Page 1

nº 156 30 de gener de 2015

LA FEDAIA RECLAMA PARTIDES PRESSUPOSTÀRIES CONSOLIDADES I CLARES PER COBRIR LES NECESSITATS DE LA INFÀNCIA En una nota de premsa difosa als mitjans de comunicació divendres 23 de gener, la fede-

“Ensenyar no és transferir coneixement, és crear la possibilitat de produir-lo " Paulo Freire Pedagog brasiler (1921-1997)

ració ha fet saber que estima urgent establir una partida especial per ampliar la suma de la Renda Mínima d'Inserció (RMI) a les famílies amb infants al seu càrrec i dotar el Pacte per la Infància d'un pressupost específic que garanteixi el seu desplegament en 2015. Partides consolidades i clares per cobrir les necessitats de la infància. És el que es demana als grups parlamentaris que aquests dies negocien els pressupostos de 2015. La FEDAIA creu que aquests pressupostos haurien d'establir una Renda Garantida per a la Infància que consisteixi en una ampliació de l'actual Renda Mínima d'Inserció (RMI) per a aquelles famílies que tenen infants al seu càrrec. “La infància ha de ser una prioritat social i política. Els pressupostos representen el principal instrument de govern d'un país i el mirall de les prioritats que cada força política defensa. Les necessitats dels infants han d'estar cobertes i això ha de veure's clarament reflectit en aquests pressupostos”, ha dit el president de la FEDAIA, Jaume Clupés que considera que s'ha tornat als nivells d'inversió de 2006 en un moment en què les necessitats de les famílies s'han multiplicat i són urgents. “És preocupant que l'actual redactat no estableixi partides pressupostàries consolidades per cobrir objectius concrets. Seria important que aquests pressupostos prevegin els mitjans econòmics per fer efectiu el Pla Integral d'Infància per al període 2015-16 en consonància amb el Pacte per la Infància que és una eina clau per lluitar contra la pobresa i l'exclusió social”, ha assenyalat Jaume Clupés que recorda que la falta de concreció als pressupostos destinats a la infància posa en risc els serveis adreçats a aquesta com Centres Oberts, centres residencials i acolliments. La federació vol recordar que amb motiu de les eleccions autonòmiques de novembre de 2012, tots els partits polítics, exceptuant el PP, es van comprometre per escrit a posar en pràctica al llarg d'aquesta legislatura una sèrie de demandes presentades per la FEDAIA.

SUMARI La FEDAIA reclama partides pressupostàries per necessitats infància.............................................1 Comunitat FEDAIA...............................................5 Subvencions i premis ............................................6 Formació i activitats............................................8


ACTUALITAT FEDAIA

Entre aquestes es trobaven la d'incrementar el percentatge del PIB que Catalunya destina a polítiques d'infància i família fins a homologar-lo a la mitjana de la Unió Europea (UE) que és d'un 2,2% i a crear una renda de suficiència econòmica que garanteixi a tots Un exemple d'això és el pressupost proposat per garantir les polítiques d'atenció, prevenció, protecció i participació de la infància i l'adolescència que creix un 1,9% des de 183,58 milions de euros a 187,14 milions de euros. Una xifra que significa 4 milions d'euros més respecte a 2014 i que la FEDAIA considera totalment insuficient per afrontar les necessitats de les milers de famílies que estan patint les conseqüències de la crisi econòmica. La FEDAIA recorda també que els centres residencials (CRAES) que acullen als infants tutelats per la Generalitat es veuen constantment amenaçats per impagaments i creu que aquests pressupostos haurien de fer previsió de pagar els costos del finançament de les entitats per fer front als endarreriments de l'administració.

PRESENTACIÓ DE L‟ESTUDI D‟ITINERAIS POST-UEC AL CONSORCI D‟EDUCACIÓ DE BARCELONA (CEB) El passat 22 de gener la FEDAIA va donar a conèixer al Consorci d‟Educació de Barcelona (CEB) l‟estudi d‟itineraris postUEC elaborat per la Comissió de UECS de la nostra federació durant l‟any passat. A la reunió van ser-hi presents per part del CEB Carme Massa (directora de Centres) i Pepita Coromina (coordinadora de les UECS), i per part de la FEDAIA Daniel de Juan (membre de la junta directiva) i Eva González (sotsdirectora de la federació).

REUNIÓ DE LA XARXA DE DRETS DELS INFANTS Els passats dies 26 i 27 de gener van tenir lloc una sèrie de reunions dels membres que integren la Xarxa de Drets dels Infants, al qual pertany la FEDAIA entre d‟altres entitats. La Xarxa dels Drets dels Infants és una xarxa d’acció entre entitats de la ciutat de Barcelona que treballen temes d'infància, amb l‟objectiu general de promocionar i defensar el desenvolupament dels drets universals de la infància a la ciutat de Barcelona. Durant aquestes jornades de treball es va tractar de tots els aspectes relacionats amb la Festa de la Infància que es celebrarà al 2015.

PROFESSIONALS DE L‟EDUCACIÓ DE COREA DEL CONEIXEN RECURSOS CONTRA EL FRACÀS ESCOLAR

SUR

Dilluns 26 de gener una delegació de 20 professionals vinculats a l‟àmbit de l‟educació del seu país (professors de batxillerat i personal del Departament d‟Educació Provincial) van realitzar una visita a la seu de la FEDAIA durant la qual van poder conèixer l‟estructura de la federació i la feina que realitzem, així com la realitat del fracàs escolar al nostre país i els recursos dels quals disposem per fer-ne front, tema en el qual estaven especialment interessats en conèixer com era tractat des de les nostres entitats. Al dia següent aquests professionals van continuar la seva visita al Centre Cruïlla de Salesians Sant Jordi, on van tenir l‟oportunitat de conèixer de primera mà els projectes educatius i de prevenció per a infants, adolescents i joves de les famílies més necessitades de la zona que desenvolupa aquest centre.

NOVA COL·LABORACIÓ AMB L‟AQUÀRIUM DE BARCELONA Iniciem l‟any 2015 amb una bona notícia referent a l‟oci per els infants i joves de les entitats de la FEDAIA. Hem iniciat una nova col·laboració amb l‟Aquàrium de Barcelona per obtenir descomptes a les entrades per visitar les seves instal·lacions.

2


REUNIÓ DE LES ENTITATS DE LA XARXA CAIXA PROINFÀNCIA-FEDAIA El passat dimecres 21 es va celebrar la primera reunió d‟enguany de les entitats de la Xarxa CaixaProinfànciaFEDAIA, durant la qual es van seguir traçant propostes conjuntes de coordinació del programa. A la reunió es van aplegar un total de 34 professionals que representaven a 21 de las 23 entitats de la xarxa.

També van ser-hi presents Adela Camí, membre de la Junta Directiva de la FEDAIA i assessora del programa CPI; Raquel López i Marta Vilella, referents del programa de la FEDAIA i David Velasco, referent de l‟Obra Social “la Caixa”. Durant el transcurs de la reunió es va fer devolució de l‟auditoria externa realitzada l‟any passat a tota la xarxa, explicant els resultats i també felicitant a les entitats pels bons resultats obtinguts tant a nivell tècnic com econòmic, i també es van explicar les novetats que es produiran al programa en un futur.

Per tenir més informació de la Xarxa CaixaProinfància-FEDAIA pots consultar el següent enllaç.

3


ACTUALITAT

Guia d‟autoavaluació de la transparència per entitats El Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la UAB (LPCCP), ha publicat un manual i guia d'autoavaluació de la transparència per a entitats sense ànim de lucre. La publicació és en format digital, gratuïta i en línia i la podeu trobar en el següent enllaç. La publicació ofereix pautes perquè les entitats sense ànim de lucre puguin aplicar criteris de transparència i de qualitat de la informació. Al manual s‟explica què és la transparència, per què és important per les entitats i quins criteris de qualitat s‟han d‟aplicar per a fer una comunicació veritablement transparent. A la segona part del llibre, la Guia d‟autoavaluació presenta una relació d‟indicadors de transparència dividits en cinc esglaons de dificultat. D‟aquesta forma, des de les entitats amb menys recursos humans i econòmics fins a les més grans, poden fer diagnòstic de quina és la seva situació i saber com la poden anar millorant.

Oberta la preinscripció al programa „Vacances en família' El Departament de Benestar Social i Família ofereix 52.890 places per a la nova edició del programa “Vacances en família”. La preinscripció al programa que permet a les famílies amb menors a càrrec gaudir d'unes vacances a preus assequibles a la Xarxa Nacional d'Albergs Socials de Catalunya (Xanascat) restarà oberta fins el 9 de febrer. Més informació aquí.

ACCIÓ i la Taula d‟Entitats del Tercer Sector presenten les actuacions d‟internacionalització pel 2015 El proper 4 de febrer a la tarda tindrà lloc a l’auditori d’ACCIÓ (Pg.Gràcia 129, Barcelona) un acte de presentació de les actuacions previstes per la Taula i ACCIÓ per aquest any 2015 per donar continuïtat al pla d‟impuls de la internacionalització de les entitats del Tercer Sector Social. En l‟acte algunes entitats també exposaran els resultats de les actuacions en les que han pres part l‟any 2014. Podeu consultar el programa de l‟acte i fer la inscripció aquí.

Nous recursos artístics en xarxa per a educadors socials Nou apartat de recursos en xarxa d‟accés lliure a documents, vídeos, enllaços i presentacions. Això és el que ens proposen com a novetat el web Apropa Cultura. Accedeix aquí a dossiers pedagògics per a treballar les arts al vostre centre, vídeos de conferències i exercicis del curs Educa amb l'Art, articles relacionats amb el món social i artístic,... Moltes propostes per a agafar idees, descobrir projectes i continuar gaudint de l'art.

4


COMUNITAT FEDAIA

4ª JORNADA SOBRE INTERVENCIÓ AMB FAMÍLIES I INFÀNCIA EN SITUACIÓ DE VULNERABILITAT DE FASI El proper 3 de febrer tindrà lloc una nova edició de la jornada que anualment organitzen conjuntament Fasi i DGAIA. Es realitzarà al CaixaForum de Barcelona. Podeu consultar el programa sencer aquí i fer la inscripció de la jornada per mitjà de la web www.fasi.cat.

Per posar-vos en contacte amb la Fundació Comtal si esteu interessats, us heu d‟adreçar a Cristina Tarín, tel. 93 319 98 55, aprenitreballa@comtal.org.

“SACA TU FRIKI", TOT UN ÈXIT ENTRE ELS JOVES DE LA FUNDACIÓ MARIANAO

CAMPANYA #BOTAXLAINFÀNCIA

Dissabte 17 de gener el col·lectiu de joves l‟Alternativa (vinculat al projecte ESFERA Jove de l‟entitat) va dur a terme l‟experiència pilot del seu projecte “Saca Tu Friki” a l‟Espai Mercè Rodoreda de la Fundació Marianao, amb una elevada participació.

Fundesplai (Fundació Catalana de l'Esplai) ha presentat la campanya #Botaxlainfancia per la igualtat d'oportunitats en la infància i convida a tothom a fer un gest lúdic i solidari: fer-se una foto fent un salt o botant una pilotat, compartir-la a les xarxes socials amb l'etiqueta #botaxlainfancia.

La idea, creada i desenvolupada per 11 joves d‟entre 17 i 20 anys, pretén oferir un espai obert a qualsevol jove (de 12 a 25 anys) on aquest col·lectiu pugui divertir-se, relacionar-se i trobar un espai agradable on sentir-se a gust compartint aficions i gustos. En aquesta primera edició més de 60 joves van participar en les diverses activitats, tornejos i tallers que oferien en la seva programació, tot demostrant la necessitat d‟iniciatives d‟aquest tipus i de la bona acollida de les activitats destinades a joves promogudes pels mateixos joves.

Per tal de conèixer i fer el seguiment de la campanya, s‟ha activat el web www.botaxlainfancia.org, on totes aquelles persones que, a més de botar, també vulguin col·laborar directament, podran fer-se seguidors, voluntaris o socis de Fundesplai, o fer una aportació econòmica, que es destinarà a beques per als infants en risc d‟exclusió social.

JORNADA TÈCNICA D’ACOLLIMENTS FAMILIARS DE DRECERA Sota el títol “Els acolliments familiars al segle XXI. Cap a una actualització de la pràctica” es celebrarà aquesta jornada el proper 20 de març, de 9:30 a 14h al Centre Cultural Bellvitge-Gornal.

CONTINUA EL PROJECTE ‘CONSTRUEIX-TE’ DE FUNDACIÓ COMTAL El projecte “Construeix-te” de la Fundació Comtal és un projecte prelaboral pel foment de la ocupació de joves que s‟inicien en el mon laboral a través del treball comunitari. S‟adreça a joves d‟entre 16 i 21 anys que no treballen ni s‟estan formant, i que progressivament fan de la inactivitat el seu projecte de vida. Amb aquesta iniciativa es vol promoure una experiència real i concreta d‟aprenentatge laboral i oferir una formació professional en fusteria i en altres oficis com electricitat, pintura i cuina, motivant els joves a descobrir i desenvolupar les seves competències. Com a entitat pública i privada, organització social o escola, també podeu col·laborar i beneficiar-vos del servei a la comunitat que els joves porten a terme de forma gratuïta per posar en pràctica l‟aprenentatge previ: petites reformes, servei de pintura, fusteria, etc.

La jornada, organitzada per Drecera, pretén ser un espai per obrir interrogants que ens separin de les inèrcies del nostre treball quotidià per tal d'animar-nos a conversar sobre la pràctica dels acolliments familiars en el temps actual. Drecera és una cooperativa d‟iniciativa social que treballa des de l‟any 1984 gestionant diferents serveis vinculats a l‟àmbit de la infància. El SAF Drecera és una Institució Col·laboradora d‟Integració Familiar de l'Institut Català d'Acolliments i Adopcions del Departament de Benestar Social i Família. Teniu temps per fer la inscripció a aquesta jornada fins el13 de març, el preu és de 10 euros. Consulteu el pre-programa i feu la vostra inscripció al següent enllaç.

5


Subvencions i Premis

CONVOCATÒRIA DE L’OBRA SOCIAL “LA CAIXA” PER LLUITAR CONTRA LA POBRESA I L’EXCLUSIÓ SOCIAL Amb aquesta convocatòria, des de l'Obra Social "la Caixa" volen impulsar projectes que fomentin la promoció i el desenvolupament integral de les persones en situació de pobresa i vulnerabilitat, centrats en les següents línies d'actuació: atenció psicosocial i suport a persones en situació de vulnerabilitat, desenvolupament social i educatiu d'infants i joves en situació de pobresa i les seves famílies, incloent-hi el lleure infantil, atenció de les necessitats bàsiques i noves situacions de pobresa i/o exclusió social: aïllament de la gent gran, pobresa energètica, treballadors pobres, etc. Termini de presentació: del 5 al 25 de març de 2015. [+]

FUNDACIÓ AGRUPACIÓ CONVOCA AJUDES PER L’ANY 2015 La Fundació Agrupació obre una convocatòria general d‟ajudes a projectes d‟intervenció relacionats amb les línies d‟actuació prioritàries establertes per la fundació, una de les quals és la infància. Aquest any els projectes que es presentin relacionats amb aquest àmbits hauran de tenir com a eix principal la promoció del bon ús de les xarxes socials dins la població infantil i juvenil. Termini de presentació: 9 d’abril de 2015. [+]

FUNDACIÓ ESPAVILA: 4ª EDICIÓ DE LES BEQUES EDUCAR FOMENTANT L’ESFORÇ Les beques s‟atorgaran als projectes innovadors que s'apliquin, ja sigui a dins l'escola, ja sigui a fora, però sempre en un entorn de desenvolupament lúdic i educatiu, i que siguin capaços de transmetre amb continuïtat en els infants i els joves un compromís per una educació basada en l‟esforç. Termini de presentació: 15 d’abril 2015 [+]

LA DIPUTACIÓ DE GIRONA CONVOCA SUBVENCIONS PER FINANÇAR PROJECTES D’INVERSIONS A ENTITATS Adreçades a entitats sense finalitats lucratives del tercer sector que desenvolupin la seva activitat majoritàriament a les comarques gironines, seran objecte de subvenció els projectes, entre d‟altres, que corresponguin a entitats proveïdores de serveis socials d‟atenció especialitzada adreçats a l‟ inserció social i professional de joves menors d‟edat en situació de risc. Termini de presentació: 15 de febrer de 2015 [+]

CONVOCATÒRIES ARACOOP PER PROJECTES I EMPRESES D’ECONOMIA SOCIAL I COOPERATIVA El programa aracoop és un programa marc de cooperació públic-privada impulsat pel Departament d‟Empresa i Ocupació amb la participació activa de la Confederació i les federacions de cooperatives i la col·laboració de més de 80 entitats del conjunt del territori. En el següent enllaç trobareu més informació sobre les ajudes per posar en marxa 30 projectes de l‟economia social i cooperativa, que es poden sol·licitar fins el 13 de febrer. La segona acció consisteix en l‟acompanyament expert per al disseny i posada en marxa d‟un pla de millora per a l‟enfortiment de 25 empreses de recent creació de l‟economia social i cooperativa (fins a 6 anys). La data límit de presentació de sol·licituds és el 10 de febrer. Trobareu la informació completa de l’acció i el formulari de sol·licitud en aquest enllaç.

6 6


Subvencions i Premis

PROGRAMA JOVENTUT EN ACCIÓ L‟Agencia Nacional Española Programa Juventud en Acción informa que ja poden descarregar-se els formularis de sol·licitud per a les Accions clau 1 i clau 3. En els propers dies també estarà disponible el formulari per a la Acció clau 2. La Primer Ronda de 2015 per a les accions (Acció clau 1: "Mobilitat de les persones per motius d‟aprenentatge", Acció clau 2: "Associacions estratègiques en l‟àmbit de l‟educació, la formació i la joventut” i Acció clau 3: "Diàleg estructurat: Contactes entre els joves i els responsables de la presa de decisions a l‟àmbit de l‟educació, la formació i la joventut” i Acció clau 3: "Diàleg estructurat: Contactes entre els joves i els responsables de la presa de decisions a l‟àmbit de la joventut”). Termini de presentació: 4 de febrer a les 12 del migdia [+]

PREMI DE RELATS CURTS MIRA’M ALS ULLS Des de l‟Associació del Personal de “la Caixa” han llançat el Premi de Relats Curts “Mira‟m als ulls”. Es tracta d‟un premi obert a tothom que té una finalitat solidària, ja que amb els 40 relats finalistes s’editarà un llibre, els beneficis del qual aniran destinats a una entitat del tercer sector. El premi té quatre categories: infantil (menors de 14 anys), juvenil (de 14 a 25 anys), adult (de 25 a 65 anys) i sènior (majors de 65 anys). Es tracta d‟explicar una història solidària o de superació personal, seguint el lema “Mira‟m als ulls” i posant el focus en la realitat social actual. Pot ser una vivència pròpia o inventada, i el relat ha de ser curt, de 4.000 caràcters amb espais màxim. No es busquen grans relats, sinó que volen històries quotidianes, del dia a dia. Termini de presentació: ampliat fins el 15 de març [+]

PREMIS D’ACCIÓ SOCIAL MERCÈ BAÑERA I MARIA FIGUERAS 2015 Convocatòria oberta de la Fundació Plataforma Educativa de la 3a edició dels Premis d‟Acció Social Mercè Bañeras i Maria Figueras. Com en la resta d‟edicions, els premis estan dedicats a reconèixer la tasca de persones, entitats, serveis i projectes que, des de l‟acció social, contribueixen a millorar la qualitat de vida de les persones que viuen a Catalunya. Termini de presentació: 28 de febrer [+]

PREMI EN EDUCACIÓ SOCIAL QUIM GRAU El Premi Internacional en Educació Social Joaquim Grau i Fuster, dotat amb 6.000 euros té com a finalitat promoure la reflexió escrita sobre la pràctica professional en el camp de l‟educació social amb infància, adolescència i joventut, aprofundint en els efectes educatius resultants de l‟acció professional. Poden participar-hi en aquest premi tots aquells professionals i equips professionals que desenvolupin la seva tasca en el camp de l‟educació social. Els treballs presentats han de versar sobre els diferents camps d‟acció professional de l‟educador social amb infants, adolescents i joves. Termini de presentació: 31 d’agost [+]

7

7


Formació i Activitats

LA INNOVACIÓ SOCIAL COL·LABORATIVA A LA JORNADA ESADEFORUM Què models innovadors de col·laboració i finançament estan sorgint per a generar i escalar l‟impacte social de les nostres organitzacions? Què podem aprendre de l‟economia col·laborativa per a enfortir l‟impacte social? Entorn a aquesta temàtica ESADEFORUM Barcelona organitza la seva 8a Jornada Anual del Institut d‟Innovació, que tindrà lloc el proper 26 de febrer. Troba tota la informació aquí.

“CÀPSULES D‟INNOVACIÓ SOCIAL 2015. EXPERIÈNCIES, RESPOSTES I SOLUCIONS”, JORNADES A LLEIDA El proper 19 de febrer de 2015 la Regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament de Lleida, l'Obra Social “ la Caixa” i la Càtedra d'Innovació Social de la Universitat de Lleida organitzen les II Jornades d‟Innovació Social sota el títol “Càpsules d‟innovació social 2015. Experiències, respostes i solucions”. La jornada respon a la voluntat de conèixer i compartir experiències positives que puguin donar respostes pràctiques a la complexa realitat social actual. Trobareu la informació i la butlleta d'inscripció al següent enllaç.

MÀSTER CLASS AMB ANDREA FIORENZA. TERÀPIA ESTRATÈGICA EN CONTEXTOS EDUCATIUS El 30 de gener la Fundació Pere Tarrés us convida a assistir gratuïtament a un mòdul de formació, de 16 a 20h, de caràcter pragmàtic basat en una combinació de tècniques i estratègies útils per abordar eficaçment els problemes que els nens i adolescents es troben en contextos complexos educatius i socials. Més informació i com fer la Inscripcióaquí.

XERRADA SOBRE LES OBLIGACIONS FISCALS DE LES ENTITATS Sessió informativa sobre les obligacions fiscals de les entitats, centrada en la declaració anual informativa d'operacions amb terceres persones (Model 347), obligatòria per a totes les entitats. Es durà a terme dimarts 3 de febrer a les 19.00h a l'Espai Jove La Fontana (C. Gran de Gràcia 190). La tramitació d'aquest model és de carácter obligatori per a totes les entitats i el período de presentació finalitza el proper dia 28 de febrer, així doncs a la sessió s'explicaran els passos a seguir per a poder tramitar-la de la mà d'Antoni Sellarès, assessor del servei d'assessoria Legal, Fiscal i Comptable del CRAJ. Places gratuïtes i limitades! Cal fer inscripció prèvia aquí.

8

8


Formació i Activitats

FORMACIÓ D‟HIVERN A TORRE JUSSANA Torre Jussana posa a l‟abast de les associacions de Barcelona, com cada temporada, ofereix una variada formació gratuïta per aquest l‟hivern. Durant aquestes setmanes encara us podeu inscriure a molts cursos més que començaran al febrer o març i que tractaran sobre:

Les obligacions fiscals de les associacions

Eines i recursos per a la captació de fons

Com fer el pla de participació de l‟Associació

Com incorporar persones a les juntes directives: els relleus

Eines digitals per enfortir les associacions

El Pla d‟Entitat per desenvolupar una associació

Quines són les claus per tal que una associació funcioni correctament

Com avaluar l‟impacte dels projectes de l‟Associació

La comunicació d‟una associació

El Storytelling com a tècnica eficaç per comunicar els nostres projectes

Trobareu tota la informació referent a aquests cursos en el següent enllaç.

ELS DRETS HUMANS TAMBÉ SÓN COSA DELS INFANTS El passat mes de desembre es va presentar l‟informe “Los Derechos Humanos también son cosa de niños. La situación de la infancia en el Gallinero”, fruït de la recerca realitzada per l‟Institut Universitari de la Família de la Universitat Pontificia Comillas i la ONG Save the Children. Una vegada presentat davant dels mitjans, el proper 10 de febrer a las 10:30h tindrà lloc, a la Sala de Conferències de la Universitat Pontificia Comillas de Madrid una jornada de difusió de la recerca, seguida d‟un foro-debat sobre la situació dels infants al Gallinero.

JORNADES DE PROTECCIÓ A LA INFÀNCIA I L‟ADOLESCÈNCIA A NAVARRA Les properes jornades que organitza la Fundació Xilema tindran lloc els propers dies 20 i 21 de febrer a l’AuditoriCasa de Cultura de Burlada (Navarra) sota el lema “La construcció de la identitat a l‟adolescència". Disposeu de tota la informació detallada tant del programa, ponents com de la inscripció en el següent web: www.xilema.org.

9 9


FINESTRA Oberta En aquest número us presentem breument dues de les nostres entitats federades. Ja sabeu que si voleu que la vostra entitat aparegui amb més detall en aquest apartat del NOTIFEDAIA, només ens heu de fer arribar un correu electrònic a fedaia@fedaia.org

10


FINESTRA Oberta

11


Impactes Mitjans de Comunicació

Al mes de gener es va difondre als mitjans de comunicació la Nota de premsa: LA FEDAIA RECLAMA PARTIDES PRESSUPOSTÀRIES CONSOLIDADES I CLARES PER COBRIR LES NECESSITATS DE LA INFÀNCIA (23/01/2015). Consulta la nota en català aquí i en castellà aquí.

Diari de Tarragona: Entitats d'atenció infantil demanen una partida extra de la renda mínima (24/01/2015)

El Periódico: ICV pregunta por qué hay menos beneficiarios de la renta mínima (24/01/2015)

EuropaPress: La FEDAIA reclama una renda mínima para la infancia (23/01/2015)

Vilaweb: La FEDAIA demana ampliar la Renda Mínima d'Inserció a les famílies amb infants (23/01/2015)

El Periódico: La FEDAIA reclama una renta mínima para la infancia (23/01/2015)

Agència Flama: La FEDAIA reclama partides pressupostàries consolidades i clares per cobrir les necessitats de la infància (23/01/2015)

e-colònies.cat: La Fedaia demana una renda garantida per a la infància (23/01/2015)

Directe.cat: La FEDAIA demana ampliar la renda Mínima d'Inserció a les famílies amb infants (23/01/2015)

Ràdio Canet: Entrevista a Jaume Clupés, president de la FEDAIA (20/01/2015)

El Punt Avui: La pobresa s'acarnassi amb els infants(18/01/2015)

El País: Mi madre está en paro y yo no puedo ayudarla (05/01/15)

12


RESERVEU-VOS LES DATES! TROBADES DE LA FEDAIA 2015 Ja podeu reserveu-vos a l‟agenda les dates de les jornades que celebrarem enguany:

17a Trobada de Centres Oberts Infantils i Juvenils de Catalunya: 24 d’abril, a la Fira de Sabadell Trobada de les UECS de la FEDAIA: 26 de juny 19è Fòrum FEDAIA: 14 i 15 d’octubre, al CaixaForum de Barcelona

Us informarem puntualment de totes les novetats!

FEDAIA

Segueix-nos @FEDAIA

C/ Caballero 79, 1r B Tel. 933359891 Fax. 932635510 fedaia@fedaia.org

També ens hi trobaràs

www.fedaia.org

En compliment de l‟establert a l‟article 5 de la Llei 0rgànica 15/99, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l‟informem de que la Federació d‟Entitats d‟Atenció i d‟Educació a la Infància i l‟Adolescència disposa de les seves dades i que aquestes formen part d‟un fitxer del qual n‟és responsable, amb la finalitat de gestionar les comunicacions que es generen d‟acord amb el seu objecte social. Vostè podrà exercir els seus drets d‟accés, rectificació, cancel·lació i oposició al seu tractament en els termes i condicions establerts a la pròpia LOPD i a la normativa que la desenvolupa posant-se en contacte amb les nostres oficines al C/ Caballero, 79 1er B o al telèfon 933359891.

13

Profile for FEDAIA

NOTIFEDAIA Gener 2015  

NOTIFEDAIA Gener 2015  

Profile for fedaia
Advertisement