Page 1


2013

7. september 13.-15. september Efterårsferien 1.-3. november 29. november 1. december

2014

24. januar 1. februar 2. marts Uge 7 Uge 8 5. april Påsken 7. maj 9-11. maj 29. maj-1. juni Uge 28

Legens dag i Hytten Seniorfestival 7.-8. klasseskursus, Seniorvæbner- og Seniorkursus Kredsweekend på Port Arthur Generalprøve på FDF-festen FDF-festen

Mørkeøvelse VM – Hotspot for væbnere og seniorer Fastelavn i Brenderup Brugs og Hytten 7.-8. klasseskursus 7.-8 klasseskursus VM – Hotspot for væbnere og seniorer Seniorvæbner- og seniorkursus – hold øje med hjemmesiden ”Sponsor-cykel-løb” for alle GUF Lederkursus Væbnermesterskabsfinale i København for væbnere til seniorer Sommerlejr på Hovborg Med hensyn til kurserne - så tjek

http://leder.fdf.dk/uddannelse/aktuelle-kurser/ og snak med din leder!!!


Endnu en sæson er gået, men vi er klar til en ny og frisk sæson i FDF Brenderup/Harndrup. Vi har som nogen nok ved en hjemmeside:

www.fdf.dk/brenderup-harndrup Her vil man kunne følge med i, hvad der sker i kredsen og f.eks. se billeder fra de forskellige arrangementer. Vi forventer også at kunne tilbyde et nyhedsbrev, hvor f.eks. de sedler, børnene typisk får med hjem hen over sæsonen, vil kunne hentes. Det er nyt for os at drive sådan en side, så ris og ros samt gode input modtages gerne. Som noget nyt har vi nu delt puslinge og tumlinge op i hvert sit hold. De har ellers været slået sammen i mange år, men nu er tiden kommet til at prøve, om vi kan få det til at hænge sammen med dem delt. Det betyder blandt andet, at der er rokeret lidt om på lederressourcerne, samt alle hold nu er samlet og dermed består af alle børnene fra vores lokalområder, uanset hvilken skole man går på, eller hvor man bor. Det betyder også, at møderne afholdes i enten Hytten eller på Toppen. Det er altså meget vigtigt, at man husker at tjekke programmet hen over sæsonen for at se, hvor mødet holdes. Vi ved, at alle ledere har bestræbt sig på at placere det enkelte møde i det kredshus eller i de omgivelser, hvor det giver mest mening i forhold til mødets indhold, så tag godt imod den nye udfordring med at holde styr på, hvor børnene skal til FDF. I år har sommerlejren været speciel, idet puslingene og tumlingene holdt deres egen sommerlejr, hvor de bl.a. var sammen med en masse andre FDF-ere i Madsbyparken. Piltene var på en primitiv sommerlejr i området omkring Svendborg med telt og kærre. De nåede også ud på Drejø og overnattede der blandt øens mange myg, og så brugte de en dag på at lede efter gorillaer i trætoppene… (spørg en pilt, hvad det gik ud på). Væbnere og seniorer har været med Landsdel 6 i Østrig, hvor de fik en masse gode oplevelser i alperne.Vi er sikre på, at alle havde en fantastisk uge, som bød på masser af sjove oplevelser, kammeratskab og krævende udfordringer. Vi har igen afholdt sponsor-cykel-løb, som vi er utroligt glade for, at I alle har bakket rigtig godt op om, og det er i den grad med til at gøre det muligt for os at give de oplevelser videre til kredsens børn og unge, som vi gør. Tak for det!


Årets sidste store arrangement bliver traditionen tro FDF-festen på Anna Trolles Skole, som byder på sang og optrin, billeder fra året der gik og lotteri. Festen slutter med den stemningsfyldte lucia-gudstjeneste, hvor vores flotte lucia-hold synger og bærer lyset frem. Vi er MEGET stolte af, at kredsen fortsat kan samle FDF-pigerne til at sprede lys og glæde rundt omkring i vores lokalområde. Der bliver sat stor pris på det de steder, de når at besøge i juletiden. En STOR tak til samtliges indsats!

Nyt Medlem? Hvis du ku tænke dig at være med eller kender én som måske er interesseret, vil vi bede dig gi’ lyd. Der er mange, som gerne vil være med i lederflokken, men det kan være svært at binde sig 100% til en hel sæson, derfor er det vores målsætning, at lederne i hver ”klasse” skal være et team, som er stort nok til, at en enkelt leder kan melde afbud for at deltage i andre gøremål. Vi har jo alle masser af opgaver, der skal løses, men vores målsætning er at det skal være muligt at være med, også selvom man skal deltage i forældremøder, rejseaktivitet på jobbet, pløje og høste markerne eller noget helt andet, men det er og bliver nødvendigt med én person, som vil være tovholder for hver FDF-klasse, så hvis du kunne tænke dig at være med eller kender én, som måske er interesseret, vil vi bede dig gi’ lyd – Grib fat i den nærmeste FDF-leder, så tager vi en snak om mulighederne. Kort sagt ledere og/eller ”tov-holdere” søges! De bedste FDF-hilsener Brian & Frederik


Sommetider tager vi ledere det for givet, at alle ved, hvad der menes eller forstås ved forskellige arrangementer - eksempelvis at alle ved, hvad vores FDF-fest går ud på, og ved, hvad lederne forventer eller har brug for at vide. Derfor kommer her en lille forklaring med ledernes forventninger til diverse arrangementer.Vi håber, det kan være en hjælp til både nye og gamle FDF'ere og deres forældre. Opstartsweekend

Afholdes i de enkelte klasser for, at børn og voksne kan lære hinanden bedre at kende, hygge sig sammen, og børnene kan prøve at sove et andet sted end hjemme.

7.-8. klassekursus

Et kursus hvor man møder nye venner fra hele landet, har det sjovt, og lave skøre FDF-ting, lære om FDF, dig selv, Gud og fællesskab.

Seniorvæbnerkursus Som 7.-8. klasse, men nu melder man sig ind på en temagruppe. F.eks. primimad, filmstjerner, OL-træningslejr, konsekvensgruppe. Temaerne varierer fra kursus til kursus. Der er også fælles aktiviteter for deltagerne på tværs af grupperne. Seniorkursus

Et kursus for dig, som går i 9. klasse til og med 19 år med fællesskab, venskab og udfordringer som det vigtigste. Temaer som musik, drama, klatring mv. er nu endnu vildere, hyggeligere osv.

Fælles for ovenstående kurser er, at de giver de unge mennesker en kanon oplevelse. Vores kreds betaler deltagergebyr og transporten til og fra kurset eks. en togbillet. Al tilmelding til foregår via nettet, da det er FDFs Landsforbund, som står for kurserne og ikke vores kreds, så tjek http://leder.fdf.dk/uddannelse/aktuelle-kurser/, og se om, der ikke er noget, som interesserer dig. Snak med de andre på dit hold - det kunne være, at de også vil med, så man evt. ikke er helt alene første gang. Kredsweekend

Hele kredsen, dvs. alle klasser, tager samlet på en weekendtur til en given lejr - i år Skovbrynet ved Gelsted - fra fredag aften til søndag eftermiddag. Man hygger og laver sjove, spændende aktiviteter enten samlet i klasserne - altså Brenderup og Harndrup sammen - eller på tværs af alle klasser. Det forventes, at man som forældre hjælper så vidt muligt med kørsel fra Kirkepladsen i Brenderup til den pågældende lejr. At man som forældre bakker op om deltagelsen, herunder at barnet sover på lejren, hvis man tilmelder sit barn. En kredsweekend er normalt rigtig sjov og hyggelig, hvor man bl.a. lærer andre i kredsen at kende.


FDF-fest

En hyggelig eftermiddag som altid finder sted 1. søndag i advent. Børnene optræder på skift med forskellige underholdende indslag, der er kaffe og lagkage, amerikansk lotteri med fine præmier. Afsluttes med gudstjeneste i Brenderup Kirke, hvor pigerne går Lucia. Pga. børnenes optræden ser lederne gerne, at alle deltager dette gælder også den øvedag på scenen, som ligger om fredagen før. Giv venligst besked til lederen, om jeres barn kommer eller ej.

Lucia

Et optog med alle pigerne i hvide kjoler, røde bånd og et lys i hånden. Varigheden af et optog er en 30-45 min., hvor der synges 5 sange. Vi øver en to-tre gange (inkl. øvedag til FDF-festen).Vi går første gang til gudstjenesten efter FDF-festen. Der ud over til et antal arrange-menter uden for FDF eks. julefrokost i pensionistforeningen. Det giver altid megen glæde hos dem, som vi kommer ud til, og vi vil gerne opfordre så mange piger som muligt til at deltage. Jo flere vi er, jo flottere bliver det. Der er ikke mødepligt til alle optogene - man deltager i dem, som man kan, så kom og vær med - også selvom du måske kun kan eks. to gange - det gør en forskel for alle - både de andre piger og dem, som vi går for.

Mørkeøvelse

Foregår normalt altid om aftenen den sidste fredag i januar. Det er et løb med forskellige sjove poster rundt på turen. Man bliver inddelt i hold på tværs af alle klasser. Mor og/eller Far må gerne deltage og kommer selvfølgelig på samme hold som deres FDF'er. Posterne og gåturen rundt udfordrer gerne alle ens sanser. Der sluttes af med kaffe/the og varm kakao. Så kom og vær med til et par hyggelige timer.

Fastelavn

Arrangeres i samarbejde med Brenderup Brugs, hvor der slås katten af tønden i brugsens baglokale. Derefter er der en frisk gåtur måske med et par sjove poster indlagt - til Hytten, hvor der er kaffe/the, varm kakao og fastelavnsboller til alle. Arrangementet er åbent for alle - også ikke-FDF'ere.

Sommerlejr

Dette er lang version af en kredsweekend, som normalt ligger i uge 28. Her tager vi alle af sted på lejr i en 5-7 dage. Der er forskellige aktiviteter hver dag enten klasseinddelt eller på tværs af klasserne. Aktiviteterne er normalt bygget op omkring et tema - eks. jorden rundt på x antal dage, hvor man besøger et nyt land hver dag. Der er gerne tid til badeture, hvis vi er i nærheden af en strand. Der er andagt, tut (slikbod), lejrbål og masser af hygge og sjov hver dag.


Møderne holdes mandage kl. 18.15-19.30 henholdsvis på Toppen i Harndrup og i Hytten i Brenderup, se farven på teksten Piger og drenge i 0. og 1. klasse Husk altid tøj efter vejret – vi hygger os, leger og lære ting!!! August 26. September 2. 7. (lørdag) 9. 16. 23. 28.-29. 30. Oktober 7. 14. 21. 28. November 1.-3. 4. 11. 19. (tirsdag) 25. 29. (fredag) December 1. (søndag) 2. 10. (tirsdag) Januar 6. 13. 20. 24. (fredag) 27.

Velkomst, hvem er vi, navneleg Vi leger med vand, husk tøj der må blive vådt og evt. vandpistol Legens dag ved Hytten i Brenderup kl. 11.00-13.00 Intet møde Vi møder Sille og Sigurd Bål (bål aktivitet 1) Opstartsweekend på Toppen – Info følger Intet møde Dolkemærke Efterårsferie – Intet møde Dolkemærke Stjerneløb Kredsweekend på Port Arthur – Info følger Intet møde Kirkemærket – vi mødes ved Harndrup kirke Kirkemærket – vi mødes ved Brenderup kirke (OBS tirsdagsmøde) Forberedelse til FDF festen Generalprøve på FDF-festen på Anna Trolles Skole – Info f’ølger FDF fest på Anna Trolles Skole i Brenderup – Info følger Intet møde Julemøde (OBS tirsdagsmøde) Refleks løb Leg 1 Leg 1 Mørkeøvelse – Info følger Intet møde

Dine ledere Lone Christensen Kenneth Frederik Sørensen

4055 3106 2098 7543 6488 2205 / 4031 2205


Møderne holdes tirsdage kl. 18.15-19.30 henholdsvis på Toppen i Harndrup og i Hytten i Brenderup, se farven på teksten Piger og drenge i 2. klasse Husk altid tøj efter vejret og til udendørs brug!!! August 27. September 3. 7. (lørdag) 10. 17. 24. 28.-29. Oktober 1. 8. 15. 22. 29. November 1.-3. 5. 11. (mandag) 19. 26. 29. (fredag) December 1. (søndag) 3. 10. Januar 6. (mandag) 14. 21. 24. (fredag) 28.

Opstart – Goddag og velkommen – Vi skal på et lille løb Sjov med vand – Husk badetøj eller regntøj - kig på vejret Legens dag ved Hytten i Brenderup kl. 11.00-13.00 – Tag dine venner med til en sjov dag Intet møde Bål & Brand – "Bål II” mærket" ved stranden – Børnene afleveres og hentes ved "Varbjerghus" til normal tid Cykelløb i skoven – Husk cykel og cykelhjelm! Opstartsweekend på Toppen (Harndrup) – Info følger Intet møde Bålaktiviteter – ”Bål II” mærket Efterårsferie – Intet møde "Klatring I" mærket – Jorden er giftig March & Lejr Kredsweekend på Port Arthur – Info følger Intet møde ”Forkyndelse I” mærket – vi mødes ved Harndrup kirke (OBS mandagsmøde) ”Forkyndelse I” mærket – vi mødes ved Brenderup kirke Forberedelse til FDF-fest Generalprøve på FDF-festen på Anna Trolles Skole – Info følger FDF fest på Anna Trolles Skole i Brenderup – Info følger Intet møde Vi laver konfekt – God Jul "Løb II" mærket – Refleksløb (OBS mandagsmøde) "Løb II" mærket – Mere løb "Løb II" mærket – Kort & kompas Mørkeøvelse – Info følger Intet møde

Dine ledere Helle Volsgaard Peder Birkhøj Allan Pedersen

2168 7060 2168 9982 2534 7764

Laura Jensen Robert Mott Sørensen


Møderne holdes onsdage kl. 19.00-20.30 henholdsvis på Toppen i Harndrup og i Hytten i Brenderup, se farven på teksten Piger og drenge i 3. og 4. klasse Husk altid tøj efter vejret!!! August 28. September 4. 7. (lørdag) 11. 18. 25. 27.-28. Oktober 2. 9. 16. 23. 30. November 1.-3. 6. 13. 20. 27. 29. (fredag) December 1. (søndag) 4. 11. 18. Januar 15. 22. 24. (fredag) 29.

Opstartsmøde Bålmærke Legens dag ved Hytten i Brenderup kl. 11.00-13.00 Intet møde Løbsmærke Bålmærke Opstartsweekend – Info følger Intet møde Sælge lodsedler i Harndrup – Vi mødes ved Harndrup Brugs Efterårsferie – Intet møde Sælge lodsedler i Brenderup – Vi mødes ved Brenderup Station Løbsmærke Kredsweekend på Port Arthur – Info følger Intet møde Knobdyst app Øve til FDF-festen Øve til FDF-festen Generalprøve på FDF-festen på Anna Trolles Skole – Info f’ølger FDF fest på Anna Trolles Skole i Brenderup – Info følger Intet møde Jul i Tårnet – Vi mødes ved Harndrup Kirke Juleferie – på gensyn den 15. januar Mørkelege Intet møde Mørkeøvelse – Info følger Mørkeløb/refleksløb

Dine ledere Søren Bang Brian Eskesen Inge Møller Jensen

6346 0023 / 5190 0011 Jørgen Schødts 6444 1519 / 9955 8516 Niels 2279 7055 Nick Bach 6178 5298

2783 6739 2041 5904


Møderne holdes onsdage kl. 19.00-21.00 henholdsvis på Toppen i Harndrup og i Hytten i Brenderup, se farven på teksten Piger og drenge i 5. og 6. klasse Husk altid tøj efter vejret!!! August 28. September 4. 11. 18. 25. Oktober 2. 4.-5. 9. 16. 23. 30. November 1.-3. 6. 13. 20. 27. 29. (fredag) December 1. (søndag) 4. 11. Januar 8. 15. 22. 24. (fredag) 29.

Velkommen til nye og gamle væbnere Væbnerbål for begyndere Intet møde Dobbeltmøde 17.00-21.00 – husk madpakke Førstehjælp del 1 Intet møde Opstartsweekend – Info følger Førstehjælp del 2 Efterårsferie – Intet møde Vi stiger til vejrs Vi stiger til vejrs Kredsweekend på Port Arthur – Info følger Intet møde Bioaften Vi forbereder os til FDF-festen Vi forbereder os til FDF-festen Generalprøve på FDF-festen FDF-fest Intet møde Juleafslutning Lille trille Væbnerløfte Knob og flaghejsning Mørkeøvelse – Info følger Intet møde

Dine ledere Bolette Østergaard 2069 7268 Michael Fisker 2170 3781 Anne Sørensen 6488 2205 / 2960 5131Morten Eriksen

4026 1508


Møderne holdes mandage kl. 19.00-21.00 henholdsvis på Toppen i Harndrup og i Hytten i Brenderup, se farven på teksten Piger og drenge fra 7. klasse og op efter

August 26. Opstart for alle seniorvæbnere og seniorer 31. (lørdag) Hyggetur til Sletten September 7. (lørdag)

Legens dag ved Hytten i Brenderup kl. 11.00-13.00

9. 13.-15. 23. Oktober 4.-6. Uge 42 21. November

Pakke til festival Seniorfestival Almindeligt møde

1.-3.

Kredsweekend på Port Arthur – Info følger

4. 18.

Almindeligt møde Almindeligt møde

29. December 1.

2. Januar 5. (søndag) 24. (fredag)

VM-weekend Kursus – 7.-8. klasseskursus, Seniorvæbnerkursus eller Seniorkursus Almindeligt møde

Generalprøve på FDF-festen FDF-fest

Juleafslutning Planlægningsmøde for foråret Mørkeøvelse – Info følger

Dine ledere Inge Møller Jensen Nick Bach Andreas

2279 7055 6178 5298 2237 3321


VINDEREN af forårets Find 5 fejl – konkurrence blev: Maira Kjærgård – Pilt i Brenderup som vandt 2 fribilletter til Panorama, Middelfart

Løsningen på opgaven kan du se her:


Nedenfor ser du to næsten ens billeder, men det nederste er lidt anderledes. Kan du se fejl, som vi har plantet på den nederste tegning??? Vi trækker lod om et par fribilletter til Panorama Middelfart blandt de rigtige besvarelser. Aflever din løsning senest den 1. december 2013 til dine ledere ved at kopiere eller rive siden ud. Vinderen kontaktes direkte og offentliggøres i kredsbladet for foråret 2014.

Navn: _________________________________________ Tlf.: __________________________________________ Hold: _________________________________________


Bolighuset Werenberg A/S Kirkevej 15, 5464 Brenderup, 6444 1049 Dagli’ Brugsen i Brenderup Stationsvej 22, 5464 Brenderup, 6444 1082 Dagli’ Brugsen i Harndrup Rugårdsvej 63, 5463 Harndrup, 6488 1024 Bjerrings-El Nederballevej 25, 5463 Harndrup, 3069 6570 Flensted Mobiler Brovej 6, 5464 Brenderup, 6444 1688 Harndrup Maskinfabrik A/S Stengade1, 5463 Harndrup, 6488 1515 Scankab Cables A/S Malervænget 3, 5560 Aarup, 7020 3455 Humlemagasinet Rugårdsvej 51, 5463 Harndrup, 6488 1190 Fjelsted Skov Kro Store Landevej 92, 5592 Ejby, 6488 1660 Brenderup Lægehus Rugårdsvej 195, 5464 Brenderup, 6444 1007

Holmegaard Gartner og Haveanlæg Solbakkevej 21, 5464 Brenderup, 2077 3986 Sabro Byg, Svend Sabro Engvej 20, 5464 Brenderup, 6444 1634 Top Revision Mandal Alle 16A, 5500 Middelfart, 7020 0213 J.A.K. Andelskassen Brenderup Brenderupvej 12, 5464 Brenderup, 6444 1364 Klippestuen Jægersmindevej 18, 5463 Harndrup, 6488 2818 Murermester Jørgen Hansen Elmegårdsvej 25, 5464 Brenderup, 6444 1615 Brændegaard Byg Stengade 13, 5463 Harndrup, 2253 5852 Ronæs Strand Camping Ronæsvej 10, 5580 Nørre Aaby, 6442 1763 Gartneriet 7’eren ApS Engvej 12-18, 5464 Brenderup, 6444 1115

Lægehuset i Harndrup I/S Skovvej 2, 5463 Harndrup, 6488 1127 Panorama Middelfart Havnegade 8 B, 5500 Middelfart, 6441 0024


Åse Poulsen • Bubbelvej 44 • 6444 1344

Her kan du bestille alt, hvad du har brug for i FDF. Er du interesseret i en brugt FDF-skjorte? - Spørg hos Åse Eller aflever selv din skjorte, som du er vokset fra!

Digitale billeder, fortællinger og andre indlæg, der har med kredsens liv at gøre, modtages ALTID gerne. Mail dit billede eller indslag til brenderup-harndrup@fdf.dk (næste deadline uge 2, 2014)


Brian Eskesen, Fyllestedvej 24, Brenderup bte@live.dk

(9955 8516)

6444 1519

Frederik Sørensen, Rugårdsvej 124, Harndrup senden@tanke.dk

(4031 2205)

6488 2205

Redaktør på kredsblad Bolette Østergaard, Juelsmindevej 14, Harndrup

2069 7268

bn@scankab.dk – deadline for næste kredsblad er uge 2, 2014

Hjemmeside www.fdf.dk/brenderup-harndrup

Hytten

Toppen

Brenderup Skovvej 4 5464 Brenderup

Vindebjergvej 38 5463 Harndrup

Johs, Jul Jacobsen, Åbakkevej 31, Brenderup (Formand)

6444 1585

Åse Poulsen, Bubbelvej 44, Brenderup (FDF-Kredsbutik)

6444 1344

Bente Dreyer Mortensen, Køstrupvej 4, Brenderup

6174 3557

Palle Jensen, Åvænget 13, Harndrup (Kasserer)

6488 1637

Hans Erik Sørensen, Agerstien 23, Gelsted

6449 2023

Peter Bonde, Ronæsvej 10, Nørre Aaby

6442 1763

Jørgen Schøidt, Stengade 7, Harndrup (Lederrepræsentant)

2783 6739

FDF Efterår 2013  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you