Page 1

2015

oktober

Foto: Valley of Love met Isabelle Huppert

PROGRAMMA

18

CITIZINFOUR BBBBB VPRO MAGAZINE: "Bijzonder portret van een man die zijn leven opofferde voor een grotere zaak" BBBBB HET PAROOL: "De spannendste film van het jaar"

BBBBB DE VOLKSKRANT: "Een van de meest verontrustende documentaires van deze tijd" BBBBB DE TELEGRAAF: “IJzersterk opgebouwde paranoiathriller”

2gt

4

SAMBA Olivier Nakache en Eric Toledano, FR, 2014, 115’ Zo 4 / 20.00 u. / Theater Landgraaf Samba; een Senegalees zonder verblijfsvergunning die zich in Frankrijk met verschillende bijbaantjes probeert te redden. Zijn situatie is nijpend als hij Alice ontmoet, een vrouw die leidt aan een burn out en haar tijd vult met vrijwilligerswerk.

DECEMBER: FILMDINER “LA MEGIO GIOVENTÙ” In La Meglio Gioventù, een familiekroniek die speelt in het Italië van de jaren zestig tot net na de eeuwwisseling, staan de broers Matteo en Nicola centraal. Zij hebben aanvankelijk dezelfde dromen, lezen dezelfde boeken en delen dezelfde vriendschappen. Dan ontmoeten ze Giorgia, een jong meisje met psychische stoornissen. Hun leven neemt noodgedwongen een andere wending. Nicola besluit psychiater te worden, Matteo geeft zijn studie op en meldt zich bij de politie

VERWACHT IN NOVEMBER

MIA MADRE

Nanni Moretti

DHEEPAN

Deze hartveroverende film was meer dan tien jaar geleden zowel in artistiek als commercieel opzicht één van de grootste successen. De ruim zes uur durende film is onlangs volledig gerestaureerd. Daarom willen we de film opnieuw vertonen. Deze keer in combinatie met een Italiaans diner.

Maak uw interesse kenbaar en mail ons!

Jacques Audiard

GRAAG PEILEN WE VOORAF DE BELANGSTELLING VOOR DIT INITIATIEF

FIDELIO

Lucie Borleteau

Als mogelijke data voor dit filmdiner kozen we zondag 6 december of 13 december. Maak uw interesse kenbaar door een mail te sturen naar info@filmhuisdespiegel.nl. Geef dan ook uw voorkeurdatum aan.

IRRATIONAL MAN

Woody Allen

TU DORS NICOLE

Stéphane Lafleur

COLOFON

Telefoon: 045 - 577 2279

Filmhuis De Spiegel

email: info@filmhuisdespiegel.nl

SCHUNCK* / verdieping 5

Reserveringen en aanmelden voor de

Bongerd 18 / 6411 JM Heerlen

nieuwsbrief via www.filmhuisdespiegel.nl


OKTOBER

3gta

4gat

3gat

LA TÊTE HAUTE

EX MACHINA

LA ISLA MINIMA

Emmanuelle Bercot, FR, 2015, 120’ Do 1, vr 2, za 3 / 20.00 u. Zo 4 / 14.00 u

Alex Garland, UK, 2015, 108’ Ma 5 / 20.00 u. Limburgse première

Alberto Rodriguez, ES, 2014, 105’ Do 8, vr 9, za 10 / 20.00 u.

Intelligente Scifi waarin Caleb, medewerker van een internetbedrijf, een verblijf wint in het buitenverblijf van de CEO. Hij neemt daar deel aan een experiment en heeft interactie met de eerste echte kunstmatige intelligentie, verpakt in het lichaam van een mooi robotmeisje.

Broeierige thriller. Twee rechercheurs op de afdeling moordzaken worden belast met het onderzoek naar een reeks brute moorden in Zuid Spanje. Kunnen deze twee verschillende karakters samen het moorden stoppen?

Sterk acteursdrama waarin een jongen in de criminaliteit belandt. De enige die de ontspoorde Maloney nog kan sturen is kinderrechter Florence (Catherine Deneuve). Haar beslissing stuit op weerstand, maar het lijkt de enige juiste keuze.

3aht

EQUINOX FLOWER Yasujiro Ozu, JP, 1958, 118’ Zo 11 / 14.00 u. Inleiding door Filmcriticus Jan Salden. In Euqinox Flower (Amaryllis) de eerste kleurenfilm van Yasujiro Ozu, is de rode bloemkleur stemmingsbepalend. Dochter Kiyoko komt in strijd met haar vader als zij, tegengesteld aan de traditie van gearrangeerde huwelijken, zelf kiest.

TiP

DIE BÖHMS; ARCHITEKTUR EINER FAMILIE Maurizius Staerkle-Drux, DE/CH/CN/FR, 2014, 88‘ Ma 12 / 20.00 u. I.s.m. vrienden van Schunck* Architectuur. Inleiding door Ton van Mastrigt. Limburgse première Documentaire over een grote Duitse Architecten-familie.

1t

2gt

VALLEY OF LOVE Guillaume Nicloux, FR, 2015, 91’ Do 15, vr 16, za 17 / 20.00 u. Ma 19 / 14.00 u. Prachtige tragikomedie waarin Isabelle en Gérard elkaar treffen in de verzengende hitte van Oost-Californië. Aanleiding is de zelfmoord van hun zoon Michael. In zijn afscheidsbrief heeft hij hen verzocht om naar Death Valley af te reizen.

1

1t

CITIZENFOUR

LA LOI DU MARCHÉ

IN GRAZIA DI DIO

Laura Poitras, VS, 2014, 114’ Ma 19 / 20.00 u.

Stéphane Brizé, FR, 2015, 93’ Do 22 & vr 23 / 20.00 u.

Edoardo Winspeare, IT, 2015, 127' Za 24, ma 26 / 20.00 u. • Zo 25 / 14.00 u.

Documentairemaakster Laura Poitras krijgt begin 2013 gecodeerde e-mails van 'Citizenfour’. Inhoud: melding van grootschalige afluisterpraktijken door de Amerikaanse overheid. Vijf maanden later legt ze in interviews vast wat Edward Snowden te vertellen heeft. Meersterwerk!

Urgent arbeidersdrama. Thierry, 51 en al een tijd werkeloos, vindt een baan als bewaker bij een supermarkt. Al vlug wordt hij geconfronteerd met een moreel dilemma. Moet hij alles aanvaarden om zijn baan te houden?

Ouderwetse feelgoodfilm. In Salento, Zuid-Italië moet een kleine familietextielfabriek sluiten. Drie generaties vrouwen moeten nu vechten voor hun bestaan. Om schulden af te betalen worden hun huizen verkocht. Kunnen de drie een nieuwe, geschikte levensstijl vinden?

3dt

DANCING ARABS Eran Riklis, IL, 2014, 105‘ Do 29 & vr 30 / 20.00 u. De Arabische Eyad mocht studeren op een prestigieuze kostschool in Jeruzalem. Door een vriendschap met de zieke Jonathan sluit hij zich aan bij de Joods-Israëlitische cultuur. Maar als Saddam Hussein met een raketaanval dreigt moet hij kiezen: blijven of gaan?

4g

A GIRL WALKS HOME ALONE AT NIGHT Ana Lily Amirpour, VS, 2014, 99’ Za 31 / 20.00 u. I.s.m. De nieuwe Nor Eerste Iraanse vampierwestern. Over spookstad 'Bad City' die stinkt naar eenzaamheid en de dood. De inwoners hebben desondanks niet in de gaten dat ze worden gestalkt door een eenzame vampier.

FilmhuisDeSpiegel

Filmliefhebber

@FilmhuisDeSpiegel

Filmkenner

VOOR PROGRAMMAWIJZIGINGEN, UITGEBREIDE FILMBESCHRIJVINGEN EN TRAILERS: WWW.FILMHUISDESPIEGEL.NL

ILO ILO Anthony Chen, SG, 2013, 99’ Zo 1 / 14.00 u. • Ma 2 / 20.00 u. Wonderschoon familiedrama. 1997, Singapore, begin van de financiële crisis. De vader wordt ontslagen maar vertelt dit niet aan het gezin. De moeder, zwanger van de volgende, werkt keihard. De spanningen in het gezin groeien door de komst van de Filipijnse au-pair Terry.

Filmhuis De Spiegel programma okt 2015  

Filmhuis De Spiegel Bongerd 18 Heerlen [Fds prog okt15]

Filmhuis De Spiegel programma okt 2015  

Filmhuis De Spiegel Bongerd 18 Heerlen [Fds prog okt15]

Advertisement