Page 1

4

WOONMAGAZINE

kijk ook op: www.fehse.nl

juli-aug 2017


WOONMAGAZINE

COLOFON Fehse WOONMAGAZINE is een uitgave van: Fehse Makelaardij o.g. Dorpsstraat 51 Postbus 11 7970 AA Havelte T 0521 34 28 34 info@fehse.nl www.fehse.nl Redactie

: Jo-Ann Dijkstra

Eindredactie : Bart Fehse Lay-out

: Fehse Makelaardij

Oplage

: 50.000 ex.

Aan de uitgave kunnen geen rechten worden ontleend. Alles is onder voorbehoud van druk- en zetfouten. Niets uit deze uitgave mag elders worden gebruikt of gepubliceerd zonder voorafgaande toestemming van de uitgever.

FEHSE Makelaardij o.g. WOONMAGAZINE

2

Volg ons ook via


COLUMN BART FEHSE

Het Toilet

I

k denk dat u hulp nodig heeft. Iemand om mee te praten en om u professioneel bij te staan.” Oeps, het was eruit voor ik het wist. Kun je dat wel zeggen tegen een vreemde eigenlijk? Mag je tegen iemand zeggen dat ze naar een psycholoog moet? “Je bedoelt zo’n zielenknijper?” vroeg Marjoke dan ook. Dit was een cruciaal moment in ons gesprek want het kon nu twee kanten opgaan: of ik werd er alsnog uitgegooid of ze nam de goedbedoelde boodschap ter harte.

“Helaas Bart”, begon Hendrik zijn relaas, “moet ik verhuizen. Mijn vrouw is negen jaar geleden overleden en mijn fysieke gesteldheid maakt dat het zelfstandig wonen steeds moeilijker wordt. Ik ben en word steeds afhankelijker van anderen en dat wil ik niet meer. Mijn twee kinderen wonen op afstand en hebben beiden een gezin en een drukke baan en ik wil ze niet belasten. Ik heb gelukkig lieve buren om mij heen maar ook zij zijn de jongsten niet meer. Sterker nog, mijn buurvrouw van hiernaast op nummer 15 is al net zo oud als ik. Fysiek is ze nog prima in orde maar geestelijk een stuk minder dan ikzelf”, zei hij met een knipoog. “Hartstikke pienter hoor maar een beetje een aparte einzelgänger.” “Het is dus jammer maar mijn tijd hier zit er op. Ik wil naar een aanleunwoning met voldoende professionele zorg om mij heen, zodat ik anderen niet meer lastig hoef te vallen.”

Het begon met een afspraak in een huis in een rustig straatje in een wat ouder wijkje tegen het centrum van de stad. Zo’n buurtje uit de zestiger jaren, u weet wel; gele metselstenen, flauwe daken, beetje wat saaie recht toe-rechtaan bouwstijl. Heel wat anders dan bijvoorbeeld de stijl uit de jaren dertig met mooie overstekken en versierselen aan het huis en in het metselwerk. Maar in de jaren zestig was dit een wat luxer villawijkje geweest met keurige huizen omgeven door ruime tuinen en een garage met plat dak ernaast. Nu nog steeds ruim opgezet met veel groen maar vaak zijn dit soort woningen aan een grondige renovatie toe en daardoor minder gewild.

Het is een verhaal dat wij vaker horen. De ene persoon kan makkelijker met deze situatie omgaan dan de andere. Maar veel ouderen valt deze stap zwaar; het erkennen van je fysieke en geestelijke achteruitgang, de wetenschap dat je afhankelijk bent of wordt van anderen. Iets wat ons waarschijnlijk uiteindelijk allemaal gaat overkomen maar waarvan je altijd denkt dat het vooral bij anderen aan de orde is en niet bij jou. Zoals een keer die mevrouw van 98, die het steeds over ‘die oudjes in het verzorgingstehuis’ had terwijl ze zelf de oudste was. De groeiende afhankelijkheid is blijkbaar altijd van toepassing op een ander; jij bent nog vijftig of zestig jaar in je hoofd en zeker niet tachtig of negentig, wat je lichamelijk echter wel bent.

Ik parkeerde de auto op de oprit voor de garage, stapte uit en belde aan. Een man van dik in de tachtig deed open. “Ah, u moet de makelaar zijn”, zei hij vrolijk en hij stelde zichzelf voor als Hendrik. Ik gaf hem een hand en stelde mezelf natuurlijk ook voor. “Komt u binnen”, zei Hendrik, “ik loop even voor u uit, de koffie is klaar.” Wat is dat toch mooi in Nederland; je komt bij iemand thuis, die je nog niet kent en het eerste wat je doet, is samen koffiedrinken. Koffie verbroedert en breekt het ijs! Hendrik zei steeds u tegen mij maar nadat we hadden afgesproken elkaar te tutoyeren, ging het gelukkig al ras over in Bart en jij en jou. kijk ook op: www.fehse.nl T 0521 34 28 34

Ik liep met Hendrik het huis door en zag wat ik verwachtte: entree, toilet, woonkamer, dichte keuken met rvs-aanrechtblad, bijkeuken en een kleine slaapkamer met een verouderde badkamer met groene tegels. Op de verdieping een overloop 3


met drie slaapkamers. Gewoon praktisch wonen met voldoende ruimte voor een gezin maar wel met een bovengemiddeld grote tuin want de grond was toentertijd nog niet zo duur. Hendrik was, ondanks zijn leeftijd, een man van deze tijd. Relativerend, helder, reëel en heel praktisch ingesteld. Na de rondgang dronken we een tweede kop koffie en bespraken we de kansen op verkoop en de te volgen strategie. We waren het over de vraag- en opbrengstprijs snel eens en Hendrik verzocht me de verkoop zo spoedig mogelijk te starten.

meer zoveel op uit te trekken. Mijn ultieme droom is nu om een gym aan huis te hebben zodat ik daar lekker m’n energie kwijt kan, alleen of met vrienden. En dit huis is daar echt te klein en te hokkerig voor.” Dat begreep ik maar toch zag ik mogelijkheden want ik denk nu eenmaal altijd in oplossingen. “Als je de slaapkamer en badkamer beneden samenvoegt en een badkamer op één van de slaapkamers boven laat maken, dan zou het toch kunnen?” “Nee Bart, dat is toch nog te klein voor wat ik voor ogen heb. Of ik zou moeten kunnen uitbouwen maar dat is zo duur.”

Na twee dagen hadden we al de eerste bezichtiging. Marlies was iemand die al langere tijd bij ons stond ingeschreven. Ze was een stoere vrouw van begin dertig, single en zeer energiek. Ze was instructeur op een sportschool en sport was dan ook haar grote passie. Als ze niet werkte, deed ze dingen als racefietsen, hardlopen, citytrips en hiken in de bergen. Je kon het zo gek niet bedenken of Marlies deed het, zolang het maar inspannend of avontuurlijk was. Ze huurde nu een huis en was toe aan de volgende stap; een leuk praktisch huis zonder overbodige luxe omdat ze toch veel weg was maar wel één met privacy. Op woensdagochtend al vroeg stond Marlies voor de deur bij Hendrik. Ik liep met haar de woning door en was heel benieuwd wat ze ervan zou vinden. Een aantal zaken zouden haar zeker aanspreken maar of de verouderding en het buurtje haar aan zouden staan, waren voor mij de twee grote vraagtekens. “Leuk huis Bart”, zei ze na de rondleiding. “Ik zie natuurlijk wel dat alles een beetje gedateerd is maar dat boeit me niet zo. En een ouder buurtje heeft als voordeel dat het lekker rustig is. Maar het gaat hem toch niet worden.” Ik trok mijn wenkbrauwen op. “Hoezo ‘het gaat hem toch niet worden’?” Vroeg ik haar verbaasd. “Het is te klein, veel te klein”, zei Marleen resoluut.

“Beter duur dan niet te koop”, zei Hendrik die bij ons in de keuken was komen staan. “Bakje koffie jongens?” En weldra zaten we gedrieën aan de tafel en nam ik het idee nog eens in overweging. “Kijk Marlies, een uitbouw is redelijk eenvoudig te realiseren en ik denk dat de kosten erg mee zullen vallen. Het is wel zo dat je hiermee erg dicht tegen de grens met de buren aankomt.” “Ja, zei Hendrik tussendoor, “en nog wel tegen de grens van het huis van Marjoke. Je weet wel Bart, de buurvrouw van nummer 15 waar ik je eerder over vertelde.” Marlies moest wel lachen toen ze over de wat bijzondere buurvrouw hoorde en begon toch voorzichtig over de uitbouw na te denken. “Zou het mogen hier denk je, Bart.” “Dat lijkt me geen probleem want er zijn hier veel meer woningen vergroot in de loop der jaren. We kunnen samen naar de gemeente gaan om een goed inzicht te krijgen”, stelde ik haar voor. “Het lijkt me alleen wel verstandig om eerst samen met Hendrik even naar buurvrouw Marjoke te gaan om haar het plan voor te leggen. Als de buren geen bezwaar hebben wordt het voor de gemeente namelijk ook makkelijker om de vergunning te verlenen. Maar Marlies, eerst een cruciale vraag voordat we allemaal zaken gaan ondernemen: wil je het huis wel kopen?” Marlies dacht niet lang na. “Ik heb een goed gevoel bij dit huis en ik wil het graag hebben maar voorwaarde is wel dat ik mijn gym kan realiseren. Dat gaat allemaal wel even duren en des te meer tijd heeft Hendrik om een geschikte aanleunwoning te vinden, daar komen we altijd uit.” “Lieve Marlies, zei Hendrik met een beetje een gebroken stem en vochtige ogen, “ik hoop dat het allemaal lukt en dat je hier met veel plezier

Leuk, van die onverwachte wendingen in een gesprek. “Te klein? Zei je dat echt? Sorry Marlies maar dit is niet klein. Vier slaapkamers, ruime woonkamer, grote tuin, wat wil je nog meer? Wat mis ik?” Marlies begon te lachen. “Ja Bart maar voorkeuren veranderen hé? Wat je zegt klopt allemaal en ik snap je verbazing maar ik heb besloten wat minder te gaan reizen en er niet FEHSE Makelaardij o.g. WOONMAGAZINE

4

Volg ons ook via


zult wonen. Ik gun het je van harte, je bent een goeie meid.” De altijd stoere Marlies moest nu ook even slikken en ze gaf Hendrik spontaan een zoen op zijn wang. “En jij bent een lieve man. We gaan samen met de hulp van Bart zorgen dat dit voor elkaar komt.” “Ik hoop het”, zei Hendrik. “Maar vergis je niet in Marjoke.”

hoop gestommel. De voordeur zwaaide open en een kleine oude dame met een opvallend rood hoofd deed open. “En u bent?” Was het niet vriendelijke begin van ons mogelijke gesprek. De afweging was simpel: me voorstellen en de deur tegen m’n neus krijgen of... “Gaat het wel goed met u? U bent helemaal rood. Voelt u zich wel lekker?” Stak ik van wal. Ze staarde me even verward aan. “Nou eigenlijk niet. Er is iets verstopt maar ik kan er niet bij.” Was haar wonderlijke antwoord. “Kunt u niet even helpen?” “Natuurlijk!” bood ik haar direct aan. Dan was ik in ieder geval binnen. “Wat is precies het probleem?” Vroeg ik terwijl we naar binnen liepen. “De stortbak van het toilet loopt niet meer door maar dat ding zit zo hoog dat ik er niet bij kan om te zien wat er is.” “Heeft u al een loodgieter gebeld?” Ze keek me bedenkelijk aan. “Dat kost geld jongen en mijn generatie heeft hele andere tijden meegemaakt dan de jouwe.” Ze keek naar mijn schoenen en ik hoorde haar mompelen over een yup.

En Hendrik kreeg gelijk. Marjoke was faliekant tegen het plan. Een stroom van bezwaren kwam over Hendrik en Marlies heen, toen ze haar over de mogelijke verhuizing en verbouwing inlichtten. Haar privacy was in het geding, ze zou minder licht in haar woonkeuken hebben, ze was bang voor de herrie want sporten doe je altijd met harde muziek en ze wilde niet dat het een ‘yuppenbuurt’ werd, waarbij ze Marlies op een minachtende manier had aangekeken. Kortom: het werd lastig met Marjoke. Ze had gezworen dat ze alle aanvragen zou aanvechten en desnoods de rijdende rechter zou inschakelen. Marlies was hevig teleurgesteld naar huis gegaan en had tegen Hendrik haar twijfels uitgesproken over de haalbaarheid van het hele plan.

We liepen naar haar toilet waar het probleem me direct onaangenaam duidelijk werd. Mevrouw had blijkbaar een grote boodschap gedaan die maar niet naar verre oorden wilde vertrekken. Wat een lucht! En wat een onsmakelijke aanblik! En zonder blikken of blozen vroeg ze mij ook nog even op de wc-bril te gaan staan om bovenin de ouderwetse stortbak te kijken. Dat heb ik weer! Dit kun je toch niet uitleggen aan mensen, dat je zulke dingen meemaakt. Enigszins bedwelmd had ik toch nog de tegenwoordigheid van geest om deze situatie nuttig te gebruiken. “Ik wil het wel doen omdat u zo’n aardige mevrouw bent maar onder twee voorwaarden.” “En die zijn?” vroeg Marjoke afgemeten. “Dat ik mijn handen straks mag wassen en dat we samen een kopje koffie drinken.” “Als je maar zuinig bent met de zeep”, was het antwoord.

“Wat nu? Kun jij niet eens met Marjoke praten?” vroeg Hendrik nadat hij mij van het gesprek op de hoogte had gebracht. Qua bestemmingsplan was de uitbouw geen probleem, had ik ondertussen van de gemeente begrepen. Maar de medewerking van Marjoke was wel wenselijk. “Natuurlijk wil ik dat maar als ze tegen jou als buurman al zo doet hoe zal ze dan zijn tegen een onbekende makelaar?” Vroeg ik lichtelijk sceptisch. “Ach, in die stukjes van je loopt het ook altijd goed af dus je kunt het allicht proberen.” Top Hendrik, daar kon ik niets op zeggen. En dus belde ik Marjoke. Maar het telefoongesprek verliep al niet goed; of ik soms dacht dat één of andere gladde makelaar haar wel even om kon praten. Nou, echt niet! Ze wilde het niet en zou alles doen om het tegen te houden. Punt uit en ze wenste me verder een fijne dag. Hoorn erop.

Ik ging op de goed gevulde toiletpot staan en voelde in de stortbak die bijna tegen het plafond zat. Er zat voldoende water in maar onder het spoelmechanisme lag een hard voorwerp. Ik trok het er onder vandaan en vroeg Marjoke of ze nogmaals wilde doortrekken. Het zo gewenste water stortte de wc-pot in en spoelde alles

Twee dagen later was ik in de buurt en besloot ik toch nog even bij Marjoke langs te gaan. Face to face is toch anders dan via de telefoon dus waarom niet en wat heb ik te verliezen, praatte ik mezelf wat moed in. Ik belde aan maar er kwam geen reactie. Na een tweede keer hoorde ik een kijk ook op: www.fehse.nl T 0521 34 28 34

5


weg, een spoor van druppels op mijn schoenen achterlatend. Het woord ‘shit’ was hier absoluut van toepassing. Ik veegde mijn schoenen schoon met wc-papier en gaf Marjoke de borstel die ik uit de stortbak had gehaald. “O verrek, die was ik laatst al kwijt toen ik wilde schoonmaken.” Hoe het ding daar beland was, bleef een raadsel, waar ik verder maar geen aandacht aan besteedde.

zachtaardige en gevoelige manier waarop ze dit vertelde, deed mij beseffen dat er eigenlijk een aardige lieve vrouw onder het harde pantser schuil ging. Ik ben dan wel geen psycholoog maar het was voor mij wel overduidelijk dat er voor haar nog een heleboel te verwerken was en dus zei ik haar dat ze hulp nodig had, iemand om mee te praten. En het onverwachte gebeurde; Marjoke nam mijn goedbedoelde boodschap ter harte. “Denk je echt dat ik daar wat aan kan hebben?” “Ik zou het in ieder geval een keer proberen”, antwoordde ik. “Wat heeft u te verliezen?” Ze lachte tussen haar tranen door. “Maar wat kwam je hier nu eigenlijk doen?” was haar volgende terechte vraag en ik vertelde haar van de reden van mijn bezoek.

“Nu eerst maar even mijn handen wassen”, stelde ik voor en we liepen naar de keuken. Ik waste mijn handen met weinig zeep en ging aan de tafel zitten. Ze keek me vragend aan. “We hadden toch wat afgesproken,” zei ik tegen haar. Marjoke keek me doordringend aan. “Wie ben jij eigenlijk?” Ik stelde me voor. Mijn naam zei haar niets maar mijn beroep wel. “Eruit nu”, zei ze resoluut, “eruit en rap!” Ik stond perplex en voelde boosheid opkomen. Ik had nu echt niets meer te verliezen. “Maar mevrouw, ik hang net met mijn neus boven uw toilet en los uw probleem voor u op, ik werd echt onpasselijk en mijn schoenen zijn vies en nu wilt u me zo de deur uit gooien? Hup, nu moet u mij een beetje helpen want dit gaat te ver. Maar zegt u het maar: of u komt uw afspraak na of ik ga nu weg.” Ik schrok van mezelf en ze keek me met grote ogen aan. Na een korte pauze zei ze heel zacht: “ik heb ingestemd dus gaat u maar zitten dan maak ik koffie.”

In de tijd erna gebeurde er heel veel: Marjoke had een nieuw gesprek met Hendrik en Marlies, de gemeente verleende de vergunning voor de uitbouw, Hendrik vond zijn aanleunwoning en Marlies verhuisde na een verbouwing naar haar nieuwe huis mét kleine gym. Toen ik Marlies enige maanden later tegen kwam, vertelde ze vol trots dat ze het geweldig naar haar zin had op haar nieuwe stek. Ze had haar drukke levensstijl aangepast en ze gaf sinds kort bewegingsoefeningen in haar gym. Ook eenmaal per week aan enkele buren waaronder Marjoke. “En Bart, die ken je niet meer terug!”

Ik ging zitten en Marjoke schonk de koffie op het aanrecht in. Er viel een lange stilte. De spanning, en nog wel meer, hing nog in de lucht. Eigenlijk was ik nog steeds boos op dit onvriendelijke mens. Opeens zag haar schouders schokken en draaide ze zich om. Dikke tranen biggelden over haar wangen. Weer stond ik perplex; hoe kon iemand zo omslaan van bot en afstandelijk naar geëmotioneerd en kwetsbaar? Ze ging naast me zitten en wreef in haar ogen. Verder als ‘gaat het een beetje met u’ kwam ik niet. In de tien minuten erna vertelde ze me in één lange monoloog over een aantal vervelende gebeurtenissen in haar leven. Eigenlijk had ze een traumatische jeugd gehad en was ze heel eenzaam opgegroeid. Om te overleven, was haar houding verhard en daarmee stootte ze iedereen om haar heen van zich af. En nu was ze een eenzame oude vrouw zonder familie of echte vrienden. De FEHSE Makelaardij o.g. WOONMAGAZINE

Veel leesplezier! Bart Fehse

Leest u ook altijd met veel plezier de columns op deze pagina? Ze zijn nu verzameld in een leuk leesbaar boekje. U kunt het boekje af halen bij ons kantoor in Havelte (kosten € 4,99) of wij kunnen het aan u versturen. U dient dan € 7,30 (boek + verzendkosten) over te maken op IBAN rekeningnummer: NL20 Rabo 0363 3104 79 t.n.v. Fehse Makelaardij ovv “Boek” en uw volledige naam en adresgegevens. Zodra wij uw betaling hebben ontvangen sturen wij u het boek toe.

6

Volg ons ook via


burgemeester nijsinghweg20.nl

DE SCHURE 31 VLEDDER

BURGMEESTER NIJSINGHWEG 20 RUINERWOLD

Op een kleinschalig recreatiepark, nabij Vledder, gelegen VRIJSTAANDE BUNGALOW met CARPORT en TUINHUISJE, op een kavel van 980 m²! Deze mooie bungalow is in 1998 gerenoveerd.

Op een mooie vrije hoek en nabij het centrum van Ruinerwold gelegen VRIJSTAANDE WONING met GARAGE op een ruime kavel van 370 m² grond. Slaapkamer op de begane grond!

De bungalow is gelegen op een rustige plek in het parkje met een zeer besloten tuin.

Indeling: entree, toilet, betegelde kelderkast, zonnige woonkamer, keuken met inbouwapparatuur, zeer ruime bijkeuken met douche en de aangebouwde royale slaapkamer.

De voordeur geeft u toegang tot de hal met 2 slaapkamers (waarvan 1 zeer groot en voorzien van een tuindeur), een luxe badkamer en de gezellige woonkamer met open haard en openslaande tuindeuren naar het terras. Het terras is gelegen op het zuidwesten. De woonkeuken is voorzien van een 4-pits gasfornuis met oven en een wasemkap en een praktische bijkeuken. Vanuit de woonkamer heeft u een heerlijk uitzicht over de tuin. Het geheel verkeert in goede staat van onderhoud, wordt verwarmd middels een CV-ketel (deels vloerverwarming) en is voorzien van dakisolatie alsmede dubbele beglazing.

1e verd.: overloop, 3 slaapkamers en een badkamer voorzien van douche en wastafel. 2e verd.: ruime bergzolder, bereikbaar met vlizotrap. Rondom de woning is de ruime tuin aanwezig met een plaats aan de achterzijde (zuid). Aan de voorzijde heeft u een vrij uitzicht. De aangebouwde garage staat op de hoek van het perceel. Het geheel is gelegen in een rustig deel van het dorp met alle voorzieningen op loopafstand.

Vraagprijs € 215.000,- k.k.

Vraagprijs € 115.000,- k.k.

online diensten voor makelaars

egginkstraat23.nl

delmer14.nl

EGGINKSTRAAT 23 UFFELTE

DELMER 14 VLEDDER

Prachtig gelegen VRIJSTAAND WOONHUIS met GARAGE op een mooie kavel van 605 m² grond. Bouwjaar 1970, in 2004 is de woning vergroot en zijn er een slaap- en badkamer op de begane grond gerealiseerd.

In een leuke en rustige woonwijk gelegen ROYALE HELFT VAN EEN DUBBEL met GARAGE, BERGING en BUITENKAMER op 309 m² grond. Bouwjaar 1994, goed onderhouden. Indeling: entree, toilet met fontein, zonnige en ruime L-vormige woonkamer, half open keuken (2007) met composiet aanrechtblad en inbouwapparatuur, ruime bijkeuken met extra aanrechtblok, witgoedaansluitingen en de garage.

Indeling: entree, zonnige woonkamer, woonkeuken met 4-pits gaskookplaat, wasemkap, combi magnetron en een koelkast, toilet, ruime slaapkamer, badkamer met wastafel en douche, kelder en een ruime bijkeuken/berging met separate zolder.

1e verd.: ruime overloop, 3 royale slaapkamers en een zeer ruime badkamer.

1e verd.: overloop met dakkapel, 3 slaapkamers en een toilet. Dit “vriendelijke” huis is voorzien van meerdere vormen van isolatie en CV. In de tuin staat de grote garage. De diepe besloten tuin biedt veel privacy. Het geheel is gelegen aan de “stille” kant van de Drentse Hoofdvaart en biedt daardoor een unieke combinatie van vaarwater, natuur en een goede bereikbaarheid.

2e verd.: via vaste trap bereikbare zolderverdieping met overloop voorzien van dakraam, een slaapkamer met daken gevelraam en een grote bergruimte (eventueel extra kamer). Deze keurige en ruime woning heeft een speels ontwerp waarbij veel gebruik gemaakt is van natuurlijke lichtinval. De verzorgde achtertuin bevindt zich op het westen en biedt veel privacy.

Vraagprijs € 224.500,- k.k.

Vraagprijs € 218.000,- k.k.

kijk ook op: www.fehse.nl T 0521 34 28 34

o

7

o


ZOMERACTIE 2017

MET CONCORDIA KEUKEN&BAD HET SCHIP IN! complete Bij aanschaf van een er keuken en/of badkam persoons krijgt u één dag een 5 sloep ter beschikking lunch. inclusief uitgebreide

*Vraag naar de voorwaarden. Actie geldig tot oktober 2017.

Concordia Keuken & Bad Heerenveen A Jousterweg 44 te Heerenveen T 0513 - 653 365 Concordia Keuken & Bad Meppel A Pieter Mastebroekweg 28 te Meppel T 0522 - 276 510

www.concordiakeukenenbad.nl


online diensten voor makelaars

koninginwilhelmina laan27.nl

winterjan14.nl

KONINGIN WILHELMINALAAN 27 WILHELMINAOORD

WINTERJAN 14 RUINERWOLD

In een landelijke omgeving gelegen ROYAAL VRIJSTAAND WOONHUIS met HOUTEN BERGING en BEDRIJFSRUIMTE op totaal 1.171 m² grond. Bouwjaar 1959, in 2012 heeft er een uitbouw plaatsgevonden met slaap- en badkamer op de begane grond!! Het geheel heeft een bedrijfsbestemming.

In een kindvriendelijke woonwijk gelegen VERRASSEND RUIME TWEE ONDER-EEN-KAP WONING met GARAGE en een prachtige op het zuiden gelegen tuin op een kavel van 266 m². Bouwjaar 1998, vaste trap naar zolder. Indeling: ruime entree, meterkast, toilet met fontein, royale straatgerichte woonkamer, half open woonkeuken met inbouwapparatuur en een schuifpui naar het terras, via de entree bereikbare ruime garage (geïsoleerd) met loopdeur en kanteldeur, betonvloer en twee vaste kasten.

Indeling: entree, toilet met fontein, vernieuwde meterkast, woonkeuken met inbouwapparatuur, zonnige woonkamer en de fraaie uitbouw met een ruime bijkeuken, slaapkamer en een badkamer voorzien van een toilet, douche en wastafel.

1e verd.: overloop, 3 mooie ruime slaapkamers waarvan 1 met dakkapel en vaste kasten en een zeer ruime badkamer. Aansluitingen en de ruimte voor een ligbad zijn aanwezig.

1e verd.: hier zijn een overloop, 4 slaapkamers waarvan 1 met balkondeur naar een dakterras en een douche met wastafel aanwezig.

2e verd.: ruime overloop met CV-ketel en een 4e slaapkamer eveneens met vaste kastruimte. De woning is geïsoleerd en keurig onderhouden.

2e verd.: bergzolder. Deze leuke bedrijfswoning is voorzien dubbele beglazing en een HR-ketel met vloerverwarming (uitbouw).

Vraagprijs € 225.000,- k.k.

Vraagprijs € 225.000,- k.k.

online diensten voor makelaars

hethaarspit4.nl

lindenlaan33.nl

HET HAARSPIT 4 STEENWIJK

LINDENLAAN 33 UFFELTE

Aan een rustig straatje gelegen ROYALE TWEE-ONDER-EEN-KAP WONING met SERRE en PRAKTIJKRUIMTE (voormalige garage) op een ruime kavel van 323 m², bouwjaar 1996, diepe tuin op het zuiden.

Op een mooie vrije locatie gelegen GERENOVEERDE VRIJSTAANDE WONING met CARPORT, VERANDA en GROTE SCHUUR op maar liefst 514 m² grond. Bouwjaar ca. 1950, in 2010 vergroot en gerenoveerd. Bijgebouwen van 2015 en 2016.

Indeling: entree, toilet, ruime woonkeuken met natuurstenen aanrechtblad en inbouwapparatuur, heerlijke woonkamer met uitgebouwde tuinkamer/ serre en schuifpui, voorzien van vloerverwarming, ruime bijkeuken. De voormalige garage is omgebouwd tot een praktijkruimte met toilet en separate entree en is geïsoleerd, verwarmd en voorzien van airco.

Indeling: entree, ruime woonkamer met speksteenkachel en tuindeuren naar de royale veranda, woonkeuken, kelder, zeer ruime bijkeuken, separaat toilet en een badkamer. Aangrenzend de prachtige houten veranda van ca. 20 m² waar u heerlijk vrij en droog kunt zitten. 1e verd.: speelse overloop, toilet met fontein (2010) en 3 ruime slaapkamers, waarvan 1 zeer groot met airco aan de achterzijde van de woning. Deze nette woning is grotendeels geïsoleerd en wordt verwarmd middels CV. De carport is evenals de veranda in prachtig douglas hout opgetrokken.

1e verd.: ruime overloop met veel lichtinval, 2 ruime slaapkamers waarvan 1 met kleedkamer en een mooie badkamer. 2e verd.: ruime zolderverdieping met werk-/slaapkamer (met dakkapel) en veel berg-/hobbyruimte.

Vraagprijs € 265.000,- k.k.

Vraagprijs € 259.000,- k.k.

kijk ook op: www.fehse.nl T 0521 34 28 34

o

9

o


De

10

voordelen als u voor de professionals van Fehse Makelaardij kiest

➅ FANTASTISCH NIEUW KANTOOR

➀ BEWEZEN VERKOOPRESULTATEN

In 2015 zijn wij verhuisd naar een fantastisch nieuw kantoor in het centrum van Havelte. In dit nieuwe kantoor zijn wij klaar voor de toekomst en kunt u kennis maken met de nieuwste manier van werken. Op ons kantoor worden de woningen die wij in verkoop hebben gepresenteerd op 4 king-size LCD beeldschermen. De techniek die hiervoor gehanteerd wordt komt uit de tvwereld en ziet u dagelijks bij vele tv-programma’s voorbij komen.

Sinds onze start in 1994 zijn wij uitgegroeid tot een van de grotere kantoren uit de regio. Uiteraard verkopen wij prachtige boerderijen en landgoederen. Maar dat niet alleen. Zoals u in dit WoonMagazine kunt zien, hebben wij een zeer uitgebreid woningaanbod; een maisonette, tussenwoning, tweeonder-een-kap, vrijstaand, woonboerderij enzovoort. Fehse Makelaardij is thuis in alle huizen. Wij zijn trots op onze bewezen verkoopresultaten. Ook benieuwd? Kijk eens op www.funda.nl, hierop kunt u onze gerealiseerde verkopen gewoon bekijken.

➆ HET HOGE SEGMENT EN QUALIS

Voor het hogere prijssegment hebben wij de mogelijkheid om uw woning aan te melden bij het Qualis Marketing Concept. Als dit interessant voor u kan zijn, dan ontvangt u de Qualisbrochure van ons waar u alle informatie over Qualis kunt vinden. Want een exclusief pand vraagt om een exclusieve benadering.

➁ FAMILIEBEDRIJF MET HOOG

OPGELEID PERSONEEL

Wij zijn een deskundig en actief familiebedrijf en stellen hoge eisen aan onze medewerkers. Dit houdt in dat u direct door een professionele, goed opgeleide medewerker te woord wordt gestaan. Wij werken met een klein team, waardoor er korte lijnen zijn, snelle reacties en een hoge mate van flexibiliteit.

WWW.FEHSE.NL EN SOCIAL MEDIA

Onze internetsite is ontwikkeld volgens de nieuwste technieken van zoekmachineoptimalisatie. Ook wordt gebruik gemaakt van Google Street View en kunnen bezoekers van de site een pand doorsturen via sociale media als Facebook, LinkedIn en Twitter. Fehse Makelaardij is natuurlijk ook te volgen op Twitter, Facebook en Instagram.

➂ UNIEKE PLAATSING IN HET FEHSE

WOONMAGAZINE

Wij bieden u de unieke mogelijkheid voor het plaatsen van uw woning in het Fehse WoonMagazine. Met een oplage van 50.000 exemplaren is het Fehse WoonMagazine zeer goed gelezen in de regio en ver daarbuiten.

➈ BEOORDELINGEN OP FUNDA

Wij hechten veel waarde aan de mening van onze klanten en vragen ook om ons te beoordelen. Omdat wij kiezen voor openheid en transparantie zijn deze beoordelingen voor iedereen te zien op Funda!

➃ PROFESSIONEEL UITGEKIENDE PRESENTATIES

Wij ontwikkelen voor iedere woning een professionele brochure in full-color met prachtige foto’s en aansprekende teksten, maar ook met volledige tekeningen en een omgevingskaart. Alles om uw woning zo goed mogelijk bij potentiële kopers onder de aandacht te brengen. Uiteraard wordt de brochure ook op funda.nl en fehse.nl geplaatst. Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om uw woning via HomeShow te presenteren. Hierbij krijgt iedere woning een eigen internetadres. Deze adressen staan in dit WoonMagazine vermeld naast de betreffende woning. Kijkt u maar eens naar de fantastische woningpresentatie die dit biedt. Ook bieden wij als een van de eerste makelaars in Nederland de mogelijkheid voor het digitaal bezichten van woningen. Dit is een heel nieuwe techniek overgewaaid uit Amerika en woningzoekers zijn hier laaiend enthousiast over!

➉ EEN GROOT BESTAND MET GEGADIGDEN

Wij hebben een zorgvuldig opgebouwd bestand met potentiële kopers van circa 500 ingeschreven woningzoekers uit het hele land. Dit bestand wordt elke dag gematched met ons woningaanbod en wij werken exclusief met dit bestand van gegadigden.

OOK OVERTUIGD VAN DE KRACHT VAN FEHSE MAKELAARDIJ?

➄ NVM EN EEN UITGEBREID NETWERK

Wij hopen dat ook u overtuigd bent van de voordelen om uw woning te verkopen met de professionele en persoonlijke begeleiding van het team van Fehse Makelaardij. Mocht u nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op.

Vanzelfsprekend zijn wij aangesloten bij de NVM, wat o.a. betekent dat uw woning prominent op Funda wordt geplaatst en dat wij mogelijkheden hebben voor het inkopen van belangstellingsvergrotende producten als bijvoorbeeld Toppositie, Presentatiepakket, plattegronden, video, 360 gradenfoto’s etc. Veel makelaars kunnen dit, maar wij laten u graag het verschil ervaren! Bovendien beschikken wij over een uitgebreid persoonlijk netwerk, zijn lid van maar liefst verschillende serviceclubs en staan midden in de maatschappij.

FEHSE Makelaardij o.g. WOONMAGAZINE

10

Volg ons ook via


wethvisscherstraat3.nl

online diensten voor makelaars

WETHOUDER VISSCHERSTRAAT 3 WANNEPERVEEN

DE GOORNS 6 VLEDDER

Op een leuke locatie en nagenoeg aan de rand van het dorp en in een kleinschalig woonwijkje gelegen NIEUW ROYAAL VRIJSTAAND WOONHUIS (casco) op een ruime kavel van 430 m2 grond.

Op een fraaie locatie gelegen VRIJSTAANDE SEMI-BUNGALOW met GARAGE en CARPORT op een mooie kavel van 545 m². Bouwjaar 1990, slaap- en badkamer op de begane grond.

Indeling: entree, toilet, ruime woonkamer en een half open keuken.

Indeling: ruime entree/hal met garderobe, toilet, fraaie speelse living met houtkachel en veel lichtinval, woonkeuken, ruime bijkeuken, masterbedroom met badkamer.

1e verd.: ruime overloop, 3 royale slaapkamers en een badkamer met alle aansluitingen (ligbad, douche, toilet en wastafel).

1e verd.: royale overloop met inloopkast, drie slaapkamers waarvan 1 met inloopkast en een tweede badkamer. Naast de woning zijn de garage met werkplaats en royale carport aanwezig. De woning wordt omgeven door een fraai aangelegde tuin. Het geheel is op een hoek aan een doodlopend straatje gelegen in een “groen” en ruim opgezet gedeelte van het dorp. In combinatie met de ligging op een hoek ervaart u een enorme vrijheid terwijl alle voorzieningen van Vledder op loopafstand zijn gelegen.

2e verd.: ruime tweede verdieping met mogelijkheden voor realisatie van nog 1 of 2 slaapkamers. 3e verd.: via vlizotrap bereikbare bergzolder. De woning is natuurlijk uitstekend geïsoleerd, voorzien van vloerverwarming en een zonnecollector in combinatie met een zonneboiler, dus energiezuinig! Door de casco staat heeft u zelf nog alle mogelijkheden om het geheel de uwe te maken.

Vraagprijs € 280.000,- k.k.

Vraagprijs € 275.000,- k.k.

online diensten voor makelaars

nijbrecht7.nl

pucklaan7.nl

NIJBRECHT 7 VLEDDER

PUCKLAAN 7 DIEVER

In een rustige woonwijk gelegen VRIJSTAAND WOONHUIS met RUIME GARAGE en TUINHUISJE op een mooie kavel van 598 m². Bouwjaar 1995. Energiezuinig en voorzien van zonnecollectoren!

Aan de rand van “Midzomer” gelegen BOSBUNGALOW met INPANDIGE BERGING en DUBBELE CARPORT op een ruime kavel van maar liefst 1.244 m². Deze fraai vormgegeven bungalow (dus alles gelijkvloers) is keurig gerenoveerd en biedt veel comfort en luxe.

Indeling: ruime entree/hal, toilet, ruime woonkamer met schuifpui, half open keuken voorzien van kookplaat, oven en een wasemkap, bijkeuken met trap naar de ruime en mooie zolderkamer en de garage voorzien van twee houten toegangsdeuren.

Indeling: ruime entree met gang, toilet met fontein (2006), riante living die wordt gekenmerkt door veel en grote raampartijen en een glazen toegangsdeur, half open keuken (2000) met alle inbouwapparatuur ,CV-kast (HR ketel van 2006), ruime bijkeuken met witgoedaansluitingen, 4 slaap-/ werkkamers, badkamer (2006) voorzien van wastafelmeubel, douche, toilet en vloerverwarming en een inpandige berging. Dubbele carport. De woning is goed geïsoleerd, voorzien van een platdak (2006) en deels afgewerkt met onderhoudsvrije materialen. In de fraaie tuin is een houten tuinhuis aanwezig. De ligging is bijzonder te noemen, aan de voorzijde aan rustige weg die door “het Midzomer” loopt en aan de achterzijde, een bosperceel (u loopt zo het bos in) .

1e verd.: ruime overloop, 3 slaapkamers, waarvan 1 zeer royaal, badkamer voorzien van douche, toilet, ligbad en een wastafel en een CV-/bergruimte (CV-ketel van 2014). 2e verd.: middels vlizotrap bereikbare bergzolder. Deze leuke woning wordt omgeven door een fraaie tuin met daarin een houten tuinhuisje. In de tuin kunt u heerlijk rustig vertoeven. Het geheel is gelegen in een leuke woonwijk aan een rustige straat.

Vraagprijs € 285.000,- k.k.

kijk ook op: www.fehse.nl T 0521 34 28 34

Vraagprijs € 298.000,- k.k.

11

o


NIEUW EN EXCLUSIEF BIJ FEHSE MAKELAARDIJ

DE DIGITALE BEZICHTIGING

F

ehse Makelaardij is altijd op zoek naar nieuwe innovatieve tools om de verkoop van onze te koop staande woningen te verbeteren om zo optimale verkoopbaarheid te realiseren. Wij beschikken als één van de eerste makelaarskantoren in Nederland over de mogelijkheid van een digitale bezichtiging van woningen. Deze techniek hebben wij uit Amerika opgepikt waar het al jaren een groot succes is.

Verkopers en kijkers zijn hier laaiend enthousiast over aangezien dit inspeelt op hun behoefte. Onze regio heeft namelijk altijd al een sterke trek van kopers uit andere delen van het land gehad. Door het grote aanbod en een gebrek aan tijd zijn woningzoekenden genoodzaakt om keuzes te maken welke woningen ze wel willen bekijken en welke niet. Door de digitale bezichtiging krijgen kopers een veel beter beeld van de woning en dus kwalitatief betere bezichtigingen.

Door middel van een speciale camera wordt er een 3D opname van het huis gemaakt. Hier wordt een 3D model van gemaakt waarna potentiële gegadigden van achter hun computer door het huis kunnen lopen om een goede indruk van de woning te krijgen.

Kijk voor een voorbeeld van de digitale bezichtiging op www.hethaarspit4.nl of www.steenwijkerdiepnoord11.nl Wilt u ook succesvol verkopen? Bel ons of mail ons voor een afspraak.

FEHSE Makelaardij o.g. WOONMAGAZINE

12

Volg ons ook via


online diensten voor makelaars

paaskamp7.nl

boijlerweg86.nl

PAASKAMP 7 NOORDWOLDE

BOIJLERWEG 86 BOIJL

Rustig en vlakbij het centrum gelegen ROYAAL VRIJSTAAND WOONHUIS met GARAGE en CARPORT op 640 m² grond. Bouwjaar 1980, gerenoveerd. Slaap- en badkamer op de begane grond! Deze speels ingedeelde woning ademt een oase van rust en privacy.

Op korte afstand van nationaal park “Het Drents Friese Wold”, ligt deze prachtige, sfeervolle vrijstaande woning op een ruime kavel van 1.275 m². Met veel zorg en liefde is deze karakteristieke woning verbouwd tot een comfortabel geheel. Als koper komt u hier echt in een gespreid bedje!

Indeling: entree met vide en garderobe, toilet met fontein, ruime kelder met veel mogelijkheden, open woonkeuken met inbouwapparatuur, riante living, die is voorzien van een schuifpui en een open haard. Een heerlijke ruimte met veel lichtinval. Verder aanwezig op de begane grond zijn een slaapkamer en een badkamer voorzien van douche en een wastafel, een zeer ruime bijkeuken en de verwarmde garage.

o

Indeling: Stijlvolle entree met centrale gang en prachtig boogwerk, werkkamer met kastenwand, toilet met fontein, kelder, waskast, sfeervolle living met schitterende serre/tuinkamer aan de achterzijde van de woning, voorzien van veel glas en tuindeuren en een heerlijke woonkeuken met alle inbouwapparatuur en fraaie servieskast en een “achterom”.

1e verd.: overloop/vide, 4 royale slaapkamers en een tweede badkamer voorzien van dubbel wastafelmeubel, toilet, douche en ligbad.

1e verd.: ruime overloop, 4 mooie slaapkamers met vaste kasten, berg-/ CV-kast en een luxe badkamer.Deze leuke woning (gemeentelijk monument) is geïsoleerd en bevat nog vele fraaie kenmerken uit het verleden.

2e verd.: bergzolder. Deze keurig onderhouden woning is voorzien van een nieuwe CV-ketel (2014).

Vraagprijs € 324.500,- k.k.

Vraagprijs € 298.000,- k.k.

online diensten voor makelaars

velingweg1.nl

hummelhof2a.nl

VELINGWEG 1 ECHTEN

HUMMELHOF 2A NIJEVEEN

Unieke vrijstaande rietgedekte woonboerderij gelegen op een uitzonderlijk mooie locatie aan de rand van de bossen van Boswachterij Ruinen en het natuurreservaat “Echtenerzand” (ook wel het “Echtens Paradijs” genoemd). De boerderij is in 2010 geheel verbouwd en staat op een ruime kavel van 2.860 m2.

Midden in het dorp, maar toch op een rustige locatie gelegen ruime VRIJSTAANDE WONING met BREDE GARAGE op een royale kavel van 663 m² grond. De woning is gelegen aan een doodlopend straatje en is van 2003! De royale tuin rondom ligt grotendeels op het zuiden en westen en biedt veel privacy. Ook is er een fraaie, degelijk gebouwde schuur voorzien van zolder, betonnen vloer, isolatie en elektra. Indeling: hal met trapopgang, toilet met fontein, meterkast, ruime lichte woonkamer met tuindeuren en en-suite deuren naar de royale woonkeuken. Deze is voorzien van alle inbouwapparatuur. Grenzend aan de woonkeuken een handige extra kamer en een ruime bijkeuken met vaste kasten. 1e verd.: overloop, 4 slaapkamers voorzien van vaste kasten, CV-ruimte en een complete badkamer met dakkapel. Vaste trap naar..........

Indeling: entree, toilet, trapkast, kelder, CV-ruimte, sfeervolle woonkamer met open haard en tuindeuren, woonkeuken met inbouwapparatuur, werk-/slaapkamer en een fraaie badkamer (2010) met inloopdouche, wastafelmeubel en vloerverwarming. 1e verd.: overloop met grote inbouwkasten en twee ruime slaapkamers. Deze knusse en sfeervolle boerderij is geïsoleerd en voorzien van CV. Vanuit de boerderij heeft u een schitterend uitzicht op de omgeving waar u vanuit de woonkamer de reeën kunt zien grazen.

2e verd.: afgesloten berging en een royale open ruimte/speelzolder voorzien van Velux dakramen waar eenvoudig nog een 5e slaapkamer is te realiseren.

Vraagprijs € 374.500,- k.k.

Vraagprijs € 346.500,- k.k.

kijk ook op: www.fehse.nl T 0521 34 28 34

13

o


online diensten voor makelaars

kraaiheide1.nl

KRAAIHEIDE 1 STEENWIJK

VENESLUIS 3 DWINGELOO

Aan de rand van een met veel groen omgeven woonwijkje gelegen VRIJSTAANDE WONING met WERKKAMER op de begane grond. Gelegen op een HOEKKAVEL van 516 m², grenzend aan gemeentegroen, bouwjaar 1997.

Op een schitterende en vrije locatie gelegen SFEERVOLLE WOONBOERDERIJ met RUIME GARAGE en SCHUUR op een mooie kavel van 6.280 m2 grond. Bouwjaar ca. 1920, in fasen gerenoveerd. Indeling: entree/gang, dubbel toilet, trapkast, sfeervolle woonkeuken met inbouwapparatuur, ruime woonkamer aan de voorzijde van het pand, heerlijk werkkamer, douche, provisieruimte, bijkeuken en 2 dubbele slaapkamers. 1e verd.: overloop, 2 slaapkamers, badkamer voorzien van bad, wastafel en toilet, CV-ruimte en drie werkkamers/bergruimte. Achter deze sfeervolle met pannen gedekte boerderij staan een mooie dubbele garage en een houten berging. De woning wordt omgeven door een fraaie landschapstuin met boomgaard en weiland. De ligging is kort gezegd geweldig en uniek te noemen. De woning is landelijk gelegen, in een bosrijke omgeving nabij het beroemde “Blauwe Meer”.

Indeling: entree, meterkast, toilet met fontein (2005), ruime en speels ingedeelde living met erker, tuindeuren en een gashaard, half open keuken met natuurstenen aanrechtblad en inbouwapparatuur, ruime bijkeuken met opstelplaats ten behoeve van het witgoed, toegang naar de voormalige garage (nu berging en werkkamer). 1e verd.: ruime overloop, 3 royale slaapkamers, waarvan 2 met balkon en een royale badkamer (2005). 2e verd.: overloop met (extra) witgoedaansluitingen en dakraam, 4e slaapkamer met dubbel dakraam en veel bergruimte achter de knieschotten.

Vraagprijs € 398.000,- k.k.

Vraagprijs € 375.000,- k.k.

FEHSE Makelaardij o.g. WOONMAGAZINE

14

Volg ons ook via


online diensten voor makelaars

leggeloo39.nl

LEGGELOO 39 DWINGELOO Fraai verbouwde MONUMENTALE SAKSISCHE WOONBOERDERIJ met schuur op 2.430 m2 grond. De verbouwing heeft in 1976 plaatsgevonden en is met behoud van originele kenmerken en detaillering uitgevoerd.

DAGELIJKS OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN ONZE ACTIVITEITEN EN HET LAATSTE NIEUWS?

Indeling: royale entree annex hobby-/werkruimte, toilet, riante living met houtkachel en veel sfeer, monumentale voorkamer met schouw, antieke witjes, drie bedsteden en een prachtig balken plafond, eenvoudige ruime keuken, praktische bijkeuken, vier slaapkamers waarvan 1 met slaapzolder en een badkamer . De zolder is beloopbaar, maar thans niet in gebruik.

Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram

De boerderij wordt omgeven door een landschappelijke tuin en het geheel is gelegen in een typisch Drents buurtschapje (Bolderhoek) aan een zeer rustig weggetje terwijl het prachtige brinkdorp Dwingeloo op fietsafstand is gelegen.

@fehsemakelaardy

fehsemakelaardij

Vraagprijs € 498.000,- k.k.

veneweg179.nl

KANAALDIJK 13 GIETHOORN

VENEWEG 179 WANNEPERVEEN

Op een prachtige vrije locatie gelegen DEGELIJKE BOERDERIJ “Aremberg” met grote kapschuur en dubbele carport op ca. 50 are grond. Bouwjaar 1937, gerenoveerd in 1981.

Verbouwde SFEERVOLLE WOONBOERDERIJ met PRACHTIGE BIJGEBOUWEN en een dubbele INSTEEKHAVEN op een mooie kavel van 3.790 m² grond. Direct aan doorgaand vaarwater gelegen.

Indeling: entree, gang, gaderobekast, toilet met fontein, ruime woonkeuken met inbouwapparatuur, ruime woonkamer met schouw, ruime bijkeuken, wasruimte, inloopkast en de royale “deel” (ca. 250 m2) met veel mogelijkheden.

Indeling: ruime entree met vide, gastentoilet, mooie en grote kelder, royale woonkeuken met kunststof aanrechtblad en alle inbouwapparatuur, praktische bijkeuken, ruime en sfeervolle living met schouw en gashaard, slaapkamer met tuindeuren en een badkamer voorzien van douche, toilet, wastafel en ligbad.

1e verd.: overloop, 4 slaapkamers (waarvan 1 met wastafel, douche en toilet), hobbykamer en een ruime badkamer. 2e verd.: ruime bergzolder. De boerderij is voorzien van een HR-combiketel, isolerende beglazing en is keurig onderhouden. Op het ruime verharde erf staan de royale kapschuur en de dubbele carport. Het erf wordt omgeven door een fraai aangelegde en zeer verzorgde tuin.

1e verd.: overloop/vide, 2 zeer ruime slaapkamers en een inloopkast. Aan de achterzijde van de boerderij is een royaal terras met prieel aanwezig. De bijgebouwen bestaan uit een vrijstaande garage en een houten schuur. Achter de gebouwen is een grote open tuin aanwezig met twee royale privéinsteekhavens waar u heerlijk kunt vertoeven of in uw bootje kunt stappen om te varen.

Vraagprijs € 498.000,- k.k.

Vraagprijs € 535.000,- k.k.

kijk ook op: www.fehse.nl T 0521 34 28 34

15

o


VERKOCHT/AANGEKOCHT/VERHUURD

Omslag 12 Meppel Vraagprijs € 198.500,- v.o.n.

Rijksweg 42 Uffelte Vraagprijs € 389.000,- k.k.

Lindenlaan 28 Uffelte Vraagprijs € 325.000,- k.k.

FUNDA BEOORDELING

Koelgoorn 15 Diever Vraagprijs € 287.000,- k.k..

“Zeer tevreden! Betrokken, accuraat, vriendelijk....kortom alles wat je van een goede makelaar verwacht!”

Kinkhorststraat 52 Meppel Vraagprijs € 319.000,- k.k.

Cijfer: Al onze beoordelingen zijn ook te zien op www.funda.nl

10 Watermunt 14 Meppel Vraagprijs € 325.000,- k.k.

AANGEKOCHT

Bungalowpark 96 Doldersum Vraagprijs € 233.000,- k.k.

Nieuwlandenweg 1 Uffelte Vraagprijs € 260.000,- k.k.

Vijverlaan 48 Uffelte Vraagprijs € 274.500,- k.k.

Lindenlaan 35 Uffelte Vraagprijs € 167.500,- k.k.

Schoolweg 21 Nijensleek Vraagprijs € 255.000,- k.k.

Hogelaan 4 Havelte Vraagprijs € 185.000,- k.k.

FEHSE Makelaardij o.g. WOONMAGAZINE

16

Volg ons ook via


FUNDA BEOORDELING

Korporaal 13 Steenwijk Vraagprijs € 199.500,- k.k.

“We hebben een goede samenwerking gehad met deze makelaar. Ook bij de aankoop van een nieuwe woning is de makelaar aan te bevelen.”

Raadhuislaan 5 Diever Vraagprijs € 159.000,- k.k. VERHUURD

Cijfer:

8 Oosteinde 7 Wapserveen Vraagprijs € 375.000,- k.k.

Veneweg 128 Wanneperveen

Boergrup 13 Vledderveen Vraagprijs € 374.500,- k.k.

Omslag 17 Meppel Vraagprijs € 198.500,- v.o.n.

Hezenes 25 Diever Vraagprijs € 188.000,- k.k.

Zuiderweg 53 Noordwolde Vraagprijs € 2999.000,- k.k.

Omslag 18 Meppel Vraagprijs € 198.500- v.o.n.

FUNDA BEOORDELING “Een vakkundige makelaardij die een prettige en goede binding met de klanten heeft. Wij zijn ook zeer tevreden over Fehse Makelaardij van begincontact tot eindafhandeling. Ook het telefooncontact met het secretariaat en uiteraard de makelaars was zeer prettig. Zeker een aanbeveling!”

Onze verkoopresultaten zijn ook te zien op www.funda.nl

Cijfer:

10 Eemster 45 Dwngeloo Vraagprijs € 499.000,- k.k.

kijk ook op: www.fehse.nl T 0521 34 28 34

17


Molenweg 3, Havelte Tel. 0521-598000

info@kroesnijeveen.nl

FEHSE Makelaardij o.g. WOONMAGAZINE

www.kroesnijeveen.nl

18

0522 49 26 80

Volg ons ook via


online diensten voor makelaars

engelgaarde14.nl

steenwijkerdiep noord11.nl

ENGELGAARDE 14 MEPPEL

STEENWIJKERDIEP-NOORD 11 SCHEERWOLDE

Vrij op een hoek gelegen ROYALE VRIJSTAANDE WONING met SERRE en GARAGE op een royale kavel van 932 m². Slaap- en badkamer op de begane grond.

Op een mooie en rustige landelijke locatie, aan doorgaand vaarwater gelegen ONDER ARCHITECTUUR GEBOUWD RIETGEDEKT LANDHUIS met GARAGE VOOR MEERDERE AUTO’S, GASTENVERBLIJF, AANLEGPLEK etc. op totaal 4.345 m² grond. Bouwjaar 2005, de prachtige serre is van 2015 en het object is zeer energiezuinig. De woning is bijzonder op het gebied van isolatie, uitvoering en materiaalgebruik.

Indeling: royale entree met vide en vaste kast, toilet met fontein, speelse tuingerichte living met houtkachel en schuifpui, prachtige ruime serre met open haard, woonkeuken met natuurstenen aanrechtblad en inbouwapparatuur, praktische bijkeuken, slaap-/werkkamer met vaste kasten en een badkamer met wastafel, douche en ligbad.

Indeling: entree/hal met garderobekast, grote kelder, toilet, speelse living met houtkachel en fraai wandmeubel, prachtige en zeer ruime serre, royale woonkeuken voorzien van alle inbouwapparatuur, bijkeuken en een royale masterbedroom voorzien van kastenwand en een badkamer.

1e verd.: overloop/vide met relaxgedeelte voorzien van sauna en badkamer met douche, toilet en wastafel, masterbedroom met loggia, walk-in-closet en badkamer met whirlpool, douche, toilet, bidet en wastafel, berging, 2 slaapkamers waarvan 1 met inloopkast en een technische ruimte. 2e verd.: vlizotrap naar ruime bergzolder voorzien van twee dakramen.

1e verd.: overloop, werkkamer, 2 slaapkamers, balkonkamer met toegang tot een ruime loggia en een tweede badkamer

Vraagprijs € 549.000,- k.k.

Vraagprijs € 598.000,- k.k.

online diensten voor makelaars

dieverbrug3.nl

dokterlarijweg107.nl

DIEVERBRUG 3 DIEVER

DR. LARIJWEG 107 RUINERWOLD

Net buiten Diever gelegen LANDHUIS (oorspronkelijk bouwjaar 1935, in 2008/2009 zeer stijlvol gerenoveerd) met vrijstaand, luxe gastenverblijf (ca. 30 m²) en een nieuwe, vrijstaande schuur (ca. 40 m²) met aangebouwde carport op een ruime kavel van 1.827 m² grond.

Aan de prachtige Dr. Larijweg gelegen STIJLVOL GERENOVEERDE WOONBOERDERIJ, met dubbele veranda, rijbak, weiland en fraaie kapschuur op een ruime kavel van 1.87.93 ha. Oorspronkelijk bouwjaar 1870/1910, vanaf 2005 geheel gerenoveerd en voorzien van alle comfort.

Indeling: Ruime entree met garderobekast en gastentoilet met fontein, slaap-/ werkkamer met suite-deuren, masterbedroom met luxe badkamer voorzien van twee design waskommen, douche en toilet, speelse tuingerichte living met speksteenkachel, hoogtewerking/vide en tuindeuren, fraaie nieuwe keuken met granieten aanrechtblad en alle (Miele) inbouwapparatuur, prachtige serre met zonwering, tuindeur en schuifpui naar het terras.

Indeling: imposante entree/hal met fraaie bordestrap en vide, gastentoilet, heerlijke ruime living, half open woonkeuken voorzien van robuuste inrichting en alle inbouwapparatuur, wasruimte, extra woon-/bijkeuken met tweede aanrechtblok, werk-slaapkamer, fraaie badkamer voorzien van toilet, dubbel wastafelmeubel, design ligbad, inloopdouche en sauna en de ruime inpandige “deel” (ca. 200 m²) met veel mogelijkheden.

1e verd.: speelse vide met werk-/ muziekplek in woonkamer, hal, drie slaapkamers met dakkapel en een gastenbadkamer voorzien van wastafel, douche en toilet.

1e verd.: fraaie en speelse vide/overloop met vaste kasten, toilet met fontein, 5 royale slaapkamers en bergruimte.

2e verd.: Door middel van vaste trap bereikbare ruime zolderkamer voorzien van kastruimte en dakramen.

Vraagprijs € 674.000,- k.k.

Vraagprijs € 598.000,- k.k.

kijk ook op: www.fehse.nl T 0521 34 28 34

o

19

o


INFORMATIEF

Het hogere segment en STILLE VERKOOP VERKOPEN EN KOPEN ZONDER INTERNET

Structureel verkopen in het hogere segment is een vak apart. Uw kostbare bezit moet op een juiste wijze en bij de juiste doelgroep bekend worden gemaakt. Het simpel en standaard aanmelden op Funda en een bord in de tuin zetten werkt zeker in dit segment niet.

koop zijn en derhalve ook niet op de markt worden aangeboden. Deze woonhuizen zijn dus ook niet bij u bekend, maar maken wel onderdeel uit van de portefeuille van Fehse Makelaardij o.g.

Onze opdrachtgevers hebben ieder hun eigen moverende redenen voor deze wijze van verkopen Daar zit dan ook het werk van de gespecialiseerde te kiezen. Privacy speelt daarbij vaak een belangrijke makelaar, met een goed en actief netwerk achter rol. Dit betekent dat u wellicht de door u gezochte de schermen zowel lokaal als regionaal en landelijk. woning niet op de markt of websites, maar wel bij Het aan ons toegekende Qualis-label ondersteunt Fehse Makelaardij o.g. zou kunnen vinden. dit netwerk. Fehse Makelaardij is aantoonbaar gespecialiseerd in deze vorm van verkopen (het Bent u geĂŻnteresseerd in deze vorm van verkopen/ echte makelen). kopen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Daarnaast bemiddelen wij veel bij de verkoop (en aankoop) van woonhuizen, die niet officieel te

FEHSE Makelaardij o.g. WOONMAGAZINE

20

Volg ons ook via


online diensten voor makelaars

oppenswolle9.nl

oosterboerweg27.nl

OPPEN SWOLLE 9 VOLLENHOVE

OOSTERBOERWEG 27 MEPPEL

In een prachtig gebied nabij Zwolle, Meppel en Steenwijk gelegen WOONBOERDERIJ met GROTE GARAGE voor MEERDERE AUTO’S en een berging op totaal 3.664 m² grond. De rietgedekte boerderij stamt oorspronkelijk uit 1880 en is de laatste decennia steeds gemoderniseerd met behoud van het historische karakter van de boerderij.

UNIEK! HERENBOERDERIJ op een perceel van maar liefst 3.934 m² grond. Deze prachtige boerderij (1930) bestaat uit een karakteristiek pannen gedekt woonhuis (dient te worden ge-update) met frontbalkon en een (nieuw) rietgedekte “deel” van ca. 240 m². Fraaie authentieke elementen (waaronder fraaie glas-in-lood ramen) in het object, een statige oprijlaan en een mooi verhard erf met een praktisch bijgebouw maken dit object zeer bijzonder.

Indeling: kelder, 2x toilet, inloopkast, royale living met de imposante speksteenkachel, estriken, gebinten en een fraaie vide (hoogtewerking), half open keuken met inbouwapparatuur, was-/CV ruimte, sfeervolle slaapkamer met 2 bedsteden, 2e slaapkamer, gastenbadkamer, tussenbouw met dubbele schuifpui en de prachtige masterbedroom in de aanbouw met zeer ruime badkamer.

Indeling: imposante hal met trappenhuis, toilet met fontein, woonkamer-ensuite, woonkeuken, kelder, slaapkamer met tuindeuren en een eenvoudige douche met wastafel. Royale pompstraat met bijkeuken en berging en de grote in houten gebinten opgetrokken deel die thans als veestalling in gebruik is.

1e verd.: een fraaie entresol die thans als werkkamer in gebruik is. Daarnaast is er voldoende bergruimte.

1e verd.: trappenhuis met royale overloop, 4 slaapkamers waarvan 1 met balkon en een badkamer voorzien van ligbad, toilet en wastafel.

Vraagprijs € 675.000,- k.k.

Vraagprijs € 698.000,- k.k.

online diensten voor makelaars

vledders5.nl

VLEDDERS 5 ECHTEN

STATIONSWEG 27 MEPPEL

Op schitterende locatie gelegen in het buitengebied en omgeven door bos RIETGEDEKTE WOONBOERDERIJ met INPANDIGE GARAGE/ BERGING, DUBBELE CARPORT, ZWEMBAD, POOLHOUSE en een landelijke tuin met vijver, omzoomd door bos. Het totale perceel is bijna 2 hectare groot, het bouwjaar is 1969 en de boerderij is in 2004 fraai gerenoveerd.

In het centrum van Meppel gelegen STATIG VRIJSTAAND HERENHUIS met SERRE en GARAGE/ATELIER op een mooie kavel van 640 m². Bouwjaar ca. 1910 en stijlvol in fasen gerenoveerd. Indeling: entree/vestibule, fraaie gang met originele terrazzovloer en garderobe, toilet, (wijn)kelder, prachtig trappenhuis met bijzondere glas-inlood ramen, stijlvolle en royale kamer-en-suite met parketvloer, schouw en vaste kasten, heerlijke serre (2006), werkkamer met bordes, woonkeuken met natuurstenen blad en alle inbouwapparatuur, ruime bijkeuken en de aangebouwde stenen berging.

Indeling: ruime hal, toilet, kelder, riante en sfeervolle living met hoogtewerking en vide, fraaie antieke houten vloerdelen en een imponerende schouw, open keuken met alle inbouwapparatuur, masterbedroom met kastenwand en badkamer, CV-ruimte en de ruime inpandige garage/berging.

1e verd.: royale overloop met toegang tot dakterras, 3 ruime slaapkamers waarvan 2 met balkon en een badkamer.

1e verd.: overloop en twee sfeervolle slaapkamers met v.w.t.-meubel en kastenwand. Via de vide in de living is tevens nog een prachtige en royale slaap- of werkkamer te bereiken.

2e verd.: overloop, 3 slaapkamers en een tweede badkamer. Met respect voor het verleden zijn de verbouwingen doorgevoerd.

Vraagprijs € 725.000,- k.k.

kijk ook op: www.fehse.nl T 0521 34 28 34

Vraagprijs € 735.000,- k.k.

21

o


online diensten voor makelaars

stationsweg35.nl

westeinde230.nl

STATIONSWEG 35 MEPPEL

WESTEINDE 230 WAPSERVEEN

Uniek is deze fantastisch nagenoeg geheel gerenoveerde MONUMENTALE VRIJSTAANDE STADSVILLA (Jugendstil) op 558 m² grond in het centrum van Meppel. Bouwjaar 1906 en stijlvol gerenoveerd vanaf 1996.

Fantastische woonboerderij met oprijlaan, zwembad en garagegebouw op ruim 1,3 ha. Dit unieke object, op slechts enkele minuten van Steenwijk gelegen, vormt een geslaagde combinatie van hoogwaardig comfort met landelijk wonen. Het uitzicht over de landerijen, bossen en wolkenluchten is fenomenaal. Comfort, licht en ruimte kenmerken het wonen.

Indeling: entree/vestibule met prachtig bewerkte voordeur en klapdeur naar de hal met indrukwekkend trappenhuis, toilet met fontein, provisiekelder, sfeervolle kamer en suite met parketvloer, gashaard, suitedeuren en stijlvol lijstwerk, fraaie woonkeuken (2005) voorzien van passende inrichting met prachtige serre en een royale bijkeuken met extra keukenblok.

Indeling: entree, ruime woonkamer aan de voorzijde van de boerderij, toilet met urinoir en fontein, heerlijke woonkeuken met alle inbouwapparatuur, ruime bijkeuken met extra aanrechtblok en de ruime inpandige deel met vele mogelijkheden van hobbyruimte, werkplaats of stalling van meerdere auto’s tot realisatie van slaap- en badkamer op de begane grond.

1e verd.: fraaie overloop, 3 ruime slaapkamers, separaat toilet en een badkamer. 2e verd.: ruime overloop, 4 slaapkamers met vaste kasten en een badkamer voorzien van douche en wastafelmeubel.

1e verd.: overloop met inloopkast, 2 slaapkamers, hobbykamer en een fraaie badkamer.

3e verd.: bergzolder.

2e verd.: bergzolder.

Vraagprijs € 749.000,- k.k.

Vraagprijs € 765.000,- k.k.

online diensten voor makelaars

holtien8.nl

oosterseveldweg19.nl

HOLTIEN 8 DWINGELOO

OOSTERSEVELDWEG 19 NOORDWOLDE

Aan een typisch Drents weggetje gelegen FRAAIE GEHEEL GERENOVEERDE WOONBOERDERIJ (2008) met TWEE STIJLVOLLE BIJGEBOUWEN, WEILAND en TUIN, totaal 1.21.95 hectare grond.

Landelijk en rustig gelegen GEHEEL GERENOVEERD LANDHUIS met BIJGEBOUW op een ruime kavel van ruim 1 hectare (er is 4 hectare bij te kopen). Dit ruime landhuis is vanaf 2000 geheel gerenoveerd en heeft een bijzondere indeling en loft-achtige sfeer.

Indeling voorhuis: entree/hal, toilet met fontein, pantry en twee kantoorruimten (slaapkamers) met op de verdieping een serverruimte en een grote werkruimte (slaapkamer).

Indeling: entree met zeer ruime hal, fantastische living met hoogtewerking, vide en een fraaie glazen wand met schuifpui, aparte tv-hoek, half open keuken (Poggenpohl) voorzien van natuurstenen aanrechtblad en alle inbouwapparatuur. De twee zijvleugels omvatten enerzijds een masterbedroom met kleedruimte en badkamer, toiletruimte en anderzijds een gastengedeelte met hal, slaapkamer, opkamer, kelder en een tweede badkamer.

Indeling achterhuis ; entree met gang, toilet met fontein, speelse living met stoere gebinten, tuindeuren en houtkachel. Tevens heeft u hiervandaan een prachtig uitzicht, woonkeuken voorzien van inbouwapparatuur, bijkeuken en een slaapkamer met luxe badkamer. 1e verd.: ruime overloop, toilet met fontein, 3 ruime slaapkamers en een kleedkamer. Het voor- en achterhuis vormen een geheel, maar kunnen ook separaat gebruikt worden. Deze sfeervolle boerderij is goed geïsoleerd en voorzien van vloerverwarming.

1e verd.: een zeer ruime vide in de living, als loungeruimte of extra werkplek en twee royale slaapkamers. 2e verd.: bergzolder.

Vraagprijs € 895.000,- k.k.

Vraagprijs € 869.000,- k.k.

FEHSE Makelaardij o.g. WOONMAGAZINE

o

22

Volg ons ook via

o


nijeveenseboven

online diensten voor makelaars

boerpad6.nl

BOERPAD 6 RUINERWOLD

NIJEVEENSE BOVENBOER 18 NIJEVEEN

EXCLUSIEVE WOONBOERDERIJ!! Eerste klas materialen, een degelijke aannemer, zorgvuldig uitgekozen sanitair en keukeninrichting, 5 slaapkamers en 4 badkamers etc., etc. Dit is slechts een greep uit de elementen welke kenmerkend zijn voor deze statige WOONBOERDERIJ gelegen aan het prachtige Boerpad! Uitstekende staat van onderhoud en met respect voor het verleden aangepast aan het hedendaags comfort! Bouwjaar 1975, in 2001 geheel verbouwd, het rieten dak is van 2010. Grondoppervlakte 3.123 m². Indeling: sfeervolle brede centrale gang, zeer zonnige en royale living met houten vloerdelen, grote schuifpui en gashaard, kelder, sfeervolle opkamer, ruime half open woonkeuken met alle inbouwapparatuur, 2 kinder-/ gastenslaapkamers, badkamer, masterbedroom met kleedruimte en badkamer, zeer royale bijkeuken. 1e verd.: gastenverblijf met slaapkamer, 2 bedsteden en een badkamer, kantoor, slaapkamer en het wellness-gedeelte met relaxruimte, sauna en badkamer.

Op een prachtige landelijke locatie gelegen, nieuw onder architectuur in 2003 gebouwd LANDHUIS met ROYAAL BIJGEBOUW en ZWEMVIJVER op 6.800 m² grond, energiezuinig: voorzien van 84 zonnepanelen. Totaal zeven slaapkamers waarvan twee op de begane grond! Indeling: royale entree, gastentoilet met fontein, riante en speels ingedeelde living voorzien van hoogtewerking, tuindeuren, houtkachel, prachtige raampartijen en een trap met royale vide, luxe half open keuken (SieMatic) met natuurstenen aanrechtblad en alle inbouwapparatuur, dubbele bijkeuken, dubbele trapkast, slaap-/werkkamer en de masterbedroom met badkamer. 1e verd.: trappenhuis met vide/overloop, 5 ruime slaapkamers waarvan 1 met loggia, inloopkast, badkamer. 2e verd.: via vaste trap bereikbare ruime zolderverdieping met zeer veel bergruimte en mogelijkheden voor werk- of hobbyruimte.

Vraagprijs € 898.000,- k.k.

Vraagprijs € 898.000,- k.k.

online diensten voor makelaars

dijkhuizen107.nl

zuideinde37.nl

DIJKHUIZEN 107 RUINERWOLD

ZUIDEINDE 37 MEPPEL

Aan de rand van het dorp gelegen STATIGE GEHEEL GERESTAUREERDE HERENBOERDERIJ (RIJKSMONUMENT) met groot bijgebouw en weiland, totaal ruim 4.400 m2 grond. Bouwjaar 1896, in 2002 geheel met oog voor detail en met respect voor de historie gerestaureerd.

Het huis van Meppel!? Echt uniek is deze fantastisch gerenoveerde RIJKSMONUMENTALE VRIJSTAANDE STADSVILLA (rijke Eclectische stijl) met VOORMALIG KOETSHUIS op 1.667 m² grond in het centrum van Meppel. Bouwjaar 1898 en recentelijk smaakvol gerestaureerd. In het monumentenregister wordt gesproken over “hoge gaafheid en zeldzaam”. Dit prachtige object is met oog voor detail gerestaureerd waarbij de originele kenmerken behouden zijn gebleven of zijn hersteld zoals de prachtige versierde plafonds, lijstwerk, beglazing, vloeren, tegeltjes etc. etc. Het geheel wordt omringd door een afwijkend grote voortuin met ruime parkeergelegenheid en een zeer diepe achtertuin met een toegangspoort (en parkeergelegenheid op eigen terrein) aan de Catharinastraat. In de achtertuin zijn nog twee buitenbergingen aanwezig. Absolute rust en privacy op een centrumlocatie, een geheel eigen groene wereld en toch hartje Meppel!

Het gehele complex bestaat uit de bijna 40 meter lange boerderij met herenhuis en ruime deel, een bijgebouw met daarin een luxe gastenverblijf en garageruimte voor meerdere auto’s, een stijlvol erf en tuin met dito beplanting en bestrating en een weiland. Het hoofdgebouw is deels met riet en deels met zeer bijzondere Lucas IJsbrand pannen gedekt. Slechts een voorbeeld van de vele authentieke en/of gerestaureerde elementen die dit object rijk is. De gebouwen worden omringd door het stijlvolle erf met een bijpassende beplanting/tuin. Het weiland ligt naast de boerderij en maakt het houden van dieren mogelijk.

Vraagprijs € 1.069.000,- k.k.

kijk ook op: www.fehse.nl T 0521 34 28 34

o

boer18.nl

Vraagprijs € 1.495.000,- k.k.

23

o


MIS HET NIET!

_ 7 1 0 _2 BESTEL NU

_TICKETS_

JE TICKETS

_ZA_9_SEPT_

_VR_8_SEPT_

Dorpsstraat 51 | Postbus 11 | 7970 AA Havelte

PRINSENGRACHT CONCERT

KIDSFESTIVAL

0521 34 28 34 | info@fehse.nl

www.fehse.nl

_ZA_9_SEPT_

LIVE IN MEPPEL IN CONCERT

_LIVEINMEPPEL.N

L_

Mede mogelijk gemaakt door:

Fehse WoonMagazine juli/aug 2017  

Boordevol woningaanbod

Fehse WoonMagazine juli/aug 2017  

Boordevol woningaanbod

Advertisement