Page 1

Opdracht Multimedia Door Floriane Mary Academiejaar 2013-2014


2


Inhoudsopgave Huisstijl…………………………………………………………………………………… Nieuwe ontwikkelingen op het internet………………………………......... Blog……………………………………………………………………………………........ Website………………………………………………………………………………….... Powerpoint tot klikbare PDF……………………………………………….…… Prezi…………………………………………………………………………….………….. Delicious……………………………………………………………………….…………. RSS Reader……………………………………………………….……………………… Monitoring tools………………………………………………………………….…… Twitter……………………………………………………………………………….……. Instagram………………………………………………………………………….……... Pinterest………………………………………………………………………….……….

5 8 11 14 16 19 23 24 25 30 31 33

3


4


Huisstijl Onder de naam ‘Femke Mariën’ heb ik FEM Communications opgericht. Dit is een communicatiebureau die op een maatschappelijk verantwoorde manier wil werken en die dus enkel met zakenpartners in zee gaat die ook op deze manier ondernemen.  Het logo is helemaal in het groen met gras als achtergrond en de wereldbol die overheerst.

FEM staat zowel voor Femke, als voor Futuristic, Ecologic & More. 

Futuristic, want we zijn een zeer vooruitstrevende onderneming die met

de nieuwste technologieën werkt.  Ecologic, doordat we met de nieuwste technologieën werken die bovendien ook nog zeer milieuvriendelijk zijn. Ook in het bedrijf zelf wordt er heel wat gerecycleerd en werken we voornamelijk op gerecycleerd papier.  More staat voor het feit dat we meer dan enkel een samenwerking aangaan met een andere onderneming, we proberen dit op lange termijn door te trekken. Daarnaast staat het ook voor meer doen dan enkel binnen onze onderneming te zorgen voor de Aarde, maar we sponsoren ook verschillende initiatieven.

5


 Logo Het logo bestaat uit donkergroen gras als achtergrond. Achter de naam staat een wereldbol in het groen. En de wereldbol komt nog twee keer terug in ‘communications’. De typografie is Onyx. Het logo werd in alle toepassingen gebruikt. De kleuren die terugkomen in zowel het logo, de banner als de website achtergrond, stellen voor waar de onderneming voor staat, nl. een groene onderneming.

 Banner

De banner werd gebruikt op mijn twitterprofiel, als header. Het heeft dezelfde vorm als het logo, enkel is er een lang stuk gras aanwezig aan de zijkanten.

 Achtergrond Blog Als achtergrond voor mijn blog heb ik het logo weggelaten, maar wel het gras behouden. Dit heb ik dan gebruikt in combinatie met wit en een groene boord langs de tekst.

6


ď‚ż Website Als achtergrond heb ik ook weer mijn logo genomen, maar op een eenvoudige, witte achtergrond, omdat het groen anders te veel zou overheersen. Zowel voor de links aan de rechterkant als voor het menu heb ik gebruik gemaakt van het gras. Dit was mooi in evenwicht met de witte achtergrond. Ook op de website heb ik weer overal groene accenten gelegd. Ik heb bewust enkel de links op de homepage van de website gezet. Via Wix had ik de mogelijkheid om Instagram in de website te integreren, ik wilde dit ook doen voor ISSUU, maar dit was helaas betalend.

Link naar Twitter

Menu

Achtergrond

7


Nieuwe ontwikkelingen op het internet  Whatsapp Call Eind februari 2014 kondigde Whatsapp aan dat ze een nieuwe functie zouden lanceren in het tweede kwartaal van 2014. Tot op heden is het enkel een applicatie om te kunnen chatten met vrienden, gelijkaardig aan iMessage van Apple. Met deze nieuwe functie willen ze proberen om het meer te onderscheiden van andere apps. De nieuwe functie zal inhouden dat men ook gratis zal kunnen telefoneren via Whatsapp (zoals voorheen op voorwaarde dat beiden verbonden zijn met internet). Bron: http://www.theguardian.com/technology/2014/feb/24/whatsapp-launch-voice-callingfacebook-app Bron: http://appleinsider.com/articles/14/03/14/screenshots-purport-to-show-whatsappsnew-voip-calling-feature-in-action-on-apples-ios

 Snapchat Vanaf 1 mei 2014 kan je chatten en in realtime je vrienden zijn (vergelijkbaar met Facetime van Apple). Vroeger kon je enkel foto’s doorsturen naar vrienden en zij konden die dan maximum 10 seconden zien, waarna de foto verdween. Sinds kort kon je je eigen foto’s opslaan, maar vrienden kon enkel foto’s opslaan door een screenshot te nemen. Door deze vernieuwing wordt Snapchat veel toegankelijker voor de gebruikers en nu zullen waarschijnlijk ook meer mensen gebruik maken van Snapchat. Naast deze functies kun je ook met je vrienden in contact blijven via de applicatie. Bron: http://blog.snapchat.com/

8


 ASAP 54 Dit is dé ideale applicatie voor fashionistas over de hele wereld. Men noemt het zelfs ‘Shazam of Shopping’ (Via Shazam kan je snel een liedje terugvinden die je ergens hoort). Deze app maakt het mogelijk om een foto te nemen van kledij die iemand aanheeft en meteen gelijkaardige kledingstukken aan te bieden van allerlei merken en budgetten. Als je nog niet tevreden bent, kun je ook een stylist raadplegen die je terug zal contacteren binnen 24 uur.

Bron: http://www.asap54.com/ Bron: https://itunes.apple.com/us/app/asap54/id728530735?mt=8

9


 Schoolcoach Dokter Kannerhuis heeft drie applicaties ontwikkeld voor autistische kinderen, nl. Schoolcoach, Studeercoach en OV-coach. Voor kinderen met autisme is het handig dat ze hun vragen kunnen typen en zo antwoord krijgen, want ze hebben vaak problemen met face-to-face contact met anderen. Alle applicaties zijn te koop voor €0,89 in de App Store. Studeercoach is gemaakt om de kinderen beter te helpen studeren. Ze kunnen tijdens het studeren allerlei vragen stellen. OV-coach helpt de kinderen dan weer om het openbaar vervoer te kunnen nemen en dus zelfstandiger door het leven te gaan. Schoolcoach is de applicatie om autistische kinderen te helpen bij alles over school. Doordat zij vaak moeite hebben om problemen zelf op te lossen en ze te formuleren, is dit een goeie oplossing. Bron: https://itunes.apple.com/nl/app/ov-coach/id721625700?mt=8

 DuckDuckGo

DuckDuckGo is een zoekmachine die gelanceerd is in 2008, maar slaat nu pas in bij het grote publiek. Recent hebben ze een vernieuwing doorgevoerd, waardoor het er nu veel aantrekkelijker uitziet. Het vernieuwende aan DuckDuckGo is ook dat het sowieso je zoekgeschiedenis niet opslaat. Er staan ook links op naar sites zoals Wikipedia en Youtube, waar je dan rechtstreeks verder kan zoeken op je zoekterm. Als je ‘!facebook’ na je zoekterm zet, kom je meteen op facebook terecht. Bron: http://www.pcworld.com/article/2151527/duckduckgo-the-search-engine-that-doesnttrack-you-finally-challenges-google.html Bron: http://donttrack.us/

10


Blog ď‚ż Tumblr: http://femcom.tumblr.com/

11


12


13


Website ď‚ż Website: http://femcom.wix.com/femcom

14


15


Powerpoint tot klikbare PDF

16


17


18


Prezi ď‚ż Prezi: http://prezi.com/0-0-fsf_0vfl/fem-

communications/?utm_campaign=share&utm_medium=copy

19


20


21


22


Delicious ď‚ż Delicious: https://delicious.com/florianemary

23


RSS Reader ď‚ż Protopage: http://www.protopage.com/princessfloriane

24


Monitoring tools ď‚ż Addict-o-matic: http://addictomatic.com/topic/Starbucks

ď‚ż Bloglevel: http://bloglevel.edelman.com/Home.aspx

25


 Hashtags: http://www.hashtags.org/analytics/katespade/

 Meltwater Ice Rocket:

http://www.icerocket.com/search?tab=blog&fr=h&q=Kate+Spade

26


 SharedCount:

http://www.sharedcount.com/#url=http%3A%2F%2Fkatespade.com%2 F

 Social Mention:

http://socialmention.com/search?q=Kate+Spade&t=all&btnG=Search

27


ď‚ż Technorati:

http://technorati.com/search?return=posts&authority=high&q=Kate +Spade&x=14&y=11

ď‚ż Tweetstats: http://www.tweetstats.com/graphs/katespadeny

28


 Twingly: http://www.twingly.com/search?q=Kate+Spade

 48ers: http://48ers.com/search/?q=katespade

29


Twitter ď‚ż Twitter account: https://twitter.com/femcomm

30


Instagram ď‚ż Instagram account: http://instagram.com/femcomm

31


32


Pinterest ď‚ż Pinterest Account: http://www.pinterest.com/femcomm/

33


34


35


36


37


38


39


40

FEM Communications  

Opdracht Multimedia Door Floriane Mary (1COMB) 2013-2014

Advertisement