Page 1


Voorwoord

Deze flipboek werd gemaakt in het verlengde van een opdracht voor het OLOD Multimedia1. Ik ben een Studente in Communicatiemanagement aan de Artevelde Hogeschool van Gent.


Inhoud

Voorwoord Inhoud Ontwerp banner Ontwikkelingen op internet Smart Car Moto 360 Google Glass Oculus Rift Amazon Drone Phobia Free Lock-out Blog – Tumblr Website – Google Sites Powerpoint Prezi Delicious RSS Reader


Ontwerp banner


Als eerste stap heb ik een afbeelding van een gouden achtergrond toegevoegd. Dan heb ik de afbeelding van een hert geopend. Met de toverstaf heb ik het hert geselecteerd aan naar mijn banner gesleept (of toch wat later mijn banner zou worden).


Daarna heb ik een tekst ingevoegd. Ik heb het lettertype, de kleur en de grootte geselecteerd. Dan heb ik de plaats bepaald van de tekst ten opzichte van het hert.


Vervolgens heb ik icoontjes ingevoegd. Het hert en de tekst heb ik onzichtbaar gemaakt, zodat deze mij niet stoorden. Ik heb elk icoontje geopend, met mijn toverstaf het deel geselecteerd dat ik nodig had en naar mijn banner gesleept. Tenslotte heb ik via ‘hue/saturation’ de kleur aangepast.


Dan heb ik nog enkele aanpassingen gedaan aan de tekst en de positie. En ten slotte heb ik overal nog een ‘drop shadow’ aan toegevoegd.


Ontwikkelingen op het internet


Smart Car

Click here

Na de smart phone, de smart watch en de smart ring nu ook de ‘smart car’ (of de zogenaamde connected cars)!De smart cars zouden wagens zijn die met elkaar in verbinding staan, om zo onze wegen veiliger te maken. De wagens zijn in staat andere wagens, voorwerpen en mensen te herkennen. Maar om met elkaar in verbinding te kunnen staan is er toegang nodig tot hun locatie.Nokia investeert nu in bedrijven die de HERE-service ontwikkelt, een technologie voor slimme wagens, een ‘navigatieservice’ dus. Maar niet enkel Nokia heeft zijn pijlen gericht op de smart car, ook onder andere Google, Apple en Intel zijn al langer bezig met onderzoek. Het laatste woord over de smart cars is nog niet gezegd, want er wordt zelfs al gewerkt aan het ultieme slimme voertuig: de zelfrijdende wagen!


Moto 360

Click here

Het idee van de Smartwatch is ontstaan in 2007, maar in 2014 is hij echt uitgebroken. Het wordt de derde mobiele revolutie genoemd. Het is de volledige integratie van mobiel internet in ons dagelijks leven! De Smartwatch behoort tot de ‘Wearables’. Hieronder vallen de Google Glass, de Smartwatches en zelfs de Smart Ring. Er zijn verschillende producenten van Smartwatches zoals Microsoft, Apple en Google. Smartwatches waren tot nu toe vierkantig, maar met de Moto 360 komt daar verandering in. Het is ontwikkeld door Motorola, een bedrijf van Google. Ze hechten heel veel belang aan het design, ze willen wearables sexy maken. Andere kwaliteiten zijn: bellen en sms’en, navigeren, up-to-date blijven zonder tijd te verliezen. Met een draai van je pols vraag je waarschuwingen voor e-mails op, je afspraken, je gemiste oproepen en zoveel meer. Daarnaast kan je de Moto 360 ook via je stem besturen. De Moto 360 zou deze zomer in de VS moeten gelanceerd worden. Ik kijk al uit naar de reacties!


Google Glass

Click here

Het Nederlandse Nationale team maakt sinds kort gebruik van Google Glass. De Google Glass is een draagbaar device, dat op een bril gemonteerd is. Hij wordt bestuurd met je stem of door een touchpad aan de zijkant van de bril. De bril kan functioneren als gps, je kan informatie vragen over het gebouw waar je tegenover staat, je kan rechtstreeks tickets bestellen voor het festival waarvan je naar een poster staat te staren en zoveel meer! Maar nu wordt het dus voor heel andere doeleinden ingezet: het kan de statistieken tonen van de spelers en het team. Maar er is nog meer: men kan terplekke aan video-analyse doen, zodat de trainer heel snel kan inspelen op het handelen van de speler. Oranje zet hiermee een grote stap. Deze innovatieve manier van trainen, kan wel eens voor een grote vooruitgang zorgen!


Oculus Rift Het Noorse leger test de Oculus Rift in zijn tanks. De bestuurder kan aan beide zijden van de tank kijken via camera’s aan de zijkant, hierdoor lijkt het alsof hij in een doorschijnend voertuig zit.De Oculus Rift is een bril voor virtuele realiteit. Spelers van videogames kunnen zou echt in hun favoriete game en de virtuele wereld stappen. Het gaat nog een hele stap verder dan de 3D-ervaring in de cinema of bij je thuis: het beeld dat je te zien krijgt loopt echt parallel aan je ogen, net zoals je de beelden zou ontvangen in de echte wereld. Facebook is onlangs eigenaar geworden van de Oculus Rift.

Click here


Amzon Drone

Click here

Online shoppen is al niets nieuws meer, maar de manier waarop blijft evolueren. Amazon is nu al bezig aan zijn 5e en 6e generatie van de ‘drone’. Het wordt de ‘octocopter’ genoemd. Het zou in 30 minuten een pakje van maximum 2,3 kg kunnen brengen over een afstand van 16 km. Er zijn natuurlijk heel wat vragen bij deze drone. Ten eerste is de vrees groot dat het uit de lucht geplukt gaat worden. Niet enkel uit ongenoegen, maar ook voor de inhoud van de pakjes. Daarnaast stelt men zich sterk vragen of de drone wel tegen slechte weersomstandigheden kan. En ten slotte moet Amazon nog de goedkeuring krijgen van de FAA, de Amerikaanse luchtvaartautoriteit. De Octocopter klinkt heel mooi, maar zal deze in 2015 echt in de lucht zweven zoals Amazon beweert?


Phobia Free De technologie gaat nog verder: er bestaat nu zelfs een applicatie om je van je spinnenangst af te helpen! De app heet ‘Phobia Free’. De gebruiker moet een spel spelen met spinnen die aanvankelijk schattig lijken, maar beetje bij beetje realistischer worden (zie foto’s). Er wordt wel empathie opgewekt voor de spin: je moet hem beschermen tegen een stofzuiger of je moet zijn wonde verzorgen. Buiten deze zijn er nog tal van andere apps ontworpen om van angsten af te geraken, maar psychologen waarschuwen wel dat deze de therapie niet kunnen ontvangen! Ze kunnen wel een aanvulling bieden.

Click here


Lock-out Sms’en tijdens het rijden, het blijkt een groot probleem te zijn. Sommige studies wijzen uit dan 1 op de 3 bestuurders het doet, terwijl de kans op een ongeluk dan 23 keer groter wordt! Apple zou hier verandering in kunnen brengen met zijn app ‘lock-out’. De app zou verschillende functies uitschakelen tijdens het rijden, onder andere het sms’en. Je smartphone zou weten dat je aan het rijden bent door verschillende sensoren in de auto. Maar toch, ook al kan je niet sms’en, er zijn nog heel wat dingen aan je smartphone die je aandacht van de weg afleiden. Al is dit een stap in de goede richting!

Click here


Blog - tumblr


http://felinedouwens.tumblr.com/


Website – Google Site


https://sites.google.com/site/felinedo


Powerpoint


Prezi


www.prezi.com/felinedouwens


Delicious


https://delicious.com/feline_douwens


RSS Reader


www.protopage.com/felinedouwensmm


Monitoringtools


Twitter


https://twitter.com/felinedouwensmm


Instagram


http://instagram.com/feline_douwens


Pinterest


http://www.pinterest.com/fdouwens/


Celine Junius Studente Communicatiemanagement 19 jaar

Opdracht Multimedia 1  

Celine Junius Studente Communicatiemanagement