Page 1


  

  

    

Català………………………………………..2 Educació física……………………………..4 English………………………………………...5 Expressió i comunicació…………………..6 Lengua castellana………………...……….7 Tecnologia……………………...…......……10 Matemàtiques………………………..…….11 Música……………...……………..…………13 Naturals…………………………….………..14 Religió………………………………..………17 Socials……………….……………………….18


A català amb la nostra professora Rosa Em descrit totes les comparses de la patum, més tard vam fer uns mots encreuats. També hem fet fets relacionats amb les comparses de la patum i també hem fet una sopa de lletres.  I tres endevinalles també sobre les comparses de la patum 


À

L

I

G

A

N

A

N

S

V

E

L

L

S

G

U

I

T

A

X

I

C

A

E

U

L

R

E

C

T

S

P

U

A

I

L

I

C

E

A

A

N

A

L

V

S

G

B

M

A

G

G

S

T

A

R

LL

O

E

G

A

N

T

T N

A

N

S

S S

N

O

U

S

A


La única activitat d’Educació física va ser aprendre la coreografia i melodia dels nans nous, per això varen venir tres persones d’aquella comparses que els ballaven. Els tres ens varen ensenyar a tota la classe els tres passos principals de la coreografia. Desprès l’Aleix ens ho va fer apuntar en el quadern de síntesi que finalment serviria per a la nota.


We did a crossword about the elements of “Patum” . And we described the characters such as Tabaler and tabal, Turks and horsemen Devils…


En el Credit de síntesi de expressió em fet una part Teòrica i una de practica.  En la teòrica: vam aprendre trucs i tècniques per parlar millor.  En la practica: ens vam preparar una presentació dels nans nous. 


ď‚ž

La primera actividad era un comic relacionado con la patum: Trataba de unos extranjeros que venĂ­an a la patum por primera vez.


ď‚ž

Segunda actividad: tenias que corregir los errores de unas frases i escribir les normes ortogrĂĄficas.


La nostre professora ens ha ensenyat a fer una revista virtual en que en totes les assignatures en tenim que fer una. Primer tens de fer un Power Point o un Word i seguidament o tens que transformar en un PDF. Desprès ho passes a la pàgina web de la revista i t’ho fa automàticament.


En aquesta síntesis hem treballat moltes coses en aquests cas quantes persones caben a la plaça i les zones més ocupades de la plaça. També vàrem fer una plànol de la plaça per saber més o menys on és situa la gent.


Vam calcular quants fuets és tiraven en cada salt. Seguidament ens van donar un preu i havíem de sumar l'Iva i sabríem quin era el cost d’un fuet de Patum ,i per últim vàrem calcular quin era el cost total de tots els fuets.


Amb la nostre professora Anna coma en la primera activitat vam fer les característiques de la roba de la patum a la aula de informàtica, dintre de la primera activitat vam treballar i llegir un text que es titulava les guites i els guitaires estrenaran roba ignífuga per patum. Desprès de llegir el text vam tindre que respondre unes preguntes, també en la primera activitat vam tindre que fer un dibuix d’un patumaire amb la millor indumentària per anar a la patum.


Vam treballar les urgències mèdiques de la patum i les cremades que es poden produir a la patum i les lesions traumatològiques.


ď‚ž

Vam treballar la vidalba i ens va venir una noia que es deia Maria Cosp a parlar de la vidalba des de un punt normal, un punt homeopà tic, i farmacèutic i ens va ensenyar les propietats bones i dolentes de la vidalba.


En la primera activitat el Xavi ens va donar un text en que desprès hi havien unes frases amb buits i on les teníem que omplir.  En la segona activitat ens van fer relacionar unes fotos amb la seva explicació.  En la tercera ens van fer buscar i marcar una sèrie de diferents personatges i objectes que formaven part de la processo en una foto.  I en la quarta activitat ens va fer buscar en un calendari dies de corpus, divendres sant i diumenge de pasqua. 


A socials amb la nostra professora Aida Cortizo hem conegut tota la simbologia del nostre escut de la ciutat de Berga. També hem llegit un síntesi del llibre escrit per Mn. Armengou, titulat l’escut de la ciutat de Berga. Més tard vàrem llegir el llibre escrit per Mn. Armengou i vam realitzar un qüestionari de cinc preguntes que las va haver de respondre un altre grup, al finalitzar l’activitat cada grup va tindre una nota de cada alumne i una altre de grup.


La segona activitat consistia en: A traves de les fotocopies extretes de la pàgina web del museu de la patum. Desprès vam tindre que llegir la informació corresponent a les comparses i vam tindre que contestar les preguntes, les respostes les vam tindre que escriure en el full de darrere.


La tercera activitat consistia en: nosaltres teníem que llegir un fragment de la visió folklòrica de la patum redactada per l' historiador Albert Rumbo on sabien destacat uns fets significatius. Desprès de llegir tot el fragment vam tindre que respondre unes preguntes.


Aleix Sabata  Marc Llinares  Marc Gonfaus  Sergi Fernandez 

Patum foc i fum  

La revista del grup 3

Patum foc i fum  

La revista del grup 3

Advertisement