Page 1


i nnhol d sfortegnelse DETTE ER OSS

side 04

ENSFARGEDE

side 44

VERDT Å VITE

side 05

HEXAGON ENSFARGEDE

side 45

SEVILLAKOLLEKSJONEN

side 46

HISTORIEN side 06 SORTIMENT

side 08

MARMOR side 48

ULFVEN SORT

side 10

CARARRA MOSAIC

ULFVEN SAND

side 48

side 12

CARARRA HEXAGON, 5 CM

side 48

ALBA side 14

CARARRA HEXAGON, 30 CM

side 50

MARRAKECH

side 16

CARARRA KVADRATISK

side 50

NADOR side 17

INDIAN GREEN HEXAGON

side 51

BY BENEDICTHE

CARARRA REKTANGULÆR

side 51

side 18

TIDEMAND side 20

ZELLIGE side 52

FROST side 22

CASABLANCA WHITE

side 52

RIVA side 24

TURQUOISE

side 52

SCOTT BY HALVOR BAKKE

side 26

OLIVE DRAB

side 54

MOLLY side 28

BLUE LIGHT

side 54

CUBE side 30

ATLAS PETROL GREEN

side 55

SULTAN side 32

TERRACOTTA BRICKS

side 55 side 56

LOIRE side 34

DESIGN DIN EGEN FLIS

THEODOR side 36

INTERIØR side 57

SOPHIE side 38

NYHETER side 58

OLIVIA side 40

FORHANDLERE

BLÅKLOKKE

side 42

3

side 59


det te er oss Etter flere år med oppussing og jakt etter unike produkter til vårt eget hjem, ble interiørkonseptet Ulfven født. Vi reiste ut i verden for å finne de beste produsentene og håndverkerne til å produsere våre produkter. I dag har vi fabrikker i Spania, Marokko, Vietnam og Italia. Nostalgi, personlighet og kvalitet er viktige elementer for oss. Vårt ønske er å forskjønne hjemmet ditt med nøye utvalgte produkter. Hos oss finner du vakre håndlagde fliser og interiørprodukter. Flisene våre er laget av sement, marmor, og brent leire (terracotta). Felles for alle våre fliser er at de er laget for hånd og er et kunstverk i seg selv. De er en naturlig del av et nostalgisk interiør, men passer like godt inn i et minimalistisk miljø.

4


ve rdt å vite Legger du fliser fra Ulfven får du ikke bare et vakkert gulv eller en vakker vegg, – du får også et kunstverk og et stykke historie. Våre fliser er laget for hånd. De lages på samme måte i dag som for 150 år siden. Det øverste laget i flisene er støpt i former, hvor hver enkelt farge-komponent er nøye veid og blandet for å skape de unike mønstrene. Dette laget er 3-5 millimeter tykt, og består av fargepigmenter, silikasand og marmorstøv. Under laget av farger støpes det en såle av sement som presses sammen med hydraulikk. Det tar nærmere 5 minutter å lage en enkelt flis! Flisene ligger deretter 10 dager til tørking før hver enkelt flis inspiseres og kvalitetsjekkes. Fordi flisene er håndlagde, kan små forskjeller i farge og form forekomme. Det er dette som gir flisene sitt unike og vakre særpreg. Det tykke fargesjiktet gjør flisene slitesterke, slik at du kan ha glede av dem i mange år fremover.


historien Ulfven er navnet på huset vårt. Sveitservillaen Ulfven ble satt opp på begynnelsen av 1900-tallet, men den eldste grunnmuren som fortsatt finnes under huset dateres så langt tilbake som 1700-tallet. Ulfven ligger i et område i Rygge preget av herregårdslandskap, edelløvskog, store gamle eiketrær og utsikt til vakre Oslofjorden. Her finnes også Værne Kloster med røtter helt tilbake til 1100-tallet og som tidligere har vært blant annet Kongsgård og Norges eneste Johanitterkloster. En av våre nærmeste naboer er anerkjente Dyhre Gartneri med fantastisk utvalgt av blomster og planter samt franske antikviteter. Vi jobber stadig med å få Ulfven tilbake til sin opprinnelig stil. Fra den dagen vi kjøpte Ulfven i juni 2007 har huset med sin historie, sitt vakre utseende og den flotte beliggenheten inspirert oss til å starte det som i dag er interiørkonseptet Ulfven. Nå vil vi inspirere deg!

7


s o r t i me nt

SEMENTFLISER De første hydrauliske sementflisene skal være laget i nærheten av Viviers i Frankrike rundt 1850. Her lå det store sementfabrikker og tilgangen på riktige råvarer var god.  På grunn av deres enestående holdbarhet og estetikk ble flisene raskt populære, og det dukket opp flere fabrikker fra Lyon til Marseilles.

flisene fått sin renessanse, og de få håndverkerne og fabrikkeierne i verden som fremdeles kan dette fantastiske håndverket har fått nok å gjøre. Produksjonsteknikken som brukes i dag er den samme som ble brukt på 1800-tallet i Frankrike. Formene er håndsmidd i messing, kobber og tinn. De vakre mønstrene støpes i øverste laget av flisen, hvor hver enkelt fargekomponent er nøye veid og blandet for å skape det unike mønsteret og spillet i flisene. Dette laget er 3-5 millimeter tykt. Under mønster-/fargelaget støpes det en såle av sement, som presses sammen med hydraulikk for å skape styrken i flisene. Flisene ligger deretter 10 dager til tørking før hver enkelt flis inspiseres og kvalitetsjekkes. Fordi flisene er håndlagde kan små forskjeller forekomme, og to fliser vil aldri være helt like. Det er dette som gir flisene sitt unike og vakre særpreg. Det har aldri vært mulig å lage et industrialisert produkt som kan erstatte disse håndlagde flisene. Variasjonen av farger, mønstre og den ”myke” silke-matte overflaten er egenskaper som gjør disse flisene helt unike. Det sies at sementfliser eldes med eleganse og edelhet, så vi håper du vil nyte dine Ulfvenfliser i mange år fremover.

I 1867 ble “carreaux du ciment” eller ”hydrauliske fliser” første gang ustilt på Paris Universal Exposition. De ble kalt “hydraulisk” på grunn av de hydrauliske pressene som ble brukt for å lage disse. Hydrauliske fliser spredte seg i dette tidsrommet også til Spania hvor de ble kalt “Mosaicos hidrálico” og ble veldig populære i Barcelona og områdene rundt. Populariteten og produksjonen av sementfliser spredte seg raskt til Latin-Amerika, Midtøsten, India, Italia og flere Afrikanske land. Franskmennene tok tidlig med seg teknikken til noen av sine kolonier, blant annet Vietnam og Marokko. Frem til 1920 ble denne typer fliser forbeholt statlige bygninger, herskapshus og palasser på steder som Côte d’Azure, Barcelona og Berlin. På 1950-tallet mistet flisene sin popularitet til fordel for billigere fliser og gulvbelegg som kunne masseproduseres. De siste årene har heldigvis

8


MARMOR Nord i Toscana ligger et av verdens mest kjente marmorsteinbrudd, Carrara. Det er herfra vi henter marmor til våre vakre grå og hvite fliser. De eldste marmorbruddene i Cararra er fra år 200 før Kristus. Cararramarmoren er etterspurt over hele verden for sin styrke og skjønnhet. Nå tilbyr vi også fliser laget av den vakre grønne indiske marmoren.

TERRACOTTA Våre håndlagde terracottafliser er formet som toppen av gamle teglstein. Ønsker du deg et rustikt gulv eller vegg med samme utseende som gammel murstein, vil disse flisene passe perfekt.

ZELLIGE Produksjonen av marokkansk zellige er en egen kunstform som har gått i arv fra generasjon til generasjon siden 1000-tallet. Zellige-fliser fra Ulfven lages av dyktige håndverkere i middelalderbyen Fez i Marokko, hvor de har lange tradisjoner for produksjon av slike fliser. Zellige er laget av brent leire (terracotta) som dyppes i emaljelakk. Flisene kappes så til ønsket størrelse og form med en skarp hammer og nennsom hånd. Deres skjønnhet ligger i den glasserte overflaten med sin herlige uperfekthet i farge og form, som får en hver vegg eller gulv til å skinne.

9


ULFVEN SORT Ulfven Sort består av grått, hvitt og sort. Mønsteret er gammelt og klassisk. Flisen passer like godt inn i en gammel sveitservilla som i et minimalistisk miljø. Størrelse: 20 x 20 cm (tykkelse: 1,6 cm) 15 x 15 cm (tykkelse: 1,6 cm)

10


ULFVEN SA ND Ulfven Sand består av en varmgrå undertone og mørkebrune detaljer. Flisen har et røft uttrykk, men er også dus nok til å passe de aller fleste miljøer. Størrelse: 20 x 20 cm (tykkelse: 1,6 cm) 15 x 15 cm (tykkelse: 1,6 cm)

12


ALBA Denne vakre flisen i mørkegrønt, sennepsgul og rustfarge gir oss assosiasjoner til orienten og magiske soloppganger. Størrelse: 20 x 20 cm (tykkelse: 1,6 cm)

14


MAR RA K ECH Marrakech er en av våre nyeste modeller. Flisen har et klassisk marrokansk mønster med farger som får oss til å drømme om sene netter i Marrakech. Størrelse: 20 x 20 cm (tykkelse: 1,6 cm)

16


NA DOR Nador har et enkelt Art-deco / retro-inspirert mønster. Kontrasten mellom de sorte bladene og den hvite bakgrunnen kan gi deg et veldig tøft gulv eller vegg. Størrelse: 20 x 20 cm (tykkelse: 1,6 cm)

17


byB enedicthe Da Benedicthe designet sin egen flis i vårt designprogram, ble resultatet så vakkert at vi ønsket å inkludere denne i vår kolleksjon. Flisen, byBenedicthe, har et gammelt arabisk mønster i tre duse gråtoner. Størrelse: 20 x 20 cm (tykkelse: 1,6 cm)

18


T I DEM A ND Tidemand-flisen har et klassisk mønster som er brukt mye i gamle bygårder i Oslo på slutten av 1800-tallet. Bakgrunnen er hvit og mønsteret består av to blå/grå farger. Størrelse: 20 x 20 cm (tykkelse: 1,6 cm) 15 x 15 cm (tykkelse: 1,6 cm)

20


FROST Designet av Ulfven og inspirert av norske klassiske mønstre. En vakker flis med lysegrå/blå bakgrunn, og hvitt mønster, som passer like godt på hytta som på gulvet hjemme. Størrelse: 20 x 20 cm (tykkelse: 1,6 cm)

22


RIVA Riva er inspirert av 60-tallets vakre trebåter. Den er basert på det samme mønsteret som Nador, og består av en gråbeige bunnfarge og en lys blåturkis farge i bladene. Størrelse: 20 x 20 cm (tykkelse: 1,6 cm)

24


SCOTT - BY H ALVOR BA K K E Vi er så heldige å samarbeide med interiørdesigner Halvor Bakke. Han har designet den tøffe flisen ”Scott” for oss i rutete mønster med grånyanser og hvitt. Flisens særpreg vil kunne løfte ethvert gulv, men passer også flott over en kjøkkenbenk - hjemme eller på hytta. Størrelse: 20 x 20 cm (tykkelse: 1,6 cm) 15 x 15 cm (tykkelse: 1,6 cm)

26


MOLLY Molly - ny delikat flis i duse grütoner. Retroinspirerte sirkler - designet av Ulfven. Størrelse: 20 x 20 cm (tykkelse: 1,6 cm) 15 x 15 cm (tykkelse: 1,6 cm)

28


CUBE Dette tredimensjonale kubistiske mønsteret skaper et helt spesielt uttrykk. Cube består av tre turkise toner fra dyp mørk til helt lyst. Størrelse: 20 x 20 cm (tykkelse: 1,6 cm)

30


SULTA N En våre nyeste modeller fra Marokko. Sultan har en sort bunnfarge med hvite sirkler og grå nyanser. En flis med mye kontrast og en garantert suksess i de fleste interiører. Størrelse: 20 x 20 cm (tykkelse: 1,6 cm)

32


LOIRE Loire er navnet på Frankrikes lengste elv. Loire renner gjennom Loiredalen hvor du finner den største tettheten av slott i landet. Frankrike er en av våre største inspirasjonskilder, og er et land med lang historie for nettopp håndlagde sementfliser. Størrelse: 20 x 20 cm (tykkelse: 1,6 cm)

34


T H EODOR Theodor består av fargene; hvit, sort og lysegrå. Det store blomstermønsteret beveger seg over flere fliser. Nydelig på gulv, såvel som over kjøkkenbenken. Størrelse: 20 x 20 cm (tykkelse: 1,6 cm)

36


SOPHIE Den vakre Sophie-flisen har en varmgrå (muldvarp) bunn og hvitt og mørkebrunt mønster. En harmonisk flis som er enkel å kombinere med andre farger i interiøret. Størrelse: 20 x 20 cm (tykkelse: 1,6 cm) 15 x 15 cm (tykkelse: 1,6 cm)

38


OLIVIA Olivia er en vakker, nostalgisk flis i olivengrønne toner med en dus hvit bunnfarge. Størrelse: 20 x 20 cm (tykkelse: 1,6 cm) 15 x 15 cm (tykkelse: 1,6 cm)

40


BLÅ K LOK K E Blåklokke med sitt florale mønster og skandinaviske uttrykk er en favoritt blant mange. Størrelse: 20 x 20 cm (tykkelse: 1,6 cm) 15 x 15 cm (tykkelse: 1,6 cm)

42


ENSFA RG EDE De kan brukes sammen med mønstrete fliser som kantflis/ramme/bord, men er også vakre for seg selv. Flisene kommer i hvitt, mørkegrå/sort, lysegrå og lys muldvarp. Størrelse: 20 x 20 cm (tykkelse: 1,6 cm) 15 x 15 cm (tykkelse: 1,6 cm)

44


H EX AG ON En enkel og stilren modell i fem forskjellige farger. Flisene kan brukes sammen, eller hver for seg. Størrelse: 15 x 15 cm (tykkelse: 1,6 cm)

45


SEVILLA KOLLEK SJONEN I Sevilla har vi laget en egen kolleksjon med mange nye mønstre og spennende farger. Her er et lite utvalg. Resten av modellene vi kan tilby finner du på våre nettsider www.ulfven.no. Leveringstiden på denne kolleksjonen er ca. to uker forutsatt at vi har flisen på lager i Spania.

ET LITE UTVALG DESIGN:

46


47


MARM OR Nord i Toscana ligger et av verdens mest kjente marmorsteinbrudd, Carrara. Det er herfra vi henter marmor til våre vakre grå og hvite fliser. Cararramarmoren er etterspurt over hele verden for sin styrke og skjønnhet. Nå tilbyr vi også fliser laget av den vakre grønne indiske marmoren. Våre marmormodeller kan brukes på vegg og gulv i våte og tørre rom.

CA RAR RA MO SAI C

CA RA RRA HEX AG ON

Disse flisene egner seg best på vegg i både våte og tørre rom. De er 5 x 5 cm og leveres montert på nett.

Disse flisene egner seg godt til våte og tørre rom. Flisene leveres på nett à 30 x 30 cm.

30 x 30 cm nett (enkeltflis 5 x 5 cm)

30 x 30 cm nett (enkeltflis 5 cm)

48


CA RAR RA H EXAGON

CA RA RRA K VA DRATISK

Disse store sekskantede Cararra-flisene er fine til b책de gulv og vegg, eller som vakker dekorasjon p책 bordet.

Store Carrarra marmorfliser. 40 x 40 cm (tykkelse: 1 cm)

30 cm i diameter (tykkelse: 1 cm)

50


IN DI AN GREEN H E XAGON

CA RA RRA REK TA NG UL ÆR

Sekskantet marmorflis laget av den fantastiske grønne marmoren fra India. Disse flisene leveres også på nett à 30 x 30 cm.

Våre rektangulære Cararra marmorfliser leveres i to størrelser: 6,5 x 20 cm (tykkelse: 1 cm) 15 x 30 cm (tykkelse: 1 cm)

30 x 30 cm nett (enkeltflis 5 cm - tykkelse: 1 cm)

51


ZELLIG E Produksjonen av marokkansk zellige en egen kunstform som har gått i arv fra generasjon til generasjon siden 1000-tallet. Deres skjønnhet ligger i den glasserte overflaten med sin herlige uperfekthet i farge og form som får en hver vegg eller gulv til å skinne. 5x5 cm og 10x10 cm zellige egner seg best på vegger, mens 14x4,5 cm Bjemat også egner seg godt som gulvflis i tørre rom på grunn av sin 2 cm tykkelse.

CASAB LANCA WH I T E

TURQUOIS E 5 x 5 cm (tykkelse: 1 cm) 10 x 10 cm (tykkelse: 1 cm) 14 x 4,5 cm (tykkelse: 2 cm)

5 x 5 cm (tykkelse: 1 cm) 10 x 10 cm (tykkelse: 1 cm) 14 x 4,5 cm (tykkelse: 2 cm)

52


O L I V E DRAB

BLUE LIG HT

5 x 5 cm (tykkelse: 1 cm) 10 x 10 cm (tykkelse: 1 cm) 14 x 4,5 cm (tykkelse: 2 cm)

5 x 5 cm (tykkelse: 1 cm) 10 x 10 cm (tykkelse: 1 cm) 14 x 4,5 cm (tykkelse: 2 cm)

54


ATLAS P ET ROL GREEN

TERRACOTTA Våre håndlagde terracottafliser er formet som toppen av gamle teglstein. Ønsker du deg et tøft, rustikt gulv eller vegg med samme utseende som gammel teglstein, vil disse flisene passe perfekt.

5 x 5 cm (tykkelse: 1 cm) 10 x 10 cm (tykkelse: 1 cm) 14 x 4,5 cm (tykkelse: 2 cm)

6 x 22 cm (tykkelse: 2 cm)

55


DESI GN DIN EG EN F LIS Vi er stolte av å kunne tilby et designprogram, som gjør det mulig for deg å designe din egen sementflis! Velg mellom en verden av mønstre og former! Når du har funnet det mønstret du liker best kan du velge de fargene du ønsker. Designprogrammet og forklaring på hvordan dette brukes finner du på våre nettsider: ulfven.no/design-din-egen-flis/ Når du har tegnet en flis du er fornøyd med, sender du oss ditt design via programmet på våre nettsider. Vi setter deretter flisen din i produksjon på vår fabrikk i Sevilla. Ca. leveringstid på spesialdesign er 8-10 uker fra bestillingen er sendt til oss. *minste bestillingsmengde er 5 kvm.

56


I NTERIØR Vi kan også tilby en rekke eksklusive håndlagde møbler. Egenproduserte bord og benker laget av gjenbruksmaterialer fra Østfold, med våre sementfliser som bordplate. Vi har også en serie håndlagde bord og servanter i zellige (glassert terracotta) fra Fez i Marokko. Ta kontakt med oss for mer informasjon om priser, mål, modeller og mulighet for spesialbestillinger!

57


NYHE TER I 2015 har vi mange nyheter på trappene som vi gleder oss til å kunne tilby deg som kunde:

LI LLY

LA M P TILES

Basert på en av våre mest populære fliser “Blåklokke” har vi laget en model som vi kaller Lilly. Den har en blågrå bakgrunnsfarge med hvitt blomstermønster og en sandfarget stripe i seg.

De orientalske ”lampeflisene” er en av vårens nyheter. De kommer i flere farger og kan kombineres eller brukes hver for seg, - både på vegg og gulv.

58


fo r h a nd l e re I tillegg til vårt Showroom i Møllebyen i Moss, er vi så heldige å ha et samarbeid med flere flotte butikker. Bor du i nærheten av en forhandler, - ta en tur innom og se på fliser fra Ulfven. Du kan gjerne låne med deg prøver for å se flisene i ditt miljø, før du bestemmer deg.

TVEDESTRAND Fagerheim & Solberg AS Holmesundveien 6, 4920 Staubø

HALDEN Alle Tiders Gave og Interiør Storgata 20, 1776 Halden

MOSS Ulfven Showroom Fossen 20, 1530 Moss

BERGEN New Home Østre Nesttunvei 6, 5221 Nesttun

HØVIK Draperiet O.H. Bangs vei 17, 1363 Høvik

OSLO Vinderen Farvehandel Holmenveien 1, 0374 Oslo

FRANKRIKE:

GRIMSTAD Fevik Interiør Feviktoppen 8, 4870 Grimstad

MOSS Lille Interiør Sjøgata 2, 1530 Moss

SANDEFJORD Art of Colour Jernbanealléen 28, 3210 Sandefjord

VERSAILLES McPhersons Colors, 20 r Vieux Versailles, 78 000 Versailles

STAVANGER Reservoir Ryfylke gt 22, 1440 Stavanger

fra k t & p r i se r Alle våre fliser står på et stort lager i Moss, og leveringstiden er 1-7 dager dersom vi har flisen på lager. Våre forhandlere har kun utstillingsmodeller og flisene sendes direkte fra vårt hovedlager. Vi samarbeider med flere fraktselskaper og forsøker alltid finne den beste prisen på frakt dit du bor.
Det er også mulig å hente flisene dine selv på lageret vårt hos Ringstad Transport, Årvollskogen 29, 1525 Moss (rett etter avkjørselen fra E6 “Moss Syd/Larkollen”). Vår Sevilla-kolleksjon står på lager i Sevilla, Spania, og leveringstiden på flisene er ca. 14 dager. Har du bolig i Spania? Vi frakter fliser til hele Spania også. Ta kontakt for nærmere informasjon! Dersom du ønsker å designe din egen flis, er leveringstiden ca. 10 uker fra du bestiller til flisene er levert din adresse. Våre sementfliser er håndlagde og flisverdens svar på “slow food”. Dersom vi ikke har modellen på lager varierer leveringstiden med hvor i produksjonsprosessen vi er. Våre dyktige håndverkere jobber konstant med å levere sine kunstverk til oss slik at ventetiden blir så kort som mulig.


ULFVEN AS e-post: post@ulfven.no Telefon: +47 924 29 869 eller +47 913 94 716 Besøksadresse: Fossen 20, Møllebyen - 1530 Moss www.ulfven.no

Profile for Fehuset Reklame AS

Ulfven brochure - tiles  

Handmade tiles

Ulfven brochure - tiles  

Handmade tiles

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded