Page 1

MAGAZINE

EDITIE MAASLAND NOVEMBER 2013

REIZEN Het beste van Rusland

SPEELGOED Aanraders van de Sint

FRANS BAUER

“DE MOOISTE JAREN KOMEN NOG” COSMSLnov13.indd 1

25/10/2013 16:51:36


Winnaars De winnaar van de puzzel in de editie van oktober is: Silke Martens uit Zonhoven. Zij ontvangen een waardebon van €200, bij Models inc International. Proficiat !

FLASH MAGAZINE, EDITIE MAASLAND is een maandelijkse uitgave van Uitgeverij InterMedia nv en wordt huis-aan-huis bedeeld.

Maak jij ook graag kans op één van de vele toffe prijzen, vul dan verder in dit magazine de puzzel in en stuur het antwoord via mail of per post naar ons adres. Succes!

FLASH MAGAZINE, EDITIE MAASLAND wordt bedeeld in de gemeenten: Lanaken, Maasmechelen, Maaseik, Neeroeteren, Opoeteren, Dilsen-Stokkem, Kinrooi.

www.facebook.com/ flashmagazine

Niets uit deze uitgave mag worden gecopieerd of gereproduceerd zonder de uitdrukkelijke schriftelijke goedkeuring van de uitgever (InterMedia nv). Inbreuken op het copyright zullen gerechterlijk worden vervolgd.

COSMSLnov13.indd 2

COMMERCIEEL ADVIES Ann Geusens - T. 0488 / 99 47 16 ann@publiek-flash.be Filip Aerts - T. 0477 / 68 53 80 info@publiek-flash.be VERANTWOORDELIJKE UITGEVER Uitgeverij InterMedia nv Brugstraat 24 - 3580 BERINGEN T. 011 / 76 77 18 - F 011 / 76 77 19 info@publiek-flash.be - www.publiek-flash.be LAY-OUT flash@apps.be

volgende uitgave in de week van

11 december

25/10/2013 16:51:37


Nieuwe collecties brillen en zonnebrillen 2014 KOM NU KIJKEN IN ONS VERNIEUWD INTERIEUR

COSMSLnov13.indd 3

25/10/2013 16:51:38


Interview Frans Bauer

Op de voorlaatste dag van dit jaar blaast Frans Bauer veertig kaarsjes uit. De chouchou van Vlaanderen trakteerde zijn fans vorige maand al op een fonkelnieuw album met de profetische titel ‘De mooiste jaren komen nog’. Om het feest compleet te maken, tourt sympathieke Frans begin 2014 door Vlaanderen.

De nieuwe langspeler van Frans Bauer is een week na de release op de eerste plaats van de Album Top 100 binnengekomen. Voor de goedlachse zanger uit Fijnaart is ‘De mooiste jaren komen nog’ al zijn dertiende nummer 1-album, en het tweede dat hij samen met Laurens van Wessel heeft geschreven. Ook de fans zijn superblij met de plaat. Zij waren er als de kippen bij en zorgden voor een overrompeling op de signeersessies tijdens de promotietournee.

“De mooiste jaren komen nog” Jong en energiek “Het album is het afgelopen anderhalf jaar ontstaan uit liedjes die ik heb verzameld en die mij aanspreken”, vertelt Frans Bauer. “De titel slaat op mezelf. Ik word eind december veertig en wil nog ontzettend veel dingen doen. Mijn leeftijd doet me niet zo heel erg veel want ik voel me jong, energiek en gelukkig. Maar op je veertigste sta je wel even stil en kijk je eens achterom naar alles wat je is overkomen in je leven. En ja, dan sluit je toch wel een periode af en begin je aan een nieuw hoofdstuk.” Op de cd staan veertien typische Frans Bauertracks. “Het levenslied komt ruimschoots aan bod, maar wel met een frisse jas aan. Het nummer ‘Kleine zigeunerjongen’ ligt me na aan het hart. Zo noemde mijn vader mij vroeger altijd. Ik heb het speciaal voor hem geschreven.” Frans vindt ‘Jij bent mijn kind’ het mooiste nummer dat hij ooit heeft gemaakt. “Het is ontstaan in Groningen. Ik was daar tijdens de kerstdagen om cadeautjes uit te delen aan kinderen die ernstig ziek waren. Dat heeft mij ertoe aangezet om een liedje te maken voor mijn eigen kinderen.”

Op slag verliefd De voorbode van het nieuwe album is de spraakmakende hitsingle ‘Doe nou niet’, een aanstekelijke oorwurm. “En een liefdeslied”, vult Frans Bauer aan. “Want het gaat over de eerste ontmoeting met mijn vrouw Mariska. Hoe het nummer is ontstaan? Ik zat thuis liedjes op te nemen terwijl de kinderen op de achtergrond aan het spelen waren. Na een tijdje begonnen ze ruzie te maken en ik waarschuwde hen: hé jongens ophouden, doe nou niet, stoppen! Enkele dagen

COSMSLnov13.indd 4

later beluisterde ik mijn opnamen en ik hoorde mijzelf voortdurend roepen: schatten, doe nou niet! Toen moest ik in een flits terugdenken aan de eerste keer dat ik Mariska zag. Zij werkte vroeger in het zalencentrum van haar ouders. Ik was op slag verliefd op haar, maar zij zag mij niet staan. En daar gaat het liedje over: doe nou niet of je mij niet ziet.”

Nieuwe concerttour Begin 2014 bouwt Frans Bauer een feest in Vlaanderen en pakt hij uit met de grootse concerttour ‘Frans Bauer - Live In Concert IX’. Die houdt halt in de Soeverein in Lommel op za-

terdag 8 februari. Net als de vorige tournees is ‘Frans Bauer - Live In Concert IX’ een avondvullende show met een lach, een traan en veel gezelligheid. Onder begeleiding van de 9-koppige Holland Showband brengt Frans Bauer de allermooiste levensliedjes en de grootste schlagers. Naast zijn hits staan de zelfgeschreven nummers van het nieuwe album centraal. De populaire zanger brengt in de Lommelse Soeverein zelfs liedjes die nog niet zijn uitgebracht! Info en tickets: 070 25 20 20 of www.sherpa.be.

Erik Cajot

Win een duoticket voor Frans Bauer in Lommel! Doe mee aan onze Frans Bauer-wedstrijd en maak kans op een duoticket voor ‘Frans Bauer Live In Concert IX’ op zaterdag 8 februari 2014 in de Soeverein in Lommel! Hoe neem je deel? Beantwoord de onderstaande wedstrijdvraag en mail je antwoord samen met je naam, volledig adres en telefoonnummer naar wedstrijd@publiek-flash.be. Of stuur het antwoord samen met je gegevens per post naar Uitgeverij Intermedia, Brugstraat 24, 3580 Beringen. Uit alle juiste inzendingen trekken wij 5 winnaars die elk een duoticket ontvangen.

Wedstrijdvraag: hoe heet de 9-koppige band die Frans Bauer begeleidt tijdens zijn nieuwe concerttour?

Antwoord Frans Bauer-wedstrijd: ......................................................................................... Naam: .......................................................................................................................................... Adres: ......................................................................................................................................... Telefoonnummer: .....................................................................................................................

25/10/2013 16:51:38


P Privé riv verhuur van saunacomplex Ve Verschillende ersch arrangementen mogelijk oa: Basisarrangement B as Geeduren 2, 3 of 4 uur genieten van sauna met sterren-hemel, infrarood Gedurende cabine met m kleurentherapie, Turks stoombad, jacuzzi en verschillende soorten douches. Heerlijk relaxen in de daarvoor ingerichte binnen- en bu itenru buitenruimte. Vrij gebruik van scrubzout, shampoo, haardroger, badlinnen en slippe slippers. Rijkelijk gevulde hapjesschotel. Water, fruitsap, koffie en thee inb bbegrep Prijs om met 2 personen 2 uur lang te genieten: €70 inbegrepen. Bij reservatie ma./di./do./vr. van 9 tot 12u en van 12.45 tot 15.45u heeft u recht op 3 uur genieten in het saunacomplex aan de prijs van 2 uur. Woensdag Rustdag.

Gelaatsverzorgingen Lichaamsverzorgingen Ontharingen - Massages Make-up - Professionele zonnebank

www.relaxpointiris.be

C CADEAUBONNEN

wellness & relaxpoint

M o l e n w e g 3 4 - 3 6 8 0 N e e r o e t e r e n ( Vo o r s h o v e n ) - 0 8 9 8 6 6 3 0 6

Ook voor Ford personeel en hun gerechtigde familieleden

ongeziene stockcondities

Maastrichterstraat 212 - 3740 Bilzen Steenweg 18 - 3620 Lanaken Tel. 089 41 33 61 - www.garagebeckers.be

COSMSLnov13.indd 5

25/10/2013 16:51:39


Vloeren Bamboe

Over niet zo lange tijd zullen we in ons land een koppel pandaberen in levenden lijve kunnen bewonderen. Momenteel wordt er in Pairi Daiza aan hun verblijf gewerkt. Benieuwd of er dan ook een vloer van bamboe in ligt. Panda’s zijn daar namelijk verzot op. Ze eten zelfs niets anders. Maar ook in de Vlaamse huiskamer wordt dit materiaal met de dag populairder. Als sterke, makkelijk te leggen en eenvoudig te onderhouden vloerbekleding.

Het belangrijkste bamboereservoir bevindt zich in China. Hier wordt de Phyllostachys pubescens geteeld: een soort die al vele eeuwen dienst doet als voedselbron en als ‘alternatief hout’ voor talloze ambachtelijke toepassingen. Met name in Japan wordt bamboe veelvuldig gebruikt voor het bouwen van hele huizen, maar ook voor het beleggen van vloeren binnen en buiten. Deze grassoort groeit in uitgestrekte oerbossen of in door boeren beheerde plantages. Op deze plantages kan jaarlijks ongeveer 30% van de bamboestammen gekapt worden, zonder dat het bosbestand in omvang gereduceerd wordt. Deze plant haalt in het groeiseizoen makkelijk 30 tot 50 cm per dag. De schade aan de natuur is dus zeer beperkt als er gekapt wordt. Meer zelfs: door het kappen gaat de plant nog sneller groeien. Hiermee wordt een antwoord geboden op de ongelimiteerde exploitatie van tropische houtsoorten. Het is dé parketvloer van de toekomst. De gemiddelde bamboeproductie is 25 keer groter dan eender welk ander traditioneel bos. Niet toevallig wordt dit één van de grootste giften van de natuur genoemd.

In het spoor van de panda stappen

Horizontaal of verticaal Er wordt wel eens beweerd dat een bamboevloer bestaat uit een ruw netwerk van stengels, dat kraakt, oneffen is en helemaal niet zo comfortabel voor blote voeten. Larie! De stengels worden machinaal verwerkt tot een lamelparket dat minstens even glad is als iedere andere vloer. Bij binnenhuisarchitecten is bamboe vooral geliefd omwille van het unieke en trendy design. De natuurlijke kleur van bamboe is min of meer vergelijkbaar met grenen hout. Door hem langer of korter te koken, ontstaan verschillende donkerdere tinten. Parket van bamboe is verkrijgbaar in verschillende kleuren, motieven en structuren. Hierdoor is er in principe een grotere keuze dan bij een hardhouten vloer, wat meer decoratieve toepassingen toelaat. En ook tegen de natuurlijke uitstraling kan hout niet op, zeker als je een vloer legt van in de lengte uit-

COSMSLnov13.indd 6

gevouwen stengels. De vezels kunnen namelijk op twee manieren georiënteerd zijn: horizontaal of verticaal. Een horizontaal georiënteerde vloer laat de natuurlijke groeiringen zien en bestaat uit brede, uitgevouwen stengels. Verticaal georienteerd bamboe heeft daarentegen een lange, dunne structuur en heeft een uniform uiterlijk waarin geen willekeurige groeipatronen zichtbaar zijn.

Ook voor natte ruimtes Het materiaal is overigens licht hanteerbaar. Dat vergemakkelijkt de plaatsing. De compacte vezelstructuur zorgt voor een harde en stabiele vloer. Donkere vloeren zijn wel iets zachter dan lichte. Ze zijn minder geschikt voor naaldhakken en huisdieren. De kracht van de bamboe en de garantie op een lange levensduur worden verhoogd door de vloer van een beschermende

laag te voorzien. Deze coating is echter gevoelig voor krassen. Je mag hierop dan ook niet met meubels schuiven. Ook fijne stof- en puindeeltjes kunnen de coating van de vloer beschadigen. Veeg hem daarom regelmatig schoon met een zachte, fijne bezem. Let trouwens op: een bamboevloer kan slecht tegen felle zon. Je kunt een bamboevloer waxen, maar de finish zal hem een ander uiterlijk geven. Dankzij de resistentie tegen vocht en temperatuurschommelingen is bamboe zeer geschikt in combinatie met vloerverwarming. Veel houtvloeren kunnen niet gelegd worden in vochtige ruimtes. Bamboe kan dat echter wel. Door de hogere dimensionele stabiliteit zet het 50% minder uit dan hardhout, waardoor het aanbevolen is voor gebruik in keukens, badkamers, wasplaatsen en andere natte ruimtes.

25/10/2013 16:51:39


Juwelenhuis

DORO Exclusieve Italiaanse juwelencollecties

Wij vieren ons 6-jarige bestaan, bij deze speciale gelegenheid bieden wij u 20% korting aan op alle merken.

NACHTKLEDING DAMES EN HEREN HOMEWEAR

Lingerie

VLIEGEN

AQUANAUTIC, ANTONELLIS, C&C ITALIAN CREATIVITY, DORO, GUCCI GIRARD PERREGAUX, MASSINI, VENDÔME, PATTON WACTH, PIANEGONDA

Molenstraat 30 | 3600 Genk | T. 089 50 10 81 info@doro.be | www.doro.be

matic

Euro

Bij ons steeds de beste prijs ! EUROMATIC b.v.b.a. SECTIONAAL POORTEN • Verdeler Hörmann • Aandrijvingen, alle onderdelen voor Hörmann poorten

Openingsuren: Maandag t.e.m vrijdag: 10.00 u - 17.30 u Zaterdag: Op afspraak

Ambachtslaan 11, 3665 As Tel. 089-61 15 53 GSM 0477 32 57 67 & 0477 70 34 55 Fax 089-61 39 83 www.euromatic-bvba.be

COSMSLnov13.indd 7

Twin Set, Pipstudio, Pepita, Pluto Moon, Mey, Ringella, enz...

BOSSTRAAT 87 - 3680 MAASEIK - 089-56 22 90 lingerie_vliegen@hotmail.com info@lingerievliegen.be www.lingerievliegen.be

25/10/2013 16:51:40


Modeaccessoires Baret

In de lijstjes van top-tien mode musthaves voor mannen, staat deze herfst steevast de baret. Nu hebben we er zo onze twijfels over of de doodgewone kerel in de straat dit advies zomaar zal opvolgen. Het blijft toch eerder iets wat je met kunstenaars en intellectuelen associeert. Anderzijds is dit hoofddeksel wel een accessoire waarmee iedere vrouw zichzelf een hip imago kan geven. Het is een klassieker die al meer dan driekwart eeuw stand houdt.

De baret is net zo Frans als de Eiffeltoren en een mand vol stokbrood. Zet er één op je hoofd en je waant je – met het nodige inlevingsvermogen – even in Parijs. Maar ook in Spanje, Italië en Schotland (met pompon) dragen ze hem nog vaak. Vooral de zwarte en rode exemplaren van dit zachte, ronde hoedje met een klein ‘steeltje’ in het midden, hebben een iconische waarde.

Een schotel op je hoofd

COSMSLnov13.indd 8

Hoedje van de werkmens

De kunst van het dragen

Kunsthistorici kunnen aantonen dat er al sinds het Bronzen Tijdperk hoeden werden gedragen die leken op de moderne baret. De commerciële productie ervan startte gedurende de 17e eeuw, in het zuiden van Frankrijk. In eerste instantie was het een lokale kunst, maar vanaf de jaren ‘20 van de 19e eeuw kregen Franse producenten concurrentie van Spaanse en Italiaanse fabrieken. Samen produceerden ze miljoenen exemplaren. Weliswaar kleinere versies van de gigantische mutsen die Baskische schaapherders op hun hoofd zetten om zich in de bergen te beschermen tegen weer en wind. In het begin was het vooral een sportief accessoire voor het gewone volk. Alleen de rijken droegen een stijve hoed. Zeker bij mensen die buiten moeten werken was het populair, omdat het zo makkelijk op je hoofd blijft zitten. Daarom werd het ook een onderdeel van legeruniformen. Pas in een volgende fase, rond de jaren dertig van vorige eeuw, werd het dragen van een baret gelinkt aan filmsterren, dichters en andere creatievelingen. Aan aristocratie ook. En natuurlijk aan de hongerende kunstenaars aan de oevers van de Seine. Daardoor werd het al snel een fashionstatement. In de sixties en seventies stond het petje symbool voor revolutie. Die status had het te danken aan Che Guevera. Op miljoenen afbeeldingen is hij te zien met een zwart-rode baret met ster. Samen met zijn ruige snor, en die starende blik, gaf de baret hem de perfecte uitstraling om een cultheld te worden van een generatie. Andere beroemde baretdragers zijn Pablo Picasso, Marlene Dietrich, Johnny Depp en Samuel L. Jackson.

Voor militairen moet dit onderdeel van het uniform uiteraard perfect zitten. Dat betekent dat de rand ongeveer 2,5 cm boven de wenkbrauw mag uitkomen, met een vouw boven het linkeroog. Om dit te kunnen doen, zit er in deze baretten overigens enkele centimetertjes meer stof. Voor de vrouwelijke en casual variant bestaat er niet echt een richtlijn over hoe je hem moet dragen. Vorm hem gewoon naar eigen wens. Zo lang je het hoedje niet te ver over het hoofd trekt – dan zie je er immers al snel uit als Kwik van Flupke – is het oké. Volgens de regels van de fashionkunst, zou je hem wel aan één kant moeten dragen. Het fraaist oogt hij inderdaad als je hem scherp naar links of rechts plooit, tot vlak tegen de zijkant van het hoofd. Uiteraard is dat laatste iets moeilijker als je een gebreid exemplaar op je hoofd zet. Voor een wat stoerdere uitstraling trek je de punt net naar achter, zodat er veel voorhoofd getoond wordt. Het hangt allemaal af van je eigen stijl, je gemoedstoestand van de dag misschien wel. Wie dat wil kan ook gewoon Jean-Paul Sartre volgen, ook al ziet het er niet echt fraai uit, zo’n schotel die plat op je kruin ligt. Op die manier wordt de eerste vereiste van een winterpet immers ook uit het oog verloren; ze zal je hoofd absoluut niet warm houden en je kapsel zal net zo goed nat worden. Maar misschien is dat ook helemaal jouw bedoeling niet, en wil je simpelweg jouw outfit helemaal afmaken met deze klassieker, die altijd de aandacht zal trekken. Deze pet schreeuwt bijna uit: “Kijk naar mij, ik zou graag in een andere eeuw geboren zijn.”

25/10/2013 16:51:41


INSPIRATIEDAGEN VAN VRIJDAG 8 T.E.M. MAANDAG18 NOVEMBER ook open op 11 november

Laos

Belgische betaalbare kwaliteit

Richtprijs: € 14 560,-

**

€ 3000 voordeel met het Dovy VIP-pakket* * GRATIS 1600 VIP CHEQUE DOVY KEUKENS 2013

inductiekookplaat AEG twv*

€1600

1600

1600 EURO DOVY

1600

VIP CHEQUE DOVY KEUKENS 2013

700

dovy vipcheque* voor vaatwas naar keuze*

700

€700

700 EURO DOVY

700

VIP CHEQUE DOVY KEUKENS 2013

700

dovy vipcheque*

€700 voor oven naar keuze*

700

700

700 EURO DOVY

KOOKDEMO’S IN UW BUURT zondag

10

november

zondag

17

november

zondag

24

november

Meer info: www.dovy.be

Turnhout | Steenweg op Gierle 267 -  014 41 04 28 Hasselt | Genkersteenweg 297 -  011 25 55 20 Herent| Brusselsesteenweg 16 -  016 58 44 75

2012

Wij maken úw keuken!

Altijd open op zondag, gesloten op woensdag

www.dovy.be

*

Actie geldig tot en met 30/11/2013. Voorwaarden -> vraag er naar in één van onze toonzalen. Actie niet cumuleerbaar met andere acties

LIMBURG NOVEMBER.indd 1

**

Richtprijs = Inclusief levering & plaatsing, excl. toestellen, excl. BTW en met laminaten werkblad.

25/10/13 16:51


Wonen Cocoon Interior

Liefhebbers van een landelijk interieur moeten zeker een bezoekje brengen aan Cocoon Interior. Heidi Goyvaerts en haar zonen helpen u reeds meer dan 3 jaar met het smaakvol inrichten van uw interieur. In een prachtig herenhuis delen zij met plezier hun passie voor warme en gezellige interieurs met u.

Passie voor landelijk interieur renlange ervaring als ontwerpster en decoratrice komt daarbij goed van pas” aldus Heidi.

Sinds november 2010 is Cocoon Interior aan de Kempische Steenweg in Hasselt een gezellige plek om te vertoeven. In het oude herenhuis stap je binnen in de warme wereld van stijlvolle landelijke meubelen en decoraties. “Onze toonzaal van 500 vierkante meter is ons visitekaartje, hier laten wij onze bezoekers op een persoonlijke manier kennismaken met de vele mogelijkheden. Mijn ja-

Gespecialiseerd in sfeer en gezelligheid Cocoon Interior combineert een unieke stijl ,knusse sfeer en onmiskenbare klasse met kwaliteit en duurzaamheid, “Onze ruime collectie meubelen is in eigen huis ontworpen en uitgevoerd met respect voor de materialen en afwerking. Ook voor maatwerk en totaalprojecten kan u bij ons terecht, steeds aan een eerlijke prijs.” treden broers Dominique en Philip hun moeder bij. Alle meubelen zijn verkrijgbaar naargelang de smaak en het budget van de klant, met keuze uit verschillende deuren, kroonlijsten, beslag en

kleuren,… tot de materialen. Uit overtuiging werken ze bij Cocoon Interior met volledig massief hout, eik of grenen maar op vraag behoren ook goedkopere materialen tot de mogelijkheden. In de gezellige toonzaal ontdek je eveneens een zorgvuldig samengesteld assortiment van decoratieartikelen, met ondermeer sfeervolle verlichting van topmerken zoals Tierlantijn, Judeco, HML en Authentage. Spring eens binnen en laat je inspireren. Heidi, Dominique en Philip verwelkomen je graag. Cocoon Interior, Kempische Steenweg 590, 3500 Hasselt (Kiewit), 011 76 10 38, info@cocoon-interior.be, www.cocoon-interior.be

PUBLIREPORTAGE

DE BEGELEIDING WAAR Weet u wat deze dame mankeert?

Ù RECHT OP HEEFT

De juiste diagnose IS belangrijk. Zo is dat met overgewicht ook. Welk advies kreeg u om af te slanken? Trage schildklier ? Verminderde verzadiging ?

Te veel eten Te weinig beweging ?

Verlaagde verbranding ? Koolhydraatverslaving ?

Hyperinsulinemie ?

Menopauze, Andropauze ?

Gezond afslanken is een serieuze zaak. U neemt toch ook geen medicatie zonder een arts te raadplegen? Laat daarom uw biochemie deskundig uitmeten via het REVOLUTIONAIRE COMPUTERPROGRAMMA van Bio Body Care VÓÓR u met het afslanken begint. Want METEN is WETEN. Voor informatie, consulenten in uw buurt, voordrachten en activiteiten kijk op www.biobodycare.be Europark 6 Industriezone 3, 3620 Lanaken, T: 0477 50 14 44, 0476 64 31 69, info@biobodycare.eu

-10 kilo in 2 maanden met Bio Body Care!

KORTE KUUR voor een gewichtsverlies < 5 kg

NIEUW LANGE KUUR

voor een gewichtsverlies > 5 kg

Kom vrijblijvend luisteren naar de informatie-avond: 12-11-2013 (om 19 u) The Quint Heuvenstraat 9 Zonhoven

Professionele begeleiding door Sandy Hermans Hamont-Achel

☎ 0476 64 31 69

VOOR EEN GEZOND, ENERGIEK EN SLANK LEVEN

LIMBURG NOVEMBER.indd 2

25/10/13 16:51


r

f k .

n g n e

Wonen Cocoon Interior

Liefhebbers van een landelijk interieur moeten zeker een bezoekje brengen aan Cocoon Interior. Heidi Goyvaerts en haar zonen helpen u reeds meer dan 3 jaar met het smaakvol inrichten van uw interieur. In een prachtig herenhuis delen zij met plezier hun passie voor warme en gezellige interieurs met u.

experienced outdoor living

ds verandabouw DS Verandabouw Specialist in woonveranda’s en terrasoverkappingen.

Terrasover kappingen We bring quality sun into your life

verandas Sinds november 2010 is Cocoon Interior aan de Kempische Steenweg in Hasselt een gezellige plek om te vertoeven. In het oude herenhuis stap je binnen in de warme wereld van stijlvolle landelijke meubelen en decoraties. “Onze toonzaal van 500 vierkante meter is ons visitekaartje, hier laten wij onze bezoekers op een persoonlijke manier kennismaken met de vele mogelijkheden. Mijn ja-

The extra room experience

LIMBURG NOVEMBER.indd 3

Surf naar www.dsverandabouw.be voor meer realisaties.

Passie voor landelijk interieur renlange ervaring als ontwerpster en decoratrice komt daarbij goed van pas” aldus Heidi. Gespecialiseerd in sfeer en gezelligheid Cocoon Interior combineert een unieke stijl ,knusse sfeer en onmiskenbare klasse met kwaliteit en duurzaamheid, “Onze ruime collectie meubelen is in eigen huis ontworpen en uitgevoerd met respect voor de materialen en afwerking. Ook voor maatwerk en totaalprojecten kan u bij ons terecht, steeds aan een eerlijke prijs.” treden broers Dominique en Philip hun moeder bij. Alle meubelen zijn verkrijgbaar naargelang de smaak en het budget van de klant, met keuze uit verschillende deuren, kroonlijsten, beslag en

DS Verandabouw IZ Centrum Zuid 3021, kleuren,… tot de materialen. Uit overtuiging wer3530 Houthalen-Helchteren ken ze bij Cocoon Interior met volledig massief 011/811 hout, eik of Tgrenen maar812 op vraag behoren ook 011/811 813 goedkopere Fmaterialen tot de mogelijkheden. E info@dsverandabouw.be

In de gezellige toonzaal ontdek je eveneens een Openingsuren: zorgvuldig samengesteld assortiment van decorama-vr: op afspraak tieartikelen, met ondermeer sfeervolle verlichting za:zoals 14u-18u van topmerken Tierlantijn, Judeco, HML en Authentage. Spring eens binnen en laat je inspireren. Heidi, Dominique en Philip verwelkomen je graag. Cocoon Interior, Kempische Steenweg 590, 3500 Hasselt (Kiewit), 011 76 10 38, info@cocoon-interior.be, www.cocoon-interior.be

25/10/13 16:51


Reizen Moskou en Sint-Petersburg

Met De Blauwe Vogel ontdek je in alle luxe de uitzonderlijke charme en culturele rijkdommen van het immense Rusland. Tijdens de citytrip naar Moskou en Sint-Petersburg vertoef je in twee bijzondere steden, elk met een eigen karakter.

Het beste van Rusland Moskou is zoveel meer dan de stad van Lenin en Stalin. De fascinerende metropool met zijn tien miljoen inwoners staat bekend als het hart van Rusland. En terecht! Benieuwd hoe de Russische hoofdstad na de val van het communisme is geevolueerd? Laat je verleiden door het gigantische Rode Plein, het historische Kremlin, de unieke kathedralen, de ontelbare musea, het vermaarde Bolsjojtheater, de mystieke kloosters en de gezellige sfeer in Arbat. Moskou is letterlijk en figuurlijk groots! Hou je van kunst, cultuur en genieten? Dan zal een bezoek aan Sint-Petersburg je hoogste verwachtingen overtreffen. Spraakmakende bouwwerken zoals de Sint-Izaäkkathedraal en het Zomerpaleis behoren tot het beste wat Rusland

te bieden heeft. Dé trots van de oogverblindend mooie stad is de imposante Hermitage, een van de grootste musea ter wereld met een imposante collectie kunstschatten. Sint-Petersburg is ook de geboorteplaats van talrijke beroemdheden zoals Tsjaikovsky en Dostojewski. Neem in 2014 een kijkje achter het voormalige ijzeren gordijn. De Blauwe Vogel organiseert deze geliefde trip naar Moskou en Sint-Petersburg al voor het zevende opeenvolgende jaar. Je kunt kiezen uit drie afreisdata: vrijdag 9 mei, vrijdag 23 mei en vrijdag 11 juli. Logeren doe je in supercentraal gelegen luxueuze vijfsterrenhotels. Volpension, excursies en Nederlandstalige gidsen zijn inbegrepen.

Gratis infodag Kom alles te weten over de wonderbaarlijke reis naar Moskou en Sint-Petersburg op de infodag op zaterdag 23 november. De voorstelling begint stipt om 11 uur in het auditorium van de Blauwe Vogel (ingang naast het kantoor). De toegang is gratis, vooraf reserveren is gewenst. De Blauwe Vogel 1609 - Reisfamilie Carlier, Luikersteenweg 62 in Sint-Truiden, 011 705 500, www.deblauwevogel.be.

Flashlights

In september werd het vijftigjarig bestaan van De Uitkijktoren aan Koersel-Kapelleke uitbundig gevierd. Van al die trappen te bestijgen krijg je natuurlijk honger. En dus is het maar goed dat er aan de voet zich een heel leuk volks restaurant bevindt. Kok Walter staat hier altijd garant voor gerechten zonder veel poeha, maar wel fantastisch lekker. Na reservatie schotelt hij je ook een geweldige steengrill voor: met vlees, vis, wild of gemengd. Nergens vind je beter.

Bij Fashion Outlet Store vind je merkkleding voor dames, heren en kinderen. En het leuke is dat die spullen altijd minstens 50% goedkoper zijn dan in de gewone boetiek. Wekelijks wordt het assortiment aangevuld. Vergeet dus niet om deze winkel geregeld eens met een bezoekje te vereren. En stap buiten met kledij van gerenommeerde merken als Diesel, Esprit, Gardeur, Melvin, Name It, Object, Outfitters Nation, S.Oliver, Selected, XTSY Italia.

Droom je van een open haard, kachel of sierschouw? Ga eens een kijkje nemen in de toonzalen van Gijsens bvba in Rummen (Geetbets) en Diest. Al meer dan 10 jaar is men hier gespecialiseerd in haarden en kachels op pellets, elektriciteit, hout en gas. De zaak wordt geleid door Gert Gijsens, Patrick Vandersmissen en Sabrina Paulissen. Samen met hun team trachten zij voor ieders smaak en budget een gepaste oplossing uit te werken.

De uitkijktoren

fashion outlet store

gijsens

Fonteintjesstraat 30 - Koersel – 011/74 08 48 info@deuitkijktoren.be - www.deuitkijktoren.be

LIMBURG NOVEMBER.indd 4

Maastrichterstraat 111 Hasselt - 011/33 49 97

(Kol.

Dusartplein)

Biesemstraat 16 – Rummen – 011/583125 Wijngaardstraat 19 – Diest – 013/771308 www.gijsens.be

25/10/13 16:51


WANDCOMBINATIE

€969,-

alle elementen zijn afzonderlijk verkrijgbaar.

MOOI & JONG WONEN ... voor een betaalbare prijs ! BOOGLAMP van

€87,5

Nu voor

€79,-

NU IN COLLECTIE PURE COLLECTION

BY PASCALE NAESSENS

POEF

€39,90 Weg naar Zwartberg 13 I 3530 HOUTHALEN I Tel. 011/60.90.30 sales@takeitmeubelen.be I www.takitmeubelen.be OPENINGSUREN van 10u-18.30u (dinsdag t.e.m vrijdag) van 10u-18u (zaterdag), van 14u-18u (zondag) van 13u30-18u30 (maandag), woensdag en feestdagen gesloten EETK AMERS I SALONS I SL A APK AMERS I K ANTOORMEUBELEN I KEUKENMEUBELEN I BEDTEXTIEL HAL MEUBEL EN I DECOR ATIE I GL A ZEN I SERVIES I ZIT Z AK K EN I SIERKUSSENS I ENZ …

LIMBURG NOVEMBER.indd 5

25/10/13 16:51


UW PLAFONDSPECIALIST

ƒ Het enige echte Zwitsers spanplafond zonder naden Sint-Truidersteenweg 572 3500 HASSELT (St-Lambr.-Herk) Tel. 011 59 27 30 Fax 011 31 10 06 Gsm 0497 02 95 05 reno-span@telenet.be www.reno-span.be www.clipso.com

ƒ 24 jaar ervaring ƒ Prijzen niet te beconcurreren wegens rechtstreekse aankoop in fabriek ƒ Meewerkend zaakvoerder ƒ Brandveilig M1 - 10 jaar garantie ƒ 3000 referenties beschikbaar Vergelijk en overtuig u zelf !

OPENINGSUREN: Ma-vr: 9u-12u en 13u-17u Za: 9u-12u en 13u-16u Dinsdag en zondag gesloten

Interieur Spanplafonds Hoewel trendy woningeigenaars het spanplafond eigenlijk al enkele tientallen jaren geleden ontdekten, wordt deze binnenafwerking in feite nu pas razend populair. De consument heeft ondertussen begrepen dat dit een blijvertje is: zowel in de bouw- en renovatiesector (waar het een begrip is geworden) als in je huis. Het is immers een snelle, piekfijn afgewerkte aankleding van je plafond, die vele jaren meegaat.

Meer dan een kwart eeuw geleden al sprong Reno-Span-Decor uit Sint-Lambrechts-Herk op de kar van de spanplafonds. Met recht en reden kan je het dan ook een specialist ter zake noemen, die van naaldje tot draadje kan uitleggen wat het plaatsen van een dergelijk plafond inhoudt. “We hebben eigenlijk liefst dat de klanten eerst tot in onze zaak komen. Dan bezorgen we hen de nodige informatie en geven we uitvoerig uitleg over de voordelen. En dat zijn er nogal wat. De doeken zijn antistatisch en waterdicht, ze kunnen schokken verwerken en zware lasten dragen. Een lek in de bovenverdieping levert dus geen onoverkomelijke problemen op. Schilderen is niet meer nodig. De kleur die je wenst – een standaardtint is uiteraard goedkoper dan iets speciaals – wordt al meteen aan-

LIMBURG NOVEMBER.indd 6

Populairder dan ooit gebracht. En als het doek wat vuil begint te worden, kan je het makkelijk reinigen met een eenvoudig Dreft-sopje en een Swiffer. Met een plafond van pleisterwerk of gipsplaten zal dat niet lukken. Het is bovendien gemakkelijk om elektriciteitskabels en sanitairbuizen te verstoppen, terwijl je allerlei verlichting kunt inwerken. Dat kunnen zowel Led- of halogeenspots zijn, Led-strips, hanglampen, lichtkoepels als geïntegreerde lichtstralen. Op die manier krijg je een mooi esthetisch geheel. Als de klant overtuigd is van de voordelen – bij een nieuwbouw of om een wat ouder, verweerd plafond terug op te kalefateren – gaan wij terplekke alles nauwkeurig opmeten. De plaatsing zelf neemt in principe maar één dag in beslag en

gebeurt meestal zonder kap- of breekwerk. Proper dus. Het op maat vervaardigde doek wordt immers gewoon tussen profielen gespannen die aan de muur bevestigd worden. Wij werken met de top- spanplafonds van Clipso. Dat zijn doeken van micro-geperforeerd weefsel dat gedekt wordt door polyurethaan. Ongeveer 15 maal sterker dan PVC en het kan ook koudgespannen worden, zodat de ruimte niet eerst moet opgewarmd worden tot 60 graden. Het resultaat is een plafond waarop we tien jaar garantie bieden, maar dat dat in principe de rest van je leven meegaat. Omdat we zo overtuigd zijn van de kwaliteit, durven we geïnteresseerden ook met een gerust hart een lijst bezorgen van alle referenties die ooit op ons beroep deden.”

25/10/13 16:51


MEUBELSHOP

Stalenstraat 177 ● 3600 Waterschei-Genk ● tel.: 089-38 44 05

Kleerkast 2.80m met schuifdeuren. Normaal 795,00 euro Nu : 495,00 euro

Hoeksalon in PU met verstelbare hoofdsteunen : 895,00 euro

Trendy hoeksalon in PU. Speciale aanbieding: 995,00 euro. Uitvoering 3-zit + 2-zit of 3-zit met longchair : 995,00 euro.

Comfortabele salon met hoge rug. 3-zit + 2-zit: 895,00 euro. Uitvoering 2-zit + hoek + 2-zit: 695,00 euro

UIT OVERSTOCK :

prachtig lot salons en relaxen in stof, leder en lederlook Tal van éénmalige aanbiedingen, onmiddellijk leverbaar.

-40 % EN -50 % www.meubelgaleriedester.be

meubelgalerie

DE STER

tel. 089-38 10 37

Stalenstraat 82 Waterschei-Genk fax: 089-84 18 73

Stokrooieweg 71a • 3511 STOKROOIE-HASSELT, Tel. 011/25 10 62 OPEN: van 9u30 - 12u en 13u - 18u. Zaterdag: doorlopend van 10u - 18u. Gesloten: zondag en maandag tot 13u. GRATIS PARKING VOOR DE DEUR

Zondag en maandagvoormiddag gesloten

LIMBURG NOVEMBER.indd 7

25/10/13 16:52


Mode Jill Boutique

Onverwachte regenbuien, felle wind­ vlagen, mistige ochtenden, … Jaja, in het najaar loeren ze gegarandeerd weer om de hoek. Moet je regelmatig door weer en wind om tijdig op school of op je werk te komen, dan is een lekker warme outfit en zachte sjaal geen overbodige luxe. Gelukkig hoeft jouw fashiongehalte helemaal niet te lijden onder het slechte weer. Want er bestaan hartverwarmende kledingstukken genoeg die het zonnetje in je hoofd laten schijnen. Wat dacht je van deze mooie aanwinsten die je bij Jill Boutique kan komen passen?

1

2

3

Guur weer? Stylish induffelen maar!

1. Blue attitude

2. Red red wine

3. Perky parka

Een trui? Die hoeft zeker niet slobberig en vormeloos te zijn, dat bewijst dit paarsblauwe exemplaar (€ 55)! In combinatie met een aansluitende zwarte broek (€ 80) en hakjes ben je in no time supervrouwelijk en knap om naar te kijken. Stroop je mouwen wat op voor een casual look en kies eens een opvallende armband uit voor wat extra pit. Succes verzekerd!

Zalig soepel, heerlijk knus, … De parka is het superstoere antwoord op de trenchcoat, maar is zeker niet minder trendy! Wat dacht je van deze wijnrode, halflange jas (€ 179) met ceintuur? Hij is veelzijdig, windbestendig én de bonten kap maakt het knusse plaatje helemaal compleet. Om je dit seizoen in stijl warm te houden…

Liever toch nog wat korter en meer gecentreerd in de taille? Dan is deze felblauwe coat (€ 199) voor jou de ideale must have aan de kapstok. Je kan er echt alle kanten mee uit qua look: een lange broek en boots zorgen voor extra spice, terwijl een kleedje en hoge enkellaarsjes vooral de romantische zielen zal bekoren. Veelzijdigheid én warmte troef dus!

De afgebeelde kledingstukken zijn verkrijgbaar bij Jill Boutique | Kempische Steenweg 179-181 | 3500 Hasselt | tel. 011 23 41 47 | www.jillboutique.be

KEUKENC E N T E R

KG

geusens

w w w. k c g e u s e n s . b e Keukens badmeubels dressingkasten maatwerkkasten binnendeuren tafels stoelen

Ma, di, do en vr van 9 tot 12 u. en van 13 tot 18 u. Zaterdag van 10 tot 12 u. en van 13 tot 17 u. Zondag van 13.30 tot 17 u. Woensdag en feestdagen gesloten.

LIMBURG NOVEMBER.indd 8

KAZERNELAAN 323 HELCHTEREN 011/ 521273 info@kcgeusens.be

25/10/13 16:52


Renault dealeRs in limbuRg beRingen Paesmans autogroeP Paesmans autogroeP 013/35.99.00 011/45.84.00 Heusden - ZoldeR bRee Kwanten motors Paesmans autogroeP 011/42.47.10 089/73.02.00 HoutHalen - HelcHteRen KemPen motors Hasselt Paesmans autogroeP 011/60.88.88 011/24.09.00 HoutHalen - oost HeRk-de-stad

garage r. De Cabooter e.J. auto's 089/38.27.29 011/63.23.70

rema Cars 089/77.09.70

lommel Kelgtermans 011/54.42.15

Wellen wellen motors 012/74.72.27

bocHelt (kaulille) garage DeCKers 011/44.72.00

PeeR garage lenDers 011/63.16.50

Zelem garage eyKens 013/44.11.23

maaseik VanDerstuKKen 089/56.84.21

PeeR (kleine bRogel)

maasmecHelen

Gelko Flash 06-11-13_Opmaak 1 23/10/13 12:47 Pagina 1 111-9347 Flash Limbur Lifestyle 136x190 v1 .indd 1

GELKO RAMEN, DEUREN & TRAPPEN

n o o w e G perfect

25/10/13 10:33

ONTDEK ONS WEEKENDVOORDEEL

GELKO RAMEN

GELKO DEUREN

GELKO TRAPPEN

Kwaliteitsramen in PVC, ALU of hout. Dit zijn onze referenties: - PVC met duitse profielen KBE/ALUPLAST met dubbele isolerende beglazing K-waarde 1,0 of 0,78 (3-dubbel glas) - ALU-ramen (ALIPLAST) in alle kleuren én met superisolerende beglazing

Onze toonzaal presenteert 250 modellen, van tijdloos klassiek, tot modern en strak design ... klasse in aanbod en superieur in kwaliteit en afwerking!

GELKO heeft een jarenlange ervaring in het maken van exclusieve houten trappen, modern of klassiek in alle houtsoorten.

Ook gefascineerd door het onbeperkt lijnenspel van onze moderne binnendeuren? Creëer zelf je gepersonaliseerde deur ... zonder meerprijs!

In functie van uw interieur en de beschikbare ruimte zoeken onze adviseurs samen met u naar de beste oplossing.

SHOWROOM HASSELT - Genkersteenweg 201 a

Tel. 011 21 07 00 • Fax 011 21 07 22 • info@gelko.be alle dagen 10-12 en 14-18 u. Zat. 10-12 en 14-18 u. Zond.14-18 u.

Elk weekend open!

LIMBURG NOVEMBER.indd 9

WWW.GELKO.BE DEUREN - RAMEN - TRAPPEN - PARKET - ROLLUIKEN

25/10/13 16:52


Flashlights

t 20/12 o t 1 1 / Van 29e VRIJDAG elk ight Late n pping Sho X-matsot 21u rijd

t weds producten e arten - ijsta allerhand e night van e Lat ie t z a n t o s n u - deg ofiteer va kortingen - pr ing een shopp dag wordt ot vrij erlo - elke nkmand v ige esche e aanwez d Tal vanghuiseigenaren willen er graag alles aan onder lanten k

doen om indringers buiten te houden. Of het nu gaat om zonnestralen, dan wel om echte ongewenste gasten. Dat bleek uit het succes van de opendeurdagen bij LIM-ELEC. Deze Harol-specialist is al 37 jaar dé Limburgse maatstaf als het gaat om de plaatsing van rolluiken, zonwering en sectionale poorten. De familie Plessers geeft u graag deskundige uitleg in één van de twee showrooms.

Wil je vermijden dat er stresskip geserveerd wordt tijdens de feestdagen? Ga dan buitenhuis je benen onder tafel steken. Geen voorbereidingen of drukke supermarkten. Evenmin mislukte gerechten. Dat is ook de reden waarom de eindejaarsreservaties momenteel g je vlotjestebinnen bij feestzalen Elysee in tijdi lopen n l e kenIvo kunnen nog wel wat extra Bes Ilse nen Genk. tstro voor de kers raan, n gasten maar het is wel zaak om er snel e a t agen stazijn. d bijijte Bekijk de mogelijkheden en menu’s t s e fe op www.elysee.be.

Omdat de dienstverlening na verkoop er erg hoog in het vaandel wordt geschreven, opende elektrospecialist Ronny Oyen onlangs een aparte service-afdeling in de Pastoor Pacquaylaan 17 te Heusden. Op de foto zien we de zaakvoerder met het personeel dat deze dienstverlening zal verzekeren. Op 8 - 9 & 10 november wordt er trouwens een Crazy Weekend georganiseerd in de winkel met 10% korting, 0% krediet en aanbiedingen tot 50% op tal van apparaten.

liM-eleC

feestzalen elysee

ronny oyen

Herent 90 – Neerpelt – 011/64 27 63 Weg naar As 193 – Genk – 089/35 00 25 lim-elec@skynet.be – www.lim-elec.be

Koerlostraat 19 - 3600 Genk - 089/35 82 54 www.elysee.be

Koolmijnlaan 179 – Heusden – 011/57 23 19 info@ronnyoyen.be – www.ronnyoyen.be

I nfo Ve r we n n e r i j e n Naar goede gewoonte kun je er van 29 november tot 20 december elke vrijdag terecht voor een Late Night Shopping tot 21u. Bij je bezoekje kun je lekker grasduinen in de winkel tussen aparte delicatessen, geschenkartikelen en zoetigheden waarna je gezellig in het ijssalon kunt bijkletsen bji een lekker koffie’tje vergezeld van een heerlijke pannenkoek of warme wafel met uiteraard ambachtelijke hoeve-ijs. Gezelligheid troef!

De Tievishoeve maakt er weer een speciale eindejaarsperiode van. Al 17 jaar kun je in de boerderijwinkel van de Tievishoeve in hartje Opglabbeek terecht voor allerlei verse groenten en fruit, ambachtelijke ijstaarten.. Doorheen de jaren werd dat aanbod uitgebreid naar een groot assortiment aan delicatessen, gaande van verse pralines, waarvoor we met een chocolatier samenwerken, tot allerhande confituren, oliën, azijn en vinaigrettes.

LIMBURG NOVEMBER.indd 10

Ook pasta’s zijn een geliefd product, die ze u in allerhande vormen en smaken kunnen aanbieden. De exclusieve producten van uitstekende kwaliteit zijn op zich al leuk om te geven, maar verwerkt in een geschenkmand, die je zelf kan samenstellen, vormen ze een mooi en persoonlijk geschenk! Zo doen de wijnen, champagnes en likeuren het goed in een geschenkmand aangevuld met allerhande ambachtelijke koekjes en peperkoeken.

In december is de winkel alle dagen open. Mis deze gelegenheid dus niet en zak eens af naar Opglabbeek voor een bezoekje aan de zussen Gonda en Tine! De koffie staat klaar! Meer info: Tievishoeve Groenstraat 11, Opglabbeek 089 85 41 76 www.tievishoeve.be

25/10/13 16:52


ROLLUIKEN / ZONWERING / GARAGEPOORTEN

GRATIS MOTOR bij aankoop van een garagepoort

GRATIS MOTOR

BESPAAR

330

Actie geldig van 7 september tot 12 november 2013*.

bij aankoop van een garagepoort

actie geldig: van 7 sept. tot 12 nov. 2013

euro bij aankoop van 4 VOORZETROLLUIKEN MET IO-HOMECONTROL actie geldig: van 7 sept. tot 12 nov. 2013

Jij en Harol. De perfecte match.

HAROL WEEK 16-22 SEPTEMBER 2013 HAR_adA5_PO-N.indd 1

Win een iPad mini, activeer je actiebon op www.harol.be *Ontdek de actievoorwaarden en onze andere acties

* Ontdek de actievoorwaarden en onze andere acties op www.harol.be op rolluiken op www.harol.be

ROLLUIKEN / ZONWERING / SECTIONALE POORTEN

18/07/13 11:43

Rolluiken - Sektionale poorten - Zonweringen - Knikarmschermen Screens - Uitvalschermen - Verandazonwering Verandarolluiken - Dakraamrolluiken - Rolpoorten Binnenzonweringen - Terrasoverkappingen - Lameldaken

Weg naar As 193 • GENK • T. 089/35 00 25

toonzaal: dinsdag tot zaterdag van 10-17u. zo en ma gesloten

Herent 90 • NEERPELT • T. 011/64 27 63 toonzaal: weekdagen van 9-17u. za van 10-17u. do en zo gesloten.

lim-elec@skynet.be • www.lim-elec.be

0/12 1 tot 2 G 1 / 9 2 Van e VRIJDA elk ight Late n pping Sho X-masot 21u

t trijd n weds ducte arten hande pro t a t s ij r h e ig ll n a e van e Lat n onz ustatie - deg ofiteer va kortingen g - pr in een shopp dag wordt ot ij lo r r v e e v and - elk enkm zige gesch de aanwe r e d n on e t n kla

Kempische Steenweg 179 3500 Hasselt Tel.: 011 23 41 47 Open: ma-za: 9.30 - 18 u. 1ste verdieping: Outlet Store ig je l tijd n en e t s Be tronke de r ts kers rten voo n a e a t g ijs tda fees

15% DIRECTE KORTING OP DE WINTERCOLLECTIE* Ontdek onze nieuwe website: www.jillboutique.be Vind ons op Facebook * voorwaarden in de winkel

I nfo Ve r we n n e r i j e n LIMBURG NOVEMBER.indd 11

25/10/13 16:52


Mode Lingerie Het klimaat kunnen we niet echt meer voorspellen. Of het nu een zachte of barkoude winter wordt, het Zwitserse Calida, heeft alle kwaliteiten om je knus te voelen.

CALIDA houdt je warm in de kou en koel in de hitte Soms koop je dingen die echt warm zijn maar waarin je je te pletter zweet. Of dingen die wel dik aanvoelen maar toch niet veel warmte geven. Ja, soms laten we ons verleiden door de prijs en we vergeten dat goedkoop vaak kwalitatief ook minder is. Katoen Praten we even alleen over katoen: er zijn zoveel soorten! Dingen die een groot verschil maken zijn: hoe de katoenplant geteeld en geoogst wordt. En ook de lengte van de katoenvezel. De meeste katoenvezels zijn tussen 13 en 20 mm lang. Pimakatoenvezels zijn 35 mm lang. Dit maakt de Pimakatoen tot de fijnste kwaliteit van de wereld: enorm zacht, glanzend, duurzaam en goed bestand tegen opwollen. Calida werkt met deze superieure katoenkwaliteit en is daarom ook een superproduct. Bij talloze bekende merken betaal je veel voor de

naam en een doorsnee-kwaliteit. Bij Calida heb je superkwaliteit voor een eerlijke prijs. Verliefd! Calida gebruikt ook andere natuurlijke materialen. Zo is er modaal en micro-modaal. Dit wordt gemaakt van natuurlijke, plantaardige vezels en heeft tegelijk de goede eigenschappen van zijde en van katoen. Een pyjama of nachtkleedje in dit materiaal is tegelijk licht, zacht en toch warm. Het houdt de huid droog en regelt de lichaamstemperatuur. Pas op: wie dit materiaal probeert, kan er verliefd op geraken! Wol en zijde De warmte van wol combineert Calida met de zachtheid van zijde . De wol verhindert het afkoelen van het lichaam en houdt het droog en warm. De

zijde zorgt ervoor dat de wol niet op de huid gaat schuren. Calida heeft ook thermisch ondergoed met 75 % katoen in de samenstelling. Warm hebben en toch niet zweten is een troef die niet vele merken kunnen voorleggen. Het ondergoed is zo mooi afgewerkt dat je het ook als ‘bovengoed’ kan dragen. Genoeg gepraat. Er is slechts één manier om de kwaliteit van dit merk te leren kennen: het voelen op de huid… Zeer uitgebreid assortiment CALIDA bij

Luikersteenweg 659 659, 35 3500 Hasselt (vlakbij de kerk van Wimmertingen)

FUGO Heating Uw partner voor verwarming Voor al uw feesten groot en klein kan u bij feestzalen Elysee zijn ACTIE ! MCZ pelletkachel 8kW gietijzer + plaatsing + toebehoren € 95,00/maand (30m)* *opgelet, geld lenen kost ook geld

VIER DE EINDEJAARSFEESTEN IN FEESTZALEN ELYSEE.

Kerst - en Nieuw Nieuwjaarsbuffetten vanaf €35,00 all-inclusief.

VIER OUD NAAR NIEUW BIJ FEESTZALEN ELYSEE

Van 19.00 u. tot 05.00 u.

Ap Aperitief met Sylvesterhapjes van de chef. Uitgebre koud - , warm - , en dessertenbuffet. Uitgebreid n Om 24.00 u. gaan we het nieuwe jaar in met een glas champagne. Nadien hapjesbuffet en om af te sluiten een ontbijtbuffet. Dranken à volonté, dit alles aan €85,00 per persoon. Dit bieden wij U aan in Feestzalen Elysee.

www.fugo.be WIJ AANVAARDEN ECO-CHEQUES

kachels | haarden | pellets & rookgasafvoerkanalen warmtepompboilers | centrale verwarming (gas-pellets) Luikersteenweg 84 | 3700 TONGEREN | 012-454599 | info@fugo.be

LIMBURG NOVEMBER.indd 12

Voor meer info zie: www.elysee.be

Reserveer tijdig ! 

En vergeet niet: Nog steeds t.e.m. 08 december a volonté mosselen bij het zelfbedieningsrestaurant

Voor al onze formules zie: WWW.ELYSEE.BE

25/10/13 16:52


IK HOU VAN ZWOELE ZOMERS.

TOCH VERKIES IK KNUSSE, WARME WINTERAVONDEN. NATURALLY ME

In samenwerking met CALIDA organiseert OhSiBo! een

Zwitserse Week Van 8 tot 15 november 2013

OhSiBo! nodigt u uit om Zwitserland anders te leren kennen! Er wachten u leuke verrassingen bij aankoop van een CALIDA artikel!

IK MAAK ME GRAAG MOOI,

CALIDA, Zwitsers merk in ondergoed en nachtmode voor hem en haar.

NATURALLY ME

OOK AL IS HET ALLEEN MAAR OM TE SLAPEN… NATURALLY ME

CALIDA staat voor kwaliteit, warmte, comfort, perfecte snit en een goed gevoel

Luikersteenweg 659, 3500 HASSELT (vlakbij de kerk van Wimmertingen). Tel. 011 42 06 60 Open van maandag – zaterdag van 9.30 u tot 18 u. Grote parking voor de deur! www.ohsibo.be

LIMBURG NOVEMBER.indd 13

25/10/13 16:52


noten.20juni13_Opmaak 1 4/06/13 09:33 Pagina 1

Torenhoge energiekosten: isoleren is de boodschap! Algemeen wordt aangenomen dat we rekening moeten houden met een hoge energiekost, net als tijdens de vorige jaren, ook voor de komende jaren. Door te isoleren, kan je het warmteverlies doorheen de spouwmuren drie keer kleiner maken! Isoleren van de spouwmuur kan een besparing op de verwarmingskost opleveren van gemakkelijk 20 à 35 % (naargelang het type woning en het verwarmingsgedrag van de bewoners). De na-isolatie heb je al in enkele jaren terugverdiend. In een goed geïsoleerde woning nemen bovendien de wanden de binnentemperatuur aan, en zal het bij lagere temperaturen gezellig warm zijn. Comfort en minder stookkosten dus... en bovendien ook in de zomer aangenaam koel. Noten biedt met de Neopixels op basis van de nieuwste generatie EPS-parels een antwoord voor bestaande woningen. Met speciaal ontwikkelde machines, die specifiek voor deze toepassing ontwikkeld werden, wordt door ervaren uitvoerders de Neopixels isolatie in de spouwmuur ingespoten. De Neopixels worden ingebracht in de spouwmuur zonder enige drukopbouw en vormen een massa met een uitstekende thermische isolatie. Eerst worden er kleine boorgaten in de voeg geboord, ongeveer 1 per m². Het inbrengen van de Neopixels zal dan gebeuren laag na laag tot boven. Volledige vulling in alle muurdelen is volgens deze werkwijze gegarandeerd. De voegen worden dan netjes gevoegd in de kleur van uw voeg. Het isoleren van de spouwmuren gebeurt voor een woning steeds op één dag. Noten isoleerde reeds meer dan 10.000 woningen in de afgelopen 40 jaar. De Neopixels spouwmuurisolatie voldoet aan Vlaamse eisen, heeft de nodige certificaten om een veilige en duurzame isolatie te waarborgen, en is erkend om recht te geven op subsidie. In 2013 krijg je via infrax voor de meeste woningen een subsidie van 6 euro per m² (maximum 800 €). Wij onderzoeken of uw woning in aanmerking komt en bezorgen u de nodige documenten voor aanvraag. Sommige gemeenten bieden nog een bijkomende subsidie (Hamont-Achel 2 €/m², Hasselt 2 €/m², Heusden-Zolder 4 €/m², Overpelt 2 €/m², Neerpelt 6 €/m², Lommel 2 €/m², HechtelEksel 2 €/m², Lanaken 2 €/m², Riemst 3 €/ m²). Mogelijk komt u in aanmerking voor de verbeterings- en aanpassingspremie van 1.500 € (inkomen 3 jaar geleden < 28.730 €, per persoon ten laste mag u hier 1.500 € bijtellen (voor verhuurders ligt de inkomengrens op 57.460 € + 3.220 € pptl), woning > 20 jaar oud, factuur incl. BTW > 3.000 €…). Voor alle voorwaarden zie www.vlaanderen.be.

LIMBURG NOVEMBER.indd 14

De sterk verhoogde stookkost speelt ons allen parten. Het wordt steeds belangrijker een optimaal jaarrendement van uw verwarmingsinstallatie na te streven. Dit wordt niet alleen bepaald door uw verwarmingsketel, maar ook door stilstandsverliezen, boilersturing, regelingen e.d. Een goed doordachte vernieuwing kan soms belangrijke besparingen opleveren, soms tot 35 à 50 % op uw totaal verbruik. U kan mogelijk in aanmerking komen voor de renovatiepremie. Op eenvoudig verzoek adviseren wij u kosteloos. Een regelmatig onderhoud van je verwarmingsinstallatie verzekert u een onbezorgd stookseizoen, verlengt de levensduur van uw installatie en voorkomt een hoger verbruik. Noten geeft u tot het einde van het jaar garantie op de afstelling van je cv-ketel. Klanten genieten van onze service, ook bij storingen tijdens weekend en feestdagen. Het onderhoud van gastoestellen is tweejaarlijks verplicht, voor stookolie jaarlijks. Voor stookolieinstallaties moeten ondergrondse tanks vanaf heden om de vijf jaar een lekdetektiecontrole ondergaan. Vraag ons advies. Het plaatsen van zonneboilers is heden zeer actueel, vooral door de hoge subsidies. Zonneboilers kunnen zowel toegepast worden in nieuwe installaties voor

nieuwbouwwoningen als bij bestaande installaties. Met de huidige premies kan een zonneboiler u veel geld opbrengen. Hiervoor moet u wel een goed gedimensioneerde installatie kiezen. Een standaard zonneboilerpakket is zelden een technisch juiste oplossing en zal vaak haar beloofde rendementen niet kunnen behalen. Samen bekijken we graag de mogelijkheden binnen zowel uw installatie als uw verbruik. Steeds meer woningen worden gerenoveerd. Je kan vochtproblemen van alle oorsprong tegenkomen: opstijgend vocht uit de ondergrond, doorslaand vocht in muren blootgesteld aan weer en wind, vocht in schoorsteen, condensatievocht door gebrek aan ventilatie of gebrek aan isolatie. Ook in vochtbestrijding zijn we toonaangevend in Vlaanderen. Wij analyseren uw situatie en bieden de meest effectieve oplossing aan, rekening houdend met een lange termijn perspectief. Noten is een familiebedrijf en bestaat ongeveer 50 jaar. Noten is toonaangevend in verwarmingsservice, en is ruim 40 jaar actief in vochtbestrijding en isolatie van bestaande spouwmuren. Vraag ons om advies en inlichtingen!

25/10/13 16:52


WINNAARS WEDSTRIJD DE GELUKKIGE WINNAARS VAN DE TICKETS VOOR CINEMA CAMEO Elfi Mercken, Martenslinde Gilbert Bergen, Sint-Truiden Sandra Leenders, Sint-Truiden Marie-José Box, Wilderen Monique Eben, Zonhoven Brenda Schuit, Mal-Tongeren Kurt Briels, Wellen Eric Bijnens, Lanaken Nik Philtjens, Gingelom Els Vandervelden, Peer Milan Vanstapel, Herk-de-Stad Nathalie Janssen, Sint-Truiden Dennis Gielen, Sint-Truiden Anja Berebrouckx, Sint-Truiden Nathalie Hoeven, Sint-Truiden

coming soo De perfecte eye-liner voor altijd!

Ilse Nouwen, Hoepertingen Axel Dardenne, Sint-Truiden Rob Opdencamp, Kermt Jos Reniers, Sint-Truiden Michel Courtois, Sint-Truiden Jan Mundus, Nieuwerkerken Jeanine Vandenwyngaert, Paal Vanessa Gerrits, Sint-Truiden Anja Philips, Gingelom Denis Hoydonckx, Hasselt Bianca Sanza, Sint-Truiden Alain Vanermen, Montenaken Sofie Claesen, Diepenbeek Inge Lox, Sint-Truiden Louisa Vannijlen, Nieuwerkerken

EYE-LINER WENKBRAUWCORRECTIES LIP-LINERS VERWIJDEREN VAN PERMANENTE MAKE-UP TEPELHOFPIGMENTATIE ALS JE IN DE SPIEGEL NIET GOED ZIET WAT JE DOET

... is permanente make-up de manier om je wenkbrauwen, eye-liner of lipcontouren altijd perfect gemaquilleerd te hebben. Nooit meer zelf bijkleuren, altijd mooi, zelfs in het zwembad, de sauna of op het strand. VOOR

NA

NIEUW ; 3D HAIRSTROKE TECHNIEK

trendy make-up PERMANENT MAKE-UP STUDIO

SONJA GROVEN MAKE-UP SPECIALISTE WATERLOZENSTRAAT 10 3550 ZOLDER ( BOLDERBERG )

011/533 252

Proficiat!

Deze tickets zullen u per post worden toegestuurd.

sonja@trendymakeup.be www.trendymakeup.be

Flashlights

Op zoek naar originele geschenken voor de feestdagen? Kunstenares Lief van Himbeeck zet op zaterdag 7 en zondag 8 december de deuren van haar atelier open. Van 15 tot 20 uur word je er ondergedompeld in een sfeer van creativiteit en authenticiteit. “Ik ben gespecialiseerd in tegeldesign en schilderen op doek”, legt ze uit. “Daarnaast heb ik een juwelenlijn op basis van porselein en geef ik workshops. Mijn werken zijn geïnspireerd door de natuur.

Living & Relax staat bekend om zijn warm en stijlvol interieuraanbod. De speciaalzaak verhuist op 1 december naar een prachtig, ruim en centraal gelegen pand aan het Kerkplein 9A in Lommel. “We willen onze klanten voortaan nog beter van dienst zijn”, zeggen zaakvoerders Toon van Gastel en Gitte de Koning. “Om zo weinig mogelijk mee te verhuizen, kan iedereen nu zijn voordeel doen met de meeneemprijzen voor elk artikel in de winkel!”

Bij REBELLO kinderkleding te Bilzen vindt U een leuke, trendy collectie voor kids en tieners van 4 tot 16 jaar in een mix van volgende merken: Guess, Vingino, Geisha, Supertrash, Petrol, Diesel, Muymalo, CKS, Derhy kids, Bluebay,… Vanaf eind december stellen wij U tevens onze communiecollecties voor! Zaakvoerster Leona Jans zal U steeds bijstaan bij Uw keuze. Bezoek ook onze webshop: www.rebello.be

kunst oP Dreef

liVing & relaX

reBello

Moleneindstraat 45 – 3630 Maasmechelen (Leut) – 089/75 78 26 – 0478/21 02 44 http://users.telenet.be/atelierlief

LIMBURG NOVEMBER.indd 15

De Vryheyt 4b – 3920 Lommel – 0484/67 50 79 www.living-relax.be

Onze-Lieve-Vrouwstraat 8 – 3740 Bilzen 0476/29 05 49 – www.rebello.be

25/10/13 16:52


Body Peach Beauty House

Er zijn van die momenten dat je extra goed voor de dag wilt komen. Maar wat als die hippe jurk net niet meer past of de sinaasappelhuid op je bovenarmen je ergert? De vraag is: hoe kun je snel, veilig en efficiënt centimeters verliezen? Peach Beauty House heeft een pasklare oplossing: de Medicell, een revolutionair apparaat om vet en cellulitis te verwijderen zonder operatie, prikken of pijn.

Vetophopingen en cellulitis komen voor bij jong en oud, bij dikke en slanke dames en zelfs celebrity’s en modellen ontsnappen er niet aan. Overtollig vet of een sinaasappelhuid op dijen, billen en bovenarmen is bij velen een doorn in het oog, maar laat zich niet gemakkelijk behandelen. Diëten of sporten heeft geen enkel effect en een ingreep zoals liposuctie is vaak duur, pijnlijk en niet zonder risico.

Vet en cellulitis snel en veilig verwijderen Revolutionaire doorbraak

Peach Beauty House heeft een revolutionair apparaat in huis dat vet en cellulitis op de snelste en veiligste manier verwijdert. De Medicell is een toestel dat gebruik maakt van een combinatie van druk en geluidsgolven. Zij activeren een proces in het lichaam waardoor vetcellen zeer plaatselijk kunnen worden afgebroken. Op die manier is een effectieve en pijnloze behandeling van plaatselijke vetophopingen mogelijk. Uitgebreide klinische onderzoeken tonen wereldwijd aan dat deze methode niet alleen verbluffende resultaten laat zien, maar ook 100% veilig is. “Het effect van liposuctie, zonder snijden en nare bijwerkingen”

Gerichte aanpak vanuit de kern

Vet en cellulitis komen in meerdere probleemzones voor. In deze zones is de balans in lipolytische enzymen verstoord, zodat diëten of sporten weinig soelaas biedt. De enige oplossing is het vet doelgericht in de kern aan te pakken. De Medicell werkt volgens de zogenaamde cavitatiemethode. Hierbij worden via het handstuk geluidsgolven met een hoge frequentie uitgezonden die in het lichaam doordringen en microbubbels vormen tussen de vetcellen. Deze microbubbels ontstaan bij een druk van 200 kg per cm² en imploderen bij een druk van 600 kg per cm². Zo krijg je een zweepslageffect, waardoor de wand van de vetcel breekt. Het vrijgekomen vet wordt via de lymfe en de bloedbaan afgevoerd naar de nieren en de lever, en verlaat het lichaam op natuurlijke wijze. Deze methode is niet alleen bijzonder doeltreffend, maar ook 100% pijnloos. “Cavitatie: 100% doeltreffend, 100% veilig”

Verbluffend resultaat in enkele weken

Behandelingen met de Medicell zijn buitengewoon efficiënt. Een sessie duurt slechts 15 tot 30 minuten en heeft geen bijwerkingen. Je hoeft ook niet te herstellen en kunt je dagelijkse bezigheden meteen voortzetten. Om een optimaal resultaat te bereiken, laat je je best minimaal een keer per week behandelen gedurende een aantal weken, afhankelijk van het gewenste resultaat. Bij een wekelijkse herhaling is na een paar behandelingen al een duidelijk verschil merkbaar.

LIMBURG NOVEMBER.indd 16

“Al na enkele behandelingen een zichtbaar verschil”

Behandeling op maat

De Medicell pakt probleemgebieden zoals de buik, dijen, heupen en bovenarmen zeer doelgericht aan. Het is geen afslankapparaat, maar een body shaper. Dit wil zeggen dat vet en cellulitis alleen daar worden weggehaald waar jij het wil. Zo ben je zeker van een behandeling op maat.

Peach Beauty House binnenkort ook in Hasselt

Naast de vertrouwde vestiging aan de Rijksweg 528 in Maasmechelen opent Peach Beauty House eind dit jaar een tweede schoonheidsinstituut aan de Maastrichtersteenweg 7 in Hasselt. Op dit nieuwe adres kun je eveneens terecht voor behandelingen met de Medicell, anti-aging, microdermabrasie en IPL-ontharing. Uiteraard wordt ook hier uitsluitend gewerkt de kwaliteitsproducten van !QMS Medicosmetics. Peach Beauty House, 089 449073, info@peachbeautyhouse.be, www.peachbeautyhouse.be.

25/10/13 16:52


Verwijder vet en cellulitis in een handomdraai • • • •

revolutionaire doorbraak verbluffend resultaat in slechts paar weken uitstekend alternatief voor plastische chirurgie voor alle probleemgebieden, behandeling op maat

VOOR

NA 1 KUUR

VOOR

NA 1 KUUR

ACTIE* 10% KORTING BIJ CAVITATIE KUUR VAN 6 BEHANDELINGEN * ACTIE GELDIG T.E.M. 31/12/13

*

ACTIE

GRATIS ANTI AGING BEHANDELING T.W.V. €85

BIJ CAVITATIE KUUR VAN 6 BEHANDELINGEN * ACTIE GELDIG T.E.M. 31/12/13

*

ACTIE

GRATIS BODY SHAPE POWERBEHANDELING ANDELING

Medicell is een snelle, veilige manier om vet te verliezen en werkt zo mee aan uw droomfiguur.

T.W.V. €99

BIJ CAVITATIE KUUR VAN 8 BEHANDELINGEN LINGEN * ACTIE GELDIG T.E.M. .M. 31/12/13

Rijksweg 528 -3630 Maasmechelen T. 089/44.90.73

info@peachbeautyhouse.be www.peachbeautyhouse.be

WE WERKEN ENKEL OP AFSPRAAK!

COSMSLnov13.indd 9

Openingsuren Peach Beauty House: Maandag: 9.00- 18.00 • Dinsdag: 9.00- 18.00 • Woensdag: 9.00-18.00 Donderdag: 9.00-20.00 • Vrijdag: 9.00-18.00 • Zaterdag: Na afspraak

25/10/2013 16:51:42


Beter in je vel Meer zelfvertrouwen

Hoe vaak zou ik niet gecontacteerd worden door mensen die hulp vragen om hen meer zelfvertrouwen te schenken. Doorgaans gebeurt dat met een breekbaar stemmetje. Ben jij ook zo iemand die niet goed weet of je iemand moet begroeten als je ergens binnenkomt, die niet naar iemand durft toe te stappen om kennis te maken of die denkt dat je weggelachen wordt als je een voorstel wilt doen? Zit je vol twijfels en voel jij je wel eens minder dan anderen?

Zelfvertrouwen is geloven in jezelf en weten wat je kunt en ook wat je niet kan. Meer dan de helft van mijn cliënteel kampt met een gebrek hieraan. Je mag echt niet onderschatten hoe belangrijk zelfvertrouwen is. Ga maar eens na hoeveel kansen je gemist hebt om iets te doen, enkel door te twijfelen aan jezelf en te vluchten van je eigen plannen. Je dosis aan zelfvertrouwen bepaalt niet alleen wie je bent en wat je bent, maar ook wie je zou kunnen zijn. Waarom zijn de mensen zo onzeker? Voor een deel krijgen we het al genetisch van bij de geboorte mee. Maar meer nog wordt dit bepaald door opvoeding, je sociale leven en ervaringen die je mettertijd opdoet. Bepaalde negatieve

Lezers kunnen reageren op onze maandelijkse rubriek “Beter in je vel” en zo hun vragen kwijt op onze facebook pagina : www.facebook.com/ FlashMagazine. Je kan je vragen rechtstreeks op onze muur plaatsen of via een privébericht (hier zal de anonimiteit bewaard blijven). Michel De Belder

Geloof in wat je kunt of traumatische gebeurtenissen kunnen je eigendunk een flinke deuk gegeven, zoals een sterfgeval, relatiebreuk, ongeval of misbruik. Maar ook het fysieke aspect speelt een rol. Veel mensen vinden zichzelf niet aantrekkelijk. Als dit ook nog eens bevestigd wordt door opmerkingen van anderen, begint men nog meer te twijfelen en ontstaat de angst om afgewezen te worden. Hoe kan je zelfzeker worden? Onzekere mensen herken je meteen aan hun flauwe handdruk, ze praten stil, hebben een gebogen houding en durven je niet in de ogen te kijken. Ook in groep bewegen ze zich op de achtergrond. Op die manier houden ze zich ver van de aandacht die hen zenuwachtig en angstig maakt.

Zulk vermijdingsgedrag gaat je onzekerheid enkel maar bevestigen. Maar het goede nieuws is, dat je er wat aan kunt doen, al dan niet onder professionele begeleiding. Leer eerst je rust bewaren d.m.v. ontspanningstechnieken. Dan voel je je beter in je vel en stijgt het zelfvertrouwen. Een stevige lichaamshouding, je stemgebruik en ontspannen in de ogen kijken tijdens een gesprek zijn belangrijk om zelfzeker over te komen. Leer ook “confronteren”, m.a.w. per stap dat doen wat je normaal vermijdt. Geen uitvluchten meer! Leg de lat wel niet meteen te hoog.

Michel De Belder 0477/774 770 - www.atdebelder.be

op zoek naar een origineel geschenk voor de Feesten?

KUNS OP DREEF

www.atelierliefvanhimbeeck.com

OPENDEURDAGEN 7 EN 8 DECEMBER VAN 15u-20u ( a nder e da gen : ook op a f spr a a k )

Foto’s: Kevin Smeets

100% HANDMADE

Moleneindestraat 45 t 3630 Maasmechelen (Leut) t T. 089/75.78.26 t GSM: 0478/21.02.44 Lief-van-himbeek@hotmail.com t www.atelierliefvanhimbeek.com

COSMSLnov13.indd 10

Elk jaar, tijdens de maand december, stel ik mijn kunstatelier open. Als kunstschilder heb ik ervaring met het beschilderen van tegels en faïence. Na het ontwerpen van het paarden T-shirt voor FAKE-FUR, wilde ik iets meer doen met mijn passie voor dieren. Speciaal voor de eindejaars feesten verwerkte ik deze boodschap in mijn porseleinen objecten & juwelen. Op 7&8 dec kan je niet alleen terecht voor een uniek geschenk maar kan je je ook inschrijven voor een workshop.

25/10/2013 16:51:42


VLOER- EN TEGELWERKEN

VERHEIJEN

BVBA

Bevrijdingslaan 62 - 3665 AS - Tel.: +32 (0) 89 86 51 37 Fax: +32 (0) 89 62 18 94 - info@tegelsverheijen.be

VOOR

NA

Totale badkamerrenovaties Open: di - vrij: 9u-12u en 13.30u-18u zat. : 10u-16u - zo en ma gesloten Tijdens de maanden juli & augustus geopend vanaf 10u

W o n e n Te g e l s Ve r h e i j e n Is je badkamer dringend aan renovatie toe? Kamp je met vochtproblemen in de douche? Heb je een bad dat je bijna nooit gebruikt, maar dat wel veel plaats inneemt? Of wil je graag een bad laten plaatsen, zodat je af en toe kunt ontsnappen aan de dagelijkse stress? Dan ben je bij Tegels Verheijen aan het juiste adres.

VOOR

NA

Totale renovatie van badkamers De hedendaagse badkamer is een toevluchtsoord voor rust en ontspanning. Maar een moderne badkamer moet bovenal praktisch zijn en weinig onderhoud vragen. Bij Tegels Verheijen weten ze er alles van. â&#x20AC;&#x153;Wij bieden uitsluitend producten van hoogwaardige merken aan en schenken onze klanten 100% voldoening door een uitmuntende service te leverenâ&#x20AC;?, zeggen zaakvoerders Peter Verheijen en Sabine Schiepers. Onderhoudsvriendelijke badkamer Kies je voor een onderhoudsvriendelijke badkamer dan zijn Kerlite-platen van 100 x 300 cm ideaal. Door hun groot formaat zijn er nauwelijks voegen in de douche of aan het bad. Zo krijgt

COSMSLnov13.indd 11

vocht geen kans en kost het je weinig moeite om de douche en de tegels aan het bad proper te houden. Kerlite-platen zijn beschikbaar in meer dan 70 verschillende kleuren en prints die zeker passen bij de tinten van je badkamer. De platen bestaan ook in andere formaten (50 x 50, 40/50 x 100 en 100 x100 cm) zodat je de vloer en de overige wandtegels perfect op elkaar kunt afstemmen. Een bijkomend voordeel is dat Kerlite een dikte heeft van slechts 3,5 mm, zodat de platen over een bestaande vloer of wand kunnen worden geplaatst.

verfwerken, vloer- en wandtegels, maatwerk in natuursteen en composiet, sanitaire toestellen en verlichting. Badkamers op maat voor hulpbehoevende personen zitten eveneens in het aanbod. Ga eens een kijkje nemen in de ruime toonzaal, Peter en Sabine helpen je graag verder! Tegels Verheijen, Bevrijdingslaan 62 in As, 089 86 51 37, info@tegelsverheijen.be, www.tegelsverheijen.be.

Bij Tegels Verheijen kun je ook terecht voor uitbraakwerken, nieuwe sanitaire leidingen, chape- en pleisterwerken, gyprocplafonds en

25/10/2013 16:51:44


Speelgoed Awardwinnaars

Begin oktober beoordeelde een jury van speelgoeddistributeurs en journalisten tientallen nieuwe speeltjes in negen categorieën. Ze gingen na of het speelgoed geschikt is voor de aangegeven leeftijd, of het aansluit bij de interesse van het kind waarvoor het bedoeld is. Gaat het niet te snel stuk? Blijft het leuk? Hoe innovatief is het en hoe zit het met de prijs/kwaliteitsverhouding? Door aandacht te besteden aan deze punten kwam men tot het ‘Speelgoed van het jaar’.

Dit jaar zitten er enkele opmerkelijke winnaars bij. De Gymotion Activity Playmat in de categorie ‘stimulerende activiteiten voor baby’s van 0 tot 24 maanden’, en de Bunny Boo (speelgoed eerste leeftijd 2 tot 5 jaar) zijn eigenlijk een zoveelste variatie op een bekend thema. Datzelfde kan gezegd worden van de nieuwe Furby (multimedia en elektronische spelen). In de categorie ‘meisjeswereld en poppen’ moet u zeker op zoek gaan naar Dolfijn Cruiser van LEGO Friends. Mia, Maya en Andrew varen daarbij in de oceaan met een yacht van maar liefst 38 cm. Ze maken gebruik van glijbanen, waterski’s of de jetski, luieren in de zon of zwemmen tussen flippers. Leuk, maar allerminst baanbrekend. Het Philippe Auguste Kasteel van Ardennes Toys (constructiespeelgoed) is dat al evenmin. Wat niet wegneemt dat jongens zich hier eindeloos mee zullen amuseren. De stukken, die vervaardigd zijn uit eenvoudige houtvezelplaten passen namelijk makkelijk in elkaar door een handig en ludiek kliksysteem. Dat opent oneindige constructiemogelijkheden. Er zijn verschillende kits verkrijgbaar met torens, slottorens, hoge muren valbruggen en loopgangen.

Aanraders van de Sint

Stoeien met hologrammen In de categorie ‘jongenswereld en voertuigen’ ging de bekroning naar Battroborg met arena. Dat is de nieuwe boy toy-trend die uit Japan komt overgewaaid. Hier treden op afstand bestuurde vechtrobots tegen elkaar in het strijdperk. Elke beweging die je handen met de controller maken, voert de Battroborg uit met zijn vuisten. De arena kan je verkleinen, vergroten en aanpassen aan je spelniveau. Uiteindelijk kan er met 20 robots tegelijk gespeeld worden. Bij de ‘wetenschappelijke spelen’ was de award voor HolograFx. Naar eigen zeggen is dit ’s werelds allereerste hologram game. Kruip in de huid van Agent FX en help je buddy Jeff en zijn team de wereld te redden. Verras vriend en vijand met spectaculaire stunts en trakteer hen op een show vol ongelofelijke acts en special effects. Klinkt allemaal wel erg spannend, maar

COSMSLnov13.indd 12

hoe werkt het? Heel simpel: download de exclusieve HolograFX app met je smartphone of iPod Touch en in no time creëer je de origineelste hologrammen die even later op het 3D-toneel verschijnen. Leuk extraatje: naast de voorgeprogrammeerde hologrammen, kan je ook driedimensionale beelden van jezelf, je vrienden of van het publiek maken.

Gekleurde blokken BOP IT! gaat in zee met TETRIS voor een nieuw en knettergek reflex- en snelheidsspel, dat de prijs wegkaapte bij de ‘familie- en denkspelen’. Hier worden alle troeven van beide spellen gecombineerd: de wereldberoemde blokken in verschillende vormen zijn nu lichtgevend. Afhankelijk van de moeilijkheidsgraad moet je met de module de vormen zo draaien dat ze perfect passen op de lege plaatsen aan de andere kant

van het spel. In de gewone spelrondes, stuur je groene blokken richting de lege gaten die door de blauwe blokken op het andere scherm zijn achtergelaten. In de bonusronde gaat het precies andersom, dan kan je de rode blokken gebruiken als bommen om de blauwe te vernietigen en meer plaats te maken! En wanneer je echt goed op dreef bent, zal je merken dat het tempo alsmaar versnelt. Dan wordt BOP IT! TETRIS pas écht een hersenbreker waarbij jouw zin voor logica, je snelheid en je reflexen danig op de proef worden gesteld. Bij de ‘gezelschapsspelletjes voor kinderen’ ten slotte won La Cucaracha. Het is een eenvoudig bordgame waarin je met behulp van bestek kakkerlakken in je val moet doen lopen. De dobbelsteen geeft aan of je een vork, mes of lepel mag gebruiken. Goed kijken en snel reageren, daar draait het om.

25/10/2013 16:51:44


DAMES EN HEREN SCHOENMODE di-za 09u00-12u00 en 13u30-18u00 zo. en ma. gesloten

HEREN SCHOENEN Voorshoventerweg 14 - Neeroeteren - tel. 089 86 75 16

Renata Pirc bvba

T 0478- 480544

en team Wij werken voor alle mutualiteiten Individuele thuiszorg op maat

Gouverneur H. Verwilghenlaan 52 - 3630 Maasmechelen KOOP ONZE FLASHY OUTFIT EN STEUN HET GOEDE DOEL!

FLASH MAGAZINE WIELERKLEDIJ PAKKET KORT

PAKKET LANG

€55

€70

incl. BTW

incl. BTW

Iedere eerste zondag van de maand open.

COMPLETE SET KORT EN LANG

€125 incl. BTW

Kruindersweg K i d 81 - M Maasmechelen h l 089/76 10 99 - www.aphrodite-lingerie.be flash magazine schenkt per tenue een deel aan een goed doel !!!

Open: Ma. 14u - 18u Di.- Za. 10u - 18 u

Interesse? mail naar info@publiek-flash.be

COSMSLnov13.indd 13

25/10/2013 17:10:59


Wedstrijd 45-2013

Puzzel mee en maak kans op: bevooroordeeld

buitenlander

golfterm

bootbestuurder

een zekere

stuk

Door het correct invullen van 1 of beide puzzels op deze pagina, maakt u kans op

AfroSurinamer

sneeuwhut

verharde huid

3 10

schande

jeansmerk gedorste halmen

uitvoerig

1

alleenspel

U aangeboden door:

eindstreep

positieve electrode

Een prachtig juweel

6

waterkant

Atelier Lief Van Himbeek

8

tegenover

KUNS

plaats in Frankrijk deel v.e. mast

Afrikaans land

rivier in Frankrijk

2

zangvogel

idem

vreemde munt tantalium

koordans

riviermonding

biersoort

5

Los de puzzel op en plaats de omcirkelde letters in onderstaande vakjes en vorm zo het sleutelwoord.

P

4

Europees land ploegsnede

aansporing

inwendig orgaan

Japans bordspel

dierengeluid

9

45

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Oplossing gevonden?

vruchtbare plaats

herkauwer

DROEPEF

Moleneindestraat 45 Maasmechelen (Leut) T. 089/75.78.26 www.atelierliefvanhimbeek.com

7

land in Azië

Mail de gevonden oplossing naar wedstrijd@publiek-flash.be samen met uw naam, volledig adres en uw telefoonnummer of stuur het antwoord samen met uw naam, volledig adres en uw telefoonnummer op de antwoordbon (zie onderaan) per post naar Uitgeverij Intermedia, Brugstraat 24, 3580 Beringen

Naam: ............................................................................................................................................................................ Straat + nr: .............................................................................................................................................................

Frans lidwoord

copycat

Plaats:

...........................................................................................................................................................................

Tel.:......................................................................................................................................................................................

4

2 7 5 7 1 3 2 A 6 7 5 2 8 6 B

3

9 9 1 4

2 8 4 1 1 2 8 C 8 3

Sudoku: Vertrek van de cijfers die al ingevuld zijn en zorg ervoor dat ... op

elke horizontale lijn, elke verticale lijn en in elke blok ... de cijfers van 1 tot 9 slechts één keer voorkomen.

P 4 5

A

B

C

Breng de cijfers van de vakjes A, B en C naar de balk hiernaast.

Oplossing gevonden? Mail de gevonden oplossing naar wedstrijd@publiek-flash.be samen met uw naam, volledig adres en uw telefoonnummer of stuur de oplossing samen met uw naam, volledig adres en uw telefoonnummer op de antwoordbon (zie onderaan) per post naar Uitgeverij Intermedia, Brugstraat 24, 3580 Beringen

Naam: .................................................................................................................................................................................................................................. Straat + nr: ................................................................................................................................................................................................................... Plaats:

.................................................................................................................................................................................................................................

Tel.:............................................................................................................................................................................................................................................

De wedstrijd loopt t.e.m. 27/11/2013. De winnaars worden getrokken uit de juiste inzendingen, persoonlijk verwittigd en vermeld in Flash. Per gezin of adres wordt slechts één prijs per wedstrijd toegekend. De prijzen zijn niet uitkeerbaar in speciën of omruilbaar. De prijzen blijven na afsluiting twee maanden ter beschikking. Deze puzzel werd gemaakt door de redactie van “De Puzzelaar”. Ontdek meer en andere puzzels in hun puzzelboeken en -tijdschriften verkrijgbaar in de dagbladhandel.

COSMSLnov13.indd 14

25/10/2013 16:51:47


COSMSLnov13.indd 15

25/10/2013 16:51:48


Diesterstraat 1 HASSELT tel 011/323262 doorlopend open van 9u30 tot 18u zondag & maandag gesloten

COSMSLnov13.indd 16

25/10/2013 16:51:50

Flash Magazine Maasland november 2013  
Flash Magazine Maasland november 2013  

Online versie van Flash Magazine, editie Maasland.

Advertisement