Page 1

BlĂŚseren

Februar

FDF Hedehusene 2014

Fastelavn side 3 Sommerlejr side 8-9 Ice Age 2014 side 16


Kredskalender Februar

Marts

April

1.

1.

2.

2.

Fastelavn

2.

3.

Møde for de store

3.

3.

Møde for de store

1.

4.

4.

4.

5.

5.

5.

6.

Møde for de mindre

6.

Møde for de mindre

6.

7.

7.

7.

8.

8. Planlægningsdag/lederfest

8.

9.

9.

9.

10.

Møde for de store

10.

Møde for de store

10.

11.

11.

11.

12.

12.

12.

13.

Møde for de mindre

13.

Møde for de mindre

14.

14.

15.

15.

15.

16.

16.

16.

17.

17.

18.

18.

19.

19.

18. 19. 20. 21.

-

ie er er f er ød nt n m i V nge

I

20.

Kredsmøde

20.

21.

21.

22.

22.

22.

23.

23. Kredshusrengøring

23.

24.

24.

24.

Møde for de store

Møde for de store

25.

25.

25.

26.

26.

26.

27. 28.

Side 2

Møde for de mindre

27.

Møde for de mindre

28.

29.

29.

30.

30. Møde for de store

Møde for de mindre

Møde for de store

Skærtorsdag Langfredag rie

=s u

fe s ke kur s PåenPåskedag ior S 2. påskedag

Møde for de mindre

27.

28.

31.

Møde for de store

13.

14.

17.

Møde for de mindre

Møde for de store


Fastelavn Fastelavn med FDF i Ansgarkirken Fastelavn for alle – søndag den 2. marts kl. 10.00 Traditionen tro inviterer FDF og Ansgarkirkens Børne- og Ungeudvalg til fastelavn i kirken. Vi mødes til en festlig fastelavnsgudstjeneste i Ansgarkirken søndag den 2. marts kl. 10.00. Gudstjenesten byder på musik og optræden, hvorefter der vil være tøndeslagning, hvor årets kattekonger og –dronninger skal kåres. Kom meget gerne udklædt – det gør det hele endnu mere festligt. Når tønderne er slået ned og præmierne uddelt bydes der på fastelavnsboller, kaffe, the og sodavand i Sognegården. Arrangementet er gratis og det er ikke nødvendigt at tilmelde sig . Du skal blot møde op ved Ansgarkirken kl. 10. Vi håber, at se rigtig mange til dette hyggelige arrangement, som er for både store og små.

Side 3


Det med Gud Den Grimme Ælling En andagt om at have et anderledes udseende. ’Her lå en And på sin Rede; hun skulde ruge sine små Ællinger ud, men nu var hun næsten ked af det, fordi det varede så længe, og hun så sjælden fik Visit; de andre Ænder holdt mere af at svømme om i Kanalerne, end at løbe op og sidde under et Skræppeblad for at snadre med hende. Endelig knagede det ene Æg efter det andet: ’pip! pip!’ sagde det, alle Æggeblommerne var blevne levende og stak Hovedet ud. ’Rap! rap!’ sagde hun, og så rappede de sig alt hvad de kunde, ’Hvor dog Verden er stor!’ sagde alle Ungerne; thi de havde nu rigtignok ganske anderledes Plads, end da de lå inde i Ægget. ’Nå hvordan går det?’ sagde en gammel And, som kom for at gøre Visit. ’Det varer så længe med det ene Æg!’ sagde Anden, som lå; ’der vil ikke gå Hul på det! men nu skal Du se de andre! de er de dejligste Ællinger jeg har set! de ligner Alle sammen deres Fader, det Skarn han kommer ikke og besøger mig.’ ’Lad mig se det Æg, der ikke vil revne!’ sagde den gamle. ’Du kan tro, at det er et Kalkun æg! således er jeg også blevet narret engang, og jeg havde min Sorg og Nød med de Unger, for de er bange for Vandet, skal jeg sige Dig’ ’Endelig revnede det store Æg. ’Pip! pip!’ sagde Ungen og væltede ud; han var så stor og styg. Anden så på ham: „Det er da enforfærdelig stor Ælling den!’ sagde hun; ’ingen af de andre ser sådanne ud! Det skulde dog vel aldrig være en Kalkunkylling! nå, det skal vi snart komme efter! i Vandet skal han, om jeg så selv må sparke ham ud!’

Side 4


Det med Gud Næste Dag var det et velsignet, dejligt Vejr; Solen skinnede på alle de grønne Skræpper. Ællingemoderen med hele sin Familie kom frem nede ved Kanalen: plask! sprang hun i Vandet: ’rap! rap!’ sagde hun og den ene Ælling plumpede ud efter den anden; Vandet slog dem over Hovedet, men de kom straks op igen og flød så dejligt; Benene gik af sig selv, og alle var de ude, selv den stygge, grå Unge svømmede med. ’Nej, det er ingen Kalkun!’ sagde hun ’Buk med Halsen for den gamle And derhenne! hun er den fornemste af dem Alle her! hun er af spansk Blod, og se, hun har en rød Klud om Benet! det er noget overordentligt dejligt, og den største Udmærkelse nogen And kan få, det betyder, at man ikke vil af med hende, og at hun skal kendes af Dyr og af Mennesker!’ De andre Ænder rundt om så på dem og sagde ganske højt: ’se så! nu skal vi have et Slæng til! Ligesom vi ikke er nok! og fy, hvor den ene Ælling seer ud! Ham ville vi ikke tåle!’ - og straks fløj der en And hen og bed den i Nakken. ’Lad ham være!’ sagde Moderen, *han gør jo Ingen noget!’ ’Ja, men han er for stor og for anderledes!’ sagde Anden, som bed, ’og så skal han nøfles!’

Side 5


Plandag og lederfest Kære alle ledere & assistenter Jeg vil erindre alle om, at vi lørdag den 8. marts kl. 8.30–15.00 holder plandag i Kredshuset Plandagen er den dag, hvor vi blandt andet, planlægger hvordan vores kredskalender skal se ud det næste års tid. Derudover vil der også være andre vigtige ting som skal debatteres, så det er super vigtigt, at vi alle sammen er med til at tage de store beslutninger. Dagsorden for hele dagen vil komme senere. Vi slutter dagen af med en ægte FDF-fest for ledere, assistenter, bestyrelse samt familieudvalgsmedlemmer. Festen vil tage sin begyndelse ca. kl. 18 og fortsætte så længe der er god stemning. Sæt allerede nu X i kalenderen, så du ikke kommer til at planlægge noget andet denne dag/aften. Jeg glæder mig til at se jer alle til en rigtig god dag. Hilsen Kredsleder Jeanette Larsen

Side 6


Ledertræning Kredsens ledere til førstehjælpsopfriskning Søndag den 19. januar var størstedelen af lederne i FDF Hedehusene samlet for at få det obligatoriske opfølgningskursus i førstehjælp. Ejnar, som er uddannet førstehjælpsinstruktør, stod for kurset. Alle kursister måtte en tur på gulvet for at vise, at de kunne huske, hvordan man giver kunstigt åndedræt med alt, hvad der nu hører sig til det at give livredende førstehjælp. Stabil sideleje blev også afprøvet igen, ligesom andre ting som er vigtige ting at vide, når man skal hjælpe nogen, der er kommet til skade. Kurset sluttede af med at alle fik udlevet deres kursusbevis som nu gælder de næste 3 år. Stor tak til Ejnar for et godt kursus i dejlig stemning og velforberedt kursusindhold.

Side 7


Sommerlejr for de mindre Tag med FDF på agentlejr Årets sommerlejr for puslinge, tumlinge og pilte forgår på FDFs Agentskole i Ganløse, som ikke ligger langt fra Hedehusene. Her lærer vi at blive super dygtige spioner og agenter som kan knække koder, løse svære hovedbrud, snige sig ubemærket og tænke smart og hurtigt. Der er plads til alle, både tekniske drenge og kække lejrbålspiger, for der er mange mysterier der skal løses. Sommerlejren holdes i uge 28, fra lørdag d. 5. juli til lørdag d. 12. juli. Tilmeldingen til sommerlejren kommer sammen med aprilblæseren. På forældremødet d 20. marts kan dine forældre høre mere om sommerlejren.

Side 8


Sommerlejr for de store De store drager til Sverige på sommerlejr Glæd jer – årets sommerlejr går til Gillastugan i Sverige, tæt på Söderaasen nationalpark. Denne gang skal vi på en anderledes sommerlejr, hvor det kun er de store (mandagsholdet) der er af sted sammen og hvor hele lejren står i naturens tegn. Vi har lagt os i selen for at give dig en helt særlig oplevelse i år og det starter allerede, når vi rejser af sted fra kredshuset. Lejren er i uge 28, d. 5. – 12. juli, så se at få sat kryds i kalenderen. Vi glæder os helt vildt til at være sammen med jer på denne tur, hvor der bliver plads til lidt af det meste. Se mere i næste nummer af Blæseren.

Side 9


Torsdage kl. 18.30 - 20.00 Børnehave (5år) + Bh.kl.

Puslinge

Kære Puslinge. Så er det blevet februar måned. Vi skal i denne måned ”besøge et nyt land”,

I februar ses vi følgende torsdage:

Torsdag den 6.februar

denne gang er det Kina. Og hvad laver kineserne så, tænker du nok? men det finder du ud i løbet af denne måned.

På besøg i Kina, vi skal i aften lærer lidt om Kina. Vi skal blandt andet fange ting med spisepinde, og andre skøre ting.

Vi glæder os til at se Jer alle sammen.

Torsdag den 13.februar På besøg i Kina, i aften skal vi noget mere om Kina, vi skal lave en lille hat og lege en kinesisk leg.

Torsdag den 20. februar Vinterferie, så du skal desværre ikke til FDF i aften

Torsdag den 27. februar Puslinge-hygge-snapper-møde. I aften skal vi se endnu et afsnit af Sigurd og snapper og bagefter skal vi lege nogle lege om det vi har set. De bedste hilsner fra Puslingelederne og Snapper. Side 10


Tumlinge Kære Tumlinge Så blev det februar, og vi er igen klar med nogle nye sjove møder. Der er desværre kun 3 møder i denne måned, da der er vinterferie. Men vi lover, at det bliver 3 gode møder. Husk at selvom det er koldt skal vi være uden for. Vi glæder og vi at se dig følgende dage:

Torsdage kl. 18.30 - 20.00 1. klasse + 2. klasse

Torsdag den 6. februar I aften skal vi spille Stratego. Nogen skal være bombe, og nogen skal være spion eller oberst. Vi skal sammen og mod hinanden, se om vi kan finde fanen.

Torsdag den 13. februar Vinter er lig med mørke, men selvom det er mørkt, er det ikke nødvendigvist kedeligt. I dag skal vi ud i mørket, og lave alle mulige sjove aktiviteter.

Torsdag den 20. februar Intet møde i aften, da der er vinterferie

Torsdag den 27. februar Mange dyr går i hi når det er vinter. Det gør vi også i dag. Vi skal nemlig bygge huler. Hilsen Malene, Caroline, Stine, Casper, Marius, Troels og Nicklas Side 11


Torsdage kl. 18.30 - 20.00 3. klasse + 4. klasse

Pilte

Kære Pilte

Torsdag d. 13. februar

Efter en kold og blæsende januar måned har vi set hvor godt i klæder jer på og hvordan i er klar på alle de udfordringer vi byder jer. Det er vi glade for.

Vi laver fuglemad på bål og trangia.

I februar fortsætter vi udendørs med lege, løb og lidt godt at spise. Det med at spise er nu mest til de stakkels forfrosne fugle som nok ikke har let ved at finde føde om vinteren.

Torsdag d. 20. februar

Fortsæt bare med varmt tøj og lygter, det er stadig vinter.

I aften kigger vi på kompas og verdenshjørner. Efter en kort gennemgang skal vi ud på et lille løb.

Torsdag d. 6. februar Mørke-lege. I januar stormede det så det ikke rigtig var til at lege i mørket. Nu prøver vi igen med en masse mørkelege, både ude og inde. Tag en lygte med, for vi skal også bruge sådan en.

Side 12

Når vi har sørget for mad til pipperne er der forhåbentlig også lidt godt til piltene. Vinterferie, der er ikke FDF møde i aften

Torsdag d. 27. februar Kort og kompas-løb.

Vi glæder os til at se jer alle. Mange varme hilsner fra Per, Rune, Patrick, Tine og Søren


Væbnere

Mandage kl. 18.30 - 20.30 5. klasse + 6. klasse

Hej alle Væbnere Så er januar slut, og vi er godt igang med det nye år. Året vil helt sikkert bringe en masse nye udfordringer, men også et par gamle. I denne måned skal vi kigge lidt på pionering, altså det der med reb og rafter.

Mandag den 3. februar Vi skal i gang med Pionering. Men det bliver ikke helt som vi plejer. Der skal bygges noget sjovt, noget langt, noget lidt farligt og noget man måske bliver lidt beskidt af.

Mandag den 10. februar Vi fortsætter hvor vi slap, måske vi kan finde en vinder denne gang???

Mandag den 17. februar Intet møde. Vinterferie. ØV ØV ØV

Mandag den 24. februar I aften skal vi ud og se os lidt omkring. Vi skal på SMS løb. Så i aften skal du huske din lommelygte, din mobil (hvis du har en), og meget gerne en refleks siddende på dit overtøj. Husk at melde afbud hvis du ikke kan komme. Husk tøj der passer til vejret, vi er altid ude. Med venlig hilsen Jeanette og Henrik

Side 13


Mandage kl. 18.30 - 20.30 7. klasse + 8. klasse

Seniorvæbnere

Kære Seniorvæbnere I februar er der vinterrferie, men vi skal nok nå at lege med mobiler, samt så småt begynde at forberede os til et forår, hvor vi bliver udfordret på vores færdigheder. Husk at få tilmeldt jer til den fedeste Ice Age tur. Find tilmeldingen her i Blæseren, dette er en tur du ikke vil gå glip af.

Mandag d. 3. februar Pionering på en ny måde. Vi skal have bygget den sjoveste, længste, og bedste …… nå ja det er en overraskelse :)

Mandag d. 10. februar

I dag, skal vi færdiggøre den sjoveste, længste og bedste ………, samt naturligvis afprøve, og se om vi finder en vinder.

Side 14

Mandag d. 17. februar

Øv altså – det er vinterferie, så der er ikke noget FDF møde i aften.

Mandag d. 24. februar

Så skal vi ud igen. Husk din lommelygte, din mobiltelefon og en refleks, vi skal nemlig på SMS løb i aften. Hvem er hurtigst på tasterne og hvem er bedst til at finde vej? Du eller jeg? Husk at melde afbud til mig på 2916 0281, hvis du ikke kan komme til et møde og husk tøj der passer til vejret, da vi er uden for til alle møder. Kærlig hilsen Stefan & Michael


Seniorer Kære Seniorer Vinter OL overstået. Check. Svømmehalstur overstået. Check. Blå Port og aftenklatring vel overstået. Check. Så nu må vi i gang med februar, men i skal også lige se frem til Ice Age 2014 (29. + 30. marts), hvor I selvfølgelig allerede nu har gjort plads i kalenderen. Se tilmeldingen bagerst i Blæseren.

Mandag d. 3. februar Kan du finde et hul i den søde tand? I aften skal vi nemlig koge bolsjer. Uhhm det bliver godt.

Mandag d. 10. februar Husk din kælk, sne og det

Mandage kl. 18.30 - 20.30 9. klasse til 18 år

varme tøj. Vi skal ud og lege i sneen i aften.

Mandag d. 17. februar Øv altså – det er vinterferie, så der er ikke noget FDF møde i aften.

Mandag d. 24. februar Så skal vi ud igen. Husk din lommelygte, din mobiltelefon og en refleks, vi skal nemlig på SMS løb i aften. Hvem er hurtigst på tasterne og hvem er bedst til at finde vej? Du eller jeg? Husk at melde afbud til mig på 6082 1432, hvis du ikke kan komme til et møde og husk tøj der passer til vejret, da vi er uden for til alle møder. Kærlig hilsen - Ejnar

BONG Bjørnbak A/S

TØJ TIL HAM VESTERKØB 21 2640 HEDEHUSENE TLF. 46 56 00 45

Baldersbuen 2 Postboks 179 2640 Hedehusene

Telefon 46 56 55 55 post@bong.dk www.bong.dk

Side 15


Tilmelding Tilmelding til Ice Age 2014 Alle friske væbnere, seniorvæbnere og seniorer har selvfølgelig allerede sat X i kalenderen lørdag d. 29. marts kl. 11.32 til søndag d. 30. marts kl. 12.32. Ice Age 2014 er det superseje 24 timers udfordringsløb, hvor der selvfølgelig er plads til alle. Løbet foregår på Sjælland og transporten kan være til lands, til vands og i luften.Gode sko/støvler og en vandrerygsæk er dog nødvendigt. Undervejs vil du komme ud for følgende: Nå nej – det er jo hemmeligt, men sjovt og udfordrende bliver det helt sikkert. Eventuel overnatning foregår selvfølgelig i det fri (måske?). Deltagerbrev tilgår deltagerne direkte på mandagsmødet d. 24. marts. Prisen for hele herligheden er 60 kr og dækker alt det, du får brug for undervejs på løbet. Sidste tilmelding er d. 24. marts.

Selvfølgelig skal jeg da med på Ice Age 2014!!!!! Navn:

..................................................................

CPR:

..................................................................

Kontaktnummer under turen: ................................................ Min far/mor vil gerne køre ud____ antal pladser i alt _____ Min far/mor vil gerne køre hjem____ antal pladser i alt ____ Kommentar: _____________________ Dato & forældreunderskrift

Side 16


FDF Hedehusene støttes af PW Malerservice APS

- Godt på vej

Peer Wielstrøm Hovmarken 34 2640 Hedehusene 50 98 82 42 p.wielstroem@mail.dk

Malermester

IMPORTøREN

Isenkrammer, ting til køkkenet, lamper, elartikler, værktøj, Tips, lotto & posthus

Hovedgaden 512, Hedehusene Tlf. 4656 0902 - Fax 4656 0303 IMPORTOREN.Hede@gmail.com

Fløng El & Service Alt El-arbejde udføres! V/Aut. El-installatør Henrik Rishøj Olsen

Tlf. 4659 8171

Restaurant Bollinis 46 56 00 95

Åbent hver dag fra kl. 11.00 Hedehusene Selskabslokaler Plads til 100 gæster www.bollinishedehusene.dk

Hedehusene ApS Statsautoriseret ejendomsmægler, valuarer MDE

”Vil du have solgt så vælge en lokalmægler, der kender området” Hovedgaden 502 - 2640 Hedehusene

Tlf. 46 57 57 57 - www.edc.dk

Side 17


FDF Hedehusene støttes af

Vesterkøb 39 · 2640 Hedehusene Tlf: 4656 1401

Åbent: mandag - søndag 800 - 2000 Nu også alle helligdage!

Flügger farver Hovedgaden 427 • 2640 Hedehusene Tlf.: 46 55 51 57

Åbent: mandag-fredag 10.00 - 17.30 – lørdag 10.00 - 14.00

Åbent alle dage 8-21 Hedevej 1, Fløng, 2640 Hedehusene - Tlf. 46 59 46 53 FDF BUTIKKEN

Weekendhytte

Åben i kredshuset hver torsdag fra kl. 18 til kl. 19

Fjordhytten Frederiksborgvej 420 C 4000 Roskilde

Uden for åbningstid kan varer bestilles på 46 56 33 29 eller mail jmath@post11.tele.dk

www.Fjordhytten.dk

Side 18

Udlejning: Henrik Rolf, 40 52 14 91


Kræfterne bag Bestyrelsen Formand Kredsleder Kasserer Lederrepræsentant Seniorrepræsentant Forældrerepræsentant Forældrerepræsentant

Gregers Holse, Lilleager 18 Jeanette Larsen, Topager 8 Peter Hansen, Jernalderen 15 Søren Pedersen Casper Jensen Henrik Olsen Niels Håkansson

Familieudvalg FDF Butikken Blæserredaktør

Susanne Holse, Lilleager 18 Jørgen Mathiesen, Digeager 18 Patrick Holse, holse@fdf.dk

46 56 24 42 46 56 05 10 20 27 06 61 46 55 58 41 22 41 63 06 46 59 81 71 46 56 41 72

Kontaktpersoner 46 56 24 42 46 56 33 29 31 13 67 70

Klasseledere Puslinge Tumlinge Pilte Væbnere Seniorvæbnere Seniorer Kredshus Tilsyn

Bethina Dahlstrøm, Fløng Byvej 35 Laila Knudsen Mie Jensen Tina Larsen Stine Groesmeyer, Kirkebakken 4 Nicklas Nygaard Larsen Caroline Weber Marius Laache Tine Pedersen, Nordvang 2 Søren Pedersen Per Lundahl Patrick Holse Henrik Rolf, Lyngmosen 8A Jeanette Larsen Michael Ørsted, Kallerupvej 9 Stefan Hvitfelt Rasmussen Ejnar Fischer Rigelsen, Stenmøllen 53

22 55 23 70 46 56 50 82 20 13 31 09 30 36 01 21 20 94 81 78 20 13 11 52 60 72 18 60 21 73 03 38 46 55 58 41 46 55 58 41 22 16 14 56 31 13 67 70 40 52 14 91 46 56 05 10 29 16 02 81 26 84 59 88 60 82 14 32

FDF Huset Charlottegårdsvej 2B 2640 Hedehusene www.FDFHedehusene.dk Søren Pedersen, Nordvang 2

46 56 19 58

46 55 58 41 Side 19


ag e o g n y e me d le m me r d s l e s d ø F Tillykke til fødselarer i februar måned 2. Jakob Hvidberg Pedersen 3. Nicoline Wismann 3. Frederik Hansen 11. Josefine Funch Madsen 11. Charlotte Meinert 11. Niels Christian Håkansson 12. Peter Hansen 13. Elise Dinesen 16. Amalie Olsen 19. Mads-Kristian Marker Storgaard 22. Benedikte Engelsborg Skotte 22. Lennart Højgaard Koefoed

Velkommen til 2014! Et nyt og spændende år i FDF Hedehusene!

Blæseren februar 2014  

Medlemsblad for FDF Hedehusene

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you