Page 1

e c a p s e

v i s r e m

im

Femke Sparreboom C1BDT

1


Niet alleen de grootte van een concertgebouw maakt indruk op mij, maar vooral de sfeer die in zo’n zaal hangt. De spanning voor wat er komen gaat , iedereen op het puntje van zijn stoel en dan het geluid dat de zaal prachtig kan vullen. Ik krijg er kriebels van in mijn buik. Bij een kathedraal heb ik hetzelfde. Ik ben niet gelovig, maar de sfeer die binnen en kathedraal weergalmt kan mij echt ontroeren en meeslepen in het moment.

2


Het fascinerende aan de tekeningen van Esschers is dat de tekening als geheel klopt en jouw constant dwingt om vanuit een ander standpunt de tekening te bekijken. Je kan je hierin laten mee slepen en dan kom je in een soort flow, of je kan proberen je hiertegen te verzetten en een “oplossing�te vinden. Maar die is er niet! Dus uiteindelijk zit er niets anders op dan je mee te laten slepen in zijn dynamiek. De tekeningen van Esscher kunnen mij uren bezighouden omdat je steeds iets anders ontdekt. Gewoonweg briljant!!

3


Beelden aan zee zijn prachtig. Door hun omgeving stekken ze nog krachtiger de aandacht. Net als bij de tango wordt de energie op een kleine plek geconcentreerd waardoor je een waanzinnig intens gevoel creĂŤrt

4


Het bos is een indrukwekkende plek, de bomen ontnemen het licht , waardoor je je piepklein voelt tussen deze machtige reuzen. Zo bevindt je jezelf op het ene moment op een open plek in de zon en de andere moment onder de schaduw van deze reuzen. Overal waar je kijkt is wel wat interessant te vinden. Het bos leeft altijd!

5


Sprookjes zijn altijd een bijzondere wereld geweest. Vaak heel lief, maar vooral mysterieus. Dit omdat in sprookjes er geen beperking is. In een sprookje mag alles zo zijn als jij dat wilt. Als je wilt vliegen dan kan

6

dat , er zijn dwergen, elfjes en een eenhoorn. Alles wat in jouw creatieve brein gebeurt kan in een sprookje. In een sprookje worden jouw dromen de waarheid.


In een sprookje wordt vaak een verhaal vertelt van een hoofdpersoon die in een verdrietige situatie zit, maar hier altijd weer uitkomt. Hoe eng of spannend de wereld ook is , je weet dat je altijd naar een goed

einde toe gaat. Veel wordt gebruik gemaakt van tintelingen, een mooi landschap met altijd wel iets bijzonders in de omgeving.

7


Surrealismes landschappen met prachtige ‘schilderachtige’plaatjes. De vermenging van dromen en realiteit van Dali blijft bijzonder Wat kan nou wel en wat niet.

8


9


10


11


12


13

immersivespace 02  

new mindmap dromen