Page 7

MIÉRT ÉPP SZENTESEN ALASZKA?! BADÁR SÁNDOR ISMÉT ÚJ ÖNÁLLÓ ESTTEL LEPI MEG A KÖZÖNSÉGET. Túl vagyunk egy hosszú nyári szüneten és az őszi szezonon is. Mi tölti ki mostanában az idődet? Egyelőre a már meglévő műsoraimmal töltöm a napjaimat. Még mindig megy a Bamako rallyhoz tartozó stand-up sztori. Ezzel párhuzamosan Aranyosi Péterékkel fellépek a Duma Jamben, Hadházi Lacival a közös estünkben – Ezek nem százasok címmel. Rövidesen látható lesz a Comedy Centralon a Badár Grylls című műsorom. Végül, de nem utolsósorban résztvevője vagyok egy különleges produkciónak is, amelyben a fiammal vagyunk egy színpadon, ez a Badár & Badár, a fiam bűvészkedik, én pedig standupolok. Milyen történeteket lehet elmondani egy bűvészelőadás előtt? A bűvészetről beszélek, mint művészeti formáról, hogy ez hogyan tud kialakulni akkor, ha az ember nem szentesi.

Jön a Ketten az úton 2. Márciusban érkezik Dombóvári István és Aranyosi Péter közös estjének, a Ketten az útonnak a folytatása, amiben újabb közös utazásaik élményeit osztják meg a nagyérdeművel. Az első közös est ötlete egyébként Dombié volt. A műsor fő témája az utazás, amiben a két humorista saját kalandjait osztja meg a nézőkkel nagyjából kétszer 40 percben, majd közösen állva színpadra egy 20-25 perces blokk következik, amiben egy közös indonéz út élményeit mesélik el. Ez egy képes beszámoló a saját szemszögükből, vetítésekkel. „A műsornak ez a része arról szól, hogy egy miskolci és egy jászkarajenői embernek milyen szembesülnie egy teljesen más világgal. Ennyi a történet – meséli Aranyosi Péter, aki, bár nehezen tudják összeegyeztetni ráérési idejüket, kifejezetten szeret Dombival dolgozni. – Nagyon más az életritmusunk, hiszen ő egy elfoglalt fiatalember, én pedig már egy kétgyerekes családapa vagyok.” Ennek ellenére készül a Ketten az úton 2., amit 2017 márciusában láthat először a közönség. Az új műsorban tulajdonképpen a Dombival azóta megélt közös utak kerülnek bemutatásra. „Az indonéz út óriási élmény volt, azóta minden évben megismételjük és elutazunk közösen 3-4 napra egy ilyen szenzitív túrára, élménygyűjtésre. Megnézzük a nevezetességeket: kocsma, templom – így tudnám összefoglalni. Voltunk nemrég Lisszabonban, azt biztosan el fogjuk mesélni, és egy régebbi spanyol utat is” – mondja Aranyosi, aki szerint vele is és Dombival is nehéz, mégis ketten jó csapatot alkotnak.

12

Melyik a kedvenc előadásod ezek közül? Erre megvan a jól bejáratott válaszom, miszerint mindig az, amit épp előadok a közönségnek. Általában rengeteg mindent csinálsz egyszerre. Hogy bírod? Valóban sok mindent csinálok egyszerre. Ebben a pillanatban is, amikor ez az interjú készül, egy vidéki fellépésre haladok. Persze kihangosítóval beszélek, mert nem kísértem a sorsot. Addig, amíg beszélgetünk, az agyamnak az a fele, amit nem köt le a vezetés és az interjú, azt tervezi, hogyan tudnám megoldani, hogy időben odaérjek a fellépésre, ugyanis egy baleset miatt késésben vagyok... Ha ebből a képességemből indulok ki, azt kell mondanom, miközben egy fellépés alkalmával az egyik agyféltekém gyártja a műsort, a másik pihen. Amikor úton vagyok, az egyik agyféltekém arra koncentrál, hogy épségben, balesetmentesen megérkezzek a helyszínre, és rendben lemenjen a műsor, addig a másik pihen. Aztán fordítva ugyanez. Van esetleg ennél klasszikusabb módszered is a pihenésre? Amikor tehetem, utazom, kikapcsolódom. Elsősorban az aktív pihenést részesítem előnyben, szeretek például túrázni, vagy pecázni menni a barátaimmal. Mikor a fellépő társaimmal kalandozunk a világban – ami az utóbbi időben többször is előfordult – nemcsak pihenünk, hanem már egy következő műsort készítünk elő. Sok stand-upom alapul az utazásokon szerzett élményeken és a közönség is nagyon szereti ezeket a sztorikat. Mi a következő úti cél? Legközelebb a Távol-Keletre fogunk menni a cimboráimmal: Vietnám, Kambodzsa. Ez az anyag már a legújabb önálló ested alapjait fogja képezni, vagy a későbbiekre tartalékolod? A következő, februári önálló estem, ami a Badár Grylls helyett fog színpadra kerülni, még nem ezt az utazást dolgozza fel. Lehet, hogy kevesen tudják, de az életem jelentős része telt szánhúzó kutyák tenyésztésével, a velük való üzérkedéssel és minden egyéb, a kutyás létet érintő kérdéskörrel, ami magában foglalja a szánhúzó versenyeket is. Ez a téma már önmagában is megtölt egy önálló estet, hát még, ha megspékelem a ritkábban hallott szentesi történetekkel. Egyelőre úgy gondolom, az lesz a címe, hogy Miért épp Alaszka? – és persze rögtön hozzá is kell tennem, hogy Miért épp Szentesen Alaszka? A sztorik a fejemben már összeálltak. Természetesen még sok minden változhat, de az alapkoncepció már elkészült, és remélem, a közönség éppúgy élvezni fogja, mint az eddigieket! Miért pont Alaszka? – Badár Sándor önálló estje (Kompót Dumaklub) – február 9. 19:00 (bemutató), március 24. 19:00

Ketten az úton 2. – Aranyosi Péter és Dombóvári István közös estje (Corvin Dumaszínház) – március 24. 19:30 (bemutató)

13

Dumaszínház január-március 2017  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you