Page 5

Pagina 5

Esso tankstation wordt eind maart/begin april opgeleverd

Fijnaart krijgt zijn tweede pompstation plannen werden eerst door de economische crisis geparkeerd. Later ging een definitieve streep door de bouwmarkt. De plannen voor het tankstation bleven bestaan. Ondertussen had Sanders de grond aan de Molenstraat verkocht aan Den Hartog. Door alle procedures heeft het lang geduurd voordat met de aanleg kon worden begonnen. “Veel te lang”, erkent directeur Barend van Kooten. “Gelukkig zijn we nu begonnen. Als straks het tankstation er staat, is het verleden zo vergeten.”

De aanleg van het Esso tankstation duurt nog zo’n twee maanden.

Sinds enkele weken heerst er volop bedrijvigheid op de hoek van de Molenstraat met de Appelaarsedijk in Fijnaart. Op deze plaats bouwt Den Hartog uit Groot-Ammers een tankstation. Den Hartog levert brandstoffen onder de merknamen Esso en Autofood. Het tankstation in Fijnaart voert de merknaam Esso. Daarmee krijgt het dorp zijn tweede pompstation. De plannen om aan de Molenstraat een tankstation te bouwen

zijn al zo’n tien jaar oud. Oorspronkelijk wilde Sanders op

deze plaats een bouwmarkt en een pompstation beginnen. Deze

Onbemand De aanleg duurt tot eind maart/ begin april. Dat is afhankelijk van de weersomstandigheden. Het Esso tankstation wordt onbemand, meldt Van Kooten. “Alle reguliere brandstoffen zijn straks verkrijgbaar. Geen LPG, maar wel Super Plus 98. Dat is vooral voor de grotere auto’s en oudere modellen gunstig.” Wat het tanken gaat kosten, kan de directeur nog niet zeggen. Het ligt echter voor de hand dat de literprijs lager uitkomt dan bij het Shell tankstation aan de Parallelweg, aangezien dat wel bemand is. Door Jan Willem van Bodegom

Johnny Gold grote trekpleister bij Drie Weekskus Vurraf Vanaf 21.30 uur verzorgt Feest DJ Bas de muziek. De ‘platendraaier’ is al vele jaren genomineerd bij de Party Awards. In 2011 won hij zelfs de prijs voor populairste opkomende Party DJ. Met zijn hit ‘Zakka Zakke’ won hij de titel van Populairste Party Single. Feest DJ Bas is het bouwen van een feestje in al die jaren zeker nog niet verleerd. Dat bewijzen alleen al zijn overige feesthits, zoals ‘Zomercarnaval’ met Judith Peters, ‘Zo lang we nog in leven zijn’ met het Feestteam, ‘De Blauwe Stier’ met Gebroeders Ko, ‘Wodka’ met Jeroen van Zelst en niet te vergeten ‘Houdoe Hee’ samen met Johnny Gold.

Alle goede dingen gaan in drieën. Dat geldt zeker voor Drie Weekskus Vurraf. De carnavalsopwarmer van BC de Dijkrakkers en De Graanbeurs beleeft alweer zijn derde editie. En wat voor één. Op het affiche van zaterdag 4 februari prijken de namen van Feest DJ Bas én de bekende carnavalszanger Johnny Gold.

Johnny Gold Laatstgenoemde is de grote trekpleister van Drie Weekskus Vurraf. De gedreven, komisch en soms vertederende artiest dendert over de Nederlandse podia. Van voetbalkantine tot schouwburg, van bruin café tot sterrenrestaurant: Johnny Gold

is overal wel eens te gast geweest, tot groot vermaak van iedereen. Johnny Gold heeft al vele carnavalshits op zijn naam staan. Hij werd in 2014 met de kraker ‘Lalluh’ en in 2015 met ‘Houdoe Hee’ uitgeroepen tot beste carnavalskraker. Vorig jaar scoorde hij met het lied ‘Bier, vrouwen en ’n brooike’. Dit jaar bralt iedereen mee met ‘Daar moet een biertje in’, al was de titel eerst enigszins anders. Vurraf Johnny Gold is elk jaar vaste gast bij Drie Uurkus Vurraf van Omroep Brabant en nu dus ook bij Drie Weekskus Vurraf van BC de Dijkrakkers. Zorg dat je deze toffe editie niet mist!

Drie Weekskus Vurraf, zaterdag 4 februari om 21.30 uur in De Graanbeurs in Fijnaart. Entree: 5 euro (geen voorverkoop). Leeftijd: vanaf 16 jaar.

Profile for Fendert Lokaal

Fendert Lokaal 2017 week 05  

De e-paperversie van Fendert Lokaal, de weekkrant van Fijnaart, Heijningen e.o., van week 5 van 2017.

Fendert Lokaal 2017 week 05  

De e-paperversie van Fendert Lokaal, de weekkrant van Fijnaart, Heijningen e.o., van week 5 van 2017.

Advertisement