Page 1

MAGAZINE

EDITIE MAASLAND JUNI 2013

PAREO

Even een doekje om

TUIN SPROEIEN

Aanbidden alle planten de regenkoning?

Wij wensen u een

prettige vakantie! COSMSLjuni13.indd 1

10/06/2013 13:22:39


Wij wensen u een

Winnaars

prettige vakantie!

De winnaar van de puzzel in de editie van mei is: René Snijder en Gert Janssen beiden uit Dilsen Stokkem Zij ontvangen elk 2 VIP tickets voor het Belgisch Kampioenschap Snooker t.w.v. €147 p.p., van Peach Beautyhouse en CKS. Proficiat !

FLASH MAGAZINE, EDITIE MAASLAND is een maandelijkse uitgave van Uitgeverij InterMedia nv en wordt huis-aan-huis bedeeld.

Maak jij ook graag kans op één van de vele toffe prijzen, vul dan verder in dit magazine de puzzel in en stuur het antwoord via mail of per post naar ons adres. Succes!

FLASH MAGAZINE, EDITIE MAASLAND wordt bedeeld in de gemeenten: Lanaken, Maasmechelen, Maaseik, Neeroeteren, Opoeteren, Dilsen-Stokkem, Kinrooi.

www.facebook.com/ flashmagazine

Niets uit deze uitgave mag worden gecopieerd of gereproduceerd zonder de uitdrukkelijke schriftelijke goedkeuring van de uitgever (InterMedia nv). Inbreuken op het copyright zullen gerechterlijk worden vervolgd.

COMMERCIEEL ADVIES Ann Geusens - T. 0488 / 99 47 16 ann@publiek-flash.be Filip Aerts - T. 0477 / 68 53 80 info@publiek-flash.be VERANTWOORDELIJKE UITGEVER Uitgeverij InterMedia nv Brugstraat 24 - 3580 BERINGEN T. 011 / 76 77 18 - F 011 / 76 77 19 info@publiek-flash.be - www.publiek-flash.be

volgende uitgave in de week van

LAY-OUT flash@apps.be

4 september

OVERZETDAKEN DAKWERKEN SMEETS 5 GOEDE REDENEN 1 Hoogwaardige dubbele pannen 2 30 jaar garantie

voor

na

3 Afwerking van a tot z met eigen plaatsingsdienst 4 Zaakvoerder komt ter plaatse opmeten voor een vrijblijvende offerte 5 Met renovatiepremie voordeel tot 30%

voor

na

Hoogstraat 39 3680 Neeroeteren-Maaseik | www.dakwerkensmeets.be | info@dakwerkensmeets.be

COSMSLjuni13.indd 2

infolijn: 089 86 43 18 92325589.09

10/06/2013 13:22:40


Audi A5 Cabriolet. Met zijn prachtige lijnen en elegante vormen is de A5 Cabriolet één van de mooiste wagens op de weg.

Zoveel meer genieten... Etn. J. Timmermans N.V. Maastrichtersteenweg 347 - 3700 Tongeren - www.timmermans-nv.be Coox Motors N.V. Vilvertstraat 8 - 3650 Lanklaar - www.coox-motors.be Garage Willems N.V. Maaseikerbaan 86 - 3600 Genk - www.willems-genk.be Getoonde model met opties en accessoires. Milieu-informatie (KB 19/03/2004): www.audi.be

4,8 - 7,2 L /100 KM • 126 - 199 G CO2 /KM

EXCLUSIEVE LINGERIE VOOR DAMES EN HEREN

Bad en strandkleding B C D E F cup

Lingerie

VLIEGEN Koopfestival Do 20 juni t/m zo 23 juni (zondag open)

Van 10% tot 50% korting Zondag 30 juni open van 14u tot 17u

Phax, Twin-set, Kiwi, Cyell, Louis Féraud, Maryan

BOSSTRAAT 87 - 3680 MAASEIK - 089-56 22 90 lingerie_vliegen@hotmail.com info@lingerievliegen.be www.lingerievliegen.be

COSMSLjuni13.indd 3

10/06/2013 13:22:41


Reizen Autotreinen

De komende maanden zullen weer honderdduizenden landgenoten zich op de overvolle Franse en Duitse wegen richting het zuiden begeven. Om zich vervolgens onder een loodzware zon te ergeren aan de ellenlange files, het slechte eten en de vuile toiletten in baanrestaurants en het rijgedrag van de medeweggebruikers. Gevolg: de eerste dagen van de vakantie moet je eerst nog even bekomen van de trip. Met de autotrein gaat het er echter heel wat gemoedelijker aan toe.

Begin van dit millennium investeerde de NMBS nog in een nieuw vertrek- en aankomstation van de autoslaaptreinen in Denderleeuw. In die periode nam het aantal vervoerde wagens ook met de helft toe, tot zo’n 15.000 per jaar. Maar met het groeiende aanbod van hogesnelheidstreinen en de erg goedkope luchtvaarttarieven verdween de autotrein helemaal van het Belgische spoorwegnet. Jammer, want voor vele Vlaamse gezinnen blijft dit toch een bijzonder interessant alternatief. Wie over een vakantiewoning beschikt of er één huurt ver weg van de stad, of een land/streek helemaal wil verkennen, kan bijna niet zonder wagen. Je kunt natuurlijk overwegen om thuis zelf achter het stuur te kruipen en trachten de zon tegemoet te rijden in één dag. Dat is geen goed idee, als er ook nog wat kinderen op de achterbank zitten. Wanneer je met het hele gezin een hotelovernachting kunt uitsparen, net zoals brandstof, slijtage en péages wordt de combinatie auto-trein plots zeer concurrentieel. Want laat ons daarover heel duidelijk zijn; goedkoop is deze manier van reizen zeker niet. Het is dan ook vooral met het comfort dat de reizigers gelokt worden. Tijdens je trip genieten van een hapje in de restauratiewagen, overdag een boek lezen in gemakkelijke zetels, slapen in volledig geklimatiseerde bedrijtuigen, … De treinsteward helpt je zelfs om je coupé om te vormen tot een slaapplek of verzorgt het ontbijt op bed. Volkomen ontspannen kom je in het station van bestemming toe. Dit is echt vakantie zoals het bedoeld is. In de meeste gevallen zit je lievelingsvoertuig als het ware in je rugzak. Slechts een enkele keer wordt jouw auto of motor nageleverd met een andere, minder snelle trein.

Zet je vakantie meteen op de juiste rails

Geen bagagebeperkingen Ter plekke blijf je mobiel – da’s nog zo handig – en kinderen weten de bewegingsvrijheid tijdens de verplaatsing te waarderen. Ze kunnen spelen en rondlopen, in plaats van vele uren vastgegespt te zitten, met een computerspelletje als schrale troost. De vrouw des huizes zal blij zijn dat ze niet moet letten op een maximaal bagagegewicht. Zodat ze iedere avond in een andere outfit langs de jachthaven kan flaneren. En vader, die knapt een uiltje. Hier kan dat, op de autosnelweg is het niet aangewezen. Dit is trouwens ook een mooie uitkomst voor eigenaars van een oldtimer die hun kostbare voertuig niet

COSMSLjuni13.indd 4

over een Alpenpas willen of durven te jagen. Hou er wel rekening mee dat niet elke wagen geschikt is voor deze vorm van reizen. Maar een doorsnee gezinsauto rij je zonder problemen de wagon op. De maximale breedte bedraagt 2,05 meter en langer dan 5,30 meter mag een bolide ook niet zijn. Aanhangers van maximaal 5 meter kunnen mee met het voertuig getransporteerd worden.

eentje nemen net over de grens, ver voor de regio’s waar het verkeer normaal in de knoop geraakt. Vanuit Parijs (Bercy) kan je richting Avignon, Biarritz, Bordeaux, Nice, Fréjus... Ook vanuit Dusseldorf kan je richting Zuid-Frankrijk sporen. En de autotreinen die in Den Bosch (op 100 kilometer van Antwerpen) vertrekken, hebben de Cote d’Azur, Alessandria en Livorno in Italië als eindstation. Die laatste plek garandeert je een uitstekende verbinding met Corsica en Sardinië. Tenminste als je ook nog eens de boot op rijdt. Wie kiest voor de bestemming Koper in Slovenië, bereikt in geen tijd ook Kroatië. Aangezien er meestal ’s nachts wordt gespoord, heb je in feite een extra dag vakantie.

Even de grens over Vanuit ons land vertrekken er dus geen rechtstreekse autotreinen meer. Maar je kunt er wel

10/06/2013 13:22:42


Verwijder vet en cellulitis in een handomdraai ›i\mfclk`feX`i\[ffiYiXXb ›m\iYcl]]\e[i\jlckXXk`ejc\Z_kjgXXin\b\e ›l`kjk\b\e[Xck\ieXk`\]mffigcXjk`jZ_\Z_`ili^`\ ›mffiXcc\gifYc\\d^\Y`\[\e#Y\_Xe[\c`e^fgdXXk

W I J H E B B E N E E N D R I N G E N D E VA C AT U R E V O O R E E N S C H O O N H E I D S S P E C I A L I S T E ! VOOR

NA 1 KUUR

VOOR

NA 1 KUUR

Medicell is een snelle, veilige manier om vet te verliezen en werkt zo mee aan uw droomfiguur.

ACTIE* 10% KORTING OP EEN KUUR VAN 6 BEHANDELINGEN * ACTIE VERLENGD WEGENS SUCCES T.E.M. 31/07/2013

NU OOK 10% KORTING* OP ALLE IPL-KUREN (ONTHAREN MET INTENSE PULSED LIGHT)

Rijksweg 528 -3630 Maasmechelen G. 0495/12.73.97 - T. 089/44.90.73

DE ZOMER IN ZONDER ONGEWENST HAAR

info@peachbeautyhouse.be www.peachbeautyhouse.be

G<8:?9<8LK P?FLJ<@J?FF=;JGFEJFIM8ECL:89I<:<C #C@D9LI>JJEFFB<IK8C<EK Openingsuren Peach Beauty House: WE WERKEN ENKEL OP AFSPRAAK!

COSMSLjuni13.indd 5

DXXe[X^10%''$()%''›;`ej[X^1EXX]jgiXXb›Nf\ej[X^10%''$(/%'' ;fe[\i[X^10%''$(,%''›Mi`a[X^10%''$(/%''›QXk\i[X^1EX8]jgiXXb

10/06/2013 13:22:43


Barbecue Big Green Egg

Net zoals je nooit zomaar banaan mag zeggen tegen een Chiquita, is het ook volledig misplaatst om de Big Greeg Egg simpelweg een barbecue te noemen. Dit toestel is namelijk zoveel meer. Je kunt er op grillen, bakken, braden, stoven, koken, roken... Wat je er ook op bereidt, het product wordt perfect gaar en krijgt een heerlijke, subtiele rook-smaak. Bovendien is de temperatuur tot op de graad nauwkeurig te regelen. Hierdoor is het ook de ultieme slow cooker! Al deze unieke eigenschappen zorgden ervoor dat de BGE inmiddels niet meer is weg te denken uit de keukens van duizenden (top)restaurants.

Topchef Sergio Herman van Oud Sluis zou niet meer zonder zijn Big Green Eggs willen en kunnen. Ze hebben een vaste plaats veroverd in de keuken waar zijn sexy sterrengerechtjes ontstaan. Hij gebruikt ze onder andere voor de ideale bereiding van langoustines en de juiste cuisson van wagyu rund. Maar ook de combinatie van een eerste garing met een sous-vide techniek en vervolgens extra smaaktoevoeging met behulp van dit opmerkelijke groene ei is subliem. Peter Goossens werkt er even graag mee en in de kookwedstrijden op TV is het toestel bijna vaste prik.

K-ei in het bakken van vlees Binnen en buiten

Voor etentjes met astronauten Dit in Amerika bijzonder succesvolle product is een moderne versie van een meer dan 3000 jaar oude klei-oven uit China. De Japanners namen het principe van de oven over en noemden hem ‘kamado’ (vuurplaats). Vele eeuwen later – net na de Tweede Wereldoorlog om precies te zijn – werd de ‘kamado’ door de Amerikanen ontdekt in het land van de rijzende zon en als een soort oorlogsbuit mee naar huis genomen. In een tijd dat heel Amerika nog hamburgers op de barbecue bereidde. In 1974 werd de eerste Big Green Egg geïntroduceerd. Niet vervaardigd van breekbare klei, maar van speciale keramiek.

COSMSLjuni13.indd 6

Dit door de NASA ontwikkelde materiaal voor de ruimtevaart is uiterst duurzaam en weerstaat extreme temperaturen, van meer dan 1.000 graden. Ideaal dus voor warme bereidingen. Bovendien heeft het een groot isolerend vermogen. Aan de buitenzijde is een ‘onverwoestbare’ glazuurlaag aangebracht. Een uitgekiend scharnier en handige handgrepen maken probleemloos openen en sluiten mogelijk. De hoge stabiliteit en goede verplaatsbaarheid kan je nog vergroten met een solide stalen onderstel of door het toestel te verwerken in een schitterende houten tafel op wielen.

De Big Green Egg is in slechts 15 minuten op bedrijfstemperatuur. De keramische behuizing zorgt voor een optimale controle en een geleidelijke warmteverdeling zonder ‘hot spots’. Je kunt dit apparaat gebruiken voor vlees, gevogelte, vis, groenten, aardappelen, brood en pizza. Het is zelfs mogelijk om er complete gerechten uit tevoorschijn te toveren. Het vlees blijft ontzettend mals en dankzij het warmtecirculatiesysteem blijven de smaak, geur en kleur van de voedingsmiddelen optimaal behouden. Tussentijds bijvullen van kolen is (vrijwel) overbodig. Een lading houtskool is voldoende voor 4-6 uur zorgeloos kookplezier. Opflakkeringen door druipend vet worden in dit systeem onmiddellijk gesmoord, zodat je geen zwarte randjes krijgt op het vlees. Er werd ook veel aandacht besteed aan het gebruiksgemak. Aansteken en nauwkeurig regelen van de temperatuur zijn uiterst eenvoudig, net als het reinigen van de buitenzijde. De binnenzijde is overigens zelfreinigend. Omdat de buitenkant nooit gloeiend heet wordt, is het ei in gesloten toestand uitermate kindvriendelijk en veilig. Het materiaal weerstaat temperaturen tot -30 graden en aangezien keramiek niet roest is het weer- en windbestendig. Je kunt de BGE dus met een gerust hart buiten laten staan in je tuin, waar hij zelfs als eye-catcher fungeert. Maar net zo goed kan je er ook eentje in je keuken posteren. De Big Green Egg is namelijk verkrijgbaar in vijf modellen. De mini en de small zijn eigenlijk bedoeld voor binnengebruik. De andere formaten zorgen op het terras voor spektakel, show en extra beleving. Je kunt de kookunits uitbreiden met kunststof of houten zijtafels, waardoor je helpende handjes krijgt, bakstenen, opzetroosters, aangepaste wok- en paellapannen…

10/06/2013 13:22:44


TEGELS MOCO VLOER- & WANDTEGELS-NATUURSTEEN TERRASTEGELS

• speciale acties tot aan het bouwverlof! • keramische parket • toonzaal gesloten tijdens bouwverlof Eigen plaatsingsdienst, gratis advies en prijsofferte!

www.tegelsmoco.be Samba Auweneyck We zijn een toffe groep en we zoeken nog mensen die onze groep willen versterken en ook eens een instument willen bespelen.

Eur

c omati

Bij ons steeds de beste prijs ! EUROMATIC b.v.b.a. SECTIONAAL POORTEN • Verdeler Hörmann • Aandrijvingen, alle onderdelen voor Hörmann poorten

Sambaband “Auweneik” zoekt leden. Heb je een beetje gevoel voor ritme dan lukt het je wel. Het is een toffe hobby en we treden regelmatig op. Heb je interesse? Neem dan nu contact op want Sambaband “Auweneik” biedt je 3 GRATIS proeflessen aan. We oefenen elke dinsdagavond van 20u tot 22u in zaal de Ark te Aldeneik Maaseik. Tot trommels! Info: Jan Leyen, +32 498 52 12 01, leyen.jan@skynet.be

Openingsuren: Maandag t.e.m vrijdag: 10.00 u - 17.30 u Zaterdag: Op afspraak

Ambachtslaan 11, 3665 As Tel. 089-61 15 53 GSM 0477 32 57 67 & 0477 70 34 55 Fax 089-61 39 83 www.euromatic-bvba.be

Wij verzorgen ook uw feestjes met een leuk optreden!

COSMSLjuni13.indd 7

10/06/2013 13:22:44


Minitrip Friesland

Kan je het niet over je hart krijgen om in Nederland op vakantie te gaan? Richt dan je steven naar Fryslân. Je voelt je meteen in een ander land. Hier merk je niks van de drukdoenerij van de ‘Hollanders’. De nuchtere inwoners hebben het liefst van al ook zo weinig mogelijk met de andere oranjeprovincies te maken. Vandaar hun eigen vlag, taal, sporten, en gastronomie. De unieke weidsheid van de natuur en het nostalgische landschap bieden je meteen het ultieme gevoel van rust en ruimte. En zeker voor de liefhebbers van watersport moet dit zowat het dichtstbijzijnde paradijs op aarde zijn.

Wanneer komt Friesland eens in het nieuws? Als er geschaatst wordt. Op de bijna mythische ijsbaan van Thialf in Heerenveen of bij de Elfstendetocht. Dan gaat heel de provincie volkomen door het lint. Voor de rest leven de Friezen gewoon een rustig plattelandsleventje. Het is niet toevallig dat de natuur voor een natuurlijke afscheiding zorgde met het Noord-Holland van de grote steden en de Randstad. Maar in hun jarenlange strijd tegen het wassende water pasten onze noorderburen ook daar een mouwtje aan. Als je een vakantie plant in Friesland, zorg er dan voor dat je route over de Afsluitdijk gaat. Indrukwekkend! Driekwart eeuw oud, dertig kilometer lang, links de Waddenzee, rechts alleen maar het gigantische IJsselmeer: een bouwwerk om Mozes groen te doen zien van jaloezie. Meteen is de toon ook gezet: Friesland, dat is water! Een uitgestrekt netwerk van kanalen, sloten en vaarten voert je langs de schitterende meren. Daar kan je ook de typische skûtjes aanschouwen. Historische vrachtschepen, die oorspronkelijk dienden om turf of mest tot aan de boerderijen te brengen. Ondanks hun logge karakter worden er met deze platbodems toch zeilwedstrijden gevaren. Andere Friese sporten zijn het kaatsen (met de blote hand tegen een balletje slaan) en het fierljeppen, een soort polsstokverspringen. Ook al ken je de spelregels niet, elk sportfestijn blijft een prachtig schouwspel.

Natuur, rust, ruimte en water Rollebollen in het hooi Volgens vele kenners is Paesens-Moddergat, een 18e-eeuws vissersdorpje aan de zeedijk, het mooiste plekje van Nederland. IJlst, Dokkum of Sneek, elk der elf steden heeft haar eigen charme en ook de grootte verschilt danig. Sloten – in feite niet meer dan een sloot, enkele bruggetjes en een prachtige, kleine historische dorpskern daar rond – telt 900 inwoners, Leeuwarden heeft er 90.000. Maar allen hebben ze een rijke historie, die blijkt uit oude grachtenpanden, adellijke straten en stinzen en sfeervolle dorps- en havenkroegen. Daar zul je trouwens steevast begroet worden met “Ah Goeie”. Knik maar vriendelijk terug, ook al versta je het niet. De kans dat je iets zult begrijpen van de rest van de gesprekken aan de toog is eveneens klein. Meer dan 325.000 Friezen gebruiken immers nog het Fries als moedertaal. “Bûter, brea

COSMSLjuni13.indd 8

en griene tsiss, wa’t dat net sizze kin is gjin orjochte Fries”. Vrij vertaald betekent dit: wie de woorden boter, roggebrood en groene kaas niet kan uitspreken, is geen echte Fries. Die groene kaas is samen met de nagelkaas, sûkerbolle en oranjekoek trouwens één van de streekdelicatessen. En het lekkerst smaken die natuurlijk op de boerderij. Als je daar dan toch bent, blijf er dan bij voorkeur ook slapen. It Boerehiem is de naam van een vereniging van actieve agrarische bedrijven die recreatieve mogelijkheden aanbieden. Zet je tent of caravan in de wei of overnacht in het pension op het boerenerf. Met de blote voeten in het vers gemaaid gras staan en genieten van de natuurlijke geuren en geluiden. Ook tal van korenmolens bieden slaapgelegenheden aan. Ga gerust op goed geluk. De kans is groot dat er nog een bed vrij is.

Zeehondjes spotten De talrijke grote en kleinere meren zijn omzoomd met zand- en grasstranden. Bij zonnig weer trekt de Friese jeugd daar massaal naar toe. Maar als je na 15 augustus gaat, zitten de Dieuwkes en Sietzes alweer op de schoolbanken en is het tijdens de week ook hier een stuk kalmer. Het echte Friese leven speelt zich overigens toch op het water zelf af. Huur daarom een kano, motorboot of zeilpraam. Ook de kinderen zullen dat waarschijnlijk leuk vinden. Zoniet, dan is er nog geen probleem. Want Fryslân is in feite één grote speeltuin, met tal van kleine attractieparken. In de diverse dierenparken spelen de zeehonden een vooraanstaande rol. Maar je kunt ze ook in hun natuurlijke biotoop aanschouwen.

10/06/2013 13:22:46


Familiebedrijf met een passie voor landelijke interieurs

Kom vrijblijvend kennismaken met onze uitgebreide collectie op maat gemaakte massieve meubelen in grenen of eiken hout, ons grote aanbod afwerkingstechnieken zorgt steeds voor een persoonlijke stijl.

• • • • • • •

WOONKAMERS, EETKAMERS BUREAUS, BIBLIOTHEKEN BADKAMERS, DRESSINGS INBOUWKASTEN, TV-MEUBELEN VITRINES SALONS, STOELEN, TAFELS DECORATIE, VERLICHTING,...

STEEDS VRIJBLIJVENDE EN GRATIS PRIJSOFFERTE

Gespecialiseerd in hedendaags landelijk wonen

Kempische Steenweg 590, 3500 Hasselt (Kiewit), tel 011 76 10 38, info@cocoon-interior.be, maandag - zaterdag 10u tot 18u, zondag 14u tot 17u, dinsdag en woensdag gesloten

www.cocoon-interior.be

Cocoon_COS_0613_JUNI_CS_4_A4.indd 1 FLASH LIMBURGS 25_2013.indd 1

6/06/2013 15:48:33 7/06/13 16:47


Flashlights

Minder pijnklachten en meer energie? Het kan! “De andullatietherapie biedt soelaas”, zeggen Anita Hamers en John Brouns van het Limburgs Andullatie Centrum. “Andullatie is een natuurlijke pijnstiller. Laat je door ons gratis testen en vrijblijvend adviseren. 7 dagen op 7, na afspraak. We komen zelfs aan huis. Andullatie verhoogt het totale gevoel van welzijn. We oogsten dan ook veel succes en krijgen tal van positieve reacties.”

Lingerie die perfect past, comfortabel, elegant, stijlvol of sexy is… Marleen Christoffels en haar team van Lingerie Rina weten er alles van. Zij geven je raad en zoeken de geknipte onderkleding voor je uit. In haar speciaalzaak in Lanaken vind je het hele jaar door een uitgebreid en zorgvuldig samengesteld assortiment dag-, nacht- en sportlingerie. Van AA- tot H-cup. Lingerie Rina is ook een fashion hotspot voor trendy bad- en strandmode.

ADL Technics is een betrouwbare partner in sectionale poorten, houten poorten, automatisatie en herstellingen . “ADL Technics biedt eindeloos veel mogelijkheden. Alles word op maat gemaakt. Met als belangrijkste doelstelling “veiligheid, comfort en duurzaamheid” zeggen zaakvoerders Patrick Aelberts en Annick Lambrigts. “Wij adviseren en begeleiden onze klanten van a tot z. We werken uitsluitend met de beste systemen op de markt.”

HHP LIMBURG

LINGERIE RINA

ADL TECHNICS

Meierstraat 73 - 3640 Kinrooi-Kessenich 089/56 77 00 - john.brouns@hhp.be www.limburgsandullatiecentrum.be

Stationsstraat 46b4 - 3620 Lanaken 089/73 11 55 - info@lingerierina.be www.lingerierina.be.

Grotestraat 151 - 3630 Maasmechelen 089/77 58 67 - 0478/54 29 30 info@adltechnics.be - www.adltechnics.be.

ZOMER PROMOTIES van 29/06 t.e.m. 31/08

Voor onze speciale aanbiedingen zie website!

& SPORTV SSPORTVOEDINGSSPECIALIST OEDINGSSPECIALIST

De GROOTSTE speciaalzaak van Limburg Professioneel advies Kwaliteit -Service Verkoop van de beste sportvoeding met advies!

De Specialist in Fitnesstoestellen voor thuis en professioneel gebruik! Alle topmerken onder 1 dak! Kwaliteit aan scherpe prijzen! 90% direct leverbaar uit voorraad! Gratis levering aan huis in Limburg met mogelijkheid tot montage!

www.fitnessspecialist.be

Fitness Specialist - Kuringersteenweg 508 - 3511 (Hasselt - Kuringen) - Tel.: 011 76 15 48 - info@fitnessspecialist.be Dinsdag tot Zaterdag: 10 - 18u - Zondag & Maandag gesloten - BESTEL NU OOK ONLINE OP ONZE NIEUWE WEBSITE

FLASH LIMBURGS 25_2013.indd 2

7/06/13 16:47


MOOI & JONG WONEN

voor een betaalbare prijs !

HOEKSALON IN LEDERLOOK : uit voorraad leverbaar zolang de voorraad strekt, € 895,-

EETKAMERS I SALONS I SLAAPKAMER I KANTOORMEUBELEN KEUKENMEUBELEN I BEDTEXTIEL I HALMEUBELEN I DECORATIE I GLAZEN I SERVIES I ZITZAKKEN I SIERKUSSENS I ENZ …

BOOGLAMP: € 99,DINA JEUGDKAMER : Toonzaalmodel met schuifdeurkast in uitverkoop.

LINNENKAST: 100 x 216, verschillende kleuren en afmetingen mogelijk, VANAF € 170,-

Alles voor uw interieur !

Weg naar Zwartberg 13 I 3530 HOUTHALEN I Tel. 011/60.90.30 sales@takeitmeubelen.be Open van 10u-18.30u (dinsdag t.e.m vrijdag) van 10u-18u (zaterdag), van 14u-18u (zondag) van 13u30-18.30u (maandag). Maandagvoormiddag en woensdag gesloten.

Laat u inspireren op onze website: www.takeitmeubelen.be

FLASH LIMBURGS 25_2013.indd 3

7/06/13 16:47


Badmode Pareo

Sommige vakantiegangers verstaan de kunst om de hele dag bijna roerloos te blijven liggen bakken. Het zonnekloppen wordt hooguit kort onderbroken om een nieuw laagje beschermende crème aan te brengen. Meer rusteloze types verlaten regelmatig hun zeteltje of strandlaken om een wandeling te maken langs de kustlijn, een ander boek te halen in hun hotelkamer of op zoek te gaan naar een verfrissend drankje. Natuurlijk loop je er dan al gauw een beetje ‘bloot’ bij, zo in je badpak. Een pareo kan je op dat moment beschermen voor allerlei onaangename blikken.

De oorsprong van de pareo ligt in de Cookeilanden en Tahiti. De mannen dragen daar een lendendoek die ze ‘maro’ noemen. De vrouwelijke variant – een omslagrok of -jurk – heet in de streektaal pãreu. Na verengelsing kom je dan tot de term die ook bij ons ingeburgerd is. Hier en daar zal het kledingstuk in etalages of rekken aangeprezen worden als een Maleisische sarong. Hoe dan ook zal het altijd een kleurrijke doek betreffen, van 90 tot 120 cm breed en 180 cm lang, met voornamelijk bloemenprints in felle kleuren. In de westerse landen wordt dit item bijna nooit als alleenstaand kledingstuk gebruikt. Wel als aanvulling op een badpak of bikini. Niet zelden in dezelfde print, zodat je een heus setje krijgt. Een strandoutfit wordt er een stuk stijlvoller door. In plaats van katoen, worden er dan ook dunne, meer doorzichtige stoffen voor gebruikt. Zodat de pareo tegelijk voor afkoeling kan zorgen, beschermt tegen zonnebrand en de draagsters toch enigszins het gevoel geeft aangekleed te zijn. Bovendien is het een handig middeltje om de mogelijke probleemzones van je lichaam te verdoezelen. Spelden of gespen komen er normaal gezien niet aan te pas. De pareo wordt op de plaats gehouden door de stof zelf of door uiteinden aan elkaar te knopen. Dat geeft het geheel juist een heel speels en nonchalant karakter. Maar niets mag de pareoliefhebster ervan weerhouden om een band of ceintuur rond de taille te dragen.

Even een doekje om Origami met textiel

Deze omslagdoek is misschien wel het meest veelzijdige kledingstuk dat er bestaat, omdat je er verschillende stijlen mee kunt creëren. Je kunt er zelfs een hoofddoek van maken. Bovendien kan je hem makkelijk meedragen in je hand- of strandtas, aangezien hij drie keer niets weegt. De mannen in het land van herkomst hebben tijdens het werk in de bossen of bij het vissen wel wat bewegingsvrijheid nodig aan hun benen. Daarom wikkelen ze de doeken als een soort korte broek rond hun dijen. Doe dat als strandbabe zeker niet. Je zult er namelijk uitzien als een strandbaby. En de pareo biedt ook zonder deze stijlblunder nog meer dan voldoende mogelijkheden. Zeker als je je een groot exemplaar aanschaft. Voor de meest klassieke draagwijze vouw je hem dubbel, wikkel je hem om je heupen en knoop je hem vast aan de zijkant. Wil je een Indiase sari? Hou de pareo dan achter je rug ter hoogte van je taille. Breng de linkerhoek naar voor tot op je rechterheup en via de linkerkant van je nek maak je de rechterhoek vast in het gedeelte dat je rug bedekt. Door de pareo ter hoogte van je borsten achter je vast

FLASH LIMBURGS 25_2013.indd 4

te houden, de uiteinden te kruisen en achter je nek te knopen, krijg je een mooi jurkje. Een eenvoudigere versie? Knoop de bovenste hoeken daarvoor gewoon vast voor je borsten. Wikkel een grote pareo tweemaal rond je taille en maak de uiteinden vast met een knoop. Je ziet er meteen uit als een Hawaïaanse schone. Ideaal als je onzeker bent over je billen. Vouw een rechthoekige doek dubbel in de lengte, neem de twee uiteinden vast, kruis ze over elkaar en knoop ze achteraan je hals vast. Het onderste gedeelte knoop je op je rug vast. Op die manier bekom je een haltertop. Perfect als je een hapje gaat eten in de strandbar, maar niet wilt dat de mannen aan de toog voortdurend naar je bikinitop zitten te loeren. De meeste hedendaagse, modieuze pareo’s zijn gemaakt van zijde, polyamide en viscose, al dan niet gecombineerd met katoen. De duurdere varianten hebben diverse bewerkingen ondergaan en er zitten kraaltjes of bijzondere stiksels op. Daardoor vragen ze wel wat meer, of zelfs professionele, aandacht bij het wassen.

7/06/13 16:47


Toonzaalmodellen aan superprijs ! MILIEUVRIENDELIJKE ENERGIE,

KORTING VOOR ZELFPLAATSERS !!! zonne-boilers

BESPAAR HET HELE JAAR DOOR, PROFITEER NU NOG VAN DE PREMIE’S !

Zonne- & warmtepompboilers

radiatoren

vloerverwarming

Verwen uzelf, iedere dag zorgenloos, jaar na jaar, ... Is jouw badkamer aan ‘vernieuwing’ toe? inrichtingen van A tot Z!

Infraroodcabine’s & sauna’s.

Van Baelen

bvba

Ook op maat of eigen ontwerp. Leverbaar met licht- en kleurentherapy, muziek, bruiningslampen, incoloy stralers, sterrenhemel, quarts-stralers, vlakstralers

JAARLIJKS VERLOF VAN 21 JULI T.E.M. 5 AUGUSTUS

Grote Baan 570 • 3530 Helchteren • Tel. 011/52.10.60 • Fax. 011/52.25.97

MEER DAN 40 JAAR TOT UW DIENST

www.vanbaelenbvba.be • www.islandspas.be • www.tidalfit-swimspa.eu WELLNESS : Sauna & Infrarood, Artesianspas, Islandspas, South Seas Spas, Tidal Fit zwemspas, Massagebaden & stoomdouche’s ALLES ONDER 1 DAK : Ventilatie, warmtepomp- & zonne-boilers, elektriciteitswerken, sanitair & verwarming, zinkwerken & platte daken SCHRIJNWERKERIJ : Badkamermeubelen, keukens, wandkasten en kasten op maat. Open : Dinsdag, Woensdag, Donderdag, Vrijdag van 9h-12h30 en 13h30-18h, Zaterdag van 9h-12h30 en van 13h30-16h30. Op afspraak mogelijk.

FLASH LIMBURGS 25_2013.indd 5

7/06/13 16:47


Flashlights

Kast & Co is dé specialist in op maat gemaakte kasten. Van dressings en inloopkasten tot inbouwkasten en schuifdeuren. Ook de volledige inrichting van een kantoor kan je toevertrouwen aan Kast & Co. Paul Jacobs en zijn team realiseren unieke kantoorprojecten voor zowel particulieren als bedrijven. Kast & Co is onlangs verhuisd van Balen naar Lummen. In de nieuwe showroom ontdek je eindeloze keuzemogelijkheden.

José Maassen en Filip Willebrords van De Levensbloem gaan gezond, energiek en slank door het leven. Hun revolutionaire Bio Body Care afslankkuur is een doeltreffende en risicoloze manier van afslanken. “Het afslankprogramma bezorgt mannen en vrouwen niet alleen een slanker en levendiger uiterlijk, ze stimuleert ook in sterke mate de gezondheid. Per kuur is een gewichtsverlies van 10 tot zelfs 20% vlot haalbaar.”

De eeuwige jeugd; daar is menige vrouw naar op zoek. Maar de nieuwe Medik8 skinneedling laat je alvast toe je huid te verjongen. Voor deze behandeling kan je terecht bij Peggy Landerloos(foto) van Laxo Parfumerie/ Beautycenter in Beringen. Bij elke verzorging maakt ze enkel gebruik van natuurproducten van Bio-Balance en Medik8, speciaal voor de gevoelige huid. Je vind hier ook alle bekende merken parfums, handtassen, sjaals, modeaccessoires, verzorgingsproducten en make-up.

KAST & Co

DE LEVENSBLoEM / BIo BoDY CARE

LAXo

Genebosstraat 9/1 - 3560 Lummen 0472/92 86 59 - info@kastenco.be www.kastenco.be

Europark 6 - 3620 Lanaken 0476/64 31 69 of 0477/50 14 44 info@biobodycare.eu - www.biobodycare.eu

Hoogstraat 8 – 3580 Beringen 0487/22 33 86

KEUKENC E N T E R

KG

geusens

w w w. k c g e u s e n s . b e

• Keukens • badmeubels • dressingkasten • maatwerkkasten • binnendeuren • tafels • stoelen

Ma, di, do en vr van 9 tot 12 u. en van 13 tot 18 u. Zaterdag van 10 tot 12 u. en van 13 tot 17 u. Zondag van 13.30 tot 17 u. Woensdag en feestdagen gesloten.

FLASH LIMBURGS 25_2013.indd 6

KAZERNELAAN 323 • HELCHTEREN 011/ 521273 • info@kcgeusens.be

7/06/13 16:48


Lekker slank aan afgeslankte prijzen! NIEUW

NIEUW

• SlimLine bodywrap

• RESTART

Verlies 1400 kcal in 1 u zonder inspanning! 12 beurten: Nu € 250 i.p.v. 299 Diana V. behaalde na 12 beurten Slim Line Bodywrap volgend resultaat: 4,8 kg, 6 cm borstomtrek, 4 cm taille, 5 cm buik, 7 cm op de heupen

verlies in 6 weken 10 % van je lichaamsgewicht! à € 250 i.p.v. 350 Ook voor heren! Monica B. verloor in 14 dagen -5,2 kg

restart

restart your life restart your health restart yourself

BUIK/RUGVERSTEVIGING

PRÉ-SUMMER PACK

• Afslankcabines + Vacustep:

• Pilates

Afslankcab. 10x / Vacust. 10x à € 250 i.p.v. 350. Incl. gratis gebruik Bellyattack. Patricia P. behaalde het schitterende resultaat: -15 kg m.b.v. Vacustep!

Voor buik- en rugversteviging Starterspakket 3 personal trainingen + abonnement 3 maanden à € 250 i.p.v. 419

• Voor dames en ook heren:

20 beurten afslankcabines à € 250 (incl. voedingsadvies)

Combineer 2 pakketten en u krijgt nog extra korting: €450 i.p.v. 500 Combineer 3 pakketten aan €625 i.p.v. 750! Pilates- en Afslankstudio Genk, Weg naar As 23 b 26, 3600 Genk 0493-679730 - www.pilatesstudio.be

• Kinderfietskarren • Bagagefietskarren • Hondenfietskarren • Bakfietsen

Bij ons vindt u reeds fietskarren vanaf 129 euro!

www.kidscab.be Regenbooglaan 21 • 3510 Kermt (Hasselt) • 0498 29 58 68 • info@kidscab.be Openingsuren: Woe - Do - Vrij - Za: 10.00 - 18.00 u • Zo-, Ma-, Di: op afspraak

FLASH LIMBURGS 25_2013.indd 7

7/06/13 16:48


T

In B

UW PLAFONDSPECIALIST

O

ƒ Het enige echte Zwitsers spanplafond zonder naden Sint-Truidersteenweg 572 3500 HASSELT (St-Lambr.-Herk) Tel. 011 59 27 30 Fax 011 31 10 06 Gsm 0497 02 95 05 reno-span@telenet.be www.reno-span.be www.clipso.com

M

ƒ 24 jaar ervaring ƒ Prijzen niet te beconcurreren wegens rechtstreekse aankoop in fabriek ƒ Meewerkend zaakvoerder ƒ Brandveilig M1 - 10 jaar garantie

B

ƒ 3000 referenties beschikbaar Vergelijk en overtuig u zelf !

OPENINGSUREN: Ma-vr: 9u-12u en 13u-17u Za: 9u-12u en 13u-16u Dinsdag en zondag gesloten

C

(

Interieur Spanplafonds Hoewel trendy woningeigenaars het spanplafond eigenlijk al enkele tientallen jaren geleden ontdekten, wordt deze binnenafwerking in feite nu pas razend populair. De consument heeft ondertussen begrepen dat dit een blijvertje is: zowel in de bouw- en renovatiesector (waar het een begrip is geworden) als in je huis. Het is immers een snelle, piekfijn afgewerkte aankleding van je plafond, die vele jaren meegaat.

Meer dan een kwart eeuw geleden al sprong Reno-Span-Decor uit Sint-Lambrechts-Herk op de kar van de spanplafonds. Met recht en reden kan je het dan ook een specialist ter zake noemen, die van naaldje tot draadje kan uitleggen wat het plaatsen van een dergelijk plafond inhoudt. “We hebben eigenlijk liefst dat de klanten eerst tot in onze zaak komen. Dan bezorgen we hen de nodige informatie en geven we uitvoerig uitleg over de voordelen. En dat zijn er nogal wat. De doeken zijn antistatisch en waterdicht, ze kunnen schokken verwerken en zware lasten dragen. Een lek in de bovenverdieping levert dus geen onoverkomelijke problemen op. Schilderen is niet meer nodig. De kleur die je wenst – een standaardtint is uiteraard goedkoper dan iets speciaals – wordt al meteen aan-

FLASH LIMBURGS 25_2013.indd 8

B

prijs

Populairder dan ooit gebracht. En als het doek wat vuil begint te worden, kan je het makkelijk reinigen met een eenvoudig Dreft-sopje en een Swiffer. Met een plafond van pleisterwerk of gipsplaten zal dat niet lukken. Het is bovendien gemakkelijk om elektriciteitskabels en sanitairbuizen te verstoppen, terwijl je allerlei verlichting kunt inwerken. Dat kunnen zowel Led- of halogeenspots zijn, Led-strips, hanglampen, lichtkoepels als geïntegreerde lichtstralen. Op die manier krijg je een mooi esthetisch geheel. Als de klant overtuigd is van de voordelen – bij een nieuwbouw of om een wat ouder, verweerd plafond terug op te kalefateren – gaan wij terplekke alles nauwkeurig opmeten. De plaatsing zelf neemt in principe maar één dag in beslag en

gebeurt meestal zonder kap- of breekwerk. Proper dus. Het op maat vervaardigde doek wordt immers gewoon tussen profielen gespannen die aan de muur bevestigd worden. Wij werken met de top- spanplafonds van Clipso. Dat zijn doeken van micro-geperforeerd weefsel dat gedekt wordt door polyurethaan. Ongeveer 15 maal sterker dan PVC en het kan ook koudgespannen worden, zodat de ruimte niet eerst moet opgewarmd worden tot 60 graden. Het resultaat is een plafond waarop we tien jaar garantie bieden, maar dat dat in principe de rest van je leven meegaat. Omdat we zo overtuigd zijn van de kwaliteit, durven we geïnteresseerden ook met een gerust hart een lijst bezorgen van alle referenties die ooit op ons beroep deden.”

7/06/13 16:48

SPE

prijs

TACT06


Tactika Industrieweg 1A B-3620 Lanaken

ZOMERPROMOTIES

Tel. 089 71 43 21

www.tactika.be

Ma. tot vr. 09.00 u tot 17.00 u zat. 09.00 u tot 15.00 u alle zondagen open van 10.00 u tot 14.00 u

tijdens DE MAANDEN JULI (incl.Bouwverlof ) EN AUGUSTUS zijn we OPEN!!

Onder druk geïmpregneerde blokhutten voor een langdurige bescherming!! Geen onderhoud, geen zorgen Moderne blokhutten 2 28mm. (GRATIS THUISLEVERING!)

GEÏMPREGNEERD BR. x DIEPTE 320 x 220 = 1350€ 320 x 320 = 1575€ 418 x 320 = 1999€ 508 x 320 = 2199€

ONBEHANDELD BR. x DIEPTE 320 x 220 = 1050€ 320 x 320 = 1275€ 418 x 320 = 1599€ 508 x 320 = 1799€

GRATIS GOTENSET + STORMVERANKERING BIJ AANKOOP VAN EEN VAN DEZE MODELLEN (ZELF AF TE HALEN IN DE WINKEL!)

Blokhutten 28mm. (GRATIS THUISLEVERING!)

ONBEHANDELD BR. x DIEPTE + LUIFEL 355 x 295 + 10cm = 1325€ 385 x 295 + 90cm = 1499€ 445 x 295 + 90cm = 1635€ 445 x 385 + 90cm = 1849€ 508 x 295 + 90cm = 1779€ 508 x 385 + 90cm = 1950€

Cottage model

(GRATIS THUISLEVERING!)

ONBEHANDELD 355 x 355 + 295 cm = 2699€ BEHANDELD 355 x 355 + 295 cm = 2999€

GEÏMPREGNEERD BR. x DIEPTE + LUIFEL 355 x 295 + 10cm = 1650€ 385 x 295 + 90cm = 1850€ 445 x 295 + 90cm = 1999€ 445 x 385 + 90cm = 2250€ 508 x 295 + 90cm = 2199€ 508 x 385 + 90cm = 2350€

ATSTE OOR DE LA V S E R D A EN EN UW LE MODELL E V ! S D N E AR ... NIEUWE TR ERKRIJGBA V N E G IN T AFME

Blokhut 45 mm dikte (GRATIS THUISLEVERING!)

GRATIS GEÏMPREGNEERD !!! 445 x 295 + 90 cm = 2699€ 505 x 415 + 90 cm = 3519€ 505 x 505 + 90 cm = 3779€

Bezoek onze webshop en bekijk onze extra zomerpromoties! prijs COMPLEET

€ 544

e Vraag naar d ortingen!!! hoeveelheidsk

SPEELTUIGEN, HET IDEALE ZOMERGESCHENK

prijs COMPLEET

€ 930

SPEELTUIGEN, HET IDEALE ZOMERGESCHENK

prijs COMPLEET

prijs COMPLEET

€ 899

€ 325

ONS Nu NIEUW BIJ cept: con het volledige yl klikvloer. YN vin Quick Step LIV

FLASH LIMBURGS 25_2013.indd 9 TACT06130_adv.indd 1

7/06/13 16:48 3/06/2013 15:47:55


Flashlights

Cindy Vandijck heeft twee grote passies: klanten gelukkig maken en decoreren. Na een carrière als verkoopster kan ze die passies nu waarmaken als gerante van Marie Antoinette accessoires in Sint-Truiden. Hier ben je aan het juiste adres voor spulletjes die een outfit compleet maken, van fraaie merken als Sence, Sari, S-Jewels, Ted Baker, Benetton, Ciao Tutti… Voor de wintercollectie worden daar nog de juwelen van Rebecca en handtassen van Good on Heels aan toegevoegd.

De moderne keuken is een ontmoetingsplek geworden waar het gezin zich rond het fornuis schaart. Daarom wordt er veel aandacht besteed aan de indeling en inrichting. Bezoek de prachtige toonzalen in Lanaken of Diest. Dit familiebedrijf realiseert keukens en badkamers op maat, maar desgewenst ook aan budgetprijzen. Individuele benadering, een uitstekende prijskwaliteitsverhouding, een uitgebreide collectie en vakmanschap staan hier even centraal als een kookeiland.

Op zoek naar vlotte tiener- en damesmode, voor een maatje meer, ga dan zeker eens een kijkje nemen bij KR FASHION in Kermt. Kristel en Rosette laten zien dat, ook al heb je een maatje meer, je er met de juiste kledij gerust modieus, vlot en jong kan uitzien. Vanaf maat 42 t/m maat 54, van merken zoals Aprico, Fred Sabatier, Pure Woman en Zizi. Tijdens het passen, kan je steeds genieten van een fris drankje of kopje koffie. Hun motto: pas zoveel als je wil en neem er gerust je tijd voor!

MARIE ANToINETTE ACCESSoIRES

HK KEUKENS

KR FASHIoN

Breendonkstraat 4 – 3800 Sint-Truiden 011/88 46 00 - info@marie-antoinette.be www.marie-antoinette.be

FLASH LIMBURGS 25_2013.indd 10

Industrieweg 50A – Lanaken – 089/73 85 80 Leuvensesteenweg 124 – Diest – 013/32 31 32 www.hkkeukens.be

Diestersteenweg 206/10 (ruime parking in de buurt) – 3510 Kermt – 011/23 46 64 info@krfashion.be – www.krfashion.be

7/06/13 16:48


PUCK | PLEZANTE SCHOOL VOOR PERSOONLIJKE GROEI “Puck wil iedereen die dat wilt helpen zich te bevrijden van alles wat is aangeleerd en niet bij het eigen zelf hoort. Zo ontwikkel je de nodige veerkracht en moed om vanuit je eigen intuïtie en gevoel je eigen legende te leven. En een blijer, gelukkiger en lichter mens te worden!” Kies de cursus die jou het meest aanspreekt en werk samen met ons op een speelse manier aan je persoonlijke groei. EEN KLEINE GREEP UIT ONS AANBOD: BLIJF VAN MIJN PUCK! Leer net als Puck je grenzen trekken en altijd en overal helemaal jezelf te zijn. ER WAS EENS... PUCK. Leef je in in het verhaal en kom tot inzichten over jezelf. DE EETBARE TUIN VAN PUCK Ontdek hoe plezierig, gul en leerrijk de natuur kan zijn. BEVRIJD DE PUCK IN JOU. Word helemaal je eigen zelf en leer los te laten wat niet bij jou hoort. Er is nog véééél meer, allemaal te vinden op www.puckschool.be

Maak kennis met Puck op onze infodagen: 17-21-28-31/08 en 21-29/09 2013 De lessen van Puck gaan door op De Boerderie, een magisch plekje in het Limburgse groen waar je nog meer heerlijke dingen kan beleven: www.deboerderie.be PUCK | EINDERTSTRAAT 18, 3581 BEVERLO, +32 (0)11 402737, INFO@PUCKSCHOOL.BE | WWW.PUCKSCHOOL.BE

Nieuw in Belgie Het intelligente, niet chirurgische alternatief voor liposuctie. Mogelijk voor kin, buik, flanken, benen, knieën, armen, borsten bij de man, rug, cellulitis.

Schoonheidsinstituut Hasselt by Daphne Gijsen www.schoonheidsinstituut-hasselt.be

www.ilipo.be info@ilipo.be Boek snel je testsessie met direct resultaat!

Wij gaan verhuizen en uitbreiden vanaf 1 juli. Nieuw adres Kuringersteenweg 337 Hasselt

Info Daphne Gijsen Luikersteenweg 330 3500 Hasselt (Rapertingen) 011 35 38 28 - 0471 65 83 92

Openingsuren Ma. - di. van 10 u tot 18 u Woe. en zon. gesloten Do. - Vrij. 10 u tot 18 u Zat. 10 u tot 17 u

FLASH LIMBURGS 25_2013.indd 11

won beste afslank behandeling van het jaar!

voor

na

Professionals kunnen bij ons terecht voor alle info over het apparaat

FDA approvel gekeurd

7/06/13 16:48


Flashlights

Nordex in Hasselt is dé trendsetter in binnendeuren, trappen en parket, allemaal te bezichtigen in de ruime showroom. De collecties worden aangeboden in lak, fineer of massief hout. Nordex Hasselt is gespecialiseerd in maatwerk voor nieuwbouw, renovatie of projecten. Geniet van een extra korting tijdens het OPENDEURWEEKEND op 22 en 23 juni 2013. Op de foto zien we Marie-Laure Engelbos en Adinda Ryckmans, die u samen met Francis Fagard graag zullen adviseren.

NoRDEX

Genkersteenweg 72 A – 3500 Hasselt - 011/210 100 hasselt@nordex.be – www.nordex.be.

DEJA VU Jij en Harol. De perfecte match. Spouwmuurisolatie aanbrengen is momenteel naast dakisolatie de beste investering die u kunt doen om de energie-efficiëntie van uw woning te verbeteren. Insaver is gespecialiseerd in deze materie. Jij en Harol. betrouwbedrijf is erkend installateur van Supafil, de meest geDe perfecte match.Dit zonde manier om een woning te isoleren. Een kleine investering levert een flinke energiebesparing en verhoogd comfort op. Interesse in een correcte, vrijblijvende analyse? Bel dan 0800/62962. rolluiken / zonwering / garagepoorten INSAVER

Jij en Harol. De perfecte match.

Klaverbladstraat 12 – 3560 Lummen – 0800/62962

info@insaver.be Ontdek ons aanbod– www.insaver.be

zonweringen bij uw Harol Specialist

Jij en Harol. De perfecte match!

rolluiken / zonwering / garagepoorten

Ontdek ons aanbod

zonweringen bij uw Harol Specialist

ROLLUIKEN / ZONWERING / SECTIONALE POORTEN

rolluiken / zonwering / garagepoorten

Ontdek ons aanbod

zonweringen

Bij Maes Machines vind je precies wat je zoekt! De belangrijkste merken tuinbouwmachines zoals Honda, Rover en Stiga staan er bij uw Harol Specialist onder één dak gepresenteerd. Jos Maes samen met zijn echtgeWeg naar As 193 • GENK • T. 089/35 00 25 note Irene (foto) leiden al 45 jaar deze gekende zaak te Zonhoven. toonzaal: dinsdag tot zaterdag van 10-17u. zo en ma gesloten. Meer info op www.harol.be De sterkte servicedienst is alom gekend. Duizenden wisselstukken Herent 90 • NEERPELT • T. 011/64 27 63 liggen er in voorraad. Particulieren en professionelen kunnen er te toonzaal: weekdagen van 9-17u. za van 10-17u. recht. Maes Machines is elke werkdag open vanaf 8u. En op zaterdo en zo gesloten. dag vanaf 9u! HAR_ad105x297_ZO-N.indd 3

MAES MACHINES

25/01/13 08:43

Heuveneindeweg 119 – 3520 Zonhoven – 011/81 31 13

Meer info op www.harol.be info@maes-machines.be – www.maes-machines.be lim-elec@skynet.be • www.lim-elec.be

HAR_ad105x297_ZO-N.indd 3

FLASH LIMBURGS 25_2013.indd 12Meer

info op www.harol.be

25/01/13 08:43

7/06/13 16:48

Leon_E


Leon_Engelen_juni_2013.indd 1 13 FLASH LIMBURGS 25_2013.indd

3/06/2013 16:02:24 7/06/13 16:48


noten.2

Tu i n S p ro e i e n

Voor iemand die talloze uurtjes op de knieën of in andere ongemakkelijke posities aan het werk is in zijn groene paradijsje, bestaat er natuurlijk geen grotere nachtmerrie dan dat één klein hittegolfje alle inspanningen teniet doet. Dat wil echter nog lang niet zeggen, dat de tuinslang je in je persoonlijke hof van Eden tot ongeoorloofde dingen mag verleiden.

Los van het feit dat het shh-shh-shh-geluid op den duur flink op de zenuwen gaat werken, ergeren veel mensen zich ook om een andere reden aan buurman, als die ’s avonds weer eens rijkelijk de tuin besproeit. Er wordt teveel water verspild! Dat is nochtans een kostbaar goedje. Maar in periodes van grote droogte wil je nu eenmaal de dorst van het gazon en de planten lessen. Hanteer daarbij evenwel een aantal eenvoudige basisregels. Al die sproeimolentjes op de pelouse? Eigenlijk overbodig. Geel gras herstelt vanzelf. Enkel als een gazon net is aangelegd, moet er vaker en met minder grote hoeveelheden worden gesproeid. Bij voorkeur ook overdag, als de zon fel schijnt, moeten pas gelegde graszoden goed worden nat gehouden. Dit is nodig zolang de worteltjes van het gras nog onvoldoende in de ondergrond zijn vastgegroeid. Let vooral op de randen en naden van de zoden. Vier tot zes weken na het leggen van de graszoden mag het water geven in droge tijden worden beperkt tot één keer per week een wat grotere hoeveelheid, bij voorkeur ‘s avonds laat. Geef ook je planten liever eenmaal per week veel water, in plaats van elke dag een beetje. Dit is goed voor hun wortelstelsel. Rondom de wortel gebruik je een gieter in plaats van een tuinslang. Sproei de bloemen vroeg in de ochtend of na zonsondergang. In de volle zon verdampt er immers teveel water. Het is trouwens altijd beter om te sproeien in een koele periode. Anders ‘schrikken’ de planten. Dit remt hun groei af en maakt de plant kwetsbaar voor ziektes en plagen. De ochtend is te verkiezen boven de avond, omdat natte voetjes tijdens de nacht de kans op schimmels vergroten.

Aanbidden alle planten de regenkoning? Druppel na druppel

Zeker als je een grote tuin hebt, blijft sproeien een hele en vervelende klus. Maar er bestaan verschillende methodes om deze taak te verlichten. Bedruppelen is de meest efficiënte manier om je tuin te bewateren, door middel van een geperforeerde buis. Dit wordt vooral gebruikt voor hagen en bloeiende borders. Doordat de bedruppeling bij de wortel plaatsvindt, is er weinig tot geen verdamping of beschadiging door spatwater. Je kunt de frequentie zelf instellen: minder bij vochtig weer, meer bij droog weer.

FLASH LIMBURGS 25_2013.indd 14

Een beregeningsinstallatie bestaat uit een netwerk van pvc-buizen die zich onder de grond bevinden. De sproeiers zitten op het uiteinde van elke aftakking en liggen in het gras verzonken. Zo kan het gras toch makkelijk worden afgemaaid. Wanneer de beregeningsinstallatie aanstaat, zal de sproeikop door de waterdruk naar boven komen. De sprinklers kunnen op verschillende manieren afgesteld worden: ze kunnen ver of dichtbij sproeien, ronddraaien, weinig of veel water verspreiden. De sproeikoppen tussen de planten worden boven de grond

geplaatst zodat de planten beneveld kunnen worden. Een systeem van automatische beregening laat toe dat je aan de hand van een computersysteem zelf kan instellen wanneer en in welke hoeveelheden er beregend wordt. Een systeem dat nog gesofisticeerder is en uitgerust werd met grond- of luchtvoelers, schakelt automatisch de beregening aan en uit. Zodat je zelfs tijdens je vakantie niet meer moet wakker liggen over het welzijn van je plantjes.

Niet teveel vertroetelen

Eigenlijk kan je al veel sproeiwerk vermijden door bij de tuinaanleg even langer stil te staan bij de plek waar je de diverse planten in de grond stopt. Geef ze hun voorkeursplaatsje en dan zullen ze heus wel voor zichzelf kunnen zorgen. Zet droogte-minnende planten bijvoorbeeld in de zon en geef schaduwplanten een plaats onder een boom. Hoe dan ook kunnen alle planten met hun wortels water opnemen dat uit diepere lagen via de holtes in de bodem omhoog stijgt. Kortom: planten kunnen beter aan water komen, dan we over het algemeen denken. Net door overvloedig te sproeien, leren zij het af om voor zichzelf te zorgen.

7/06/13 16:48


noten.20juni13_Opmaak 1 4/06/13 09:33 Pagina 1

Torenhoge energiekosten: isoleren is de boodschap! Algemeen wordt aangenomen dat we rekening moeten houden met een hoge energiekost, net als tijdens de vorige jaren, ook voor de komende jaren. Door te isoleren, kan je het warmteverlies doorheen de spouwmuren drie keer kleiner maken! Isoleren van de spouwmuur kan een besparing op de verwarmingskost opleveren van gemakkelijk 20 à 35 % (naargelang het type woning en het verwarmingsgedrag van de bewoners). De na-isolatie heb je al in enkele jaren terugverdiend. In een goed geïsoleerde woning nemen bovendien de wanden de binnentemperatuur aan, en zal het bij lagere temperaturen gezellig warm zijn. Comfort en minder stookkosten dus... en bovendien ook in de zomer aangenaam koel. Noten biedt met de Neopixels op basis van de nieuwste generatie EPS-parels een antwoord voor bestaande woningen. Met speciaal ontwikkelde machines, die specifiek voor deze toepassing ontwikkeld werden, wordt door ervaren uitvoerders de Neopixels isolatie in de spouwmuur ingespoten. De Neopixels worden ingebracht in de spouwmuur zonder enige drukopbouw en vormen een massa met een uitstekende thermische isolatie. Eerst worden er kleine boorgaten in de voeg geboord, ongeveer 1 per m². Het inbrengen van de Neopixels zal dan gebeuren laag na laag tot boven. Volledige vulling in alle muurdelen is volgens deze werkwijze gegarandeerd. De voegen worden dan netjes gevoegd in de kleur van uw voeg. Het isoleren van de spouwmuren gebeurt voor een woning steeds op één dag. Noten isoleerde reeds meer dan 10.000 woningen in de afgelopen 40 jaar. De Neopixels spouwmuurisolatie voldoet aan Vlaamse eisen, heeft de nodige certificaten om een veilige en duurzame isolatie te waarborgen, en is erkend om recht te geven op subsidie. In 2013 krijg je via infrax voor de meeste woningen een subsidie van 6 euro per m² (maximum 800 €). Wij onderzoeken of uw woning in aanmerking komt en bezorgen u de nodige documenten voor aanvraag. Sommige gemeenten bieden nog een bijkomende subsidie (Hamont-Achel 2 €/m², Hasselt 2 €/m², Heusden-Zolder 4 €/m², Overpelt 2 €/m², Neerpelt 6 €/m², Lommel 2 €/m², HechtelEksel 2 €/m², Lanaken 2 €/m², Riemst 3 €/ m²). Mogelijk komt u in aanmerking voor de verbeterings- en aanpassingspremie van 1.500 € (inkomen 3 jaar geleden < 28.730 €, per persoon ten laste mag u hier 1.500 € bijtellen (voor verhuurders ligt de inkomengrens op 57.460 € + 3.220 € pptl), woning > 20 jaar oud, factuur incl. BTW > 3.000 €…). Voor alle voorwaarden zie www.vlaanderen.be.

FLASH LIMBURGS 25_2013.indd 15

De sterk verhoogde stookkost speelt ons allen parten. Het wordt steeds belangrijker een optimaal jaarrendement van uw verwarmingsinstallatie na te streven. Dit wordt niet alleen bepaald door uw verwarmingsketel, maar ook door stilstandsverliezen, boilersturing, regelingen e.d. Een goed doordachte vernieuwing kan soms belangrijke besparingen opleveren, soms tot 35 à 50 % op uw totaal verbruik. U kan mogelijk in aanmerking komen voor de renovatiepremie. Op eenvoudig verzoek adviseren wij u kosteloos. Een regelmatig onderhoud van je verwarmingsinstallatie verzekert u een onbezorgd stookseizoen, verlengt de levensduur van uw installatie en voorkomt een hoger verbruik. Noten geeft u tot het einde van het jaar garantie op de afstelling van je cv-ketel. Klanten genieten van onze service, ook bij storingen tijdens weekend en feestdagen. Het onderhoud van gastoestellen is tweejaarlijks verplicht, voor stookolie jaarlijks. Voor stookolieinstallaties moeten ondergrondse tanks vanaf heden om de vijf jaar een lekdetektiecontrole ondergaan. Vraag ons advies. Het plaatsen van zonneboilers is heden zeer actueel, vooral door de hoge subsidies. Zonneboilers kunnen zowel toegepast worden in nieuwe installaties voor

nieuwbouwwoningen als bij bestaande installaties. Met de huidige premies kan een zonneboiler u veel geld opbrengen. Hiervoor moet u wel een goed gedimensioneerde installatie kiezen. Een standaard zonneboilerpakket is zelden een technisch juiste oplossing en zal vaak haar beloofde rendementen niet kunnen behalen. Samen bekijken we graag de mogelijkheden binnen zowel uw installatie als uw verbruik. Steeds meer woningen worden gerenoveerd. Je kan vochtproblemen van alle oorsprong tegenkomen: opstijgend vocht uit de ondergrond, doorslaand vocht in muren blootgesteld aan weer en wind, vocht in schoorsteen, condensatievocht door gebrek aan ventilatie of gebrek aan isolatie. Ook in vochtbestrijding zijn we toonaangevend in Vlaanderen. Wij analyseren uw situatie en bieden de meest effectieve oplossing aan, rekening houdend met een lange termijn perspectief. Noten is een familiebedrijf en bestaat ongeveer 50 jaar. Noten is toonaangevend in verwarmingsservice, en is ruim 40 jaar actief in vochtbestrijding en isolatie van bestaande spouwmuren. Vraag ons om advies en inlichtingen!

7/06/13 16:48


Re i ze n L a ra , Tu r k i j e Ook in het najaar ben je in Turkije zeker van een flinke streep zon. De groene en levendige Turkse Rivièra vormt het decor van een prachtige natuur, rijke cultuur en langgerekte witte zandstranden. In het gezellige badplaatsje Lara geniet je in Hotel Baia Lara van een luxueuze droomvakantie.

Bent u op zoek naar een nieuwe uitdaging ? Flash Magazine is de laatste 25 jaar uitgegroeid tot een bekend full color lifestyle magazine in de regio WestLimburg. Sinds enkele maandan verschijnen we ook in Midden-, Zuid- & Oost-Limburg. Het blad, gevuld met interessante redactionele bijdragen over mode, gezondheid, vakantie en wonen, valt elke maand bij 340.000 Limburse gezinnen in de bus. Om in dit segment onze marktpositie te verstevigen, zijn wij op zoek naar een collega die ons team wil komen versterken als:

Vertegenwoordiger/-ster FUNCTIE:

Je gaat op zoek naar adverteerders voor Flash Magazine. Het is jouw uitdaging om zelfstandig je klantenportefeuille op te bouwen. Met elke klant bouw je een vertrouwensrelatie op, bij elke opdracht ben je van a tot z het aanspreekpunt. Resultaten en klanttevredenheid volg je nauwgezet op. Je signaleert marktopportuniteiten en neemt deel aan netwerkactiviteiten.

PROFIEL:

Als echte ‘goalgetter’ doe je niets liever dan scoren. Je weet als geen ander te overtuigen op een correcte en professionele manier. Met je sprankelende en communicatieve persoonlijkheid, doorzettingsvermogen en resultaatgerichtheid word je onze ‘krak’ in advertentiewerving. Uiteraard bezorgen targets en deadlines jou geen klamme handen.

AANBOD:

Een commerciële uitdaging met veel groeipotentieel in je eigen regio. Een team van gedreven en enthousiaste collega’s in een aangename werkomgeving. Een aantrekkelijk resultaatsgebonden salarispakket met allerlei voordelen en een firmawagen.

INTERESSE: Stuur dan meteen je sollicitatiebrief met cv naar

Uitgeverij Intermedia NV t.a.v. Filip Aerts, Brugstraat 24, 3580 Beringen of mail naar info@publiek-flash.be. Je kandidatuur wordt discreet behandeld en je krijgt steeds een persoonlijk antwoord.

Puur genieten in het zonovergoten Turkije De Turkse Rivièra is met zijn heerlijk warm microklimaat dé uitvalsbasis voor een onvergetelijke vakantie. Op slechts een 15-tal kilometer ten oosten van Antalya ligt Lara, een zonovergoten reisbestemming met een van de mooiste en kindvriendelijkste zandstranden in Turkije. In de bazaars en op de lokale minimarkten bulkt het van de leuke souvenirs en typische Turkse producten. Het oude centrum van Antalya ligt op een boogscheut en is ideaal voor een dagje shoppen of cultuur snuiven. Het luxueuze 5-sterrenhotel Baia Lara staat al jarenlang bekend als een topper en is zeer geliefd. Je verblijft er in een ruime comfortabele kamer op basis van een bijzonder goed verzorgde en uitgebreide all-informule. Overheerlijke en gevarieerde maaltijden, talloze snacks en tussendoortjes, 24 uur op 24 een ruime keus aan drankjes… in Baia Lara word je op je wenken bediend. Het hotel telt maar liefst 6 zwembaden, 5 restaurants en 6 bars en ligt vlak aan een privézandstrand en een pier. In deze oase van rust en luxe kom je niets tekort. Afreisdata (vertrek op zaterdag): 2, 9, 16, 23 en 30 november 2013. Prijs: 8 dagen genieten aan slechts 499 euro per persoon. Afreis van 2/11: 50 euro toeslag. Afreis van 9/11: 20 euro toeslag. Inbegrepen: vliegreis vanuit Brussel heen en terug, transfers ter plaatse, 7 nachten in tophotel Baia Lara*****, zeer verzorgde en uitgebreide allinformule, excursie naar de indrukwekkende ruïnes van de antieke stad Perge en het amfitheater in het historische Aspendos, excursie naar de oude haven en het authentieke centrum van Antalya. Check www.deblauwevogel.be voor uitgebreide info. De Blauwe Vogel 1609 - Reisfamilie Carlier, Luikersteenweg 62, 3800 Sint-Truiden, 011 705 500.

FLASH LIMBURGS 25_2013.indd 16

7/06/13 16:48


• Lingerie (A tot H cup) • Nachtkleding • Beachwear • Bikini’s, Tankini’s • Ondergoed • Shapewear • Cadeaubonnen

Weg naar arr O Op Opoeteren p oeteren 9 - 366 3660 Opglabbeek - Tel.: 089 85 22 20 - zondag en maandag: rustdag

Mode Lingerie Caresse

Wil jij deze zomer stralen op het strand of aan het zwembad? Spring eens binnen bij Lingerie Caresse. Deze speciaalzaak in Opglabbeek is het favoriete adresje van vele fashionista’s. Wij zijn er ook een kijkje gaan nemen en ja hoor, de nieuwe bikini’s, badpakken en tankini’s zijn totally amazing!

Onweerstaanbare badmode en lingerie Wegdromen op witte stranden, relaxen aan het zwembad, op vakantie gaan met vrienden en familie, … Alohaaa, de zomer komt eraan! Ben jij nog op zoek naar een leuke bikini, badbak of tankini? Lingerie Caresse pakt uit met de meest hippe en trendy collecties. In alle kleuren en maten. De ervaren en vriendelijke verkoopsters helpen je graag met het maken van de juiste keuze. Doe jezelf eens een extraatje cadeau! Een strandkleedje bijvoorbeeld. Met een elegante tuniek van Senoretta of Egatex steel je ongetwijfeld de show. Ideaal om te dragen in je vrije tijd of on the beach. Zo kom je de hele zomer lang altijd mooi voor de dag.

COSMSLjuni13.indd 9

Ruime keuze voor jong en oud Lingerie Caresse staat bekend om een ruime keuze in lingerie, van AA- tot G-cup. Tienermeisjes die hier hun eerste bh’tje passen, zijn helemaal weg van de modellen van Boobs & Bloomers en Ten Cate. Met flashy prints en kleurtjes al vanaf 15 euro. Ben je eerder in the mood voor iets speciaals, een strapless bh, gekruiste bandjes of de onweerstaanbare bh’s met gel die kleinere boezems omtoveren tot welgevormde cups? Ook dan ben je bij Lingerie Caresse aan het juiste adres. Voor een perfecte pasvorm in de grotere maten bieden de merken Dacapo en Secret

d’Eva een prima prijs-kwaliteitverhouding. Denk deze zomer ook aan naadloos en corrigerend ondergoed zodat je er in elke outfit geweldig uitziet. Last but not least heeft Lingerie Caresse een uitgebreid assortiment nachtkleding in huis, zowel voor vrouwen, mannen als tieners. Openingsuren: van dinsdag tot en met vrijdag van 9.30 tot 12 uur en van 13 tot 18.30 uur. ’s Zaterdags van 10 tot 12 uur en van 13 tot 18 uur. Op maandag en zondag gesloten. Lingerie Caresse, Weg naar Opoeteren 9, 3660 Opglabbeek, 089 85 22 20.

10/06/2013 13:22:49


Gezondheid Zonnesteken

Massaal proppen we onszelf de komende maanden weer in veel te kleine chartervliegtuigen die richting de zon vliegen. Eenmaal terplekke geven we ons vanaf de eerste minuut helemaal over aan die grote gouden bol. Heel het vakantiegeld, waar we een gans jaar voor gezwoegd hebben, spendeerden we aan de zekerheid van prachtig zomerweer. Dat moet optimaal renderen. Pas later merken we dat we het hoofd best letterlijk en figuurlijk wat koel hadden gehouden

Temperaturen van meer dan 35° kunnen voor de nodige ongemakken zorgen. Het gezondheidsrisico wordt aanzienlijk verhoogd als je je meer dan drie dagen in deze extreme omstandigheden bevindt. De gewone risicogroepen krijgen het ook in dat geval het ergst te verduren. Ouderen dus – hoewel je bij hen voldoende levenswijsheid mag verwachten – en kinderen. Die laatste groep is bijzonder kwetsbaar omdat de kids al te zeer opgaan in het spel in of bij het water en niet vertrouwd zijn met de gevaren. Het ene moment springen ze nog als een bommetje in het zwembad, het volgende liggen ze doodziek onder een parasol. De uitputting die voortkomt uit enkele dagen warmte kan immers bijzonder plotseling optreden. Zeker als onze bengels de ganse tijd actief geweest zijn, van de ene volleybalwedstrijd naar de andere aerobic holden. Door het hevige zweten dat daarmee gepaard gaat, worden het vocht en het zout in het lichaam niet voldoende vervangen. Het gevolg is uitputting, gekenmerkt door vermoeidheid, een flauwte, duizeligheid en slapeloosheid. Soms kan het overvloedig transpireren ook leiden tot hittekrampen. Dit zijn spierkrampen in de buik, de benen en de armen die plotseling optreden tijdens een zware fysieke inspanning. Koppel daaraan de ademhaling die bemoeilijkt wordt door de verhoogde ozonconcentraties als gevolg van een hittegolf, en je hebt meteen voldoende redenen om toch maar niet in te gaan op de uitnodiging van die veel jongere, fittere, maar oh zo knappe tennisster.

Doodziek onder de parasol Zonneslag in de nek Om een zonneslag te incasseren moet je zelfs geen onverantwoorde inspanningen doen. De zonnesteek – zoals hij in de volksmond bekend is – komt gewoon voort uit een overaanbod van zonnestraling op het hoofd en in de nek. Dit is overigens niet hetzelfde als een hitteslag. Daarvan kan je het slachtoffer worden zonder dat je de zon ook maar gezien hebt, bijvoorbeeld in vochtige tropenwarmte waarbij het zweet niet kan verdampen. Daar zijn we hier gelukkig nog

COSMSLjuni13.indd 10

niet aan toe. Maar ook mensen die in een serre werken, joggers die op het heetst van de dag hun pantoffels aantrekken en wielertoeristen zetten zich op de kandidatenlijst. Zeker als hun kleding niet goed ventileert. In een gesloten wagen uren blijven wachten tot vrouwlief de boodschappen heeft gedaan, is evenmin een goed idee. Overmatig zweten, een rode warme huid, slappe benen, hoofdpijn en spierkrampen zijn hiervan de symptomen. Omdat de lichaams-

temperatuur kan oplopen tot 40 graden is de eerste aangewezen hulp afkoeling met koud water. Indien er een ventilator voorhanden is, kan die ook soelaas bieden.

Sullig maar nuttig hoedje Een zonneslag is een stuk ernstiger te nemen. De rechtstreekse zonnestraling ontregelt de thermostaat in de hersenen. Daardoor kan de temperatuur van het lichaam richting de fatale 42 graden gaan. Verwardheid, hoofdpijn, braakneigingen en problemen met het bewegen kunnen overgaan in epileptische aanvallen, een versnelde hartslag en zelfs bewusteloosheid. In het ergste geval bekoop je het onverantwoorde zonnekloppersgedrag met de dood. Daarom is het absoluut noodzakelijk om een arts of ambulance te contacteren. Intussen kan je wel al instaan voor de enige levensreddende behandeling: de lichaamstemperatuur zo snel mogelijk naar beneden halen, met behulp van natte doeken en een ventilator. Het is echter te gek dat je het zover laat komen. Zet jezelf en je kinderen altijd een pet of een hoed op, ook al ziet dat er misschien wat sullig uit. Ga geregeld de koelte opzoeken, bijvoorbeeld die van de bar of de keuken. Draag luchtige kledij en eet veel vitaminerijk voedsel zoals zomerfruit, groenten, vis en zuivel.

10/06/2013 13:22:49


DIERENSPECIAALZAAK

Venlosesteenweg 136 - 3680 Maaseik Tel. +32(0)89 56 45 69 - Fax +32(0)89 56 18 58

RUIME PARKING NIEUW! NIEUW! NIEUW! Petbox: DE MANIER OM UW HUISDIER TE VERVOEREN Bij afgifte van deze advertentie: 5% korting bij aankoop van een petbox

Bezoek zeker onze website: ww.leyen.be PREMAZOR KID LIQUID Onkruidbestrijding op paden, opritten,...... Met lange nawerking Beste prijs/kwaliteit verhouding

Bestrijdt onkruid en mos en voorkomt onkruidgroei. Erkenning nr: 9531/B

BON €2,5 korting

BON €2,5 korting Open: ma t/m vr: 09u00 - 12u00 en 13u00 - 18u30 za: 09u00 - 12u00 en 13u00 - 17u00 zo: 10u00 - 12u00 - woensdag gesloten

DAMES EN HEREN SCHOENMODE

di-za 09u00-12u00 en 13u30-18u00 zo. en ma. gesloten

Voor Voorshoventerweg orrsh shov hov oven entte en terweg 14 4 - Neeroeteren Neer Ne eroe oete tere ren - tel. 089 86 75 16 6

WOK PLAZA Evence Coppeelaan 89 - 3600 Genk

Wij hebben diverse voorgerechten o.a. mixed sushi en diverse soepen.

Hoofdgerechten: • Wokken waarbij U kunt kiezen uit een groot aantal ingrediënten zoals vis vlees en diverse soorten groente. • Grillen op de plaat en ook hierbij een uitgebreide keuze.

Dessert: exotisch fruit, diverse soorten ijs en gebak.

Renata Pirc bvba

T 0478- 480544

en team Wij werken voor alle mutualiteiten Individuele thuiszorg op maat

Gouverneur H. Verwilghenlaan 52 - 3630 Maasmechelen

COSMSLjuni13.indd 11

Dit alles voor een leuke prijs. Wij heten u van harte welkom. Voor meer info:

089-56 81 00

Reserveren kan enkel telefonisch (niet via inspreken op antwoordapparaat)

10/06/2013 13:22:50


Re i ze n Va a r va ka nt i e

Bij een vakantie op een boot denk je dadelijk aan de captains table, oudjes op de dansvloer, optredens van Nicole & Hugo en shoppinguitstapjes naar zuiderse havensteden. Maar het hoeft niet altijd een Nijl-, oceaan- of Caribiccruise te zijn. Een vaarvakantie kan je evengoed ondernemen op de Schotse kanalen, Franse riviertjes, in de Vlaamse polders of op Nederlandse meren.

Een kanalencruise heeft natuurlijk zoveel meer te bieden dan een eenvoudige strandvakantie. Dit is echt iets voor mensen die al hun zintuigen de kost willen geven. Het is een heuse belevenis, tegelijk een actieve en een ontspannende reis. Terwijl je aan een gezapig tempo over de waterlopen glijdt, ontdek je stukjes natuur waar je met de wagen achteloos aan voorbij rijdt. Het leven op het water heeft bovendien een heel ander, rustiger tempo. En als je de fietsen mee aan boord neemt, kan je ook nog eens wiel aan wal zetten om de omgeving nog verder te ontdekken of te dineren in een leuk restaurantje aan de oever. Anderzijds kan je aan boord ook zelf de lokale ingrediënten in de pot doen. Heel veel heb je niet nodig voor een dergelijke alternatieve trektocht: leuk gezelschap, een rivier of kanaal en natuurlijk een vaartuig. Ontelbare mensen hebben er wellicht al van gedroomd. Ze laten zich echter afschrikken door hun eigen gebrek aan zeemanskunsten. Totaal overbodig. Want tientallen bedrijven verhuren boten waarvoor je helemaal geen vaarbewijs in het bezit moet hebben. Voor een week, midweek of weekend. Varen is trouwens helemaal niet zo moeilijk. Maar een boot vertegenwoordigt toch al snel een flinke som geld. Begrijpelijk dat de rederijen doorgaans eisen dat de bestuurder minstens 21 jaar oud is. Voorafgaande kennis is echter helemaal niet vereist. Je moet bij wijze van spreken zelfs het verschil niet kennen tussen bak- en stuurboord. Een half uurtje nadat je de trossen hebt los gegooid, laveer je jouw yacht of andere boot al als een volleerde kapitein door de wateren. Uiteraard krijg je vóór de afreis wel de werking van het schip uitgelegd. Eigenlijk moet je slechts twee instrumenten in de gaten houden: het gashendel en het stuurwiel. Anders dan bij transportmiddelen op het land gebeuren alle bewegingen van de boot eerder langzaam. Wie alle correcties rustigjes aan uitvoert, zal merken dat alles volledig naar wens verloopt. Het is aan te raden om enkele dagen voor afvaart toch even de verkeersreglementeringen op je traject door te nemen.

Neem het roer zelf in handen! Stapvoets verkeer en files aan de sluis Doorgaans wordt je trip ook begeleid door routeplanners die al je acties volgen. Ze geven veranderingen in het vaarwater of de richtingen aan met duidelijke foto’s en de belangrijkste bezienswaardigheden op je route worden beschreven. Uiteraard staat het je vrij om een eigen koers te varen. Hoe dan ook moet je niet uitgaan van gigantische afstanden. Een actiera-

COSMSLjuni13.indd 12

dius van een kilometer of 50 per dag is al veel. De toegestane snelheden liggen op de meeste pittoreske kanalen immers erg laag – stapvoets verkeer – , ’s avonds meer je aan in een mooi haventje en aan iedere sluis moet je rekenen op oponthoud. Voor het versluizen hoef je overigens ook niet bang te zijn. Omdat de collegialiteit tussen schippers erg groot is. De verhuurbo-

ten zijn altijd perfect onderhouden. Bovendien zijn deze schuiten uitstekend uitgerust, met de nodige touwen en veiligheidsmateriaal. Afhankelijk van de prijs die je betaalt, zal de inrichting meer of minder luxueus zijn. Maar het minste wat je kunt verwachten, is een goed geëquipeerde keuken en een kajuit, met wel niet al te grote bedden knusjes bij elkaar. De vertrekbasis, waar je de wagen achterlaat, bepaalt natuurlijk wat je op je tocht zult tegenkomen. Thema’s genoeg. Alleen al in Frankrijk is het aanbod van interessante kanaalroutes immens. Die voeren je langs kastelen aan en in het water, voorbij aan heuvels en bossen, langs wijngaarden en zonnebloemvelden, pal doorheen historische steden en rustieke dorpjes. En op het dek van je boot smaken al die fantastische streekgerechten natuurlijk nog heerlijker. Een absolute aanrader is het Canal du Midi, Europa’s oudste waterweg, die je uiteindelijk tot in de buurt van de Middellandse Zee zal brengen. Ideaal voor mensen die in een hotel moeilijk de slaap kunnen vatten. Het zachtjes kabbelende water zal je immers vlug naar dromenland helpen, waar de opgedane ervaringen worden omgezet in heldhaftige zeeslagen en tochten naar verlaten eilanden.

10/06/2013 13:22:53


Healing Sun & Beauty

Geest Slank en mooi de zomer in ! Totaall concept voor gelaat, lichaam m en

Uniek in België LipoCryo LipoCryolyse

Liposuctie zonder snijden Li Pla Plaatselijke afslanking voor buik, bil billen en love handless. Ve Vet voorgoed weg met LipoCryolyse zorgt dat de vetcellen afsterven. zo

LipoCryo Zomer-actie Li • Bij een behandeling krijgt u

50€ korting enn een GRATIS SLIMLINE LINE beurt

Dames en heren opgelet. Maak een zichtbaar einde aan overtollig vet! U wil buik en billen strakker en lovehandless weg, dan kan dat nu met LipoCryo. Hier volgen enkele reacties van klanten: Linda 58 jaar: Ik had veel last van een te dikke buik en ergerde mij daar steeds aan. Ik heb 2 maal een behandeling van mijn buik gehad met de LIPOCRYO en nu is die helemaal weg. Ik ben zo gelukkig en blij dat mijn buik plat is.

Ingrid 50 jaar: Ik heb een behandeling gehad met de LIPOCRYO, ik had rond de maag en buik vetrolletjes zitten en maat 44 in mijn kleren. Maar twee maanden later waren die vetrolletjes weg en had ik opnieuw maat 40. Ik ben zeer tevreden en het iedereen aan. rraad he

yo probeerbeurt GRATIS LipoCryo behandelingen op afspraak

tel 0470-544879 woensdag gesloten Healing Sun & Beauty Wijkstraat 33 (parking Carrefour) refour) 3590 Diepenbeek

Strak en slank op vakantie aan zee en strand

www.healingsb.be e

Verzor Verzorging van lichaam en gelaat. Zoals permanente gelaa make-up, ontharingen, ma a manicure, pedicure.

VLOER- EN TEGELWERKEN

VERHEIJEN

BVBA

Bevrijdingslaan 62 - 3665 AS - Tel.: +32 (0) 89 86 51 37 Fax: +32 (0) 89 62 18 94 - info@tegelsverheijen.be

VOOR

NA

KERLITE

Totale badkamerrenovatie ● Uitbreken niet meer nodig met KERAMISCHE vloer-en wandplaten van slechts 3,5 mm dikte ● Ideaal voor douchewanden uit één stuk door minimum aan voegen ! ● Ook geschikt om over de bestaande vloer te plaatsen Open: di - vrij: 9u-12u en 13.30u-18u zat. : 10u-16u - zo en ma gesloten Tijdens de maanden juli & augustus geopend vanaf 10u

COSMSLjuni13.indd 13

10/06/2013 13:22:53


Wedstrijd 25-2013

Puzzel mee en maak kans op: ZHHU NXQGLJH

WLQW

GHHOYH KDOV

GRRLHU

QRWDEHQHLQJH]HW EHGUDJ

(XURSHVH KRRIGVWDG

ULYLHULQ 'XLWVODQG

(XURSHVH EL]RQ

Door het correct invullen van 1 of beide puzzels op deze pagina, maakt u kans op

OLFKW EUHHNEDDU GHHOYH ELMHQNRUI

ZHOLJH JURHL

YHUJHHIV

KDJHGLV DFKWLJH

UHHGV

DPEWV KDOYH NRVWXXP

JHEHUJWHLQ 5XVODQG

ULYLHULQ ,WDOLs

YRRUNHXU

]DQGVWUDQG

QREHO

GUDPD

KLQGHU

DDQ VSRULQJ

U aangeboden door: 

ERRP GUDDJ EDQG

GHFLOLWHUGHFLEHO

HLQG ZHGVWULMG

HUIZE GERMEAUX

OLGZRRUG

M

QLHW QRGLJ WDVWHUHHQ ]HNHUH

PRPHQW

DGDWR

)UDQV HLODQG

VOHH

 KDQGYDW

25

1

2

3

4

5

6

7

8

9

Oplossing gevonden?JHZLFKW

VLESSERSWEG 2, DILSEN STOKKEM

089/49 26 14 - WWW.HUIZEGERMEAUX.BE

Los de puzzel op en plaats de omcirkelde letters in onderstaande vakjes en vorm zo het sleutelwoord.

]DQJQRRW

JDWLQ HHQPXXU

YHUZLM GHUGKHLG

EEN WAARDEBON t.w.v. â&#x201A;Ź20

ERRUGVHO

Mail de gevonden oplossing naar wedstrijd@publiek-ďŹ&#x201A;ash.be samen met uw naam, volledig adres en uw telefoonnummer of stuur het antwoord samen met uw naam, volledig adres en uw telefoonnummer op de antwoordbon (zie onderaan) per post naar Uitgeverij Intermedia, Brugstraat 24, 3580 Beringen 

VSURRNMHV ILJXXU

Naam: ............................................................................................................................................................................ Straat + nr: .............................................................................................................................................................

GHHOYH WUDS

Plaats:

...........................................................................................................................................................................

Tel.:......................................................................................................................................................................................

3 6 6 2 7

A

5 3 1 2 2 2 5 7 3 9 8

B

5 9 3 1 6 5 9 9 4 5 4 6 8 4 C 6 7

Sudoku: Vertrek van de cijfers die al ingevuld zijn en zorg ervoor dat ... op

elke horizontale lijn, elke verticale lijn en in elke blok ... de cijfers van 1 tot 9 slechts ĂŠĂŠn keer voorkomen.

M 2 5

A

B

C

Breng de cijfers van de vakjes A, B en C naar de balk hiernaast.

Oplossing gevonden? Mail de gevonden oplossing naar wedstrijd@publiek-ďŹ&#x201A;ash.be samen met uw naam, volledig adres en uw telefoonnummer of stuur de oplossing samen met uw naam, volledig adres en uw telefoonnummer op de antwoordbon (zie onderaan) per post naar Uitgeverij Intermedia, Brugstraat 24, 3580 Beringen

Naam: .................................................................................................................................................................................................................................. Straat + nr: ................................................................................................................................................................................................................... Plaats:

.................................................................................................................................................................................................................................

Tel.:............................................................................................................................................................................................................................................

De wedstrijd loopt t.e.m. 31/07/2013. De winnaars worden getrokken uit de juiste inzendingen, persoonlijk verwittigd en vermeld in Flash. Per gezin of adres wordt slechts ĂŠĂŠn prijs per wedstrijd toegekend. De prijzen zijn niet uitkeerbaar in speciĂŤn of omruilbaar. De prijzen blijven na afsluiting twee maanden ter beschikking. Deze puzzel werd gemaakt door de redactie van â&#x20AC;&#x153;De Puzzelaarâ&#x20AC;?. Ontdek meer en andere puzzels in hun puzzelboeken en -tijdschriften verkrijgbaar in de dagbladhandel.

COSMSLjuni13.indd 14

10/06/2013 13:22:54


COSMSLjuni13.indd 15

10/06/2013 13:22:57


KOM EENS PIEPEN & LAAT JE VERRASSEN - INTERIEURBEGELEIDING & MAATWERK - TIENERSTUDIO’S - SLAAPSYSTEMEN - BOXSPRINGS - DRESSINGS - SCHUIFWANDEN - PLAATSING DOOR ONZE SCHRIJNWERKERS -

COSMSLjuni13.indd 16

10/06/2013 13:22:58

Flash Magazine Maasland juni  

Online versie van ons maandelijks magazine Flash.