Page 1

NEDERLANDS

GEBRUIKERSHANDLEIDING

MONITOR-TV

Lees deze handleiding zorgvuldig door voordat u het apparaat bedient en bewaar de handleiding om deze in de toekomst te kunnen raadplegen. MONITOR-TV MODELLEN M1962D M2062D M2262D M2362D M2762D

www.lg.com


VOORBEREIDING BEDIENING OP HET VOORPANEEL â–

Dit is een vereenvoudigde weergave van een voorpaneel. Wat u hier ziet, kan enigszins afwijken van hoe uw Set er in werkelijkheid uitziet.

Hoofdtelef oon knop

IR Receiver (Ontvanger afstandsbediening)

Vermogensindicator Brandt blauw zodra de set ingeschakeld is. Opmerking: U kunt de Power indicator aanpassen in het menu OPTIE. Knop INPUT (ingang)

Knop

Knop

Volume-

Programma-

MENU

OK

knoppen

knoppen

INPUT

MENU

OK

VOL

Aan/uitsensor

PR

Lichtsensor Dit is een lens voor de lichtsensor, selecteer buitenverlichting indien AUTO HELDER AAN ingesteld is.

1


VOORBEREIDING INFORMATIE ACHTERZIJDE â–

Dit is een vereenvoudigde voorstelling van het achterpaneel. Wat u hier ziet, kan enigszins afwijken van hoe uw Set er in werkelijkheid uitziet.

1 3 2

3

4

AUDIO IN (RGB/DVI)

5

6

COMPONENT IN OPTICAL DIGITAL AUDIO OUT

Y

AV V1 AV 1

RGB IN (PC)

VIDEO

PR DVI-D IN (PC)

AC IN

1

2

3

2

8

R

9

Sleuf voor PCMCIA-kaart (Personal Computer Memory Card International Association). (Deze functie is niet op alle modellen beschikbaar.) Aansluiting voedingskabel Deze Set werkt op netvoeding (wisselstroom). Het voltage wordt aangegeven op de pagina met de specificaties. Probeer nooit de Set aan te sluiten op gelijkstroom. HDMI INVOER (PC niet ondersteund) Sluit een HDMI-signaal op HDMI IN aan. Of sluit een DVI(VIDEO)-signaal op de HDMI -poort aan met een DVI-naar-HDMI-kabel.

4

Audio-ingang (RGB/DVI) Sluit de audio van een PC aan.

5

Optische Digital Audio Uit Sluit digitale audio van verschillende types apparatuur aan.

6

RGB INPUT(PC) Sluit de output van een PC aan.

AUDIO

7

RS-232C IN (CONTROL & SERVICE)

10

ANTENNA/ CABLE IN

(MONO) L -AUDIO- R

L AC IN

USB IN

AV V2

AV 2

VIDEO

PB HDMI IN 1

AV IN 3

12

11

13

7

USB IN

8

DVI-D Input Sluit de output van een PC aan.

9

RS-232C-ingang (BEDIENING/SERVICE) Sluit de RS-232C poort aan op een PC.

10

Component-ingang Sluit een componentapparaat voor video/audio aan op deze aansluitingen.

11

Audio/Video Invoer Sluit audio/video uitvoer van een extern toestel aan op deze contactpunten.

12

Euro-scartaansluiting (AV1/AV2) Sluit scartingang of -uitgang van een extern apparaat aan op deze aansluitingen.

13

Antenne-ingang Sluit hier de antenne aan.


VOORBEREIDING INSTALLATIE VAN DE STEUN

wat u hier ziet, kan enigszins afwijken van hoe uw Set er in werkelijkheid uitziet.

1

Plaats het product voorzichtig met de schermzijde omlaag op een zacht oppervlak dat het product en het scherm beschermt tegen beschadiging.

3

Draai de Steunbasisvergrendeling 90 graden om de Steunbasis te bevestigen aan de Steunbehuizing.

2

Plaats de steunbasis in het product.

OPEN

OPEN

â–

<M1962D/M2062D/M2262D/M2362D>

Basisvergrendeling

4

5

OPEN

OPEN

<Geblokkeerd>

3


<M2762D>

VOORBEREIDING INSTALLATIE VAN DE STEUN â&#x2013;

wat u hier ziet, kan enigszins afwijken van hoe uw Set er in werkelijkheid uitziet.

1

Plaats het product voorzichtig met de schermzijde omlaag op een zacht oppervlak dat het product en het scherm beschermt tegen beschadiging.

3

Bevestig de monitor aan de steunbasis door de schroef naar rechts te draaien. * Draai de schroef met een muntstuk naar links.

4

4

2

IPlaats de steunbasis in het product.


<M1962D/M2062D/M2262D/M2362D>

VOORBEREIDING DE STEUN DEMONTEREN â&#x2013;

wat u hier ziet, kan enigszins afwijken van hoe uw Set er in werkelijkheid uitziet.

3

Draai de Steunbasisvergrendeling 90 graden om de Steunbasis te bevestigen aan de Steunbehuizing.

4

Druk de vergrendeling naar binnen en maak de voet van de console van het staande deel los.

OPEN

U kunt de monitor van de voet losmaken door de schroef naar links te draaien..

OPEN

OPEN

2

OPEN

OPEN

Plaats het toestel met de voorkant naar beneden op een kussen of een zachte doek.

OPEN

1

Vergren deling

5


<M2762D>

VOORBEREIDING DE STEUN DEMONTEREN â&#x2013;

wat u hier ziet, kan enigszins afwijken van hoe uw Set er in werkelijkheid uitziet.

1

Plaats het toestel met de voorkant naar beneden op een kussen of een zachte doek.

2

U kunt de monitor van de voet losmaken door de schroef naar links te draaien.

3

Draai de schroef met een muntstuk naar links.

4

Trek aan de steunbasis.

5

6


VOORBEREIDING STAANDE DEEL VAN DE CONSOLE LOSMAKEN wat u hier ziet, kan enigszins afwijken van hoe uw Set er in werkelijkheid uitziet. ■ Verwijder de steunbehuizing op dezelfde manier als bij het gebruik van een Muurhaak. ■

<M1962D/M2062D/M2262D/M2362D> 1. Verwijder de schroef op punt 2. 2. Trek aan het staande deel.

<M2762D> 1. Verwijder de schroef op punt 4. 2. Trek aan het staande deel.

7


VOORBEREIDING WANDMONTAGE: HORIZONTALE INSTALLATIE Zorg voor een goede ventilatie door aan beide zijden en ten opzichte van de muur een afstand van ongeveer 10 cm aan te houden. Neem voor uitgebreidere instructies contact op met uw dealer. Zie de instal-latiehandleiding van de optionele kantelbare wandmontagebeugel.

10 cm

10 cm

10 cm

10 cm

10 cm

INSTALLATIE VAN DE VOET Zorg voor een goede ventilatie door aan beide zijden en ten opzichte van de muur een afstand van ongeveer 10 cm aan te houden.

10 cm

10 cm

10 cm

8

10 cm


VOORBEREIDING HET SCHERM PLAATSEN ■

wat u hier ziet, kan enigszins afwijken van hoe uw Set er in werkelijkheid uitziet. Pas de positie van het scherm aan voor maximaal comfort. • Kantelbereik

-5°

15°

PLAATS ZZet de tv niet op een plaats waar helder licht of zonlicht direct op het scherm valt. Zorg ervoor dat de tv niet wordt blootgesteld aan onnodige trillingen, vocht, stof of hitte. Zorg er ook voor dat de tv op een plaats met voldoende ventilatie staat. De ventilatiegaten in het achterpaneel mogen niet worden bedekt. Indien u van plan bent de set aan een muur te bevestigen, bevestigt u de muurbevestigingsinterface (optionele onderdelen) aan de achterkant van de set. Let bij het installeren van de set met behulp van de muurbevestigingsinterface (optionele onderdelen) op dat u deze goed bevestigt, zodat het niet valt. - Zorg dat u schroeven en een muurbevestiging gebruikt die voldoen aan de VESA richtlijnen. - Het gebruik van schroeven die langer zijn dan aanbevolen wordt, kan leiden tot beschadigingen aan het product. - Het gebruik van schroeven die niet voldoen aan de VESA richtlijnen kunnen het product beschadigen of het product kan van de muur vallen. We zijn niet verantwoordelijk voor schade als gevolg van het niet opvolgen van deze instructies. < Schroef Bevestigingsinterface Afmeting> M 1 9 6 2 D / M 2 0 6 2 D / M 2 2 6 2 D / M 2 3 6 2 D : 100 mm x 100 mm gatspeling M 2 7 6 2 D : 200 mm x 100 mm gatspeling

Waarschuwing: Bij het aanpassen van de hoek van het scherm let u op dat u uw vinger(s) niet tussen de kop van de monitor en de steun plaatst. U kunt uw vinger(s) bezeren.

9


VOORBEREIDING DE SET AAN DE WAND BEVESTIGEN OM TE VOORKOMEN DAT HIJ VALT WANNEER DE SET OP EEN VOET WORDT GEBRUIKT. ■

De afbeelding kan enigszins afwijken van het toestel dat u bezit.

Wij adviseren u de set dicht bij een wand op te stellen zodat hij niet omvalt als iemand hem naar achter duwt. Wij adviseren u bovendien de set aan de wand vast te zetten zodat hij niet naar voren kan worden getrokken en daardoor schade kan oplopen of iemand kan verwonden. Voorzichtig: Voorkom dat kinderen op de set klimmen of eraan gaan hangen.

Bevestig de set met oogbouten (of een set beugels en bouten) aan de wand zoals de afbeelding aangeeft. * Bevestig de oogbouten of een set beugels met bouten en zet ze stevig in de bovenste gaten vast. * Zet de wandbeugels met de bouten (afzonderlijk te koop) op de wand vast. De hoogte van de wandbeugels die u op de muur hebt vastgezet moet kloppen met gaten in de set. Ensure the eye-bolts or brackets are tightened securely. Zet de oogbouten of de beugels stevig vast.

Bind de set met een stevig touw of koord (afzonderlijk te koop) vast. Het veiligst is het touw horizontaal tussen de wand en de set vast te maken.

! LET OP Maak het touw of koord los voordat u de set verplaatst. Gebruik een verhoging of kast die stevig en breed genoeg is om de grootte en het gewicht van de set te dragen. G De hoogte van beugel aan de wand en die op de set moeten hetzelfde zijn om de set veilig te gebruiken. G G

10


VOORBEREIDING DE TV OP EEN TAFEL- OF BUREAUBLAD BEVESTIGEN (ALLEEN TYPE M2762D). ■

De afbeelding kan enigszins afwijken van het toestel dat u bezit.

Bevestig de tv vast op een tafel of een bureau zodat hij niet omvalt als iemand ertegen duwt of eraan trekt waardoor de tv schade kan oplopen of iemand gewond kan raken. Gebruik alleen de meegeleverde schroef.

1 – Schroef (meegeleverd als onderdeel van de tv)

Standaard

Tafel- of bureaublad

! WAARSCHUWING G

Om te voorkomen dat de tv valt, moet hij stevig volgens de installatie-instructies aan de vloer of wand worden vastgezet. Omver duwen, schudden of schommelen van het product kan lichamelijk letsel veroorzaken.

11


VOORBEREIDING KENSINGTON-BEVEILIGINGSSYSTEEM - De Set heeft aan de achterzijde een aansluiting voor het Kensington-beveiligingssysteem. Sluit de kabel van het Kensington-beveiligingssysteem aan volgens de onderstaande afbeelding.. - Gedetailleerde instructies voor installatie en gebruik van het Kensington-beveiligingssysteem zijn te vinden in de bijbehorende gebruikershandleiding. Zie de website van Kensington, h t t p : / / w w w . k e n s i n g t o n . c o m, voor meer informatie. Kensington verkoopt beveiligingssystemen voor kostbare elektronische apparatuur, zoals notebooks en LCD-projectoren. Opmerking: - Het Kensington-beveiligingssysteem is een optioneel accessoire. Opmerking: a. Als de Set koud aanvoelt, kunt u een 'flikkering' zien wanneer het toestel wordt aangezet. Dit is normaal; er is niets mis met het product. b. Er kunnen fouten zichtbaar zijn op het scherm in de vorm van kleine rode, groene of blauwe puntjes. Deze hebben echter geen nadelige invloed op de prestaties van het toestel. c. Raak het LCD-scherm niet aan en druk niet langdurig met uw vinger(s) op het scherm. Dit kan tijdelijke vervormingseffecten op het scherm veroorzaken.

12


AANSLUITINGEN EN SETUP ■

Breng om beschadiging van uw apparatuur te voorkomen geen netsnoeren aan voordat u alle apparatuur hebt aangesloten.

AANSLUITING ANTENNE Richt de antenne voor een optimale beeldkwaliteit. ■ Antennekabel en converter worden niet meegeleverd. ■

Antenne wanddoos

Flats/appartementen (aansluiting op antennewanddoos)

Coaxiale RF-draad (75

ANTENNA/ CABLE IN

)

Buitenantenne (VHF, UHF) Eengezinswoningen/huizen (aansluiting op wanddoos voor buitenantenne)

UHF

Antenne

Signaalv ersterker

ANTENNA/ CABLE IN

VHF

In gebieden met een slechte ontvangst kunt u om een betere beeldkwaliteit te krijgen een signaalversterker plaatsen op de antenne, zoals hierboven getoond. Als het signaal naar twee tv's moet worden gesplitst, kunt u hiervoor een antennesplitter gebruiken.

13


AANSLUITINGEN EN SETUP ■

Breng om beschadiging van uw apparatuur te voorkomen geen netsnoeren aan voordat u alle apparatuur hebt aangesloten. ■ wat u hier ziet, kan enigszins afwijken van hoe uw Set er in werkelijkheid uitziet.

HD-ONTVANGER INSTALLEREN Aansluiting met een componentkabel 1

Sluit de uitgangen van de set-top aan op de C O M P ON E N T I N V I D E O-ingangen (Y PB PR) op de tv.

2

Sluit de audiokabel van de set-top aan op de C O M P ON E N T I N A U D I O-aansluitingen van de tv.

3

Druk op de knop INPUT en selecteer C o m p o n e n t .

Component

HDMI

480i/576i

Ja

Nee

480p/576p

Ja

Ja

720p/1080i

Ja

Ja

1080p

Ja

Ja

Signaal

COMPONENT IN

Y

VIDEO

1

AUDIO

PB

2

PR L R

14


AANSLUITINGEN EN SETUP

1

Verbind de HDMI-uitgang van de digitale set-top box met de H D M I -aansluiting op de tv.

HDMI IN 1

of

HDMI IN 2

Aansluiting met een HDMI kabel

1

1

Sluit de digitale set-top box aan op de HDMI IN ingang op de set.

2

Verbind de audio-uitgangen van de set-top box met de A U D I O I N ( R G B / D V I )-aansluiting op de tv.

HDMI IN 1 AUDIO IN (RGB/DVI)

2

1

3

of

HDMI IN 2

Als u voor de verbinding een HDMI-naar-DVI-kabel gebruikt

Schakel de digitale set-top box in. (Raadpleeg de gebruikershandleiding van de digitale set-top box.)

AUDIO DVI OUTPUT

L

R

! OPMERKINGEN G

Het HDMI-ingangssignaal ondersteunt geen PC-modus. Als het in de PC-modus aangesloten is, wordt het beeldscherm niet goed weergegeven.

15


AANSLUITINGEN EN SETUP DVD AANSLUITEN Aansluiting met een componentkabel 1

Sluit de video-uitgangen (Y PB PR) van de dvd-speler aan op de C O M P O N E N T I N V I D E O-aansluitingen (Y PB PR) van het toestel.

2

Sluit de audiokabel van de dvd-speler aan op de C O M P ON E N T I N A U D I O-aansluitingen van het apparaat.

3

Druk op de I N P U T-toets van de C o m p o n e n t.

4

Druk op de knop P L A Y van de dvd-speler. Het dvd-afspeelsymbool verschijnt op het scherm.

Componentingangen U kunt de beeldkwaliteit verbeteren door een dvd-speler op de hieronder aangegeven manier op de componentingangen aan te sluiten. Componentingangen op de Set

Video-uitgangen op de dvd-speler

COMPONENT IN

Y

VIDEO

1

AUDIO

PB

2

PR L R

16

Y

PB

PR

Y

PB

PR

Y

B-Y

R-Y

Y

Cb

Cr

Y

Pb

Pr


AANSLUITINGEN EN SETUP Aansluiting met een scartkabel[DVD] AV 1

1

2

3

AV 2

Verbind de Euro-scartaansluiting van de dvd-speler met de Euro-scartaansluiting van de tv.

Druk op de knop I N P U T om A V 1 te selecteren. Indien aangesloten op een AV2 Euro scart ingang, selecteert u de AV2 invoerbron.

1

Druk op de knop P L A Y van de dvd-speler. Het dvd-afspeelsymbool verschijnt op het scherm.

(R)

(L)

AUDIO/ VIDEO

AUDIO

! OPMERKINGEN

G

Het signaaltype RGB (rood, geel en blauw) kan alleen worden gekozen voor Euro scart 1 en alleen AV 1 kan worden ontvangen.Deze signalen worden bijvoorbeeld uitgezonden door een betaaltelevisiedecoder, een spelconsole, een foto-cd-apparaat, enz. Gebruik de gepantserde scartkabel.

Aansluiting met een HDMI-kabel 1

HDMI IN 1

of

HDMI IN 2

G

Sluit de HDMI uitvoer van de DVD aan op het HDMI IN contactpunt van de set. 1

! OPMERKINGEN Stel kan video- en audiosignalen ontvangen, gelijktijdig met het gebruik van een HDMI kabel. G Indien de DVD speler niet Auto HDMI ondersteunt, dient u de DVD uitvoerresolutie aan te passen in de instellingen. G

17


AANSLUITINGEN EN SETUP VIDEORECORDER INSTELLEN U kunt beeldruis (interferentie) voorkomen door voor voldoende afstand tussen de videorecorder en de Set te zorgen. â&#x2013; Standaard wordt een stilstaand beeld op de VCR getoond. Indien een gebruiker een beeldformaat 4:3 langere tijd gebruikt, kan er aan de zijkanten van het scherm een nabeeld achterblijven. â&#x2013; 

Aansluiting met een antennekabel ANTENNA/ CABLE IN

ANT OUT

S-VIDEO

ANT IN

OUTPUT SWITCH

VIDEO

L

1

Wall Jack

2

Antenna

1

Sluit de RF-uitgang van de videorecorder aan op de antenneaansluiting op het achterpaneel van het TV-toestel.

2

Sluit de antennekabel aan op de RF-antenne-ingang van de videorecorder. AV 1

18

AV 2

3

Leg het videokanaal vast op een programmanummer naar keuze volgens de instructies in "Handmatige programmering".

4

Kies het programmanummer waarop het videokanaal is vastgelegd.

5

Druk op de P L A Y-toets van de videorecorder.

R


AV 1

AV 2

AANSLUITINGEN EN SETUP Bij het aansluiten met een RCA kabel

L R

AV 2

ANT IN

AV 1

S-VIDEO VIDEO

3

Druk op de afspeelknop op de VCR. Het VCR afspeelbeeld wordt op het scherm getoond.

1

ANT OUT

Druk op de INPUT knop om AV3 te selecteren.

AUDIO R

2

AV-IN 3

(MONO) L

Sluit de audio/video uitgangen van de VCR aan op de AUDIO/VIDEO ingangen van de set.

VIDEO

1

! OPMERKINGEN G

Indien u een mono VCR heeft, sluit de audiokabel van de VCR aan op de AUDIO L/MONO ingang van de set.

USB INSTELLEN USB IN

1

Sluit het USB toestel aan op de USB IN contactpunten aan de zijkant van de TV.

2

U kunt na het aansluiten van de USB IN contactpunten, de USB functie gebruiken. (p.92)

DIGITALE AUDIO-UITVOER INSTELLEN Het tv-geluid doorgeven naar externe audioapparatuur via de (optische) poort voor digitale audio-uitvoer. Indien u wilt genieten van digitale uitzendingen via 5.1 kanaal luidsprekers, sluit u de OPTISCHE DIGITALE AUDIO UIT terminal aan de achterkant van de tv aan op een DVD Home Theater (of versterker).

1

Sluit het ene uiteinde van een optische kabel aan op de (optische) poort voor digitale audio-uitvoer van de tv.

2

Sluit het andere uiteinde van de optische kabel aan op de (optische) poort voor digitale audio-invoer van de audioapparatuur. 1

3

Schakel in het menu AUDIO (Geluid) de optie TV Speaker (tv-luidspreker) uit (G pagina 71). Zie de gebruikshandleiding bij de externe audioapparatuur voor meer informatie over de bediening.

2

PAS OP G

Kijk niet in de optische uitgang. Uw ogen kunnen beschadigd raken door de laserstraal.

19


AANSLUITINGEN EN SETUP Aansluiting met een scartkabel[VCR] 1

2

Sluit de Euro scart-aansluiting van de videorecorder aan op de Euro scart-aansluiting van het TV-toestel.

AV V1

Druk op de P L A Y-toets van de videorecorder. Als uw videorecorder een schakelspanning uitvoert wanneer hij is aangesloten op de Euro scart-aansluiting, schakelt het TV-toestel automatisch over op de A V 1modus. Als u echter wil blijven kijken in de TV-modus, drukt u op de toetsen D / E of op de NUMMER-toetsen. Indien aangesloten op een AV2 Euro scart ingang, selecteert u de AV2 invoerbron.

AV V2

1

Anders drukt u op de I N P U T-toets van de afstandsbediening om A V 1 te selecteren. Het weergavebeeld van de videorecorder verschijnt op het scherm.

(R)

AUDIO/ VIDEO

U kan ook programma's die door het product worden ontvangen op de videorecorder opnemen.

(L)

AUDIO

! OPMERKINGEN G

G

Het signaaltype RGB (rood, geel en blauw) kan alleen worden gekozen voor Euro scart 1 en alleen AV 1 kan worden ontvangen.Deze signalen worden bijvoorbeeld uitgezonden door een betaaltelevisiedecoder, een spelconsole, een foto-cd-apparaat, enz. Gebruik de gepantserde scartkabel.

DE CI-MODULE PLAATSEN

Plaats de CI-module in de sleuf voor de PCMCIA â&#x20AC;&#x201C;kaart (Personal Computer Memory Card International Association) van de Set, zoals afgebeeld. Zie pagina 40. voor meer informatie.

20

TV

1

PCMCIA CARD SLOT

- Om de gescrambelde services (betaalservices) te bekijken in de modus voor digitale tv. - Deze functie is niet in alle landen beschikbaar.

1


AANSLUITINGEN EN SETUP PC AANSLUITEN Deze Set heeft Plug en Play-mogelijkheden. Dit betekent dat de pc zich automatisch aanpast aan de instellingen van de Set.

Aansluiting met een 15-pins D-sub-kabel 1

Sluit de uitgangsaansluiting van de PERSONAL COMPUTER aan op de PC-aansluiting van het TV-toestel.

2

Sluit de audiokabel van de PC aan op de A U D I O I N ( R G B / D V I ) aansluitingen op het achterpaneel van het TV-toestel.

3

Druk op de I N P U T-toets om R G B te selecteren.

4

Zet de PC aan. Het beeld van het PC-scherm verschijnt op het TV-toestel. Het TV-scherm kan nu worden gebruikt als monitor van de PC.

RGB IN (PC)

AUDIO IN (RGB/DVI)

1

2

RGB OUTPUT

AUDIO

! OPMERKINGEN G

Maak gebruik van afgeschermde signaal interfacekabels (D-sub 15 pin kabel, DVI-kabel) met ferrietkernen om de standaard naleving voor het product te behouden.

21


AANSLUITINGEN EN SETUP Bij het aansluiten met een DVI kabel

1

2

Sluit de DVI uitvoer van de PC aan op het DVI-D IN contactpunt van de set.

AUDIO IN (RGB/DVI)

DVI-D IN (PC)

Sluit de audiokabel van de pc aan op de A U D I O I N ( R G B / D V I )-aansluitingen van het toestel.

1

DVI OUTPUT

2

AUDIO

! OPMERKINGEN G

G

G

22

Indien de set koud is, kan er een licht "geflikker" zichtbaar zijn wanneer de set wordt aangezet. Dit is normaal, er is niets mis met de set. Gebruik, indien mogelijk de videomodus 1360x768@60Hz om de beste beeldkwaliteit te verkrijgen voor uw LCD-monitor. Als u de andere resoluties gebruikt, kunnen aangepaste en verwerkte beelden op het scherm verschijnen. Het toestel werd vooraf aangepast aan de modus 1360x768@60Hz .(( M 1 9 6 2 D ) Gebruik, indien mogelijk de videomodus 1600x900@60Hz om de beste beeldkwaliteit te verkrijgen voor uw LCD-monitor. Als u de andere resoluties gebruikt, kunnen aangepaste en verwerkte beelden op het scherm verschijnen. Het toestel werd vooraf aangepast aan de modus 1600x900@60Hz .(( M 2 0 6 2 D )

G

G

G

G

Gebruik, indien mogelijk de videomodus 1920x1080@60Hz om de beste beeldkwaliteit te verkrijgen voor uw LCD-monitor. Als u de andere resoluties gebruikt, kunnen aangepaste en verwerkte beelden op het scherm verschijnen. Het toestel werd vooraf aangepast aan de modus 1920x1080@60Hz . (M2262D/M2362D/M2762D) Er kunnen sommige puntvormige onvolkomenheden op het scherm verschijnen, zoals rode, groene of blauwe vlekken. Dit zal echter geen gevolgen voor de prestaties van de monitor hebben. Druk niet lang met uw vinger op het LCD-scherm aangezien dit nabeelden (remanentbeelden) kan veroorzaken. Om te voorkomen dat er gedurende langere tijd een stilstaand beeld op het scherm aanwezig is. Het stilstaand beeld kan permanent in het scherm geprint worden; gebruik een schermbeveiliging indien mogelijk.


AANSLUITINGEN EN SETUP ACHTERPANEEL VOOR KABELGELEIDING

Bind de kabels aan elkaar met behulp van een kabelbinder, zoals afgebeeld. R

R

kabelstrop

23


AANSLUITINGEN EN SETUP RGB/DVI[PC] <M1962D> Resolutie

640x480 800x600 1024x768 1280x768 1280x800 1360x768

Horizontale frequentie (kHz)

Verticale frequentie (Hz)

31.469 37.5 37.879 46.875 48.363 60.123 47.776 49.306 47.712 47.7

60 75 60 75 60 75 60 60 60 60

<M2062D> Resolutie

720x350 720x400 640x480 800x600 832x624 1024x768 1152x870 1280x1024 1280x1024 1600x900

<M2262D/M2362D/M2762D> Horizontale frequentie (kHz)

Verticale frequentie (Hz)

25.175 31.468 31.469 37.5 37.879 46.875 49.725 48.363 60.123 68.681 63.981 79.976 60

70 70 60 75 60 75 65 60 75 75 60 75 60

HDMI[DTV] (PC niet ondersteund) Resolutie

720x480/60p 720x576/50p 1280x720/50p 1280x720/60p 1920x1080/60i 1920x1080/50i 1920x1080/24p 1920x1080/30p 1920x1080/50p 1920x1080/60p

24

Horizontale frequentie (kHz)

Verticale frequentie (Hz)

31.469 31.5 31.25 37.5 44.96 45 33.72 33.75 28.125 27 33.75 56.25 67.43 67.5

60 60 50 50 60 60 60 60 50 24 30 50 60 60

Resolutie

720x400 640x480 800x600 1024x768 1152x864 1280x1024 1680x1050 1600x1200 1920x1080

Horizontale frequentie (kHz)

Verticale frequentie (Hz)

31.468 31.469 37.500 37.879 46.875 48.363 60.123 67.500 63.981 79.976 64.674 65.290 75.000 66.587

70 60 75 60 75 60 75 75 60 75 60 60 60 60


BEDIENING VOOR TV KIJKEN/ PROGRAMMERING TOETSFUNCTIES VAN DE AFSTANDSBEDIENING Richt de afstandsbediening naar de sensor voor de afstandsbediening op de Set. Type A 1 TV/PC

POWER

INPUT

TV/PC Hiermee selecteert u de tv- of de pc-modus.

1 TV/RADIO TEXT

I/II

MUTE

1

2

3

4

5

6

7

8

9

LIST

0

Q.VIEW

POWER Schakel de set in of uit.

INPUT Externe invoermodus roteert in regelmatige volgorde. (Invoeren)

2

2 3

TV/RADIO Selecteert Radio of TV kanaal. I/II Hiermee selecteert u de audio-uitgang.(Zie p. 73~74) MUTE Hiermee schakelt u het geluid in of uit.

MENU

EXIT

OK

3

LIST De kanaaltabel weergeven.(Zie p. 41)

4

Q.VIEW Hiermee gaat u terug naar het programma dat u hiervoor hebt bekeken.

GUIDE

INFO i

4

RETURN

*

VOL

PR

Nummertoets Hiermee selecteert u een programma. 0~9 knoppen Hiermee selecteert u een genummerde optie in een menu.

5

MENU Hiermee selecteert u een menu.(Zie p. 30) EXIT Hierdoor worden alle vensters op het scherm gesloten.

FAV

INFO i Hiermee geeft u de huidige schermgegevens weer. GUIDE Hiermee geeft u de programmagids weer.(Zie p. 42~45)

Q.MENU

T.OPT

SUBTITLE

MARK

THUMBSTICK Hiermee kunt u navigeren in de schermmenu's en de sys(omhoog/omlaag/lin teeminstellingen aan uw voorkeuren aanpassen. ks/rechts)

OK Hiermee accepteert u de geselecteerde optie of geeft u de huidige modus weer.

Type B 5

RETURN LIGHTING

VOL

PR

RETURN Hiermee kunt u één stap teruggaan in een interactieve (Terugkeren) toepassing, de EPG of een andere functie voor interactie van de gebruiker.

FAV

Q.MENU

VOLUME UP Hiermee regelt u het volume. /DOWN

T.OPT

SUBTITLE

MARK

* Type A : Geen functie LIGHTING Type B : Druk op de knop Lighting (Verlichting) om de decoratieve verlichting in of uit te schakelen. FAV Hiermee geeft u de geselecteerde, favoriete zender weer. (Zie p. 41) Programme Hiermee selecteert u een programma. UP/DOWN

25


BEDIENING VOOR TV KIJKEN/ PROGRAMMERING Type A 1 TV/PC

POWER

TV/RADIO TEXT

I/II

INPUT

MUTE

1

1

2

3

4

5

6

7

8

9

LIST

0

Q.VIEW

MENU

TELETEKST Met deze knoppen bedient u teletekst. KNOPPEN Zie voor meer informatie het onderwerp 'Teletekst'. (Zie p. 100~102)

2

USB Menu Bestuurt het USB menu (Fotolijst en Muzieklijst of Filmlijst) controleknoppen (Zie p. 92)

3

Q.MENU Selecteer de gewenste snelmenu bron. (Zie p. 29)

EXIT

MARK Selecteer en deselecteer programma’s in het opgenomen set menu.

OK

GUIDE

INFO i

RETURN

*

VOL

PR

FAV

2 Q.MENU

T.OPT

SUBTITLE

MARK

3

Batterijen Plaatsen

Type B RETURN LIGHTING

VOL

PR FAV

2 Q.MENU

T.OPT

SUBTITLE

MARK

Open het klepje van het batterijvak aan de achterzijde. Let daarbij op de polen (+ bij +, - bij -).

Plaats twee AAA-batterijen van 1,5V. Gebruik nooit oude of gebruikte batterijen samen met nieuwe batterijen.

Sluit het klepje.

3

■ Voer de installatiehandelingen in omgekeerde richting uit om de batterijen te verwijderen.

26


BEDIENING VOOR TV KIJKEN/ PROGRAMMERING DE TV INSCHAKELEN Als uw tv wordt ingeschakeld, kunt u de functies ervan gebruiken.

1

Sluit eerst de stroomkabel correct aan en controleer het hoofdvermogen ( r / I ) op de tv.

2

Set ID : Uit Schakel in stand-by modus de tv aan, druk op INPUT of PR D / E knop op de tv of druk op de POWER knop op de afstandsbediening en de tv zal ingeschakeld worden. Set ID : Aan Schakel in stand-by modus de tv aan, druk op INPUT of PR D / E knop op de tv of druk op de POWER, INPUT, PR D / E of NUMMER knop op de afstandsbediening en de tv zal ingeschakeld worden.

Instelling initialiseren Indien het OSD (On Screen Display) wordt getoond op het scherm als afbeelding na het inschakelen van de tv, kunt u taal, modusinstelling, land, auto tuning aanpassen.

Opmerking a. Indien u sluit zonder de eerste instelling te voltooien, zal het eerste instelling menu weer getoond worden. b. Druk op de RETURN knop voor het wijzigen van de huidige OSD naar de vorige OSD. c. Sommige DTV functies zijn misschien niet beschikbaar in landen zonder bevestigde DTV uitzendstandaards. Afhankelijk van de DTV uitzendomgeving. d. De modus “Thuisgebruiker” is de optimale instelling voor thuisomgevingen, en is de standaard modus van de tv. e. De modus “Winkeldemo” is de optimale instelling voor gebruik in winkels. Indien een gebruiker de beeldkwaliteitgegevens aanpast, De modus "Winkeldemo” initialiseert na een bepaalde tijd de beeldkwaliteit die door ons is ingesteld. f. De modus (THUISGEBRUIKER, Winkeldemo) kan gewijzigd worden door het uitvoeren van de Modusinstelling in het menu OPTIE.

27


BEDIENING VOOR TV KIJKEN/ PROGRAMMERING PROGRAMMA SELECTEREN 1

Druk op de knop P R + of - of op de cijfertoetsen om een programmanummer te selecteren.

VOLUME REGELEN

Type A

TV/PC

POWER

TV/RADIO TEXT

I/II

MUTE

1

2

3

4

5

6

7

8

9

LIST

0

Q.VIEW

MENU

1

INPUT

EXIT

Druk op de knop V O L + of - om het volume te regelen. OK

U kunt het geluid uitschakelen door op de knop M U T E (dempen) te drukken.

GUIDE

INFO i

RETURN

U kunt deze functie weer annuleren door op de knop M U T E, V O L + of - of I / I I te drukken.

*

VOL

PR

FAV

Q.MENU

T.OPT

SUBTITLE

MARK

Type B RETURN LIGHTING

VOL

PR FAV

Q.MENU

28

T.OPT

SUBTITLE

MARK


BEDIENING VOOR TV KIJKEN/ PROGRAMMERING QUICK MENU Het OSD(display op het scherm) van uw set kan iets verschillen van de afbeeldingen in deze handleiding. Q.Menu (Quick Menu) is een menu met functies die u vaak gebruikt.

• B e e l d v e r h o u d i n g : Hiermee selecteert u de

• A u d i o : Hiermee stelt u het uitgangsvermogen van

gewenste beeldverhouding. Voor de zoominstelling selecteert u 14:9, Zoom en Bioscoopzoom in het menu voor de beeldverhouding. Nadat u de waarden voor zoomen hebt ingesteld gaat het beeldscherm terug naar Q.Menu. B • e e l d m o d u s : Hiermee stelt u uw eigen voorkeur voor de weergave van beeld in. • G e l u i d s m o d u s : Met deze functie stelt u de geluidscombinatie in die het beste past bij het programma dat u bekijkt. Hiermee stelt u uw eigen voorkeur voor de weergave van geluid in.

het geluid in. S • l e e p T i m e r : Hiermee stelt u de tijden in voor het automatisch uit- en inschakelen van de tv. • U S B u i t w e r p e n : U kiest “USB uitwerpen” om een aangesloten usb-apparaat te ontkoppelen.

Q.Menu Beeldverhouding

16:9 Zoom instelling

Beeldmodus

Standaard

Geluidsmodus

Standaard

Audio

L+R

Sleep timer

Uit Eject

USB uitwerpen Sluiten

1Q. MENU

Alle menu’s afzonderlijk weergeven.

2 OK

of

Uw gewenste bron selecteren.

3 OK

• Druk op knop RETURN om naar het vorige menuscherm te gaan.

29


BEDIENING VOOR TV KIJKEN/ PROGRAMMERING SCHERMMENU'S SELECTEREN EN AANPASSEN Het OSD (On Screen Display) van uw set kan iets verschillen van de afbeeldingen in deze handleiding. SETUP

Verpl.

BEELD

OK

Automatisch afstemmen Handm. afstemmen Prog. bewerking Sofware update : Aan Diagnose CI-informatie

Verpl.

GELUID

OK

Verpl.

Beeldverhouding : 16:9

Auto volume

Auto Brightness : Uit

Heldere stem II : Uit

Beeldmodus : Levendig • Backlight 100

Balans

• Contrast

: Uit

• Niveau

100

Geluidmodus

Verpl.

: Engels

Taal voor ondertiteling

: Engels

-

+

0

L

R

• Helderheid 50

• SRS TruSurround HD : Uit

• Scherpte

70

• Hoge tonen 50

• Kleur

60

• Lage tonen 50 E

TIJD

OK

Menutaal(Language) : Nederlands Taal voor audio

3

: Standaard

E

OPTIE

Verpl.

: Uit

Tijd aan

: Uit

: Uit

Sleep timer

: Uit

Data Service

: MHEG

Automatisch Uit : Aan

Land

: UK

)

SETUP

Ingangslabel

OPTIE

Sleutel vergendel

OK

Klok Tijd uit

Slechthorend(

OK

: Uit

BEELD

VERGRENDELLEN

GELUID

TIJD

INGANGSIGNAAL

USB

E

VERGRENDELLEN

Verpl.

INGANGSIGNAAL

OK

Verpl.

OK

USB

Systeem vergrend. : Uit

Antenne

Fotolijst

Wachtwoord inst.

AV 1

Muzieklijst

Programma geblokkeerd

AV 2

Oudercontrole

AV 3

: Uit

Invoer blokkeren

Verpl.

OK

Component RGB HDMI 1 HDMI 2 E

1MENU

Alle menu’s afzonderlijk weergeven.

2 OK

Een menuonderwerp selecteren.

3 OK

Naar het popupmenu gaan. • Druk op de knop MENU of EXIT om het menuvenster te sluiten. • Druk op knop RETURN om naar het vorige menuscherm te gaan.

30


BEDIENING VOOR TV KIJKEN/ PROGRAMMERING AUTOMATISCH PROGRAMMA'S ZOEKEN Gebruik deze optie als u alle programma's automatisch wilt opzoeken en opslaan. Als u de functie voor automatisch programmeren start, wordt alle eerder opgeslagen informatie gewist. Het maximaal aantal programma’s dat opgeslagen kan worden is 500. Maar het aantal kan iets verschillen afhankelijk van de uitgezonden signalen.

SETUP

Verpl.

SETUP

OK

Automatisch afstemmen Handm. afstemmen Prog. bewerking Sofware update : Aan Diagnose CI-informatie

1MENU

Verpl.

Automatisch afstemmen Handm. afstemmen Prog. bewerking Sofware update : Aan Diagnose CI-informatie

S E T U P selecteren.

OK

Alle service-informatie wordt bijgewerkt. Doorgaan? Ja

Nee

SECAM L zoeken V Automatische zenderinstelling

A a n’ een wacht• Voer in S y s t e e m v e r g r e n d . ‘A woord van vier cijfers in met de cijfertoetsen.

2

• Als u de automatische programmering wilt OK

A u t o m a t i s c h a f s t e m m e n selecteren.

OK

J a selecteren.

OK

A u t o m a t i s c h a f s t e m m e n uitvoeren.

3

voortzetten, selecteert u J a met de knop F G Druk vervolgens op de knop OK Selecteer anders N e e. • Automatische numbering: Beslis of u de programmanummers zoals die verstuurd worden door de stations gebruikt voor het afstemmen.

4

• Druk op de knop MENU of EXIT om het menuvenster te sluiten. • Druk op knop RETURN om naar het vorige menuscherm te gaan.

31


BEDIENING VOOR TV KIJKEN/ PROGRAMMERING HANDMATIG PROGRAMMA'S ZOEKEN (IN DIGITALE MODUS) Met Manual Tuning (Handmatig programmeren) kunt u zelf een programma toevoegen aan de programmalijst.

SETUP

Verpl.

SETUP

OK

Automatisch afstemmen Handm. afstemmen Prog. bewerking Sofware update Diagnose CI-informatie

Verpl.

Automatisch afstemmen Handm. afstemmen Prog. bewerking Sofware update Diagnose CI-informatie

: Aan

OK

F

DTV

G

De ontvanger voegt dit kanaal toe aan de kanaallijst.

: Aan

UHF CH.

Slecht

30

Normaal

Goed

Toevoegen Sluiten

1MENU

S E T U P selecteren.

A a n’ een wacht• Voer in S y s t e e m v e r g r e n d . ‘A woord van vier cijfers in met de cijfertoetsen.

2 OK

H a n d m . a f s t e m m e n selecteren.

OK

D T V selecteren.

3 4 Het gewenste programmanummer selecteren.

• Druk op de knop MENU of EXIT om het menuvenster te sluiten. • Druk op knop RETURN om naar het vorige menuscherm te gaan.

32


BEDIENING VOOR TV KIJKEN/ PROGRAMMERING HANDMATIG PROGRAMMA'S ZOEKEN (IN ANALOGE MODUS) Deze methode stelt u in staat handmatig af te stemmen op zenders en de zenders in de gewenste volgorde te rangschikken.

SETUP

Verpl.

OK

SETUP

Verpl.

Automatisch afstemmen Handm. afstemmen

Automatisch afstemmen Handm. afstemmen

Prog. bewerking Sofware update Diagnose CI-informatie

Prog. bewerking Sofware update Diagnose CI-informatie

: Aan

OK

TV

F

G

Opslag

1

Systeem

BG

: Aan Band

V/UHF

Kanaal

1

Zoeken Naam

F G

C 01 Opslaan Sluiten

1MENU

S E T U P selecteren.

6 VHF/UHF of Kabel selecteren.

7

2

of

Select H a n d m . a f s t e m m e n.

OK

1

2

3

4

5

6

7

8

9

0

Het gewenste programmanummer selecteren.

8

3

Start het zoeken.

T V selecteren.

OK

4 of

1

2

3

4

5

6

7

8

9

0

9 Het gewenste programmanummer selecteren.

OK

O p s l a a n selecteren.

5 Een tv-systeem selecteren.

• Druk op de knop MENU of EXIT om het menuvenster te sluiten. • Druk op knop RETURN om naar het vorige menuscherm te gaan. A a n’ een wachtwoord van vier cijfers in met de cijfertoetsen.. • Voer in S y s t e e m v e r g r e n d . ‘A • L : SECAM L/L’ (Frankrijk) B G : PAL B/G, SECAM B/G (Europa/Oost-Europa /Azië/Nieuw-Zeeland/Midden-Oosten/Afrika/Aus I : PAL I/II (V.K./Ierland/Hongkong/Zuid-Afrika) D K : PAL D/K, SECAM D/K (Oost- Europa/China/Afrika/CIS) • Herhaal stap 4 t/m 9 om een volgend kanaal op te slaan.

33


BEDIENING VOOR TV KIJKEN/ PROGRAMMERING

A

Naam aan zender toewijzen

U kan ook aan elk programmanummer een zendernaam van vijf tekens toekennen.

1MENU 2 OK

5 S E T U P selecteren.

OK

Handm. afstemmen selecteren.

Selecteer de positie en kies het tweede teken enzovoort. U kunt het alfabet A tot Z, getallen 0 tot 9, +/- en spatie gebruiken.

6

3 OK

OK

S l u i t e n selecteren.

OK

O p s l a a n selecteren.

T V selecteren.

7

4 N a a m selecteren.

â&#x20AC;˘ Druk op de knop MENU of EXIT om het menuvenster te sluiten. â&#x20AC;˘ Druk op knop RETURN om naar het vorige menuscherm te gaan.

34


BEDIENING VOOR TV KIJKEN/ PROGRAMMERING FIJNAFSTEMMING Als een programmanummer wordt overgeslagen, betekent dit dat u het niet kunt selecteren met de knop PR + wanneer u tv kijkt. Als u het overgeslagen programma wilt selecteren, voert u het betreffende nummer direct met de cijfertoetsen in of selecteert u dit nummer in het menu Programme Edit (Programma bewerken). Met deze functie kunt u de opgeslagen programma's overslaan. In sommige landen is het beschikbaar om een programmanummer met de G E L E knop te verplaatsen.

SETUP

1 Verpl.

YLE TV1

Automatisch afstemmen Handm. afstemmen Prog. bewerking Sofware update Diagnose CI-informatie

DTV

Radio

TV

OK

1 YLE TV1

2 YLE TV2

4 TV4 Stockholm

5 YLE FST

6 CNN

8 YLE24

9 YLE Teema Favorieten lijst

: Aan

14 TV4 Film

24 TV4 Fakta

50 TV400

24 TV4 Fakta

84 Kanal Lokal

24 TV4 Fakta

86 Info/3sat

87 Doku/Kika

88 TVE 1 E

FAV

Favoriet

PR. Wijzigen

Navigatie

P

Pagina wijzigen

RETURN Previous Overslaan

1MENU

S E T U P selecteren.

A a n’ een wacht• Voer in S y s t e e m v e r g r e n d . ‘A woord van vier cijfers in met de cijfertoetsen.

2 OK

P r o g . b e w e r k i n g selecteren.

3 OK

P r o g . b e w e r k i n g invoeren.

4 Een programma selecteren dat u wilt opslaan of overslaan.

• Druk op de knop MENU of EXIT om het menuvenster te sluiten. • Druk op knop RETURN om naar het vorige menuscherm te gaan.

35


BEDIENING VOOR TV KIJKEN/ PROGRAMMERING

IN DTV/RADIO-MODUS A

Een programmanummer overslaan

1 2 BLAUW

Een programmanummer selecteren dat u wilt overslaan. Het overgeslagen programmanummer blauw kleuren.

3 BLAUW

A

Het overgeslagen programma vrijgeven.

overgeslagen, betekent dit dat u het niet langer kan selecteren met de toetsen PR + - tijdens de normale TV-bediening. • Als u het overgeslagen programma wilt selecteren, voert u het betreffende nummer direct met de cijfertoetsen in of selecteert u dit nummer in het menu Programme Edit (Programma bewerken) of de EPG.

Favoriet programma selecteren

1 FAV

36

• Wanneer een programmanummer wordt

Uw favoriete programmanummer selecteren.

• Hierdoor wordt het geselecteerde programma

automatisch in de lijst van favoriete programma’s opgenomen.


BEDIENING VOOR TV KIJKEN/ PROGRAMMERING IN TV-MODUS Met deze functie kan u opgeslagen programma's wissen of overslaan.

A

Auto Sort (Automatisch sorteren)

1 GROEN GROEN

A

Auto Sort (Automatisch sorteren) starten.

• Nadat u Auto Sort (Automatisch Sorteren) een-

maal hebt gestart kunt u geen programma’s meer bewerken.

Een programma wissenë

1

Een programmanummer selecteren dat u wilt wissen.

2 ROOD

• Het geselecteerde programma wordt gewist en

alle volgende programma's schuiven één positie op naar boven.

Het gewiste programmanummer rood kleuren.

3 ROOD

A

Het gewiste programma vrijgeven.

Een programma verplaatsen

1

Een programmanummer selecteren dat u wilt verplaatsen.

2

Het verplaatste programmanummer GEEL kleuren.

GEEL

3 GEEL

A

Het verplaatste programma vrijgeven.

Een programmanummer overslaan

1

Een programmanummer selecteren dat u wilt overslaan.

2 BLAUW

Het overgeslagen programmanummer blauw kleuren.

3 BLAUW A

Het overgeslagen programma vrijgeven.

• Wanneer een programmanummer wordt overgeslagen,

betekent dit dat u het niet langer kan selecteren met de toetsen PR + - tijdens de normale TV-bediening. • Om het overgeslagen programma te selecteren, moet u het programmanummer rechtstreeks invoeren met de NUMMER-toetsen of het selecteren in het menu programma's bewerken of in de programmatabel.

Favoriet programma selecteren

1 FAV

Uw favoriete programmanummer selecteren.

• Het geselecteerde programma wordt toegevoegd

aan de lijst van favoriete programma’s.

37


BEDIENING VOOR TV KIJKEN/ PROGRAMMERING SOFTWARE UPDATE Software Update betekent dat de software gedownload kan worden via een DVB-T-systeem. SETUP

Verpl.

SETUP

OK

Verpl.

Automatisch afstemmen Handm. afstemmen Prog. bewerking Sofware update : Aan

Automatisch afstemmen Handm. afstemmen Prog. bewerking Sofware update : Aan

Diagnose CI-informatie

Diagnose CI-informatie

3

1MENU

S E T U P selecteren.

Uit Aan Aan

A a n of U i t. • Als u A a n, selecteert, wordt een bevestigingsvenster weergegeven met de mededeling dat er nieuwe software is gevonden.

OK

2 S o f w a r e u p d a t e selecteren.

OK

OK

4 Opslaan.

OK

Wanneer u Software Update (Software-update) instelt Soms wordt het volgende menu op het tv-scherm weergegeven wanneer er informatie over bijgewerkte digitale software wordt verzonden. ?

Bijgewerkte software beschikbaar. Wilt u downloaden? (Ver. 02.54.00)

Uw tv-software wordt bijgewerkt wanneer u de tv uitschakelt met de afstandsbediening of de aan/uit-knop. Ja

Nee

Selecteer J a met de knop F G wanneer de volgende afbeelding wordt weergegeven. i

TV aanzetten zal upgrade stoppen. Wilt u stoppen? Software updaten (Ver. 02.33.00) G

Nadat de software-update is voltooid, wordt het systeem gedurende ongeveer 1 minuut opnieuw opgestart. Update is compleet. TV zal opnieuw opgestart worden.

i

i

(Ver. 02.54.00) 7%

Ja

Sluiten

Nee

Eenvoudige Update: voor huidige update stream ?

De nieuwe software wordt bijgewerkt op het onderstaande tijdstip. (Ver. 02.54.00)

10/Sep. 2008 00:00 Wilt u deze nu downloaden? Ja

Het downloaden begint zodra de power uitgeschakeld is. Indien de power weer ingeschakeld wordt tijdens het bijwerken, wordt de voortgangsstatus getoond.

Nee

Geplande update: voor geplande update stream Indien het menu Software Updat uitgeschakeld is, wordt er een bericht om dit te wijzigen naar inschakelen, getoond. - Houd rekening met het volgende tijdens een software-update: • De stroomvoorziening naar deze set mag niet onderbroken worden. • De set mag niet uitgeschakeld worden. • De antenna mag niet worden verwijderd. • Na de software-update kunt u de bijgewerkte software in het menu Diagnostics (Diagnose) bevestigen. • Het kan een uur duren om de software te downloaden, zorg er dus voor dat de stroom niet onderbroken wordt tijdens het downloaden.

38


BEDIENING VOOR TV KIJKEN/ PROGRAMMERING DIAGNOSTICS (IN DIGITALE MODUS) Met deze functie kunt u de fabrikant, het model/type, het serienummer en de softwareversie bekijken. De gegevens en signaalsterkte van de ingeschakelde MUX worden weergegeven. De signaalgegevens en servicenaam van de geselecteerde MUX worden weergegeven. (*MUX: Een hogere directory kanalen in digitale uitzending (een enkele MUX bevat meerdere kanalen.)) SETUP

Verpl.

TV genevens

OK

Fabrikant Model/Type Serienummer Softwareversie

Automatisch afstemmen Handm. afstemmen Prog. bewerking Sofware update : Aan Diagnose CI-informatie

: LG Electronics Inc. : M2262D : : V1.10.1 D

CH 30 CH 34 CH 36 CH 38 CH 54 CH 60 E

RETURN Vorige

1MENU

Popup

MENU Exit

S E T U P selecteren.

2 D i a g n o s e selecteren.

OK

3 OK

Fabrikant, model/type, serienummer en softwareversie weergeven.

4 OK

Programma-informatie weergeven.

• Druk op de knop MENU of EXIT om het menuvenster te sluiten. • Druk op knop RETURN om naar het vorige menuscherm te gaan.

39


BEDIENING VOOR TV KIJKEN/ PROGRAMMERING CI [COMMON INTERFACE] INFORMATION Deze functie stelt u in staat om gecodeerde diensten (betaaldiensten) te bekijken. U kunt geen betaaldiensten bekijken indien u de CI Module verwijdert. U kunt het modulemenu openen indien de module geplaatst is in de CI gleuf. Neem contact op met uw winkelier indien u een module en smart card wilt kopen. Plaats of verwijder de CAM module niet herhaaldelijk in/uit de set. Dit kan een defect veroorzaken. Indien de set ingeschakeld is na het plaatsen van een CI Module, kan het voorkomen dat er geen geluid te horen is. Mogelijk ziet het beeld er onnatuurlijk uit, afhankelijk van de CI-module en smartcard. CI(Common Interface) functie kan niet worden toegepast gebaseerd op omstandigheden van het land van uitzending. Viaccess Module

SETUP

Verpl.

OK

Automatisch afstemmen Handm. afstemmen Prog. bewerking Sofware update : Aan Diagnose CI-informatie

Consultations Authorizations Module information

Select the item

• Dit schermmenu is alleen ter illustratie bedoeld en de menuopties en schermindeling verschillen per leverancier van digitale betaalservices. • U kunt het menuscherm en de service voor de gemeenschappelijke interface (CI, Common Interface) laten wijzigen door uw leverancier.

1MENU

S E T U P selecteren.

2 OK

3 OK

4 OK

C I - i n f o r m a t i e selecteren.

Het gewenste onderwerp weergeven. Informatie over de module, smartcard, taal, downloaden van software e.d. Opslaan.

• Druk op de knop MENU of EXIT om het menuvenster te sluiten. • Druk op knop RETURN om naar het vorige menuscherm te gaan.

40


BEDIENING VOOR TV KIJKEN/ PROGRAMMERING PROGRAMMALIJST OPVRAGEN U kan controleren welke programma's in het geheugen zijn opgeslagen door de programmatabel weer te geven.

Weergegeven bij een geblokkeerd programma.

A

De programmatabel weergeven • Mogelijk staan sommige programma's in het blauw.

1 LIST

A

Een programma selecteren.

2

TV/RADIO

De modus van het programma dat u momenteel bekijkt, wordt gewijzigd van TV in DTV en Radio.

Naar het gekozen programmanummer overschakelen.

OK

Bladeren door de programmatabel

1 PR

A

Dit zijn programma's die zijn ingesteld om te worden overgeslagen door de functie automatische programmering of in de programmabewerkingsfunctie. • Sommige programma's worden in de tabel weergegeven met hun kanaalnummer. Dit zijn programma's waaraan geen zendernaam is toegekend.

Een programma selecteren in de programmatabel

1

A

PROGRAMME LIST (Programmaoverzicht) weergeven.

Door- en terugbladeren.

2 LIST

Naar normaal tv-kijken teruggaan.

Lijst met favoriete programma's weergeven

1 FAV

Het Favorite Program (Favoriete programma’s) -overzicht weergeven.

41


EPG (ELEKTRONISCHE PROGRAMMAGIDS) (IN DIGITALE MODUS) Het systeem bevat een elektronische programmagids (EPG) waarmee u door alle mogelijke weergaveopties kunt navigeren. De EPG bevat informatie als programmavermeldingen en begin- en eindtijden voor alle beschikbare services. Bovendien is gedetailleerde informatie over het programma vaak beschikbaar in de EPG. (Het aantal programmagegevens en de beschikbaarheid hiervan zijn afhankelijk van de betreffende omroep.) Deze functie kan alleen worden gebruikt wanneer de EPG-gegevens worden uitgezonden door omroepen. In de EPG worden de programmagegevens van de komende acht dagen weergegeven.

INFO i

Hiermee geeft u de huidige schermgegevens weer. Weergegeven bij een DTV-programma. Weergegeven bij een radioprogramma. Weergegeven bij een MHEG-programma. Getoond bij een AAC programma Beeldverhouding van het uitgezonden programma. Beeldverhouding van het uitgezonden programma.

Weergegeven bij een teletekstprogramma. Weergegeven bij een ondertitelingsprogramma. Weergegeven bij een gescrambeld programma. Weergegeven bij een Dolby-programma. Getoond bij een Dolby Digitale PLUS programma. 480i/p, 576i/p, 720p, 1080i/p : Resolutie van het uitgezonden programma

EPG in-/uitschakelen 1 GUIDE

EPG (Elektronische programmagids) inof uitschakelen.

Een programma selecteren

Programmagids 1 YLE TV1

ALLE

1 of

PR

Het gewenste programma selecteren.

2 OK

42

Het geselecteerde programma weergeven.

1 2 4 5 6 8

06 Mar. 2006 15:09

D

06 Mar. 14:00

YLE TV1 YLE TV2 TV.. YLE FST CNN YLE24 ... ...

15:00

Geen info Kungskonsumente Geen info TV2: Farmen Geen info Geen info Geen info Geen info Geen info ... ... T채n채채n otsikoissa E

TV/RADIO Radio

FAV Favoriet

Modus

Datum

INFO

Informatie

Handmatice Timer

PR. Wijzigen Schemalijst


EPG (ELEKTRONISCHE PROGRAMMAGIDS) (IN DIGITALE MODUS) Knopfunctie in gidsmodus NOW/NEXT (Nu/Volgende) U kunt een programma dat uitgezonden en een gepland programma daarna bekijken. Programmagids 1 YLE TV1

ALLE

GEEL

Nu

1 YLE TV1

Instellingsmodus voor invoeren van timeropname/herinnering.

Volgende

2 YLE TV2

Your World Today

4 TV..

Legenen om Den.... Naturtimmen Lyssna Glamour

8 YLE24

Tänään otsikoissa

E

TV/RAD Radio

FAV Favoriet

INFO i Informatie

Modus

OK

Keno World Business Fantomen Kritiskt ABC

That ’70s show

5 YLE FST 6 CNN

Lijstmodus voor invoeren van timeropBLAUW name/herinnering

6/ Mar 2006 15:09

E

ROOD EPG-modus wijzigen.

PR. Wijzigen

Schema

Schemalijst

Naar het geselecteerde overschakelen. Het programma NOW (Nu) of NEXT (Volgende) selecteren. Het uitgezonden programma selecteren.

GUIDE

EXIT

of

TV/RADIO

EPG uitschakelen.

Tv- of radioprogramma selecteren.

INFO i

Detailgegevens in- of uitschakelen.

Pagina omhoog/omlaag. PR

Knopfunctie in gidsmodus voor 8 dagen EPG-modus wijzigen.

Programmagids 1 YLE TV1

ALLE

GROEN

6/Mar(Maa) 14:00

2 YLE TV2 4 TV..

GEEL

5 YLE FST 6 CNN

Instellingsmodus voor invoeren van timeropname/herinnering

8 YLE24

OK

Lijstmodus voor invoeren van timeropname/herinnering Naar het geselecteerde overschakelen. Het programma NOW (Nu) of NEXT (Volgende) selecteren.

Het uitgezonden programma selecteren.

PR

...

E

TV/RAD Radio

BLAUW

15:00

Kungskonsumente Geen info Geen info TV2: Farmen Geen info Geen info Geen info Geen info ... ... ... Tänään otsikoissa

1 YLE TV1

Instellingsmodus voor datum uitschakelen.

6/ Mar 2006 15:09

E

ROOD

FAV Favoriet

Modus

GUIDE

TV/RADIO

of

Datum

EXIT

INFO i Informatie Schema

PR. Wijzigen Schemalijst

EPG uitschakelen.

Tv- of radioprogramma selecteren.

INFO i

Detailgegevens in- of uitschakelen.

Pagina omhoog/omlaag.

43


EPG (ELECTRONIC PROGRAMME GUIDE)(IN DIGITAL MODE) Knopfunctie in modus voor wijzigen van datum Programmagids 1 YLE TV1

6/Mar(Maa)

ALLE OK

Naar de geselecteerde datum gaan.

14:00

1 YLE TV1 2 YLE TV2 4 TV..

Een datum selecteren.

6/ Mar 2006 15:09

E

GROEN Instellingsmodus voor datum uitschakelen.

5 YLE FST 6 CNN 8 YLE24

...

15:00

Kungskonsumente Geen info Geen info TV2: Farmen Geen info Geen info Geen info Geen info ... ... ... T채n채채n otsikoissa E

Datum wijzigen Datum sluiten

Instellingsmodus voor datum uitschakelen. GUIDE

of

EXIT

EPG uitschakelen.

Knopfunctie in vak met uitgebreide beschrijving Tekst omhoog/omlaag.

GEEL

INFO i

GUIDE

44

Instellingsmodus voor invoeren van timeropname/herinnering

Informatie 6/ Mar 2006 15:09

6/ Mar 2006

Detailgegevens in- of uitschakelen. INFO i Info sluiten

of

EXIT

EPG uitschakelen.

Schema


EPG (ELECTRONIC PROGRAMME GUIDE)(IN DIGITAL MODE) Knopfunctie in instellingsmodus voor opname/herinnering Instellen van een start- of eindtijd voor het opnemen, en het instellen van alleen een herinnering voor een starttijd, met de eindtijd leeg. Deze functie is alleen beschikbaar wanneer u opnameapparatuur met pin8-opnamesignalen aansluit op de DTV-OUT(AV2)-connector via een scartkabel.

OK

Naar de lijstmodus Guide (Gids) of Timer (Timer) gaan Timeropname/herinnering opslaan.

Schema

6/ Mar 2006 15:09

Type

Programma

Opnemen

6CNN

Datum

Begintijd

Eindtijd

17 : 00

17 : 30

E

GEEL

10

Mar.

E

Opslaan

Annuleren

Selecteer type, programma, datum of start/eindtijd. Functie-instelling.

Knopfuncties in de modus Programmeringslijst Indien u een geplande lijst heeft gemaakt, wordt een gepland programma getoond op een geplande tijd, zelfs als u op dat moment naar een ander programma kijkt.

GEEL

Instellingsmodus voor toevoegen van nieuwe handmatige timer

Schemalijst Opnemen Titel

Tijd

Datum

6/ Mar 2006 12:09 Programma

6/ Mar

GROEN Bewerkingsmodus Programmeringslijst invoeren.

6/ Mar 6/ Mar 6/ Mar 6/ Mar

ROOD Het geselecteerde item verwijderen.

6/ Mar Wissen

Bewerken

Nieuw

Gids

BLAUW Naar de modus Guide (Gids) gaan. Programmeringslijst selecteren.

45


BEELDINSTELLING BEELDFORMAAT INSTELLEN 16:9, Just Scan, Original, 4:3, 14:9, Zoom, Cinema Zoom, en Volledige breedte. Als een stilstaand beeld lang op het scherm wordt weergegeven, kan dit beeld ingebrand worden op het scherm. U kunt de vergrotingsfactor aanpassen met de knop D

E.

Deze functie werkt bij het volgende signaal.

1Q. MENU B e e l d v e r h o u d i n g selecteren.

• U kunt de beeldverhouding ook in het

BEELD-menu instellen. • Voor de zoominstelling selecteert u 1 4 : 9,

2 OK

Het gewenste beeldformaat selecteren.

• 16:9 Na selectie wordt het beeld horizontaal in een lineaire verhouding aangepast zodat het volledige scherm wordt gevuld (handig bij het bekijken van dvd's in de indeling 4:3).

46

Z o o m en B i o s c o o p z o o m in het menu voor de beeldverhouding. Nadat u de waarden voor zoomen hebt ingesteld gaat het beeldscherm terug naar Q.Menu.

• 4:3 Na selectie wordt een beeld weergegeven met een oorspronkelijke beeldverhouding 4:3, waarbij aan de rechter- en aan de linkerzijde een grijze balk wordt weergegeven.


BEELDINSTELLING

• Original Als uw tv het breedbeeldsignaal ontvangt, wordt dit automatisch omgezet in het beeldformaat dat moet worden uitgezonden.

• Cinema Zoom Kies Cinema Zoom indien u het beeld wilt wijzigen, zowel horizontaal uitgebreid en verticaal gesneden. Het beeld toont een compromis tussen wijziging en schermdekking.

Original

• 14:9 U kan films (het beeldformaat 14:9) of gewone TV-programma’s bekijken via de modus 14:9. Het 14:9- scherm ziet eruit als een 4:3-beeld dat is vergroot naar boven/onder links/rechts.

• Scannen De volgende keuze heeft tot gevolg dat u het beeld in de beste kwaliteit ziet zonder dat het originele beeld in hoge resolutie vermindert. Let op: Als het originele beeld ruis bevat, ziet u ruis aan de beeldranden.

Scannen • Zoom Na selectie wordt het beeld zonder wijziging weergegeven, terwijl het volledige scherm wordt gevuld. Het bovenste en onderste gedeelte van het beeld worden echter afgesneden.

• Volledige breedte Indien de tv een breedbeeld signaal ontvangt, zult u het beeld horizontaal of verticaal moeten aanpassen, in een lineaire positie zodat het gehele scherm gevuld is.

Full Wide

! OPMERKINGEN G G G

U kunt alleen 4:3, 16:9 (breed), 14:9, Zoom, Bioscoopzoom in Component (bij 720p), HDMI modus selecteren. U kunt 4:3, 16:9 (breed) alleen in de RGB/DVI modus selecteren. In de modus DTV/HDMI/Component (meer dan 720 p) is Scannen beschikbaar.

47


BEELDINSTELLING AUTO HELDER Indien ON (aan) geselecteerd is, zal deze functie de schermhelderheid automatisch aanpassen, afhankelijk van de omgeving, om te voorzien in optimale kijkomstandigheden. Indien OFF (uit) geselecteerd is, zal deze functie uitgeschakeld zijn.

BEELD

Verpl.

BEELD

OK

Beeldverhouding : 16:9

Beeldverhouding : 16:9

Auto Brightness : Uit

Auto Brightness : Uit

Beeldmodus : Levendig • Backlight 100

Beeldmodus : Levendig • Backlight 100

• Contrast

• Contrast

100

• Helderheid 50

• Scherpte

70

• Scherpte

60

• Kleur

E

OK

Uit Uit Aan

100

• Helderheid 50 • Kleur

1MENU

Verpl.

70 60 E

B E E L D selecteren.

2 OK

A u t o B r i g h t n e s s selecteren.

OK

Selecteer A a n of U i t.

3

• Druk op de knop MENU of EXIT om het menuvenster te sluiten. • Druk op knop RETURN om naar het vorige menuscherm te gaan.

48


BEELDINSTELLING STANDAARDBEELDINSTELLINGEN Beeldmodus: fabrieksinstelling Levendig Standaard Bioscoop Sport Game

Verbetert contrast, kleur en resolutie. Toont het standaard kwaliteit scherm. Optimaliseert video voor het kijken naar films. Optimaliseert video voor het kijken naar sportevenementen. Optimaliseert video voor het spelen van spellen. BEELD

Verpl.

Beeldverhouding : 16:9

Standaard

Auto Brightness : Uit

sRGB

Beeldmodus : Standaard • Backlight 100 • Contrast

Bioscoop Sport

100

Game

• Helderheid 50

BEELD

Verpl.

OK

• Scherpte

Expert1

8

• Kleur

Beeldverhouding : 16:9

OK

Expert2

60 E

Auto Brightness : Uit

<RGB,DVI Modus>

Beeldmodus : Levendig • Backlight 100 • Contrast

BEELD

100

Verpl.

• Helderheid 50

Beeldverhouding : 16:9

• Scherpte

70

Auto Brightness : Uit

60

Beeldmodus : Levendig • Backlight 100

• Kleur E

OK

Levendig Standaard Bioscoop

100

Sport

• Helderheid 50

Game

• Scherpte

70

Expert1

60

Expert2

• Contrast

• Kleur E

<Andere modus>

1MENU

B E E L D selecteren.

• Beeldmodus past de set aan voor de beste

beeldweergave. Selecteer de programmawaarde in het menu Beeldmodus gebaseerd op de programmacategorie. • U kunt de beeldmodus ook in het Q-Menu instellen.

2 OK

B e e l d m o d u s selecteren.

OK

Selecteer de gewenste beeldwaarde.

3

• Druk op de knop MENU of EXIT om het menuvenster te sluiten. • Druk op knop RETURN om naar het vorige menuscherm te gaan.

49


BEELDINSTELLING Automatische kleurtoon instellen (warm/medium/koel) Kies een van de drie automatische kleuraanpassingen. Stel in op warm om warme kleuren, zoals rood, te versterken, of stel in op koel om minder intense kleuren met meer blauw te bekijken.

BEELD

Verpl.

BEELD

OK

D

Verpl.

OK

D

• Backlight

100

• Backlight

100

• Contrast

100

• Contrast

100

• Helderheid 50

• Helderheid 50

• Scherpte

70

• Scherpte

70

• Kleur

60

• Kleur

60

• Tint

0

• Tint

0

R

G

Kleurtemperatuur R

Medium

F

Dynamisch contrast

Laag

G Dynamisch kleuren

Laag

Geavanceerde besturing besturing •• Geavanceerde

Ruisonderdrukking Geavanceerde besturing besturing •• Geavanceerde

• Reset beeldinstellingen

Gamma • Reset beeldinstellingen

G

Laag Medium

Zwart niveau

Hoog

Filmmodus

Uit Sluiten

1MENU

B E E L D selecteren.

2 OK

G e a v a n c e e r d e b e s t u r i n g selecteren.

OK

K l e u r t e m p e r a t u u r selecteren.

3 4 K o e l, M e d i u m of W a r m selecteren.

• Druk op de knop MENU of EXIT om het menuvenster te sluiten. • Druk op knop RETURN om naar het vorige menuscherm te gaan.

50


BEELDINSTELLING Automatische kleurtoon instellen (9300K/6500K) (Alleen RGB,DVI modus) Het menu geavanceerde bediening is inactief indien de beeldmodus sRGB geselecteerd is. Kies een van de twee automatische kleuraanpassingen.

BEELD

Verpl.

BEELD

OK

D

Verpl.

OK

D

• Backlight

100

• Backlight

100

• Contrast

100

• Contrast

100

• Helderheid 50

• Helderheid 50

• Scherpte

8

• Scherpte

8

• Kleur

50

• Kleur

50

• Tint

0

• Tint

0

R

G

Kleurtemperatuur

R

Uit

Dynamisch kleuren

Uit

G Ruisonderdrukking

• Geavanceerde besturing

• Geavanceerde besturing Gamma

• Reset beeldinstellingen

• Reset beeldinstellingenZwart niveau

E

E

6500K

F

Dynamisch contrast

G

Uit Medium Hoog

Filmmodus

Uit Sluiten

1MENU

B E E L D selecteren.

2 OK

G e a v a n c e e r d e b e s t u r i n g selecteren.

OK

K l e u r t e m p e r a t u u r selecteren.

3 4 Selecteer 6 5 0 0 K , 9 3 0 0 K

• Druk op de knop MENU of EXIT om het menuvenster te sluiten. • Druk op knop RETURN om naar het vorige menuscherm te gaan.

51


BEELDINSTELLING BEELD HANDMATIG INSTELLEN Beeldmodus: de optie gebruiker • Contrast

Hiermee stelt u het verschil in tussen de lichte en donkere niveaus in het beeld. • Helderheid

Hiermee verhoogt of verlaagt u de hoeveelheid wit in uw beeld. • Scherpte

Hiermee regelt u het niveau van helderheid in de randen tussen de lichte en donkere gebieden van het beeld. Hoe lager het niveau, hoe zachter het beeld. • Kleur Verpl. OK BEELD Hiermee regelt u de intensiteit van alle kleuren. • Tint Beeldverhouding : 16:9 Standaard(Gebruiker) Standaard Hiermee regelt u de balans tussen rood- en groenniveaus. Auto Brightness : Uit sRGB • Achtergrondverlichting Standaard(Gebruiker) Beeldmodus : Standaard Bioscoop APast de helderheid van het lcd-scherm aan. • Backlight 100 • Contrast

Sport

100

Game

• Helderheid 50

BEELD

Verpl.

OK

• Scherpte • Kleur

Beeldverhouding : 16:9

Expert1

8

Expert2

60 E

Auto Brightness : Uit

<RGB,DVI Modus>

Levendig(Gebruiker) Beeldmodus : Levendig • Backlight 100 • Contrast

BEELD

100

Verpl.

• Helderheid 50

Beeldverhouding : 16:9

• Scherpte

Auto Brightness : Uit

70

• Kleur

OK

Levendig(Gebruiker) Levendig

Standaard Levendig(Gebruiker) Beeldmodus : Levendig Bioscoop • Backlight 100 Sport • Contrast 100

60 E

• Helderheid 50

Game

• Scherpte

70

Expert1

60

Expert2

• Kleur E

<Andere modus>

1MENU

4 OK

B E E L D selecteren.

A c h t e r g r o n d v e r l i c h t i n g, C o n t r a s t, H e l d e r h e i d , S c h e r p t e , K l e u r of T i n t selecteren.

5

2 OK

3 OK

OK

B e e l d m o d u s selecteren.

Breng de gewenste instellingen aan.

Selecteer de gewenste beeldwaarde. • Druk op de knop MENU of EXIT om het menuvenster te sluiten. • Druk op knop RETURN om naar het vorige menuscherm te gaan.

! OPMERKINGEN G G

52

U kunt de kleur, scherpte en tint in de modus RGB, DVI modus niet aanpassen. Wanneer u Expert 1/2 selecteert, kunt u Backlight (Achtergrondverlichting), Contrast, Brightness (Helderheid), H Sharpness (Horizontale scherpte), V Sharpness (Verticale scherpte), Colour (Kleuren) of Tint (Kleurtoon) selecteren.


BEELDINSTELLING BEELDVERBETERINGSTECHNOLOGIE Dynamisch contrast het contrast automatisch optimaliseren afhankelijk van de helderheid van de reflectie. Dynamisch kleuren Past de kleur van de reflectie automatisch aan om het aantal natuurlijke kleuren zo waarheidsgetrouw als mogelijk na te bootsen. Ruisonderdrukking de ruis in zoverre verwijderen dat het oorspronkelijke beeld niet wordt aangetast. G a m m a. Hoge gammawaarden veroorzaken beelden met veel wit en lage gammawaarden veroorzaken beelden met veel contrast.

BEELD

Verpl.

BEELD

OK

D

Verpl.

• Backlight

100

• Backlight

100

• Contrast

100

• Contrast

100

• Helderheid 50 • Scherpte

OK

D

70

• Kleur

60

• Tint

0

Kleurtemperatuur

• Helderheid 50 • Scherpte R

G

Medium

Dynamisch contrast

• Kleur

70 Dynamisch kleuren 60 Ruisonderdrukking

• Tint

0

RGamma

•• Geavanceerde Geavanceerde besturing besturing

Zwart niveau •• Geavanceerde Geavanceerde besturing besturing

• Reset beeldinstellingen

Filmmodus • Reset beeldinstellingen

F

Laag

G

Laag Laag G

Medium Hoog Uit

Sluiten

1MENU

B E E L D selecteren.

2 OK

3 OK

G e a v a n c e e r d e b e s t u r i n g selecteren.

D y n a m i s c h c o n t r a s t, D y n a m i s c h k l e u r e n, R u i s o n d e r d r u k k i n g of G a m m a selecteren.

4 Uw gewenste bron selecteren.

• Druk op de knop MENU of EXIT om het menuvenster te sluiten. • Druk op knop RETURN om naar het vorige menuscherm te gaan.

53


BEELDINSTELLING GEAVANCEERD: ZWART NIVEAU Deze functie past de beeldkwaliteit bij het bekijken van een film. Deze functie werkt in de volgende modus: AV (NTSC-M), HDMI of Component.

BEELD

Verpl.

OK

BEELD

D

Verpl.

OK

D

• Backlight

100

• Backlight

100

• Contrast

100

• Contrast

100 Kleurtemperatuur

Medium

Dynamisch contrast

Laag

Dynamisch kleuren

Laag

• Helderheid 50

• Helderheid 50

• Scherpte

70

• Scherpte

70

• Kleur

60

• Kleur

60 Ruisonderdrukking

• Tint

0

R

G

• Tint

R 0 Gamma

Geavanceerde besturing besturing •• Geavanceerde

Geavanceerde besturing Zwart besturing niveau •• Geavanceerde

• Reset beeldinstellingen

Filmmodus • Reset beeldinstellingen

Laag G

Medium

F

Hoog

G

Uit Sluiten

1MENU

B E E L D selecteren.

• L a a g : de reflectie van het scherm wordt

donkerder. • H o o g : de reflectie van het scherm wordt

2 OK

Geavanceerde besturing selecteren.

OK

Z w a r t n i v e a u selecteren.

helderder.

3 4 L a a g of H o o g selecteren. • Druk op de knop MENU of EXIT om het menuvenster te sluiten. • Druk op knop RETURN om naar het vorige menuscherm te gaan.

! OPMERKINGEN G G G

54

Deze functie wordt ingesteld op auto indien de invoer niet AV(NTSC-M), HDMI of component betreft. De gebruiker kan in het geval van auto niet direct aanpassen. A u t o : Realiseert het zwart niveau van het scherm en stelt het automatisch in op Hoog of Laag.


BEELDINSTELLING GEAVANCEERDE FILMMODUS Voor het instellen van het product voor de beste beeldkwaliteit bij het bekijken van films. Deze functie werkt alleen in de modus TV (tv), AV en Component 480i/576i/1080i.

BEELD

Verpl.

BEELD

OK

D

Verpl.

OK

D

• Backlight

100

• Backlight

100

• Contrast

100

• Contrast

100

• Helderheid 50

• Helderheid 50

• Scherpte

70

• Scherpte

70 Kleurtemperatuur

• Kleur

60

• Kleur

Dynamisch contrast 60

• Tint

0

• Tint

kleuren R 0 Dynamisch

R

G

Medium Laag G

Geavanceerde Ruisonderdrukking besturing •• Geavanceerde besturing

Geavanceerde besturing besturing •• Geavanceerde

Gamma

• Reset beeldinstellingen

• Reset beeldinstellingen

Laag Medium

Zwart niveau Filmmodus

Laag

Hoog F

Uit

G

Sluiten

1MENU

B E E L D selecteren.

2 OK

G e a v a n c e e r d e b e s t u r i n g selecteren.

OK

F i l m m o d u s selecteren.

3 4 Selecteer A a n of U i t.

• Druk op de knop MENU of EXIT om het menuvenster te sluiten. • Druk op knop RETURN om naar het vorige menuscherm te gaan.

55


BEELDINSTELLING Expert Beeldcontrole Door het segmenteren van categorieën, verstrekken Expert1 en Expert2 categorieën die de gebruiker naar gewenst kan instellen, waardoor de optimale beeldkwaliteit voor gebruikers beschikbaar is. Aangezien het detailonderdeel voor videokwaliteitexperts voor het fijn afstemmen van de video voor bepaalde specifieke video’s bestemd is, kan het dat dit niet effectief is voor algemene video’s.

BEELD

Verpl.

BEELD

OK

Verpl.

OK

D

Beeldverhouding : 16:9

• Contrast

Auto Brightness : Uit

• Helderheid 50 Levendig

Ruisonderdrukking

• H-scherpte 50

Gamma

Standaard

• V-scherpte 50

Zwart niveau

• Kleur

50

Filmmodus

Uit

0

Kleurstandaard G

SD

Beeldmodus

: Expert1

• Backlight

20

• Contrast

80

• Helderheid 50 • H-scherpte 50 • V-scherpte E

50

Bioscoop

80

Dynamisch contrast

Sport

• Tint

Game

• Geavanceerde besturing Witbalans • Reset beeldinstellingen• Patroon

Expert1 Expert2

R

Uit

F

G

Uit Medium Hoog

Warm Extern E

Sluiten

1MENU B E E L D selecteren.

2 OK

B e e l d m o d u s selecteren.

3 OK

Selecteer E x p e r t 1 of E x p e r t 2.

OK

Selecteer E x p e r t C o n t r o l e.

OK

Selecteer uw gewenste Bron.

4 5 6 Maak de juiste aanpassingen.

• Druk op de knop MENU of EXIT om het menuvenster te sluiten. • Druk op knop RETURN om naar het vorige menuscherm te gaan.

56


BEELDINSTELLING ■

Pas het contrast aan zodat deze op het beste niveau blijft volgens de helderheid van het scherm. De resolutie wordt verbeterd door het helderder maken van de heldere delen en het donkerder maken van de donkere delen. Deze functie verwijst naar dynamisch contrast en verbetert het gevoel van aanwezigheid dat contrast dient te geven door gebruik te maken van dimmen en andere invoersignalen.

Ruisonderdrukking ( U i t /L a a g/ M e d i u m /H o o g)

Vermindert storingen op het beeld zonder dat de beeldkwaliteit verslechtert. Deze functie wordt ook gebruikt voor het verminderen van recursieve sotringen en MPEG storingen (Mug/blok).

Gamma ( L a a g/ M e d i u m /H o o g)

U kunt de helderheid van een donker gebied en een middle grijsniveau gebied van het beeld aanpassen. • Laag : Zorg dat donker en middel grijsniveau van het beeld helderder worden. • Medium: Oorspronkelijke beeldkwaliteit. • Hoog: Zorg dat donker en middel grijsniveau van het beeld donkerder worden.

Zwart niveau ( L a a g/ H o o g )

• L a a g : de reflectie van het scherm wordt donkerder. • H o o g : de reflectie van het scherm wordt helderder. • A u t o m a t i s c h : Realiseert het zwart niveau van het scherm en stelt

Dynamisch Contrast ( U i t /L a a g/ H o o g)

Filmmodus (Aan/Uit) Kleurstandaard (SD/HD)

Wit Balans (Medium/Warm/Koel)

het automatisch in op Hoog of Laag. Maak donkerder delen van het scherm nog donkerder. Stel het zwartniveau van het scherm in op het juiste niveau. Deze functie werkt in de volgende modus: AV (NTSC-M), HDMI of Component . Deze functie activeert “Laag” of “Hoog” in de volgende modi: AV(NTSC-M), HDMI of Component. Anders is “Zwart niveau” ingesteld op “Automatisch”.

Zorgt dat in film opgenomen videoclips er natuurlijker uitzien. Deze functie werkt alleen in de modus TV (tv), AV en Component 480i/576i/1080i.

Selecteer de internationale standaard voor het kleurengamma dat toegepast zal worden indien het kleurengamma ingesteld is op Standaard. • SD: Verhogen van de kleuraccuratesse door het aanpassen van het uitgevoerde beeld om te voldoen aan de kleur coördinatenstandaard van de EBU (European Broadcasting Union). • HD: Verhogen van de kleuraccuratesse door het aanpassen van het uitgevoerde beeld om te voldoen aan ITU.BT-709 (High Definition Internationale Kleuren Coördinaten Standaard).

Wit Balans (Medium/Warm/Koel)

• Wit balans aanpassen. ■

Patroon (Binnen/Buiten)

• Beslis of u het binnen patroon of het buiten patroon wilt gebruiken

bij het aanpassen van de wit balans. Rood Toename / Groen Toename / Blauw Toename • Aanpassen hoog niveau wit balans. ■ Rood Offset / Groen Offset / Blauw Offset • Aanpassen laag niveau wit balans. ■

Color Management systeem

Kleur (Rood/Groen/Blauw/Geel/Cyaan/Magenta)

• Kleurverzadiging per gebied aanpassen. ■

Tint (Rood/Groen/Blauw/Geel/Cyaan/Magenta)

• Kleurtint per gebied aanpassen.

57


BEELDINSTELLING BEELD RESETTEN Met deze functie zet u de geselecteerde beeldmodi terug naar de oorspronkelijke standaard-fabrieksinstellingen.

BEELD

Verpl.

OK

BEELD

D

• Backlight

100

• Backlight

100

• Contrast

100

• Contrast

100

• Helderheid 50

• Helderheid 50

• Scherpte

• Scherpte

70

• Kleur

60

• Tint

0

R

G

• Geavanceerde besturing Reset beeldinstellingen beeldinstellingen •• Reset

1MENU

Verpl.

OK

D

70

• Kleur

60

• Tint

0

R

i

G

Reset videoconfig...

• Geavanceerde besturing Reset beeldinstellingen beeldinstellingen •• Reset

B E E L D selecteren.

2 OK

B e e l d r e s e t t e n selecteren.

3 OK

De ingestelde waarde initialiseren.

• Druk op de knop MENU of EXIT om het menuvenster te sluiten. • Druk op knop RETURN om naar het vorige menuscherm te gaan.

58


BEELDINSTELLING SCHERMINSTELLING VOOR PC-MODUS De resolutie selecteren Om een normaal beeld weer te geven moet u ervoor zorgen dat het oplossend vermogen (de resolutie) van de rgb-modus en de keuze van de pc-modus met elkaar overeenstemmen. Deze functie werkt in de volgende modus: RGB[PC]. <M2062D/M2262D/M2362D/M2762D : 768>

<M1962D : 768>

SCHERM Resolutie

Verpl. G

Auto Config. Positie

BEELD

Verpl.

OK

RETURN Vorige

1024 x 768 1280 x 768 1360 x 768 1366 x 768

SCHERM Resolutie

Verpl. G

Auto Config. Positie

Formaat

Formaat

Fase

Fase

Resetten

Resetten

RETURN Vorige

1024 x 768 1280 x 768 1360 x 768 1366 x 768

D

• Contrast

100

• Helderheid 50 • Scherpte

8

• Kleur

50

• Tint

0

<M2262D/M2362D/M2762D : 1050> R

• Geavanceerde besturing

SCHERM

• Reset beeldinstellingen Scherm Scherm

Resolutie Auto Config.

1MENU

<M2062D/M2262D/M2362D/M2762D : 900>

G Verpl. G

RETURN Vorige

1400 x 1050 1680 x 1050

SCHERM Resolutie Auto Config.

Positie

Positie

Formaat

Formaat

Fase

Fase

Resetten

Resetten

Verpl. G

RETURN Vorige

1280 x 960 1400 x 900 1600 x 900

B E E L D selecteren.

2 OK

S C H E R M selecteren.

OK

R e s o l u t i e selecteren.

3 4 Kies de gewenste resolutie.

• Druk op de knop MENU of EXIT om het menuvenster te sluiten. • Druk op knop RETURN om naar het vorige menuscherm te gaan.

59


BEELDINSTELLING Automatisch configureren (alleen in de modus RGB [PC]) Past beeldpositie automatisch aan en minimaliseert beeld instabiliteit. Indien na aanpassing het beeld nog steeds niet correct is, werkt uw set goed, maar dient u verder aan te passen. Auto config. (automatisch configureren) Met deze functie kunt u de klok, de fase en de positie van het scherm automatisch aanpassen. Het weergegeven beeld verdwijnt enkele seconden terwijl de automatische configuratie wordt uitgevoerd.

1. Het OSD (weergave op het scherm) gebruiken BEELD

Verpl.

OK

D

• Contrast

100

SCHERM

Verpl.

RETURN Vorige

Resolutie

• Helderheid 50 • Scherpte

Auto Config.

8

• Kleur

50

• Tint

0

R

G

Positie

Instellen

Formaat

Ja

• Geavanceerde besturing • Reset beeldinstellingen

Nee

Fase Resetten

Scherm Scherm

1MENU

G

B E E L D selecteren.

2 OK

S C H E R M selecteren.

OK

A u t o c o n f i g . selecteren.

OK

J a selecteren.

3

• Als de positie van het beeld nog niet juist is,

probeert u nogmaals de automatische aanpassing. • Als het beeld nadat het automatisch in rgb (pc) is ingesteld alsnog moet worden bijgeregeld, kunt u de beeldpositie, beeldgrootte en fase met de hand instellen.

4 5 OK

Voer A u t o c o n f i g . uit.

• Druk op de knop MENU of EXIT om het menuvenster te sluiten. • Druk op knop RETURN om naar het vorige menuscherm te gaan.

60


BEELDINSTELLING 2. OK gebruiken (Remocon of bedieningstoets)

Deze functies is uitsluitend beschikbaar voor RGB signalen.

1 OK

Druk op OK.

Auto config. G

(OK)

â&#x20AC;˘ Indien u Automatisch Configureren niet

wilt uitvoeren, drukt u niet op OK

<M1962D>

2 OK

Druk op OK.

Auto in werking <1360 x 768 Resolutie>

Auto in werking Voor optimaal beeld verander de rosolutie naar 1360 x 768 <Andere Resolutie>

<M2062D>

2 OK

Druk op OK.

Auto in werking <1600 x 900 Resolutie>

Auto in werking Voor optimaal beeld verander de rosolutie naar 1600 x 900 <Andere Resolutie>

<M2262D/M2362D/M2762D>

2 OK

Druk op OK.

Auto in werking <1920 x 1080 Resolutie>

Auto in werking Voor optimaal beeld verander de rosolutie naar 1920 x 1080 <Andere Resolutie>

61


BEELDINSTELLING

Aanpassing voor schermpositie, afmeting, fase Indien het beeld niet helder is na auto afstelling en vooral indien de tekens nog niet scherp zijn, past u de beeldfase handmatig aan. Deze functie werkt in de volgende modus: RGB[PC].

BEELD • Contrast

Verpl. D

OK

SCHERM

100

Resolutie

• Helderheid 50 • Scherpte

Auto Config.

8

• Kleur

50

• Tint

0

RETURN Vorige

Verpl.

D

Positie

G

F

G E

R

G

Formaat

• Geavanceerde besturing Fase

• Reset beeldinstellingen Scherm Scherm

1MENU

Resetten

B E E L D selecteren.

2 OK

S C H E R M selecteren.

OK

Selecteer P o s i t i e , F o r m a a t of F a s e.

3 4 Breng de gewenste instellingen aan.

• Druk op de knop MENU of EXIT om het menuvenster te sluiten. • Druk op knop RETURN om naar het vorige menuscherm te gaan.

62


BEELDINSTELLING

Screen Reset (Beeldscherm terugzetten) Zet Positie, Afmeting en Fase terug naar fabriek standaardinstellingen. Deze functie werkt in de volgende modus: RGB [PC].

BEELD

Verpl.

OK

D

• Contrast

100

SCHERM

Verpl.

RETURN Vorige

Resolutie

• Helderheid 50 • Scherpte

Auto Config.

8

• Kleur

50

• Tint

0

Instellen

Positie R

G

Formaat

• Geavanceerde besturing • Reset beeldinstellingen Scherm Scherm

1MENU

Fase Resetten

G

B E E L D selecteren.

2 OK

S C H E R M selecteren.

OK

R e s e t t e n selecteren.

OK

Ja selecteren.

3 4 5 OK

RESETTEN uitvoeren.

• Druk op de knop MENU of EXIT om het menuvenster te sluiten. • Druk op knop RETURN om naar het vorige menuscherm te gaan.

63


GELUID- EN TAALINSTELLING AUTOMATISCHE VOLUMEREGELING Met de optie Auto Volume (automatisch volume) houdt u een constant volume, zelfs als u een andere zender kiest.

Omdat elk station eigen signaalomstandigheden heeft, kan het noodzakelijk zijn om het volume aan te passen na het wisselen van kanaal. Deze functie stelt gebruikers in staat om te genieten van stabiele volumeniveaus door voor elk programma automatisch aanpassingen uit te voeren.

GELUID Auto volume

Verpl.

OK

: Uit

Auto volume

Heldere stem II : Uit • Niveau Balans Geluidmodus

Verpl.

: Uit

3

-

+

0

L

R

: Standaard

• Niveau Balans Geluidmodus

OK

Uit Uit Aan

Heldere stem II : Uit 3

-

+

0

L

R

: Standaard

• SRS TruSurround HD : Uit

• SRS TruSurround HD : Uit

• Hoge tonen 50

• Hoge tonen 50

• Lage tonen 50

• Lage tonen 50

E

1MENU

GELUID

E

G E L U I D selecteren.

2 OK

A u t o v o l u m e selecteren.

OK

Selecteer A a n of U i t.

3

• Druk op de knop MENU of EXIT om het menuvenster te sluiten. • Druk op knop RETURN om naar het vorige menuscherm te gaan.

64


GELUID- EN TAALINSTELLING HELDERE STEM II Deze functie zorgt ervoor dat de tv onderscheid maakt tussen het geluid van de menselijke stem en andere geluiden. Daardoor is gesproken woord beter te verstaan.

GELUID Auto volume

Verpl.

OK

: Uit

Auto volume

Heldere stem II : Uit • Niveau Balans Geluidmodus

Verpl.

3

-

+

0

L

R

: Standaard

• Niveau Balans Geluidmodus

3

-

0

L

Uit Uit Aan

+ R

: Standaard

• SRS TruSurround HD : Uit

• SRS TruSurround HD : Uit

• Hoge tonen 50

• Hoge tonen 50

• Lage tonen 50

• Lage tonen 50

G E L U I D selecteren.

OK

: Uit

Heldere stem II : Uit

E

1MENU

GELUID

E

• Selecteer niveaus van ‘-6’ tot ’+6’.

2 OK

H e l d e r e s t e m I I selecteren.

OK

Selecteer A a n of U i t.

3

Indien H e l d e r e s t e m I I ingeschakeld is,

4 OK

Selecteer het gewenste niveau.

• Druk op de knop MENU of EXIT om het menuvenster te sluiten. • Druk op knop RETURN om naar het vorige menuscherm te gaan.

65


GELUID- EN TAALINSTELLING BALANS U kunt de balans van de luidsprekers aanpassen aan uw wensen.

GELUID Auto volume

Verpl.

OK

: Uit

Auto volume

Heldere stem II : Uit 3 0 L0

Geluidmodus

-

OK

: Uit

• Niveau

+ R

: Standaard

Balans Geluidmodus

3• Balans 0 L0

0

+ F

L

R

G

R

: Standaard

• SRS TruSurround HD : Uit

• SRS TruSurround HD : Uit

• Hoge tonen 50

• Hoge tonen 50

• Lage tonen 50

• Lage tonen 50

E

1MENU

Verpl.

Heldere stem II : Uit

• Niveau Balans

GELUID

Sluiten

E

G E L U I D selecteren.

2 OK

B a l a n s selecteren.

OK

De gewenste balans instellen.

3

• Druk op de knop MENU of EXIT om het menuvenster te sluiten. • Druk op knop RETURN om naar het vorige menuscherm te gaan.

66


GELUID- EN TAALINSTELLING STANDAARDGELUIDSINSTELLING: GELUIDSMODUS U kunt uw favoriete geluidskleur selecteren; Standard, Music, Cinema, Sport en Game en bovendien kunt u de hoge en de lage tonen afzonderlijk regelen. Geluidsmodus stelt u in staat om te genieten van het beste geluid zonder speciale aanpassingen aangezien de TV de juiste geluidsopties instelt gebaseerd op de programma inhoud. S t a n d a a r d, M u z i e k, B i o s c o o p, S p o r t en G a m e zijn vooraf in de fabriek ingesteld voor optimale geluidskwaliteit.

Standaard Muziek Bioscoop Sport Game

Geluid van standaard kwaliteit. Optimaal geluid voor het luisteren naar muziek. Optimaal geluid voor het kijken naar films. Optimaal geluid voor het kijken naar sportevenementen. Optimaal geluid voor het spelen van spellen.

GELUID Auto volume

Verpl.

OK

: Uit

Auto volume

Heldere stem II : Uit • Niveau Balans Geluidmodus

GELUID

OK

: Uit

Heldere stem II : Uit 3

-

+

0

L

R

: Standaard

• SRS TruSurround HD : Uit • Hoge tonen 50 • Lage tonen 50

• Niveau Balans

G E L U I D selecteren.

3

-

0

L

+

R Standaard Standaard Geluidmodus : Standaard Muziek • SRS TruSurround HD Bioscoop : Uit • Hoge tonen 50 Sport • Lage tonen 50 Game

E

1MENU

Verpl.

E

• U kunt de geluidsmodus ook in het Q-Menu

instellen.

2 OK

G e l u i d m o d u s selecteren.

OK

Selecteer S t a n d a a r d, M u z i e k, B i o s c o o p, S p o r t of G a m e.

3

• Druk op de knop MENU of EXIT om het menuvenster te sluiten. • Druk op knop RETURN om naar het vorige menuscherm te gaan.

67


GELUID- EN TAALINSTELLING GELUIDSINSTELLING AANPASSEN: GEBRUIKERSMODUS GELUID Auto volume

Verpl.

GELUID

OK

: Uit

Auto volume

Heldere stem II : Uit • Niveau Balans Geluidmodus

OK

: Uit

Heldere stem II : Uit 3

-

+

0

L

R

• Niveau Balans

Standaard(Gebruiker) : Standaard

Geluidmodus

3

-

+

R 0 L Standaard(Gebruiker) Standaard Standaard(Gebruiker) : Standaard Muziek

• SRS TruSurround HD : Uit

• SRS TruSurround HD : Bioscoop Uit

• Hoge tonen 50

• Hoge tonen 50

• Lage tonen 50

• Lage tonen 50

E

1MENU

Verpl.

Sport Game

E

4 G E L U I D selecteren.

OK

H o g e t o n e n , L a g e t o n e n selecteren.

OK

Het gewenste geluidsniveau instellen.

5

2 OK

G e l u i d m o d u s selecteren.

OK

S t a n d a a r d , M u z i e k , B i o s c o o p , S p o r t of G a m e selecteren.

3

SRS TRUSURROUND HD Selecteer Hoge, lage tonen.

1MENU 2

• S R S T r u S u r r o u n d H D : TruSurround HD is

een gepatenteerde SRS technologie die het probleem van het afspelen van 5.1 multikanaal inhoud via twee luidsprekers, oplost.

G E L U I D selecteren.

OK

S R S T r u S u r r o u n d H D selecteren.

OK

Selecteer A a n of U i t.

* Indien SRS TruSurround HD "Aan” staat. Hoge Tonen, Lage Tonen staat vast op 50 en is gedeactiveerd.

3

• Druk op de knop MENU of EXIT om het menuvenster te sluiten. • Druk op knop RETURN om naar het vorige menuscherm te gaan. G G

68

zijn handelsmerken van SRS Labs, Inc. Er wordt gebruik gemaakt van TruSurround HD technologie onder licentie van SRS Labs. Inc.


GELUID- EN TAALINSTELLING AUDIO TERUGZETTEN Door deze functie te activeren bereikt u dat de geselecteerde geluidsmodus wordt teruggezet naar de standaardfabrieksinstelling.

GELUID

Verpl.

OK

GELUID

Verpl.

D

Geluidmodus

: Standaard

1MENU

Geluidmodus

: Standaard

• SRS TruSurround HD : Uit

• SRS TruSurround HD : Uit

• Hoge tonen 50

• Hoge tonen 50

• Lage tonen 50

• Lage tonen 50

• Resetten

• Resetten

Digitaal audio uit

OK

D

i

Reset geluidsconfig...

: PCM

Digitaal audio uit

: PCM

TV Speaker

: Aan

TV Speaker

: Aan

Audiobeschrijving

: Aan

Audiobeschrijving

: Aan

G E L U I D selecteren.

2 OK

R e s e t t e n selecteren.

3 OK

De ingestelde waarde initialiseren.

• Druk op de knop MENU of EXIT om het menuvenster te sluiten. • Druk op knop RETURN om naar het vorige menuscherm te gaan.

69


GELUID- EN TAALINSTELLING DIGITALE AUDIO UIT SELECTEREN Met deze functie selecteert u uw favoriete digitale audio-uitvoer. Dolby Digital kan alleen worden uitgevoerd via een kanaal waarop Dolby Digital-geluid wordt uitgezonden. Indien Dolby Digital beschikbaar is, selecteert u Auto in het menu Digitale Audio Uit, wat leidt tot het instellen van SPDIF (Sony Philips Digital Interface) uitvoer naar dolby digital. Indien Auto geselecteerd wordt in het menu digitale audio uit, terwijl Dolby Digital niet beschikbaar is, zal de SPDIF uitvoer PCM (Pulse-code modulatie) betreffen. Zelfs indien zowel Auto en Audio taal ingesteld zijn in een kanaal met Dolby Digital Audio, wordt alleen Dolby Digital afgespeeld. Indien de bemonsteringsnelheid omzetter van deze chip niet 44,1 tot 48 kHz ondersteunt, zal deze inhoud altijd een stereo PCM bij digitale uitvoer produceren.

GELUID

Verpl.

GELUID

OK

Verpl.

D

Geluidmodus

: Standaard

Geluidmodus

2 OK

3 OK

: Standaard

• SRS TruSurround HD : Uit

• SRS TruSurround HD : Uit

• Hoge tonen 50

• Hoge tonen 50

• Lage tonen 50

• Lage tonen 50

• Resetten

1MENU

OK

D

• Resetten

Digitaal audio uit

: PCM

Digitaal audio uit

: PCM

TV Speaker

: Aan

TV Speaker

: Aan

Audiobeschrijving

: Aan

Audiobeschrijving

: Aan

Geproduceerd onder licentie van Dolby Laboratories. “Dolby” en het dubbel-D symbool zijn handelsmerken van Dolby Laboratories.

G E L U I D selecteren.

Optische D i g i t a a l a u d i o u i t .

A u t o m a t i s c h of P C M selecteren.

Automatisch PCM PCM

• Er is een mogelijkheid bij de HDMI modus

sommige DVD spelers geen SPDIF geluid weergeven. Indien dat gebeurt stelt u de uitvoer van de digitale audio van de DVD speler in op PCM.

• Druk op de knop MENU of EXIT om het menuvenster te sluiten. • Druk op knop RETURN om naar het vorige menuscherm te gaan.

70


GELUID- EN TAALINSTELLING TV LUIDSPREKERS AAN/UIT SETUP U kunt de interne luidsprekerstatus aanpassen. In COMPONENT, AV3 kan de tv-luidspreker ook worden ingeschakeld als er geen videosignaal is. Schakel de interne luidsprekers van de TV uit indien u een extern Hifi systeem wilt gebruiken.

GELUID

Verpl.

OK

GELUID

Verpl.

D

Geluidmodus

1MENU

OK

D

: Standaard

Geluidmodus

: Standaard

• SRS TruSurround HD : Uit

• SRS TruSurround HD : Uit

• Hoge tonen 50

• Hoge tonen 50

• Lage tonen 50

• Lage tonen 50

• Resetten

• Resetten

Digitaal audio uit

: PCM

Digitaal audio uit

: PCM

TV Speaker

: Aan

TV Speaker

: Aan

Audiobeschrijving

: Aan

Audiobeschrijving

: Aan

Uit Aan Aan

G E L U I D selecteren.

2 OK

Selecteer T V S p e a k e r.

OK

Selecteer A a n of U i t.

3

• Druk op de knop MENU of EXIT om het menuvenster te sluiten. • Druk op knop RETURN om naar het vorige menuscherm te gaan.

71


GELUID- EN TAALINSTELLING AUDIOBESCHRIJVING(ALLEEN IN DIGITALE MODUS) Deze functie is voor slechtzienden, en geeft uitleg via audio waarin de huidige situatie in een tv programma beschreven wordt, naast de basis audio. Wanneer u Audio Description On (Aan) selecteert, zijn de basis-audio en Audio Description alleen beschikbaar bij die programma’s die het fenomeen Audio Description bevatten. Indien de hoofd audio AAC of Dolby Digital Plus Audio betreft, wordt de audiobeschrijving niet ondersteund.

GELUID

Verpl.

GELUID

OK

Verpl.

D

• SRS TruSurround HD : Uit

• SRS TruSurround HD : Uit

• Hoge tonen 50

• Hoge tonen 50

• Lage tonen 50

• Lage tonen 50

• Resetten

• Resetten

Digitaal audio uit

: PCM

Digitaal audio uit

: PCM

TV Speaker

: Aan

TV Speaker

: Aan

Audiobeschrijving

: Aan

Audiobeschrijving

: Aan

• Volume 50

1MENU

OK

D

• Volume 50

Uit Aan Aan

G E L U I D selecteren.

2 OK

A u d i o b e s c h r i j v i n g selecteren.

OK

Selecteer A a n of U i t.

3

Indien A u d i o b e s c h r i j v i n g ingeschakeld is,

4 OK

selecteer het gewenste volume.

• Druk op de knop MENU of EXIT om het menuvenster te sluiten. • Druk op knop RETURN om naar het vorige menuscherm te gaan.

72


GELUID- EN TAALINSTELLING I/II Stereo/Dual-ontvangst (alleen in analoge modus) Wanneer u een programma selecteert, wordt de geluidsinformatie van dat station samen met het programmanummer en de stationsnaam weergegeven.

I/II

Hiermee stelt u het uitgangsvermogen van het geluid in.

Uitzending

Weergave op het scherm

Mono

MONO

Stereo

STEREO

Dual

DUAL I, DUAL II, DUAL I+II

A

Monogeluid kiezen Als het stereosignaal bij stereoweergave te zwak is, kunt u naar mono overschakelen. Bij monoweergave neemt de geluidskwaliteit toe.

A

Taal kiezen voor uitzending in twee talen Als een programma in twee talen kan worden ontvangen (tweetalig programma) kunt u overschakelen naar DUAL I, DUAL II of DUAL I+II. DUAL I DUAL II DUAL I+II

zendt de hoofduitzendtaal naar de luidsprekers. zendt de secundaire uitzendtaal naar de luidsprekers. zendt een afzonderlijke taal naar elke luidspreker.

73


GELUID- EN TAALINSTELLING NICAM-ontvangst (alleen in analoge modus) Als uw toestel is uitgerust met een NICAM-ontvanger, kan het kwal-itatief hoogstaande digitale NICAM-geluid (Near Instantaneous Companding Audio Multiplex) worden ontvangen. Door herhaaldelijk op de toets I/II te drukken, kan u de geluidsuit-voer instellen overeenkomstig het type uitzending, zoals hieronder beschreven.

1

Bij ontvangst van N I C A M - M O N O kan u N I C A M M O N O of F M M O N O selecteren.

2

Bij ontvangst van N I C A M- S T E R E O kan u N I C A M S T E R E O of F M M O N O selecteren. Schakel over op F M -M O N O als het stere-osignaal zwak is.

3

Bij ontvangst van N I C A M in twee talen kan u N I C A M D U A L I, N I C A M D U A L I I of N I C A M D U A L I + I I of F M -M O N O selecteren.

Geluidsweergaveselectie luidsprekers In de AV-, Component-, RGB-, HDMI- en DVI-modus kunt u het uitgestuurde geluid voor de linker en rechter luidsprekers selecteren.

Druk herhaaldelijk op de toets I / I I om de geluidsuitvoer te selecteren. L + R : Het audiosignaal van de audio-ingang L wordt naar de linkse luidspreker gezonden en het audiosignaal van

de audio-ingang R wordt naar de rechtse luidspreker gezonden. L + L : Het audiosignaal van de audio-ingang L wordt naar de linkse en de rechtse luidspreker gezonden. R + R : Het audiosignaal van de R-audio-ingang wordt naar de linker en rechter luidsprekers gestuurd.

74


TIJDSINSTELLING KLOK INSTELLEN De klok wordt automatisch ingesteld bij het ontvangen van een digital signaal. (U kunt de klok alleen manueel instellen indien de set geen DTV signaal ontvangt.) U moet de tijd correct instellen alvorens de aan/uit-tijdfunctie te gebruiken. Wanneer u een plaats in een tijdzone selecteert, wordt de tv-tijd ingesteld op basis van het tijdsverschil tussen de betreffende zone en de GMT-gegevens (Greenwich Mean Time) die worden ontvangen via het uitzendsignaal wanneer de tijd automatisch wordt ingesteld door een digitaal signaal. Zodra de klok ingesteld is in DTV modus, kunt u de tijd wijzigen, maar indien de standsnaam in de tijdzone gewijzigd wordt naar offset, kunt u de tijd met 1 uur veranderen.

TIJD

Verpl.

TIJD

OK

Klok Klok

Klok Klok

Verpl.

OK

Datum

01 Jan.

Tijd uit

: Uit

Tijd uit

: Uit Maand

Tijd aan

: Uit

Tijd aan

: Uit Jaar

2008

Sleep timer

: Uit

Sleep timer

: Uit Uur

00

Automatisch Uit : Aan Minuut

Automatisch Uit : Aan

00

Tijdzone

Londen GMT Sluiten

1MENU

T I J D selecteren.

2 OK

K l o k selecteren.

3 OK

4

De opties voor jaar, datum en/of tijd selecteren.

De opties voor jaar, datum en/of tijd instellen.

â&#x20AC;˘ Druk op de knop MENU of EXIT om het menuvenster te sluiten. â&#x20AC;˘ Druk op knop RETURN om naar het vorige menuscherm te gaan.

75


TIJDSINSTELLING TIMER AUTOMATISCH AAN/UIT De Uit tijd schakelt de set automatisch uit op standbye op de vooraf ingestelde tijd. Twee uren nadat de set ingeschakeld is door de aan tijd functie, zal automatisch terug geschakeld worden naar de standbye modus tenzij een knop ingedrukt is. De Uit tijd functie overschrijft de Aan tijd functie indien beide op dezelfde tijd ingesteld zijn. De set dient in de standbye modus te staan indien u de Aan tijd wilt gebruiken.

TIJD

Verpl.

TIJD

OK

Klok

Verpl.

OK

Klok

01/Jan. 2008 16:09

Tijd uit

: Uit

Tijd uit

: Uit

Herhalen

Tijd aan

: Uit

Tijd aan

: Uit

Uur

00

Sleep timer

: Uit

Sleep timer

: Uit

Minuut

00

Automatisch Uit : Aan

Automatisch Uit : Aan

F

Uit

Mode

DTV

Programma

800

Volume

30

G

Sluiten

1MENU

T i j d a a n te annuleren, On • Om de T i j d u i t/T

T I J D selecteren.

(Ingeschakeld) of Off (Uitgeschakeld). • Alleen bij functie Tijd aan

2 OK

T i j d u i t of T i j d a a n selecteren.

1 OK

3 OK

4 5 6

2

H e r h a l e n selecteren.

U i t, E e n m a a l, D a g e l i j k s, M a a ~ V r i j, M a a ~ Z a t, Z a t ~ Z o n of Z o n selecteren.

T V, D T V , R a d i o , A V 1 , A V 2 , A V 3 , Component, RGB, HDMI 1, H D M I 2 o f D V I selecteren.

3 Het programma instellen.

4 De tijd instellen.

M o d e selecteren.

Geluidsniveau bij inschakeling instellen.

De minuten instellen.

• Druk op de knop MENU of EXIT om het menuvenster te sluiten. • Druk op knop RETURN om naar het vorige menuscherm te gaan.

76


TIJDSINSTELLING AUTOMATISCH UITZETTEN INSTELLEN Indien de set ingeschakeld wordt, en er geen invoersignaal is, zal automatisch na 15 minuten uitgeschakeld worden.

TIJD

Verpl.

OK

Klok

Verpl.

OK

Klok

Tijd uit

: Uit

Tijd uit

: Uit

Tijd aan

: Uit

Tijd aan

: Uit

Sleep timer

: Uit

Sleep timer

Automatisch Uit : Aan

1MENU

TIJD

: Uit Automatisch Uit : Aan Uit Aan

T I J D selecteren.

2 OK

A u t o m a t i s c h U i t selecteren.

OK

Selecteer A a n of U i t.

3

• Druk op de knop MENU of EXIT om het menuvenster te sluiten. • Druk op knop RETURN om naar het vorige menuscherm te gaan.

77


TIJDSINSTELLING SLAAPSTAND INSTELLEN U hoeft er niet aan te denken om de set uit te schakelen voordat u gaat slapen. De slaaptimer schakelt de set automatisch uit nadat de geprogrammeerde tijd verstreken is.

1MENU

T I J D selecteren.

2 OK

S l e e p t i m e r selecteren.

3 OK

U i t, 1 0, 2 0, 3 0, 6 0, 9 0, 1 2 0, 1 8 0 of 2 4 0 M i n u u t selecteren.

4 OK

Bevestigen.

• Indien u de set uitschakelt, wordt de geprogrammeerde slaaptijd geannuleerd. • U kunt de automatische tijdschakelaar ook in het “Q,menu”. instellen.

• Wanneer u DPM (Slaapmodus) invoert, wordt de ingestelde slaaptijd geannuleerd.

78


OPTIESINSTELLING TAAL/LAND VOOR SCHERMMENU SELECTEREN Installatie handleidingmenu verschijnt op het TV scherm na de eerste keer inschakelen.

1 OK

De gewenste taal selecteren.

OK

Het gewenste land selecteren.

2

* Als u de instelling voor Taal/Land wilt wijzigen

1MENU

O P T I E selecteren.

2 OK

M e n u t a a l of L a n d selecteren.

OK

De gewenste taal of het gewenste land selecteren.

3 4 OK

Opslaan.

â&#x20AC;˘ Druk op de knop MENU of EXIT om het menuvenster te sluiten. â&#x20AC;˘ Druk op knop RETURN om naar het vorige menuscherm te gaan.

! OPMERKINGEN Indien u het instellen van de Installatie Handleiding niet voltooid door te drukken op EXIT, of indien er een time-out optreedt op het OSD (On Screen Display), zal het installatiemenu continu verschijnen zodra de set ingeschakeld wordt totdat het instellen voltooid is. G Als u het verkeerde lokale land selecteert, kan de teletekst niet correct op het scherm getoond worden en kunnen er problemen optreden tijdens teletekstgebruik. G CI(Common Interface) functie kan niet worden toegepast gebaseerd op omstandigheden van het land van uitzending. G DTV modus bedieningsknoppen kunnen niet werken, afhankelijk van de uitzendingen in het betreffende land. G In landen waar de wetgeving rondom digitale uitzendingen nog niet vast ligt, kunnen sommige DTV functie niet werken afhankelijk van de omstandigheden van digitale uitzendingen. G

79


OPTIESINSTELLING TAAL SELECTEREN (ALLEEN IN DIGITALE MODUS) Met de audiofunctie kunt u uw voorkeurstaal voor audio selecteren. Indien er geen audio gegevens van de geselecteerde taal worden uitgezonden, wordt de standaard taalaudio afgespeeld. Gebruik de functie Subtitle (Ondertiteling) wanneer de ondertiteling in twee of meer talen wordt uitgezonden. Indien er geen ondertitelgegevens van de geselecteerde taal worden uitgezonden, wordt de standaard ondertiteling afgespeeld. Als de talen die u als eerste keus hebt aangegeven voor gesproken woord en ondertitels niet worden ondersteund, kunt u een taal van de tweede categorie kiezen.

1MENU

1MENU

O P T I E selecteren.

2

2

T a a l v o o r a u d i o of T a a l v o o r o n d e r t i t e l i n g selecteren.

OK

3

S l e c h t h o r e n d( selecteren.

OK

3

De gewenste taal selecteren.

OK

O P T I E selecteren.

)

Selecteer A a n of U i t.

OK

4 OK

Opslaan.

• Druk op knop RETURN om naar het vorige menuscherm te gaan. < Audio Taal Selectie> G U kunt de gewenste taal kiezen als twee of meer gesproken talen worden uitgezonden. G Indien Dolby Digital of Dolby Digital Plus ontvangen wordt, kunt u L+R, L+L of R+R niet selecteren.

1Q. MENU 2 OK

Audio Taal OSD Informatie Weergav N.A

G E L U I D selecteren.

Een gesproken taal selecteren.

Status Niet beschikbaar MPEG Audio Dolby Digital Audio Audio voor “Slechtzienden” Audio voor “Slechthorenden” Dolby Digital Plus Audio AAC Audio

3

< Ondertiteling Taal Selectie> G Indien er twee of meer ondertiteling talen worden uitgezonden, kunt u de ondertiteling taal selecteren met behulp van de SUBTITLE knop op de afstandsbediening. G Druk op de D E knop om een ondertiteling taal te selecteren.

L+R, L+L of R+R selecteren. Ondertiteling Taal OSD Informatie Weergav N.A

Status Niet beschikbaar Teletekst Ondertiteling Ondertiteling voor “Slechthorenden”

- De audio/ondertiteling kan in eenvoudiger formaat getoond worden met 1 tot 3 tekens, waarin bij de uitzending wordt voorzien door de provider. - Indien u extra Audio (Audio voor “Slechtzienden/Slechthorenden”) selecteert, kan een gedeelte van de Hoofdaudio wegvallen.

80


OPTIESINSTELLING DATA SERVICE (Dit menu is alleen geschikt in Ierland.) Deze functie stelt gebruikers in staat te kiezen tussen MHEG(digital teletext) en Teletext als ze beide op hetzelfde moment bestaan. Als er slechts één van hen bestaat, is MHEG of Teletext geschikt, welke optie u ook hebt gekozen.

OPTIE

Verpl.

OK

OPTIE

Verpl.

OK

Menutaal

: Nederlands

Menutaal

: Nederlands

Taal voor audio

: Engels

Taal voor audio

: Engels

Taal voor ondertiteling : Engels

Taal voor ondertiteling : Engels

Slechthorend( Data Service Service Data

: Uit MHEG :: MHEG

Slechthorend( Data Service Service Data

: Uk

Land

Land

)

Ingangslabel

: Uit MHEG MHEG MHEG :: MHEG Teletext : Uk

Ingangslabel

Sleutel vergendel : Uit E

1MENU

)

Sleutel vergendel : Uit E

OPTIE selecteren.

2 OK

Data Service selecteren.

OK

M H E G of T e l e t e x t.

3 4 OK

Opslaan.

• Druk op de knop MENU of EXIT om het menuvenster te sluiten. • Druk op knop RETURN om naar het vorige menuscherm te gaan.

81


OPTIESINSTELLING INPUT LABEL (INGANGSLABEL) Selecteert een label voor elke inputbron.

OPTIE

Verpl.

OPTIE

OK

Verpl.

OK

Menutaal

: Nederlands

Menutaal

: Nederlands

Taal voor audio

: Engels

Taal voor audio

AV1 : Engels

Taal voor ondertiteling : Engels

AV2 Taal voor ondertiteling : Engels

Slechthorend(

: Uit

Slechthorend(

Data Service

: MHEG

Data Service

: MHEG

Land Ingangslabel

: Uk

Land Ingangslabel

: Uk HDMI 1

)

)

: Uit

AV3 Component RGB HDMI 2

Sleutel vergendel : Uit DVI

Sleutel vergendel : Uit E

E

Sluiten

1MENU

OPTIE selecteren.

2 OK

Ingangslabel selecteren.

3 OK

De bron selecteren.

4 Het label selecteren.

• Druk op de knop MENU of EXIT om het menuvenster te sluiten. • Druk op knop RETURN om naar het vorige menuscherm te gaan.

82


OPTIESINSTELLING SLEUTEL VERGENDEL De set kan tevens zo geconfigureerd worden dat de afstandsbediening noodzakelijk is voor de bediening. Deze functie kan gebruikt worden om ongeoorloofd kijken te voorkomen.

OPTIE

Verpl.

OK

OK

: Nederlands

Menutaal

: Nederlands

: Engels

Taal voor audio

: Engels

Taal voor ondertiteling : Engels

Taal voor ondertiteling : Engels

Slechthorend(

: Uit

Slechthorend(

Data Service

: MHEG

Data Service

: MHEG

Land

: Uk

Land

: Uk

)

O P T I E selecteren. Sleutel vergendel selecteren.

3 OK

Selecteer A a n of U i t.

4 OK

OK

Taal voor audio

E

2

Verpl.

Menutaal

Ingangslabel Sleutel vergendel : Uit

1MENU

OPTIE

Opslaan.

)

: Uit

Ingangslabel Sleutel vergendel : Uit E

Uit Uit Aan

• Instellen ID : Uit Indien de toetsvergrendeling aanstaat, indien de tv uitgeschakeld is, drukt u op INVOER, P D or E knop op de tv of POWER knoppen op de afstandsbediening om de set in te schakelen. Instellen ID : Aan A a n’op het toestel is ingesteld Als S l e u t e l V e r g e n d e l ‘A op A a n, kunt u het toestel uitschakelen met de knop INPUT, P D of E op de tv of met POWER, INPUT, P + , of de cijfertoetsen op de afstandsbediening. A a n’ is ingeschakeld, ver• Als het S l e u t e l V e r g e n d e l ‘A schijnt ‘ X S l e u t e l v e r g e n d e l a a n ’ op het scherm als er tijdens het tv-kijken op een willekeurige knop op het voorpaneel wordt gedrukt.(behalve voor r / I toets)

• Druk op de knop MENU of EXIT om het menuvenster te sluiten. • Druk op knop RETURN om naar het vorige menuscherm te gaan.

83


OPTIESINSTELLING POWER INDICATOR (Stroom aan/uit-indicatie) Selecteer de aan- of uitstand van de stroom aan/uit-indicatie. Power Indicator (Stroom aan/uit-indicatie) ingeschakeld (Aan) - Normale modus: Blauwe led licht op. - Uit-modus: Led is uitgeschakeld. - DPM-modus: Donkergeel led-lampje knippert Power indocator (Stroom aan/uit-indicatie) is uitgeschakeld. - Normale modus: Blauw led-lampje is uitgeschakeld. - Uit-modus: Led is uitgeschakeld. - DPM-modus: Donkergeel led-lampje knippert OPTIE Land

Verpl. D

OPTIE

OK

: Uk

Land

Ingangslabel

OK

: Uk

Ingangslabel

Sleutel vergendel : Uit

Sleutel vergendel : Uit

Instellen ID

Instellen ID

: Uit

Power Indicator Stroom indicator

: Uit Power verlichting

Power Indicator Stroom indicator

DDC CI

: Aan

DDC CI

: Aan

Modusinstelling

: Thuisgebruik

Modusinstelling

: Thuisgebruik

Fabrieksinstelling

1MENU

Verpl. D

F

Aan

G

Sluiten

Fabrieksinstelling

Selecteer O P T I O N ( O p t i e ) .

2 OK

P o w e r I n d i c a t o r ( S t r o o m a a n / u i t - i n d i c a t i e ) selecteren.

OK

Selecteer O n ( A a n ) o f O f f ( U i t ) .

3

• Press the MENU or EXIT button to close the menu window. • Press the RETURN button to move to the previous menu screen.

84


OPTIESINSTELLING DDC CI(Alleen in RGB, DVI modus) DDC/CI (Display Data Channel Command Interface) is een communicatieprotocol voor communicatie tussen PC en set. DDC/CI maakt het mogelijk om gedetailleerde functies op een PC aan te passen en in te stellen, in plaats van de set OSD. Set kan aangepast worden met behulp van de PC door het aansluiten van communicatie tussen PC en set indien DDC/CI ingeschakeld is, en de set Niet kan worden aangepast met behulp van de PC omdat de communicatie tussen PC en set losgekoppeld is indien DDC/CI uitgeschakeld is.

OPTIE Land

Verpl. D

OK

: Uk

Ingangslabel

Land

Verpl. D

OK

: Uk

Ingangslabel

Sleutel vergendel : Uit

Sleutel vergendel : Uit

Instellen ID

Instellen ID

: Uit

Stroom indicator

: Uit

Stroom indicator

DDC CI

: Aan

DDC CI

Modusinstelling

: Thuisgebruik

Modusinstelling

Fabrieksinstelling

1MENU

OPTIE

: Aan

Uit : Thuisgebruik Aan Aan

Fabrieksinstelling

O P T I E selecteren.

2 OK

Selecteer D D C C I.

OK

Selecteer A a n of U i t.

3

â&#x20AC;˘ Druk op de knop MENU of EXIT om het menuvenster te sluiten. â&#x20AC;˘ Druk op knop RETURN om naar het vorige menuscherm te gaan.

85


OPTIESINSTELLING MODUSINSTELLING We raden aan om de instellen op de tv in te stellen op “Thuisgebruik” voor de beste beeldkwaliteit in uw huisomgeving. “Winkeldemo” modus is een optimale instelling voor weergave in winkels.

OPTIE

Verpl. D

Land

OK

Modusinstelling

: Uk

Ingangslabel

Owgeving wordt geselecteerd. Kies de instellingsmods.

Sleutel vergendel : Uit Instellen ID

: Uit

Winkeldemo

Stroom indicator DDC CI

: Aan

Modusinstelling Modusinstelling

: Thuisgebruik Thuisgebruik

Thuisgebruik

Selecteer [Thuisgebruik] als u deze tv thuis wilt gebruiken. Selecteer [Winkeldemo] als u deze tv in een winkel wilt gebruiken.

Fabrieksinstelling

1MENU

O P T I E selecteren.

2 OK

M o d u s i n s t e l l i n g selecteren.

3 OK

W i n k e l d e m o of T h u i s g e b r u i k .

• Druk op de knop MENU of EXIT om het menuvenster te sluiten. • Druk op knop RETURN om naar het vorige menuscherm te gaan.

86


OPTIESINSTELLING INITIALISEREN (DE OORSPRONKELIJKE FABRIEKSINSTELLINGEN HERSTELLEN) Deze functie werkt in de huidige modus. De gewijzigde waarde initialiseren. Indien het menu Vergrendel Systeem ingeschakeld is, verschijnt het bericht om het wachtwoord in te voeren.

OPTIE

Verpl. D

Land

OPTIE

OK

: Uk

Land

Ingangslabel

Verpl. D

OK

: Uk

Ingangslabel

Sleutel vergendel : Uit

Sleutel vergendel : Uit

Instellen ID

Instellen ID

: Uit

Stroom indicator

: Uit

Stroom indicator

DDC CI

: Aan

DDC CI

Modusinstelling

: Thuisgebruik

Modusinstelling

: Aan

Alle gebruikersinstellingen en : Thuisgebruik Kanaalinstellingen worden opnieuw ingesteld. Wilt u doorgaan? Fabrieksinstelling

Fabrieksinstelling

Ja

1MENU

Nee

O P T I E selecteren.

2 OK

F a b r i e k s i n s t e l l i n g selecteren.

3 OK

• Druk op de knop MENU of EXIT om het menuvenster te sluiten. • Druk op knop RETURN om naar het vorige menuscherm te gaan.

87


OUDERLIJK TOEZICHT/KIJKWIJZERINFORMATIE WACHTWOORD EN BLOKKERINGSSYSTEEM INSTELLEN Druk op de afstandsbediening viermaal op 0 als u eerst het wachtwoord invoert.

U kunt de functies Block Programme, Parental Guidance en Input Block opnieuw activeren.

VERGRENDELEN

Verpl.

VERGRENDELEN

OK

Systeem vergrend. : Uit Wachtwoord inst.

Systeem vergrend. : Uit Uit Uit Aan Wachtwoord inst.

Programma geblokkeerd

Programma geblokkeerd

Oudercontrole

Oudercontrole

: Uit

Invoer blokkeren

1MENU

Verpl.

OK

: Uit

Invoer blokkeren

• Druk op de afstandsbediening viermaal op 7 als

V E R G R E N D E L E N selecteren.

u uw wachtwoord bent vergeten. • Als u On (Aan) selecteert, zijn de functies Block

2 S y s t e e m v e r g r e n d . selecteren.

OK

Programme, Parental Guidance en Input Block ingeschakeld.

3 Selecteer A a n of U i t.

OK

4 OK

5

OK

1

2

3

4

5

6

7

8

9

0

Het wachtwoord instellen.

Een wachtwoord van vier cijfers invoeren. Zorg ervoor dat u dit nummer onthoudt! Voer het wachtwoord ter bevestiging nog een keer in.

• Druk op de knop MENU of EXIT om het menuvenster te sluiten. • Druk op knop RETURN om naar het vorige menuscherm te gaan.

88


OUDERLIJK TOEZICHT/KIJKWIJZERINFORMATIE PROGRAMMA’S BLOKKEREN Deze functie is beschikbaar indien het vergrendelsysteem ingeschakeld is. Deze functie is beschikbaar in Vergrendel Systeem “Aan”. Voer een wachtwoord in om een geblokkeerd programma te bekijken.

1

VERGRENDELEN

Verpl.

YLE TV1

OK

Systeem vergrend. : Uit

Radio 2 YLE TV2

4 TV4 Stockholm

5 YLE FST

6 CNN

Wachtwoord inst.

TV

8 YLE24

9 YLE Teema

Programma geblokkeerd Oudercontrole

DTV 1 YLE TV1

24 TV4 Fakta

14 TV4 Film 50 TV400

: Uit

Invoer blokkeren

PR. Wijzigen

Navigatie

P

Pagina wijzigen

RETURN Vorige

Blokkeren/Deblokkeren

1MENU

V E R G R E N D E L E N selecteren.

2 P r o g r a m m a g e b l o k k e e r d selecteren.

OK

3 OK

P r o g r a m m a g e b l o k k e e r d openen.

4 GROEN

Een programma selecteren dat u wilt blokkeren.

• Druk op de knop MENU of EXIT om het menuvenster te sluiten. • Druk op knop RETURN om naar het vorige menuscherm te gaan.

89


OUDERLIJK TOEZICHT/KIJKWIJZERINFORMATIE PARENTAL CONTROL (OUDERLIJK TOEZICHT) (ALLEEN IN DIGITALE MODUS) Deze functie werkt op basis van de gegevens die de omroep verzendt. Als het signaal dus verkeerde gegevens bevat, werkt deze functie niet. Voor toegang tot dit menu is een wachtwoord vereist. Deze set is geprogrammeerd om te onthouden welke optie als laatste ingesteld was, zelfs als u de set uitschakelt. Deze functie voorkomt dat kinderen sommige tv-programma voor volwassen kunnen zien, afhankelijk van het blokkeringniveau dat u vooraf hebt ingesteld. Voer een wachtwoord in om een beoordeeld programma te bekijken.

VERGRENDELEN

Verpl.

VERGRENDELEN

OK

Systeem vergrend. : Uit

Systeem vergrend. : Uit

Wachtwoord inst.

Wachtwoord inst.

Programma geblokkeerd

Programma geblokkeerd

Oudercontrole

Oudercontrole

: Uit

Invoer blokkeren

1MENU

Verpl.

Invoer blokkeren

: Uit F

OK

Uit

G

Sluiten

V E R G R E N D E L E N selecteren.

2 OK

O u d e r c o n t r o l e selecteren.

OK

Breng de gewenste instellingen aan.

3 4 OK

Opslaan.

• Druk op de knop MENU of EXIT om het menuvenster te sluiten. • Druk op knop RETURN om naar het vorige menuscherm te gaan.

90


OUDERLIJK TOEZICHT/KIJKWIJZERINFORMATIE INVOER BLOKKEREN Stelt u in staat om een invoer te blokkeren.

VERGRENDELEN

Verpl.

VERGRENDELEN

OK

Verpl.

Systeem vergrend. : Uit

Systeem vergrend. : Uit

Wachtwoord inst.

Wachtwoord inst.

Programma geblokkeerd

Programma geblokkeerd

Oudercontrole

Oudercontrole

: Uit

Invoer blokkeren

Invoer blokkeren

: Uit

OK

AV1

F

Uit

AV2

Uit

AV3

Uit

Component

Uit

RGB

Uit

HDMI1

Uit

HDMI2

Uit

DVI

Uit

G

Sluiten

1MENU

V E R G R E N D E L E N selecteren.

2 OK

I n v o e r b l o k k e r e n selecteren.

OK

Selecteer de bron.

OK

Selecteer A a n of U i t.

3 4

• Druk op de knop MENU of EXIT om het menuvenster te sluiten. • Druk op knop RETURN om naar het vorige menuscherm te gaan.

91


HET USB TOESTEL GEBRUIKEN Bij het aansluiten van het USB toestel Dit keuzemenu wordt automatisch geopend zodra u een USB toestel aansluit. Indien het keuzemenu niet geopend wordt, kunt u Muzieklijst of Fotolijst selecteren in het USB menu Het “KEUZEMENU” zal niet getoond worden indien het OSD inclusief menu, EPG of Schemalijst geactiveerd is. In een USB toestel kunt u geen nieuwe map toevoegen of bestaande mappen verwijderen.

1 Verbind het USB toestel

met de USB in de houder aan de achterkant van de tv.

• Deze tv ondersteunt JPEG en MP3. USB IN

Usbgeheuge nstick

Een usb-apparaat ontkoppelen Selecteer het menu USB Eiect voordat u het usbapparaat ontkoppelt.

1Q. MENU

2

F O T O L I J S T of M U Z I E K L I J S T .

Eject selecteren.

2 OK

3

FOTOLIJST

MUZIEKLIJST

OK

Precautions when using the USB device Alleen een USB opslagtoestel is herkenbaar. Indien het USB opslagtoestel aangesloten wordt via een USB hub, is het toestel niet herkenbaar. Sommige USB toestellen hebben een interne hub en worden misschien niet herkend. G Een USB opslagtoestel dat gebruik maakt van een automatisch herkenningsprogramma wordt misschien niet herkend. G Een USB opslagtoestel dat gebruik maakt van zijn eigen driver wordt misschien niet herkend. G De herkenningssnelheid van een USB opslagtoestel kan verschillen per toestel. G Schakel de TV niet uit, of trek het USB toestel niet uit indien het aangesloten USB opslagtoestel actief is. Indien een toestel plotseling verwijderd of uitgetrokken wordt, kunnen de opgeslagen bestanden of het USB opslagtoestel beschadigd raken. G Koppel het USB opslagtoestel dat aangesloten is op de PC niet los. Het toestel kan ervoor zorgen dat het product niet goed werkt, of niet wordt afgespeeld. Gebruik alleen een USB opslagtoestel met normale muziek- of afbeeldingbestanden. G Gebruik alleen een USB opslagtoestel dat was geformatteerd as een FAT16, FAT32, NTFS bestandensysteem dat werd geleverd met het Windows besturingssyteem. In het geval dat een opslagtoestel geformatteerd werd als een ander programma dat niet ondersteund wordt door Windows, kan het gebeuren dat het niet herkend wordt. Gegevens in een USB opslagtoestel kunnen in het NTFS bestandensysteem niet verwijderd worden. G Sluit de stroomvoorziening aan indien een USB opslagtoestel een externe stroomvoorziening nodig heeft. Het toestel wordt anders niet herkend. G Voor sommige opslagtoestellen is extern vermogen nodig, steek het USB toestel in de monitor nadat u het externe vermogen aangesloten heeft. Indien dit niet het geval is, dan werkt het product misschien niet of wordt er niets afgespeeld. G Sluit een USB opslagtoestel aan met de kabel die door de USB fabrikant geleverd is. Indien aangesloten met kabel die niet wordt aangeboden door USB fabrikant, of een te lange kabel, wordt het toestel niet herkend. G Sommige USB opslagtoestellen worden niet ondersteund, of werken niet goed. G Er worden tot 999 bestanden en mappen ondersteund. Meer bestanden en mappen worden niet herkend. G Gegevens in een USB opslagtoestel kunnen niet gecentreerd worden. Er kunnen tot 128 Engelse tekens herkend worden als bestandsnaam. G Maak back-ups van belangrijke bestanden omdat gegevens op een USB toestel beschadigd kunnen worden. Gegevensbeheer is de verantwoordelijkheid van de klant, en derhalve is de fabrikant niet verantwoordelijk voor gegevensbeschadigingen op het product. G G

92


HET USB TOESTEL GEBRUIKEN FOTOLIJST Het Scherm van uw set kan verschillen. Beelden zijn een voorbeeld om te helpen bij TV gebruik.

FOTO(*.JPEG) ondersteund bestand Basis: 15360 x 8640 Progressief formaat: 1024 x 768 • u kunt alleen JPEG bestanden afspelen. • Alleen basislijn scan wordt ondersteund bij JPEG. (uitsluitend SOF0, SOF1). • Niet-ondersteunde bestanden worden in de vorm van een bitmap weergegeven.

Schermonderdelen 1MENU

2 U S B selecteren.

OK

F o t o l i j s t selecteren.

OK

2

1 2

Gaat naar bovenste niveau bestand Huidige pagina/Totaal aantal pagina’s

4

Beschikbaar usb-geheugen. Overeenkomende knoppen op de afstandsbediening

5

* MARK en FAV hebben in USB modus dezelfde functie (FAV toets werkt zoals MARK toets).

Pagina 2/3

Schijf 1

Totaal aantal gemarkeerde foto’s.

1366x768, 125KB

1

Map omhoog Navigatie

4

USB-apparaat

Fotolijst

3

3

Optie

Niets gemarkeerd

Vrije ruimte 150MB

Map omhoog

KY103

KY101

KY104

KY102

KY105

JMJ001

JMJ005

JMJ002

JMJ006

JMJ003

JMJ007

JMJ004

JMJ008

P

Pagina wijzigen

MARK

Markeren

RETURN

Exit

5

• Druk op knop RETURN om naar het vorige menuscherm te gaan.

93


HET USB TOESTEL GEBRUIKEN Fotoselectie en PopUp menu

USB-apparaat

Fotolijst

Pagina 2/3

Schijf 1

1366x768,

125KB

Niets gemarkeerd

Vrije ruimte 150MB

Map omhoog

KR103

KR101

KR104

KR102

KR105

JMJ001

JMJ005

JMJ002

JMJ006

JMJ003

JMJ007

JMJ004

Map omhoog Navigatie

Optie

P

JMJ008

Pagina wijzigen

MARK

Pagina 2/3

Schijf 1

Niets gemarkeerd

Exit

Vrije ruimte 150MB

Map omhoog

KR103

KR101 KR102 JMJ001 JMJ002 1366x768, 125KB

JMJ003

KR104 1366x768, 125KB

KR105

View

JMJ005

Mark All

JMJ006

Delete

JMJ007

Close

JMJ004

Map omhoog

1

RETURN

USB-apparaat

Fotolijst

Navigatie

Markeren

Optie

P

Pagina wijzigen

JMJ008 MARK

Markeren

RETURN

Exit

Bekijken : Toon het geselecteerde onderdeel. G Alles marker. : Markeer alle foto’s op het scherm. G Alles demarker. : Deselecteer alle gemarkeerde foto’s. G W i s s e n : de geselecteerde foto wissen. G S l u i t e n : het popup-menu sluiten. G

De doelmap of het doelstation selecteren. • Met de knop P

2 3 4

De gewenste foto’s selecteren.

OK

OK

Het popupmenu oproepen.

OK

Het gewenste popupmenu selecteren.

kunt u over de fotopagina navigeren. • Gebruik M A R K knop om een foto te markeren of demarkeren. Indien een of meer foto’s gemarkeerd zijn, kunt u individuele foto’s of een diavoorstelling van de gemarkeerde foto’s bekijken. Indien er geen foto’s gemarkeerd zijn, kunt u alle foto’s apart bekijken of alle foto’s in een map in een diavoorstelling bekijken.

• Druk op knop RETURN om naar het vorige menuscherm te gaan.

94


HET USB TOESTEL GEBRUIKEN

Het menu instellen in Volledig Scherm U kunt de instellingen wijzigen zodat foto’s opgeslagen op een USB toestel, op een volledig scherm getoond worden. Gedetailleerde activiteiten zijn beschikbaar bij volledig scherm. USB-apparaat

Fotolijst

Pagina 2/3

Schijf 1

1366x768, 125KB

Vrije ruimte 150MB

Map omhoog

KR103

KR101

KR104

KR102

KR105

JMJ001

JMJ005

JMJ002

JMJ006

JMJ003

JMJ007

JMJ004

Map omhoog Navigatie

Niets gemarkeerd

Optie

Fotolijst

P

JMJ008

Pagina wijzigen

MARK

Niets gemarkeerd Map omhoog

KR103 KR104 1366x768, 125KB

KR102 JMJ001 JMJ002 1366x768, 125KB

JMJ003

3

JMJ005

Alles markeren Wissen

Optie

P

Pagina wijzigen

JMJ006

1/17

JMJ007

Sluiten

Diavoorst.

OK

OK

BGM

Wissen

Optie

Verbergen

JMJ008 MARK

Markeren

RETURN

De aspectverhouding van een foto kan wijzigen indien de foto getoond wordt op volledig scherm. Druk op de knop RETURN om terug te gaan naar het vorige menuscherm.

Exit

De doelmap of het doelstation selecteren.

4 5

KR105

Bekijken

JMJ004

Map omhoog

2

Exit

Vrije ruimte 150MB

KR101

1

RETURN

USB-apparaat Pagina 2/3

Schijf 1

Navigatie

Markeren

• Met de knop P

kunt u over de fotopagi-

na navigeren.

De gewenste foto’s selecteren.

Het popupmenu oproepen.

Bekijken selecteren.

OK

De geselecteerde foto wordt op ware grootte weergegeven.

• Druk op knop RETURN om naar het vorige menuscherm te gaan.

95


HET USB TOESTEL GEBRUIKEN

6 OK

De opties Diasnelheid (Diapresentatie), B G M, (Draaien), W i s s e n, Optie of Verbergen selecteren. • Gebruik

knop om de vorige of volgende foto te selecteren. • Gebruik knop om het menu bij volledig scherm te selecteren en te bedienen.

1/17 Diavoorst.

BGM

Wissen

Optie

Verbergen

G

Diavoorstelling : Indien geen foto geselecteerd is worden alle foto’s in de huidige map getoond tijdens de diavoorstelling. Indien geselecteerd worden de geselecteerde foto’s getoond in de diavoorstelling. ■ Stel het tijdinterval van de diavoorstelling in bij O P T I E.

G

B G M : Naar muziek luisteren tijdens het bekijken van foto’s op volledig scherm. ■ Stel het BGM toestel en album in bij O P T I E.

G ■

(Roteren): Roteer foto’s. Hiermee draait u de foto een kwartslag naar rechts.

G

W i s s e n : Foto’s wissen.

G

Optie : Stelt waarden voor D i a v o o r s t e l l i n g S n e l h e i d en M u z i e k m a p in. ■ Gebruik knop en O K knop om waarden in te stellen. Ga dan naar OK en druk op O K om de instellingen op te slaan. ■ U kunt de Muziekmap niet wijzigen als BGM afgespeeld wordt.

G

Toets F G om de tijdsinterval tussen dia's te bepalen. Diasnelheid

Snel

Muziekmap

Muziek

OK

Verbergen : Verberg het menu bij volledig scherm. ■ Om het menu weer bij volledig scherm te zien, drukt u op de O K knop.

• Druk op knop RETURN om naar het vorige menuscherm te gaan.

96

Annuleren


HET USB TOESTEL GEBRUIKEN MUZIEKLIJST Gekochte muziekbestanden (*.MP3) kunnen auteursrechterlijke beperkingen bevatten. Het afspelen van deze bestanden wordt misschien niet ondersteund door dit model. Muziekbestand op uw USB toestel kan met dit toestel afgespeeld worden. Het Scherm van uw set kan verschillen. Beelden zijn een voorbeeld om te helpen bij TV gebruik.

MUZIEK(*.MP3) ondersteund bestand Bit rate 32 ~ 320kbps * Bemonsteringsfrequentie MPEG1 laag 3: 32 kHz, 44.1 kHz, 48 kHz.

Schermonderdelen 1 MENU

U S B selecteren.

2 OK

M u z i e k l i j s t selecteren.

OK

2

1 2 3

4 5

Gaat naar bovenste niveau bestand Huidige pagina/Totaal aantal paginaâ&#x20AC;&#x2122;s Totaal aantal gemarkeerde muziekbestanden

4

USB-apparaat

Muzieklijst

Pagina 2/3

Niets gemarkeerd

Muziek

Vrije ruimte 150MB

Titel

Duur

Map omhoog

Beschikbaar usb-geheugen. Overeenkomende knoppen op de afstandsbediening * MARK en FAV hebben in USB modus dezelfde functie (FAV toets werkt zoals MARK toets).

3

1:340, 120KB

1

Map omhoog Navigatie

Optie

P

Pagina wijzigen

MARK

Markeren

RETURN

Exit

5

â&#x20AC;˘ Druk op knop RETURN om naar het vorige menuscherm te gaan.

97


HET USB TOESTEL GEBRUIKEN

Muziekselectie en PopUp menu Zoals afgebeeld zijn er tot 6 muziektitels per pagina.

Muzieklijst

USB-apparaat Niets gemarkeerd

Pagina 2/3

Vrije ruimte 150MB Duur

Titel

Music Map omhoog

1:340, 120KB

A f s p e l e n (tijdens stop): Speel de geselecteerde muziek af. Zodra muziek klaar is met afspelen, zal de volgende geselecteerde afgespeeld worden. Indien er geen geselecteerde muziek is, zal de volgende in de huidige map afgespeeld worden. Als u naar een andere map gaat, drukt u op de O K knop, dan zal het momenteel afgespeelde muziek stoppen. G G e m a r k e e r d e a f s p e l e n : Speel de geselecteerde muziek af. Zodra muziek klaar is met afspelen, zal de volgende geselecteerde afgespeeld worden. G S t o p a f s p e l e n (tijdens afspelen): Stop de afgespeelde muziek. G A f s p l n m e t f o t o : Start het afspelen van de geselecteerde muziek en ga naar de Fotolijst. G A l l e s m a r k e r . : Markeer alle muziek in de map. G A l l e s d e m a r k e r . : Deselecteer alle gemarkeerde muziek. G W i s s e n : De geselecteerde muziek wissen. G S l u i t e n : het popup-menu sluiten. G

Map omhoog Navigatie

Optie

Muzieklijst

P

Pagina wijzigen

MARK

Markeren

RETURN

Exit

USB-apparaat Niets gemarkeerd

Pagina 2/3

Vrije ruimte 150MB Duur

Titel

Music Map omhoog

4395KB 1Kbps

Play Play with Photo Mark All

1:340, 120KB

Delete Close

Map omhoog Navigatie

1 2 3 4

Optie

P

Pagina wijzigen

MARK

Markeren

RETURN

Exit

De doelmap of het doelstation selecteren.

De gewenste muziek selecteren.

OK

OK

Het popupmenu oproepen.

OK

Het gewenste popupmenu selecteren.

• Met de knop P

kunt u door de muziekpagina navigeren. • Gebruik M A R K knop om muziek te markeren of demarkeren. Indien een of meer muziekbestanden gemarkeerd zijn, zullen de gemarkeerde muziekbestanden in volgorde afgespeeld worden. Bijvoorbeeld, als u alleen naar een muziekbestand herhaaldelijk wilt luisteren, markeert u alleen dat bestand en start u het afspelen. Indien er geen muziek gemarkeerd is, zal alle muziek in de map in volgorde afgespeeld worden.

• Druk op knop RETURN om naar het vorige menuscherm te gaan.

98


HET USB TOESTEL GEBRUIKEN ■

Als u niet op een knop drukt tijdens het afspelen, zal het afspeel informatievak (zoals hieronder afgebeeld) als schermbeveiliging “zweven”.

Schermbeveiliging? De schermbeveiliging is om pixelschade veroorzaakt door een vast beeld op het scherm gedurende langere tijd, te voorkomen.

! OPMERKINGEN Tijdens het afspelen van muziek wordt het pictogram achter de muziektitel weergegeven. G Een beschadigd of gecorrumpteerd muziekbestand wordt niet afgespeeld, en 00:00 wordt getoond. G Een muziekdownload van een betaalservice met auteursrechtbescherming wordt niet gestart, maar er wordt onjuiste informatie getoond in de afspeeltijd. G De schermbeveiliging wordt gestopt als u op de knoppen OK, A drukt. G De AFSPELEN ( G) , P a u z e ( I I ) , A, GG, FF knoppen op de afstandsbediening zijn eveneens in deze modus beschikbaar. G U kunt de GG knop gebruik om de volgende muziek te selecteren en de FF knop om de vorige muziek te selecteren. G

De afstandsbediening gebruiken

FF

/ GG

Tijdens het afspelen drukt u herhaaldelijk op de R E W( FF) toets voor het versnellen FF -> FFF -> FFFF -> FFFFF ->FFFFFF . Druk herhaaldelijk op de F F( GG) toets voor het versnellen GG-> GGG -> GGGG -> GGGGG -> GGGGGG. ■

Druk herhaaldelijk op deze toetsen om de snelheid voor snel vooruit/achteruit te vergroten.

II

Tijdens het afspelen drukt u op de P a u z e( I I) toets. Het stilstaande beeld wordt getoond.

A F S P E L E N ( G)

Met behulp van de of scherm bekeken worden.

toets tijdens het afspelen kan de positie op het

Druk op de A F S P E L E N ( G) toets om terug te keren naar normaal afspelen.

99


TELETEKST Deze functie is niet op alle modellen beschikbaar. Deze functie is niet in alle landen beschikbaar. Teletekst is een gratis service die door de meeste TV-zenders wordt uitgezonden en die tot op de minuut actuele informatie verschaft over nieuws, weer, televisieprogramma's, aandelenkoersen en nog veel meer. De teletekst-decoder van dit SET-toestel ondersteunt de systemen SIMPLE, TOP en FASTEXT. SIMPLE (standaardteletekst) bestaat uit een aantal pagina's die worden geselecteerd door rechtstreeks het overeenkomstige paginanummer in te voeren. TOP en FASTEXT zij n modernere systemen die een snelle en eenvoudige selectie van teletekstinformatie mogelijk maken.

IN-/UITSCHAKELEN Druk op de T E X T-toets om teletekst in te schakelen. De beginpagina of de laatst gekozen pagina verschijnt op het scherm. Twee paginanummers, de naam van de TV-zender, de datum en de tijd worden in de kopregel van het scherm weergegeven. Het eerste paginanummer geeft uw keuze aan, het tweede is het nummer van de huidige pagina. Druk op de T E X T of E X I T-toets om teletekst uit te schakelen. Het toestel keert terug naar de vorige modus.

SIMPLE-TEKST A

Pagina kiezen

1

Voer het gewenste paginanummer in als een getal van drie cijfers met behulp van de NUMMER-toetsen. Als u tijdens het kiezen een verkeerd cijfer indrukt, moet u eerst het getal van drie cijfers afmaken en vervolgens het juiste paginanummer kiezen. De P+ of â&#x20AC;&#x201C; knop kan gebruikt worden om de volgende of vorige pagina te bekijken.

2

TOP-TEKST De gebruiksaanwijzing toont vier velden - rood, groen, geel en blauw - onderaan op het scherm. Het gele veld duidt de volgende groep aan, het blauwe veld het volgende blok. A

1 2 3

4

A

Blok / groep / pagina kiezen Met de blauwe toets gaat u van het ene blok naar een ander. Met de gele toets gaat u naar de volgende groep, met een automatische overgang naar het volgende blok. Met de groene toets gaat u naar de volgende bestaande pagina, met een automatische overgang naar de volgende groep. U kan hiervoor ook de P R + -toets gebruiken. Met de rode toets keert u terug naar de vorige keuze. U kan hiervoor ook de P R - -toets gebruiken.

Rechtstreeks een pagina kiezen Net als in de teletekstmodus SIMPLE kan u in de TOP-modus een pagina selecteren door ze in te voeren als een getal van drie cijfers met behulp van de NUMMER-toetsen.

100


TELETEKST FASTEXT De teletekstpagina's zijn met een kleurcode aangegeven onderaan op het scherm en worden geselecteerd door de overeenkomstige kleurtoets in te drukken. A 1

2 3

4

Pagina kiezen Druk op de T . O P T-knop en selecteer vervolgen het i menu met de D E knop. De indexpagina wordt weergegeven. U kan de met een kleur aangeduide pagina's op de onderste regel selecteren met de overeenkomstige kleurtoetsen. Net als in de teletekstmodus SIMPLE kan u in de FASTEXT-modus een pagina selecteren door ze in te voeren als een getal van drie cijfers met behulp van de NUMMER-toetsen. Met de toetsen PR +, – kan u de vorige of de volgende pagina selecteren.

SPECIALE TELETEKSTFUNCTIES ■

Druk op de T . O P T-knop en gebruik vervolgens de D

E

knop om het Tekst optie-menu te selecteren.

i A Index

Selecteer elke indexpagina. Tekst optie A Tijd

Door dit menu te selecteren terwijl u naar een tv-uitzending kijkt, verschijnt de juiste tijd rechts bovenin het scherm. Druk nogmaals op deze toets om de tijdsaanduiding te doen verdwijnen. Druk in de teletekstmodus op deze toets om een subpaginanummer te selecteren. Het subpaginanummer wordt onderaan op het scherm getoond. Druk op de toet-sen F G of op de NUMMER-toetsen om de subpagina stil te zetten of te veranderen.

Index Tijd Hold Onthullen Update Sluiten

A Hold

Zet de automatische paginaverandering die plaatsvindt als een teletekstpagina uit 2 of meer subpagina's bestaat stil. Het aantal subpagina's en de huidige subpagina worden gewoonlijk onder de tijd weergegeven op het scherm. Wanneer u dit menu selecteert, verschijnt links bovenin het beeldscherm een stopsymbool en worden de teletekstpagina’s niet langer automatisch gewisseld.

? A Onthullen

Door dit menu te selecteren kunt u verborgen informatie oproepen zoals oplossingen van raadsels en puzzels.

A Update

Toont het TV-beeld op het scherm terwijl u wacht op de nieuwe teletekstpagina. De aanduiding verschijnt in de linker bovenhoek van het scherm. Wanneer de nieuwe pagina beschikbaar is, verandert de aanduiding in het paginanummer. Selecteer dit menu opnieuw om de bijgewerkte teletekstpagina weer te geven.

101


DIGITALE TELETEKST *Deze functie werkt alleen in Alleen voor Groot-BrittanniĂŤ en Ierland. Het toestel biedt u toegang tot digitale teletekst, dat volledig is verbeterd in diverse opzichten, zoals tekst en afbeeldingen. Deze digitale teletekst kan worden gebruikt door speciale services voor digitale teletekst en specifieke services die digitale teletekst uitzenden. U dient de taal voor ondertiteling uit te schakelen om teletekst weer te geven door op de knop SUBTITLE (Ondertiteling) te drukken.

TELETEKST IN DIGITALE SERVICE 1

Druk op een nummertoets of PR + of - als u een digitale service wilt selecteren die digitale teletekst uitzendt. Raadpleeg de servicelijst in de EPG als u wilt weten welke services digitale teletekst uitzenden.

2

Volg de aanwijzingen voor digitale teletekst en ga naar de volgende stap door op de knop TEXT, OK, D of E, F of G, RED, GREEN, YELLOW, BLUE of BLAUWE knop of de cijfertoetsen te drukken.

3

Selecteer een andere service met de cijfertoetsen of de knop PR + / - als u de service voor digitale teletekst wilt wijzigen. Als u op de knop MENU, GUIDE (Gids) of INFO i drukt, verdwijnt de teletekstservice tijdelijk. Wanneer u nogmaals op deze knoppen drukt, wordt de teletekstservice weergegeven.

TELETEKST IN DIGITALE SERVICE 1

Druk op een numnmertoets of PR + of - als u een bepaalde service wilt selecteren die digitale teletekst uitzendt.

2

Druk op de knop TEXT (Tekst) of een gekleurde knop om teletekst in te schakelen.

3

Volg de aanwijzingen voor digitale teletekst en ga naar de volgende stap door op de knop OK, D of E, F of G, RED, GREEN, YELLOW, BLUE knop of de cijfertoetsen te drukken.

4

Druk op de knop TEXT (Tekst) of een gekleurde knop om digitale teletekst uit te schakelen en terug te keren naar de tv-weergave. Met sommige services hebt u mogelijk toegang tot tekstservices door op de RODE knop te drukken. Als u op de knop MENU, GUIDE(Gids) of INFO i drukt, verdwijnt de teletekstservice tijdelijk. Wanneer u nogmaals op deze knoppen drukt, wordt de teletekstservice weergegeven.

102


BIJLAGE PROBLEMEN OPLOSSEN De bediening werkt niet goed. Controleer of er zich tussen het product en de afstandsbediening een object bevindt waardoor het signaal wordt geblokkeerd. Zorg dat u de afstandsbediening direct op de Set richt. ■ Zijn de batterijen op de juiste manier geplaatst (polariteit + bij +, en - bij -)? ■ Controleer of de afstandsbediening in de juiste stand staat: tv, video, enzovoort? ■ Installeer nieuwe batterijen. ■

De afstandsbediening werkt niet

De stroom wordt p l o t s e l i n g u i tgeschakeld

Is de timer voor de slaapstand ingeschakeld? Controleer de instellingen voor stroomvoorziening. De stroom is mogelijk onderbroken. ■ Geen uitzending op zender die is ingesteld met 'Auto sleep' ingeschakeld. ■ ■

De videofunctie werkt niet. Controleer of het product is ingeschakeld. Probeer een andere zender. Er kan een storing zijn opgetreden bij de uitzending. ■ Zit de stekker van het netsnoer in het stopcontact? ■ Controleer de richting en/of locatie van uw antenne. ■ Test het stopcontact door de stekker van een ander product in het stopcontact te steken waarin eerst de stekker van dit product zat. ■ ■

Geen beeld en geen geluid

Beeld verschijnt l a n g z a a m n a i n s c h a k elen

Dit is normaal. Het beeld bevat geen geluid tijdens het opstartproces. Als het beeld na vijf minuten nog steeds niet is verschenen, neemt u contact op met uw servicecenter.

Wijzig Kleur in de menuoptie. ■ Houd voldoende afstand tussen het product en het videoapparaat. ■ Probeer een andere zender. Er kan een storing zijn opgetreden bij de uitzending. ■ Zijn de videokabels goed aangesloten? ■ Activeer de desbetreffende functie om de helderheid van het beeld te herstellen. ■

Geen of slechte kleur of slecht beeld

Horizontale/verticale strepen of trillend beeld

Controleer of er lokale interferentie optreedt door elektrische apparaten of gereedschappen.

Als bij de zender of kabel problemen optreden, probeert u naar een andere zender te schakelen. ■ Als het signaal van zender zwak is, verandert u de antenne van richting zodat deze zender wel goed wordt ontvangen. ■ Controleer of er mogelijke storingsbronnen zijn. ■

Slechte ontvangst op sommige zenders

Lijnen of strepen in beelden

Controleer de antenne (wijzig de richting van de antenne).

103


BIJLAGE De geluidsfunctie werkt niet. Druk op de knop V O L + / -. ■ Geluid gedempt? Druk op de knop M U T E. ■ Probeer een andere zender. Er kan een storing zijn opgetreden bij de uitzending. ■ Zijn de geluidskabels goed aangesloten? ■

Beeld is goed, maar geen geluid

Er komt geen geluid uit een van de luidsprekers Vreemd geluid uit de binnenkant van het product

Wijzig Balans in de menuoptie.

Een verandering in de vochtigheid of temperatuur van de omgeving kan een vreemd geluid veroorzaken wanneer het product wordt in- of uitgeschakeld. Dit betekent niet dat er een probleem is met het product.

Alleen van toepassing in de RGB/DVI-modus. Geen beeld Het apparaat staat aan, het aan/uit-lampje is blauw, maar het scherm is heel donker.

A

Stel de helderheid en het contrast opnieuw in.

A

Als het product zich in de energiebesparende stand bevindt, beweegt u de muis of drukt u een toets in.

Wordt het bericht 'Out of range (buiten bereik)' weergegeven?

A

Het signaal van de pc (videokaart) bevindt zich buiten het verticale of horizontale frequentiebereik van het product. Pas het frequentiebereik aan op basis van de informatie onder Specificaties in deze gebruikershandleiding.

Wordt het bericht 'Check signal cable (controleer signaalkabel)' weergegeven?

A

De signaalkabel tussen de pc en het product is niet aangesloten. Controleer de signaalkabel. Druk op de knop INPUT op de afstandsbediening om het ingangssignaal te controleren.

Is het aan/uit-lampje oranje?

104

A


BIJLAGE Het bericht 'Unknown product (onbekend product)' wordt weergegeven wanneer het product wordt aangesloten A

Installeer het stuurprogramma, dat bij het product wordt geleverd maar ook van de website kan worden gedownload (http://www.lge.com).

A

Controleer in de gebruikershandleiding van de videokaart of 'Plug & Play' wordt ondersteund.

Hebt u het stuurprogramma geïnstalleerd?

Er blijft een beeld op het scherm staan. Wanneer u het product uitschakelt, blijft er een beeld op het scherm staan.

A

Als u lang één beeld laat opstaan, kunnen de pixels snel beschadigd raken. Gebruik de schermbeveiliging.

Scherm heeft vreemde kleur. Scherm heeft slechte kleurresolutie (16 kleuren). Schermkleur is instabiel of bestaat uit één enkele kleur. Verschijnen er zwarte plekken op het scherm?

A

Stel het aantal kleuren in op meer dan 24 bits (echte kleuren). Ga naar Configuratiescherm - Beeldscherm -Instellingen - Kleurkwaliteit in Windows.

A

Controleer of de signaalkabel goed is aangesloten of breng de videokaart van de pc opnieuw aan.

A

Er kunnen verschillende pixels (rood, groen, wit of zwart) op het scherm verschijnen. Dit kan te maken hebben met de unieke eigenschappen van het LCD- scherm. Het gaat hierbij niet om een storing.

Alleen van toepassing in de RGB-modus. Het beeld ziet er vreemd uit. A

Is de beeldpositie verkeerd?

Verschijnen er dunne lijnen op de achtergrond? Er verschijnt horizontale ruis of de tekens zijn wazig.

A

Adjust the Position menu in OSD. Controleer of de resolutie en frequentie van de videokaart door het product worden ondersteund. Als de frequentie buiten het bereik valt, stelt u de aanbevolen resolutie in via Configuratiescherm, Beeldscherm, Instellingen.

A

Kunt u het Kloksnelheidschermmenu gebruiken.

A

Kunt u het Faseschermmenu gebruiken.

105


BIJLAGE ONDERHOUD Vroegtijdige storingen kunnen worden voorkomen. Uw nieuwe Set gaat langer mee als u deze voorzichtig en regelmatig reinigt. Schakel het toestel uit en haal de stekker uit het stopcontact voordat u de tv gaat reinigen.

Het scherm reinigen 1

Om het stof langere tijd van uw scherm te houden, maakt u een zachte doek vochtig in een mengsel van lauw water en een beetje wasverzachter of wasmiddel. Wring de doek uit totdat deze bijna droog is en veeg het scherm ermee.

2

Zorg ervoor dat u overtollig water van het scherm verwijdert en laat het scherm aan de lucht drogen voordat u de Set inschakelt.

De behuizing reinigen Veeg de behuizing schoon met een zachte, droge, pluisvrije doek om vuil of stof te verwijderen. â&#x2013; Gebruik vooral geen natte doek. â&#x2013; 

Langere afwezigheid PAS OP G Als u verwacht uw Set gedurende langere tijd niet te gebruiken (bijvoorbeeld tijdens een vakantie), kunt u

het beste de stekker uit het stopcontact halen om het toestel te beschermen tegen blikseminslag en stroompieken.

106


BIJLAGE SPECIFICATIES VAN HET PRODUCT <M1962D> LCD-scherm

Videosignaal

Schermtype

470,1 mm Wide (breed)(18,51 inch) TFT (Thin Film Transistor) LCD-scherm (Liquid Crystal Display) Zichtbaar diagonaal beeldformaat: 470,1 mm

Pixelafstand

0,30 mm (H) x 0,30 mm (V)

Max. resolutie

1360 x 768 @ 60 Hz

Aanbevolen resolutie

1360 x 768 @ 60 Hz

Horizontale frequentie

30 kHz de 61 kHz

Verticale frequentie

56 Hz de 75 Hz

Synchronisatietype

Separate Sync (afzonderlijke sync), Digital (digitaal)

Ingangsconnector Stroomvoorziening

Kantelen

TV, D-Sub Analoog, SCART*2, PC Audio In, component, DVI-D, HDMI*2, CVBS Nominale spanning

100-240 V wisselstroom, 50/60 Hz 0,6 A

Energieverbruik

Aanmodus : 35 W (typ.) Slaapstand 1W Uitgeschakeld 0,5 W

Kantelhoek

-5 ~ 15°

Afmetingen (breedte x hoogte x diepte) Gewicht Bedrijfstemperatuur

10 °C de 35 °C

Bedrijfsvochtigheidsgraad

20 % de 80 %

Omgevingsvereisten Opslagtemperatuur Opslagvochtigheidsgraad

449,7 mm x 368,8 mm x 221,6 mm (17,70 inch x 14,52 inch x 8,72 inch) 3,88 kg (8,55 lb)

-10 °C de 60 °C 5 % de 90 %

De specificaties die hierboven worden vermeld, kunnen voor een verbetering van de kwaliteit zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd.

107


BIJLAGE SPECIFICATIES VAN HET PRODUCT <M2062D> LCD-scherm

Videosignaal

Schermtype

Pixelafstand

0,2766 mm (H) x 0,2766 mm (V)

Max. resolutie

1600 x 900 @ 60 Hz

Aanbevolen resolutie

1600 x 900 @ 60 Hz

Horizontale frequentie

30 kHz de 83 kHz

Verticale frequentie

56 Hz de 75 Hz

Synchronisatietype

Separate Sync (afzonderlijke sync), Digital (digitaal)

Ingangsconnector Stroomvoorziening

Kantelen

TV, D-Sub Analoog, SCART*2, PC Audio In, component, DVI-D, HDMI*2, CVBS Nominale spanning

100-240 V wisselstroom, 50/60 Hz 0,9A

Energieverbruik

Aanmodus : 50 W (typ.) Slaapstand 1W Uitgeschakeld 0,5 W

Kantelhoek

-5 de 15°

Afmetingen (breedte x hoogte x diepte) Gewicht Bedrijfstemperatuur Bedrijfsvochtigheidsgraad Omgevingsvereisten Opslagtemperatuur Opslagvochtigheidsgraad

108

508,5 mm Wide (breed)(20,0 inch) TFT (Thin Film Transistor) LCD-scherm (Liquid Crystal Display) Zichtbaar diagonaal beeldformaat: 508,5 mm

482,3 mm x 384,2 mm x 221,6 mm (18,99 inch x 15,13 inch x 8,72 inch) 4,8 kg (10,58 lb)

10 °C de 35 °C 20 % de 80 % -10 °C de 60 °C 5 % de 90 %

De specificaties die hierboven worden vermeld, kunnen voor een verbetering van de kwaliteit zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd.


BIJLAGE SPECIFICATIES VAN HET PRODUCT <M2262D> LCD-scherm

Videosignaal

Schermtype

546,86 mm Wide (breed)(21,53 inch) TFT (Thin Film Transistor) LCD-scherm (Liquid Crystal Display) Zichtbaar diagonaal beeldformaat: 546,86 mm

Pixelafstand

0,248 mm (H) x 0,248 mm (V)

Max. resolutie

1920 x 1080 @ 60 Hz

Aanbevolen resolutie

1920 x 1080 @ 60 Hz

Horizontale frequentie

30 kHz de 83 kHz

Verticale frequentie

56 Hz de 75 Hz

Synchronisatietype

Separate Sync (afzonderlijke sync), Digital (digitaal)

Ingangsconnector Stroomvoorziening

Kantelen

TV, D-Sub Analoog, SCART*2, PC Audio In, component, DVI-D, HDMI*2, CVBS Nominale spanning

100-240 V wisselstroom, 50/60 Hz 0,9 A

Energieverbruik

Aanmodus : 53 W (typ.) Slaapstand 1W Uitgeschakeld 0,5 W

Kantelhoek

-5 de 15°

Afmetingen (breedte x hoogte x diepte) Gewicht Bedrijfstemperatuur

10 °C de 35 °C

Bedrijfsvochtigheidsgraad

20 % de 80 %

Omgevingsvereisten Opslagtemperatuur Opslagvochtigheidsgraad

517,2 mm x 399,8 mm x 221,6 mm (20,36 inch x 15,74 inch x 8,72 inch) 4,7 kg (10,4 lb)

-10 °C de 60 °C 5 % de 90 %

De specificaties die hierboven worden vermeld, kunnen voor een verbetering van de kwaliteit zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd.

109


BIJLAGE SPECIFICATIES VAN HET PRODUCT <M2362D> LCD-scherm

Videosignaal

Schermtype

584,2 mm Wide (breed)(23 inch) TFT (Thin Film Transistor) LCD-scherm (Liquid Crystal Display) Zichtbaar diagonaal beeldformaat: 584,2 mm

Pixelafstand

0,265 mm (H) x 0,265 mm (V)

Max. resolutie

1920 x 1080 @ 60 Hz

Aanbevolen resolutie

1920 x 1080 @ 60 Hz

Horizontale frequentie

30 kHz de 83 kHz

Verticale frequentie

56 Hz de 75 Hz

Synchronisatietype

Separate Sync (afzonderlijke sync), Digital (digitaal)

Ingangsconnector Stroomvoorziening

Kantelen

TV, D-Sub Analoog, SCART*2, PC Audio In, component, DVI-D, HDMI*2, CVBS Nominale spanning

100-240 V wisselstroom, 50/60 Hz 1,0 A

Energieverbruik

Aanmodus : 55 W (typ.) Slaapstand 1W Uitgeschakeld 0,5 W

Kantelhoek

-5 de 15°

Afmetingen (breedte x hoogte x diepte) Gewicht Bedrijfstemperatuur Bedrijfsvochtigheidsgraad Omgevingsvereisten Opslagtemperatuur Opslagvochtigheidsgraad

110

551,8 mm x 419,5 mm x 221,6 mm (21,72 inch x 16,52 inch x 8,72 inch) 5,2 kg (11,46 lb)

10 °C de 35 °C 20 % de 80 % -10 °C de 60 °C 5 % de 90 %

De specificaties die hierboven worden vermeld, kunnen voor een verbetering van de kwaliteit zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd.


BIJLAGE SPECIFICATIES VAN HET PRODUCT <M2762D> LCD-scherm

Videosignaal

Schermtype

27 inch Wide (breed)(686 mm) TFT (Thin Film Transistor) LCD-scherm (Liquid Crystal Display) Zichtbaar diagonaal beeldformaat: 686 mm

Pixelafstand

0,3114 (H) x 0,3114 (V) mm

Max. resolutie

1920 X 1080 @ 60 Hz

Aanbevolen resolutie

1920 X 1080 @ 60 Hz

Horizontale frequentie

30 - 83 kHz

Verticale frequentie

56 - 75 Hz

Synchronisatietype

Separate Sync (afzonderlijke sync), Digital (digitaal)

Ingangsconnector Stroomvoorziening

Kantelen

TV, D-Sub Analoog, SCART*2, PC Audio In, component, DVI-D, HDMI*2, CVBS Nominale spanning

100-240 V wisselstroom, 50/60 Hz 1,2 A

Energieverbruik

Aanmodus : 63W (typ.) Slaapstand 1W Uitgeschakeld 0,5W

Kantelhoek

-5 ~ 15°

Draaien

358°

Afmetingen (breedte x hoogte x diepte) Gewicht Bedrijfstemperatuur Bedrijfsvochtigheidsgraad Omgevingsvereisten Opslagtemperatuur Opslagvochtigheidsgraad

649,1 mm x 485 mm x 210 mm (25,56 inch x 19,09 inch x 8,27 inch) 7,2 kg (15,87 lb)

10 °C

de

35 °C

20 % de 80 % -10 °C

de

60 °C

5 % de 90 %

De specificaties die hierboven worden vermeld, kunnen voor een verbetering van de kwaliteit zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd.

111


BIJLAGE AFSTANDSBEDIENING PROGRAMMEREN De afstandsbediening is van een universeel type. Het kan voor de meeste op afstand bedienbare apparaten van andere fabrikanten worden geprogrammeerd. Let op: de afstandsbediening is mogelijk niet voor alle modellen van andere merken geschikt.

Afstandsbedieningscode programmeren 1

Test de afstandsbediening. Controleer of u met de afstandsbediening het apparaat kunt bedienen zonder de afstandbediening te programmeren door het apparaat, zoals een videorecorder, in te schakelen en op de afstandsbediening op de juiste knop voor de stand te drukken (bijvoorbeeld D V D of V C R) terwijl u de afstandsbediening op het apparaat richt. Test de knoppen P O W E R (aan/uit) en P R + / - om te controleren of het apparaat goed reageert. Als dit niet het geval is, moet de afstandsbediening worden geprogrammeerd om het apparaat te bedienen.

2

Schakel het apparaat in dat moet worden geprogrammeerd en druk vervolgens op de afstandsbediening op de overeenkomende knop voor de stand (zoals D V D of V C R). De knop van het gewenste apparaat op de afstandsbediening gaat branden.

3

Druk tegelijkertijd op de knoppen M E N U en M U T E (dempen). De afstandsbediening kan nu worden geprogrammeerd.

4

Voer een codenummer in met de cijfertoetsen van de afstandsbediening. Welke code u voor een apparaat moet programmeren, vindt u op de volgende pagina's. Als de code correct is, wordt het apparaat uitgeschakeld.

5

Druk op de knop M E N U om de code op te slaan.

6

Test de functies van de afstandsbediening om te controleren of het apparaat correct reageert. Herhaal de procedure anders vanaf stap 2.

PROGRAMMERINGSCODES DVD Merk

Codes

APEX DIGITAL 022 DENON 020 GE 005 HARMAN KARDON JVC 012 LG 001 MAGNAVOX 013 MARANTZ 024

112

014 006 027 010 016 025

Merk

Codes

Merk

Codes

MITSUBISHI NAD ONKYO PANASONIC PHILIPS PIONEER PROCEED PROSCAN

002 023 008 003 013 004 021 005

RCA SAMSUNG SONY THOMPSON TOSHIBA YAMAHA ZENITH

005 011 007 005 019 009 010

017 009 026 006

006 015 006 008 018 016 025


BIJLAGE

VCR Merk AIWA AKAI

Codes

034 016 125 AMPRO 072 ANAM 031 AUDIO DYNAMICS 012 BROKSONIC 035 CANON 028 CAPEHART 108 CRAIG 003 CURTIS MATHES 031 DAEWOO 005 065 112 DAYTRON 108 DBX 012 DYNATECH 034 ELECTROHOME 059 EMERSON 006 029 036 129 FISHER 003 FUNAI 034 GE 031 107 GO VIDEO 132 HARMAN KARDON HITACHI 004 043 INSTANTREPLAY 031 JCL 031 JCPENNY 012 040 JENSEN 043 JVC 012 048 130 KENWOOD 014 047 LG (GOLDSTAR) 001 101 LLOYD 034 LXI 003 017 MAGIN 040

Merk

Codes

Merk

MAGNAVOX

031 067 012 069 101 027 031 003 033 101 045 013 013 049 151 034 024 012 048 043 053 066 133

SAMSUNG

043 046 124 146

MARANTZ

033 023 037 031

103 039 043 129 033

MARTA MATSUI MEI MEMOREX

040 033 007 108 116

135 041 010 064 110 111 117 119

MGA MINOLTA MITSUBISHI

023 039 043 053 017 031 037 131 008

025 034 046 138 009

033 109 136 012 018 063 033 033 013 066

063 072 144 147

031 050 150 034 048 012 106

027 035 101 153 010

045 026 034 137 150

015 033 101 033 043 055 060 152 039 043

MTC MULTITECH NEC NORDMENDE OPTONICA PANASONIC

PENTAX PHILCO PHILIPS PILOT PIONEER PORTLAND PULSAR QUARTZ QUASAR RCA

REALISTIC 013 020 114 123

009 013 014 034 101 106

RICO RUNCO SALORA

013 063 031 031 067 101 013 108 072 011 033 013 040 107 145 003 031 053 058 148 014

033 034 041 068 031 033 067

030 033 010 034 102 046 020 020 051

014 031 053 072 134 139 059 045 046 059 061

040 034 023 039 043

054 070 074 083 140 145 020 031 033 034 067 033 034 054 071 101 021 048

014 066 020 041 109 147 008 033 054

075 033 062 140

145 034 063 144

010 014 034 040 101

Codes

032 105 113 125 SANSUI 022 SANYO 003 102 SCOTT 017 131 SEARS 003 013 031 101 SHARP 031 SHINTOM 024 SONY 003 056 077 SOUNDESIGN 034 STS 013 SYLVANIA 031 067 SYMPHONIC 034 TANDY 010 TATUNG 039 TEAC 034 TECHNICS 031 TEKNIKA 019 101 THOMAS 034 TMK 006 TOSHIBA 008 059 TOTEVISION 040 UNITECH 040 VECTOR RESEARCH 012 VICTOR 048 VIDEO CONCEPTS 012 VIDEOSONIC 040 WARDS 003 031 053 YAMAHA 012 ZENITH 034 058

040 102 104 107 109 112 115 120 122 043 048 135 007 010 014 134 037 112 129 008 009 010 014 017 020 042 073 081 054 149 009 031 052 057 058 076 078 149

033 034 059

034 043 039 043 033 070 031 033 034

013 042 047 082 112 131 101

034 046 013 033 054 034 048 072

017 034 131 039 056 080

024 040 043 101

113


BIJLAGE IR-CODES 1. Aansluitingen ■

Sluit de afstandsbediening met draad aan op de poort voor de afstandsbediening van de Set.

2. IR-codes afstandsbediening ■

Golfvorm uitgang Enkele puls, gemoduleerd met 37,917 kHz-signaal bij 455 kHz

Draagfrequentie

Tc

FCAR = 1/TC = fOSC/12 Duty ratio = T1/TC = 1/3

T1 ■

Frameconfiguratie 1e frame Voorlo

Lead o p c ocode de

Lage aangepaste c oLow d e custom code

Hoge aangepaste High custom code code

D aData t a c ocode de

DData a t a ccode ode

C0 C1 C2 C3 C4 C5 C6 C7 C0 C1 C2 C3 C4 C5 C6 C7 D0 D1 D2 D3 D4 D5 D6 D7 D0 D1 D2 D3 D4 D5 D6 D7

Frame herhalen C oRepeat d e h e r hcode alen

Tf

Voorloopcode

9 ms 4.5 ms

Code herhalen 0.55 ms

9 ms ■

2.25 ms

Bitomschrijving Bit ”0”

Bit ”1” 0.56 ms

0.56 ms

2.24 ms

1.12 ms

Frame-interval: Tf Zolang een toets wordt ingedrukt, wordt de golfvorm verzonden. Tf

Tf Tf=108 ms @455 kHz

114


BIJLAGE

Code (Hexa) 00 01 02 03 40 41 06 07 08 09 0B 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 1A 1E 20 21 28 39 43 44 45 50 F0 0A 5B 1E 53 61 63 71 72 AA AB

Functie PR + PR VOL + VOL Omhoog (D) Omlaag (E) Rechts (G) Links (F) POWER MUTE INPUT Nummertoets 0 Nummertoets 1 Nummertoets 2 Nummertoets 3 Nummertoets 4 Nummertoets 5 Nummertoets 6 Nummertoets 7 Nummertoets 8 Nummertoets 9 Q.VIEW FAV TEXT T.OPT RETURN SUBTITLE MENU OK( ) Q.MENU TV/PC TV/RADIO I/II EXIT MARK LIST BLAUWE toets GELE toets GROENE toets RODE toets

INFO i GUIDE

Opmerking Knop afstandsbediening Knop afstandsbediening Knop afstandsbediening Knop afstandsbediening Knop afstandsbediening Knop afstandsbediening Knop afstandsbediening Knop afstandsbediening Knop afstandsbediening(Stroom aan/uit) Knop afstandsbediening Knop afstandsbediening Knop afstandsbediening Knop afstandsbediening Knop afstandsbediening Knop afstandsbediening Knop afstandsbediening Knop afstandsbediening Knop afstandsbediening Knop afstandsbediening Knop afstandsbediening Knop afstandsbediening Knop afstandsbediening Knop afstandsbediening Knop afstandsbediening Knop afstandsbediening Knop afstandsbediening Knop afstandsbediening Knop afstandsbediening Knop afstandsbediening Knop afstandsbediening Knop afstandsbediening Knop afstandsbediening Knop afstandsbediening Knop afstandsbediening Knop afstandsbediening Knop afstandsbediening Knop afstandsbediening Knop afstandsbediening Knop afstandsbediening Knop afstandsbediening Knop afstandsbediening Knop afstandsbediening

115


BIJLAGE SETUP EXTERN BESTURINGSSYSTEEM Setup RS-232C Verbind de RS-232C-ingang met een extern besturingssysteem (zoals een computer of een A/V-besturingssysteem) om de functies van de tv extern te besturen. Verbind de seriĂŤle poort van het besturingssysteem met de RS-232C-ingang op het achterpaneel van de tv. Opmerking: De RS-232C-verbindingskabel wordt niet geleverd bij de tv.

RS-232C IN (CONTROL & SERVICE)

Type verbinding; mannelijke D-Sub 9-plug Nr.

Naam plug

1 2 3 4 5 6 7 8 9

Geen verbinding RXD (Data ontvangen) TXD (Data versturen) DTR (DTE kant klaar) GND DSR (DCE kant klaar) RTS (Klaar om te versturen) CTS (Klaarmaken om te versturen) Geen verbinding

1

5

6

9

RS-232C-configuraties Configuraties met 7 draden (Standaard RS-232C-kabel)

RXD TXD GND DTR DSR RTS CTS

116

PC

TV

2 3 5 4 6 7 8

3 2 5 6 4 8 7

D-Sub 9

D-Sub 9

TXD RXD GND DSR DTR CTS RTS

Configuraties met 3 draden (Niet-standaard)

RXD TXD GND DTR DSR RTS CTS

PC

TV

2 3 5 4 6 7 8

3 2 5 6 4 7 8

D-Sub 9

D-Sub 9

TXD RXD GND DTR DSR RTS CTS


BIJLAGE

Instellen ID Met deze functie kunt u een ID-nummer voor een monitor opgeven. Zie 'Bestaande gegevenstoewijzing 1'. Zie pagina 121.

OPTIE Land

Verpl. D

OK

: Uk

Ingangslabel

Land

Verpl. D

OK

: Uk

Ingangslabel

Sleutel vergendel : Uit

Sleutel vergendel : Uit

Instellen ID

Instellen ID

: Uit

Stroom indicator

:FUit

Stroom indicator

Uit

G

Sluiten

DDC CI

: Aan

DDC CI

: Aan

Modusinstelling

: Thuisgebruik

Modusinstelling

: Thuisgebruik

Fabrieksinstelling

1MENU

OPTIE

Fabrieksinstelling

O P T I E selecteren.

2 OK

I n s t e l l e n I D selecteren.

OK

Stel Adjust ID in om het gewenste herkenningsnummer voor uw tv te kiezen. U kunt voor deze optie een nummer kiezen vanaf 1 t/m 99.

3

â&#x20AC;˘ Druk op de knop MENU of EXIT om het menuvenster te sluiten. â&#x20AC;˘ Druk op knop RETURN om naar het vorige menuscherm te gaan.

117


BIJLAGE Parameters communicatie Baudratio: 9600 bps (UART) ■ Lengte data: 8 bits ■ Pariteit: Geen

Stopbit: 1 bit ■ Communicatiecode: ASCII-code ■ Gebruik een gekruiste (omgekeerde) kabel.

Commando referentielijst

Protocol versturen / ontvangen

COMMANDO COMMANDO 1 2

01. Stroomvoorziening 02. Beeldverhouding 03. Beeld dempen 04. Volume dempen 05. Volume regelen 06. Contrast 07. Helderheid 08. Kleur 09. Tint 10. Scherpte 11. OSD selecteren 12. Vergrendelingsmodus

DATA (Hexa)

k k k k k k k k k k k k

a c d e f g h i j k l m

00 ~ 01 Zie pagina 119 00 ~ 01 00 ~ 01 00 ~ 64 00 ~ 64 00 ~ 64 00 ~ 64 00 ~ 64 00 ~ 64 00 ~ 01 00 ~ 01

k k k k j m m m

r s t u u a b c

00 ~ 64 00 ~ 64 00 ~ 64 00 ~ 06 01 Zie pagina 121 00 ~ 01 Sleutelcode

m x

g b

00 ~ 64 Zie pagina 121

afstandsbediening

13. Hoge tonen 14. Lage tonen 15. Balans 16. Kleurtemperatuur 17. Autom. configuratie 18. Afstemcommando 19. Kanaal Toevoegen/Overslaan 20. Sleutel 21. Regeling achtergrondverlichting 22. Ingangskeuze (Hoofd)

* Bij het instellen van de 15 ~ 22 wordt er geen menu weergegeven op het scherm.

Versturen [Command1][Command2][ ][Set ID][ ][Data][Cr]

* [Command 1] : Eerste commando (j, k, m of x) * [Command 2] : Tweede commando * [Set ID] : U kunt het ingestelde ID aanpassen om een gewenst scherm ID-nummer te kiezen in het speciale menu. De aanpassingsratio gaat van 1 tot 99. Wanneer Set ID '0' wordt geselecteerd, wordt elke verbonden tv bestuurd. Het ingestelde ID wordt weergegeven met een decimaal (1~99) in het menu en met een hexadecimaal (0x0~0x63) in het protocol voor versturen en ontvangen. * [DATA] : om commandogegevens te versturen. ‘FF’-gegevens versturen om de status van het commando te lezen. * [Cr] : carriage return. ASCII code '0x0D' [ ] : ASCII-code 'spatie (0x20)'

OK Acknowledgement [Command2][ ][Set ID][ ][OK][Data][x]

* De monitor verzendt ACK (acknowledgement of kennisgeving) gebaseerd op dit formaat, wanneer hij normale data ontvangt. Als op dit ogenblik de data in de dataleesmodus staan, geeft hij de huidige datastatus weer. Als de data in dataschrijfmodus staan, stuurt hij de data van de pc terug.

Error Acknowledgement [Command2][ ][Set ID][ ][NG][Data][x]

* De monitor verzendt ACK (acknowledgement of kennisgeving) gebaseerd op dit formaat, wanneer hij abnormale data ontvangt van niet-gebruikbare functies of communicatiefouten.

118


BIJLAGE 01. Stroomvoorziening (Commando : k a)

04. Volume stil (Commando: k e)

G Om de Power Aan / Uit van de tv te bedienen.

G Om het volume stil aan / uit te bedienen.

Transmissie [k][a][ ][Set ID][ ][Data][Cr] Data 00 : Power Uit

01 : Power Aan

Ack [a][ ][Set ID][ ][OK/NG][Data][x]

U kunt de stilfunctie ook gebruiken via de MUTE-(STIL) knop op de afstandsbediening.

Transmissie [k][e][ ][Set ID][ ][Data][Cr] Data 00 : Volume stil uit (Volume aan) 01 : Volume stil aan (Volume uit) Ack [e][ ][Set ID][ ][OK/NG][Data][x] 05. Bediening volume (Commando: k f)

02. Beeldverhouding (Commando: k c) G Om het formaat van het scherm aan te passen. (Formaat groot

beeld) U kunt de gewenste beeldverhouding ook instellen

met behulp van de functie Aspect Ratio (Beeldverhouding) in het BEELD-menu. (1) ATV, AV1,2,3, Invoermodus - 16:9 / Original / 4:3 / 14:9 / Cinema Zoom / Zoom / Full Wide (2) DTV - 16:9 / Just Scan / Original / 4:3 / 14:9 / Cinema Zoom / Zoom (3) RGB, DVI, HDMI INvoer (HDMI-PC) modus - 4:3 / 16:9 (4) Component, HDMI invoer (niet HDMI-PC) modus - 16:9 / 4:3 / 14:9 / Cinema Zoom / Zoom (Just Scan : Alleen 720p en hoger)

Transmissie [k][c][ ][Set ID][ ][Data][Cr] Data 01 : Normaal scherm (4:3) 02 : Breed scherm (16:9) 04 : Zoom 06 : Origineel 07 : 14:9 09 : Scannen 0B : Volledige breedte 10~1F : Bioscoopzoom 1~16

G Om het volume aan te passen.

U kunt het volume ook aanpassen met de volume-knoppen op de afstandsbediening.

Transmissie [k][f][ ][Set ID][ ][Data][Cr] Data Min : 00 ~ Max : 64 * Raadpleeg 'Bestaande gegevenstoewijzing 1'.Zie pagina121. Ack [f][ ][Set ID][ ][OK/NG][Data][x] 06. Contrast (Commando: k g) G Om het contrast van het scherm aan te passen.

U kunt het contrast ook aanpassen in het menu Beeld.

Transmissie [k][g][ ][Set ID][ ][Data][Cr] Data Min : 00 ~ Max : 64 * Raadpleeg 'Bestaande gegevenstoewijzing 1'.Zie pagina121. Ack [g][ ][Set ID][ ][OK/NG][Data][x] 07. Licht (Commando: k h) G Om het licht van het scherm aan te passen.

U kunt het licht ook aanpassen in het menu BEELD.

Transmissie

Ack

[k][h][ ][Set ID][ ][Data][Cr]

[c][ ][Set ID][ ][OK/NG][Data][x]

Data Min : 00 ~ Max : 64 * Raadpleeg 'Bestaande gegevenstoewijzing 1'.Zie pagina121. Ack [h][ ][Set ID][ ][OK/NG][Data][x]

03. Scherm stil (Commando: k d) G Om scherm stil aan / uit te selecteren.

Transmissie

08. Kleur (Commando: k i) G De kleur van het scherm aanpassen.

U kunt de kleur ook aanpassen in het menu BEELD.

[k][d][ ][Set ID][ ][Data][Cr]

Transmissie

Data 00 : Scherm stil uit (Beeld aan) 01 : Scherm stil aan (Beeld uit)

[k][i][ ][Set ID][ ][Data][Cr]

Ack [d][ ][Set ID][ ][OK/NG][Data][x]

Data Min : 00 ~ Max : 64 * Raadpleeg 'Bestaande gegevenstoewijzing 1'.Zie pagina121. Ack [i][ ][Set ID][ ][OK/NG][Data][x]

119


BIJLAGE 09. Tint (Commando: k j)

13. Hoge tonen (Commando: k r)

G Om de tint van het scherm aan te passen.

G Hoge tonen aanpassen.

U kunt de tint ook aanpassen in het menu BEELD.

Transmissie [k][j][ ][Set ID][ ][Data][Cr] Data Rood : 00 ~ Groen : 64 * Raadpleeg 'Bestaande gegevenstoewijzing 1'.Zie pagina121. Ack [j][ ][Set ID][ ][OK/NG][Data][x]

10. Scherpte (Commando: k k)

U kunt tevens de hoge tonen aanpassen in het menu GELUID.

Indien SRS TruSurround HD is ingesteld op ‘Aan’, dan werkt het niet, en staat het vastgesteld op 50. Geen werking bij USB invoer Transmissie [k][r][ ][Set ID][ ][Data][Cr] Data Min : 00 ~ Max : 64 * Raadpleeg 'Bestaande gegevenstoewijzing 1'.Zie pagina121. Ack [r][ ][Set ID][ ][OK/NG][Data][x]

G Om de scherpte van het scherm aan te passen.

U kunt de scherpte ook aanpassen in het menu BEELD.

Transmissie

14. Lage tonen (Commando: k s) G Lage tonen aanpassen.

[k][k][ ][Set ID][ ][Data][Cr] Data Min : 00 ~ Max : 64 * Raadpleeg 'Bestaande gegevenstoewijzing 1'.Zie pagina121. Ack [k][ ][Set ID][ ][OK/NG][Data][x]

11. Selecteer OSD (Commando: k l) G Hiermee schakelt u het OSD (Schermmenu)in of uit bij

U kunt tevens de lage tonen aanpassen in het menu GELUID.

Indien SRS TruSurround HD is ingesteld op ‘Aan’, dan werkt het niet, en staat het vastgesteld op 50. Geen werking bij USB invoer Transmissie [k][s][ ][Set ID][ ][Data][Cr] Data Min : 00 ~ Max : 64 * Raadpleeg 'Bestaande gegevenstoewijzing 1'.Zie pagina121. Ack [s][ ][Set ID][ ][OK/NG][Data][x]

bediening op afstand.

Transmissie

15. Balans (Commando: k t)

[k][l][ ][Set ID][ ][Data][Cr] Data 00 : OSD uit Ack

01 : OSD aan

G Hiermee past u de balans aan.

U kunt de balans ook aanpassen in het menu AUDIO.

Transmissie

[l][ ][Set ID][ ][OK/NG][Data][x]

[k][t][ ][Set ID][ ][Data][Cr] Data Min : 00 ~ Max : 64 * Raadpleeg 'Bestaande gegevenstoewijzing 1'.Zie pagina121. Ack

1 2 . V e r g r e n d e l i n g s m o d u s a f s t a n d s b e d i e n i n g ( C o m m a n d o : k m ) [t][ ][Set ID][ ][OK/NG][Data][x] G Hiermee vergrendelt u de afstandsbediening en de bediening op het voorpaneel van de tv.

Transmissie

G Hiermee past u de kleurtemperatuur aan.U kunt de

[k][m][ ][Set ID][ ][Data][Cr] Data 00 : Vergrendeling uit

01 : Vergrendeling aan

Kleurtemperatuur ook aanpassen in het menu BEELD. Transmissie

Ack

[k][u][ ][Set ID][ ][Data][Cr]

[m][ ][Set ID][ ][OK/NG][Data][x]

Data 00: Medium 01:Koel 02: Warm(Niet RGB DVI modus) 05:9300K 06:6500K(Alleen RGB, DVI modus) Ack

* Gebruik deze modus als u geen afstandsbediening gebruikt. Wanneer de stekker uit het stopcontact wordt gehaald, wordt de externe bedieningsvergrendeling vrijgegeven.

120

16. Kleurtemperatuur (Commando: k u)

[u][ ][Set ID][ ][OK/NG][Data][x]


BIJLAGE 17. Autom. configuratie (Commando: j u)

20. Sleutel (Commando: m c)

G Hiermee kunt u de beeldpositie aanpassen en beeldtrilling

G Hiermee verzendt u de sleutelcode voor de IR-afstands-

automatisch minimaliseren.Alleen in de modus RGB (PC).

Transmissie

bediening. Transmissie

[j][u][ ][Set ID][ ][Data][Cr]

[m][c][ ][Set ID][ ][Data][Cr]

Data 01: Instellen Ack

Data:Sleutelcode - Zie pagina 115.

[u][ ][Set ID][ ][OK/NG][Data][x]

Ack [c][ ][Set ID][ ][OK/NG][Data][x] 21. Regeling achtergrondverlichting (Commando: m g)

* B e s t a a n d e g e g e v e nstoewijzing

G Voor de regeling van de achtergrondverlichting.

00 : Stap 0

(Alleen Auto Helder Uit) Transmissie

A : Stap 10 (Set ID 10) F : Stap 15 (Set ID 15) 10 : Stap 16 (Set ID 16)

[m][g][ ][Set ID][ ][Data][Cr]

64 : Stap 100

Data Min: 00 ~ Max: 64 (* verzonden met hexadecimale code)

6E : Stap 110

Ack

73 : Stap 115 74 : Stap 116

[g][ ][Set ID][ ][OK/NG][Data][x]

C7: Stap 199

22. Ingangskeuze (Commando: x b) (Ingang hoofdbeeld)

FE : Stap 254 FF : Stap 255

G Hiermee selecteert u de ingangsbron voor het hoofdbeeld.

Transmissie 18. Afstemcommando (Commando: m a)

[x][b][ ][Set ID][ ][Data][Cr]

G Het kanaal afstemmen op het volgende fysieke getal.

Data Structuur

Transmissie

MSB

[m][a][ ][Set ID][ ][Data0][ ][Data1][ ][Data2][Cr] Data 00 : gegevens uit het hoge kanaal Data 01: gegevens uit het lage kanaal ex. No. 47 -> 00 2F (2FH) No. 394 -> 01 88 (188H), DTV No. 0 -> Maakt niet uit Data 02 0x00 : ATV, 0x10 : DTV, 0x20 : Radio Kanaalgegevensbereik Analoog - Min: 00 ~ Max: 63 (0~99) Digitaal - Min: 00 ~ Max: 3E7 (0~999)

Ack [a][ ][Set ID][ ][OK/NG][Data][x] Data Min: 00 ~ Max: 7DH 19. Kanaal Toevoegen/Overslaan (Commando: m b)

0

LSB 0

0

0

0

0

0

Externe ingang

Ingangnummer

Externe ingang

Data

0

0

0

0

DTV

0

0

0

1

Analogue

0

0

1

0

AV

0

1

0

0

Component

0

1

1

0

RGB

1

0

0

0

DVI

1

0

0

1

HDMI

0

G Voor het instellen van de status overslaan voor het

huidige Programma. Transmissie [m][b][ ][Set ID][ ][Data][Cr] Data 00 : Springen

Data

Ingangnummer

01 : Geheugen

Ack [b][ ][Set ID][ ][OK/NG][Data][x]

0

0

0

0

Ingang1

0

0

0

1

Ingang2

0

0

1

0

Ingang3

Ack [b][ ][Set ID][ ][OK/NG][Data][x]

121


Lees de Voorzorgsmaatregelen voordat u dit product gebruikt. Houd de Gebruikershandleiding (cd) bij de hand zodat u deze later kunt raadplegen. Het model en serienummer van de SET vindt u op de achterzijde en ĂŠĂŠn zijde van de SET. Registreer deze hieronder voor het geval u onderhoud nodig hebt. MODEL SERIENR

22 inch gebruiksaanwijzing NL  
22 inch gebruiksaanwijzing NL  

LG 22 inch CVB-T gebruiksaanwijzing NL

Advertisement