Page 1


SC SALCONSERV SA 1. Scurtă prezentare SC SALCONSERV SA este una din cele mai vechi fabrici de carne, preparate din carne şi conserve din România, fiind cel mai mare producător naţional înainte de anul 1990. Fabrica a fost atestată în 1895. 2. Istoric Salconserv Începând cu secolul al XV-lea măcelarii din Mediaş s-au impus prin produsele lor, ajungând vestiţi nu numai în Transilvania, unde îşi desfăceau marfa, ci chiar şi la curţile voievozilor, principilor şi marilor demnitari. La sfârşitul secolului al XIX-lea şi începutul secolului XX-lea, s-a dezvoltat la Mediaş o industrie alimentară demnă de înalta apreciere. S-au înfiinţat astfel două fabrici mai mari şi câteva mai mici, şi anume: „Erste mediascher Salami-Fettwaren Fabrik mit Dampfbetrieb und Schweine-Mastung, Guggenberger et comp. Medias (în Transilvania)”, „Fabrica de salam M. Fleischer et comp.”, „Fabrica de salam Binder si Zikeli”, „Fabrica de salam Josef Theil”, înfiinţată în anul 1895, apoi atelierul macelarului „Fritz Siegmund”. În 1914 în Medias erau în total, pe lângă cele doua fabrici de salam mai mari, 11 macelării la o populaţie de 8647 locuitori. Dintre toate fabricile şi „făbricuţele” amintite, a luat o dezvoltare mai puternică aceea a lui Josef Theil. După o activitate de mai bine de două decenii, in 1918, Josef Theil vinde fabrica măcelarului Fritz Auner. Aceasta va deveni mai tarziu, nucleul de dezvoltare al fabricii de astăzi „Salconserv”. Prima fabrica de salam şi conserve „Fritz Auner” a fost organizată ca societate pe acţiuni.

Salconserv istoric


La început, fabrica Fritz Auner s-a specializat în produse de carne, slănină şi untură, apoi salam şi conserve din carne. Dupa naţionalizarea din 11 iunie 1948, fabrica „Fritz Auner” trece în proprietatea statului sub denumirea de „Salconserv”. Din 1991, „SALCONSERV” Mediaş iese din proprietatea statului şi se dezvolta independent. În anul 2006 se demareaza un proces de retehnologizare şi modernizare a fabricii finalizat în anul 2008. 3. Salconserv astăzi Fabrica de preparate din carne şi conserve Salconserv S.A. Mediaş a redevenit funcţională ca urmare a unei investiţii de 6,6 milioane Euro dezvoltată printr-un program S.A.P.A.R.D. şi care a constat în modernizarea şi retehnologizarea fabricii. Dotată cu echipamente de ultima generaţie, fabrica are o capacitate de producţie zilnică de 60 de tone de preparate din carne şi 30 de tone de conserve. Prepararea şi menţinerea cărnii se ridică la cele mai înalte cerinţe calitative, întregul proces fiind asigurat de sisteme automatizate moderne. Tehnologia avansată este conformă cu cerinţele Uniunii Europene, producţia fiind agreată şi pentru export, ceea ce deosebeşte Salconserv de ceilalţi producători de profil din zonă. De menţionat că o mare parte din materia prima românească provine din abatorul propriu echipat conform cerinţelor europene. Gama Salconserv cuprinde diverse sortimente de produse tradiţionale din carne de porc, vită şi pui, produse după aceleaşi reţete care au consacrat marca medieşeană încă din anul 1895, anul înfiinţării fabricii. Produsele, cu un gust aparte, se adreseaza tuturor segmentelor de piaţă, urmărindu-se ca pe viitor să se puna accent atat pe cele din categoria premium cat si pe cele din categoria economic.

Salconserv astazi


4. Produse 4.1. PRODUSE TRADITIONALE MARCA SALCONSERV : Sunt produse din gama medium şi premium sub brandul SALCONSERV. Din aceasta categorie fac parte : - Cârnaţi : cabanos, cârnaciori afumaţi, cârnaciori extra, cârnaţi casă afumaţi, cârnaţi trandafir etc. - Prospături : cremwurşti de porc, parizer de porc etc. - Specialităţi : ceafă afumată, kaiser, muşchi, pastramă, piept, suncă etc. - Afumături : ciolane afumate, costiţă afumată, slănină afumată etc. - Salamuri : salam canadian, salam cu şuncă, salam italian, salam de vară - Prospături pui : parizer de pui şi cremwurşti pui. 4.2. DELICATESE CRUD-USCATE Produse după reţete originale, păstrate încă din 1895, salamurile crud-uscate de la Salconserv readuc savoarea de altădată a adevaratelor mezeluri. În această categorie includem: - Salam Mediaş - Salam Ţărănesc - Salam Bănăţean - Salamul Dacia - Salam Iarna - Salam Sibiu 4.3. PRODUSE “HERR MESSER” Herr Messer este un brand dezvoltat de firma Brandient în urma studiilor de piaţă efectuate prin care încercăm să fim proactivi şi să ne adaptam cerinţelor pieţei. Acest brand urmează să fie dezvoltat atât pe partea de preparate cât şi pe conserve în funcţie de nevoile consumatorilor.

Produse


4.4. SALAMUL DE SIBIU Scurta istorie a salamului de SIBIU Pe vremea „razboiului vamal”, „salamul de Sibiu” se fabrica la Medias. La export trecea numai prin vama Sibiu in Valahia si de atunci lumea i-a spus impropriu „salam de Sibiu”. In realitate acesta a fost produs la fabrica de salam din Medias. Salamurile crud-uscate-mucegaite s-au fabricat la inceput in cantitati mici, datorita complexitatii ce o implicau, cat si a conditiilor climatice specifice cerute de un produs superior din categoria delicatese. Pentru inceput, carnea inghetata se toca pe butuc de lemn cu dispozitive de cutitare actionate prin balansare iar pentru maturarea pastei se foloseau nişte cuve. Pentru păstrarea materiei prime la o temperatură scăzută se folosea gheata recoltata in anotimpul rece din raul Tarnava si apoi depozitata in pivnitele fabricii. De-abia in anul 1921 se construia primul frigorifer, fiind montate si instalatii moderne cu compresoare de mare capacitate. Pentru a respecta traditia, Salconserv a relansat pe piata salamul de Sibiu, un produs traditional al zonei Medias, un produs de marca al societatii Salconserv.

Produse


4.5. CONSERVE Salconserv a fost intotdeauna un producator traditional de conserve, experienta si know-how-ul nostru fiind atuurile care ne vor asigura o cota de piata importanta pe acest segment. Sunt produse urmatoarele game: - Conserve de sunca, in ambalaje de 200 si 300 g - Conserve de pate, in ambalaje de 100 si 200 g - Conserve de carne, in ambalaje de 300 g 5. Prezenta in piata 5.1. MAGAZINE PROPRII Salconserv detine in prezent 6 magazine proprii in Medias, Sighisoara, Sibiu si Dumbraveni. Magazinele Salconserv s-au dezvoltat in timp, raspunzand imediat nevoilor clientilor si s-au extins pe mai multe game de produse, incluzand lactate, bacanie, panificatie, bauturi , congelate si refrigerate.

Prezenta in piata


Magazinele sunt dotate cu aparatura de ultima generatie, cu sisteme de marcaj inteligent ce permite conectarea cu sediul central, sistem on-line de actualizare şi descarcare automata a vanzarilor, timp redus de asteptare, optiuni de generare instant de rapoarte si statistici. Personalul magazinelor este instruit si calificat, punctele de desfacere fiind amplasate in zone cu potential comercial important, in zone centrale şi cartiere cu vad comercial.

5.2. DISTRIBUTIE Pentru a ne asigura ca produsele noastre ajung la consumatori, pe langa magazinele proprii, suntem activi si pe celalalte canale de distributie. Gama de conserve este disponibila in retailul modern in diferite retele de hypermarketuri, acoperind judetele Sibiu, Brasov, Constanta, Braila, Bihor, Cluj, Iasi, Buzau, Arges, Arad, Vrancea si Suceava Expansiunea teritoriala este asigurata de o echipa de agenti de vanzari in sistem van-sell. De asemenea sunt in curs de finalizare negocieri cu diversi distribuitori nationali si internationali. Pentru gama de conserve avem in vedere extinderea pe piata internationala, in lanturile de magazine cu specific romanesc din Spania si Italia.

Prezenta în piaţă/ Promovare


6. PROMOVARE Promovarea produselor se face prin tehnici specifice, in functie de canalul de distributie : 6.1. Promovarea in magazine proprii ( in-store) - consta in actiuni permanente de sampling, ofertare produse si organizarea de tombole si promotii dupa un plan elaborat de departamentul de marketing

6.2. Promovarea in cadrul distributiei Se face prin tehnici specifice : actiuni de degustari, discounturi de pret, impachetari speciale de tipul 2+1 Gratis , semnalizari la raft etc. 6.3. Promovarea in Key Account Promovarea se face prin aparitii in reviste si cataloage periodice, prin participari la diferite actiuni, impachetari speciale si discounturi.

Prezenta ĂŽn piaĹŁÄƒ/ Promovare


7. Certificari SC SALCONSERV SA are implementat un sistem de management al calitatii in conformitate cu standardele SR EN ISO 9001:2008 si un sistem de management al sigurantei alimentelor conform SR EN ISO 22000:2005. Sistemul de management al siguranţei alimentelor are la bază prevederile legale şi de reglementare in domeniul alimentar si este bazat pe principiile HACCP elaborate de Codex Alimentarius. 8. Strategie Strategia de dezvoltare viitoare are drept obiectiv transformarea Salconserv într-unul dintre jucatorii importanti pe piata nationala a preparatelor din carne si conserve. Acest lucru se va realiza cu ajutorul strategiei de diversificare a gamei sortimentale, impreuna cu strategia de expansiune. Diversificarea gamei de produse ne va permite patrunderea pe mai multe segmente de piata, valorificarea superioara si deplina a resurselor de care dispunem (know-how, materiale, financiare, umane), si realizarea de incasari ritmice. Expansiunea teritoriala se realizeaza atat prin propria echipa de agenti de vanzari de tip van-sell, cat si prin distribuitori nationali si internationali. Prin politica de marketing se urmareste adaptarea flexibila la exigentele manifestate pe piata, crearea unei interfete transparente in relatiile cu clientii, incercand sa le oferim acestora cei 4 C doriti (cost, calitate, comoditate si comunicare). In viitor, SALCONSERV SA se va axa in special pe cresterea notorietatii produselor in randul consumatorilor, cresterea vanzarilor la toate produsele fabricate, precum si lansarea pe piata si dezvoltarea vanzarilor de produse noi, create in urma feedback-ului primit de la clienti.

Certificări/ Strategie / Istoric Scurta prezentare


Sediul central 551022, Str. Carpati nr. 33, jud. Sibiu, Romania Tel : +40.269.833.303, Fax: +40.269.841.311 E-mail : office@salconserv.com

www.salconserv.com

Prezentare Salconserv  

Salconserv - producator traditional de mezeluri si conserve