Page 1

Blæseren

Januar

FDF Hedehusene 2014

Jubilæer i FDF side 3 FamilieFejden side 5 Kredsweekenden side 9


Kredskalender Januar 1.

Februar

Marts

1.

1.

2.

2.

2.

Fastelavn

3.

3.

3.

Møde for de store

4.

4.

4.

5.

5.

5.

6. Første møde for de store

6.

7.

7.

7.

8.

8. Planlægningsdag/lederfest

9.

9.

8.

Nytår

Ledernetværksaften

9. Første møde for de mindre

Møde for de store

Møde for de mindre

10.

10.

11.

11.

11.

12.

12.

12.

13.

Møde for de store

13.

Møde for de store

6.

Møde for de mindre

10.

13.

14.

14.

14.

15.

15.

15.

16.

16.

16.

Møde for de mindre

17.

17.

18.

18.

19. Sommerlejrplanlægning

19.

20.

20.

Møde for de store

-

ie r e er f er mød t Vinngen I

Møde for de mindre

Møde for de store

Møde for de mindre

17. 18. 19. 20.

Kredsmøde

21.

21.

22.

22.

22.

23.

23. Kredshusrengøring

23.

Møde for de mindre

24. 25. 26. 27.

24.

Blå

Port

Møde for de store

28. 30. Side 2

24.

25.

25.

26.

26.

27. 28.

29.

Møde for de store

21.

Møde for de mindre

27.

Møde for de store

Møde for de mindre

28. 29.

Møde for de mindre

30. 31.

Møde for de store


Opstart Velkommen tilbage Vi glæder os over at julen og nytåret er overstået, og at vi nu igen kan trække i vores nyvaskede lederskjorter og møde alle vores dejlige børn og unge i FDF Alle ledere har lagt planer for det næste halve års mandags eller torsdags møder, så uanset hvilket hold du er på, så glæd dig til vi ses igen til opstart: Mandag den 6. januar 2014 kl. 18.30 Torsdag den 9. januar 2014 kl. 18.30

For de store For de mindre

Jubilæum i FDF Bestyrelsen og et enigt lederråd har besluttet at tildele jubilæumsmærker til medlemmer, som har været i FDF i mere end 5 år. Jubilæumsmærkerne er i samme stil som vores andre mærker til skjorten. FDF Hedehusene vil hvert år i januar dele jubilæumsmærker ud til medlemmer som har været med i 5 år, 10 år, 15 år, 20 år osv. Mærkerne tildeles efter, hvor mange hele år medlemmerne har været medlem pr. 1. januar! Fordi det er en ny tradition skal vi starte et sted og for ikke at have et efterslæb vil vi første gang også tildele mærker til dem, som har været med i 6, 7, 8 og 9 år. Tillykke til alle jubilarerne! Side 3


Året 2014 Det nye års komme... Vær velkommen, herrens år og godt nytår. Ja, så har vi taget hul på det nye år, det sidste nytårskrudt er blevet brændt af og lederne er klar til at tage FDF skjorten på og tage fat med nye møder i år 2014. Et af højdepunkterne i år 2014 er sommerlejren, som traditionen tro ligger i uge 28. Vi vil allerede nu gøre opmærksom på, at vi i år har valgt at prøve noget helt nyt. Det forholder sig nemlig således, at alle de store tager på sommerlejr i Sverige og de mindre bliver her på Sjælland for at afholde sommerlejr. Så sæt allerede nu X i kalenderen i uge 28 - store som små. I løbet af foråret har seniorvæbnere og seniorer gode muligheder for at komme afsted på kurser i FDF regi, hvor de kan få ny viden, nye bekendtskaber og masser af oplevelser. Men det er ikke kun de unge, der skal på kursus, lederne afholder den 8. januar netværksledernytårskur, som vil være en blanding af at ønske godt nytår og få spændende viden indenfor aftenens tema: De vanskelige børn. Ninna Fløistrup vil holde et fordrage om emnet og herefter skal lederne selv i gang med at arbejde ud fra emnet. Frem til forældremødet i marts raser familiefejden. Familiefejden er jo din familie, i kamp mod alle de andre familier i FDF – det eneste I skal gøre, for at være med i kampen om at blive vinder af Årets Familiefejde, er at tilmelde jer Familiefejden på og løse så mange af opgaverne, som sendes til din familie på sms. Vinderen kåres på forældremødet i marts. Der vil som sædvanlig være en masse aktiviteter henover året. Der vil blandt andet også være nogle tidspunkter, hvor der er rengørings/ oprydningsdage i FDF-Huset samt Fjordhytten. Til disse dage håber vi meget, at rigtig mange forældre vil bakke op og komme og give en hånd med. Det er jo alt sammen for vores børns skyld, at der skal holdes rent og ordentligt. Hvis du har lyst til at følge endnu mere med i, hvad vi laver i FDF, så sørg for at kigge ind på vores hjemmeside www.fdfhedehusene.dk, hvor du blandt andet kan se kalenderen for fremtiden, se masser af billeder og finde aktuelle samt tidligere numre af Blæseren. Vores nuværende kalender viser, hvad der sker frem til og med maj måned, dette skyldes at resten af året planlægges på Ledernes Plandag i marts og herefter sættes arrangementerne i kalenderen.

Side 4


Det med Gud De hellige tre konger i Betlehem Andagt om de tre vise mænd, der fandt Jesus ved at følge Guds ledestjerne. Vi plejer at hænge stjerner op til jul; men stjerner hører også til i begyndelsen af januar, ved ”Hellig Tre Konger”. Det var jo en stjerne, som viste vej for de tre vise mænd, som kom rejsende fra det fjerne Østen. Og det var den særlige stjerne, som også havde vist de vise mænd, at der var sket noget ganske særligt et sted ude i verden. De vise mænd havde fulgt stjernens vandring på himlen, indtil stjernens lys var standset lige over det nyfødte barn i Betlehem. Da vidste vismændene, at det særlige, som var sket var, at Himlens kongesøn var født på jord. Barnet havde fra begyndelsen sin egen stjerne - som et tegn på, at han skulle blive den mægtigste konge nogensinde, konge over himmel og jord, og konge over liv og død. De tre vise mænd var selv mægtige og rige. Måske var de selv konger, og de havde kostbare gaver med til barnet med stjernen. Gaverne var guld, og røgelse, som er kostbart og dufter dejligt - og myrra, som var den dyreste salve til huden. Det var rigtige kongegaver, sådan som man giver dem til den, der allerede har alt; endda en stjerne. De tre stjerne-kiggere, som selv var rige som konger, blev kaldt ”hellige”, fordi de straks kunne se, at barnet i krybben var Guds søn og verdens frelser. Barnet med stjernen var Jesus, og det fortalte De Hellige Tre Konger til alle, der kan se stjernen til jul. (jf. Matt 2, 1-12)

FamilieFejden FamilieFejden har i efteråret været ramt af tekniske problemer. Det har været noget rod, det har I ganske sikkert bemærket. Vi mener nu, at vi har styr på sagerne igen og er parat til at give fuld gas med en stribe hyggelige, sjove og hæsblæsende opgaver frem til uge 12. Vi slutter denne omgang af FamilieFejden d. 20. marts, hvor vi holder den årlige forældregeneralforsamling. Hvis I ikke allerede er med i FamilieFejden, så kan I sagtens nå at tilmelde jer endnu på www.FDF.dk/Hedehusene God kamp - Peter og Søren

Side 5


Beretning fra kredsweekenden Den store kredsweekend Fredag den 8. november tog ca. 75 børn, unge og ledere af sted mod Center Sjælland, hvor de mindre blev indkvarteret på værelser med dejlige senge, hvorimod nogle af de stor, valgte at bo i de 2 shelters uden senge, men med en træbund med overdækning på og eneste varmekilde var varmen fra bålet og de varme soveposer. Lørdagen blev brugt på et stor udendørs historieløb, som handlede om Jesus og hans disciple. På løbet var der opgaver, som skulle løses, der var spørgsmål af forskellig sværhedsgrad afhængigt af alder. Løbet sluttede af med at de forskellige aldersgrupper skulle lægge puslespil, som også var lidt svære og meget svære, men alle klarede opgaverne med bravur. Til så mange børn og voksne skal der jo meget mad til, heldigvis havde vi Tanterne Carina og Pernille med, som sørgede for at alle blev mætte til alle måltider, vi siger hermed tak for mad. Lørdag aften havde væbnere og seniorvæbnere sørget for en storslået lejrbålsunderholdning, hvor der var flere ledere, der blev sat på prøve - ja, det var underholdning i topklasse. Søndagen gik med at få pakket og medens lederne gjorde rent, var alle børn og nogle ledere i gang med at lege eller varme sig ved bålet, hvor der også var mulighed for at snitte. Så gik turen hjem igen efter en dejlig og indholdsrig weekend. Side 6


Puslinge Kære Puslinge. Så starter et nyt år med mange nye og spændende FDF- møder. I denne måned starter vi på et tema som vi kalder ” på opdagelse med Sille, Sigurd og Snapper”. Da vi som regel er lidt ude på hvert møde, er det en god ide at have tøj på der passer til vejret.

Torsdag den 9. januar Nytårsfest, i aften skal du have en festlig hat eller paryk på, til dette hyggelige møde son står i festens tegn. Der skal danses, skåles og skråles. Og måske lærer de at sige ”godt nytår” på flere måder.

Torsdage kl. 18.30 - 20.00 Børnehave (5år) + Bh.kl.

Torsdag den 16. januar På opdagelse med Sille, Sigurd og snapper. I aften skal vi have besøg af en mand som kommer og fortæller os lidt om Grønland. Vi skal lærer lidt om landet på sjov måde.

Torsdag den 23. januar På opdagelse med Sille, Sigurd og Snapper. I aften skal vi på et sæl-fanger-løb der naturligvis handler om Grønland.

Torsdag den 30. januar SNAPPER-møde. I aften skal vi se et afsnit af snapper og vi skal ud at lege nogle lege, som passer til det vi har set.

Side 7


Torsdage kl. 18.30 - 20.00 1. klasse + 2. klasse

Tumlinge

Kære Tumlinge

Torsdag den 16. januar

Så er julen vel overstået. Og vi er kommet godt ind i det nye år. Dine ledere har planlagt nye skøre aktiviteter for dig. Så vi er klar til at tage godt i mod dig i det nye år.

Så kan du godt pakke tasken, for nu er det igen blevet tid til at rejse til et fremmed land. Glæd dig til at se hvor FDF-Airways tager dig hen denne gang.

Vi glæder os til at se dig igen

TOP HEMMELIGT! I dag skal vi lære hvordan man bliver en ægte spion. Vi skal lære mange forskellige koder. Og hvis du har det der skal til, kan du måske blive optaget i tumlingenes hemmelige spionklub.

I januar ses vi følgende dage:

Torsdag den 9. januar Så er det i dag vi finder ud at hvem der er den allerbedste tumling. For i dag skal vi konkurrere, i alverdens tumlige discipliner.

Torsdag den 23. januar

Torsdag den 30. januar Tumlingenes hemmelige spionklub mødes igen. Vi skal finde ud af om vi stadig kan finde ud at det vi lærte sidste uge. Vi skal også forbedre vores spionfærdigheder, så vi kan blive endnu bedre spioner. Hilsen Malene, Caroline, Stine, Casper, Marius, Troels og Nicklas

Side 8


Pilte Kære Pilte Godt nytår til alle pilte og deres forældre. Vi glæder os til at se jeg igen efter en lang juleferie. Det er mørkt og koldt udenfor, så husk varmt tøj og støvler og også gerne en lygte, Vi er nemlig udenfor på alle piltemøder, også når der er koldt.

Torsdage kl. 18.30 - 20.00 3. klasse + 4. klasse

Torsdag d. 16. januar Mørke-lege. Det er ikke meget vi får solen at se på denne årstid, så i aften skal vi lege en masse mørkelege, både ude og inde. Tag en lygte med, for vi skal også bruge sådan en.

Torsdag d. 23. januar

Per, Rune, Patrick, Tine og Søren

Førstehjælp. Vi starter på førstehjælpsmærket. Det handler om de mest almindelige FDFskader, lidt om at slukke ildebrande, og at tilkalde hjælp.

Torsdag d. 9. januar

Torsdag d. 30. januar

Vi har forberedt en masse opgaver. Du og dit hold vælger selv hvilke opgaver i vil løse. Vi giver point efter hvor dygtige I er.

Vi fortsætter med førstehjælp. Der er et mærke til skjorten hvis du gennemfører den lille prøve - bare rolig, det bliver ikke vildt svært.

Mange varme hilsner fra

Side 9


Mandage kl. 18.30 - 20.30 5. klasse + 6. klasse

Væbnere

Kære Væbnere Så er vi i gang igen, efter en hård december måned. Vi håber ihvertfald herfra, at i alle, har haft en dejlig god jul og en god nytårsaften. Vi starter det nye år med fuld knald på, se mere i programmet herunder.

Mandag d. 6. Januar Vinter OL i Hedehusene. Ja, du hørte rigtigt. Hvem kender ikke skidtskydning eller multiski. Husk det varme tøj og en lommelygte.

Mandag d. 13. Januar I aften skal vi øve sangstemmen, vi tager lidt fat i M&L, der er sikkert et par nye sange vi skal lære.

Side 10

Mandag d. 20. Januar I aften tager vi i svømmehallen, for at hygge os sammen med de andre. HUSK badetøj og 20,- til indgangen. MELD AFBUD hvis du ikke kommer, så vi ikke skal vente forgæves på dig. Desuden skal vi bruge nogle forældre til at køre, så giv lige besked hvis din far/mor kan køre.

Mandag d. 27. Januar Nu er det forhåbentligt hvidt udenfor, og hvad skal man så? KÆLKE! Og, hvis det mod forventning ikke er hvidt, så klarer vi den nok alligevel. Med venlig hilsen Jeanette og Henrik


Seniorvæbnere Kære Seniorvæbnere JUHUU så skal vi i gang igen, og med et helt kanon program. Vi skal udnytte den danske vinter både ude og inde, samt på den årlige svømmetur.

Mandag d. 6. januar Vinter OL i Hedehusene. Ja du hørte rigtigt. Hvem kender ikke skidtskydning eller multiski. Husk det varme tøj og en lommelygte.

Mandag d. 13. januar Vi skal hygge indenfor, med en gang bolsjekogning, måske vi skal lave sygt stærke chili bolsjer eller søde jordbær bolsjer. Husk at spørge jeres forældre om de vil køre næste gang ?

Mandage kl. 18.30 - 20.30 7. klasse + 8. klasse

Mandag d. 20. januar kl 18.00 Så er det tid til en tur i Svømmehallen. Vi skal i Hjortespringbadet i Herlev og prøve de nye forlystelser. Husk badetøjet og 20 kr (40 kr hvis du er fyldt 16 år) til indgangen. MELD AFBUD hvis du ikke kommer, så vi ikke skal vente på dig.

Mandag d. 27. januar Frem med kælken. Den står på kælketur og snelege, så varmt tøj og en lygte er at anbefale. Med lidt held skaffer vi også noget at varme os på. Husk at melde afbud til mig på 2916 0281, hvis du ikke kan komme til et møde og husk tøj der passer til vejret, da vi er uden for til alle møder. Kærlig hilsen - Michael

Side 11


Mandage kl. 18.30 - 20.30 9. klasse til 18 år

Seniorer

Kære Seniorer Efter den hårde juletid, er det på tide at få rørt musklerne lidt og vi tager hul på sæsonen med Vinter OL.

forældre der kan køre i næste uge. Mandag d. 20. januar kl 18.00

Så er det tid til en tur i Svømmehallen. Vi skal i HjorteJanuar er også tiden til Blå Port, springbadet i Herlev og prøve de nye forlystelser. Husk bamen det ved I jo alt om. detøjet og 20 kr (40 kr hvis du Mandag d. 6. januar er fyldt 16 år) til indgangen. Vinter OL i Hedehusene. Ja du MELD AFBUD hvis du ikke hørte rigtigt. Hvem kender ikke kommer, så vi ikke skal vente skidtskydning eller multiski. på dig. Husk det varme tøj og en lomWeekenden d. 24. -26. januar melygte. Blå Port på Center Sjælland.

Mandag d. 13. januar

Mødet står i de skøre idéers tegn, da vi skal arbejde lidt med BUS 8-)) I må også meget gerne undersøge om der er nogle af jeres

Mandag d. 27. januar I aften har Patrick lovet at stå for en omgang indendørs vægklatring. Tid og sted oplyses særskilt. Eventuelle afbud direkte til Patrick på 3113 6770.

BONG Bjørnbak A/S Baldersbuen 2 Postboks 179 2640 Hedehusene

Telefon 46 56 55 55 post@bong.dk www.bong.dk

Side 12


FDF Hedehusene støttes af PW Malerservice APS

- Godt på vej

Peer Wielstrøm Hovmarken 34 2640 Hedehusene 50 98 82 42 p.wielstroem@mail.dk

Malermester

IMPORTøREN

Isenkrammer, ting til køkkenet, lamper, elartikler, værktøj, Tips, lotto & posthus

Hovedgaden 512, Hedehusene Tlf. 4656 0902 - Fax 4656 0303 IMPORTOREN.Hede@gmail.com

Fløng El & Service Alt El-arbejde udføres! V/Aut. El-installatør Henrik Rishøj Olsen

Tlf. 4659 8171

Restaurant Bollinis 46 56 00 95

Åbent hver dag fra kl. 11.00 Hedehusene Selskabslokaler Plads til 100 gæster www.bollinishedehusene.dk

Hedehusene ApS Statsautoriseret ejendomsmægler, valuarer MDE

”Vil du have solgt så vælge en lokalmægler, der kender området” Hovedgaden 510 - 2640 Hedehusene

Tlf. 46 57 57 57 - www.edc.dk

Side 13


FDF Hedehusene støttes af

Vesterkøb 39 · 2640 Hedehusene Tlf: 4656 1401

Åbent: mandag - søndag 800 - 2000

Flügger farver Hovedgaden 427 • 2640 Hedehusene Tlf.: 46 55 51 57

Åbent: mandag-fredag 10.00 - 17.30 – lørdag 10.00 - 14.00

Åbent alle dage 8-21 Hedevej 1, Fløng, 2640 Hedehusene - Tlf. 46 59 46 53 FDF BUTIKKEN

Weekendhytte

Åben i kredshuset hver torsdag fra kl. 18 til kl. 19

Fjordhytten Frederiksborgvej 420 C 4000 Roskilde

Uden for åbningstid kan varer bestilles på 46 56 33 29 eller mail jmath@post11.tele.dk

www.Fjordhytten.dk

Side 14

Udlejning: Henrik Rolf, 40 52 14 91


Kræfterne bag Bestyrelsen Formand Kredsleder Kasserer Lederrepræsentant Seniorrepræsentant Forældrerepræsentant Forældrerepræsentant

Gregers Holse, Lilleager 18 Jeanette Larsen, Topager 8 Peter Hansen, Jernalderen 15 Søren Pedersen Casper Jensen Henrik Olsen Niels Håkansson

Familieudvalg FDF Butikken Blæserredaktør

Susanne Holse, Lilleager 18 Jørgen Mathiesen, Digeager 18 Patrick Holse, holse@fdf.dk

46 56 24 42 46 56 05 10 46 56 24 64 46 55 58 41 22 41 63 06 46 59 81 71 46 56 41 72

Kontaktpersoner 46 56 24 42 46 56 33 29 31 13 67 70

Klasseledere Puslinge Tumlinge Pilte Væbnere Seniorvæbnere Seniorer Kredshus Tilsyn

Bethina Dahlstrøm, Fløng Byvej 35 Laila Knudsen Mie Jensen Tina Larsen Stine Groesmeyer, Kirkebakken 4 Nicklas Nygaard Larsen Caroline Weber Marius Laache Tine Pedersen, Nordvang 2 Søren Pedersen Per Lundahl Patrick Holse Henrik Rolf, Lyngmosen 8A Jeanette Larsen Michael Ørsted, Kallerupvej 9 Stefan Hvitfelt Rasmussen Ejnar Fischer Rigelsen, Stenmøllen 53

22 55 23 70 46 56 50 82 20 13 31 09 30 36 01 21 20 94 81 78 20 13 11 52 60 72 18 60 21 73 03 38 46 55 58 41 46 55 58 41 22 16 14 56 31 13 67 70 40 52 14 91 46 56 05 10 29 16 02 81 26 84 59 88 60 82 14 32

FDF Huset Charlottegårdsvej 2B 2640 Hedehusene www.FDFHedehusene.dk Søren Pedersen, Nordvang 2

46 56 19 58

46 55 58 41 Side 15


ag e o g n y e me d le m me r d s l e s d ø F Tillykke til fødselarer i januar måned 3. Melina Betts 4. Caroline Funch Madsen 5. Magnus Lankow 10. Smilla Larsen 10. Lukas Larsen 13. Alma Reichert Bressendorff 15. Markus Harvig Høyer 16. Rune Bøgelund Dichmann 17. Nanna Marie Fogstrup Rasmussen 19. Viggo Christoffersen 23. Bo Axelsen 29. Mads Hansen

Velkommen til 2014! Et nyt og spændende år i FDF Hedehusene!

Blæseren januar 2014  

Medlemsblad for FDF Hedehusene

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you