Page 1

5

WOONMAGAZINE

kijk ook op: www.fehse.nl

sept-okt 2017


WOONMAGAZINE

COLOFON Fehse WOONMAGAZINE is een uitgave van: Fehse Makelaardij o.g. Dorpsstraat 51 Postbus 11 7970 AA Havelte T 0521 34 28 34 info@fehse.nl www.fehse.nl Redactie

: Jo-Ann Dijkstra

Eindredactie : Bart Fehse Lay-out

: Fehse Makelaardij

Oplage

: 50.000 ex.

Aan de uitgave kunnen geen rechten worden ontleend. Alles is onder voorbehoud van druk- en zetfouten. Niets uit deze uitgave mag elders worden gebruikt of gepubliceerd zonder voorafgaande toestemming van de uitgever.

FEHSE Makelaardij o.g. WOONMAGAZINE

2

Volg ons ook via


COLUMN BART FEHSE

Viktor?

V

lak na de zomervakantie belde de kleinzoon van oma Noord ons met het verzoek om de recreatiewoning van zijn oma te verkopen. Oma Noord woonde in Zuid-Holland en hij hier in de buurt en gezien haar hoge leeftijd regelde hij wat zaken voor haar. Eén van die dingen was dus het maken van een afspraak voor de verkoop van haar vakantiehuisje. De afspraak zelf was met haar persoonlijk en daarna zouden haar kleinzoon Erik en ik weer contact hebben. “O ja”, zei Erik, “ze is ontzettend aardig en lief maar af en toe ook erg bijzonder.” Op mijn vraag wat er dan zo bijzonder was, antwoordde hij dat ik dat vanzelf wel zou merken. “Ik ben benieuwd hoe je daar mee omgaat”, zei hij aan het eind van het gesprek. “Succes Bart!”

nu 94 jaar en haar man was tien jaar geleden overleden. Het vakantiehuis in Drenthe was hun lust en hun leven geweest en voor haar was het dat eigenlijk nog. In die 41 jaar was hier natuurlijk veel gebeurd en had ze veel meegemaakt. Ze hadden de woning gekocht toen de kinderen allang de deur uit waren, maar zij kwamen hier regelmatig met hun eigen kinderen om te logeren. Vaak namen ze dan de caravan of tent mee zodat de hele familie compleet kon zijn. Ook tijdens de

Een medewerkster van ons kantoor maakte de afspraak met oma Noord en een paar dagen later reed ik naar de recreatiewoning toe. Nadat ik had aangebeld, deed oma Noord de deur open; een vriendelijk kijkende oude vrouw, klein, beetje vooroverlopend en met een prachtige bos grijs haar in een vlecht. Geen bloemetjesjurk maar een spijkertuinbroek met een houthakkersoverhemd eronder en rode dikke wollen sokken. Ik kon een glimlach niet onderdrukken; een echte oma maar toch ook een beetje anders. De glazen van het kleine brilletje op haar neus waren wazig van (vinger)vettigheid maar haar vriendelijke ogen straalden er dwars door heen. “Neem plaats meneer de makelaar”, zei ze met een eveneens vriendelijke stem. “Als u last van de hond heeft, zegt u het maar.” Maar waar ik ook keek, er was nergens een hond te bekennen.

kerstdagen en vakanties was het hier altijd een gezellige boel geweest. Na de dood van haar man had ze de woning aangehouden en verbleef ze er soms maanden achter elkaar. Alleen het vervoer was een probleem omdat ze geen rijbewijs had. De koffie werd lekker ouderwets door oma Noord bereid; koffiebonen werden met de hand gemalen, kokend water werd steeds een beetje opgegoten en als ik het goed zag werd het vroeger bekende schepje Buisman ook niet vergeten. “Koekje erbij?” was de heerlijke vervolgzin waarop ik van mezelf jammer genoeg negatief moest antwoorden.

Oma Noord begon haar verhaal over haarzelf en de geschiedenis van de woning. Ze woonde in een grote stad in Zuid-Holland en zij en haar man hadden het huis in 1976 gekocht. Ze was kijk ook op: www.fehse.nl T 0521 34 28 34

3


De woning was zwaar gedateerd, echt nog helemaal 1976. Niet geïsoleerd, een gaskachel, een geiser voor het warme water, veel schrootjes, oranje tegels, donkerbruine kozijnen en biezenmatten op de houten vloer. Voor de meesten onder ons nog wel bekend. “Hoe komt u dan steeds hier als u geen rijbewijs heeft?” was mijn volgende vraag. “Ach, mijn oudste dochter brengt me dan met de auto”, antwoordde ze, “maar het wordt haar wat te veel want ze is tenslotte ook al 72 en woont in Alkmaar. Het is dus steeds een hele rit voor haar. Ze vertelde verder dat ze zeven kinderen, achttien kleinkinderen en meer dan dertig achterkleinkinderen had. Ze woonden allemaal in andere delen van het land of in het buitenland maar gelukkig was er één kleinzoon die in de buurt woonde.

We liepen door de tuin die er mooi en verzorgd bij lag. “Ik heb iemand die dat voor me doet hoor want dat kan ik zelf echt niet meer. Past u wel op want soms doet Viktor per ongeluk iets in de tuin”, waarschuwde ze me in één adem door. We liepen verder door de grote tuin. “Ach doet u mij een plezier en gooit u even een stok voor Viktor. Dat vindt hij zo leuk”, vroeg ze even later. Haar praten over Viktor werd steeds bijzonderder voor me. Het was duidelijk dat oma Noord echt dacht dat ze met een hond liep. En wat moet je dan doen? Natuurlijk maar één ding en dat is gewoon meedoen. En dus gooide Bart een stok die in de tuin lag een paar meter weg zodat onze Viktor hem kon ophalen. We liepen met z’n tweeën naar de stok. “U mag hem wel wat verder gooien hoor want Viktor is zo snel.” Ik raapte de stok op en gooide hem vervolgens bijna bij de buren in de tuin. “Ga maar Viktor!” riep oma enthousiast en ze beschreef mij gedetailleerd hoe Viktor het op een rennen zette en de stok ophaalde. Na dit “uitje” gingen we weer naar binnen en kreeg ik nog een tweede kopje koffie ingeschonken. “U neemt maar met Erik contact op en dan hoor ik het wel”, zei ze een kwartiertje later. Ik beloofde dat te doen en bedankte haar voor de koffie en ging weer naar kantoor.

Oma Noord had tijdens een familieberaad aangegeven afstand te willen doen van de woning en haar kinderen gepolst maar geen van hen of de kleinkinderen of achterkleinkinderen had er belang bij. Ze woonden te ver weg of hadden het te druk of hadden een andere reden en dus werd tot verkoop besloten. “Zal ik u het huis laten zien?” vroeg oma en ze stond moeizaam op. “We nemen Viktor even mee als u het goed vindt.” Ik had nog geen hond gezien maar antwoordde dat ik dat prima vond. We liepen door de woning en bij de voordeur aangekomen stelde ze voor om ook direct de tuin te bekijken. “Ik moet dan wel even de riem pakken.” En toen ze een kleine hondenriem van de kapstok had gepakt, bukte oma Noord naar de grond en deed iets met de halsband van de riem. Met de lege hondenriem in haar hand liep ze naar buiten.

FEHSE Makelaardij o.g. WOONMAGAZINE

Natuurlijk werd het verhaal van Viktor gedeeld met de anderen op kantoor en belde ik Erik. Hij begon te lachen toen hij mijn naam hoorde. “En hoe was het?” Ik vertelde hem natuurlijk mijn bijzondere ervaring. “Grappig he?” reageerde hij, “ze is zo pienter en nog zo scherp maar Viktor

4

Volg ons ook via


bestaat voor haar gewoon en dat is al jaren zo. Het bijzondere is dat Viktor alleen in Drenthe bij haar is. Als ze thuis is, is er geen sprake meer van een hond. Heel bijzonder toch?” We bespraken de verkoopmogelijkheden en werkwijze en startten spoedig daarna met de verkoop.

prachtige foto van hun net gekochte tweede huis naast de foto van oma. Onder de foto stond een tekst die ik gezien de afstand niet kon lezen. Aan het einde van de dienst liep ik naar voren en toen zag ik het. “EEN LIEVE POOT VAN JOUW VIKTOR”

Na een periode zonder belangstelling kwamen we in contact met een jong stel uit het zuiden van het land. Zij waren op zoek naar een eenvoudig tweede huis en waren echte natuurliefhebbers. We planden een bezichtiging en het koppel was direct zeer enthousiast. Ze gaven duidelijk te kennen dat de ‘back-to-basic bouw’ en inrichting hen juist aansprak en dat ze wars waren van luxe en comfort. “Dat hebben we thuis al en we zoeken hier juist iets anders dan thuis; dus rust, ruimte en eenvoud.” Spoedig werd de deal beklonken en kwamen oma Noord en de kopers met elkaar in contact. Ze maakten onderling afspraken en ik begreep later dat er een leuke band tussen het jonge stel en oma Noord was ontstaan. De overdracht vond kort daarna plaats en het echtpaar uit Brabant werd de troste eigenaar van de recreatiewoning terwijl oma Noord emotioneel op een goede manier afscheid had genomen.

Veel leesplezier! Bart Fehse

Leest u ook altijd met veel plezier de columns op deze pagina? Ze zijn nu verzameld in een leuk leesbaar boekje. U kunt het boekje af halen bij ons kantoor in Havelte (kosten € 4,99) of wij kunnen het aan u versturen. U dient dan € 7,30 (boek + verzendkosten) over te maken op IBAN rekeningnummer: NL20 Rabo 0363 3104 79 t.n.v. Fehse Makelaardij ovv “Boek” en uw volledige naam en adresgegevens. Zodra wij uw betaling hebben ontvangen sturen wij u het boek toe.

achter de

voor

Achter de voordeur is een bundeling van de columns van makelaar Bart Fehse, die eerder zijn gepubliceerd in het Fehse WoonMagazine. op een verrassende wijze geeft hij de lezer een kijkje achter de voordeur van zijn dagelijkse praktijk en vertelt over de bijzondere en grappige voorvallen die hij daarbij meemaakt. Zo ontmoet hij ‘emigranten’ naar drenthe, een kluizenaar, schatgravers en dames met kleine hondjes. dat de aan- of verkoop van een huis niet enkel afhangt van de prijs en een mooi uitzicht, is eigenlijk de rode draad in alle columns. Meestal gaat het juist om een bepaald gevoel, een bizarre wending van het lot of verborgen drijfveren bij kopers en verkopers, die je niet direct verwacht. Na het lezen van dit boek, wordt maar weer eens duidelijk dat een huis vinden en bewonen pure emotie is. de columns zijn geschreven in een toegankelijke en persoonlijke stijl. direct, snel en met plotselinge wendingen, waardoor je na het lezen vaak met een glimlach achterblijft. Gecombineerd met Fehse’s interesse voor wat mensen beweegt, zijn liefde voor het vak en zijn gevoel voor humor, is dit boekje, ook voor mensen die niet van plan zijn te verhuizen, vermakelijk leesvoer.

kijk ook op: www.fehse.nl T 0521 34 28 34

Bart Fehse (1962) werkt zo’n 20 jaar als makelaar en is sinds 1994 eigenaar van Fehse Makelaardij in Havelte. Hij is actief in Noordoost Nederland en woont samen met zijn gezin, honden en paarden in Wapserveen, midden in Zuidwest Drenthe. Dit is het gebied waar hij zijn hart aan heeft verpand en dagelijks anderen enthousiast maakt om hetzelfde te doen.

achter de voordeur

Slechts drie weken later bereikte ons het droeve bericht dat oma Noord in haar slaap was overleden. Het was haar wens om in onze regio begraven te worden en dus was ook de uitvaartdienst hier in de buurt. Natuurlijk waren wij op de begrafenis aanwezig. De kist stond centraal opgesteld met veel bloemen er omheen en met een mooie foto van haar erop. We zaten te wachten tot de uitvaart zou beginnen toen ook de kopers binnen kwamen. Ze liepen naar de kist en plaatsen een

deur Bijzondere Belevenissen vAN eeN MAkelAAr

Bart Fehse

5


INFORMATIEF

Monumentale stadsvilla, monumentale kunst en de jonge beschouwer maken vernieuwende kunst Wessel Bezemer (1969), opgegroeid in Meppel/Havelte, is al zo’n 25 jaar werkzaam als professioneel beeldend kunstenaar. Met zijn beelden wil Wessel een gevoel opwekken van ontzag voor de natuur om ons heen. Deze natuurlijke inspiratiebron uit zich bij hem in een fascinatie voor mens en dier. Hij probeert zijn verbazing uit te drukken over de verscheidenheid van het leven. Zijn werk ligt in de lijn van de Franse klassieke beeldhouwkunst die uitgaat van universele maten en proporties. Wessel doet zijn inspiratie voornamelijk op in de Drentsche natuur. Hij giet zijn beelden zelf, waardoor hij het gehele proces in eigen hand houdt en kan beïnvloeden. Hierdoor rust nog meer op ieder beeld de hand van de kunstenaar. Wessel’s werk kunt u op afspraak bezichtigen in zijn galerie en beeldentuin op Eemster 24, Dwingeloo (www.wesselbezemer.nl).

Met de foto-wedstrijd en de uiteindelijke beeldengroep wil Wessel kunst onder de aandacht brengen bij kinderen om daarmee hun abstract denkniveau te vergroten. Het geeft ze een gevoel van waardering en affiniteit met hun omgeving. Kinderen die in hun jeugd in aanraking komen met kunst, in dit geval letterlijk, zitten beter in hun vel, waarderen werk van anderen en gaan positief om met hun omgeving.

In het weekend van 23 & 24 september a.s. (van 13:00 17:00 uur) exposeert Wessel zijn beelden in - naar zijn mening - het mooiste huis van Meppel aan het Zuideinde 37. In de tuin zal Wessel exposeren met onder andere een groep dierenbeelden in wording. De uiteindelijke beeldengroep zal mede worden bepaald door kinderen die op zondag 24 september kunnen meedoen aan een foto-wedstrijd. Wessel’s visie op kunst is namelijk dat de waarde van kunst mede wordt bepaald door de beschouwer, in dit geval de kinderen. De wijze waarop de kinderen zich (door hun ouders laten) fotograferen dient voor Wessel als inspiratie en toevoeging om zijn uiteindelijke beeldengroep te realiseren. Mogelijk zien een of meerdere kinderen zich dus vereeuwigd in brons.

Kunst wordt niet alleen mede gemaakt door de beschouwer, maar ook door haar omgeving. De prachtige rijksmonumentale vrijstaande stadsvilla aan het Zuideinde 37 zal tijdens het weekend te bezichtigen zijn. Tevens zal mede-eigenaresse Nyncke Dinkla op zondag 24 september om 15:00 uur een lezing houden over de ontstaansgeschiedenis van het huis.

De opdracht van de foto-wedstrijd is: “Wie maakt de origineelste foto van zichzelf met een bronzen dierenbeeld”. De winnaar van de wedstrijd krijgt een bronzen beeldje, gebaseerd op de genomen foto. De winnaar van de wedstrijd wordt - onder genot van een hapje en een drankje - op zondag 24 september aan het einde van de middag bekend gemaakt.

FEHSE Makelaardij o.g. WOONMAGAZINE

Voor meer informatie over de expositie kunt u contact opnemen met Wessel Bezemer (www.wesselbezemer.nl / welkom@wesselbezemer. nl). Voor meer informatie over deze stadsvilla en voor het maken van een afspraak voor een bezichtiging kunt u contact opnemen met Fehse Makelaardij Havelte 0521-34 28 34, gespecialiseerd in exclusief onroerend goed.

6

Volg ons ook via


online diensten voor makelaars

hetbosmeer26.nl

oudedijk18.nl

HET BOSMEER 26 NOORDWOLDE

OUDE DIJK 18 WAPSERVEEN

Aan de rand van een kleinschalig recreatiepark in een bosrijke omgeving gelegen, VRIJSTAANDE RECREATIE BUNGALOW met aangebouwde berging, eigen parkeerplaats en tuin op het ZUIDEN. Op 462 m² eigen grond, bouwjaar 1970. Met nieuwe CV (2016).

Op een hoek en aan een rustige straat gelegen gerenoveerde HELFT VAN EEN DUBBEL WOONHUIS met BERGING/GARAGE op een mooie kavel van 225 m². Bouwjaar 1910, deels verbeterd en deels nog te verbeteren.

Indeling: entree, hal met trapopgang, kast tevens CV-ruimte met witgoedaansluiting, badkamer, half open keuken met diverse inbouwapparatuur, trapkast, ruime woonkamer (ca. 28 m²) met schouw en schuifpui naar terras en tuin op het zuiden en een slaapkamer (ca. 7 m²). De aangebouwde fietsenberging is van buiten te bereiken.

Indeling: garage/berging, ruime bijkeuken/achterom, badkamer met toilet, wastafel en douche, woonkamer met fraai landelijk uitzicht, woonkeuken en een kelderkast. 1e verd.: overloop en 2 slaapkamers. 2e verd.: via vlizotrap bereikbare bergzolder. De woning wordt verwarmd middels CV (ketel van 2008) en is voorzien van dubbele beglazing en dakisolatie. Achter de woning ligt een diepe besloten tuin/plaats. Het geheel is gelegen in het centrum van Wapserveen, nabij de basisschool en de sportvelden. Bos en natuurgebieden liggen onder handbereik. Met werkzaamheden (modernisering) dient rekening gehouden te worden.

1e verd.: overloop met vaste kast en 2 slaapkamers. De bungalow is gelegen in een prachtig recreatiegebied in Zuidoost Friesland met veel wandel- en fietspaden waar u kunt genieten van de rust en de natuur! De servicekosten bedragen ca. 130 euro per maand en is incl. Wifi, kaveltelevisie, toegang tot het zwembad en tuinonderhoud.

Vraagprijs € 119.000,- k.k.

Vraagprijs € 89.000,- k.k.

online diensten voor makelaars

burgemeester nijsinghweg20.nl

lagelaan11.nl

BURGMEESTER NIJSINGHWEG 20 RUINERWOLD

LAGELAAN 11 HAVELTE

Op een mooie vrije hoek en nabij het centrum van Ruinerwold gelegen VRIJSTAANDE WONING met GARAGE op een ruime kavel van 370 m² grond. Slaapkamer op de begane grond!

Op een rustige locatie, nabij het centrum van het dorp en tegenover een mooie dorpsvijver gelegen RUIME GEHEEL GERENOVEERDE HOEKWONING met stenen BERGING en leuke VERANDA op een ruime kavel van maar liefst 374 m² grond. Bouwjaar 1968, strak gerenoveerd en goed onderhouden.

Indeling: entree, toilet, betegelde kelderkast, zonnige woonkamer, keuken met inbouwapparatuur, zeer ruime bijkeuken met douche en de aangebouwde royale slaapkamer.

Indeling: ruime en lichte entree, toilet met fontein, trapkast, royale zonnige woonkamer en een fraaie half open keuken (2009) met alle inbouwapparatuur.

1e verd.: overloop, 3 slaapkamers en een badkamer voorzien van douche en wastafel.

1e verd: overloop, 3 slaapkamers, was-/werkkamer (voormalige slaapkamer) en de fraaie badkamer (2010).

2e verd.: ruime bergzolder, bereikbaar met vlizotrap. Rondom de woning is de ruime tuin aanwezig met een plaats aan de achterzijde (zuid). Aan de voorzijde heeft u een vrij uitzicht. De aangebouwde garage staat op de hoek van het perceel. Het geheel is gelegen in een rustig deel van het dorp met alle voorzieningen op loopafstand.

2e verd.: grote bergzolder met mogelijkheden voor een extra slaapkamer. Deze ideale gezinswoning is gerenoveerd in 2009/2010 en goed onderhouden. De achtergelegen tuin is gesitueerd op het zuidwesten.

Vraagprijs € 209.000,- k.k.

Vraagprijs € 198.000,- k.k.

kijk ook op: www.fehse.nl T 0521 34 28 34

o

7

o


Samen een perfect team Naast hout- en bouwmaterialen kunt u hier 6 dagen per week terecht voor gedegen bouwadvies. Onze deskundige medewerkers staan voor u klaar. Website: www.bouwcenterconcordia.nl

Bij Concordia Keuken & Bad staan uw persoonlijke wensen centraal. Onze adviseurs realiseren samen met u uw perfecte keuken of badkamer. Website: www.concordiakeukenenbad.nl

DĂŠ MEPPEL goedkoopste keukenzaak Voor elk - HEERENVEEN - KAMPEN - HARDENBERG www.primokeukens.nl budget biedt Primo Keukens de ideale uitkomst. Onze adviseurs overtuigen u dat kwaliteit en een scherpe prijs heel goed samengaan. Website: www.primokeukens.nl

Kom langs. Onze teams staan voor u klaar.


online diensten voor makelaars

egginkstraat23.nl

munnikenland14.nl

EGGINKSTRAAT 23 UFFELTE

MUNNIKENLAND 14 RUINERWOLD

Prachtig gelegen VRIJSTAAND WOONHUIS met GARAGE op een mooie kavel van 605 m² grond. Bouwjaar 1970, in 2004 is de woning vergroot en zijn er een slaap- en badkamer op de begane grond gerealiseerd.

In een leuke woonwijk gelegen HELFT VAN EEN DUBBEL WOONHUIS met VERLENGDE GARAGE, VERANDA en BERGING op een ruime kavel van 243 m² grond. Bouwjaar 1994.

o

Indeling: entree, toilet met fontein (2011), L-vormige woonkamer, nette half open keuken met inbouwapparatuur, ruime bijkeuken met wasbak en de verlengde garage voorzien van elektrische toegangsdeur.

Indeling: entree, zonnige woonkamer, woonkeuken met 4-pits gaskookplaat, wasemkap, combi magnetron en een koelkast, toilet, ruime slaapkamer, badkamer met wastafel en douche, kelder en een ruime bijkeuken/berging met separate zolder.

1e verd.: ruime overloop voorzien van een raam, 2 zeer royale slaapkamers (voorheen 3) en een badkamer voorzien van douche, wastafel en een toilet.

1e verd.: overloop met dakkapel, 3 slaapkamers en een toilet. Dit “vriendelijke” huis is voorzien van meerdere vormen van isolatie en CV. In de tuin staat de grote garage. De diepe besloten tuin biedt veel privacy. Het geheel is gelegen aan de “stille” kant van de Drentse Hoofdvaart en biedt daardoor een unieke combinatie van vaarwater, natuur en een goede bereikbaarheid.

2e verd.: via vaste trap bereikbare grote open ruimte met mogelijkheden voor realisatie van een extra (slaap) kamer. Een nette en ruime (hoogbouw) woning waarbij aan de achterzijde een fraai afdak is gerealiseerd. Heerlijk om avonds onder te zitten en te genieten van de ruime tuin waarin ook nog een kleine maar handige houten berging aanwezig is.

Vraagprijs € 218.000,- k.k.

Vraagprijs € 224.500,- k.k.

Digitale Bezichtiging

online diensten voor makelaars

winterjan14.nl

bosweg2darp.nl

WINTERJAN 14 RUINERWOLD

BOSWEG 2 DARP

In een kindvriendelijke woonwijk gelegen VERRASSEND RUIME TWEE ONDER-EEN-KAP WONING met GARAGE en een prachtige op het zuiden gelegen tuin op een kavel van 266 m². Bouwjaar 1998, vaste trap naar zolder.

Aan een rustige straat, op loopafstand van schitterende natuurgebieden gelegen VRIJSTAAND WOONHUIS met GARAGE op een ruime kavel van 627 m² grond. Bouwjaar 1978. Indeling: ruime entree, toilet met fontein, speelse lichte woonkamer met houtkachel, half open keuken met inbouwapparatuur, bijkeuken en de garage.

Indeling: ruime entree, meterkast, toilet met fontein, royale straatgerichte woonkamer, half open woonkeuken met inbouwapparatuur en een schuifpui naar het terras, via de entree bereikbare ruime garage (geïsoleerd) met loopdeur en kanteldeur, betonvloer en twee vaste kasten.

1e verd.: overloop, 4 slaapkamers waarvan 1 met balkon, badkamer voorzien van toilet, wastafel, ligbad en douche en een grote bergzolder boven de garage. Een keurige woning waarbij men met een update rekening moet houden. Zeer recent is de woning voorzien van 12 zonnepanelen!! De woning wordt omgeven door een fraai aangelegde tuin met meerdere afdelingen. Zo zijn er een grote tuinkas van ca. 13 meter lang, een houten berging, een terras en een opkweekgedeelte aanwezig, een prachtige fleurige tuin!!

1e verd.: overloop, 3 mooie ruime slaapkamers waarvan 1 met dakkapel en vaste kasten en een zeer ruime badkamer. Aansluitingen en de ruimte voor een ligbad zijn aanwezig. 2e verd.: ruime overloop met CV-ketel en een 4e slaapkamer eveneens met vaste kastruimte. De woning is geïsoleerd en keurig onderhouden.

Vraagprijs € 225.000,- k.k.

kijk ook op: www.fehse.nl T 0521 34 28 34

Vraagprijs € 249.500,- k.k.

9

o


De

10

voordelen als u voor de professionals van Fehse Makelaardij kiest

➅ FANTASTISCH NIEUW KANTOOR

➀ BEWEZEN VERKOOPRESULTATEN

In 2015 zijn wij verhuisd naar een fantastisch nieuw kantoor in het centrum van Havelte. In dit nieuwe kantoor zijn wij klaar voor de toekomst en kunt u kennis maken met de nieuwste manier van werken. Op ons kantoor worden de woningen die wij in verkoop hebben gepresenteerd op 4 king-size LCD beeldschermen. De techniek die hiervoor gehanteerd wordt komt uit de tvwereld en ziet u dagelijks bij vele tv-programma’s voorbij komen.

Sinds onze start in 1994 zijn wij uitgegroeid tot een van de grotere kantoren uit de regio. Uiteraard verkopen wij prachtige boerderijen en landgoederen. Maar dat niet alleen. Zoals u in dit WoonMagazine kunt zien, hebben wij een zeer uitgebreid woningaanbod; een maisonette, tussenwoning, tweeonder-een-kap, vrijstaand, woonboerderij enzovoort. Fehse Makelaardij is thuis in alle huizen. Wij zijn trots op onze bewezen verkoopresultaten. Ook benieuwd? Kijk eens op www.funda.nl, hierop kunt u onze gerealiseerde verkopen gewoon bekijken.

➆ HET HOGE SEGMENT EN QUALIS

Voor het hogere prijssegment hebben wij de mogelijkheid om uw woning aan te melden bij het Qualis Marketing Concept. Als dit interessant voor u kan zijn, dan ontvangt u de Qualisbrochure van ons waar u alle informatie over Qualis kunt vinden. Want een exclusief pand vraagt om een exclusieve benadering.

➁ FAMILIEBEDRIJF MET HOOG

OPGELEID PERSONEEL

Wij zijn een deskundig en actief familiebedrijf en stellen hoge eisen aan onze medewerkers. Dit houdt in dat u direct door een professionele, goed opgeleide medewerker te woord wordt gestaan. Wij werken met een klein team, waardoor er korte lijnen zijn, snelle reacties en een hoge mate van flexibiliteit.

WWW.FEHSE.NL EN SOCIAL MEDIA

Onze internetsite is ontwikkeld volgens de nieuwste technieken van zoekmachineoptimalisatie. Ook wordt gebruik gemaakt van Google Street View en kunnen bezoekers van de site een pand doorsturen via sociale media als Facebook, LinkedIn en Twitter. Fehse Makelaardij is natuurlijk ook te volgen op Twitter, Facebook en Instagram.

➂ UNIEKE PLAATSING IN HET FEHSE

WOONMAGAZINE

Wij bieden u de unieke mogelijkheid voor het plaatsen van uw woning in het Fehse WoonMagazine. Met een oplage van 50.000 exemplaren is het Fehse WoonMagazine zeer goed gelezen in de regio en ver daarbuiten.

➈ BEOORDELINGEN OP FUNDA

Wij hechten veel waarde aan de mening van onze klanten en vragen ook om ons te beoordelen. Omdat wij kiezen voor openheid en transparantie zijn deze beoordelingen voor iedereen te zien op Funda!

➃ PROFESSIONEEL UITGEKIENDE PRESENTATIES

Wij ontwikkelen voor iedere woning een professionele brochure in full-color met prachtige foto’s en aansprekende teksten, maar ook met volledige tekeningen en een omgevingskaart. Alles om uw woning zo goed mogelijk bij potentiële kopers onder de aandacht te brengen. Uiteraard wordt de brochure ook op funda.nl en fehse.nl geplaatst. Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om uw woning via HomeShow te presenteren. Hierbij krijgt iedere woning een eigen internetadres. Deze adressen staan in dit WoonMagazine vermeld naast de betreffende woning. Kijkt u maar eens naar de fantastische woningpresentatie die dit biedt. Ook bieden wij als een van de eerste makelaars in Nederland de mogelijkheid voor het digitaal bezichten van woningen. Dit is een heel nieuwe techniek overgewaaid uit Amerika en woningzoekers zijn hier laaiend enthousiast over!

➉ EEN GROOT BESTAND MET GEGADIGDEN

Wij hebben een zorgvuldig opgebouwd bestand met potentiële kopers van circa 500 ingeschreven woningzoekers uit het hele land. Dit bestand wordt elke dag gematched met ons woningaanbod en wij werken exclusief met dit bestand van gegadigden.

OOK OVERTUIGD VAN DE KRACHT VAN FEHSE MAKELAARDIJ?

➄ NVM EN EEN UITGEBREID NETWERK

Wij hopen dat ook u overtuigd bent van de voordelen om uw woning te verkopen met de professionele en persoonlijke begeleiding van het team van Fehse Makelaardij. Mocht u nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op.

Vanzelfsprekend zijn wij aangesloten bij de NVM, wat o.a. betekent dat uw woning prominent op Funda wordt geplaatst en dat wij mogelijkheden hebben voor het inkopen van belangstellingsvergrotende producten als bijvoorbeeld Toppositie, Presentatiepakket, plattegronden, video, 360 gradenfoto’s etc. Veel makelaars kunnen dit, maar wij laten u graag het verschil ervaren! Bovendien beschikken wij over een uitgebreid persoonlijk netwerk, zijn lid van maar liefst verschillende serviceclubs en staan midden in de maatschappij.

FEHSE Makelaardij o.g. WOONMAGAZINE

10

Volg ons ook via


Digitale Bezichtiging

Digitale Bezichtiging

wethvisscherstraat3.nl

online diensten voor makelaars

paaskamp7.nl

WETHOUDER VISSCHERSTRAAT 3 WANNEPERVEEN

PAASKAMP 7 NOORDWOLDE

Op een leuke locatie en nagenoeg aan de rand van het dorp en in een kleinschalig woonwijkje gelegen NIEUW ROYAAL VRIJSTAAND WOONHUIS (casco) op een ruime kavel van 430 m2 grond.

Rustig en vlakbij het centrum gelegen ROYAAL VRIJSTAAND WOONHUIS met GARAGE en CARPORT op 640 m² grond. Bouwjaar 1980, gerenoveerd. Slaap- en badkamer op de begane grond! Deze speels ingedeelde woning ademt een oase van rust en privacy.

Indeling: entree, toilet, ruime woonkamer en een half open keuken.

o

Indeling: entree met vide en garderobe, toilet met fontein, ruime kelder met veel mogelijkheden, open woonkeuken met inbouwapparatuur, riante living, die is voorzien van een schuifpui en een open haard. Een heerlijke ruimte met veel lichtinval. Verder aanwezig op de begane grond zijn een slaapkamer en een badkamer voorzien van douche en een wastafel, een zeer ruime bijkeuken en de verwarmde garage. 1e verd.: overloop/vide, 4 royale slaapkamers en een tweede badkamer voorzien van dubbel wastafelmeubel, toilet, douche en ligbad. 2e verd.: bergzolder. Deze keurig onderhouden woning is voorzien van een nieuwe CV-ketel (2014).

1e verd.: ruime overloop, 3 royale slaapkamers en een badkamer met alle aansluitingen (ligbad, douche, toilet en wastafel). 2e verd.: ruime tweede verdieping met mogelijkheden voor realisatie van nog 1 of 2 slaapkamers. 3e verd.: via vlizotrap bereikbare bergzolder. De woning is natuurlijk uitstekend geïsoleerd, voorzien van vloerverwarming en een zonnecollector in combinatie met een zonneboiler, dus energiezuinig! Door de casco staat heeft u zelf nog alle mogelijkheden om het geheel de uwe te maken.

Vraagprijs € 298.000,- k.k.

Vraagprijs € 275.000,- k.k.

30 SE PT

EM BE R

15:00 uur 11:00 -

Kom binnen! NVM17-1313 Poster OHD 30 september 2017 210x297.indd 1

12-07-17 15:58

online diensten voor makelaars

emsweg5.nl

hoofdstraat57.nl

EMSWEG 5 KOEKANGE

HOOFDSTRAAT 57 DIEVER

Op een landelijke locatie gelegen SFEERVOLLE WOONBOERDERIJ met FRAAIE DUBBELE GARAGE en TUIN op totaal 2.316 m² grond. De boerderij is van 1880, maar in 2006 geheel verbouwd en gerenoveerd.

In het centrum van Diever gelegen VERRASSEND BIJZONDER RUIM WOONHUIS met FRAAIE AANBOUW en winkelgedeelte op 468 m² grond. Oorspronkelijk bouwjaar 1862, in 2001 geheel sfeervol gerenoveerd en in 2016 is de uitbouw gerealiseerd.

Indeling: ruime entree/hal, toilet met urinoir en fontein, sfeervolle living met tuindeuren, woonkeuken met natuurstenen aanrechtblad en inbouwapparatuur, provisiekast, ruime bijkeuken met wasbak en HR CVketel, “achterom”, slaapkamer met kastenwand en een badkamer.

Indeling: ruime entree, toilet met urinoir, zeer royale kamer-en-suite met schouw en fraaie houten suite-deuren (winkelgedeelte), zeer ruime woonkeuken met inbouwapparatuur, bijkeuken en de nieuw aangebouwde woonkamer van ca. 42 m²

1e verd.: grote bergzolder. Deze fraai verbouwde rietgedekte woonboerderij ademt veel sfeer en is volledig geïsoleerd. Naast de boerderij staat de mooie dubbele garage (2006), voorzien van dubbele elektrische toegangsdeuren en een zolder. In de ruime tuin staat tevens nog een handige houten schuur/ stalgebouw. Het typisch Drentse erf is bereikbaar middels een kleine oprijlaan vanaf de zeer rustige Emsweg (doolopend).

1e verd.: ruime overloop, 5 slaapkamers en een badkamer. Deze bijzonder ruime woning heeft in het verleden een winkelfunctie gehad en biedt door de enorme inpandige ruimte vele mogelijkheden, zoals de combinatie van wonen-werken, mantelzorg etc. Ook kunt u gewoon heerlijk royaal wonen! Aan de achterzijde is er een besloten tuin aanwezig terwijl aan de voorzijde 4 parkeerplaatsen zijn aangelegd.

Vraagprijs € 324.500,- k.k.

kijk ook op: www.fehse.nl T 0521 34 28 34

Vraagprijs € 325.000,- k.k.

11

o


NIEUW EN EXCLUSIEF BIJ FEHSE MAKELAARDIJ

DE DIGITALE BEZICHTIGING

F

ehse Makelaardij is altijd op zoek naar nieuwe innovatieve tools om de verkoop van onze te koop staande woningen te verbeteren om zo optimale verkoopbaarheid te realiseren. Wij beschikken als één van de eerste makelaarskantoren in Nederland over de mogelijkheid van een digitale bezichtiging van woningen. Deze techniek hebben wij uit Amerika opgepikt waar het al jaren een groot succes is.

Verkopers en kijkers zijn hier laaiend enthousiast over aangezien dit inspeelt op hun behoefte. Onze regio heeft namelijk altijd al een sterke trek van kopers uit andere delen van het land gehad. Door het grote aanbod en een gebrek aan tijd zijn woningzoekenden genoodzaakt om keuzes te maken welke woningen ze wel willen bekijken en welke niet. Door de digitale bezichtiging krijgen kopers een veel beter beeld van de woning en dus kwalitatief betere bezichtigingen.

Door middel van een speciale camera wordt er een 3D opname van het huis gemaakt. Hier wordt een 3D model van gemaakt waarna potentiële gegadigden van achter hun computer door het huis kunnen lopen om een goede indruk van de woning te krijgen.

Kijk voor een voorbeeld van de digitale bezichtiging bij een van de woningen waarbij u het logo ziet staan. Wilt u ook succesvol verkopen? Bel ons of mail ons voor een afspraak.

FEHSE Makelaardij o.g. WOONMAGAZINE

12

Volg ons ook via


Digitale Bezichtiging Digitale Bezichtiging

online diensten voor makelaars

velingweg1.nl

kolderveen30a.nl

VELINGWEG 1 ECHTEN

KOLDERVEEN 30A NIJEVEEN

Unieke vrijstaande rietgedekte woonboerderij gelegen op een uitzonderlijk mooie locatie aan de rand van de bossen van Boswachterij Ruinen en het natuurreservaat “Echtenerzand” (ook wel het “Echtens Paradijs” genoemd). De boerderij is in 2010 geheel verbouwd en staat op een ruime kavel van 2.860 m2.

UNIEK PROJECT! In een voormalige zuivelfabriek zijn 10 separate FABRIEKSWONINGEN met WERKRUIMTEN gerealiseerd. Deze bijzondere woning met tuin is gelegen aan de zuidwestzijde van het complex .

o

Indeling: entree/hal, toilet met fontein, fantastische verdiepte living met een open woonkeuken met antieke kloosterplavuizen, hardstenen werkbladen, RVS inrichting met alle apparatuur (de inrichting is tegen een perrontrap gesitueerd) en een prachtig verwarmd atelier/werkruimte met vide (omloop). De lichtstraat in combinatie met de hoogtewerking geeft deze ruimte een bijzondere uitstraling.

Indeling: entree, toilet, trapkast, kelder, CV-ruimte, sfeervolle woonkamer met open haard en tuindeuren, woonkeuken met inbouwapparatuur, werk-/slaapkamer en een fraaie badkamer (2010) met inloopdouche, wastafelmeubel en vloerverwarming. 1e verd.: overloop met grote inbouwkasten en twee ruime slaapkamers. Deze knusse en sfeervolle boerderij is geïsoleerd en voorzien van CV. Vanuit de boerderij heeft u een schitterend uitzicht op de omgeving waar u vanuit de woonkamer de reeën kunt zien grazen.

1e verd.: vide met een loopbrug/omloop en een werk- of slaapkamer, sfeervolle royale werkkamer met eveneens een entresol, stijlvolle en ruime badkamer 2e verd.: vide met twee ruime slaapkamers en separate trap naar een vierde slaapkamer.

Vraagprijs € 374.500,- k.k.

Vraagprijs € 346.500,- k.k.

Digitale Bezichtiging

online diensten voor makelaars

tweeloo24.nl

venesluis3.nl

TWEELOO 24 MEPPEL

VENESLUIS 3 DWINGELOO

Dit schitterende NAGENOEG VRIJSTAANDE WOONHUIS is gelegen in een kleinschalige woonwijk Tweeloo, grenzend aan het water en op zeer korte afstand van het centrum van Meppel. De woonwijk is ruim opgezet, rustig gelegen en voorzien van veel groenvoorzieningen. Bouwjaar 1971, fraai en stijlvol geheel gerenoveerd op 335 m² grond.

Op een schitterende en vrije locatie gelegen SFEERVOLLE WOONBOERDERIJ met RUIME GARAGE en SCHUUR op een mooie kavel van 6.280 m2 grond. Bouwjaar ca. 1920, in fasen gerenoveerd.

1e verd.: Speelse overloop met vaste kast, separaat toilet met fontein, 4 ruime slaapkamers met vaste kasten een een nette badkamer. De omliggende tuin op het zuidwesten is recent geheel opnieuw aangelegd en voorzien van een prachtige “outdoor living”.

Indeling: entree/gang, dubbel toilet, trapkast, sfeervolle woonkeuken met inbouwapparatuur, ruime woonkamer aan de voorzijde van het pand, heerlijk werkkamer, douche, provisieruimte, bijkeuken en 2 dubbele slaapkamers. 1e verd.: overloop, 2 slaapkamers, badkamer voorzien van bad, wastafel en toilet, CV-ruimte en drie werkkamers/bergruimte. Achter deze sfeervolle met pannen gedekte boerderij staan een mooie dubbele garage en een houten berging. De woning wordt omgeven door een fraaie landschapstuin met boomgaard en weiland. De ligging is kort gezegd geweldig en uniek te noemen. De woning is landelijk gelegen, in een bosrijke omgeving nabij het beroemde “Blauwe Meer”.

Vraagprijs € 374.500,- k.k.

Vraagprijs € 398.000,- k.k.

Indeling: Entree, toilet met fontein, meterkast, speelse en riante living met diverse hoekjes en een gashaard, open trap naar de verdieping, half open stijlvolle keuken met alle inbouwapparatuur, grote bijkeuken met nieuwe Cv-ketel (2016) en een mooie aangebouwde garage met wasbak en elektrische roldeur.

kijk ook op: www.fehse.nl T 0521 34 28 34

13

o


Digitale Bezichtiging

online diensten voor makelaars

leggeloo39.nl

kanaaldijk13.nl

LEGGELOO 39 DWINGELOO

KANAALDIJK 13 GIETHOORN

Fraai verbouwde MONUMENTALE SAKSISCHE WOONBOERDERIJ met schuur op 2.430 m2 grond. De verbouwing heeft in 1976 plaatsgevonden en is met behoud van originele kenmerken en detaillering uitgevoerd.

Op een prachtige vrije locatie gelegen DEGELIJKE BOERDERIJ “Aremberg” met grote kapschuur en dubbele carport op ca. 50 are grond. Bouwjaar 1937, gerenoveerd in 1981. Indeling: entree, gang, gaderobekast, toilet met fontein, ruime woonkeuken met inbouwapparatuur, ruime woonkamer met schouw, ruime bijkeuken, wasruimte, inloopkast en de royale “deel” (ca. 250 m2) met veel mogelijkheden.

Indeling: royale entree annex hobby-/werkruimte, toilet, riante living met houtkachel en veel sfeer, monumentale voorkamer met schouw, antieke witjes, drie bedsteden en een prachtig balken plafond, eenvoudige ruime keuken, praktische bijkeuken, vier slaapkamers waarvan 1 met slaapzolder en een badkamer . De zolder is beloopbaar, maar thans niet in gebruik.

1e verd.: overloop, 4 slaapkamers (waarvan 1 met wastafel, douche en toilet), hobbykamer en een ruime badkamer.

De boerderij wordt omgeven door een landschappelijke tuin en het geheel is gelegen in een typisch Drents buurtschapje (Bolderhoek) aan een zeer rustig weggetje terwijl het prachtige brinkdorp Dwingeloo op fietsafstand is gelegen.

2e verd.: ruime bergzolder. De boerderij is voorzien van een HR-combiketel, isolerende beglazing en is keurig onderhouden. Op het ruime verharde erf staan de royale kapschuur en de dubbele carport. Het erf wordt omgeven door een fraai aangelegde en zeer verzorgde tuin.

Vraagprijs € 498.000,- k.k.

Vraagprijs € 498.000,- k.k.

FEHSE Makelaardij o.g. WOONMAGAZINE

14

Volg ons ook via

o


Digitale Bezichtiging

online diensten voor makelaars

engelgaarde14.nl

ENGELGAARDE 14 MEPPEL Vrij op een hoek gelegen ROYALE VRIJSTAANDE WONING met SERRE en GARAGE op een royale kavel van 932 m². Slaap- en badkamer op de begane grond.

DAGELIJKS OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN ONZE ACTIVITEITEN EN HET LAATSTE NIEUWS?

Indeling: royale entree met vide en vaste kast, toilet met fontein, speelse tuingerichte living met houtkachel en schuifpui, prachtige ruime serre met open haard, woonkeuken met natuurstenen aanrechtblad en inbouwapparatuur, praktische bijkeuken, slaap-/werkkamer met vaste kasten en een badkamer met wastafel, douche en ligbad.

Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram

1e verd.: overloop/vide met relaxgedeelte voorzien van sauna en badkamer met douche, toilet en wastafel, masterbedroom met loggia, walk-in-closet en badkamer met whirlpool, douche, toilet, bidet en wastafel, berging, 2 slaapkamers waarvan 1 met inloopkast en een technische ruimte.

@fehsemakelaardy

2e verd.: vlizotrap naar ruime bergzolder voorzien van twee dakramen.

fehsemakelaardij

Vraagprijs € 549.000,- k.k.

Digitale Bezichtiging

Digitale Bezichtiging

online diensten voor makelaars

gasthuisstraat36.nl

dwingelderdijk35a.nl

GASTHUISSTRAAT 34-36 STEENWIJK

DWINGELDERDIJK 35A DWINGELOO

In het centrum van Steenwijk gelegen monumentaal HERENHUIS (thans in gebruik als hotel-B&B / koffie- & theewinkel ‘De Smederij van Steenwijk’) met tuin en dubbele carport op een ruime kavel van 462 m2 grond. Het oudste gedeelte dateert uit de 16e eeuw, in 2007 is dit unieke object volledig gerenoveerd met prachtige materialen die de oude sfeer combineren met modern comfort! Indeling: entree, voormalige complete smederij met vuurplaats (1836), winkelgedeelte, royale huiskamer, professionele horecakeuken, twee gastentoiletten en ruimte voor opslag. 1e en 2e verd.: 5 gastenkamers met individuele badkamers voorzien van alle comfort en luxe, zoals airco, stijlvol sanitair, ringleiding, rolluiken (2e etage), brandalarm etc. Aan de achterzijde is in 2007 een tuinappartement gerealiseerd dat thans wordt gebruikt als woonruimte. Dit prachtige object heeft de bestemming detailhandel en horeca.

Aan een rustige weg op een landelijke locatie gelegen VRIJSTAAND DESIGN LANDHUIS met een ROYALE GARAGE op 2.410 m² grond. Bouwjaar 1995, recent gerenoveerd. Slaap- en badkamer op de begane grond! Indeling: fraaie entree, toilet, garderobenis, speelse living bestaande uit meerdere ruimten met schuifpui en houtkachel, ruime woonkeuken (2006) met alle inbouwapparatuur, praktische kelder, ruime bijkeuken en een slaap-/werkkamer met badkamer (2014) voorzien van douche en wastafelmeubel. De bijzonder ruime L-vormige garage is geschakeld aan de bijkeuken en is voorzien van een elektrische roldeur met loopdeur en een eveneens ruime bergzolder. 1e verd.: bijzondere vide met loopbrug, 4 ruime slaapkamers, 2 badkamers met een doorloop naar een zonnebankruimte. Tevens is er een separaat toilet aanwezig. 2e verd.: via vlizotrap bereikbare 2e bergzolder.

Vraagprijs € 598.000,- k.k.

kijk ook op: www.fehse.nl T 0521 34 28 34

Vraagprijs € 598.000,- k.k.

15

o


VERKOCHT/AANGEKOCHT/VERHUURD

Van Zijlweg 5 ong Wapserveen Vraagprijs € 350.000,- k.k.

Omslag 14 Meppel Vraagprijs € 198.5.000,- v.o.n.

De Kolk 9 Wilhelminaoord Vraagprijs € 175.000,- k.k.

FUNDA BEOORDELING

Veneweg 230 Wanneperveen Vraagprijs € 350.000,- k.k..

“prettige makelaarskantoor, denken altijd goed met je mee. hebben veel kennis van zaken,en weten waar ze overpraten.”

Sepiepenakkers 12 Diever Vraagprijs € 375.000,- k.k.

Cijfer:

9,8 Koningin Wilhelminalaan 27 Wilhelminaoord Vraagprijs € 225.000,- k.k..

Bootmansweg 15 Vraagprijs € 425.000,- k.k.

AANGEKOCHT

Beulakerweg 34 Giethoorn Vraagprijs € 389.000,- k.k.

Koelgoorn 16 Diever Vraagprijs € 218.500,- k.k.

Omslag 15 Meppel Vraagprijs € 198.500,- v.o.n.

Roringerhof 6 Diever Vraagprijs € 247.700,- v.o.n.

De Kosterij 5 Ruinerwold Vraagprijs € 234.000,- k.k.

Lesturgeonplein 22 Vledder Vraagprijs € 159.500,- k.k.

FEHSE Makelaardij o.g. WOONMAGAZINE

16

Volg ons ook via


FUNDA BEOORDELING

W Dassenstraat 23 Wapserveen Vraagprijs € 249.000,- k.k.

Burgemeester van Wijngaardenstraat 26 IJhorst Vraagprijs € 498.000,- k.k.

“Door goed contact met de makelaar, de mooie foto’s en goede advies/begeleiding onze woning snel verkocht.”

Cijfer:

9,3 Roringerhof 5 Diever Vraagprijs € 233.900,- v.o.n.

‘t Heuivak 22 Nijeveen Vraagprijs € 217.5000,- k.k.

Boskampsbrugweg 3 Havelte Vraagprijs € 198.000,- k.k.

Dorpsstraat 26 Vledder Vraagprijs € 149.500,- k.k.

Nijbrecht 7 Vledder Vraagprijs € 285.000,- k.k.

Hinkenkamp 26 Ruinen Vraagprijs € 224.000,- k.k.

Omslag 16 Meppel Vraagprijs € 198.500- v.o.n.

FUNDA BEOORDELING

“Wij ervoeren een duidelijke stellingname in het bepalen van de waarde van ons huis. Wij werden ruim van te voren verwittigd van bezichtigingen en onmiddellijk daarna geïnformeerd over het verloop en de verwachtingen. Als wij om contact vroegen werd daar op de kortst mogelijke termijn aan voldaan. Toezeggingen van de zijde van het kantoor werden onmiddellijk ingelost. De wijze waarop wij door het kantoorpersoneel telefonisch en in persoon te woord werden gestaan was voorbeeldig. Al met al zijn wij uiterst tevreden over de behandeling van ons dossier”

Onze verkoopresultaten zijn ook te zien op www.funda.nl

Cijfer:

10

Linthorst Homanstraat 46 Wilhelminaoord Vraagprijs € 145.000,- k.k.

kijk ook op: www.fehse.nl T 0521 34 28 34

17


Molenweg 3, Havelte Tel. 0521-598000

Nijverheidsweg 10 7948 NE Nijeveen

FEHSE Makelaardij o.g. WOONMAGAZINE

18

T 0522 49 26 80 F 0522 49 26 74

info@kroesnijeveen.nl www.kroesnijeveen.nl

Volg ons ook via


VERKOCHT/AANGEKOCHT/VERHUURD FUNDA BEOORDELING

De Goorns 6 Vledder Vraagprijs € 280.000,- k.k.

Omslag 10 Meppel Vraagprijs € 197.000,- v.o.m.

“Vanaf het begin een goede duidelijke voorlichting gehad en heel goed aan de afspraken gehouden. Iedere keer voor en na een bezichtiging goed geïnformeerd..”

Cijfer:

9 Rijksweg 26 Uffelte Vraagprijs € 317.000,- k.k.

Kallenkote 56 Kallenkote Vraagprijs € 475.000,- k.k.

Veneweg 97 Wanneperveen Vraagprijs € 275.000,- k.k.

Lagelaan 24 Havelte Vraagprijs € 135.000,- k.k.

Binnenpad 127 Giethoorn Vraagprijs € 399.000,- k.k.

Dijkhuizen 64 Ruinerwold Vraagprijs € 375.000,- k.k.

Omslag 11 Meppel Vraagprijs € 198.000- v.o.n.

Koningskamp 2 Havelte Vraagprijs € 450.000,- k.k.

Boerpad 6 Ruinerwold Vraagprijs € 898.000,- k.k.

FUNDA BEOORDELING “Zeer prettige samenwerking. Wij werden na een bezichtiging gelijk gebeld hoe het gegaan was. Wij hoefden er nooit naar te vragen. Over de de verdere gang van zaken werd zeer snel en duidelijk gecommuniceerd.”

Cijfer:

10 kijk ook op: www.fehse.nl T 0521 34 28 34

19


INFORMATIEF

Het hogere segment en STILLE VERKOOP VERKOPEN EN KOPEN ZONDER INTERNET

Structureel verkopen in het hogere segment is een vak apart. Uw kostbare bezit moet op een juiste wijze en bij de juiste doelgroep bekend worden gemaakt. Het simpel en standaard aanmelden op Funda en een bord in de tuin zetten werkt zeker in dit segment niet.

koop zijn en derhalve ook niet op de markt worden aangeboden. Deze woonhuizen zijn dus ook niet bij u bekend, maar maken wel onderdeel uit van de portefeuille van Fehse Makelaardij o.g.

Onze opdrachtgevers hebben ieder hun eigen moverende redenen voor deze wijze van verkopen Daar zit dan ook het werk van de gespecialiseerde te kiezen. Privacy speelt daarbij vaak een belangrijke makelaar, met een goed en actief netwerk achter rol. Dit betekent dat u wellicht de door u gezochte de schermen zowel lokaal als regionaal en landelijk. woning niet op de markt of websites, maar wel bij Het aan ons toegekende Qualis-label ondersteunt Fehse Makelaardij o.g. zou kunnen vinden. dit netwerk. Fehse Makelaardij is aantoonbaar gespecialiseerd in deze vorm van verkopen (het Bent u geĂŻnteresseerd in deze vorm van verkopen/ echte makelen). kopen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Daarnaast bemiddelen wij veel bij de verkoop (en aankoop) van woonhuizen, die niet officieel te

FEHSE Makelaardij o.g. WOONMAGAZINE

20

Volg ons ook via


30 SE PT

EM BE R

15:00 uur 11:00 -

Kom binnen! NVM17-1313 Poster OHD 30 september 2017 210x297.indd 1

12-07-17 15:58

Digitale Bezichtiging

online diensten voor makelaars

oppenswolle9.nl

sparrenlaan2.nl

OPPEN SWOLLE 9 VOLLENHOVE

SPARRENLAAN 2 ZUIDWOLDE

In een prachtig gebied nabij Zwolle, Meppel en Steenwijk gelegen WOONBOERDERIJ met GROTE GARAGE voor MEERDERE AUTO’S en een berging op totaal 3.664 m² grond. De rietgedekte boerderij stamt oorspronkelijk uit 1880 en is de laatste decennia steeds gemoderniseerd met behoud van het historische karakter van de boerderij.

Aan de rand van Zuidwolde in een prachtige groene omgeving gelegen ROYALE VILLA met DUBBELE INPANDIGE GARAGE en ZWEMBAD op een zeer ruime kavel van 4.270 m2. Bouwjaar 1974, in 2002 geheel en zeer luxe gerenoveerd en uitgebouwd.

o

Indeling: welkome entree, toilet, speelse living met dubbele schuifpui, gashaard en hoogtewerking, woonkeuken met alle inbouwapparatuur, bijkeuken met extra werkblad, wijnkelder, gang, 2 slaapkamers en een gastenbadkamer, fraaie werkkamer met schuifpui en gashaard, masterbedroom met doorloop naar het zwembad en een ruime en luxe badkamer. In de zijvleugel is de dubbele garage aanwezig voorzien van elektrische roldeur, zolder en een technische ruimte (zwembad). De ruime villa is van alle gemakken voorzien zoals een centraal stofzuigersysteem, vloerverwarming, alarm, airco, detc. Vanuit de living komt u middels de dubbele schuifpui in de “zomerkamer”, een heerlijke overdekte open zitruimte.

Indeling: kelder, 2x toilet, inloopkast, royale living met de imposante speksteenkachel, estriken, gebinten en een fraaie vide (hoogtewerking), half open keuken met inbouwapparatuur, was-/CV ruimte, sfeervolle slaapkamer met 2 bedsteden, 2e slaapkamer, gastenbadkamer, tussenbouw met dubbele schuifpui en de prachtige masterbedroom in de aanbouw met zeer ruime badkamer. 1e verd.: een fraaie entresol die thans als werkkamer in gebruik is. Daarnaast is er voldoende bergruimte.

Vraagprijs € 675.000,- k.k.

Vraagprijs € 675.000,- k.k.

Digitale Bezichtiging

Digitale Bezichtiging

online diensten voor makelaars

bosweg2.nl

vledders5.nl

BOSWEG 2 KOEKANGE

VLEDDERS 5 ECHTEN

Op een landelijke locatie gelegen stijlvol VERBOUWDE WOONBOERDERIJ met TUIN en WEILAND op totaal bijna 1 hectare. Bouwjaar 1937 maar fraai en luxe verbouwd (2004)! In 2017 geheel geschilderd.

Op schitterende locatie gelegen in het buitengebied en omgeven door bos RIETGEDEKTE WOONBOERDERIJ met INPANDIGE GARAGE/ BERGING, DUBBELE CARPORT, ZWEMBAD, POOLHOUSE en een landelijke tuin met vijver, omzoomd door bos. Het totale perceel is bijna 2 hectare groot, het bouwjaar is 1969 en de boerderij is in 2004 fraai gerenoveerd.

Indeling: welkome entree met hoogtewerking, toilet, praktische kelder, sfeervolle woonkamer aan de voorzijde van de boerderij met open haard, leuke opkamer, fantastische royale woonkeuken, voorzien van alle inbouwapparatuur, gang, 2 slaapkamers, badkamer met Belgisch hardstenen wastafel en douche, waskamer, royale inpandige hobbyruimte met vele mogelijkheden en een leuke tuinkamer.

Indeling: ruime hal, toilet, kelder, riante en sfeervolle living met hoogtewerking en vide, fraaie antieke houten vloerdelen en een imponerende schouw, open keuken met alle inbouwapparatuur, masterbedroom met kastenwand en badkamer, CV-ruimte en de ruime inpandige garage/berging.

1e verd.: middels twee trappen te bereiken speels ingedeelde eerste verdieping die is voorzien van een overloop, een masterbedroom met badkamer, bergruimte en 4 slaapkamers met een derde badkamer.

1e verd.: overloop en twee sfeervolle slaapkamers met v.w.t.-meubel en kastenwand. Via de vide in de living is tevens nog een prachtige en royale slaap- of werkkamer te bereiken.

Vraagprijs € 725.000,- k.k.

Vraagprijs € 698.000,- k.k.

kijk ook op: www.fehse.nl T 0521 34 28 34

21

o


30 SE PT

EM BE R

15:00 uur 11:00 -

Kom binnen! NVM17-1313 Poster OHD 30 september 2017 210x297.indd 1

12-07-17 15:58

Digitale Bezichtiging

online diensten voor makelaars

stationsweg27.nl

stationsweg35.nl

STATIONSWEG 27 MEPPEL

STATIONSWEG 35 MEPPEL

In het centrum van Meppel gelegen STATIG VRIJSTAAND HERENHUIS met SERRE en GARAGE/ATELIER op een mooie kavel van 640 m². Bouwjaar ca. 1910 en stijlvol in fasen gerenoveerd.

Uniek is deze fantastisch nagenoeg geheel gerenoveerde MONUMENTALE VRIJSTAANDE STADSVILLA (Jugendstil) op 558 m² grond in het centrum van Meppel. Bouwjaar 1906 en stijlvol gerenoveerd vanaf 1996.

Indeling: entree/vestibule, fraaie gang met originele terrazzovloer en garderobe, toilet, (wijn)kelder, prachtig trappenhuis met bijzondere glas-inlood ramen, stijlvolle en royale kamer-en-suite met parketvloer, schouw en vaste kasten, heerlijke serre (2006), werkkamer met bordes, woonkeuken met natuurstenen blad en alle inbouwapparatuur, ruime bijkeuken en de aangebouwde stenen berging.

o

Indeling: entree/vestibule met prachtig bewerkte voordeur en klapdeur naar de hal met indrukwekkend trappenhuis, toilet met fontein, provisiekelder, sfeervolle kamer en suite met parketvloer, gashaard, suitedeuren en stijlvol lijstwerk, fraaie woonkeuken (2005) voorzien van passende inrichting met prachtige serre en een royale bijkeuken met extra keukenblok. 1e verd.: fraaie overloop, 3 ruime slaapkamers, separaat toilet en een badkamer.

1e verd.: royale overloop met toegang tot dakterras, 3 ruime slaapkamers waarvan 2 met balkon en een badkamer.

2e verd.: ruime overloop, 4 slaapkamers met vaste kasten en een badkamer voorzien van douche en wastafelmeubel.

2e verd.: overloop, 3 slaapkamers en een tweede badkamer. Met respect voor het verleden zijn de verbouwingen doorgevoerd.

3e verd.: bergzolder.

Vraagprijs € 749.000,- k.k.

Vraagprijs € 735.000,- k.k.

30 SE PT

Digitale Bezichtiging

EM BE R

15:00 uur 11:00 -

Kom binnen! NVM17-1313 Poster OHD 30 september 2017 210x297.indd 1

12-07-17 15:58

Digitale Bezichtiging

online diensten voor makelaars

werkhorst83.nl

holtien8.nl

WERKHORST 83 MEPPEL

HOLTIEN 8 DWINGELOO

Dit fraai onder architectuur gebouwde ROYALE LANDHUIS met dubbele INPANDIGE GARAGE ligt op een perceel van ruim 2.000 m² aan de rand van Meppel. Bouwjaar 1980, zeer degelijk gebouwd met eerste klas materialen.

Aan een typisch Drents weggetje gelegen FRAAIE GEHEEL GERENOVEERDE WOONBOERDERIJ (2008) met TWEE STIJLVOLLE BIJGEBOUWEN, WEILAND en TUIN, totaal 1.21.95 hectare grond. Indeling voorhuis: entree/hal, toilet met fontein, pantry en twee kantoorruimten (slaapkamers) met op de verdieping een serverruimte en een grote werkruimte (slaapkamer).

Indeling: royale entree met vide en trappenhuis, garderobe, gastentoilet met wastafel, inloopkast, zeer ruime woonkeuken (2011) voorzien van alle inbouwapparatuur, speelse living met schuifpui en open haard, ruime bijkeuken en een dubbele inpandige garage voorzien van elektrische deur.

Indeling achterhuis ; entree met gang, toilet met fontein, speelse living met stoere gebinten, tuindeuren en houtkachel. Tevens heeft u hiervandaan een prachtig uitzicht, woonkeuken voorzien van inbouwapparatuur, bijkeuken en een slaapkamer met luxe badkamer.

Souterrain: hal met vaste kasten, toilet met fontein, grote relaxruimte (ca. 60 m²) voorzien van bar, gym (ca. 30 m²), zwembad ruimte (ca. 100 m², geheel ingericht om tot invulling over te gaan), technische ruimte en een berging. 1e verd.: overloop/vide, toilet, douche, masterbedroom met privé badkamer voorzien, 3 ruime slaapkamers.

1e verd.: ruime overloop, toilet met fontein, 3 ruime slaapkamers en een kleedkamer. Het voor- en achterhuis vormen een geheel, maar kunnen ook separaat gebruikt worden. Deze sfeervolle boerderij is goed geïsoleerd en voorzien van vloerverwarming.

Vraagprijs € 775.000,- k.k.

Vraagprijs € 869.000,- k.k.

FEHSE Makelaardij o.g. WOONMAGAZINE

22

Volg ons ook via

o


30 SE PT

EM BE R

15:00 uur 11:00 -

Kom binnen! NVM17-1313 Poster OHD 30 september 2017 210x297.indd 1

12-07-17 15:58

Digitale Bezichtiging Digitale Bezichtiging oosterseveldweg19.nl

online diensten voor makelaars

nijeveenseboven boer18.nl

OOSTERSEVELDWEG 19 NOORDWOLDE

NIJEVEENSE BOVENBOER 18 NIJEVEEN

Landelijk en rustig gelegen GEHEEL GERENOVEERD LANDHUIS met BIJGEBOUW op een ruime kavel van ruim 1 hectare (er is 4 hectare bij te kopen). Dit ruime landhuis is vanaf 2000 geheel gerenoveerd en heeft een bijzondere indeling en loft-achtige sfeer.

Op een prachtige landelijke locatie gelegen, nieuw onder architectuur in 2003 gebouwd LANDHUIS met ROYAAL BIJGEBOUW en ZWEMVIJVER op 6.800 m² grond, energiezuinig: voorzien van 84 zonnepanelen. Totaal zeven slaapkamers waarvan twee op de begane grond!

Indeling: entree met zeer ruime hal, fantastische living met hoogtewerking, vide en een fraaie glazen wand met schuifpui, aparte tv-hoek, half open keuken (Poggenpohl) voorzien van natuurstenen aanrechtblad en alle inbouwapparatuur. De twee zijvleugels omvatten enerzijds een masterbedroom met kleedruimte en badkamer, toiletruimte en anderzijds een gastengedeelte met hal, slaapkamer, opkamer, kelder en een tweede badkamer.

o

Indeling: royale entree, gastentoilet met fontein, riante en speels ingedeelde living voorzien van hoogtewerking, tuindeuren, houtkachel, prachtige raampartijen en een trap met royale vide, luxe half open keuken (SieMatic) met natuurstenen aanrechtblad en alle inbouwapparatuur, dubbele bijkeuken, dubbele trapkast, slaap-/werkkamer en de masterbedroom met badkamer. 1e verd.: trappenhuis met vide/overloop, 5 ruime slaapkamers waarvan 1 met loggia, inloopkast, badkamer. 2e verd.: via vaste trap bereikbare ruime zolderverdieping met zeer veel bergruimte en mogelijkheden voor werk- of hobbyruimte.

1e verd.: een zeer ruime vide in de living, als loungeruimte of extra werkplek en twee royale slaapkamers. 2e verd.: bergzolder.

Vraagprijs € 895.000,- k.k.

Vraagprijs € 898.000,- k.k.

Digitale Bezichtiging

online diensten voor makelaars

dijkhuizen107.nl

zuideinde37.nl

DIJKHUIZEN 107 RUINERWOLD

ZUIDEINDE 37 MEPPEL

Aan de rand van het dorp gelegen STATIGE GEHEEL GERESTAUREERDE HERENBOERDERIJ (RIJKSMONUMENT) met groot bijgebouw en weiland, totaal ruim 4.400 m2 grond. Bouwjaar 1896, in 2002 geheel met oog voor detail en met respect voor de historie gerestaureerd.

Het huis van Meppel!? Echt uniek is deze fantastisch gerenoveerde RIJKSMONUMENTALE VRIJSTAANDE STADSVILLA (rijke Eclectische stijl) met VOORMALIG KOETSHUIS op 1.667 m² grond in het centrum van Meppel. Bouwjaar 1898 en recentelijk smaakvol gerestaureerd. In het monumentenregister wordt gesproken over “hoge gaafheid en zeldzaam”. Dit prachtige object is met oog voor detail gerestaureerd waarbij de originele kenmerken behouden zijn gebleven of zijn hersteld zoals de prachtige versierde plafonds, lijstwerk, beglazing, vloeren, tegeltjes etc. etc. Het geheel wordt omringd door een afwijkend grote voortuin met ruime parkeergelegenheid en een zeer diepe achtertuin met een toegangspoort (en parkeergelegenheid op eigen terrein) aan de Catharinastraat. In de achtertuin zijn nog twee buitenbergingen aanwezig. Absolute rust en privacy op een centrumlocatie, een geheel eigen groene wereld en toch hartje Meppel!

Het gehele complex bestaat uit de bijna 40 meter lange boerderij met herenhuis en ruime deel, een bijgebouw met daarin een luxe gastenverblijf en garageruimte voor meerdere auto’s, een stijlvol erf en tuin met dito beplanting en bestrating en een weiland. Het hoofdgebouw is deels met riet en deels met zeer bijzondere Lucas IJsbrand pannen gedekt. Slechts een voorbeeld van de vele authentieke en/of gerestaureerde elementen die dit object rijk is. De gebouwen worden omringd door het stijlvolle erf met een bijpassende beplanting/tuin. Het weiland ligt naast de boerderij en maakt het houden van dieren mogelijk.

Vraagprijs € 1.069.000,- k.k.

kijk ook op: www.fehse.nl T 0521 34 28 34

Vraagprijs € 1.495.000,- k.k.

23

o


Dorpsstraat 51 | Postbus 11 | 7970 AA Havelte 0521 34 28 34 | info@fehse.nl

www.fehse.nl

Fehse WoonMagazine sept/okt2017  

Boordevol actueel woonnieuws

Fehse WoonMagazine sept/okt2017  

Boordevol actueel woonnieuws

Advertisement