Page 1

PARC NATURAL DEL PENYAGOLOSA

Marta Suรกrez Safont


PENYAGOLOSA El parc natural del Penyagolosa s'extèn per els termes municipals de Vistabella del Maestrat, Vilafermosa i Xodos en el Massís del Penyagolosa a la província de Castelló. LA VEGETACIÓ Formacions vegetals de carrasques i pí carrasc. En aquestes altituds es freqüent observar sabinars de sabina albar, indicatives d'un clima més continental. roure valencià, teix i tiler, i reboll. LA FAUNA L'àguila reial i l'àguila perdicera. Piquituerto i la xova piquirroja. Entre els mamífers: gat montés, cabra montesa, jineta i teixó. D'entre la fauna invertebrada sortixen les papallones isabelina i apolo.


LA FAUNA La ornitofauna de grans rapaços diürnes i nocturnes, hi destaca en aquest gran i meravellós ecosistema, alguns exemples són l'àguila reial i la perdicera (que són perilloses,encara que ja es veu a primera vista).També és troba la preséncia del piquituerto i la xova piquirroja.Entre els mamífers hi són: el gat montés,la cabra montesa,la jineta i el teixó.I hi ha un mun de papallones isabelines i apolo.

Papallones isabelina i apolo


LA VEGETACIÓ

En aquest apartat tenim formacions de pí i carrasc (els meus arbres preferits).I,aquests també tenen una molt rica vegetació arbustiva. I a més cal destacar la preséncia del roure valencià, teix i tiler i com les formacions reboll.

pins


ON ES TROBA EL PARC NATURAL DEL PENYAGOLOSA ?

Ja ho sabreu, però si no, vos ho explique jo: pels termes municipals de Vistabella del Maestrat, Vilafermosa i Xodos en el massís del Penyagolosa, a Castelló de la Plana. Aquest paratge de 1.094,45 hectàrees fou declarat parc natural per la Generalitat Valenciana el 7 d'abril de 2006.

Vistabella


ESPERE QUE VOS AGRADE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Marta  

Penyagolosa

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you