Page 1

V Hop Festival al Mercat de les Flors Del 9 al 17 de desembre Espectacles, entrenaments i tallers gratuĂŻts per a una nova mirada cap a les danses urbanes.


PROGRA

V FESTIVAL DE DANSES URBANES AL MER

9 desembre

15 desembre

20.00

20.00 a 24.00

Sala MAC

8€

Autarcie. Cie. par Terre / Anne Nguyen (FRANÇA) 10 desembre 11.00 a 13.30 Sala MAC i Pina Bausch Taller familiar de hip hop amb Susana Ayllón 3€ Taller d’esbossos de grafiti amb Rudy Alvarado (GRATUÏT)

Mostra juvenil de danses urbanes amb Escola Sant Cugat, Musique Dansa, Hip Hop School Irene Pallarés i Doo Wap (GRATUÏT)

Sala Pina Bausch

(GRATUÏT)

Tool Bäks. Eines per a la investigació del moviment


MA.

CAT DE LES FLORS

16 desembre

17 desembre 11.30 Sala Pina Bausch

3€

Transmissions. Conferència il·lustrada sobre danses urbanes

18.00 Sala Pina Bausch

(GRATUÏT)

19.00 Sala OM - Institut del Teatre (GRATUÏT)

DeHumans. Marta Reguera Varela (CÀDIS)

Taula rodona amb els festivals internacionals: Breakin’ Convention, Kalypso, Karavel, Désolé Maman, Shake La Rochelle i Hop Festival.

20.00 Sala MAC Aye-Nah. Aina Lanas (BARCELONA)

Boredom 2.0. Sample Culture (HOLANDA) Wild Cat. Cie Black Sheep (FRANÇA) Proposta seleccionada de Camins de Creació.

8€

20.00 Sala MAC

8€

Breakin’ Convention Inherent, Wayward Thread Festivals Karavel i Kalypso Untitled, Mazel Freten Désolé Maman Garde Robe Fighting Spirit, Cie Paradox-Sal Hop Festival Kintsugi: L’estètica de la Imperfecció, Iron Skulls Co.


V Hop Festival - Mercat de les Flors “Una nova mirada cap a les danses urbanes” Aquest ha estat el leitmotiv que ens ha acompanyat en el disseny del festival, que presentem amb un nou format respecte d’edicions anteriors. Us oferim una programació de propostes nacionals i internacionals que posa en relleu el creixent empoderament de les danses urbanes en l’escena de la creació contemporània. Una cita entre artistes d'aquí i d’arreu, públic, programadors i estructures de suport a la creació i a la difusió. Una oportunitat per descobrir, sorprendre’s, compartir, dialogar, participar en família i gaudir la dansa. Agraïm la confiança i el suport del Mercat de les Flors que, una vegada més, ens ha ajudat a fer créixer aquest projecte.


9

desembre

20.00

Sala MAC

Autarcie. Cie par Terre

Autarcie. Cie par Terre / Anne Nguyen (FRANÇA) Autarcie és un joc d’estratègia en el que quatre figures guerreres s’entreguen a un ritual desenfrenat. Fent ús de les tècniques de break, popping o waacking, cadascuna imposa una personalitat forta component un joc de poder a la recerca de territori, d'aliances i de jerarquia. Coreografia: Anne Nguyen Interpretació: Sonia Bel Hadj Brahim, Farrah Elmaskini, Valentine Nagata-Ramos i Konh-Ming Xiong Música original: Sébastien Lété Il·luminació: Ydir Acef Assessorament artístic: AragoRn Boulanger i Jim Krummenacker Vestuari: Courrèges Durada : 50 minuts 8€


10 desembre

11.00 a 13.00

Sala Pina Bausch i MAC

Tallers hip hop i graffiti, mostra juvenil de danses urbanes

11.00 a 12.00 Sala Pina Bausch Taller familiar de hip hop obert a infants (a partir de 7 anys), joves i adults amb Susanna Ayllón. 3€ Taller d’esbossos de grafiti amb Rudy Alvarado per a infants i joves de totes les edats. Aprèn a dibuixar lletres, figures i tot allò relacionat amb les expression plàstiques de la cultura hip hop. (GRATUÏT) 12.30 a 13.30 Sala MAC Mostra juvenil de danses urbanes amb Escola Sant Cugat, Musique Dansa, Hip Hop School Irene Pallarés i Doo Wap. (GRATUÏT)


15 desembre

20.00 a 24.00

Sala Pina Bausch

Tool Bäks. Entrenament

Tool Bäks. Eines per a la investigació del moviment. Jam interdisciplinària on compartir coneixements i eines per a la creació. Un espai obert a tot tipus d’artistes interessats en el moviment que integra formació, improvisació i diàleg. Ofereixen eines: Agnès Sales (Iron Skulls Co.) i Saïdo Lehlouh (Cie. Black Sheep) Música: Dj Yindra i Martín Meléndez Torres En col·laboració amb Iron Skulls (GRATUÏT)


16 desembre

19.00

Sala OM Institut del Teatre

DeHumans. Marta Reguera Varela

DeHumans. Marta Reguera Varela (CÀDIS) Presentació del projecte de fi de Grau Superior de Coreografia i Interpretació de la Dansa de l’Institut del Teatre. “Una societat desbordada pels temps que vivim, pel fet de deixar-se endur i per haver-se deixat enganyar. (...) Una col·lectivitat urbana, un desig de compartir i de crear mons en els quals reconèixer l’altre, on poder entrar en contacte Creació i direcció: Marta Reguera Varela Interpretació: Isaac Suarez, Paula Rísquez, Pau Arnal, Kenya Sauer, Antonio León i Damaris Romera. En col·laboració amb el Conservatori Superior de Dansa - Institut del Teatre. Durada: 30 min (GRATUÏT)


16 desembre

20.00

Sala MAC

Boredom 2.0. Sample Culture

Boredom 2.0. Sample Culture (HOLANDA) Inspirada en els funcionaris de la Unió Soviètica i en el seu vici per la beguda, representa la urgència per escapar de la realitat quotidiana a través de la interacció absurda i còmica entre dos homes després de la feina. Dos artistes únics que exploren formes estranyes i moviments sorprenents des d’un estat d’avorriment. Creació i interpretació: Simon Bus i Roy The Ruggeds Direcció artística: Andre “Drosha” Grekhov Producció: Sample Culture, Parktheater Eindhoven Durada: 12 minuts 8€ (preu únic pels 4 espectacles a la sala MAC)


16 desembre

19.00

Sala MAC

Wild Cat. Cie Black Sheep

Wild Cat. Cie. Black Sheep (FRANÇA) Wild Cat posa en relleu l’apropiació tècnica i estètica que ha fet del break l’escena francesa, que recorda al moviment precís i delicat d’un gat. Un espai d’expressió individual i d’improvisació, on les limitacions espacials i gravitacionals desapareixen per deixar viure la poesia visual d’una dansa vibrant. Coregrafia: Saïdo Lehlouh Interpretació: Ilyess Benali, Evan Greenaway, Samir el Fatoumi, Timothée Lejolivet, Hugo de Vathaire Música: Awir Léon Il·luminació: Guillaume Giraudo Creació: Cie Black Sheep Producció: Garde Robe Coproducció: Initiatives d’Artistes en Danses Urbaines (Fondation de France – Parc de La Villette Amb el suport de: Caisse des Dépôts et de l’Acsé), WIP Villette, Flow Ville de Lille. Cie Dyptik, du Performance – Bordeaux, des Trans’Urbaines, de la Place, centre culturel Hip-hop i de CND Pantin Difusió: camin aktion Durada: 15 minuts 8€ (preu únic pels 4 espectacles a la sala MAC)


16 desembre

20.00

Sala MAC

AYE-NAH. Aina Lanas ESTRENA

Aye-Nah. Aina Lanas (BARCELONA) “(...) es va danyar, es va desconstruir i li van faltar braços, cames, vida. El que quedava buscava màscares i cossos a on establir-se, fins que va comprendre que no era cos, que era lliure, com la música. I va ballar fins que es va acabar l’amor”. La versàtil ballarina i coreògrafa Aina Lanas s’ha format en dansa contemporània, popping, locking... És cocreadora dels projectes Yugen i Aina&Arias. Creació i interpretació: Aina Lanas Música original: Mans_o, Leonard Cohen Arranjaments: Claudio Marrero Veu: Izah Text: Alejandra Smits Amb el suport de Bipol·art, Hop Festival i Centre Cívic Barceloneta Durada: 15 minuts 8€ (preu únic pels 4 espectacles a la sala MAC)

*La programació es completarà seleccionada de Camins de Creació.

amb

una

peça


17 desembre

11.30

Sala Pina Bausch

Transmissions. Conferència il·lustrada

Transmissions. Conferència il·lustrada sobre danses urbanes Conferència que combina música, vídeo, fotografia, paraula i moviment en viu per oferir un discurs dinàmic i accessible a tots els públics. Els ballarins Javier Casado i Guille Vidal-Ribas connecten passat i present per poder comprendre les danses urbanes en totes les seves dimensions. Edat mínima recomanada a partir de 12 anys. Recerca, creació i interpretació: Guille Vidal-Ribas i Javier Casado Coproducció: Hop Festival i Mercat de les Flors Durada: 1 hora 30 minuts 3€


17 desembre

18.00

Sala Pina Bausch i Sala MAC

MIRADES INTERNACIONALS

De 18.00 a 19.30 a la Sala Pina Bausch: Taula rodona amb representants dels festivals Kalypso, Désolé Maman, Karavel, Shake La Rochelle (França), Breakin’ Convention (UK) i Hop Festival + Fila 0 amb espais i festivals nacionals. (GRATUÏT)

A les 20.00 a la Sala MAC: Els festivals Kalypso, Karavel, Désolé Maman i Breakin’ Convention presentan companyies a las que han donat un suport a la creació. 8€


17 desembre

20.00

Sala MAC

MIRADES INTERNACIONALS

Breakin’ Convention presenta: Inherent. Wayward Thread (UK) Inherent tracta de la necessitat d’involucrar persones que no són negres en moviments com el Black Lives Matter, així com de la incomoditat i dificultats que apareixen a l’hora de fer-se’n càrrec i posicionar-se. Una peça que explora els límits de la memòria i de la convivència en relació a l’opressió negra. Creació i interpretació: Si Rawlinson, Ryan Naiken, Vladimir Gruev. Desenvolupada en el marc de la plataforma ‘Back to the Lab’ de Breakin’ Convention 2017. Durada: 10 minuts 8€ (preu únic pels 4 espectacles a la sala MAC)


17 desembre

20.00

Sala MAC

MIRADES INTERNACIONALS

Kalypso i Karavel presenten: Untitled. Mazel Freten (FRANÇA) “Es tracta de l’inici d’alguna cosa nova i excitant. Pots sentir com t’atrapa i fa implosió en silenci. Ulls parpellejant, cossos titubejant, sons transcendint. Un temps paralitzat en la sinceritat humana. Cap escenografia, només dos individus en total harmonia”. Creació i interpretació: Laura Defretin aka Laura Nala i Brandon Masele aka Miel Producció: Association Kusma - Cie Julie Dossavi Amb el suport de: Initiatives d’Artistes en Danses Urbaines (Fondation de France - Parc de la Villette), MJC de Colombes, Centre de la Danse Pierre Doussaint, Dyptik - Saint Etienne, Pôle Pik - Bron i Le volapük - Tours Durada: 25 minuts 8€ (preu únic pels 4 espectacles a la sala MAC)


17 desembre

20.00

Sala MAC

MIRADES INTERNACIONALS

Désolé Maman (Garde Robe) presenta: Fighting Spirit. Paradox-sal (FRANÇA) A Fighting Spirit, vuit ballarines transcendeixen els seus propis cossos i els seus llenguatges mirant d’assolir una llibertat d’estil. En aquest nou espai d'expressió, on la qüestió de la femineïtat no es menciona però es personifica, trobaran els moviments per interpretar el que són: dones en comunió amb el seu cos i amb la seva força. Coreografia: Ousmane Sy Creació: All 4 House / Paradox-sal Interpretació: Cynthia Lacordelle, Nadiah Idris, Odile Lacides, Stephanie Paruta, Valentina Dragotta, Nadia Gabrieli Kalati + 1 ballarina Col·laboració: Alex Benth, Alex Lima, Fredericks Ngo Kii i Ahmed Said Il·luminació: Steve Guenin Producció: Garde Robe Coproducció: Initiatives d’Artistes en Danses Urbaines (Fondation de France – Parc de la Villette, amb el suport de l’Acsé). Amb el suport de: Ville de Lille – MFW. Durada: 38 minuts 8€ (preu únic pels 4 espectacles a la sala MAC)


17 desembre

20.00

Sala MAC

MIRADES INTERNACIONALS

Hop Festival presenta: Kintsugi: L’estètica de l’imperfecció. Iron Skulls (BARCELONA) Kintsugi és una tècnica japonesa del segle XV per a la reparació d'objectes. La seva filosofia afirma que els desperfectes i les reparacions formen part de la història d'un objecte i no s'han d'amagar perquè l’embelleixen. Iron Skulls Co. aprofundeix en el format de quartet a la recerca de la relació entre tècnica, bellesa i imperfecció. Direcció: Iron Skulls Co. Interpretació: Adrián Vega, Diego Garrido, Moisés Moe, Agnés Salas i Héctor Plaza "Buba" Música: Willy Barleycorn Producció: Iron Skulls Co. Distribució: Fani Benages Residència artística: Snug Harbor, Staten Island, NY Col·laboració: Fira Tárrega & Ramon Llull Durada: 14 minuts 8€ (preu únic pels 4 espectacles a la sala MAC)


INFOR V FESTIVAL DE DANSES

Organitza:

Amb el suport de:

Amb la col·laboració de:


MACIÓ. URBANES AL MERCAT DE LES FLORS

L'adquisició de les entrades es realitzarà a través de la pàgina web del Mercat de les Flors (www.mercatflors.cat), al telèfon +34 93 256 26 00 o a taquilla.

Mercat de les Flors: Carrer Lleida, 59. Barcelona Tfn: 932 56 26 00 Metro L3 - Poble Sec / Metro L1 - L3 Espanya Institut del Teatre: Plaça de Margarida Xirgu, s/n. Barcelona Tfn: 932 27 39 00 Metro L3 - Poble Sec / Metro L1 - L3 Espanya

Gràfica i il·lustracions: Mateo Fumero - LA TURBINA . T A L L E R

D E

C R E A C I O N

@ festival.HOP @ festival_HOP facebook.com/festhop

F

E

S

T

I

V

A

L

www.elgenerador.org


Anotacions:

PROGRAMA HOP FESTIVAL  

Del 9 al 17 de desembre al Mercat de les Flors

Advertisement