Page 1


Geronimo Stilton Un fenomen literari que traspassa fronteres Geronimo Stilton és el rosegador més famós de la literatura infantil i pre-adolescent, l’heroi i ídol dels nens i nenes d’edats compreses entre els 6 i els 12 anys que segueixen fidelment les aventures d’aquest periodista i director de l’Eco del Rosegador, el diari de Ratalona, capital de l’Illa dels Ratolins. Les històries de Geronimo Stilton entusiasmen als nens, doncs són aventures explicades amb un ritme trepidant amb grans dosis d’humor, i també a pares i professors perquè eduquen amb valors com l’amistat, la sinceritat, l’amor, el respecte o la pau. Geronimo Stilton va néixer a Itàlia al 2000 gràcies a Edizione Piemme, amb autoria fictícia “Geronimo Stilton”. Finalment va sortir a la llum el nom de la veritable creadora dels llibres, la milanesa Elisabetta Dami, tot i que no apareix com a autora dels llibres. S’ha convertit en el bestseller editorial més venut arreu el món, amb més de 75 milions d’exemplars. Només a Catalunya ja se n’han venut més de 2 milions d’exemplars en català. Actualment, s’acaba de publicar a Xina i ja s’ha traduït a més de 40 idiomes a tot el món. Un dels factors de l’èxit de les aventures de Geronimo Stilton radica en la forma de presentar els llibres que contenen diferents olors segons els personatges que hi van apareixent i una cal·ligrafia i estètica d’acord amb les emocions i situacions que es van succeint, així com jocs i jeroglífics que resoldre pels lectors. “Geronimo Stilton, el musical del Regne de la Fantasia” neix de l’acord al que arriben FOCUS i Edicions 62, amb la productora italiana ATLANTYCA Entertainment (posseïdora dels drets d’explotació de la col·lecció). FOCUS crea i reuneix a l’equip artístic que convertirà al famós ratolí en una estrella a l’escenari.


Autor Geronimo Stilton Guió Enric Llort Compositor i direcció musical Manu Guix Direcció Àngel Llàcer Intèrprets Geronimo Stilton Marc Pociello Enric Cambray (ScribacchinusScribacchius) Lloll Bertran (Stria) Marina Pastor (Alys) Marc Ayala (Boletus) Maria Cirici (Thalassa, Fritil·lària, Provolinda) Oscar Jarque (Gingebre, Pústula) Anna Ferran (Flordiana) Ajudant de direcció Daniel Meyer Escenografia virtual Soren Christensen i Tatiana Halbach (DSLNC STUDIO) Espai escènic Carles Pujol Espai sonor Damien Bazin Coreògraf Pedro del Rey Il·luminació Kiko Planas Vestuari i caracterització Amadeu Ferré Maquillatge Toni Santos Direcció de producció Amparo Martínez Cap de producció Maite Pijuan Producció executiva Noemí Díaz Direcció tècnica Miguel Montes Regidor Dani Resina Sastressa Pepa Mogeda Maquillatge i perruqueria Gisela Miret Tècnics de so Raimon Segura / Víctor Bartolomé Tècnics maquinistes Jordi Rebarter / Marc Vilar Tècnic de vídeo Aitor Rosás Cap tècnic del teatre Miguel Angel Arribas Confecció del vestuari i màscares Clap realitzacions Construcció de l’escenografia Taller d’escenografia Sant Cugat Perruques Damaret Aromes Fotografia David Ruano Premsa Blanca de Carreras / Jordi Bou Màrqueting i comunicació Publiespec Disseny gràfic sSB Producció Focus i Grup 62 Agraïments: Mag Lari, Olaf Llàcer i a tothom que ens ha acompanyat en algun moment del procés d’assajos. Primera representació al Teatre Condal el 3 de desembre de 2010


TEMPORADA TEATRE CONDAL “Geronimo Stilton, el musical del Regne de la Fantasia” va començar funcions el 3 de desembre de 2010 al Teatre Condal de Barcelona. La seva estrena oficial va tenir lloc 10 dies més tard, el 13 de desembre. D’entrada, la temporada estava prevista que finalitzés després de les festes nadalenques (9 de gener), però a conseqüència de l’èxit i per demanda popular es van prorrogar les representacions fins al 27 de març de 2011, després de 110 funcions, més de 50.000 espectadors, xifra que suposa una ocupació de sala superior al 80%. Durant la temporada van assistir a veure l’espectacle VIPS ILUSTRES de sectors tan diversos com: - Institucional: Infanta Cristina de Borbón, l’ex President de la Generalitat de Catalunya, Sr. José Montilla, el llavors futur alcalde de Barcelona, Sr. Xavier Trías. - Esport: Pep Guardiola, David Barrufet, Emilio Sánchez Vicario, entre d’altres. - Mediàtics: Noemí Galera, Elena Gadel, Toni Soler, Jordi Basté, Xavier Bosch, entre d’altres. - Directors de teatro i actors: Carol López, Josep Maria Pou, Xavier Albertí, Paco Mir (El Tricicle), Joan Pera, Joel Joan, Octavi Pujades, entre d’altres.


GIRA CATALUNYA 2011 La Gira 2011 per Catalunya de “Geronimo Stilton, el musical del Regne de la Fantasia” va tenir lloc entre setembre i novembre de 2011, i fora de la gira es va representar a Sant Cugat del Vallès i a Sant Feliu de Guíxols (dins el Festival Porta Ferrada). Va visitar un total de 13 poblacions catalanes, realitzant un mínim de 4 passis, que es va ampliar en diverses ocasions fins 6 i 7, prorrogant funcions degut a l’èxit de públic: -

Teatre Auditori de Sant Cugat: 12 i 13 de maig. (fora de la gira) Festival Porta Ferrada, Sant Feliu de Guíxols: 14 i 15 d’agost. (fora de la gira)

-

Teatre Fortuny de Reus: 17 i 18 de setembre. Teatre Municipal La Faràndula de Sabadell: 24 i 25 de setembre. Teatre Joventut de l’Hospitalet de Llobregat: 1 i 2 d’octubre. Teatre Auditori de Granollers: 8 i 9 d’octubre. Teatre Principal de Terrassa: 15 i 16 d’octubre. Atrium Viladecans: 22 i 23 d’octubre. Teatre Monumental de Mataró: 29 i 30 d’octubre. Teatre de la Llotja de Lleida: 5 i 6 de novembre. Teatre Municipal de Girona: 13, 14 i 15 de novembre. Teatre L’Atlàntida de Vic: 19 i 20 de novembre. Teatre Kursaal de Manresa: 26 i 27 de novembre.

En total, 55 funcions, més de 50.000 espectadors i un 90% d’ocupació en els teatres, esgotant totes les localitats en més de 20 ocasions.

TEMPORADA A LA LATINA “Geronimo Stilton, el musical del Reino de la Fantasía” es va estrenar al Teatro La Latina de Madrid el 30 de març de 2012. Va ser vista per prop de 20.000 espectadors, en la seva versió castellana i va finalitzar la temporada a Madrid el 20 de maig, havent realitzat 59 funcions. La direcció escènica i musical va continuar en mans d’Àngel Llàcer i Manu Guix, i el repartiment era pràcticament el mateix (cosa que garantia la qualitat i l’èxit de la proposta). L’únic canvi important va ser la substitució de l’actriu Lloll Bertran per Belinda Washington en el paper de la bruixa Stria. Les cançons del musical van ser reeditades en castellà i es van presentar al teatre, i com a Barcelona, es podia adquirir el CD en el punt de venda de merchandising i als espais de El Corte Inglés i la FNAC de la capital espanyola.


CRITIQUES I OPINIONS ‘El muntatge enganxa des del començament fins al final. Un sorprenent mon de fantasia. Espectacle recomanable.’ CÉSAR LÓPEZ ROSELL - EL PERIÓDICO DE CATALUNYA ‘Compta, entre el seu plantell d’actors, amb la Lloll Bertran, fent de bruixa. La proposta escenogràfica, amb dues pantalles gegants de projecció, és una autèntica filigrana.’ SERGIO VILA-SANJUÁN – LA VANGUARDIA ‘Espectacle net, alegre i de valors positius. Un Geronimo de qualitat. Un espectacle rodó’. XAVIER BOSCH – ARA ‘L’esdeveniment de la temporada. Manu Guix, àngel Llàcer i Enric Llort han donat el tret de sortida a una producció musical d’autoria catalana que té tots els mèrits, la qualitat i el contingut per ser exportada internacionalment.’ ANDREU SOTORRA – CLIP DE TEATRE ‘Un dels gran encerts de l’espectacle és dirigir-se a tota la família, interessa tant al petit de la casa, com al germà gran, passant pel pare i l’avi.’ JOSÉ ANTONIO AGUADO – DIARI DE TERRSSA ‘Durant dues hores, el musical dirigit per Llàcer porta a l’espectador al fantàstic món de Geronimo Stilton i ho fa amb un ritme frenètic i unes cançons molt ben estructurades. No hi ha lloc per a l’avorriment. Costa trobar sovint espectacles dirigits als més petits, elaborats amb dignitat, i aquest és un d’ells, perquè no pren als nens per ximples i sap mantenir l’esperit dels contes en què està basat.’ JORDI ROURA – DIARI DE GIRONA ‘El cantant i compositor Manu Guix i l’actor i director Àngel Llàcer han creat i dirigit un muntatge intergeneracional amb els somnis, la màgia, la música i la imaginació com a fils conductors. S’han convertit en l’espectacle més vist des que es va inaugurar el complex cultural L’Atlàntida, de Vic, l’abril de 2010’. EL 9 NOU ‘Que Gerònim Stilton, el musical s’iguali en número de sessions programades amb musicals adults com Hoy no me puedo levantar o Mamma Mia!, deu voler dir alguna cosa. Una sofisticada i perfecta posada en escena no amaga una base sòlida i solvent: els seus intèrprets. Des de l’ últim fins al primer, la presència i eficiència escènica dels personatges és indubtable. Els petits troben una gran proximitat amb els personatges d’una història d’aventures captivadora.’ ASSUMPTA PÉRES – REGIÓ 7


RECONEIXEMENTS ‘Geronimo Stilton, el musical del Regne de la Fantasia’ ha obtingut el reconeixement del públic i del sector teatral en diverses ocasions. El juny de 2011, es van entregar els Premis Teatre Musical en què el musical va obtenir tres guardons de les deu nominacions a les quals va optar: -Premi al Millor Musical Infantil (FOCUS i Edicions 62) -Premi al Millor Director Musical (Manu Guix) -Premi al Millor Maquillatge i Perruqueria (Toni Santos) -Nominació al Millor Director d’escena (Àngel Llàcer) -Nominació a la Millor Coreografia (Pedro del Rey) -Nominació a la Millor Escenografia (Soren Christiansen, Tatiana Halbach, Carles Pujol) -Nominació al Millor Figurinista (Amadeu Ferrer) -Nominació al Millor Disseny de so (Damien Bazin) -Nominació al Millor Actor Revelació (Enric Boixadera) En novembre de 2011, va obtenir tres premis Butaca d’un total de sis categories a les quals estava nominat. En aquesta ocasió, fou l’espectacle més nominat d’aquesta XVII edició. Els Premis Butaca són considerats els guardons de referència en el món del teatre a Catalunya: -Premi al Millor Espectacle Familiar (FOCUS i Edicions 62) -Premi a la Millor Composició Musical (Manu Guix) -Premi a la Millor Caracterització (Toni Santos) -Nominació al Millor Espectacle Infantil (FOCUS i Edicions 62) -Nominació al Millor Actor Musical (Marc Pociello) -Nominació a la Millor Actriu Musical (Lloll Bertran) El musical també ha estat nominat al Millor Director Musical (Manu Guix) i Millor Espectacle Infantil (FCOUS i Edicions 62) a la I Edició dels Premis Broadwayworld Spain 2011.


EQUIP ARTÍSTIC ÀNGEL LLÀCER Director artístic

Llicenciat en Art Dramàtic per l’ Institut de Teatre de la Diputació de Barcelona, és un dels actors i directors de teatre més polifacètics de l’escena espanyola. D’ entre les moltes representacions en què ha estat protagonista o membre destacat del repartiment trobem Mein Kampf, Teatre sense animals, Boeing Boeing o els musicals A little night music, La tienda de los horrores i The Full Monty. Per aquesta última producció, fou nominat als Premis Max de Teatre al millor actor de musical. Ha dirigit obres de diversos gèneres teatrals, com ara El somni d’una nit d’estiu, de William Shakespeare, Ja en tinc 30!, La doble vida d’en John, Madamme Melville o Els bojos del bisturí. A més de director, ha creat el musical infantil La màgia dels Ki-Kids i al 2008, estrenà amb Manu Guix, Què, el Nou Musical. A la televisió, es va donar a conèixer amb Operación Triunfo, concurs en què ha intervingut com a professor d’interpretació en cinc de les set edicions en les quals ha participat, ha estat, a més, director de les últimes dues edicions, a més de professor i presentador del xat d’OT. Ha presentat diversos programes com Pequeños grandes genios (TVE), Tú sí que vales (Tele 5), El Salt de l’Àngel (TV3) o La escobilla nacional (Antena 3). La seva última col·laboració a la televisió ha estat com a membre del jurat i professor al programa d’imitacions musicals Tu cara me suena (Antena 3). Actualment col·labora en el programa Tot és molt confús, de Catalunya Ràdio, com a crític teatral.

MANU GUIX Director musical

Format musicalment en el Conservatori Municipal de Música de Barcelona, ha cursat classes de clarinet, harmonia i contrapunt, violí, cant, piano jazz, guitarra i bateria. Estudià una any a l’escola LIPA (Liverpool Institute for Performing Arts). Ha participat a rellevants espectacles com Què, el Nou Musical, Grease, el musical de tu vida, La tienda de los horrores, Bojos per Broadway, Tu, jo, ell, ella... i Webber...i Schönberg... (creant la companyia de teatre El Musical més petit) o El somni de Mozart. Per aquests dos últims espectacles, guanyà el Premi Butaca els anys 1997 i 1998 com a millor director musical. Ha compaginat la seva carrera en el món de l’espectacle amb la musical produint diferents discs, l’últim, Onze Llachs. A la ràdio i a la televisió, ha col·laborat en els últims anys en diferents programes, entre ells, Operación Triunfo, on ha col·laborat com a professor de l’Acadèmia a totes les edicions. Actualment, és a punt d’estrenar un nou àlbum amb cançons pròpies en català.

EN


ENRIC LLORT Guión y letrista

Llicenciat en Interpretació a l’Institut del Teatre de Barcelona. Al llarg de la seva carrera professional, ha destacat com actor, director i guionista. Treballà amb Paco Morán i Joan Pera a La extraña pareja i a Matar al presidente. Abans havia treballat a El Senyor Parramon, de J.A. Rechi al Teatre Romea. Al teatre, l’obra més recent en què ha participat com ajudant de direcció ha estat Almuerzo en casa de los Wittgenstein (Ritter, Dene, Voss), de Thomas Bernhard, dirigida per Josep Maria Mestres i en Pluja Constant, de Keith Huff, dirigida per Pau Miró, amb Joel Joen i Pere Ponce. El 2009, va realitzar la direcció escènica d’El Show de la Lloll. 25 anys, estrenada a La Villarroel en juny de 2009. També ha sigut ajudant de direcció d’Un marit ideal, estrenada en octubre de 2009 al Teatre Goya de Barcelona. Ha actuat en diversos espectacles dirigits per Luis Ramírez, alguns d’ells musicals com Aladdin; La magia de Broadway o Hermanos de Sangre. Com a guionista, destaquem el seu curtmetratge Sin ti, interpretat per Sergi López, i diversos espectacles com les adaptacions teatrals de les pel·lícules Lo más crudo del crudo invierno, de Kenneth Branagh i En el nombre del padre, de Jim Sheridan. A televisió de Catalunya, ha actuat a Nissaga de Poder, Laberint d’ombres, Estació d’enllaç, El cor de la ciutat i Dues dones.


ARA

EL PERIODICO

GUIA DEL OCIO / GIRONA EL PAIS

LA VANGUARDIA

EXPANSIÓN

SPORT


GUIA DEL OCIO

HOLA

LA VANGUARDIA

EL MUNDO

LA MAÑANA

MUNDO DEPORTIVO


Geronimo Stilton, el musical del Regne de la Fantasia  
Geronimo Stilton, el musical del Regne de la Fantasia  
Advertisement