Page 1

5

WOONMAGAZINE

kijk ook op: www.fehse.nl

sept - okt 2019


dkam Bij aanschaf van een keuken, ba

er of tegelvloer

ontvangt u een

N O B R E N I D E LUX voor 4 personen*

* Geldig bij aanschaf van een keuken, tegels of badkamer vanaf â‚Ź7.500,- | De actie loopt van 1 september 2019 t/m 31 januari 2020

Concordia Keuken & Bad Meppel - Zomerdijk 3b - 0522 276 510 Concordia Keuken & Bad Heerenveen - Jousterweg 44 - 0513 653 365

www.concordiakeukenenbad.nl


COLUMN BART FEHSE

Het jonge stel

A

rnold was 83 jaar, nog superkwiek en zeer scherp van geest. Hij keek met zijn bruine ogen strak maar toch vriendelijk de wereld in. Ondernemend en levenslustig is misschien wel de beste kenschets van deze man. We zaten in de parkachtige tuin bij zijn kleine boerderij die lag op een geweldige plek aan het eind van een zandpad dat overliep in een bos. Het was er rustig en natuurlijk volop privacy; een waar paradijsje. De boerderij was keurig onderhouden, klein maar heel charmant. Net een groot hansen-grietjehuisje en met dezelfde sprookjesachtige sfeer.

boerderij te verkopen. “Op naar de toekomst”, zei de sympathieke 83-jarige en gelijk had hij. Hoe dapper en mooi is het dat je in die situatie, met dat verleden en op die leeftijd zo’n grote stap maakt voor de liefde! We namen alle de stappen door, stelden de vraagprijs vast en ik besloot gelijk foto’s te maken. Het was prachtig weer en met deze sfeervolle boerderij en locatie moesten dat absoluut mooie plaatsjes worden. Dat kon niet missen. Toen alles klaar was namen we afscheid en op de terugreis moest ik steeds aan Arnold denken. Wat mooi dat je zo in het leven staat!

Onder het genot van een bakje koffie bespraken we Arnolds situatie en de gevolgen daarvan. Zijn vrouw was jaren geleden overleden. Zij was niet alleen zijn maatje en levensgezellin geweest maar ook mede-eigenaar van hun schoenenzaak. Een kleine zaak met voornamelijk oudere dames als clientèle, zoals Arnold het zelf uitdrukte. Niet te druk, een vaste klantenkring en redelijk voorspelbare dagen zorgden ervoor dat ze beiden, en hij nu alleen, tot op hogere leeftijd rustig konden doorwerken. Wat moest hij ook anders? Hij miste zijn vrouw, dat was duidelijk zichtbaar en hoorbaar. Hij sprak vol liefde over haar: de vakanties die ze samen hadden beleefd in verre en warme landen, het tangodansen wat ze graag deden, het rummikuppen, het tafeltennis spelen toen ze nog jong waren, het dansen in een restaurant als ze gingen lunchen, dennenappels zoeken en hun laatste diner in een romantisch Italiaans restaurant. Hij vertelde er prachtig over en je zag hem alles weer herbeleven als hij er over sprak.

Nadat alle administratie was gedaan en de foto’s waren geselecteerd en bewerkt werd de verkoopbrochure opgemaakt. Het zag er prima uit. Het was eigenlijk een woning die zichzelf verkoopt. Voordat we de boerderij eventueel op Funda zouden plaatsen, liepen we eerst ons eigen klantenbestand na om mogelijk geïnteresseerden op de hoogte te brengen van dit pareltje.

Toch had hij ook zijn blik op de toekomst gericht want hij moest verder, zoals hij zelf zei. Ook daar was hij sterk en kordaat in. Hij had een nieuwe vriendin leren kennen in het zuiden van het land en had daarom besloten zijn winkel te sluiten en zijn

kijk ook op: www.fehse.nl T 0521 34 28 34

De mensen die werden benaderd waren stuk voor stuk geïnteresseerd en we besloten een kijkuur te organiseren. Dat doen we wel vaker in deze

3


overspannen markt, zodat iedereen een kans krijgt om eigenaar te worden. Niet altijd even leuk maar de markt vraagt erom en de belangen van onze opdrachtgever staan natuurlijk voorop. Daarvoor worden we ingehuurd.

keken wat lacherig rond en het kijkuur verliep verder rustig. Aan het eind van het uur namen Arnold ik samen van iedereen afscheid, waarbij ‘mevrouw oh gosh’ nog steeds wat vreemd deed en haar alleraardigste man haar getrouw gerust probeerde te stellen.

Op het kijkuur kwamen vijftien belangstellenden uit alle hoeken van Nederland. De mensen waren zeer enthousiast en de kans op een goede verkoop, misschien wel boven de vraagprijs, was groot. Het gaf een goed gevoel dat Arnold met dat kapitaal nog leuke dingen kon gaan doen dat gunden we hem van harte. Arnold wilde zelf graag aanwezig zijn bij het kijkuur; hij vond het wel vermakelijk.

De kijkers kregen tot 5 uur de volgende dag tijd om een bod uit te brengen en het werd dus spannend voor Arnold. Ik sprak met hem af dat ik rond half zes langs zou komen om de biedingen met hem door spreken. De volgende dag stroomden de biedingen binnen en er zaten er inderdaad twee bij boven de vraagprijs. Mooi voor Arnold!

Tijdens het kijkuur klonk er opeens een vreselijk gegil uit de boerderij. Ik liep naar binnen en iedereen begaf zich naar de kelder. “Oh gosh, oh gosh”, klonk het bijna huilend uit de kelder. Ik daalde met mijn grote lijf het kleine keldertrapje af en zag een vrouw haast volledig in paniek in een hoekje staan. Ze huilde en riep alleen maar “oh gosh, oh gosh!” “Wat is er?” vroeg ik haar. Ze wees naar de muur maar ik zag niets. Ze wees weer en riep voor de zoveelste keer: “oh gosh!!” Ik liep dichter naar de muur maar zag niets waardoor iemand zo overstuur zou kunnen raken. Ik liep terug naar haar en legde mijn hand op haar schouder en vroeg uiterst kalm en zo vriendelijk mogelijk wat er aan de hand was. Ze slikte, hapte naar adem en riep uiteindelijk: “SPIN!” Verbaasd keek ik haar aan. “Een spin?” vroeg ik en ze knikte heftig van ja. Ik keek weer naar de muur en zag nu inderdaad een spinnetje zitten van ongeveer twee centimeter groot. Ik pakte het beestje op en bracht het via de keldertrap naar boven en naar buiten. Terug in het huis troostte de man van ‘mevrouw Oh gosh’ haar met geruststellende woorden. Hij zou het huis geheel spinnenvrij gaan maken en ook alle kevertjes, muizen en alle andere dieren verdelgen. De vrouw kalmeerde langzaam. De overige kijkers

FEHSE Makelaardij o.g. WOONMAGAZINE

Tegen half zes was ik bij hem en hij zat al te wachten in de tuin. “Koffie of wat sterkers?” vroeg Arnold toen ik bij hem kwam zitten. Ik vroeg om een glas water want het was warm. Arnold nam een biertje en ik gaf hem geen ongelijk. “En?” vroeg Arnold direct, volkomen logisch. Ik vertelde hem dat er twaalf biedingen binnen waren gekomen, waarvan twee boven de vraagprijs en stelde hem voor die te bespreken. Maar Arnold wilde ze heel graag alle twaalf doornemen. Wilde weten wie wat geboden had en vroeg me steeds wie wie ook weer was. We namen ze alle twaalf rustig door en bespraken wie welk bod had gedaan en de bijzonderheden.

4

Volg ons ook via


Tenslotte kwamen we bij het laatste bod. Ver boven de vraagprijs en geen voorbehouden. Een meer dan goed bod dat eigenlijk boven de werkelijke waarde uit ging. Bijzonder was dat het bod was uitgebracht door ‘mevrouw Oh gosh’ en haar man want dat hadden wij beiden niet verwacht. We moesten weer lachen om de toch vreemde en overdreven reactie van deze mevrouw en vooral om de uitspraak ‘Oh gosh!” En dat om een klein spinnetje.. Het bod was bijna te mooi om waar te zijn en ik stelde Arnold voor deze partij te kiezen en met hen de deal te sluiten. Hij keek een tijdje voor zich uit, liep even naar binnen de boerderij in en kwam toen weer naar buiten. Hij ging naast me zitten, nam een slok bier, keek me aan en zei “ik snap je voorstel Bart maar dat doe ik niet.”

Leest u ook altijd met veel plezier de columns op deze pagina? Ze zijn ook verzameld in twee leuke leesbare boekjes. Bruine bonen en Achter de voordeur kosten samen E 14,95 + E 3,60 verzendkosten. Voor 1 boekje bedraagt de prijs E 9,95 + E 2,88 verzendkosten. U kunt de boekjes afhalen bij ons kantoor in Havelte of wij kunnen het aan u versturen. U dient dan het totaalbedrag over te maken op IBAN rekeningnummer: NL10 ABNA 0628 1270 81 t.n.v. Fehse Makelaardij ovv “Achter de voordeur en/of Bruine bonen” en uw volledige naam en adresgegevens. Zodra wij uw betaling hebben ontvangen sturen wij u het boek toe. De opbrengst van Bruine bonen gaat naar de Stichting Lezen & Schrijven, die zich inzet tegen laaggeletterdheid in Nederland.

achter de

voor

Achter de voordeur is een bundeling van de columns van makelaar Bart Fehse, die eerder zijn gepubliceerd in het Fehse WoonMagazine. op een verrassende wijze geeft hij de lezer een kijkje achter de voordeur van zijn dagelijkse praktijk en vertelt over de bijzondere en grappige voorvallen die hij daarbij meemaakt. Zo ontmoet hij ‘emigranten’ naar drenthe, een kluizenaar, schatgravers en dames met kleine hondjes. dat de aan- of verkoop van een huis niet enkel afhangt van de prijs en een mooi uitzicht, is eigenlijk de rode draad in alle columns. Meestal gaat het juist om een bepaald gevoel, een bizarre wending van het lot of verborgen drijfveren bij kopers en verkopers, die je niet direct verwacht. Na het lezen van dit boek, wordt maar weer eens duidelijk dat een huis vinden en bewonen pure emotie is.

deurBRUINE

de columns zijn geschreven in een toegankelijke en persoonlijke stijl. direct, snel en met plotselinge wendingen, waardoor je na hetNalezen het succes van Achter de voordeur (2012) komt Bart Fehse met vaak met een glimlach achterblijft. Gecombineerd met Fehse’s interesse Bruine bonen opnieuw met een verzameling columns over zijn meest voor wat mensen beweegt, zijn liefde voor het vak en zijn gevoel voor opmerkelijke belevenissen tijdens zijn werkvAN als makelaar. eeN MAkelAAr humor, is dit boekje, ook voor mensen die niet van plan zijn te verhuizen, In deze selectie van vermakelijke, onalledaagse en soms ontroerende vermakelijk leesvoer. verhalen ontdekt u wat mensen drijft bij het kopen of verkopen van hun huis. Afstand doen van een (t)huis of de zoektocht naar een andere mensen. Bart Fehse (1962) werkt zo’n 20 raakt jaar als Het van is intiem, soms onvrijwillig of het is juist een droom die uitkomt. makelaar en is sinds 1994 eigenaar het gedrag van mensen weleens onvoorspelbaar en dat legt Fehse Makelaardij in Havelte. Hij is Het actiefmaakt in Noordoost Nederland en woont samen metin zijn columns haarfijn bloot. Zonder te oordelen of te bespotten Fehse zijn gezin, honden en paarden in Wapserveen, maar juist met inlevingsvermogen en oprechte interesse in de persoon midden in Zuidwest Drenthe. Ditvoor is het hem. Uiteraard in zijn rol als makelaar met zijn eigen belangen maar gebied waar hij zijn hart aan heeft verpand ondertussen ook als psycholoog, raadgever, luisteraar, bemiddelaar en en dagelijks anderen enthousiast maakt om soms zelfs koppelaar! hetzelfde te doen.

BIJZONDERE BELEVENISSEN VAN EEN MAKELAAR

De columns in dit boekje verschenen eerder al in het Fehse Woonmagazine.

Bart Fehse

Bart Fehse (1962) werkt en woont midden in Zuidwest Drenthe en is sinds 1994 de trotse eigenaar van Fehse Makelaardij in Havelte. Inmiddels runt hij dit kantoor samen zijn zoon en is het uitgegroeid tot een succesvol en actief familiebedrijf. De regio’s rond Meppel en Steenwijk zijn het werkgebied waar hij dagelijks vol passie voor de streek én het makelaarsvak zijn inspiratie opdoet.

ISBN 978-90-78914-05-1

Cover Bruine Bonen 2017.indd 1

Veel leesplezier! Bart Fehse

kijk ook op: www.fehse.nl T 0521 34 28 34

BONEN

Bijzondere Belevenissen BRUINE BONEN

achter de voordeur

Ik keek hem een beetje verbaasd aan maar zag een trieste maar vastberaden blik in zijn ogen. “Ik verkoop de boerderij aan het leuke jonge stel dat weliswaar een bod onder de vraagprijs heeft uitgebracht maar hier zo verliefd rondliepen. Zij kunnen de juiste nieuwe bewoners worden die deze plek verdienen. Het deed me zo denken aan toen ik hier voor het eerst met mijn vrouw rondliep”, zei Arnold ontroerd. “Tijdens het kijkuur had ik al besloten het hen te gunnen. Ik heb genoeg geld voor mijn toekomst en ik hoop dat zij net zo’n mooie tijd gaan beleven als mijn vrouw en ik hier hadden. We keken elkaar aan, we klonken op het leven en ik snapte hem volledig.

5

14-09-17 14:39


BOUWKAVELS VENEPAD OOSTERSTREEK

NIEUWBOUW KOOIMANSSTRAAT WILHELMINAOORD

Nog maar 1 kavel beschikbaar! Op zoek naar een royale bouwkavel nabij Nationaal Park Het Drents-Friese Wold voor de realisatie van uw droomhuis?

Aan de GROENE BRINK in Wilhelminaoord worden 18 BETAALBARE 2/1 KAP- en RIJWONINGEN incl. sanitair en GARAGE of BERGING gerealiseerd. U heeft de keuze uit verschillende woningtypen met volop uitbreidingsmogelijkheden en opties. Profiteer nu van de lage rentestand en lage energiekosten. Nog maar 3 beschikbaar!

Aan de rand van Oosterstreek met vrij uitzicht over de landerijen gelegen BOUWKAVELS geschikt voor de realisatie van een prachtige woning op een prachtige en vrije locatie. Altijd al op zoek geweest naar een plek voor de realisatie uw landelijke, strakke of moderne nieuwbouwwoning? De kavels zijn gelegen aan het Venepad en zijn van diverse afmetingen (variërend van 204 m² tot 751 m²) met vrij uitzicht en nabij bosgebieden. Droomt u al jaren van het realiseren van een bijzondere woning op een bijzondere plek? Het bestemmingsplan biedt ruime mogelijkheden voor de realisatie van een royale woning met bijgebouw. De mogelijkheid om uw droom uit te laten komen! Het dorpje Oosterstreek is gelegen op de grens van Drenthe/ Friesland nabij het Nationaal Park Het Drents-Friese Wold.

De kavels variëren van ca. 149 m² tot maar liefst 374 m² en de woningen staan op eigen grond De inhoud varieert van 300 tot 395 m³. Badkamer met 2e toilet, energiezuinig dus lage energiekosten, interessante opties en diverse uitbreidingsmogelijkheden zoals een fraaie uitbouw, gasloos/ nul op de meter etc. U koopt met 100% Woningborg zekerheid en afbouwgarantie. De mooie kavels zijn gesitueerd in Wilhelminaoord en bieden een vrij uitzicht over de groene brink. Wilhelminaoord wordt begrenst door prachtige natuurgebieden en een leuk dorp als Vledder met alle voorzieningen.

Koopsom vanaf € 155.000,- v.o.n.

Koopsom vanaf € 49.223,- k.k.

COLOFON Fehse WOONMAGAZINE is een uitgave van: Fehse Makelaardij o.g. Dorpsstraat 51 Postbus 11 7970 AA Havelte

DANNINGE ERVE NIJEVEEN

T 0521 34 28 34

Op zoek naar een energiezuinige woning? Gasloos met warmtepomp en zonnepanelen? Opties zoals een uitbouw, openslaande deuren en nog veel meer? Aan de rand van Nijeveen in het plan Danninge Erve gelegen worden 8 RUIME ENERGIEZUINIGE HALFVRIJSTAANDE- en RIJWONINGEN incl. sanitair, badkamer, warmtepomp, zonnepanelen en GARAGE of BERGING gerealiseerd. Nog maar 2 beschikbaar!

info@fehse.nl www.fehse.nl Redactie

: Jo-Ann Dijkstra, Myrna Harink

Eindredactie : Bart Fehse Lay-out

: Fehse Makelaardij

Oplage

: 50.000 ex.

Indeling: entree/hal met toilet en trapopgang, tuingerichte woonkamer en ruimte voor open keuken opstelling en aangebouwde garage (kavel 2 en 7) losse garage (kavel 1) of houten berging (kavel 3, 4, 5, 6 en 8). 1e verd.: overloop, 3 ruime slaapkamers en moderne badkamer met v.w.t., inloopdouche en 2e toilet.

Aan de uitgave kunnen geen rechten worden ontleend. Alles

2e verd.: middels een vaste trap bereikbare bergzolder of waar het realiseren van 1 á 2 extra slaapkamers tot de mogelijkheden behoort.

is onder voorbehoud van druk- en zetfouten. Niets uit deze uitgave mag elders worden gebruikt of gepubliceerd zonder voorafgaande toestemming van de uitgever.

FEHSE Makelaardij o.g. WOONMAGAZINE

Koopsom vanaf €192.500,- v.o.n.

6

Volg ons ook via


PALMBOSWEG 13 VLEDDER

BISSCHOPSBERGWEG 12 HAVELTERBERG

Aan een rustige straat gelegen ROYALE GERENOVEERDE HELFT VAN EEN DUBBEL met GARAGE op een ruime kavel van maarliefst 284 m². Bouwjaar 1969, in de periode 2003 tot 2009 keurig en luxe gerenoveerd.

Heerlijk wonen in bosrijke omgeving! Deze uitgebouwde 2/1-kapwoning met vrijstaande carport/berging en tuinhuis is gelegen op een zeer royale kavel van 546 m² in een mooie bosrijke omgeving. De woning is in 2011 geheel gerenoveerd!

Indeling: entree, ruim toilet, trapkast, zonnige woonkamer met tuindeuren en een luxe keuken met natuurstenen aanrechtblad en alle inbouwapparatuur.

Indeling: entree; toilet, kelderkast, ruime L-vormige woonkamer en een fraaie keuken met inbouwapparatuur in de uitbouw. 1e verd.: overloop, 3 mooie slaapkamers (rechte gevels op de verdieping) en een fraaie badkamer.

1e verd.: overloop, 3 ruime slaapkamers waarvan 1 met balkon en vaste kasten en een keurige badkamer (2008). 2e verd.: ruime bergzolder welke grotendeels is gerenoveerd en mogelijkheden biedt voor een extra kamer en veel bergruimte. Naast de woning staat een stenen garage met daarvoor een grote oprit met plaats voor meerdere auto’s.

2e verd.: via vlizotrap te bereiken vliering. De diepe tuin biedt veel mogelijkheden en geeft veel privacy. Het geheel is gelegen aan een rustige straat in het “groene” Havelterberg dat grenst aan een enorm natuurgebied. Daarnaast zijn de A32 en Steenwijk en Meppel zeer nabij gelegen.

Vraagprijs € 198.000,- k.k.

Vraagprijs € 199.500,- k.k. D HT OU OC EH RK ORB E V O V ER ND

O

J.H. VAN WOLDASTRAAT 12 WILHELMINAOORD

ONNASTRAAT 24 STEENWIJK

In een rustig woonwijkje gelegen TWEE-ONDER-EEN-KAP WONING met CARPORT en HOUTEN SCHUUR op 238 m² grond. Bouwjaar 1997, met slaap- en badkamer op de begane grond.

Bent u op zoek naar een VERBOUWD VERRASSEND RUIM WOONHUIS met mooie karakteristieke elementen in het centrum van een leuke stad? Achter de voorgevel van dit object gaat een mooie ruime woning schuil die met de achterzijde grenst aan een “stadspark” van Steenwijk. De woning stamt uit 1910 en was vroeger een sigarenzaak maar is in 2007 en 2018 gerenoveerd met behoud van mooie elementen.

Indeling: entree, toilet met fontein, L-vormige woonkamer met laminaatvloer, half-open keuken met inbouwapparatuur, ruime bijkeuken, slaapkamer en een badkamer. 1e verd.: overloop, 2 ruime slaapkamers en moderne badkamer.

Indeling: entree/gang, toilet met fontein, speelse kamer-en-suite met mooie suite deuren naar de voorkamer en een ruime tuingerichte living aan de achterzijde, luxe open woonkeuken met alle inbouwapparatuur, kelder, ruime bijkeuken en een badkamer.

2e verd.: vlizotrap naar de bergzolder. Deze keurig onderhouden woning biedt door zijn indeling vele mogelijkheden en is daardoor voor jong en oud geschikt. In de besloten achtertuin is naast veel ‘leefruimte’, een heerlijk zonneterras, ook een praktische houten schuur aanwezig zodat u aan bergruimte geen gebrek heeft.

1e verd.: ruime overloop met vaste kasten, dakraam en hoogtewerking, 3 ruime slaapkamers waarvan 1 met dakterras en een badkamer.

Vraagprijs € 209.000,- k.k.

kijk ook op: www.fehse.nl T 0521 34 28 34

Vraagprijs € 225.000,- k.k.

7


OPEN HUIZEN DAG 5 oktober

11:00 - 15:00 uur

nvmopenhuizendag.nl

CATHARINASTRAAT 17-06 MEPPEL

PASTORIEWEG 39 VLEDDER

In het centrum van Meppel gelegen SCHOOLAPPARTEMENT op de BEGANE GROND met BALKON op het ZUIDEN, BERGING en PARKEERPLAATS. Bouwjaar 1999, oppervlakte ca. 85 m². Het appartement is gelegen in het monumentale gebouw “De School” met o.a. een riant DAKTERRAS, inpandig ZWEMBAD met SAUNA en afgesloten fietsenstalling.

Fraai en vrij gelegen TWEE-ONDER-EEN-KAP WONING met GARAGE op een grote zonnige kavel aan de rand van een leuke nieuwbouwwijk met in de directe omgeving veel fiets- en wandelmogelijkheden.

Indeling: entree/gang, modern toilet met fontein (2011), ruime kast met witgoedopstelling, sfeervolle living met hoogtewerking en leuke entresol welke kan worden ingericht als werkplek of logeergelegenheid, open keuken met inbouwapparatuur, 2 slaapkamers en een moderne badkamer (2011). Via de living komt u op het besloten balkon welke op het zuiden is gelegen. Natuurlijk zijn ook de praktische zaken aanwezig zoals een inpandige berging, een lift, afgesloten fietsenstalling, eigen parkeerplaats en is er een actieve Vereniging van Eigenaren.

1e verd.: overloop, 3 slaapkamers en een ruime badkamer. Vaste trap naar..

Indeling: entree, toilet, ruime en zonnige woonkamer, moderne half-open keuken met inbouwapparatuur, praktische bijkeuken en de aangebouwde garage.

2e verd.: grote open zolder met veel bergmogelijkheden. Deze leuke en geïsoleerde woning is goed onderhouden, voorzien van 10 zonnepanelen en biedt veel leefruimte. De ruime en fraai aangelegde tuin op het zuidoosten biedt veel privacy en hier staat tevens nog een handige houten tuinschuur.

Vraagprijs € 235.000,- k.k.

Vraagprijs € 225.000,- k.k. D HT OU OC EH RK ORB E V O V ER ND

O

MERELSTRAAT 20 NIJEVEEN

OOSTERSTREEK 10 OOSTERSTREEK

In een leuke en rustige woonwijk, nabij het centrum van het dorp maar ook op slechts enkele autominuten van Meppel gelegen, speelse TWEE-ONDER-EEN-KAPWONING met GARAGE en CARPORT op een ruime kavel van maar liefst 281 m². Bouwjaar 1996, op onderdelen alweer gerenoveerd en voorzien van twaalf zonnepanelen, dus energiezuinig!

Aan aan de rand van het dorp gelegen SFEERVOLLE KARAKTERISTIEKE VRIJSTAANDE WONING met FLINKE STENEN SCHUUR, GARAGE en TUIN op maar liefst 976 m² grond. Bouwjaar 1936, gemeentelijk monument, bevat dus vele karakteristieke elementen en is nog geheel naar eigen inzicht te renoveren! Indeling: ruime entree met granito-vloer, toilet, kamer-en-suite met dubbel schouw, erker aan de voorzijde en prachtige glazen tussendeur, eenvoudige keuken, mooie kelder, ruime bijkeuken/berging, kantoor en doorloop naar de enorme schuur.

Indeling: entree, toilet met fontein, ruime woonkamer met erker, halfopen keuken (2018) met alle inbouwapparatuur, bijkeuken met witgoedaansluitingen en een ruime garage met carport.

1e verd.: ruime overloop met veel lichtinval en deur naar plat dak, 3 slaapkamers met vaste kasten en dakkapellen en een eenvoudige badkamer.

1e verd.: overloop, drie slaapkamers en een vernieuwde badkamer (2017). Vaste trap naar ..... 2e verd.: grote zolderverdieping met mogelijkheden om eventueel een extra slaapkamer te realiseren.

1e verd.: vaste trap naar zeer royale bergzolder met fraai houten dakbeschot.

Vraagprijs € 249.000,- k.k.

FEHSE Makelaardij o.g. WOONMAGAZINE

Vraagprijs € 275.000,- k.k.

8

Volg ons ook via


Digitale Bezichtiging

BUNGALOWPARK 112 DOLDERSUM

DWINGELERWEG 27-15 ANSEN

Vrij gelegen ROYALE VRIJSTAANDE WONING met BERGING op een ruime kavel van 1.206 m². Bouwjaar 2012, recreatieve bestemming. Slaap- en badkamer op de begane grond!

Aan de rand van het Nationaal Park Dwingelderveld op ‘’Buitengoed Rheelanden’’ gesitueerde 8-pers. EXCLUSIEF VRIJSTAAND LANDHUIS met fenomenaal uitzicht op 633 m² eigen grond. Bouwjaar 2017.

Indeling: entree, gastentoilet, CV-/provisiekast, zonnige en ruime woonkamer met dubbele tuindeuren, luxe open keuken met hard stenen aanrechtblad, werkeiland en alle inbouwapparatuur, masterbedroom met badkamer.

Indeling: entree, toilet, luxe open keuken met werkeiland, royale en lichte woonkamer met gashaard en tuindeuren naar royaal seizoensverlengend overdekt terras over de gehele breedte van de woning, slaapkamer met badkamer en-suite en bijkeuken.

1e verd.: overloop met dakraam boven de trapopgang, 3 ruime en speelse slaapkamers met hoogtewerking en een tweede badkamer. Deze fraaie en goed geïsoleerde woning is voorzien van vloerverwarming en direct achter de woning is een groot zonneterras aanwezig. De woning wordt omgeven door een ruime tuin met houten tuinhuisje, met een prachtig vergezicht over de landerijen en het natuurgebied.

1e verd.: overloop met dakraam, masterbedroom met privé badkamer ensuite, 2 slaapkamers, 3e badkamer, separaat toilet en een heerlijke sauna. Dit riante, prachtig vormgegeven landhuis in ‘Drentse stijl’ is uitstekend geïsoleerd en biedt een geweldig panorama over de aangrenzende landerijen. Het betreft een nieuwgebouwde woning met hoogwaardig afwerkingsniveau, recreatieve bestemming, gemeubileerd en gestoffeerd. De vraagprijs is excl. BTW.

Vraagprijs € 287.500,- k.k.

Vraagprijs € 298.000,- k.k. D HT OU OC EH RK ORB E V O V ER ND

O

ROYAAL WONEN KALTERBROEKEN

KOELGOORN 29 DIEVER

Op zoek naar een energiezuinige en ruime woning? Gasloos met warmtepomp en zonnepanelen? Aan de rand van Diever in de wijk Kalterbroeken worden 10 RUIME ENERGIEZUINIGE HALFVRIJSTAANDE- en VRIJSTAANDE WONINGEN incl. sanitair, badkamer, warmtepomp, zonnepanelen en GARAGE of BERGING gerealiseerd.

In de mooie wijk Kalterbroeken gelegen, ZEER ROYALE HELFT VAN EEN DUBBEL WOONHUIS met FRAAIE UITBOUW en BERGING op een ruime kavel van 421 m² grond. Bouwjaar 2006, zeer goed onderhouden en geïsoleerd. Indeling: ruime entree, toilet, royale woonkamer met erker, luxe uitgebouwde woonkeuken met schuifpui, gashaard en alle inbouwapparatuur, ruime bijkeuken met extra aanrechtblok en de zeer ruime geïsoleerde berging. De bijkeuken en berging zijn via de hal binnendoor bereikbaar.

Indeling: entree/hal met toilet en trapopgang, royale woonkamer doorgaans met openslaande deuren en ruimte voor open woonkeuken opstelling en aangebouwde garage met bijkeuken of aangebouwde berging.

1e verd.: speelse overloop, 3 ruime slaapkamers waarvan één met balkon en één met vaste kast en een luxe badkamer voorzien van douche, toilet, ligbad en een dubbel wastafelmeubel.

1e verd.: overloop, 3 ruime slaapkamers en moderne badkamer met v.w.t., inloopdouche en 2e toilet. 2e verd.: Middels een vaste trap bereikbare bergzolder of waar het realiseren van 1 á 2 extra slaapkamers tot de mogelijkheden behoort.

2e verd.: via vaste trap bereikbare verdieping met royale overloop en een mooie 4e slaapkamer met dakkapel.

Vraagprijs € 329.500,- k.k.

Koopsom vanaf € 299.500 v.o.n.

kijk ook op: www.fehse.nl T 0521 34 28 34

9


● Bouwtechnische keuringen ● Opleveringen ● Bouwtechnisch onderzoek ● Specialistisch onderzoek ● Bouwadvies ● Praktische klusbegeleiding

BOUWTECHNISCHE KEURINGEN Doldersummerweg 6 7981LB Diever www.bouwerbob.nl

info@bouwerbob.nl 0521-700257 / 06 12655847

BETROKKEN

BEVLOGEN

STRIJDVAARDIG

Zwolle - Meppel atwadvocaten.nl 0522-768920 Ondernemers | Overheden | Particulieren

ATW_AD_DEC18_185x120_1.indd 1

FEHSE Makelaardij o.g. WOONMAGAZINE

12-12-18 14:40

10

Volg ons ook via


JAN VAN DER VEENWEG 2 VLEDDERVEEN

RIJKSWEG 26 UFFELTE

Op een prachtige locatie gelegen SFEERVOLLE VRIJSTAANDE WOONBOERDERIJ met FRAAI ATELIER, SCHUUR en VERANDA op totaal 1.750 m² grond. De boerderij dient gerenoveerd te worden.

Prachtig landelijk en vrij gelegen, goed onderhouden, VRIJSTAANDE WOONBOERDERIJ met slaap- en badkamer op de begane grond. Oorspronkelijk bouwjaar 1928, maar in 1994 en 2018 gerenoveerd. Mooie kavel van 3.801 m² grond.

Indeling: entree/hal, toilet, grote woonkamer met veel lichtinval en opkamer, keuken, badkamer en een grote expositieruimte in het achterhuis met mogelijkheden voor realisatie van 1 of meerdere slaapkamers.

Indeling: ruime entree/hal, woonkamer aan de voorzijde van de boerderij met veel licht inval, woonkeuken met inbouwapparatuur, betegelde kelder, ruime bijkeuken, toilet, 3 slaapkamers en een ruime badkamer.

1e verd.: overloop en 2 slaapkamers. Naast de boerderij staan het grote atelier/werkplaats en een stenen bijgebouw met berging en veranda. De gebouwen worden omgeven door een mooi perceel grond dat veel mogelijkheden voor de aanleg van een tuin biedt. Het geheel is gelegen aan een zandweg op een geweldige locatie. Fraaie vergezichten, rust en ruimte zijn de keywords. Een unieke kans voor hen die rust en ruimte zoeken en deze boerderij naar eigen inzicht willen aanpassen.

1e verd.: overloop, 3 ruime slaapkamers en veel bergruimte. Deze geïsoleerde boerderij is voorzien van een nieuwe HR CV-ketel en kwaliteits kunststof kozijnen, dus onderhoudsarm! Op het keurig verharde erf zijn meerdere bijgebouwen. Aan de voorzijde is er een prachtig vrij uitzicht over de Drentse Hoofdvaart en de achtergelegen landerijen terwijl de boerderij eigenlijk in het dorp is gelegen.

Vraagprijs € 382.500,- k.k.

Vraagprijs € 375.000,- k.k.

D HT OU OC EH RK ORB E V O V ER ND

O

LUZERNEVLINDER 44 MEPPEL

TORENAKKERS 2 HAVELTE

Aan een rustige straat in woonwijk de Oosterboer gelegen ZEER ROYALE HELFT VAN EEN DUBBEL WOONHUIS met GARAGE en CARPORT op een ruime kavel van 402 m² grond. Bouwjaar 2000, goed onderhouden en woonklaar!

Aan de rand van het dorp, met uitzicht over de landerijen en op de Clemenskerk, ligt deze prachtige VRIJSTAANDE BUNGALOW met GARAGE en tuin op een royale kavel van 876 m² grond. Bouwjaar 1974, men dient met een up-date rekening te houden.

Indeling: entree, toilet, prachtige lichte woonkamer met ruime erker/serre aan de voorzijde en gashaard, half open keuken met tuindeuren en alle inbouwapparatuur, praktische bijkeuken met witgoed aansluitingen en de brede aangebouwde garage die is voorzien van een betonvloer, wasbak en dubbele houten deuren.

Indeling: ruime entree, toilet, fraaie zonnige en ruime woonkeuken met inbouwapparatuur, fantastische living met hoogtewerking, open haard, een speelse indeling en net als in de woonkeuken een heerlijk vrij uitzicht over de landerijen, twee slaapkamers en een badkamer. Grote inpandige garage met bijkeuken-gedeelte voorzien van de witgoedaansluitingen.

1e verd.: ruime speelse overloop, 3 slaapkamers, waarvan 1 met toegang tot het royale balkon en de keurige badkamer.

1e verd.: overloop met deur naar het dakterras/doorloop, twee slaapkamers met hoogtewerking en een tweede badkamer. Via het dakterras/doorloop is de ruime separate berging aanwezig. Alle kamers op de begane grond zijn tuingericht waardoor het gevoel van buitenleven wordt versterkt.

2e verd.: overloop en een 4e slaapkamer, beide voorzien van een dakraam.

Vraagprijs € 385.000,- k.k.

kijk ook op: www.fehse.nl T 0521 34 28 34

Vraagprijs € 398.000,- k.k.

11


VENEWEG 252 WANNEPERVEEN

UW WONING VERKOPEN?

Aan vaarwater gelegen VERBOUWDE RIETGEDEKTE WOONBOERDERIJ met CARPORT, GROTE SCHUUR en BOTENHUIS op 562 m² grond. Oorspronkelijk bouwjaar 1966, vanaf 2005 gerenoveerd.

Wij geven gratis een waardebepaling van uw woning! Geheel vrijblijvend, u zit nergens aan vast!

Indeling: entree, toilet, royale woonkamer met houtkachel en semi afgescheiden werkkamer, woonkeuken met inbouwapparatuur, badkamer en een ruime hobbyruimte/bijkeuken/atelier in het achterhuis. 1e verd.: zeer ruime overloop met mogelijkheden voor extra slaapkamer of werkplek, 3 slaapkamers waarvan 1 is voorzien van een kastenwand en een whirlpool.

Bel nu: 0521-34 28 34 of mail naar: info@fehse.nl voor een afspraak

2e verd.: bergzolder. Deze charmante boerderij is grotendeels geïsoleerd en voorzien van CV. Direct achter de boerderij is de grote schuur en het botenhuis aanwezig.

Vraagprijs € 449.000,- k.k.

BINNENWEG 9 EESVEEN

BINNENPAD 86 GIETHOORN

In een landelijke, doch niet afgelegen setting gelegen nagenoeg vrijstaande WOONBOERDERIJ met INPANDIG APPARTEMENT en GARAGEGEBOUW op een ruime kavel van 2.680 m² grond. Bouwjaar 1910, deels gerenoveerd en o.a. voorzien van kunststof kozijnen. Slaap- en badkamers op de begane grond!

Nabij de kern van Giethoorn aan de Dorpsgracht gelegen RIETGEDEKTE WOONBOERDERIJ met VRIJSTAANDE SCHUUR en inpandig BOTENHUIS op 1.862 m² grond. Met de auto bereikbaar! Indeling: entree/gang met garderobe, toilet, riante living aan de voorzijde met schouw, woonkeuken met inbouwapparatuur ruime bijkeuken met wasbak, kelder, slaapkamer met opkamer, badkamer en de ruime “deel”.

Indeling: ruime entree, toilet, inloopkast, royale woonkamer in het voorhuis, woonkeuken met natuurstenen aanrechtblad en inbouwapparatuur, hobby-/werkkamer met dubbele tuindeuren, badkamer, bijkeuken en twee ruime slaapkamers.

Indeling appartement: zij-entree, leuke woonkamer, open keuken met inbouwapparatuur, slaapkamer met inloopkast en een fraaie badkamer.

1e verd.: overloop en 2 ruime slaapkamers met elk een dakraam en dakkapel. De boerderij is voorzien van CV en dubbele beglazing. De “deel” biedt vele mogelijkheden en is nog vrij indeelbaar. Op het royale perceel bevinden zich een grote rietgedekte (kap)schuur met botenhuis, een afdak en een kleiner praktisch schuurtje. De boerderij is aan de achterzijde met de auto gemakkelijk bereikbaar via een doodlopend weggetje.

Vraagprijs € 487.500,- k.k.

Vraagprijs € 499.000,- k.k.

1e verd.: overloop, twee slaapkamers en een zeer grote bergzolder.

FEHSE Makelaardij o.g. WOONMAGAZINE

12

Volg ons ook via


Digitale Bezichtiging

ZANDHUIZERWEG 6 ZANDHUIZEN

VENEWEG 258 WANNEPERVEEN

Aan de rand van het gemoedelijke Zandhuizen gelegen ROYAAL VRIJSTAAND WOONHUIS (in 1991 gerenoveerd) met GASTENVERBLIJF en SAUNAGEBOUW (beide van 2001), BUITENZWEMBAD en SCHUUR/ GARAGE (1997) op 5.100 m² grond.

Aan de rand van een prachtig natuurgebied gelegen CHARMANT VRIJSTAAND LANDHUIS met GROOT BIJGEBOUW, AANLEGSTEIGER en BOTENHUIS op een ruime kavel van 1.625 m². Bouwjaar 1970, maar in 1994 geheel gerenoveerd en vergroot.

Dit fraaie object leent zich naast wonen voor meerdere doeleinden, zoals bijvoorbeeld B&B, verhuur van gastverblijf, recreatie, mantelzorg of combinaties van wonen en (thuis)werken/kantoor aan huis. De sauna en het gastenverblijf zijn in 2001 in dezelfde stijl opgetrokken als de woning waardoor het een rustig geheel vormt. Rondom het saunagedeelte is een heerlijke tuin aanwezig met (verwarmd) buitenzwembad en bijgebouwen bestaande uit een afdak en rustkamer met houtkachel. De schuur/garage van steen en hout (1997) van ca. 58 m² en voorzien van een vliering staat naast de woning.

Indeling: entree, toilet met fontein, royale serre-achtige living met openslaande tuindeuren naar het terras en een open haard, masterbedroom met ingebouwde kastenwand, luxe badkamer voorzien van een whirlpool, wastafelmeubel, douche en spiegels met anticondensverwarming, royale woonkeuken (ca. 40 m²) met Bulthaup keuken inrichting en voorzien van alle inbouwapparatuur (vaatwasser, gas kookplaat, wasemkap, koelkast en een oven) en een praktische bijkeuken. 1e verd.: overloop met deur naar het dakterras, 2 zeer royale slaapkamers met vaste kasten, hobbykamer, bergruimte en een badkamer voorzien van douche, toilet en een wastafelmeubel. De woning is deels voorzien van vloerverwarming.

Vraagprijs € 524.000,- k.k.

Vraagprijs € 525.000,- k.k.

BEULAKERWEG 62A GIETHOORN

DORPSSTRAAT 5 UFFELTE

Aan de rand van het dorp gelegen ROYAAL CHARMANT VRIJSTAAND WOONHUIS met BIJGEBOUW en BOTENHUIS op een ruime kavel van 1.156 m². Oorspronkelijk bouwjaar 1965, maar geheel gerenoveerd tot een moderne en sfeervolle woning. Slaap- en badkamer op de begane grond en ... per auto en boot bereikbaar!

Aan de rand van Uffelte gelegen RIJKSMONUMENTALE WOONBOERDERIJ met DUBBELE GARAGE, STALGEBOUW, VELDSCHUUR, ZWEMBAD, POOLHOUSE en weiland, totaal 6.358 m² grond. Deze prachtige en sfeervolle boerderij is in 2010 en 2012 met gevoel voor historie geheel gerenoveerd en verbouwd.

Indeling: entree, toilet, ruime, zonnige en tuingerichte woonkamer met gashaard, ruime woonkeuken aan de achterzijde van de woning, met hardstenen aanrechtblad en inbouwapparatuur, bijkeuken, werkkamer en een slaapkamer met badkamer.

Indeling: entree, toilet, sfeervolle woonkamer met schouw en houten vloerdelen, prachtige en speelse woonkeuken met natuurstenen aanrechtbladen, gang met kastruimte, kelder, badkamer, 2 slaapkamers en een ruime bijkeuken.

1e verd.: ruime overloop, 2 slaapkamers waarvan 1 met vaste kasten en wastafel, een hobbykamer en een tweede badkamer voorzien van wastafelmeubel met marmeren blad, toilet en een douche. Deze ruime en riet gedekte woning is goed onderhouden en aan de achterzijde is een heerlijk vlonder-terras.

1e verd.: via vaste trap bereikbare bergzolder. De boerderij is voorzien van vloerverwarming, het sanitair en keukeninrichting zijn van hoog niveau en goede kwaliteit. De dubbele garage met berging biedt ruimte aan meer dan twee auto’s, het stalgebouw van 2006 omvat 5 paardenboxen.

Vraagprijs € 539.000,- k.k.

Vraagprijs € 549.000,- k.k.

kijk ook op: www.fehse.nl T 0521 34 28 34

13


FEHSE Makelaardij o.g. WOONMAGAZINE

14

Volg ons ook via


OPEN HUIZEN DAG 5 oktober

11:00 - 15:00 uur

nvmopenhuizendag.nl

KERKWEG 46 GIETHOORN

PUNTERSTRAAT 4 OSSENZIJL

Op een prachtige locatie, in een rustig gedeelte van Giethoorn (beschermd dorpsgezicht) gelegen WOONBOERDERIJ met FRAAI BIJGEBOUW op een ruime kavel van 2.504 m² grond. Oorspronkelijk bouwjaar 1890, in 2013 geheel smaakvol gerenoveerd. Aanleg steiger aanwezig! Slaap- en badkamer op de begane grond.

Direct aan diep vaarwater gelegen, prachtige GERENOVEERDE DESIGN WATERVILLA met serre, veranda (beide van 2017), dubbele garage, insteekhaven en aanlegplaats op een ruime kavel van 975 m². Bouwjaar 1969, maar recent geheel omgevormd tot een moderne, “strakke” villa op een wereldplek. Slaap- en badkamer op de begane grond!

Indeling: royale entree/hal met kastenwand, toilet, ruime woonkeuken in het voorhuis met composiet aanrechtblad en alle inbouwapparatuur, bijkeuken met witgoedaansluitingen, kelder, heerlijke tuingerichte woonkamer aan de achterzijde, voorzien van gashaard en tuindeuren, drie slaap-/werkkamers en een fraaie badkamer. 1e verd.: royale overloop met dakraam en kastenwand, slaapkamer met dubbele koekoek, inloopkast, berging en een slaapkamer voorzien van een wastafel. De woning is goed geïsoleerd, voorzien van een prachtige massieve eikenhouten kloostervloer en deels voorzien van vloerverwarming.

Indeling: entree met garderobe, half open keuken met o.a. hardstenen aanrechtblad en alle inbouwapparatuur, ruime bijkeuken/achterom met witgoedaansluitingen en trap naar verdieping, fraaie en speelse living met aangebouwde serre (met een geweldig uitzicht en tuindeuren naar het terras en veranda), twee slaapkamers en een fraaie badkamer. 1e verd.: op de verdieping met hoogte werking en vele dakramen, zijn thans een prachtig en een zeer ruim atelier (2018), een sauna, een slaapkamer en bergruimte aanwezig.

Vraagprijs € 575.000,- k.k.

Vraagprijs € 575.000,- k.k.

EURSINGE 8 EURSINGE

VAN ROYENSTRAAT 7 DIEVER

In het mooie gehucht Eursinge (vlakbij Pesse), uitstekend bereikbaar, op een bijzonder sfeervolle locatie gelegen RIET- en PANNEN GEDEKTE BOERDERIJ met GROTE AANBOUW. Daarnaast een vrijstaande STIJLVOLLE SCHUUR op een ruime kavel van 3.630 m² grond.

In een prachtige landelijke en bosrijke omgeving, aan de rand Diever gelegen, zorgvuldig onderhouden VRIJSTAAND LANDHUIS met INPANDIGE GARAGE, BIJPASSENDE SCHUUR met RUIME VERANDA en RIANTE TUIN met OUDE BOOMGAARD op totaal 1.250 m² grond. Bouwjaar 1977.

De verbouwde boerderij bestaat uit een woongedeelte met grote aanbouw waarin ruimte voor bijvoorbeeld een bedrijf, dubbele bewoning of opsplitsen in bed/breakfast ruimtes. Deze ruimte heeft een eigen oprit, parkeerplaatsen en eigen ingang. Bouwjaar voorhuis in 1927, geheel gerestaureerd in oorspronkelijke stijl en top geïsoleerd. Het achterhuis is gebouwd in 1957. Op de voormalige deel is nu het hart van het huis, de grote woonkeuken. De verbouwing is gedaan met behoud van authentieke elementen zoals gebinten en er zijn overal verrassende, originele, details.

Indeling: entree/hal, toilet , ruime living met open haard, aangrenzend een moderne open keuken met inbouwapparatuur, praktische bijkeuken, onder architectuur gebouwde tuinkamer met hoogtewerking en openslaande deuren naar de tuin en belendende boeren erven, werk/slaapkamer en inpandig te bereiken garage met vaste trap naar grote hobbyruimte. 1e verd.: ruime overloop met slaapkamers en een badkamer.

2e verd.: middels vlizotrap bereikbare bergzolder.

Vraagprijs € 649.000,- k.k.

Vraagprijs € 625.000,- k.k.

kijk ook op: www.fehse.nl T 0521 34 28 34

3

15


koezenarchitecten Architectuur

ยบ

Interieur

w w w. k o e z e n - a r c h i t e c t e n . n l

ยบ

Renovatie

ยบ

Restauratie

06 - 16 39 77 25

16

Stedenbouw

office@koezen-architecten.nl

Nijverheidsweg 10 7948 NE Nijeveen

FEHSE Makelaardij o.g. WOONMAGAZINE

ยบ

T 0522 49 26 80 F 0522 49 26 74

info@kroesnijeveen.nl www.kroesnijeveen.nl

Volg ons ook via


OPEN HUIZEN DAG 5 oktober

11:00 - 15:00 uur

nvmopenhuizendag.nl

HOOFDSTRAAT 11 DIEVER

LANKHORSTERWEG 5 STAPHORST

Nabij het gezellige centrum van het dorp en het Nationaal Park “Drents Friese Wold” gelegen PRACHTIGE en KARAKTERISTIEKE VILLA (voormalige burgemeesterswoning) met SCHUUR, GARAGE en RUIME (BOS)TUIN op totaal 3.303 m² grond. Bouwjaar ca. 1927, gerenoveerd met behoud van karakteristieke elementen.

Vrij gelegen ROYAAL VRIJSTAAND LANDHUIS met DUBBELE INPANDIGE GARAGE op een ruime kavel van 2.650 m². Bouwjaar 2004. Souterrain: volledige verdieping met hal en stijlvolle trapopgang, technische ruimte, werkkamer, berging en dubbele inpandige garage met automatische roldeur en hellingbaan. Begane grond: royale entree, toilet, fantastische woonkeuken (ca. 50 m2) aan de voorzijde met een fraai uitzicht op het Reestdal en voorzien van een stijlvolle keuken met gashaard, kookeiland en alle inbouwapparatuur, fantastische tuingerichte living met houtkachel, mooie lichtinval en een fraai uitzicht op het terras, de tuin en de achtergelegen landerijen. 1e verd.: ruime overloop, masterbedroom met balkon/loggia, kastenwand, kleine bergzolder en privé badkamer, 2 slaapkamers met gastenbadkamer en een separate wasruimte.

Indeling: fraaie entree met schitterende trapopgang en oude plavuizen, werkkamer met mooie authentieke details en trapkast, toilet, zonnige ruime woonkamer met parketvloer, mooie hoge en originele plafonds, schouw, heerlijke serre met uitzicht over de tuin, kelder met vaste trap, woonkeuken met natuurstenen aanrechtblad, Rangemaster fornuis met dubbele elektrische oven, en de achteringang met stookruimte. 1e verd.: overloop, drie slaapkamers, kleedkamer en de badkamer 2e verd.: overloop, twee slaapkamers en een berging.

Vraagprijs € 695.000,- k.k.

Vraagprijs € 685.000,- k.k. D HT OU OC EH RK ORB E V O V ER ND

O

KALTEREN 17 DIEVER

WATEREN 7 WATEREN

Fantastische verbouwde RIETGEDEKTE WOONBOERDERIJ met aangebouwde veranda, grote garage, berging met verwarmde hobbyruimte, dubbele carport, erf en een parkachtige tuin op totaal 8.110 m² grond. Meest recente verbouwing van 2017!

Op een prachtige en landelijke locatie gelegen VERBOUWDE WOONBOERDERIJ met FANTASTISCHE BIJGEBOUWEN, TUIN en WEILAND op ca. 1,7 ha. grond. De boerderij is in 2002 geheel gerenoveerd, geïsoleerd en o.a. voorzien van vloerverwarming en 16 zonnepanelen.

Indeling: ruime entree, toilet, kelder, tuingerichte en speelse living met diverse hoekjes en een stijlvolle schouw met houtkachel en tuindeuren, woonkeuken met natuurstenen aanrechtblad en inbouwapparatuur, ruime bijkeuken met granito aanrechtblad, slaapkamer met vaste kasten en gashaard, luxe badkamer en nog een slaap-/werkkamer.

Indeling: entree met vide, toilet, zeer ruime woonkeuken (in het voorhuis) met onder andere een granito aanrechtblad, Smeg-fornuis en fraaie speksteenkachel, ruime bijkeuken met aanrechtblok, sfeervolle en zonnige living met tuindeur, schouw en vide (trap naar werkplek), masterbedroom met tuindeur en vide/zolder en een badkamer.

1e verd.: overloop met inloopkast, twee ruime slaapkamers, badkamer en een ruime bergzolder. Deze fraaie woonboerderij is voorzien van alle comfort en luxe en is bijzonder sfeervol. Gelegen aan een rustige weg, net buiten het dorp en combineert rust, ruimte en privacy met luxe en veel woongenot!

1e verd.: overloop/vide, slaapkamer met privé-badkamer, twee slaapkamers met wastafel en een groot dakraam, separaat toilet met fontein en een CVruimte.

Vraagprijs € 795.000,- k.k.

Vraagprijs € 698.000,- k.k.

kijk ook op: www.fehse.nl T 0521 34 28 34

17


VERKOCHT/AANGEKOCHT/VERHUURD

De Rikking 156 Steenwijk Vraagprijs € 149.500,- k.k.

Bovenstreek 23 Noordwolde Vraagprijs € 174.500,- k.k.

Polderstraat 20 Nijeveen Vraagprijs € 189.000,- k.k.

FUNDA BEOORDELING

Danninge Erve kavel 4 Nijeveen Koopsom € 192.500,- v.o.n.

“Zeer tevreden. Met veel enthousiasme heeft Fehse in zeer korte tijd onze woning verkocht. Goede service, aardige mensen. Het kon eigenlijk niet beter, dus een tien.”

Danninge Erve kavel 5 Nijeveen Koopsom € 192.500,- v.o.n.

Cijfer:

10 Kruisstraat 2B Diever Vraagprijs € 195.000,- k.k.

Kooimanstraat kavel 18 Wilhelminaoord Koopsom € 217.750,- v.o.n.

Delmer 24 Vledder Vraagprijs € 219.000,- k.k.

Waardeel 92 Steenwijk Vraagprijs € 239.500,- k.k.

Kalterbroeken kavel 5 Diever Koopsom € 258.500,- v.o.n.

Kalterbroeken kavel 2 Diever Koopsom € 259.000,- v.o.n.

Eeserwold Kavel 40 Steenwijk Koopsom € 266.000,- v.o.n.

Groene Weg 12 Ruinen Vraagprijs € 285.000,- k.k.

FEHSE Makelaardij o.g. WOONMAGAZINE

18

Volg ons ook via


Kalterbroeken kavel 1 Diever Koopsom € 297.000,- v.o.n.

De Veurdele 10 Nijeveen Vraagprijs € 298.000,- k.k.

Dorpsstraat 9 Zorgvlied Vraagprijs € 298.000,- k.k.

Kalterbroeken kavel 6 Diever Koopsom € 305.500,- v.o.n.

Jan Tooroplaan 115 Meppel Vraagprijs € 317.500,- k.k.

Kalterbroeken kavel 3 Diever Koopsom € 320.500,- v.o.n.

Bosbouwkamp 53 Vledder Vraagprijs € 349.000,- k.k.

Steenwijkerweg 208 Willemsoord Vraagprijs € 399.500,- k.k.

Luzernevlinder 18 Meppel Vraagprijs € 475.000,- k.k.

Veneweg 210 Wanneperveen Vraagprijs € 498.000,- k.k.

Grensweg 6 Vledderveen Vraagprijs € 525.000,- k.k.

Kolderveense Bovenboer 28 Nijeveen Vraagprijs € 598.000,- k.k.

Werkhorst 83 Meppel Vraagprijs € 698.000,- k.k.

Van Helomaweg 33 Havelte Vraagprijs € 698.000,- k.k.

Wilhelminapark 4 Meppel Vraagprijs € 725.000,- k.k.

kijk ook op: www.fehse.nl T 0521 34 28 34

19


FEHSE MAKELAARDIJ EN QUALIS

E

xpertise in het topsegment. Gebundelde kennis, marketingkracht en zeer persoonlijke dienstverlening op niveau. Dat is de belofte van het Qualis netwerk waarin 55 gerenommeerde NVM kantoren zich hebben verenigd. Aan Fehse Makelaardij is het Qualis-label toegekend op basis van alleenrecht voor onze regio. Wij zien de toekenning van het label als een compliment voor de kwaliteit van onze dienstverlening.

Daarbij ligt de focus volledig op het meest exclusieve woningaanbod en op de perfecte timing. Want bij elke transactie weten we dat er een huis wordt verkocht én een ander huis op de markt komt. Namelijk dat van de koper…

QUALIS KENT UW KOPER Zoekt u een woning in het hogere segment of denkt u juist aan verkoop, dan kunnen wij als Qualis makelaar veel voor u betekenen. Want we kennen de markt én de koper. De gegevens die we doorlopend verzamelen, zijn de basis van onze uitgekiende aanpak. De 55 NVM makelaars van Qualis opereren vanuit een ijzersterke basis: een database met duizenden potentiële kopers die op alle mogelijke manieren worden bereikt en geïnformeerd.

KOPEN EN VERKOPEN OP DE MEEST DISCRETE MANIER Blijft u liever onder de radar? De Qualis makelaars hebben vaak woningen in portefeuille die op het eerste gezicht niet te koop staan. Maar dat wel zijn… Veel woningen op toplocaties vindt u niet op Funda. Er staat geen bord in de tuin. En er wordt niet mee geadverteerd. Want de verkoper hecht waarde aan z’n privacy, heeft geen haast of weet dat de woning zeer gewild is.

Met het ruim 160 pagina’s dikke Qualis Magazine bijvoorbeeld, dat vier keer per jaar verschijnt. Met online nieuwsbrieven met het actuele aanbod. Met slimme inzet van social media als Facebook en Instagram. En natuurlijk met een speciale website.

Daarnaast verschijnt dé verzameluitgave Qualis Gallery twee maal per jaar. Hierin wordt het woningaanbod van alle Qualis-makelaars op fraaie wijze gepresenteerd.

Inmiddels heeft de Qualis-marktbenadering zich ruimschoots bewezen en kan met recht gesproken worden van een beproefd concept. Ontdek welke services Qualis u nog meer te bieden heeft; Wij zijn graag bereid u in een persoonlijk gesprek nader over Qualis te informeren.

Makelaars met meerwaarde FEHSE Makelaardij o.g. WOONMAGAZINE

20

Volg ons ook via


OPEN HUIZEN DAG 5 oktober

11:00 - 15:00 uur

nvmopenhuizendag.nl

MOLENWEG 9-11 GIETHOORN

BROEKHUIZEN 13 BROEKHUIZEN

Uniek object! Twee monumentale objecten. In Giethoorn-Noord, buiten het toeristische deel van het dorp, liggen verscholen onder oude beuken deze fantastische MONUMENTALE PASTORIE (1863) met CONSISTORIE (1905) op 4.105 m² grond. Tevens zijn er twee garageboxen op loopafstand aanwezig.

Karakter, allure, grote stijlvolle bijgebouwen, monumentaal, 7 slaap-/werkkamers, ruime bestemming. etc. Dit is slechts een greep uit de elementen die kenmerkend zijn voor deze statige HERENHUIS BOERDERIJ gelegen aan een rustige weg vlakbij Meppel en de A28. Goede staat van onderhoud en met respect voor het verleden aangepast aan het hedendaags comfort! Bouwjaar 1899 en geheel in stijl gerenoveerd. Grondoppervlakte 7.555 m².

Beide rijksmonumenten zijn met gevoel voor de geschiedenis gerestaureerd waarbij zoveel mogelijk originele elementen behouden zijn gebleven of zijn hersteld. De Consistorie is voorzien van een aparte CV en beschikt over een separaat huisnummer waardoor het geheel vele mogelijkheden biedt zoals semi-zakelijk gebruik, mantelzorg of dubbele bewoning. Prachtige en passende elementen als antieke schouwen, marmeren- en houten vloeren, binnenluiken en echte “vensterbanken”, originele bewerkte plafonds, Belgisch hardsteen maar ook vloerverwarming, isolatie, CV-ketels etc. vindt u terug in dit sfeervolle object.

Indeling: welkome royale entree met brede gang, gastentoilet, werk-/ slaapkamer, woonkamer, woonkeuken, werkkamer, een stijlvolle opkamer en maar liefst drie fraaie (wijn)kelders. 1e verd.: royale overloop, 4 slaapkamers waarvan 1 met balkon, badkamer en een separate korenzolder met rookkast. Het achterhuis biedt door haar oppervlakte en hoogte vele mogelijkheden. Van bedrijfsruimte, B&B tot mantelzorg.

Vraagprijs € 839.000,- k.k.

Vraagprijs € 849.000,- k.k.

Digitale Bezichtiging

NIJEVEENSE BOVENBOER 18 NIJEVEEN

KOSTERIJSTRAAT 2 HAVELTE

Op een prachtige landelijke locatie gelegen, nieuw onder architectuur in 2003 gebouwd LANDHUIS met ROYAAL BIJGEBOUW en ZWEMVIJVER op 6.800 m² grond, energiezuinig: voorzien van 84 zonnepanelen. Totaal zeven slaapkamers waarvan twee op de begane grond!

Uniek in het beschermde dorpsgezicht van Havelte gelegen, FRAAI RIETGEDEKT LANDHUIS met STIJLVOL BIJGEBOUW op een zeer royale kavel van 2.583 m². Dit prachtige landhuis is oorspronkelijk in 1978 gebouwd, maar in de jaren 2008, 2010 en 2016 vergroot en gerenoveerd tot een uniek geheel. Het bijgebouw is van 2010.

Indeling: riante living met tuindeuren, houtkachel, een trap met royale vide, luxe half open keuken met natuurstenen aanrechtblad en alle inbouwapparatuur, slaap-/werkkamer en de masterbedroom met badkamer.

Indeling landhuis: fraaie entree, hal, toilet, imposante woonkeuken met granito aanrechtblad en alle inbouwapparatuur waaronder een fraai AGA fornuis, speelse living met serre (2016), en een open haard, werkkamer, praktische bijkeuken en een royale masterbedroom met privébadkamer.

1e verd.: trappenhuis met vide/overloop, 5 ruime slaapkamers waarvan 1 met loggia, inloopkast, badkamer.

1e verd.: overloop, zeer riante slaapkamer met vaste kast en een tweede badkamer

2e verd.: via vaste trap bereikbare ruime zolderverdieping. Diverse uitvalswegen zijn in de nabijheid gelegen zoals de A32, A6 en A28. Daarnaast is het op het perceel mogelijk om een 2e woning te bouwen voor een combinatie van wonen en werken en/of mantelzorg.

2e verd.: via bergzolder.

bereikbare

Souterrain: Volwaardige woonlaag met, zeer ruime slaap-/werkkamer, sauna en een derde badkamer (2014).

Vraagprijs € 898.000,- k.k.

kijk ook op: www.fehse.nl T 0521 34 28 34

vlizotrap

Vraagprijs € 945.000,- k.k.

21


OPEN HUIZEN DAG 5 oktober

11:00 - 15:00 uur

nvmopenhuizendag.nl

SCHIPHORSTERWEG 18 DE SCHIPHORST

DIJKHUIZEN 107 RUINERWOLD

In het fraaie Reestdal gelegen VERBOUWDE RIJKS MONUMENTALE WOONBOERDERIJ met AANGEBOUWDE SCHUUR, veldschuur, tuin en weiland op totaal 9.150 m² grond. Oorspronkelijk bouwjaar 1741, in fasen gerenoveerd tot een fraaie stijlvolle woonboerderij met een uitzonderlijk en uniek gevel aanzicht.

Aan de rand van het dorp gelegen STATIGE GEHEEL GERESTAUREERDE HERENBOERDERIJ (RIJKSMONUMENT) met groot bijgebouw en weiland, totaal ruim 4.400 m2 grond. Bouwjaar 1896, in 2002 geheel met oog voor detail en met respect voor de historie gerestaureerd. Het gehele complex bestaat uit de bijna 40 meter lange boerderij met herenhuis en ruime deel, een bijgebouw met daarin een luxe gastenverblijf en garageruimte voor meerdere auto’s, een stijlvol erf en tuin met dito beplanting en bestrating en een weiland. De prachtige pompstraat vormt een verbinding met de eveneens imposante “deel”. Niet alleen zijn hier de bouwkundige kwaliteiten duidelijk zichtbaar maar biedt deze enorme ruimte vele, vele mogelijkheden. Het hoofdgebouw is deels met riet en deels met zeer bijzondere Lucas IJsbrand pannen gedekt. Slechts een voorbeeld van de vele authentieke en/of gerestaureerde elementen die dit object rijk is. Een lust voor het oog!

Indeling: royale entree met hal en vide, toilet, sfeervolle en ruime living in het voorhuis en trap naar opkamer, bijkamer, fantastische woonkeuken met alle inbouwapparatuur, kelder, bijkeuken, twee ruime slaapkamers en een badkamer. Doorloop naar de deel en aangebouwde schuur. 1e verd.: zeer ruime overloop/vide, sauna, toilet, CV-ruimte, 5 slaapkamers en een badkamer. 2e verd.: ruime bergzolder. Deze fraaie boerderij omvat de sfeer van vroeger in combinatie met moderne technieken en woonbeleving!

Vraagprijs € 998.000,- k.k.

Vraagprijs € 975.000,- k.k.

STEGGERDAWEG 117 STEGGERDA

DE WEIDENWEG 2 RUINERWOLD

Prachtige en recent geheel verbouwde KAPITALE WOONBOERDERIJ met GEÏSOLEERD BIJGEBOUW en WEILAND op maar liefst 3,2 hectare! Absolute topklasse, uniek door inhoud en afwerkingsniveau. Met een woninginhoud van ca. 2.200 m³ en een woonoppervlak van ca. 650 m² behoort deze tot landhuis verbouwde boerderij tot de grootste in zijn soort.

EXCLUSIEVE WOONBOERDERIJ met inpandig appartement, zwembad en weiland, net buiten Meppel gelegen!! Eerste as materialen, een degelijke aannemer, zorgvuldig uitgekozen sanitair en keukeninrichting, 8 slaapkamers en 3 badkamers etc. Dit is slechts een greep uit de elementen die kenmerkend zijn voor deze statige woonboerderij gelegen aan de Weidenweg vlakbij Meppel! Uitstekende staat van onderhoud en voorzien van hedendaags comfort! Bouwjaar 1980, in 2000 geheel verbouwd, de badkamer is van 2005, het rieten dak en de dakkapel zijn van 2016. Grondoppervlakte ruim een ha. Het appartement/ gastenverblijf bevindt zich in het achterhuis en is een volwaardige woning! Het geheel is gunstig gelegen aan een rustige weg net buiten het dorp Ruinerwold en op slechts enkele minuten vanaf Meppel met aansluiting naar de A32 en A28. Kortom een prachtige en stijlvolle woonboerderij met veel ruimte, alle luxe, op een zeer gewilde locatie.

Indeling: entree, gastentoilet, luxe Tinello woonkeuken met alle inbouwapparatuur, ruime bijkeuken, kelder, 2e toilet, werkkamer met vaste trap naar een enorme ruimte op de verdieping, masterbedroom met badkamer en een fantastische living van ca. 190 m². 1e verd.: royale overloop/vide masterbedroom met kleedkamer en badkamer, kinderslaapkamer en een gastenslaapkamer met badkamer. 2e verd.: via vaste trap bereikbare riante bergzolder.

Vraagprijs € 1.150.000,- k.k.

Vraagprijs € 1.150.000,- k.k.

FEHSE Makelaardij o.g. WOONMAGAZINE

22

Volg ons ook via


DORPSSTRAAT 5 DE WIJK

ZUIDERPAD 29 GIETHOORN

Prachtig gesitueerd en zeer goed onderhouden MONUMENTALE HERENBOERDERIJ op totaal 9.329 m² grond. Dit schitterende object is gelegen bij de entree van het leuke dorp De Wijk, dat grenst aan het Reestdal. Monumentale bomen, een prachtige tuinmuur, vijver, paddocks en een fraaie oprijlaan completeren dit object tot een uniek geheel. Het schitterende herenhuis is gebouwd in 1885 en met respect voor het “oude” en behoud van de vele authentieke elementen volledig gerestaureerd. Het achterhuis is geheel nieuw onder architectuur (Wouda & vd Schaaf) gerealiseerd. In 2006 heeft de laatste update plaatsgevonden. Het geheel leent zich door de indeling naast wonen ook erg goed voor een combinatie van wonen en werken aan huis. Deze goed geïsoleerde boerderij is voorzien van vloerverwarming en ademt rust en ruimte. Er is eventueel meer grond (ca. 2 ha.) bij te kopen.

In het prachtige beschermde dorpsgezicht van het rustige gedeelte van Giethoorn gelegen, NIEUWGEBOUWDE WOONBOERDERIJ met FRAAI GASTENVERBLIJF, DUBBELE GARAGE, DUBBEL BOTENHUIS en AANLEGSTEIGER op een mooie kavel van 7.845 m² grond. Bouwjaar 2005, het prachtige bijgebouw is van 2011.

Vraagprijs € 1.185.000,- k.k.

Vraagprijs € 1.400.000,- k.k.

Deze met riet en pannen gedekte woonboerderij heeft een karakteristieke uitstraling en is voorzien van vloerverwarming en een alarm-/ brandmeldinstallatie. Het bijgebouw is uniek! Het bestaat uit twee vaste gedeelten die zijn verbonden middels een glazen middenrif met daarin een relaxgedeelte met sauna, fitnessruimte en woning/appartement met veranda. De grote schuur aan de andere zijde van de binnenplaats omvat o.a. een ruime dubbele garage. Het aansluitende weiland biedt mogelijkheden tot het houden van dieren. Rustig gelegen en zowel via het water als met de auto uitstekend bereikbaar.

Digitale Bezichtiging

BUITENSINGEL 9 STEENWIJK

NIJSTAD 15 HOOGEVEEN

Aan de rand van Steenwijk, uitkijkend over het meer gelegen RIANT DESIGN LANDHUIS met dubbele GARAGE, BERGING, BOTENHUIS en AANLEGSTEIGER op een ruime kavel van 2.195 m². Bouwjaar 2015.

Op een prachtige landelijke locatie aan de rand van Hoogeveen gelegen KLEIN LANDGOED “Trasselt” bestaande uit een fraaie gerestaureerde riet- en pannen gedekte woonboerderij met twee stijlvolle schuren, zwembad en een poolhouse aan een prachtige oprijlaan met weiland, siertuin en een fraaie binnenplaats, op totaal 3,5 hectare. Oorspronkelijk bouwjaar boerderij 1850, maar vanaf 2003 geheel in stijl vernieuwd. De bijgebouwen zijn van 2012 en 2015. Deze prachtige boerderij is onder andere voorzien van alle isolatie, vloerverwarming, alarminstallatie met camerasysteem, etc. Het geheel wordt omgeven door een zeer verzorgd terrein bestaande uit een statige oprijlaan met oude waaltjes, voorzien van een elektrisch toegangshek met intercom en een parkachtig tuin met meerdere afdelingen. Een heel bijzonder object met veel mogelijkheden.

Souterrain: ruime hal, entertainment ruimte met bar/keuken met inbouwapparatuur, relaxruimte met verwarmd zwembad, douche en sauna, wasruimte, speel-/werkkamer en berging. Begane grond: indrukwekkende entree met hoogtewerking, toilet, zonnige living met openhaard, uitkijkend over de tuin en het water, werkkamer, fantastische woonkeuken met alle inbouwapparatuur en een speelkamer. 1e verd.: bijzonder speelse overloop, masterbedroom met badkamer ensuite. 5 ruime slaapkamers en een badkamer. 2e verd.: middels vlizotrap bereikbare bergzolder.

Vraagprijs € 1.925.000,- k.k.

kijk ook op: www.fehse.nl T 0521 34 28 34

Vraagprijs € 1.950.000,- k.k.

23


Dorpsstraat 51 | Postbus 11 | 7970 AA Havelte 0521 34 28 34 | info@fehse.nl

www.fehse.nl

Profile for Fehse Makelaardij

Fehse WoonMagazine nr. 5 sep/okt  

Boordevol actueel woonnieuws

Fehse WoonMagazine nr. 5 sep/okt  

Boordevol actueel woonnieuws

Advertisement