. vr : 9-12.30 en 13.30-18.30u., Za 9-12.30 en 13.30-17u. Dinsdag gesloten

FLASH WL15_2014.indd 28

MAANDAG 21 APRIL FAMILIE PAASBRUNCH

Van 10u tot 14u. Broodjes, soep, buffet met vlees & vis en dessertbuffet

aan €

90 15. Kinderen aan € 1.00/leeftijdsjaar

TAVERNE • FEESTZALEN

De Uitkijktoren Fonteintjestraat 30 3582 Koersel-Kapelleke Tel. 011 74 08 48 | GSM 0476 65 55 79 info@deuitkijktoren.be

www.deuitkijktoren.be

1/04/14 15:00


n

PUUR FIETSPLEZIER

LAAT ER GEEN GRAS OVER GROEIEN

Elektrische fietsen bieden puur fietsplezier. Voor elke behoefte, voor elk budget hebben wij een passende fiets! Kom snel ons uitgebreid aanbod ontdekken. ● Sparta ● E-Move ● Granville

Vaartstraat 166 • BALEN 014/81.40.78

TWEEWIELERSHOP

Stokrooieweg 29 3511 Stokrooie Tel. 011 25 09 14

OPENINGSUREN: alle dagen van 8-12u en van 13-18.30u. Za van 8-12u en van 13-16u. Zondag en feestdagen gesloten.

www.willemstuinmachines.be

VERANDA’S • PERGOLA’S • RAMEN • DEUREN

OPENDEUR WEEKEND !!! ZATERDAG 12 APRIL 2014 van 13u tot 17u ZONDAG 13 APRIL 2014 van 13u tot 17u

LAAT UW VERANDADRO O WERKELIJKHE M ID WORDEN !

GRATIS VLIEGENRAAM OP DE EN DRAAIKIPRAM in aluminium / pvc / hout volledig maatwerk eigen productie alle mogelijke vormgeving onbeperkt kleurenpalet perfecte isolatie eigen plaatsingsdienst

PVC RAMEN EN DEUREN REHAU: ENIG IN DE STREEK ! Kanaalstraat 36 • 3945 HAM (Kwaadmechelen) 1 km richting Ham vanaf E313, afrit 25 T. 013/55.64.55 • F 013/33.80.85 • www.aluprojects.be • info@aluprojects.be OPENINGSUREN TOONZAAL: alle dagen na afspraak

FLASH WL15_2014.indd 29

1/04/14 15:00


Mode Kant

Eerlijk is eerlijk, bij kant denk je nu niet meteen aan de meest fashionable outfits. Het ziet er al snel vreselijk truttig uit. Maar net zo goed kan het de ordinaire kant opgaan. En eigenlijk wil nagenoeg niemand met die twee stijlen geassocieerd worden. Maar zie, de laatste jaren trekken de designers massaal de kaart van deze nostalgische stof. Dit jaar is kant alom aanwezig. In kleedjes, hemden, tops, broeken en shorts. Tot zelfs in de schoenmode. Dit weefsel werd in het verleden voornamelijk gebruikt om de zachte kant van de drager te benadrukken. Vandaar het veelvuldige gebruik in lingerie en trouwjurken. Maar tegenwoordig kan je er net zo goed een casual of zelfs een stoere look mee creëren. Een kanten rok zal doorgaans een romantische uitstraling hebben, maar kan ook heel chique staan. Een kanten topje matcht mooi met een ruwe ripped jeans en stevige boots. Je kunt kiezen tussen volledige jurken met broderie, of enkel voor details. Keuze te over. Alleszins wordt dit materiaal niet meer als oubollig beschouwd. De sierlijke patronen en de kwaliteiten van het materiaal worden vandaag de dag weer volop uitgespeeld in de mode. Zeker het grove kant wordt gedragen zonder onderjurk, met een huidkleurige beha en grootmoeders’ onderbroek in dezelfde kleur als het kant. Het tuttige karakter kan je afzwakken door er een zwarte leren riem of een opvallende ketting aan toe te voegen. Met platte sandaaltjes ziet het er plots weer heel schattig uit. Een hotpants uitgevoerd in kant zal hoe dan ook nooit overkomen als een kledingstuk voor de nonnekesschool. Kortom: deze stof moet niet langer langs de kantlijn toekijken. Ze wist zich de voorbije jaren nadrukkelijk een weg naar de bovenste kledinglagen te banen.

Het chique kantje van deze lente Evolutie van vlechtwerk

Je zou kunnen zeggen dat kant in 2008 nieuw leven werd ingeblazen door het Italiaanse modehuis Prada. In de daarop volgende seizoenen gingen ook andere ontwerpers steeds vaker aan de slag met deze stof. Vooral voor de mooiweercollecties. Wit en kant blijft immers een gedroomde combinatie. Daarom mag je het ook nooit dragen als je naar een bruiloft gaat. Behalve als je zelf de bruid bent natuurlijk. Een even groot cliché is dat van de kantklossende oude vrouwtjes voor de deur, die jarenlang tot het straatbeeld van Brugge behoorden. Alsof het materiaal hier werd uitgevonden. De eerste geschriften over kant in België dateren van de 15e eeuw. Keizer Karel beval toen dat de techniek in de scholen en kloosters van de provincies onderwezen moest worden. Men weet niet precies of het nu in Vlaanderen is ontstaan, of in Italië. Het is wel een feit dat er altijd meer kloskant –een vervolmaking van vlechtwerk– werd gemaakt dan naaldkant, een evolutie van borduurwerk, omdat die eerste goedkoper was. Naaldkant is ontstaan uit open naaiwerk of punto tirato (fils tirés). Men versierde het boordje van de onderkleren dat uitstak boven de kleding. Daarvoor trok men draadjes uit de stof en men borduurde rond de ontstane opening, zowel horizontaal als verticaal. Op den duur trok men alsmaar meer draden uit om ingewikkelder versieringen te maken zodat er nog weinig stof overbleef. Tot iemand op het idee kwam om en-

FLASH WL15_2014.indd 30

kel met draden te werken. Men verwezenlijkte met andere woorden een `gekantelde rand’. Vandaar het woord kant.

Geliefd door prinsessen en filmsterren

Dankzij de bijzondere kwaliteit en fijnheid van het Vlaamse vlasgaren worden hier de fijnste en meest delicate motieven gemaakt. Deze kwaliteit werd nergens anders bereikt. Door de eeuwen heen ontstonden er vele variaties en soorten. Iedere stad en iedere streek had vroeger zijn eigen patronen en zijn eigen manier van werken. In de loop van de geschiedenis ontstond de machinale kant (tule), een goedkope oplossing voor de dure kantindustrie. Daardoor verdween ook het luxueuze imago van het product.

1/04/14 15:00


Lente-actie

TWV € 399*

DE INDUO COMBINATIE KACHEL DÉ KACHEL VOOR HOUT EN PELLETS • Automatische brandstofherkenning • Het comfort van een pelletkachel • Romantisch houtvuur met brandhout • Rikatronic3 comfortabel, zuinig, milieuvriendelijk • Eenvoudige bediening door touchscreen Rikatronic3

Vaartstraat 99 • BALEN • T. 014 / 735 399 Info@ngproject.be • www.ngproject.be OPENINGSUREN: maandag gesloten dinsdag enkel op afspraak woensdag gesloten

do 10u - 12u en 13u-19u vr 10u - 12u en 13u-17u za 10u - 12u en 13u-17u zo / 13u-17u

*Geldig tot 21/6/2014 • Gratis pakket (pelletreservoir met deksel incl. 300 kg pellets, 1 afzuiger, 1 mand met schep) vanaf aankoop pelletkachel t.w.v €3000 excl. btw • niet cumuleerbaar met andere acties

FLASH WL15_2014.indd 31

1/04/14 15:00


OPENDEURWEEK BIJ HEZO Bezoek ons tijdens deze week en ontvang

2 GRATIS fitnessbegeleidingen en 1 GRATIS groepsles. WELKE REDENEN OM NU MET FITNESS TE BEGINNEN? • Voor meer uithoudingsvermogen en een goede conditie kan je bij ons trainen op 32 cardiotoestellen met TV, I-Pod & internet, zoals fietsen, loopbanden en steppers. Deze toestellen zijn hartslaggestuurd. • Voor een strakke buik en gladde benen zonder cellulites staan er meer dan 35 krachttoestellen klaar. • Onze instructeurs maken doelgericht een persoonlijk programma op maat. Je krijgt 4 uur persoonlijke instructie en ons ingenieus sleutelsysteem zorgt ervoor dat je trainingsprogramma regelmatig wordt bijgestelt. • Rug-, knie- en nekklachten worden bij ons voorkomen door een gepersonaliseerd programma ism dokter of kiné. • Wil je werkstress of de dagelijkse sleur doorbreken, kun je na het sporten ook terugvallen op onze privésauna of een beurtje zonnebank. • Wij bieden tal van groepslessen aan die leuk en afwisselend zijn, zoals Tai Bo, Kick Fun, Club Cycling en Power, BBB, Step en kinderdans en Zumba.

E AL ONZSSEN LE GROEPS * NU:

-20%

WIJ ZOEKEN 30 PERSONEN! 1 GRATIS

LICHAAMSMETING BMI, VETPERCENTAGE, METABOLISCHE LEEFTIJD, GEWICHT EN BLOEDDRUK

1 WEEK GRATIS

+

FITNESS OF GROEPSLESSEN

DIE IETS VOOR HUN FIGUUR, FITHEID EN GEEST WILLEN DOEN:

BEL NU ! 011/42.49.24

*Actie geldig tot 19/4/'14

Ben je nog niet overtuigd dat Fitness of verantwoord bewegen goed is voor u? Wel dan stellen wij voor dat u onze club eens uittest met 2 begeleide intakesessies met een fitnesscoach.

DIT GRATIS EN VOOR NIETS !

Geen moeilijke toestellen of oefeningen. Een uurtje en u bent een heel ander persoon. Ook groepslessen of een verkwikkende sauna behoren tot de mogelijkheden. Bent u nog niet overtuigd, stop je er gewoon mee zonder enige verplichting of u profiteert van onze aantrekkelijke actie. :

www.hezo.be

BEL NU .24 .49 011/42

Beringersteenweg 11b • 3550 HEUSDEN-ZOLDER Tel. 011/42.49.24 • info@hezo.be OPEN: ma. - wo. - vr. : 10u - 23u., di. - do.: 9u - 23u., za.: 9.30u. - 18u., zo. 10u - 14u.

HEZO B 15_2014.indd 1

1/04/14 15:18

Flash Magazine West-Limburg april 2014  

Online versie Flash Magazine april, editie West-Limburg