__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 3

KIEZEN VOOR HSB 10 GOEDE REDENEN

1

ARCHITECTURALE VRIJHEID

Houtskeletbouw (HSB) biedt onbeperkt ruimte voor creativiteit. De HSB-elementen worden immers op maat gemaakt volgens de aanwijzingen van de architect. De afwezigheid van het risico op koudebruggen vereenvoudigt daarbij het ontwerp van visueel aantrekkelijke constructies. Ook op het vlak van uitzicht zijn er geen beperkingen, omdat de structurele houten elementen met alle gangbare binnen- en buitenbekledingen gecombineerd kunnen worden.

2

niet nodig. Dit betekent dat bouwers direct aan de afwerking kunnen beginnen of zelfs onmiddellijk hun â‘Ť woning kunnen betrekken. De korte uitvoeringstijd maakt dat heel wat huurgeld kan worden uitgespaard. HSB-werven kenmerken zich bovendien door de kleine hoeveelheid afval die ze genereren. Dit komt zowel het milieu als het comfort van de bouwheer ten goede.

3

SNEL EN SCHOON

Bij houtskeletbouw wordt een groot deel van het werk uitgevoerd in een atelier, vrij van alle weersinvloeden. Het bouwproces wordt bijgevolg niet vertraagd door weersomstandigheden, zoals regen of vorst. De montage van de op maat gemaakte HSB-structuren neemt weinig tijd in beslag: een paar dagen na de start van de montage kan een HSB-woning al wind- en waterdicht zijn. Bovendien is houtskeletbouw een droge bouwmethode: droogstoken of wachten tot het bouwvocht verdampt, is

GOED GEĂ?SOLEERD

De thermische isolatie van hout ligt veel hoger dan die van klassieke bouwmaterialen. Bovendien wordt de ruimte tussen de stijlen en de balken steeds opgevuld met isolerende materialen. Hierdoor haalt houtskeletbouw op eenvoudige wijze isolatiewaarden die andere constructiemethodes slechts bereiken door de toepassing van speciale technieken. Het wekt dan ook geen verwondering dat houtskeletbouw de methode bij uitstek is voor het realiseren van passief- en lage-energiewoningen.

www.hsob.be

Profile for Fedustria

HSOB kiezen  

HSOB kiezen  

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded