FEE | DECADE MAGAZINE

Page 1

DECADE

We dedicate this magazine to a decade of FEE. Celebrating 10 years of

FASHION, COFFEE & CONTROVERSY10 YEARS OF FEE C E L E B R AT E O U R D E C A D E


CREDITS

ART DIRECTOR Angela Lambriex en Chrissy Goossens COPYWRITER Chrissy Goossens GRAPHIC DESIGN Angela Lambriex en Tamar Dahlmans PHOTOGRAPHY Kim Booij en Maud van Mulekom COVER PHOTOGRAPHY Kim Booij

DIT MAGAZINE IS MILIEUVRIENDELIJK GEDRUKT Biotop is een ongestreken papiersoort, crèmekleurig en geproduceerd van afvalhout. Het is chloorvrij gebleekt en bevat geen optische witmakers. Het papier heeft een natuurlijke, elegante en luxe uitstraling.
The story of Chrissy & Angela Vrijgevochten, rebels en hartverwarmend; twee twintigers die dromen lieten uitkomen.

In 2010 opende Angela FEE in Sittard. Een platform voor kunst, mode en design. FEE staat voor Fashion Exposes Everyone, een uitspraak waar Chrissy volledig achter stond.

Creativiteit werd gebundeld, ieder haar kracht. In 2013 werden ze partners in een nieuw pand.

Live muziek op zondag, een vegan cafĂŠ, exposities, young designers, lokale producten, een coffee bar en een duurzame contemporary merkencollectie.

FEE staat als een [mode]huis in Sittard, met vier verdiepingen en diepe wortels, met een kloppend modehart.

We kijken uit naar nieuwe uitdagingen, met ambities hoger dan ooit.

De kansen liggen recht voor ons, we hoeven ze alleen maar aan te grijpen om meer te bereiken en meer te doen voor deze wereld.


INTERVIEW with FOUNDERS and C R E AT I V E DIRECTORS of F E E


twee panden helemaal naar eigen smaak mogen stylen en inrichten, meerdere malen een Pop-Up Shop mogen neerzetten, regelmatig zakelijke tripjes naar Europese steden mogen maken die mij enorm inspireren en ik heb een geweldig netwerk opgebouwd van klanten en zakenrelaties.

Chrissy en ik werken nu 10 jaar samen en we zijn al die tijd aan elkaars zijde blijven staan. Tijdens alle fases, elk diep dal, iedere twijfel: We bleven in FEE en in elkaars waarde en bijdrage geloven. We lijken op vele vlakken totaal niet op elkaar, maar als we elkaars mening vragen dan kiezen we 9 van de 10 keer toch hetzelfde. Hierin ligt onze kracht. Nog steeds voelen we elkaar feilloos aan, hebben we beiden totaal andere kwaliteiten en verbloemen we stiekem elkaars zwakke punten, haha! We zijn nu eenmaal beiden idealistische dromers en willen graag alles zelf doen en ontdekken.

De grootste uitdaging in ons werk blijft het vertalen van onze eigen verlangens, ontdekkingen, stijl, smaak en kritische kijk op design en mode voor onze klant. We zijn vaak té vooruitstrevend. Commercieel denken zit niet in onze aard en ergens vertik ik het ook. Als ondernemer is dit niet altijd handig. FEE is gegroeid met vallen en opstaan, maar daardoor ben ik extra trots op waar we nu staan!

FEE is een enorm belangrijk onderdeel van mijn leven. Voordat ik een gezin had, lag daar mijn enige focus. Deze focus is nu verdeeld, wat het niet altijd

ANGELA LAMBRIEX

makkelijk maakt. En ik ben al geen held in focussen, ik fladder van de ene taak naar de ander en weer terug. Toch voel en omschrijf ik graag elk detail. Ik overzie ook elk detail; ik ben me bewust van elk geluid, van kleur en sfeer; de intensiteit van hoe iets bij mij binnenkomt is enorm. Dit heeft me leren genieten van kleine details en van ieder moment, hoe druk ik ook ben met FEE en privé.

HOE KIJK JE TERUG OP DE AFGELOPEN 10 JAAR FEE? Als je gaat ondernemen vanuit een idealisme, dan ben je niet bezig met wat

HOE IS JE KIJK OP DE MODE-INDUSTRIE?

jouw uiteindelijke rol zal zijn als je een eigen onderneming start. Toen ik FEE

Na 10 jaar in dit vak, heb ik ontdekt dat mode vol contrasten zit. Nostalgie en

startte had ik enkel een achtergrond in onderwijs en de kunstacademie zat

tradities gaan nooit verloren en herhalen zich. Tegelijkertijd wil iedereen in de

nog fris in mijn geheugen. Ik droomde ervan om dagelijks collecties samen

mode vernieuwen en shockeren.

te stellen, de mooiste etalages te bouwen, me te focussen op fotografie en grafisch vormgeving en van inspiratie opdoen in de mooiste steden… Maar ik

Persoonlijk geloof en streef ik naar duurzaamheid, oude ambachten en

had nooit durven dromen hoe dynamisch en bewogen ondernemen zou zijn.

‘heritage’. De keuzes die ik maak tijdens het inkopen vloeien voort uit bovengenoemde aspecten. Ieder item moet respect voor de wereld, de mens

In 2010 won ik een prijs via het LIOF voor ‘best new concept’, waarmee ik

en het materiaal kunnen uitstralen. Ik bewonder vaak hoe iets is ontworpen en

FEE heb kunnen starten. Vanaf dat moment ging er een nieuwe wereld voor

gemaakt is. Dit alles maakt het ook enorm moeilijk om inkoop keuzes te maken,

me open. De wereld van FEE. In de afgelopen 10 jaar heb ik zoveel mooie

want uiteindelijk gaat het erom of de klant ziet wat ik zie. Hoe vertaal ik alles

momenten mogen meemaken; mijn business partner Chrissy leren kennen,

wat ik voel en zie naar iets commercieels? Elk inkoopseizoen is een uitdagend

FEE Academy mede mogen opzetten, jonge ontwerpers een platform kunnen

proces. Ik zou veel rebelser willen inkopen, maar teveel risico nemen is ook niet

geven,

goed. We zijn al eigenwijs genoeg, denk ik!


De rauwheid, echtheid en puurheid van producten, maar ook van mensen, zijn erg belangrijk voor me; It’s all in the details, baby! De emotie die ik ervaar als ik iemand gelukkig maak is enorm. Diezelfde emotie ervaar ik ook bij het zien, voelen of kopen van mode en design. Inkopen blijft de leukste en tegelijkertijd de pittigste taak binnen FEE.

In 2018 hebben we een nieuwe tak aan FEE gegeven met styling. Tegenwoordig werk ik naast FEE als styliste en ben ik de rechterhand van fotografe Kim Booij. In onze samenwerking worden de krachten en service van FEE gevisualiseerd. Mijn doel zal altijd zijn om de medemens te helpen in de zoektocht naar identiteit, talent, innerlijke en uiterlijke schoonheid en deze helpen te ontplooien, versterken en visualiseren. Bij Kim’s opdrachten kan ik me hier nog meer op toespitsen.

Het klinkt bijna lachwekkend, maar ik heb een document met een verzameling van dingen die ik graag nog wil ervaren in het leven. De tijd tikt maar door; ik voel een enorme haast en druk nu ik de midden dertig ben gepasseerd. Wanneer mag ik dit nog allemaal ervaren? De afgelopen 10 jaar voelen als 2 jaar, en nu ik moeder ben vliegen de dagen aan me voorbij, voordat ik het weet ben ik met pensioen, angstaanjagend idee!

Voor mensen die mij alleen via FEE hebben leren kennen, klinken mijn toekomstdromen wellicht als een verrassing. Het is een groot contrast met mijn huidige werkzaamheden, echter is dit wel waar ik vandaan kom en waar ik altijd een zwak voor heb gehad; De hulpverlening en het onderwijs hebben naast mode De modebranche blijft enorm onvoorspelbaar door snel opvolgende trends,

en kunst altijd centraal gestaan in mijn leven. Ik wil mezelf in de toekomst uitdagen

modeketens die sale blijven pushen, snel wisselende collecties, internet-

om nog meer terug te geven aan de wereld, maar ook om mezelf binnen FEE de

concurrentie, de economie, vervuilende mediaberichten en niet te vergeten…

ruimte te geven om mijn eigen creativiteit te stimuleren. Dromen houdt het leven

het weer! Er is echt niets wispelturiger dan het Nederlandse klimaat. Ik zie de

leuk, toch?

mode-industrie langzaam veranderen naar een duurzamer mode-systeem. Het gaat traag, maar ik geloof wel dat de toekomst er voor mode anders uit gaat zien dan in de afgelopen 10 jaar.

WAT KUNNEN WE VAN JOU VERWACHTEN IN DE TOEKOMST? Buiten mijn liefde voor FEE, die na 10 jaar nog altijd even groot is, heb ik wel nog andere toekomstdromen en ambities. Ik zit nog steeds in de onverwoestbare FEE bubbel, maar kijk ook altijd verder, zoek altijd verder, wil meer creëren, ben onverzadigbaar.

Ik houd van essentie. Zowel in mensen als in producten. Ik houd van authenticiteit, conceptuele kunst en design. Kleine en bijzondere details vallen mij direct op, ze zijn voor mij enorm waardevol.

Observeer elk moment. Leef in het moment. Creëer je eigen moment. Geef vorm aan elk moment. Geloof in jezelf. Dan volgen anderen ook.


Mijn vegan hart vond dat destijds erg belangrijk... en vindt dat nog steeds. De eerste stagiaire die ik aannam voor D.I.Y. was Ferry Schiffelers. Inmiddels is hij een opkomende ontwerper in de Nederlandse modewereld. Ferry was de eerste die mij ‘Chrissy Gunn’ noemde, vernoemd naar Tim Gunn van ‘Project

Runway’. Dit is ook de naam waar de meeste mensen mij onder kennen en waar ik nog steeds onder werk.

In de eerste 3 jaar van FEE heb ik mijn tijd verdeeld tussen Sittard en Melbourne. Ik hunkerde naar meer, wilde meer beleven, méér léven. Op mijn vijfentwintigste deed Angela mij een voorstel om samen verder te gaan met FEE. We zagen duidelijk elkaars ambitie en talent en de mogelijkheden die we FEE zouden kunnen bieden als we onze krachten zouden bundelen. Vanaf dat moment kijk ik op FEE terug als ‘one hell of a ride’. De verbouwing van het pand op de Limbrichterstraat was mijn eerste stap richting onafhankelijkheid; een winkel dat tevens mijn thuis werd. Zo zie ik FEE ook echt. Als een modehuis waar de deur altijd open staat. Waar je een lekker bakje koffie kunt drinken, een goed gesprek kunt hebben, een boek kunt lezen, styling advies kunt krijgen, mooi aangekleed kunt worden en met een goed gevoel naar buiten kunt lopen. De rol van gastvrouw spelen vind ik geweldig.

CHRISSY GOOSSENS

Als ik zin had in een feestje, dan hielden we een feestje bij FEE. Ik heb tientallen exposities mogen organiseren, modeshows en dj’s in de winkel gehad, bandjes live laten optreden, boeklezingen gehouden en meegewerkt aan grotere Sittardse evenementen. Uiteindelijk zijn we zelfs een evenementenbureau

HOE KIJK JE TERUG OP DE AFGELOPEN 10 JAAR FEE?

gestart genaamd The Undertow, waarmee we feesten organiseerden in het

FEE heeft mij alles gegeven dat ik nodig had tussen mijn begin twintiger en

Forum in Sittard. Hier heb ik mogen proeven aan het bestaan als DJ.

begin dertiger jaren! Ergens geloof ik dat je je eigen geluk en succes maakt, maar ik geloof ook dat alles gebeurt met een reden. FEE was mijn bestemming, het heeft zo moeten zijn. Zo heeft mijn jeugd moeten zijn. Zo kijk ik er ook op terug.

Ik leerde Angela op 22-jarige leeftijd kennen, toen FEE net geopend was. Ik was net terug van Australië, waar ik twee jaar lang in Melbourne had gewoond. Ik was een bepaalde levensstijl gewend geraakt; vrijheid, creativiteit, eigenzinnigheid, emancipatie. Dit vond ik allemaal terug in Angela en in FEE. Ik kreeg de ruimte om mijn eerste kledinglijn te starten genaamd ‘Dear Indie Youth’, oftewel D.I.Y. Alle kledingstukken werden van gerecyclede materialen gemaakt, met een focus op de recycling van leer en suède.


Mijn leukste herinnering is toch wel de David Bowie expositie die door heel

Je brengt een product tot leven met een verhaal erachter. Iets zelf creëren is niet

Sittard omarmd werd. Hiervoor organiseerden we in FEE een boeklezing en

altijd even makkelijk, maar je zult het product gegarandeerd meer koesteren

een expositie en in de Volt organiseerden we een David Bowie avond, waar ik

dan een product dat rechtstreeks uit de winkel komt of online besteld is. Ik

het decor voor heb ontworpen en onderdeel was van het DJ gezelschap. Nu

heb het nu wel over massaproductie, niet over uniek vakmanschap. Dat is een

draaien deze mannen zelfs plaatjes op mijn bruiloft, het mooiste dat FEE me

ander verhaal.

gegeven heeft zijn de hechte relaties die ik nu heb in mijn leven. Natuurlijk verwacht ik niet dat we ieder item dat we bezitten zelf gaan maken. Het meest geweldige dat ik heb mogen doen, is mijn eigen visie implementeren

Maar ik denk wel dat het een mooi streven is om minder te gaan produceren en

in FEE. Angela en ik hebben ieder een eigen kijk op mode en een eigen

beter te gaan kijken naar vraag en aanbod. Cijfers veranderen continue, maar

lifestyle, welke we perfect hebben weten te combineren in FEE. Als jonge rebel

momenteel wordt de overproductie van kleding geschat op 30% wereldwijd.

stond ik graag te demonstreren. Het liefst tegen het gebruik van bont en het testen op dieren. Toen FEE mijn toekomst werd, wilde ik graag mijn liefde voor duurzame en handgemaakte producten delen in de winkel. De “eerlijk winkelen” sticker op de deur van FEE krijgen was voor mij een trots moment. Mijn kledingstijl is altijd een beetje eigenzinnig geweest. Ik houd van Rock ’n Roll Chique, ik besteed ook de meeste tijd aan het samenstellen van mijn eigen garderobe. Ik koester deze ook echt alsof het mijn persoonlijke schatkist is. Iedere ochtend zie ik gelegenheidsoutfits in mijn kast hangen die me met een lach herinneren aan de momenten waarvoor ik ze uit de kast heb getrokken. Om bij FEE dagelijks bezig te mogen zijn met ontwerpen, stylen en inkopen… dat is voor mij een droom die werkelijkheid is geworden.

HOE IS JE KIJK OP DE MODE-INDUSTRIE? Ik ben echt een modemeisje, maar ik ben sinds FEE wel anders tegen mode aan gaan kijken. Dat de mode-industrie zwaar verknipt is, wist ik al in mijn tienerjaren. Ik koos er bewust voor vintage en tweedehands te kopen en geen leer te dragen, tenzij het tweedehands was. Op FEE’s eerste locatie in de Putstraat in Sittard, ben ik kleding gaan recyclen/upcyclen onder het label Dear Indie Youth [D.I.Y.]. In de jeugdcultuur betekent D.I.Y. – Do It Yourself. D.I.Y is een stroming waarbij het idee is dat je alles zelf doet en daarmee zelf de controle houdt over productie, afval, kennis, etc. Dit heb ik altijd een hele mooie filosofie gevonden. Je kunt het toepassen op het zelf drukken en distribueren van magazines, je eigen houten tafel maken, je eigen groenten verbouwen, maar ook je eigen kleding maken. Wat het met zich meebrengt is creatie, trots, voldoening en eigenwaarde.


Wat ik graag meer zou zien, zijn concepten zoals ‘made to order’. Waarbij er 1

Als ik écht helemaal mezelf zou zijn, dan zou ik er iedere dag uitzien als een

sample van een kledingstuk in de winkel hangt en er pas wordt geproduceerd

modeshow. Ik ben nu al vaak eerder overdressed dan underdressed.

op het moment dat de klant het item in zijn of haar maat wilt kopen. Op het moment dat een item geen massaproduct meer is, wordt het natuurlijk een stuk

Mezelf zijn is ook bewust bezig zijn met de wereld. Ik zou heel graag invloed

bewerkelijker en daarmee ook duurder. Wel kunnen we ons gaan afvragen wat

uitoefenen op onze eerste levensbehoefte; voeding. Mijn man is een bijzonder

nu de werkelijke prijs van een kledingstuk is en wie deze daadwerkelijk betaalt.

creatieve chef met wilde ideeën over eten. Ik kijk mijn ogen uit als ik hem aan het werk zie, ik heb veel respect voor zijn gedrevenheid. Zijn niveau in de

Ik denk dat het wachten op producten voordat ze geleverd worden niet alleen

keuken is als een topsport. Ik heb al eens geprobeerd om een plantaardig café

anticipatie, maar ook meer waardering voor een product met zich meebrengt.

te openen in FEE, echter was het er toen nog niet de tijd voor in Sittard. In

Een nieuwe fauteuil waar 3 maanden levertijd op zit, doe je niet na een jaar

de toekomst willen we onze visies op voeding combineren in een schitterend

weg. Zo zou het ook met kleding moeten zijn.

concept. Ik kan er nog niet teveel over verklappen, maar dit restaurant gaat er zeker weten komen.

Mode is natuurlijk ook gewoon leuk; een nieuw jurkje voor een avondje uit, een nieuwe tas voor een nieuw seizoen, het is allemaal heel logisch dat we dit

Conceptontwikkeling is toch wel mijn favoriete bezigheid. Geef mij vier muren

willen. Zelf ben ik echt niet anders.

als een blank canvas en ik creëer je bij wijze van spreken een geweldige galerij

Wat ik graag zou willen zien is een betere balans tussen;

om in te exposeren. Het liefst zou ik monopoly willen spelen en verschillende

_het hergebruiken van oude kleding [dit geldt ook voor meubilair en alle

concepten willen neerzetten, ik heb er nog genoeg klaarliggen waar ik ooit nog

andere producten]

de tijd voor hoop te vinden, maar ‘first things first’.

_het zelf maken van kleding [dit kan ook net zo goed een cursus pottenbakken zijn om je eigen servies te maken!]

Momenteel ben ik ook druk bezig met het creatieve proces van mijn eerste

_het op bestelling laten maken van kleding [alles dat ‘custom made’ is, zul je je

(kinder)boek. Ik heb teveel fantasie en die moet ik ergens op kunnen loslaten.

meer mee verbonden voelen]

Schrijven is mijn uitlaatklep, een manier om even in een andere wereld te zijn.

_het productieoverschot. Er kan ook wereldwijd minder geproduceerd gaan

Sinds 2017 run in een copywriting agency als ‘side business’, waarmee ik aan

worden. Dan zorgen we vanzelf voor meer creativiteit onder de mensen!

een aantal mooie projecten heb mogen meewerken. Ik hoop dan ook dat ik schrijven in de toekomst meer tijd en aandacht kan gaan geven en onderdeel

Veel kledingmerken zijn sinds de crisis van 2020 bezig met de reorganisatie

mag gaan zijn van projecten waar ik mijn hart in kan leggen. Angela en ik

van de mode-industrie. ‘Rewiring Fashion’ is momenteel een ‘hot topic’ in

hebben nog genoeg te creëren samen. Zij doet vormgeven, ik schrijf. Ze is en

modeland. Ik heb wel veel hoop voor de toekomst van mode.

blijft mijn ‘partner in crime & creativity’.

WAT KUNNEN WE VAN JOU VERWACHTEN IN DE TOEKOMST? Voor mijn gevoel moet het hoogtepunt van mijn carrière nog komen. FEE is mijn eerste ‘business baby’, waarin ik mijn ziel en zaligheid heb gestoken. In de toekomst wil ik mijn ambities tot een nog hoger niveau tillen, maar wel op een manier waarop ik nog meer kan teruggeven. Mijn hart ligt in de mode, mode is voor mij de ultieme vorm van kunst en zelfexpressie.


Local Heroes

KIM BOOIJ Kim Booij is een Sittardse fotografe die zich richt op menselijke verbinding, natuurlijk

licht

najaagt

en

die

magische,

tussenliggende

momenten

documenteert die je gevoel geven.

Haar werk brengt pure momenten over, terwijl het ook de rommelige, de

MIEKE GOOSSENS-JAMAR

ruwe, de ongeplande, de liefdevolle omhelzing, de tranen, de buik omhelst - de buitengewone, echte momenten die je voor altijd wilt onthouden en koesteren. “Mensen zijn eindeloos interessant. Dit is de drijvende kracht achter

Mieke heeft vanaf de dag dat FEE opende op de Limbrichterstraat, zich

mijn werk.”

ingezet voor de zaak van haar dochter en Angela. Altijd gekleed in stijl en met een enorme modekennis, staat Mieke nog altijd klaar voor het team en de

Kim werkt al jarenlang samen met FEE, waarbij de krachten van styling &

klanten van FEE. We willen deze ‘honorary FEE girl’ graag bedanken voor haar

fotografie gebundeld worden. Dankzij de bijdrage van Kim heeft dit magazine

dedicatie aan FEE!

de uitstraling en het rauwe gevoel gekregen die ons het best representeert.


Haar doel is om deze uit ieder mens te halen en op een mooie manier vast te leggen op beeld. “Ik leg gevoel en emotie vast.” Maud’s liefde voor fotografie is ontstaan uit onzekerheid over haar uiterlijk. Door te experimenteren met licht, composities, lijnenspellen maar vooral ook gevoelens maakte ze zelfportretten waar ze mooiere dingen van zichzelf zag dan wanneer ze in de spiegel keek. Even later ging ze ook andere mensen fotograferen en al snel kwam ze achter haar enorme liefde en passie voor het vak fotografie.

Maud ziet schoonheid in de kleinste dingen, en legt die schoonheid vast precies op de manier hoe zij deze ziet. Ze vindt het gevoel van ‘een mooi mens zijn’ heel belangrijk en zo wilt ze iedereen zich laten voelen. Ze wilt dat degene die ze vastlegt zich comfortabel en vertrouwd voelt tijdens de shoot. Door iemand op een liefdevolle en inlevende manier te fotograferen haalt ze het mooiste uit mensen. Haar foto’s laten pure schoonheid zien en die puurheid versterkt ze door een minimale nabewerking. Mede omdat ze haar foto’s zo min mogelijk wilt manipuleren, let ze goed op het licht, de compositie, lijnenspellen, maar vooral... op het moment. “Ik observeer, ik bewonder en ik leg de bijzondere momenten vast: de momenten die ertoe doen, of dat nu de liefde is tussen moeder en kind, blijdschap of juist verdriet. Emotie staat centraal in mijn

MAUD VAN MULEKOM

beelden.”

Het allermooiste uit mensen halen; dat is wat Maud het liefst doet.

Als oud stagiaire is Maud bij FEE kind aan huis en werken we tegenwoordig

Authenticiteit, intimiteit, gevoel, verbondenheid, liefde en puurheid staan

nog vaak samen binnen verschillende projecten. Mede dankzij de bijdrage van

centraal in haar fotografie.

Maud heeft dit magazine de uitstraling die ons het best representeert.


Als beginnend kledingmerk voelt een eerste fysiek verkooppunt als validatie dat je bestaansrecht hebt als kledingmerk. Wij zijn Angela en Chrissy dan ook nog steeds dankbaar voor de kans en het vertrouwen in onze samenwerking.

Wij denken dat Estafette Studios het best te omschrijven is als een jong merk dat zichzelf niet te serieus neemt. Met gevatte, symmetrische en tijdloze designs proberen wij onze klanten ieder seizoen te verrassen en nieuwsgierig te houden naar wat er komen gaat. Met bijna vier jaar op de teller zien wij nog steeds onze klantenbasis en retailers geleidelijk groeien; een mooie motivatie om door te gaan waar we mee bezig zijn. Een mooie ontwikkeling waar wij erg trots op zijn [deels geïnspireerd door FEE] is onze overstap naar fair, eco en vegan katoen in al onze kledingstukken. Dit werd door de dames van FEE uiteraard met luid applaus onthaald.

De reden dat wij met Estafette Studios zijn begonnen is tweeledig. Enerzijds misten wij een jong merk met herkenbaarheid en roots in het Zuiden, anderzijds zochten wij als YUP’s een creatieve uitlaatklep. Wat begon als een gemeenschappelijke hobby van twee broers, mondde al vrij snel uit in iets

ESTAFETTE STUDIOS

meer. De overweldigende interesse motiveerde ons om hier werk van te maken en motiveert ons nog steeds om Estafette Studios vernieuwend te houden en verder te laten groeien.

Wij zijn erg trots dat we gevraagd zijn iets meer over onszelf te vertellen ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van FEE. De titel ‘local heroes’ voelt dan ook als een eer. Vanaf de opening zijn wij – Martijn en Rutger – kind aan huis

De samenwerking tussen FEE en Estafette Studios voor het collaboratieve

geweest bij FEE. Toen wij Estafette Studios begonnen, hadden wij als eerste

t-shirt dat ter ere van het 10-jarig bestaan is ontworpen, voelt als de kers op de

verkooppunt dan natuurlijk ook maar één winkel in gedachten; FEE. Gelukkig

taart van een mooie jarenlange samenwerking. Waar wij als Estafette Studios

zagen de dames van FEE dit hetzelfde.

ook naar toe gaan, FEE zal altijd onderdeel van ons verhaal zijn.


DESIGNERS WON HUNDRED 2ND DAY AMERICAN VINTAGE PEAK PERFORMANCE JUST FEMALE ONE&OTHER LULU COPENHAGEN STEPHNEY WORKERS CLUB KNOWLEDGECOTTON APPAREL

FILIPPA K LOLA JAMES HARPER TIGER OF SWEDEN RITA ROW SAMSØE SAMSØE FALCHI JEWELLERY CHARLOTTE WOONING THE GOOD PEOPLE CHPTR-S

DESIGNERS REMIX

C.U.S.

FASHIONOLOGY

NORR

LEE GALORE JEWELLERY VAGABOND MATT&NAT

ALPACA LOCA ESTAFETTE STUDIOS SELECTED FEMME KLEMAN

BASK IN THE SUN

EVA SCHREUDER

SECOND FEMALE

ARTE ANTWERP

STUDIO RUIG SESSÙN RAINS

SFIZIO ATELIER REBUL MBYM
The world of Fee

PUTSTRAAT, 2010

LIMBRICHTERSTRAAT, 2013

LIMBRICHTERSTRAAT, 2020Interview

FANCY FARMERS

Boris & Roderique

Fancy Farmers is een Amsterdamse Fashion Agency, opgericht door de twee

We hebben overigens ook een gave Porsche tractor in onze showroom staan.”

Limburgse jongemannen Boris & Roderique. Ze konden elkaar wel toen ze

Roderique heeft een mode achtergrond, terwijl Boris bedrijfskunde studeerde.

nog in Limburg woonden, maar zijn als twee Limburgers in Amsterdam pas

Het zakelijk verleden van Boris bestaat uit consultancy in bedrijfsleven en

écht bevriend geraakt. Inmiddels hebben ze in Amsterdam hun leven met

daarnaast directiefuncties bij Warchild en Stichting AAP. Roderique heeft onder

hun partners en kinderen opgebouwd [Roderique heeft twee dochtertjes en

andere in London gewoond terwijl hij voor GSUS werkte. Via zijn connecties

Boris zal voor de tweede keer vader zijn geworden, nog voordat dit magazine

werd hem het merk ‘Psycho Cowboy’ aangeboden en daarmee is Fancy

gedrukt is. Gefeliciteerd!] Bij FEE vertegenwoordigen de Fancy Farmers de

Farmers begonnen. Boris was op dat moment op wereldreis. Bij thuiskomst

merken KnowledgeCotton Appararel, Rains & Lee.

stond Roderique hem op te wachten op het vliegveld, met een sleutel in de hand voor een nieuw appartement en een nieuwe baan als business partner.

HOE IS FANCY FARMERS ALS AGENCY ONTSTAAN? UIT WELKE GEDACHTEGANG IS DEZE GEBOREN EN HOE KIEZEN JULLIE DE

Mede door Boris zijn professionele achtergrond zijn de Fancy Farmers

MERKEN DIE JULLIE VERTEGENWOORDIGEN?

bevangen met milieubewuste merken. “We zijn wel principieel in de keuze van

“We zijn eigenlijk gewoon twee zogenaamde boerenjongens uit Limburg die

ons merkenpakket, maar niet dogmatisch. Het huidige merkenpakket bestaat

zijn geëindigd in de modewereld. Vandaar de naam Fancy Farmers en ons logo

uit Knowledge Cotton Apparel, Brava Fabrics, Lee, Edwin, Rains, Champion,

met het gouden varkentje. Een beetje met een knipoog dus.

Johnny Romance en La Petite Étoile.”


“We vinden Limburgse gezelligheid overigens heel belangrijk. De modewereld

WAT ZIJN DINGEN DIE IEDERE CONSUMENT MOET WETEN / OP MOET

is soms nogal serieus, en dat mag ook. Dat zijn wij ook, maar wel gecombineerd

LETTEN BIJ HET KOPEN VAN KLEDING?

met humor en we proberen het ook gezellig te houden. We krijgen ook vaak

“Durf te kijken naar waar het vandaan komt. Daarmee zeggen we niet

‘bedankt voor de gezelligheid’ te horen als klanten bij ons weggaan, daar doen

automatisch dat ‘made in China’ of ‘made in India’ niet goed is. Er is een

we het voor.”

nieuwe generatie jonge industriëlen in China, die zorgen voor schone fabrieken. Hoewel nog steeds een van de grootste vervuilers, investeert China

HOE IS JULLIE KIJK OP DE MODE INDUSTRIE OP DIT MOMENT?

ook heel erg in ‘groen’. Knowledge Cotton Apparel werkt bijvoorbeeld veel

“Er is wel behoefte aan sustainable merken, maar het is nog redelijk beperkt

samen met India. Ja, ook daar is veel vervuiling, maar ook juist daar wordt veel

beschikbaar. Het is een kwestie van tijd, maar iedereen is er mee bezig.

geïnvesteerd in technologie en in groen werken. De consument moet leren

Duurzaamheid begint wel langzaamaan een commercieel begrip te worden;

vragen stellen, leren waar een product vandaan komt en op welke manier deze

het is goed dat mensen kunnen zien dat je met duurzaamheid ook geld kunt

is vervaardigd.”

verdienen. Dan gaan we in ieder geval met zijn allen de goede kant op.” WAT IS DE EERSTE STAP NAAR EEN MODEBEWUSTE WERELD / BEWUSTE MODEWERELD? IS ER OP DIT MOMENT EEN VERANDERING IN DE MODE-INDUSTRIE

“Één woord: transparantie. Bij Knowledge Cotton Apparel bijvoorbeeld, kun je

AAN HET PLAATSVINDEN [NAAR AANLEIDING VAN COVID-19]?

per item op hun website zien waar het is geproduceerd, in welke fabriek, met

“Je ziet dat merken, agenten en retailers in alle haast online zichtbaar zijn

info over de fabriek, etc. Een GOTS-Certificaat zegt ook niet alles, maar als je

geworden. Er wordt veel meer gedaan met productfotografie, met social media

dit certificaat als merk kunt krijgen is dit een goede eerste stap.”

en met platform-aanbieders zoals Amazon en Zalando. Hier kun je als kleine retailer zelfs je producten via de grote online spelers verkopen, waarbij zij een

HEBBEN JULLIE NOG LEUKE TIPS, AANRADERS, WINKELS, STEDEN,

percentage van je omzet nemen. ‘Third Party Resellers’ noemen ze dat. Maar

ETC. DIE JULLIE GRAAG WILLEN DELEN?

een totale omslag naar 100% online shoppen gaat nooit gebeuren. Het zal

“Vrijplaatsen in Amsterdam, zoals het oude Marine Etablissement Amsterdam.

een balans zijn tussen online gemak en offline persoonlijke beleving. Shoppen

Hier bruist het altijd van de jonge creatievelingen en er zitten een paar erg

draait ook om de beleving, die vind je juist in boutiques zoals FEE.”

goede organic restaurants. Ook ons eigen NDSM terrein in Amsterdam is een aanrader. Ook hier zitten veel goede restaurants een vrijplaats voor creatieve bedrijven, gemixt met modebedrijven en het hoofdkantoor van MTV Europe…

HOE ZIEN JULLIE DE TOEKOMST VAN MODELAND?

om maar eens iets te noemen.’’ Verder wilt Boris nog graag Rotterdam

“Positief, er zal een schifting komen en er zullen ook wel klappen vallen, er zullen

aanbevelen; “Er gebeurt veel in de rand van Rotterdam, dat vind ik wel tof.

wat winkels en ketens wegvallen. Je ziet dat er een nieuwe leuke generatie op

Rotterdam is echt een bezoek waard als je van culturele dingen, vernieuwing

komst is die toffe concepten opzetten. Mede geënt op sustainability.”

en design houdt.”


Places to dream of... We worden allemaal graag geïnspireerd door de mooie wereld om ons

AMSTERDAM, DE PIJP – COFFEE & COCONUTS

heen…maar omdat we van verre plaatsen alleen maar kunnen dromen op dit

Altijd op zoek naar lekkere lunches en goede koffie, ontdekten we Coffee

moment, geven we jullie in deze editorial graag een lijstje van onze favoriete

& Coconuts. Je kunt op verschillende vides plaatsnemen in dit Bohemian

inspirerende adresjes dichtbij huis. Mocht je een bezoekje willen brengen aan

ingericht café in de Pijp. Je krijgt er een beetje het gevoel alsof je op Bali of

deze steden, noteer deze adresjes dan in je agenda!

een ander zonnig eiland zit. De perfecte plek om even bij te komen!

AMSTERDAM – HET FAIRE OOSTEN Het Faire Oosten is net als FEE gericht op duurzaam design. Het is echt een walhalla van duurzame producten; van douche-gels tot sierkussens. We staan graag achter dit concept en nodigen jullie allemaal uit een bezoekje aan deze winkel te brengen wanneer je in Amsterdam bent!

AMSTERDAM – OALLERY Deze herenzaak is gericht op [high end] streetwear, waar je items vindt die je haast nergens anders tegenkomt. Merken zoals Brain Dead, Casablanca, Needles en Human Made worden groots vertegenwoordigd in dit prachtige

AMSTERDAM – DREAMBOAT

pand met drie verdiepingen.

Dreamboat is een winkel en design studio met een zeer persoonlijke collectie en een eigen stijl. Het is de wereld van een stylist, een interieurdesigner en een kunstverzamelaar, waar je prachtige ‘ investment pieces ’ vindt. Een ruimte waarin je lekker rond kunt dwalen en weg kunt dromen alsof je op een ware

AMSTERDAM, DE PIJP – COTTONCAKE

droomboot zit. We houden van de romantische stijl van deze winkel, je wordt

Deze kleine boutique in de Pijp was een van de eerste inspiratiebronnen voor

meteen verliefd bij binnenkomst!

de opening van FEE op de Limbrichterstraat. Met wit geverfde ruwe muren, betonnen vloeren en Fentiman’s frisdrank in allerlei kleuren, raakten we verliefd op het concept en de uitstraling!

ANTWERPEN - NATIONALESTRAAT De Nationalestraat is waarschijnlijk een wat minder bekende winkelstraat in Antwerpen dan de welbekende Meir of de Kammenstraat, maar heeft zeker net zoveel te zien! Hier zijn de kleinere boutiques en de Antwerpse Modenatie gevestigd. Het is de upcoming buurt voor de high fashion van deze modestad.

ANTWERPEN – VOLKSTRAAT Fashion Lovers ‘eat your heart out’ in de Volkstraat in Antwerpen. Hier liggen onder andere Baby Beluga en Enes, waar we graag even binnenkijken voor inspiratie en mooie, tijdloze items.


ANTWERPEN – DAMOY

ANTWERPEN – KAFFEENINI

Damoy is een Antwerps modehuis gelegen aan de Steenhouwersvest no 46,

Kaffeenini op de gezellige Nationalestraat no 114 in Antwerpen, is de

dat zich richt op het creëren van een prachtig clean silhouet in luxueuze stoffen.

perfecte plek in de zon voor een zondagse brunch met bagels en een

We zijn helemaal weg van de zijden ontwerpen van private label La Collection.

extra large latte. Ook voor gezonde sapjes en healthy food zit je goed bij

Lichtelijk onbetaalbaar, maar wel echt schitterend mooi!

Kaffeenini.

ANTWERPEN – FOTOMUSEUM Als je wat tijd kunt spenderen in deze mooie stad, breng dan een bezoekje aan

ANTWERPEN – KLOOSTERSTRAAT

het Fotomuseum. Er is niets fijner dan slenteren langs witte muren in een lege

Ben je op zoek naar Mid Century Modern en Contemporary Vintage voor

ruimte, met enkel een aantal afbeeldingen die je blik weten te vangen. Kijk

je interieur? Dan zit je in de Kloosterstraat aan het juiste adres! Ook vind je

voor het expositieprogramma op www.fomu.be.

hier echte antiquairs, afgewisseld met hier en daar een concept store en een gezellig koffiehuisje. Loop zeker even binnen bij Rewind; een duurzame shop

ANTWERPEN – AUGUST HOTEL, BAR, RESTAURANT & SPA

voor alle leeftijden!

Nog niemand van FEE is hier geweest, maar we vermelden August toch graag in dit lijstje! Dit pareltje van een pand is namelijk omgetoverd to een schitterend hotel met wellness, restaurant en bar. We kunnen niet wachten om

ANTWERPEN – JAZZ CAFE DE MUZE

hier een cocktail in te drinken!

Dit fameuze Jazz café op Melkmarkt no 15 heeft zijn reputatie opgebouwd sinds de sixties en is alles waar de stad Antwerpen voor staat; kunstenaars, vergeten schrijvers, opkomende muzikanten… je kijkt je ogen uit bij De Muze! De perfecte plek voor een wijntje of een biertje.


ANTWERPEN – MARNIXPLEIN

BRUSSEL – KURE

Dit hippe pleintje is de ideale plek voor een diner en een drankje in Antwerpen.

Kure bevindt zich in een schitterend pand in Brussel, waar het alleen al leuk is

Geliefd onder het lokale volk, maar ook onder de toeristen zoals wij, die liever

om door de entree te lopen. De winkel zelf heeft ook wel een beetje een FEE

niet als een toerist beschouwd worden.

vibe; een gevoel van ‘clean, contemporary & warehouse’. De collecties zijn ook zo te noemen; clean & contemporary. Absoluut een bezoekje waard!

ANTWERPEN – VIER

BRUSSEL – PANTHERS

Bij Vier vind je high fashion streetwear , de collectie is vergelijkbaar met

Panthers is een premium sneaker en streetwear store, waar het zeker voor

OALLERY in Amsterdam. Ook sneaker freaks zitten bij Vier aan het juiste

sneaker collectors onweerstaanbaar is om niet met een nieuw paar naar buiten

adres!

te lopen. De collectie is werkelijk geweldig; alle laatste nieuwe edities zijn hier te vinden! ‘When in Brussels’…

BRUSSEL – SMETS Bij Smets is shoppen ‘next level’. Deze winkel brengt je niet alleen de crème de la crème op modegebied, maar biedt ook meteen alles aan dat je in je leven nodig hebt. Dit is echt een lifestyle store. Je kijkt je ogen uit!


MECHELEN – MAGMA RESTAURANT

ROTTERDAM - MARGREETH OLSTHOORN X JIP

Heb je gewoon zin in een kleiner stadje zoals Sittard? Rijd dan eens via een

Margreeth Olsthorn is een gevestigde naam in de Rotterdamse fashion scene.

andere weg door België en ontdek het stadje Mechelen. Hier vind je het

Ze is tot twee keer toe verhuisd naar een groter pand en heeft inmiddels haar

restaurant ‘Magma’ van Chef Maarten van Essche. Dit restaurant heeft een

dochter Jip aan haar zijde staan als business partner. Margreeth Olsthoorn is

klinische uitstraling met zijn witte muren en zwart interieur en het karakter van

voor lange tijd gevestigd geweest op de fameuze Witte de Withstraat, maar

een wijnbar met Italiaans temperament. Het à la carte menu is biologisch en

voelde uiteindelijk dat ze mee moest bewegen met de bewegingen in de stad.

fermentatie speelt een belangrijke rol in de keuken van Magma. Absoluut de

Nu bevindt de winkel zich in een oud pakhuis, waar nieuwe mogelijkheden

moeite waard. Wil je vooraf een Belgisch biertje drinken ‘op café’? Loop dan

gecreëerd zijn voor kunstexposities, mode presentaties, shop-in-shops…

even binnen bij de bar ‘de Gouden Vis’. Het sfeertje hier proeft als Brooklyn -

Margreeth Olsthoorn blijft vooruit streven en inspireren!

New York in de jaren ’50, vol ambitieuze jonge mensen.

ROTTERDAM – OBJET TROUVÉ

Last but not least; Objet Trouvé is een prachtig ingerichte winkel, welke wordt gerund door twee zussen en is ontworpen door designer Esther Blankers. Objet Trouvé richt zich met name op Nederlandse, Italiaanse en Franse ontwerpers en gaat ook regelmatig samenwerkingen met ontwerpers aan. De stijl is conceptueel, tijdloos en luxueus.

ROTTERDAM – X21 X21 was de eerste streetwear shop in Rotterdam en blijft al 25 jaar voorop lopen in streetwear fashion, met labels zoals Arte Antwerp, Carhartt, Huf, Lazy Oaf, Wood Wood, Olaf, Plain, The Good People, Han Kjøbenhavn en Stüssy. Mannen die graag bij FEE shoppen, slagen hier ook gegarandeerd!

ROTTERDAM – WITTE DE WITHSTRAAT Vergeet de Witte de Withstraat niet! Deze straatnaam is inmiddels een Nederlands begrip, maar dat heeft deze straat ook echt verdiend! Er zitten talloze leuke cafeetjes, kunstgaleries, wijnbarretjes, restaurantjes, concept stores en andere leuke winkeltjes. Als je je even wilt wanen alsof je op stedentrip bent in een hippe culturele stad in het buitenland; dan kan de Witte de Withstraat daar echt wel aan tippen!


FEE Girls LUCA TOSSAINT Ik ben als zestienjarig meisje als stagiaire begonnen bij FEE; een plek waar ik heel erg dankbaar voor ben dat ik hier terecht ben gekomen. FEE staat voor mij gelijk aan creativiteit; deze kan ik bij FEE kwijt in Visual Merchandising, styling en fotografie. In de afgelopen zes jaar heb ik zoveel geleerd en ben ik als jonge vrouw de ‘oudste’ collega van Chrissy en Angela.

Ik heb bijna de gehele periode van FEE op de Limbrichterstraat mogen meemaken. Vanaf het moment dat ik echt op de werkvloer met klanten ging werken wist ik het zeker; dit is mijn passie en hier word ik heel gelukkig van. FEE voelt voor mij inmiddels als een tweede thuis. Sinds een aantal jaren ga ik met Angela mee naar de studio’s voor de nieuwe collecties en ik vind het geweldig om zo bij het gehele inkoopproces betrokken te mogen zijn. Het ontdekken van nieuwe seizoenen, nieuwe kleuren, stoffen en stijlen is wat ik het liefst doe in mijn werk.

Fotografie: Maud van Mulekom


JOLENNE VAN DER AA Acht jaar geleden ben ik vanuit Linne naar Sittard verhuisd en ik ken de start van FEE op de Putstraat alleen van verhalen. Het is nu nog regelmatig zo dat vrienden en klanten mij daar leuke verhalen en herinneringen over weten te vertellen. “Dat heb ik nog bij FEE op de Putstraat gekocht� hoor ik ook nog regelmatig. Toen Chrissy en Angela mij in 2018 benaderden of ik interesse had om bij FEE te komen werken was ik ontzettend enthousiast. FEE was voordat ik hier werkte in mijn ogen een begrip in Sittard. Iedereen kende FEE, ging bij FEE naar binnen voor nieuwe kleren of een kopje koffie en iedereen liep met de canvas tasjes van FEE in de stad en op ieder festival rond!

FEE en het team binnen FEE voelt al vanaf het begin absoluut als thuis! Ik houd van de vaste klanten, van de persoonlijke aandacht, de eerlijkheid, de gezelligheid. De diversiteit dat het werk binnen FEE met zich mee brengt, geven mij iedere dag opnieuw energie en plezier. Het maakt mij trots onderdeel te mogen zijn van FEE!

Fotografie: Maud van Mulekom


KORE VANDALON In 2014 kwam ik op vijftienjarige leeftijd als vrije school studente stage lopen bij FEE. Vanaf dat moment ben ik zowel voor als achter de schermen bij FEE betrokken geweest. Ik werd het gezicht van de campagne van FEE’s eerste kledinglijn FEE – The Ages en sierde ongekend veel social media posts. Ook liep ik mijn eindstage bij FEE tijdens mijn modestudie. FEE is voor mij creativiteit en vrijheid. FEE heeft voor mij verschillende deuren geopend in de modewereld; ik ben betrokken bij verschillende creatieve initiatieven en projecten, die ik vorm kan geven en tot leven kan brengen met mijn toewijding aan mode, kunst en fotografie. Dit is ook hoe ik naar FEE kijk; als een creatieve broedplaats die verbindt, samenbrengt en stimuleert. Met FEE ben ik volwassen geworden.

Fotografie: Maud van Mulekom


Young Design

Fotografie: Puck Verheul

FERRY SCHIFFELERS Ferry Schiffelers is een modeontwerper gevestigd in Amsterdam. Hij richtte op vijfentwintigjarige leeftijd zijn gelijknamige label op. In 2018 studeerde Schiffelers Cum Laude af op de design afdeling van het AMFI (Amsterdam Fashion Institute). Zijn afstudeercollectie ‘Défilé de Deuil’ zorgde ervoor dat hij de ‘Lichting’ prijs won en benoemd werd tot de meest belovende alumni van 2018. In september 2019 presenteerde Schiffelers zijn eerste zelfstandige collectie ‘Ladies Who Lunch’ tijdens AFW [Amsterdam Fashion Week]. Voorafgaand aan het AMFI volgde hij een 4-jarige Mode/Maatkleding opleiding om zichzelf te ontwikkelen op gebied van tailoring en techniek. Schiffelers heeft succesvol stages afgerond in het couture atelier van Viktor & Rolf, bij de Antwerpse ontwerper Tim van Steenbergen en bij FEE in Sittard. Zijn werk is gepubliceerd in o.a. Vogue, ELLE en Glamour.


Fotografie: Maud van Mulekom

ROOS DECKERS Roos Deckers is een beginnend modeontwerpster uit Sittard. Ze is recent afgestudeerd aan de mode academie in Eindhoven en heeft succesvol haar stages afgerond bij Maastrichtse couturier Linda Friesen en bij het ‘upcycling’ label 1/OFF in modestad Parijs. De eindcollectie van haar opleiding is geïnspireerd door architectonische en organische vormen, natuur en expressieve kunst. Haar grootste inspiratiebron zijn mensen; verhalen, ideeën en de standpunten die zij innemen verbreden haar creatieve kijk op het leven en daarmee ook de kijk op het creatieve proces van haar collecties.


MAARTEN VAN MULKEN Maarten Van Mulken is een modeontwerper en label gevestigd in Amsterdam.

stoffen die op een ecologische manier zijn vervaardigd. Handwerk en eigen

De focus van het label is voornamelijk vrouwencollecties, maar heeft ernaast

prints staan hierbij centraal, waardoor het kledingstuk meer waarde krijgt.

ook nog vele zijprojecten zoals mannenkleding, performance en objecten.

Samen met een team zijn er enkele shoots en films gecreëerd op locaties

De gecreëerde collecties zijn gebaseerd op concepten die bedoeld zijn om

zoals een crematorium, maar ook op het meer Lago Maggiore en in Ijsland.

het normale leven te verstoren. Het werk refereert aan verschillende velden

Dit om de visuele context van zijn label te verbreden en te versterken. Naast

binnen de kunst en combineert deze met de maatschappelijke problemen van

zijn label heeft hij ook voor een groot theaterhuis gewerkt waar hij geleerd

vandaag. De stijl kan worden omschreven als donker, scherp en levendig.

heeft verschillende disciplines van kunst te combineren. Dit heeft hij verder

Onder zijn label heeft Maarten verschillende collecties, objecten, performances

geïmplementeerd in zijn huidige werk. Naast zijn eigen label is hij werkzaam

en items voor de verkoop gecreëerd. De kleding wordt vaak gemaakt uit

voor kleine theaterproducties en werkt hij als stijladviseur bij de Fair Trade

reststoffen, gevonden afval of voorwerpen en uit nieuwe digitaal geprinte

modewinkel genaamd ‘Het Faire Oosten’.

Fotografie: Cinta Janssen


Thank You to our lovely customers Laten we terugkijken op een prachtig decennium…dromen, reizen, spelen,

biodiversiteit en klimaatsverandering. Ook mode speelt hierin een grote rol

creëren… wij allemaal samen. En nu gaan we een nieuw en spannend decennium

en wij willen samen streven naar het welzijn en de bescherming van onze

tegemoet waarin we FEE delen met elkaar en met jullie. We hopen jullie snel

natuurlijke wereld voor de toekomstige generaties.

weer te mogen zien in dit volgende hoofdstuk van ons grote avontuur!

Relaties zoals we die met jullie hebben nemen we nooit voor lief en we blijven

We hopen dit met jullie samen te mogen blijven doen en willen jullie nogmaals

dankbaar voor alles wat we realiseren. Zonder jullie eeuwige support en

bedanken voor alles, lieve klanten van FEE.

vertrouwen hadden we dit nooit bereikt.

A special thank you note to; Onze ouders Chretien en Mieke Goossens, Ed Natuurlijk waarderen we onze vooruitgang en de doelen die we samen bereikt

Lambriex en Els Lemmens, onze partners Norris Neutelings en Kay Steuns,

hebben, maar tegelijkertijd blijven we bescheiden en gefocust op het werk van

Charlene Goossens, Mario Lambriex, onze voorgaande werknemers en

morgen en op onze toekomstdoelen. We kijken uit naar nieuwe ontwikkelingen

stagiaires, NBC Lemaire, Het Stadslab, Joop Roukens, LIOF, John en Stella

en we hebben onszelf toegewijd aan de grote uitdagingen van deze tijd; het

Janssen, Rabobank Sittard, CFO for a day, Robbie Daemen, Carry Hendrix,

beschermen van de aarde, de gezondheid van de oceanen, het verlies van

Floor Schmeitz en Fashionclash.


Fotografie: Kim Booij


OUR LOVE IS HIGH FASHION Bij FEE wordt elk merk en elk kledingstuk in de collectie met veel aandacht en {mode}visie geselecteerd.

OUR HOPE IS FASHION SUSTAINABILITY Als fashion role model voelt FEE zich ook verantwoordelijk om voorop te lopen in de modewereld en sustainability te promoten.

OUR FUTURE IS SUSTAINABLE HIGH FASHION FEE investeert vanaf 2019 voornamelijk in merken die slow fashion promoten, ethisch produceren en voor duurzame materialen kiezen.

FEE staat voor Fashion Exposes Everyone en biedt een platform voor mode, kunst & ontwerp. FEE is gelegen op de hoofdwinkelstraat in het Zuid-Limburgse Sittard in een statig pand, dat ooit deel uitmaakte van de Sittardse stadspoort. De merkencollecties die FEE vertegenwoordigd zijn kunstzinnig, cutting-edge en vooruitstrevend. Na 7 jaar ervaring als modehuis FEE, heeft FEE in 2017 haar eigen collectie FEE - The Ages uitgebracht; lokaal ontworpen en geproduceerd.

STAY UP TO DATE Het volgend seizoen staat weer voor de deur en ieder seizoen word er met veel liefde nieuwe merken geselecteerd en toegevoegd aan onze collectie. Volg @feecollective voor de mooiste combinaties, onze nieuwe merken en het laatste nieuws over FEE.

ONLINE Shop onze nieuwe collectie online op shop.feecollective.com.

LIMBRICHTERSTRAAT 71

|

6 1 3 1 EB SITTARD

|

+ 3 1 (0 )46 423 4056

FEECOLLECTIVE.COM | SHOP.FEECOLLECTIVE.COM | INFO@FEECOLLECTIVE.COM