Page 1

Cine spune că succesul se obţine uşor?

Fragment preluat de pe http://cristianfertea.blogspot.ro

Nu ştiu de ce lumea are impresia că succesul se obţine uşor. Şi eu aveam această impresie şi pentru că nu-l obţineam uşor renunţam. Dacă stai şi asculţi oamenii ce vorbesc despre cei care au succes vei auzi: „A, el a avut noroc. A, el a avut pile, relaţii, el a avut spate, pe ea a ajutat-o părinţii şi ei au multe relaţii, etc.”

Iar pentru că noi nu avem pile, relaţii, nu avem spate, nu ne ajută părinţii, nu avem bani, etc. credem că nu putem avea succes. Cădem în aceasta capcană foarte mulţi dintre noi.

Însă succesul nu este format din aceste lucruri. Doar credem acest lucru. Întreabă oamenii de succes şi-ţi vor confirma faptul că la baza succesului stau cu totul şi cu totul alte lucruri. (da, poate e mai uşor dacă ai şi aceste lucruri) Dacă eşti înconjurat numai de oameni de succes ştii despre ce vorbesc.

Dacă gândeşti şi eşti cum am fost eu atunci ai mult de lucru cu tine, ai mult de lucru cu convingerile tale. Acestea sunt o barieră în calea succesului tău. Ca să ajungi la succes nu înseamnă nici pe departe să ai pile, relaţii, să ai spate, să ai părinţi cu bani, să ai foarte mulţi bani, etc.

Este o impresie care ne-a inoculat-o mass media şi mediul în care trăim. Ca să ajungi la succes trebuie să ai încredere in tine. Atâta timp cât îţi spui ; eu nu pot, n-am bani, n-am relaţii, n-am noroc, n-am cunoştinţe, n-am..., înseamnă că n-ai încredere în tine.


O cauză a lipsei de încredere în sine este şi faptul că cei din jurul tău, părinţi, fraţi, amici, etc. n-au încredere la rândul lor în ei şi atunci această neîncredere se manifestă prin lipsa de încredere în tine. Iar pentru că tu crezi în ei, ei n-au încredere în tine că poţi realiza lucruri măreţe atunci nici tu n-ai încredere în tine.

Spune-le celor din jurul tău: „În 5 ani voi avea o vilă cu piscină, un Mercedes ultimul tip, şi-mi voi petrece concediile in Hawaii”. Ce vor spune aceştia? Se vor uita chiorâş la tine şi-ţi vor spune: „Ce-ai păţit omule? Revino-ţi, nu fi copil, nu fi naiv.” „ Da, da.” „Las-o baltă” sau altceva de genul asta. Aşa este?

Şi de ce-ţi vor spune aceste lucruri? Pentru că ei n-au încredere în ei înşişi că pot realiza aceste lucruri. Şi atunci îţi vor transmite neîncrederea lor şi-ţi vor strecura îndoiala în suflet. Şi tu te gândeşti în sinea ta: „ păi dacă x si y cu relaţiile, cu banii, etc., pe care le au, n-au reuşit ce să mai sper eu amărâtul de mine?”

Sigur x a reuşit că a avut ...” Aceste reacţii se întâmplă însă numai în mintea ta şi în mediul tău.

Spune: „În 5 ani voi avea o vilă cu piscină, un Mercedes ultimul tip, concedii în Hawaii sau orice altceva îţi doreşti, unei persoane care are încredere în sine şi aceasta îţi va spune: ”Grozav, dă-i bătaie şi dacă te pot ajuta cu ceva nu ezita să mă cauţi”. Şi este sinceră acea persoană pentru că ea are încredere în sine, ştie că ar putea realiza sau chiar a realizat aceste lucruri. Şi atunci îţi transmite şi ţie încrederea.

Înconjoară-te deci de oameni care au încredere în forţele lor şi mai devreme sau mai târziu vei avea şi tu încredere în tine. Încredere că vei putea realiza orice îţi propui. În momentul în care câştigi încredere în tine restul devine uşor. Chiar dacă acum n-ai încredere 100% în capacităţile tale poţi să începi procesul de a-ţi redobândi încrederea prin a fi de încredere pentru cei din jur.

NU UITA : SI TU POTI !


Dacă ţi-e dificil să ai încredere în tine atunci câştigă încrederea celor din jurul tău pentru ceea ce vrei să devii. Luptă-te să inspiri încredere şi încet, încet vei simţi o tot mai mare încredere în forţele tale.

Cea mai bună confirmare a faptului că eşti pe drumul spre succes este să obţii încrederea oamenilor de succes

Este evident, ca să ai succes trebuie să inspiri încredere. Tu inspiri încredere? Uită-te în oglindă şi pune-ţi această întrebare: „Sunt eu un om de încredere, un om pe care se poate baza lumea?”

Fără a răspândi încredere în jurul tău n-ai nici o şansă de succes.

POTI SA MA ALEGI CU INCREDERE CAND AI NEVOIE DE UN TRAINER, CONSULTANT SAU COACH PENTRU CARIERA, AFACERILE SAU VIATA TA.

Citeste mai multe pe http://www.cristianfertea.ro si aboneaza-te la newsletterul nostru !

Cine spune ca succesul se obtine usor  

Cine spune ca succesul se obtine usor de Cristian Fertea

Cine spune ca succesul se obtine usor  

Cine spune ca succesul se obtine usor de Cristian Fertea

Advertisement