Fendert Lokaal 2015 week 19

Page 1

weekblad voor Fijnaart & Heijningen D i n s d a g 5 m e i 2 0 1 5 | w e e k 1 9 | j a a r g a n g 2 | U i t g e v e r i j L o k a a l | S p e c h t 17 | 4 7 9 3 H N F i j n a a r t | w w w . f e n d e r t l o k a a l . n l

Graanpop terug in tent

Topdrukte bij opening

Zwembad nog niet gered

Jeugdkamp geringd

De Zwingeltjes opent buitenschoolse opvang in De Springplank

“Kinderen kunnen op één locatie blijven” ze op school zitten. Dan is zo’n eerste schooldag ook geen probleem meer.” Flexibel De opvang start op 11 mei. “Kinderen zijn op schooldagen welkom vanaf 06.45 uur tot 19.30 uur. Eventueel zorgen we tegen een extra vergoeding voor het avondeten voor de kinderen. Dat is allemaal geen probleem”, vertelt Dimphy. “We zijn zeer flexibel”, vult haar dochter Melissa aan. “De betaling gaat per kwartier. Dus is er maar even opvang nodig, dan is dat ook mogelijk.” Op de open dag van De Springplank werden de plannen met De Zwingeltjes gepresenteerd. “Er waren meteen al zeven ouders die belangstelling hadden”, meldt Dimphy. “Dus dat komt zeker goed.”

Judith Aardema, Dimphy en Melissa Brans (v.l.n.r.) in de speelruimte die ook De Zwingeltjes gaat gebruiken.

Leerlingen van De Springplank in Fijnaart hoeven binnenkort niet meer de deur uit voor buitenschoolse opvang. Op 11 mei opent De Zwingeltjes een locatie in de openbare basisschool. Makkelijk voor de ouders, veilig en leuk voor de kinderen. “Het heeft alleen maar pluspunten voor iedereen”, beamen Dimphy en Melissa Brans van De Zwingeltjes en waarnemend directeur Judith Aardema van De Springplank. In de medezeggenschapsraad van De Springplank is het idee ontstaan. “Met het schoolteam en ouders hadden we het over de toekomst. De wens kwam op tafel om in het kader van de brede school een buitenschoolse opvang te realiseren in ons gebouw”, licht Judith toe. “Een moeder meldde dat er net een kinderdagverblijf was gestart in de Voorstraat. We hebben contact gezocht met Dimphy en Melissa en die reageerden meteen enthousiast.”

Grote opruiming In korte tijd was de zaak beklonken. “We hadden een lokaal over. Ook hebben we een grote opruiming gehouden”, vertelt Judith. “Hierdoor hebben we nu een extra ruimte voor de kleuters om in te spelen. Daar kan De Zwingeltjes ook gebruik van maken. Bovendien hebben we een speelplein dat volgend jaar onder handen wordt genomen.” Drie Voor De Zwingeltjes is het helemaal snel gegaan. “Een half

jaar geleden hadden we nog maar één locatie en nu gaan we al naar drie. Maar ja, als de mogelijkheid zich voordoet, moet je ze pakken”, zegt Melissa met een knikje. “We hebben er ontzettend veel zin in. Voor de kinderen is het heel goed dat de buitenschoolse opvang op hun school is. Het is een vertrouwde omgeving met kinderen en leerkrachten die ze kennen. We willen later ook met een peutergroep starten. De peuters raken dan al vertrouwd met de school. Ze kennen de juffen voordat

Juf Jill Met de komst van de buitenschoolse opvang keert ook een bekend gezicht terug op De Springplank. “Juf Jill gaat de groep begeleiden”, vertelt Judith blij. “Zij heeft twee jaar bij ons stage gelopen. Alle kinderen liepen met haar weg. Helaas konden we haar niet houden, maar nu komt ze via De Zwingeltjes toch weer op De Springplank. Dat is leuk voor de kinderen. Bovendien kent Jill de school, weet ze hoe er hier gewerkt wordt en bij wie ze moet zijn. Dat heeft ook alleen maar pluspunten.”

Dezwingeltjes.nl obsdespringplank.com

Door Jan Willem van Bodegom


SMULTOPPERS van woensdag 6 t/m zaterdag 9 mei

aardbeienvlaaitjes met slagroom 4 stuks voor € 3,49

roombotercroissantjes 4 stuks voor € 1,99 aardbeienlausanne 5 pers. voor € 4,99

aardbeienschelp 6 pers. voor € 4,99 trakteren op uw werk? Bij ons kunt u al terecht vanaf 05.00 uur

Korte Kerkstraat 6, Fijnaart - Tel. (0168) 462487 Kroevenlaan 84, Roosendaal - Tel. (0165) 534741

www.bakkerijsonneveld.nl

Op zaterdag 9 mei is de feestelijke opening van onze winkel Wol van Moos. Vanaf 12 uur bent u van harte welkom voor een hapje en een drankje en kunt u genieten van onze prachtige wol en kleurrijke katoen. Uiteraard ontbreken de brei- en haaknaalden niet, en hebben we leuke brei- en haakboeken op voorraad. Ook verkopen we naaigaren.

Voor de eerste 10 klanten die voor € 25,00 besteden staat een leuke goodiebag klaar. Binnenkort starten we met workshops in ons brei- en haakcafé. De openingstijden zullen zijn:

Dinsdag 09.00 – 17.00 uur Vrijdag 09.00 – 17.00 uur Zaterdag 09.00 – 16.00 uur

Voorstraat 20, 4793 EV FIJNAART

Daans Postkantoor

Ook verkooppun t van Daans Postkantoo r, met mooie kaarten en originele cadeau-envelop jes.


Pagina 3

Colofon Fendert Lokaal is een uitgave van

Zilveren medaille voor TER INTRO Koen en Fabio in Turkije

Wandelend door het dorp ontdek ik steeds vaker een pop in de voortuin van generatiegenoten. Ook ik ben slechts anderhalf jaar verwijderd van een ontmoeting met Abraham.

Uitgeverij Lokaal

Specht 17, 4793 HN Fijnaart E. info@uitgeverijlokaal.nl I. www.uitgeverijlokaal.nl

Als kind vond ik iemand van vijftig jaar stokoud. Maar nu ik zelf bijna een halve eeuw op deze aardkloot rondhuppel, voel ik me nog steeds een jong broekie. Ik doe dan ook mijn uiterste best om – weliswaar van een afstand – alle trends te volgen en op de hoogte te blijven van de nieuwtjes.

Redactie

Jan Willem van Bodegom T. 06-22011800 E. jw@uitgeverijlokaal.nl Hilde Roemers

Acquisitie

Tom Aarts T. 06-14520497 E. tom@uitgeverijlokaal.nl

Druk

Janssen/Pers - Gennep

Aanleveren

Advertenties: advertentie@fendertlokaal.nl voor: vrijdag 12.00 uur Redactionele berichten redactie@fendertlokaal.nl voor: vrijdag 12.00 uur Weekendverslagen voor: zondag 18.00 uur

Fendert Lokaal wordt elke week op dinsdag/woensdag huis aan huis bezorgd in de kernen Fijnaart, Heijningen, Oudemolen en Zwingelspaan. Uitgeverij Lokaal behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

Onderzoek naar Fendert Lokaal Job Bienefelt studeert Juridische Dienstverlening aan het Zoomvliet College in Roosendaal. Voor het vak Algemeen Juridisch moet hij een enquête houden over de kwaliteit van zijn leefomgeving. Job kwam met het idee om te onderzoeken hoe Fendert Lokaal door de inwoners van Fijnaart wordt gewaardeerd. Wie mee wil helpen met onderzoek vindt een link naar de enquête op www.fendertlokaal.nl. Het invullen kost maar een paar minuten.

Fabio (links) en Koen met hun behaalde prijzen en de bijbehorende certificaten, direct na de officiële prijsuitreiking.

In de Turkse badplaats Izmir vond van 18 tot en met 25 april het International Congres for Young Scientists plaats, waaraan onder andere werd deelgenomen door Fabio Kerstens uit Roosendaal en Koen de Vos uit Fijnaart. De leerlingen van het Norbertus College in Roosendaal hadden de deelname verdiend door hun prestatie in de Jan Kommandeur prijsvraag van de Rijksuniversiteit Groningen. Deze prijs wordt gegeven aan de beste profielwerkstukken op het gebied van Wiskunde en Natuurwetenschappen. Zaterdag 18 april vertrokken Koen en Fabio vanaf Schiphol richting Izmir in Turkije, samen met andere winnaars van de prijsvraag van de Rijksuniversiteit Groningen en winnaars van een soortgelijke prijsvraag van de Radboud Universiteit in Nijmegen. In totaal een groep van 12 eindexamenkandidaten en een viertal begeleiders. Congres In Izmir namen zij deel aan een congres van vijf dagen, samen met 250 leeftijdgenoten uit zo’n 25 landen. Op het congres ontmoetten zij delegaties uit, onder andere Rusland, Turkije, Duitsland, Polen, Maleisië, Iran, en Indonesië. Het congres, dat jaarlijks wordt gehouden in een ander land, wordt wel gezien als het onofficiële wereldkampioenschap voor profielwerkstukken. Het congres bestaat uit diverse activiteiten, waaronder een posterpresentatie en een voordracht (in het Engels) over het uitgevoerde onderzoek in het profielwerkstuk. Zowel de posterpresentatie als de voordrachten werden beoordeeld door een internationale jury van professoren en wetenschappers in de categorieën Wiskunde,

Natuurkunde, Milieukunde, Life Science en Computer Science and Engineering. Re-entry Koen en Fabio namen deel in de categorie Computer Science and Engineering, met hun profielwerkstuk ‘Re-entry’, dat de terugkeer van een ruimtecapsule in de dampkring beschrijft. Bij de prijsuitreiking werden zij beloond met een zilveren medaille voor hun voordracht. Daarnaast ontvingen zij ook de prijs voor de beste poster in hun categorie. De Nederlandse delegatie was overigens zeer succesvol in Izmir. Alle studenten kwamen terug met een gouden, zilveren óf bronzen medaille. Ontmoeting Naast deze wedstrijden is het doel van dit jaarlijkse congres ook de ontmoeting tussen scholieren en toekomstige studenten uit diverse landen en culturen. Daarom wordt er ook veel tijd besteed aan het onderling ontmoeten en kennisnemen van de omgeving waar het congres plaatsvindt. Kortom, een ervaring die de jonge toekomstige wetenschappers niet snel zullen vergeten.

Toch voel ik de kloof wel degelijk breder worden. Kon ik decennia geleden de Top 40 nog foutloos opdreunen, nu ken ik negen van de tien artiesten niet. Pas als ik het liedje hoor, komt er een vlaagje van herkenning bovendrijven. Ik weet inmiddels dat er tientallen stromingen zijn in de hedendaagse dance. Maar vraag me niet om ze te benoemen, laat staan om de verschillen te herkennen. Voor mij is het allemaal hetzelfde gedreun, zeg ik met dezelfde uitspraak van mijn vader in mijn achterhoofd. Maar in een gesprek met tieners en jonge twintigers kan ik nog aardig mijn mondje roeren, zonder dat ze me met verbaasde ogen aankijken. Pas als de mobieltjes tevoorschijn komen, wordt de generatiekloof goed zichtbaar. Wil je weten of iemand boven of onder de veertig is, kijk dan naar zijn of haar vingers bij het intikken van een bericht. Terwijl jongeren vliegensvlug hun duimen het werk laten doen, tikken wij ‘oudjes’ letter voor letter in met onze wijsvinger. Vaak ook nog met het puntje van de tong uit onze mond…

Jan Willem van Bodegom Hoofdredacteur Fendert Lokaal


Bent u op zoek naar een ‘swingende’ Big Band voor uw (bedrijfs) feest of evenement ? Boek dan de Black Sheep Swing Band !

Plant & Tuin Deijkers Voor al uw perkgoed en geraniums, bloembakken en hangpotten. Wij vullen ook uw bakken. Tevens het adres voor al uw bestratingswerk. Plant & Tuin Deijkers, Steenpad 2a Willemstad, 06-13060216.

www.blacksheepswingband.nl Kom gerust eens luisteren tijdens een repetitie. Iedere woensdagavond 20:30 uur in de Parel.

Gezellig avondje uit eten met vrienden,familie

Houtskool Grill

of collega's

tafel bbq

5 soorten vlees/vis

www.depolder.eu 0168 46 2228

Prinses Margrietstraat 15 Fijnaart Tel. 0168 33 14 14 www.deparel.org Voor aan-en verkoop, taxatie en hypotheekadvies

WG Makelaars BV

Voorstraat 17 | 4793 ET Fijnaart | T. 0168-477077 E. info@wgmakelaars.nl | W. www.wgmakelaars.nl

Garage Hollander

Garage Hollander

APK - Onderhoud - Reparatie - Verkoop 1e Kruisweg 8a Fijnaart - Tel. 0168 - 465030 - www.garage-hollander.nl

Voor grote en kleine verbouwingen en renovatiewerkzaamheden

www.MijnMeubelShop.nl

info@mijnmeubelshop.nl Tel.: 06-40179388

lekkere ijscoupe € 24.50 p.p.

Berghout Onderhoud Groep

ScheepS -en interieurBOuw Voor nieuw of reparatie • Interieur • Teak dek • Meubels op maat • Winkel interieur • Lijsten maken

wOninGBOuw Verbouwen of reparatie van • Keukens • Badkamers • Pannendak • Bitumen dakbedekking • kozijnen repareren of nieuw

vraagt u gerust een vrijblijvende offerte aan! Voor meer informatie over woningbouw neemt u contact op met Hans Berghout t: 0168-462489 M: 06-20441189 W: www.berghoutonderhoud.nl E: berghoutonderhoud@gmail.com Voor meer informatie over scheepsbouw neemt u contact op met Robert Berghout M: 06-23752805


Mijn toevlucht, mijn vesting, mijn God, op U vertrouw ik.

Psalm 91 vers 2

Toch nog onverwacht is thuis vredig ingeslapen, onze zorgzame en altijd geïnteresseerde moeder, schoonmoeder, oma en oma-oma, op de gezegende leeftijd van 93 jaar. We zijn dankbaar dat haar verder lijden is bespaard. Maar wat zullen we haar missen! Tot het einde toe heeft ze de regie van haar leven in eigen hand kunnen houden, wat steeds haar grote wens en streven is geweest.

Adriana Bom-Broere 6 november 1921 - 2 mei 2015 Sinds 2002 weduwe van Jan

Pieter Bom

Levenspartner van Cornelis

Maris † 2014

Marijn † 2001 Anton en Nettie

Jan, Noa en Lauren Anneke en Peter, Jelle, Bo Rieke

Piet en Anneke

Jacqueline en Patrick, Tristan, Sven Johan en Yvon, Michelle

Liesbeth en Paul Ingrid Mark

John en Hetty

Jeroen en Steffie, Jenna Erik en Anouk, Sari Karin en Jeroen

Petra en Hans en kinderen Arjen en Mariska en kinderen Als u afscheid wilt komen nemen, bent u welkom op woensdag 6 mei van 19.00 tot 20.00 uur in haar woning, Vrouwe Jacobstraat 20 te Fijnaart. De dienst van Woord en Gebed wordt gehouden op donderdag 7 mei om 14.00 uur in De Dorpskerk, Kerkring 1 te Fijnaart. Aansluitend zal de begrafenis plaatsvinden op de Protestantse begraafplaats. Gelegenheid tot condoleren is er na de begrafenis in de Vijverhof, Kerkring te Fijnaart. Correspondentieadres: Fam. Bom, Kerkring 13, 4793 ER Fijnaart


KERKBERICHTEN H. Jacobus de Meerdere Molenstraat 26 Fijnaart T. 0168-462345 E. pkwest@immanuel-parochie. eu I. www.immanuel-parochie.eu

Pastor: diaken Michael Bastiaansen, T. 06-46341138 Donderdag 7 mei 09.30 uur: H. Jacobus de Meerdere Eucharistieviering Koster R. Vissers Vrijdag 8 mei 19.00 uur: Noordhoek Gebedsviering Zondag 10 mei 09.30 uur: H. Jacobus de Meerdere Eucharistieviering Celebrant: P. de Rooij Zang: Jacobuskoor

Misdienaars: Noa en Bente Lector: Toos Koster: W. Schrauwen Collectanten: Y. Reuvers en R. van Mourik Gebedsintenties: Fam. Nollen wegens fundatie. Barbara Swagemakers. Overleden ouders Nagtzaam-V.d. Klundert, Roosmarie, Marijke en Gilles. Lies van Merriënboer-Korst. Cornelia v/d Horst weduwnaar van Franciscus Dingemans. Marie Bram weduwe van Piet Dierks. Overleden ouders Frijters-Hagens. Collecte: voor eigen kerk. Dinsdag 12 mei 10.30 uur: H. Jacobus de Meerdere 60-jarig huwelijksjubileum Jack en Annie v/d Elshout Eucharistieviering Celebrant: G. Dirven en M. Bastiaansen Zang: De Vrolijke Noot

Hebben jullie ook zo’n leuke Koningsdag gehad? Wat was het drúk in De Fendert. By the way… ik heb op de Voorstraat een heerlijke oranjesoes gegeten die uitgedeeld werd. Haha… Thuis eten we gezond, maar op een feestje doen we gewóón lekker mee. Móet kunnen…

De Dorpskerk Kerkring 1 Fijnaart De Ontmoetingskerk Wilhelminastraat 64 Fijnaart E. info@pknfijnaart.nl I. www.pknfijnaart.nl

Scriba: Susanne Baan-Slager E. scriba@pknfijnaart.nl T. 0168-320491 Zondag 10 mei 10.00 uur: De Dorpskerk

Meetingpoint in de Bovenzaal

Voorganger: Ds. F.C. de Ronde Ambtsdrager van dienst: A. Dijkshoorn Gastheer/gastvrouw: A. de Vrij Collecte rondgang: Kerk Collecte uitgang: Jeugdwerk: kindernevendienst Maandag 11 mei 15.00 uur: Fendertshofdienst Voorganger: Ds. J.H. van der Sterre

Vonden jullie ook dat Máxima er weer zo mooi uit zag? Hoe zou ze toch zó slank blijven? Zou ze stiekempjes het programma van JouwLijfLijn gevolgd hebben? Bij een feestje horen lekkere hapjes, toch? En als het dan ook nog verantwoord is? Gezonde hapjes kunnen écht lekker zijn. Koningsdag is inmiddels voorbij, maar het is nog volop voorjaar en wat is er dan leuker dan hapjes die passen in die tijd? Kijk eens hoe leuk en simpel?

KBO-leden genieten van voorjaarsreis Donderdag 23 april was de voorjaarreis van de KBO Fijnaart naar Doesburg. 60 leden vertrokken rond 08.15 uur onder een nog gesloten wolkendek richting Doesburg. Daar aangekomen stond de koffie met gebak al klaar. Vervolgens maakten zij onder leiding van een gids een rondrit door het historische centrum van Doesburg, de Lie-

mers en Montferland. Terwijl de zon uitbundig was gaan schijnen keerde men terug bij ‘de IJsselhoeve’, waar alle leden konden smullen van een Achterhoeks lunchbuffet. In de middag werd onder leiding van een gids een bezoek gebracht aan het ‘het kleinste stadje van Nederland’, met een bijzonder museum gewijd aan de schrijver Charles Dickens. Na een geweldig Diner-

buffet vertrok men voldaan om 19.00 uur richting Fijnaart. Interesse Indien u interesse hebt, in de activiteiten van de KBO een ontspanningsmiddag, informatiemiddag of de volgende dagreis in september, dan kunt u contact opnemen met het secretariaat van KBO Fijnaart tel. 0168462410 voor meer info.

Informatieavond pleegzorg in Fijnaart

Luna zoekt pleegouders Met Luna start Juzt in samenwerking met Pleegzorg Nederland een actie om nieuwe pleegouders te werven voor kinderen die wachten op een fijne plek in een pleeggezin. Een kind kan het beste thuis worden opgevoed, daar is iedereen het over eens. Maar soms is dat niet mogelijk. Als de problemen in een gezin niet met hulp thuis opgelost kunnen worden, dan is pleegzorg het beste alternatief. Het benadert de gezinssituatie het meest. In Nederland zijn ruim 20.000 pleegkinderen en het aantal groeit nog steeds.

Nieuwe pleegouders zijn dus heel hard nodig. Daarom zoekt Luna pleegouders Pleegzorg is een vorm van jeugdhulp waarbij een gezin voor een kind van een ander zorgt. Iedereen van 21 jaar en ouder die een kind structuur, warmte en veiligheid kan bieden, kan pleegouder worden. Voor een paar dagen, voor een paar maanden of een aantal jaren en - als een kind niet meer terug kan naar huis- tot hij of zij volwassen is. Voor kinderen zoals Luna zoekt Juzt nieuwe pleeggezinnen. Pleegouders

Wat ook altijd lekker en feestelijk is: Een glaasje met onder op de bodem een dikke laag ‘gezonde’ dipsaus; daarin zet je rechtop dunne stengels wortel, komkommer en/of paprika. Mail voor het recept van de zelfgemaakte mayo en de dipsaus gerust naar nettie@jouwlijflijn.nl.

kunnen jong of oud zijn, een vader en moeder met kinderen, twee mannen of vrouwen, of een alleenstaande. Zolang ze maar een groot hart hebben. Interesse? Kom naar de informatieavond. Help Luna en vele andere kinderen op weg naar morgen en kom geheel vrijblijvend naar de informatiebijeenkomst op maandag 11 mei van 20.00 tot 22.00 uur in Het Trefpunt, Wilhelminastraat 66 te Fijnaart. Graag aanmelden via pleegzorg@juzt.nl of via 076-525 64 44.

Wil je méér recepten? Meld je aan via de link www.jouwlijflijn.nl/ja. Je ontvangt dan 20 gezonde en lekkere wekelijkse recepten. Gratis!


Pagina 7

KPJ Oudemolen, Starlight en Graanbeurs vinden elkaar in Graanpop

Festival keert terug in tent

Wouter van Andel (KPJ), Melvin Zagers (Starlight), Henk Westerink (De Graanbeurs) en Sam van Andel (KPJ) dragen het programma van Graanpop op handen.

‘Wanneer ga je weer iets in een tent doen?’ Een vraag die eigenaar Henk Westerink van De Graanbeurs regelmatig werd gesteld. Tot vier jaar geleden plaatste de horecagelegenheid met Koninginnedag en in juli een feesttent op het evenemententerrein van Fijnaart. “Het organiseren van tentfeesten heeft veel voeten in aarde”, benadrukt Henk. “Maar nu is de tijd rijp om het weer te gaan doen, maar dan wel in een samenwerking.” De Graanbeurs vond bondgenoten in KPJ Oudemolen en Starlight Licht en Geluid. “De afgelopen jaren zijn in onze zaal verschillende feesten gehouden, zoals de Hawaï Party in de zomer en de Après Ski Party in de winter. Die organiseerden we samen met KPJ Oudemolen. Starlight verzorgde het licht en geluid. Dat is een goede drie-eenheid. Daaruit is het idee ontstaan om samen iets groters neer te zetten.” Graanpop Dat ‘iets groters’ werd een

tweedaags festival onder een vertrouwde naam: Graanpop. “Al snel werd duidelijk dat we één groot evenement wilden houden met twee aparte feesten. Op zaterdag voor Pinksteren, 23 mei, staat het Whitsunfestival op het programma. Whitsun betekent namelijk Pinksteren in het Engels”, legt Henk uit. “We beginnen ’s middags met dance/ house, oplopend tot hardstyle/ hardcore. We hebben een aantal grote dj’s binnen weten te halen. Neem bijvoorbeeld Wildstylez, bekend van de grote hit Year of Summer. Maar ook Coone, een van de populairste dj’s uit België. Omdat het oog ook wat wil, hebben we voor de mannen de vrouwelijke dj Korsakoff en voor de vrouwen het duo Manuel en Geza.”

Rock & lol Op eerste pinksterdag, zondag 24 mei, gooit het Graanpopfestival het over een andere boeg met gezellige rock- & lolbands. De bekendste is Mooi Wark uit Drenthe. Drie jaar geleden namen zij nog een single op met Frans Bauer. Maar ook de Loco Loco Disco Show, Plork en de aannemers en De fik erin weten hoe ze een feestje moeten bouwen.

Hopelijk werkt het weer mee in het pinksterweekend, zodat de bezoekers het ook buiten naar hun zin hebben. Daarom beginnen we ook al ’s middags. Tot nu toe was Graanpop alleen ’s avonds. Nu hebben we een bredere line-up met meer artiesten en nog meer sfeer”, vertelt Henk. “We hopen dat op zondag hele gezinnen naar de tent komen. Het programma is leuk voor jong en oud.”

Festivaluitstraling Nog belangrijker dan dj’s en de bands is de sfeer op Graanpop. “We geven het evenement echt een festivaluitstraling. Van de grote tent wordt één kant geopend, waarachter een buitenplein ontstaat. Daarop komen foodkraampjes te staan.

Samenwerking Zonder de samenwerking was het festival er niet gekomen, benadrukt de Graanbeurs-eigenaar. “Dit doe je er niet zomaar even bij. Er komt zoveel bij kijken. We zijn een half jaar bezig met de voorbereiding. Het lastigste is het bepalen van de line-up. Die moet kloppen. We hebben onderling de taken goed verdeeld. Het is de bedoeling dat het een terugkerend evenement wordt. We krijgen hele leuke reacties. Dus dat belooft veel goeds.”

Graanpop 2015: zaterdag 23 mei van 15.00 tot 0.00 uur: Whitsunfestival (16 plus); zondag 24 mei van 14.00 tot 0.00 uur: Graanpopfestival (alle leeftijden). Kaarten kosten € 15,- per stuk. Combikaarten zijn verkrijgbaar voor € 25,- per stuk. Kaarten zijn online te bestellen via www.graanpop.nl of bij De Graanbeurs, Kadedijk 6 in Fijnaart.

Door Jan Willem van Bodegom


moederdagtip

De nieuwe collectie van Geisha is binnen

10 mei MOEDERDAG Dé bloemist voor Fijnaart e.o

Molenstraat 9, Fijnaart Tel (0168) 462684 Maandagochtend gesloten

www.ellenbmode.com L E N T E

2 0 1 5

Moederdag

Voorstraat 23, Fijnaart Tel. (0168) 464061 www.bloemenshopmarloes.nl

moederdagactie

Vier Moederdag bij Hoeve Kakelbont

Zaterdag 9 mei & zondag 10 mei Knutselactiviteit: bord beschilderen Kom zaterdag 9 mei een mooi bord beschilderen. Met keramiekverf ga je te werk waarna het afgebakken wordt in de daarvoor bestemde oven. Jouw mooie eetbord is dan vaatwasser bestendig en kun je op Moederdag aan je moeder geven.

15% korting op deze serie

Moederdag High-Tea Zondag 10 mei verzorgt de brasserie Kakelbont een overheerlijke HIGH TEA. Speciaal voor alle moeders €15,50 U kunt reserveren via onze website of telefonisch Hoeve Kakelbont Boompjesdijk 11, Dinteloord Tel: 0167 - 56 76 69 www.brasseriekakelbont.nl

Oudemolensedijk 9 Fijnaart


Pagina 9

Marjella Meijers Mijn naam is... Marjella Meijers

Mijn lievelingsspel is... Blote konten (dat is kaartspel, voordat er mensen zijn die er een verkeerd beeld bij krijgen)

Ik woon/werk in Fijnaart sinds... Ik ben geboren en getogen in de Fendert

Mijn lievelingssport... Hardlopen

Het liefst eet ik… Bami of nasi

Ik heb bewondering voor… Ik heb bewondering voor mensen die elkaar in moeilijke tijden helpen

Deze film moet iedereen zien… City of Angels

Mijn grootste blunder... Heb je even??????

Het boek waarvan ik erg genoot was... The Horse whisperer

Op televisie kijk ik graag naar... Divorce, Moordvrouw, Danni Lowinski

De mooiste kleur vind ik… Blauw

Mijn favoriete vak op school was… Geschiedenis

Ik luister graag naar… Mijn man Zo drink ik mijn koffie… Zwart

Mijn beste vriend/vriendin is... Die heb ik genoeg!!!

Mijn lijfspreuk is… Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd

Ik ben bang voor... Dat ik naasten ga verliezen en ze verschrikkelijk ga missen

Ik heb een grote hekel aan... Oneerlijke mensen

Fijnaart vind ik... Geweldig, leuke plaats en ik woon hier met veel plezier

Mijn bijnaam is... Jelleke

Wat ik mis in Fijnaart is... Een gezellig winkelcentrum met uitgaansmogelijkheden zoals terrasjes

Mijn favoriete vakantieland is… Heel veel, ik ben al op veel plekken geweest en elke plaats heeft zo wel zijn charmes

Het mooiste plekje in Fijnaart is… Mijn eigen huis, met daaromheen mijn tuin

Mijn sterrenbeeld is… Weegschaal In mijn vrije tijd doe ik… Hardlopen, ik zit bij de vrijwillige brandweer en tuinieren is ook mijn hobby Als ik 10 miljoen euro zou winnen, dan… Ga ik delen aan mijn familie, en ga ik zelf genieten De beste voetbalclub van de wereld is… Voetbal, wat is dat?

Het minst mooie plekje in Fijnaart is… De Nieuwe Molen; het moet het visitekaartje zijn van het dorp, want hier komen de mensen Fijnaart binnen FendertInterview is een samenwerkingsverband tussen Fendert Lokaal en de Facebookpagina FijnaartNieuws. Bekende en minder bekende (oud)inwoners van Fijnaart krijgen een vaste vragenlijst voorgelegd. Deze week een interview met Marjella Meijers.

Het mooiste plekje in de gemeente Moerdijk is... De mooie vestigingsstad Willemstad


NIEUW IN FIJNAART

Namens de Fendertse ondernemers Van harte gefeliciteerd en veel succes!! Jan-Willem en Rianne, heel veel succes en geluk met jullie Topshopper

Prinses Margrietstraat 15 Fijnaart Tel. 0168 33 14 14 www.deparel.org

Becker Schoonmaakservice Eerste Kruisweg 10 in Fijnaart T. 0168-465746

wenst jullie veel succes met jullie Top Shop! www.MijnMeubelShop.nl info@mijnmeubelshop.nl Tel.: 06-40179388

Wij wensen Topshopper veel succes! De Polderstraat 58, Heijningen T. 0168-462503 - M. 06-18851601

www.varodienst.nl

(eet)café - snackpoint catering - (feestzaal)

Wilhelminastraat 20A | 4793 EN Fijnaart www.yzcommunicatie.nl | Tel. 0168 820 206 E-mail. info@yzcommunicatie.nl

Molenstraat 9, Fijnaart Tel (0168) 462684

Wilhelminastraat 3a - Fijnaart info@bervoets-installaties.nl 06 - 30 73 01 31 www.bervoets-installaties.nl

De Fendertse Hoeve Kadedijk 3, 4793 GA Fijnaart

www.fendertsehoeve.nl

Voorstraat 19c 4793 ZH Fijnaart telefoon (0168) – 46 37 80

Veel succes met de nieuwe zaak

www.haverkampbedrijfsadvisering.nl info@haverkampbedrijfsadvisering.nl

Voorstraat 17 FIJNAART - 0168-477077 WWW.WGMAKELAARS.NL


Pagina 11

Meteen topdrukte bij Topshopper

“De betrokkenheid is hartverwarmend” wél is. We springen ook in op de vraag. Daarin gaan we heel ver.” “Zeker”, beaamt Rianne. “Op de openingsdag kwam een vrouw om lasagneschalen. Die moesten nog binnenkomen. Ze kreeg ’s avonds gasten te eten. Ik ben toen thuis drie van mijn schalen gaan halen, zodat ze toch verder kon.”

Rianne van Dueren den Hollander en Jan-Willem Sanders hadden meteen een volle Topshopper.

De eerste dagen na de opening lijkt Topshopper meer een bloemenzaak dan een warenhuis op dorpsniveau. Naast de entree is een ware bloemenzee ontstaan. Rianne van Dueren den Hollander en Jan-Willem Sanders lopen continu rond met een brede glimlach op het gezicht. Hier hebben ze maanden naartoe gewerkt. Het resultaat mag er zijn: een prachtige winkel met een uitgebreid assortiment, overzichtelijk uitgestald. De ochtend na de hectische openingsdag is er vrijdag even tijd voor een korte terugblik op de maanden van verbouwen. “Alles is vernieuwd”, steekt Jan-Willem van wal. De vloer, de vloerbedekking, het plafond, de stellingen, de entree en de toonbank.” Hij en Rianne zijn vooral dankbaar voor alle hulp die ze hebben gekregen. “Zeker een ploeg van 25 tot 30 mensen heeft belangeloos meegeholpen bij het verbouwen, het inrichten en noem maar op”, verzucht Jan-Willem. “Er waren zelfs twee mannen die we hadden gevraagd een dagje mee te helpen met het plafond. Vervolgens zijn ze zeven weken blijven hangen. Fantastisch. Die betrokkenheid is hartverwarmend.” Reacties Hartverwarmend waren ook de reacties die de twee in ontvangst mochten nemen. Op het moment dat afgelopen donderdagmiddag om twee uur de deuren werden geopend, stonden de eerste klanten al voor de deur. Vervolgens bleef het stromen. Binnen een kwartier vormde zich een lange rij voor de kassa.

“We hebben niet alleen veel mooie reacties gekregen, maar ook ontzettend veel bloemen en bloemstukken”, zegt Jan-Willem, wijzend op de tientallen exemplaren. “We kregen klanten die zo onder de indruk waren, dat ze even later terugkwamen met een bloemstuk.” “De mensen hebben duidelijk op de huishoudwinkel zitten wachten”, vult Rianne aan. “Bijna een jaar lang moesten zij voor hun spullen naar elders. We kregen vaak te horen dat ze een nieuwe friteuse of pannenset nodig hadden, maar dat ze wachtten totdat we open gingen.” Alles onder één dak Rianne en Jan-Willem hebben er bewust voor gekozen om de huishoudelijke artikelen, elektronische apparatuur, cadeau-artikelen, speelgoed en dierenbenodigdheden onder één dak te plaatsen. “We hebben louter kwaliteitsartikelen en van gerenommeerde merken”, meldt Jan-Willem. “Van sommige merken hebben we zelfs de hele collectie. Het zijn allemaal topmerken tegen Topshopprijzen. Dat bereiken we door heel veel

energie te steken in de inkoop. In vergelijking met vroeger kunnen we breder inkopen en ook sneller schakelen. We hebben nog heel veel wensen, maar bouwen stapsgewijs de winkel op. Het zal voorkomen dat een artikel er niet is, maar dan zorgen we ervoor dat het er snel

Vertrouwen In Topshopper zijn de bestaande dierenwinkel en speelgoedzaak geïntegreerd. Dat betekent niet dat het aanbod is geslonken. “Integendeel”, aldus Jan-Willem. “Het assortiment is alleen maar gegroeid.” Hij is vooral blij dat de klanten het vertrouwen in de onderneming aan de Molenstraat zijn blijven houden. Dat vertrouwen zal hij zeker niet beschamen. “Voor de ondernemer is het de uitdaging om de producten te hebben die de klant wil. De klanten moeten beseffen dat ze eerst in het eigen dorp moeten kijken. Het is een wisselwerking waarin ook de gemeente een rol heeft. Alleen samen houden we het dorp leefbaar!”

Topshopper, Molenstraat 20 in Fijnaart. Van maandag tot en met donderdag geopend van 09.00 tot 18.00 uur, op vrijdag van 09.00 tot 20.00 uur en op zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur. Door Jan Willem van Bodegom

De eerste klanten stonden vorige week donderdag voor de deur te wachten.


NIEUW IN FIJNAART

Namens de Fendertse ondernemers Van harte gefeliciteerd en veel succes!! Autobedrijf C.A. De Bruyn Patrijsstraat 2, Fijnaart Tel (0168) 464561

Family Fijnaart Molenstraat 17 - Tel. 0168-462407

www.autodebruyn.nl

apk ● verkoop ● reparatie

Wilhelminastraat 20 Fijnaart Tel. 0168-462630

www.garagedewesthoek.nl

Korte Kerkstraat 6, Fijnaart Tel. (0168) 462487

www.bakkerijsonneveld.nl

Bedrijvenweg 5, Fijnaart 0168-462431 www.schildersbedrijf-albers.nl

Bedrijvenweg 1 4793 SK Fijnaart T. 0168-462636 F. 0168-462192

schadeonderzoek BV

www.ceesvanderzande.nl

Showroom: Leerlooierij 6, 4651 SM Steenbergen (onderdeel van Toon den Ridder Woon -en Slaapadvies)

T. (0167)541344 M. (06)14520497 E. info@amkasten.nl W. www.amkasten.nl

Postbus 15, 4793 ZG FIJNAART 06-46010638 info@verzaschadeonderzoek.nl www.verzaschadeonderzoek.nl


Pagina 13

Deel 5

Een geloofsincident aan het eind van de 17e eeuw De vorige aflevering schreven wij dat de drie dominees van het Eiland van de Klundert op wraak uit waren naar aanleiding van het verzoek van de rooms-katholieken van Fijnaart en omgeving om een pastoor in Fijnaart te benoemen. Wat gebeurde er op zondag 26 februari 1696? De drie dominees, zijnde dominee Jeremias Step uit Willemstad, dominee Jacobus van Cleeff uit Klundert en de Fijnaartse dominee Adrianus van Steen moesten uiterst verbolgen zijn geweest over de “stoutheyt”, die de

“sekeren paap of Rooms priester Albert Formentraux” heeft gehad om

trouwde, werden de beide ambtenaren vergezeld van een detachement gewapende Zwitserse (huur) soldaten. Men vreesde dat de priester beschermd werd door gewapende rooms-katholieken. Ook de vorster had zijn zogenaamde snaphaan** bij zich. Wel had Van Trier vooraf bevolen dat er geen geweld zou mogen gebruikt. Dat bevel zou men negeren. Gewapende soldaten Op ongeveer een klein uur van het dorp Fijnaart verwijderd, lag

pachter zelf werd het volgende slachtoffer. Ook hij kreeg de snaphaan van de landmeeter op de borst gedrukt. Al lopende, met dit wapen op zijn borst gedrukt, werd de vorster door Van Gils uitgedaagd te schieten “soo

gij couragie hebt“.

Gij honden Op het moment van de inval lag de vrouw van Van Gils, Ankce, samen met haar pasgeboren dochter Maria op bed. Ook haar schoonzuster, de echtgenote van Jan van Gils, Marijtje Sijmens,

tegen de Plakkaten in op zondagen op het Slobbegors de Heilige Mis op te dragen Het is dan ook niet verwonderlijk dat deze predikanten, onder leiding van dominee Van Steen een tegenactie wilden ondernemen. De drie genoemde predikanten wenden zich tot de Fijnaartse stadhouder Arnoud Lodewijk van Trier. Deze werd stevig onder druk gezet om actie te ondernemen tegen de gedragingen van pater Formentraux. Op een dergelijke ernsti- De huidige boerderij van de familie Dubbeldam op het adres Slobbegorsedijk 11. ge schending als het optreden op het Slobbegors, bevond zich nog te bed. Laatststonden hoge boetes en zelfs de Slobbegorsedijk, de boerderij genoemde wendde zich tot de gevangenisstraffen. Dominee van Pieter van Gils op nummer vorster, toen zij haar zwager zo Van Steen ging op zaterdagavond 11. Daar aangekomen omsingelbedreigd zag. In grote woede 25 februari 1696 naar van Trier den de gewapende soldaten de riep zij tegen de vorster en zijn en zette hem ernstig onder druk hoeve zodat niemand meer zou soldaten: “Gij Honden, als gij met “kragtige en verstuijgende kunnen ontsnappen. De zaak Sijt, schiet ons dood en het onredenen”. Uiteindelijk stemde liep echter snel uit de hand. noosel Kind en versaed aldus u de stadhouder in met een actie Vorster Lantmeeter brak de deur wreedheijt“. Het mag duidelijk tegen de rooms-katholieke van het woonhuis van Pieter van zijn dat het hele gebeuren danig geestelijke. Gils met geweld open. De eerste uit de hand was gelopen. Zo erg de beste,die de vorster tegen zelfs dat een toevallige voorbijOp oorlogspad naar Slobbegorkwam, was een zekere Lambert ganger, Thomas Witdock, op weg sedijk 11... van Osch uit Terheijden, die naar het veer naar Stampersgat, Met het “krieken van den dags” toevalligerwijze (?) op de hoeve van al dat geweld schrok en het trok van Trier met zijn vorster* logeerde. De nietsvermoedende op een lopen zette. De vorster Cornelis Lantmeeter in de richVan Osch kreeg de snaphaan dacht echter dat hij de gezochte ting van het Slobbegors. Dovan de politieambtenaar op de priester Formentraux was en minee Van Steen had kennelijk borst gezet en werd vervolgens schoot onmiddellijk. De kogel aanwijzingen dat Formentraux met “den bloten Sabel“ verwond. vloog rakelings langs het hoofd op de hoeve van Pieter van Gils De aanwezige Formentraux zag van de toevallige passant. Gezien een Heilige Mis zou opdragen. kans voor het geweld van de het feit dat de vorster direct het Omdat men niet op een rustige vorster te vluchten. Deze laatste vuur opende, beloofde weinig afloop van dit gebeuren verging steeds furieuzer te keer. De goeds indien hij de priester wer-

kelijk zou vinden…. Al dit schieten gebeurde tegen het bevel van de stadhouder. Priester Formentraux Priester Formentraux had zich echter reeds verstopt. Inmiddels kreeg de groep rooms-katholieken versterking, zodat de groep tweemaal zo groot werd als de groep van de stadhouder. Allereerst trachtten de rooms-katholieken uit te vinden waar hun geestelijke gebleven was. Men vond hem onder een hooimijt …. Wat gebeurde er verder op die zondagochtend De vorster en de huursoldaten dreven intussen de knecht en de meid van Pieter van Gils in het nauw en zetten hen onder druk om te zeggen waar de priester zich bevond. Vervolgens werden de hooimijten met degens en hooivorken bewerkt tot de priester uiteindelijk in hun handen viel. Deze riep ter bescherming van zichzelf dat hij een dienaar van de keizer*** was. De vorster had blijkbaar niet zoveel op met de keizer en riep de nogal forse woorden: “ick schij-

te in den Keijser en Sijn aencleven”. Vervolgens

wendde Formentraux zich tot stadhouder Van Trier met de smeekbede een bloedbad onder rooms-katholieken te voorkomen. Formentraux werd gearresteerd en meegevoerd naar de woning van de stadhouder te Fijnaart.

*Ambtenaar, belast met plaatselijke politietaken. **Een geweer dat door middel van een haan (principe klapperpistool) met vuurstenen afgeschoten werd. ***Als keizer wordt bedoeld: de keizer van Oostenrijk, Leopold I, waartoe de Zuidelijke Nederlanden behoorden. Volgende week: wat gebeurde er met priester Formentraux? Help de Heemkundige Kring van Fijnaart en Heijningen in haar bestaan en word lid voor slechts € 15,00 per jaar mail: heemkring-fh@kpnmail.nl


Pagina 14

Agenda Donderdag 7 mei 19.00-23.00 uur: Jongerencafé (disco-avond), De Graanbeurs, Kadedijk 6 in Fijnaart

Oranjevaan verrast door Rabobank Clubkascampagne

Vrijdag 8 mei 13.00-18.00 uur: Expositie ‘Huh…? Nou en!’, Museum Van Lien, Kadedijk 2 in Fijnaart Zaterdag 9 mei Nationale Molen- en Gemalenweekend, Korenmolen, Oudemolensedijk 16 in Oudemolen 10.00-12.00 uur: Vriendinnendag vv de Fendert, sportpark De Fendert, Parallelweg 1 in Fijnaart 13.00-18.00 uur: Expositie ‘Huh…? Nou en!’, Museum Van Lien, Kadedijk 2 in Fijnaart 22.00-03.00 uur: Brutaal, De Graanbeurs, Kadedijk 6 in Fijnaart Zondag 10 mei Nationale Molen- en Gemalenweekend, Korenmolen, Oudemolensedijk 16 in Oudemolen 13.00-18.00 uur: Expositie ‘Huh…? Nou en!’ met algemene rondleiding, Museum Van Lien, Kadedijk 2 in Fijnaart 14.00-17.00 uur: Expositie iconen, Heilige Jacobus de Meerderekerk in Fijnaart Maandag 11 mei 20.00-22.00 uur: Informatieavond pleegzorg, Wilhelminastraat 66 in Fijnaart

Kennismaken met gitaarles op De Roef BSO De Roef start op 11 mei een muzikaal project. Zes weken lang kunnen de kinderen tegen een gereduceerd tarief gitaarlessen volgen. Op deze manier maken zij kennis met het bespelen van een gitaar of basgitaar.

SLA UW SLAG !! O.A. RESTANTEN PLAATMATERIAAL PANNEN, BOUWSTAAL HANG –EN SLUITWERK BEVESTIGINGSMIDD. BRANDHOUT BALKEN

De gitaarlessen worden gegeven door Muziek In De Bus. Deelnemers moeten minimaal 7 jaar oud zijn. Belangstellenden kunnen contact opnemen via info@ muziekindebus.nl onder vermelding van BSO De Roef.

GROTE OPRUIMING Momenteel ruimen we de loodsen op; nu voor de allerlaagste prijzen te koop gebruikte bouwmaterialen VRIJDAG 8 MEI EN ZATERDAG 9 MEI A.S. V.A. 8:30 — 16:00 UUR

KADEDIJK 82, FIJNAART LA NG BROEK BO UW –E N AAN NEM IN GS BEDRIJ F

Op Koningsdag werd Muziekvereniging Oranjevaan uit Fijnaart na de aubade vereerd met een bezoek van Liesbeth Frijters, ambassadeur van Rabobank West-Brabant Noord. Liesbeth was niet met lege handen naar ‘t Onderdak gekomen. Zij verraste de muzikanten met een cheque van € 918,14, die ze overhandigde aan voorzitter Jan Willem van Bodegom. Dat is de opbrengst van de Rabobank Clubkascampagne. Maar liefst 201 stemmen werden uitge-

bracht op Oranjevaan. Daarvoor onze hartelijke dank. De bijdrage kan Oranjevaan goed gebruiken voor haar jubileumproductie. In maart 2016 wordt Ciske de Rat De Musical opgevoerd. De kosten van licht, geluid, tribune, podium, decor en kleding zijn niet gering.

Leden van de Rabobank stemmen voor de Voedselbank Op dinsdag 28 april mocht Stichting Voedselbank Moerdijk uit handen van Lottie van Broekhoven van de Rabobank een cheque ontvangen ter waarde van € 863,29. Dit bedrag was het resultaat van 167 stemmen van leden van Rabobank West-Noord voor de Rabobank Clubkas Campagne.

Nog negen andere stichtingen en verenigingen uit de gemeente Moerdijk kregen een cheque uitgereikt. De Voedselbank is erg blij met dit mooie bedrag. Het geld zal onder andere besteed worden aan de verbetering van de website. Voedselbank Moerdijk wil iedereen bedanken die een stem heeft uitgebracht.

EIREEN Praktijk voor uw Welzijn

Massage Magnetiseren Reiki Kahuna healing

www.eireen.nl


Pagina 15

Tussenstand verenigingsweken Jumbo De derde tussenstand van de verenigingsweken van Jumbo Fijnaart tot en met 28 april. In totaal zijn er tot nu toe 14.283 munten verdeeld. 01. Jasper Valentijn Foundation 2951 02. vv de Fendert 1300 03. Zonnebloem afd.Standdaarbuiten/Noordhoek 956 04. Stichting Oude Molen 512 05. Jeugd en Sportvereniging de Kieviten 499 06. Oranje Blauw’14 453 07. OBS de Springplank 440 08. Jacobuskoor 400 09. Stichting Hangout Fijnaart 397 10. KPJ Oudemolen 324 11. Het Rode Kruis 265 12. Speeltuinvereniging Kindervreugd 262 13. Muziekvereniging Oranjevaan 247 14. SVC standdaarbuiten 242 15. Parelhoeve pleegzorgboerderij 228 16. BC de Dijkrakkers 225 17. Muziekvereniging de Unie 216 18. Het Fenderts Schaep 190 19. ArtFestival The Old Mobiel 177 20. Vrouwen van nu Fijnaart en Heijningen 170 21. De Passage 168 22. Stichting Het Raakt U 163 23. De Oranje Ruiters 160 24. Stichting Sinterklaas Willemstad 155 25. ANBO, afdeling Fijnaart 142 26. Buurtvereniging de Driehoek 139 27. ‘t Lopend Vuurke 127 28. Black Sheep Swing Band 124 28. Drumfanfare Heijningen DSH 124 28. PV Fijnaart 124 31. Interkerkelijk Koor 121 32. Zonnebloem 120 33. KBO Fijnaart 118 34. Zvv Reality 115 35. Stichting Zomerkamp Noordhoek 111 36. Reddingsbrigade het Volkerak 109 37. Biljartvereniging K.O.T 106 38. IJsvereniging t Griegje 104 39. Heemkundige Kring Fijnaart en Heijninigen 101 40. ‘t Schietertje 100 41. Jeu de Boules Fijnaart 98 42. 55+ Bridge 94 43. Oranje Comité Fijnaart 92 44. Vereniging Jeugd en Kunst 88 45. De Kleipintjes 87 46. Kindervolkstuin Fijnaart 83 47. BC De Binkys 82 48. De Boerkes 80 48. Evenementen Stichting Fijnaart 80 48. MC de Fendert 80 51. Real Biljartbal 68 52. Biljartvereniging OBC 65 53. KVV 64 54. Smash 61 55. Gymvereniging DITO 48 55. DSV D-sync 48 57. Abrazos 40 58. Fijnaart & Heijningen Hart Veilig 26 59. Gavoc’10 14

Bericht Bericht van van de de wijkagent wijkagent Vernielingen na avondje stappen Zondag 26 april heeft rond 02.30 uur een aantal jongeren zich op de Boerendijk in Fijnaart uitgeleefd op verkeersborden, palen en brievenbussen. Verzoek aan getuigen om te bellen naar 09008844. Politie stelt een onderzoek in en alles wat de daders kan achterhalen is welkom. Het weghalen en vernielen van verkeersborden kan zeer gevaarlijke verkeerssituaties opleveren. Kentekenplaten ontvreemd Op de carpoolplaats langs de A29 bij de Maltaweg in Heijningen stond zondag 26 april rond 10.50 uur een auto zonder kentekenplaten. Deze zijn vermoedelijk ontvreemd. Aanhangwagen met varkens Op de carpoolplaats aan de Parallelweg in Fijnaart stond dinsdag 28 april rond 13.00 uur een aanhangwagen geladen met varkens. Gelet op de warmte (aanhanger stond in de zon) en het welzijn van de (slacht)varkens, hield de politie een oogje in het zeil. Aggregaat gestolen Uit een schuur aan de Helsedijk in Heijningen is een aggregaat gestolen. De melding kwam dinsdag 28 april om 22.55 uur binnen. De diefstal is vermoedelijk gepleegd met een auto en aanhangwagen. Heeft u iets verdachts gezien? Bel dan met 09008844. Woninginbraak (1) Woensdag 29 april kreeg de politie om 11.14 uur de melding dat er was ingebroken in een woning aan de Koolmees in Fijnaart. Het slot van de voordeur was geforceerd en de hele woning is doorzocht. De bewoners waren op vakantie. Woninginbraak (2) In de nacht van woensdag 29 op donderdag 30 april is ingebroken in een woning aan de Leeuwerikstraat in Fijnaart. De daders zijn middels een uitzetraam de woning binnengekomen. De woning werd doorzicht. Ook hier waren de bewoners op vakantie. Voorkom inbraken Helaas deze week twee woninginbraken die mogelijk door dezelfde daders zijn gepleegd. De bewoners waren op vakantie. Laat uw buren weten dat u op vakantie bent, zij kunnen uw woning beter in de gaten houden dan de politie. Laat het de inbrekers niet zien dat uw huis enige tijd verlaten is. Denk aan de rolluiken. De hele dag en nacht gesloten valt op. Maar elke avond dezelfde lamp laten branden valt ook op. Loop even het hang- en sluitwerk na voor u op vakantie gaat. Vraag desnoods een vriend, vriendin of familie om tijdelijk bij u in huis te logeren. De vakantietijd (meivakantie) is begonnen en al snel is het zomervakantie. Tijd om preventieve maatregelen te treffen. Afval gedumpt Langs de Postbaan in Heijningen werden vrijdag 1 mei om 15.12 uur twee blauwe plastic zakken gedumpt ter hoogte van het gronddepot. De dader reed in een grijze SUV personenauto. Het storten is niet nodig, want wekelijks wordt het huisvuil opgehaald. De boete is maar liefst € 370,-. Kent u de verdachte? Laat het de politie weten, uw naam wordt niet bekendgemaakt.

Arno Melis Wijkagent Fijnaart, Heijningen, Oudemolen en Zwingelspaan


Pagina 16

Conceptbeoordeling laat werkgroep schrikken

Behoud zwembad Het Volkerakkertje is nog geen gelopen koers

Mariska Maris, Dennis van Dongen en Walter Pagie van de werkgroep Behoud Zwembad Het Volkerakkertje.

De werkgroep Behoud Zwembad Het Volkerakkertje is vorige week flink geschrokken. Op dinsdag 28 april kregen de leden in concept de beoordeling onder ogen van hun plan om het zwembad te redden. Adviesbureau Drijver en Partners liet geen spaan heel van het rapport. Het sloot de beoordeling af met de samenvatting: ‘Het is onverstandig om op basis van dit plan in te gaan op het aanbod van de werkgroep’. Gelukkig bleek al snel dat deze conclusie is gebaseerd op onvolledige informatie en niet de mening is van de gemeente Moerdijk. Maar een gelopen koers is het behoud van Het Volkerakkertje nog allerminst. Op 30 maart overhandigde de werkgroep Behoud Zwembad Het Volkerakkertje haar businessplan aan het college van burgemeester en wethouders. Dat bleek onder de indruk te zijn van de vele inspanningen van de werkgroep. Door de inzet van vrijwilligers, het organiseren van nieuwe activiteiten en het aanboren van extra geldbronnen verwacht de werkgroep de bezuinigingsopdracht van 67.100 euro per jaar te gaan halen. In

opdracht van de gemeente heeft het adviesbureau Drijver en Partners het plan onderzocht. In haar conceptbeoordeling is het bureau vernietigend. Het plan zou niet voldoen aan de minimumvoorwaarden die de gemeente heeft gesteld. Ook zou een aantal belangrijke kosten niet zijn meegenomen, waardoor het tekort niet af- maar juist toeneemt.

De werkgroep kreeg de beoordeling toegestuurd, een dag voordat zij een gesprek had met de gemeente en het adviesbureau. Tijdens dat gesprek zouden openstaande vragen worden beantwoord. Door de beoordeling kreeg het overleg een hele andere lading, vertelt Dennis van Dongen van de werkgroep. Al snel bleek dat Drijver en Partners niet van alle afspraken tussen de gemeente en de werkgroep op de hoogte was. “Wij hebben bijvoorbeeld in onze begroting gerekend met cao-conforme personeelskosten. De huidige salarissen liggen bij de Moerdijkse zwembaden hoger. Van de gemeente hoeven wij daar geen rekening mee te houden. Dat is schriftelijk bevestigd”, aldus Dennis. Renovatie Een ander punt was een post van 740.000 euro aan renovatiekosten. “In het gesprek gaf wethouder Eef Schoneveld aan dat dit geen directe uitgaven zijn, maar voor bijvoorbeeld de komende tien jaar. Deze renovatiekosten kunnen dus onder de noemer groot onderhoud worden geplaatst en dat is wel meegenomen in onze begroting”, stelt Dennis. Hij is van mening dat die kosten zeker geen 740.000 euro hoeven te zijn. “Veel genoemde bedragen zijn naar ons idee niet reëel. Nu kunnen wij dat makkelijk zeggen. Daarom laten we de calculatie van de renovatiekosten toetsen door professionele bedrijven.” Over drie weken ontvangen de

gemeente en de werkgroep een definitieve beoordeling van het adviesbureau. “Wij verwachten een positieve uitkomst en behoud van het zwembad”, zegt Dennis hoopvol. Mocht het oordeel wederom negatief zijn, dan is het uiteindelijk aan de raad of zij het advies overneemt. Raadsvragen Drijver en Partners heeft niet alleen een conceptbeoordeling gemaakt over het reddingsplan voor Het Volkerakkertje, maar ook over het initiatief voor het buitenbad in Willemstad. Ook dat werd door het adviesbureau afgekraakt. Daarover heeft de raadsfractie Burger Belangen Moerdijk (BBM) vragen gesteld aan het college. Vooral aan de onpartijdigheid van Drijver en Partners wordt getwijfeld. “De beoordeling is suggestief, vooringenomen, gekleurd, onjuist, incompleet en veelal irrelevant”, stellen Pauline Joosten en Annemarie Vissers van BBM. “Een van de commerciële activiteiten van Drijver en Partners is bouwprocesmanagement. Gesteld kan worden dat Drijver en Partners een potentieel commercieel belang heeft bij de richting van het eigen advies.” Met die laatste opmerking doelt BBM op het eerdere voorstel van het adviesbureau om de vier huidige zwembaden in de gemeente Moerdijk te sluiten en daarvoor in de plaats een nieuw bad te bouwen tussen Klundert en Zevenbergen. Door Jan Willem van Bodegom


Pagina 17

Jeugdkamp in de ban van de vijf ringen

“We leiden op voor de Olympische Spelen” Landenteams, de vlam en natuurlijk de vijf ringen. Alle onderdelen van de Olympische Spelen zijn woensdag 13 en donderdag 14 mei aanwezig bij het zesde jeugdkamp van vv de Fendert. Twee dagen lang hebben de E- en F-spelers de tijd van hun leven met als absolute hoogtepunt: overnachten op het voetbalveld. Het jeugdkamp is indertijd door enthousiaste voetbalouders van de grond getild, waaronder Saskia Rombouts. “Er was wel eens een tentenkamp geweest, maar daar was het bij gebleven. Toen onze kinderen bij de F’jes zaten, wilden we het voor hen weer organiseren. Zo is het begonnen”, legt ze uit.

Thomas van der Horst. Hemelvaartsdag De eerste jaren werd het kamp in een weekend gehouden. “Vorig jaar zijn we noodgedwongen de woensdag voor Hemelvaartsdag begonnen. Eigenlijk beviel dat prima. Daarom houden we het maar zo”, aldus Saskia. Dit jaar vestigt het jeugdkamp

opzetten van de tenten op het sportpark. De kinderen die geen eigen tent hebben kunnen overnachten in een legertent. Tijdens de opening worden de teams ingedeeld. “Daarna is er altijd een knutselopdracht. We maken dan iets dat de kinderen bij elk spelonderdeel in kunnen zetten. Vervolgens is het tijd voor friet met een snack, gesponsord door

kampvuur. “Hopelijk gaan ze daarna een paar uur slapen”, zucht Saskia. “Maar hoe laat ze ook in bed liggen, de volgende morgen lopen ze al weer vroeg te stuiteren.” Uitgeteld Na het ontbijt is er nog een spelelement, waarna het voetbaltoernooi begint. “We zijn immers een voetbalvereniging. Het toernooi is altijd het slotstuk van het kamp. Vanaf half tien zijn de ouders welkom. Met de prijsuitreiking ronden we het kamp rond het middaguur af. Dan zijn de kinderen echt uitgeteld en wij ook”, merkt Saskia op.

E- en F-jeugd SpanHet kamp nend is alleen Voor de De organisatie: v.l.n.r. Saskia Rombouts, Ilse van der Woerdt, Daniëlle Albers, Patricia van der Par, Ferdy van Est en voor de kinderen (knielend) Thomas van der Horst met de Olympische ringen. Op de foto ontbreekt Kees Jongmans. E- en de is het F-jeugd. Ze zijn dan tussen de een record met 64 kinderen. Family Fijnaart. Bakkerij Nageljeugdkamp een hele belevenis. 7 en 11 jaar. “In totaal kunnen “Wij delen de teams zo in dat er kerke sponsort altijd het ontbijt “Ze vinden het vooral spannend de kinderen vier jeugdkampen evenwichtige groepen ontstaan. en Slijterij Van der Maas de pardat ze op het voetbalveld momeemaken. Daarom hebben we In de eerste week van april heeft tytent en de frisdranken”, meldt gen slapen. Ze kijken altijd met vier thema’s die elk jaar rouleiedereen een persoonlijke uitSaskia. veel plezier terug op het kamp. ren. Vorig jaar was het thema nodiging ontvangen in de vorm Jaren later hebben ze het er nog ‘Piraten op weg naar het WK’. Dit van een fakkel met een bepaalde Trainen over. De spanning begint al met kamp staat in het teken van de kleur. De kinderen weten inWoensdagavond begint het echde uitnodiging en eindigt met Olympische Spelen, hoewel die middels dat elke kleur bij een te werk, stelt Ferdy. “Dan gaan de gewonnen trofee die ze mee eigenlijk pas volgend jaar zijn”, bepaald team hoort en dat daar we stevig trainen, zodat de kinnaar school nemen”, weet Sasmeldt Saskia. “Daarom leiden we ook weer een land aan verbonderen goed kunnen presteren op kia. “Dit is een activiteit waar je de kinderen nu op voor de Speden zit. Daarom gonsde de vraag de Olympische Spelen. Dat doen als vereniging trots op mag zijn”, len”, vult medeorganisator Ferdy door het dorp: ‘Welke kleur ben we op een sportieve locatie. De zegt Ferdy. “Dit soort activiteiten van Est glimlachend aan. Naast jij?’” kinderen moeten zwemkleding heb je als een club hard nodig. Saskia en Ferdy bestaat het ormeenemen. We nemen dus ook Je geeft je jeugdleden de tijd van ganisatiecomité uit Patricia van Tent een duik in Het Volkerakkertje.” hun leven!” der Par, Daniëlle Albers, Ilse van Het jeugdkamp begint woensdag Terug op het sportpark kunnen Door Jan Willem van Bodegom der Woerdt, Kees Jongmans en 13 mei om 15.30 uur met het de kinderen uitrusten bij het


Pagina 18

Molen wordt zendmast

De zendamateurs zenden uit vanuit de molen van Oudemolen.

De molen van Oudemolen wordt tijdens het nationale molen en gemalenweekend omgebouwd tot radiostudio. Tijdens het nationale molen- en gemalenweekend op 9 en 10 mei nemen enkele zendamateurs van de VERON, afd. A54 – ETTENLEUR voor de 5de keer deel aan dit evenement. Korenmolen Vanuit de oude korenmolen (welke stamt uit 1846) ,gelegen aan de Oudemolensedijk 16 te Oudemolen, zullen ze QRV zijn op alle HF-banden en de 2 meter met de speciale call PA05MILL. Deze speciale call is aangevraagd omdat een vaste groep zendamateurs bij ons al weer voor de 5e keer hun basis hebben om contacten te leggen met onder andere molens in binnen en buitenland.

PA05MILL Voor alle tegenstations die een verbinding gemaakt hebben met PA05MILL ontvangen een mooie speciale QSL-kaart via het QSL-bureau, ook is het mogelijk om direct een QSL-kaart aan te vragen. Stuur uw QSL-kaart direct aan de QSL-manager, zie voor verdere info op www.qrz.com Ook zullen zij dit jaar een mooi digitaal Molen award uitgeven. Bezoeken Ook is de molen te bezoeken en wordt er indien mogelijk gemalen. Verder zijn er vers gebakken pannenkoeken en een groot assortiment van eigen meelprodukten. Toegang is uiteraard gratis.

Activiteiten De Driehoek Wekelijkse activiteiten Dinsdag 19.30 uur: damesgym Donderdag vanaf 18.30 uur: biljarten Vrijdag vanaf 20.00 uur: dansen en rikken (om de week) Fietstocht bij De Driehoek Buurtvereniging De Driehoek heeft voor donderdag 14 mei een fietstocht georganiseerd. Je hoeft geen lid te zijn van de buurtvereniging iedereen kan hier gratis aan meedoen. De afstanden die gefietst kunnen

worden zijn 20 of 30 km. Start: 13.30 uur vanaf De Driehoek Kwartiersedijk 1a. Bij de start krijgt u een routebeschrijving. Er is een route uitgezet door het mooie polderlandschap. Na afloop kunt u nog wat drinken in het Buurthuis. Glaasje fris gratis andere consumpties tegen gereduceerde prijs. De volgende fietstocht is op zondag 31 mei. Jumbo spaaractie Denkt u nog aan de Driehoek bij het sparen van de muntjes. Bedankt!

Fijnaart en Noordhoek

Jaarlijkse ontmoeting jeu de boulesclubs Op zaterdag 2 mei vond onder ideale omstandigheden de jaarlijkse ontmoeting plaats tussen de jeu de boulesclubs van Fijnaart en Noordhoek. Van elke vereniging waren er 15 leden aanwezig, zodat in 6 doubletten en 1 triplet gespeeld kon worden.

Prijsuitreiking Omstreeks 17.00 uur waren de wedstrijden klaar en kon de prijsuitreiking plaats vinden. 1. Nel Frijters (Fijnaart) 3 +25 2. Gerrit den Hollander (Fijnaart) 3 +20 3. Ad van Oosterhout (Fijnaart) 3 +18

In totaal werden er 21 wedstrijden tegen elkaar gespeeld en anders dan in ander jaren was er nu een groot verschil. Fijnaart won 15 partijen en Noordhoek 6. Het kan zijn dat het feit dat veel leden van Noordhoek op de fiets waren gekomen daar debet aan is of Fijnaart had gewoon meer geluk.

Aanmoedigingsprijs De aanmoedigingsprijs ging naar Jan Willemsen (Noordhoek). Een eervolle vermelding was er voor Liset Oomen (Noordhoek). Zij was de enige van haar club die 3 partijen wist te winnen.

vv Oranje-Blauw ‘14 Twee teams kampioen

Nadat het D-team kampioen was geworden en zaterdag door Heijningen werd gereden op een ‘platte’ wagen, werd de spanning zondag op de schouders van de ‘zondag 2’ gelegd. Bij eigen winst zouden zij kampioen worden in hun klasse. De concurrent uit Kruisland moest de laatste wedstrijd op bezoek bij de nummer 3 van de ranglijst. Kruisland verloor, en Oranje Blauw ’14 won overtuigend haar laatste wedstrijd en werd daarmee een waardig kampioen met slechts 1 verliespartij. Van de overige wedstrijden werden er 3 gelijk gespeeld en alle andere duels werden gewonnen! Het doelsaldo mag er ook zijn, namelijk 90 doelpunten voor en slechts 19 tegen in 20 wedstrijden. Met 51 punten bleven zij 3 punten voor op SC Kruisland.

Uitslagen

Oranje Blauw’14 VR1 - MVV ‘27 VR3 1-6 MOC’17 VE2 - Oranje Blauw’14 VE1 1-1 ZBVH 1 - Oranje Blauw’14 1 5-0 Dinteloord 4 - Oranje Blauw’14

In september is het revanche op het terrein van Noordhoek. 2 3-0 Delfia VR1 - Oranje Blauw’14 VR1 0-11 Halsteren C3 - Oranje Blauw’14 C1 verplaatst WVV’67 D4 - Oranje Blauw’14 D1 1-3 Oranje Blauw’14 2 - SC Gastel 7 7-0 Oranje Blauw’14 3 - TPO 2 1-3

Programma

Donderdag 7 mei Oranje Blauw’14 VE1 - Wemeldinge VE1 20.00 Zaterdag 9 mei Oranje Blauw’14 1 - Rimboe 1 14.30 HSC’28 C1 - Oranje Blauw’14 C1 10.30 Zaterdag 16 mei Hermandad VR1 - Oranje Blauw’14 VR1 10.00

Kijk voor meer informatie en het laatste nieuws altijd even op de website www.oranjeblauw14.nl


Pagina 19

Fendert strijdend ten onder Zaterdag stond de wedstrijd tegen titelkandidaat DBGC uit Oude Tonge op het programma. Noel stond ditmaal rechts achterin geposteerd om de snelle aanvallers op te vangen. DBGC ging voortvarend van start en de 10e minuut moest doelman Ronald zich maximaal strekken om de bal uit de kruising te houden. Enkele minuten later was er een gevaarlijk schot links onder in het doel, maar ook deze inzet werd gekeerd. Na een kwartier spelen was er een vrije trap op links welke genomen werd door Mitchell en welke over werd gekopt door Justin. DBGC combineerde goed maar de verdediging van De Fendert stond goed. In de 38e minuut was er een uitbraak van Robert welke via een voet van de tegenstander helaas net naast ging. Even later weer aanval van DBGC welke in het zijnet belandde. Met 0-0 werd de rust bereikt. Na rust brak Robert goed door op rechts en gaf een mooie voorzet helaas werd deze net weggehaald door de verdedigers voordat De Fendert gevaarlijk kon worden. Enkele minuten later een gevaarlijke aanval van DBGC welke hoog over werd geschoten. In de 63e minuut brak een aanvaller van DBGC op links door en gaf een prachtige voorzet die door Thijs Tromp werd binnen gekopt 0-1. In de 70e minuut was er een mooie pass van Robert op Nick echter deze kreeg de bal helaas niet goed onder controle. In de 75e minuut scoorde DBGC via Jeroen Sep de 0-2. De Fendert probeer-

de nog wel, maar had al zoveel gegeven dat ze niet bij machte was om nog de aansluitende treffer te maken. DBGC ging met hun kwalitatief zeer goede team tenslotte als terechte winnaar van het veld en wij wensen hun succes volgende week. Voor De Fendert wordt het volgende week de wedstrijd van de waarheid in en tegen Krabbendijke, waarbij nacompetitie voor degradatie op het spel staat. De Fendert heeft aan een gelijkspel danwel een klein verlies genoeg, maar daar zal trainer Paul van Buuren het niet op willen laten aankomen.

Uitslagen

de Fendert <23 – Kogelvangers <23 1-0 Tholense boys VE1 – de Fendert VE1 3-1 de Fendert E5 – Klundert E3 4-1 de Fendert B1 – DVO’60 B1 2-0 de Fendert C2 – Roosendaal C4 3-6 de Fendert 3 – VVC’68 3 3-1 de Fendert 5 - S.c. Welberg 2 6-3 de Fendert B3 – Tholense boys B2 7-2 de Fendert 4 – Oosterhout 3 0-4 de Fendert 1 – DBGC 1 0-2 BSC E2 – de Fendert E2 4-3 Wieldrecht 3 – de Fendert 2 3-0 Marjola G. VR1 – de Fendert VR1 4-1 SVC A1 – de Fendert A1 2-2 Noordhoek 3 – de Fendert 3 (zo) 4-0 Gilze VR1 – de Fendert VR1 (zo) 5-3

Programma

Donderdag 7 mei Heinenoord 2 – de Fendert 2 20.00 Zaterdag 9 mei de Fendert D1 – MZC’11 D1 10.00 de Fendert E4 – MOC’17 E9 10.00 de Fendert D2 – Dosko D2 11.30 de Fendert MB1 – Zundert MB1 14.30 MOC’17 E6 – de Fendert E3 10.00 Victoria’03 E1 – de Fendert E1 10.15 Krabbendijke 1 – de Fendert 1 14.30

55+ bridge Uitslag 18 april Gele lijn 1. Corrie Nieuwenhuizen & Jan Nieuwenhuizen 63,89% 2. Ger Laheij & Graeme Reijnders 63,03% 3. Nel Keuter & Nel Breure 57,64% 4. Annie Reijnders & Riet Neelen 56,94%

Rode lijn 1. Nel Polak & Toke Nagtzaam 63,75% 2. Veronica van Nieuwenhuyzen & Marcia Erkamps 56,25% (3.) Toon Dierks & Twan Rijsdijk 50,00% (3.) Martha Berghout & Piet Berghout 50,00%

De Fendert B1 naar 1e klasse

Het B1-elftal van de Fendert is afgelopen zaterdag gepromoveerd naar de 1e klasse. Het elftal van trainer Mike Waalwijk wist het hele seizoen bovenin mee te draaien in de 2e klasse B. Het heeft afgelopen zaterdag zo goed als zeker de tweede plek vastgesteld. Echter bleek een derde plek ook genoeg te zijn voor promotie. METO B1 is in deze 2e klasse kampioen geworden, maar zij mochten vanwege dispensatiespelers niet promoveren. De Fendert B1 speelde zaterdag haar laatste wedstrijd van het seizoen op eigen terrein tegen DVO’60 B1. De rood-witten wisten deze verdiend met 2-0 te winnen en sloten daarmee het seizoen in stijl af.

Kindercentra de Roef sport voor Jasper! Je inzetten voor een goed doel en ook nog eens een gave dag beleven? Met deze oproep heeft kindercentra De Roef alle BSO-kinderen gevraagd om mee te gaan doen aan een grootse sportdag onder de titel: ‘De Roef sport voor Jasper’. Deze sportdag vindt plaats op het korfbalveld van korfbalvereniging VIOS te Willemstad, op donderdag 7 mei van 10.00 uur tot 13.00 uur. Jasper Veenman bezocht tot twee jaar geleden ons kinderdagverblijf in Willemstad. Nadat bij Jasper de diagnose de ziekte van Seitelberger werd vastgesteld hebben de ouders van Jasper, de Jasper Valentijn

Foundation opgericht om geld in te zamelen voor onderzoek naar deze ziekte. Om een steentje bij te dragen aan dit goede doel kunnen de kinderen hun sportieve prestaties laten sponsoren door familie en vrienden en hopen we zo geld bij elkaar te sporten en tegelijkertijd met zijn allen een hele leuke sportieve dag te beleven. Mede mogelijk Deze dag wordt mede mogelijk gemaakt door de medewerking van de Korfbalvereniging VIOS, VHC Kreko groep, Taxi Vos en medewerkers en ouders van Kindercentra de Roef.

PV Fijnaart - St. Quentin Uitslag afdeling 2, Postduivenvereniging Fijnaart, St. Quentin Vitesse, oude duiven op 2 mei 2015, ± 216 km, gelost om 08.15 uur met 196 duiven 1. A.C.A. Kersten Fijnaart 2. A.C.A. Kersten Fijnaart 3. A.C.A. Kersten Fijnaart 4. A.C.A. Kersten Fijnaart 5. A.C.A. Kersten Fijnaart 6. A.C.A. Kersten Fijnaart 7. A.C.A. Kersten Fijnaart

8. A.C.A. Kersten Fijnaart 9. S. van Sighem Fijnaart 10. L. Verheijen Fijnaart 11. A.C.A. Kersten Fijnaart 12. A.C.A. Kersten Fijnaart 13. Van Dijk-Loman Oud Gastel 14. Van Dijk-Loman Oud Gastel 15. S. van Sighem Fijnaart 16. A.C.A. Kersten Fijnaart 17. S. van Sighem Fijnaart 18. C.J. Kocken Fijnaart 19. Van Dijk-Loman Oud Gastel 20. Van Dijk-Loman Oud Gastel


VERENIGINGSWEKEN BIJ JUMBO FIJNAART

spaar voor de clubkas

Door boodschappen te doen bij Jumbo in Fijnaart kan je geld sparen voor je vereniging of stichting

DE ROOIBOS HARMONY bij één verpakking 3 MUNTEN € 0,10

UNOX SOEP IN BLIK DIVERSE SMAKEN bij één verpakking

ROOM BONBONS bij één verpakking

5 munten € 0,10

2 munten € 0,10

RIVELLA 1,5 liter bij één verpakking

HONIG MIX bij één verpakking

2 munten € 0,10

1 munt € 0,10

AMSTEL RADLER bij één verpakking

3 munten € 0,10

De actie begint op 8 april en loopt tot en met 30 mei 2015

LAYS MIX bij één verpakking

2 munten € 0,10

FANTA ORANGE/ZERO/SPRITE bij één verpakking

2 munten € 0,10

De muntenacties op deze producten gelden van woensdag 6 mei tot en met dinsdag 12 mei 2015

Jumbo Gert Driesen - Kadedijk 120b - Fijnaart