Page 1

PROJECT DEELNEMER MEEDOEN LEREN WINNEN

ELISABETH MEIJER

Elisabeth Meijer heeft deelgenomen aan Meedoen, Leren, Winnen in Arnhem. Zij vertelt hoe zij het project ervaren heeft en wat zij heeft geleerd. “Door Meedoen, Leren, Winnen krijgen jongeren meer zeggenschap in hun wijk. Zij kunnen bepalen wat voor activiteiten er in de buurt georganiseerd moeten worden. Op die manier kunnen zij zelf de wijk leuker maken. Ik heb nu met verschillende mensen contacten gemaakt. Als ik bijvoorbeeld een toernooi wil gaan organiseren, weet ik wie ik kan bellen voor hulp. Deze contacten kunnen later altijd van pas komen!”

Meedoen, Leren, Winnen project “Voordat ik aan Meedoen, Leren, Winnen deelnam, had ik nooit een evenement georganiseerd. In de zeven bijeenkomsten die vooraf het toernooi plaats vonden, krijg je van het project een map aangeboden. Hierin staat van dag 1 tot aan de dag van het toernooi wat er moet gebeuren om het evenement te laten slagen. Bijvoorbeeld op dag 1 ga je brainstormen, op dag 2 bespreek je het doel van het evenement enzovoort. Een erg handige map. Vooral als je beginner bent. In de bijeenkomsten heb ik geleerd hoe je aan de organisatie van een evenement begint en wat de vervolg stappen zijn. In de voorbereidende

WWW.MEEDOENLERENWINNEN.NL FACEBOOK.COM/MEEDOENLERENWINNEN TWITTER.COM/#!/MLWPROJECT

fase van ons evenement moest ik voor de catering zorgen. De juiste taak voor mij, want ik durf te vragen. Om iets binnen te bereiken moet je een beetje lef tonen. Anders lukt niets. Dus ik heb de Albert Heijn in Malburger opgebeld met de vraag of zij iets voor ons konden betekenen. Ze waren gelijk enthousiast. Zij zorgde voor drinken en koekjes op het eindevenement. Mijn medeteamlid Nabil had voor appels gezorgd. Hij werkte destijds bij een groentewinkel en kreeg de mogelijkheid van zijn baas om gratis appels mee te nemen.

‘DOOWRINMNEEENDOKERNIJ, GLEENREN JONGSCEHRAENP INMEDERE ZWEIJGKG’ENHet eindevenement liep vlekkeloos. Omdat ons evenement het eerste Meedoen, Leren, Winnen project was, werd het gefilmd door de medewerkers van het project. Ik heb die film terug gezien. Echt fantastisch. Een mooie professionele film, die ik zeker op latere leeftijd terug ga bekijken. Op de film zie je ook Johan Cruijff. Hij was aanwezig tijdens ons evenement. Dat was zo cool! Hij is echt god ter voetbal. Een levende legende. Het was echt een eer dat wij hem mochten ontmoeten. Deelname aan het project is iets wat ik nooit meer zal vergeten!”

MEEDOEN, LEREN, WINNEN IS EEN PROJECT VAN HET JOHAN CRUYFF INSTITUTE FOR SPORT STUDIES EN DE JOHAN CRUYFF FOUNDATION

Elisabeth Meijer  

Meedoen, Leren, Winnen jubileumproduct

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you