Page 1

The Visual Editor

| editor: Fien Jorissen


2.

Francis Alÿs

is een Belg, woont en werkt al meer dan een kwarteeuw in Mexico. Hij is vooral gekend door zijn video’s waarin hij uitgesproken maatschappijkritische performences vastlegt.

Een van de thema’ s die hij aanhaalt, zijn de hedendaagse, grootstedelijke condities en al hun tegenstrijdigheden. ‘The loop’ is een van zijn werken die de contradictie hekelt. Hij besloot voor het Mexicaans-Amerikaanse kunstfestival InSite van Tijuana naar San Diego te reizen zonder de grens tussen Mexico en de VS te overschrijden. Hij was 35 dagen onderweg. The Loop |

Francis Alÿs


3.

Muchacha en la ventana, 1925 | Salvador Dali


4.


5.

Laurent Chéhère

is een Franse fotograaf, wonend in Parijs. Oorspronkelijk hield hij zich bezig met publiciteit. Na de terugkeer van een wereldreis, besloot hij te leven voor zijn twee passies: reizen en fotofrafie. Voor het werk ‘Flying Houses’ haalde Chéhère zijn inspiratie uit de huizen gelegen in de wijken Belleville en Menilmontant bij Paprijs. Met zijn werk tracht hij de kijkers te overtuigen van de schoonheid in de stedelijke bouw. Hierbij wilt hij de mensen ook de ervaring geven dat ze worden opgetild, weg van hun oorspronkelijk verblijf.

Flying Houses | fotograaf: Laurent

Chéhère


6.

Jarek Puczel

presenteert in zijn werk de idee dat het leven een soort van film, spel of illusie is. Volgens hem is de wereld een speelplaats voor verschillende realiteiten en de relatie daartussen is het vertrekpunt voor zijn artistiek onderzoek.

Deze realiteiten worden in zijn werk vertaald in lagen. In de ene laag steekt hij gekende ervaringen en handelingen en in de ander focust hij zich op gedachten en gevoelens die hij vooral uit in kleur en symboliek.


7.

De illustratie is een prent uit het boek Basisbos, het resultaat van een reis naar Istanbul, met enkel een fotocamera en zonder een kaart. Gijs Kast tracht het drukke leven in de Turkse stad vast vast te leggen. Hij focust zich op de persoonlijkheid die een karakter uitstraalt en niet zozeer op de Turkse cultuur.

Illustratie uit Basibos | illustrator: Gijs

Kast


8.

Athos Burez

een jonge fotograaf die momenteel studeert aan KASK (Gent). Burez tracht in zijn foto’s het schijnbaar alledaagse een denkbeeldige draai te geven: ‘The daily life scenes’.

Balthazar | fotograaf: Athos

Burez


9. Rats I’ll Stay Here The Oldest Of Sisters | album covers: Balthazar


10.


11.

Decor: modeschow Dries Van Noten, 2010 in Parijs, Frankrijk. | foto’s:

film Marie Antoinette


12.

Andy Gilmore

is afkomstig uit New York en staat bekend voor zijn digitale kunst en disign. Hij is een meester van kleur en geometrische composities. Zijn caleidoscopische werken worden wel eens als visueel acoustisch omschreven. Dit waarschijnlijk door de invloed van muziek op zijn werk.


13.

“Sunrise� illustratie voor Wprost magazine 2011 | illustrator: Arobal


14.


15.

Album stream van Blackie & The Oohoos voor het album’Song For Two Sisters’ | fotograaf: Philippe

Werkers

“Two sisters and their oohoos, a heartbreaking and electric fairy tale”- anoniem


16.

Album covers: Tame Impala door |

Leif Podbajsky

Illustratie uit Psychonaut Series Mixed Media, 2009 | Leif

Podhajsky


18.

Vandaag is Gill het beeld van het albumcover van The last Shadow Puppets: ‘The Age of the Understatement’. Vroeger was ze een geliefd bij de soldaten in de Vietnamoorlog.


19.

‘Gill’ foto’s voor het tijdschrift Five Girls (1962) | fotograaf: Sam

Haskins


The visual editor  

Opdracht Sint Lucas: grafische vormgeving

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you