Page 1

6

WOONMAGAZINE

kijk ook op: www.fehse.nl

nov - dec 2018


WOONMAGAZINE

COLOFON Fehse WOONMAGAZINE is een uitgave van: Fehse Makelaardij o.g. Dorpsstraat 51 Postbus 11 7970 AA Havelte T 0521 34 28 34 info@fehse.nl www.fehse.nl Redactie

: Jo-Ann Dijkstra, Myrna Harink

Eindredactie : Bart Fehse Lay-out

: Fehse Makelaardij

Oplage

: 50.000 ex.

Aan de uitgave kunnen geen rechten worden ontleend. Alles is onder voorbehoud van druk- en zetfouten. Niets uit deze uitgave mag elders worden gebruikt of gepubliceerd zonder voorafgaande toestemming van de uitgever.

FEHSE Makelaardij o.g. WOONMAGAZINE

2

Volg ons ook via


COLUMN BART FEHSE

Emigreren naar Drenthe

G

eweldig!’ was de uitspraak van een sympathieke oudere man met korte broek en shabby shirt. “U moet weten, we komen hier al jaren op vakantie en nu we niet meer hoeven te werken en de kinderen op eigen benen staan hebben we de beslissing genomen onze woning in Haarlem te verkopen en dit leuke huis in deze regio te kopen.” Het was ook een leuke bezichtiging met positieve mensen, die er eerlijk voor uit kwamen dat de woning die ze bekeken, precies was wat ze zochten. Niet te groot, maar wel voldoende ruimte voor als de kinderen overkomen en een gemakkelijke tuin met weinig onderhoud, zodat ze lekker veel kunnen gaan fietsen en reizen. “De kinderen weten nog van niets, maar zullen zeker onze plannen steunen want ze zeggen altijd: ‘Jullie moet van het leven gaan genieten’. Wij zijn zeker positief en u hoort met enkele dagen van ons. Nadat we het natuurlijk even met de kinderen besproken hebben.”

hun eigen idee lag, dus dat was een meevaller. Zelf waren ze nog enthousiaster geworden over de woning, het dorp en de omgeving. Maar het overleg met de kinderen liep iets anders dan gepland. Die zagen toch vooral bezwaren kleven aan de ‘emigratie’ naar Drenthe’ zoals ze het zelf noemden; geen makkelijke, korte bezoekjes meer, ver weg, minder communicatie. Kortom: ze zouden hun ouders nauwelijks meer zien. Het gesprek was zo verlopen dat de ouders eigenlijk geen kant meer op konden, en met grote spijt en diepe teleurstelling, mij het negatieve nieuws moesten brengen.

“En?” vraagt mijn opdrachtgever “Wat vonden ze ervan?” Ik vertelde hoe de bezichtiging was gegaan, over de huidige situatie van de kijkers en hoe positief ze waren over de woning. “Het kan dus eigenlijk niet meer misgaan?” vraagt mijn opdrachtgever. “Het lijkt zeer positief maar laten we met beide benen op de grond blijven staan want hun kinderen moeten ook positief zijn. Daarbij moet de woning in Haarlem nog verkocht worden en we moeten het nog eens worden over de prijs”, antwoordde ik. “Met enkele dagen horen we van ze en weten we waar we aan toe zijn”. Mijn opdrachtgever was net als de potentiële kopers erg ontdaan. Dit was een bittere tegenvaller. “Kunnen we er niets meer aan doen?” vroeg hij teleurgesteld. “Alleen wanneer de kinderen overtuigd worden dat het emigreren naar Drenthe wel meevalt, en ze voor het geluk van hun ouders kiezen, is er een verandering mogelijk”, antwoordde ik. “Kunt u daar niet voor

“Onbegrijpelijk” zegt mijn opdrachtgever door de telefoon, “ze doen het dus niet?” Zojuist heb ik het telefoongesprek, wat ik met de kandidaat-koper uit Haarlem heb gehad, voor hem samengevat. De potentiële kopers hadden een makelaar in Haarlem uitgenodigd, die zeer positief was over het huis met een te verwachten opbrengst die boven

kijk ook op: www.fehse.nl T 0521 34 28 34

3


zorgen?”, vroeg hij hoopvol. “Ik ga in ieder geval nog een keer met de mensen bellen”, stelde ik hem gerust.

is ongeveer zes maanden later en de overdracht van het bewuste huis aan de mensen uit Haarlem heeft plaatsgevonden. “Weet u wat het grappige is?” zegt de koper. “Mijn oudste zoon en schoondochter kijken zelf hier ook rond, want hij wordt overgeplaatst naar Zwolle.” Veel leesplezier! Bart Fehse

Leest u ook altijd met veel plezier de columns op deze pagina? Vanaf eind oktober 2018 worden de columns om de week gepubliceerd op Funda. Ook zijn ze verzameld in twee leuke leesbare boekjes, misschien een leuk kado idee voor de feestdagen? Bruine bonen en Achter de voordeur kosten samen E 14,95 + E 3,60 verzendkosten. Voor 1 boekje bedraagt de prijs E 9,95 + E 2,88 verzendkosten. U kunt de boekjes afhalen bij ons kantoor in Havelte of wij kunnen het aan u versturen. U dient dan het totaalbedrag over te maken op IBAN rekeningnummer: NL10 ABNA 0628 1270 81 t.n.v. Fehse Makelaardij ovv “Achter de voordeur en/of Bruine bonen” en uw volledige naam en adresgegevens. Zodra wij uw betaling hebben ontvangen sturen wij u het boek toe. De opbrengst van Bruine bonen gaat naar de Stichting Lezen & Schrijven, die zich inzet tegen laaggeletterdheid in Nederland.

achter de

voor

Achter de voordeur is een bundeling van de columns van makelaar Bart Fehse, die eerder zijn gepubliceerd in het Fehse WoonMagazine. op een verrassende wijze geeft hij de lezer een kijkje achter de voordeur van zijn dagelijkse praktijk en vertelt over de bijzondere en grappige voorvallen die hij daarbij meemaakt. Zo ontmoet hij ‘emigranten’ naar drenthe, een kluizenaar, schatgravers en dames met kleine hondjes. dat de aan- of verkoop van een huis niet enkel afhangt van de prijs en een mooi uitzicht, is eigenlijk de rode draad in alle columns. Meestal gaat het juist om een bepaald gevoel, een bizarre wending van het lot of verborgen drijfveren bij kopers en verkopers, die je niet direct verwacht. Na het lezen van dit boek, wordt maar weer eens duidelijk dat een huis vinden en bewonen pure emotie is.

achter de voordeur

deurBRUINE

de columns zijn geschreven in een toegankelijke en persoonlijke stijl. direct, snel en met plotselinge wendingen, waardoor je na hetNalezen het succes van Achter de voordeur (2012) komt Bart Fehse met vaak met een glimlach achterblijft. Gecombineerd met Fehse’s interesse Bruine bonen opnieuw met een verzameling columns over zijn meest voor wat mensen beweegt, zijn liefde voor het vak en zijn gevoel voor opmerkelijke belevenissen tijdens zijn werkvAN als makelaar. eeN MAkelAAr humor, is dit boekje, ook voor mensen die niet van plan zijn te verhuizen, In deze selectie van vermakelijke, onalledaagse en soms ontroerende vermakelijk leesvoer. verhalen ontdekt u wat mensen drijft bij het kopen of verkopen van hun huis. Afstand doen van een (t)huis of de zoektocht naar een andere raakt mensen. Bart Fehse (1962) werkt zo’n 20 jaar als Het van is intiem, soms onvrijwillig of het is juist een droom die uitkomt. makelaar en is sinds 1994 eigenaar het gedrag van mensen weleens onvoorspelbaar en dat legt Fehse Makelaardij in Havelte. Hij is Het actiefmaakt in Noordoost Nederland en woont samen metin zijn columns haarfijn bloot. Zonder te oordelen of te bespotten Fehse zijn gezin, honden en paarden in Wapserveen, maar juist met inlevingsvermogen en oprechte interesse in de persoon midden in Zuidwest Drenthe. Ditvoor is het hem. Uiteraard in zijn rol als makelaar met zijn eigen belangen maar gebied waar hij zijn hart aan heeft verpand ondertussen ook als psycholoog, raadgever, luisteraar, bemiddelaar en en dagelijks anderen enthousiast maakt om soms zelfs koppelaar! hetzelfde te doen.

BIJZONDERE BELEVENISSEN VAN EEN MAKELAAR

De columns in dit boekje verschenen eerder al in het Fehse Woonmagazine.

Bart Fehse

Bart Fehse (1962) werkt en woont midden in Zuidwest Drenthe en is sinds 1994 de trotse eigenaar van Fehse Makelaardij in Havelte. Inmiddels runt hij dit kantoor samen zijn zoon en is het uitgegroeid tot een succesvol en actief familiebedrijf. De regio’s rond Meppel en Steenwijk zijn het werkgebied waar hij dagelijks vol passie voor de streek én het makelaarsvak zijn inspiratie opdoet.

“Bedankt voor de mooie verhuisberichten” zeggen de kopers tegen me bij de notaris. Het FEHSE Makelaardij o.g. WOONMAGAZINE

BONEN

Bijzondere Belevenissen BRUINE BONEN

Mijn telefoongesprek met de mensen uit Haarlem verliep plezierig. Ook zij zaten met het hele verhaal in hun maag. Ze wilden graag naar Drenthe maar wilden ook hun kinderen niet voor het hoofd stoten. “Weet u geen argumenten om onze kinderen te overtuigen?”vroegen ze om mijn hulp. Als makelaar is het natuurlijk niet de taak om tussen ouders en kinderen in te gaan staan, maar goed, er zijn natuurlijk vele argumenten te noemen waardoor ‘het emigratiegevoel’, zoals vele westerlingen tegen een verhuizing naar het noorden van het land aankijken, verandert naar één van mogelijkheden en kansen. Na een aantal argumenten en tips te hebben gegeven, gingen ze opnieuw een gesprek met hun kinderen aan.

ISBN 978-90-78914-05-1

Cover Bruine Bonen 2017.indd 1

4

14-09-17 14:39

Volg ons ook via


BOUWKAVELS VENEPAD OOSTERSTREEK

‘T HERTENSPOOR 116 DIEVER

Nog maar 5 kavels beschikbaar! Op zoek naar een royale bouwkavel nabij Nationaal Park Het Drents-Friese Wold voor de realisatie van uw droomhuis?

Aan de buitenrand van landgoed ‘t Wildryck en direct aan het bos gelegen, met PANNEN GEDEKTE RECREATIEWONING “ ‘t Wilde Duin” met royale tuin op totaal 604 m² eigen grond. Slaap- en badkamer op de begane grond. Bouwjaar 1997.

Aan de rand van Oosterstreek met vrij uitzicht over de landerijen gelegen BOUWKAVELS geschikt voor de realisatie van een prachtige woning op een prachtige en vrije locatie. Altijd al op zoek geweest naar een plek voor de realisatie uw landelijke, strakke of moderne nieuwbouwwoning? De kavels zijn gelegen aan het Venepad en zijn van diverse afmetingen (variërend van 204 m² tot 751 m²) met vrij uitzicht en nabij bosgebieden. Droomt u al jaren van het realiseren van een bijzondere woning op een bijzondere plek? Het bestemmingsplan biedt ruime mogelijkheden voor de realisatie van een royale woning met bijgebouw. De mogelijkheid om uw droom uit te laten komen! Het dorpje Oosterstreek is gelegen op de grens van Drenthe/ Friesland nabij het Nationaal Park Het Drents-Friese Wold.

Indeling: entree/hal, toilet, slaapkamer, badkamer met (speciale) douche, 2e toilet en wastafel, ruime gezellige woonkamer met vaste kast en openslaande tuindeuren, hal, half open keuken en een handige bijkeuken/ berging met witgoedaansluiting en trapopgang naar.... 1e verd.: overloop met vaste bergkast en 2 ruime slaapkamers. Deze goed onderhouden en rustig gelegen woning wordt omgeven door een ruime bostuin met terras, parkeerplaats en uitzicht op het achtergelegen bosgebied! Tevens is hier nog een praktische houten berging aanwezig. Kortom heerlijk rustig en “natuurlijk” recreëren met uitstekende verhuurmogelijkheden. Vraagprijs is inclusief inventaris en stoffering.

Koopsom vanaf € 49.223,- k.k.

Vraagprijs € 149.500,- k.k.

NIEUWBOUW KOOIMANSSTRAAT WILHELMINAOORD

KRUISSTRAAT 2ABC DIEVER

Aan de GROENE BRINK in Wilhelminaoord worden 18 BETAALBARE 2/1 KAP- en RIJWONINGEN incl. sanitair en GARAGE of BERGING gerealiseerd. U heeft de keuze uit verschillende woningtypen met volop uitbreidingsmogelijkheden en opties. Profiteer nu van de lage rentestand en lage energiekosten.

In het centrum van het dorp, te midden van alle voorzieningen gelegen drie RUIME APPARTEMENTEN met BERGING. De appartementen zijn gerealiseerd op de begane grond en op de eerste verdieping in een karakteristieke, monumentale boerderij nabij alle voorzieningen. De appartementen zijn voorzien van een royale woonkamer met open keuken, 2 slaapkamers, badkamer en een berging. Tevens zit er een eigen parkeerplaats bij ieder appartement.

De kavels variëren van ca. 149 m² tot maar liefst 374 m² en de woningen staan op eigen grond De inhoud varieert van 300 tot 395 m³. Badkamer met 2e toilet, energiezuinig dus lage energiekosten, interessante opties en diverse uitbreidingsmogelijkheden zoals een fraaie uitbouw, gasloos/ nul op de meter etc. U koopt met 100% Woningborg zekerheid en afbouwgarantie. De mooie kavels zijn gesitueerd in Wilhelminaoord en bieden een vrij uitzicht over de groene brink. Wilhelminaoord wordt begrenst door prachtige natuurgebieden en een leuk dorp als Vledder met alle voorzieningen.

De appartementen zijn volledig geïsoleerd, voorzien van vloerverwarming, gelegen midden in het dorp en biedt naast de voorzieningen het prachtige Drents-Friese Wold, waar u heerlijk kunt wandelen en fietsen. Een ideale woning voor jong en oud maar in ieder geval voor liefhebbers van gemak, comfort en natuur.

Vraagprijs 2A € 195.000,- k.k. Vraagprijs 2B € 175.000,- k.k. Vraagprijs 2C € 165.000,- k.k.

Koopsom vanaf € 155.000,- v.o.n.

kijk ook op: www.fehse.nl T 0521 34 28 34

5


DUURZAME INNOVATIEWEKEN Bij aankoop van een keuken of badkamer

GRATIS waterfiltersysteem

by Bouwcenter

voor zuiver water uit je eigen kraan

Comfortabel wonen met nul op de mete r

Leven in een comfortabele en energiezuinige woning, die voldoet aan alle moderne gemakken. Wie wil dat niet? EQ zero maakt het mogelijk! Actie loopt van 15 september t/m 31 december 2018

Concordia Keuken & Bad Meppel Concordia Keuken & Bad Heerenveen

Pieter Mastebroekweg 28 te Meppel Jousterweg 44 te Heerenveen

0522 - 276 510 0513 - 653 365

Volg ons ook via 6 www.concordiakeukenenbad.nl

FEHSE Makelaardij o.g. WOONMAGAZINE


NIEUWBOUW ZORGVLIED

VRIJBLIJVENDE WAARDEBEPALING

Aan de rand van natuurgebied het Drents-Friese Wold in het dorpje Zorgvlied worden gerealiseerd 4 RUIME HALFVRIJSTAANDE WONINGEN met SLAAPKAMER en BADKAMER op de BEGANE GROND. Alle woningen zijn voorzien van een zonnige tuin op het zuidwesten. De woningen worden compleet opgeleverd! U hoeft alleen zelf nog de keuken, wand- en vloerafwerking naar eigen wens in te vullen.

Wilt u uw woning verkopen? Dan is een bepaling van de waarde van uw woning een belangrijke basis. Een vrijblijvende waardebepaling geeft inzicht in de marktwaarde van uw woning en de persoonlijke verkoopstrategie.

Indeling: entree/hal met toilet, trapopgang en meterkast, woonkamer en ruimte voor een open keukenopstelling, slaapkamer, moderne badkamer met v.w.t., 2e toilet en douche en inpandig bereikbare berging.

Kijk voor meer informatie op fehse.nl/ waardebepaling of neem contact met ons op via 0521-342834

1e verd.: middels vaste trap te bereiken waar een nog vrij in te delen verdieping is naar eigen wens. De woningen hebben interessante opties en diverse uitbreidingsmogelijkheden.

Koopsom vanaf € 217.900,- v.o.n.

KIELAKKER 41 HAVELTE

VALKENAKKER 4 DIEVER

Op zoek naar een ROYALE HOEKWONING, met maar liefst 5 SLAAPKAMERS, een inpandige berging, 2 schuren, houtstek en 15 zonnepanelen op 265 m² grond? Deze keurig onderhouden woning is erg ruim van opzet en in 2014 gemoderniseerd. Bouwjaar 1975.

In het centrum van het leuke dorp Diever, te midden van alle voorzieningen gelegen, ruim, modern en nagenoeg vrijstaand WOONHUIS met GARAGE op een mooie kavel van 313 m² grond. Bouwjaar 2001.

Indeling: entree/hal, modern toilet met fontein (2014), berging met zolder, zonnige tuingerichte woonkamer met houtkachel en tuindeur, een nette half-open keuken (2004) met inbouwapparatuur en de hal met royale bergkast en trap naar de verdieping.

Indeling: entree, toilet, trapkast, zonnige tuingerichte woonkamer met tuindeur naar het terras, half open keuken met inbouwapparatuur, ruime bijkeuken en de aangebouwde zeer diepe garage. 1e verd.: ruime en “lichte” overloop, 3 mooie slaapkamers waarvan twee zeer royaal en een ruime badkamer. Deze keurige woning kenmerkt zich door de mooie lichtinval en het speelse ontwerp met hoogtewerking in de slaapkamers. Aan de achterzijde is de besloten en diepe tuin op het zuiden aanwezig. Deze is ook via een achterom te bereiken.

1e verd.: ruime overloop, 3 zeer royale slaapkamers waarvan 1 met inloopkast en de moderne badkamer. 2e verd.: middels vaste trap bereikbare ruime overloop met veel bergruimte, witgoedaansluitingen en nog eens twee mooie slaap-/werkkamers. 3e verd: bergzolder.

Vraagprijs € 269.500,- k.k.

Vraagprijs € 229.500,- k.k.

kijk ook op: www.fehse.nl T 0521 34 28 34

7


VERKOPER AAN HET WOORD

Kielakker 41 Havelte Vraagprijs € 229.500,- k.k. • Royale Hoekwoning • 5 slaapkamers • 265 m2 grond “Met veel plezier wonen wij nu 4 jaar aan de Kielakker, nummer 41 in Havelte. Het is een hoekwoning met een grote tuin. Destijds konden we uit meerdere hoekwoningen aan de Kielakker kiezen, maar we hebben bewust gekozen voor het huis met de grootste tuin en hier hebben we nooit spijt van gehad. De tuin biedt een ontzettend fijne ruimte waar onze dochter naar hartenlust kan spelen in de zelfgebouwde speeltuin met grote ingegraven trampoline. Maar zelf vinden we het ook heerlijk om buiten te zitten bij mooi weer en te genieten van het ruime, boomrijke uitzicht. Dit was overigens één van de redenen om te kiezen voor de Kielakker; het natuurlijk en rustige karakter en mooi gelegen aan de rand van Havelte, waardoor je al wandelend snel bij de natuur bent (Holtingerveld of Uffelter Binnenveld). En toch ook heel dichtbij de basisschool en de winkels. Wat miste in de tuin was schuurruimte, daarom hebben we twee grote houten schuren gebouwd. De één is een heerlijk grote schuur waar alle fietsen, de motor en al het tuingereedschap met gemak in past. De andere schuur wordt voornamelijk gebruikt voor de hobby van de man des huizes: lampen en meubels maken van oud ijzer. Niet alleen hebben we de buitenruimte als ruim ervaren, maar het huis biedt binnen ook een enorme leefruimte. Hier waren we ook naar op zoek gezien de hobby’s van de vrouw des huizes: piano spelen, de piano past makkelijke in de woonkamer en haar naaiatelier welke makkelijk in de grootste zolderkamer past. Verder hebben we op de eerste verdieping één van de drie slaapkamers in gebruik als kledingruimte. De badkamer was bij betrekking van de woning sterk aan renovatie toe en hebben we geheel opnieuw laten aanleggen met voornamelijk natuursteen. Het huis heeft een fantastische lichtinval door de grote raampartijen en zorgt mede door de tuindeur aan de achterkant voor een heel ruimtelijk gevoel, omdat je lekker de tuin in en uit kan lopen. We hebben een houtkachel geïnstalleerd voor de nodige sfeer in de donkere maanden én om de gasrekening fors terug te dringen. Ook hebben we het dak vol met zonnepanelen gelegd, welke de energierekening tot een minimum brengt. Kortom we hebben met enorm veel plezier en comfort hier gewoond, maar willen nu onze droom waarmaken: een vrijstaand huis met heel veel grond in de bossen.”

FEHSE Makelaardij o.g. WOONMAGAZINE

8

Volg ons ook via


RIJKSWEG NZ 13 HAVELTE

HESSELTERWEG 35 RUINERWOLD

Op een goed bereikbare locatie gelegen RIJKS MONUMENTALE WOONBOERDERIJ (helft van een dubbel) met grote inpandige berging/garage, “zomerkamer” en een bakhuisje op een ruime kavel van 1.950 m² grond. Bouwjaar ca. 1860.

Leuk met een vrij uitzicht aan de voor- en achterzijde gelegen VRIJSTAAND WOONHUIS met GROTE GARAGE en SCHUUR op een ruime kavel van 940 m² grond. Bouwjaar 1998, goed onderhouden en zeer onderhoudsvriendelijk door kunststof kozijnen en rolluiken. Slaap- en badkamer op de begane grond!

Indeling: entree via de fraaie voordeur, gang, sfeervolle woonkamer met schouw en een open opkamer gedeelte, woonkeuken, bijkeuken, centrale gang, stijlvolle woon-/werkkamer met open haard en bedstedewand, 2 slaapkamers, toilet, badkamer, kelder en de grote inpandige “deel” met baanderdeuren, die vele mogelijkheden biedt.

Indeling: ruime entree, meterkast, toilet, zonnige en ruime woonkamer met tuindeur, woonkeuken met inbouwapparatuur, praktische bijkeuken, masterbedroom met inloopkast en privé badkamer en een ruime aangebouwde garage met en een grote bergzolder.

1e verd.: zeer royale overloop, 2 slaapkamers en bergruimte. Deze authentieke, met riet en pannen gedekte boerderij voorzien van vele prachtige karakteristieke en sfeervolle elementen zoals buitenluiken, fraaie houten vloerdelen, balkenplafonds, een bedstedewand etc. etc. Kortom een bijzonder sfeervol object!!

1e verd.: ruime overloop met vaste kasten en een dakraam, 2 royale slaapkamers met een frans balkon, berging of inloopkast en een tweede badkamer. 2e verd.: via de slaapkamer is een bergruimte bereikbaar.

Vraagprijs € 374.500,- k.k.

Vraagprijs € 349.000,- k.k.

NIJVERHEIDSWEG 27 DWINGELOO Op het uiterst goed bereikbare bedrijventerrein aan de rand van het mooie Dwingeloo gelegen NOG TE BOUWEN ZEER REPRESENTATIEVE BEDRIJFSHAL met KANTOORRUIMTE op een kavel van 2.848 m². Indeling: fraaie kantoorruimte (ca. 161 m²) met pantry, hal en toiletruimte. 1e verd.: kantoorruimte (ca. 157 m²) met toilet, pantry en technische ruimte en een fraai dakterras. De fraaie bedrijfshal (ca. 800 m²) bevindt zich direct achter de kantoren en is geheel geïsoleerd en verwarmd middels vloerverwarming. Huurder kan inspraak hebben op de uitvoering en indeling van het geheel. Realisatie begin 2019 is mogelijk. Deelhuur is mogelijk. Geïnteresseerd? Neem contact met ons op wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Huurprijs excl. BTW en energiekosten € 50.000,- per jaar

kijk ook op: www.fehse.nl T 0521 34 28 34

9


WIJ ZOEKEN: UW WONING U hoort het op het nieuws en u ziet het om u heen, de woningmarkt is volop in beweging! Potentiele kopers zijn druk zoekende naar hun perfecte woning waar het huidige aanbod niet altijd even goed in voorziet. Voor een groot aantal bij ons kantoor ingeschreven zoekers zijn wij op zoek naar de volgende woningen: Meppel/Steenwijk: • er is veel vraag naar alle type woningen, in alle wijken, in alle prijsklassen (van appartement, tussenwoning, 2-onder-een-kapwoning tot vrijstaande woning) Buitengebied en dorpen: • (woon)boerderijen op een mooi ruim perceel • objecten aan de rand van het dorp of in het buitengebied (slaapkamer en badkamer op de begane grond), aan de rand van bos/natuurgebied of mogelijkheid voor het houden van paarden • objecten met eigen aanlegsteiger/botenhuis met toegang tot open vaarwater • objecten in het hogere segment Dit is slechts een greep uit ons ‘zoekersbestand’. Mocht u overwegen om uw woning te koop te zetten neem dan gerust vrijblijvend contact op met ons kantoor. Wie weet is uw woning precies de woning waar deze mensen naar op zoek zijn! Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

FEHSE Makelaardij o.g. WOONMAGAZINE

10

Volg ons ook via


MICKELHORST 11 RUINERWOLD

PRINSESSEWEG 43 KOEKANGE

Op een mooie locatie gelegen, goed onderhouden en comfortabele VRIJSTAANDE WONING met SLAAP- en BADKAMER op de BEGANE GROND en met royale INPANDIGE GARAGE. De woning is gelegen op een ruime kavel van 610 m². Bouwjaar 1994, door de jaren heen verder gemoderniseerd en keurig onderhouden (schilderwerk 2018).

Aan de rand van het dorp gelegen verbouwde WOONBOERDERIJ met grote aangebouwde GARAGE/HOBBYRUIMTE en inpandige BERGING op een ruime kavel van 1.631 m² grond. Oorspronkelijk bouwjaar 1867, vanaf 2003 verbouwd met behoud van de originele elementen tot een smaakvol geheel.

Indeling: ruime hal/entree met trapopgang, toilet met fontein, tuingerichte en zonnige woonkamer met schuifpui, woonkeuken (2008) en-suite met alle inbouwapparatuur, slaapkamer met privé-badkamer, voorzien van douche en wastafel. Praktische bijkeuken met witgoedaansluitingen en inpandig te bereiken, royale L-vormige garage.

Indeling: achteringang via grote bijkeuken met volledige keukeninrichting, ruime hal met fraai trappenhuis, toilet met fontein, gang, sfeervolle woonkamer met bedstedewand, ruime woonkeuken met schouw en de keukeninrichting in de aansluitende opkamer waardoor een speels geheel is ontstaan, kelder en een badkamer.

1e verd.: ruime overloop met bergruimte, 4 slaapkamers waarvan 1 met toegang tot het balkon en een badkamer (2009) voorzien van ligbad, toilet en wastafel.

1e verd.: ruime overloop met werkplekken, 4 ruime slaapkamers, toilet en twee grote hobby-/werkruimten.

2e verd.: middels vlizotrap bereikbare ruime bergzolder.

2e verd.: bergzolder. Op de “deel” is een grote bergruimte aanwezig die overloopt in de aanbouw. Meerdere auto’s kunnen hier worden gestald.

Vraagprijs € 385.000,- k.k.

Vraagprijs € 438.000,- k.k.

 Topservice bij uw aankoop en hypotheek.  Direct aan de snelweg (afslag Meppel/McDonalds).

 Gratis en makkelijk parkeren.  Flexibele openingstijden.  24/7 appen voor eenvoudige vragen.

De juridisch specialist in Zuidwest Drenthe voor trouwen, scheiden en nalatenschap. Voor iedereen.

 Blankenstein 123, Meppel

 0522 820 310  06 26 7777 26

adv-185x125-v01.indd 1

kijk ook op: www.fehse.nl T 0521 34 28 34

 www.notarisjoost.nl  joost@notarisjoost.nl 10/12/2017 18:10

11


INFORMATIEF

Bart Fehse 25 jaar makelaar!

O

p 19 oktober 1993 werd Bart Fehse beëdigd tot NVM Makelaar door de Rechtbank in Assen. Dit jaar was het dus 25 jaar later en werd op deze dag door het bestuur van de NVM het “Makelaarsstafje” aan Bart overhandigd. Bij Bart stond deze datum natuurlijk niet meer helemaal in zijn geheugen, dus het kantoor had een verrassingsborrel voor hem georganiseerd om met vrienden, familie en zakelijke relaties het glas te heffen op dit mooie jubileum.

met het Amsterdamse stadswapen. Aan het andere uiteinde zat een zilveren dop met het monogram MKRS (= MaKeLaaRS). Met de zilveren stempeldoppen bezegelde de erkende makelaar ieder contract. Het Amsterdamse gilde gaf het laatste stafje uit in 1854. Tegenwoordig is het makelaarsstafje nog een fraai teken van de waardigheid van het ambt. De Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) biedt het stafje aan de beëdigde leden aan, als zij van onbesproken gedrag zijn en hun zilveren jubileum vieren.

HET VERHAAL ACHTER HET MAKELAARSSTAFJE

Het beroep van makelaar is al eeuwenoud. De eerste vermelding in Nederland dateert van 1284, toen de handelsstad Dordrecht de primeur had. Makelaars waren de officiële tussenpersonen op de zogeheten “stapelmarkt”, die vaak bij de haven lag. Daar werd gehandeld in allerlei roerende goederen, met name producten als textiel, hout, graan, koffie en cacao. Ongeveer vier eeuwen geleden telde de “stapelplaats” Amsterdam circa 600 makelaars. De Amsterdamse makelaars hadden zich verenigd in een gilde. Dit makelaarsgilde hanteerde strenge normen en voor het beroepsgedrag en deelde forse boetes uit bij wangedrag. De leden moesten hun vakbekwaamheid kunnen aantonen door middel van een makelaarsstafje. Vanaf 1936 moest bij elke transactie dit stafje aan de twee partijen worden getoond. Het was een houten stafje met aan het ene uiteinde een zilveren dop

FEHSE Makelaardij o.g. WOONMAGAZINE

12

Volg ons ook via


BRUGES 25 DWINGELOO

BRINK 52 DWINGELOO

Aan de rand van het centrum van Dwingeloo gelegen WOONBOERDERIJ met FRAAI BIJGEBOUW op een ruime kavel van 1.018 m² grond. Oorspronkelijk bouwjaar 1900, maar in 1994, 2004 en 2010 ingrijpend verbouwd, gemoderniseerd en geïsoleerd. Slaapen badkamer op de begane grond!

Aan de Brink van Dwingeloo gelegen VRIJSTAANDE WOONBOERDERIJ (rijksmonument) met GROTE VRIJSTAANDE SCHUUR (ca. 280 m²) op een ruime kavel 1.520 m². Bouwjaar ca. 1896, vanaf 1990 (deels) verbouwd. Er is meer grond bij te kopen. Dit fraaie en sfeervolle object is thans in gebruik als woonboerderij met veestalling maar eenvoudig om te vormen tot royale woning met hobbyruimte, wonen met mantelzorg, B&B of voor de combinatie van wonen en werken.

Indeling: entree, toilet, ruime living in het achterhuis met tuindeuren, schuifpui en een fraai uitzicht, bijzonder ruime woonkeuken met werkeiland, inbouwapparatuur en een moderne gashaard, slaapkamer met wastafel, badkamer en een “achterom” met tweede toilet.

Indeling: entree/gang, zeer royale woonkamer met opkamer, half open woonkeuken met inbouwapparatuur, kelder, toilet met fontein, badkamer, bijkeuken, voormalig melklokaal en de royale “deel” van ca. 71 m².

1e verd.: speelse dubbele overloop met gang-gedeelte en vaste kasten en drie slaapkamers, allen voorzien van dakramen. Naast deze leuke boerderij staat een royaal bijgebouw van ca. 11x6 meter met daarin een dubbele garage en een ruime berging.

1e verd.: overloop, toilet en 4 slaapkamers. De grote schuur staat in het verlengde van de boerderij en biedt heel veel ruimte.

Vraagprijs € 475.000,- k.k.

Vraagprijs € 487.500,- k.k.

SYNAGOGESTRAAT 43 MEPPEL

DWARSVAARTWEG 5 NOORDWOLDE

Prachtig in het centrum van Meppel en grenzend aan het Burg. Slotplantsoen gelegen, LUXE PENTHOUSE met LOGGIA, GROOT DAKTERRAS, BERGING en TWEE PARKEERPLAATSEN in de PARKEERKELDER. Dit fraaie penthouse is in 2005 na oplevering door een architect gestyled en voorzien van kwaliteitsmaterialen en inrichting.

Aan de rand van Noordwolde gelegen SFEERVOLLE WOONBOERDERIJ met PRACHTIG BIJGEBOUW en een FRAAIE TUIN op totaal ca. 3.500 m² grond. Bouwjaar ca. 1900, smaakvol in 1973 geheel gerenoveerd. Daarna zijn de CV-ketel, badkamer (1998) en keuken (2006) nog vernieuwd. De entree aan de zijkant van de boerderij is recent gerealiseerd. Er is eventueel meer grond bij te kopen.

Indeling: royale hal met gastentoilet, garderobe-nis, fraaie en speelse living voorzien van “het torentje” en schuifpui naar de royale loggia, een luxe handgemaakte woonkeuken is voorzien van alle inbouwapparatuur, praktische bijkeuken, slaap-/werkkamer, slaapkamer met kastenwand en een derde slaapkamer voorzien van schuifpui naar de loggia. De badkamer is voorzien van een grote whirlpool, ruime inloopdouche en een wastafelmeubel. Vanuit de living leidt een trap naar het royale dakterras.

Indeling: imposante entree/hal met garderobenis, toilet, royale living met tuindeuren en open haard, fraaie woonkeuken met natuurstenen aanrechtblad en alle inbouwapparatuur, praktische bijkeuken, kelder, 3 slaapkamers, ruime badkamer en een fraaie zij-entree met gang.

Vraagprijs € 498.000,- k.k.

Vraagprijs € 498.000,- k.k.

kijk ook op: www.fehse.nl T 0521 34 28 34

1e verd.: overloop, ruime slaapkamer in het voorhuis en een enorme (verwarmde) hobbyruimte (via separate trap bereikbaar) in het achterhuis. Hier zijn eventueel meerdere slaapkamers realiseerbaar.

13


 

Mediation is een manier om con�licten op te lossen. Ik help u de juiste oplossing te vinden. Zo komen jullie tot een duurzame en door beide partijen gedragen oplossing. Mediation kan ook ingezet worden vóórdat een con�lict escaleert en partijen uit elkaar willen gaan. Mediation is ideaal om partijen juist weer bij elkaar te brengen. Voorwaarde is dat beide partijen bereid zijn om met elkaar in gesprek te gaan.

Bernadette Keijzer kan u begeleiden bij: Con�licten binnen uw gezin/familie  Opstellen/herzien van het ouderschapsplan   Uw echtscheiding van A t/m Z Con�licten met de buren  Con�licten op het werk  Indien u het prettig vindt, en de situatie het toelaat, dan kom ik graag bij u thuis.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via 06 838 493 49 - bernadette@�ideliz.nl

www.�ideliz.nl

FEHSE Makelaardij o.g. WOONMAGAZINE

14

Volg ons ook via


BINNENPAD 86 GIETHOORN

DORPSSTRAAT 5 UFFELTE

Nabij de kern van Giethoorn aan de Dorpsgracht gelegen RIETGEDEKTE WOONBOERDERIJ met VRIJSTAANDE SCHUUR en inpandig BOTENHUIS op 1.862 m² grond. Met de auto bereikbaar!

Aan de rand van Uffelte gelegen RIJKSMONUMENTALE WOONBOERDERIJ met DUBBELE GARAGE, STALGEBOUW, VELDSCHUUR, ZWEMBAD, POOLHOUSE en weiland, totaal 6.358 m² grond. Deze prachtige en sfeervolle boerderij is in 2010 en 2012 met gevoel voor historie geheel gerenoveerd en verbouwd.

Indeling: entree/gang met garderobe, toilet, riante living aan de voorzijde met schouw, woonkeuken (2003) met inbouwapparatuur, ruime bijkeuken met wasbak, kelder, slaapkamer met opkamer, badkamer voorzien van douche en wastafelmeubel en de ruime “deel”.

Indeling: entree, toilet, sfeervolle woonkamer met schouw en houten vloerdelen, prachtige en speelse woonkeuken met natuurstenen aanrechtbladen, gang met kastruimte, kelder, badkamer, 2 slaapkamers en een ruime bijkeuken.

1e verd.: overloop en 2 ruime slaapkamers met elk een dakraam en dakkapel. De boerderij is voorzien van CV en dubbele beglazing. De “deel” biedt vele mogelijkheden en is nog vrij indeelbaar. Op het royale perceel bevinden zich een grote rietgedekte (kap)schuur met botenhuis, een afdak en een kleiner praktisch schuurtje. U vaart zo vanaf de boerderij het prachtige natuurgebied rond Giethoorn in.

1e verd.: via vaste trap bereikbare bergzolder. De boerderij is voorzien van vloerverwarming, het sanitair en keukeninrichting zijn van hoog niveau en goede kwaliteit. De dubbele garage met berging biedt ruimte aan meer dan twee auto’s, het stalgebouw van 2006 omvat 5 paardenboxen.

Vraagprijs € 549.000,- k.k.

Vraagprijs € 549.000,- k.k.

DWINGELDERDIJK 1 DWINGELOO

DE VESTING 4 STEENWIJK

UNIEK! ZEER ROYAAL MODERN WOONHUIS met 7 slaap- en 5 badkamers!! Op een bijzondere locatie gelegen KARAKTERISTIEK VRIJSTAAND WOONHUIS met ENORME UITBOUW en twee grote TUINHUIZEN op een royale kavel van 2.505 m². Oorspronkelijk bouwjaar van de woning is 1955, de uitbouw en modernisering hebben in 2008/2010 plaatsgevonden. Indeling: ruime entree, grote woonkamer met veel lichtinval, zeer ruime woonkeuken met alle inbouwapparatuur en een slaapkamer met badkamer. Souterrain: wasruimte, bijkeuken, CV-ruimte, diverse opslag- en werkruimten. 1e verd.: overloop, 2 slaapkamers, separaat toilet en een badkamer. Indeling aanbouw: royale entree, toilet, badkamer, ruime tuingerichte woonkamer met open keuken en inbouwapparatuur, slaapkamer met badkamer, appartement met woonkamer, slaapkamer en badkamer en een appartement met woonkamer en 2 slaapkamers. Deze bijzondere en riante woning biedt zoveel mogelijkheden!

Aan de rand van de Woldmeenthe gelegen, fantastische WOON-/ WERKVILLA met inpandige garage op een ruim perceel van 1.097 m². Bouwjaar 2004. Deze fraaie villa heeft meerdere gebruiksmogelijkheden, met een totale vloeroppervlakte van ruim 300 m² en een dubbele entree, behoren naast zeer royaal wonen met kantoor of praktijk aan huis, ook mantelzorg of inwoning tot de mogelijkheden. Indeling: royale entree/hal, ruime en zonnige living met gashaard en een schuifpui, stijlvolle half open keuken met alle inbouwapparatuur, bijkeuken, tweede (zij) entree, gastentoilet, 2 mooie en ruime multifunctionele kantoor-/ woonruimtes en een inpandige garage/ berging 1e verd.: ruime overloop, 4 zeer royale slaapkamers, waarvan 1 met dakterras en een fraaie badkamer.

Vraagprijs € 549.500,- k.k.

kijk ook op: www.fehse.nl T 0521 34 28 34

Vraagprijs € 598.000,- k.k.

15


VERKOCHT/AANGEKOCHT/VERHUURD

Oeverlanden 12 Steenwijk Vraagprijs € 197.500,- k.k.

Jonenweg 32 Giethoorn Vraagprijs € 230.000,- k.k.

Oosterslag 16 Vledderveen Vraagprijs € 280.000,- k.k.

FUNDA BEOORDELING

Burg. Goeman Borgesiusstraat 17 Steenwijk Vraagprijs € 289.000,- k.k.

“Uitermate tevreden over de werkzaamheden van makelaarskantoor Fehse. Denken goed mee met wensen klant.”

M. A. van N. van Eemneslaan 53 Wilhelminaoord Vraagprijs € 289.000,- k.k.

Cijfer:

Al onze beoordelingen zijn ook te zien op www.funda.nl

10

Veldkamp 48 Havelte Vraagprijs € 298.000,- k.k. AANGEKOCHT

Lheebroekerweg 2 Dwingeloo Vraagprijs € 298.000,- k.k.

Anton van Duinkerkenlaan 6 Assen Vraagprijs € 315.000,- k.k.

Dorpsstraat 17A Zorgvlied Vraagprijs € 319.000,- k.k.

Bertram 10 Meppel Vraagprijs € 339.000,- k.k.

Burgemeester Knopperslaan 13 Meppel Vraagprijs € 349.000,- k.k.

Puntersweg 2 Noordwolde Vraagprijs € 360.000,- k.k.

FEHSE Makelaardij o.g. WOONMAGAZINE

16

Volg ons ook via


FUNDA BEOORDELING

Tormentil 1 Meppel Vraagprijs € 398.000,- k.k.

“Briljante dienstverlening. Heel knap dat van de 6 mensen die bij Fehse werken iedereen wist van de actualiteit van elke kijker/bieder. Ook de vlotte manier van terugkoppeling hebben wij als zeer plezierig ervaren. Hulde aan een echt team.”

Korenbloemweg 3 Havelte Vraagprijs € 425.000,- k.k.

Cijfer:

10 Kallenkote 25I Kallenkote Vraagprijs € 448.000,- k.k.

Beilervaart 2 Hoogersmilde Vraagprijs € 495.000,- k.k. AANGEKOCHT

AANGEKOCHT

Beulakerweg 92A Giethoorn Vraagprijs € 499.000,- k.k.

Lheebroek 34 Dwingeloo Vraagprijs € 549.000,- k.k.

Vorrelvenen 2 Dwingeloo Vraagprijs € 550.000,- k.k.

Molenweg 34 Giethoorn Vraagprijs € 637.500,- k.k.

Boterveen 5 Dwingeloo Vraagprijs € 695.000,- k.k.

Hooiweg 2 Zuidwolde Vraagprijs € 698.000,- k.k.

VERHUURD

VERHUURD

Onze verkoopresultaten zijn ook te zien op www.funda.nl

Valeriaan 16 Meppel

Omslag 45 Meppel

kijk ook op: www.fehse.nl T 0521 34 28 34

17


Molenweg 3, Havelte Tel. 0521-598000

Nijverheidsweg 10 7948 NE Nijeveen

FEHSE Makelaardij o.g. WOONMAGAZINE

18

T 0522 49 26 80 F 0522 49 26 74

info@kroesnijeveen.nl www.kroesnijeveen.nl

Volg ons ook via


Digitale Bezichtiging

Digitale Bezichtiging

GASTHUISSTRAAT 34-36 STEENWIJK

TRAMLAAN 1A STEENWIJK

In het centrum van Steenwijk gelegen monumentaal HERENHUIS (thans in gebruik als hotel-B&B / koffie- & theewinkel ‘De Smederij van Steenwijk’) met tuin en dubbele carport op een ruime kavel van 462 m2 grond. Het oudste gedeelte dateert uit de 16e eeuw, in 2007 is dit unieke object volledig gerenoveerd met prachtige materialen die de oude sfeer combineren met modern comfort!

In het centrum van Steenwijk gelegen KARAKTERISTIEKE STADSVILLA (voormalige huisartsenpraktijk) met WERK-/SLAAPKAMER op de begane grond, GARAGE en VERANDA op maar liefst 1.005 m² grond. Oorspronkelijk bouwjaar 1914. Deze statige stadsvilla kan geheel naar eigen smaak gerenoveerd worden met behoud van de karakteristieke elementen. Schilderwerk 2016.

Indeling: entree, voormalige complete smederij met vuurplaats (1836), winkelgedeelte, royale huiskamer, professionele horecakeuken, twee gastentoiletten en ruimte voor opslag.

Indeling: vestibule, ruime hal met toegang tot de kelder, toilet, royale living met schouw en tuinkamer met deur naar de veranda en royale en diepe stadstuin, keuken slaapkamer, werkkamer en bijkeuken met toegang tot de 2e kelder.

1e en 2e verd.: 5 gastenkamers met individuele badkamers voorzien van alle comfort en luxe, zoals airco, stijlvol sanitair, ringleiding, rolluiken (2e etage), brandalarm etc. Aan de achterzijde is in 2007 een tuinappartement gerealiseerd dat thans wordt gebruikt als woonruimte.

1e verd.: overloop, 4 royale slaapkamers waarvan 2 met vaste kast en 2 met toegang tot het balkon en het dakterras, badkamer. 2e verd.: middels vaste trap bereikbare zolderverdieping met overloop, 3 slaapkamers en veel bergruimte.

Vraagprijs € 598.000,- k.k.

Vraagprijs € 598.000,- k.k.

Digitale Bezichtiging

VLEDDERS 5 ECHTEN

WELPENHOF 6 MEPPEL

Op schitterende locatie gelegen in het buitengebied en omgeven door bos RIETGEDEKTE WOONBOERDERIJ met INPANDIGE GARAGE/ BERGING, DUBBELE CARPORT, ZWEMBAD, POOLHOUSE en een landelijke tuin met vijver, omzoomd door bos. Het totale perceel is bijna 2 hectare groot, het bouwjaar is 1969 en de boerderij is in 2004 fraai gerenoveerd.

Rustig aan een hofje en vlakbij het centrum van Meppel gelegen ROYALE VILLA met INPANDIG ZWEMBAD en DUBBELE INPANDIGE GARAGE op een zeer ruime kavel van 1.111 m² grond, bouwjaar 1988, in 2009 geheel gerenoveerd. Indeling: ruime entree met vide, glazen deur en garderobe, gastentoilet, speelse en royale living met serre en erker, gashaard en fraaie tuindeuren, woonkeuken met alle inbouwapparatuur, ruime bijkeuken, kelder, fraaie inpandige de dubbele garage met elektrische toegangsdeuren, inpandige berging en technische ruimte en het inpandige zwembad met jet-stream. Tevens zijn hier nog een douche en een zonnehemel aanwezig.

Indeling: ruime hal, toilet, kelder, riante en sfeervolle living met hoogtewerking en vide, fraaie antieke houten vloerdelen en een imponerende schouw, open keuken met alle inbouwapparatuur, masterbedroom met kastenwand en badkamer, CV-ruimte en de ruime inpandige garage/berging.

1e verd.: vide/overloop, badkamer, 3 mooie slaapkamers met vaste kasten. Boven het zwembadgedeelte is een fraai atelier in een T-vorm gerealiseerd (mogelijkheden voor 2 slaapkamers).

1e verd.: overloop en twee sfeervolle slaapkamers met v.w.t.-meubel en kastenwand. Via de vide in de living is tevens nog een prachtige en royale slaap- of werkkamer te bereiken.

2e verd.: ruime bergzolder.

Vraagprijs € 698.000,- k.k.

kijk ook op: www.fehse.nl T 0521 34 28 34

Vraagprijs € 749.000,- k.k.

19


MKB Nederland: “Fehse Makelaardij genomineerd voor de Westerveld inclusief bokaal”

D

e Gemeente Westerveld heeft op 3 oktober deelgenomen aan de landelijke testdag van Ongehinderd, tijdens de Week van de Toegankelijkheid. Eén van de drie genomineerden uit de gemeente was Fehse Makelaardij. MKB Nederland heeft onderstaand artikel over onze toegankelijkeheid geschreven: “We doen niet echt iets met toegankelijkheid hoor”, zegt Bart Fehse bescheiden. Te bescheiden, blijkt al snel. Want makelaarskantoor Fehse in het Drentse Havelte is juist heel goed toegankelijk voor mensen met een beperking. Het familiebedrijf werd dan ook genomineerd voor de Westerveld Inclusief Bokaal, de gemeentelijke toegankelijkheidprijs.

hoogteverschillen. Dat vinden we belangrijk. Als we binnen geen obstakels hebben, moeten die er buiten natuurlijk ook niet zijn.” “Een serieus probleem hier is laaggeletterdheid. Meer dan 10% van de volwassen bevolking heeft problemen met lezen, in deze regio ligt dat percentage nog een stuk hoger. We vinden het belangrijk om hier een bijdrage aan te leveren. Dat doen we met de verkoop van twee boeken. Die boeken zijn een verzameling van columns van mijn meest opmerkelijke belevenissen tijdens mijn werk als makelaar. De opbrengst is voor de stichting Lezen en Schrijven, die zich inzet tegen laaggeletterdheid. Hierdoor kunnen de bibliotheken in onze regio extra taalcoaches inzetten en het probleem écht aanpakken.”

“Drie jaar geleden kochten we dit pand, een voormalig bankgebouw. Eigenlijk is alleen de buitengevel blijven staan, we hebben vrijwel alles verbouwd. Hier in de regio is de vergrijzing nog sterker dan in de rest van Nederland. Dat betekent dat steeds meer van onze klanten slecht ter been zijn. We vinden het belangrijk dat iedereen hier goed naar binnen kan, ook met bijvoorbeeld een rollator, rolstoel of scootmobiel. Daar hebben we met de verbouwing steeds rekening mee gehouden.”

“Als ondernemer moet je tegenwoordig met veel dingen rekening houden. Je kunt niet alles doen. Maar je moet wel de ontwikkelingen in de maatschappij volgen. Een goede toegankelijkheid voor klanten hoort voor mij daarom bij de algemene dingen. Het heeft alles te maken met klantvriendelijkheid. En dat krijgen we ook terug van onze klanten: het wordt zeer gewaardeerd!”

“Veel makelaarskantoren zijn klein, krap en volgeplakt met posters. Bij ons is alles overzichtelijk en ruim opgezet. De ingang heeft dubbele deuren en heeft geen drempel. Ook binnen is het drempelvrij, met veel ruimte en brede doorgangen. De spreekkamers en het toilet zijn voor alle klanten goed bereikbaar. Ook kan iedereen bij de woonkeuken komen. We zeggen wel eens: je kunt hier met een rolstoel gerust een parcourtje doen, ruimte genoeg!”

“Toegankelijkheid heeft alles te maken met klantvriendelijkheid. En dat krijgen we ook terug van onze klanten: het wordt zeer gewaardeerd.”

Bart, die samen met zijn zoon Wouter het familiebedrijf runt, vervolgt: “Klanten kunnen parkeren op onze eigen ruime parkeerplaats. Via een breed en verhard pad kunnen ze eenvoudig ons kantoor binnenkomen. Er zijn geen hobbels of

FEHSE Makelaardij o.g. WOONMAGAZINE

20

Volg ons ook via


LANKHORSTERWEG 5 STAPHORST

VAN HELOMAWEG 33 - 33ABC HAVELTE

Vrij gelegen ROYAAL VRIJSTAAND LANDHUIS met DUBBELE INPANDIGE GARAGE op een ruime kavel van 2.650 m². Bouwjaar 2004.

Geheel vrij en net buiten het dorp gelegen STATIGE WOONBOERDERIJ met FRAAI BIJGEBOUW (2014) op een zeer royale kavel van 3.488 m². Oorspronkelijk bouwjaar 1952, vanaf 1997 gerenoveerd.

Souterrain: volledige verdieping met hal en stijlvolle trapopgang, technische ruimte, werkkamer, berging en dubbele inpandige garage met automatische roldeur en hellingbaan. Begane grond: royale entree, toilet, fantastische woonkeuken aan de voorzijde met een fraai uitzicht op het Reestdal en voorzien van een stijlvolle keuken met gashaard, kookeiland en alle inbouwapparatuur, fantastische tuingerichte living met houtkachel, mooie lichtinval en een fraai uitzicht op het terras, de tuin en de achtergelegen landerijen. 1e verd.: ruime overloop, masterbedroom met balkon/loggia, kastenwand, kleine bergzolder en privé badkamer, 2 slaapkamers met gastenbadkamer en een separate wasruimte

De zeer goed onderhouden en geheel verbouwde woonboerderij “De Parelhoeve” omvat een royale woning met 5 leuke en goed verzorgde meerkamer-appartementen en in totaal 4 huisnummers. Ideaal voor verhuur, meervoudig wonen of mantelzorg. Alle appartementen zijn voorzien van een woonkamer, keuken, 2 slaapkamers, badkamer etc. Bij twee appartementen is de woonkamer middels een serre-uitbouw nog extra vergroot. De boerderij (en dus alle woningen) zijn goed geïsoleerd en voorzien van CV. Rondom de boerderij ligt een royaal erf met veel parkeerplaatsen, een fraaie tuin en staat het machtige bijgebouw. Deze stenen schuur (ca. 10x13 meter) van 2014 is geheel geïsoleerd en voorzien van vloerverwarming.

Vraagprijs € 749.000,- k.k.

Vraagprijs € 749.000,- k.k.

Digitale Bezichtiging

Digitale Bezichtiging

WERKHORST 83 MEPPEL

J. H. TROMP MEESTERSSTRAAT 9 STEENWIJK

Dit fraai onder architectuur gebouwde ROYALE LANDHUIS met dubbele INPANDIGE GARAGE ligt op een perceel van ruim 2.000 m² aan de rand van Meppel. Bouwjaar 1980, zeer degelijk gebouwd met eerste klas materialen.

Nabij het centrum van Steenwijk, maar toch vrij gelegen, GERENOVEERDE JUGENDSTIL STADSVILLA met DUBBELE CARPORT op maar liefst 1.442 m² grond. Oorspronkelijk bouwjaar 1897, geheel in stijl, met smaak en met behoud van de karakteristieke elementen gerenoveerd.

Indeling: royale entree met vide en trappenhuis, garderobe, gastentoilet, inloopkast, zeer ruime woonkeuken voorzien van natuurstenen aanrechtblad en toegang tot het terras, riante en speelse living met schuifpui en open haard, ruime bijkeuken en een dubbele inpandige garage.

Indeling: welkome vestibule/hal, gastentoilet, royale living met erker en visgraatparketvloer, schouw en speksteenkachel, heerlijke tuingerichte serre, sfeervolle woonkeuken met hardstenen blad en een werkkamer. Souterrain: separate ingang/entree, gang, toilet, werk-/slaapkamer, technische ruimte, bijkeuken en veel bergruimte.

Souterrain: hal, toilet, grote relaxruimte voorzien van bar, gym, zwembad ruimte, technische ruimte en een berging.

1e verd.: fraai trappenhuis met overloop, separaat toilet, drie slaapkamers en een stijlvolle badkamer.

1e verd.: overloop/vide, toilet, douche, masterbedroom met balkon, inloopkasten en privé badkamer, 3 ruime slaapkamers voorzien van een wastafel en een dubbele berging.

2e verd.: overloop, 2 slaapkamers en een ruime bergzolder.

Vraagprijs € 798.000,- k.k.

Vraagprijs € 775.000,- k.k.

kijk ook op: www.fehse.nl T 0521 34 28 34

21


FEHSE MAKELAARDIJ EN QUALIS

A

an Fehse Makelaardij is het Qualis-label toegekend op basis van alleenrecht voor onze regio. Het Qualis-label wordt gevoerd door een selectie van ruim 30 NVM-makelaars die een sterke en veelal leidende marktpositie innemen in het exclusieve segment. Wij zien de toekenning van het label derhalve als een compliment voor de kwaliteit van onze dienstverlening. Belangrijker is echter de meerwaarde die het label biedt aan onze opdrachtgevers in het exclusieve segment.

met boeiende artikelen over o.a. kunst, reizen en culinaire items omvat Qualis Magazine een selectie van ruim 50 pagina’s Qualiswoningaanbod. Gepresenteerd in een stijlvolle layout en rijk geïllustreerd met foto’s. Daarnaast verschijnt dé verzameluitgave Qualis Gallery twee maal per jaar. Hierin wordt het woningaanbod van alle Qualis-makelaars op fraaie wijze gepresenteerd. De website qualis.nl presenteert uitlsuitend exclusieve objecten en nieuwbouwprojecten en onderscheidt zich o.s. door professionele fotografie. Deze site wordt door vele woningzoekenden inmiddels gewaardeerd als dé site voor exclusief onroerend goed. In Het Financieel Dagblad wordt 6 keer per jaar een full color Qualispagina opgenomen met een selectie van het woningaanbod

De Qualis-makelaars zijn (met behoud van hun zelfstandigheid en eigen identiteit) een samenwerking aangegaan gericht op een krachten-bundeling bij de bemiddeling van met name exclusief onroerend goed. Dit initiatief is gestart vanuit de ervaring dat de verkoopbemiddeling van exclusief onroerend goed in de standaardprocedures van de NVM niet optimaal tot zijn recht komt. De vaak bijzondere objecten en projecten vragen om een benadering die ruimte laat voor maatwerk en zich richt op een ‘marktbrede’ (dus meer dan een plaatselijke of regionale) doelgroep. Qualis staat voor deze benadering. Het Qualis aanbod wordt vier keer per jaar gepresenteerd in het lifestylemagazine Qualis Magazine. Naast circa 100 redactiepagina’s

Inmiddels heeft de Qualis-marktbenadering zich ruimschoots bewezen en kan met recht gesproken worden van een beproefd concept. Als opdrachtgever maakt u dus gebruik van de expertise en de voorbereidingen van ruim 30 gerenommeerde Qualismakelaars. Fehse Makelaardij is uiteraard graag bereid u in een persoonlijk gesprek nader over Qualis te informeren.

Elk segment vraagt om een andere benadering FEHSE Makelaardij o.g. WOONMAGAZINE

22

Volg ons ook via


Digitale Bezichtiging

Digitale Bezichtiging

HOLTIEN 8 DWINGELOO

NIJEVEENSE BOVENBOER 18 NIJEVEEN

Aan een typisch Drents weggetje gelegen FRAAIE GEHEEL GERENOVEERDE WOONBOERDERIJ (2008) met TWEE STIJLVOLLE BIJGEBOUWEN, WEILAND en TUIN, totaal 1.21.95 hectare grond.

Op een prachtige landelijke locatie gelegen, nieuw onder architectuur in 2003 gebouwd LANDHUIS met ROYAAL BIJGEBOUW en ZWEMVIJVER op 6.800 m² grond, energiezuinig: voorzien van 84 zonnepanelen. Totaal zeven slaapkamers waarvan twee op de begane grond!

Indeling voorhuis: entree/hal, toilet met fontein, pantry en twee kantoorruimten (slaapkamers) met op de verdieping een serverruimte en een grote werkruimte (slaapkamer).

Indeling: riante living met tuindeuren, houtkachel, een trap met royale vide, luxe half open keuken met natuurstenen aanrechtblad en alle inbouwapparatuur, slaap-/werkkamer en de masterbedroom met badkamer. 1e verd.: trappenhuis met vide/overloop, 5 ruime slaapkamers waarvan 1 met loggia, inloopkast, badkamer.

Indeling achterhuis: entree met gang, toilet met fontein, speelse living met stoere gebinten, tuindeuren en houtkachel. Tevens heeft u hiervandaan een prachtig uitzicht, woonkeuken voorzien van inbouwapparatuur, bijkeuken en een slaapkamer met luxe badkamer.

2e verd.: via vaste trap bereikbare ruime zolderverdieping. Diverse uitvalswegen zijn in de nabijheid gelegen zoals de A32, A6 en A28. Daarnaast biedt de woning de mogelijkheid voor de bouw van een 2e woning voor een combinatie van wonen en werken en/of mantelzorg.

1e verd.: ruime overloop, toilet met fontein, 3 ruime slaapkamers en een kleedkamer. Het voor- en achterhuis vormen een geheel, maar kunnen ook separaat gebruikt worden. Deze sfeervolle boerderij is goed geïsoleerd en voorzien van vloerverwarming.

Vraagprijs € 898.000,- k.k.

Vraagprijs € 798.000,- k.k.

STEGGERDAGWEG 117 STEGGERDA

DORPSSTRAAT 64 UFFELTE

Prachtige en recent geheel verbouwde KAPITALE WOONBOERDERIJ met GEÏSOLEERD BIJGEBOUW en WEILAND op maar liefst 3,2 ha.! Absolute topklasse, uniek door inhoud en afwerkingsniveau. Met een woninginhoud van ca. 2.200 m³ en een woonoppervlak van ca. 650 m² behoort deze tot landhuis verbouwde boerderij tot de grootste in zijn soort.

Op een prachtige locatie aan de rand van Uffelte gelegen en nagenoeg grenzend aan een fraai natuurgebied, KLEIN LANDGOED bestaande uit een fraaie gerestaureerde riet- en pannen-gedekte woonboerderij met twee stijlvolle bijgebouwen, tuin, weiland, fruitboom, besloten erf, paardenbak en stapmolen, op totaal bijna 1,75 hectare. Bouwjaar ca. 1900 en 1953, maar vanaf 1998 vernieuwd.

Indeling: entree, gastentoilet, luxe Tinello woonkeuken met alle inbouwapparatuur, ruime bijkeuken, kelder, 2e toilet, werkkamer met vaste trap naar een enorme ruimte op de verdieping, masterbedroom met badkamer en een fantastische living van ca. 190 m² aan de achterzijde van de boerderij. 1e verd.: royale overloop/vide, masterbedroom met kleedkamer en badkamer, kinderslaapkamer en een gastenslaapkamer met badkamer. 2e verd.: via vaste trap bereikbare riante bergzolder.

Indeling: royale entree, sfeervolle woonkeuken met alle inbouwapparatuur, ruime bijkeuken, kelder, fantastische living met veel lichtinval en zware gebinten, twee werk-/slaapkamers in het voorhuis, slaapafdeling met royale hal/gang; masterbedroom met privé badkamer, 3 slaapkamers, separaat toilet en een tweede badkamer. 1e verd.: overloop, 2 mooie slaapkamers, een enorm atelier of werkruimte met pantry-gedeelte en mogelijkheden voor realisatie van meerdere slaapkamers, gastenbadkamer, CV-ruimte en een zeer ruime zolder-berging.

Vraagprijs € 998.000,- k.k.

Vraagprijs € 998.000,- k.k.

kijk ook op: www.fehse.nl T 0521 34 28 34

23


Maak nu een afspraak!

UnivĂŠ Samen

Weten of uw woonverzekering nog bij u past? Samen regelen we het. unive.nl/woonadvies

Vragen over uw thuis? Dorpsstraat 51 | Postbus 11 | 7970 AA Havelte

Met de woonverzekering van UnivĂŠ zit u goed. Kom naar 0521 34 28 34 | info@fehse.nl

onze winkel aan de Entingheweg 19 in Dwingeloo voor www.fehse.nl persoonlijk advies of bel ons op 0521 59 18 91.

Fehse WoonMagazine nr. 6 november/december 2018  
New
Advertisement