Zomerfeest programma Herwijnen

Page 1


Zworrelstraat 79 4171 AH Herwijnen

T 0418 - 58 13 70 M 06 -20 35 15 81

info@depoortherwijnen.nl www.depoortherwijnen.nl

Kerkesteeg 1 4174 GT Hellouw

Gespecialiseerd in Mercedes

Tel. 0418582338 Fax 0418582445 www.autojoostduizer.com


Voorwoord Beste leden en inwoners van Herwijnen, Gelukkig mogen wij als Oranjevereniging dit jaar weer een spetterende feestweek organiseren. De afgelopen 2 jaar zijn er weinig activiteiten geweest door de Corona-maatregelen van de overheid. Buiten een online playbackshow, lampionnenoptocht en een versierde fietstocht bleef het in juni stil op het dorpsplein. We zijn blij dat we weer een week vol leuke en gezellige activiteiten voor jong en oud kunnen regelen, vooral ook omdat we ons 75 jarig bestaan vieren in 2022. Natuurlijk met de populaire Gooise Bingo en de Autopuzzelrit. Tijdens de kindermiddag zijn er mooie prijzen te winnen met de bingo en als afsluiting lekker pannenkoeken eten! Dit jaar worden tijdens de seniorenmiddag de liedjes gezongen door Olga Bakker, meezingen mag! Meezingen en playbacken kan ook tijdens de playbackshow. Deze avond wordt afgesloten door de band Stick Em Up. Nederlandse hits en optredens van Henk Dissel en John West, afgewisseld met muziek van QMusic The Party op vrijdag. Zaterdag sluiten we traditiegetrouw af met een liveband, deze keer Q5 New Style. Ook dit jaar is de tent op zondagmiddag beschikbaar gesteld voor de evangelisatiecommissie die een Compassion Tentdienst organiseert met medewerking van Sharon en Gilbert. Onze dank gaat alvast uit naar onze sponsors, winkeliers en bewoners op en rond het dorpsplein, die onze feestweek mede mogelijk maken. Als bestuur hopen we velen van jullie weer te zien tijdens de mooie feestweek en we wensen iedereen veel plezier! Met vriendelijke groet, Alex Aartsen voorzitter

www.oranjeverenigingherwijnen.nl

3


Agenda zomerfeest 2022 DINSDAG 21 JUNI

20.00 uur

Gooische Bingo

WOENSDAG 22 JUNI

14.00 uur

Start kermis op het dorpsplein

18.00 uur

Dorpsbarbecue Herwijnen

19.00 uur

Autopuzzelrit

14.00 uur

Kermis op het dorpsplein

14.30 uur

Seniorenmiddag

19.30 uur

Playbackshow

DONDERDAG 23 JUNI

VRIJDAG 24 JUNI

14.00 uur

Kermis op het dorpsplein

15.00 uur

Kindermiddag

21.00 uur Qmusic Foute Party met Henk Dissel en John West ZATERDAG 25 JUNI

ZONDAG 26 JUNI

09.30 uur

Lingewaalloop

12.00 uur

Jaarmarkt

12.00 uur

Kermis op het dorpsplein

21.00 uur

Q5 New Style

14.30 uur

Evangelisatiedienst

met medewerking van

Sharon en Gilbert

4


dinsdag 21 juni GOOISCHE BINGO - 20.00 UUR We starten het zomerfeest met de inmiddels bij iedereen bekende Gooise Bingo. Voor de 4e keer is het ons gelukt om zeer spectaculaire prijzen te regelen voor deze avond vol glitter en glamour! Speciaal voor dames (heren zijn ook welkom natuurlijk) zijn er o.a. beauty-pakketten, lingeriebonnen, bloemenabonnement en juweliersbonnen te winnen. De schitterende hoofdprijzen blijven nog even een verrassing!

woensdag 22 juni START VAN DE KERMIS OP HET DORPSPLEIN - 14.00 UUR Vanaf woensdag tot en met zaterdag staat de kermis van familie Eckelboom weer op het dorpsplein. Vergeet niet de kortingsbonnen in te leveren!

DORPSBARBECUE HERWIJNEN - 18.00 UUR De Verenigde Ondernemers Herwijnen VOH organiseren op woensdag 22 juni a.s. tijdens het zomerfeest een dorpsbarbecue. Die vindt plaats bij de tent van de Oranjevereniging van 18.00 tot 20.00 uur en kost per persoon 10,00 euro. Daarvoor krijgt u heerlijk vlees, sauzen, salade en stokbrood. De kaarten zijn te koop bij de Spar Van den Heuvel vanaf 7 juni. Wees er snel bij want het aantal kaarten is beperkt!

AUTOPUZZELRIT - 19.00 UUR Een autopuzzelrit waar vooraf al over wordt gesproken. Wie rijdt er, wie is er goed in puzzelen? Groepjes worden gevormd: gezinnen, vriendinnen, voetbal- of dartvrienden, buren of oud-klasgenoten?

www.oranjeverenigingherwijnen.nl

5


En wie doet het dit jaar beter dan de vorige keer? De autopuzzelrit zorgt voor veel gezelligheid!

(Inschrijven vanaf 18.30 uur, start vanaf 19.00 uur. Startgeld 5,00 euro per auto)

Donderdag 23 juni SENIORENMIDDAG MET OLGA BAKKER - 14.30 UUR Olga Bakker zorgt voor een gevarieerd programma met veel interactie met het publiek. Het repertoire bestaat uit bekende liedjes, meezingers en hits van vroeger. Een muzikale middag voor de ‘ouderen’ van Herwijnen en omliggende dorpen. (Toegang is gratis)

PLAYBACKSHOW - 19.30 UUR Ook dit jaar presenteert Pieter Niesing de welbekende playbackshow. Nieuwe talenten en oude bekenden zullen stralen in de spotlights op de buhne. De kinderen mogen als eerste op het podium, daarna zijn de volwassenen aan de beurt. Wie wint dit jaar de wisselbeker? Informatie en opgeven kan via de link op de website www.oranjeverenigingherwijnen.nl of via een mail sturen naar info@oranjeverenigingherwijnen.nl

(Entree voor leden op vertoon van de ledenkaart 2,00 euro. Niet-leden betalen 4,00 euro. Tot 14 jaar is de toegang gratis)

6


OPTREDEN BAND STICK EM UP 22.30 UUR Aansluitend zorgt de band ‘Stick em up’ voor een avond vol met rock covers. De bandleden hebben (opgeteld) meer dan 100 jaar ervaring. Dat belooft wat!

Vrijdag 24 juni KINDERMIDDAG - 15.00 UUR We beginnen de kindermiddag met de gezelligste kinderbingo uit de omtrek! Neem je beste bingo pen mee. Er zijn vele leuke prijzen te winnen. Ook maken we deze middag de winnaars van de ballonwedstrijd van Koningsdag 2022 bekend. Vanaf 17.00 uur is er voor ieder kind een heerlijk vers gebakken pannenkoek in de feesttent.

QMUSIC FOUTE PARTY MET HENK DISSEL EN JOHN WEST 21.00 UUR Qmusic the Party levert het belangrijkste voor een groots feest: de beste hits van nu en de allerfoutste muziek uit het populaire Foute Uur door de beste DJ’s. Henk Dissel, bekend van de hits “Stap voor Stap’ en ‘Een Bom’ en John West, bekend van de hits ‘Lekkerding’ en ‘Jouw Blik’ zullen op het podium verschijnen.

www.oranjeverenigingherwijnen.nl

7


In 2012 traden zij beiden op met ‘De Toppers’ en enkele jaren later deden zij mee aan de talentenjacht Bloed, Zweet & Tranen op SBS6. Hun optredens zullen de sfeer zeker verhogen: meezingen en dansen! 22.30 uur 23.40 uur

Henk Dissel John West

(Entree voor leden op vertoon van de ledenkaart 12,50 euro. Niet-leden betalen 17,50 euro. Kinderen onder de 13 jaar hebben op vrijdagavond geen toegang tot de feesttent. LET OP: er wordt om legitimatie gevraagd! Bar sluit 01.00 uur)

Zaterdag 25 juni LINGEWAALLOOP - 09.30 UUR

Voorinschrijving via www.inschrijven.nl, zoek op: Lingewaalloop 09.30 uur na-inschrijven en ophalen startnummers jeugd. Voetbalkantine De Kol, Zworrelstraat 75 Overige inschrijvingen tot een half uur voor de start van de betreffende afstand. Omkleed-en douchegelegenheid op sportpark De Kol. 09.45 uur 10.00 uur 10.15 uur 10.30 uur 11.30 uur

Warming up voor de jeugd, Vervoornlaan Start jeugd 0,5km, leeftijd t/m 8 jaar Start jeugd 1 km, leeftijd 9 t/m 11 jaar Start jeugd 1.5 km, leeftijd 12 jaar en ouder Start 5 en 10 km

Parcours: D e jeugdloop vindt in z’n geheel plaats op en rond de Vervoornlaan. Parcours 5 en 10 km: start in de Vervoornlaan, via Achterweg richting Zandsteeg, Raaijweg, Zeek, Onderweg en via de Achterweg weer terug naar de Vervoornlaan.Dat is precies 5 km. De lopers van de 10 km lopen de route dus twee keer.

8


Prijsuitreiking jeugdloop bij de finish op de Vervoornlaan, voor de 5 en 10 km-lopers na afloop in de voetbalkantine. Deelname gratis voor jeugd t/m 15 jaar en leden van Health Challenge Herwijnen indien ingeschreven via deze sportschool Parkeren langs de Parallelweg. Gelieve niet te parkeren bij de omliggende winkels.

JAARMARKT - 12.00 UUR Plaatselijke verenigingen geven informatie, laten zien wat zij hun leden kunnen bieden of zij verkopen loten of lekkernijen. Ondernemers uit Herwijnen en omgeving en standplaatshouders vanuit het hele land zorgen voor een gevarieerde markt. De gezellige jaarmarkt trekt vele bezoekers uit de regio! De kramen staan op het dorpsplein richting de Schoutensteeg. De Nieuwe Steeg blijft open voor verkeer. Kinderen kunnen een gratis grondplaats krijgen. Interesse? Mail naar jaarmarkt@oranjeverenigingherwijnen.nl De feesttent (bar sluit om 20.00 uur) en de kermis zijn tijdens de markt geopend.

Q5 NEW STYLE - 21.00 UUR Q5 New Style is de ultieme combinatie van een dynamische live band versterkt door de beats van een DJ! 5 Getalenteerde entertainers nemen je mee in een unieke live dance experience vol show en interactie. (Entree voor leden 10,00 euro. Niet-leden betalen 15,00 euro. Kinderen onder de 13 jaar hebben op zaterdagavond geen toegang tot de feesttent. LET OP: er wordt om legitimatie gevraagd!

www.oranjeverenigingherwijnen.nl

9


Zondag 26 juni

Compassiontentdienst Zondag 26 juni om 14:30 organiseren de kerken uit Herwijnen een speciale tentsamenkomst. Onder leiding van Sharon en Gilbert belooft het een bijzondere dienst te worden vol muziek en samenzang. Sharon en Gilbert zijn niet alleen voorgangers & muzikanten maar ook ambassadeurs van Compassion Nederland.

Iedereen is van harte welkom.

Alleen op woensdag 22 juni 12 bonnen voor €12,10

PARA JUMP

Alleen op woensdag 22 juni 8 bonnen voor €10,-

AUTO SCOOTER

Alleen op woensdag 22 juni 10 bonnen voor €10,-

TROPICANA Tegen inwisseling van deze bon geen 100 maar 120 speelmunten voor €10,-

KINDER DRAAI MOLEN


aandachtspunten VERKEERSMAATREGELEN: De feesttent en kermis staan op de Achterweg. Hiervoor wordt het gedeelte Achterweg, tussen de Nieuwe Steeg en de Kolstraat, afgesloten voor verkeer van maandag 20 juni t/m maandag 27 juni. Spar v/d Heuvel is met de auto te bereiken vanaf de Nieuwe Steeg, waarbij voor de Spar geparkeerd kan worden. Ook Bakkerij Bakker en China Corner zijn per auto bereikbaar. Eethuis Herwijnen, Salon Shirlin, Health Challenge en Jachthuis Rivierenland zijn via het dorpsplein te voet bereikbaar. Voor doorgaand verkeer is de beste omleiding vanaf het Boveneind via Sluimerskamp, Zworrelstraat en Nieuwe Steeg en vanaf het Benedeneind via de Breede Kampen. Tijdens de jaarmarkt kunt u uw auto parkeren bij de Geref. Kerk. Wij begrijpen best dat het wat hinder veroorzaakt zo’n feestweek midden in het dorp, maar met wat goede wil moet het lukken om op deze manier het dorpsplein te gebruiken voor het zomerfeest. MINIMARKT: Dinsdag 21 juni is de minimarkt bij Dorpshuis De Poort AANSPRAKELIJKHEID: Het bestuur van de OV en het bestuur van alle andere deelnemende verenigingen zijn niet aansprakelijk voor ongelukken of schaden, die voor, tijdens of na het zomerfeest plaatsvinden. NIX18: Tijdens onze activiteiten en feesten geen alcohol en tabak voor jongeren onder de 18 jaar. In de feesttent is roken verboden. VRIENDELIJK VERZOEK: Omliggende gebouwen niet te gebruiken als plasplaats --> de toiletwagen staat er niet voor niets! ORGANISATIE: OV “Prinses Marijke”, p/a Jacob de Jonghstraat 17, 4171 BX Herwijnen. info@oranjeverenigingherwijnen.nl www.oranjeverenigingherwijnen.nl BESTUUR: Alex Aartsen, Paul van Leeuwen, Andre Satter, Marco Wigmans, Jénine Overheul, Jan Bok, Bastiaan van Eck en Arjan v/d Meijden

www.oranjeverenigingherwijnen.nl

11


TOT VOLGEND JAAR