Page 1

Uforglemmelige oplevelser

2018


Nordkap 36 Island 30

Sverige 34 Færøerne 28

Norge 38-41

Danmark 42 England Holland 62 52 Tyskland 44-51 Frankrig 54

Kroatien 60 Rom 24

Azorerne 56

Sicilien 27 Lanzarote 26

Rumænien 58

Grækenland 22

Armenien 64 Libanon 20 Israel 6-19

Etiopien 70 Kenya 72 Tanzania 74-77 Sydkorea 66

Sri Lanka 68

2


Uforglemmelig ferie

En hilsen fra vores gæster:

Med Felix Rejser får du:

•  •  •  •  •  • 

”På familieturen til Israel fik vi nogle spændende dage sammen på en helt særlig måde. Det var en fantastisk oplevelse!” Hanne Mose, Vildbjerg

Foto: Dansk Armeniermission

Foto: Bjarne Hvidberg

•  • 

r ejser med oplevelser, du ikke får andre steder et varieret udbud af nyheder k valitetsrejser for alle pengene busrejser i Europa, flyrejser til store dele af verden k ultur- og historiske rejser, naturoplevelser, bibelske rejsemål udflugter, entréer og drikkepenge inkluderet i prisen i ndblik i kirkeliv og socialt arbejde på en del af vores rejser et dejligt rejsefællesskab danske rejseledere med stor viden om og engagement i deres rejsemål r ejselederne oversætter, hvis guiden ikke er dansktalende r ejseledere der har omsorg for den enkelte 24-7 t ilbud om morgen- og aftenrefleksion hver dag på alle rejser

Foto: Margit S. Pedersen

•  •  •  • 

HØJ KVALITET, UNIKT INDHOLD, TRYGHED

”Igen en uforglemmelig oplevelse. Tusind tak.” Til venstre ses Anja Wickmann, Holbæk i færd med at lære de armenske børn ”Lille Peter edderkop.”

”Rejsen til Nordkap var en supergod rejse. Der var en rigtig god atmosfære; og jeg snakkede med alle i løbet af turen. Jeg giver gerne min anbefaling videre.” Hans Åge Høj, Holstebro

Glæd én, du holder af... Giv et gavekort til Felix Rejser. Se mere på:

felixrejser.dk/gavekort 3


Felix Rejser

OGSÅ REJSER MED RELATION TIL BIBELENS BERETNINGER

Foto: Marie B. Wendel

Foto: Peder Kølle

I 2018 kan Felix Rejser fejre 65 års jubilæum og har i mere end 50 år arrangeret rejser til landene, der danner rammen om de bibelske beretninger. Her oplever du naturen og de geografiske steder, hvor begivenhederne fandt sted for flere tusinde år siden. Her møder du også ældgamle kulturer, der giver en større forståelse for mange historiers pointer. Felix Rejser tilbyder også bibel- og badeferier med god tid til at slappe af og sætte tempoet helt ned. Rejselederne tilbyder hver dag et bibelforedrag, hvor du kan få større indblik i en bibelsk tekst. I løbet af dagen er der også mulighed for at deltage på udflugter, og deltage i socialt samvær med de øvrige i gruppen.

4

Rejsebilleder Billeder uden credits er hentet fra thinkstockphoto.com


Israel

LANDET, DU ALDRIG BLIVER FÆRDIG MED

Når du først har været i Israel én gang, må du tilbage igen! Dette kan mange skrive under på. Kombinationen af flere tusind års historie, den komplekse og sammensatte kultur og den varierede natur, gør landet til noget helt særligt. Et land du aldrig bliver færdig med! I 2018 fejrer Israel 70-året for statens oprettelse.

Flere tusind års historie

Foto: Peder Kølle

Hvis stenene kunne tale, ville Israels historie næppe kunne rummes i alverdens historiebøger. Bibelen er en af de vigtigste kilder til landets historie og den helt centrale guidebog på vores rejser. Mange af vores rejsedeltagere har oplevet, at Bibelens ord har fået en helt ny betydning, når de har fået koblet stederne og begivenhederne i landet sammen. Her blev Jesus født i Betlehem, og han døde og opstod i Jerusalem.

Kompleks og sammensat kultur En gåtur gennem Jerusalem er som et hav af kultursammenstød, hvor man oplever både jøder, kristne og muslimer. Fra ortodokse jøder til travle forretningskvinder, fra de handlende i basargaden til bilernes tuden i det travle byliv, fra børn, som leger, til bevæbnede soldater. Duftene, lydene og menneskene gør alt sammen et helt særligt indtryk. Derfor lægger vi på de fleste rejser vægt på, at du får tid på egen hånd til at opleve de mange indtryk.

Natur med kontraster Tag mod nord og oplev det frodige Galilæa med vinmarker, appelsinlunde, bananplantager og Genesaret Sø. Eller til Golan med de imponerende bjerge, slugter og vandfald. Tager du mod syd, møder du ørken og golde bjerge med små oaser eller kibbutzer med opdyrket jord, og 400 meter under havoverfladen Det Døde Hav. Du oplever den kontrastfyldte natur på alle vores rejser.

Foto: Peder Kølle

Erfarne rejseledere På vores rejser har vi erfarne rejseledere, som har boet i landet i kortere eller længere tid, eller besøgt landet flere gange. De kender landet indefra og giver dig et særligt indblik i kulturen. De kender naturligvis de bibelske beretninger og de historiske kilder, der ligger til grund for mange af besøgsstederne. Flere af vores rejseledere kan også vise dig steder, hvor turister sjældent kommer. På rejserne har vi også altid en dansktalende guide med, som er bosiddende i Israel. Uanset om du rejser til Israel for første gang eller har været der før, er det vigtigt for os, at du får en uforglemmelig oplevelse. Se vores udbud af rejser til Israel og find den rejse, der passer til dig.

5


PÅSKEREJSE

Foto: Peder Kølle

6

Foto: Peder Kølle

Foto: Peder Kølle

Fotos: Peder Kølle

Israel

27/3-3/4 8 dage

At fejre påske i Israel er noget helt specielt! Vi mærker den særlige intensitet over byen, hvor påskens begivenheder fandt sted for knap 2000 år siden. Vi begynder i Galilæa, hvor vi besøger de kendte steder fra Bibelens fortællinger om Jesu liv i Nazaret og omkring Genesaret Sø. Vi oplever Israels mangfoldige natur fra det frodige og smukke Golan til den golde ørken ved Det Døde Hav. I Jerusalem går vi ad ‘Smertens Vej’, Via Dolorosa, og besøger den tomme grav i Gravhaven, hvor vi deltager i en festlig gudstjeneste påskedag.


Oplevelser på rejsen Rejseledere: Birgitte og Lars Frølund Kristensen, Aarhus

R ej

sen

r.: 2

1

27 Udrejse. I Cæsarea fascineres vi af det store romerske

mar teater og akvædukten. Indkvartering i Tiberias.

28 Efter en uforglemmelig sejltur på Genesaret Sø, kører

Det får du for prisen: •  Danske rejseledere •  Direkte fly t/r •  Lokal dansktalende guide •  7 nætter på 3* hoteller •  7 x morgenmad, 1 x frokost (28/3), 7 x middag •  Udflugter og entréer ifølge program •  Turistbus med aircondition •  Headsets •  D rikkepenge til hoteller, chauffør og guide •  Skat og bidrag til rejsegarantifonden

29 Skærtorsdag begynder vi med et besøg i Det Danske

nes bjerg, hvor Jesus holdt Bjergprædikenen. Videre til Banias, også kaldet Cæsarea Filippi, hvor Peters bekendelse fandt sted. Videre gennem Golanhøjderne til Bentalbjerget med flot udsigt. Vi slutter med et besøg på Golan Heights Winery.

30 Langfredag kører vi fra Galilæa gennem Jordandalen

mar til Jesu dåbssted, Qasr Al-Yahud. Hvis muligt besøger

vi ’Seeds of Hope’ i Jeriko, oprettet af Tass Saada ’Snigkytte for Arafat’. Gennem Judæas ørken til Den Hellige Stad, Jerusalem, hvor vi nyder udsigten fra Oliebjerget ud over Jerusalem. Vi går ned ad Oliebjerget til Tårekirken og Getsemane Have med Alle Nationers Kirke. Indkvartering i Jerusalem.

Tiberias

31 Dagen begynder med Betesda Dam og Skt. Annekirken.

mar Påskens budskab bliver mere intenst, når vi går ad Via

Tel Aviv Jerusalem

Dolorosa, ’Smertens Vej’, til Gravkirken. Grædemuren. Besøg i Det Danske Hus i Jerusalem. Herefter besøg på Zionsbjerget med Hanegalskirken og Nadversalen.

Kastrup

Tilmelding: Inden den 16/2 Herefter ring og hør om pladser Rejsen kræver: Særlige pasregler. Se faktura ved bekræftelse Deltagerantal: Minimum 20 personer OBS: Forbehold for ændringer Bestil specialprogram

Om eftermiddagen mulighed for at gå gennem den udgravede tunnel langs vestmuren af tempelpladsen (ikke inkl. ca. 12 USD. Bestilles senest d. 26.2.).

felixrejser.dk/paaske

de i det saltholdige vand i Det Døde Hav. Vi slutter med en gåtur op til Davidskilden i oasen Ein Gedi, hvor kong Saul mødte David.

01 Påskedag er fridag. Mulighed for at deltage i en festlig

apr skandinavisk påskegudstjeneste i Gordons Gravhave.

02 Gennem Judæas ørken til Herodes’ imponerende klip-

apr pefæstning, Masada. Senere får vi mulighed for at fly-

03 Efter en uforglemmelig påske i Israel flyver vi med

Foto: Peder Kølle

apr ­direkte fly fra Tel Aviv til Kastrup.

Foto: Peder Kølle

Du flyver fra:

kirken og Nazareth Village, en rekonstruktion af en landsby på Jesu tid, med efterfølgende let bibelsk måltid. Herefter tilbage til Genesaret Sø til besøg i Magdala, Maria Magdalenes hjemby og besøg i Kapernaum med ruinerne af synagogen og Peters hus.

mar Hus i Poriya. Herefter kører vi op på Saligprisninger-

8 dage kr. 13.975 Enkeltværelsestillæg: Kr. 3.200 Børnerabat: Kr. 2.500

mar vi til Jesu barndomsby, Nazaret. Her ser vi Bebudelses-

7


70 ÅRS JUBILÆUMSREJSE

Foto: Selma Schou

Israel

8

11/4-21/4 11 dage

Tag med på denne spændende og festlige jubilæumsrejse, hvor vi oplever mange fantastiske sider af Israel. Vi deltager i festlighederne i anledning af 70-året for staten Israels oprettelse, og i sammenhæng med disse festligheder besøger vi museer og steder, der på forskellig vis har betydning for den unge stats historie. Samtidig besøger vi flere bibelske steder, både i Galilæa og Jerusalem, så vi også får de storslåede bibelhistoriske lokaliteter med på rejsen. Når vi kører rundt i landet, oplever vi den mangfoldige og imponerende natur, som ikke mindst i foråret, viser sig fra sin smukkeste side. Vi møder forskellige mennesker – både danskere og jøder – som giver indblik i varierende aspekter af det israelske samfund anno 2018.


R ej

Rejseledere: Morten Nielsen, Gårslev, Alice og Arne Bruun, Hillerød

Oplevelser på rejsen

sen

r.: 3

01

11 Udrejse. Indkvartering i Netanya.

apr

12 Dagen begynder på Diasporamuseet, hvor vi får bag-

apr grundsviden om forholdene omkring staten Israels op-

Det får du for prisen: •  •  •  •  •  •  •  •  •  •  • 

Danske rejseledere Fly Billund-Tel Aviv t/r Måltider på fly t/r Lokal dansktalende guide 10 nætter på 3* og 4* hoteller og Kibbutz Country Lodging 9 x morgenmad, 1 x frokost (13/4), 9 x middag Udflugter og entréer ifølge program Turistbus med aircondition Headsets Drikkepenge til hoteller, chauffør og guide Skat og bidrag til rejsegarantifonden

rettelse. Vi ser Uafhængighedssalen, hvor Israels første premierminister, David Ben-Gurion, proklamerede oprettelsen af staten Israel den 14. maj 1948. Besøg i Jaffa.

13 Immigrationslejren Atlit, hvor tilrejsende jøder blev in-

apr terneret i årene op til 1948. Herfra til Nazaret til Naza-

reth Village og Bebudelseskirken. Videre til Kapernaum. Indkvartering i Kibbutz Degania Bet.

14 Skøn sejltur på Genesaret Sø. Saligprisningernes bjerg

apr hvor Jesus fremførte Bjergprædikenen. Bagefter Magda-

la med en nyudgravet landsby fra det 1. århundrede. Herfra til Arbelbjerget. Besøg i Det Danske Hus i Poriya.

15 Golanhøjderne med Tel Dan. Videre op på Bentalbjerget,

apr hvor vi hører om seksdageskrigen i 1967 og Yom Kippur-

krigen i 1973. Dagen slutter i Kibbutz Ortal.

16 Den romerske by Beit Shean. I Jeriko besøg hos ’Seeds

apr of Hope’ oprettet af Tass Saada, tidligere snigskytte for

11 dage kr. 15.975 Enkeltværelsestillæg: Kr. 3.900 Børnerabat: Kr. 2.500

Du flyver fra:

Genesaret Sø

Arafat. Qasr al-Yahud. Jesu dåbssted i Jordanfloden. Udsigt over Jerusalem inden indkvartering.

Netanya Tel Aviv Jerusalem

Billund

Tilmelding: Inden den 8/2 Herefter ring og hør om pladser Rejsen kræver: Særlige pasregler. Se faktura ved bekræftelse Deltagerantal: Minimum 20 personer OBS: Forbehold for ændringer Bestil specialprogram

felixrejser.dk/israel-jubilaeum

17 Holocaustmuseet Yad Vashem. Hvis muligt besøg i det

apr israelske parlament Knesset og Israels Højesteret. Om ef-

termiddagen Oliebjerget med Tårekirken og Getsemane Have med den smukke Alle Nationers Kirke og de ældgamle oliventræer.

18 Davidsbyen. Skt. Annekirken og Betesda Dam. Vi går

apr ad Via Dolorosa, ’Smertens Vej’, til Gravkirken, bygget

over Golgata og Jesu grav. Fortsætter til den jødiske bydel via den romerske vej Kardoen og derefter til Grædemuren. Gordons Gravhave. Om aftenen begynder fejringen af de 70 års uafhængighed, og vi ser, hvordan jøderne fester i Jerusalems gader.

19 Fridag på uafhængighedsdagen, Yom Ha’atzmaut. Om

apr aftenen besøg i Det Danske Hus i Jerusalem.

20 Herzlbjerget og Herzlmuseet med historien om Theodor

apr Herzl og zionismen. Ammunition Hill, hvor intense

kampe blev udkæmpet under seksdageskrigen i 1967. Castel med overblik over Burmavejen, der var essentiel i uafhængighedskrigen i 1948. Besøg i moshaven, Yad Hasmona.

21 Hjemrejse efter en festlig og uforglemmelig jubilæums-

apr rejse.

9


Israel

19/9–29/9 11 dage

Foto: Peder Kølle

10

Foto: Peder Kølle

Foto: Peder Kølle

Foto: Peder Kølle

LØVHYTTEFESTREJSE

Løvhyttefesten er en høstfest til minde om ørkenvandringen. Et af højdepunkterne er at vi deltager i den store Jerusalemmarch sammen med ca. 5000 kristne fra hele verden. Da det i 2018 også er 70 år siden, staten Israel blev oprettet, har vi fokus på denne begivenhed med bl.a. en dagstur til Tel Aviv, hvor vi besøger stedet, hvor Ben Gurion udråbte staten Israel. Aase og Per Weber guider os sikkert igennem landet med den store viden, som de har erhvervet sig igennem mange år.


Oplevelser på rejsen Rejseledere: Aase og Per Weber, Hinnerup

R ej

sen

r.: 2

4

19 Udrejse. Sen indkvartering i Netanya.

sep

20 Besøg i Nazaret med Bebudelseskirken og Nazareth

sep Village, en rekonstruktion af en landsby på Jesu tid,

Det får du for prisen: •  Danske rejseledere •  Fly Billund-Tel Aviv t/r med forplejning om bord •  Lokal dansktalende guide •  10 nætter på 3* og 4* hoteller •  10 x morgenmad, 1 x frokost (20/9), 9 x middag •  Udflugter og entréer ifølge program •  Turistbus med aircondition •  Headsets •  D rikkepenge til hoteller, chauffør og guide •  Skat og bidrag til rejsegarantifonden   

med efterfølgende let bibelsk måltid. Herfra til Arbelbjerget, med skøn udsigt, før indkvartering i Ein Gev ved bredden af Genesaret Sø.

21 I dag kører vi op til den fascinerende kunstnerby, Sa-

sep fed. Besøg på vingård i Golanhøjderne og videre herfra

op på Bentalbjerget med flot udsigt. Vi slutter i Cæsarea Filippi, hvor Peters bekendelse fandt sted.

22 Efter en skøn sejltur på Genesaret Sø, besøger vi Kaper-

sep naum med ruinerne af synagogen og Peters hus. Tab­

gha, hvor bespisningsunderet fandt sted. Peters kapel og kører op på Saligprisningernes bjerg, hvor Jesus holdt Bjergprædikenen. Vi slutter i Magdala, Maria Magdalenes hjemby. Om aftenen besøg i Det Danske Hus i Poriya.

23 Fra Galilæa gennem Jordandalen til Jesu dåbssted, Qasr

sep Al-Yahud. Herfra til Jeriko, hvor vi tager med tovbane

op på Fristelsens bjerg. Videre gennem Judæas ørken op til Den Hellige Stad, Jerusalem.

11 dage kr. 17.975 Enkeltværelsestillæg: Kr. 5.700 Børnerabat til og med 11 år: Kr. 2.500

Du flyver fra:

Genesaret Sø Netanya Tel Aviv Jerusalem

Billund

24 Fra Oliebjerget nyder vi udsigten over Jerusalem. Vi går sep ned ad Oliebjerget til Tårekirken og Getsemane Have

med Alle Nationers Kirke. Gennem Løveporten til Betesda Dam og Skt. Annekirken. Vi går ad Via Dolorosa, ’Smertens Vej’, til Gravkirken og slutter ved Grædemuren.

25 Dagen begynder i Gordons Gravhave. Videre til Betle-

Tilmelding: Inden den 16/7 Herefter ring og hør om pladser Rejsen kræver: Særlige pasregler. Se faktura ved bekræftelse Deltagerantal: Minimum 20 personer OBS: Forbehold for ændringer

felixrejser.dk/Israelweber

sep hem og Fødselskirken. Herefter det gribende Holocaust-

museum Yad Vashem.

26 Vi besøger Samaria i hjertet af Israel med Garizims

sep bjerg, og Shilo, hvor pagtens ark stod i mange år. Efter-

middagen er fri.

27 Til Tel Aviv med besøg på stedet, hvor Ben Gurion ud-

sep råbte staten Israel. Tilbage til Jerusalem. Deltagelse i

den store Jerusalemmarch, som er en stor oplevelse og en af de vigtigste begivenheder under løvhyttefesten. Om aftenen besøg i Det Danske Hus i Jerusalem.

28 Gennem Judæas ørken til Herodes’ imponerende klip-

sep pefæstning, Masada. Vi tager på en gåtur op til Davids-

kilden i oasen Ein Gedi og slutter med en flydetur i det saltholdige vand i Det Døde Hav.

29 Hjemrejse efter en uforglemmelig løvhyttefestrejse. sep

11


Israel

14/10-21/10 8 dage

Foto: Margit Skov Pedersen

12

Foto: Margit Skov Pedersen

Foto: Peder Kølle

Foto: Peder Kølle

FOR HELE FAMILIEN

Israel er et spændende land for både børn, unge og voksne. Der er oplevelser for enhver smag og alder. Tag på familietur i bibelhistorien. Besøg mange af stederne, som I har hørt om, for eksempel Genesaret Sø og Jerusalem. Oplev Nazareth Village – en landsby, som den så ud, da Jesus var barn i byen. Besøg beduiner i ørkenen, og rid en tur på kameler. Prøv, hvem der er bedst til at flyde i Det Døde Hav, og hyg jer sammen i området ved Genesaret Sø. Kom ud på Hyrdernes Mark ved Betlehem, og tag en tur i gummibåd på Jordanfloden. På denne tur er der plads til at være sammen i familien og få fælles oplevelser med hjem.


Oplevelser på rejsen Rejseledere: Margit Skov og Erik Back Pedersen, Gårslev

sen

r.: 2

3

14 Udrejse. Vi kører op til Jerusalem og ser udsigten over

okt den smukke by. Indkvartering på centralt beliggende

hotel, hvorefter vi besøger Den Gamle By med de spændende basargader.

Det får du for prisen:

okt ken med Fadervor på alverdens sprog. Går ned til Getse-

16 Vi besøger jødernes helligste sted, Grædemuren. Herfra okt går vi til Davidsbyen, hvor vi går igennem den 533 m

lange Hizkijas tunnel. Vi besøger det jødiske marked Machane Yehuda, før vi kører til Betlehem med besøg på Hyrdernes Mark og i Fødselskirken.

17 I bus gennem Judæas ørken til Davidskilden i oasen Ein

okt Gedi. Herefter tager vi kabelbanen op på klippefæstnin-

gen Masada og går ned ad rampen på den anden side. Vi fas­ cineres af ørkenen på en kameltur og overnatter i en beduinlejr. Her nyder vi stjernehimlen og hygger os omkring bålet.

8 dage kr. 13.975

18 Vi prøver at flyde/bade i Det Døde Hav, som er verdens

Genesarat Sø

okt lavest beliggende hav, 400 m under havets overflade og

kører derefter langs Det Døde Hav op til Jesu dåbssted ved Jordanfloden, Qasr Al-Yahud. Vi fortsætter videre nordpå igennem Jordandalen til de varme kilder i Sachne Nationalpark. Vi fortsætter til Genesaret Sø, hvor vi bliver indkvarteret på vandrehjem. Vi slutter dagen med en svømmetur og nyder området ved søen.

Tel Aviv Jerusalem Beduinlejr

Kastrup

Tilmelding: Inden den 15/5 Herefter ring og hør om pladser Rejsen kræver: Særlige pasregler. Se faktura ved bekræftelse Deltagerantal: Minimum 20 personer OBS: Forbehold for ændringer

19 Skøn sejltur på Genesaret Sø, som er verdens lavest beokt liggende ferskvandssø. Vi nyder udsigten fra Saligpris-

ningernes bjerg, hvor Jesus holdt Bjergprædikenen. Videre til Tabgha og Magdala, Maria Magdalenes hjemby. Vi kører til Nazaret og ser Nazareth Village, hvor der er opbygget en landsby, som den så ud, da Jesus var barn i byen.

felixrejser.dk/Israelfamilierejse

20 Vi nyder naturen i Hula National Park. Herefter sejler vi okt i gummibåde på Jordanfloden. Vi kører nu op i Golan-

Foto: Margit S. Pedersen

højderne. Fra Bentalbjerget har vi en flot udsigt til alle sider. Mulighed for rejsens sidste svømmetur i Genesaret Sø.

21 Hjemrejse efter en uforglemmelig familieferie. okt

Foto: Margir S. P.

Enkeltværelsestillæg: Kr. 1.800 Børnerabat til og med 11 år: Kr. 2.500

15 Udsigt fra Oliebjerget ud over Jerusalem. Vi besøger kir-

mane Have med Alle Nationers Kirke. Gennem Løveporten til Skt. Annekirken og Betesda Dam. Ad Via Dolorosa, ’Smertens Vej’, under ’Ecce Homo’-buen til Gravkirken. Vi slutter i Gravhaven.

•  Danske rejseledere •  Direkte fly Kastrup-Tel Aviv t/r •  Lokal dansktalende guide •  3 nætter på 3* hotel, 1 nat i beduinlejr, 3 nætter på vandrehjem •  7 x morgenmad, 7 x middag •  Udflugter og entréer ifølge program •  Turistbus med aircondition •  Headsets •  D rikkepenge til hoteller, chauffør og guide •  Skat og bidrag til rejsegarantifonden

Du flyver fra:

R ej

13


Israel

14/10-21/10 8 dage

Foto: Peder Kølle

14

Foto: Selma Schou

Foto: Peder Kølle

Foto: Selma Schou

Foto: Peder Kølle

KLASSISK RUNDREJSE

Spring ind i den bibelske historie, samtidig med at du møder det moderne Israel. Den klassiske rundrejse er ideel for dig, som ikke tidligere har besøgt Israel. Vi besøger rigtig mange bibelske steder og historiske seværdigheder. Begynd i Jerusalem med den fantastiske udsigt ud over byen fra Oliebjerget, videre til Det Døde Hav og slut af i Galilæa ved Genesaret Sø med besøg i Golan og i Jesu barndomsby, Nazaret. Lokal dansktalende guide med på hele rundrejsen.


Oplevelser på rejsen Rejseledere: Hanne og Sprint Korsholm, Børkop

R ej

sen

r.: 2

5

14 Udrejse. Indkvartering på centralt beliggende hotel i

okt ­Jerusalem.

15 Fra Oliebjerget nyder vi udsigten ud over Jerusalem. Vi

Det får du for prisen: •  Danske rejseledere •  Direkte fly Kastrup-Tel Aviv t/r •  Lokal dansktalende guide •  4 nætter på 3* hotel, 3 nætter på vandrehjem •  7 x morgenmad, 1 x frokost (20/10), 7 x middag •  Udflugter og entréer ifølge program •  Turistbus med aircondition •  Headsets •  D rikkepenge til hoteller, chauffør og guide •  Skat og bidrag til rejsegarantifonden

Du flyver fra:

ned til Getsemane Have med Alle Nationers Kirke. Gennem Løveporten til Skt. Annekirken og Betesda Dam. Ad Via Dolorosa, ’Smertens Vej’, under ’Ecce Homo’-buen til Gravkirken.

16 Zionbjerget med Hanegalskirken og Nadversalen. Via

okt Zionporten gennem den jødiske bydel med Kardoen til

Grædemuren. Andagt og nadver i Gravhaven.

17 I bus gennem Judæas ørken til Herodes’ imponerende

okt klippefæstning, Masada. Senere får vi mulighed for at

flyde i det saltholdige vand i Det Døde Hav. Vi slutter med en gåtur op til Davidskilden i oasen Ein Gedi, hvor kong Saul mødte David.

18 Hvis muligt besøger vi ’Seeds of Hope’ i Jeriko, oprettet okt af Tass Saada, der var snigkytte for Arafat. Vi ser Jesu

8 dage kr. 14.750 Enkeltværelsestillæg: Kr. 2.500 Børnerabat til og med 11 år: Kr. 2.500

okt besøger kirken med Fadervor på alverdens sprog. Går

Genesaret Sø

Tel Aviv Jerusalem

Kastrup Tilmelding: Inden den 15/5 Herefter ring og hør om pladser Rejsen kræver: Særlige pasregler. Se faktura ved bekræftelse Deltagerantal: Minimum 20 personer OBS: Forbehold for ændringer Bestil specialprogram

felixrejser.dk/israelklassisk

dåbssted ved Jordanfloden, Qasr Al-Yahud. Herfra nordpå igennem Jordandalen til de varme kilder i Sachne Nationalpark. Indkvartering ved Genesaret Sø.

19 Saligprisningernes bjerg, hvor Jesus holdt Bjergprædi-

okt kenen. Herfra til Tabgha, hvor bespisningsunderet fandt

sted. Videre til Kapernaum med ruinerne af synagogen og Peters hus. Herefter kører vi op i Golanhøjderne og besøger en vingård med vinsmagning. Bagefter nyder vi udsigten fra Bentalbjerget.

20 Efter en skøn sejltur på Genesaret Sø, som er verdens la-

okt vest beliggende ferskvandssø, besøger vi Jesu barndoms-

by, Nazaret. Her ser vi Bebudelseskirken og Nazareth Village, en rekonstruktion af en landsby på Jesu tid, med efterfølgende let bibelsk måltid. Mulighed for at afslutte dagen med en bibel-vandring på Arbelbjerget.

21 Hjemrejse med direkte fly til Kastrup. okt

15


Israel

30/10-6/11 8 dage

Foto: Peder Kølle

Foto: Peder Kølle

Foto: Peder Kølle

Foto: Peder Kølle

ET LAND, TO FOLK OG TRE RELIGIONER

16

Et møde med Israel er et møde med et land, hvor den bibelske fortid definerer nutiden, og hvor mennesker med vidt forskellige historier og religiøse ståsteder lever side om side. Jerusalem er en by med betydning for både jøder, kristne og muslimer. På skift har de tre religioner haft magten i byen. På denne spændende rejse krydser vi landet fra nord til syd og fra vest til øst. Fra Genesaret Sø i det smukke Galilæa til Jeriko, og fra Det Døde Hav til Jerusalem. Vi møder mennesker, hvis hverdag er formet af landets historie og den aktuelle situation i både Israel og Palæstina. Rejsen er også læserrejse for Kristeligt Dagblad.


R ej

Oplevelser på rejsen

r.: 3

05

30 Udrejse. Fly fra Kastrup til Tel Aviv og videre med bus

Rejseleder: Bodil Skjøtt, Aarhus

okt til Galilæa til indkvartering i området ved Genesaret

Sø.

Det får du for prisen: •  Dansk rejseleder •  Kastrup-Tel Aviv t/r •  Måltider på fly t/r •  Lokal guide •  7 nætter på 3* og 4* hoteller •  7 x morgenmad, 1 x frokost (31/10), 6 x middag •  Udflugter og entréer ifølge program •  Turistbus med aircondition •  Headsets •  D rikkepenge til hoteller, chauffør og guide •  Skat og bidrag til rejsegarantifonden

8 dage kr. 14.975 Enkeltværelsestillæg: Kr. 3.100 Børnerabat til og med 11 år: Kr. 2.500

sen

Genesaret Sø

Tel Aviv Jerusalem

31 Dagen begynder i Nazaret, Jesu barndomsby. Her ser vi okt Bebudelseskirken og Nazareth Village, en rekonstruk-

tion af en landsby på Jesu tid, med efterfølgende let bibelsk måltid. Tilbage til Genesaret Sø til besøg på Saligprisningernes bjerg, hvor Jesus holdt Bjergprædikenen. Vi går ned til søen og ser Tabgha og Kapernaum med ruinerne af synagogen og Peters hus.

01 Efter en skøn sejltur på Genesaret Sø kører vi gennem

nov Golanhøjderne til et privat besøg i Qatzrin. Herfra til

besøg på Gamla, Galilæas Masada. Videre til Magdala, Maria Magdalenes hjemby, hvorefter vi fortsætter gennem Jordandalen til Jeriko.

02 Besøg i Jeriko og Zakæus' Hus, hvorefter vi kører til

nov Qumran. Herefter mulighed for at flyde i det saltholdi-

ge vand i Det Døde Hav. Vi ser Masada, Herodes’ imponerende klippefæstning. Vi kører til Jerusalem hvor dagen slutter med et sabbatsmåltid.

03 I dag har vi fokus på det kristne Jerusalem: Oliebjer-

nov get, Fadervorkirken, Getsemane Have, Betesda Dam og Jeriko

Du flyver fra: Kastrup

Skt. Annekirken. Via Dolorosa med Gabbata og Gravkirken. Eftermiddagen slutter med gudstjeneste i Den Danske Kirke i Jerusalem.

04 Besøg på museum i Hebron. Vi kører videre ud på Hyr-

Tilmelding: Inden den 28/8 Herefter ring og hør om pladser Rejsen kræver: Særlige pasregler. Se faktura ved bekræftelse Deltagerantal: Minimum 20 personer OBS: Forbehold for ændringer Bestil specialprogram

nov dernes Mark nær Betlehem og ser Fødselskirken. Heref-

ter møder vi kristne palæstinensere i Betlehem.

05 Fokus på det jødiske Jerusalem med Davidsbyen og

nov tempelområdet, hvorefter vi besøger det gribende Holo-

caustmuseum, Yad Vashem, og slutter i Gravhaven.

06 Hjemrejse med fly til Kastrup.

nov

felixrejser.dk/skjoett

17


Israel En oplevelsesrig og uforglemmelig rejse til landet, hvor kristendommen havde sin vugge. I Jerusalem kommer vi tæt på de store begivenheder fra påsken til pinsedag. Vi besøger naturligvis også Jesu fødeby Betlehem. Efter en tur ved Det Døde Hav, slutter rejsen i Galilæa, hvor vi besøger mange af de steder, der er så velkendte fra evangeliernes beretninger. Undervejs oplever vi et et land, som er utroligt varieret i natur og geografi: Dødehavet 400 m under havets overflade. Golans højdedrag, Jordans kilder, Genesaret-søens smukke verden. Rejsen er en sognerejse for Aabenraa Sogn, som er åben for alle interesserede.

70 ÅRS JUBILÆUMSREJSE

R ej

•  •  •  •  •  • 

r.: 3

06

• 

Danske rejseledere Direkte fly Kastrup-Tel Aviv t/r Lokal dansktalende guide 9 nætter på 3* og 4* hoteller 9 x morgenmad, 9 x middag Udflugter og entréer ifølge program Turistbus med aircondition Headsets Drikkepenge til hoteller, chauffør og guide Skat og bidrag til rejsegarantifonden

Tilmelding: Inden den 26/2 Herefter ring og hør om pladser Rejsen kræver: Særlige pasregler. Se faktura ved bekræftelse OBS: Forbehold for ændringer Bestil specialprogram

felixrejser.dk/israel-aabenraa

10 dage kr. 14.225 Enkeltværelsestillæg: Kr. 3.500 Børnerabat til og med 11 år: Kr. 2.500

Du flyver fra: Kastrup

18

sen

Det får du for prisen:

•  •  •  Rejseledere: Jørgen Jørgensen og Erik Dencker Andersen, Aabenraa

8/4-17/4 10 dage

Israel

En spændende og indholdsrig rejse, hvor vi ser og besøger de steder, som du bør se, uanset om det er dit første besøg eller det er et gensyn med Israel. Vi kører først nordpå til Gælilæa, hvor vi bor ved bredden af Genesaret Sø. Her ser vi mange af de steder, hvor Jesus har virket. Vi skal bl.a. på en sejltur på søen og en tur til Nazaret. Herfra mod syd til Jerusalem. Her oplever vi både det bibelske og moderne Jerusalem og fornemmer byens betydning for såvel jøder som kristne og muslimer. Vi skal også på tur til Det Døde Hav, hvor vi oplever naturens skønhed og den golde ørken. Det bliver en rejse for livet. Rejsen er en sognerejse for Vildbjerg, Nøvling, Timring/Tiphede sogne, som er åben for alle interesserede fra d. 1. april.

Rejseledere: Lene H. og Lars S. Hansen, Vildbjerg Tilmelding: Inden den 20/7 Herefter ring og hør om pladser Rejsen kræver: Særlige pasregler. Se faktura ved bekræftelse OBS: Forbehold for ændringer Bestil specialprogram

felixrejser.dk/israel309


KLASSISK RUNDREJSE

2/10–10/10 9 dage R ej

sen

r.: 3

09

Det får du for prisen: •  •  •  •  •  •  •  •  •  •  • 

Danske rejseledere Fly Billund - Tel Aviv t/r Måltider på fly t/r Lokal dansktalende guide 8 nætter på 3* hoteller 8 x morgenmad, 7 x middag Udflugter og entréer ifølge program Turistbus med aircondition Headsets Drikkepenge til hoteller, chauffør og guide Skat og bidrag til rejsegarantifonden

9 dage kr. 13.475 Enkeltværelsestillæg: Kr. 3.000 Børnerabat til og med 11 år: Kr. 2.500

Du flyver fra: Billund

Israel

KLASSISK RUNDREJSE

Gør drøm til virkelighed og tag med på en spændende rundrejse i Israel, som du aldrig glemmer. Vi besøger mange af de steder, som vi kender fra Bibelen. Rejsen begynder i Jerusalem, hvor vi bl.a. besøger Oliebjerget, Getsemane Have, går ad Via Dolorosa og kører en tur til Betlehem. En dag tager vi ned til Det døde Hav, hvor vi får mulighed for at flyde i det salte vand og se klippefæstningen Masada. Rejsen slutter i Galilæa, hvor vi bor ved Genesaret Sø. Her sejler vi en tur på søen og besøger bl.a. Kapernaum og Saligprisningernes bjerg. Vi kører også en tur til Nazaret og op i Golan-højderne, hvor vi oplever den flotte natur. Rejsen er en sognerejse for Sct. Johannes Kirke i Herning, som er åben for alle interesserede.

R ej

•  •  •  •  •  • •  • 

• 

r.: 3

17

Danske rejseledere Fly Billund - Tel Aviv t/r Måltider på fly t/r Lokal dansktalende guide 5 nætter på 3* hoteller 4 nætter på vandrehjem 9 x morgenmad, 8 x middag Udflugter og entréer ifølge program Turistbus med aircondition Headsets Drikkepenge til hotel, chauffør og guide Skat og bidrag til rejsegarantifonden

Tilmelding: Inden den 31/7 Herefter ring og hør om pladser Rejsen kræver: Særlige pasregler Se faktura ved bekræftelse OBS: Forbehold for ændringer Bestil specialprogram

felixrejser.dk/sydtilnord

sen

Det får du for prisen:

•  •  • 

Rejseledere: Scot Alastair Christensen, Herning og Stig Christensen, Sønderborg

3/10–12/10 10 dage

10 dage kr. 14.475 Enkeltværelsestillæg: Kr. 2.750 Børnerabat til og med 11 år: Kr. 2.500

Du flyver fra: Billund

19


Libanon

NY

MØD MELLEMØSTENS KRISTNE

HE

17/9-25/9 9 dage

Libanon er et unikt land med en fantastisk historie, en smuk natur og en gæstfri befolkning. Besøg kristne i Libanon og oplev bibelske steder. Sidon og Tyrus, der er nævnt i Ny Testamentes evangelier, er begge vigtige byer, der ligger på Libanons sydlige middelhavskyst og er et besøg værd. Desuden besøger vi flere seværdigheder, som er på UNESCOs verdensarvsliste. Højdepunkter på rejsen: Møde med kristne fra det armenske mindretal og fra den arabisk-evangeliske kirke; gå på opdagelse i Beirut, Sidon og Tyrus; oplev den smukke Qadisha-dal, Den Hellige Dal i det nordlige Libanons bjerge med unikke kirker og klostre, hvor nogle af Mellemøstens ældste klostersamfund har holdt til i bjergene; se det imponerende velbevarede romerske tempelkompleks i Baalbek, bygget til frugtbarhedsguden Baal. Begge rejseledere er medlem af Dansk Armeniermissions bestyrelse. De har besøgt Libanon mange gange, og Mikkel har været volontør i Beirut.

20

D


Oplevelser på rejsen

Rejseledere: Merete Bandak, Nysted og Mikkel Bandak, København

R ej

sen

r.: 3

4

17 Ankomst til Beirut midt på eftermiddagen. Indkvarte-

sep ring i den smukke kristne hovedby Zahle på kanten af

Bekaa-dalen i to nætter.

Det får du for prisen: •  Danske rejseledere •  Fly Kastrup-Beirut t/r •  Lokal engelsktalende guide (tolkes til dansk) •  8 nætter på 4* hoteller •  8 x morgenmad, 8 x middag •  Udflugter og entréer ifølge program •  Turistbus med aircondition •  D rikkepenge til hoteller, chauffør og guide •  Skat og bidrag til rejsegarantifonden

9 dage kr. 11.975 Enkeltværelsestillæg: Kr. 2.250 Børnerabat: Kr. 2.500    

Byblos Beirut

Zahle

Sidon Tyrus

Du flyver fra: Kastrup

Tilmelding: Inden den 10/7 Herefter ring og hør om pladser Rejsen kræver: Særlige pasregler. Se faktura ved ­ bekræftelse Deltagerantal: Minimum 20 personer OBS: Forbehold for ændringer Bestil specialprogram

felixrejser.dk/libanon

18 Vi kører nordpå gennem Bekaa-dalen for at besøge Baal-

sep beks velbevarede templer fra romertiden og tiden før.

Stedet er på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Herefter på vingårdsbesøg i Ksara.

19 Vi besøger den armenske by Aanjar nær ved Liba-

sep non-bjergkæden. Efter frokost på Ashams restaurant kø-

rer vi mod Beirut. Undervejs besøger vi det smukke Beiteddine palads. Indkvartering i Beirut seks nætter.

20 Byrundtur i Beirut. Få indtryk af alt fra gamle orientalsep ske til splintermoderne kvarterer. Beiruts Middelhavs­

promenade La Corniche er en attraktion i sig selv. Vi besøger American University of Beirut og universitetets arkæologiske museum og Downtown, som er det nye fashionable centrum med Hariri Moskeen og hovedkirkerne. Vi besøger en arabisk-evangelisk kirke og hører om menighedens liv og udfordringer.

21 Beiruts armenske bydel Borj Hammoud med de smalle

sep gader med alverdens små butikker. Vi besøger den ar-

menske-evangeliske skole Shamlian Tatikian og skoleleder Vartoug Balekdjian og ser derefter bydelens evangeliske socialcenter. Besøg på den kristne Radio og TV station SAT-7, der sender programmer til hele Mellemøsten og Nordafrika.

22 Dagstur nordpå langs Middelhavskysten, hvor vi nyder

sep udsigten på vej mod Qadisha-dalen. Her besøger vi æld-

gamle klostre tilbage fra 400-tallet og hører om maronitterne og andre klostersamfund. Måske ser vi sne på bjergtoppene på vej op til naturreservatet med Libanons cedertræer.                                         

23 Gudstjeneste i en armensk-evangelisk kirke i Beirut. Be-

sep søg i den hyggelige havneby, Byblos, hvor vi besøger bør-

nehjemmet Fuglereden. Den danske sygeplejerske og missionær, Maria Jacobsen, boede og arbejdede her til sin død i 1960. På vej til Beirut tager vi kabelbanen op til ”Vor frue af Libanon” med en smuk udsigt over Middelhavet.

24 Dagstur sydpå langs Middelhavskysten. Vi besøger de

sep ­bibelske byer Sidon og Tyrus, hvor vi går på opdagelse

i romerske ruiner og hører mere om fønikernes historie. Evt. besøg i landsbyen Kana, hvor Jesus ifølge kirkefaderen Euse­ bius gjorde vand til vin.

25 Mulighed for at udforske Beirut på egen hånd. Evt. besøg

sep på Nationalmuseet eller et kunstmuseum. Hjemrejse til

Kastrup.

21


Grækenland

I PAULUS' FODSPOR

30/9-9/10 10 dage

Jesus satte sine spor i Israel, og Paulus har sat sine i Grækenland. Tag med på en spændende rundrejse, som går til de steder, Paulus besøgte i Grækenland. Vi følger stort set Paulus’ rute, da han bragte det kristne budskab til Europa. Vi besøger hovedstaden Athen og millionbyen Thessaloniki, ser nogle af de storslåede Meteora-klostre og det antikke Korinth. Vi møder Grækenlands historie og nutid, tillige med naturen med majestætiske bjerge og smukke strande. Rejselederne har rejst i Grækenland mange gange og har derfor et indgående kendskab til stederne og historien, der knytter sig til.

22


R ej

Oplevelser på rejsen Rejseledere: Helga og Bent Oluf Damm, Løgumkloster

sen

r.: 1

87

30 Fra Kastrup til Thessaloniki og videre i bus til Kavala sep (Neapolis). Indkvartering og middag på hotel.

01 Rundtur i Kavala, hvor Paulus gik i land. Besøg i Filip-

Det får du for prisen: •  Danske rejseledere •  Fly Kastrup-Thessaloniki og Athen-Kastrup •  Lokale engelsktalende guider på besøgssteder. Rejselederen oversætter til dansk. •  9 nætter på 3* hoteller •  9 x morgenmad, 9 x middag •  Udflugter og entreer ifølge program •  Turistbus med aircondition •  Headsets •  Drikkepenge •  Skat, moms og bidrag til rejsegarantifonden

okt pi. Her begyndte Paulus at forkynde, og Lydia blev døbt

som den første i Europa. Via Amfipolis og Apollonia tager vi tilbage til Thessaloniki.

02 Busrundtur i Thessalonikis moderne og historiske by-

okt dele med bl.a. Galeriusbuen og byzantinske kirker. Ind-

kvartering i Kalambaka.

03 Besøg i et par af de særegne Meteora-klostre, som er

okt forunderligt bygget på toppen af søjleformede klipper.

Vi besøger en ikonmaler inden indkvartering i Delfi.

04 Delfi, det imponerende arkæologiske område, der på

okt Paulus’ tid bl.a. var skueplads for konkurrencer i stil

med de gamle olympiske lege. Kort ophold i Patra med Skt. Andreas-kirken. Indkvartering i Tolo.

05 Halvdagstur til den smukke havneby Nauplion. Resten okt af dagen på egen hånd i Tolo.

10 dage kr. 12.475 Enkeltværelsestillæg: Kr. 1.500

Du flyver fra: Kastrup

Thessaloniki

Kavala

06 Vi besøger et af antikkens bedst bevarede græske teatre

okt i Epidauros og områdets museum. Herefter til Kenkreæ,

Kalambaka Delfi Athen Tolo

hvor Paulus lod sit hår klippe. Gåtur i det antikke Korinth, hvor Paulus tilbragte 1½ år. På turen mod Athen passerer vi Korinther-kanalen. Indkvartering i Athen.

07 Akropolis i Athen med Parthenon-templet, og Areopaokt gos, hvor Paulus talte til de filosofiske grækere. Vi ser

Tilmelding: Inden den 16/7 Herefter ring og hør om pladser Deltagerantal: Minimum 20 personer OBS:  Rejsen er ikke egnet for ­gangbesværede Forbehold for ændringer 

det gamle olympiske stadion. Resten af dagen er til fri disposition i Athen.

08 Fridag i Athen. Rejselederne er behjælpelige med for0kt slag til evt. besøg.

09 Hjemrejse med fly til Kastrup efter en spændende rejse 0kt i det antikke Grækenland.

felixrejser.dk/graekenland

23


Rom og Assisi

FORTID OG NUTID MØDES

12/5-19/5 8 dage

Und dig selv denne rejse til Rom og Assisi. Her oplever du både det antikke Rom, pavernes Rom, middelalderens Rom og den moderne storby Roms høje puls samt et væld af små åndehuller, hvor du kan slå dig ned og opleve byens helt specielle charme. Assisi, på højdedraget midt i Umbrien, hilser dig velkommen med sin fred og særprægede natur. Frans af Assisi levede her et liv, konfliktfyldt og i søgen efter at efterleve det kristne budskab om næstekærlighed. Det fordyber vi os i – bl.a. sammen med den danske franciskanermunk i Assisi, broder Theodor. Fritiden i Rom og Assisi kan du nyde på egen hånd eller sammen med rejselederne og vores lokale danske guide. Rejselederne skaber sammenhæng i programmet med tid til uformelt samvær og samtaler om det, vi ser, så de mange indtryk kan gå op i en højere enhed.

24


R ej

Oplevelser på rejsen Rejseledere: Elmira og Massoud Fouroozandeh, Odense

sen

r.: 1 72

12 Udrejse. Vi flyver fra Kastrup til Rom. Indkvartering

maj på hotel. Middag på typisk italiensk restaurant.

13 Antikkens Rom. Formiddagen byder på en spændende

Det får du for prisen: •  •  •  •  •  •  •  • 

Danske rejseledere Direkte fly Kastrup-Rom t/r Lokal dansktalende guide på hele turen Dansktalende guide i Rom d. 13/5 og 14/5 7 nætter på 3* hoteller 7 x morgenmad, 1 x frokost (19/5), 6 x middag Udflugter og entréer ifølge program Turistbus, tog og offentlig transport iflg. program •  Drikkepenge til spisesteder og chauffør •  Skat, moms og bidrag til rejsegarantifonden

8 dage kr. 11.975 Enkeltværelsestillæg: Kr. 1.800

Assisi Rom

Du flyver fra: Kastrup

maj historisk vandring, hvor vi med guide bevæger os fra

Romerrigets spæde begyndelse på Palatinerhøjen til kejsertidens ufattelige pragtbygninger. Videre til Forum Romanum og med besøg i Colosseum. Med vores lokale dansktalende guide gennem det antikke Rom med et besøg på Capitol med Roms Rådhus. Vi fortsætter til Pantheon og Piazza Navona, Den spanske Trappe og Trevi-fontænen.

14 Pavernes Rom. Dansktalende guide i Vatikanmuseerne

maj og Peterskirken. Herefter går vi med vores lokale dan-

ske guide til den helt specielle bydel Trastevere, hvor vi finder et godt frokoststed. Via Tiberøen og den jødiske ghetto til fods eller med bus tilbage til hotellet.

15 Vi besøger Pauluskirken “uden for murene”, hvor

maj apostlen Paulus er begravet. Formiddagen afsluttes

med besøg i katakomben San Sebastiano, der ligger på den gamle hærvej Via Appia Antica, anlagt af konsulen Appius ca. 300 år f.Kr. Gåtur ad den historiske vej med kaffe/frokostpause undervejs. Med bus/metro tilbage til hotellet.

16 På vores sidste dag i Rom besøger vi Laterankirken,

maj Roms Domkirke, med Roms ældste dåbskapel og den

hellige trappe, bragt til Rom fra Pontius Pilatus’ bolig i Jerusalem. Eftermiddagen fri. Middag på egen hånd.

17 Med morgentog til Assisi. Efter indkvartering vandring

maj i Assisi med fokus på den hellige Frans’ liv. Til Santa

Tilmelding: Deltagerantal: OBS:

Inden den 8/3 Herefter ring og hør om pladser Minimum 20 personer Turen kræver god fysik, da vi går meget Forbehold for ændringer

felixrejser.dk/rom

Maria degli Angeli og La Porziuncola. Om aftenen foredrag ved den danske guide om den hellige Frans’ liv.

18 Andagt i det fri ved Eremo-Carceri (800 m.o.h.). Besøg i

maj San Damiano-klostret, Johannes Jørgensens bolig, mid-

delalderborgen Rocca Maggiore. Senere på dagen møder vi den danske franciskanermunk, broder Theodor, der fortæller levende om San Francesco-basilikaen og guider os rundt på et usædvanligt besøg.

19 Morgenandagt i Santa Chiara-kirken. Tid på egen hånd

maj og mulighed for at nyde roen og stilheden i Assisi. Med

bus til Rom hvorefter vi flyver til Kastrup.

Hoteller 3* hotel centralt i Rom i gåafstand til mange seværdigheder, tæt på metro og busser til de øvrige steder. Middage på restauranter i byen. I Assisi 3* centralt beliggende hotel, ingen elevator.

25


Lanzarote

NY

16/3-23/3 8 dage

BIBEL- OG BADEFERIE R ej

sen

r.: 1

05

HE

Oplevelser på rejsen Lanzarote byder på et fortryllende vulkanlandskab, masser af solskin og indbydende strande. Hvert år tiltrækker Lanzarotes unikke natur og skønne atmosfære rigtig mange besøgende, der hurtigt forelsker sig i øen.

Hotel Tag forskud på foråret 2018 på bibel- og badeferien til Lanzarote. Vi tilbyder en uges ferie med tid til både fordybelse i beretninger fra Bibelen, badning og afslapning i skønne omgivelser og godt selskab. En anledning til fysisk at sætte tempoet ned og til åndeligt at lukke op for inspiration fra Guds ord. Hver formiddag holder rejselederne en bibeltime, og de tilbyder fælles samvær om aftenen.

Det får du for prisen: •  Danske rejseledere •  F  ly Billund/Kastrup-Lanzarote t/r •  M  åltider på flyet t/r (morgenmad ud/frokost hjem) •  Transfer lufthavn-hotel t/r •  O  vernatning på 4* hotel i værelse med bad/toilet •  Halvpension på hotellet •  Udflugt ifølge program •  S  kat, moms og bidrag til rejsegarantifonden.

8 dage kr. 9.475 Enkeltværelsestillæg: Kr. 1.400

Rejseledere: Mette og Børge Haahr Andersen, Vanløse

Du flyver fra: Billund eller Kastrup

Tilmelding: Rejsen bliver gennemført. Ring og forhør om pladser Deltagerantal: Minimum 20 personer Bestil specialprogram

felixrejser.dk/lanzarote 26

4* Hotel Beatriz Plaza. På Beatriz Playa i Puerto del Carmen bor du ideelt, hvis du gerne vil have lidt af det hele – bo lige ved stranden, tæt på centrum og i særdeles skønne omgivelser. Du kan bade i det glitrende og forfriskende Atlanterhav, eller du kan benytte de indbydende swimmingpools på hotellet. På Beatriz Playa bor du i dejlige, lyse dobbeltværelser, som er indrettet med to enkeltsenge og en sovesofa. I alle værelser er der eget bad/toilet, aircondition, satellit-tv, hårtørrer og balkon/terrasse med havudsigt.

Udflugt inkl. i prisen: Oplev det ægte Lanzarote. Dagen er i historiens og kulturens tegn, og vi får en bedre forståelse af, hvad der har gjort øen til det, den er i dag. Oplev Kanarieøernes største marked i den hyggelige gamle hovedstad Tequise. Herefter besøger vi Jardin de Cactus, der er en af verdens største kaktushaver og endda designet som et stort amfiteater. Efter en lille rundvisning, er der tid til at gå rundt og nyde den smukke have. Vi besøger det spektakulære Fundation Manrique, som er multikunstneren Cesar Manriques tidligere hjem. Det er designet på/i en lavaflod, hvor han har udnyttet bl.a. lavabobler til små stuer. I dag er det et kunstgalleri og museum.

D


Sicilien

NY

HE

D

5/6-12/6 8 dage

BIBEL- OG BADEFERIE R ej

sen

r.: 1

07

Oplevelser på rejsen 05 Direkte fly fra Kastrup til Sicilien. Ind-

juni

06

juni

kvartering på Blue Star Arenella Resort.

11 Bibeltime hver formiddag, fælles

juni aftensamvær. Resten af dagen til

fri disposition.

En dejlig forsommerrejse til den skønne ø Sicilien, som er Middelhavets største ø. Der er en spændende kultur, et dejligt middelhavsklima og øen er helt bestemt et besøg værd. På denne ø grundlagde Paulus i år 60 den første kristne menighed i byen Siracusa. Han har utvivlsomt aflagt den jødiske synagoge et besøg og benyttet lejligheden til at tale til menigheden om Messias. Næst efter Rom har Siracusa Italiens vigtigste underjordiske system af kristne katakomber. Bibeltimer med fokus på Paulus' liv og skrifter.

12 Direkte fly til Kastrup.

juni

Udflugt inkl. i prisen: Det får du for prisen: •  Danske rejseledere •  Direkte fly Kastrup-Sicilien t/r •  Transfer lufthavn-hotel t/r •  Overnatning på 4* hotel i værelse med bad/toilet •  Halvpension på hotellet •  Udflugt til vulkanen Etna •  Skat, moms og bidrag til rejsegarantifonden

8 dage kr. 8.975 Enkeltværelsestillæg: Kr. 800

Rejseledere: Rhoda og Stig Christensen, Sønderborg

Du flyver fra: Kastrup

Tilmelding: Inden den 31/1 Herefter ring og hør om pladser Deltagerantal: Minimum 20 personer

felixrejser.dk/sicilien

Heldagsudflugt til Etna: Fra morgenstunden kører vi den ca. 2,5 timer lange tur til Etna, som er Europas højeste og mest aktive vulkan. Her går vi i 2000 meters højde, hvor der er flere kratre, man kan gå på. Der er flere caféer og spisesteder på Etna, med mulighed for at købe frokost. Der bliver mulighed for at tilkøbe sig en tur i svævebane videre op i 3000 meters højde (46 €). (ved voldsom blæst bliver det i stedet med 4-hjulstrækkere). Først på eftermiddagen kører vi tilbage til hotellet. Ekstra tilbud: Rejselederne arrangerer en udflugt til Siracusa, som er en af Siciliens absolut smukkeste byer. Her er der et væld af interessante og historiske bygninger. Vi får mulighed for at besøge de gamle ruiner og hører om historien bag. Der bliver i ugens løb mulighed for at tilkøbe flere udflugter med dansk guide; nærmere info senere. Ikke inkl.

Hotel Blue Star Arenella Resort er et strandhotel på Siciliens sydkyst, 10 kilometer fra den historiske by Siracusa. På hotellet er der pools, en lang sandstrand med solsenge (200 m væk) og en træterrasse med solsenge og badestiger ned i Middelhavets turkisblåt vand. Du kan mod betaling benytte shuttlebus til Siracusa. Bussen kører t/r to gange dagligt undtagen på søndage (4 € t/r).

27


Færøerne U s po

le r

øn et sk

NORDATLANTENS SKATKAMMER

5/7-13/7 9 dage

he d

Det er stærkt betagende at opleve det lille øsamfund midt i det åbne hav med højtstræbende fjelde og lunefuldt vejr, der kan skifte på få minutter. De 18 små, grønne øer midt i Nordatlanten er et skatkammer med usædvanlig natur og kultur. Mod nord og vest knejser fjeldene majestætiske og lodrette. Her hamrer Atlanten sig til sydende skum mod klippens fod, og fuglene har reder langt oppe på de stejle fjeldsider. Mod sydøst åbner landet sig blidt og grønt. Rejseleder Hilbert er født og opvokset på Færøerne. Hans lokalkendskab og personlige kontakter gør, at du kommer tæt på befolkningen og deres traditioner. Med-rejseleder er Hilberts datter Bjørg.

28


Oplevelser på rejsen Rejseledere: Hilbert Dam, Løsning og Bjørg Dam, Odense

R ej

sen

r.: 4

2

05 Afgang fra Billund kl. 11.00. Efter ankomst kører vi til

juli Sørvåg og videre til Bø og Gåsedal, med mulighed for

at købe frokost. Vi nyder udsigten og den skønne uspolerede natur. Middag og indkvartering i Klaksvik.

Det får du for prisen: •  Danske rejseledere •  Fly Billund-Færøerne t/r •  8 nætter på 3* og 4* hoteller •  8 x morgenmad, 3 x madpakker, 8 x middag •  4* bus med aircondition og toilet •  Udflugter og entréer ifølge program •  Skat og bidrag til garantifonden

06

juli

07 Rundt på øerne til charmerende bygder som

juli Viðareiði, Kunoy, besøg på Kalsoy og i Klaksvík

by. Vi ser Christianskirken, der er tegnet af den danske arkitekt Peter Koch og kirken i Gøta, hvor altertavlen er af glasmosaik. Vi besøger også den gamle kirke i Gøta, hvor vi får en kort rundvisning og fortælling om livet i det gamle bygde­ samfund, som det udspandt sig for århundreder siden. Vi oplever en autentisk færøsk aften med lokale retter. Besøg i den charmerende bygd Gjógv med kronprinsesse Marys bænk. Vi nyder den fantastiske udsigt over havet ved Gjógv.

08 Gudstjeneste i Christianskirken og færøsk møde i

juli KFUM & K med efterfølgende let aftensmad og kaffe.

9 dage kr. 13.975 Enkeltværelsestillæg: Kr. 3.200

Klaksvik Torshavn

Du flyver fra:

09 Vi kører fra Klaksvik til Runavik, hvor vi får en rund-

juli visning i byen. Efter frokosten går vi en tur på stisyste-

met rundt om det naturskønne Toftavatn. Herefter kører vi til Toftir, hvor vi besøger den kendte garnvirksomhed Navia. Middag og indkvartering i Torshavn.

Billund

10

juli

Tilmelding: Deltagerantal: OBS:

Inden den 27/2 Herefter ring og hør om pladser Minimum 20 personer. Begrænset antal pladser. Forbehold for programændringer, som skyldes vejrforholdene på Færøerne Ikke egnet for gangbesværede

felixrejser.dk/faeroerne

11 Bustur i Tórshavn og besøg på det flotte Natio-

juli nalmuseum. Udflugt til Kirkebø. Heldagstur til

Suderøy. Hvis vejret tillader det, får vi en sejltur under fuglefjeldene ved Vestmanna.

12 Oplevelser på egen hånd i Torshavn. Evt. en tur på hav-

juli nen, i kirken eller rundtur med gratis bybus.

13 Det er tid til de sidste indkøb i Tórshavn eller en sidste

juli udflugt, inden vi sen eftermiddag siger farvel til det be-

tagende ørige.

Hoteller Fire nætter på 3* Hotel Klaksvík. Alle værelser er røgfrie med eget bad og toilet samt tv. Gratis trådløst internet. Fire nætter på 4* Hotel Føroyar i Tórshavn, med udsigt over byen, havnen og Nólsoy. Alle værelser har eget bad/toilet, hårtørrer, tv, radio, gratis internet, kaffe og te-faciliteter.

29


Island

INTENSIV SOMMER MED VESTMANNAØERNE

22/7-27/7 6 dage

Bo på en rigtig bondegård, oplev gejsere, gletsjere, vulkaner og ikke mindst Vestmannaøerne. Oplevelserne står i kø, samtidig med at der er god tid til at udveksle erfaringer af alle slags. Her møder du den utroligt varierede islandske natur fra snedækkede vulkaner, spruttende gejsere og vilde vandfald til sydlandets store landbrugsområde. Du kan trave langs Atlanterhavets store dønninger med fugle som selskab. Vi besøger Vestmannaøerne, hvor vulkanudbruddet i 1973 ødelagde store dele af byen. Flere steder kendt fra Njals Saga indgår i turen – læs den evt. på forhånd. Tre nætter bor vi på en aktiv bondegård, tæt på vulkaner og gletsjere. Rejsen er med forholdsvis begrænset kørsel og høj intensitet, som vores rejseledere og den kompetente lokale dansktalende guide bidrager til.

30


Oplevelser på rejsen Rejseledere: Helle Noer og Jesper B. Jensen, Brejning

r.: 4

0

22 Udrejse tidlig morgen fra Kastrup. Til sydkysten af

•  Danske rejseledere •  Direkte fly Kastrup-Keflavik t/r •  Lokal dansktalende guide i 3 dage •  3 nætter på gård i Sólheimahjáleiga •  2 nætter på budget Hotel Cabin i Reykavik •  5 x morgenmad, 5 x middag •  Udflugter og entréer ifølge program •  Transport ifølge program i komfortabel bus •  Skat og bidrag til rejsegarantifonden

gende mudderpøl ved Krýsúvik, hvor man udvandt svovl i gamle dage. Mod øst gennem klitlandskab og småbyer til Selja­landsfossen. Til bondegården Sólheimahjáleiga, hvor vi bor i tre nætter.

23 Vi kører til Dyrhólaey, som er en forhøjning ved ha-

juli vet. Stranden er sort i stedet for hvid, og vi beundrer

de mange meter høje basaltsøjler lige i nærheden. I byen Vík kan du købe forfriskninger og kigge på uldvarer og kunsthåndværk i en større butik. Om eftermiddagen er der tid til at komme i nærkontakt med gletsjertungen Sólheimajökull. Vi kommer helt hen til den og mærker kulden strømme op fra den.

24 Tidlig afgang mod øgruppen Vestmannaøerne, som de

juli fleste kender fra det meget eksplosive vulkanudbrud i

1973. Vi går oppe på lavaen og ser gadeskilte, som nu ligger mange meter under lavaen. Vi besøger et museum, der på en meget fin måde fortæller om udbruddet og om skabelsen af øen Surtsey i midten af 1960’erne.

6 dage kr. 16.975

25 Vi kører til vandfaldet Gullfoss og gejseren Strokkur og

Enkeltværelsestillæg: Kr. 1.800 Børnerabat til og med 11 år: Kr. 5.050

juli spiser frokost et af stederne. Vi besøger Tingvallaslet-

Reykjavik Keflavik

Du flyver fra:

Solheimahjaleiga

ten, hvor Altinget blev grundlagt i år 930. Området er desuden en spændende geologisk attraktion. Lige netop her skrider den europæiske og den amerikanske kontinentalplade fra hinanden, hvilket resulterer i enorme forkastninger. Overnatning og middag i Reykjavik, Islands lille hovedstad.

Vestmannaøerne

Kastrup

sen

juli Reykjanes via Grindavik til de svovlstinkende og ko-

Det får du for prisen:

Tilmelding: Deltagerantal: OBS:

R ej

26 Rundtur i byen, hvor vi passerer Höfdi, hvor præsiden-

juli terne Reagan og Gorbatjov i 1986 holdt deres berømte

Inden den 15/5 Herefter ring og hør om pladser Minimum 18 personer På bondegården findes 13 værelser med privat b/t, andre værelser med fælles b/t. Først-til-mølle princippet gælder. Ønsker du at bo på hyggelige værelser med fælles bad/toilet kan du spare kr. 650 pr. værelse. Forbehold for ændringer

topmøde, det store koncerthus Harpa samt den majestætiske Hallgrímskirken. Vi stopper og ser lidt nærmere på flere seværdigheder. Vi kører også en tur til Bessastadir, den islandske præsidents officielle residens, som ligger lidt uden for byen sammen med en fin kirke. Eftermiddagen til fri disposition. Om aftenen er der fælles afskedsmiddag på en god restaurant.

27 Forfriskende besøg i landets største svømmeanlæg for

juli dem, der ønsker det. Kl. 10.30 venter bussen foran ho-

tellet. Turen går direkte til lufthavnen, hvor der er afgang kl. 13.15. Ankomst til Kastrup kl. 18.15.

felixrejser.dk/island 31


Krydstogter

NY

HE

MED SKOLESKIBET GANN

Copyright: Skoleskipet Gann

Det får du for prisen:

Copyright: Wikipedia commons

Østersøen og Vesterled i 2018 Danskere kan tilmelde sig de spændende krydstogter i Ganns rejseprogram med norske rejselederteams. Se mulighederne på næste side og på www. felixrejser.dk. For 2018-rejserne sker tilmeldingen direkte til Gannturene. Kontakt gerne Felix Rejser for yderligere oplysninger.

Nordkap i 2019 I 2019 tilbyder vi det populære klassiske Nordkap-­ krydstogt med Cecilie og Peter Nord Hansen i lederteamet om bord. Program følger senere.

32

Ikke inkluderet: •  Udflugter på land og personlige forsikringer •  Tilslutningsrejse til om bord- og afstigningshavn Copyright: Wikipedia commons

Felix Rejser tilbyder igen krydstogter med det norske skoleskib Gann, som drives i kristent regi. Gannturene er for alle, som ønsker en alternativ ferie i et behageligt og alkoholfrit miljø. Der er tilbud om mange oplevelser og aktiviteter undervejs. Hver morgen er der ”ord for dagen”, samlinger med kristne sange og andagter. Det er selvfølgelig op til dig, om du vil deltage.

•  Krydstogt ifølge program med fuld pension inkl. isvand, kaffe og te •  Lugar/kahyt ifølge bekræftelse •  Et alsidigt rejselederteam

Lugar/kahyt: Der er otte lugarkategorier på MS Gann. Lugarene er fordelt på fem dæk og har forskellig størrelse, udsigt og lysforhold. Alle lugarer har eget brusebad og toilet. Nogle har en eller tre køjer, men de fleste har to. Nogle har to senge på gulvet, mens andre har over- og underkøje. Priserne afspejler lugarkategorierne. Udflugter: Der er udflugter de fleste anløbssteder. Udflugtene forhåndsbestilles og betales i tillæg til lugarprisen. Se www.felixrejser. dk for detaljer og priser. Alle, som bestiller et krydstogt, får tilsendt fyldig information om udflugterne. Tilmelding: www.gann.no E-post: gannturene@gann.no Telefon: +47-51854870 OBS: Vi tager forbehold for ændringer i program, rejserute og prisjusteringer

D


Krydstogt i Østersøen

Krydstogt i Vesterled

Skagen, Øland og Gotland, Szczecin, Odense 23/6 - 4/7, 12 dage

Orkneyøerne, Skotland og Isle of Skye 6/7 - 15/7, 10 dage

Oplev Skagen, Øland og Gotland, Szczecin samt Odense uden at skifte seng. Vi begynder i den maleriske bade- og fiskerby Skagen. Vi sejler videre til Kalmar i Sydøst-sverige, hvor du kan se det smukke slot, domkirken og besøge Øland. Sejladsen fortsætter mod den gamle Hansestad, Visby på Gotland. Herfra sejler vi sydover og op ad Oder-floden til Szczecin i Polen med historie tilbage til 800-tallet. Odense er sidste stop på dette krydstogt. Vi besøger domkirken, Sankt Knuds Kirke, hvor Knud den hellige er begravet, og selvfølgelig skal vi på H.C. Andersen-museet. Indsejlingen til Odense er lang og smuk. Der er mulighed for at gå om bord i Kristiansand eller Skagen, og afstigning i Odense eller Kristiansand, hvis det ønskes. Forhør nærmere om evt. pris-reduktion.

På udrejsen anløber vi først Kirkwall på Orkneyøerne. Centrum ligger på anløbssiden af kajen, og vi tilbyder gode sightseeingture. Vi besøger også øen Isle of Skye på Skotlands vestkyst. Vi lægger til kaj i den lille by Kyle of Lochhals, hvorfra vi besøger øen. Videre sydover til godt et døgn i Glasgow, Skotlands største by. Byens historie går tilbage til det 6. århundrede. Gann sejler gennem Hebridehavet og ”The Minch” til Stornoway på Hebriderne. Her er gode muligheder for at købe ægte håndvævet tweed. Vi sejler videre mod Scrabster og den lille by Thurso længst mod nord i Skotland. Her besøger vi bl.a. dronningemoderen, Elizabeth I’s sommerslot. På turen hjem til Stavanger anløber Gann også Bergen.

Rejseledere: Et norsk/svensk rejselederteam med bl.a. Roland Lundgren, kendt fra sanggruppen Curt & Roland. Sejlplan 23. juni: 11.00 23. juni: 22.00 24. juni: 07.00-18.00 25. juni: 20.00 26. juni: 23.00 27. juni: 09.00 28. juni: 23.00 29. juni: 23.00 30. juni: 21.00 01. juli: 21.00 02. juli: 21.00 03. juli: 19.00 04. juli: 08.00 Priser i NOK pr. person: Lugarkategori 1: 18.990,Lugarkategori 2: 16.990,Lugarkategori 3: 13.990,Lugarkategori 4: 12.990,-

afg. Stavanger anløb Kristiansand Skagen ank Kalmar afg. Kalmar ank. Visby afg. Visby ank. Szczecin afg. Szczecin ank. Odense afg. Odense anløb Kristiansand ank. Stavanger

Rejseledere: Blandt andre Kurt og Reidun Hjemdal, kendt af mange danskere fra møder og bibelcamping. Kurt er teolog, tidligere bibelskolerektor i Grimstad og præst i Norkirken i Grimstad. Reidun har baggrund i sundhedsvæsenet. Begge har været rejseledere i flere år.

Sejlplan 06. juli: 11.00 07. juli: 07.00 07. juli: 23.00 08. juli: 15.00 08. juli: 22.00 09. juli: 18.00 10. juli: 21.00 11. juli: 20.00 12. juli: 23.00 13. juli: 09.00 13. juli: 20.00 14. juli: 14.00 14. juli: 23.00 15. juli: 07.00

afg. Stavanger ank. Krikwall, Orkneyøerne afg. Kirkwall ank. Kyle of Lochalsh afg. Kyle of Lochalsh ank. Glasgow afg. Glasgow ank. Stornoway (Hebriderne) afg. Stornoway ank. Scrabster (Thurso) afg. Scrabster ank. Bergen afg. Bergen ank. Stavanger

Priser i NOK pr. person: Lugarkategori 1: 18.990,Lugarkategori 2: 16.990,Lugarkategori 3: 13.990,Lugarkategori 4: 12.990,-

33


Foto: Felix Rejser

34

Foto: Jenny Karlsson, destination Jønkøping

Foto: Felix Rejser

Sverige

TEMA: LINA SANDELL OG DEN HELLIGE BIRGITTA

12/7-16/7 5 dage

En enestående rejse med unikke oplevelser og spændende udflugter. Lina Sandell­-dagen er rejsens højdepunkt! Besøg salmedigteren Lina Sandells fødehjem, og stå under det 300 år gamle træ, hvor hun skrev Ingen er så tryg i fare. Mød også ”Den hellige Birgitta”, som stiftede Birgitterordenen. Nyd det smukke landskab, de hyggelige byer og hør om den svenske historie. Sejltur til Vissingsø og rundtur med hestekøretøj til øens levn fra en betydningsfuld fortid. På vejen hjem aflægger vi besøg på fabriksmuseet i Husqvarna; mest kendt for symaskiner. Ligeledes besøger vi tændstikmuseet i Jønkøbing.


R ej

Oplevelser på rejsen Rejseledere: Karin og Knud Dideriksen, Vejle.

sen

r.: 1

37

12 Udrejse fra Jylland over Fyn og Sjælland til Malmø.

juli Indkvartering og middag på Smålandsgården.

13 Sejltur til Vissingø og rundtur i hestevogn. Ophold

Det får du for prisen:

juli i Gränna, med mulighed for at se Polkakogeri og

Frilandsmuseum.

14 Udflugt til Alvastra Klosterruin fra 1143 og herefter

•  Danske rejseledere •  4 nætter på 3* hotel •  4 x morgenmad, 3 x madpakker, 1 x frokost, 4 x middag, 1 x kaffe og kage (15/7) •  Udflugter og entreer ifølge program •  4* bus med aircondition og toilet •  Broafgifter Storebælt og Øresund •  Skat, moms og bidrag til rejsegarantifonden

juli videre til Vadstena. Rundvisning i Klosterkirken og

Sancta Birgitta Klostermuseum.

15 Lina Sandell-dag med gudstjenste i Fröderyd Kirke med

juli efterfølgende musikunderholdning og rundvisning på

Sandell-museet.

16 Besøg på fabriksmuseet i Husquarna og tændstikmuseet

juli i Jønkøbing. Herefter hjemrejse over broerne til

Sjælland, Fyn og Jylland.

5 dage kr. 6.250

Hotel

Enkeltværelsestillæg: Kr. 850

Vi bor på Smålandsgården Gästgiveri, smukt beliggende ved søen Ören. Der er ikke elevator på hotellet, men mulighed for værelser i stueplan (angiv ved bestilling).

Her står du på bussen: Holstebro, Herning, Silkeborg, Skanderborg, Vejle (DTC), Fredericia, Nyborg, Kastrup

Tilmelding: Rejsen kræver: Deltagerantal: OBS:

Örensbaden

Inden den 7/5 Herefter ring og hør om pladser Gyldigt pas eller billed-ID Minimum 20 personer Forbehold for ændringer

Foto: Felix Rejser

Foto: Smålandsgårdens gæstgiveri

felixrejser.dk/sverige

35


MED LOFOTEN

Foto: Vibeke Hvidberg

Nordkap

5/7-18/7 14 dage

Kom højt mod nord på denne flotte rejse til Europas top. Vi besøger tre nordiske hovedstæder, sejler gennem Stokholms skærgård, kører gennem Finland til Nordkap – rejsens højdepunkt! Vi oplever udsigten fra Nordkapklippen 307 m.o.h. og håber på klart vejr til at se midnatssolen over ishavet. På vej sydpå gennem Norge gør vi ophold ved den norske ø-gruppe Lofoten, med de maleriske fiskehytter. Vi besøger den gamle norske hovedstad, Trondhjem, og fortsætter til den nuværende hovedstad, Oslo. Rejsen er samtidig læserrejse for Kristeligt Dagblad. Vibeke og Bjarne Hvidberg har været rejseledere på vores rejse til Nordkap de sidste fire år og kender derfor programmet og seværdighederne rigtig godt.

36


Oplevelser på rejsen Rejseledere: Vibeke og Bjarne Hvidberg, Tistrup

R ej sen r. : 10 3050

05 Opsamling gennem Jylland til Frederikshavn. Med Ste-

juli na Line til Gøteborg. Overnatning i Linkøping.

06 Guidet tur i Stockholm. Med Silja Line gennem skær-

Det får du for prisen: •  •  •  •  •  •  •  • 

Danske rejseledere Færgeoverfarter ifølge program Overnatning på færger i 2-køjes kahyt 11 nætter på 3* og 4* hoteller 13 x morgenmad, 13 x middag Udflugter og entréer ifølge program 4* bus med aircondition og toilet Skat, moms og bidrag til rejsegarantifonden

14 dage kr. 18.750

Nordkap Honningsvåg

Tillæg for enkeltværelse og enkeltkahyt: Kr. 4.700

Bardufoss

08 Gennem finske sølandskaber til Jyväskylä. Overnat-

juli ning i Oulu.

09 Vi krydser Polarcirklen. Vi kører ad E75 med stop ved

juli Laplands ældste kirke. Rundvisning på huskyfarm. Af-

tenandagt i Saariselkä Fjeldkirke. Middag og indkvartering i Ivalo.

10 Besøg på Samermuseum. Via samerhovedstaden Ka-

juli rasjok til Honningsvåg, hvor vi overnatter. Midnatstur

11 Morgenandagt i Honningsvåg Kirke. Travetur til Kirke-

juli porten. Endnu en mulighed for at opleve midnatssolen.

Mo i Rana Oulu

12 I Alta holder vi andagt i Nordlyskatedralen. Videre

juli over Kvænangsfjeldet og langs Lyngenfjorden. OvernatHämeenlinna

Oslo

Ansager, Vejen, Fredericia, Vejle (DTC), Herning, Viborg, Haverslev, Aalborg (Bouet), Frederikshavn

07 Guidet rundtur i Helsinki hvor vi bl.a besøger Tempel-

juli kirken. Overnatning i Hämeenlinna.

til Nordkapklippen.

Trondhjem

Her står du på bussen:

Overnatning i indvendige kahytter.

Saariselkä

Svolvær

Frokoster bliver arrangeret af rejselederne. Pris i alt ca. kr. 350 pr. pers.

juli gården mod Helsinki. Middag og morgenmad om bord.

Stockholm

Helsinki

ning i Bardufoss.

13 Over Hinnøya og Vesterålen. Med Hurtigruten fra Stok-

juli marknes gennem Raftsund til Lofoten. To overnatning­ Linkøbing

er i Svolvær.

Frederikshavn

14 Fiskelejet Henningsvær og Lofotkatedralen i Kabelvåg.

juli Besøg på en økologisk gård, der producerer gedeost.

15 Med færge fra Lødingen til Bognes. Gennem Saltdalen

Tilmelding: Rejsen kræver: Deltagerantal: OBS:

Inden den 4/5 Herefter ring og hør om pladser Gyldigt pas eller billed-ID Minimum 20 personer Forbehold for ændringer Ikke egnet for gangbesværede

felixrejser.dk/nordkap

juli og over Saltfjeldet. Tidlig middag på Polarcirkelcentret.

Overnatning i Mo i Rana.

16 Via Mosjøen til Trondhjem – Norges gamle bispesæde.

juli Andagt i Nidaros Domkirke. Overnatning i Trondhjem.

17 Sydpå over Dovrefjeldet, gennem Gudbrandsdalen og

juli via Lillehammer til Oslo. Natfærge til Frederikshavn.

Overnatning i indvendige kahytter. Middag om bord.

18 Vi fortsætter hjemrejsen efter morgenmad på Hotel Fre-

juli derikshavn, Sømandshjemmet.

37


FJORD OG FJELD

Foto: Morten Rakke – Visit Flåm

Foto: CH-visitnorway.com

Norge

27/7-3/8 8 dage

Norge er først og fremmest storslåede naturoplevelser. Vi kører gennem frodige dale, langs dybblå fjorde omkranset af høje fjelde, over sætre med udsigt til sneklædte tinder og krydser fjordene med lokale færger. Imponerende ingeniørarbejder og sikre veje gør det muligt for os at opleve det alt sammen tæt på og fra nye flotte udsigtsplatforme undervejs. Det er med god grund at magasinet Geographic Traveler har kåret Fjordnorge som topscorer over 115 uberørte rejsemål. Vi besøger en række steder på UNESCO's verdensarvsliste og kører ad nationale turistruter. Togtur med Flåmsbanen og sejltur på Nærøyfjorden. Ad spektakulære strækninger som Atlanterhavsvejen og Trollstigen når vi frem til Gudbrandalsjuvet, Ørnesvingen og Flydalsjuvet ved Geiranger. Besøg i Kvernes Stavkirke og Togkapellet. En alt-betalt-rejse, hvor hver dag byder på store oplevelser, og vi smager naturligvis de berømte vafler.

38


R ej

Rejseledere: Henning Hansen, Give, Hanne og Gert Kruse, Ansager

Oplevelser på rejsen

21

27 Gennem Jylland til Hirtshals. Med Color Line til Lar-

vik, buffet om bord. Middag undervejs inden indkvartering i Geilo.

Danske rejseledere 1 overnatning i indvendig 2-køjes kahyt 6 nætter på 3* og 4* hoteller 7 x morgenmad, 6 x madpakke, 6 x middag, 2 x buffet på færgerne Sejltur på Nærøyfjorden Flåmsbanen Udflugter og entréer ifølge program 4* bus med aircondition og toilet Færgeoverfarter ifølge program Vejskatter og bidrag til garantifonden

8 dage kr. 10.475 Tillæg for enkeltværelse og enkeltkahyt: Kr. 1.950

29 Udflugtsdag. Med færgen fra Kaupanger til Gudvangen

juli (2½ time). Vi sejler ad Nærøyfjorden (UNESCO’s ver-

densarvliste), en af verdens smukkeste og smalleste fjorde. Fjeldene rejser sig 1800 m høje, og vi betages af den storslåede natur. Med bussen til Flåm, god tid på egen hånd til at gå i butikker, på cafe eller til at besøge jernbanemuseet, inden vi stiger på toget til en imponerende togtur. Flåmsbanen er den næststejleste i Europa med almindelig trækkraft. Stop undervejs ved Kjosfossen, inden vi når Myrdal Fjeldstation 867 m.o.h. Sen middag på vort hotel i Leikanger.

30 Besøg på Norsk Bremuseum, udsigt til Bøyabreen.

Grotli Leikanger

Ansager, Fredericia, Vejle (DTC), Herning, Viborg, Haverslev, Aalborg (Bouet), Hirtshals

len Fjelstue, hvor vi smager de berømte norske vafler med rømme. Gennem vendetunnelerne til Aurland, inden vi kører gennem Lærdalstunnelen, verdens længste (24 km). Kort færgetur over Årdalsfjorden, hvorefter vi kører langs Sognefjorden til Leikanger Fjord Hotel.

Geilo Oslo

Frederikshavn

Inden den 11/6 Herefter ring og hør om pladser Gyldigt pas eller billed-ID Minimum 20 personer Forbehold for ændringer Bestil specialprogram

felixrejser.dk/fjordogfjeld

se. Mulighed for indkøb i Aunhild Vikens Vævestue i Skei. Vi gør holdt og nyder udsigten over Innvik-fjorden, imponeres af vandmasserne i Hellesyltfossen og hører om fjelde, der ikke vil holde sig i ro, inden vi efter to korte færgeture når vores hotel i rosernes by Molde.

31 Vi kører til det lille fiskerleje Bud, nyder udsigten jul

ved Ergan kystfort fra 2. verdenskrig og bautastenen for rigsmødet i 1533. Fortsætter til et af turens højdepunkter: Atlanterhavsvejen med Svevestien på Elhusøya. Rundvisning i Kvernes Stavkirke fra ca. år 1300. Frokost ved det gamle bedehus på Kvernes. Bytur i Molde, Varden eller tid på egen hånd.

01 Oplevelserne står i kø. Andagt i Togkapellet, Trollsti-

aug gens 11 stejle hårnålesving, panoramaudsigt fra plat-

formen, der hænger ud fra fjeldsiden. Via Gudbrandsjuvet og Ørnesvingen til Geiranger. Ad Flydalsjuvet og Langvatnet til historiske Grotli Høyfjellshotel.

02 Gennem Gudbrandsdalen til Oslo, hvor vi kører en

aug rundtur i Norges hovedstad. Natfærge til Frederiks-

havn. Middag under udsejlingen gennem Oslofjorden.

03 Efter morgenmad på Hotel Frederikshavn, Sømands-

aug hjemmet retur til udrejsebyerne.

Foto: Morten Rakke – Visit Flåm

Her står du på bussen:

28 Med stoleliften op til en fantastisk udsigt over fjeldene

juli og Geilo. Over Hallingskarvet med stop ved Storestö-

juli Panoramafilm om bræer, og vi lærer om deres tilblivel-

Molde

Tilmelding: Rejsen kræver: Deltagerantal: OBS:

r.: 1

juli

Det får du for prisen: •  •  •  •  •  •  •  •  •  • 

sen

39


DET BEDSTE FRA TELEMARKEN

Foto: Åmdals Verk Gruver

Foto: Leif Jamtveit

Norge

17/7-21/7 5 dage

Tag med på denne skønne 5-dages rejse til det dejlige Telemarken, Norges sydligste højfjeldsområde. Vi bor i Vrådal, der er omgivet af storslåede fjelde. Byen er et lille ferieparadis ved bredden af søen Nisser 300 m.o.h. Vi tager på spændende udflugter rundt i Telemarkens smukke og varierede natur og på en panoramatur op over fjeldet. Besøgene giver bl.a. indblik i norsk landbrug og husflid samt dyrelivet på Hardangervidderne og minedriften dybt inde i fjeldet. Som noget helt unikt giver rejsen mulighed for at komme til tops på Gaustatoppen, der med sine 1.883 m.o.h. giver udsigt til en sjettedel af Norge.

40


R ej

Oplevelser på rejsen Rejseledere: Ellen og Brian Madsen Vejle

sen

r.: 1

20

17 Med Color Line fra Hirtshals til Kristiansand med fro-

juli kostbuffet undervejs. Herfra ad den naturskønne Tele-

marksvej til middag på hotellet.

Det får du for prisen: •  D  anske rejseledere •  4 nætter på 4* hotel •  4 x morgenmad, 1 x frokost (20/7), 4 x middag, 2 x buffet på færgerne •  Udflugter og entréer ifølge program •  4* bus med aircondition og toilet •  Vejskatter og bidrag til rejsegarantifonden

5 dage kr. 6.475 Enkeltværelsestillæg: Kr. 850

Her står du på bussen: Fredericia, Vejle (DTC), Herning, Silkeborg, Randers, Haverslev, Aalborg (Bouet), Hirtshals

Vrådal Kristiansand Hirtshals

18 Vi følger Telemarkens største sø Nisser sydpå, og i

juli Haugsjåsund besøger vi gedefarmen Setane, som pro-

ducerer gedeost. I byen Treungen er der bl.a. mulighed for at købe gedeost. Nordpå igen mod Fyresdal med stop ved Våmur, hvor udsigten er fantastisk. Besøg på Fyresdal Bygdemuseum med et lille kulturvandring tilbage i historien. Videre nordpå med besøg på Åmdals Verk Gruver, hvor Kong Christian d. 3. påbegyndte minedrift. Retur til hotellet langs Vråvatn.

19 Panoramatur nordpå gennem Tuddalen over højfjeldet

juli til Gaustatoppen (1.883 m.o.h.). Gaustabanen fører os

først 850 m ind i fjeldet og dernæst med kabelbane de 1.145 m til toppen, hvorfra vi nyder en helt utrolig udsigt over en sjettedel af Norge. På Rjukan Torv betragter vi de tre spejle på tilsammen 51 m2 oppe på fjeldet, som reflekterer sollys ned i byen. Videre forbi Vemork-værket, hvor der blev produceret tungt vand under 2. verdenskrig. I Skinnarbu ligger Hardangervidda Nasjonalparkcenter, hvor vi får et spændende indblik i dyrelivet på Hadangervidderne, som er Norges største nationalpark og Europas største højfjeldsplateau.

20 Gennem mere end 150 år har Seljord afholdt Telemar-

juli kens dyrskue med over 90.000 gæster. Her hører vi om

Tilmelding: Rejsen kræver: Deltagerantal: OBS:

Inden den 1/6 Herefter ring og hør om pladser Gyldigt pas eller billed-ID Minimum 20 personer Forbehold for ændringer

felixrejser.dk/telemarken

norsk landbrugs historie og får et indblik i landbrugets vilkår i dag. Vi nyder en frokost og besøger Nordigard Bjørge Gjestegard. Videre til Nutheim, hvor vi nyder den flotte udsigt over Flatdal. I Svartdal besøger vi et lille spinderi Telespinn med mulighed for at købe garn og andre sager.

21 Vi forlader Vrådal og kører sydpå ad Telemarksvegen. I

juli Åmli besøger vi Elvarheim Museum, som har en sam-

ling efter fangstmanden Aslak Harstveit, som var kendt for jagt og fiskeri. Vi ser mange udstoppede dyr bl.a. de fire store rovdyr: bjørn, ulv, jærv og los. Afgang med Color Line fra Kristiansand til Hirtshals. Afslutningsmiddag undervejs.

Hotel Vi bor på Quality Straand Hotel i Vrådal, der siden 1864 har været ejet og drevet af familien Straand. Hotellet, der er kendt for sin hyggelige og hjemlige atmosfære, er i dag et moderne hotel med mange faciliteter og swimmingpool.

41


Bornholm D an

ks e r a m

ne

lipp st e k

SOLSKINSØEN

19/8-23/8 5 dage

Tag med på sensommertur til Østersøens perle, Bornholm, hvor du har mulighed for at opleve den fantastiske natur og nogle af øens utallige seværdigheder. De små byer på Bornholm oser af stemning, og den lokale befolkning byder os velkommen på den syngende dialekt, som kendetegner bornholmerne. Vi tager rundt på øen og oplever, hvad den har at byde på. Der vil også være mulighed for små vandreture og en dagstur til Christiansø. Rejse­ leder Preben Hansen er født og opvokset på Bornholm, så rejselederparret har et godt kendskab til øen.

42


Oplevelser på rejsen

Rejseledere: Annette Fibiger Hansen og Preben Hansen, Aalborg

•  •  •  • 

r.: 4

3

19 Opsamling i Jylland, på Fyn og Sjælland. Besøg ved

gen til Rønne. Indkvartering på Hotel Balka Strand.

Danske rejseledere Færgeoverfart Ystad-Rønne t/r 4 nætter på 3* hotel 4 x morgenmad, 1 x frokost (23/8), 4 x middag Udflugter og entréer ifølge program 4* bus med aircondition og toilet Broafgifter Storebælt og Øresund Skat, moms og bidrag til rejsegarantifonden

22 Hver dag byder på udflugter rundt på øen, hvor vi

aug ser nogle af de mange spændende steder. Se ud-

flugtsprogram.

23 Færge til Ystad. Frokost på Törringelund i Skåne. Hjem

Udflugter Nordbornholm: Vi besøger fiskerlejerne Teglkås og Helligpeder. Følg de 175 trappetrin ned til Jons Kapel. Besøg Hammershus, som er en af Nordeuropas største borgruiner. Oplev Moseløkken Stenbrudsmuseum med udstilling og få forklaret og demonstreret teknikken. Prøv selv kræfter med granit og værktøj. Vi stopper ved Helligdomsklipperne, inden vi tager tilbage til hotellet.

Enkeltværelsestillæg: Kr. 900

Her står du på bussen:

20

aug

aug ad udtursruten.

5 dage kr. 5.975

Nexø

Silkeborg, Herning, Viborg, Aalborg, Randers, Skanderborg, Vejle (DTC), Fredericia, Nyborg, Kastrup

Tilmelding: Rejsen kræver: Deltagerantal: OBS: Bemærk:

sen

aug Sveriges sydligste punkt ’Smygehuk’. Middag på fær-

Det får du for prisen: •  •  •  • 

R ej

Inden den 5/7 Herefter ring og hør om pladser Gyldigt pas eller billed-ID Minimum 20 personer Forbehold for ændringer Du skal være almindeligt godt gående

Almindingen og Sydbornholm: Almindingen med Ekkodalen og Rytterknægten med Kongemindet. Østerlars Rundkirke. Danmarks mindste købstad Svaneke, hvor vi besøger nogle af de kendte lokale butikker. Nexø med Svenskehusene, Dueodde og den hyggelige by Snogebæk. Christiansø: Vi oplever den specielle stemning på Christiansø, hvor bygningerne og naturen har været fredet siden 1920’erne (bestilles senest d. 27/7. Pris ca. kr. 200). Alternativ udflugt til Rønne, Kræmmerhuset og Ny Kirke for de, som ikke ønsker at komme til Christiansø.

Hotel Vi bor på Hotel Balka Strand. Hotellet ligger 150 m fra en af Europas fineste sandstrande lidt nord for Snogebæk. Hotellet har pool og sauna til fri afbenyttelse.

felixrejser.dk/bornholm

43


Hamborg

NY

DEN GRØNNE BY VED VANDET

HE

8/10-11/10 4 dage

Tag med på en dejlig rejse til Hamborg, ”den grønne by ved vandet”, hvor vi nyder byens sprudlende liv samt skønne grønne områder. Rejsen krydres med besøg på Airbus-fabrikken og en tur i højden i et af verdens bedste musikhuse Elbphilarmonie. Rejsen slutter med en tur gennem det idylliske ”Altes land”, hvor vi ser de store æbleplantager og forhåbentlig ”Sort Sol”.

44

D


R ej

Oplevelser på rejsen Rejseledere: Hanne og Gert Kruse, Ansager

r.: 1

16

08 Vi krydser grænsen og fortsætter ad motorvej 7 mod

okt millionbyen Hamborg. Her venter os en dansktalen-

Det får du for prisen: •  Danske rejseledere •  3 nætter på 3* hotel •  3 x morgenmad, 1 x frokost (10/10), 2 x madpakker, 4 x middag •  Dansktalende guide i Hamborg •  Udflugter og entreer ifølge program •  4* bus med aircondition og toilet •  Skat, moms og bidrag til garantifonden

4 dage kr. 4.750

Hamborg

Inden den 8/8 Herefter ring og hør om pladser Minimum 20 personer Forbehold for ændringer

felixrejser.dk/hamborg

09 Rundvisning i metropolen Airbus-fabrikken, et samarokt bejde mellem Europas flyfabrikker. En engelsktalende

guide viser og fortæller om denne højteknologiske arbejdsplads, hvor 12.000 særdeles samvittighedsfulde medarbejdere konstruerer og bygger Airbus-fly. Måske vi er heldige og ser det største, en Airbus A380. Madpakker nydes ved kajen i Hamborgs havn. Senere, når vi besøger Elbphilharmonien, må vi nøjes med en udsigt i 37 m højde fra byens vartegn. Elb­philharmonien er et af verdens bedste musikhuse, bygget på et pakhus, et arkitektonisk klenodie.

okt på mulighed for at se nærmere på nogle af byens parker.

Her står du på bussen: Ansager, Herning, Viborg, Randers, Skanderborg, Fredericia, Rødekro

de guide til en sightseeingtur, som giver os et indtryk af en sprudlende storby. Den har rejst sig af bombetogternes ruin­ hobe, for­y nget med arkitektoniske seværdigheder. Vi må erkende, at floderne Elben og Alster, de mange kanaler, parker og træer berettiger tilnavnet ”den grønne by ved vandet”. Indkvartering og middag på hotellet.

10 I dag har vi god tid til morgenkaffen. Dagen byder bl.a

Enkeltværelsestillæg: Kr. 750

Tilmelding: Deltagerantal: OBS:

sen

Besøg i Den Danske Sømandskirke. Frokost inden vi tager på gåtur i den gamle St. Pauli elb-tunnel fra 1912. Det vil være muligt at tilvælge et besøg i Minitur Wunderland Hamborg (bestilles senest 15. aug. ikke inkl. i prisen ca. kr. 125), verdens største modelbane, med 930 computerstyrende tog. Alternativt er dagen også velegnet til oplevelser på egen hånd. Aftenen byder på en gåtur til Parken ”Planten un Blomen”, bl.a. for at høre og se ”Wasserlichtkonzert”.

11 Vi forlader den hektiske storby og oplever fred og ro

okt i det idylliske ”Altes land” på Elbens vestbred, Nord-

europas største sammenhængende frugtplantage, anlagt af hollændere i et tørlagt sumpområde for 900 år siden. Øjnene nyder synet af vindmøller, små broer, og de maleriske rækker af landsbyer med statelige bondegårde, nogle endnu med prunkporte, som vidner om de hollandske forfædre. Vi slutter dagen med middag og forhåbentlig sort sol (uden guide) i nærheden af den dansk-tyske grænse.

45


I Luthers fodspor

4/6-8/6 5 dage

Foto: Jørgen Hedager Nielsen

SOMMER

Tag med på en spændende og indholdsrig 5-dages rejse i Luthers fodspor til reformationens hjemstavn i Sachsen-Thüringen. Oplev og bliv kendt med Lutherbyerne og de steder, der spillede en rolle i Luthers liv. Vi kører gennem smukke landskaber og går tur i maleriske og velbevarede byer. Rejsen begynder med en overnatning i Eisenach med udsigt til borgen Wartburg, som bliver turens første oplevelse. Herfra til den smukke domkirkeby Erfurt, hvor vi besøger Augustiner-klosteret, som fik stor betydning for Luthers liv og virke. Efter en nat her besøger vi Luthers føde- og dødsby Eisleben, inden vi slutter med to nætter i Lutherbyen Wittenberg. Det var her Luther blev doktor i teologi og under­v iste som professor på universitetet, blev gift og stiftede familie. Rejsen er også en læserrejse for Kristeligt Dagblad.

46


R ej

Oplevelser på rejsen Rejseledere: Jørgen Hedager Nielsen og Jens Olesen, Børkop

sen

r.: 2

12

04 Udrejse. Vi skal bo på det charmerende Hotel Haus

juni Hainstein i Eisenach med udsigt til borgen Wartburg.

05 Vi besøger Wartburg, hvor Luther gemte sig i 10 må-

Det får du for prisen: •  •  •  •  •  • 

 anske rejseledere D 4* bus med aircondition og toilet 4 nætter på 3* og 4* hoteller 4 x morgenmad, 4 x middag Udflugter og entréer ifølge program Skat, moms og bidrag til rejsegarantifonden

­ estamente til tysk. Herefter går vi forbi huset, hvor Luther T boede, mens han gik i byens latinskole. Mulighed for et besøg i huset, hvor Johann Sebastian Bach blev født (entréer ikke inkl.). Næste stop bliver i Stotternheim, hvor et tordenvejr skræmte Luther til at blive munk. Herfra til Erfurt, hvor vi skal på byvandring i den smukke by. Vi besøger bl.a. domkirken Skt. Marienkirche, inden vi passerer Barfüsserkirken og Krämerbrücke. Indkvartering og middag på hotel i Erfurt.

06 Rundvisning i Augustiner-klosteret, hvor Luther stude-

juni rede, blev munk og underviste. Herfra kører vi til Bad

5 dage kr. 5.975 Enkeltværelsestillæg: Kr. 950

Fredericia

Her står du på bussen: Herning, Silkeborg, Skanderborg, Vejle (DTC), Fredericia, Rødekro Tilmelding: Deltagerantal: OBS:

juni neder som Junker Jörg, og hvor han oversatte Det Nye

Wittenberg Eisenach

Erfurt

Inden den 9/4 Herefter ring og hør om pladser Minimum 20 personer Rejsen kræver god fysik, da vi skal gå meget Forbehold for ændringer Bestil specialprogram

felixrejser.dk/luther-sommer

Frankenhausen, hvor vi besøger Panorama-museet med det gigantiske maleri fra DDR-tiden over bl.a. bondekrigen. Herefter fortsætter vi gennem Luthers barndomsby, Mansfeld, til fødebyen Eisleben, hvor vi bl.a. ser huset, hvor Luther blev født og huset, hvor han døde. Vi ser også ind i Skt. Peter- og Pauls Kirke, hvor Luther blev døbt. Herfra kører vi til indkvartering og middag på Luther-Hotel Wittenberg.

07 Dagen begynder med et besøg i Lutherhaus, der er

juni verdens største reformationsmuseum. Det var her Lu-

ther og Käthe havde deres hjem. Herefter går vi forbi Melanchtons Hus, universitetet, torvet, Cranachhaus og rådhuset til Stadskirken, hvor Luther prædikede over 2.000 gange. Her ser vi Cranachs berømte reformationstavle. Vi betragter døren til Slotskirken, hvor Luther den 31. oktober 1517 opslog sine berømte 95 teser mod afladshandelen. Om eftermiddagen besøger vi Torgau, hvor vi besøger Slotskirken, som er den første lutherske kirke. Vi ser også Marienkirche, hvor Luthers hustru Käthe ligger begravet. Tilbage til afslutningsmiddag i Wittenberg.

08 Hjemrejse. Undervejs reflekterer vi over den arv, som

juni Luther gav os og hele den vesteuropæiske kirke.

47


I Luthers fodspor

13/9-18/9 6 dage

Foto: Ninna T. Rasmussen

Foto: Jørgen Hedager Nielsen

Foto: Felix Rejser

EFTERÅR

Vi har netop passeret 500-året for Reformationen: Den 31. oktober 1517 opslog Luther sine 95 teser mod afladshandelen på Slotskirkens dør i Wittenberg. Jubilæumsåret med dets mange fejringer har givet mange lyst til at se og gense stederne, hvor det hele foregik. Også i 2018 vil de mange Lutherbyer derfor være velbesøgte, bl.a. fødebyen Eisleben, Eisenach med Wartburg, Erfurt og ikke mindst Wittenberg, hvor Luther boede det meste af sin tid. Vi genoplever de begivenheder, der førte til Reformationen, kirkeligt og politisk. Vi ser de steder, hvor Luther kæmpede sine mange menneskelige og åndelige kampe, hvorigennem han vandt klarsyn over, hvad tro og kirke er. Det erfarne rejselederpar har besøgt Lutherbyerne mange gange, og de har et stort kendskab til stederne, vi skal se. Rejsen er også en læserrejse for Kristeligt Dagblad.

48


R ej

Oplevelser på rejsen Rejseledere: Elisabeth og Claus Olsen, Fur

sen

r.: 1

12

13 Udrejse. Indkvartering på Luther-Hotel Wittenberg.

sep

14 Vi besøger Luthers og Käthes hjem: Lutherhaus, det stør-

sep ste museum for Reformationen. Til fods passerer vi Me-

lanchthons hus, Luthers universitet og besøger stadskirken med den berømte reformationsaltertavle af Cranach. Det var Luthers sognekirke, og her prædikede han ofte. Vi ser Slotskirken, hvor Luther opslog sine 95 teser. Eftermiddagstur til Torgau, hvor Käthe ligger begravet. Ved slottet Hartenfels ser vi kirken, som Luther tog i brug som den første protestantiske kirke.

Det får du for prisen: •  •  •  •  •  • 

Danske rejseledere 4* bus med aircondition og toilet 5 nætter på 3* og 4* hoteller 5 x morgenmad, 5 x middag Udflugter og entréer ifølge program Vejskatter, moms og bidrag til rejsegarantifonden

15 Besøg i Mansfeld, Luthers barndomsby, hvor vi går en

sep kort tur. Derefter til fødebyen Eisleben. Vi besøger Lu-

thers fødehus og kigger ind i Luthers dåbskirke. Efter frokost går turen over Bad Frankenhausen. Vi besøger Panoramamuseet og ser det gigantiske maleri fra DDR-tiden med bl.a. bondekrigen som motiv. Middag og indkvartering på hotellet i Erfurt.

6 dage kr. 6.975 Enkeltværelsestillæg: Kr. 1.200

Fredericia

16 Det er gudstjenestedag i Erfurt, hvor Luther studerede,

sep blev munk og præsteviet. Guidet tur i Augustinerkloste-

Her står du på bussen:

Tilmelding: Deltagerantal: OBS:

ret, hvor Luther bankede på og meldte sig som munk. Vi ser den storslåede domkirke og oplever den gamle middelalderhandelsby med den berømte Krämerbrücke. Der bliver også tid til at slappe af eller besøge de stemningsfyldte cafeer.

Wittenberg Eisenach

Erfurt

Inden den 16/7 Herefter ring og hør om pladser Minimum 20 personer Rejsen kræver god fysik, da vi skal gå meget Forbehold for ændringer Bestil specialprogram

felixrejser.dk/luther-efterår

17 Kort stop ved Stotternheim. Her ser vi stedet, hvor et

sep tordenvejr skræmte Luther til at blive munk. I Eisenach

går vi først forbi familien Cottas Hus, hvor Luther boede som latinskoleelev, og videre ned til det hyggelige torv med Skt. Georgskirken. Om eftermiddagen er der mulighed for at se Johan Sebastian Bachs fødehjem eller se nærmere på byen (entré ikke inkl.). Dagens højdepunkt bliver dog borgen Wartburg, som har en central plads i den tyske middelalderhistorie, men ikke mindst kendt som det sted, hvor Luther sad som ”kidnappet” efter rigsdagen i Worms. Indkvartering på det charmerende Hotel Haus Hainstain med udsigt til Wartburg.

18 Med den smukke udsigt over de skovklædte Thürin-

sep gerberge siger vi farvel til Lutherland, inden turen går

nordpå efter nogle indholdsfyldte dage. Vi er blevet meget klogere på Luther, hans tid og tanker.

Foto: Jørgen Hedager Nielsen

Silkebus, Herning, Viborg, Randers, Skanderborg, Fredericia, Rødekro

49


Dresden

NY

ELBENS FIRENZE

24/9-29/9 6 dage

Fra murbrokker og aske til en pragtfuld og imponerende kulturby. Dresden var helt sønderbombet efter 2. verdenskrig. I dag er den genrejst og fremstår som en strålende perle med imponerende bygninger, slotte og kirker. Flotte kunstsamlinger og hyggelige gader med liv og stemning. Floden Elben snor sig gennem landskabet og tager sig meget smukt ud højt oppe fra Bastei-klipperne og fra borgen Königstein. Oplev Elben fra landsiden, men også fra vandsiden på en idyllisk sejltur.

50

HE

D


R ej

Oplevelser på rejsen Rejseledere: Cecilie og Peter Nord Hansen, Fredericia

r.: 1

13

24 Afrejse fra Danmark. Ankomst og middag på hotel i

sep Dresden. Hotellet ligger tæt på Elben og i gåafstand fra

den smukke gamle bydel, som du kan besøge om aftenen.

Det får du for prisen: •  •  •  •  •  • 

sen

Danske rejseledere 4* bus med aircondition og toilet 5 nætter på 4* hotel 5 x morgenmad, 2 x madpakker, 5 x middag Udflugter og entreer ifølge program Skat, moms og bidrag til rejsegarantifonden

25 Det Saksiske Schweiz er et helt specielt landskab med

sep enestående klippeformationer langs Elbens snoede for-

løb. Vi ser de dramatiske Bastei-klipper, og går en tur i området. Herfra til den hyggelige by Bautzen, som ligger på toppen i et kuperet terræn. Efter frokost kører vi videre til Herrnhut, hvor vi besøger brødremenigheden og hører lidt om historien. Vi går en tur på den historiske kirkegård, Gudsager. Der er mulighed for på egen hånd at besøge stedet for Herrnhuter stjernen, og gøre en handel. Middag på hotellet.

26 Byrundtur til fods i den gamle bydel. Barokkirken

sep ­Frauenkirche er enestående genopbygget og restaureret.

Vi får en rundvisning i den smukke kirke med en lokal guide. Vi fortsætter til den katolske katedral Hofkirche. Videre til det fantastiske barokslot Zwinger, hvor vi går en tur i parken og ser kunstudstillinger inde og ude. Vi ser det imponerende 101 meter lange vægmaleri Fürstenzug, som viser historien om Sachens herskende slægt.

6 dage kr. 6.250 Enkeltværelsestillæg: Kr. 900

Fredericia

Her står du på bussen: Randers, Silkeborg, Herning, Vejle (DTC), Fredericia, Rødekro

Tilmelding: Deltagerantal: OBS:

Dresden

Inden den 10/8 Herefter ring og hør om pladser Minimum 20 personer Forbehold for ændringer Ikke egnet for gangbesværede

felixrejser.dk/dresden

27 Vi kører mod øst til slottet Pillnitz, der ligger smukt ved

sep Elben. Oprindeligt bygget som sommerresidens for kur-

fyster og konger af Sachen. Her oplever vi parken og slottets udstillinger. Derefter nyder vi stilheden på en rolig sejltur med dampskib på Elben fra Pillnitz til Königstein. Bussen henter os igen, og vi kører op til middelalderborgen Königstein på toppen af de stejle klipper. Vi besøger borgen, og bliver betaget af den fantastiske udsigt.

28 Denne dag kan du selv bestemme dine oplevelser. Der

sep er følgende formiddagstilbud: 1) VW museum (ikke inkl.

i pris ca. kr. 60). 2) Botanisk have (ikke inkl. i pris ca. kr. 15). 3) På egen hånd. Efter frokost er der følgende tilbud: 1) Koncentrations­lejren Theresienstadt inkl. guidet rundvisning (ikke inkl. i pris ca. kr. 70). 2) På egen hånd. Middag på hotellet. OBS: Udflugter bestilles senest d. 30. juli.

29 Efter morgenmaden sætter vi kursen mod Danmark. sep

Hvis muligt tager vi en aften til en spændende koncert (ikke inkl. i pris). Yderligere oplysninger følger til foråret.

51


Foto: holland.com

Foto: CatharijneConvent

Holland

BLOMSTER, OSTE OG TRÆSKO

30/4-4/5 6 dage

52

Holland er lig med blomstermarker i alle regnbuens farver og smagfulde oste. Besøg Amsterdam, og se byen fra vandsiden på en fascinerende kanalrundfart. Bliv imponeret over den verdensberømte Keukenhof Blomsterpark med omkring syv mio. blomsterløg og 800 varianter af tulipaner. Som noget nyt er der i år besøg i den gamle by Utrecht. Rejseleder Peter Lanting er født og opvokset i Holland. Rejselederparret kender steder, som ikke står i turbøgerne.


R ej

Oplevelser på rejsen Rejseledere: Bodil og Peter Lanting, Hammelev

sen

r.: 2

15

30 Tidlig udrejse med opsamling gennem Jylland. Ind-

apr kvartering og middag på hotel ved Utrecht.

01 Besøg og rundvisning på en gård, hvor de producerer

Det får du for prisen: •  •  •  •  •  • 

Danske rejseledere 4* bus med aircondition og toilet 5 nætter på 4* hotel 5 x morgenmad, 5 x middag Udflugter og entreer ifølge program Skat, moms og bidrag til rejsegarantifonden

6 dage kr. 6.475 i standard dobbeltværelse Superior dob. værelse med sø-udsigt: Kr. 6.825 Standard enkeltværelse: Kr. 7.750 Superior enk. værelse med sø-udsigt: Kr. 8.100

Her står du på bussen:

sko. Der er mulighed for indkøb i deres butik. Herfra til verdens største blomsterpark Keukenhof, hvor du kan beundre de smukke blomster.

02 Heldagsudflugt eller tid på egen hånd. Heldagsudflugt

maj til Delta Park-projektet ved Nordsøen med den stør-

ste af stormflodsbarriererne. Frokost, eftermiddagskaffe og guidet tur i det store udstillingsområde er inkluderet i prisen for udflugten (bestilles senest 1. marts. Ikke inkl. i rejsens pris, ca. kr. 290). Vi skal køre en del denne dag. Ønsker du ikke at tage med på udflugt, er der mulighed for at opleve Utrecht på egen hånd.

03 Vi oplever det traditionsrige ostemarked i byen Gouda.

maj Herefter tager vi til Utrecht, hvor vi besøger Museum

Fredericia

Utrecht

Ansager, Herning, Silkeborg, Skanderborg, Vejle (DTC), Fredericia, Rødekro Tilmelding: Deltagerantal: OBS:

maj Gouda-oste og laver de karakteristiske hollandske træ-

Inden den 29/1 Herefter ring og hør om pladser Minimum 20 personer Forbehold for ændringer Bestil specialprogram

felixrejser.dk/holland

Catharijneconvent, der har til huse i et smukt middelalderligt kloster. Gennem århundreder gammel kunst og samtidskunst får vi kendskab til den fascinerende historie om kristendommens fortid og nutid i Holland. Efter besøget på museet tager Peter os med på en kort byrundtur.

04 Vi besøger den kristne hollænder Corrie ten Booms hus

maj i Haarlem. Vi hører om Corrie og hendes familie, der

hjalp 800 jøder med at undslippe Gestapo. Vi besøger Amsterdam og tager på en sejltur på byens kanaler. Efter sejlturen er der tre muligheder: Rigsmuseet, Van Gogh-museet eller tid på egen hånd. Rigsmuseet indeholder bl.a. malerier af kendte kunstnere, gamle dukkehuse og fint porcelæn. Van Gogh-museet udstiller over 200 malerier, 500 tegninger og 750 skriftlige dokumenter af den kendte maler (bestilles senest 1. marts. Ikke inkl. i pris ca. kr. 145). Du kan også vælge at bruge tid på egen hånd.

05 Fyldt af gode oplevelser fra rejsen kører vi igen mod

maj Danmark.

Hotel Vi bor på 4* Hotel Mitland, som ligger lige ved en sø i udkanten af Utrecht. Det er gratis at bruge hotellets swimmingpool, sauna, damprum, og fitnesscenter. Der er mulighed for at bestille et værelse med udsigt til søen.

53


Foto: Jørn Lauridsen

Foto: Jørn Lauridsen

Normandiet

OPLEVELSER PÅ ALLE FRONTER

16/7-24/7 9 dage

Oplev det bedste af Normandiet på denne rejse! Der venter dig store ­ istoriske oplevelser, smuk natur og spændende udflugter. Vi ser Rouen, h D-dags kysten, det imponerende Bayeuxtapet og tidevandsøen Mont Saint-Michel. Vi gør ophold i havnebyen Saint-Malo med historiske ­bastioner, smukke gamle kvarterer og et livligt centrum. Vi håber på at se tidevandets skiften. Glæd dig til ni dage fyldt med oplevelser.

54


R ej

Oplevelser på rejsen

Rejseledere: Jørn Lauridsen, Erritsø, Heinrich W. Pedersen, Nørup

sen

r.: 1 76

16 Udrejse. Indkvartering og middag på overnatnings­

juli hotel ved Dortmund.

17 Rejsen fortsætter mod Frankrig. Middag og ind­

Det får du for prisen: •  Danske rejseledere •  4* bus med aircondition og toilet •  6 nætter på 3* hoteller •  2 nætter på 4* hotel •  8 x morgenmad, 8 x middag •  Udflugter og entréer ifølge program •  Skat, moms og bidrag til rejsegarantifonden

juli kvartering på hotellet i Rouen.

18 Oplev byen på egen hånd, eller besøg den berømte ma-

juli ler Monets smukke have og hus i Giverny (ikke inkl. Pris

ca. kr. 75. Bestilles senest d. 4/6). Rouen er den gamle danske vikingeby, hvor Jeanne d’Arc blev brændt på bålet. Vi besøger den nye, moderne Jeanne d’Arckirke fra 1979 og byens imponerende katedral.

19 Vi kører mod Saint-Malo. Undervejs ser vi det berømte

juli vægtæppe i Bayeux. Vi ankommer til Saint-Malo sidst

på eftermiddagen.

9 dage kr. 9.475

20 Fælles sightseeing i byens rundturstog ’Det lille Tog’.

juli Tid på egen hånd eller se det store akvarium i byen.

Enkeltværelsestillæg: Kr. 1.900 Dortmund Rouen

Her står du på bussen:

Ouistreham Saint-Malo

Silkeborg, Herning, Viborg, Randers, Skanderborg, Vejle, Fredericia, Rødekro

Tilmelding: Deltagerantal: Obs:

Der er 50 akvarier, 10.000 havdyr og mere end 600 arter (ikke inkl. Pris ca. kr. 130. Bestilles senest d. 4/6).

Inden den 28/3 Herefter ring og hør om pladser Minimum 20 personer Ikke egnet for gangbesværede

felixrejser.dk/normandiet

21 Vi forlader Saint-Malo og sætter kurs mod D-dags-­

juli kysten. På vej dertil besøger vi tidevandsøen Mont

­ aint-Michel med bl.a. øens kloster fra år 708. Vi fortsætter S til Caen, hvor vi besøger Normandy Museum, som giver os en god orientering om områdets betydning under 2. verdenskrig. Ankomst til Ouistreham ved kysten. Middag på restaurant.

22 Heldagstur med invasionen d. 6. juni 1944 som dagens

juli tema. Vi kører først til Utah Beach og besøger mindes-

mærket for danske søfolk, som deltog i invasionen. Herfra til Sainte Mère Église hvor vi hører om luftlandetroppernes indsats. Efter frokost kører vi til klippefremspringet Pointe du Hoc. Vi strækker benene lidt og ser, hvor de amerikanske elitetropper erobrede tyske kanonstillinger. Vi fortsætter til et mindre museum, som fortæller om Operation Overlord. Turen slutter på den kendte amerikanske kirkegård på ­Omaha Beach med de mange hvide kors. Retur til hotellet og middag på restaurant.

23 Vi tager afsked med Normandiet, og kører til overnat-

juli ningshotellet ved Dortmund.

24 Vi fortsætter hjemrejsen og ser tilbage på en rejse med

juli mange spændende oplevelser.

Hoteller Franske hotelværelser er ikke store, men de er alle med toilet, bad og det nødvendige udstyr.

55


Azorerne s

tu

er

Foto: Bravo Tours

Foto: Bravo Tours

a Fant

na t isk e

e ls v e l r op

ATLANTERHAVETS PERLE

28/8-4/9 8 dage

Midt i Atlanterhavet, ca. 1.400 km vest for Portugal, ligger den smukke og frodige ø-gruppe, Azorerne. Her er charmerende byer og uspoleret natur med bølgende vulkanlandskaber og kratersøer. Øerne er stadig præget af vulkansk aktivitet. Vi besøger den største af øerne, Sao Miguel, som byder på flot landskab og interessante kulturelle og historiske seværdigheder. Azorerne er et paradis for naturelskere, men dens eksotiske fauna og flora. Rejselederparret har flere gange besøgt øerne.

56


R ej

Oplevelser på rejsen Rejseledere: Karin og Leif Thyssen, Skjern

r.: 2

02

28 Tidlig afrejse fra Billund eller Kastrup. Rejselederne

aug ­f lyver fra Billund. Ankomst og indkvartering på hotellet.

29

aug

Det får du for prisen: •  Danske rejseledere •  Direkte fly Billund/Kastrup - Ponta Delgada t/r •  Servering om bord på fly: morgenmad (28/8)    + let frokost (4/9) •  Transfer lufthavn-hotel t/r •  7 nætter på 4* hotel •  Havudsigt fra alle værelser •  Lokal turistbus på udflugter •  Dansktalende guide på udflugter •  7 x morgenmad, 3 x frokost, 7 x middag •  Udflugter og entreer ifølge program •  Skat, moms og bidrag til rejsegarantifonden

8 dage kr. 10.750 Enkeltværelsestillæg: Kr. 1.700

Ponta Delgada

03 Se udflugtsprogram. sep

04 Afgang fra Ponta Delgada inden frokost. Ankomst til sep ­Billund eller Kastrup først på aftenen.

Hotel Det 4* Hotel Marina Atlantico ligger direkte ud til havnepromenaden med butikker og spisesteder. Fra værelset har du en betagende udsigt til havet og skibene. Hotellet har inden- og udendørs svømmebassin, spa- og wellness, jacuzzi m.m.

Udflugter Østtur – heldagsudflugt inklusiv frokost: En dag med storslåede naturoplevelser til São Miguels nordøstlige distrikt. Vi ser en enorm frodighed og fantastiske vandfald. I løbet af dagen besøger vi bl.a. byen Povoação, hvor de første bosættelser på São Miguel startede i 1400-tallet. Vi hører om historien, de sociale forhold på Azorerne i dag, samt vegetationen på denne frodige del af øen. Vesttur – halvdagsudflugt uden frokost: Sete Cidades, også kaldet for tvillingesøerne, er uden tvivl et af øens absolutte højdepunkter. Udsigtspunktet »Vista do Rei« byder på en panoramaudsigt over det imponerede vulkankrater. Vi kører mod havet, hvor vi nyder den flotte udsigt over klosterklipperne. Vi besøger én af øens berømte ananasplantager og hører nærmere om den meget komplicerede proces, der ligger bag den populære frugt.

Du flyver fra: Billund eller Kastrup

Tilmelding: Deltagerantal: OBS:

sen

Inden den 22/5 Herefter ring og hør om pladser Minimum 20 personer Ikke egnet for gangbesværede

Ildsøen – heldagsudflugt inklusiv frokost: Lagoa do Fogo, også kaldet for Ildsøen, anses for at være den smukkeste af de tre store vulkankratersøer. I 945 meters højde er der en betagende udsigt over det 500 meter dybe vulkankrater med sin azurblå sø. På den lille keramikfabrik Cerãmica Vieira i byen Lagoa oplever vi den traditionelle keramikfremstilling. I løbet af dagen gør vi også holdt ved det lune vandfald, Caldeira Velha, hvor der er mulighed for at bade.

Foto: Bravo Tours

felixrejser.dk/azorerne

Byrundtur i Ponta Delgada – heldagsudflugt inkl. let frokost: Hovedstaden Ponta Delgada til fods på en guidet rundtur. Vi besøger bl.a. to af byens smukke kirker og det spændende frugt- og grønsagsmarked i den østlige del af byen. Der bliver budt på lette smagsprøver af azoriske specialiteter f.eks. lokale oste, fiske- og kødretter, øl, vin og sodavand. Fridag: Nyd hotellets faciliteter eller tag på opdagelse på egen hånd. Rejselederne hjælper gerne med at tilrettelægge ture.

57


Foto: Marianne Højlund

58

Foto: Gert Kruse

Foto: Gert Kruse

Rumænien

LANDET DU ALDRIG GLEMMER

3/6-13/6 11 dage

Et anderledes og varieret land med smukke bjerge, gamle klostre og store kontraster mellem gammelt og nyt. Vi ser den rivende udvikling i de større byer, der kan tage pusten fra én. Og vi oplever livet, som man levede det før i tiden og stadig gør det en del steder – ikke mindst på landet. På denne rejse besøger vi udlændinge, som arbejder blandt de socialt udsatte i Rumænien. Vi kommer også tæt på de gæstfrie rumænere både i byen og på landet. Hanne og Gert Kruse har rejst i landet mange gange. Marianne Højlund har boet i Rumænien i 14 år og taler rumænsk.


R ej

Rejseledere: Hanne og Gert Kruse, Ansager og Marianne Højlund, Hirtshals

Oplevelser på rejsen

sen

r.: 2

72

03 Opsamling i Jylland. Middag undervejs til overnatning

juni i Prag.

04 Vi fortsætter og kører til Budapest i Ungarn. Middag og

Det får du for prisen: •  •  •  •  •  •  • 

Danske rejseledere 4* bus med aircondition og toilet 3 nætter på 4* hotel 7 nætter på 3* hotel 10 x morgenmad, 2 x frokost, 10 x middag Udflugter og entréer ifølge program Skat, moms og bidrag til rejsegarantifonden

11 dage kr. 9.975 Enkeltværelsestillæg: Kr. 1.500

Bratislava

floden Donau.

05 Gennem det farverige Ungarn til Rumænien. Ankomst

juni til vores hotel i Cluj. Hvis tiden er til det, tager vi på en

aftentur med udsigt over byen.

06 Vi møder Cristi Iclodean, som giver os en guidet tur i

juni Cluj. Besøg på det center, hvor Marianne Højlund har

arbejdet. Arbejdet på stedet består bl.a. i lektielæsning for børn og unge i nabolaget og integrationsprogram for mænd der har været i fængsel. Vi spiser middag sammen med nogle af de unge fra centeret, og hører om deres liv.

07 Vi møder Tim og Jenny Gooding – et kristent engelsk

juni ægtepar, som arbejder blandt romaer i en landsby. Sam-

Dresden Prag

Her står du på bussen:

juni indkvartering. Aftentur gennem byen med udsigt over

Nyíregyháza

Budapest

Ansager, Herning, Silkeborg, Skanderborg, Vejle (DTC), Fredericia, Rødekro

Baia Mare Cluj

tidig arbejder de på at etablere et hjem for enlige mødre og deres børn. Vi spiser frokost sammen med dem. Aftenmøde i den lokale kirke for romaer.

08 Vi besøger nonneklosteret Ramet, som ligger isoleret i et

juni naturskønt område. Vi besøger en fårebonde i nærheden

af Teius. Hvis muligt, besøg ved et dansk landbrug.

09 Gennem det smukke Maramures til Baia Mare. Un-

juni dervejs besøger vi en kunsthåndværker og en ortodoks

Tilmelding: Deltagerantal: OBS:

Inden den 23/3 Herefter ring og hør om pladser Minimum 20 personer Forbehold for ændringer

felixrejser.dk/rumaenien

præst. Vi spiser frokost med præsten, og hører ham fortælle om kirken, hvor han arbejder. Efter ankomst til Baia Mare spiser vi middag og overnatter på pensionater hos en lokal pottemager og en ortodoks præst. Vi hører pottemageren fortælle om sit arbejde, og der er mulighed for at købe noget af det, han har lavet.

10 Gudstjeneste i rumænsk kirke. Vi kører mod grænsen

juni og overnatter i Ungarn.

11 Vi besøger et projekt blandt romaer, som blandt andet

juni støttes af en kirke i Århus. Middag og overnatning i

­Bratislava i Slovakiet.

12 Guidet rundtur i Bratislava. Videre til Tjekkiet og gen-

juni nem Prag til Tyskland. Overnatning ved Dresden.

13 Efter mange gode oplevelser kører vi det sidste stykke

juni til Danmark.

59


Kroatien

NY

ET FANTASTISK FERIEPARADIS

1/9-11/9 11 dage

Vi møder et land i fuld flor, spækket med fremragende naturoplevelser og imponerende historiske seværdigheder. Nyd synet af det krystalblå hav, smukke bjerglandskaber og venetianske byer. Vi oplever halvøen Istrien på en dejlig rundtur, tager på dagstur til enestående Venedig og ser de specielle drypstenshuler i Slovenien. Der er god tid til at nyde nærområdet, hotellets faciliteter eller stranden. I Kroatien bor vi på Hotel Laguna Gran Vista med udsigt over Zelena Laguna.

60

HE

D


R ej

Oplevelser på rejsen Rejseledere: Pia og Henrik Bak Jepsen, Grindsted

sen

r.: 1

52

01 Udrejse. Middag og overnatning ved Nürnberg. sep

02 Efter tidlig morgenmad fortsætter vi igennem Tyskland sep ind i Østrig, og videre via Slovenien til Kroatien. Sen

Det får du for prisen: •  •  •  •  •  • 

Danske rejseledere 10 nætter på 3* hoteller 10 x morgenmad, 1 x frokost (4/9), 1 x madpakke (7/9), 9 x middag Udflugter og entreer ifølge program 4* bus med aircondition og toilet Skat, moms og bidrag til rejsegarantifonden

11 dage kr. 10.975 Enkeltværelsestillæg: Kr. 900

Tilmelding: Deltagerantal: OBS:

Villach

04 Halvøen Istrien har i årtier været en af de mest succesri-

sep ge feriedestinationer i Kroatien. Heldagstur Istrien rundt.

Vi begynder i den charmerende kystby Rovinj, hvor vi ser den gamle barokkirke og nyder udsigten fra toppen af kirketårnet. Vi besøger en vingård i området, hvor vi smager på vinen og får frokost. Videre til Pula, hvor vi ser det fascinerende amfiteater fra midten af det 1. århundrede.

smukke bygninger fra 1800-tallet ligger side om side. Rejselederne planlægger forskellige muligheder denne dag afhængig af interesse (entreer ikke inkl. i prisen).

06 Heldagsudflugt til den historiske italienske by Venedig. sep Det tager ca. tre timer at sejle over Adriaterhavet til den

Porec

Inden den 29/6 Herefter ring og hør om pladser Minimum 20 personer Forbehold for ændringer Ikke egnet for gangbesværede

felixrejser.dk/kroatien

sep fortæller om vores dag.

sep se bygninger og en 12 km. lang strandpromenade, hvor

Nürnberg/Fürth

Ansager, Herning, Silkeborg, Skanderborg, Vejle (DTC), Fredericia, Rødekro

03 Dagen er fri til egne oplevelser. Vi mødes til middag og

05 Udflugt til den berømte turistby Opatija. Der er pompø-

Halle

Her står du på bussen:

middag og overnatning på hotel lidt udenfor Poreč centrum.

specielle by, bygget på pæle i havet. Tidlig afgang med færgen fra Poreč. Guidet rundtur til fods, inden tid på egen hånd. Mulighed for at købe aftensmad og spise på færgen (ikke inkl.).

07 Vi besøger Nationalparken Brijuni på ø-gruppen Brijuni,

sep som i mange år var sommerresidens for den tidligere ju-

goslaviske præsident Josip Tito. Vi får en guidet rundtur med et lille tog, hvor vi blandt andet ser den lille zoo og de romerske ruiner.

08 Fridag. Fælles middag på hotellet. sep

09 Vi forlader Poreč og kører mod den berømte drypstens-

sep hule ’Postojnagrotten’ i Slovenien. Herefter til middag og

overnatning i Østrig.

10 Vi kører gennem Østrig og Tyskland til middag og ind-

sep kvartering på hotel i Midttyskland.

11 Vi fortsætter hjemrejsen og ankommer til Danmark efter

sep en dejlig ferie med uforglemmelige oplevelser.

Hotel Vi bor på 3* Hotel Laguna Gran Vista, 5 km. syd for Poreč. Hotellet ligger tæt på stranden, og der går daglig transport ind til Poreč. Hotellet har pool, diverse ekstra aktiviteter og gratis wifi.

61


JULEPYNTET STORBY OG CHRISTMAS PRAISE

HE

7/12-10/12 4 dage

Foto: Myriam Cawston

Foto: Jakob Morthorst-Jensen

Foto: Myriam Cawston

London

NY

62

Tag med til det julepyntede London, hvor forretningerne kæmper om at have de smukkeste juleudstillinger. Giv dig selv tid til juleshopping, og oplev den festlige Christmas Praise koncert 2018 i kirken All Souls, som ligger i hjertet af London ved Oxford Circus. Det er en festlig julekoncert med symfoniorkester under ledelse af Noel Tredinnick og med gæstesolister fra West End Has Faith, der til dagligt optræder hos byens mange musicals. Det bliver en blanding af instrumentale numre, solonumre og vigtigst af alt vil orkesteret og solisterne invitere os til at synge med på nogle af deres yndlingscarols. Du oplever også nogle af Londons allermest attraktive seværdigheder som Parlamentet, National Gallery, St. Pauls' Cathedral og British Museum. Når der guides på engelsk, giver dine rejseledere dig korte oversættelser undervejs.

D


R ej

Oplevelser på rejsen

Rejseledere: Anna Mette og Jakob Morthorst-Jensen, Aarhus

sen

r.: 1 63

07 Ankomst til Heathrow Lufthavn midt på dagen. Ind-

dec kvartering på hotel, hvorefter vi går til Evening Song

Det får du for prisen: •  Danske rejseledere •  Direkte fly Billund-London t/r •  Transport til/fra hotellet •  O yster Card til transport rundt i byen •  O vernatning på centralt beliggende 3* hotel •  3 x morgenmad •  M iddag på Jamie Oliver restaurant •  M iddag på National Portrait Gallery •  Entré og guidet tur i Parlamentet •  Koncertbillet til Christmas Praise 2018 •  Rundvisning i British Museum med et bibelsk perspektiv •  Rundvisning på National Gallery med et bibelsk perspektiv •  Sejltur langs Themsen •  Skat, moms og bidrag til rejsegarantifonden

4 dage: Pris oplyses senere

Du flyver fra:

i St. Pauls Cathedral. Vi spiser middag på National Portrait Gallery Restaurant og får en rundvisning med et bibelsk perspektiv på National Gallery med udsigt over Trafalgar Square.

08 En dag fyldt med spændende oplevelser venter os. Vi

dec får en rundtur i Parlamentet i Palace of Westminster,

et hus fyldt med historie og traditioner. Lørdag eftermiddag kan du udforske byen på egen hånd og gøre dig et par gode juleindkøb. Du kan også følge med rejselederne til The Banking House, der har en dramatisk historie og imponerende lofter malet af Rubens. Bagefter tager vi forbi det ærkeengelske stormagasin Fortnum and Mason, hvor vi nyder Afternoon Tea i ”The Diamond Jubilee Tea Salon” (56 £ i tillæg ved disse valg). Om aftenen tager vi til Christmas Praise 2018 koncert i All Souls Langham Place.

09 Efter morgenmad går turen atter til kirken All Souls

dec Langham Place. Menigheden er kendetegnet ved at

være meget international og åben for nye kirkegængere. Vi ser London fra vandkanten med en sejltur på Themsen. Herefter oplever vi Sky Garden, en lille botanisk have på 35. etage med et fantastisk udsyn over hele byen. Aftenen slutter af med en tur på en af Jamie Olivers restauranter tæt på Covent Garden.

10 Vi får en spændende rundvisning med et bibelsk per-

dec spektiv på British Museum, som med fem millioner år-

lige besøgende er Londons mest populære turistattraktion. Blandt andet ser vi Kyrus-rullen. Om eftermiddagen flyver vi tilbage til Billund.

London

Billund og evt. fra Kastrup

Inden den x/x Herefter ring og hør om pladser Minimum 20 personer Du skal være godt gående, for vi går og står en del, og vi benytter offentlige transportmidler Forbehold for ændringer Bestil specialprogram

felixrejser.dk/london

Foto: Jakob Morthorst-Jensen

Tilmelding: Deltagerantal: OBS:

63


Foto: Mona Westh

Foto: Mona Westh

Foto: Svend Engrob

Armenien

VERDENS ÆLDSTE KRISTNE NATION

17/9-25/9 9 dage

64

Tag på en autentisk rejse til et uforglemmeligt og storslået land med en stolt kultur. Vi kommer helt tæt på befolkningen, når vi besøger landsbyfamilier i deres hjem og får lov at høre om deres dagligdag og håb for fremtiden. Vi oplever hovedstaden Jerevan med kunsthåndværk, musik og dans. Vi spiser armensk mad på smukt beliggende restauranter og går på opdagelse i gamle kirker, som ligger som små kunstværker i den vilde natur. De to rejseledere har begge stort kendskab til Armenien. Hanne Frøkjær-Jensen sidder i bestyrelsen for Dansk Armeniermission og har besøgt landet adskillige gange. Mona Krøgh Westh har boet i landet i ni år og taler armensk.


R ej

Oplevelser på rejsen

Rejseledere: Mona Krøgh Westh, Roskilde og Hanne Frøkjær-Jensen, Haderslev

sen

r.: 2

20

17 Udrejse tidlig aften fra Kastrup Lufthavn.

sep

18 Ankomst tidlig morgen til Jerevan. Indkvartering på

sep centralt beliggende hotel. Vi besøger klosterkomplekset

Det får du for prisen: •  •  •  •  •  •  •  •  •  • 

Danske rejseledere Fly Kastrup-Jerevan t/r med servering om bord Måltider på fly t/r Lokal engelsktalende guide i 2 dage Rejselederne oversætter til dansk 8 nætter på 3* hotel 7 x morgenmad, 6 x frokost, 1 x medbragt frokost, 7 x middag + vand til alle måltider Udflugter og entréer ifølge program Turistbus Drikkepenge til hotel, chauffør og guide Skat og bidrag til rejsegarantifonden

Geghard, der er optaget på UNESCOs verdensarvsliste. En arkitektonisk perle, fordi fire af kapellerne er hugget ud i klippen. Herefter videre til Garni, et hedensk Mitratempel fra det første århundrede, der ligger ud til en smuk kløft.

19 Sydpå mod borgen Khor Virap, der ligger tæt på Ararats

sep bjerg. Gregor Lysbæreren sad fanget her i 14 år, før han

blev løsladt og fik kristendommen indført i Armenien i år 301. Herefter til klosterkomplekset Noravank. På vej tilbage til Jerevan spiser vi aftensmad hos lokal familie i landsbyen Areni. De viser os, hvordan en traditionel middag tilberedes med brød, bagt i en grube i jorden og kød, der er stegt og røget i det samme hul.

20 Fridag i Jerevan. Rejselederne tilbyder besøg på Histosep risk Museum, manu­skript­museet Matenadaran eller

rundvisning på cognacfabrik. Tilbud ikke inkl.

21 Besøg i Jerevans nye katedral og Mindeparken for folke-

sep mordet. Eftermiddagen er til fri disposition. Rejseleder-

9 dage kr. 12.975 Enkeltværelsestillæg: Kr. 1.000

Sevan Byurakan Jerevan

Du flyver fra:

Garni Noravank

22 Til landsbyen Byurakan. Vi ser kirken, som Dansk Ar-

sep meniermission har renoveret. Kaffe hos lokal familie.

Kastrup

Tilmelding: Rejsen kræver: Deltagerantal: OBS:

ne er behjælpelige med forslag, f.eks. besøg på frugt- og grøntmarked eller Historisk Museum (ikke inkl. ca. kr. 26). Senere til Jerevans kaskader, hvor vi nyder udsigten, kunsten og solnedgangen. Middag på restaurant ved foden af kaskaderne.

Inden den 6/7 Herefter ring og hør om pladser Vaccinationer og særlige pasregler Se faktura ved bekræftelse Minimum 20 personer Forbehold for ændringer

felixrejser.dk/armenien

Til borgruinen Amberd. Frokost i ca. 2.300 meters højde. Besøg ved en søndagsskole i landsbyen Voskevaz. Om aftenen mulighed for en kulturel oplevelse, evt. en operaforestilling eller ballet (ikke inkl.).

23 Gudstjeneste i Etchmiadzin i moderkirken for alle ar-

sep meniere. Besøg på det berømte Vernissage-marked med

kunsthåndværk. Om aftenen får vi besøg af ansatte fra Dansk Armeniermission. Vi hører om arbejdet og får en fantastisk musikoplevelse.

24 Armeniernes stolthed, Sevansøen, verdens næsthøjst besep liggende indsø. Frokost med fisk fra søen og mulighed

for badning. Hvis vejret tillader det, tager vi en afstikker til dalen Tsakgatsor, hvor der er mulighed for en svævebanetur op på bjerget. Besøg på den armenske kirkes præsteseminarium.

25 Hjemrejse tidlig morgen og ankomst til Kastrup om for-

sep middagen.

65


Sydkorea

MED ALLE SANSER

19/9-2/10 14 dage

Moderne højteknologi og ældgamle traditioner går hånd i hånd. Som dansker kommer du let på bølgelængde med Sydkoreas tusindårige kultur og mentalitet. Landet har på 60 år oplevet en af verdens største kristne vækkelser nogensinde fra ingen kristne før Koreakrigen til 10-15 millioner kristne i dag fra alle samfundslag. I det lune efterår viser Korea sig fra sin allersmukkeste side. Velgørende vejr, sprød bjergluft og træernes farveeksplosion får selv de storslåede, kulørte paladser og templer til at se små ud. Rundturen i Sydkorea går fra det mondæne Gangnam til et kig ind i det lukkede Nordkorea. Anna og Anders kender landet og kulturen indefra, og har gode lokale kontakter.

66


R ej

Oplevelser på rejsen Rejseledere: Anna Shin og Anders Graversen, København

sen

r.: 2

31

19 Udrejse. Fly fra Billund/Kastrup via Helsinki til Seoul.

sep

20 Efter indkvartering og hvil besøg på Gyeongbokgung­ sep paladset. Udsigt fra tv-tårnet på Namsan-bjerget.

Det får du for prisen: •  •  •  •  •  •  •  •  • 

21 Besøg på spændende krigsmuseum. Korea menes at

sep være det land i verden, der er invaderet flest gange.

­ esøg på Sydkoreas ældste og største markedsplads, NamdaeB mun. Vi smager den lokale ret: Bibimbab.

 anske rejseledere D Fly Billund/Kastrup-Seoul t/r Måltider på fly t/r 12 nætter på 3* og 4* hoteller 12 x morgenmad, 12 x middag Udflugter og entréer ifølge program Turistbus D rikkepenge til hoteller og chauffør Skat og bidrag til rejsegarantifonden

22 Udflugt til Panmunjom, den FN-kontrollerede landsby

sep på grænsen til Nordkorea. Her blev våbenstilstanden un-

derskrevet efter borgerkrigen 1950-53. Landene er formelt stadig i krig, og grænsen er den stærkest befæstede i verden. Vi ser en tunnel gravet af nordkoreanerne og ser ind over grænsen verdens højeste flagstang og en propagandalandsby uden indbyggere. OBS: Udflugten til Panmunjom er ikke tilladt for koreanske statsborgere. Minimum alder: 12 år.

23 Sydkoreas økonomiske udvikling er et mirakel. Det

14 dage: Pris oplyses senere

sep samme er udviklingen fra buddhisme og konfucianisme Sokcho Seoul

Yong-in

Du flyver fra: Billund eller Kastrup

Tilmelding: Rejsen kræver: Deltagerantal: OBS:

til et land med ca. 15-20 millioner kristne og flere af verdens største kirker. Vi overværer en gudstjeneste. Går langs floden Cheonggyecheon og gennem gågaden Myeongdong.

24 Fra Seoul til ’Korean Folk Village’ i Yong-in. Stop ved

sep Yanghwajin Missionærkirkegård, hvor vi bliver kendt med,

hvordan kristentroen kom til Korea. Indkvartering i Yongin.

Inden den 19/6 Herefter ring og hør om pladser Vaccinationer og særlige pasregler. Se faktura ved bekræftelse Almindelig god fysik Minimum 20 personer Forbehold for ændringer Bestil specialprogram

felixrejser.dk/sydkorea

25 Besøg i Everland, som er en blanding af Tivoli, Zoolo-

sep gisk have og Lalandia i en asiatisk indpakning.

26 Besøg på Hwaseong Fortress i Suwon, der er på

sep UNESCOs verdensarvsliste. Videre til de smukke Se-

orakbjerge. Indkvartering i Sokcho.

27 Bjergtur i Seoraksan Nationalpark. Mulighed for svæve-

sep bane eller en gåtur op ad bjerget. Vi smager kæmpekrab-

ber på en fiskerestaurant.

28 Vi ser en nordkoreansk ubåd i Gangneung, stranden sep mod Japan og et fiskemarked.

29 Stop i Chuncheon med sejltur til øen Nami. Indkvartesep ring i Seoul.

30 Gudstjeneste i Onnuri. Kanaltur. sep

01 Besøg ved Lotte World Tower, 555 m høj bygning med 123 okt etager. Bytur i Gangnam. Herefter taekwondoopvisning.

02 Hjemrejse via Helsinki til Kastrup/Billund. Vi ser tilbaokt ge på en storslået og uforglemmelig rejse.

67


Sri Lanka

EN OVERSET PERLE

29/10-13/11 16 dage

Sri Lanka er en overset perle sydøst for Indien. Landet blev indtil 1972 kaldt Ceylon. På denne rejse, der sker i samarbejde med Dansk Europamission, får du et unikt indblik i landets enestående natur og den kristne befolkning. Vi deltager bl.a. i Dansk Europamissions bibeldistributionsprojekt, hvor der uddeles bibler på sprogene singalesisk og tamil til kristne, der er så fattige, at de ikke selv har midler til at købe en bibel. Vi oplever det bjergrige højland med buddhistiske templer, grønne te-plantager, skønne nationalparker med rigt dyreliv og vidunderlige strande. En perlerække af uforglemmelige oplevelser venter sammen med rejselederne, som har besøgt det betagende ø-rige tre gange.

68


R ej

Oplevelser på rejsen Rejseledere: Ellen Holst og Alex Bøge Nielsen, Odense

r.: 2

35

29 Udrejse fra Kastrup. okt

30 Ankomst Colombo. Vi kører til indkvartering i Negombo. okt

Det får du for prisen: •  Danske rejseledere •  Fly Kastrup-Colombo t/r •  Måltider på fly t/r •  Engelsktalende guide. Oversættes til dansk •  13 nætter på hoteller og gæstehuse •  13 x morgenmad, 13 x middag •  Turistbus •  Udflugter og entréer ifølge program •  D rikkepenge til guide, chauffør og overnatningssteder •  Skat og bidrag til rejsegarantifonden

16 dage: Pris oplyses senere

Du flyver fra:

Colombo Unawatuna

Kandy Ella Yala

Inden den 27/8 Herefter ring og hør om pladser Visum ca. US$ 35 (online hjemmefra/ ETA). Vaccinationer og særlige pasregler. Se faktura ved bekræftelse Minimum 20 personer Forbehold for ændringer Bestil specialprogram

felixrejser.dk/srilanka

31 Vi oplever elefanter på et elefant-børnehjem, hvor de opokt fostrer elefantunger, som har mistet familien.

01 Vi ser grottetemplet Dambulla, som er et af de største

nov

tempelkomplekser på Sri Lanka. Gennem højlandet til Kandy med mange frodige temarker. Vi stopper for at dufte og smage de eksotiske krydderier og srilankansk urtemedicin.

02 Kandy ligger smukt i højlandet 490 meter over havet og

nov er øens gamle hovedstad. Besøg i den botaniske have og

spændende lokalt besøg hos en af Ellen og Alex’s venner, som har en lille teplantage. Under rejsen distribuerer vi bibler til forskellige menigheder i Kandy.

03 Fra Kandy kører vi op til ’Lille England’, Nuwara Eliya,

nov som ligger smukt blandt teplantager, tågefyldte marker

og skove. Her tog de engelske koloniherrer til for at undgå landets hede. På en tefabrik ser vi produktionen af te og smager den specielle Ceylon-te, som produceres her. Igen distribuerer vi bibler til en menighed i Nuwara Eliya.

04 Gudstjeneste. Om eftermiddagen tager vi på en fascine-

Dambulla

Kastrup Tilmelding: Rejsen kræver: Deltagerantal: OBS:

sen

nov rende togtur. Hvis muligt privat besøg hos en præst nær

Badulla. Indkvartering i Ella.

05 I Ella ser vi det smukke vandfald Rawana Falls, og der

nov er mulighed for at vandre op til Mini Adams Peak.

06 Fortsætter til Yala National Park, der er kendt for sin

nov store bestand af vilde dyr, stor variation af fauna og spe-

cielle planter, som er meget vigtig for bevarelsen af vilde elefanter og vandfugle.

07 Fortsætter til overnatningssted i nærheden af Det Indi-

nov ske Ocean. Resten af dagen fri.

08 Fridag. Mulighed for at tage på hval­safari ud fra Mirissa

nov (ikke inkl.).

09 Byrundtur i Galle med besøg ved det gamle fort, klokke-

nov tårnet og den hollandske kirke.

10 Sejltur i mangroveskoven ved Balapitiya-floden og be-

nov søg på en skildpadde-farm.

11 Fridag. Rejselederne står til rådighed med forslag.

nov

12 Om eftermiddagen kører vi nordpå mod lufthavnen og

nov påbegynder hjemrejsen.

13 Hjemkomst til Kastrup efter en uforglemmelig rejse for

nov livet.

69


HE

12/10-21/10 10 dage

EN SPÆNDENDE KULTURREJSE

Foto: Promissio

Foto: Promissio

Foto: Promissio

Etiopien

NY

Tag med på denne fantastiske rejse, og kom beriget hjem efter dejlige oplevelser i den storslåede natur, kultur og blandt det imødekommende folk. Vi møder de etiopiske evangelister og missionsselskabet Promissios missionærer og lytter til deres unikke arbejde. Vi tager på vandreture, besøger markedspladser, sejler mellem flodheste og slapper af ved swimmingpools med vand fra varme kilder. På hele rejsen kører vi i egen bus med fast chauffør. Rejsen begynder og slutter i Etiopiens hovedstad Addis Ababa i 2.300 meters højde, der har et behageligt klima som den bedste danske sommer. Denne rejse tilrettelægges, så den også er egnet for børn fra 7 års alderen. Der vil være et særligt tilbud til dem, når der er oplæg, der primært er rettet mod de voksne. De fleste aftner bliver der mulighed for afslappet samvær og alle dage slutter med en andagt. Rejseleder er netværkskoordinator og tidligere missionær i Etiopien, Lotte Carlsen, som har mange års erfaring som rejseleder i landet. Medrejseleder er tidligere volontør Christoffer Sander Andersen. Rejsen er arrangeret i samarbejde med Promissio.

70

D


R ej

Oplevelser på rejsen

Rejseledere: Lotte Carlsen, Herning, og Christoffer Sander Andersen, Bramming

•  •  •  •  •  • 

r.: 2

44

12 Morgenfly fra Billund. Efter mellemlanding ankomst

okt til Addis Ababa om aftenen. Indkvartering på SolMile

Guest House og let servering og informationer om programmet.

Det får du for prisen: •  •  •  •  • 

sen

Danske rejseledere Fly Billund-Addis Ababa t/r Måltider på fly t/r Transfer lufthavn hotel t/r 5 nætter på SolMile Guest House i Addis Ababa 3 nætter på 4* Haile Hotel Resort i Hawassa 8 x morgenmad, 8 x frokost, 8 x middag Bustransport rundt på rejsen Drikkepenge til hotel og chauffører Visum, skat og bidrag til rejsegarantifonden Udflugter og entréer ifølge program

13 Vi besøger Promissios missionærer og hører om deres okt arbejde. Om eftermiddagen besøger vi Sabahar, som

producerer silke-og bomuldstekstiler. Her hører vi om fairtrade og har mulighed for at købe deres fine produkter.

14 Vi deltager i gudstjeneste i den internationale luther-

okt ske menighed eller en lokal etiopisk menighed. Efter

frokost tager vi på Hotel Sheraton, hvor vi bader og nyder det gode vejr.

15 Vi besøger Gizaw, der er evangelist i en husmenighed

okt i udkanten af byen. Om eftermiddagen møder vi Berit

Østby, der er missionær for Promissio. Hun fortæller os om ligheder og forskelle mellem dansk og etiopisk kultur.

16 Vi kører ca. 4 timer til Hawassa til indkvartering på

okt Haile Resort Hotel. På turen hertil oplever vi det lokale

liv med bønder, dyr og et varieret landskab.

10 dage kr. 14.475 Enkeltværelsestillæg: Kr. 800 Børnerabat: Kr. 2.500

17 Vi nyder en gåtur til Taborbjerget og den smukke udsigt okt over byen og søen. Efter frokost kommer pastor Dawit

Addis Ababa Hawassa

Du flyver fra: Billund og evt. fra Kastrup Tilmelding: Rejsen kræver: Deltagerantal: OBS:

Inden den 2/8 Herefter ring og hør om pladser Visum (bestilles hjemmefra gennem Promissio) Minimum 20 personer Forbehold for ændringer Særlige pasregler og vaccinationer Bestil specialprogram Der afholdes informationsmøde inden rejsen

felixrejser.dk/etiopien

og fortæller om kirkens liv og vækst i Hawassa. Sidst på eftermiddagen tager vi på en sejltur og ser på flodheste.

18 Vi får en guidet tur på det livlige marked i Hawassa,

okt hvor en af verdens bedste kaffesorter sælges. Eftermid-

dagen er til fri disposition. Om aftenen får vi besøg af Dr. Kebede, der fortæller om mission blandt muslimer.

19 Vi kører tilbage til Addis Ababa og besøger på vejen

okt dertil en ung menighed og hører om deres udfordringer

og velsignelser i det ellers muslimsk dominerede område.

20 Besøg på Deborah Center for de voksne, mens børne-

okt ne bader på Hotel Hilton. Eftermiddagen bruger vi på

souvenir-indkøb. Vi slutter af med middag på Makush Art Gallery Restaurant, hvor der er mulighed for evt. at købe et maleri af høj kvalitet. Hjemrejse sidst på aftenen.

21 Utallige oplevelser rigere lander vi i Billund midt på okt formiddagen.

71


Kenya e js

19

Foto: Micheal Markussen

72

Foto: Micheal Markussen

Foto: Micheal Markussen

Foto: Micheal Markussen

er De nn

i 20 r e e

SAFARI OG KAREN BLIXEN

8/2-17/2 2019 10 dage

Safari er en ganske særlig rejseform, som har tilbøjelighed til at gå i blodet. Når du først én gang har oplevet Afrika, dets natur, storvildt og mennesker, er trangen til at vende tilbage stærk. På safari er to dage aldrig ens, og du kan sagtens komme tilbage år efter år og stadig få nye oplevelser. Tag med på safari i Kenya, og nyd solen og varmen i den vilde natur. Vi kører rundt i Tsavo og Amboseli Nationalparker – et område på størrelse med Jylland, hvor vi forhåbentligt oplever ”the big five”: elefant, løve, leopard, næsehorn og bøffel. Transporten foregår i komfortable, specialbyggede safarikøretøjer, hvor taget kan åbnes, hvilket giver perfekte fotomuligheder. Vi overnatter på lodges eller safarihoteller med god beliggenhed og standard. Vi får storslåede naturoplevelser blandt de vilde dyr og nyder godt af, at Michael har besøgt landet utallige gange.


Rej

Rejseledere: Ingrid Markussen, Christiansfeld og Michael Markussen, Brejning

Oplevelser på rejsen

43

feb

Efter at vi har passeret visumskranken og fået vores bagage, kører vi til Sarova Panafric Hotel og indkvarteres.

•  Danske rejseledere •  Fly Billund/Kastrup-Nairobi t/r •  Måltider på fly t/r •  1 nat på hotel, 7 nætter på Lodges •  8 x morgenmad, 8 x frokost, 8 x middag •  Safariture efter program (inkl. entré) •  Entré til Karen Blixen-museet •  Entré til Giraf Center •  1 ltr. flaskevand pr. dag på køreture •  D rikkepenge til chauffører •  Skat og bidrag til rejsegarantifonden

09 Vi kører ud af Nairobi og bevæger os mod sydøst ad

feb den meget trafikerede vej mellem Nairobi og Mombas-

sa. Vi ankommer til Ngutuni Reservatet til vores lodge til frokost og bor her i to nætter.

10 Vi kører ind i Tsavo Øst National Park på en heldagstur, feb hvor vi har madpakker med til frokosten.

11 Vi kører fra Ngutuni og videre til Taita Hills Reservatet. feb Her spiser vi frokost på Sarova-Salt Lick Game Lodge,

hvor vi overnatter. Undervejs ser vi dyrene i parken.

12 feb

feb

10 dage: pris oplyses senere

13 Vi kører til Tsavo Vest, der er dækket af tæt krat-

feb skov i store områder og har mange bakker og bjer-

ge. Dyrene er lidt sværere at finde her, men det er også her, der er størst chance for at se en leopard. Vi er i Tsavo Vest i to dage og overnatter på Kilaguni Lodge inde midt i parken.

14

Billund eller Kastrup

r.: 2

08 Udrejse fra Billund eller Kastrup. Ankomst til Nairobi.

Det får du for prisen:

Du flyver fra:

s en

15 Vi kører mod Amboseli – en køretur på ca. tre tifeb mer. Amboseli er især kendt for sine mange ele-

fanter, og da den er beliggende ved foden af Kilimanjaro, vil der i klart vejr være mulighed for at se den sneklædte top højt over sletten. Nairobi

Tsavo nationalpark

Ambosli Nationalpark

Ngutuni Safari Lodge

Tilmelding: Inden den 20/11 2018 Herefter ring og hør om pladser Rejsen kræver: Visum US$ 50; særlige pasregler og vaccinationer Se faktura ved bekræftelse Deltagerantal: Begrænsede antal pladser OBS: Forbehold for ændringer Bestil specialprogram Rådfør dig med egen læge ved rørende vaccinationer og malaria piller Drikkevarer på hotellerne er ikke inkluderet i rejsen

16 Tilbage til Nairobi, hvor vi ser elefantbørnehjemmet og

feb spiser frokost på Karen Coffee House. Efterfølgende ser

vi Karen Blixen-museet. Vi aflægger et besøg på girafcenteret, hvor den sjældne Rothchild giraf opdrættes. Efter afslutningsmiddag tager vi afsked med Kenya for denne gang og flyver sidst på aftenen.

17 Ankomst til Billund eller Kastrup først på formiddagen feb efter en storslået safarirejse.

felixrejser.dk/kenya-vintersafari 73


MÆRK LANDET

HE

23/7-10/8 19 dage

Foto: Anders Solgaard

74

Foto: Anders Solgaard

Foto: Anders Solgaard

Foto: Anders Solgaard

Tanzania

NY

Nu får du alletiders chance for en rejse ud over det sædvanlige. Tag med til Tanzania sammen med vores rejseleder Anders Solgaard, som har boet flere år i landet. Vi tilbyder dig en spændende rundrejse med masser af oplevelser uden for de sædvanlige turistruter. Vi rejser rundt med de lokale busser og får mange spændende indtryk fra dette fantastiske land. Du får en smag på, hvordan livet som kristen er her, oplever en del af det arbejde, som missionærerne står i, besøger Ruaha Nationalpark og får unikke kulturoplevelser. Rejsen slutter af med badeferie på Zanzibar. Arrangeres i samarbejde med Luthersk Mission.

D


Rej

Oplevelser på rejsen Rejseleder: Anders Solgaard, København

s en

r.: 2

42

23 Vi mødes i Kastrup om formiddagen og flyver til Dar es

juli Salaam via Istanbul.

24 Ankomst om natten. Efter visum tager vi en lur på bæn-

Det får du for prisen: •  Dansk rejseleder, der taler swahili •  Fly Kastrup-Dar es Salaam t/r •  Måltider på fly t/r •  17 x morgenmad, frokost og middag •  2 døgn i Ruaha Nationalpark med entrè, overnatning og safariture •  Bjergvandring i Mbeya •  Udflugter i Mbeya og Iringa •  Transport rundt i landet, bus, indenrigsfly •  Overnatning på 3  * strandhotel på Zanzibar •  O vernatninger i Stone Town, Dar es Salaam, Mbeya og Iringa •  Skat og bidrag til rejsegarantifonden •  D rikkepenge

juli kene, indtil solen står op. Herefter flyver vi til Mbeya.

Indkvartering i centrum af byen.

25 Denne dag besøger vi Kipapi, der arbejder for Luthersk

juli Missions litteraturarbejde Soma Biblia.

26 Dagsudflugt til Ngozi, kratersøen på toppen af en ud-

juli slukt vulkan. Vi vandrer derop og nyder den smukke

udsigt på toppen. Middag på en kaffefarm.

27 Bus til Iringa. Indkvartering på et gæstehus i byen.

juli

28 Vi besøger Ilambiole Bibelskole, hvor Luthersk Mission i

juli 20 år har undervist lokale stammefolk i kristen tro.

29

juli

31 Vi oplever et væld af dyr i Nationalparken i Ruaha

juli og overnatter på et campsite ved parken. Tilbage

til Iringa og til indkvartering på et campsite ved floden.

01 Denne dag er til fri disposition med mulighed for at se

aug vandfald, bade eller ride.

19 dage kr. 19.975

02 I Iringa besøger vi Neema Craft, der er et værksted, hvor

Zanzibar

Du flyver fra: Kastrup

Dar es Salaam Ruaha Nationalpark Iringa Mbeya

aug en række lokale med fysiske handicaps fremstiller og

sælger flotte produkter. Herefter udflugt til Isimila Stone Age Site – et af verdens vigtigste stenaldersteder.

03 Med bus til Dar es Salaam og overnatning på et gæste-

aug hus.

Tilmelding: Rejsen kræver: Deltagerantal: OBS:

Inden den 21/5 Herefter ring og hør om pladser Der kræves turistvisum US$ 50 (købes ved ankomst) Rådfør dig med egen læge vedr. vacinationer og malariapiller Godt helbred, da rejsen er fysisk krævende med vandreture og ankomst til Dar es Salaam midt nat Maksimum 15 personer Forbehold for ændringer Bestil specialprogram Der afholdes informationsmøde inden rejsen

04

aug

08 Vi sejler til Zanzibar og nyder de næste dage på

aug øen. Der er mulighed for afslapning, badning,

snorkling og diverse udflugter. Vi møder også en præst, der fortæller om livet som kristen minoritet blandt muslimer. (udflugter ikke inkl.).

09 Vi tager til Stone Town og sejler tilbage til Dar es Sa-

aug

laam. Vi møder en af de danske missionærer i byen og hører om LM's arbejde. Du kan tage på souvenirshopping på et lokalt træmarked, og vi slutter af på en fiskerestaurant ved stranden inden afrejse kl. 3.25.

10 Ankomst til Kastrup kl. 17.40 efter mellemlanding i

aug Istanbul, og fyldt med oplevelser og indtryk for resten

af livet.

felixrejser.dk/tanzania-sommer 75


Foto: Agnes Rahbek

Tanzania

76

AUTENTISK REJSE MED UNIKKE OPLEVELSER

30/9-12/10 13 dage

Tag med på denne rejse, der rummer mange facetter af dette fantastiske land. Rejsen er en unik perlerække af naturoplevelser med safariture, og besøg i lokale menigheder, besøg hos kvægnomader i deres kirke på savannen og markedsbesøg. Vores rejseledere har arbejdet som missionærer i Tanzania gennem mange år, og har derfor et indgående kendskab til landet, befolkningen og kirkens liv, og de deler ud af deres erfaring og viden. Vi kører i egen bus med faste chauffører. Rejsen er arrangeret i samarbejde med Luthersk Mission.


Rej

Oplevelser på rejsen Rejseledere: Agnes Rahbek, Hadsten og Lisa Kahr, Randers

•  •  •  • 

r.: 2

41

30 Morgenfly fra Billund/Kastrup. Flyskifte med mellemsep landing inden ankomst til Dar es Salaam sidst på afte-

nen. Indkvartering på Landmark Hotel ved Det Indiske Ocean. Husk badetøj og sollotion.

Det får du for prisen: •  •  •  •  •  •  •  •  • 

s en

 anske rejseledere D Fly Billund/Kastrup – Dar es Salaam t/r Måltider på fly t/r Transfer lufthavn-hotel t/r 3 nætter i Dar es Salaam på 3* hotel 1 x nat på Lodge i Ruaha National Park 1 nat på katolsk gæstehus i Tungamalenga 6 nætter i Iringa, Lutheran Center Gæstehus 2 x halvdagssafari i Ruaha National Park i åbne safaribiler Entré til Ruaha Nationalpark Bustransport rundt på rejsen Skat og bidrag til rejsegarantifonden D rikkepenge til hotel og chauffører

13 dage kr. 18.475

01 I Dar es Salaam besøger vi Tanzania National Museum, okt hvor der bl.a. er udstillinger om den første præsident

J. Nyerere. Vi besøger Luthersk Missions center med hovedkvarter for litteraturmission.

02 Rejsen fortsætter mod Iringa, hvor vi kører gennem Mookt rogoro Region langs Uluguru bjergene. Herefter videre

langs Udzungwa National Park og ind i Iringa Region. Indkvartering på Iringa Lutheran Center.

03

okt

04 Disse dage besøger vi bl.a. et lille nyåbnet mu-

okt seum og Isimila Stone Age Site, som regnes for

at være et af verdens rigeste og vigtigste stenalderfund. Vi aflægger også et spændende besøg på et værksted og butik, hvor mennesker med forskellige fysiske handicaps arbejder.

05

okt

06 Fra Iringa tager vi på udflugt til Ruaha National

okt Park, som er Tanzanias største og det afrikanske

kontinents næststørste park. Her bor vi en nat på Ruaha River Lodge inde i parken. Lodgens hytter er bygget ind i flodbredden direkte ned til den store Ruaha-flod. Her ser vi elefanter, giraffer, zebraer, gazeller, antiloper og formodentlig også løver. Vi kører herefter videre til overnatning på gæstehus uden for parken.

Enkeltværelsestillæg: Kr. 1.300

Du flyver fra:

Dar es Salaam Ruaha Nationalpark Iringa

Billund eller Kastrup

07 Gudstjeneste i en lille kirke ude i bushen sammen med okt nye kristne fra forskellige kvægnomadestammer f.eks.

maasai, barabaig, iraqw. Vi spiser sammen med dem, hvorefter turen går tilbage til Iringa.

08

okt

Tilmelding: Inden den 23/7 Herefter ring og hør om pladser Rejsen kræver:  Der kræves turistvisum – købes ved ankomst (50 US$) Rådfør dig med egen læge vedr. ­ Deltagerantal: OBS:

vaccinationer og malariapiller Rejsen kræver almindelig god fysik Minimum 20 personer Forbehold for ændringer Bestil specialprogram 

felixrejser.dk/tanzania-efterår

09 Vi har nu to dage i Iringa, hvor vi fortsætter vores okt program med besøg på interessante steder, shop-

pe eller slappe af. En dag tager vi igen ud i bushen til landsbyen Ilambilole (for 8-9 år siden årets landsby i Tanzania). Her besøger vi en bibelskole for nomader. På skolen er der elever fra mange forskellige stammer. Fælles for dem er, at de tilhører marginaliserede grupper i Tanzania.

10 Turen går tilbage til Dar es Salaam. En bustur på ca. 9 okt timer. Vi bor igen på Landmark Hotel.

11 Vores sidste dag i Tanzania bruge vi på at bade, slappe okt af, besøge museer eller shoppe, før vi vender hjem til

Danmark igen. Afrejse fra Dar es Salaam tæt på midnat.

12 Vi ankommer til Billund eller Kastrup om formiddagen, okt efter en rejse der har sat sig spor for livet.

77


Foto: Myriam Cawston

Foto: Myriam Cawston

Foto: Myriam Cawston

Prom Praise

STORBYEN LONDON FORÅRET 2019

Oplev den festlige Prom Praise koncert i Royal Albert Hall. Vi gentager succesen fra 2017, og planlægger en ny spændende rejse til London i april 2019. Du får en helt speciel koncertoplevelse med et fuldtalligt symfoniorkester med over 80 musikere og et kor på 400 sangere. De sørger for et brag af en koncert a la ”den sidste promenadekoncert” med både klassisk musik, salmer, og moderne kristne lovsange. Du hører en række dygtige gæstesolister og får også selv lov til at synge med sammen med 5000 andre i den smukke historiske kulisse. Helt unikt får du også en introduktion til koncerten. Samtidig oplever du nogle af de allermest attraktive seværdigheder som Parlamentet, National Gallery, Modern Tate Gallery og Sct. Pauls Cathedral. Vi deltager i gudstjeneste i All Souls Langham Place og får en rundvisning på British Museum med et særligt bibelsk perspektiv. Følg med på vores hjemmeside, eller kontakt os for at modtage nærmere informationer. I 2017 blev koncerten hurtigt udsolgt, så forhåndstilmelding anbefales.

78


Oberammergau

PASSIONSSPILLET I 2020

Oberammergau - historien bag I 1633 blev den lille alpeby i sydtyskland Oberammer­ gau ramt af pest, og mange i byen led ”Den sorte død”. Samme år aflagde byens ledende mænd et løfte til Gud om, at hvis de blev befriet fra pesten, ville de hvert tiende år opføre et passionsspil til minde om Jesu Kristi lidelse og død. Fra dette øjeblik, fortælles det, var der ikke flere, der døde af pest i byen.

Selve forestillingen

Copyright Passion Play Oberammergau 2020

Omkring 2-3.000 børn og voksne opfører på 2 x 3 timer den gribende forestilling om Jesus, hans død og opstandelse. Næsten halvdelen af Oberammergaus befolkning er med enten på eller bag scenen i det store passionsspilsteater, som ligger tæt på byens centrum. Et krav er, at skuespillerne skal have tilknytning til Oberammergau. De skal være født der eller have boet i byen i mindst 20 år.

... 2020 ... 2030 ... I 2020 opfører indbyggerne i Oberammergau passions­ spillet for 42. gang siden 1634. Passionsspillet er en stor folkelig, kulturel og ikke mindst åndelig oplevelse, som viser begivenhederne fra palmesøndag til påskemorgen. Se Bibelen blive levendegjort på en helt særlig måde. Husk: Passionsspillet bliver kun opført hvert tiende år, så overvej allerede nu, om du skal med i 2020!

Ikke kun Oberammergau Efter passionsspillets stærke oplevelser, fortsætter ferien til et andet feriemål, hvor du sammen med de øvrige på rejsen kan bearbejde de mange indtryk. I 2019 løfter vi sløret for, hvilke destinationer der bliver mulige i 2020. Send en mail til oberammergau2020@felixrejser.dk og få tilsendt nyhedsmail. Følg med på: www.felixrejser.dk/oberammergau

79


HOS FELIX REJSER BLIVER DU BETJENT AF:

Henrik K. Nielsen Tlf. dir.: 8227 1324 hn@felixrejser.dk Direktør

Ninna T. Rasmussen Tlf. dir.: 8227 1320 ntr@felixrejser.dk Rejsekonsulent

Selma Schou Tlf. dir.: 8227 1325 ses@felixrejser.dk Rejsekonsulent Bogholder

Marie B. Wendel Tlf. dir.: 8227 1321 mbw@felixrejser.dk Rejsekonsulent Webmaster

Mary-Anne Brixen Tlf. dir.: 8227 1322 mab@felixrejser.dk Rejse- og ­udviklingskonsulent

Merete Henriksen Tlf. dir.: 8227 1323 mhe@felixrejser.dk Rejsekonsulent

GØR OVERNATNINGEN TIL EN DEL AF REJSEN Stor morgenbuffet inkluderet i prisen · Gratis internet · Mødelokaler op til 40 personer ·Medlem af Green Key Helgolandsgade 4, 1653 Kbh. V www.hebron.dk

Velkommen i

Vi udfører alle opgaver Silkebus kan løse enhver opgave for både private, virksomheder, foreninger, skoler og institutioner Opgaver omhandler bl.a. *Handicapkørsel * Rutekørsel * Skolekørsel * Selskabskørsel * Turistkørsel

til et bæredygtigt køb

og en god snak!

Vi er selvfølgelig ISO-miljøcertificeret. Ring eller skriv for uforpligtende tilbud. HAGEMANNSVEJ 21 • 8600 SILKEBORG TELEFON 86 82 14 66 • WWW.SILKEBUS.DK

80


Oplev Færøerne Og Få en naturOplevelse uden lige

På Færøerne finder du en perlerække af imponerende øer, som rummer fantastiske oplevelser og overraskelser. Færøerne er et moderne samfund, med stærke traditioner og majestætisk natur midt i Nordatlanten.

Andagter til fridage

76 sider 149,95 kr.

atlantic.fo

National Geographic Traveler 2007

atlantic.fo

Verdens mest uspolerede øer

atlantic.fo

th o m as kr i sten sen

Livets oaser

Andagter til fridage

Hils på en underlig fisk Jyske Bank bliver kaldt “Havkatten i hyttefadet”. Havkatten er en underlig fisk – men den skaber liv og bevægelse, hvor den er. Kig ind og oplev en anderledes bank, der går nye veje – også til gavn for dig som kunde.

Tidligere sognepræst Thomas Kristensen har skrevet 35 refleksioner, som sporer læseren ind på, hvordan ferie- og fridage ikke blot bliver et pusterum, men også en tid, hvor vi som menneske og kristen fornys til den næste etape i livet. Forlagsgruppen Lohse lohse.dk · 75 93 44 55

Vestergade 8-10 • Silkeborg • Tlf. 89 89 87 00

BEDRE OG BILLIGERE INDRE MISSIONS TIDENDE I 2018

Ansager Turist • Tlf. 75 29 70 17 www.ansagerturist.dk

Er camping lige dig?

75 95 91 22 • info@morkholt.dk • morkholt.dk

Nyd stilheden og roen i den skønne natur. Et døgn eller en sæson – du bestemmer. Kontakt os og hør mere om camping her hos os.

Vi skruer ned for prisen og op for kvaliteten Få 6 numre af det nye IMpuls for 49 kr Du sparer 190 kr • • • •

Mere indhold (48 sider) Nyt navn: IMpuls Flottere design Hver anden uge

Bestil på imt.dk

81


BETINGELSER OG PRAKTISKE OPLYSNINGER Sammen med bekræftelsen på rejsen sender vi vores almindelige betingelser for deltagelse i pakkerejser. Du får lejlighed til i ro og mag at gennemlæse betingelserne, inden du skal betale depositum. Vores almindelige betingelser kan også ses på www.felixrejser.dk eller tilsendes.

Afbestilling skal ske telefonisk med personlig kontakt til Felix Rejser. Afbestillingsforsikring: Kan ved rejsens bestilling tegnes for 6% + 1,1% af rejsens pris. Er der særlige afbestillingsregler, fremgår det af fakturaen. Andagter: På alle vores rejser holdes, så vidt muligt, hver dag morgen- og aftenandagt som et tilbud til voHovedtræk fra vores res gæster. ­betingelser Betaling: Ved bekræftel Afbestilling: Hvis du ikke se opkræves pr. person for busrejser: kr. 1.500; for flyhar bestilt afbestillingsforrejser: kr. 2.500. Slutfaktura sikring, eller hvis afbestilsendes ud ca. 8 uger før aflingen ikke skyldes akut, rejse. nyopstået sygdom, indbrud Børnerabat: Ydes kun på eller brand i egen bolig, værelse med minimum to gælder følgende regler (på fuldt betalende deltagere. enkelte afgange gælder der specielle afbestillingsregler, Dårligt gående: På alle rejser skal du være 100% hvilket vil fremgå af din selvhjulpen. En del af vofaktura): res rejser er ikke egnet for A) Depositum er tabt, hvis gangbesværede. Er du dårder a­ fbestilles indtil 62 ligt gående, skal du oplyse dage før ­afrejsen. om det ved bestilling, så B) 50% af rejsens pris er der sammen med vores pertabt, hvis der afbestilles sonale kan laves en vurde61-30 dage før afrejsen. ring. C) Hele rejsens pris er tabt, Enkeltværelser: Antal enhvis der afbestilles inkeltværelser er begrænset den for 29 døgn før oppå de fleste rejser. Der tages lyst mødetidspunkt.

forbehold for enkeltværelsestillæg ved tilmelding fra 8 uger før afrejse. Hoteller: På nogle hoteller kan der forekomme forskelligartede værelser. Ikke inkluderet i prisen: Drikkevarer, afbestillingsforsikring, visum-omkostninger og personlig rejseforsikring. Køresyge: De gæster, som lider af køresyge, kan reservere plads på 2.- 4. række i bussen mod et tillæg. Opsamling: Ved få deltagere på et opsamlingssted på busrejser refunderes billet til offentligt transportmiddel til nærmeste påstigningssted. Gæster, der ønsker at stå på bussen ved Indre Missions Hus i Fredericia, kan på eget ansvar have bilen parkeret gratis på den åbne parkeringsplads. Plads i bus: Det er ikke muligt at reservere fast plads i bussen. På vores rejser skifter vi normalt dagligt plads i bussen. Rejseforsikring: Vi anbefaler vores gæster at tegne rejseforsikring fra Gouda Rejseforsikring. Kan købes hos Felix Rejser.

Rejseledere: På alle rejser står vores danske rejseledere til rådighed 24 timer i døgnet. De fleste har mange års rejseerfaring. Tilmelding: Kan ske på www.felixrejser.dk, via e-mail til fxr@felixrejser.dk, telefonisk på 7592 2022 eller skriftligt ved at indsende tilmeldingsblanketten på side 83 til Felix Rejser, Kors­kærvej 25, 7000 Fredericia. Bemærk tilmeldingsfristerne ved hver rejse. Valuta: Vores priser er baserede på valutakurser pr. 01.12.2017. De kan ses på www.felixrejser.dk. Vedrørende flyrejser: Sidste tilmelding til flyrejser er 65 dage før afrejse, hvis ikke andet er nævnt. Herefter ring og hør om pladser. Øvrige forbehold: Der tages forbehold for trykfejl i dette katalog samt for programændringer efter trykning.

Mulighed for overnatning Kan du ikke nå frem til Kastrup eller Fredericia på afrejsedagen, tilbyder vi dig overnatning på Hotel Hebron, København (kr. 450 pr. pers. i dobbeltværelse og kr. 700 i enkeltværelse), eller på Hotel Gammel Havn, Fredericia (forhør om pris). Forbehold for plads.

82

Kontakt Felix Rejser for bestilling af overnatning. ­Betaling sker direkte til hotellet inden afrejsen. Tilbuddet gælder også ved sen hjemkomst til Kastrup eller Fredericia.


Med dig på rejsen

Vi kender den verden, du rejser i Derfor kan vi holde hovedet koldt, hvis det brænder på – uanset hvilket land du befinder dig i. Vores danske alarmcentral er klar til at hjælpe dig 24 timer i døgnet, når du rejser.

TILMELDINGSBLANKET

Køb din rejseforsikring hos Felix Rejser

Rejsemål Tilslutningssted Rejsenr.

Afrejsedato

Dobbeltvær.

Enkeltvær.

Særlige ønsker Forsikring (sæt kryds)

Rejseforsikring (Varighed: Rejsens længde)

Årsrejseforsikring

Ønsker ikke rejseforsikring

Afbestillingsforsikring Ønsker

EU/EØS

Standard

Udv. Europa

Super

Verden

Navn: Hr./fr.

Fødselsdato

Medrejsendes navn: Hr./fr.

Fødselsdato

Som anført i passet Som anført i passet

Ønsker ikke

Adresse Postnr. By Tlf. nr.

Mobil tlf. nr.

E-mail Kontaktperson

Tlf. nr.

i Danmark under rejsen

Klip blanketten ud, sæt frimærke på b ­ agsiden, og indsend den til Felix Rejser

, den Underskrift

83


Udrejse

Dage Destination

Side

Udrejse

Dage Destination

Side

16-mar-18 27-mar-18 08-apr-18 11-apr-18 30-apr-18 02-maj-18 12-maj-18 15-maj-18 03-jun-18 04-jun-18 05-jun-18 23-jun-18 05-jul-18 05-jul-18 06-jul-18 12-jul-18 16-jul-18 17-jul-18 22-jul-18 23-jul-18 27-jul-18 19-aug-18 28-aug-18

8 8 10 11 6 6 8 3 11 5 8 12 9 14 10 5 9 5 6 19 8 5 8

26 6 18 8 52

01-sep-18 03-sep-18 13-sep-18 17-sep-18 17-sep-18 19-sep-18 19-sep-18 22-sep-18 24-sep-18 30-sep-18 30-sep-18 02-okt-18 03-okt-18 08-okt-18 12-okt-18 14-okt-18 14-okt-18 29-okt-18 30-okt-18 07-dec-18 08-feb-19 Forår-19 26-jun-19

11 5 6 9 9 11 14 8 6 10 13 9 10 4 10 8 8 16 8 4 10

60

24 58 46 27 33 28 36 33 34 54 40 30 74 38 42 56

12

Kroatien – et fantastisk ferieparadis Tyskland – I Luthers fodspor – Bestil specialprog. Tyskland – I Luthers fodspor Armenien – verdens ældste kristne nation Libanon – mød mellemøstens kristne Israel – løvhyttefestrejse Sydkorea – med alle sanser Israel med ICEJ – Bestil specialprogram Dresden – Elbens Firenze Grækenland – I Paulus fodspor Tanzania – autentiske oplevelser Israel – klassisk rundrejse Israel – klassisk rundrejse Hamborg – den grønne by ved vandet Etiopien – en spændende kulturrejse Israel – for hele familien – efterårsferie Israel – klassisk rundrejse – efterårsferie Sri Lanka – en overset perle Israel – et land, to folk og tre religioner London – julepyntet storby og Christmas Praise Kenya – safari og Karen Blixen Prom Praise, London Krydstogt Nordkap

Tilmelding via www.felixrejser.dk eller udfyld tilmeldingsblanketten på indersiden, indsend kortet og afvent bekræftelse

Gældende porto for brev

Korskærvej 25 7000 Fredericia CVR Nr.: 65219115 • www.felixrejser.dk • fxr@felixrejser.dk •  7592 2022

48 64 20 10 66 50 22 76 18 19 44 70 12 14 68 16 62 72 78 32

Lanzarote – Bibel- og badeferie Israel – påskerejse Israel – 70 års jubilæumsrejse Israel – 70 års jubilæumsrejse Holland – blomster, oste og træsko Tyskland – I Luthers fodspor – Bestil specialprog. Rom og Assisi – fortid og nutid mødes Sjælland – Bestil specialprogram Rumænien – landet du aldrig glemmer Tyskland – I Luthers fodspor Sicilien – Bibel- og badeferie Krydstogt i Østersøen Færøerne – Nordatlantens skatkammer Nordkap – med Lofoten Krydstogt – Orkneyøerne, Skotland m.m. Sverige – Lina Sandell og den hellige Birgitta Normandiet – oplevelser på alle fronter Norge – det bedste fra Telemarken Island – intensiv sommer med Vestmannaøerne Tanzania – mærk landet Norge – fjord og fjeld Bornholm – solskinsøen Azorerne – Atlanterhavets perle

Layout: IM's Grafisk team: Paul Erik Hummelmose. Tryk: Jørn Thomsen Elbo A/S

Rejseoversigt Felix Rejser 2018

Felix rejser 2018  
Felix rejser 2018  

Et katalog spækket med mange spændende rejser til nær og fjern. Felix Rejser planlægger rejsen ned i mindste detalje, så du får en kvalitets...