Page 11

PANORAM

¸ KULTURORE

Rimeli dhe shikimi joshës

Rimeli është protagonisti i tendencave të makiazhit në stinën e dimrit. Mjafton një kalim i shpejtë për të patur një shikim elegant dhe joshës. Çdo rimel ka karakteristikat e veta, i përcaktuar nga forma e furçës dhe nga pigmentet e formulës. Të gjitha këto elemente kontribuojnë për të krijuar efekte të ndryshme, dendësinë, gjatësinë, kur duam të kemi qerpikë të lakuar dhe voluminozë. Çdo rimel ka një metodë aplikimi. Rimeli me furçën e lakuar përdoret me një lëvizje zig zag, rimeli me krehër ka një metodë aplikimi rrotullues, nga rrënjët deri te majat e qerpikëve. Make up artistët këshillojnë se duhet të përdorim këto metoda për të pasur një shikim marramendës. Gjithashtu ata këshillojnë se nëse keni pak rrathë të zinj rreth syve, të shmangni lyerjen me rimel për qerpikët e poshtëm, sepse rimeli krijon hije dhe nxjerr në pah defektet poshtë syve. Tek qerpikët e sipërm duhet ta kalojmë atë dy herë që të duken më të dendur.

Milkani fiton sërish me "Zonjën Shnajder"

që filmi "Trishtimi i Zonjës Shnajder" Ndërkohë që javëve të fundit lajmi orinë e filmit të huaj mbërtheu jo kateg në r" kandidon për çmimet "Osca e kinemasë, një tjetër informacion uesit vetëm shtypin, por edhe gjithë adhur na vjen këtë herë. pak ditë më parë në Itali. Bëhet fjalë Pikërisht një çmim, që filmi ka marrë që regjisorët Pirro dhe Eno Milkani për çmimin "Filmi më i mirë i huaj" kanë marrë në Festivalin "Festival del Cinema di Salerno". ali të njohur në Itali e më gjerë, të Ky ka qenë edicioni i 62-të i këtij Festiv i mirë ky për Milkanët, ndërsa presin ogur Një r. nënto t muaji gjatë uar zhvill verdikti i çmimeve "Oscar". janarin, kohë kur do të shpallet edhe

e enjte, 11 dhjetor 2008 11

Profile for fgjokaj

Koha 350  

Koha Javore numër 2008, botuar më 11.12.2008

Koha 350  

Koha Javore numër 2008, botuar më 11.12.2008

Profile for fgjokaj
Advertisement