Page 11

rmák

Április közepére várható a Garázsbanda című produkció, amelyben egy olyan zenekar zenészeinek napjait követhetik figyelemmel, akik nem futnak be… mert minden legendás zenekar egy garázsban kezdte. Házilag bütykölt erősítők, használt gitárok, agyonvert dobszerkók. Mindannyian ugyanazt az álmot látták: hogy a garázskapu egyszer kitárul, és a turnékamionok meg sem állnak a csillagos égig! Persze akadnak olyan bandák is, akiknél az a bizonyos garázskapu nem akar kinyílni, hanem örökre zárva marad… A produkció megálmodói: Jankovics Péter, Szabó Zoltán és Vinnai András.

Garázsbanda

A 2017-es év bemutatóinak sorát az Irodai Létformák című előadás nyitja februárban, amely egy hihetetlen kalandra, nagyszerű felüdülésre invitálja a nézőt: elkalauzolja a munkahelyére. Az előadás témája az emberi lény, aki előtt évezredeken keresztül ismeretlen volt a munkahely fogalma. Rótta a szavannát, bogyókkal bíbelődött, sütkérezett a napon. Aztán történt valami, és cirka száz év leforgása alatt egy forgószékbe roskadva találta magát kéztőalagút-szindrómával a csuklójában. Senki sem érti, hogy a homo sapiens hogyan változott homo officiummá. Hogy emberből hogyan váltunk kintlévőségkezelőkké, beszállítási minőségbiztosítási asszisztensekké, eladás utáni értékesítő munkatársakká. Azt, hogy az Irodai Létformák tálalása humorban nem fog szűkölködni, az írói gárda: Litkai Gergely, Laboda Kornél és Vinnai András garantálja. Az előadást Mogács Dániel rendezi.

SMINK LEMO SHOW HELYETT A FÜGGÖNY FELHÖRDÜL

Irodai Létformák

o Irodai Létf

Garázsbanda

Kövessenek minket továbbra is a Facebookon és a Dumaszínház honlapján, ahol az alkotókkal készült interjúkat olvashatják és bővebb információkat találnak 20 az előadásokkal kapcsolatban.

Új címen fut tovább a Színházak Éjszakáján nagy sikert aratott Smink Lemo Show. A színész stand-up ezután az És a függöny felhördül – színészek vallanak… egymásról címet viseli majd. Már korábban is volt próbálkozás a színész stand-upra – akkor minden előadásban más-más színésszel, de nem volt igazán gazdája a műsornak. Nemrég azonban összeállt egy állandó csapat: Stefanovics Angéla, Bánki Gergely, Ficzere Béla és Lengyel Tamás, akik a színészet és a színészélet különböző oldalait igyekeznek majd megmutatni az előadásban a lehető legszórakoztatóbb formában. Ez azt is jelenti, hogy az egész produkciót a puszta stand-uptól a színház felé mozdítják el. Négyük közös munkája az előadás szövegkönyve – a stand-up produkciókhoz hasonlóan, ennek az előadásnak is az elejétől a végéig pontosan megírt szövege van, amitől később persze esetleg eltérnek a szereplők. Az előadás szóló blokkjait mindenki magának írta, hiszen javarészt saját élményekből táplálkoznak, a jeleneteket pedig együtt dolgozták ki. Arra törekedtek, hogy a színészélet

minél jellemzőbb momentumait mutassák meg. Színészek vallanak egymásról – négy elhivatott színész kitálal a nézőknek. Munkáról, amit művészetnek hívnak, művészetről, amit munkának hisznek. Őszinteségben fogant monológokon és az élet szülte jeleneteken keresztül vezetik végig a nézőt a színészi lét ingoványos színpadán. Szikár sallangokkal tárják elénk sérülékeny kapcsolatukat a civil világgal. Beteges kapcsolataikat egymással. Furcsa viszonyukat a megélhetéssel, az öregedéssel és az alkoholtartalmú készítményekkel. Stefanovics Angéla, Bánki Gergely, Ficzere Béla és Lengyel Tamás olyan pőrén mutatják meg magukat, mintha nem is viselnének jelmezt a ruhájuk alatt. És a függöny felhördül – színészek vallanak… egymásról (Kompót Dumaklub) – december 17. 16:00

MOGÁCS-LABOR ÉS DUMA IMPRÓ Az ősszel bemutatott Mogács mesék után 2017 első negyedévében két új produkcióban is színpadra lép Mogács Dániel.

Február 24-én este héttől a Kompót Dumaklubban először kotyvasztja ki Mogács Laboratóriumában azt a szérumot, amivel szórakoztatja a nagyérdeműt meglepetésvendégekkel tarkított tesztestjében. Aki szeretne kísérleti patkány lenni és megnézni a félig kész poénokat, a csiszolatlan történeteket, ott akar lenni a poénok születésénél, csatlakozzon a laborhoz! Improvizatív, témák közt csapongó, új gondolatokat megosztó est, ahol a közönség vagy azon szórakozik, hogy jó a műsor, vagy azon, hogy Mogács szenved. Márciusban újra indul a Duma Impró című improvizációs műsor – színészekkel, humoristákkal, humoristaszínészekkel. Érdekes elmék súrlódása, remek alakítások, kellemetlen bukások, meglepő történetek, zenével, drámával és rengeteg nevetéssel.

A kedves nézők hátradőlve alakíthatják a jeleneteket. Egy előadás, ahol végre az történik, amit a néző akar. Az est szereplői Elek Ferenc, Fodor Annamária, Tóth Szabolcs, Kardos Róbert, Csőre Gábor, Janklovics Péter és Mogács Dániel lesznek. A zongorán közreműködik Pulius Tamás. Mogács - labor (Kompót Dumaklub) – február 24. 19:00 (bemutató), március 28. 19:00 Duma Impró (Corvin Dumaszínház) – március 29. 19:30

21

Dumaszínház január-március 2017  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you