Fendert Lokaal 2017 week 49

Page 1

weekblad voor Fijnaart & Heijningen D i n s d a g 5 d e c e m b e r 2 0 17 | w e e k 4 9 | j a a r g a n g 4 | U i t g e v e r i j L o k a a l | S p e c h t 17 | 47 9 3 H N F i j n a a r t | w w w. f e n d e r t l o k a a l . n l

College op bezoek

Update Serious Request

Programma Kerstmarkt

Pieten bij redders

Dertig kramen, muziek, dans, verhalen, schapen en Kerstman

Kerstmarkt biedt voor ieder wat wils

Dansschool Caroline Naast muziek valt er op de kerstmarkt ook te genieten van dans. Vijf groepen van Ballet & Dansschool Caroline uit onder andere Heijningen laten hun moves zien aan het publiek. Deze optredens zijn tussen 16.00 en 18.30 uur. Verhalenverteller Tijdens de kerstmarkt van vorig jaar had Piet Hendrikx veel succes als dé Verhalenverteller. De jongste bezoekers wist hij ademloos te laten luisteren naar de avonturen van Polleke en Pelleke. Ook dit jaar zit Piet in zijn voorleestent, die ongetwijfeld weer volstroomt. Schapen Voor de kinderen is er op het grasveld naast De Dorpskerk ook een kerststal met schapen. Bovendien kunnen de kleinsten zich uitleven op een springkussen.

Zaterdag 9 december is het op de Voorstraat weer gezellig vertoeven tijdens de kerstmarkt.

Een speciale werkgroep van Ondernemersvereniging Fijnaart heeft de afgelopen maanden hard gewerkt aan de tweede editie van de vernieuwde kerstmarkt. Het resultaat is een gezellig evenement met voor ieder wat wils. Zaterdag 9 december zijn op de Voorstraat dertig sfeervolle kramen geopend van 16.00 tot 22.00 uur. Daarna gaat het feest op het horecaplein nog tot 24.00 uur door. Naast de kramen is er volop vermaak met muziek, dans, verhalen, schapen en natuurlijk de Kerstman. Vorig jaar werd de kerstmarkt na vele jaren weer nieuw leven ingeblazen. Dat was een groot succes. Ook dit jaar zijn dertig plaatselijke ondernemers en verenigingen met een kraam aanwezig. Uiteraard is hun aanbod zoveel mogelijk afgestemd op het naderend kerstfeest. Ook wordt er gezorgd voor de inwendige mens. Dat is helemaal het geval op het ‘horecaplein’. Op de grijze klinkers voor de apotheek komt een tent te staan, waarin

De Graanbeurs en de Fendertse Hoeve voor eten en drinken zorgen. Optredens In de tent komt ook een podium met vanaf 18.30 uur optredens van de band Chelladais, zanger Victor en de Mannen van de Straat. Als de kerstmarkt om 22.00 uur is afgelopen, gaat op het horecaplein het feest nog twee uurtjes door.

Muzikale kerstmarkt Ondernemersvereniging Fijnaart wil het winterse evenement uit laten groeien tot de meest muzikale kerstmarkt van Nederland. Daar wordt dit jaar al voorzichtig een start mee gemaakt. Naast de drie performances op het horecaplein, zijn er ook muzikale optredens in De Dorpskerk. Van 18.30 tot 21.30 uur vullen organist Ad van Sprang, popkoor De Voices en sopraan Ellen Deelen de kerk met muzikale klanken.

Kerstman Uiteraard mag de Kerstman niet ontbreken. Want wie wil er nu niet op de foto met de kindervriend? Afgesloten Voor het opbouwen van de kerstmarkt is de Voorstraat zaterdag 9 december ter hoogte van de apotheek vanaf 10.30 uur afgezet voor het verkeer. Van 12.00 tot 01.00 uur is de hele straat afgesloten. Het verzoek is aan iedereen om de Voorstraat zaterdag vanaf 10.30 uur vrij te houden van geparkeerde auto’s. In het hart van deze Fendert Lokaal vindt u het complete programma en meer informatie over de kerstmarkt. Door Jan Willem van Bodegom


SMULTOPPERS

Van woensdag 6 t/m zaterdag 9 december Dé bloemist voor Fijnaart e.o

Bossche bollen

Groot assortiment kerstbomen verkrijgbaar

per stuk € 0,99

Krentenwegge € 1,79

Voorstraat 23, Fijnaart Tel. (0168) 464061 www.bloemenshopmarloes.nl

Roomboter croissants

Hazelaarstraat 13 Fijnaart Vraagprijs: € 165.000 k.k.

4 stuks € 1,99

Korte Kerkstraat 6, Fijnaart - Tel. (0168) 462487

www.bakkerijsonneveld.nl

Op rustige stand in woonwijk gelegen middenwoning met berging voor- en achtertuin. • met achterom • met grote stenen berging in achtertuin • rolluiken aan voor- en achterzijde

TE KOOP

T. 0168-477077 info@wgmakelaars.nl

www.wgmakelaars.nl

ONDERNEMERSVERENIGING FIJNAART

1e winnaars najaarsactie Op 27 november is de najaarsactie van Ondernemersvereniging Fijnaart van start gegaan. Bij besteding van elke 10 euro bij de deelnemende winkeliers ontvangt iedereen een gratis lot. Wekelijks worden 5 loten getrokken. De winnaars krijgen een uitnodiging voor het Prijzenfestijn op 19 januari.

De winnaars van deze week zijn: de heer of mevrouw Smith, Joyce v.d. Eijnden, C. van Huisstede-Hunt, Bets Stam en de heer of mevrouw Bestebreur.

De winnaars krijgen bericht.

Deelnemers: Jumbo Gert Driesen Fijnaart, Voet Installatietechniek, Slijterij Van der Maas, Kado & Zo, Bakkerij Sonneveld, Schouwenaars Schoenen, Jouw Lijflijn, DA Drogisterij Van den Hout, Hermans Optiek, Topshopper, Bike Totaal Sweere, Boelhouwers Woonservice, Ellen B Mode, Eethuis Family, Bakkerij P. Nagelkerke, De Fendertse Hoeve, De Graanbeurs, Garage De Westhoek, The Trendy Store, Roks Streekwinkel.

Scheepsbouw Nieuw of renovatie:

Interieur, meubels op maat, teakdek, lijsten maken Robert Berghout, Steiledijk 5, 4793 RK Fijnaart Tel: 0168-462489 / 06-23752805 Email: berghoutonderhoud@gmail.com Website: www.berghoutonderhoudgroep.nl


Pagina 3

Colofon Fendert Lokaal is een uitgave van

Kerstconcert in d’Engelenburgh

Uitgeverij Lokaal

Specht 17, 4793 HN Fijnaart E. info@uitgeverijlokaal.nl I. www.uitgeverijlokaal.nl

Jan Willem van Bodegom 06-22011800 jw@uitgeverijlokaal.nl Hilde Roemers

Acquisitie

Eerst de bovenverdieping maar. Die weet amper meer hoe een stofzuiger eruit ziet. Nadat de beide slaapkamers, badkamer en overloop spic en span zijn, daal ik af naar de overige vertrekken. Op de begane grond ontdek ik dat ik de stang boven heb laten staan. Soepeltjes neem ik de treden naar boven en in de omgekeerde volgorde weer naar beneden.

Tom Aarts 06-14520497 tom@uitgeverijlokaal.nl

Druk

Janssen/Pers - Gennep

Aanleveren

Advertenties: advertentie@fendertlokaal.nl voor: vrijdag 12.00 uur Redactionele berichten redactie@fendertlokaal.nl voor: vrijdag 12.00 uur Weekendverslagen voor: zondag 18.00 uur

Uitgeverij Lokaal behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

AUTOBEDRIJF C.A. de Bruyn

ACTIE

APK € 19,50 IN -EN VERKOOP Patrijsstraat 2 Fijnaart T. 0168 - 46 45 61

WWW.AUTODEBRUYN.NL Adverteren in Fendert Lokaal Bel 06-14520497

In deze tijd kom ik chronisch tijd te kort. Daardoor zit de modder duimdik op mijn auto, loop ik maanden achter met mijn administratie en lukt het me niet meer om de felicitaties via Facebook bij te houden. Zelfs de wekelijkse stofzuigronde schiet er regelmatig bij in. Deze zondagmiddag vind ik eindelijk een gaatje om de opgehoopte stofwolken te lijf te gaan. Gedreven ga ik aan de slag met onze Miele.

Redactie

Fendert Lokaal wordt elke week op dinsdag/woensdag huis aan huis bezorgd in de kernen Fijnaart, Heijningen, Oudemolen en Zwingelspaan.

TER INTRO

Op zondagmiddag 17 december biedt d’Engelenburgh in Fijnaart weer het traditionele Kerstconcert. In het sfeervol ingerichte rijksmonument aan de Molenstraat staat de muziekmiddag in het teken van kerstmis. worden in de pauze getrakteerd Met een hoge boom op de achop koffie met kersthapjes. Een tergrond brengen de sopranen mooier begin van de feestdagen Ellen Deelen, Jet Hogen Esch en is nauwelijks denkbaar. tenor Wim van Wijk de mooiste liederen uit operette en muKaarten sical. Na de pauze wordt het Het concert begint om 14.15 uur echt Kerst. Bekende en minder en duurt tot ongeveer 16.30 uur. bekende kerstliederen staan Kaarten zijn € 12,50, reserveren op het programma. Daarbij ook kan via 06-8357 2448 of e-mail een paar meezingers. De gasten engelenburgh@live.nl

Mijn trapbewegingen gaan goed tot drie treden voor het einde. Plotseling voel ik mijn besokte rechtervoet grip verliezen. Voor ik het me goed en wel realiseer vliegt de stang door de hal, stuiter ik omlaag en lig ik op de houten vloer. De onderste rechterhelft van mijn rug heeft de onderste treden goed geraakt. Door hevige pijnscheuten lukt het niet om op te staan. Op handen en voeten kruip ik naar de bank, waarop ik als een neergeschoten dier neerplof. In mijn ooghoeken zie ik onze twee katten die zich zichtbaar verbazend afvragen wat hun baasje nu weer uitvreet. Al snel begint de pijn te zakken. Na een paar minuten kan ik voorzichtig opstaan en mijn stofzuigronde afmaken. Gelukkig maar, want voor een blessure heb ik echt geen tijd.

Jan Willem van Bodegom Hoofdredacteur Fendert Lokaal


O Here, onze Here, hoe heerlijk is Uw naam op de ganse aarde. Ps. 8

In de leeftijd van 94 jaar is vredig ingeslapen

Maria Vogelaar Riet

weduwe van

Bas Oostdijck Fijnaart: Familie Vogelaar 2 december 2017 Correspondentieadres:

Abr. Boelhouwers Prinses Margrietstraat 9 4793 CB Fijnaart

Er is voorafgaand aan de dienst van Woord en Gebed gelegenheid om afscheid van Riet te nemen van 13.30 uur tot 13.45 uur in De Vijverhof, Kerkring 1 te Fijnaart. De dienst van Woord en Gebed, waarvoor u wordt uitgenodigd, zal plaatsvinden op donderdag 7 december om 14.00 uur in De Dorpskerk, Kerkring 1 te Fijnaart. Aansluitend zal de teraardebestelling plaatsvinden op de Protestantse begraafplaats Fijnaart. Er is gelegenheid tot condoleren in De Vijverhof na de teraardebestelling.

Lonneke de Vrij - 06 23 42 79 30 www.omzienuitvaart.nl - lonneke@omzienuitvaart.nl


Pagina 5

College van B en W op bezoek in Fijnaart Maak dit gebied toegankelijk en functioneel.

De wethouders bekijken de bouwlocatie naast Fendertshof.

Op dinsdag 28 november heeft het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Moerdijk zijn jaarlijks bezoek gebracht aan Fijnaart. Burgemeester Klijs moest door omstandigheden verstek laten gaan. De wethouders Van Dorst, Kamp, Schoneveld en Zwiers kregen een kort maar pittig programma voorgeschoteld door een werkgroep die bestaat uit leden van de dorpstafel. De werkgroep heeft in samenwerking met de gebiedscoördinator het bezoek van het college voorbereid. Het doel was om B en W te laten zien wat er in Fijnaart leeft en welke aandachtspunten momenteel als speerpunten op de Fendertse verlanglijst staan. Ontvangen Het college werd ontvangen in de Graanbeurs, waar onder het genot van een kopje koffie en thee het programma werd toegelicht. Met een PowerPointpresentie werden de verschillende aandachtspunten gepresenteerd. Ook zijn de positieve en afgeronde projecten in de presentatie uitgelicht en besproken. Na de presentatie is de complete groep al wandelend naar de verschillende locaties gegaan, en zijn daar de verlangens en mogelijkheden van toelichting voorzien.

Evenemententerrein Als eerste locatie is het evenemententerrein bezocht, waar met deze ruimte en uitbreiding door aankoop van het kassen complex een scala van mogelijkheden beschikbaar komt om een win/win situatie te creëren. Zo kan de noodzaak van waterberging (voormalige haven) gecombineerd worden met watersport en een combinatie van een echte skeeler- en ijsbaan met mogelijkheden voor atletiek- en veldritparcours. Kortom, een locatie van sport/recreatie en functionaliteit te combineren. Door aankoop van kassencomplex ontstaat er een mogelijkheid voor feesttent/kermis/ braderie en voldoende parkeergelegenheid. Verder is voorgesteld om bij de oude korfbal velden (die al jaren niet meer in gebruik zijn) een zonnepaneellocatie te maken, en Fijnaart als eerste een energieneutrale kern te laten worden.

Veiligheid Om de veiligheid te verbeteren is voorgesteld om de wegversmalling bij de winkels op de Molenstraat weg te halen en langs de dijkkant een voetpad aan te leggen. Daarnaast is de wens enkele zebrapaden te creëren op belangrijke oversteekpunten voor de veiligheid van onze Fendertse bevolking. De verkeerssituatie bij de rotonde Molenstraat/Appelaarsedijk is door de aanwinst van de zeer welkome benzinepomp onveilig geworden. De drie woningen op de Appelaarsedijk (3 – 3a en 3b) hebben als enige uitrit een opgang naar de Molenstraat tussen rotonde en benzinepomp. De bewoners willen graag een straat en uitrit naar de Appelaarsedijk, waar hun woonadres is. Hulpdiensten en hun navigatie weten deze woningen nu niet te vinden, wat zeer veel ongemak en gevaarlijke momenten oplevert. Voorstraat De reeds gerealiseerde Voorstraat heeft ook grote aandacht gekregen, omdat deze volgens de dorpstafel niet af is en gevaarlijk. De suggestie om er eenrichtingsverkeer van te maken en het openbaar vervoer een andere route te laten volgen, is aandachtig beluisterd. Er wordt nader onderzoek gedaan en de haalbaarheid wordt getoetst. Door wethouder Zwiers is toelichting gegeven op de verkeerssituatie en de gewenste blauwe zone. Het straatwerk heeft al heel veel geleden en zijn er al openingen in het wegdek te zien. Vervolgens is de situatie in de Kerkring bekeken, waarbij aandacht is gevraagd voor de staat van het straatwerk, mede door het zware busverkeer en achterstallig onderhoud is dit ook zeer slecht. Het voltooien van

de werkzaamheden aan de 1e Kruisweg is een succesvolle verbetering geworden. Bouwlocaties Natuurlijk zijn ook de verschillende bouwlocaties aan bod gekomen, zoals ZNS, Kreuk, Plan West en de vorderingen bij de oude Super. Als laatste is het project bij het waterberginggebied en de voetbalkooi bezocht. Hier zijn de eventuele mogelijkheden besproken voor een omheind hondenveld, een wandelgebied en is een verband gelegd tussen het gewenste net bij de voetbalkooi en het speelruimteplan. In 2018 wordt het speelruimteplan in Fijnaart uitgevoerd. Gekeken wordt met de betrokkenen of er aanpassingen mogelijk zijn, zodat het net bij de voetbalkooi gerealiseerd kan worden. Positief Het bezoek van het college heeft de werkgroep een positief beeld gegeven. De wethouders hebben de opdracht meegekregen om te blijven werken aan nieuwe plannen en duurzame oplossingen, dus geen half werk en lapmiddelen. Kortom, een weg te vinden naar een leefbaar Fijnaart voor jong en oud. Sterk De dorpstafel maakt zich ook sterk voor de ondernemers, sport en spel, ontspanning en recreatie, cultuur en behoud van het monumentaal erfgoed. Het zal een druk 2018 gaan worden. De dorpstafel nodigt de Fendertse bevolking uit om zich in te zetten voor een leefbaar Fijnaart en mee te denken met de dorpstafel. Oproep aan de bewoners van Fijnaart en Oudemolen: kom met jullie ideeën en vragen, dan proberen wij samen met u een oplossing te vinden. Samen sterk in de kern.


Tegen inlevering van deze bon 00

â‚Ź10. kassakorting bij besteding vanaf â‚Ź50.00

geldig tot t/m 15 december 2017, niet i.c.m. klantenkaart

Extra koopavond tijdens de kerstmarkt op 9 december tot 20.00 in onze winkel Deelnemer kerstmarkt.

www.ellenbmode.com

Molenstraat 9, 4793 ED Fijnaart Tel (0168) 462684 Maandagochtend gesloten

STEIGER HOUTEN MEUBELEN VaN

Voor alles wat u van hout kunt wensen!

www.MijnMeubelShop.nl

info@mijnmeubelshop.nl Tel.: 06-40179388

haaruitval en er haar uitval en er toch goed uitzien toch goed uitzien DOK kappers haarwerk/pruiken specialist

DOK kappers haarwerk/pruiken specialist Bel voor een afspraak? Bel 0168voor 47 26 een 19 afspraak: 0168 47 26 19

Meer informatie: dokkappers.nl meer informatie: dokkappers.nl raadhuisstraat 12 / willemstad raadhuisstraat 12 / willemstad

LANGBROEK BouwAdvies Eerste Kruisweg 8, 4793 RS FIJNAART T. 06-53838837 E. info@langbroek-bouw.nl

www.langbroek-bouwadvies.nl

Installatiebedrijf Installatiebedrijf Installatiebedrijf KLUNDERT KLUNDERT KLUNDERT Loodgieter-Electra-Gas-Water-CV-Zinkwerk

Loodgieter-Electra-Gas-Water-CV-Zinkwerk Oosterstraat 16b - 4791 HH Loodgieter-Electra-Gas-Water-CV-Zinkwerk 0168-402643 info@installatiebedrijfklundert.nl

OosterstraatOosterstraat 16b - 4791 HH 16b - 4791 HH info@installatiebedrijfklundert.nl 0168-402643 info@installatiebedrijfklundert.nl www.installatiebedrijfklundert.nl

www.installatiebedrijfklundert.nl 0168-402643

www.installatiebedrijfklundert.nl

Gun uw schoenen een 2e ronde. Weggooien is toch zonde!

Drogedijk 7a, Oude Molen Tel. 06-53454336

choenmakerij Zadelmakerij

geopend: van 11 - 18 uur zaterdag van 10 - 16 uur woensdag en zondag gesloten

www.pauldewitleerbewerker.nl


Pagina 7

Oranjevaan is weer van de partij

Smullen van oliebollen op de Kerstmarkt

Serious Request 2017: een update De basisscholen

Muziekvereniging Oranjevaan mag natuurlijk niet ontbreken op de Fijnaartse Kerstmarkt van zaterdag 9 december. De muzikanten zijn van de partij met hun befaamde oliebollen. In de uitgebreide kraam kunnen ook de laatste kaarten gekocht worden voor de kerstmusical The Gift die zaterdag 16 december wordt opgevoerd in de katholieke kerk. Vier keer per jaar brengt Oranjevaan oliebollen aan de man en vrouw. Meestal vindt de verkoop ’s morgens plaats. Voor de kerstmarkt maken de muzikale bakkers graag een uitzondering. Vanaf 16.00 uur kunnen zaterdag 9 december de oliebollen gekocht worden op de Kerstmarkt. De verkoop duurt zolang de voorraad strekt. De oliebollen kosten € 6,50 per zak met tien stuks. The Gift De opbrengst van de oliebollenverkoop stopt Oranjevaan in

haar grote producties, zoals in het verleden Sister Act De Musical en Ciske de Rat De Musical. Zaterdagavond 16 december wordt in de katholieke kerk de musical The Gift opgevoerd. Met muziek, zang en toneel wordt het kerstverhaal in de stijl van The Passion verteld. Kaarten à € 12,50 (inclusief koffie/thee in de pauze) zijn verkrijgbaar bij Sebastian drogisterij en parfumerie aan de Voorstraat 39 in Fijnaart, via www.oranjevaan. nl en komende zaterdag op de kerstmarkt.

v.v. de Fendert op de Kerstmarkt Op zaterdag 9 december is v.v. de Fendert weer met een kraampje vertegenwoordigd op de Kerstmarkt. Naast wat v.v. de Fendert merchandising, is het ook mogelijk om nog chocoladebonbons te bestellen. Het is immers een traditie geworden dat rond de feestdagen v.v. de Fendert de chocolade-actie organiseert. Hoogwaardige chocoladebonbons, dé traktatie bij uitstek zo in de donkere dagen rond de kerst!

Het verkoopteam is reeds weken op pad, maar mocht u desondanks de verkoper(s) gemist hebben, is dat geen probleem. Tijdens de Kerstmarkt kunt u ook nog chocoladebonbons bestellen. De bonbons worden gratis thuisbezorgd, maar gezien de enorme afname is het ook mogelijk, als u in de gelegenheid bent om de door u bestelde bonbons tussen 16.00 uur en 22.00 uur bij het kraampje op de Voorstraat af te halen.

Noor en Jasmijn hebben lege flessen ingezameld voor Serious Request 2017. Wat doe jij?

Vorige week hebben we het doel van Serious Request 2017 in de klassen op de Kennedy- en Julianaschool uitgelegd. De kinderen hebben de spaarpotjes, gesponsord door drukkerij Geskus, gekregen. De ideeën om de spaarpotjes te vullen vlogen ons om de oren. Noor en Jasmijn zijn een dag later meteen enthousiast begonnen met het ophalen van lege flessen. De eerste bijdrage voor Serious Request 2017 in Fijnaart is binnen! Heb je ook een leuke actie? Stuur je foto op naar fijnaartvoorseriousrequest@hotmail. com. Dan plaatsen wij je foto op facebook. De Serious Lunchquiz De vragen zijn origineel en uitdagend, het lunchmenu is veelbelovend en de quizmaster is Bart Goudriaan. Kortom, alle ingrediënten voor een wederom geslaagde Serious Lunchquiz zijn aanwezig. Wil je laten zien dat je de slimste van het dorp bent? Of hou je van gezelligheid? Doe dan mee aan de quiz in de Fendertse Hoeve. Van jong tot oud, iedereen is welkom. Wanneer: zondag 17 december 2017 Inloop: vanaf 12.00 uur Aanvang quiz: 12.30 uur Verwachte eindtijd: 14.30 uur (of zoveel later als je zelf wilt…) Tijdens de quiz krijg je een lunch geserveerd. Aanmelden alleen of als tweetal kan via fijnaartvoorseriousrequest@hotmail.com. De kosten zijn € 10 per volwassene. Kinderen van deelnemende ouders kunnen mee lunchen (€ 5 voor kinderen van 10 tot en met 15 jaar, kinderen onder de 10 gratis). De opbrengst is uiteraard voor Serious Request. Betalen is bij binnenkomst. Kerstmarkt Er staat zaterdag 9 december een kraam voor Serious Request op de Kerstmarkt. Terwijl je al helemaal in kerstsfeer bent, hebben wij allerlei leuks voor je! Wat denk je van leuke (kerst)decoraties, prijzen winnen voor volwassenen en kinderen, een rondje rond de kerk op een pony rijden of heerlijke kerstkoekjes kopen. En een donatie geven kan ook. De kinderen verwennen we met een suikerspin en een glow in the dark-verrassing!


Fijnaart 9 December 16:00 tot 22:00 uur op de Voorstraat Fijnaar

ONDERNEMERSVERENIGING FIJNAART

t

Kerstmarkt Fijnaart vindt zaterdag 9 december plaats vanaf 16.00 uur op de Voorstraat. De kramen zijn geopend tot 22.00 uur. Daarna gaat het feestje nog tot 24.00 uur door op het ‘horecaplein’, dat verzorgd wordt door De Graanbeurs en de Fendertse Hoeve.

Chelladais (18.30 uur)

De Voorstraat is zaterdag 9 december van 12.00 tot 01.00 uur afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Een gedeelte van de Voorstraat wordt om 10.30 uur afgezet voor het opbouwen van de tent op het plein voor de apotheek. De tent op het horecaplein wordt zondag van 07.30 tot 09.30 uur afgebroken voor de veiligheid. Het verzoek aan iedereen is om ervoor te zorgen dat de Voorstraat zaterdag 9 december vóór 10.30 uur vrij is van geparkeerde auto’s.

JeVitaalFijnaart om gezond en vitaal te blijven, Luxe Bakkerij P. Nagelkerke, You Sure verzekeringen, hypotheken en financieringen, The Trendy Store voor trendy kleding, Roks Streekwinkel met smakelijke streekproducten, Only Jets Style voor een stijlvol kapsel, DA Drogisterij & Parfumerie Van den Hout, Brood- en Banketbakkerij Sonneveld, Shakerstore voor meubels met een geschiedenis, Slijterij Van der Maas, meer dan een drankenhandel, Kado & Zo voor een origineel cadeau, Ellen B Mode, eigentijdse mode voor elke vrouw, Ondernemersvereniging Fijnaart Fijnaart voor Serious Request, Haas Reklame voor binnen- en buitenreclame, Stichting Moracay, toneel en musical voor jong en oud, De Prima-winkel, hobbymaterialen, kantoorartikelen en meer, M.D.B. Counseling & Therapie, praktijk voor het hele gezin, Wol van Moos, de gezelligste wolwinkel uit de buurt, Voet Installatietechniek, expert op het gebied van techniek, Bloemenshop Marloes fleurt uw woning op, Topshopper, het warenhuis op dorpsniveau, De Oude Molen met eigen gemalen producten, Jumbo Fijnaart, de complete supermarkt, Muziekvereniging Oranjevaan met de heerlijkste oliebollen, v.v. de Fendert met bonbons en clubmerchandising, Jeugd- en Sportvereniging De Kieviten houdt je in beweging, De Graanbeurs, uitgaan in een sfeervolle ambiance, De Fendertse Hoeve, voor feesten, catering, dineren en snacken

Chelladais is een pop/rockband met een g Kannekens en bassist Eddy Jansen hebben speelde onder andere in Next Page en Edd the Ugly. Nu timmeren zij aan de weg me rondom zangeres Daisy Smulders en best drummer Koen van den Broek. Koen was dits. Chelladais schrijft en maakt frisse po lodielijnen die makkelijk blijven hangen. heeft Chelladais een akoestische set inges

Victor (19.30 en 20.30 uur)

Zanger Victor be zanglessen op d vraagd om te zin Dorst, ex-gitaris Victor vijf jaar d Stage. Tegenwoo Zijn repertoire b nummers. Ook h kende artiesten inmiddels aardi Fendertse Hoev getwijfeld voor

Mannen van de Straat (21.0

Voor de jongste bezoekers heeft de kerstmarkt heel wat te bieden. Zij kunnen, net als vorig jaar, genieten van de verhalen van de Verhalenverteller. Ook staat er een springkussen opgesteld.

Tijdens de kerstmarkt van vorig jaar was Piet Hendrikx als dé Verhalenverteller een groot succes. De schrijver en oud-onderwijzer kreeg met zijn verhalen over Polleke en Pelleke de kinderen muisstil. Zij wilden niets missen van het spannende avontuur. Ook voor de komende kerstmarkt heeft Piet weer een spannend verhaal tevoorschijn getoverd. Hij is te vinden in zijn eigen verteltent, waar hij zit op zijn comfortabele vertelstoel!

Schaapjes Op het grasveld bij De Dorpskerk grazen bovendien de schaapjes uit het welbekende kerstlied ‘De herdertjes lagen bij nachte’. Net als de herders kunnen de kinderen de schaapjes tellen, maar ook aaien.

Drie leden van de feestband Qwark werde Koningsdag in Fijnaart muzikaal af te slui Breda, bassist Brandl Kannekens en drum daar wel voor te porren. Ze vroegen de Fij om mee te spelen en de Mannen van de S zij een mengelmoes horen van zeemansli vooral muziek op verzoek.


grote plaatselijke inbreng. Gitarist Gijs n hun sporen verdiend in de muziek. Gijs dy in Flat-Out en the Good the Bad en et Chelladais. Deze band is geformeerd taat verder uit gitarist Chris Smulders en onder andere drummer bij de Time Banoprock die zich typeert door fraaie meSpeciaal voor de Fijnaartse kerstmarkt studeerd.

egon in 1988 met het volgen van de muziekschool. Al snel werd hij gengen in de workshopband van Peter van st van Herman Brood. Vervolgens was de leadzanger van de Indo-band Back on ordig treedt de Eindhovenaar solo op. bestaat inmiddels uit zo’n tweehonderd heeft hij vele voorprogramma’s van ben mogen verzorgen. In Fijnaart is Victor ig bekend dankzij zijn optredens in de ve. Op de kerstmarkt zorgt de zanger oneen feestelijk optreden.

In de intieme sfeer van De Dorpskerk vinden tijdens de kerstmarkt van 18.30 tot 21.30 uur enkele oorstrelende optredens plaats. Organist Ad van Sprang Ad van Sprang uit Heijningen is al ruim zestig jaar organist in de kerk. De meeste jaren bespeelden hij het orgel in de Gereformeerde Kerk in Fijnaart. Sinds de fusie met de Nederlands Hervormde Kerk is hij een van de twee organisten van de Protestantse Gemeente in Fijnaart, Heijningen en Standdaarbuiten. De Voices

Popkoor De Voices is een gemengd koor dat zich vooral richt op lichte muziek en popclassics. Het koor is in 2004 ontstaan uit een projectkoor van muziekvereniging De Unie. Tot voor kort stond De Voices onder leiding van Annalisa Schmad. Dit jaar heeft Patrick van Dessel het dirigeerstokje overgenomen. Ellen Deelen De sopraan Ellen Deelen-Beekman uit Fijnaart is ervaren in lichte jazz en klassieke zangkunst. Zij heeft gezongen in opera’s en operettes. Samen met haar man Marcel is Ellen eigenaar van d’Engelenburgh. In de voormalige pastorie in Fijnaart organiseert het culturele echtpaar regelmatig concerten. Uiteraard laat ook Ellen regelmatig in eigen huize haar zangkwaliteiten horen, maar ook buiten Fijnaart is haar stem te bewonderen.

00 en 22.30 uur)

en enkele jaren geleden gevraagd om iten. Zanger/gitarist Serge Hamels uit mmer Arjan Steendijk uit Fijnaart waren jnaartse toetsenvirtuoos Jens van Hoof Straat waren geboren. Akoestisch laten iederen, folk, rock ’n roll, Nederpop en

Al 12,5 jaar heeft Caroline Ophof haar eigen dansschool. Zij laat kinderen en volwassenen de meest schitterende dansen uitvoeren. De lessen vinden plaats in onder andere Heijningen, Dinteloord en Willemstad. Met haar leerlingen heeft Caroline vooral naam gemaakt met de grote shows die zijn gegeven in Fidei et Arti in Oudenbosch, De Maagd in Bergen op Zoom en De Kring in Roosendaal. Vijf dansgroepen van Caroline treden op tijdens de kerstmarkt in Fijnaart. Die shows wilt u niet missen!


• Tijdschriften • Wenskaarten • Kantoorartikelen • Cartridges • Hobbywinkel Voorstraat 8a, Fijnaart

Muziekvereniging Oranjevaan brengt het kerstverhaal in Passion-stijl

The Gift, het muzikale cadeau van kerst

we een goddelijk cadeau goed kunnen gebruiken. Ondanks de boodschap is de musical alles behalve zwaar. Er valt het nodige te lachen. The Gift brengt het kerstverhaal met veel muziek en af en toe een knipoog. Een uitstekend begin van de kerst. Deelnemers Orkest: harmonie Oranjevaan Koor: Vocaal ensemble MOVE Verteller: Ton Santbergen Maria: Melany Comperen Jozef: Stefan van der Kemp Gabriël: Eddie Boekestijn Herbergier: Stefan Lankhuizen Herbergiersvrouw: Lenie Farla Herder: Eddie Boekestijn Balthasar: Wim Luijten Melchior: Stefan Lankhuizen Caspar: Jan Willem van Bodegom

Afgelopen zondagmorgen werd hard gerepeteerd voor The Gift. Op de foto zingt Melany Comperen (Maria) een emotioneel nummer nadat zij te horen heeft gekregen dat zij in verwachting is. Foto: Eddie Boekestijn

Kerst is het feest van liefde, hoop en saamhorigheid. Die boodschap is grotendeels verdrongen door de Kerstman, gourmetten en een nepboom. Muziekvereniging Oranjevaan uit Fijnaart brengt met de musical The Gift de kerstgedachte terug. Het traditionele kerstverhaal is in een modern jasje gestoken en wordt in een stijl uitgevoerd die we kennen van het tv-spektakel The Passion. The Gift wordt zaterdagavond 16 december opgevoerd in de sfeervolle Jacobus de Meerderekerk in Fijnaart. The Gift wordt uitgevoerd door het harmonieorkest, vocaal ensemble MOVE en een cast. Het kerstverhaal is naar het heden getrokken. Ook zijn de gebeurtenissen van ruim tweeduizend jaar geleden uitgediept. Jozef en Maria hadden het zwaar te verduren. Het zal je maar overkomen dat je zwanger raakt zonder met iemand naar bed te zijn geweest. Jozef moest dat maar geloven. Vervolgens voelt het stel zich vluchteling, omdat het nergens welkom is. De emoties die het kerstverhaal oproept begrijpen we allemaal en zijn ook anno 2017 actueel. Nederlandstalig Net als bij The Passion bestaat de muziek in The Gift uit Nederlandstalige pop- en musicalnummers. ‘Nu dat jij er bent’, dat Trijntje Oosterhuis zong ter gelegenheid van de geboorte van prinses Amalia, zingt Maria nu voor haar pasgeboren baby.

Daarnaast zijn in The Gift nummers verwerkt van onder andere Marco Borsato, Van Dik Hout, Herman van Veen en Bløf. Van sommige nummers heeft dirigent Michel Hectors een speciaal arrangement voor het harmonieorkest gemaakt. Jacobus de Meerderekerk Als locatie is gekozen voor de sfeervolle ambiance van de Jacobus de Meerderekerk. Het gebouw is al een prachtig decor van zichzelf. Het bestaande podium in het midden van de kerk wordt verhoogd, zodat alle bezoekers een goed zicht hebben op het spel. Een professionele licht- en geluidsinstallatie zorgt er verder voor dat de musical tot in de puntjes te zien en te horen is. De kerk biedt plaats aan maximaal 500 personen. Het is dan ook raadzaam om niet te wachten met het aanschaffen van toegangskaarten.

Het geschenk De naam The Gift verwijst naar de geboorte van Jezus. Het kerstkind was een geschenk van God aan de mensen om vrede en liefde te brengen. In deze tijd van terreur en verdeeldheid zouden

Artistiek team Dirigent: Michel Hectors Zangcoach: Martine van de Kar Script en regie: Jan Willem van Bodegom The Gift, zaterdag 16 december vanaf 19.30 uur, Jacobus de Meerderekerk, Molenstraat 26 in Fijnaart, Kaarten à 12,50 euro (inclusief koffie/thee in de pauze) verkrijgbaar bij Sebastian drogisterij en parfumerie, Voorstraat 39 in Fijnaart en te bestellen via www.oranjevaan.nl/thegift


Pagina 11

Bericht Bericht van van de de wijkagent wijkagent Inbraakpoging In de nacht van zondag 26 november op maandag 27 november heeft er een poging tot inbraak plaatsgevonden bij een bedrijf aan de Oudemolensedijk te Fijnaart. Men heeft een gat in het dak gezaagd van het betrokken bedrijf. Gelukkig is men niet binnen geweest. Eenzijdig ongeval Maandag 27 november omstreeks 21.20 uur melding van een eenzijdig ongeval op de Boerendijk te Fijnaart. Bestuurder bleek gelukkig niet gewond, voertuig had wel schade. Na controle bleek bestuurder onder invloed van softdrugs en is mee naar het bureau genomen voor het opmaken van een proces verbaal. Aardappelen op de weg Woensdag 29 november omstreeks 19.15 uur, melding van een aantal zakken aardappelen op de Postbaan te Heijningen. Collega heeft de gemeente hiervoor in kennis gesteld.

KLIEKJES Landelijke Eenheid Donderdag 30 november heeft er in Fijnaart een onderzoek plaatsgevonden vanuit de Landelijke Eenheid. Hierbij is een groot aantal gestolen goederen in beslag genomen. Tevens zijn er door een speciale politie eenheid verschillende aanhoudingen verricht. (zie artikel onder de berichten van de wijkagent). Hennepkwekerij Ruim anderhalve week geleden, is er in de Hazebrouckstraat te Fijnaart een hennepkwekerij ontmanteld. Na onderzoek is het hennepteam de woning binnengegaan en heeft een kwekerij aangetroffen. Heeft u ook een vermoeden van een hennepkwekerij of het dealen van drugs? Meld het dan bij de politie. Blijft u liever anoniem? Kijk dan op www.meldmisdaadanoniem.nl

Mark Noordink

Wijkagent (wnd) Fijnaart, Heijningen, Oude Molen en Zwingelspaan

Loods vol gestolen iPads en iPhones In een loods in Fijnaart zijn woensdagavond 29 november vijf Oost-Europeanen aangehouden. Zij worden verdacht van ladingdiefstal. Dat heeft het Openbaar Ministerie vrijdag bekend gemaakt. Het gaat om vier Albanezen en een Roemeen. In de loods trof de politie naast

een grote hoeveelheid horloges, elektronische apparatuur en sigaretten tientallen dozen vol iPads en iPhones aan met een waarde van ruim 273.000 euro. De goederen zijn in beslag genomen. Ook is er beslag gelegd op twee trekkers, een oplegger en twee personenauto’s. Naast de loods is ook een woning in Schiedam doorzocht.

Wie wordt er een dartsmaatje? De heer Kouwenberg uit Fijnaart zoekt dartsmaatjes. Hij heeft een beperking, maar wil wel graag een pijltje gooien. Die mogelijkheid is er elke woensdag van 19.00 tot 20.00 uur in het Fendertshof in Fijnaart. Het darten staat onder leiding van John Vrolijk van de dartsclub uit Etten-Leur. De heer Kouwenberg zoekt mensen om samen mee te darten. Durft u de uitdaging aan? Bel dan naar de heer Kouwenberg op telefoonnummer 0168-464238.

Zwarte-roetveegpiet Ergens in 1962 ontkwam ik er niet aan om de Sint uit te hangen. Nou ja, niet ergens in dat jaar uiteraard, want dergelijke tonelen spelen zich af rond de verjaardag van de Bisschop van Mira. Tijdens het door mijzelf georganiseerde Sinterklaasfeest in het PMT in Handorf, het eerste Protestants Militair Tehuis in het voormalige West-Duitsland. Mijn toenmalige verloofde, nu mijn eega Jola, was overgekomen en behulpzaam bij het schminken. Pieterman diepen-diep zwart zoals het in die jaren gebruikelijk was. Van enigerlei discussies was nog lang geen sprake. Nadat, samen met de bezoekers, een eveneens traditionele Bingoavond was afgewerkt, ook al een bron van spanning en vermaak die je nu alleen maar in zorgcentra vindt of de plaatselijke duivensportvereniging, en een pauze. Voornamelijk om de kelen te smeren want het was gebruikelijk dat Sint werd binnengehaald onder luid gezang. Maar goed, nadat Sint en Piet hadden staan blauwbekken in de kou en het sein tot binnenkomst was gegeven, betraden wij de zaal. Nou ja… betraden? Op een door mijzelf eerder in elkaar geknutseld houten paard werd ik binnen geloodst, Zwarte Piet in mijn kielzog. Onder leiding van een gesjacherde militair die ook nog kon pianospelen, werd luidkeels aangegeven dat wij welkom waren. Van Harte. Sint hees zich op een forse leunstoel, afkomstig uit de huiskamer van Joop en Marian de Jong, de tehuisleiders, en pakte zijn rode boek ter hand. Het werd warmer in de zaal, de spanning ook. Want je zal maar op het matje worden geroepen. Om te beginnen de ‘facteur’, een dienstplichtige militair die er van langs kreeg omdat er klachten waren over de verspreiding van binnenkomende post. En zo ging het nog even door. De sfeer werd opperbest maar het werd warm in de zaal. Zo warm dat Piet af en toe met zijn gelukkig zwarte handschoenen het zweet van zijn geschminkte hoofd veegde. Toen Sint en Piet vertrokken kregen de bezoekers in de gaten wie Piet in werkelijkheid was. Maar van Zwarte Piet was weinig meer over. Nog enkele zwarte en vale strepen op zijn gezicht. Wat wij toen niet konden vermoeden was dat wij, ver vooruitlopend op de geschiedenis van Sint en Piet als een zwarte roetveegpiet hadden. Tot een volgende keer. Houdoe.

Cees van der Mast

Kerstviering KBO Fijnaart Op donderdag 21 december houdt KBO Fijnaart weer haar traditionele kerstviering voor haar leden in de Graanbeurs te Fijnaart. Om 13.30 uur wordt begonnen met een communieviering die door diaken Michael Bastiaansen

wordt voorgegaan. Daarna koffie met kersttractatie, waarna een optreden van de Partyband.We sluiten deze middag af met een kerstbuffet. Leden kunnen zich tot 14 december opgeven bij Piet Frijters en Jolanda Nieuwkerk. De kosten voor deze middag zijn € 17,50 p.p.

De Driehoek Winterbingo Op zaterdagavond 16 december is er weer een bingo-avond in het Buurthuis. Iedereen is welkom op deze gezellige avond. Er zijn weer veel mooie prijzen te winnen, dus grote kans dat u met een mooie prijs naar huis gaat. Komt allen naar Buurthuis De Driehoek, Kwartiersedijk 1a in Fijnaart voor een leuk avondje uit. Ook niet-leden zijn welkom. Aanvang 19.30 uur.


Pagina 12

Ik heb een grote hekel aan... Pesten Over 10 jaar wil ik het volgende bereikt hebben... Een eigen bouwclub beginnen

Willem Haak FendertInterview is een samenwerkingsverband tussen Fendert Lokaal en de Facebookpagina FijnaartNieuws. Bekende en minder bekende (oud)inwoners van Fijnaart krijgen een vaste vragenlijst voorgelegd. Deze week een interview met Willem Haak.

Mijn bijnaam is... Willempie Ik ben trots op... Fijnaart Mijn favoriete vakantieland is... Dat is Luxemburg Mijn sterrenbeeld is... Ram Mijn vrije tijd besteed ik aan... Muziek draaien in m’n blokhut Als ik 10 miljoen euro win... Zal ik met de hele familie op vakantie gaan Beste voetbalclub van de wereld... Feyenoord Mijn lievelingsspel is... Rara wat ben ik Mijn lievelingssport is... Voetbal Ik heb bewondering voor... Feest Mijn grootste blunder... Die heb ik niet Op televisie kijk ik graag naar... Darten en voetbal

Mijn naam is... Willem Haak

De mooiste kleur vind ik... Blauw

Ik woon in Fijnaart sinds... 2002. Ik kom zelf uit Heijningen

De persoon die ik graag eens zou ontmoeten... Frank de Boer, omdat die een goeie trainer is geweest bij Ajax

Men zou mij kunnen kennen van... B.C. De Boerkes en van de voetbal Het liefst eet ik… Een frietje moeilijk met een frikandel speciaal Mooiste gebeurtenis in m’n leven was... Op de foto met Dirk Kuijt Deze film moet iedereen zien... Kingsman: the golden circle Het boek waarvan ik genoot... Voetbal International Men kan mij ‘s nachts wakker maken voor... De voetbalfinale

Ik ben goed in... Het bouwen van carnavalswagens Mijn onhebbelijkheden zijn... Geen Ik luister graag naar... Carnavalsmuziek Ik droom van... Dat ik de bekende jongen van Fijnaart was Het liefst drink ik... Radler 0.0 Bovenaan mijn bucketlist staat... Draaien op het 11e van het 11e bal in Fijnaart

Favoriete vak op school... Rekenen Mijn beste vriend/vriendin... Mijn broer Tygo Ik ben bang voor... Nergens voor Het mooiste dier is... Een hond omdat m’n moeder 2 chihuahua’s heeft Fijnaart vind ik... Een mooi dorpje Wat ik mis in Fijnaart.. Een groot feest voor jong en oud Mooiste plekje in Fijnaart... De Family Minst mooie plekje in Fijnaart... Dat is de oude super Mooiste plekje in gemeente Moerdijk... Willemstad

Belevenissen Door Piet Hendrikx

Papier ophalen Om geld in te zaomele wierter vroeger ok al papier opgehaold. Kraantepapier waar wel zwaor mar nie zoveul wèèrt zeeje ze toen. Wij gienge van te veure de boere af in de buurt waant wij wilde gère de voerzakskes hebbe. Wij gienge vraoge of ze die papiere zakskes wouwe bewaore veur oos. Da waar van da zwaor bruin kartonaachtig papier en van beetere kwaliteit zeeje ze bij ut Strwooijehuis, waant daor brochte wij da papier naor toe. Da waar, is ut nog steeds, ut café bij oos in de buurt waor de buurtvereeniging huisde. Ut geld van da papier waar veur de buurtvereeniging. Nou aar ne maot van mijn, da waar ok mijne buurman, ok un pony net zoals wij in de buurt bijna allemaol. Wij zaate saome allemaol in de ponyvereeniging Concordia Florebit. IJ aar ok un karreke om die pony veur te zette. De pony jeette Frits en ut karreke waar gruun van kleur. Aachterop zaat ne klep die in gleuve geschoove waar. Die klep kon er dus uit. Nou kommut. Wij gienge meej da karreke en die pony derveur, oud papier bij de boere ophaole. Da gieng goed. Opstaopele en wij zaate dan zellef boovenop da papier. Nou liep ter aachter in de Donk, da waar ooze straot, ne spoorlijn en daor moese wij steeds ooverheene. Ik weet nog da daor gin belle, maor spoorbwoome waare die vanuit uit Vossendaol (straot verderop) gereegeld wiere vur as ter ne trein aon kwaam. Toen wij papier ophaolde waare die spoorbwoome weg en waare daor belle te woore, zonder bwoome. Neeje jong, net toen wij oover da spoor gienge begonne die belle te rienkele, Frits de pony schrok en maokte ne gèkke beweeging. Daordeur viel die klep precies op ut spoor. PANIEK!! Mijne maot moes zijn pony in bedwang houwe, ik sprieng van da karreke, ik ren naor da spoor en pak die klep en eeve laoter komt die trein toeterend veurbij. Da waar vast nie om goeiedag te zèège teege oos. Allebei meej un spierwiet gezicht en trillende bjeene hebbe we da papier weggebrocht. Misschien wel mjeer geschrokke van die toeterende trein, dan dat die klep gevalle waar. Mar ik aar um wel!


Pagina 13

K E R K B E R I C H T E N H. Jacobus de Meerdere Molenstraat 26 Fijnaart T. 0168-462345 E. pkwest@immanuel-parochie.eu I. www.immanuel-parochie.eu Pastor: diaken Michael Bastiaansen, T. 06-46341138 Donderdag 7 december 09.30 uur: H. Jacobus de Meerdere Eucharistieviering Celebrant: P. de Rooij Zondag 10 december 09.30 uur: H. Jacobus de Meerdere 2de zondag van Advent

Eucharistieviering Celebrant: M. Prasing Diaken: M. Bastiaansen Zang: St. Jacobuskoor Misdienaars: B. Boelhouwers en Sh. Westbroek Lector: T. Schrauwen Koster: W. Schrauwen Collectanten: R. v.d. Ham en R. van Mourik Gebedsintenties: Jaantje Machielse-Frijters Collecte: 1ste voor eigen kerk 2de Adventsactie. Na afloop samenzijn met koffie.

De Dorpskerk Kerkring 1 Fijnaart De Ontmoetingskerk Wilhelminastraat 64 Fijnaart E. info@pknfijnaart.nl I. www.pknfijnaart.nl

Scriba: Susanne Baan-Slager E. scriba@pknfijnaart.nl T. 0168-320491 Zondag 10 december 10.00 uur: De Dorpskerk Bijzonderheden: 2e Adventszondag; Meetingpoint Voorganger: Ds. J.H. van der Sterre

Ambtsdrager van dienst: Adri de Vrij Gastheer: Alex Solleveld Collecte rondgang: Onderhoudsfonds Collecte uitgang: Diaconie; Schippersdiaconaat Maandag 11 december 15.00 uur: Fendertshofdienst Voorganger: Ds. J.H. van der Sterre De kerkdiensten van de Protestantse Gemeente zijn terug te luisteren via www.kerkomroep.nl

Agenda Dinsdag 5 december 14.00-16.00 uur: Watersnoodhuis, Veluwestraat 2 in Heijningen Woensdag 6 december 19.00 uur: Sinterklaas Uittocht, Voorstraat in Fijnaart Donderdag 7 december 14.00-16.00 uur: Watersnoodhuis, Veluwestraat 2 in Heijningen Zaterdag 9 december 10.00-18.00 uur: Kerstbazaar, De Vijverhof van De Dorpskerk, Kerkring in Fijnaart 16.00-22.00 uur: Kerstmarkt, Voorstraat in Fijnaart (horecaplein is geopend tot 24.00 uur) Zondag 10 december 15.00 uur: Kerstconcert Interkerkelijk Koor en Przyjazn, De Dorpskerk, Kerkring 1 in Fijnaart Dinsdag 12 december 14.00-16.00 uur: Watersnoodhuis, Veluwestraat 2 in Heijningen Donderdag 14 december 14.00-16.00 uur: Watersnoodhuis, Veluwestraat 2 in Heijningen Zaterdag 16 december 19.30 uur: Oranjevaan brengt The Gift, het kerstverhaal in Passion-stijl, Jacobus de Meerderekerk, Molenstraat 26 in Fijnaart 19.30 uur: Winterbingo, Buurthuis De Driehoek, Kwartiersedijk 1A in Fijnaart

Lees de krant ook digitaal:

www.fendertlokaal.nl

Zondag 17 december 114.15-16.30 uur: Kerstconcert, d’Engelenburgh, Molenstraat 24 in Fijnaart 12.30 uur: Serious Lunch Quiz, De Graanbeurs, Kadedijk 6 in Fijnaart Dinsdag 19 december 14.00-16.00 uur: Watersnoodhuis, Veluwestraat 2 in Heijningen


Pieten bezoeken reddingsbrigade

Pagina 14

- advertorial -

Aquastore XL sponsort v.v. de Fendert

Trots poseren de mannen van v.v. de Fendert 1 in hun spiksplinternieuwe uittenue. De sponsoring is mogelijk gemaakt door Aquastore XL, dĂŠ totaalleverancier van vijver en aquarium. Aquastore XL, bedankt!

Clubkampioenschappen Het Rooie Paerd geslaagd

De Pieten kwamen een kijkje nemen bij de reddingsbrigade.

Woensdagavond 29 november werden de kinderen van reddingsbrigade het Volkerak in Fijnaart verrast door een bezoek van twee Zwarte Pieten. De Pieten kwamen kijken wat de kinderen zo al maar kunnen en de kinderen wilde dit natuurlijk graag laten zien. Omdat ze in deze periode ook met kleding inclusief schoenen aan zwemmen, was het vervolgens een fluitje van een cent om allemaal hun schoen te zetten. De Zwarte

Pieten stopten daar bij iedereen een lekker chocolade- Zinterklaasje in. Helaas konden de pieten zelf niet zwemmen, dus ze gingen niet het water in, maar als ze er in gevallen waren had een van de kinderen ze vast gered.

55+ bridge Uitslag dinsdag 28 november Gele lijn 1. Bets & Piet Kannekens 61,81% 2. Riet Neelen & Annie Reijnders 54,86% 3. Toke Nagtzaam & Nel Polak 51,39% 4. Tineke Vis & Gerard Reuvers 50,69%

Rode lijn 1. Anton Bom & Piet Breure 61,11% 2. Nettie Donders & Jo van Sprundel 56,94% 3. Piet & Martha Berghout 51,39% 4. Bram Huitkar & Hans Riethoff 50,69% 5. Dit Konings & Jan Hamers 50,00%

Op maandag 27 november waren er weer de jaarlijkse clubkampioenschappen bij sportvereniging Het Rooie Paerd. Verdeeld over verschillende leeftijdscategorieĂŤn werd er borstcrawl, schoolslag, rugcrawl en rugslag gezwommen. De tijden van deze vier disciplines bij elkaar opgeteld leverde uiteindelijk de nieuwe clubkampioenen op. In de categorie t/m 8 jaar waren Adeline Putman en Stef van Wijk de snelste. In de leeftijd 9 t/m 12 jaar gingen Veerle Mutsaers en Rik van der Heijden er met de hoofdprijs vandoor. Bij 13 t/m 16 jaar waren Berith van Gorp en Panos Polichronopoulos de snelste over de 4 afstanden. In de categorie 17 t/m 21 jaar wisten Marre van der Lely en Sjuul Kers de eerste prijs op hun naam te zetten. En bij de categorie 22+ werden Dianne Snijders en

Jeroen van Wensen de clubkampioenen. Bij de minder validen werd er ook een heus circuit afgelegd in het recreatie bad, wat uiteindelijk ook zeer veel winnaars opleverde. Het waren weer sportieve en gezellige clubkampioenschappen waarbij er toch ook serieus om de titels werd gestreden. Komende weken volgen we weer de reguliere trainingen op maandagavond, en op 5 februari staat de volgende activiteit gepland.


Pagina 15

Uitslagen

de Fendert JO11-1 – METO JO111 8-1 de Fendert JO11-2 – MOC’17 JO11-5 8-1 de Fendert JO9-2 – Seolto JO9-6 9-8 de Fendert JO11-4 – S.c. Kruisland JO11-2 9-4 de Fendert JO13-3 – Kapelle JO13-3 1-4 de Fendert JO15-2 – S.c. Gastel JO15-2 2-5 de Fendert MO17-1 – Roosendaal MO17-2 1-1 de Fendert 5 – DSE 3 1-2 de Fendert 1 – Wieldrecht 1 3-3 de Fendert 6 – TPO/VOV 2 5-3 DSE MO11-1 – de Fendert MO111 3-2 S.c. Kruisland JO13-1 – de Fendert JO13-2 2-1 F.c. Moerstr. JO11-1 – de Fendert JO11-3 5-0 Seolto JO7-4 – de Fendert JO7-1 0-12 VVC’68 JO13-1 – de Fendert JO13-1 0-4 ASWH JO11-8 – de Fendert JO115 0-2 Waarde VR1 – de Fendert VR1 2-7 Internos 5 – de Fendert 3 2-4 Baronie MO19-1 – de Fendert MO19-1 3-2 SVC 4 – de Fendert 2 (zo) 3-0

Programma

Zaterdag 9 december de Fendert JO9-1 – Virtus O9-1 09.00 de Fendert MO11-1 – Unitas’30 MO11-1 09.00

de Fendert JO7-1 – Prinsenland JO7-2 09.30 de Fendert JO13-1 – BSC JO13-1 09.30 de Fendert JO11-5 – TPO/DHV/ VOV JO11-1 09.30 de Fendert JO15-1 – Halsteren JO15-3 10.00 de Fendert JO11-3 – Tholense b. JO11-3 10.30 de Fendert JO13-2 – MOC’17 JO13-4 10.45 de Fendert 3 – Rood Wit 2 11.00 de Fendert JO17-1 – Alliance JO17-2 12.00 de Fendert 4 – Smerdiek 3 12.30 de Fendert MO19-1 – Papendr. MO19-113.30 de Fendert VR1 – Apollo VR1 14.30 de Fendert VE1 – Lepelstr. Boys VE1 14.30 Zwaluwe JO9-2 – de Fendert JO9-2 08.45 Prinsenland JO13-2 – de Fendert JO13-3 09.30 NVS JO11-1 – de Fendert JO11-2 10.00 DEVO JO11-1 – de Fendert JO114 10.00 Victoria’03 JO11-2 – de Fendert JO11-1 10.15 S.c. Kruisland JO9-3 – de Fendert JO9-3 10.15 DVO’60 MO17-1 – de Fendert MO17-1 10.30 Moerstraten JO17-1 – de Fendert JO17-2 12.30 NSV JO15-1 – de Fendert JO15-2 12.30 NOAD’67 2 – de Fendert 2 14.00 Victoria ’03 JO19-2 – de Fendert JO19-2 14.00 Seolto 1 – de Fendert 1 14.15 VVC’68 6 – de Fendert 6 14.30 Steenbergen 2 – de Fendert 5 15.00 Zondag 10 december de Fendert 2 (zo) – S.c. Kruisland 4 10.00

Bridgeclub Fijnaart Uitslag maandag 27 november A-lijn 1. Yvonne de Buck/Els Saarloos 60,07% 2. Greame Reijnders/Tineke Vis 55,56% 3. Els Kamp/Bram Huitkar 55,21% 4. Martha/Piet Berghout 54,86% 5. Hans Riethoff/Cor van Veelen 54,17% B-lijn 1. Nel/Piet Breure 61,81% 2. Piet Bom/Piet Vermunt 60,07%

3. Toon Reijnders/Marcia Erkamp 58,68% 4. Annie van Gils/Joke Magielse 56,94% 5. Ab Bienefelt/Ad v/d Boon 56,94% C-lijn 1. Ineke Dane/Toos Schrauwen 72,92% 2. Piet/Lea Snijders 58,33% 3. Jose Prantl/Gerard Reuvers 55,2% 3. Riet Neelen/Annie Reijnders 55,21% 5. Pia Kok/Henk Stam

Oranje Blauw’14 VE1 - MOC’17 VE3 afgelast Oranje Blauw’14 VR1 - TSVV Merlijn VR1 3-7 Oranje Blauw’14 JO16-1 Roosendaal JO16-1 6-4 Kogelvangers JO13-2G - Oranje Blauw’14 JO13-1G 6-3

vv Oranje-Blauw ‘14 Mini’s Ons O7-team (mini’s) is begonnen! Ben jij 5 of 6 jaar en wil je voetballen ? Kom dan gerust eens op een trainingsavond kijke of meetrainen. De vaste trainingsavond is op woensdag van 18.30 tot 19.30 uur. Voetballen bij Oranje Blauw ’14 houdt in: Plezier in het spel is het belangrijkste, U betaalt géén contributie voor de jeugd en we voetballen met een visie.

Uitslagen

Schijf 3 - Oranje Blauw’14 1 nb Oranje Blauw’14 za2 - VVC’68 6 4-1 SC Kruisland 3 - Oranje Blauw’14 2 6-4 Roosendaal 13 - Oranje Blauw’14 3 5-2

Programma

Donderdag 7 december MOC’17 VE1 - Oranje Blauw’14 VE1 20.00 Zaterdag 9 december Klundert 4 - Oranje Blauw’14 2 14.30 Oranje Blauw’14 VR1 - SSC’55 VR2 11.00 Oranje Blauw’14 JO13-1G - NVS JO13-2G 10.00 Zondag 10 december Oranje Blauw’14 1 - SC Gastel 6 14.00 Oranje Blauw’14 2 - DOSKO 6 12.00 Oranje Blauw’14 3 - De Schutters 2 10.30 Kijk voor meer info en het laatste nieuws: www.oranjeblauw14.nl

Fijnaart 9 December 16:00 tot 22:00 uur op de Voorstraat Fijnaar

t

ONDERNEMERSVERENIGING FIJNAART

redactie@fendertlokaal.nl


Jumbo Fijnaart schilt de Fendertse Errepels Bij aankoop van een 5 kilo verpakking

Fendertse Errepels 5 kilo gratis! Jumbo

Fijnaart, Kadedijk 120

Maakt elk idee werkelijkheid! Wij verzorgen uw (reclame)drukwerk van concept tot op de deurmat!

• Creatieve teksten • Pakkende foto’s • Sprankelende opmaak Uitgeverij Lokaal | Specht 17 | 4793 HN Fijnaart info@uitgeverijlokaal.nl | www.uitgeverijlokaal.nl 06-22011800 | 06-14520497

• Haarscherp drukwerk • Betrouwbare bezorging