Page 1

Uforglemmelige 2017 oplevelser 2017


Nordkap 32 Island 26

Sverige 30-33 Færøerne 24

Finland 32

Norge 32-40

Skotland 62 England 64

Danmark 41

Polen Holland 52 50 Tyskland 42-49+84 Frankrig Østrig Donau 54 56-59 58 Italien Montenegro Gran Canaria66 60 Spanien 22 Rom/Assisi 68+72 20

Madeira 70

Malta 23

Gran Canaria 22

Armenien 74

Israel 6-17

Iran 18

Sri Lanka 80 Kenya 78 Grønland 28

Vestindien 82

2

Tanzania 76


Uforglemmelig ferie

HØJ KVALITET, UNIKT INDHOLD, TRYGHED

Med Felix Rejser får du: •  •  •  •  •  •  •  •  •  •  •  • 

r ejser med oplevelser, du ikke får andre steder et varieret udbud af nyheder k valitetsrejser for alle pengene busrejser i Europa, flyrejser til store dele af verden k ultur- og historiske rejser, naturoplevelser, bibelske rejsemål udflugter, entréer og drikkepenge inkluderet i prisen i ndblik i kirkeliv og socialt arbejde på en del af vores rejser et dejligt rejsefællesskab danske rejseledere med stor viden og engagement omkring deres rejsemål r ejselederne oversætter, hvis guiden ikke er dansktalende r ejseledere der har omsorg for den enkelte 24-7 t ilbud om morgen- og aftenrefleksion hver dag på alle rejser

Felix Rejser har 64 års erfaring som rejsearrangør, heraf 52 år til Israel

Sådan siger vores gæster: •  ”Tak for en god rejse fyldt med gode oplevelser.”  Stinne og Henry •  ”Begge rejseledere kunne ikke være bedre, der var en velgørende humor, alt i orden til punkt og prikke.”  E.M. Nielsen •  ”Fantastisk tur med godt fællesskab, søde og kompetente rejseledere, spændende og varierende program.” Maibrit og Bjarne Jakobsen

•  ”Dejligt med et kristent fællesskab, og med rejseledere, der selv er kristne.” Grete L. Christensen

Glæd én du holder af... Giv et gavekort til Felix Rejser. Se mere på:

felixrejser.dk/gavekort

•  ”Der var et skønt fællesskab på turen, og det var i det hele taget en god oplevelse, der gør, at jeg gerne rejser med Felix Rejser igen.”  E. Larsen •  ”Felix Rejser er altid godt planlagt, og altid med et varmt hensyn til alle. Man bliver altid fyldt af oplevelser og gode minder. Det var en rigtig dejlig tur, og et godt fællesskab med både rejsefæller og rejseledere.”  Annie og Karl Erik Nielsen

3


Foto: Felix Rejser

Felix Rejser

OGSÅ REJSER MED RELATION TIL BIBELENS BERETNINGER I mere end 50 år har Felix Rejser arrangeret rejser til landene, der danner rammen om bibelske beretninger både i Det gamle Testamente og i Det nye Testamente. Her oplever du naturen og de geografiske steder, hvor begivenhederne fandt sted for flere tusinde år siden. Her møder du også ældgamle kulturer, der giver en større forståelse for mange historiers pointer. Efter sådan en rejse med Felix Rejser, bliver det mere levende, når du næste gang læser i Bibelen. Felix Rejser tilbyder også bibel- og badeferier med god tid til at slappe af og sætte tempoet helt ned. Rejselederne tilbyder hver dag et bibelforedrag, hvor du kan få større indblik i en bibelsk tekst. Om aftenen er der mulighed for at deltage i socialt samvær med de øvrige i gruppen. Rejser med smag af retræte er en anden form for rejse med Bibelen. Ud over kultur- og naturoplevelser får du hver dag mulighed for stilletid til meditation og bøn.

Sogne-, menighedsog læserrejser Styrk fællesskabet gennem uforglemmelige oplevelser

felixrejser.dk 4

Foto: Steen F. Søvndal

Er I en gruppe, som ønsker at rejse sammen, er I meget velkomne til at kontakte Felix Rejser. Vi har knapt 65 års erfaring og tilrettelægger gerne en rejse efter netop jeres ønsker. Det gælder både rejser til bibelske rejsemål, Lutherrejser, rejser til passionsspillene i Oberammergau i 2020 og andre rejsemål. Find eksempler på sådanne rejser på side 16 og 17. Se mere på: Rejsebilleder Billeder, der ikke har noget credits anvist, er hentet fra thinkstockphoto.com


Israel

LANDET, DU ALDRIG BLIVER FÆRDIG MED

Når du først har været i Israel én gang, må du tilbage igen! Dette kan mange skrive under på. Kombinationen af flere tusind års historie, den komplekse og sammensatte kultur og den varierede natur, gør landet til noget helt særligt. Et land du aldrig bliver færdig med!

Foto: Peder Kølle

Flere tusind års historie Hvis stenene kunne tale, ville Israels historie næppe kunne rummes i alverdens historiebøger. Bibelen er en af de vigtigste kilder til landets historie og den helt centrale guidebog på vores rejser. Mange af vores rejsedeltagere har oplevet, at Bibelens ord har fået en helt ny betydning, når de har fået koblet stederne og begivenhederne sammen i landet. Her blev Jesus født i Betlehem, og han døde og opstod i Jerusalem.

Kompleks og sammensat kultur En gåtur gennem Jerusalem er som et hav af kultursammenstød. Fra ortodokse jøder til travle forretningskvinder, fra de handlende i basargaden til bilernes tuden i det travle byliv, fra børn, som leger, til bevæbnede soldater. Duftene, lydene og menneskene gør alt sammen et helt særligt indtryk. Derfor lægger vi også vægt på, at du på vores rejser får tid på egen hånd til at opleve de mange indtryk.

Natur med kontraster

Foto: Peder Kølle

Tag mod nord og oplev det frodige Galilæa med vinmarker, appelsinlunde, bananplantager og Genesaret Sø. Eller til Golan med de imponerende bjerge, slugter og vandfald. Tager du mod syd, møder du ørken og golde bjerge med små oaser eller kibbutzer med opdyrket jord, og 400 meter under havoverfladen Det Døde Hav. Du oplever den kontrastfyldte natur på alle vores rejser.

Erfarne rejseledere På vores rejser har vi erfarne rejseledere, som har boet i landet i kortere eller længere tid. De kender landet indefra og giver dig et særligt indblik i kulturen. De kender naturligvis de bibelske beretninger og de historiske kilder, der ligger til grund for mange af besøgsstederne. Flere af vores rejseledere kan også vise dig steder, hvor turister sjældent kommer. På rejserne har vi oftest en dansktalende guide med, som er bosiddende i Israel. Uanset om du rejser til Israel for første gang eller har været der før, er det vigtigt for os, at du får en uforglemmelig oplevelse. Se vores udbud af rejser til Israel og find den rejse, der passer til dig.

5


PÅSKEREJSE

Fotos: Peder Kølle

Israel

11/4-18/4 8 dage

At fejre påske i Israel er noget helt specielt! Vi mærker den særlige intensitet over byen, hvor påskens begivenheder fandt sted for knap 2.000 år siden. Vi begynder i Galilæa, hvor vi besøger de kendte steder fra Bibelens fortællinger om Jesu liv i Nazaret og omkring Genesaret Sø. Vi oplever Israels mangfoldige natur fra det frodige og smukke Golan til den golde ørken ved Det Døde Hav. I Jerusalem går vi ad 'Smertens Vej', Via Dolorosa og kommer til den tomme grav i Gravhaven, hvor vi deltager i en festlig gudstjeneste påskedag.

6


Oplevelser på rejsen Rejseledere: Birthe og Morten Nielsen, Gårslev

R ej

sen

r.: 2

1

11 Udrejse. I Cæsarea fascineres vi af det store romerske

apr teater og akvædukten. Indkvartering i Tiberias.

12 Efter en uforglemmelig sejltur på Genesaret Sø, ser

apr

Det får du for prisen: •  Danske rejseledere Direkte fly Kastrup-Tel Aviv t/r •  Lokal dansktalende guide •  7 nætter på 3* hoteller •  7 x morgenmad, 1 x frokost (12/4), •  7 x middag Udflugter og entréer ifølge program •  Turistbus med aircondition •  Headsets •  D rikkepenge til hoteller, chauffør og guide •  Skat og bidrag til rejsegarantifonden • 

8 dage kr. 14.475 Enkeltværelsestillæg: Kr. 3.500 Børnerabat til og med 11 år: Kr. 2.000

Du flyver fra:

Tiberias

Tel Aviv Jerusalem

Kastrup

Tilmelding:

Inden den 1/3 Herefter ring og hør om pladser Rejsen kræver: Særlige pasregler. Se faktura ved bekræftelse Deltagerantal: Minimum 20 personer OBS: Forbehold for ændringer

felixrejser.dk/il-paaske

vi Kapernaum med ruinerne af synagogen og Peters hus. Besøg i Magdala, Maria Magdalenes hjemby. Videre til Jesu barndomsby, Nazaret. Her ser vi Bebudelseskirken og Nazareth Village, en gengivelse af en landsby på Jesu tid, med efterfølgende let bibelsk måltid. Besøg i Det Danske Hus i Poriya.

13 Skærtorsdag begynder vi på Saligprisningernes bjerg,

apr

hvor Jesus holdt Bjergprædikenen. Videre til Banias, også kaldet Cæsarea Filippi, hvor Peters bekendelse fandt sted. Besøg på Gamla, Galilæas Masada. Videre gennem Golanhøjderne til Bentalbjerget med flot udsigt.

14 Langfredag kører vi fra Galilæa gennem Jordandalen

apr

til Sachne Nationalpark med varme kilder. Videre til Jeriko, hvor vi besøger ’Seeds of Hope’, oprettet af Tass Saada, tidligere snigkytte for Arafat. Gennem Judæas ørken til Den Hellige Stad, Jerusalem, hvor vi nyder udsigten fra Oliebjerget ud over Jerusalem. Vi går ned ad Oliebjerget til Tårekirken og Getsemane Have med Alle Nationers Kirke.

15 Dagen begynder med Betesda Dam og Skt. Annekirken.

apr

Påskens budskab bliver mere intenst, når vi går ad Via Dolorosa, ’Smertens Vej’, til Gravkirken. Vi fortsætter til Grædemuren og Zionsbjerget med Hanegalskirken og Nadversalen.

16 Påskedag er fridag. Mulighed for at deltage i en festlig

apr

skandinavisk påskegudstjeneste i Gordons Gravhave. Om aftenen går vi gennem den udgravede tunnel langs vestmuren af tempelpladsen.

17 Gennem Judæas ørken til Herodes’ imponerende

apr klippefæstning, Masada. Senere får vi mulighed for at

flyde i det saltholdige vand i Det Døde Hav. Vi slutter med en gåtur op til Davidskilden i oasen Ein Gedi, hvor kong Saul mødte David.

18 Hjemrejse. På vejen mod lufthavnen kører vi forbi

apr Menorahen, den syvarmede lysestage, som står foran

det israelske parlament, Knesset.

7


Et møde med Israel er et møde med et land, hvor den bibelske fortid definerer nutiden. Mennesker med vidt forskellige historier og religiøse ståsteder lever side om side. Jerusalem er en by med betydning for både jøder, kristne og muslimer. På skift har de tre religioner haft magten i byen. Vi krydser landet fra nord til syd og fra vest til øst. Først bor vi to nætter ved Genesaret Sø i det smukke Galilæa. Efter en overnatning i Jeriko, fortsætter vi langs Det Døde Hav til Masada og Qumran, inden vi slutter af med fire nætter i Jerusalem. Som noget, der sætter rejsen i perspektiv, møder vi mennesker, hvis hverdag er formet af landets historie og den aktuelle situation i både Israel og Palæstina. Rejselederen er generalsekretær i Israelsmissionen og har boet 10 år i Israel. Rejsen er samtidig en læserrejse for Kristeligt Dagblad.

ÉT LAND, TO FOLK OG TRE RELIGIONER R ej

sen

r.: 3

23 Direkte fly Kastrup-Tel Aviv. Indkvar-

maj tering ved Genesaret Sø i Galilæa.

24 Vi begynder i Nazaret og fortsætter i

Det får du for prisen: •  •  •  •  •  •  •  •  •  • 

Dansk rejseleder Direkte fly Kastrup-Tel Aviv t/r Lokal guide 7 nætter på 3* hoteller 7 x morgenmad, 1 x frokost (24/5), 7 x middag Udflugter og entréer ifølge program Transport i egen turistbus Headsets D rikkepenge Skat og bidrag til rejsegarantifonden

Enkeltværelsestillæg: Kr. 3.500 Børnerabat til og med 11 år: Kr. 2.000

Tilmelding: Rejsen kræver: Deltagerantal:

8

Oplevelser på rejsen

05

8 dage kr. 13.975

Rejseleder: Bodil F. Skjøtt, Aarhus

HE

23/5-30/5 8 dage

Fotos: Peder Kølle

Israel

NY

Du flyver fra: Kastrup

Inden den 15/2  Herefter ring og hør om pladser Særlige pasregler. Se faktura ved bekræftelse Minimum 20 personer Bestil specialprogram

felixrejser.dk/il-skjott

maj Jesu fodspor via Kana til Kapernaum

og Genesaret Sø. Undervejs møder vi nogle af Jesu disciple i dag i Galilæa.

25 Fra Saligprisningernes bjerg til For-

maj klarelsens bjerg ved Cæsarea Filippi

og via Golanhøjderne gennem Jordandalen til indkvartering i Jeriko.

26 Besøg i Jeriko og Zakæus' Hus og vi-

maj dere til Qumran, Det Døde Hav og

Masada. Indkvartering i Jerusalem. Sabbats-indledning ved Grædemuren og sabbatsmåltid med messianske jøder.

27 Fokus på det kristne Jerusalem: Olie-

maj bjerget, Getsemane Have, Via Do-

lorosa og Gravkirken. Dagen slutter med gudstjeneste i Den Danske Kirke i Jerusalem ved den danske præst David Serner.

28 Besøg i Betlehem: Ørkenklosteret

maj Mar Saba, Hyrdernes Mark. Fødsels-

kirken og møde med kristne palæstinensere i Betlehem.

29 Fokus på det jødiske Jerusalem: Da-

maj vidsbyen og tempelområdet, Holo-

caust-museet Yad Vashem og det moderne Jerusalem.

30 Mulighed for besøg og morgensang i

maj Gravhaven inden hjemrejsen.

D


FRA FORTID TIL NUTID

En rejse, hvor vi får færten af den bibelske historie fra såvel Det Gamle som Det Nye Testamentes tid, og vi trækker trådene derfra helt frem til det Israel og Palæstina, som vi kender i dag. Vi besøger nogle af de klassiske steder, som du bør se, når du vil opleve Israel. Vi begynder i Jerusalem og fortsætter til Det Døde Hav for at slutte i nord med Galilæa og Golan. Undervejs møder vi nogle af de forskellige religioner og kulturer, der i dag lever side om side i området – med særlig fokus på det messiansk-jødiske og kristne arabiske mindretal. Rejselederparret var bosat i Israel fra 1999 til 2009 udsendt af Israelsmissionen, først som præstepar for Den Danske Kirke i Jerusalem og derefter for den messianske menighed i Immanuelkirken i Jaffo. Rejsen er samtidig en læserrejse for Kristeligt Dagblad.

R ej

sen

r.: 3

16 Fly fra Kastrup til Tel Aviv. Ind-

nov kvartering i Jerusalem.

17 Oliebjerget, Getsemane Have, Den

Det får du for prisen: •  •  •  •  •  •  •  •  •  • 

Danske rejseledere Direkte fly Kastrup-Tel Aviv t/r Lokal guide 7 nætter på 3* og 4* hoteller 7 x morgenmad, 1 x frokost (15/11), 7 x middag Udflugter og entréer ifølge program Turistbus med aircondition Headsets D rikkepenge Skat og bidrag til rejsegarantifonden

8 dage: Pris oplyses senere Enkeltværelsestillæg: Kr. 3.500 Børnerabat til og med 11 år: Kr. 2.000

Rejseledere: Vicka og Jan Mortensen, Kolding

Oplevelser på rejsen

10

Fotos: Peder Kølle

Israel

16/11-23/11 8 dage

Du flyver fra: Kastrup

nov gamle By med Bethesda Dam, Via

Dolorosa, Gravkirken, Forløserkirken og Gravhaven.

18 Betlehem: Fødselskirken, Hyrder-

nov nes Mark, besøg hos kristne palæ-

stinensere. Fritid i Jerusalem. Evt. lysshow i Citadellet.

19 Davidsbyen og tempelområdet.

nov Israelsmuseet med dødehavs-

rullerne og modellen over Jerusalem på Jesu tid. Holocaustmuseet Yad Vashem.

20 Det Døde Hav med Qumran og

nov Masada. Dåbsstedet Qasr Al-Yehud

ved Jeriko. Nordpå gennem Jordandalen til indkvartering ved Genesaret Sø.

21 Golanhøjderne: Bentalbjerget,

nov vingård, borgruinen Nimrod fra

korsfarertiden. Tel Dan med vandkilder og ruinerne af Jeroboams alter og kong Akabs byport.

22 Besøg i Nazaret: Bebudelseskirken

nov og Nazareth Village, hvor vi

får indblik i landsbylivet på Jesu tid. Kapernaum og Saligprisningernes bjerg. Sejltur på Genesaret Sø og kibbutzbesøg.

23 Cæsarea ved Havet og Jaffa med

nov besøg i Immanuelskirken. Fly fra

Tel Aviv til Kastrup.

Tilmelding: Rejsen kræver: Deltagerantal:

Inden den 14/8 Herefter ring og hør om pladser Særlige pasregler. Se faktura ved bekræftelse Minimum 20 personer Bestil specialprogram

felixrejser.dk/il-mortensen 9


Israel

Foto: Peder Kølle

10

Foto: Peder Kølle

Foto: Peder Kølle

Foto: Visit Israel

RUNDREJSE MED FASCINERENDE ØRKENTUR

10/9-19/9 10 dage

På denne oplevelsesrige rundrejse guider Aase og Per Weber og den lokale dansktalende guide os sikkert igennem landet fra Tel Dan i nord til Judæas ørken i syd. De fortæller begejstret om det land, som de har et indgående kendskab til, og som er blevet deres andet hjemland. Vi begynder langs Middelhavets kyst og fortsætter til Galilæa med Nazaret og Genesaret Sø. Videre rundt i det bibelske Israel til Jerusalem med Den Gamle By og til Det Døde Hav. Vi slutter med en fascinerende ørkentur, hvor vi får indblik i en anden del af Israels unikke natur.


Oplevelser på rejsen Rejseledere: Aase og Per Weber, Hinnerup

R ej

sen

r.: 2

4

10 Udrejse. Vi ser det store romerske teater og akvædukten i

sep Cæsarea før indkvartering i nærheden af Cæsarea.

11 Vi kører op på Karmels bjerg, hvorefter vi fortsætter

Det får du for prisen: •  Danske rejseledere •  Direkte fly Kastrup-Tel Aviv t/r •  Lokal dansktalende guide •  9 nætter på 3* og 4* hoteller 9 x morgenmad, 2 x frokost (11/9, 16/9), •  9 x middag •  Udflugter og entréer ifølge program •  Turistbus med aircondition •  Headsets •  Drikkepenge til hoteller, chauffør og guide •  Skat og bidrag til rejsegarantifonden

sep til Nazaret med Bebudelseskirken og Nazareth Village,

hvor der er opbygget en landsby, som den så ud i det første århundrede, da Jesus var barn i Nazaret. Efter et let bibelsk måltid kører vi til indkvartering i Ein Gev ved Genesaret Sø. Om aftenen besøg i Det Danske Hus i Poriya.

12 Efter en skøn sejltur på Genesaret Sø nyder vi udsigten

sep fra Arbelbjerget og ser Magdala, Maria Magdalenes hjem-

by. Videre til Kapernaum med ruinerne af synagogen. Tabgha, hvor bespisningsunderet fandt sted og Saligprisningernes bjerg, hvor Jesus holdt Bjergprædikenen.

13 Vi kører op til kunstnerbyen Safed. Herefter til Tel Dan

sep

med resterne af det tempel Kong Jeroboam rejste efter Salomos død. Videre op i Golan til Bentalbjerget. Efter et besøg på en moderne vingård, kører vi tilbage til Ein Gev.

14 Fra Galilæa gennem Jordandalen til Jesu dåbssted ved

sep Jordanfloden, Qasr Al-Yahud. Videre til Herodes’ impo-

10 dage kr. 16.975

nerende klippefæstning, Masada. Vi prøver at flyde/bade i det saltholdige vand i Det Døde Hav. Indkvartering i Jerusalem.

Enkeltværelsestillæg: Kr. 4.500 Børnerabat til og med 11 år: Kr. 2.000

15 Vi ser den skønne udsigt fra Oliebjerget, besøger Fader-

Ein Gev

Du flyver fra: Kastrup

sep

vorkirken og går ned ad bjerget via Tårekirken til Alle Nationers Kirke i Getsemane Have. Gennem Løveporten til Skt. Annekirken og Betesda Dam. Ad Via Dolorosa, ’Smertens Vej’, under ’Ecce Homo’-buen til Gravkirken. Efter frokost ser vi Grædemuren og den jødiske bydel med Kardoen.

Cæsarea Tel Aviv Jerusalem

Tilmelding: Inden den 2/6 Herefter ring og hør om pladser Rejsen kræver: Særlige pasregler. Se faktura ved bekræftelse Deltagerantal: Minimum 20 personer OBS: Forbehold for ændringer

bygget lastbil og nyder en let frokost undervejs. Vi kører igennem beduinernes områder, besøger områdets højeste punkt, det bibelske Azazel, og nyder den fantastiske udsigt ud over det store græsk-ortodokse kloster, St. Mar Saba, som ligger i Kedrondalen. Foto: Peder Kølle

felixrejser.dk/il-weber

16 Fascinerende ørkentur i Judæas ørken, hvor vi oplever og

sep forbavses over ørkenens variation. Vi kører i en special-

17 Vi ser det gribende Holocaustmuseum Yad Vashem, der

sep

er et mindemuseum for de 6 mio. jøder, der blev slået ihjel under 2. verdenskrig. Herefter Israelmuseet med Modelbyen og Dødehavsrullerne. Vi fortsætter til Betlehem og Fødselskirken. Om aftenen besøg i Det Danske Hus i Jerusalem.

18 Gordons Gravhave. Hvis muligt besøg i Knesset, det isra-

sep elske parlament. Herefter ser vi Menorahen, den syvar-

mede lysestage. Resten af dagen fri.

19 Hjemrejse. Direkte fly til Kastrup.

sep

11


Israel

15/10-22/10 8 dage

Foto: Peder Kølle

Foto: Margit Skov Pedersen

Foto: Margit Skov Pedersen

FOR HELE FAMILIEN

12

Israel er et spændende land for både børn, unge og voksne. Der er oplevelser for enhver smag og alder. Tag på familietur i bibelhistorien. Besøg mange af stederne i Jerusalem, som I har hørt om. Oplev Nazareth Village, hvor vi ser en landsby, som den så ud, da Jesus var barn i byen. Besøg beduiner i ørkenen og rid en tur på kameler. Prøv, hvem, der er bedst til at flyde i Det Døde Hav, og hyg jer sammen i området ved Genesaret Sø, hvor Jesus gik med sine disciple. Kom ud på Hyrdernes Mark ved Betlehem, og tag en tur i gummibåd på Jordanfloden. På denne tur er der tid til at være sammen i familien og få fælles oplevelser med hjem.


Oplevelser på rejsen Rejseledere: Margit Skov og Erik Back Pedersen, Gårslev

R ej

sen

r.: 2

3

15 Udrejse. Indkvartering på centralt beliggende hotel i okt Jerusalem.

16 Udsigt fra Oliebjerget ud over Jerusalem. Vi besøger

Det får du for prisen: •  Danske rejseledere Direkte fly Kastrup-Tel Aviv t/r •  Lokal dansktalende guide •  3 nætter på 3* hotel, 1 nat i beduinlejr, •  3 nætter på vandrehjem 7 x morgenmad, 7 x middag •  Udflugter og entréer ifølge program •  Turistbus med aircondition •  Headsets •  D rikkepenge til hoteller, chauffør og guide •  Skat og bidrag til rejsegarantifonden • 

til Getsemane Have med Alle Nationers Kirke. Gennem Løveporten til Skt. Annekirken og Betesda Dam. Ad Via Dolorosa, ’Smertens Vej’, under ’Ecce Homo’-buen til Gravkirken. Vi slutter i Gravhaven.

17 Vores sanser bliver vakt, når vi går igennem Hizkijas

okt tunnel ved Davidsbyen, og når vi står ved Grædemuren.

Vi kører til Betlehem med Hyrdernes Mark og Fødselskirken. I Jerusalem besøger vi det sprudlende marked, Mechane Yehuda.

18 I bus gennem Judæas ørken til Det Døde Hav, som okt er verdens lavest beliggende hav, 400 m under

havets overflade, hvor vi prøver at flyde/bade. Vi ser Davidskilden i oasen Ein Gedi. Herefter tager vi kabelbanen op på klippefæstningen Masada og går ned ad rampen på den anden side. Vi overnatter i en beduinlejr, nyder stjernehimlen og hygger os omkring bålet.

8 dage kr. 12.975

19 Vi fascineres af ørkenen på en kameltur og kører

Enkeltværelsestillæg: Kr. 2.575 Børnerabat til og med 11 år: Kr. 2.500

Du flyver fra:

okt kirken med Fadervor på alverdens sprog. Går ned

okt derefter langs Det Døde Hav op til Jesu dåbssted ved

Genesarat Sø

Jordanfloden, Qasr Al-Yahud. Vi fortsætter videre nordpå igennem Jordandalen til Genesaret Sø, hvor vi bliver indkvarteret på vandrehjem ved Genesaret Sø. Vi slutter dagen med en svømmetur og nyder området ved søen.

Tel Aviv Jerusalem

Kastrup

Beduinlejr

20 Skøn sejltur på Genesaret Sø, som er verdens lavest okt

beliggende ferskvandssø. Vi nyder udsigten fra Saligprisningernes bjerg, hvor Jesus holdt Bjergprædikenen. Videre til Tabgha og Magdala, Maria Magdalenes hjemby. Vi kører til Nazaret og ser Nazareth Village, hvor der er opbygget en landsby, som den så ud, da Jesus var barn i byen.

Tilmelding: Inden den 7/7 Herefter ring og hør om pladser Rejsen kræver: Særlige pasregler. Se faktura ved bekræftelse Deltagerantal: Minimum 20 personer OBS: Forbehold for ændringer

okt Yehudia Nationalpark. Herefter sejler vi i gummibåde

på Jordanfloden. Vi kører nu op i Golanhøjderne. Fra Bentalbjerget har vi en flot udsigt til alle sider. Resten af dagen er til fri disposition. Mulighed for rejsens sidste svømmetur i Genesaret Sø.

22 Hjemrejse med direkte fly til Kastrup. okt

Foto: Peder Kølle

Foto: Margit Skov Pedersen

felixrejser.dk/il-familie

21 Vi nyder naturen med en vandretur og dukkert i

13


Israel pe

r am g o r c i alp

Foto: Peder Kølle

Foto: Peder Kølle

Foto: Peder Kølle

Se s

KLASSISK RUNDREJSE

15/10-22/10 8 dage

14

Spring ind i den bibelske historie, samtidig med at du møder det moderne Israel. Den klassiske rundrejse er ideel for dig, som ikke tidligere har besøgt Israel. Vi besøger rigtig mange bibelske steder og historiske seværdigheder. Begynd i Jerusalem med den fantastiske udsigt ud over byen fra Oliebjerget, videre til Det Døde Hav og slut i Galilæa ved Genesaret Sø med besøg i Golan og i Jesu barndomsby, Nazaret. Lokal dansktalende guide med på hele rundrejsen.


Oplevelser på rejsen Rejseledere: Hanne og Sprint Korsholm, Børkop

R ej

sen

r.: 2

5

15 Udrejse. Indkvartering på centralt beliggende hotel i Jeokt rusalem.

16 Fra Oliebjerget nyder vi udsigten ud over Jerusalem. Vi

Det får du for prisen: •  Danske rejseledere Direkte fly Kastrup-Tel Aviv t/r •  Lokal dansktalende guide •  7 nætter på 3* hoteller •  7 x morgenmad, 1 x frokost (21/10), 7 x middag •  Udflugter og entréer ifølge program •  Turistbus med aircondition •  Headsets •  D rikkepenge til hoteller, chauffør og guide •  Skat og bidrag til rejsegarantifonden • 

okt besøger kirken med Fadervor på alverdens sprog. Går

ned til Getsemane Have med Alle Nationers Kirke. Gennem Løveporten til Skt. Annekirken og Betesda Dam. Ad Via Dolorosa, ’Smertens Vej’, under ’Ecce Homo’-buen til Gravkirken.

17 Zionsbjerget med Hanegalskirken og Nadversalen. Via okt

Zionsporten gennem den jødiske bydel med Kardoen til Grædemuren. Andagt og nadver i Gravhaven.

18 I bus gennem Judæas ørken til Herodes’ imponerende okt

klippefæstning, Masada. Senere får vi mulighed for at flyde i det saltholdige vand i Det Døde Hav. Vi slutter med en gåtur op til Davidskilden i oasen Ein Gedi, hvor kong Saul mødte David.

19 Vi besøger ’Seeds of Hope’ i Jeriko, oprettet af Tass Saokt ada, der var snigkytte for Arafat. Vi ser Jesu dåbssted

ved Jordanfloden, Qasr Al-Yahud. Herfra nordpå igennem Jordandalen til de varme kilder i Sachne Nationalpark. Indkvartering ved Genesaret Sø.

8 dage kr. 13.975 Enkeltværelsestillæg: Kr. 3.250 Børnerabat til og med 11 år: Kr. 2.000

Genesaret Sø

20 Vi kører op i Golanhøjderne og nyder udsigten fra

Du flyver fra:

okt Bentalbjerget. Herefter besøg på en vingård med vin­ smagning. Vi kører ned til Genesaret Sø til Kapernaum med ruinerne af synagogen og Peters hus. Vi ser Tabgha, hvor bespisningsunderet fandt sted og Saligprisningernes bjerg, hvor Jesus holdt Bjergprædikenen.

Tel Aviv Jerusalem

Kastrup

Tilmelding: Inden den 7/7 Herefter ring og hør om pladser Rejsen kræver: Særlige pasregler. Se faktura ved bekræftelse Deltagerantal: Minimum 20 personer OBS: Forbehold for ændringer

okt

Foto: Peder Kølle

felixrejser.dk/il-klassisk

21 Efter en skøn sejltur på Genesaret Sø, som er verdens

lavest beliggende ferskvandssø, besøger vi Jesu barndomsby, Nazaret. Her ser vi Bebudelseskirken og Nazareth Village, en gengivelse af en landsby på Jesu tid, med efterfølgende let bibelsk måltid. Mulighed for at afslutte dagen med en bibel-vandring op på Arbelbjerget eller en svømmetur i Genesaret Sø.

22 Hjemrejse med direkte fly til Kastrup. okt

15


Israel SCT. PAULS KIRKE

21/5-30/5 ENESTÅENDE 10 dage RUNDREJSE

Denne Israels-rejse er en rejse, som du aldrig vil glemme. Vi oplever såvel det bibelske som det moderne Israel samt den fantastiske natur, der veksler mellem blomstrende og frodigt landskab og gold ørken. Rejsen byder bl.a. på besøg i Galilæa, Golan, Det Døde Hav, Jerusalem og Samaria. Dagene er planlagt således, at programmet ikke er for presset. Der bliver god mulighed for at få sjælen med ved de forskellige besøgssteder. Vi stræber efter at være tilbage ved hotellet de fleste dage kl. 16.00. Dygtig lokal dansktalende guide er med på hele turen.

Rejsen er samtidig en sogne­ rejse for Sct. Pauls Kirke i Århus.

R ej

•  •  •  •  • 

01

•  •  •  • 

Danske rejseledere Direkte fly Kastrup-Tel Aviv t/r Lokal dansktalende guide 9 nætter på 3* og 4* hoteller 9 x morgenmad, 1 x frokost (23/5), 9 x middag Udflugter og entréer ifølge program Transport i egen turistbus Headsets Drikkepenge Skat og bidrag til rejsegarantifonden

Tilmelding: Inden den 10/2 Herefter ring og hør om pladser Rejsen kræver: Særlige pasregler. Se faktura ved bekræftelse Deltagerantal: Minimum 20 personer Bestil specialprogram

felixrejser.dk/il-baatz 16

r.: 3

Det får du for prisen:

• 

Rejseledere: Britta Toft og Flemming Baatz, Aarhus

sen

kr. 15.975 Enkeltværelsestillæg: Kr. 4.500 Børnerabat til og med 11 år: Kr. 2.000

Du flyver

fra: Kastrup

Israel CHRISTIANSKIRKEN

En uforglemmelig og oplevelsesrig rejse til landet, hvor kristendommen havde sin vugge. I Jerusalem kommer vi tæt på de store begivenheder fra påsken til pinsedag. Vi besøger Jesu fødeby Betlehem. Store dele af Gammel Testamente udspiller sig i Israel og på Vestbredden, og vi berører nogle få af dem. Rejsen slutter i Galilæa, hvor vi ser mange af de steder, som vi kender fra evangelierne. Undervejs oplever vi et land, som er utroligt varieret i natur og geografi: Dødehavet 400 m.u.h., Golans højdedrag, Jordans kilder og Genesaret-søens smukke verden. Dansktalende guide er med på hele turen.

Rejsen er samtidig en sognerejse for Christianskirken i Århus.

Rejseledere: Carsten Vang og Esper Thidemann Nielsen, Aarhus Tilmelding: Inden den 17/2 Herefter ring og hør Rejsen kræver: Særlige pasregler. Se faktura ved bekræftelse Deltagerantal: Minimum 20 personer Bestil specialprogram

felixrejser.dk/il-vang


FRA SYD TIL NORD

28/5–6/6 10 dage R ej

sen

r.: 3

08

Det får du for prisen: •  •  •  •  •  •  •  •  •  • 

Danske rejseledere Direkte fly Kastrup-Tel Aviv t/r Lokal dansktalende guide 9 nætter på 3* hoteller 9 x morgenmad, 1 x frokost (23/5), 9 x middag Udflugter og entréer ifølge program Transport i egen turistbus Headsets Drikkepenge Skat og bidrag til rejsegarantifonden

kr. 14.975 Enkeltværelsestillæg: Kr. 3.975 Børnerabat til og med 11 år: Kr. 2.000

Du flyver fra: Kastrup

Israel BORNHOLM & RANDERS

RUNDREJSE MED NYE BESØG

Tag med på en spændende rundrejse i Israel, som er tilrettelagt for dem, der tidligere har besøgt Det Hellige Land. Vi besøger steder, som ikke normalt er med i programmet på Israels-rejser. Vi besøger dog også nogle af de kendte steder, som vi bare må opleve endnu en gang. Første nat bor vi ved Middelhavet, hvorefter vi har tre nætter ved Genesaret Sø i Galilæa, inden vi slutter af med tre nætter i Jerusalem. Undervejs besøger vi bl.a. Galilæa, Golan, Jeriko og Jerusalem, hvor vi lægger vægt på at opleve såvel det bibelske som det moderne Israel samt den fantastiske natur. Dygtig lokal dansktalende guide er med på hele turen. Rejsen er tilrettelagt for bornholmere og folk fra Randes, men er samtidig åben for alle interesserede.

Rejseledere: Tove og Jørgen Bloch, Randers

14/10–21/10 8 dage R ej

sen

r.: 3

06

Det får du for prisen: •  Danske rejseledere •  F ly Kastrup-Tel Aviv t/r med mad om bord •  Lokal dansktalende guide •  7 nætter på 3* og 4* hoteller •  7 x morgenmad, 1 x frokost (18/10), 7 x middag •  Udflugter og entréer ifølge program •  Transport i egen turistbus •  Headsets •  Drikkepenge •  Skat og bidrag til rejsegarantifonden

Tilmelding: Inden den 7/7 Herefter ring og hør om pladser Rejsen kræver: Særlige pasregler. Se faktura ved bekræftelse Deltagerantal: Minimum 20 personer Bestil specialprogram

felixrejser.dk/il-bloch

kr. 14.475 Enkeltværelsestillæg: Kr. 3.400 Børnerabat til og med 11 år: Kr. 2.000

Du flyver

fra: Kastrup

17


Iran Et b

DET EVENTYRLIGE PERSIEN

k la s l e ib

7/10-21/10 15 dage

nd

Tag med til Iran – eller Persien, som landet hedder i Bibelen. Engang var landet oldtidens største rige, og perserkongerne fik stor betydning i Israels historie. Vi genopfrisker de bibelske beretninger, oplever flotte bygningsværker, fantastiske ruiner bl.a. paladserne i Persepolis og Pasargadae, eminent kunsthåndværk, spændende basarer, smuk natur – og de meget gæstfrie, nysgerrige og venlige iranere. Iran er meget mere end kvinder i chardor. Nyd også det velsmagende iranske køkken. Rejseleder Lene Dalsten har besøgt Iran flere gange og har stor viden om landet.

18


R ej

Oplevelser på rejsen

sen

r.: 2

22

07 Formiddagsfly fra Kastrup. Via Istanbul til Shiraz.

Rejseleder: Lene Dalsten, Helsingør

okt

08 Ankomst og indkvartering på hotel i Shiraz. Vi nyder en okt stille og rolig formiddag og får de første indtryk af Iran.

Det får du for prisen: •  Dansk rejseleder Fly t/r •  Måltider på fly t/r •  •  Lokal engelsktalende guide (tolkes til dansk) 14 nætter på 3* og 4* hoteller •  14 x morgenmad, 13 x frokost, 6 x middag •  (10/10, 11/10, 12/10, 14/10, 18/10, 20/10) Turistbus med aircondition •  Udflugter og entréer ifølge program •  D rikkepenge til hoteller, chauffør og guide •  Skat og bidrag til rejsegarantifonden • 

Shiraz er kendt for sine flotte haver, digterkunst og nattergale. Byen var i det 13. årh. Persiens litterære og kulturelle center.

09 Byrundtur i Shiraz med Vakil-moskeen, Karim-Khan-ciokt tadellet, digtergravene, Hafez og Saadi. Mulighed for

shopping i den fine, gamle Vakil-basar.

10 Heldagsudflugt til Persepolis, et af Irans mest imponerenokt de arkæologiske områder. Byen var hovedstad i Perser-

riget og er på UNESCOs verdensarvsliste. Byen blev ødelagt af Alexander den Store, da han invaderede Persien. Vi ser kongernes klippegrave, Naghst-e-Rustam og Naghst-e-Rajab-reliefferne.

11 Heldagsudflugt til Firouzabad, endnu et imponerende okt arkæologisk område.

12 Vi kører mod Yazd, en vigtig by på Silkevejen. Under-

okt vejs ser vi et meget gammelt cedertræ og Pasargadae med

15 dage kr. 19.975

kong Kyros' grav og ruiner af hans hovedstad.

Teheran

Enkeltværelsestillæg: Kr. 3.000

13 Yazds gamle lerklinede bydel er på UNESCOs verdens-

Isfahan

Du flyver fra: Kastrup

okt arvsliste. Bygningerne har flade tage med vindtårne,

Yazd Shiraz

Inden den 30/6 Tilmelding: Herefter ring og hør om pladser Rejsen kræver: Visum ca. kr. 875, vaccinationer

Deltagerantal: OBS:

og særlige pasregler. Se faktura ved bekræftelse Min. 15 personer. Maks. 25 personer Forbehold for ændringer

felixrejser.dk/iran

som både ventilerer og afkøler husene og vandet. Vi ser Chakmaq-komplekset, fredagsmoskéen med minaretter og mosaikker. Silent towers og det fungerende Zoroaster-tempel.

14 Vi kører til Isfahan med stop i Nain, som er kendt for

okt sine flotte tæpper, traditionelle huse og smukke moské.

15

okt

17 Isfahan er en af verdens smukkeste byer med

okt mange arkitektoniske perler. På byrundtur ser vi

Imam-pladsen, den enorme Imam-moskéen, Lotfollah-moskéen, fredags-moskéen, Ali Chapu-paladset, Chehel Sotunpaladset med de 40 søjler. Besøg i byens fine basar. Vi ser den flotte armenske Vank-katedral med museum og byens smukke broer. Hasht Behesht-paladset, opført i 1669, og som i dag er beskyttet af de iranske fredningsmyndigheder. Vi nyder byen og evt. shopping i basaren (tæpper, duge). Vi indsnuser og fornemmer kulturen i de iranske tehuse.

18 Vi kører til Teheran med stop i Kashan, hvor vi ser histo-

okt riske huse og den arkæologiske seværdighed Tepe Shialk.

19

okt

20 I storbyen Teheran ser vi Shahens paladser, Nati-

okt onalmuseet, museet for islamisk periode. Det rigt

udsmykkede Golestan-palads og Sarkis-katedralen.

21 Hjemrejse via Istanbul til Kastrup. okt

19


Rom og Assisi em R e js

ål u

er d ov

de t

v an s æd

REJS I FORTID OG NUTID

2/9-10/9 9 dage

l i ge

Und dig selv denne rejse til Rom og Assisi. Her oplever du både det antikke Rom, middelalderens Rom, pavernes Rom og den moderne storby Roms høje puls samt et væld af små åndehuller, hvor du kan slå dig ned og opleve byens helt specielle charme. Assisi, på højdedraget midt i Umbrien, hilser dig velkommen med sin fred og særprægede natur. Frans af Assisi levede her et liv, konfliktfyldt og i søgen efter at efterleve det kristne budskab om næstekærlighed. Det fordyber vi os i – bl.a. sammen med den danske franciskanermunk i Assisi, broder Theodor. Fritiden i Rom og Assisi kan du nyde på egen hånd eller sammen med rejselederne og den dansk/italienske ledsager. Rejselederne skaber sammenhæng i programmet med tid til uformelt samvær og samtaler om det, vi ser, så de mange indtryk kan gå op i en højere enhed.

20


R ej

Oplevelser på rejsen Rejseledere: Ingrid og Ingolf Henoch Pedersen, Randers

sen

r.: 1 72

02 Fly til Rom fra Kastrup, evt. tilslutning fra Aalborg. sep Indkvartering på hotel. Middag på restaurant.

03 Efter gudstjeneste guidet gåtur i det antikke Rom med

Det får du for prisen: •  Danske rejseledere •  Direkte fly Kastrup-Rom t/r •  Dansk/italiensk ledsager •  Dansktalende guide i Rom og i Assisi 5 nætter i Rom på 3* hotel, 3 nætter i Assisi •  8 x morgenmad, 2 x frokost (7/9, 10/9), •  7 x middag Turistbus og offentlig transport •  Udflugter og entréer ifølge program •  •  Drikkepenge til hoteller, spisesteder og chauffør Skat, moms og bidrag til rejsegarantifonden • 

sep Colosseum, Palatinerhøjen, Forum Romanum, der var

Romerrigets centrum i ca. 1000 år. Ad små gader til Pantheon, Den Spanske Trappe, Trevi-fontænen. Middag på restaurant.

04 Pavernes Rom. Dansktalende guide i Vatikanmuseer-

sep ne og Peterskirken. Vandring ad fortidens pilgrimsrute

forbi Engelsborg, broen over Tiberen til Piazza Navona, Campo di Fiori og den jødiske ghetto. Retur til hotellet. Middag på restaurant.

05 Besøg i Pauluskirken med apostlen Paulus’ grav. Her-

sep fra til Via Appia Antica, hærvejen anlagt ca. 300 år f.Kr.

Vi besøger San Sebastiano-katakomben og holder en andagt med nadver. Vandring ad den historiske vej. Bus/metro tilbage til hotellet. Middag på restaurant.

06 Besøg i Laterankirken med Roms ældste kristne dåbssep

kapel og den hellige trappe fra Pontius Pilatus’ bolig i Jerusalem. Eftermiddagen fri. Middag på egen hånd.

9 dage kr. 12.475

07 Med tog til Assisi. Indkvartering og frokost. Vandring i

Enkeltværelsestillæg: Kr. 1.500 Tillæg udrejse Aalborg: Kr. 550

Du flyver fra:

sep Assisi med bl.a. torvet og Frans’ fødehjem. Efter midda-

gen foredrag ved rejselederen om den hellige Frans’ liv. Assisi Rom

Kastrup eller Aalborg Aalborg Lufthavn tilbyder gratis parkering

Inden den 30/6 Tilmelding: Herefter ring og hør om pladser Deltagerantal: Minimum 20 personer OBS: Turen kræver god fysik, da vi skal gå meget Forbehold for ændringer 

felixrejser.dk/rom-assisi

08

sep

09 Oplev bl.a. andagt i det fri ved Eremo-Carceri

sep 800 m.o.h. Besøg kirkerne i området, Johannes

Jørgensens bolig og San Damiano-klostret. Vandre ad stille veje. Du kan deltage i morgenmessen i Santa Chiara. Vi møder broder Theodor, dansk franciscanermunk, der fortæller levende i San Francescokirken. God tid på egen hånd til oplevelser eller stilhed.

10 Gudstjeneste ved rejselederen. Afslutningsfrokost. Bus

sep til Rom, fly til Kastrup og evt. videre til Aalborg.

Hoteller 3* hotel centralt beliggende i Rom i gåafstand til mange seværdigheder, tæt på Metro og busser til de øvrige steder. Middage på restauranter i byen. Hotel i klosterstil i Assisi. Værelserne er enkle med nødvendigt udstyr.

21


Gran Canaria sen

r.: 1

05

Fotos: Apollorejser

R ej

Tag forskud på foråret 2017 på bibel- og badeferien til Gran Canaria. Vi tilbyder igen en uges ferie med tid til både fordybelse i beretninger fra Bibelen og til badning, til afslapning i sol og varme i skønne omgivelser og i godt selskab. En anledning til fysisk at sætte tempoet ned og til åndeligt at lukke op for inspiration fra Guds ord. Hver formiddag holder rejselederne en bibeltime, og de tilbyder fælles samvær om aftenen.

Det får du for prisen: •  Danske rejseledere

22

BIBEL- OG BADEFERIE

HE

25/2-4/3 8 dage

Oplevelser på rejsen En rejse til Gran Canaria har længe været en favorit blandt os skandinavere. På Gran Canaria er du garanteret det bedste af sol og strand, god mad, fornøjelser, shopping og masser af sport – både på land og til havs. Oplev sanddynerne i Maspalomas, Playa del Inglés lange sandstrande og øens mest moderne ferieby Meloneras! Solsikre Puerto Rico og maleriske Puerto de Mogán byder på små vindbeskyttede strande og hyggelige havne. Der er muligheder for at tilkøbe udflugter på stedet eller selv tage på opdagelse. Rejselederne vil være med på én udflugt. Sammen med din bekræftelse sender vi en udflugtsoversigt.

•  D irekte fly fra Billund eller Kastrup til Gran Canaria t/r •  Måltider på fly t/r •  Transfer lufthavn-hotel t/r •  O vernatning på 4* hotel i værelse med bad/toilet •  Halvpension på hotellet •  S kat og bidrag til rejsegarantifonden.

Hoteller

Pr. person i dobbeltværelse: Kr. 8.495 Enkeltværelsestillæg: Kr. 2.700 Tillæg for all-inclusive: Kr. 1.000 Tillæg – udrejse fra Aalborg: Kr. 300

Rejseledere: Mette og Børge Haahr Andersen, Vanløse

NY

Du flyver fra: Billund, Kastrup eller Aalborg

Hotel Catarina er et centralt beliggende hotel i et roligt område i Playa del Inglés. Opvarmet pool om vinteren. Pooltemperaturen kan være lavere om morgenen/ aftenen og i tilfælde af dårligt vejr. Der er solstole og parasoller. Håndklædeservice mod depositum og betaling. Vandgymnastik i den opvarmede pool og strandbus er gratis. Hotellet ligger 400 m fra stranden.

Tilmelding: Ring og hør om ledige pladser Deltagerantal: Rejsen bliver gennemført Bestil specialprogram

Vi planlægger også en bibel- og badeferie i februar/marts 2018.

felixrejser.dk/grancanaria

felixrejser.dk/bibelbade2018

Følg med på hjemmesiden eller bestil specialprogram

D


Malta

30/9-7/10 8 dage

BIBEL- OG BADEFERIE R ej

sen

r.: 1

06

Oplevelser på rejsen 30 Direkte fly fra Aalborg til Malta. Indsep

Forlæng sommeren med en rejse til det skønne Middelhavsparadis Malta. Vi tilbyder en uges ferie med tid til både fordybelse i beretninger fra Bibelen samt til badning og afslapning i sol og varme. Alt sammen i skønne omgivelser og godt selskab. Først på formiddagen holder rejselederne bibeltimer med fokus på Paulus og Lukas og deres liv og tjeneste. Om aftenen tilbyder de fælles samvær. Malta er et af de mindste lande i verden og består af 5 små øer. Øernes beskedne størrelse er med til at sikre et smukt udsyn til det azurblå Middelhav, uanset hvor du befinder dig. Et rejsemål, der helt klart er et besøg værd.

01

okt

kvartering på Hotel Mellieha Bay.

06 Bibeltime hver formiddag og aftenokt samvær, afslapning og ture.

07 Direkte fly til Aalborg. okt

Udflugter Det får du for prisen: •  Danske rejseledere •  Direkte fly Aalborg-Malta t/r •  Måltider på fly t/r •  Transport lufthavn-hotel t/r •  O vernatning på 4* hotel i værelse med bad/toilet •  Halvpension på hotellet •  H eldagsudflugt inkl. frokost til Mdina og Rabat •  S kat, moms og bidrag til rejsegarantifonden

Heldagsudflugt med frokost: Mdina, 'den stille by' uden trafik. En velbevaret middelalderby med små snoede gader. I år 60 kom apostlen Paulus til byen og døbte guvernøren. I Rabat ser vi Sct. Agathas katakomber med kristne gravsteder fra de første århundreder. Vi ser også San Antons botaniske haver nær præsidentpaladset, Ta Qali Nationalpark og Dingli Cliffs. Ekstra tilbud: Rejselederne arrangerer en af dagene en tur til den flotte hovedstad Valletta (ikke inkl.). Du kan tilkøbe flere udflugter med dansk guide f.eks. til Gozo og Den Blå Lagune. Afstandene er korte på Malta, og offentlig transport er billig.

Foto: Suncharter

8 dage kr. 7.975 Enkeltværelsestillæg: Kr. 1.000

Rejseledere: Rhoda og Stig Christensen, Sønderborg

Du flyver fra: Aalborg Lufthavnen tilbyder gratis parkering

Tilmelding: Inden den 30/6 Herefter ring og hør om pladser Deltagerantal: Minimum 20 personer

felixrejser.dk/malta

Hotel

Hotel Mellieha Bay ligger i rolige, naturskønne omgivelser ved Mellieha-bugten. Alle værelser har havudsigt. To poolområder og adgang til hotellets strand ved det klare Middelhav. Morgen- og aftensmad fra buffet.

23


Færøerne

Foto: Felix Rejser

le r

he d

Foto: faroephoto

U s po

øn et sk

NORDATLANTENS SKATKAMMER

25/6-3/7 9 dage

Det er stærkt betagende at være i det lille øsamfund midt i det åbne hav med højtstræbende fjelde og lunefuldt vejr, der kan skifte på få minutter. De 18 små, grønne øer midt i Nordatlanten er et skatkammer med usædvanlig natur og kultur. Mod nord og vest knejser fjeldene majestætiske og lodrette. Her hamrer Atlanten sig til sydende skum mod klippens fod, og fuglene har reder langt oppe på de stejle fjeldsider. Mod sydøst åbner landet sig blidt og grønt. Heri Elttør er født og opvokset på Færøerne. Rejseledernes store lokalkendskab og personlige kontakter gør, at du kommer tæt på befolkningen og deres traditioner. En alt-betalt-rejse, hvor alle måltider på Færøerne, udflugter og entréer er inkluderet i prisen.

24


Oplevelser på rejsen Rejseledere: Lone og Heri Elttør, Aulum

R ej

sen

r.: 4

2

25 Sent eftermiddagsfly fra Billund. Efter ankomst kører

juni vi til Klaksvik, hvor vi får et let godnatmåltid.

26

juni

Det får du for prisen: •  Danske rejseledere Direkte fly Billund-Færøerne t/r •  Turistbus •  8 nætter på 3* hoteller •  8 x morgenmad, 5 x madpakker, 3 x frokost, •  8 x middag Udflugter og entréer ifølge program •  Skat og bidrag til rejsegarantifonden • 

29 Rundt på øerne til charmerende bygder som

juni Viðareiði, Kunoy, besøg på Kalsoy og i Klaksvík

by. Vi ser Christianskirken, der er tegnet af den danske arkitekt Peter Koch, og kirken i Gøta, hvor altertavlen er en glasmosaik. Oplev en autentisk færøsk aften med lokale retter. Besøg i charmerende bygd Gjógv med kronprinsesse Marys bænk. Vi nyder den fantastiske udsigt over havet.

30

juni

02 Bustur i Torshavn og besøg på det flotte

juli National­museum. Udflugt til Kirkebø. Heldags-

tur til Suderøy. Sejltur under fuglefjeldene ved Vestmanna. Gudstjeneste og færøsk møde i Menighedshuset med efterfølgende let aftensmad og kaffe.

03 Det er tid til de sidste indkøb i Torshavn eller en sidste

juli udflugt, inden vi siger farvel og flyver retur til Billund.

9 dage kr. 12.975

Klaksvik

Enkeltværelsestillæg: Kr. 1.950 Thorshavn

Du flyver fra: Billund

Hoteller Fire nætter på 3* Hotel Klaksvík. Alle værelser er røgfrie med eget bad og toilet samt tv. Gratis trådløst internet. Fire nætter på 3* Hotel Streym i Tórshavn, en af verdens mindste hovedstæder. Hotellet ligger tæt på havnen og den gamle skanse, hvorfra der er en flot udsigt til øen Nolsoy.

Tilmelding: Deltagerantal:

Inden den 10/5 Herefter ring og hør om pladser Minimum 15 personer. Begrænset antal pladser

OBS:

 orbehold for programændringer, som F skyldes vejrforholdene på Færøerne Ikke egnet for gangbesværede

felixrejser.dk/faeroerne

25


Island v er

et

Fotos: Helle Noers og Jesper B. Jensen

Me

so d bu

and h ø jl

26

VILD OG UTÆMMET

22/7-30/7 9 dage

Her er muligheden for en helt unik oplevelse af det vilde og utæmmede Island. Modsat de fleste turister tager vi nordpå i bus ind over det barske højland. Turen bliver et festfyrværkeri for alle sanser. Vi skal se farverige og eventyrlige landskaber. Høre bulderet fra de vilde vandfald. Bade i naturens varme vand, der vælter op af jorden. Opleve stanken fra boblende mudderhuller. Smage tomater, der er dyrket midt i det ugæstfrie landskab, og måske smage brød, der er bagt i jordens varme. Både kampen mellem mennesket og den mægtige natur og mellem den gamle asatro og kristendommen er temaer for turen.


Oplevelser på rejsen Rejseledere: Helle Noer og Jesper B. Jensen, Brejning

R ej

sen

r.: 4

0

22 Eftermiddagsfly både fra Billund og Kastrup. Vi mødes

juli i Keflavik. Efter indkvartering på hotel og middag i

Reykjavik går vi en fælles tur i byen.

Det får du for prisen: •  Danske rejseledere Direkte fly Billund eller Kastrup-Keflavik t/r •  Transport lufthavn/Reykjavik t/r •  Special turistbus til terrænkørsel •  Lokal dansktalende guide 7 dage •  8 x morgenmad, 8 x middag •  Udflugter og entréer ifølge program •  Skat og bidrag til rejsegarantifonden • 

23 Gudstjeneste i Hallgrimskirken. Herefter kører vi til

juli

Den Gyldne Cirkel. Oplev det skummende vandfald Gulfoss, den skudsikre gejser Strokkur, der sprøjter kogende vand 20-25 m op i luften og Thingvellir, hvor jordens tektoniske plader langsomt trækkes fra hinanden. Aftensmad på Friðheimar – et tomatgartneri midt i den barske natur. Overnatning i Laugarvatn-området.

24 Vildmarkstur i specialbus på grusvej over højlandet

juli med store, øde vidder og den farverige geotermiske

aktivitet i Hveravellir. To overnatninger ved fjorden nær Akureyri. Nyd gæstehusets udendørs varme bad.

25 Hele dagen er vi i området omkring Myvatn med bl.a.

juli

vandfaldet Goðafoss, lavalandskabet Dimmuborgir (”De sorte slotte”) og boblende mudderpøle i Námaskarð. Retur til Akureyri.

9 dage kr. 22.975 Enkeltværelsestillæg: Kr. 5.100 Tillæg udrejse Billund: Kr. 250

Hólar

Akureyri

Borganes Reykjavik

Du flyver fra:

Husavik

Laugarvatn

Keflavik

Billund eller Kastrup

Tilmelding: Deltagerantal: OBS:

Inden den 1/6 Herefter ring og hør om pladser Minimum 20 personer Vi skal gå meget i forskelligt terræn, derfor ikke egnet for dårligt gående Forbehold for ændringer Bestil specialprogram

felixrejser.dk/island

26 Stå ved Europas vandrigeste vandfald Dettifoss – stort,

juli vildt, larmende og smukt på sin egen voldsomme måde.

Roen sænker sig i Ásbyrgi – en hesteskoformet forsænkning med 100 m høje, lodrette vægge. I bunden går vi tur ved den lille sø i skoven – et særsyn på Island, der ikke har mange træer. Overnatning ved Húsavik, hvor du kan tilkøbe en hvalsafari.

27 Ad den smukke kystvej gennem små byer til

juli frilandsmuseet i Glaumbær. Her ser vi islændingenes

traditionelle levevis og kamp med og mod naturen. Overnatning i Hólar – et vigtigt kirkehistorisk sted og gammelt bispesæde.

28 Videre sydpå med afstikker til Hraunfossar, hvor

juli vandet strømmer ud gennem lavaen. I nærheden besøg

i det historisk vigtige sted Reykholt. Overnatning i Borganes.

29 Til Reykjavik via Hvalfjörður. Tid på egen hånd i

juli Reykjavik. Fælles afskedsmiddag.

30 Hjemrejse om morgenen. Ankomst til henholdsvis

juli Billund og Kastrup først på eftermiddagen.

Overnatning Vi bor på gode hoteller med eget bad/toilet. To nætter på gæstehus med fælles bad/toilet (lån af badekåbe inkl.).

27


UNIKKE OPLEVELSER

Foto: Visit Greenland - Mads Pihl

28

Foto: Visit Greenland - Mads Pihl

Foto: Visit Greenland - Mads Pihl

Foto: Visit Greenland - Mads Pihl

Grønland

15/6-22/6 8 dage

Otte døgn uden solnedgang i en verden af smuk natur, stilhed og fyldt af kontraster. Havet som tumleplads for hvaler og sæler. Glinsende isbjerge, der flyder forbi, og bjerge af fast grundfjeld. Indlandsis, dale, søer og elve. Ren, klar luft og langt til horisonten. Oplev sejltur på Diskobugten i den lyse nat. Tag med på vandreture i Grønlands fortid og nutid. Mød kulturen og den imødekommende befolkning i ‘Menneskenes Land’, som er landets grønlandske navn. Turen går til Sisimiut, Ilulissat, Aasiaat og Kangerlussuaq. De erfarne rejseledere har besøgt Grønland adskillige gange. Rejsen er samtidig Sømandsmissionens sommerrejse i 2017.


R ej

Oplevelser på rejsen Rejseledere: Ellen og Jens Erik Rasmussen, Silkeborg

sen

r.: 2

24

15 Direkte formiddagsfly fra Kastrup via Kangerlussuaq

juni til Sisimiut (ca. 6 timer). Ankomst ca. kl. 13.

Indkvartering på Sisimiut Sømandshjem. Rundtur med bybus og på gåben inden middagen.

Det får du for prisen:

Enkeltværelsestillæg: Kr. 2.500

18 Ismassiver vokser frem uden for Isfjorden. Ankomst

juni til Ilulissat kl. 13. Vi kører til den gamle heliport og

vandrer til Sermermiut og Isfjorden. Bræen afgiver hvert døgn 20 millioner tons isbjerge. Gåtur tilbage til byen med Knud Rasmussens fødehjem, nu et spændende museum. Kl. 17 sejler vi mod Aasiaat. Middag om bord inden ankomst kl. 21.30. Indkvartering på Aasiaat Sømandshjem.

Illulissat Aasiaat Sisimiut

17 Mød grønlænderne og deres kultur i Sisimiuts

juni kulturhus, kunstnerværksted, kirker, museer,

fortidsminder, stensamling, arkæologi. Oplev naturen omkring byen og den store hundeplads. Lørdag aften sejler vi med kystskibet til Diskobugten. I den daglyse nat ser vi isbjerge og måske hvaler og sæler. Liggepladser om bord, hvis trætheden overgår sejlturens skønhed.

•  Danske rejseledere Fly ifølge program •  6 nætter på 3* hoteller •  Sejltur Sisimiut-Ilulissat (liggeplads) •  Sejltur Ilulissat-Aasiaat (liggeplads) 7 x morgenmad, 7 x middag •  Udflugter og entréer ifølge program •  Skat og bidrag til rejsegarantifonden • 

8 dage kr. 20.475

16

juni

Kangerlussuaq

19

juni

Du flyver fra:

20 Oplev livet på havnen ved de gamle KGH-

juni bygninger. Besøg i kirken, museet, rådhuset

og det lokale Blå Kors. Gåtur i naturen. Tillader vejret det, tager vi på sejltur med hvalsafari og besøg i en bygd på øen Akunaq.

Kastrup

21 Med formiddagsfly til Kangerlussuaq. Bustur til

Inden den 3/3 Herefter ring og hør om pladser Min. 20 personer. Maks. 26 personer Dagsturene er krævende, derfor skal du være godt gående Forbehold for ændringer Bestil specialprogram

blomster, søer og elve er vi måske heldige at se moskusokser og rener. Afskedsmiddag og overnatning på Hotel Kangerlussuaq.

22 Vi lader ugens indtryk bundfælde sig. Fly retur til

juni Kastrup og ugens første solnedgang.

HOTELLER

felixrejser.dk/gronland

Foto: Arctic Umiaq Line A/S

To nætter på Sisimiut Sømandshjem, tre nætter på Aasiaat Sømandshjem, én nat på Hotel Kangerlussuaq. Alle værelser har eget bad og toilet. Sømandshjemmene er alkohol- og røgfrie. Én nat på kystskibet Sarfaq Ittuk med liggeplads, fælles bad/toilet på gangen. Foto: Visit Greenland - Mads Pihl

Tilmelding: Deltagerantal: OBS:

juni indlandsisen. Mellem bjerge og dale med bittesmå

29


Foto: Felix Rejser

30

Foto: Felix Rejser

Foto: Felix Rejser

Foto: Felix Rejser

Foto: Smålandsgårdens gæstgiveri

Sverige

TEMA: LINA SANDELL OG DEN HELLIGE BIRGITTA

27/7-31/7 5 dage

En rejse med enestående oplevelser og spændende udflugter. Lina Sandell-dagen er rejsens højdepunkt! Besøg salmedigteren Lina Sandells fødehjem, og stå under det 300 år gamle træ, hvor hun skrev ”Ingen er så tryg i fare”. Bliv også kendt med ”Den hellige Birgitta”, som stiftede Birgitterordenen. Nyd det smukke landskab, de hyggelige byer og hør om den svenske historie. Sejltur til Visingsø og rundtur med hestekøretøj. Oplev øens levn fra en betydningsfuld fortid. På vejen hjem aflægger vi besøg på fabriksmuseet i Huskvarna; bl.a. kendt for motorcykler og symaskiner. Vi besøger også tændstikmuseet i Jønkøbing. Denne alt-betalt-rejse findes kun hos Felix Rejser.


R ej

Oplevelser på rejsen Rejseledere: Ingrid og Ole Bjergely Christensen, Odder

sen

r.: 1

37

27 Udrejse fra Jylland over Fyn og Sjælland til Sverige.

juli

Indkvartering og middag på hotellet i Örensbaden.

28 Sejltur til Visingsø og rundtur i hestevogn. Ophold

Det får du for prisen: •  Danske rejseledere •  4* bus med aircondition og toilet •  Broafgifter Storebælt og Øresund •  4 nætter på 3* hotel •  4 x morgenmad, 3 x madpakker, 1 x frokost (28/7), 5 x middag, kaffe og kage (30/7) •  Udflugter og entreer ifølge program •  Færge Gøteborg-Frederikshavn •  Skat, moms og bidrag til rejsegarantifonden

Grännabergets Friluftsmuseum.

29 Udflugt til Alvastra Klosterruin fra 1143 og herefter

juli

videre til Vadstena. Rundvisning i Klosterkirken og Sancta Birgitta Klostermuseum.

30 Lina Sandell-dag med gudstjenste i Fröderyd Kirke

juli

med efterfølgende musikunderholdning og rundvisning på Sandallmuseet.

31 Besøg på fabriksmuseet i Huskvarna og tændstikmuseet

juli i Jønkøbing. Afslutningsmiddag om bord på Stena Line

til Frederikshavn.

Hotel

5 dage kr. 6.250

Vi bor på Hotel Örensbaden, smukt beliggende ved søen Ören. Der er ikke elevator på hotellet, men mulighed for værelser i stueplan (angiv ved bestilling).

Enkeltværelsestillæg: Kr. 850

Her står du på bussen: Silkeborg, Viborg, Randers, Skanderborg, Vejle (DTC), Fredericia, Nyborg, Kastrup

Tilmelding: Rejsen kræver: Deltagerantal: OBS:

juli i Gränna med mulighed for at se Polkakogeri og

Örensbaden

Inden den 12/6 Herefter ring og hør om pladser Gyldigt pas eller billed-ID Minimum 20 personer Forbehold for ændringer

Foto: Felix Rejser

Foto: Smålandsgårdens gæstgiveri

felixrejser.dk/sverige

31


Foto: Visit Norway

Foto: Visit Norway

Nordkap

MED HURTIGRUTEN TIL LOFOTEN

6/7-19/7 14 dage

32

Kom højt mod nord på denne enestående rejse til Europas top. Vi besøger tre nordiske hovedstæder, sejler gennem Stockholms skærgård, kører gennem Finland til Nordkap – rejsens højdepunkt! Vi oplever udsigten fra Nordkapklippen 307 m.o.h. og håber på klart vejr til at se midnatssolen over ishavet. På vej sydpå gennem Norge gør vi ophold ved den norske ø-gruppe Lofoten, med de maleriske fiskehytter. Vi besøger den gamle norske hovedstad Trondhjem og fortsætter til den nuværende hovedstad Oslo. Rejsen er samtidig læserrejse for Kristeligt Dagblad. Vibeke og Bjarne Hvidbjerg har været rejseledere på vores rejse til Nordkap flere gange og kender derfor programmet og seværdighederne rigtig godt.


Oplevelser på rejsen Rejseledere: Vibeke og Bjarne Hvidberg, Tistrup

R ej sen r. : 10 3050

06 Opsamling gennem Jylland til Frederikshavn. Med

juli Stena Line til Gøteborg. Overnatning i Jønkøping.

07 Guidet tur i Stockholm. Vi sejler med Silja Line

Det får du for prisen: •  Danske rejseledere •  4* bus med aircondition og toilet •  Færgeoverfarter ifølge program •  2 nætter på færger i indvendig dobbeltkahyt •  11 nætter på 3* og 4* hoteller •  13 x morgenmad, 13 x middag •  Udflugter og entréer ifølge program •  Skat, moms og bidrag til rejsegarantifonden

juli gennem Stockholms smukke skærgård mod Helsinki.

Middag og morgenmad om bord. Overnatning i indvendige kahytter.

08 Guidet rundtur i Helsinki. Overnatning i Hämeenlinna.

juli

09 Gennem finske sølandskaber til Jyväskylä.

juli Overnatning i Oulu.

10 Vi krydser Polarcirklen. Ad Ishavsvejen med stop ved

juli Laplands ældste kirke. Rundvisning på huskyfarm.

Middag og indkvartering i Saariselkä. Aftenandagt i Saariselkä Fjeldkirke.

Nordkap

11 Besøg på Samermuseum. Via samerhovedstaden

14 dage kr. 17.975 Tillæg for enkeltværelse og enkeltkahyt: Kr. 4.500 Frokoster bliver arrangeret af rejselederne. Pris i alt ca. kr. 400 pr. pers.

juli Karasjok til Honningsvåg, hvor vi overnatter. Bardufoss Svolvær

Inari

Midnatstur til Nordkapklippen.

12 Morgenandagt i Honningsvåg Kirke. Travetur til

juli Kirkeporten. Endnu en mulighed for at opleve

Mo i Rana Oulu

Nordkapklippen.

13 Vi gør et stop i Alta ved det spændende kirkebyggeri,

Trondhjem

juli Nordlyskatedralen. Videre over Kvænangsfjeldet og

Her står du på bussen:

langs Lyngenfjorden. Overnatning i Bardufoss. Oslo

Ansager, Vejen, Fredericia, Vejle (DTC), Herning, Viborg, Aalborg (Bouet), Frederikshavn

Hämeenlinna Helsinki Stockholm

Jönköping

14 Over Hinnøya og Vesterålen. Med Hurtigruten

juli fra Stokmarknes gennem Raftsund til Lofoten. To

overnatninger i Svolvær.

Frederikshavn

15 Fiskelejerne Nusfjord og Henningsvær, Lofotkatedralen

juli i Kabelvåg. Besøg på en økologisk gård, der producerer

gedeost.

Tilmelding: Rejsen kræver: Deltagerantal: OBS:

Inden den 19/5 Herefter ring og hør om pladser Gyldigt pas eller billed-ID Minimum 20 personer Forbehold for ændringer Bestil specialprogram

felixrejser.dk/nordkap

16 Med færge fra Lødingen til Bognes. Gennem Saltdalen

juli og over Saltfjeldet. Tidlig middag på Polarcirkelcentret.

Overnatning i Mo i Rana.

17 Via Mosjøen til Trondhjem – Norges gamle bispesæde.

juli Hvis muligt andagt i Nidaros Domkirke. Overnatning i

Trondhjem.

18 Sydpå over Dovrefjeldet, gennem Gudbrands­dalen og

juli via Lillehammer til Oslo. Natfærge til Frederikshavn.

Overnatning i indvendige k ­ ahytter. Middag om bord under udsejlingen gennem Oslofjorden.

19 Vi fortsætter hjemrejsen efter morgenmad på Frede-

juli rikshavn Sømandshjem.

33


FJORD OG FJELD

Foto: Morten Rakke – Visit Flåm

Foto: Rolf M. Sørensen – Visit Flåm

Foto: CH-visitnorway.com

Norge

28/7-4/8 8 dage

Norge er først og fremmest enestående naturoplevelser. Vi kører gennem frodige dale, langs dybblå fjorde omkranset af høje fjelde, over sæteren med udsigt til sneklædte tinder og krydser fjordene med lokale færger. Imponerende ingeniørarbejde og sikre veje gør det muligt for os at opleve det alt sammen tæt på og fra nye flotte udsigtsplatforme undervejs. Det er med god grund, at Geographic Traveler har kåret Fjordnorge som topscorer over 115 uberørte rejsemål. Vi skal opleve en stor buket af disse; steder på UNESCOs verdensarvsliste og ad nationale turistruter. Togtur med Flåmsbanen og sejltur på Nærøyfjorden. Vi kører ad spektakulære strækninger som Aurlandsvejen, Atlanterhavsvejen og Trollstigen, stopper ved Gudbransjuvet, Ørnesvingen og Flydalsjuvet ved Geiranger. Besøg i Kvernes Stavkirke og Togkapellet. Og naturligvis skal vi smage ’rømmegrøt og spekemat’. En alt-betalt-rejse, hvor hver dag byder på store oplevelser.

34


R ej

Oplevelser på rejsen Rejseledere: Grethe Thomsen og Henning Hansen, Give

sen

r.: 1

21

28 Gennem Jylland til Hirtshals. Med Color Line til Lar-

juli

vik. Middag undervejs til Geilo, hvor vi indkvarteres.

29 Norsk lunsj på Storestølen Fjeldstue. I Flåm står vi på

Det får du for prisen: •  Danske rejseledere •  4* bus med aircondition og toilet •  Færgeoverfarter ifølge program •  6 nætter på 3* og 4* hoteller •  1 overnatning i indvendig dobbeltkahyt •  7 x morgenmad, 1 x frokost (29/7), 5 x madpakke, 6 x middag, 2 x buffet på færger •  Sejltur på Nærøyfjorden •  Togtur med Flåmsbanen •  Udflugter og entréer ifølge program •  Skat og bidrag til rejsegarantifonden

Tillæg for enkeltværelse og enkeltkahyt: Kr. 2.100 Molde

rejser sig 1.800 m, og vi betages af den storslåede natur, som folder sig ud på vores sejltur. Efterfølgende ser vi det hele fra oven, når vi kører ad Aurlandsvejen over højfjeldet og gør stop ved Stegasteins udsigtsplatform 600 m.o.h. Kort færgetur over Årdalsfjorden til hotellet i Sogndal.

31 Besøg på Norsk Bremuseum, udsigt til Bøyabreen.

juli Panoramafilm om gletsjere, hvor vi hører om deres til-

aug

med Svevestien på Elhusøya. Rundvisning i Kvernes Stavkirke fra ca. år 1300. Frokost ved det gamle bedehus på Kvernes. Bytur i Molde, Varden og tid på egen hånd.

Geilo Oslo

02 Oplevelserne står i kø. Andagt i Togkapellet, Trollsti-

Frederikshavn

aug

gens 11 stejle hårnålesving, panoramaudsigt fra platformen, der hænger ud fra fjeldsiden. Via Gudbrandsjuvet og Ørnesvingen til Geiranger. Flydalsjuvet og Langvatnet til historiske Grotli Høyfjellshotel.

Inden den 12/6 Herefter ring og hør om pladser Gyldigt pas eller billed-ID Minimum 20 personer Forbehold for ændringer Bestil specialprogram

felixrejser.dk/fjordogfjeld

03 Gennem Gudbrandsdalen til Oslo. Kort byrundtur hvis

aug tiden tillader det. Natfærge til Frederikshavn. Afslut-

ningsmiddag under udsejlingen gennem Oslo Fjord.

04 Efter morgenmad på Frederikshavn Sømandshjem

aug retur til udrejsebyerne.

Foto: Morten Rakke – Visit Flåm

Sogndal Lærdal

Foto: Øyvind Heen - visitnorway.com

Rejsen kræver: Deltagerantal: OBS:

30 Nærøyfjorden (UNESCOs verdensarvliste) regnes for

juli en af verdens smukkeste og smalleste fjorde. Fjelde

01 I dag er et af turens højdepunkter Atlanterhavsvejen

Grotli

Ansager, Fredericia, Vejle (DTC), Herning, Viborg, Haverslev, Aalborg (Bouet), Hirtshals

Tilmelding:

stejleste togrejse. Flåmsbanen, en af Norges største turistattraktioner, fører os op til Myrdal Fjeldstation 867 m o.h. Stop undervejs ved Kjosfossen. Efter ophold i Flåm kører vi gennem verdens længste tunnel (24 km) til vort hotel i Lærdal.

blivelse. Mulighed for indkøb i Aunhild Vikens Vævestue i Skei. Vi gør holdt og nyder udsigten over Innvik-fjorden, imponeres af vandmasserne i Hellesyltfossen og hører om fjelde, der ikke vil holde sig i ro. Efter to korte færgeture når vi vort hotel i Rosernes By, Molde.

8 dage kr. 10.475

Her står du på bussen:

juli toget til en imponerende og flot tur med Europas næst-

35


Foto: Quality Straand Hotel

36

Foto: Vest Telemark Museum_Eidsborg

Foto: Mediateam / VisitRjukan

Norge

TELEMARKEN ET LILLE FERIEPARADIS

14/7-18/7 5 dage

Tag med på denne skønne 5-dages rejse til det dejlige Telemarken, Norges sydligste højfjeldsområde. Vi bor i Vrådal, der er omgivet af de mest storslåede fjelde. Byen er et lille ferieparadis ved bredden af søen Nisser 300 m.o.h. – et område for naturelskere med gode muligheder for at slappe af. Vi skal på spændende udflugter rundt i Telemarkens smukke og varierede natur. Som noget helt unikt besøger vi bl.a. Norges højst beliggende sognekirke Møsstrond på øen Hovden. Vi ser også Norges største stavkirke og kommer på panoramatur omkring Rjukan og Gaustatoppen og besøger Vrangfoss-sluserne.


R ej

Oplevelser på rejsen Rejseledere: Ellen og Brian Madsen Vejle

sen

r.: 1

20

14 Med Color Line fra Hirtshals til Kristiansand. Herfra

juli ad naturskønne veje til Vrådal til middag på hotellet.

15 Langs Seljordsvatnet forbi Bø til Ulefoss og videre med

Det får du for prisen: •  •  •  •  •  • 

Danske rejseledere 4* bus med aircondition og toilet 4 nætter på 4* hotel 4 x morgenmad, 5 x middag, 2 x frokost Udflugter og entréer ifølge program Skat og bidrag til rejsegarantifonden

16 Panoramatur. Via Seljord til Nutheim, hvor vi nyder

visning i Norges største stavkirke, et arkitektonisk mesterværk fra middelalderen. Herfra over højfjeldet forbi Gaustatoppen (1883 m.o.h.) til Rjukan. Videre forbi Vemork, hvor der blev produceret tungt vand under 2. verdenskrig. Fra Skinnarbu med færge til øen Hovden, hvor vi med lokalguide besøger Norges højest beliggende sognekirke Møsstrond (950 m.o.h.), en langkirke fra 1923. Øen ligger sydøst for Hardangervidda, som er Norges største nationalpark og Europas største højfjeldsplateau. Tilbage til Vrådal til sen middag.

Enkeltværelsestillæg: Kr. 900,-

17 Vi kører langs Vråvatn til Vråliosen og videre til Grim-

juli dalens Minne. Herfra via Dalen til Eidsborg, med be-

Vrådal

Silkeborg, Herning, Fredericia, Vejle (DTC), Skanderborg, Randers, Haverslev, Aalborg (Bouet), Hirtshals

igennem syv sluser. Sen frokost på hotellet, hvorefter der er mulighed for at nyde omgivelserne, besøge sølvsmedie eller shoppe.

juli den flotte udsigt over Flatdal. I Heddal får vi en rund-

5 dage kr. 5.975

Her står du på bussen:

juli kanalvejen til Vrangfoss sluseanlæg, hvor bådene skal

søg i stavkirken og Vest Telemark Museum. På Norsk Skieventyr i Morgedal skal vi på en spændende rejse gennem norsk skihistorie i fotos, film og udstilling.

Kristiansand Hirtshals

18 Vi forlader Vrådal og kører langs Vråvatn mod Dalen og

juli Flateland. Herfra gennem den smukke Setesdal langs

Inden den 30/5 Herefter ring og hør om pladser Gyldigt pas eller billed-ID Minimum 20 personer Forbehold for ændringer

Vi bor på Quality Straand Hotel i Vrådal, der siden 1864 har været ejet og drevet af familien Straand. Hotellet, der er kendt for sin hyggelige og hjemlige atmosfære, er i dag et moderne hotel med mange faciliteter og swimmingpool.

Foto: Quality Straand Hotel

felixrejser.dk/telemarken

Hotel Foto: Møsstrond Kirke

Tilmelding: Rejsen kræver: Deltagerantal: OBS:

elven Otra. Vi ser Reiårsfossen, som er et 200 m højt vandfald og stopper ved Evje, hvor Otra bliver til en brusende elv. Afgang med Color Line fra Kristiansand til Hirtshals. Afslutningsmiddag undervejs.

37


g

te”

Foto: Modum Bad

Foto: Lars Ulsdal

M

sma ed ”

26/6-2/7 eller 3/7 7-8 dage

TEMAREJSE OM HANS NIELSEN HAUGE

t ræ af r e

38

HE

Foto: Lovisenberg Diakonale Gjestehus

Oslo

NY

”Med Hans Nielsen Hauge vågnede folkeånden i Norge” citat N.F.S. Grundtvig. Gennem besøg og foredrag dykker vi ned i H.N. Hauges liv og betydning for Norges kirke- og nationale historie før og nu. Rejselederne skaber rammen med retræte-præg ved morgen- og aftenbønnerne i kapellet, og vi besøger både en pilgrimsgård og sjælesorgscentret Modum Bad. Oplev kendte steder i Oslo. I byen benytter vi offentlige transportmidler.

D


R ej

Oplevelser på rejsen

Rejseledere: Inger Lis Ulsdal, Humlebæk og Inger-Lise Svinth, Gjern

sen

r.: 1

25

26 Fly fra Billund eller Kastrup til Oslos lufthavn, Garder-

juni moen. Tog til centrum, bybus til Lovisenberg Gæstehus.

Indkvartering og middag.

Det får du for prisen: •  Danske rejseledere Direkte fly Billund eller Kastrup-Oslo t/r •  Transfer lufthavn-Lovisenberg t/r •  6/7 nætter på gæstehjem i værelse med •  fælles bad/toilet 6/7 x morgenmad, 1 x frokost, •  5 x madpakker, 6/7 x middag 24 timers rejsekort i Oslo, 72 timers Oslo-pas •  Turistbus på udflugter ud af byen •  Udflugter og entréer ifølge program •  Skat og bidrag til rejsegarantifonden • 

27 Præsentation af Lovisenberg Diakonale Institutioner.

juni Bybus til domkirken. Vi går ad Karl Johans gate. Med

T-banen til National Theatret. Rundvisning på Rådhuset, besøg i Normission – selskab for Indre- og Ydremission. Aftenforedrag om Hans Nielsen Hauge og haugianismen.

28 Udflugt til Hans Nielsen Hauges barndomshjem, nær

juni Fredrikstad og fæstningsbyen Fredrikstad, som har til-

knytning til Hans Nielsen Hauge. Videre til Peterstiftelsens Pilegrimsgård – et retrætested nær Oslofjorden.

29 Busudflugt til sjælesorgscentret Modum Bad, som også

juni er et højt anerkendt hospital for psykisk syge. Herefter

besøger vi Blaafarveværket bl.a. med kunsthåndværk. Om aftenen: Kort film om Hans Nielsen Hauge.

30 Med bybus og trikk til Rådhus Brygge, færge til Bygdøy.

juni I Norsk Folkemuseums fængsel hører vi om Hans Niel-

7-8 dage kr. 9.975 Enkeltværelsestillæg: Kr. 1.100 Tillæg dobbeltværelse med eget bad: Kr. 600 pr. person Ekstra tillæg enkeltværelse med eget bad: Kr. 950

Du flyver fra: Billund eller Kastrup

sen Hauge, der var indespærret i 12 år, fordi han talte Guds ord i private hjem. Tid til at besøge andre museer på Bygdøy.

Oslo

01 Benyt Oslo-passet til besøg på f.eks. Munchmuseet og

juli Nobels Fredscenter. Eller se Henrik Ibsen Museet, Vige-

landsparken og det norske Menighedsfakultet. Nyd udsigten ud over Oslo fra Frognerseteren. Aftenforedrag om den norske retrætebevægelse. Billund

02 Bybus til Gamle Aker Kirke og kirkegården med H.N.

Kastrup

juli Hauges gravsted. Efter gudstjenesten besøg i Oslo Pil-

grimscenter. Frokost og afslutning i kapellet. Deltagere til Kastrup: Bybus og tog til lufthavnen. Aftenfly hjem.

Tilmelding: Rejsen kræver: Deltagerantal: OBS:

Inden den 24/3 Herefter ring og hør om pladser Gyldigt pas eller billed-ID Min. 15 personer. Maks. 22 personer Forbehold for ændringer Bestil specialprogram

Overnatning Vi bor i Lovisenberg Diakonale Gæstehus. Enkelt indrettede værelser med fælles bad og toilet på gangen. Tillæg for værelser med eget bad. Elevator. Gæstehuset er alkohol- og røgfrit.

Foto: Lars Ulsdal

felixrejser.dk/oslo

03 Deltagere til Billund: Bybus og tog til Gardermoen

juli Lufthavn og med tidligt eftermiddagsfly hjem.

39


Egen

FEM DAGES FJELDVANDRING R ej

sen

r.: 7

0 Foto: Hanna og Thomas Klitlund Nielsen

Norge

NY

Det får du for prisen: Er du til fjeldluft, vand fra bække, flotte udsigter, naturens stilhed, morgendis mellem fjelde? Så tag med på vandretur ved Tyin i Norge. Rejselederne er friluftsvejledere. De viser vej gennem fjeldområdet, og giver råd om vandring i fjeldet. Du skal medbringe godt udstyr og være i god form for at deltage på turen. Træn i kuperet terræn og på trapper med 15 kg bagage på ryggen. Rejselederne holder et informationsmøde i god tid før rejsen.

•  Danske rejseledere •  Færge Frederikshavn-Oslo t/r •  I ndvendig dobbeltkahyt 6/8-7/8 •  M iddagsbuffet all inclusive om bord på hjemrejsen •  Tørkost (1 portion pr. gang) til 5 x frokost, 5 x aftensmad •  A fgift til lejrpladser •  Kortmaterialer til hver deltager •  Skat og bidrag til rejsegarantifonden Ikke inkluderet: •  Transport fra færge til startsted og fra slutsted til færge •  Vejafgifter •  Morgenmad, snack, drikkevarer

HE

1/8-7/8 7 dage

transport

Oplevelser på rejsen 01 Dagsejlads Frederikshavn-Oslo.

aug Vi slår lejr uden for Oslo.

02 Vi kører til Sletterust. Vi begynder blidt

aug med ca. 9 km vandring ind i fjeldet til

ca. 1.400 m.o.h., hvor vi slår lejr. Her er tit en del vind, men der er god plads til alle telte.

03 I dag går vi ca. 13 km ned mod en dal.

aug Terrænet ændrer sig under trægrænsen.

Vi krydser en elv. Vi ser Vettisfossen, der falder knap 300 m. Lejr nær Igjerdbu-hytten.

04 En kort dag med tid til stilletid/alene-

aug tid eller f.eks. workshops. Vi går mod

Fleskedalen. På vej ind i dalen skal vi op ad en relativ stejl stigning. Derefter går vi mod bunden af Fleskedalen til vores 3. lejr.

05 Vi går nedad mod udgangen af Fleske-

aug dalen, kaldet Smoget – en lille kløft

med høje klippesider. På den anden side ligger Uranustinden på 2.157 m. Afhængig af vejr og fysiske kræfter går vi på grusvej, eller vi følger en markeret rute gennem fjeldet mod Fondsbu til sidste nat i fjeldet.

06 Sidste etape går til Tyinholmen. Herfra

aug kører vi tilbage til Oslo. Natfærge til

7 dage kr. 4.250 Enkeltkahyt-tillæg: Kr. 400

Rejseledere: Hanna og Thomas Klitlund Nielsen, Aarhus Tilmelding: Rejsen kræver: Deltagerantal: OBS:

Du sejler fra: Frederikshavn. Vi fylder bilerne op og kører samlet Oslo-Tyin t/r

Inden den 15/6 Herefter ring og hør om pladser Gyldigt pas eller billed-ID M in. 10 personer. Maks. 18 personer Turen kræver god fysisk form og godt friluftsudstyr

Bestil specialprogram

40

felixrejser.dk/vandretur

Frederikshavn. Buffet og overnatning i indvendige dobbeltkahytter.

07 Ankomst Frederikshavn, hvorfra vi kø-

aug rer hver til sit.

Overnatning m.m. Du skal selv medbringe gode vandrestøvler, solidt letvægtstelt, sovepose, liggeunderlag, kogegrej til opvarmning af vand til tørkost og varme drikke, spisegrej m.m. Se udstyrsliste på www.felixrejser.dk/vandretur

D


Bornholm

SOLSKINSØEN R ej

sen

r.: 4

3

Oplevelser på rejsen 30 Opsamling i Jylland, på Fyn og Sjæl-

Fotos: Felix Rejser

Tag med på sensommertur til Østersøens perle, Bornholm, hvor du har mulighed for at opleve den fantastiske natur og nogle af øens utallige seværdigheder. De små byer på Bornholm oser af stemning, og den lokale befolkning byder os velkommen på den syngende dialekt, som er kendetegnende for bornholmerne. Vi skal rundt på øen og opleve, hvad den har at byde på. Der er også mulighed for små vandreture og dagstur til Christiansø. Rejseleder Preben Hansen er født og opvokset på Bornholm, og rejselederparret har derfor et godt kendskab til øen.

30/8-3/9 5 dage

aug

land. Besøg ved Sveriges sydligste punkt ’Smygehuk’. Middag på færgen til Rønne. Indkvartering på Hotel Balka Strand.

31

aug

02 Hver dag byder på udflugter rundt sep på øen, hvor vi ser nogle af de

mange spændende steder. Se udflugtsprogram.

03 Færge til Ystad. Frokost på Svaneholm sep Slott i Skåne. Hjem ad udtursruten.

Det får du for prisen: •  Lokalkendte rejseledere •  4* bus med aircondition og toilet •  Broafgifter Storebælt og Øresund •  Færgeoverfarter Ystad-Rønne t/r •  4 nætter på 3* hotel •  4 x morgenmad, 1 x frokost (3/9), 4 x middag •  Udflugter og entréer ifølge program •  Skat, moms og bidrag til rejsegarantifonden

5 dage kr. 5.475

Udflugter Nordbornholm: Vi besøger fiskerlejerne Teglkås og Helligpeder. Følg de over 100 trappetrin ned til Jons Kapel. Besøg Hammershus, som er en af Nordeuropas største borgruiner. Oplev Moseløkken Stenbrudsmuseum med udstilling og få forklaret og demonstreret teknikken. Prøv selv kræfter med granit og værktøj. Vi stopper ved Helligdomsklipperne, inden vi tager tilbage til hotellet. Almindingen og Sydbornholm: Almindingen med Ekkodalen og Rytterknægten med Kongemindet. Østerlars Rundkirke. Danmarks mindste købstad Svaneke, hvor vi besøger lokale butikker. Nexø med Svenskehusene, Dueodde og den hyggelige by Snogebæk.

Enkeltværelsestillæg: Kr. 900

Her står du på bussen: Rejseledere: Annette Fibiger Hansen og Preben Hansen, Aalborg Tilmelding: Rejsen kræver: Deltagerantal: OBS:

Silkeborg, Herning, Viborg. Aalborg, Randers, Skanderborg, Vejle (DTC), Fredericia, Nyborg, Kastrup

Inden den 19/7  Herefter ring og hør om pladser Gyldigt pas eller billed-ID Minimum 20 personer Du skal være almindeligt godt gående

felixrejser.dk/bornholm

Christiansø: Vi oplever den specielle stemning på Christiansø, hvor bygningerne og naturen har været fredet siden 1920’erne (bestilles senest d. 9/8. Pris ca. kr. 220). Alternativ udflugt til Rønne, Kræmmerhuset og Ny Kirke for de, som ikke ønsker at komme til Christiansø.

Hotel Vi bor på Hotel Balka Strand. Hotellet ligger 150 m fra en af Europas fineste sandstrande lidt nord for Snogebæk. Hotellet har pool og sauna til fri afbenyttelse. Der er en dejlig udendørs have med mange siddepladser. Værelserne er med lydtætte døre imellem.

41


Tyskland

FANTASTISK EFTERÅRSTUR MED SORT SOL

•  Danske rejseledere •  4 * bus med aircondition og toilet •  3 nætter på 3* Landhotel Tetens Gasthof •  3 x morgenmad, 1 x frokost, 1 x madpakke, 2 x middag •  Guidet tur og kanalrundfart i Friedrichstadt •  'Sort Sol' med guide •  Guidet bytur i Christiansfeld •  Entré til Schackenborg Slotshave, Emil Nolde Museum •  Skat, moms og bidrag til rejsegarantifonden

Enkeltværelsestillæg: Kr. 500

Her står du på bussen: Herning, Grindsted, Vejle, Fredericia

Tilmelding: Inden den 15/8  Herefter ring og hør om pladser Deltagerantal: Minimum 20 personer 

felixrejser.dk/sortsol

42

R ej

sen

r.: 1

14

Det får du for prisen:

4 dage kr. 4.175 Rejseledere: Pia og Henrik Bak Jepsen, Grindsted

29/9-2/10 4 dage

Foto: Turismusvereins Friedrichstadt

Oplev skønne efterårsdage i det dansk/tyske grænseområde. Vi bor i Süderlügum og tager på spændende oplevelser i området. Besøg 'Lille Amsterdam', som kanalbyen Friedrichstadt ved den slesvig-holstenske vestkyst kaldes. Se Noldes malerier og den inspirerende have. Et højdepunkt på turen er det fantastiske naturfænomen 'Sort Sol'. Nyd synet af Nordeuropas største stæreflokke der samles hen over marskens tagrørsområder og opfører en 'himmelballet'. Besøg også den lukkede del af Schackenborgs Slotshave, få en bytur i Ribe med besøg i domkirken samt et besøg i Gallehus, hvor Guldhornene blev fundet. På hjemvejen besøger vi brødremenighedsbyen Christiansfeld, som er UNESCOs verdensarv. Vi bor på det hyggelige Landhotel Tetens Gasthof. De fleste værelser er på 1. sal med skråvægge.

NY

Oplevelser på rejsen 29 Opsamling gennem Jylland. Be-

sep søg i Ribe midtby og domkirke. Vi

ser Kammerslusen og besøger Gallehus, hvor guldhornene blev fundet. Indkvartering på hotel i Süderlügum.

30 Dagens udflugt går til Fried-

sep richstadt. Vi oplever stemningen

i byen med en kanalrundfart og en guidet tur rundt i byen. Derefter besøger vi Emil Nolde Museum.

01 Gudstjeneste i en dansk kirke okt i området. Efter frokost på

hotellet kører vi til Møgeltønder og ser slotshaven ved Schackenborg. Ved skumringstid oplever vi 'Sort Sol' og får forinden en introduktion om fænomenet ved en naturvejleder.

02 Efter morgenmaden kører vi igen okt mod Danmark. Efter stop ved

en grænsebutik får vi en guidet tur i Christiansfeld, som er opbygget efter brødremenighedens traditioner.

HE

D


Luther

500 ÅRS REFORMATIONSJUBILÆUM

Martin Luthers navn er knyttet til mange byer i Midt- og Sydtyskland, men det er især byerne i Thüringen i det tidligere DDR, der er kendt som lutherbyerne. Reformatoren Martin Luther blev født i Eisleben i 1483, og her døde han også i 1546. Han var barn i Mansfeld, gik i skole i Eisenach, var munk i Erfurt, præst i universitetsbyen Wittenberg, hvor han i 1517 slog 95 teser op på døren til Slotskirken. Det blev startskuddet til reformationen. Som landflygtig sad han på Wartburg og oversatte Det nye Testamente til tysk. Efter giftermålet med Käthe boede familien 36 år i Wittenberg. Martin Luthers betydning for disse og mange andre byer i Thüringen viser sig ved, at der er et Luther-mindesmærke i alle byerne. Felix Rejser har en lang tradition for at arrangere rejser til Lutherbyerne, altid med engagerede rejseledere, som har stort kendskab til Luthers liv og hele reformationshistorien. Mange sogne og menigheder har også nydt godt af Felix Rejsers ekspertise, når de skulle besøge området. I 500-året for reformationen har vi naturligvis ekstra fokus på Lutherbyerne, og vi glæder os til at give dig en unik oplevelse på én af vores rejser til området.

43


I Luthers fodspor FORÅR

44

Foto: Ninna Toft Rasmussen

Foto: Ninna Toft Rasmussen

e jse

Foto: Wittenberg Kultur Tourist-Information

Jubi

sr l æu m

30/3-4/4 6 dage

Reformationsjubilæet er for alvor skudt i gang. I oktober 2017 er det 500 år siden, at Martin Luther efter traditionen slog 95 teser op på Slotskirken i Wittenberg. Jubilæet har dog længe været under kraftig forberedelse. De mange lutherstatuer er blevet pudset op, museer er renoveret og nye er kommet til. I jubilæumsåret kan vi derfor glæde os til at se flere af de steder og byer, som med Luthers liv har skrevet historie. Vi kan genopleve de begivenheder, der førte til reformationen, kirkeligt og politisk. Luther tog sit opgør med den katolske kirkes afladshandel gennem sine mange kampe og skrifter. Herved banede han vej for et nyt klarsyn på, hvad tro og kirke er. Det erfarne rejselederpar har besøgt Lutherbyerne mange gange, og de har et stort kendskab til Luther og stederne, vi skal se. Rejsen er samtidig en læserrejse for Kristeligt Dagblad.


R ej

Oplevelser på rejsen Rejseledere: Elisabeth og Claus Olsen, Fur

sen

r.: 2

12

30 Udrejse. Vi bor på det charmerende Hotel Haus Hain-

mar stein i Eisenach med udsigt til borgen Wartburg.

31 Vi besøger Wartburg, hvor Luther oversatte Det Nye Te-

Det får du for prisen: •  •  •  •  •  • 

Danske rejseledere 4* bus med aircondition og toilet 5 nætter på 3* hoteller 5 x morgenmad, 5 x middag Udflugter og entréer ifølge program Skat, moms og bidrag til rejsegarantifonden

mar stamente til tysk. Herefter ser vi huset, hvor Luther bo-

ede, mens han gik i byens latinskole. Mulighed for et besøg i huset, hvor Johann Sebastian Bach blev født eller et besøg på Wartburg Bilmuseum (entreer ikke inkl.). Herfra til indkvartering i Erfurt.

01 Rundvisning i Augustiner-klosteret, hvor Luther stude-

apr

rede, blev munk og underviste. Byvandring med besøg i bl.a. domkirken Skt. Marienkirche, inden vi passerer Barfüsserkirken og Krämerbrücke.

02 I Bad Frankenhausen ser vi Panorama-museet. Her-

apr

fra gennem Luthers barndomsby, Mansfeld til fødebyen Eisleben. Her går vi forbi huset, hvor Luther blev født og huset, hvor han døde. Vi ser ind i Skt. Peter- og Pauls Kirke, hvor Luther blev døbt. Vi kører til indkvartering og middag på Luther-Hotel Wittenberg.

6 dage kr. 6.675 Fredericia

Her står du på bussen: Silkeborg, Viborg, Randers, Skanderborg, Vejle (DTC), Fredericia, Rødekro

03 Besøg i verdens største reformationsmuseum Luther-

Wittenberg Eisenach

apr haus. Herefter forbi Melanchtons Hus, universitetet,

Erfurt

Tilmelding: Deltagerantal: OBS:

Inden den 15/1 Herefter ring og hør om pladser Minimum 20 personer Forbehold for ændringer

Bestil specialprogram

torvet, Cranachhaus og rådhuset til Stadskirken, hvor Luther prædikede over 2.000 gange. Her ser vi Cranachs berømte reformationstavle. Vi betragter døren til Slotskirken, hvor Luther den 31. oktober 1517 opslog sine berømte 95 teser mod afladshandelen. Herefter besøg i Torgau, hvor Luthers hustru Käthe ligger begravet. Vi ser Slotskirken, som er den første protestantiske kirke. Til afslutningsmiddag får vi serveret en speciel Luther-festmiddag.

04 Hjemrejse. Undervejs reflekterer vi over den arv, som apr Luther gav os og hele den vesteuropæiske kirke.

Foto: Ninna Toft Rasmussen

felixrejser.dk/luther-olsen

Foto: German National Board

Enkeltværelsestillæg: Kr. 1.000

45


I Luthers fodspor

Foto: Ninna Toft Rasmussen

e jse

Foto: Ninna Toft Rasmussen

Jubi

sr l æu m

22/10-27/10 6 dage Foto: Felix Rejser

EFTERÅR

Denne jubilæumsrejse ligger i ugen før 500-årsdagen for reformationsjubilæet den 31. oktober 1517. På rejsen 'I Luthers fodspor' til reformationens hjemstavn i Sachsen-Thüringen vil vi opleve festlighederne i forbindelse med jubilæet. Bliv kendt med Lutherbyerne og de steder, der spillede en rolle i Luthers liv og i forbindelse med reformationen. Vi bor to nætter i Lutherbyen Wittenberg, hvor Luther blev doktor i teologien og underviste som professor på universitetet, blev gift, stiftede familie, levede og virkede. Vi besøger Torgau og Luthers føde- og dødsby Eisleben. Desuden bor vi to nætter i den smukke domkirkeby Erfurt, inden vi slutter med en overnatning i Eisenach med udsigt til borgen Wartburg. Det erfarne rejselederpar har besøgt Lutherbyerne mange gange, og de har et stort kendskab til Luther og stederne, vi skal se. Rejsen er samtidig en læserrejse for Kristeligt Dagblad.

46


R ej

Oplevelser på rejsen Rejseledere: Helga og Bent Oluf Damm, Løgumkloster

sen

r.: 1

12

22 Udrejse. Vi bor på det centralt beliggende Luther-Hotel okt Wittenberg.

23 Besøg i verdens største reformationsmuseum, Luther-

Det får du for prisen: •  •  •  •  •  • 

Danske rejseledere 4* bus med aircondition og toilet 5 nætter på 3* hoteller 5 x morgenmad, 5 x middag Udflugter og entréer ifølge program Skat, moms og bidrag til rejsegarantifonden

Cranachhaus og rådhuset til Stadskirken, hvor Luther prædikede over 2.000 gange. Vi betragter Slotskirkens dør, hvor Luthers 95 teser blev opslået den 31. oktober 1517 og ser reformatorernes grave i kirken. Besøg i Torgau, hvor Luthers hustru ligger begravet. Vi ser Slotskirken – den første protestantiske kirkebygning. Speciel Luther-festmiddag om aftenen.

24 Vi kører til Eisleben og ser Luthers fødehjem og den

okt nærliggende Skt. Peter og Paulus Kirke, hvor Luther

blev døbt. Besøg i kirken, hvor Luther holdt sin sidste prædiken. Vi passerer huset, hvor han døde. Via Luthers barndomsby Mansfeld til Panorama-museet i Bad Frankenhausen. Overnatning i Erfurt.

6 dage kr. 7.475 Enkeltværelsestillæg: Kr. 1.300

okt haus. Vi går forbi Melanchtons Hus, universitetet, torvet,

Fredericia

25 Rundvisning i Augustinerklosteret, hvor Luther studeokt rede, blev munk og underviste. Byvandring med besøg

Her står du på bussen:

i bla. domkirken Skt. Marienkirche, inden vi passerer Barfüsserkirken og Krämerbrücke.

Silkeborg, Herning, Vejle (DTC), Fredericia, Rødekro

Wittenberg

okt gen Wartburg, hvor Luther oversatte Det Nye Testamen-

te til tysk. Herefter ser vi, hvor Luther boede, da han gik i byens latinskole. Mulighed for at besøge Johann Sebastian Bach-museet eller Wartburg Bilmuseum (entréer ikke inkl.). Overnatning på Hotel Haus Hainstein med udstigt til Wartburg.

Inden den 20/6 Herefter ring og hør om pladser Minimum 20 personer Forbehold for ændringer Bestil specialprogram

felixrejser.dk/luther-damm

27 Hjemrejse med kort besøg i Celle med de 450 bindingsokt værkshuse.

Foto: DZT

Tilmelding: Deltagerantal: OBS:

26 Vi kører via Stotternheim til Eisenach. Vi besøger bor-

Erfurt

Foto: Ninna Toft Rasmussen

Eisenach

47


Foto: spreewald.de

Foto: spreewald.de

Foto: Tourismusverband Spreewald

Spreewald

TYSKLANDS VENEDIG

11/9-16/9 6 dage

Tag med på en hyggelig rejse til Spreewald, én af Europas mindre kendte naturperler. Her er et finmasket net af kanaler, åer og bække, og selv postbudet må stage sig frem i sin lille postbåd. Undervejs oplever vi også det Saksiske Schweiz og Dresden. Vi slutter rejsen af med et kort besøg i reformationsbyen Wittenberg og i Potsdam.

48


R ej

Oplevelser på rejsen Rejseledere: Hanne og Gert Kruse, Ansager

sen

r.: 1

18

11 Udrejse. Ankomst til Hotel Spreewaldeck i Lübbenau.

sep

12 Spreewald, som er et frodigt moseområde, dækker et

sep areal på 475 km2 og ligger i det sydøstlige Brandenburg

Det får du for prisen: •  •  •  •  •  •  •  • 

Danske rejseledere 4* bus med aircondition og toilet 4 nætter på 3* hotel 1 nat på 4* hotel 5 x morgenmad, 5 x middag Guide i Dresden Udflugter og entreer ifølge program Skat, moms og bidrag til garantifonden

ved Cottbus ca. 100 km sydøst for Berlin. Spreewald er ca. 55 km lang og 15 km bred. Der er i alt 1.500 km vandveje. Man kan komme rundt i området på cykel, i kano eller på pramme. De typiske huse er af træ med stråtag. Bådene stages frem – dog ikke under sang som i Venedig. Byerne og livet er indrettet efter de betingelser, vandvejene giver. Kun ambulance og politi rykker frem med motor. Her er ro, stilhed og eventyr. Spreewald var et yndet udflugtsmål i DDR-tiden for både partifolk og alle andre mennesker. Vi tager på en rolig pramtur, og vi ser de gamle huse og frilandsmuseet Lehde. Mulighed for at nyde cafeernes tilbud (ikke inkl.).

13 Besøg i en gammel hollændermølle i Straupitz - hør

sep historien om fremstilling af linolie. Vi besøger det

6 dage kr. 6.475 Enkeltværelsestillæg: Kr. 1.200

største brunkulsleje Welzow Syd. Vi besøger museet og tager med en specialbygget mandskabsvogn ned i det 130 m dybe hul – nærmest en dal, og ser verdens største bevægelige maskine i arbejde.

Fredericia

Her står du på bussen: Ansager, Herning, Viborg, Skanderborg, Fredericia, Rødekro

Tilmelding: Deltagerantal: OBS:

14 Vi kører mod syd og ser de karakteristiske bjerge

Potsdam

sep og klipper i det Saksiske Schweiz. Derefter kører Spreewald

Inden den 5/7 Herefter ring og hør om pladser Minimum 20 personer Forbehold for ændringer

felixrejser.dk/spreewald

vi langs Elben til Dresden centrum, hvor vi får en guidet rundvisning og slutter i den genopbyggede Frauenkirche.

15 I år er det 500 år siden, Luther slog 95 teser op på

sep kirkedøren i Wittenberg. Vi ser kirken, Lutherhaus

og går en tur i byen. Sidst på eftermiddagen kører vi til indkvartering i Potsdam.

16 Vi ser lidt af Potsdam centrum, inden hjemrejsen.

sep

49


Foto: holland.com

Foto: holland.com

Holland

FRA VAND TIL BLOMSTRENDE LAND

24/4-29/4 6 dage

50

Holland er lig med blomstermarker i alle regnbuens farver og smagfulde oste, og det kommer vi selvfølgelig også til at opleve på denne rejse. Besøg Amsterdam, og se byen fra vand-siden på en rolig kanalfart. Bliv imponeret over den verdensberømte Keukenhof Blomsterpark med omkring syv mio. blomsterløg og 800 varianter af tulipaner. Nye besøg i år er Hollands Venedig med over 180 små broer, landvindingsmuseet og sejlskibet Batavia i Lelystad. En næsten alt-betalt-rejse med to frokoster inkluderet. Rejseleder Peter Lanting er født og opvokset i Holland. Rejselederparret kender steder, som ikke står i turbøgerne, og deres personlige kontakter giver dig mulighed for at komme tæt på befolkningen.


R ej

Oplevelser på rejsen Rejseledere: Bodil og Peter Lanting, Hammelev

sen

r.: 2

15

24 Tidlig udrejse med opsamling gennem Jylland. Ind-

apr kvartering og middag på hotel i Bolsward.

25 Vi kører over den 32 km lange dæmning Afsluitdijk og

Det får du for prisen: •  •  •  • 

Danske rejseledere 4* bus med aircondition og toilet 5 nætter på 3* hoteller 5 x morgenmad, 1 x madpakke (25/4), 1 x frokost (27/4), 5 x middag •  Udflugter og entreer ifølge program •  Skat, moms og bidrag til garantifonden

Ten Booms hus i Haarlem. Her hører vi om Corrie og hendes familie, der hjalp 800 jøder med at undslippe Gestapo. Vi nyder frokosten om bord på sightseeing-båden i Amsterdam (inkl. i prisen). Efter sejlturen på kanalerne er der tre muligheder: Rigsmuseet eller Van Gogh-museet (bestilles senest 13. marts. Ikke inkl. pris ca. kr. 145). Rigsmuseet indeholder bl.a. malerier af kendte kunstnere, gamle dukkehuse og fin porcelæn. Van Gogh-museet udstiller over 200 malerier, 500 tegninger og 750 skriftlige dokumenter af den kendte maler. Du kan også vælge at bruge tid på egen hånd. Middag og overnatning på hotel i Driebergen, tæt på Utrecht.

26 Besøg på landvindingsmuseet i Lelystad. Her ser vi,

6 dage kr. 5.975

apr hvordan dele af Zuiderzee blev omdannet til nyt land.

Enkeltværelsestillæg: Kr. 650

Her står du på bussen:

Efter tidlig frokost (ikke inkl.), besøger vi skibsværftet Batavia. Vi får en guidet tur på et skib og ser lidt af området. Vi kører til Hollands Venedig, Giethoorn, der er en by næsten uden veje. Al transport foregår via de mange kanaler. Rolig sejltur gennem byen og middag på lokal restaurant.

Fredericia

Ansager, Viborg, Herning, Vejle (DTC), Fredericia, Rødekro

27 I dag er det kongens fødselsdag, og vi ser måske Hol-

Bolsward

apr land i festdragt på vej til det syd-vestlige Holland.

Udflugt til Delta Park-projektet med den største af stormflodsbarriererne. Frokost (inkl.) og guidet tur i det store udstillingsområde.

Dribergen

Inden den 13/2 Herefter ring og hør om pladser Minimum 20 personer

28 Oplev det folkelige og farverige ostemarked på det

apr smukke torv i Alkmaar. Her købes, sælges og vejes oste,

som det har været tradition i hundreder af år. Besøg i verdens største blomsterpark Keukenhof, hvor der er rig mulighed for at beundre de smukke blomster.

Forbehold for ændringer

felixrejser.dk/holland

Foto: holland.com

Tilmelding: Deltagerantal: OBS:

apr ser landskabet i det nordlige Holland på vej til Corrie

29 Fyldt af indtryk fra rejsen, kører vi igen mod Danmark.

apr

51


FRA SYD TIL NORD

HE

30/6-8/7 9 dage

Foto: Polska

Foto: Visit Poland

Polen

NY

52

Floden Wisla, som også kaldes for Europas sidste vilde flod, er over 1.000 km lang og Polens længste. Den udspringer i bjergene i det sydlige Polen og udløber i det nordlige Polen ved Gdansk. Den bugter sig og skaber slyngninger og store, maleriske vandområder i to tredjedele af landet! Polens tre vigtigste byer ligger ved Wisla: Den polske kulturperle Krakow, den farverige hovedstad Warszawa og den store, smukke havneby Gdansk. På rejsen langs floden besøger vi de tre byer og ser mange andre polske skatte – flere er skrevet på UNESCOs verdensarvsliste. Også besøg i Auscwitch. Rejseleder Kirsten L. Hvergel har ofte rejst i landet.

D


R ej

Oplevelser på rejsen

Rejseledere: Kirsten L. Hvergel, Aulum og Dorte B. Hvergel, Ølgod

sen

r.: 2

73

30 Udrejse og ankomst til hotel i Legnica i Polen, hvor vi

juni

mødes med vores dansktalende guide.

01 Vi besøger koncentrationslejren Auscwitch/Birkenau.

juli

Det får du for prisen: •  Danske rejseledere •  Dansktalende lokal guide •  4* bus med aircondition og toilet •  8 nætter på 3* og 4* hoteller •  8 x morgenmad, 8 x middag •  Udflugter og entreer ifølge program •  Skat, moms og bidrag til garantifonden

Det kan være en meget stærk oplevelse at gå rundt i lejren, men samtidig et vigtigt vidnesbyrd om nazisternes brutale ondskab under krigen. Sen middag og ankomst til hotellet i Krakow.

02 Wieliczka saltmine er en af de største attraktioner

juli

i Polen og registreret på UNESCOs liste. Hvert år besøger over en mio. turister minen. Tilbage i Krakow ser vi den gamle by og den jødiske bydel fra små golfvogne – uden tvivl en anderledes og sjov oplevelse. Middag på jødisk restaurant med jødisk musikindslag.

03 Kazimierz Dolny er en smukt beliggende lille by og et

9 dage kr. 9.475

juli kunstcentrum i Polen. Mange kunstnere valfarter til

byen for at male og sælge deres kunst. Rundvisning i byen, inden vi kører til hotellet i Warszawa.

Enkeltværelsestillæg: Kr. 1.550

Her står du på bussen:

Fredericia

04 Vi besøger kongeslottet i Warszawa, hvor den

Gdansk Szczecinek

Herning, Silkeborg, Skanderborg, Vejle (DTC), Fredericia, Rødekro

juli sidste polske konge boede indtil 1795. Slottet blev

totalt ødelagt under 2. verdenskrig, men er siden blevet genopbygget af ruinerne og gamle mursten. Gåtur og middag i den gamle bydel. Eftermiddagen er fri.

Warsawa Legnica

Krakow

05 Oplev roen på en sejltur på Elblagkanalen. Efter

juli

Inden den 15/5 Herefter ring og hør om pladser Minimum 20 personer

felixrejser.dk/polen

06 Sightseeing i den gamle bydel og besøg på Det

juli Europæiske Solidaritets Center. Vi hører om

overgangen fra kommunisme til demokrati og Polens vej til frihed. Vi ser nærmere på byen sammen og på egen hånd. Foto: Polska

Tilmelding: Deltagerantal:

ankomst til fastlandet kører vi til hotellet i Gdansk.

07 Vi kører til den lille kystby Sopot, hvor vi går en tur

juli

på den berømte træmole – som med sine 511,5 m er Europas længste. Herfra til den gamle polsk/tyske havneby Szczecin. Middag og overnatning.

08 De mange indtryk fra busturen fra Sydpolen til

juli Nordpolen fæstner sig på turen hjem mod Danmark.

53


Franske Alper s

tu

er

Foto: Hotel Liberty Mont Blanc

a Fant

na t isk e

e ls v e l r op

MED SCHWEIZ

19/8-27/8 9 dage

Mærk den friske bjergluft, og nyd udsigten til eventyrlige bjergtinder på denne rejse til Europas højeste bjergområde. Udflugter til Italien og Schweiz via bjergpas og lange tunneller. Oplev Chamonix, hvor det første vinter-OL blev afholdt i 1924. Besøg den charmerende gamle franske by Annecy og den internationale storby Genève i Schweiz. Hotel i skønne omgivelser nær Mont Blanc, centralt for udflugter og ture på egen hånd.

54


R ej

Oplevelser på rejsen Rejseledere: Karin og Leif Thyssen, Skjern

sen

r.: 1 78

19 Efter opsamling gennem Jylland kører vi sydover til

aug

middag og overnatning i Midttyskland.

20 Vi fortsætter mod de franske Alper. Indkvartering på

Det får du for prisen: •  •  •  •  •  • 

Danske rejseledere 4* bus med aircondition og toilet 8 nætter på 3* hoteller 8 x morgenmad, 8 x middag Udflugter og entreer ifølge program Skat, moms og bidrag til garantifonden

aug Hotel Liberty Mont Blanc i Saint Gervais les Bains.

21

aug

25 Under opholdet tager vi på udflugter med spæn-

aug dende og varierede oplevelser (se udflugtspro-

gram). Rækkefølgen afhænger af vejret. Én dag er fridag på egen hånd.

26 Det er tid til at tage afsked med alperne, og vi kører

aug mod overnatningshotellet i Midttyskland.

27 Vi fortsætter til den tysk/danske grænse og videre til

aug udrejsebyerne.

9 dage kr. 8.975

Fredericia

Enkeltværelsestillæg: Kr. 1.500 Tillæg privilege værelse: Kr. 500 pr. person

Bad Hersfeld

Her står du på bussen: Viborg, Herning, Silkeborg, Skanderborg, Vejle (DTC), Fredericia, Rødekro

Tilmelding: Deltagerantal: OBS:

Saint Gervais les Bains

Inden den 3/7 Herefter ring og hør om pladser Minimum 20 personer Ikke egnet for gangbesværede

felixrejser.dk/franskealper

Hotel Hotel Liberty Mont Blanc i Saint Gervais les Bains er et hyggeligt alpehotel med gode faciliteter, traditionelle lokale madretter og en rar atmosfære. Hotellet har udendørs overdækket swimmingpool. Franske hotelværelser er ikke store, men alle har bad, toilet og det nødvendige udstyr. Opgrader dit ophold til overnatning i privilege værelse med mere plads og ekstra siddepladser.

Udflugter Heldagstur – Frankrig, Italien og Schweiz: Fra Chamonix gennem den 11,5 km lange Mont Blanc-tunnel til Italien med besøg i Aosta. Derefter gennem den seks km lange Skt. Bernard-tunnel til Schweiz og fra Martigny over passet ’Col de la Forclaz’ tilbage til Frankrig. Heldagstur – Annecy: Besøg i Annecy ved søen Lac de Annecy. Byen er helt speciel med gamle huse, byporte og smukke broer over floden. Sejltur på søen og mulighed for indkøb. Heldagstur – Genève: Guidet busrundtur i Genève. Vi ser bl.a. domkirken, rådhuset, reformationsmonumentet og Europas højeste springvand (130 m). Tur i byen på egen hånd. Besøg i middelalderlandsbyen Yvoire på tilbagevejen. Heldagstur – Chamonix / Mt. Blanc og isgrotte: Besøg i den hyggelige vintersportsby Chamonix. Med svævebane op i 3.842 meters højde. Nyd udsigten til Mont Blanc. Vi tager den gamle tandhjulsbane til isgrotten 'Mere de Glace' (udflugterne er frivillige og betales på stedet. Pris for svævebane til Mont Blanc og isgrotte: ca. kr. 460).

55


Alpernes skønhed øj

er

56

Foto: zell am see – Kaprun Tourismus

Foto: zell am see – Kaprun Tourismus

Foto: Ninna Toft Rasmussen

Øs t r

eh i gs k

nk t u p e d

ZELLER SEE OG SALZBURG

23/8-31/8 9 dage

Bliv overvældet af naturen i Østrigs Alper med storslåede bjerge, hvide gletsjere, dybe grønne dale, turkisfarvede søer, tordnende vandfald, hyggelige byer og gæstfrie folk. Der er mulighed for kortere eller længere vandreture på flere udflugter. Oplev Hitlers ekstravagante feriested, Ørnereden, på en bjergtop over Köningsee. Gå-tur i musikbyen Salzburg – kendt for Mozart og filmen ”Sound of Music”. En næsten-alt-betalt-rejse.


R ej

Oplevelser på rejsen Rejseledere: Lone og Verner Kristensen, Hillerød

sen

r.: 1

93

23 Opsamling gennem Jylland. Middag og overnatning

aug nær Kassel.

24 Vi krydser grænsen til Østrig. Indkvartering og middag

aug

Det får du for prisen:

28 Se udflugter. Rækkefølgen afhænger af vejret.

aug

29 Farvel til Zeller See. Besøg på Hitlers højt beliggende

aug Ørnerede. Vi ser Hellbrunn Slotspark bl.a. med pavil-

lonen fra ”Sound of Music”. I Salzburg går vi ad hovedgaden forbi Mozarts fødehjem. Tidlig middag i byen. Tandhjulsbane til borgen, Hohen Salzburg højt over byen. Evt. mulighed for koncert (ikke inkl.). Overnatning på hotel nær Salzburg.

30 Vi kører nordpå til overnatning i Dieskau.

aug

31 På hjemturen holder vi frokostpause i Celle.

aug

HOTEL

Hotel St. Hubertushof i Thumbersbach på østbredden af Zeller See. Værelser med balkon, bad/toilet, telefon og tv. Fri adgang til sauna, strand og opvarmet pool.

9 dage kr. 8.975 Enkeltværelsestillæg: Kr. 900 Kassel

Her står du på bussen:

Dieskau

UDFLUGTER

Aalborg, Viborg, Randers, Skanderborg, DTC Vejle, Fredericia, Rødekro

Heldagstur, Kaprun og Kirtzsteinhorn: Bus til Kapruns vandreservoirer 2.040 m.o.h. Gåtur på den 107 m høje og 494 m lange Moosersperre dæmning. Besøg i informationscenteret. Mulighed for vandretur ad afmærkede stier ved søerne. Med svævebane til Kirtzsteinhorns gletsjer 3.000 m.o.h. – i klart vejr enestående udsigt over bjergtoppe og dale.

Salzburg Zell am See

Inden den 15/6 Herefter ring og hør om pladser Minimum 20 personer Forbehold for ændringer i udflugtsmål pga. vejr Kræver almindelig god fysik til udflugterne

felixrejser.dk/zellersee

Heldagstur, Grossglockner og Kitzlochklamm: Panoramatur ad Grossglockner Hochalpenstrasse til kejser Franz Josephs Höhe ca. 2.500 m.o.h. tæt på Østrigs højeste bjerg, Grossglockner, (3.797 m). Videre til Heiligenblut 1.500 m.o.h. Dens historie har dansk islæt. Gåtur i kløften Kitzlochklamm.

Foto: zell am see – Kaprun Tourismus

Tilmelding: Deltagerantal: OBS:

25

aug

•  Danske rejseledere •  4* turistbus med aircondition og toilet •  8 nætter på 3* hoteller 8 x morgenmad, 5 x frokostmadpakke, •  8 x middag K affe, te, vand, øl og husets vin på Hotel St. •  Hubertushof kl. 10.00-21.00 Udflugter og entréer ifølge program •  I nfo-sommerkort Kaprun og Zell am See •  Skat, moms og bidrag til rejsegarantifonden • 

på hotellet ved Zeller See.

Schmittenhöhe og/eller Zell am See: Med svævebane til Schmittenhöhe. Mulighed for lang vandretur i bjergene. Eller kort vandretur og svævebanen ned. Fri til egne oplevelser i turistbyen Zell am See, f.eks. sejltur på Zeller See. Krimmler vandfaldene: Oplev Europas største vandfald med en faldhøjde på i alt 380 m. Mulighed for at vandre op langs vandfaldene (varighed ca. 2½ time). Søndagstilbud: Er der gudstjeneste i den evangeliske kirke i Zell am See, kan vi deltage der, inden udflugten til Krimml. Aftentur: Mulighed for at opleve vand- og lysshow i Zell am See.

57


Krydstogt

DONAUS PERLER

13/7-19/7 7 dage

Tag med på et afslappende krydstogt på Donau, hvor sjælen kan følge med. Oplev byerne Wien, Budapest, Bratislava, Dürnstein, Melk og Linz. Bestem selv, hvor mange udflugter du vil med på, eller gå på opdagelse på egen hånd. På alle udflugter er der tyske, engelske eller franske guider. Rejselederne tager med på nogle af udflugterne, men har ikke mulighed for at oversætte på stedet. Følg med på vores hjemmeside for yderligere beskrivelse af udflugterne.

58


R ej

Oplevelser på rejsen Rejseledere: Elisabeth og Claus Henry Olsen, Fur

sen

r.: 1 42

13 Afrejse fra Billund med Lufthansa via Frankfurt til

juli Linz. Guidet byrundtur i bus og senere til fods. Bussen

Det får du for prisen:

kører bagagen til skibet, og vi oplever byen på egen hånd. Vi går i samlet flok til skibet, hvor vi indkvarteres og nyder en lækker middag på skibet, mens landskabet passerer forbi.

14 Tidlig ankomst til Wien, hvor der er følgende valgfrie

juli

udflugter: Tilbud 1: Schoenbrunn Palace og St. Stephans-katedralen i centrum. Ca. 60 € Tilbud 2: Oplev musik og byliv i Wien. Kom bag scenen i koncerthusets koncerthal. Tid til cafébesøg. Ca. 64 € Tilbud 3: Besøg Hofburg, og lær mere om kejser FrancoisJoseph og kejserinde Elisabeth. Ca. 51 € Tilbud 4: Aftenudflugt til Wien. Ca. 31 € Tilbud 5: Lær at danse vals – foregår på båden. Ca. 41 €

•  Danske rejseledere •  Fly Billund-Linz t/r •  Bustransport lufthavnen-Linz t/r •  Rundvisning med guide i Linz •  6 nætter på krydstogtskib •  6 x morgenmad, 4 x frokost på skibet, 6 x middag •  D rikkevarer til måltider på skibet •  Skat, moms og bidrag til garantifonden

15 Morgenens sejlads bringer os til Budapest, hvor du kan

juli vælge imellem:

Tilbud 6: Sightseeing i bus og til fods. Panoramaudsigt over Budapest med fotostop. Ca. 28 € Tilbud 7: Budapest på cykel. Se mange af de kendte steder i roligt tempo. Ca. 34 €

7 dage kr. 12.475 pr. person på hoveddæk Pris øvre dæk: Kr. 13.375 Enkeltkahyt hoveddæk: Kr. 14.375 Enkeltkahyt øvre dæk: Kr. 15.225

Dürnstein Wien Bratislava Linz Melk Budapest

16 Nyd en fridag i Budapest (frokost ikke inkl.), eller

juli

Tilbud 8: Tag med på opdagelsen af den ungarske slette Puszta. Frokost på en typisk ungarsk restaurant er inkluderet. Ca. 87 €. Skibet sejler i løbet af natten.

Du flyver fra:

17 Vi er nået til Bratislava, og du kan vælge følgende ud-

Billund

Tilbud 9: Panoramisk tur over Bratislava, som blandt andet bringer dig til byens slot fra år 1811. Vi ser den gamle bydel til fods. Ca. 31 € Tilbud 10: Vandretur i Bratislava. Ca. 42 € Puds skoene, og find den fine kjole frem – i aften er det galla aften. Skibet sætter kursen mod Dürstein.

Inden den 10/4 Herefter ring og hør om pladser Minimum 20 personer Forbehold for ændringer Ikke egnet for gangbesværede

felixrejser.dk/donau

18 I Dürnstein er der mulighed for at se nærmere på byen.

juli Via den smukke Wachau-dal til Melk. Du kan vælge: Foto: Croisieurope

Tilmelding: Deltagerantal: OBS:

juli flugter:

Tilbud 11: Eftermiddagsudflugt til det historiske benediktiner-kloster i Melk på en klippe højt over floden. Ca. 41 € Vi siger farvel til Melk og sejler tilbage til Linz.

19 Vi forlader skibet om formiddagen og kører til lufthav-

juli

nen. Herfra flyver vi til Danmark om eftermiddagen og lander først på aftenen i Billund. Du køber alle udflugter om bord på skibet. De angivne priser er pr. voksen person. Entéer ikke inkl. Forbehold for prisændringer.

59


Montenegro

BETAGENDE SMUKT

16/9-23/9 8 dage

Smukke gamle kystbyer, flotte strande, vildskab i bjerge og søer, en rig kirkelig og kulturel arv. Det maleriske land bliver forståeligt rost for sin smukke natur, de dybe fjorde og indbydende gamle venetianske fæstningsbyer. Vi tager på spændende udflugter sammen, og der er mulighed for at tilkøbe ekstra udflugter bl.a. til den spændende kroatiske perle, UNESCO-byen Dubrovnik eller selv udforske området.

60


R ej

Oplevelser på rejsen Rejseledere: Cecilie og Peter Nord Hansen, Fredericia

r.: 1

54

16 Direkte fly fra Kastup til Dubrovnik. Efter ankomst

sep midt eftermiddagen kører vi til hotellet i Herzeg Novi,

kaldet ’Solens by’ – på grund af de mange årlige soltimer.

Det får du for prisen: •  Danske rejseledere Direkte fly Kastrup-Dubrovnik t/r •  Turistbus med aircondition og toilet •  7 nætter på 4* hotel •  7 x morgenmad, 1 x frokost (19/9), •  7 x middag Udflugter og entreer ifølge program •  Lokale guider oversættes til dansk •  Skat og bidrag til rejsegarantifonden • 

17 Guidet rundtur i Herzeg Novis gamle bydel. Byen

sep ligger ved foden af Orjen-bjerget ved indsejlingen til en

af verdens kønneste bugte.

18 Du har mulighed for at tilkøbe en heldags udflugt, eller

sep tilbringe dagen på egen hånd.

Udflugt 1: Langs Kotorbugten til guidet byrundtur i Kotor. Den gamle bydel er en af Middelhavsområdets bedst bevarede middelalderbyer og beskyttet af en kraftig stenmur. Videre via Budva til Montenegros tidligere royale hovedstad, Cetinje. Besøg i kong Nikola-paladset og Biljarda (Njegos museum). Vi kører ad de smukke, snoede bjergveje med spektakulære udsigter til Njegusi i den grønne dal, som er kendt for sin gode lufttørrede skinke og smagfulde oste (Pris kr. 350).

19 Vi kører til Kotor, hvor vi stiger på et skib, der sejler via

sep den kunstige ø Gospa od Skrpjela med Vor Frue Kirke,

8 dage kr. 8.975

forbi Herzeg Novi til Zanjice strand. Tid til at slappe af på stranden eller gå en tur inden vi kører tilbage til hotellet.

Enkeltværelsestillæg: Kr. 750 Tillæg for havudsigt: Kr. 650 Dubrovnik

Du flyver fra:

sen

Herzeg Novi

Kastrup

20 Benyt dig af hotellets faciliteter eller tag på opdagelse sep på egen hånd i området.

21 Du har igen mulighed for at tilkøbe en dagsudflugt

sep eller bruge tiden på anden måde.

Tilmelding: Deltagerantal: OBS:

Inden den 29/5 Herefter ring og hør om pladser Minimum 20 personer Forbehold for ændringer Begrænset antal enkeltværelser Ikke egnet for gangbesværede

felixrejser.dk/montenegro

Udflugt 2: Heldagstur til Dubrovnik, UNESCOs verdensarv og Kroatiens stolthed. En af de allerstørste og smukkeste perler i Middelhavsområdet. Guidet byrundtur (Pris kr. 300).

22 Besøg i Budva med guidet rundtur i den gamle bydel.

sep Videre langs kysten til senmiddelalderbyen Sveti

Stefani på den tidligere tidevandsø i Adriaterhavet. Vi besøger Rezevici-klosteret, hvor en munk fortæller om stedet. Guidet rundtur i den spændende og maleriske ruinby Stari Bar.

23 Vi kører til lufthavnen, og flyver retur til Kastrup ved

sep frokosttid.

Hotel Vi bor på 4* Hotel Hunguest Sun Resort i Herzeg Novi. Hotellet har egen strand, sportsbaner, swimmingpools og wellness-center, som frit kan benyttes. Det historiske centrum ligger kun 10-15 minutters gang fra hotellet langs kysten. Mulighed for at tilkøbe værelse med udsigt over Kotorbugten.

61


Skotland

MED ISLE OF SKYE

2/8-9/8 8 dage

Det skotske højlands lys og farvespil i vilde bjerge og glitrende søer kan tage pusten fra enhver rejsende. Isle of Skye – den største ø i Hebriderne, er en ekstra unik oplevelse på turen. Bliv fascineret af de imponerende landskaber, slotte, borgruiner og søer, inden vi slutter rejsen i hovedstaden Edinburgh. Rejselederne har et stort kendskab til Skotland, idet Rhoda Christensen er født og opvokset her.

62


R ej

Oplevelser på rejsen Rejseledere: Rhoda og Stig Christensen, Sønderborg

sen

r.: 1 61

02 Direkte fly fra Kastrup til Edinburgh. Indkvartering i

aug Glasgow-området.

03 Besøg på Kelvingrove Museum. Stop i landsbyerne

Det får du for prisen: •  Danske rejseledere Direkte fly Kastrup-Edinburgh t/r •  Turistbus med aircondition og toilet •  7 nætter på 3* hotel •  7 x morgenmad, 7 x middag •  Udflugter og entréer ifølge program •  D rikkepenge •  Skat, moms og bidrag til rejsegarantifonden • 

nætter i Fort Wiliam-området.

04 Vi ser sluserne ’Neptuns trappe’, der gør det muligt at

aug sejle fra Inverness til Fort William. Færge fra Mallaig

til Isle of Skye. Måske ser vi fårehyrder med hunde, der holder styr på fårene. Via Sky Bridge forbi Kyle of Lochalsh. Langs Loch Duich til Eilaean Donan Castle, et ikon i det skotske højland. Slottet ligger på en ø, hvor tre store havlochs mødes – i et spetakulært landskab.

05 Langs Loch Ness, som er Skotlands dybeste

aug ferskvandssø. Besøg i centret om søuhyret. Sejltur på

Loch Ness. Stop ved Urquhart Castle med 200 m dybt vand på tre sider og fint udsyn over søen. Videre til Invernessområdet for indkvartering.

8 dage kr. 14.975 Enkeltværelsestillæg: Kr. 1.800

Du flyver fra:

aug Balloch og Luss ved Loch Lomond. Indkvartering for to

Aviemore Fort William Glasgow

Edinburgh

Kastrup

06 Besøg i Cawdor Castles imponerende haver. Videre

aug til Culloden Battlefield Center, som er stedet for det

afgørende slag i Jacobit-opstanden i 1746. Vi kører gennem Aviemore med fantastiske landskaber.

07 Besøg på Blair Castle med Europas eneste private

aug hær, som i dag mest er et band af sækkepibeblæsere.

Tilmelding: Deltagerantal: OBS:

Inden den 25/4 Herefter ring og hør om pladser Minimum 20 personer Forbehold for ændringer

felixrejser.dk/skotland

Videre til Edradour Whiskydestilleri med smagsprøver. Vi kører gennem det skotske højland og på Bannockburn besøgscenter hører vi om historiske begivenheder, der har haft betydning for forholdet mellem englændere og skotter. Bl.a. om Slaget ved Bannockburn, hvorved Skotlands uafhængighed af England blev styrket i 1314.

08 Til den gamle skotske hovedstad, Dunfermline, med

aug bl.a. Robert the Bruces gravmæle. Nogle kender

hans navn fra filmen Braveheart. Vi ser klosterkirken med kongelige gravmæler. Besøg i Skotlands hovedstad, Edinburgh, med besøg på Edinburgh Castle. Vi går ned ad The Royal Mile med kendte steder fra Skotlands historie. Aftentilbud: Oplev The Royal Edinburgh Military Tattoo (ikke inkl.). Pris pr. person fra kr. 500 + transport. Hurtig tilmelding nødvendig. Forbehold for pladser.

09 Hjemrejse om eftermiddagen med direkte fly til

aug Kastrup.

63


NY

21/4-24/4 4 dage Foto: Myriam Cawston

Prom Praise

KONCERT OG STORBYTUR TIL LONDON

HE

Tag med til London og oplev den festlige Prom Praise-koncert 2017 i Royal Albert Hall. Det er en helt speciel koncert med et fuldt symfoniorkester med over 80 musikere og et kor på 400 sangere. De giver et brag af en koncert a la ”den sidste promenadekoncert” med både klassisk musik, salmer og moderne kristne lovsange. Du hører en række dygtige gæstesolister, og du synger med sammen med 5.000 andre i den historiske og smukke kulisse. Helt unikt får du en koncertoptakt inden koncerten. På rejsen oplever du også nogle af Londons allermest attraktive seværdigheder som Parlamentet, National Gallery, kunstmuseet Modern Tate, St. Paul's Cathedral og British Museum. Vi deltager i en gudstjeneste i All Souls Langham Place og får en rundvisning på British Museum med et særligt bibelsk perspektiv. Ved guidninger på engelsk giver rejselederne en kort oversættelse på dansk. Hotellet, vi bor på, ligger centralt og tæt på undergrundsstationen Russel Square. Et godt udgangspunkt for at udforske byen. Du bestemmer selv, om du vil følge hele programmet, eller om du vil benytte noget af tiden på egen hånd, måske for at shoppe i et af de mange shoppingcentre. Der er inkluderet et Travelcard, så det er muligt at benytte bus og undergrundsbane rundt i byen. Fredag aften kan du evt. bruge på at se en af Londons mange musicals.

64

D


R ej

Oplevelser på rejsen Rejseledere: Anna Mette og Jakob Morthorst-Jensen, Århus

sen

r.: 1 63

21 Ankomst til Heathrow Lufthavn midt på dagen.

apr

Indkvartering på Royal National Hotel. Besøg St. Paul's Cathedral og kunstmuseet Tate Modern.

Det får du for prisen: •  Danske rejseledere •  Direkte fly Billund-London t/r •  Transport til hotellet inkl. i Travelcard •  Travelcard alle dage til zone 1-6 •  3 nætter på 3* hotel ved Russell Square •  3 x morgenmad •  1 x middag på Jamie Oliver restaurant (23/4) •  Entré St. Paul's Cathedral •  Entré og guidet tur i Parlamentet •  Koncertbillet til Prom Praise koncert, Royal Albert Hall •  Rundvisning i British Museum med et bibelsk perspektiv •  Themsen City Cruise •  Skat, moms og bidrag til rejsegaratifonden

22 Rundtur i Parlamentet i Palace of Westminster. Se

apr National Gallery og besøg Natural History Museum,

Science Museum eller Victoria & Albert Museum. Koncert i Royal Albert Hall.

23 Gudstjeneste i kirken All Souls Langham Place. Sejltur

apr

på Themsen. Oplev Sky Garden – en botanisk have på 35. etage. Middag på Restaurant Jamie's Italien.

24 Rundvisning på British Museum. Hjemrejse fra

apr Heathrow om eftermiddagen.

4 dage kr. 5.975 Enkeltværelsestillæg: Kr. 1.500

Du flyver fra:

London

Billund

Tilmelding: Deltagerantal: OBS:

Inden den 15/2 Herefter ring og hør om pladser Begrænset antal pladser Du skal være godt gående, fordi vi skal gå og stå en del, og vi be- nytter offentlige transportmidler Forbehold for ændringer

felixrejser.dk/london

65


Amalfi e I t al i

ns

er l p e k

NY

EN NATUROPLEVELSE UD OVER DET SÆDVANLIGE

HE

19/9-26/9 8 dage

er

Det siges, at Amalfikysten er den smukkeste kyst i verden. Byerne nærmest vokser op ad klipperne, og der er en unik skønhed forbundet med området. Lidt oppe i bjergene ligger den lille by Scala – danskernes by. Det er her, vi skal bo. Forbindelsen til Danmark skyldes det gamle kloster San Cataldo, der drives som et dansk refugium for kunstnere og videnskabsfolk. I Scala oplever du den ægte italienske stemning. Der er en afslappet atmosfære, og det er et perfekt udgangspunkt for udflugter bl.a. til Pompei og Vesuv. Der er gode muligheder for vandreture. Scala betyder trapper på italiensk, og der findes virkelig mange trapper i området – bl.a. en skøn tur på ca. 1.400 trin ned til Amalfi by.

66

D


R ej

Oplevelser på rejsen Rejseledere: Vivi og Kjeld Olesen, Rønne

sep

Det får du for prisen: •  •  •  •  •  • 

Danske rejseledere Direkte fly Kastrup-Rom t/r Bustransport Rom-Scala t/r 7 nætter på 3* hotel i Scala 7 x morgenmad, 7 x middag Sejltur langs Amalfi-kysten bl.a. med Den Smaragdgrønne Grotte •  Udflugt til Pompei og Vesuv •  Skat, moms og bidrag til rejsegarantifonden

Amalfi

Kastrup

Inden den 14/7 Herefter ring og hør om pladser Minimum 20 personer I kke egnet for gangbesværede, da området er meget kuperet Forbehold for ændringer

felixrejser.dk/amalfi

25 Der er rige muligheder for skønne vandreture i

sep

området, afslapning på hotellet, udflugter og naturligvis et dejligt samvær med rejselederne og deltagerne. (Se udflugter og turforslag). Rækkefølgen afhænger af vejret.

26 Vi forlader Amalfikysten og kører med bus nordpå til sep Roms lufthavn. Direkte eftermiddagsfly til Kastrup.

Hotel Vi bor på det hyggelige 3* hotel ”Villa Guiseppina”. Middagene består af tre retters menuer. Forbehold for at nogle af gæsterne overnatter på nabohotellet.

Udflugter og turforslag

Dagsudflugt til Pompei og Vesuv: Vi kører til Pompei, der i år 79 blev dækket af et tykt lag aske ved vulkanen Vesuvs hidtil største udbrud. Her oplever vi en utrolig velbevaret oldtidsby og får et levende indblik i indbyggernes dagligdag for 2000 år siden. På udflugten besøger vi også Vesuv. Spadseretur til den smukke by Ravello, der er berømt for sin arkitektur, flotte haver og den formidable udsigt over havet, som er en af de mest fotograferede udsigter i Italien. Oplev kystbyerne. Tag trapperne eller bussen ned til den maleriske by Amalfi. Se bl.a. domkirken og nyd atmosfæren i byen. Med de lokale busser kan vi aflægge et besøg i Atrani, Minori og Maiori, som alle er dejlige byer i lokalområdet.

Foto: Kim Ferrigno

Enkeltværelsestillæg: Kr. 1.400

Du flyver fra:

med bus sydpå til indkvartering på vores hotel i Scala.

Sejltur langs Amalfikysten til Den Smaragdgrønne Grotte, der ligger fire km vest for Amalfi. Vi går ned i grotten, der er smykket af flot oplyste drypstensformationer både under og over vandoverfladen. Vi sejler en tur på søen i grotten.

8 dage kr. 10.750

r.: 1 71

19 Direkte formiddagsfly fra Kastrup til Rom. Vi kører

sep

20

Tilmelding: Deltagerantal: OBS:

sen

67


Barcelona

NY

UNO-REJSE

HE

30/6-7/7 8 dage

Barcelona er en meget international, men alligevel overskuelig storby. Den rummer noget for enhver smag: storbyliv med mange spændende små butikker, stormagasiner, lang kulturhistorie, uforglemmelige seværdigheder og værker af arkitekten Gaudí, fantastiske udsigter, mad med store variationer, sport, museer, lune aftener, strand, middelalderkvarterer og moderne områder. Vi bor på et centralt beliggende hotel i Barcelona. Vi følger dagsrytmen i Spanien. Det betyder, at måltidet midt på dagen ligger mellem kl. 14 og 16. Vi spiser middag ca. kl. 21-23 – de lokale spiser endda senere! Ca. kl. 17-18 har vi et hvil på hotellet. Vi kører med metro eller går rundt i Barcelona, så du skal være i form til at gå meget, også på trapper. En enkelt dag tager vi på en udflugt ud af byen med bus til Montserrat.

68

D


R ej

Oplevelser på rejsen Rejseledere: Tove og Leif Bay Østermark, Vejle

sen

r.: 4

59

30 Udrejse fra Billund til Barcelona først på aftenen. Ind-

juni kvartering på hotel.

01 Besøg det bugnende fødevaremarked Sant Josep, også

Det får du for prisen: •  Danske rejseledere Direkte fly Billund-Barcelona t/r •  Transport lufthavn-hotel t/r •  7 nætter på 3* hotel •  7 x morgenmad •  Udflugt til Montserrat med lokal dansk-talende •  guide Entréer og lokal guide: Casa Milá, La Sa-grada •  Familia, Park Güell D rikkepenge til hotel, guide og chauffør •  Skat, moms og bidrag til rejsegarantifonden • 

8 dage kr. 8.750 Enkeltværelsestillæg: Kr. 1.300

Barcelona

Du flyver fra: Billund

Tilmelding: Deltagerantal: OBS:

Inden den 22/3 Herefter ring og hør om pladser Minimum 20 personer Rejsen er for enlige 25-60 årige Ikke egnet for gangbesværede Forbehold for ændringer

felixrejser.dk/barcelona

juli kaldet ’Boquería’, der ligger midt på byens hovedstrøg,

Ramblaen. Vi går op ad Ramblaen mod den centrale Plaza de Cataluña. Videre ad Paseig de Gracia til en af byens vigtigste attraktioner, Casa Milá, et bygningskompleks med facaden formet i bløde kurver og med en eventyrlig indretning.

02 Vi ser de ældste kvarterer i byen: Barri Gótic, Born og

juli La Ribera, hvor romerne satte deres spor, og hvor mid-

delalderens herskere byggede beskyttende bymure. Smalle og snoede gader med et utal af små sjove specialbutikker. Om eftermiddagen sardanas dans på domkirkepladsen. Domkirken er også et besøg værd, ligeså Santa Maria del Mar, sømændenes kirke, hvor rigtig mange lokale arbejdede med på projektet.

03 Besøg i Barcelonas allervigtigste attraktion, den kæm-

juli pestore, ufuldendte katedral ’La Sagrada Familia’, (den

hellige familie: Jesus, Josef og Maria). Hovedarkitekten Antoni Gaudí ønskede en kirke, hvor ikke to sten var ens. Inspirationskilderne er drypstenshuler, bjergene ved Montserrat, træer, sågar lårbensknogler! En anden af Barcelonas vigtige attraktioner: Park Güell med en eventyrlig haveindretning og fantastisk udsigt over byen og Middelhavet. Tapas-tur om aftenen - på spansk manér. Du går ind 3-4 steder og får en lille hapser/snack af varierende størrelse.

04 Med kabelbane op på Montjuïc-bjerget i den sydlige

juli ende af Barcelona og med udsigt over havnen. På gåtu-

ren ned passerer vi det olympiske stadion og vartegnet fra OL i 1992. Gåtur i byens tidligere fiskerkvarter, Barceloneta, hvor gaderne er smalle og lige. Videre langs stranden til den olympiske havn (OL 1992). Har du lyst, kan du tage dig en badetur. Om aftenen oplever vi Font Mágica, springvandsshow med lys og lyd på Plaza de España.

05 Udflugt til Montserrat, der er et særpræget bjergområde

juli uden for Barcelona, hvor du kan gå rundt og nyde natu-

ren. Det er samtidig et vigtigt katolsk pilgrimsmål, hvor f.eks. F.C. Barcelona har deres eget lille kapel, hvor de kan bede for kampene. Spaniens svar på drengekoret, Wiener Sängerknaben, bor og går i skole i områdets klosterkompleks.

06 Fridag. Tilbud 1: Camp Nou og F.C. Barcelonas Muse-

juli

um (Leif). Tilbud 2: Picassomuseet (Tove) eller et andet museum. På egen hånd: Shopping, badning ved Barcelonas bynære strand, andre museer, parker eller udstillinger.

07 Hjemrejse om eftermiddagen med fly til Billund.

juli

69


Madeira

EN PORTUGISISK PERLE

7/9-14/9 8 dage

Madeira er den vidunderlige og blomstrende ø i Atlanterhavet med unikke udsigter. Madeira er som en flydende blomsterkrone med sin intense grønne, rige blomsterpragt og de majestætiske bjerge. Mere end 200 blomsterarter, krydderurter som oregano, laurbær og eukalyptus, vinmarker og frugtplantager danner et grønt hav af duftende og farverige planter i dalene mellem de imponerende bjerge. Madeira byder på et behageligt klima, frodig natur, mindeværdige oplevelser og smagfuld mad. Rejselederparret har flere gange besøgt øen.

70


R ej

Oplevelser på rejsen Rejseledere: Karin og Leif Thyssen, Skjern

r.: 2

03

07 Fly fra Billund til Madeira med én mellemlanding.

sep Ankomst og indkvartering på hotellet. Herefter er der

mulighed for at se lidt af byen inden middagen.

Det får du for prisen: •  •  •  •  •  •  • 

sen

Danske rejseledere Fly Billund - Madeira t/r Transport lufthavn-hotel t/r 7 nætter på 3*+ hotel 7 x morgenmad, 1 x frokost, 7 x middag Udflugter og entreer ifølge program Skat, moms og bidrag til garantifonden

08

sep

13 Udflugter ifølge udflugtsprogram.

sep

14 Hjemrejse til Billund.

sep

Hotel Vi bor centralt på Hotel Jardins d’Ajuda kun 600 m fra havbadet Ponta Gorda. Det er dobbeltværelser med eget bad/toilet, aircondition, kabel-tv og balkon/terrasse. Der er gratisbus til centrum af Funchal. Hotellet har egen pool og andre faciliteter. Det ligger i kuperet terræn.

Udflugter 8 dage kr. 9.475 Enkeltværelsestillæg: Kr. 1.300

Du flyver fra: Billund

Tilmelding: Deltagerantal: OBS:

Funchal

Inden den 7/6 Herefter ring og hør om pladser Minimum 20 personer Ikke egnet for gangbesværede Forbehold for ændringer

felixrejser.dk/madeira

Funchal – byvandring (med rejselederne): Funchal på SydMadeira er omgivet af klipper mod vest, nord og øst. Byen har en herlig stemning og et livligt folkeliv i de smalle gader og de smukke parker. Vi besøger katedralen fra 1400-tallet, ser rådhuspladsen med portugisisk fortovskunst og går en tur i Markedshallen med et kæmpe udvalg af frugt og grønt. Halvdagstur – Nonnernes dal og botanisk have (lokal guide): Fra Funchal kører vi gennem akacie- og eukalyptusskove og videre op i bjergene ad snoede veje langs bjergsiden. Pludselig åbner dalen sig under os. Vi ser huse, der sidder som limet til det stejle bjerg. Fra et udsigtspunkt ser vi Nonnernes dal og øens højeste bjergkæde fra oven. Besøg i botanisk have med 3.000 forskellige planter. Tid på egen hånd. Heldagsudflugt – Det vestlige Madeira, inkl. tre retters frokost (lokal guide): Oplev det vilde og smukke Vest-Madeira. Langs sydkystens banan- og vinmarker når vi verdens tredjehøjeste forbjerg, Cabo Girão, der er 580 m høj. Gennem en hyggelig kystby og nordpå mod bjergpasset Encumeada. Herfra ser vi Atlanterhavet både mod nord og mod syd. Besøg i den smukke kirke i landsbyen São Vicente. Udsigt over Atlanterhavet mellem tunnelerne mod frokoststedet i Porto Moniz. Tid på egen hånd i landsbyen. Inden vi tager tilbage til Funchal, er der mulighed for en tur i Atlanterhavet. Halvdagstur – Levadavandring (med rejselederne): Madeira har et imponerende system af levadaer, som er smalle, menneskeskabte, ofte murede kunstvandings-kanaler. En levadavandring er en enestående oplevelse, hvor vi går forbi både bananpalmer, frugttræer og kaktusplanter. Der er også mulighed for at vælge andre udflugter på stedet. Læs mere på felixrejser.dk/madeira.

71


Andalusien nt e g i V

ag

cc u s r e

SMAG OG SE SPANIENS SYDLIGSTE PROVINS

30/9-7/10 8 dage

een

H.C. Andersen udtrykte det i 1862 sådan:

Fotos: Palle Kure

»I ingen af Spaniens byer, har jeg følt mig så glad, så hyggeligt hjemme som i Málaga, folkelivet, naturen, det åbne hav, hver især så rig og uundværlig for mig, fandt jeg her«

72

Skønne oplevelser i Andalusiens landskaber, mad, kultur og historie. De hvide landsbyer på bjergtoppene med storslåede udsigter, smukke drypstenshuler, arabiske paladser fra middelalderens Al-Andalus, landbrug på skråninger og sletter, charmerende Malaga med hyggeligt byliv, Middelhavet m.m. Her har de tre store verdensreligioner både levet side om side og været i konflikt. En rejse i fortid og nutid. Rejselederne giver dagligt korte introduktioner til oplevelserne, bl.a. forholdet mellem jødedom, kristendom og islam. Ved morgen- og aftenandagter reflekterer de over kristen tro i relation til noget af det, som vi ser og oplever på turen.


Rej

Oplevelser på rejsen Rejseledere: Jane og Palle Kure, Aakirkeby

Oplev udsigt fra Gibralfaro over centrum og havn.

8 dage kr. 11.475

Deltagerantal: OBS:

01 Udflugt til drypstenshulerne ved Nerja. Besøg i den

okt hvide landsby Frigiliana med trappegader, gallerier og

små butikker. Køb tapas på caféer ved Plaza des tres culturas. Kort gåtur på æselstien op til udsigt over byen, Middelhavet og bjerglandskabet Sierras de Tejeda. Middag i Malaga.

02 Udflugt til Granada. Udsigt fra fæstningen og guidet tur

okt igennem paladserne i Alhambra (UNESCOs verdensarv).

Middag i Granadas gamle bydel Albaycin, inden vi returnerer til Malaga.

03 En dag i Malaga. Besøg på Picasso-museet. Vælg

okt oplevelser med rejselederne eller på egen hånd: Mercado/

torvehallerne med lokale varer, katedralen, strøggader, Plaza Merced med Tapas-barer, caféer, Malagueta, havn, romerske ruiner, automobilmuseum m.m. Aftenprogram: Flamencoshow med tapas-menu.

04 Vi kører fra Malaga til byen Ronda, der balancerer på

Enkeltværelsestillæg: Kr. 1.450 Tillæg for havudsigt i Malaga (begrænset antal): Kr. 250 pr. person. Tillæg udrejse Aalborg: Kr. 895

Tilmelding:

04

sep Indkvartering på 3* hotel centralt i Malaga tæt på strand.

•  Danske rejseledere Direkte fly Kastrup-Malaga t/r •  Turistbus med aircondition •  Dansktalende guide i Alhambra og Cordoba •  Headsets på alle udflugter •  8 nætter på 3* og 4* hoteller •  8 x morgenmad, 1 x frokost (2/10), 8 x middag •  Udflugter og entréer ifølge program •  D rikkepenge til chauffører •  Skat, moms og bidrag til rejsegarantifonden • 

Kastrup eller Aalborg Aalborg Lufthavn tilbyder gratis parkering

r.: 2

30 Direkte fly Kastrup-Malaga. Evt. tilslutning fra Aalborg.

Det får du for prisen:

Du flyver fra:

s en

okt klippen. Byen er delt af en dyb kløft og forbundet af en

imponerende bro. Ronda er tyrefægtningens vugge. Vi besøger staldene og arenaen. Vi fortsætter til Cordoba. Indkvartering på 3* hotel tæt på den gamle bykerne (UNESCOs verdensarv). Middag i den gamle by. Córdoba

05 Guidet tur i Cordobas gyder med patioer/gårdhaver,

okt fontæner, te-huse og Juderia; middelalderens jødiske

Torremolinos

Malaga

Inden den 28/7 Herefter ring og hør om pladser Minimum 20 personer Forbehold for ændringer

felixrejser.dk/andalusien

kvarter med synagogen. Besøg i Mesquitaen (UNESCOs verdensarv) – kirken der blev til verdens største moske, og som nu er en katedral. Fæstningen Alcazar med park og romersk bro over floden Guadalquivir. Middag i den gamle by.

06 Formiddag i Cordoba. Oplevelser på egen hånd eller

okt med rejselederne. Efter frokost kører vi til Torremolinos.

Indkvartering på 4* hotel i gåafstand fra Middelhavet. Middag på hotellet.

07 Vi kører til Malagas lufthavn, hvorfra vi flyver til

okt Kastrup med ankomst midt på eftermiddagen. Evt.

videre til Aalborg.

73


Armenien

VERDENS FØRSTE KRISTNE NATION

25/9-4/10 10 dage

Tag på en autentisk rejse til et uforglemmeligt og storslået land med en stolt kultur. Når vi besøger landsbyfamilier i deres hjem, får vi lov at høre om deres dagligdag og håb for fremtiden. Vi oplever kulturbyen Jerevan med kunsthåndværk, musik og dans. Vi spiser armensk mad på smukt beliggende restauranter, og vi går på opdagelse i gamle kirker, der ligger som små kunstværker i den vilde natur. Vi hører om det spirende kirkeliv i søndagsskoler og nye menigheder og om børneklub for handicappede. Rejseleder Mona Krøgh Westh, har boet i landet i ni år og taler armensk. Rejsen er samtidig en sognerejse for Holstebro Kirke.

74


Rej

Oplevelser på rejsen

Rejseledere: Erik Ladegaard og

s en

r.: 4

80

25 Udrejse med aftenfly fra Kastrup via Wien.

Niels Arne Christensen,

sep

Holstebro,

26 Ankomst til Jerevan. Indkvartering på centralt belig-

Mona Krøgh Westh,

sep gende hotel. Vi besøger Garni, et hedensk Mitratempel

Roskilde

Det får du for prisen: •  Danske rejseledere Fly Kastrup-Jerevan t/r •  Måltider på fly t/r •  Lokal engelsktalende guide i 4 dage •  Rejselederne oversætter til dansk Turistbus med aircondition og toilet •  9 nætter på 3* hoteller •  8 x morgenmad, 7 x frokost, 1 x medbragt •  frokost, 8 x middag + vand/sodavand til måltider Udflugter og entréer ifølge program •  D rikkepenge til hoteller, spisesteder, chauffør •  og guide Skat og bidrag til rejsegarantifonden • 

fra det første århundrede, der ligger sammen med resterne af en kongeborg. Derfra til klosteret Geghard, der er optaget på UNESCOs verdensarvsliste. En arkitektonisk perle, fordi fire af kapellerne er hugget ud i klippen.

27 Sydpå mod Goris. Undervejs ser vi borgen Khor Virap,

sep der ligger tæt på Ararats bjerg. Gregor Lysbæreren sad

fanget her i 14 år, før han bragte kristendommen til det armenske folk i år 301. Videre til det meget smukt beliggende klosterkompleks Noravank. Overnatning i Goris.

28 Med verdens længste svævebane til klosterkomplekset

sep Tatev. Herfra til Karahunge, et oldgammelt observatori-

um bestående af basaltstøtter. På vej tilbage til Jerevan spiser vi aftensmad hos lokal familie. De viser os, hvordan en traditionel middag tilberedes med brød, bagt i en grube i jorden, og kød, der er stegt og røget i det samme hul.

29 Sightseeing i Jerevan med bl.a. den nye katedral og Minsep deparken for folkemordet. Herefter fri. Rejselederne er

behjælpelige med forslag. Aftensmad ved Armeniens Hængende Haver, hvor vi nyder udsigten og solnedgangen. Aftensmad på restaurant ved foden af Kaskaderne.

10 dage kr. 12.975 Enkeltværelsestillæg: Kr. 1.500

30 Vi tager til borgruinen Amberd i ca. 2.300 meters højde.

Jerevan

Du flyver fra:

Goris

Kastrup

Tilmelding:

Inden den 25/7 Herefter ring og hør om pladser Rejsen kræver: Vaccinationer og særlige pasregler. Se faktura ved bekræftelse Deltagerantal: Minimum 20 personer OBS: Forbehold for ændringer Bestil specialprogram

felixrejser.dk/armenien

sep På vejen besøger vi landsbyen Burakan, hvor vi ser kir-

ken og hører præsten fortælle om menigheden. Kaffe i haven hos lokal familie. Besøg hos en søndagsskole.

01 Gudstjeneste i Etchmiadzin i moderkirken for alle ar-

okt meniere. Besøg på marked med kunsthåndværk. Om af-

tenen besøger vi Dansk Armeniermissions hus og hører deres ansatte fortælle om arbejdet og de specielle kendetegn ved Den Armenske Apostolske Kirke. Musikalsk indslag.

02 Armeniernes stolthed, Sevansøen, verdens næsthøjst beokt liggende indsø. Vi besøger den armenske kirkes præste-

seminarium og hører studenterne synge. Frokost med fisk fra søen. Videre til Noratous, et område med et utal af korssten. Om aftenen mulighed for en kulturel oplevelse, evt. en operaforestilling eller ballet (ikke inkl.).

03 Valgmuligheder i Jerevan: Matenadaran (manuskriptsamokt lingen), rundvisning på cognacfabrik med cognacsmag-

ning, Historisk Museum, frugt- og grønsagsmarked m.v.

04 Afgang tidlig morgen. Efter flyskift i Wien ankomst til okt Kastrup om formiddagen.

75


Tanzania

NY

AUTENTISK REJSE MED UNIKKE OPLEVELSER

2/10-14/10 13 dage

Kom med på en spændende rundrejse til Tanzania – en rejse, der rummer mange facetter af dette fantastiske land. Rejsen er sammensat af naturoplevelser med bl.a. safariture og besøg i lokale menigheder, hos kvægnomader i deres kirke på savannen samt markedsbesøg. Du får en helt unik chance for at opleve alt dette, da vores rejseledere har arbejdet som missionærer i Tanzania gennem mange år. De har derfor et indgående kendskab til landet, befolkningen og kirkens liv og vil dele ud af deres erfaring og viden. På hele rejsen kører vi i egen bus med faste chauffører. Rejsen er arrangeret i samarbejde med Luthersk Mission.

76

HE

D


Rej

Oplevelser på rejsen Rejseledere: Agnes Rahbek, Hadsten og Lisa Kahr, Randers

41

okt ter mellemlanding ved Kilimanjaro (uden flyskift) an-

Danske rejseledere Fly Kastrup-Dar Es Salaam t/r Måltider på fly t/r Transport lufthavn-hotel t/r 3 x nætter i Dar es Salaam på 3* hotel 2 x nætter på Lodge i Ruaha 6 x nætter i Iringa 11 x morgenmad, 11 x frokost, 11 x aftensmad Bustransport rundt på rejsen Entré til Ruaha Nationalpark D rikkepenge Skat og bidrag til rejsegarantifonden

kommer vi til Dar es Salaam sidst på aftenen. Indkvartering på Land­markt Hotel nær en dejlig badestrand ved Det Indiske Ocean. Husk badetøj og sollotion.

03 I Dar es Salaam besøger vi Tanzania National Museum, okt hvor der bl.a. er udstillinger om den første præsident J.

Nyerere. Vi får også tid til at shoppe, gå på café og opleve livet på The Slipway.

04 Rejsen fortsætter mod Iringa, hvor vi kører gennem Mookt rogoro Region langs Uluguru-bjergene. Herefter vide-

re langs Udzungwa National Park og ind i Iringa Region. Vi indkvarterer os på Iringa Lutheran Center, et dejligt gæstehus/hotel nær bycentrum.

05 I dag besøger vi et lille nyåbnet museum samt Isimi-

okt la Stone Age Site, som regnes for at være et af verdens

rigeste og vigtigste stenalderfund. Vi aflægger også et spændende besøg på et værksted og i en butik, hvor mennesker med forskellige fysiske handicaps arbejder.

06

13 dage kr. 16.475

okt

Enkeltværelsestillæg: Kr. 1.000 Tillæg udrejse Billund: Kr. 750

Du flyver fra:

r.: 2

02 Morgenfly fra Billund eller Kastrup til Amsterdam. Ef-

Det får du for prisen: •  •  •  •  •  •  •  •  •  •  •  • 

s en

Dar es Salaam Ruaha Nationalpark Iringa

Billund eller Kastrup

Tilmelding: Inden den 25/7 Herefter ring og hør om pladser Rejsen kræver: Visum US$ 50 (købes ved ankomst), vaccinationer og særlige pasregler Se faktura ved bekræftelse Deltagerantal: Minimum 20 personer OBS: Forbehold for ændringer Bestil specialprogram 

felixrejser.dk/tanzania

07 Fra Iringa tager vi på udflugt til Ruaha National

okt Park, som er det afrikanske kontinents næststør-

ste park, (den største ligger i Congo, og den kan ikke besøges af turister). Her kan vi se elefanter, giraffer, zebraer, gazeller, antiloper og formodentlig også løver. Der kan tilkøbes ture med safaribiler for at komme endnu tættere på dyrene.

08 Efter ophold i Ruaha National Park tager vi til gudsokt tjeneste i en lille kirke ude i bushen sammen med

nye kristne fra forskellige kvægnomadestammer som f.eks. maasai, barabaig, iraqw. Vi spiser sammen med dem, hvorefter turen går tilbage til Iringa.

09

okt

11 Vi har nu tre dage i Iringa, hvor vi fortsætter vookt res program med at besøge interessante steder,

samt shoppe eller bare slappe af. En dag tager vi igen ud i bushen til landsbyen Ilambilole (for 7-8 år siden årets landsby i Tanzania). Her besøger vi en bibelskole for nomader. På skolen er elever fra mange forskellige stammer. Fælles for dem er, at de tilhører marginaliserede grupper i Tanzania.

12 Efter dejlige dage i Iringa kører vi i bus tilbage til Dar okt es Salaam. Vi bor igen på Landmarkt Hotel.

13 Vores sidste dag i Tanzania bruger vi på at bade, slappe okt af, besøge museer eller shoppe, før vi vender hjem til

Danmark igen. Afrejse fra Dar es Salaam tæt på midnat.

14 Efter flyskift i Amsterdam ankommer vi til Billund el-

okt

ler Kastrup om formiddagen.

77


HE

STORSLÅET SAFARI OG KAREN BLIXEN

Foto: Michael Markussen

22/9-1/10 10 dage

Foto: Intimate Africa Safaris

Kenya

NY

Safari er en rejseform, der ofte går i blodet. Har du først én gang oplevet Afrika, dets natur, storvildt og mennesker, er trangen til at vende tilbage stærk. På safari er to dage aldrig ens, og du kan sagtens rejse ad samme spor år efter år og stadig få nye oplevelser. Det er svært at se sig mæt på de utrolige naturscenerier. Tag med på en spændende safari, hvor du på ti dage (otte overnatninger) kommer rundt i Kenya. På Masai Maras vildtrige sletter tilbringer vi tre uforglemmelige dage, hvor vi bl.a. kan opleve "the big five": Elefant, løve, leopard, næsehorn og bøffel. Vi møder en variation, der næppe findes større i noget land. Tæt urskov, tør busksteppe, frugtbart højland, sneklædte bjergtinder og bølgende savanne. Ligesom landskabet og dyrelivet skifter, er menneskene også utroligt forskellige. Arbejdsomme bønder, stolte nomader og farverige krigere. Vi møder dem i deres hverdag, på markedspladser og langs vejkanten, på Mount Kenyas skråninger og midt på savannen. Vi overnatter på lodges (safarihoteller) af god standard og med god beliggenhed. Samtlige steder har privat bad og toilet. Rejseleder Michael Markussen har besøgt Kenya utallige gange, og Ingrid Markussen er tidligere missionær.

78

D


Rej

Rejseledere: Ingrid Markussen, Christiansfeld og Michael Markussen, Brejning

Oplevelser på rejsen

s en

r.: 2

43

22 Afgang fra Billund eller Kastrup om formiddagen.

sep Ankomst til Nairobi sidst på aftenen. Efter at vi har

passeret visumskranken og fået vores bagage, kører vi til indkvartering på Sarova Panafric Hotel.

Det får du for prisen: •  Danske rejseledere •  Fly Billund eller Kastrup-Nairobi t/r •  Måltider på fly t/r •  1 nat på hotel, 7 nætter i Lodges •  8 x morgenmad, 8 x frokost, 8 x middag •  Safariture ifølge program (inkl. entré) •  Sejltur på Naivasha-søen •  Entré til Karen Blixen-museet •  Entré til giraf-center •  1 liter flaskevand pr. dag på køreture •  D rikkepenge til chauffører •  Skat og bidrag til rejsegarantifonden

23 Efter morgenmad begynder den storslåede rundrejse

sep i Kenya. Transporten foregår i komfortable,

specialbyggede safaribiler med vinduesplads til alle (maks. seks deltagere og en rejseleder i hver). Taget kan åbnes på bilerne, hvilket giver perfekte fotomuligheder. Det første stop er med udsigt over Rift Valley. Senere kommer vi forbi masaiernes bopladser med elipseformede hytter i rundkreds omgivet af tæt tjørnehegn. Vi ankommer til Sopa Lodge i Masai Mara, hvor vi tilbringer de næste tre nætter.

24 De næste dage nyder vi de fantastiske naturoplevelser sep i reservatet blandt Afrikas største vildtkoncentration.

Programmet lægger vi fra dag til dag og så fleksibelt som muligt.

25 Endnu en dag med spændende oplevelser i reservatet.

sep

10 dage kr. 25.975

26 Rejsen går videre til Naivasha, hvor vi sejler en tur på sep

Du flyver fra: Billund eller Kastrup

Samburu Sopa The Ark Lodge Lake Naivasha Masai Mara

Naivasha-søen og ser efter flodheste. Vi overnatter på Naivasha Sopa Lodge. Nairobi

Inden den 15/7 Tilmelding: Herefter ring og hør om pladser Rejsen kræver: Visum US$ 50 (købes online inden afrejse), særlige pasregler og vaccinationer Se faktura ved bekræftelse Deltagerantal: Begrænsede antal pladser OBS: Forbehold for ændringer Bestil specialprogram

felixrejser.dk/kenya

27 Vi kører til Aberdare Nationalpark – en af verdens

sep højst beliggende nationalparker. Vi overnatter på det

verdensberømte trætop-hotel 'The Ark', bygget i 2.300 meters højde og med inspiration fra Noah's Ark.

28 Vi fortsætter mod det mere tørre klima i Nord-Kenya, sep hvor vi oplever en del andre dyr, der har tilpasset sig

dette miljø. Vi bliver indkvarteret på Samburu Lodge og bor her de næste to nætter.

29 I dag kører vi på endnu en Gamedrive, denne gang i sep

Samburu-parken.

30 Vi kører tilbage mod Nairobi og besøger naturligvis

sep Karen Blixen-museet. Vi aflægger også et spændende

besøg på giraf-centeret, hvor man opdrætter den sjældne Rotchild giraf. Middag på Restaurant Carnivore, inden vi tager afsked med Kenya sidst på aftenen, hvor flyet letter.

01 Ankomst til Billund eller Kastrup i løbet af okt formiddagen.

79


Foto: Dansk Europa Mission

Sri Lanka

80

NY

EN OVERSET PERLE

HE

30/10-14/11 16 dage

Sri Lanka er en overset perle sydøst for Indien. Landet blev indtil 1972 kaldt Ceylon. På denne rejse, der sker i samarbejde med Dansk Europamission, får du et unikt indblik i landets enestående natur og den kristne befolkning. Vi deltager bl.a. i Dansk Europamissions bibeldistributionsprojekt, hvor der uddeles bibler på sprogene sinhala og tamil til kristne, der er så fattige, at de ikke selv har midler til at købe en bibel. Vi oplever det bjergrige højland med buddhistiske templer, grønne teplantager, skønne nationalparker med rigt dyreliv og vidunderlige strande. En perlerække af uforglemmelige oplevelser venter sammen med rejselederne, som har besøgt det betagende ø-rige to gange.

D


Rej

Oplevelser på rejsen Rejseledere: Ellen Holst og Alex Bøge Nielsen, Odense

s en

r.: 2

35

30 Udrejse fra Kastrup via Istanbul. okt

31 Ankomst Colombo. Indkvartering i Negombo, okt

Det får du for prisen: •  Danske rejseledere Fly Kastrup-Colombo t/r •  Måltider på fly t/r •  13 nætter på hoteller og gæstehuse •  13 x morgenmad, 14 x middag •  Turistbus •  Engelsktalende guide. Oversættes til dansk •  Udflugter og entréer ifølge program •  D rikkepenge til guide og overnatningssteder •  Skat og bidrag til rejsegarantifonden • 

01 Vi oplever elefanterne på et elefant børnehjem, hvor de

nov opfostrer elefantunger, som har mistet familien.

02 Vi ser grottetemplet Dambulla, som er et af de største tem-

nov pelkomplekser på Sri Lanka. Templerne er bygget ind i

huler i klipperne. Hele 48 statuer i grotten forestiller Buddha. Vi fortsætter gennem højlandet til Kandy. Langs vejen ser vi de mange frodige temarker, og vi stopper for at dufte og smage de eksotiske krydderier og srilankansk urtemedicin.

03 Kandy ligger smukt i højlandet 490 meter over havet og er

nov øens gamle hovedstad. I Kandy besøger vi en af Ellen og

Alex's venner, som har en lille teplantage og Kandys botaniske Have. Senere distribuerer vi bibler til en menighed i Kandy.

04 Fra Kandy kører vi op til 'Lille England', Nuwara Eliya,

nov som ligger smukt blandt teplantager, tågefyldte marker og

skove. Her tog de engelske koloniherrer til for at undgå landets hede. Vi smager måske den specielle Ceylon-te, som produceres her. Igen distribuerer vi bibler til en menighed i Nuwara Eliya.

16 dage: Pris oplyses senere Enkeltværelsestillæg: Oplyses senere

Du flyver fra:

Negombo Colombo

Kastrup

Mirissa

Kandy Nuwara Eliya Ella

05 Gudstjeneste. Om eftermiddagen tager vi på en fascine-

nov rende togtur til Badulla, herfra videre i bus til Ella.

06 I Ella ser vi det smukke vandfald Rawana Falls, og der er

Tilmelding: Inden den 21/7 Herefter ring og hør om pladser Rejsen kræver: Visum US$ 35 (online hjemmefra), særlige pasregler og vaccinationer Se faktura ved bekræftelse Minimum 20 personer Deltagerantal: OBS: Forbehold for ændringer

felixrejser.dk/sri-lanka

nov mulighed for at vandre op til Mini Adams Peak.

07 Fortsætter til Yala National Park, der er kendt for sin store

nov bestand af vilde dyr, store variation af fauna og speciel-

le planter og meget vigtig for bevarelsen af vilde elefanter og vandfugle. Stor sandsynlighed for at se en leopard.

08 Fortsætter til Mirissa. Resten af dagen fri.

nov

09 Fri dag ved Mirissa, som ligger ud til Det Indiske Ocean.

nov Der er mulighed for at tage på hvalsafari (ikke inkl.).

10 Byrundtur i Galle med besøg ved det gamle fort, klokke-

nov tårnet og den hollandske kirke. Mulighed for badning ved

Unawatuna Beach.

11 Sejltur i mangroveskov ved Balapitiya-floden og besøg på

nov en skildpadde-farm.

12 Gudstjeneste i Negombo. Resten af dagen fri.

nov

13 Afslapning før vi påbegynder hjemrejsen.

nov

14 Hjemkomst til Kastrup.

nov

81


De vestindiske Øer læ

e

Foto: Atlantic Link

82

Foto: Atlantic Link

Foto: Atlantic Link

Foto: Linda Thomsen

2 01

ubi 7-J

r e js um s

EKSOTISK SKØNHED

3/11-18/11 16 dage

I 2017 er det 100 år siden Danmark solgte De Vestindiske Øer til USA, efter at Dannebrog havde vejret over øerne i knap 250 år. Oplev et stykke danmarkshistorie og øernes eksotiske skønhed på en uforglemmelig rejse. Byer og gader har stadig dansk-klingende navne. Mange bygninger og kirker stammer fra den danske tid. Vi besøger St. Croix, St. Thomas og St. John. Selvom øerne stadig er dansk præget, er der store kontraster til Danmark – historiske bygninger omgivet af eksotiske blomster og træer. Vi bor på det nyrenoverede Hotel Caravelle i Christiansted på St. Croix. På St. Thomas bor vi på Hotel Beachcomber ved én af verdens bedste strande. Rejselederne kender øerne og et par af de lokale danske guider fra flere besøg. De afholder en informationsdag før rejsen.


Rej

Oplevelser på rejsen Rejseledere: Ingrid og Ole Bjergely Christensen, Odder

s en

r.: 2

29

03 Udrejse fra Kastrup. Mellemlanding på St. Juan. Sen

nov ankomst til St. Croix. Indkvartering på Hotel Caravelle.

04 Velkomstmøde. Fri til at nyde livet, det skønne vejr og

Det får du for prisen:

05 Gudstjeneste i Den Lutherske Kirke. Guidet byrundtur

nov i Christiansted.

•  Danske rejseledere Fly Kastrup-St. Croix t/r •  •  Måltider på fly Kastrup–St. Croix t/r Vandfly St. Croix–St. Thomas t/r •  Lokal safaribus på udflugter •  Lokale dansktalende guider •  14 nætter på 3* hoteller •  14 x morgenmad, 1 x frokost, 3 x middag •  Udflugter og entréer ifølge program •  D rikkepenge til chauffører og inkluderede •  måltider Skat og bidrag til rejsegarantifonden • 

06 Tilbud (ikke inkl.): Tur med safaribus til Østenden, Ul-

nov ldall Point, Cane Garden og badestop. Besøg hos glaske-

ramiker Jan Mitchell. Pris: $ 75 pr. person. (Min. 15 deltagere).

07 Ø-rundtur i safaribus til Frederikssted med Fredriks-

nov fort, Lawaetzfamiliens hjem 'Little la Grange', Colum-

bus landingssted og Salt River. Caribisk aften med middag.

08 Fridag på egen hånd. Sidst på dagen Sunset Cruise i

nov solnedgangen over Atlanterhavet.

09 Halvdagstur til Botanisk Have, dansk kirkegård, Whim

nov Greathouse sukkerplantagemuseum og Romfabrikken.

10 Vi forlader St. Croix og tager med vandflyvere til Sct.

16 dage ca. kr. 30.000 Endelig pris oplyses senere Enkeltværelsestillæg: Kr. 8.900 OBS: Forbehold for tillæg ved én person i dobbeltværelse

nov omgivelserne. Fælles velkomstmiddag.

nov Thomas. Med bus til vores hotel ved Lindberg Bay og

indkvartering samt velkomstmøde.

11 Badning og snorkling for de, der har mod og lyst til at

nov lære det.

St. Croix

12 Gudstjeneste i Den Lutherske kirke. Byvandring i Char-

Du flyver fra:

nov lotte Amalie.

Kastrup

13 Heldagstur til St. John inkl. frokost. En fantastisk smuk

nov fredet ø med tropisk regnskov og sukkerplantageruiner.

Tilmelding: Inden den 1/9 Herefter ring og hør om pladser Rejsen kræver: ESTA-registrering (ca. 14 US$) skal ske hjemmefra. Særlige pasregler. Se faktura ved bekræftelse Deltagerantal: Min. 15 personer, maks. 25 personer OBS: Forbehold for ændringer Bestil specialprogram

Vi bader og snorkler ved Trunk Bay, en af verdens 10 bedste strande.

14 Fridag. Rejselederne hjælper gerne med ideer og forslag

nov til ture.

15 Ø-rundtur i safaribus på St. Thomas med øens flotteste

nov udsigtspunkter og smukke natur. Vi stopper bl.a. ved

den gamle danske kirkegård, Mountain Top, får en Daiquiry, passerer Long Bay, kajen med de mange store krydstogtskibe.

Foto: Linda Thomsen

felixrejser.dk/vestindien

16 Nyd den sidste sol og varme, og tag tid til de sidste ind-

nov køb. Fælles afskedsmiddag i Frenchtown.

17 Hjemrejsen begynder med direkte fly til Danmark.

nov

18 Vi ankommer til Kastrup efter en uforglemmelig ferie.

nov

83


Adventstur Rej

s en

MED JULEMARKED I LÜBECK

r.: 4

HE

1/12–4/12 4 dage

Hotel

60 Foto: LTM - K.E. V+Âgele

Tag med på en hyggelig adventstur til hansestaden Lübeck (UNESCOs verdensarv). Gå på opdagelse i den charmerende by, og oplev ét af Tysklands mest populære julemarkeder. Torve og gader er fyldt med juleoplevelser fra historisk marked til markeder med kunsthåndværk. Lübeck er også berømt for Niederegger marcipan. Stem sindet til eftertanke i de gamle kirker. Hver dag tilbyder rejselederne morgen- og aftenandagt, og de arrangerer aftensamvær på hotellet. Turen arrangeres i samarbejde med Indre Missions Seniorarbejde.

NY

Det får du for prisen: •  D anske rejseledere •  4* bus med aircondition og toilet •  3 nætter på 3* Hotel Excelsior •  3 x morgenmad, 3 x middag •  Udflugter ifølge program •  Skat, moms og bidrag til rejsegarantifonden

Vi bor på Hotel Excelsior, der er centralt beliggende i Lübeck tæt ved Holstener Tor og i gå-afstand til alle julemarkederne.

Deltagerantal: Minimum 20 personer Specialprogram foreligger i maj måned 

felixrejser.dk/advent

Rejseledere: Bent Kjær Andersen, Hjørring og Preben Hansen, Aalborg

Mulighed for overnatning Kan du ikke nå frem til Kastrup, Aalborg eller Fredericia på afrejsedagen, tilbyder vi dig overnatning på Hotel Hebron, København (kr. 400 pr. pers. i dobbeltværelse og kr. 600 i enkeltværelse), Hotel Aalborg (pris uden morgenmad: kr. 350 pr. pers. i dobbeltværelse og kr. 500 i enkeltværelse), eller på Hotel Gammel Havn, Fredericia (forhør om pris). Forbehold for plads. Kontakt Felix Rejser for bestilling af overnatning. Betaling sker direkte til hotellet inden afrejsen. Tilbuddet gælder også ved sen hjemkomst til Kastrup, Aalborg eller Fredericia.

84

Ansager Turist • Tlf. 75 29 70 17 www.ansagerturist.dk en"

å rejs

ed p den m

he

fri "Tag

MobilScooter Tag friheden med overalt

Den eneste scooter der kan medbringes som håndbagage

Denne fleksible og mobile kvalitets el-scooter giver dig næsten lige så stor frihed, som personer der ikke er gangbesværede.

Mobilscooter tlf.: +45 5143 0110 mail: info@mobilscooter.dk web: mobilscooter.dk Kan foldes ud og samles på blot 10. sekunder

Mobilscooter giver den enkelte langt mere frihed og fleksibilitet, end ved brug af andre el-scootere.

D


Oplev Færøerne Og Få en naturOplevelse uden lige

Israels håb er verdens håb

På Færøerne finder du en perlerække af imponerende øer, som rummer fantastiske oplevelser og overraskelser. Færøerne er et moderne samfund, med stærke traditioner og majestætisk natur midt i Nordatlanten.

atlantic.fo

National Geographic Traveler 2007

atlantic.fo

256 sider 199,95 kr.

Verdens mest uspolerede øer

atlantic.fo

Sejl med os til Norge!

o le an d er sen

Slutspillet om Israel

Bergen Oslo

Daglige afgange

Sandefjord Stavanger

Langesund Kristiansand

»En meget læseværdig, velargumenteret og opbyggelig bog.« Indre Missions Tidende

Strömstad

Hirtshals

»Ole Andersen skriver nuanceret, oplysende og teologisk velovervejet.« Kristeligt Dagblad Udgivet ism Ordet & Israel

Hirtshals 20.00

fjordline.com

97 96 30 00

Hils på en underlig fisk Jyske Bank bliver kaldt “Havkatten i hyttefadet”. Havkatten er en underlig fisk – men den skaber liv og bevægelse, hvor den er. Kig ind og oplev en anderledes bank, der går nye veje – også til gavn for dig som kunde. Vestergade 8-10 • Silkeborg • Tlf. 89 89 87 00

Silkebus, v/Brian Hansen Hagemannsvej 21, 8600 Silkeborg Tlf.: 8682 1466 – mobil: 2090 0856 Mail: silkebus@silkebus.dk, www.silkebus.dk

Forlagsgruppen Lohse lohse.dk · 75 93 44 55

Prøv Indre Missions Tidende gratis i fire uger

• Interview s • Reportager • Holdning er • Ny he der Se flere tilbud på imt.dk eller kontakt os på tlf.: 82 27 13 56 eller abonnement@imt.dk

Turistkørsel i ind- og udland – Liftbusser: 1-10 kørestole

85


HOS FELIX REJSER BLIVER DU BETJENT AF:

Henrik K. Nielsen Tlf. dir.: 8227 1324 hn@felixrejser.dk Direktør Specialgrupper

Ninna T. Rasmussen Tlf. dir.: 8227 1320 ntr@felixrejser.dk Rejsekonsulent Programrejser Specialgrupper

Selma Schou Tlf. dir.: 8227 1325 ses@felixrejser.dk Rejsekonsulent Programrejser. Israel ­individuel. Bogholder Orlov til 15/8

Marie B. Wendel Tlf. dir.: 8227 1321 mbw@felixrejser.dk Rejsekonsulent Programrejser Israel ­individuel Webmaster

Mary-Anne Brixen Tlf. dir.: 8227 1322 mab@felixrejser.dk Rejsekonsulent Programrejser

Merete Henriksen Tlf. dir.: 8227 1325 mhe@felixrejser.dk Vikar Programrejser ­Bogholder

BETINGELSER OG PRAKTISKE OPLYSNINGER Sammen med bekræftelsen sender vi vores almindelige betingelser for deltagelse i pakkerejser. Du får lejlighed til i ro og mag at gennemlæse betingelserne, inden du skal betale depositum. Vores almindelige betingelser kan også ses på www.felixrejser. dk eller bestilles.

Hovedtræk fra vores b­ etingelser Depositum: Ved bekræftelse opkræves pr. person for busrejser: kr. 1.500; for flyrejser: kr. 2.500. Afbestillingsforsikring: Kan ved rejsens bestilling tegnes for 6% af rejsens pris. Er der særlige afbestillingsregler, fremgår det af fakturaen. Andagter: På alle vores rejser holdes, så vidt muligt, hver dag morgen- og aftenandagt som et tilbud til vores gæster. Plads i bus: Det er ikke muligt at reservere fast plads i bussen. På vores rejser skifter vi dagligt plads i bussen. Køresyge: De gæster, som lider af køresyge, kan reservere

86

plads på 2.- 4. række i bussen mod et tillæg. Dårligt gående: På alle rejser skal du være 100% selvhjulpen. En del af vores rejser er ikke egnet for gangbesværede. Er du dårligt gående, skal du oplyse om det ved bestilling, så du sammen med vores personale kan lave en vurdering. Hoteller: På nogle hoteller kan der forekomme forskelligartede værelser. Enkeltværelser: Antal enkeltværelser er begrænset på de fleste rejser. Der tages forbehold for enkeltværelsestillæg ved tilmelding fra 8 uger før afrejse. Børnerabat: Ydes kun på værelse med minimum to fuldt betalende deltagere. Ikke inkluderet i prisen: Drikkevarer, afbestillingsforsikring, visum-omkostninger og personlig rejseforsikring. Opsamling: Ved få deltagere på et opsamlingssted på busrejser refunderes billet til offentligt transportmiddel til nærmeste påstigningssted. Gæster, der ønsker at stå på bussen ved Indre Missions

Hus i Fredericia, kan på eget ansvar have bilen parkeret gratis på den åbne parkeringsplads. Rejseforsikring: Vi anbefaler vores gæster at tegne rejseforsikring eller busrejseforsikring fra Gouda Rejseforsikring. Køb den hos Felix Rejser. Rejseledere: På alle rejser står vores danske rejseledere til rådighed 24 timer i døgnet. De fleste har mange års rejseerfaring. Tilmelding: Kan ske på www.felixrejser.dk, via e-mail til fxr@felixrejser.dk, telefonisk på 7592 2022 eller skriftligt ved at indsende tilmeldingsblanketten på side 87 til Felix Rejser, Kors­kærvej 25, 7000 Fredericia. Vedrørende flyrejser: Sidste tilmelding til flyrejser er 65 dage før afrejse, hvis ikke andet er nævnt. Herefter ring og hør om pladser. Afbestilling: Hvis du ikke har bestilt afbestillingsforsikring, eller hvis afbestillingen ikke skyldes akut, nyopstået sygdom, indbrud eller brand i egen bolig, gælder følgende

regler (på enkelte afgange gælder der specielle afbestillingsregler, hvilket vil fremgå af din faktura): A) Depositum er tabt, hvis der ­afbestilles indtil 62 dage før ­afrejsen. B) 50% af rejsens pris er tabt, hvis der afbestilles 61-30 dage før afrejsen. C) Hele rejsens pris er tabt, hvis der afbestilles inden for 29 døgn før oplyst mødetidspunkt. Afbestilling skal ske telefonisk med personlig kontakt til Felix Rejser. Valuta: Vores priser er baserede på valutakurser pr. 08.12.2016. De kan ses på www.felixrejser.dk. Øvrige forbehold: Der tages forbehold for trykfejl i dette katalog samt for programændringer efter trykning.


Vi kender den verden, du rejser i Derfor kan vi holde hovedet koldt, hvis det brænder på – uanset hvilket land du befinder dig i. Vores danske alarmcentral er klar til at hjælpe dig 24 timer i døgnet, når du rejser. Med dig på rejsen

Køb din rejseforsikring hos Felix Rejser

GØR OVERNATNINGEN TIL EN DEL AF REJSEN Stor morgenbuffet inkluderet i prisen · Gratis internet · Mødelokaler op til 40 personer ·Medlem af Green Key

TILMELDINGSBLANKET

Helgolandsgade 4, 1653 Kbh. V www.hebron.dk

Rejsemål Tilslutningssted Rejsenr.

Afrejsedato

Dobbeltvær.

Enkeltvær.

Særlige ønsker Forsikring (sæt kryds)

Busrejseforsikring (Varighed: Rejsens længde)

Rejseforsikring ved flyrejse (Varighed: Rejsens længde)

Årsrejseforsikring

Ønsker ikke rejseforsikring

Standard

Udv. Europa

Super

Verden

Navn: Hr./fr.

Fødselsdato

Medrejsendes navn: Hr./fr.

Fødselsdato

Som anført i passet Som anført i passet

Afbestillingsforsikring Ønsker

EU/EØS

Ønsker ikke

Adresse Postnr. By Tlf. nr.

Mobil tlf. nr.

E-mail Kontaktperson

Tlf. nr.

i Danmark under rejsen

Klip blanketten ud, sæt frimærke på ­bagsiden, og indsend den til Felix Rejser

, den Underskrift

87


Rejseoversigt Felix Rejser 2017 Dage Destination

Side

Udrejse

Dage Destination

25-feb 30-mar 11-apr 21-apr 24-apr 21-maj 23-maj 28-maj 15-jun 25-jun 26-jun 30-jun 30-jun 06-jul 13-jul 14-jul 22-jul 27-jul 28-jul 01-aug 02-aug 19-aug 23-aug

8 6 8 4 6 10 8 10 8 9 8 8 9 14 7 5 9 5 8 7 8 9 9

22 44 6 64 50 16 8 16 28 24 38 68 52 32 58 36 26 30 34 40 62 54 56

30-aug 02-sep 07-sep 10-sep 11-sep 16-sep 19-sep 22-sep 25-sep 29-sep 30-sep 30-sep 02-okt 07-okt 14-okt 15-okt 15-okt 22-okt 30-okt 03-nov 16-nov 01-dec feb-2018

5 9 8 10 6 8 8 10 10 4 8 8 13 15 8 8 8 6 16 16 8 4 8

Bornholm - Solskinsøen 41 Rom og Assisi - rejs i fortid og nutid 20 Madeira - en portugisisk perle 70 Israel - med fascinerende ørkentur 10 Tysklands Venedig - Spreewald 48 Montenegro - betagende smukt 60 Italien - Amalfikysten - en naturoplevelse 66 Kenya - storslået safari og Karen Blixen 78 Armenien - verdens første kristne nation 74 Tyskland - med Sort Sol 42 Malta - Bibel- og badeferie 23 Andalusien - smag og se Spaniens sydligste provins 72 Tanzania - autentiske oplevelser 76 Iran - det eventyrlige Persien 18 Israel - rundrejse med nye besøg 17 Israel - for hele familien 12 Israel - klassisk rundrejse - efterårsferie 14 I Luthers fodspor - reformationsjubilæum 46 Sri Lanka - en overset perle 80 De Vestindiske Øer - eksotisk skønhed 82 Israel - fra fortid til nutid 9 Adventsrejse med julemarked i Lübeck 84 Bibel- og badeferie 22

Tilmelding via www.felixrejser.dk eller udfyld tilmeldingsblanketten på indersiden, indsend kortet og afvent bekræftelse

Gran Canaria - Bibel- og badeferie I Luthers fodspor - reformationsjubilæum Israel - påskerejse Prom praise - koncert- og storbytur til London Holland - fra vand til blomstrende land Israel - enestående rundrejse Israel - ét land, to folk og tre religioner Israel - fra syd til nord Grønland - unikke oplevelser Færøerne - Nordatlantens skatkammer Norge - temarejse om Hans Nielsen Hauge Spanien - Barcelona - UNO-rejse Polen - fra syd til nord Nordkap med hurtigruten til Lofoten Krydstogt - Donaus perler Norge - Telemarken - et lille ferieparadis Island - vild og utæmmet Sverige - Lina Sandell og den hellige Birgitta Norge - fjord og fjeld Norge - fem dages fjeldvandring Skotland - med Isle of Skye Franske Alper - med Schweiz Alpernes skønhed - Zeller See og Salzburg

Side

Gældende porto for brev

Korskærvej 25 7000 Fredericia CVR Nr.: 65219115 • www.felixrejser.dk • fxr@felixrejser.dk •  7592 2022

Layout: IM's layoutafd. Birgitte Bohsen. Tryk: Jørn Thomsen Elbo A/S

Udrejse

Felix rejsekatalog 2017  

Læs om alle vores spændende rejser, med mange uforglemmelige oplevelser.