Page 1

COACH CURSUS MEEDOEN LEREN WINNEN

BRAM FRANKEN EN MUREL SMIT Bram en Murel hebben de Meedoen, Leren, Winnen coach cursus gevolgd. Zij vertellen waarom zij hebben deelgenomen, hoe zij de cursus ervaren hebben en wat hun missie als Meedoen, Leren, Winnen coach is. Na de cursus kunnen zij aan de slag met Meedoen, Leren, Winnen. BRAM FRANKEN Jongerenwerker in Oosterhout “Je leert jongeren om een team te zijn wat op elkaar moet bouwen, vertrouwen en elkaar moet accepteren zoals iemand is. Meedoen, Leren, Winnen is voor de gemeente Oosterhout erg interessant, omdat er een Cruyff Court gevestigd is waar veel jongeren van verschillende leeftijden en culturen op sporten en plezier maken. Door Meedoen, Leren, Winnen wordt het mogelijk gemaakt om de jongeren meer te betrekken bij het Cruyff Court. Het opleidingstraject prikkelt jongeren om zowel in groepsverband als individueel opdrachten uit te voeren die te maken hebben met de organisatie van een toernooi. Hierdoor leren zij om in een groep te werken, maar ook om zelfstandig taken op te pakken. Jongeren krijgen op deze manier respect voor de sportbuurtwerkers, jongerenwerkers en andere instanties die diverse activiteiten voor hen organiseren. Veel jongeren willen graag iets bereiken in het leven. Met Meedoen, Leren. Winnen kan ik de jongeren helpen verschillende competenties te ontwikkelen die zij meteen kunnen toepassen in hun huidige studie, werk of sport. Ik ben zelf jongerenwerker en heb al veel kennis van de doelgroep, het organiseren van een toernooi en het lesgeven. Wat ik vooral van de coachcursus heb geleerd is om vanaf het eerste moment een team van de groep te maken en bepalen welke aspecten daarin belangrijk zijn. Je moet elkaar leren kennen, overleggen en dingen afstemmen. Dit lijkt simpel maar is niet vanzelfsprekend. Het opbouwen van een team hebben wij in vier dagen

WWW.MEEDOENLERENWINNEN.NL FACEBOOK.COM/MEEDOENLERENWINNEN TWITTER.COM/#!/MLWPROJECT

coachcursus toegepast en ervaren. Dit maakte de coachcursus succesvol. In alle Meedoen Leren Winnen projecten waarin ik als coach verantwoordelijk ben voor de jongeren, hoop ik een hecht team te creëren waarbij het enthousiasme voor het organiseren van een eindtoernooi eraf spat! Op deze manier moet het de buurt van jong tot oud verbinden en het gedrag van de jongeren veranderen.”

‘AINLSNEMNEECDOOAECNH, LLEEERRENJ,E WE JONGEREN EEN TEAM D TE ZIJN’ MUREL SMIT CRUYFF COURT Jongerenwerker in Groningen “Ik vond het een zeer interessante en praktische cursus. De cursus werd op een hele leuke en relaxte manier gegeven en was erg leerzaam. Tijdens de cursus wordt je zeer bewust over je eigen handelen. Je leert wat voor effect je handelen op de groep heeft en hoe je de jongeren het beste kunt sturen. Als jongerenwerker ben ik dagelijks bezig met jongeren in de leeftijd van 14 t/m 20 jaar. Dit is een doelgroep die moeilijk te bereiken is. Zij zijn nauwelijks geïnteresseerd in wijkactiviteiten of hebben hier geen tijd voor. Met de Meedoen, Leren, Winnen cursus probeerde ik meer knowhow op te doen hoe je de jongeren kunt stimuleren voor het project en hoe je hen tijdens het project op de juiste manier moet benaderen. En dat is gelukt! Door veel oefeningen zelf uit te voeren leer je goed je bepaalde onderwerpen het beste kan neerzetten. Zo hebben we verschillende kennismakingsspellen gedaan. Daardoor ondervind je zelf wat wel en niet werkt als je de oefeningen met de jongeren gaat doen.”

MEEDOEN, LEREN, WINNEN IS EEN PROJECT VAN HET JOHAN CRUYFF INSTITUTE FOR SPORT STUDIES EN DE JOHAN CRUYFF FOUNDATION

Bram Franken en Murel Smit  

Meedoen, Leren, Winnen jubileumproduct

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you