Page 8

ÚJ ÖNÁLLÓ ESTRE KÉSZÜL CSENKI ATTILA, AKI EZÚTTAL INTERNETEZÉSI SZOKÁSAINKAT VESZI GÓRCSŐ ALÁ. Új önálló estre készülsz, ami január végén debütál: Így interneteztek ti. Mit takar a cím? Azt gondolom, hogy egyértelmű: az internet világát fogom boncolgatni. Szó lesz benne a közösségi oldalakról, a hírportálokról, a felnőtt és ismerkedős oldalakról, kommentelésről, és arról is, hogy miért szeretünk olyan sok balesetet látni a neten… Az internetfüggőség is szóba kerül, ami szerintem rengeteg embert érint, és még nem kezelik problémaként. Tehát arra térsz ki, hogy nekünk milyenek az internetfogyasztási szokásaink. De neked milyen? Nagyon hektikus. Vannak napok, amikor viszonylag keveset foglalkozom vele, de van olyan is, amikor abszolút beszippant, és azt veszem észre magamon, hogy már megint nézem… Függő vagyok. Sokszor még akkor is nézem a telefont, amikor az utcán gyalogolok, ha beülök bárhova, megállok a piros lámpánál, ránézek a telefonomra… Ez baj szerinted? Régen újságot olvastunk a kávéházakban és a metrón, most ezt váltja fel az internet. Csakhogy egy újságnak van utolsó oldala. Az internet meg végtelen, így gyakran nehéz befejezni. Rengeteg hasznos időt vesz el, ha rosszul használja az ember. Sok kutatással igazolták azt is, hogy aki elalvás előtt netezik – kicsi Facebook, egy kis Index, Origo, vagy elveszik az ostobábbnál ostobább hírek között –, biztosan rosszabbul alszik. Az viszont jó, hogy néhány kellemetlen ember nem a többiekkel foglalkozik, amikor a net köti le minden figyelmét. Szerinted az emberek élete átkerült a közösségi oldalakra? Ha csak a Facebookot nézzük, hogy mi mindent hoznak magukról az emberek nyilvánosságra, mi mindent tárnak a többiek elé – hova utaznak, mit csinálnak, mit esznek, milyen szokásaik vannak, most csekkolt be a Liszt Ferenc Reptérre, itt volt szórakozni egyik este, azt nézte meg –, úgy tűnik, hogy sokan ezt a módot választják, hogy érdekesnek tűnjön az életük. Néhány embernél az látszik, hogy attól él, hogy folyamatosan jelen van a közösségi oldalán. Térjünk vissza kicsit az új műsorodhoz. Hogyan fog felépülni az est? Szünettel tervezed, vendégelőadóval, vagy esetleg bemelegítő emberrel? Vendégelőadóval tervezem. Elképzelhető, hogy lesz „régi motoros” dumaszínházas, és biztos, hogy lesz olyan, aki a Magyarország, szereplek! tehetségkutatóból került ki. A felépítése? Lesz benne interakció, és szisztematikusan végig fogok menni – korosztályok szerint is – az internetezési szokásainkon. Magyarországon és nyugaton mik a legnézettebb oldalak, külön ki fogok térni egy fejezetben a felnőtt tartalomra, a közösségi médiára, a kommentelésre… Az új esten kívül milyen előadásokban leszel még látható? A Benk Dénessel közös előadásunkban – „A SZEX a lelke mindennek?” a címe –, a Tabuk nélkülben, és a Csenki apukát is folytatom tovább. Amúgy meg a klasszikus négyes felállásban a Corvinon, illetve a Kompót Extrában a Magyarország, szereplek! résztvevőkkel leszek még látható.

14

Így interneteztek ti – Csenki Attila önálló estje, vendég: Ráskó Eszter és Biri Balázs (Kompót Dumaklub) – január 27. 19:00 (bemutató), február 12. 19:00, március 18. 19:00

DOMBÓVÁRI ISTVÁN HAMAROSAN ÚJ ESTTEL JELENTKEZIK. ARRA VOLTUNK KÍVÁNCSIAK, MIT TAKAR A SOKATMONDÓ CÍM. A HUMORISTÁVAL ERRŐL BESZÉLGETTÜNK. Humoristaként a színpadon kíméletlenül szókimondó ember vagy. Magánemberként is?

Januárban lesz az új anyagod bemutatója, de december 18-án csinálsz belőle egy „tesztadást”, ahogyan te Igen, sajnos volt is meg van is ebből elég baj. De hát ezért hívod. „Kis ember nagy gonddal jár” – mi foglalkoztat harcoltunk, nem? Hogy kimondhassunk mindent. Vissza mostanában? is élek vele, amennyire csak lehet. Amikor mondok valamit, az emberek gyakrabban megbántódnak, mint Az előző önálló estemben – a 120021 grammban – a ahogy én azt szeretném… Ez a helyzet. kövérséget, a testsúlyt vettük górcső alá, és ha a kedves közönség azt hitte, hogy a komplexusaim, félelmeim és Hogyan fog felépülni az est? nyavalyáim ezzel véget értek, akkor nagyot tévedett! Mióta lement harminc kiló, az bánt, hogy alacsony Alakítja az élet, az idő, meg, ahogy telnek az események, vagyok, ez lesz az önálló estem témája igazából. teszünk bele aktualitást. Megkeressük a híres alacsony embereket, kielemezzük őket, és megvizsgáljuk a A mai világban a legtöbb ember komplexusos, valahogy közönséggel, hogy létezik-e alacsonybűnözés… Aztán kitermeljük – van, aki nagyon magas, van, aki nem megmutatjuk az alacsonyság előnyeit és hátrányait. tartja magát elég szépnek, nem elég izmos… Lesz benne vetítés, képek, mindenféle baromság… Az alacsonyság lesz az est vezérfonala, de összességében Én még nem hallottam olyat, hogy valaki azon az én szemszögemből a világ. Az életem egy következő panaszkodik, hogy de magas vagyok, a fenébe, hogy szakasza – ez lesz a negyedik önálló estem. lehetne ebből valahogy lefűrészelni? Tíz társkereső hirdetésből mindegyik így kezdődik: legyen magas. Az, Az a tesztanyag, amit december 18-án megmutatsz a hogy üt-vág, nem érdekes, legyen magas. Komplexusos közönségnek, már viszonylag keveset fog változni? embereket termelünk ki, persze. Ez már az estem elemző anyaga, hogy az alacsony embert sosem zavarja, hogy ő Meglátjuk, hogyan fogadják, mennyit röhögnek. Minden alacsony, a magas emberek hiszik azt, hogy őt zavarja, és bizonnyal ott is a saját bemelegítésem régi anyagokból ezért fejlődik ki benne a komplexus. Itt beleharap a kígyó áll majd össze, mindig óvatosan engedi rá az ember a a saját farkába, és ez rettenetes! teljesen újat a közönségre.

Kis ember nagy gonddal jár – Dombóvári István önálló estje (Corvin Dumaszínház) – december 18. 19:00 (tesztváltozat, Kompót Dumaklub), január 29. 13:30 és 19:30 (bemutató), március 12. 19:30

15

Dumaszínház január-március 2017  
Dumaszínház január-március 2017  
Advertisement