Page 1

Noord Cyprus Taric's eerste vliegvakantie, finale.


Laatste ontbijt. Taric gaat nog een even zwemmen.

Opa gaat de koffers pakken en van alles regelen Hij is zichtbaar aan vakantie toe.


De laatste strijd om de ligbedden en parasols zal zo weer losbranden. Wij hebben nooit meegestreden. We hadden het te druk. We hadden een prima week in het hotel, zoiets moeten we beslist nog eens een keer doen ...


Er werd door gasten soms gemopperd over het ontbijt. Altijd hetzelfde, zei men. Taric had er geen enkele moeite mee. Yoghurt met wel vijf verschillende opvullingen. Aardbeiensmaak, marmeladesmaak, bosbessensmaak, kersensmaak ...

Drie verschillende soorten kaas. En gekookte eieren, en platte eieren, en gerommelde eieren ‌ En elke ochtend weer verse tomaten, watermeloen- en komkommerstukjes. Zeurpieten die mensen.


Ons hotel Manolya, met de kamer en het balkon.

De eetzaal Zwembad

Van deze plek vertrokken de snorkeltochten.


De laatste dag, nog een laatste trip. Kasteel St Hilarion. Een zeer verheven kasteel op een onklimbare bergtop.


Aan de voet van het kasteel, waar nog een kleine cantina is (die godzijdank weer ijsjes verkoopt) zoekt een kat naar voedsel. Eigenlijk opmerkelijk weinig hongerige dieren gezien.


Dan de laatste loodjes. We zijn helemaal alleen op de hoogste verdieping van het Saray hotel. Bizarre inrichting, maar een mooi uitzicht over de stad Nicosia (sorry, Leskosja). Beneden is bloedheet, ruim 40 graden C.


Buyuk Han, de grote herberg. De plek om souvenirs te kopen.

Maar daarna moeten we lunchen en naar het vliegveld. Veel te vroeg natuurlijk, maar we hopen op het vliegveld verkoeling te vinden is. En de auto moet nog afgeleverd, en we gaan proberen weer speciale stoelen te reserveren.


Nog een laatste Turkse feestmaaltijd. Later zal blijken dat we voor deze prachtige en verse gerechten en dranken precies evenveel betalen als voor twee oude broodjes op het vliegveld.


Om 6 uur zijn we op het vliegveld, om 22.30 vertrekken we. Veel tijd te doden dus. Taric doet dat voortreffelijk, maar hadden we niet beter langer in het zwembad kunnen blijven? Nicosia (in het vlakke binnenland) was toch echt te heet voor ons. Opa’s maken fouten. Goede les voor een volgende keer?


Het was een prachtige trip , Taric. Je hebt je prima gedragen en je was een fantastische reisgenoot! Hartstikke bedankt!

Cyprus 4 Finale  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you