Page 1

FC YPA ry:n ja FC -92 ry:n jalkapallolehti

19.4.2008 TĂ„SSĂ„ LEHDESSĂ„: Paluumuuttaja Mikko Heikkisen haastattelu

s.3 Sievi Futsal liigaan

s.4-5 Marko Laitalan paluu

s.10 Ja paljon muuta, peräti 48 sivua!

LUE JA NAUTI!

Liigakarsinnat päättyivät Sievi Futsalin riemuun. Sievi otti paikan Suomen neljänneksi suurimman joukkuelajin pääsarjassa, kun taas Helsinki jäi edelleen ilman edustajaa. Liigakarsinnan uskomattomien vaiheiden kertausta ja analysointia sivuilla 4-5.

Suurarpajaiset 2008 - Yhteensä 210 voittoa, voittojen yhteisarvo 30 885€

 

 

     Â 

  ‚

 Â?    Â?Â?

    Â?  Â?  Â?

­ „ „­

€‚ƒ€ Â…  

€‚ƒ€Â… €†‡ 

 Â 

­ †   Â…    

   

„ �� �  

YksilÜity voittoluettelo on arvanmyyjillä Tutustu! HYVÄÄ ARVONTAONNEA

 

 

  

 

   Â?Â?Â?  Â?  Â?      Â? 

  ­€     

 

 ­ Suurarpa 2008   

  

  ‚ 

   


2

Puheenjohtajan tervehdys FC YPA:n puheenjohtajana haluan olla kehittämässä alueellista jalkapalloa. Minkä alueen? Vakiintunut nimi on Oulun eteläinen, mutta olisi syytä käynnistää nimikilpailu. Eikö me voitaisi löytää enemmän aluetta kuvaava nimi. Toisaalta sanonta ”ei nimi miestä pahenna, jos ei mies nimeä” pitää kyllä paikkansa. Nimi on sillä tavalla tärkeä, että alueen tunnettuuden kannalta pitäisi olla nimi, joka laajemmin leimallisesti on tätä aluetta kuvaava. Tarkoitukseni ei ole tässä jutussa ratkaista nimikysymystä, vaan tuoda esille ajatusta urheilun ja kulttuurin alueellisesta merkityksestä. Menestyäksemme tarvitsemme laajempaa väestöpohjaa. Yhden kunnan väkimäärä ei riitä luomaan ja ylläpitämään esim. menestyvää jalkapallojoukkuetta. Kyläpotkupallo on eri asia. Oulun eteläisellä alueella käytän tätä nimeä niin kauan kuin uusi löytyy. Olemme käynnistämässä juniorijalkapallon valmennushanketta. Hanketta hallinnoi Raudaskylän Kristillinen Opisto ja mukana ovat alueen kuntien jalkapalloseurat. Tavoitteena on nostaa juniorivalmennuksen tasoa, jotta saamme tulevaisuudessa uusia hyviä pelaajia pärjätäksemme kansallisesti ja myös kansainvälisesti. Tavoitteiden pitää olla tarpeeksi korkealla, muutoin ei treenaavilla nuorilla ole päämäärää mihin pyrkiä.

kunnon ylläpidosta ja siitä, että tulevaisuudessa huono yleiskunto aiheuttaa yhteiskunnalle kustannuksia. Tämä pitää paikkansa. Nyt ikääntyvät ihmiset ovat tehneet elämässään kovasti ruumiillista työtä ja heidän peruskuntonsa on parempi kuin tulevaisuuden vanhusten. Ikääntyvien ihmisten kunnosta on pidettävä huolta, mutta erittäin tärkeää on saada nuoret pitämään huolta henkisestä ja ruumiillisesta kunnostaan. Hyvä yleiskunto varmistaa myöskin työssä jaksamisen.

Palveleva erikoismyymälä Raakapakasteet juhlaan ja arkeen Latvalantie 4, Ylivieska p. 4116 118 www.laaksojenmk.fi

Omalta osaltaan FC YPA on viemässä jalkapalloa eteenpäin alueella. Tavoitteet ovat korkealla, mutta realistisia. Tulkaa joukolla mukaan peleihin kannustamaan alueen pelaajien pärjäämistä. Tulkaa mukaan myös junioreittenne kanssa. Me takaamme ainakin hyvän peruskunnon syntymisen.

WWW.SCANDICTRANS.FI

Terveisin Markku Koski FC YPA:n puheenjohtaja

Hoitola Susan Hieronta, kuppaus jäsenkorjaus Hemmotteluhoidot

Sievi Futsal nousi liigaan sinnikkään harjoittelun ja hyvän pelaaja-aineksen ansiosta. Onnea joukkueelle, valmentajalle ja pelaajille. Sain olla mukana ratkaisevissa otteluissa Helsingissä, jännää oli. Sievi Futsal on esimerkki alueellisesta pärjäämisestä. Joukkueessa pelaa eri kuntien kavereita sulassa sovussa ja ystävyydessä.

Infrapunasauna Turvesauna Shindo-rentoutusvenyttely ryhmille 05/08 alkaen www.hoitolasusan.com Susanna Kariniemi 050-5316577

”Ihminen ei elä pelkästään leivästä” -sanotaan, tosin ruisleipä on kyllä hyvä ja terveellinen. Tarvitaan hengen ja ruumiin ravintoa ja kunnon ylläpitoa. Nykyisenä aikana puhutaan paljon ihmisen

Football News Alueellinen jalkapallolehti Julkaisijat: FC YPA ja FC92 Vastaava toimittaja: Timo Karjalainen

Sampo Pankki Oyj, www.sampopankki.fi

FC YPA:n toimisto Juurikoskenkatu 4 Avoinna: ma-to klo 9-16.30, pe klo 9-14 Postiosoite: PL 183, 84101 Ylivieska Puhelin: (08) 424 890 Fax: (08) 424 880 e-mail: jalkapalloseura@fcypa.com www-sivut: www.fcypa.com

Tervetuloa uudistuneeseen Sampo Pankkiin

Toimittaja (Ylivieska): Jami Ruhkala Toimittaja (Nivala): Suvi Rajaniemi Painos: 20 000 kpl Jakelu: Ylivieska, Nivala, Alavieska, Sievi, Oulainen Sivunvalmistus: YSOMedia Painopaikka: ArtPrint Oy, Kokkola

JKS

products www.jks-pro.fi

Ylivieskan konttori Rautatiekatu 3 puh. 010 546 1130


3

Paluumuuttaja Mikko Heikkinen 13 kysymystä Nimi? Mikko Heikkinen Syntymäaika? 17.7.1980 Ammatti? Myymälävastaava Valmennustehtävä FC YPA:ssa? E-98-pojat Pelinumero peliuralla? 2 Pelipaikka? Toppari Paras muisto jalkapallouralla? Ensimmäinen tekemäni maali. Lauoin sen Urheilupuiston keskuskentällä rankkarista huoltorakennuksen puoleiseen maaliin, muistaakseni täysiä keskelle. Maalia oli odoteltu kauan. Pahin pettymys? Nukuimme kerran Markuksen (kaksoisveli) kanssa pommiin, emmekä päässeet Veteli-cupiin en-

simmäisenä turnauspäivänä. Se otti päähän tosi pitkään, vaikka toisena pelipäivänä pääsimmekin mukaan. Jos saisit aloittaa uudelleen juniorina, mitä tekisit toisin? Harjoittelisin enemmän henkilökohtaista tekniikkaa. Hienoin maali MM-kisojen historiassa? Maradonan pujottelumaali puolesta kentästä Englantia vastaan vuonna 1986. EM-voittaja 2008? Saksa. Mitä hyvää FC YPA:ssa? Seuran taustatuki joukkueiden toiminnalle sekä kouluttautumismahdollisuudet. Mitä parannettavaa? Kaikki juniorit katsomaan edustusjoukkueen pelejä.

Mikko Heikkinen palasi Ylivieskaan ja pääsi tekemään jalkapallovalmennusta ruohonjuuritasolle. Ylivieskalainen jalkapalloilu sai takaisin tärkeän toimijan, kun neljä vuotta Raahessa asunut Mikko Heikkinen palasi kotikaupunkiinsa saatuaan työpaikan Elektroskandian myymälävastaavana. Joulukuussa Ylivieskaan muuttanut Mikko Heikkinen on tullut mukaan E-98-poikien valmennukseen ja lisäksi hän istuu seuran hallituksessa Jalkapallon pariin Mikko Heikkinen tuli 9-vuotiaana. Oman

pelaamisensa ohella hän aloitti valmennushommat nuorena ja ehti valmentaa FC YPA:n joukkueita kahdeksan vuotta ennen muuttoaan. Suurimman osan Raahessa olonsa ajastakin hän oli mukana FC YPA:n toiminnassa, muun muassa kakkosjoukkue Dream Teamin joukkueenjohtajana. Mikon kanssa samoissa juniorijoukkueissa pelasi aina kaksoisveli Markus.

- Pelasimme kerran C-junnuina Oulaisissa. Minä sain ensimmäisellä jaksolla varoituksen. Toisella jaksolla Markus puolestaan sai varoituksen ja kun tuomarin mielestä tämä oli hänen toinen varoituksensa, seurauksena oli punainen kortti ja ulosajo.

kuukauden verran, kunnes lopetin. Sitten Markus sai sisäpelikengät, ja minäkin halusin samanlaiset. Ehtona oli, että pitää pelata, jos aikoo saada sellaiset. Tässä sitä nyt ollaan, naureskelee Heikkisen kaksosista nuorempi, Mikko.

Markuksella oli suuri merkitys Mikon peliuran alkuaikoina, 9-vuotiaana.

Alunperin Mikon ja Markuksen houkuttelivat jalkapallon pariin samassa taloyhtiössä asuneet Leppälän veljekset, tekniikkataiturit Toni ja Jani.

- Olimme molemmat käyneet jalkapalloharjoituksissa talvella

Nyt Mikko Heikkinen valmentaa saman ikäisiä pelaajia, kuin hän itse oli aloittaessaan pelihommat. - Olen aina ennen valmentanut vanhempia ikäluokkia ja olen nähnyt puutteita tekniikassa. Välillä on ollut turhauttavaa opettaa tekniikkaa, kun paras ikä sen oppimiseen on jo mennyt.

kannalta kaikkein tärkeimmässä iässä. Taidon oppiminen on nopeampaa kuin milloinkaan muulloin, ja tämä herkkyyskausi pitää hyödyntää, painottaa Mikko Heikkinen. - Paljon meillä on vielä tekemistä. Henkilökohtaisen taidon lisäksi tulee oppia kuinka käyttäydytään ja toimitaan joukkueessa, kertoo Mikko Heikkinen.

- 10-12 –vuotiaat ovat jalkapallon lajitaitojen oppimisen

Ahkeraa harjoittelua Kesäkauden ja ulkokenttien jälkeen noin kaksikymmentä reipasta poikaa on siirtynyt sisäsalien kentille. Talvikauden he ovat ahkerasti treenanneet erilaisia pelitaitoja ja kehittäneet kuntoaan kaksi kertaa viikossa olleissa harjoituksissa. Lisäksi pojat ovat osallistuneet lukuisiin Futsal -turnauksiin syksyn ja talven kuluessa. Huhtikuussa on puolestaan vuorossa Hartwall-turnaus Kemissä, johon joukkue lähtee linja-autolla. Lisäksi tulevana keväänä ja kesänä osallistutaan useisiin ulkokentillä pelattaviin turnauksiin, joista mainittakoon esimerkiksi Ylivieska Cup ja eri paikkakunnilla järjestettävät piiriturnaukset. Kauden merkittävimpiä tapahtumia tulee olemaan heinäkuussa Kokkola-Cup sekä syyskuussa Kajaani-Cup, jossa joukkue on ensimmäistä kertaa myös ”yökunnissa”.

E-93-poikien joukkue sekä valmentajat Vesa Savolainen, Mikko Heikkinen, Erkki Mustola, joukkueen johtaja Tomi Karhula ja huoltaja Veikko Saari.


4

Asemakatu 4, Ylivieska Rautatienk. 7, Oulainen

(08) 423 869 (08) 472 687Liiganousu monen osatekijän summa Liiganousu 16. helmikuuta 2008 jää historian aikakirjoihin. Sievi Futsalin nousu futsalin pääsarjaan on kova saavutus lisenssipelaajamäärältään Suomen neljänneksi harrastetuimmassa urheilulajissa. Liigakarsinnoissa Sievi Futsal osoitti rautaista henkistä kanttia ja erinomaista pelitaitoa. Kolme kertaa joukkue nousi tappiotilanteesta pakkovoittoon. Kaikki kolme karsintaottelua olivat jännittäviä ja viihdyttäviä tapahtumia, joissa yleisÜ sai täydellisen vastineen rahoilleen. - Liiganousu oli monen osatekijän summa. Tärkeimmät tekijät olivat taustojen paraneminen, pelaajien sitoutuminen sekä pelaajien ja valmentajan välinen luottamus, toteaa Kimmo Mattila, joka on valmentanut joukkuetta sen perustamisesta, syksystä 2002 asti. Sievi Futsal pääsi maistamaan menestystä myÜs yksilÜtasolla, sillä kauden päätteeksi Henri Heikkilä ja Ville Saxman pääsivät pukeutumaan sinivalkoiseen

LämpÜkamerakuvaukset

ha

k u n t oo n

Futsalin suosion on ollut jatkuvassa nousussa ja trendin voi

ennustaa jatkuvan. Lisenssipelaajamäärät ovat kasvaneet vauhdilla ja laji on tullut pikku hiljaa tutuksi myÜs suurelle yleisÜlle.

Tähän on vaikuttanut muun muassa futsalin arvokisojen laaja näkyvyys Eurosportilla.

sinnoissa joukkueen tärkeimpiä pelaajia.

osuvat kohdalleen: pallo maata pitkin jalkaan ja fysiikka riittää painimiseen pakin kanssa ja taito pallon jakamiseen.

Pelaajat analyysissä loistava puolustaja ja luontainen maalintekijä. Keskittyminen ja peliajatus herpaantuu välillä.

Toni Soini 86, maalivahti. Toteutti kakkosmaalivahtina nÜyrästi omaa rooliaan. Opiskelu Helsingissä vaikeutti pelaamista.

Joni Pakola 85, laitapelaaja. Hyvä puolustaja ja erinomainen laukoja. Ei ole näyttävä pelaaja, mutta voitti ylivoimaisesti YkkÜsen futsal.fi–tähti –kilpailun. Voitti toistamiseen sarjan pisteja maalipÜrssin.

Henri Heikkilä 87, pohja. Ainoa heikkous rajaton itseluottamus. Vai onko se heikkous? Taitoa, nopeutta, voimaa ja pelikäsitystä riittää FC YPA:n alavieskalaiskasvatilla, joka oli tärkeässä roolissa nostamassa Sievi Futsalia liigaan.

Jani Harja 83, laitapelaaja. Joukkueen pelitavan ja erikoistilanteiden aktiivinen kehittäjä. OuHu:n kasvatti toimii nykyisin myÜs Ykspihlajan Reiman jalkapallojoukkueen pelaajavalmentajana.

Anssi Partala 87, piikki. Henri Heikkilän tutkapari. Elää maaleista. Kuumentaa vastustajia ja tuomareita ja välillä sekoittaa omankin joukkueen peliä. Voimakas painija ja hyvä pallon suojaaja.

Juho Alasuutari 90, laitapelaaja. SyÜttää vielä maaliviivaltakin, jos se on mahdollista. Palloa rakastava kynäämisen mestari, joka aiheuttaa paljon virheitä vastustajille. Parannettavaa puolustuspelissä.

Tuomo Marjakangas 85, pohja. Joukkueen kapteeni ja luottopelaaja. Erinomainen puolustupään pelaaja

Ville Saxman 89, laitapelaaja. Monipuolinen pelaaja, joka pystyy pelaamaan kaikki paikkoja, paitsi ei maalivahtina. Vahvuuksina nopeus, taito, pelisilmä ja puolustaminen. Nosti rooliaan kauden mittaan ja oli nousukar-

Tomi Honkala 85, piikki. Opiskelee Rovaniemellä, tuli mukaan loppukaudesta. Hyvä puolustamaan ja osaa tehdä peliä. Jalkapallon laitapakki ei futsalissa ole pakki eikä laita vaan piikin paikalle ominaisuudet

Kari Junno 89, piikki. Toi vastauksen huutavaan piikkipulaan. FC-92:n kasvatti on

yhteistyÜssä alan ammattilaisen kanssa

Suomi-paitaan futsalin haastajamaajoukkueessa.

He sen tekivät Miikka Isosalo 87, maalivahti. Loistava torjuja, torjuu vaikka nokallaan. Kehitettävää pelinohjauksessa ja -avaamisessa.

Pi

Voittomaali. Joni Pakola 4-6.

Mikael Nivala 90, laita. Erinomainen pallokosketus. Laitapelaajien taso joukkueessa on kova, joten joutui taistelemaan peliajasta. Pelasi neljä peliä. Marko Koivuranta 78, laitapelaaja. TyÜkuviot sotkivat kauden ja pelasi vain yhden pelin. Veli-Pekka Somero 71, laitapelaaja/kakkosvalmentaja. Ainoa yli kolmekymppinen pelaaja. Joukkueen hengenluojia. Nousi kauden kuluessa kakkosvalmentajaksi. Pelasi yhden pelin.

Autopurkaamo ja -korjaamo

A. KOSKELA • • • •

asfaltoinnit maarakennustyĂśt pihakiveykset pihan viimeistelytyĂśt

Lemminkäinen Infra Oy Päällystystoiminta Puh. 02071 50238 Asfalttiasemat: Raahe ja Ylivieska


5

Kolme pakkovoittoa nousuun      

  

 

 Finaalipelin avausjaksolla Kimmo Mattila joutui turvautumaan aikalisään ja korottamaan ääntään

Sievi Futsal oli liigakarsinnoissa selkä seinää vasten kolmessa pelissä. Kaikki oli voitettava, jotta liigapaikka aukeaisi.

Nousu noteerattiin netissä

Sievi Futsal – Kylmäkosken Veikot 8-5 (5-3) Sievi Futsal oli selkeästi taitavampi joukkue, vaikka Tampereen kupeesta tuleva KylVe pisti pelin jännittäväksi.

Sievi Futsalin nousu sai ansaitun tunnustuksen myÜs eteläsuomalaisilta nettikirjoittajilta. Nousukarsinoissa Sievi Futsal nousi Helsingin Urheilutalolla 4-0 –tappiotilanteesta MaKua vastaan uskomattoman hienon peliesityksen jälkeen. Tässä pari kommenttia Futisforum2-sivustolta:

Marmiksen Kuula – Sievi Futsal 4-7 (4-0) Liigakarsintojen kenties kovin peli. Helsinkiläisseura MaKu pisti Sievin siltaan avausjaksolla, josta vierailijat kuitenkin nousivat uskomattoman hienon toisen jakson peliesityksen ansiosta. AC Stoppi – Sievi Futsal 5-6 (3-3) Kovatempoinen ratkaisupeli, jossa Sievi oli koko toisen jak-

Nousujuhlat ovat alkaneet son selkeästi niskanpäällä. Silti helsinkiläisseura AC Stoppi sai luota viime sekunneilla tasoituspaikan, jonka kuitenkin maalivahti Miikka Isosalo torjui. Näin Helsinki jäi edelleen ilman liiga-

paikkaa, vaikka lajin harrastajia siellä on pilvin pimein. Sievi Futsal pääsi ansaitusti juhlimaan historiallista saavutustaan.

Näin ottelua kommentoi nettifoorumille nimimerkki JP: Kyllä on mahtava esitys Sieviltä! Enpä ole moista futsalissa ikänä nähnyt ja epäilen etten välttämättä tule aivan hetkeen näkemään.

7 maalia 18 minuutissa, 4 maalin takaa-ajosta rinnalle ja ohi. Hulppeeta! Sievin 2.jakson peli on mahtavaa rynnistystä, jossa tehtiin komeita osumia ja tarjottiin herkkufutsalia. Nuori jengi, joka toisi liigaan mukavaa pirteyttä.

Nimimerkki Fufutsal kommentoi ratkaisevaa nousupeliä näin: Peli oli varsin viihdyttävää katseltavaa. Ensimmäisellä jaksolla Stoppi pelasi kyllä paremmin joukkueena ja olisi ansainnut jopa muutaman osuman tau-

    

 Â?Â?Â?Â?  Â? Â?Â?­Â?Â?  €

 ‚   ƒ  „ 

 �­�    �‚��   ����   ­� ��    �‚��  

€ ����   €�� ��   € �   €���   € ��  

ƒ„…† ‡ ‡‡ ˆ€  € ‡€Â?Â?‚Â?Â?  €  €

Henri Heikkilä (edessä vasemmalta) ja Ville Saxman pukeutuivat Suomi-paitaan haastajamaajoukkueen ottelussa

kojohdonkin. Toisella jaksolla Sievi oli taas huomattavasti parempi ja olisi voinut ratkaista pelin ensimmäisen 10 minuutin aikana. Sievi oli koko jakson huomattavasti vastustajaansa edellä ja melkoisella tuurilla pysyi Stoppi pelissä mukana‌.. Jälkiviisaana voi vain ihmetellä Stopin intoa karvata palloa niin korkealta ja päästää nämä taitavat ja varsin vikkeläkinttuiset nuorukaiset niin selkeisiin yksi vastaan yksi -tilanteisiin. Numerot olisivat voineet olla huomattavasti rumemmat, joten todella ansaittu voitto, onnittelut noususta!  

 Š‹‹‹ Â… €Â?‚ ‰ Â?    €Â?‚ ‰ Â?  ƒ

 Š €Â?‚ ‰ Â?‚


6

B-tytöillä energiaa B-tyttöjen nousu Ykköseen jäi viime syksynä piirua vaille, joten joukkue jatkaa piirisarjassa, jossa tavoitteena on mitalisija. Joukkueenjohtajana aloittanut Markku Somero kiitelee, että pelaajien sitoutumisessa on selkeää parantumista. - Joukkueella on vahvaa energiaa, ja kun se suunnataan entistä paremmin pelikentille ja harjoituksiin, niin hyvä tulee. Toiveissa olisi myös vanhempien entistä aktiivisempi osallistuminen joukkueen toimintaan. Esimerkiksi kotipeleissä tarvitaan lisää kannustusta, sanoo Somero, joka kiittelee joukkueen hyvää yhteishenkeä.

Dream Team tiukan haasteen edessä FC YPA:n miesten kakkosjoukkue Dream Team säilytti viime kaudella komeasti ilman ongelmia paikkansa Kolmosessa. Tällä kaudella joukkue joutuu totisen paikan eteen, sillä sarjasysteemi muuttuu. Kevätkierroksen jälkeen vain sarjan kuusi parasta joukkuetta saa jatkaa Kolmosessa yhdessä kuuden Vaasan piirin joukkueen kanssa. Kuusi Kolmosen heikointa joukkuetta tippuu syyskaudeksi Neloseen. Teoriassa ja käytännössäkin on mahdollista pudota yhden kauden aikana Kolmosesta Vitoseen! Jatkossa Kolmonen pelataan Keski-Pohjanmaan ja Vaasan piirien yhteisenä sarjana, kuten 1990-luvulla, kun edustusjoukkue pelasi kyseistä sarjaa. Dream Teamin pelaajavalmentajana jatkaa Sami Hautakoski,

Joukkue Maalivahdit Juha Ansamaa Miikka Isosalo

-65 -87

Miika Kiema

-88

Petteri Kajasmaa

-88

hyökkääjät puolustajat

Petri Määttänen

-65

Juha Salmela

-89

Hannu Honkala

-87

Veli-Pekka Somero -71

Tomi Visuri

-85

Jouni Vaara

-82

Taneli Laitakangas -90 Dream Team säilyttää Kolmosen sarjapaikkansa pelaajavalmentaja Sami Hautakosken johdolla. eikä joukkueen pelaajarinkiin ole tullut suuria muutoksia. - Tavoite on kuuden sakkiin ja säilyttää sarjataso. Tavoitteeseen pääsemiseksi olenkin paljolti painottanut harjoituksissa juok-

suvoimaa ja fysiikkaa. Meillä on joukkueessa hyvä sekoitus vanhempaa pelisilmää ja nuorta virtaa. Treeneissä meillä on ollut hyvä henki ja tekemisen meininki, analysoi Sami Hautakoski.

Niko Poutiainen

-90

valmentaja

Sami Hautakoski

-77

Sami Hautakoski huoltaja Erkki Ylikorpi

keskikenttäpelaajat Juho Muhonen

-81

Mikko Ylikorpi

-90

Ko ko ko t i To p i a Kalajoki, tehtaan myymälä (08) 4695 537 Kokkola, Ylivieska 0500 668 761 Pietarsaari (06) 7245 250 Haapajärvi (08) 762 300

w w w. t o p i - ke i t t i o t . fi

KATSASTUKSEEN...

MA-PE 9-17 LA 9-14

WAPPUHULINAT Ylivieskan torilla 1.5.2008 klo 11-15

FC YPA järjestää Wappuhulinat jo 6. kerran. Myytävänä syötävää ja juotavaa - suolaista ja makeaa, kuumaa ja kylmää. Esiintymässä paikallisia tähtiä nuoria ja varttuneempia Alavieskasta ja Ylivieskasta.


7


8

B-pojilla asenne kohdallaan B-poikien Ykkösessä pelaava FC YPA:n joukkue on alueemme yhteisjoukkue, jonka pelaajat tulevat viideltä eri paikkakunnalta. Joukkueen runko tulee Ylivieskasta ja Oulaisista, ja lisäksi mukana on kolme pelaajaa Nivalasta sekä yksi Merijärveltä ja Sievistä. - Joukkue on hitsautunut erittäin hyvin yhteen. Kaikki ovat samaa joukkuetta riippumatta siitä, mistä ovat kotoisin. Pelaajien asenne on kohdallaan ja kaikilla on halu treenata kunnolla, kehuu B-poikien ylivieskalainen vastuuvalmentaja Mika Tuppela. Hänen apunaan valmentajina toimivat Timo Hertteli Oulaisista ja Timo Hannula Ylivieskasta. B-poikien pelaajamateriaali on laaja, sillä rinkiin kuuluu 23 pelaajaa. - Joukkue on tasainen, vaikka tietysti jokaisessa joukkueessa on muutama runkopelaaja. Kauden päätavoitteena on, että pelaajat kehittyvät ja pääsevät yksilöinä eteenpäin, sanoo Tuppela. Sarja alkaa huhtikuun puolella, jolloin FC YPA:lla lienee vain parin viikon kokemus harjoittelusta normaalikokoiselta kentältä. Olosuhteiden pakosta tasoitusta pitää jälleen antaa, mutta taistelutahtoa ja asennetta joukkueella varmasti riittää. FC YPA on valmistautunut sarjaan saliolosuhteissa, kun vastustajat ovat hioneet kuvioitaan halleissa. Erinomaisella asenteella harjoitteleva joukkue vastuuvalmentaja Mika Tuppelan ohjaavan katseen alla.

FC YPA B-pojat 2008 Maalivahti

Matias Laurila -92 Merijärvi

Marko Toivanen -91 Oulainen

Tomi Myllykoski -92 Sievi

Puolustajat

Hyökkääjät

Jussi Mehtälä -91 Oulainen

Roni Rautio -91 Oulainen

Juha Niskanen -91 Oulainen

Jussi Alakastari -91 Oulainen

Juha Keskitalo -91 Oulainen

Tuomas Yrjölä -91 Ylivieska

Tero Hertteli -91 Oulainen

Toni Haaranen -92 Ylivieska

Mikko Muhonen -91 Oulainen

Henri Heiska -92 Nivala

Joona Räisänen -92 Oulainen Jyrki Hannula -92 Ylivieska

Valmentajat

Tuomas Mäkikauppila

-91

Ylivieska

Mika Tuppela

Marko Simunaniemi

-91

Ylivieska

Timo Hertteli

Jari Hyvärilä -92 Nivala

Timo Hannula

Keskikenttäpelaajat

Huoltaja

Markus Aitto-oja

-91

Oulainen

Timo Tienhaara

Juha Tienhaara -91 Ylivieska Samuli Saarilampi -92 Ylivieska

Joukkueenjohtaja

Aapo Oulasmaa -91 Ylivieska

Kirsti Oulasmaa

Myös C-94-pojat yhteistyöjoukkue Vuonna 1994-syntyneiden poikien ikäluokka alkoi käydä vähiin sekä FC YPA:lta että Oulaisten Huimalta, joten seurat päättivät lyödä hynttyyt yhteen ja koota yhteisen joukkueen. Joukkue pelaa OuHu:n nimellä, ja otteluita ja harjoituksia järjestetään myös Ylivieskassa. Joukkueen ringissä on yli 20 poikaa. Mukana on pelaajia myös Sievistä, Vihannista ja Kalajoelta. Vastuuvalmentajana toimii Kari Kyllönen Oulaisista,

toisena valmentajana Ismo Salmu Oulaisista ja joukkueenjohtajana Asko Ruhkala Ylivieskasta. Otteluita ja harjoituksia järjestetään myös Ylivieskassa. Seurojen välinen yhteistyö takaa kaikille kiinnostuneille mahdollisuuden pelata jalkapalloa. Ilman yhteistyötä toiminta olisi loppunut molemmilla paikkakunnilla. OuHu:n C-94 pelaa ensimmäiset ottelunsa Fontanellaturnauksessa Siilinjärvellä 26.-27.4.


FC YPA:n varapuheenjohtaja Kirsti OUlasmaa:

Hyvässä Seurassa –Kaikki yhdessä! lousyksikkÜinään voittoa omarahoitteisesti. Iso arvo on se, että meillä on toimisto, joka palvelee joukkueita arkena lähes kellon ympäri. On merkittävä arvo, että seuralla on paikka, jossa voi kokoontua, josta voi kysyä neuvoja ja josta paperiliikennettä hoidetaan keskitetysti. Se ei ole läheskään kaikkialla itsestään selvää.

Kirsi Oulasma (Kuva: Johanna Hietala) Urheiluseuratoiminta on omiaan herättämään intohimoja suuntaan ja toiseen. Ihmiset toimivat rakkaan harrastuksen parissa ja yleensä lähes kaikilla on mielipide siitä, kuinka seuran asioita tulee hoitaa. FC YPA on organisaatiollisesti erittäin hyvin järjestetty seura. Joukkueilla on kullakin omat tilinsä ja taustajoukkonsa, mikä on nähdäkseni ainoa keino synnyttää aktiivista ja toimivaa seuratyÜtä. Esimerkiksi 2007 vuonna edustusjaosto ja juniorijaosto tuottivat erillisinä ta-

Urheiluseuroissa on ja tulee aina olemaan keskustelua siitä, paljonko mikäkin maksaa ja miksi? Meillä hinnat ovat erittäin alhaiset verrattuna minne tahansa Suomessa. Ihmisten tulisi ymmärtää se, että on hienoa, kun näin pienillä rahallisilla panoksilla pystytään pitämään yllä omaa toimistoympäristÜä ja sen tyÜväkeä, seuran omaa bussia ja koulutettuja ja laadukkaita valmentajia, hommaamaan yhtenäiset varusteet ja pyÜrittämään harjoituksia jalkapallossa ja futsalissa ympäri vuoden. FC YPA:n juniorijaosto ja edustusjaosto tekevät erittäin tiivistä ja molemmille hedelmällistä yhteistyÜtä, josta esimerkkinä on suuri omien kasvattien määrä

ď ?ď Ąď Šď Žď Żď łď ´ď Żď Šď ­ď Šď łď ´ď Ż ď †ď ľď şď Šď Żď Ž ď ?ď šď€Ž

9

sekä miesten että naisten edustusjoukkueissa.. Se on syy ja seuraus hienosti hoidetusta juniori- ja valmennustyÜstä, josta seura on valmentajille ja taustajoukoille nÜyrän kiitollinen. Meillä ei mene junioreiden kausimaksuista lanttiakaan edustusjoukkueelle. Joskus urheiluseuroissa puhutaan, että edustus syÜ junnujen rahat, mutta meillä ei ole näin nyt eikä tulevaisuudessakaan. Hieno jalkapallokesä on edessä ja seuralla on paljon tavoitteita ja tavoiteltavaa. Menkäämme sitä kohti yhdessä ja yksissä tuumin kaikkien 300 lisenssipelaajan ja mittavan taustajoukon kera. Meillä on hieno ja toimiva seura, jossa kaikki ovat samaa perhettä – yhdessä. Hyvää jalkapallokesää kaikille toivottaen! Kirsti Oulasmaa Juniorijaoston puheenjohtaja ja. FC YPA:n varapuheenjohtaja .

ď Šď ď Œď ‹ď ď ?ď ď Œď Œď ?ď ˆď ď Œď Œď ‰ď ”

ď ”ď …ď ‹ď ?ď Žď •ď ’ď ?ď …ď ”

ď …ď ¤ď ľď łď ´ď Ąď Şď Ą ď “ď ľď Żď ­ď Ľď łď łď Ąď€ş

      

  

  �   

 Â?Â? Â? Â? Â? Â?­€€‚‚‚ƒÂ? „„„  Â…

ď ˆď Ľď Źď łď Šď Žď Ťď Š ď ź   ď ź ď Šď Žď Śď Żď €ď Ąď Łď ´ď Żď Žď€Žď Śď Š ď ź ď ˇď ˇď ˇď€Žď Ąď Łď ´ď Żď Žď€Žď Śď Š


10

KESÄKSI KUNTOON! TEHOJUMPPAA Tule treenaamaan itsesi kesäkuntoon helpolla, tehokkaalla ja monipuolisella jumpalla. Tunnit ovat liikuntakeskuksen aulassa klo 18 – 18.45 T0 17.4.,TI 22.4., TO 24.4.,TI 29.4. Hinta 5 e / kerta Jumpat jatkuvat syksyllä 2008.

KESÄKSI KUNTOON – kurssi Monipuolista liikuntaa kesäksi kuntoon – kurssilla. Tapaamiset ovat ti 6.5. alkaen aina tiistaisin ja torstaisin klo 17.45 18.45. Katso tuntien sisältö ja tapaamispaikat netistä. Ensimmäisen kerran tapaamme liikuntakeskuksen pururadalla Koko kurssin hinta on 60 e tai kertamaksulla 9 e / kerta

Sauva- ja tehokävelykurssi sekä rullaluistelun alkeiskurssi 18. 5.08 klo 11.30 - 13.00 sauva – ja tehokävelykurssi Ylivieskan liikuntakeskuksen pururadalla. Hinta 10 e / hlö klo 13.30 - 15.00 Rullaluistelun tekniikan alkeet ja sauvaluistelua Kurssi on Ylivieskan lukion pihalla. Hinta 10 e / hlö LIIKUNTA JA RAVINTO Nina Hietanen p. 040 – 54 14 079

www.liikuntajaravinto.tarjoaa.fi

Ok-talo Pyörreperällä 128/148 m² Puuskatie 5. Tyylikäs, valoisa ja tilava koti, jossa mahdollisuus rakentaa yläkertaan n. 79 m². 4h+k+khh+ph+s+wc+vh. Rak. 2003-2004. Edullinen pellettilämmitys, varaava takka ja leivinuuni. Erillinen autotalli-, autokatos- ja varastorak. Kohdenumero 523946. Hinta 229.000 €

Kt-yksiö Hakalahdessa 34,50 m² Kivelänkatu 4. Uusi, heti muuttovalmis yksiö lähellä keskustan palveluja. 1h+kk+alk+s. Rak. -07-08. Kaukolämpö, hissitalo, tilava parveke. Mahdollisuus ostaa autokatos 5.000 € tai autotalli 11.400 €. Kohdenumero 675546. Myyntihinta 57.843 € Velaton kokonaishinta 78.970 €

Rt-kolmio Kivioja 73,5 m² Mertakuja 1. Kiviojalla heti muuttovalmis kaunis päätyhuoneisto. 3h+k+s. Rak. -07-08. Kauniit nykyaikaiset pintamateriaalit. Varaava takka, lattialämmitys, kauniit kaapistot, koneellinen ilmanvaihto lto ja autokatospaikka. Soita ja sovi esittely p. 010 258 7707. Kohdenumero 507339. Hinta 129.800 €

Laaksojen OP-Kiinteistökeskus Oy LKV Kauppakatu 11, 84100 Ylivieska puh. 010 258 7707


11

Kalajoen jätti palasi kotiin Marko Laitala Syntynyt :19.6.1982 Pituus: 193 cm. Paino: 94 kg.

timaisempi ote tekemiseen kuin lähtiessäni Kokkolaan 2003 syksyllä.

Ammatti? Insinööri AMK Seurat: Kalajoen Pallo, FC YPA Töissä? Ylivieskan YIT:lla Proja GBK jekti-insinöörinä Parasta futiksessa? Pelaaminen Mikä tulee isona? Olen tarPahinta? Loukkaantumiset ja peeksi iso jo nyt tappiot Pelaajaesikuvat? Roberto BagParas futismuisto? Kaikki kol- gio & Jari Litmanen me sarjanousua Suosikkijoukkue? Tottenham Pahin futismuisto? Viime syk- & Juventus syn tippuminen Ykkösestä Antisuosikki? Liverpool Omat tavoitteet 2008? 1. Pysyä Suosikkimaajoukkue? Suomi ehjänä. 2. Nauttia taas pelaamija Italia sesta. 3. Laittaa palloja pussiin. Mieliruoka? Makaronilaatikko FC YPA / GBK eroja? Ylivieskassa on positiivisempi ilmapiiri Mielijuoma? Maito lajin ympärillä. GBK:ssa ”disPahe? Jäätelö kuteerattiin” koko ajan. K-Pallo? Legendaarinen kasvatPaluu FC YPA:an? Treenaatiseura minen maistuu taas hyvältä. Joukkueella on selkeästi ammat- Naismaku? Tumma & Tulinen

Marko Laitala

Marko Laitalalla on nälkää maalintekoon, mutta Safarin maalit ovat vielä kahleissa. Muutaman vuoden ajan FC YPA:ssa odoteltiin milloin Marko Laitala palaa takaisin Kokkolan GBK:sta. Neljä vuotta siihen meni, mutta nyt ”Kalajoen isoin mies” on täällä taas. Laitala lähti aikoinaan FC YPA:sta keskikentän ankkuripelaajana, mutta palasi takaisin target-hyökkääjän koulutuksen saaneena. Marko Laitala oli FC YPA:n pelaajahankintalistan kärkinimi, sillä hän on FC YPA:n pelitapaan kuin räätälöity keskushyökkääjä. Toinen merkittävä arvo on se, että hän on alueen oma kasvatti. FC YPA:n seurastrategian linja on pyrkiä pitämään alueen omat

parhaat pelaajat seurassa ja nyt on viimeinenkin ”eksynyt lammas” takaisin kotikarsinassaan. On turha kierrellä ja kaarrella sitä mikä on Marko Laitalan homma tulevalla kaudella. Se on yksiselitteisesti pistää paikoista pallot pussiin. Rankkarialue on Kalajoen jättiläisen toimisto, jossa on päivystettävä, koska laitureilta on luvassa keskityksiä solkenaan. Laitalan on onnistuttava fyysisyydellään luomaan hyökkäyspäässä myös muille paikkoja ja tilaa. Marko Laitala ei saanut viime kaudella GBK:ssa vastuuta ihan tyydyttävällä tavalla, mutta nyt hän on kotona taas missä hänen taitojaan on aina osattu arvos-

HELSINKI Hietalahdenkatu 5 p. (09) 2228 090 Rantatontteja Reisjärven Susisaareesta!

Tonteille tiet perille, sähkö-, vesi- ja viemäriliittymät vieressä. Rakennusoikeutta noin 100 m2. Tässä ainutlaatuinen tilaisuus vapaa-ajan asuntotonttiin luonnonkauniista Susisaaresta. Hinnat 12.000 - 30.000 €. Tonttikartta yms. nettisivuillamme, www.skv.fi, tontit, susisaari…

www.skv.

taa. Mikä olisikaan herkullisempaa kuin se, että ”Kalajoen karpaasi” upottaisi maaleillaan kauden viimeisessä kotiottelussa Safarilla GBK:n.

Noususaumat hyvät Marko Laitala on pannut ilolla merkille sen, että FC YPA:n Edustusjoukkue on selkeästi kovemmalla tasolla kuin hänen lähtiessään 2003. Tekemisen ote on hänen mukaansa paljon ammattimaisempi kuin silloin ja hän näkee, että nousu Ykköseen tällä porukalla on realistinen tavoite.

- Olen noussut Ykköseen ja myös pelannut siellä ja sen kokemuksen pohjalta voin sanoa, että joukkueen taidot riittävät varmasti. Kysymys on henkisestä kantista ja siitä, ollaanko henkisesti valmiita voittamaan. Toki sarjan voittamiseen tarvitaan pikkuisen myös onneakin, sanoo Laitala FC YPA:n päävalmentaja Marko Myllykangas ei peittele tyytyväisyyttään Laitalan paluusta FC YPA:an. - Laitala oli meidän selkeä ykköshankinta maalivahdin ohella. Hän on juuri etsimämme iso ja voimakas keskushyökkääjätyyppi. Bonustahan on vielä se, että hän on alueen oma pelaaja.

- Henkilökohtaisesti odotan häneltä kovaa panosta tulevan kesän otteluissa. Olen satavarma, että lujasti työtä tekemällä hänellä on vielä selkeää kehityspotentiaalia pelaajana. Rajat eivät ole vielä läheskään tulleet vastaan, sillä hän on vasta 25-

vuotias. Laitalan Marko tuo myös selkeästi lisää vääntömomenttia FC YPA:n peliin. Meillä alkaa olla melko reilusti pääpelivoimaa erikoistilanteisiin, jotka ovat Suomifutiksessa varsin keskeisessä roolissa.

KUN TARVITSET...

∙ hiekka-, sora- ja mursketoimitukset ∙ kuljetukset ja konetyöt ∙ hiab- ja vaihtolavatyöt

Puh. 420 340, 0400 338 609


12

Kokenut Kolmonen nuorentui Yksilölliset ja lajikohtaiset

URHEILUFYSIOTERAPIAPALVELUT Vamma- ja leikkauskuntoutus Testaus ja harjoitusohjelmat Lihastasapainokartoitukset Tukiteippaukset

FC YPA:n miesten kolmosjoukkue lähtee Vitoseen tutuin kokenein voimin, joskin joukkue on hieman nuorentunut, kun mukaan on liittynyt muutama nuorempi pelimies. Pelaajalistan mukaan näyttäisi siltä, että joukkueella on pienimuotoinen maalivahtiongelma. Vakituista maalivahtia ei ole.

Puolustajat ja keskikenttäpelaajat: Sami Kauppinen, Janne Vuolukka, Pauli Someroja, Tero Sipilä, Juha Vähäkangas, Timo Hannula, Pekka Olkkonen, Jarkko Vuollet, Tomi Korhonen, Jori Kangaskortet, Juha Niemelä, Pekka Poutiainen, Antti Jokinen, Sorvisto, Timo Qvist,

Jussi Vähäkangas, Joni Kangaskortet, Mika Lukkarinen, Ville Yliluoma. Hyökkääjät Kimmo Kariniemi, Raine Ojakangas, Antti Ritvonen, Mikko Sarpola, Henri Korhonen. Valmentaja Pauli Someroja

Hoidot lääkärin lähetteellä ja ilman

Kolmosjoukkue viime syksyn tunnelmissa. Täksi kaudeksi joukkue on saanut kokemuksen rinnalla lisää nuoruutta


13

95-pojilla nuori mutta kokenut valmentajakaksikko D-95-poikien valmentajatilanne olivat viime kauden jälkeen epävarma, mutta tilanne selkiytyi kun parhaillaan B-valmentajatutkintoa suorittava Tomi Korhonen, 22, tarttui lokakuussa puikkoihin ja Limingassa opiskeleva, joukkuetta alusta asti

ohjannut Pekka Olkkonen, 20, lupautui jatkamaan Korhosen aisaparina. Talvikaudella toiminnan pääpaino oli futsalin piirisarjassa, jossa pojat ottivat hopeaa. Joukkue pääsi pelaamaan myÜs muuta-

man harjoituspelin hallipaikkakunnilla. Kesän pääturnaus on kansainvälinen Vaasa-cup ja lisäksi joukkue on kehittelemässä yhteistyÜtä FC YPA:n saksalaisen yhteistyÜseuran SG Sportfreunde-69:n kanssa.

Valmentajat Pekka Olkkonen (vas.) ja Tomi Korhonen futsalturnauksen pukukoppitunnelmissa.

Haapajärvi haastaa huomisen

Haapajärvellä on hyvää ja kasvavaa yritystoimintaa, on hyviä rakennustontteja Olet tervetullut         Â? Â? Â? Â?Â?  ­ 

Ylivieskan Puusepät Oy Puusepäntie 1 84100 YLIVIESKA P. (08) 422106 Fax (08) 426 095 WWW.YLIVIESKANPUUSEPAT.FI


14

kaihtimet ja markiisit www.apollokaihdin.fi Joutsentie 8, Ylivieska, p. 08 410 401, 0445 410 401

- Hautakivet - Nimien kaiverrukset - Entisöinnit - Keittiö ym. Työtasot - Takkakivet - Kipinäkivet

YLIVIESKAN KIVIHIOMO OY Tehdas: Puuhkalantie 5 84100 Ylivieska Puh. 08-410 6300 Fax. 08-410 6330 www.ylivieskankivihiomo.fi

FC YPA:n aktiivisuus miellyttää Alpo Ohtamaata FC YPA:n yksi pääyhteistyökumppaneista on sanomalehti Kalajokilaakso. Sen toimitusjohtaja Alpo Ohtamaa on pitkän linjan urheilumies, jolla on vahvaa kompetenssia kertoa näkemyksiä urheilutoiminnasta ja yhteistyökumppanuudesta. Kalajokilaakso on tehnyt FC YPA:n kanssa vahvaa yhteistyötä koko Alpo Ohtamaan toimitusjohtajakauden ajan. Alpo Ohtamaa kertoo kokemuksistaan yhteistyöstä seuraavaan malliin:

Turvallisissa käsissä Continental kesärenkaat

- Suoraan sanoen FC YPA toimii alueen seuroista parhaiten. Kuulemme seurasta muulloinkin kuin laskun maksun hetkellä. Olemme tehneet paljon yhteisiä projekteja ja FC YPA on auttanut Kalajokilaaksoa vahvalla talkoopanoksellaan useissa eri tempauksissa. Lehti on hyötynyt seurasta paljon, eli molemmat ovat voittaneet yhteistyössä. Aina on myös pidetty kiinni siitä, mitä on sovittu ja se on luottamussuhteen luomisessa tärkein asia.

tekee voimakasta yhteistyötä lajin piirissä alueellisesti. Esimerkiksi kotikuntani Nivalan jalkapalloseura FC-92 on hyötynyt FC YPA:n kanssa tehdystä yhteistoiminnasta merkittävästi, kertoo Ohtamaa - FC YPA tekee myös todella laadukasta juniorityötä ja olen ilolla pannut merkille, että valmentajien koulutukseen on satsattu vahvasti. FC YPA on yksi alueemme vetovoimatekijä ja toivon sydämestäni, että myös urheilullisella puolella saavutettaisiin nousu Ykköseen, joka olisi kova juttu valtakunnallisestikin, painottaa toimitusjohtaja Alpo Ohtamaa FC YPA:n päävalmentaja Marko Myllykangas puolestaan toteaa, että seuran kannalta katsottuna Kalajokilaakson pääkumppanuus on merkittävä asia. - Kalajokilaakson liikemerkki pelipaidan rinnassa ja bussin keulassa on selkeä viesti siitä, ketä olemme ja mistä tulemme. Kannamme Kalajokilaakson logoa ylpeänä juuristamme, sanoo Marko Myllykangas.

Alueellista yhteistyötä - Urheilumiehenä mieltäni lämmittää vahvasti se, että FC YPA

Alpo Ohtamaa


15

KĂ„YTĂ„ JA NĂ„YTĂ„!

Kevättarjous

Kannattaa liittyä FC YPAn jäseneksi. Jäsenyydellä tuet seuran toimintaa ja saat itse huomattavat jäsenedut seuraavista liikkeistä: - King Meal 15 % - MarinAteljee 10 % - Neste Ylivieska (auton pesu) 20% - JK-Salonki 10 % - Life (urheiluravinteet) 8 % - Station clothing box Ylivieska 10 % - Suutarinliike R. Mattola 10 % - Vaatetusliike Pukevat 10 % - Kultavieska 15 % - Pizza-Kebab Sibel 10 % - Hiustalo Jes 10 % - Rose Grilli 15 % - Hoitola Susan 10% - Marianne Lähdemäki, koulutettu hieroja 10% - Maria Jauhiala, koulutettu hermoratahieroja 10% - FC YPAn pelit 50%

45E

Jäsenmaksun suuruus on 10 euroa aikuisilta, 5 euroa alle 15-vuotiailta ja 50 euroa yhteisÜjäseniltä. Jäsenmaksu maksetaan seuran tilille 553405-228303 ja tiedoksi maksuun oma nimi ja osoite. Jäsenkortti postitetaan maksajan ilmoittamaan osoitteeseen.

Mukaan Alavieskasta mukavaan 99- vahvistuksia joukkueeseen D-96-poikiin

Tuplamitalit 93-pojille Pitkäjänteinen harjoittelu ja urheilullinen toimintatapa on alkanut tuottaa tulosta FC YPA:n C-93-pojilla. Tämä on näkynyt muun muassa futsalin piirisarjassa, jossa kahdella joukkueella pelannut FC YPA otti hopeaa ja pronssia. Talvikauden jalkapalloturnauksessa Kajaanissa joukkue nappasi puolestaan pronssia. Joukkueen valmennuksesta on jo useamman vuoden vastannut Mika Lukkarinen, ja kehittymistä on nähtävillä myÜs yksilÜtasolla, kun tänä vuonna piirijoukkuevalinnoissa on kalkkiviivoilla mukana kaksi ypalaista: Jukka Rauhala sekä Nivalassa peliuransa aloittanut Rami Parkkinen.

Reippaassa ja pirteässä 99-poikien joukkueessa pelaa viitisentoista iloista poikaa. Valmennuspuolella urakoivat Mika Mattila ja Jani Ojakippola ja joukkueenjohtajana toimii Terhi Lähetkangas. - Mukavaan joukkueeseen mahtuu aina ja kaikki pääsevät pelaamaan, painottaa joukkueenjohto. Talven futsalpelien jälkeen poikien jalkapallokausi alkaa huhtikuussa Kokkolan Neste-cupissa ja päättyy syksyllä Kajaaniin, jonne joukkue tekee ensimmäisen yÜn yli kestävän pelireissun. Kauden aikana ohjelmassa on piiriturnausten lisäksi Ylivieskacyp, Kokkola-cup ja OEAMturnaus.

FC YPA:n D-96-pojat ovat saaneet valmentajakseen Sami Luttisen sekä joukkueeseen muutaman taitavan pelimiehen Alavieskasta, kun Virin joukkue lopetti toimintansa, kun ikäluokka siirtyy pelaamaan pikkukentältä niin sanotulle välikoon kentälle 9 vastaan 9 -peliä. Joukkueen ohjelmassa on piiripelien ja OEAM-turnauksen lisäksi kaksipäiväinen Seinäjoen turnaus toukokuussa sekä Kokkola-cup heinäkuussa. Kevään avauksena joukkue matkaa huhtikuun lopulla Kemiin yksipäiväiseen Hartwall-turnaukseen. Kausi päättyy syyskuun puolivälissä Oulussa pelattavaan Kalevan Pohjois-Suomen mestaruusturnaukseen.

Kun koneesi tarvitsee huoltoa 

• Metos, Elecktrolux, Huurre, Hackman ja Porkka-huolto • SuurkeittiÜlaitehuollot

• Nestekaasulaitteiden huollot • Kodinkoneiden huollot, kaikki merkit

YLIVIESKAN

KODINKONEHUOLTO

      


16

Kallio rakentaa kilpailukykyä Peruspalvelun kuntayhtymä Kallio on elävä esimerkki siitä miten alueella voidaan olla yhdessä enemmän. Ylivieska, Nivala, Sievi ja Alavieska ovat ensimmäisinä Suomessa lyöneet hynttyyt yhteen kaikilla Sosiaali- ja Terveyspalvelujen sektoreilla. Kalliota johtaa entinen kansanedustaja Anne KnaapiLamminen, joka on Porista lähtöisin. Kallio on alueen suurin työllistäjä kaikki sektorit mukaan lukien. Saman sateenvarjon alla on 1100 työntekijää ja vuosibudjetti on muhkeat 106 miljoonaa euroa. Knaapi-Lammisen mukaan Kallio on alueen kilpailukykyä nostava tekijä terveydenhuollossa. - Alalla on kova kilpailu ammat-

tiosaajista. Pistämällä tarkoituksenmukaisesti voimavaroja yhteen pystymme kilpailemaan osaajista paljon paremmin, koska alalla alkaa olla työvoimapula. Tällä tavalla pystytään turvaamaan myös palvelut ja terve rahoituspohja paremmin. Muutosten tekemisessä on aina kipukohtia, mutta yllättävänkin hyvin prosessi on edennyt tähän mennessä, kun yhteistä tahtoa on löytynyt kiitettävästi. - Olen myönteisesti yllättynyt alueen elinvoimaisuudesta. Alueen kaupallinen sektori kehittyy kovaa vauhtia. Myös vapaa-ajan mahdollisuudet ja kulttuuritarjonta ovat tekijöitä, jotka ratkaisevat muuttoliikkeen suuntaa. Meidän tulee olla täällä valmiita

vastaamaan haasteisiin, sillä kilpailu suurten asutuskeskusten kanssa vain kiristyy koko ajan. - Kallio haluaa ehdottomasti tukea ihmisten liikuntaharrastuksia, sillä nimenomaan hyvä ehkäisevä toiminta tarkoittaa pienempää painetta korjaavaan toimintaan, mitä Kallionkin puitteissa tehdään. Liikunta on parasta hyvinvoinnin edistämistä. Porilaisena jalkapallo on minulle tuttu asia ja FC Jazzin kulta-aikoina olin useinkin mieheni Kalevin kanssa katsomossa. Kun kesä koittaa niin tulen varmasti Safarille kannustamaan FC YPA:a, toteaa Anne KnaapiLamminen Anne Knaapi-Lamminen johtaa 1100:n työntekijän kalliota.

YLIVIESKA


17

Viihtyisä täysin varustettu lomahuoneisto Rautiossa

Teollisuustie 1, K ÄR SÄM ÄK I (08) 771 846

www.paakarinpysakki.fi L uomuleivät, gluteenittomat tuotteet ja k onditoriaherk ut - P aak arin P ysäk iltä ja lähialueen k aupoista.


18

YHTEISTYÖSSÄ OP-VISA PLUSSA & FC YPA Säpinää Safarilla & Football Day Teimme kaiken kattavan asuntolainan.

ja niiden ympärillä oleviin tapahtumiin ja tarjontaan tullaan panostamaan entistä voimakkaammin. Esimerkiksi OP-Visa Plussa tarjoaa 9.5. kotiavauksessa pullakahvit kaikille. Iso tapahtuma tulee olemaan myös keskiviikkona 20.8., kun JBK tulee koulujen avausotteluun Safarille.

Sen nimi on Kaiken kattava asuntolaina. Martti Saarela ja FC YPA aiheuttavat Säpinää afarilla. FC YPA:n Safari 1000 ohjelma jatkaa kulkuaan kohti kauden 2008 haasteita. Safari 1000 -tiimivetäjä Esa Aunola kertoo tilanteesta seuraavaa:

Jos kiinnostuit, poikkea konttorissamme, käy osoitteessa op.fi tai soita 0100 0500.

Kun FC YPA pelaa verkot soivat.

- Uutena virikkeenä ohjelmassa tulee olemaan perjantaina 25.7. järjestettävä Football Day, jossa järjestetään jalkapallohenkisiä tapahtumia pitkin päivää koko alueen futiksen ja urheilun ystäville. Päivä huipentuu FC YPA – FC Kiisto (Vaasa) otteluun ja sen päälle pidettäviin terassijuhliin, joissa on elävää musiikkia ja syötävää.

- Uusi päänavaus on FC YPA:n & Pesis-Kuulan vierailut toistensa otteluissa. Meillä PesisKuula vierailee juuri 25.7. Meidän vuoro vierailla Suvannolla on 13.7. Pesis-Kuulan kanssa on sovittu myös, ettei samana päivänä pelata ja molemmat mainostavat toistensa kotiotteluja kuulutuksin. - Safarin stadionia kehitetään edelleen siten, että mainosaitaa rakennetaan lisää ja kioskipalveluun ja tarjontaan tullaan kiinnittämään entistä enemmän huomiota. Otteluisännyyksiin

- Joukkue on iskukykyinen, jossa on vahva oman alueen leima (22 pelaajan ringistä 17 pelaajaa on omia miehiä). Tähtäin on sarjan kärkeen ja se kiinnostaa ihmisiä. Paikallisvastustajat GBK ja TUS ovat varmasti hyviä yleisöotteluja. Jääkiekon MM-kisat eivät tällä kertaa satu kalenteriin meitä häiritsevästi. Ilmat eivät ainakaan viime kesästä voi pelipäivinä huonontua, joten katsojamäärissä on odotettavissa selkeää nousua. - Ottelujen alueelliseen markkinointiin tullaan panostamaan vahvasti tulevalla kaudella. Tulossa on mielenkiintoinen jalkapallokesä, lisämausteena vielä kesäkuussa EM-kisat Itävallassa ja Sveitsissä.


19

Helppoja ostoksia ja ystävällistä palvelua!

PESUETUKORTILLA JOKA 6. PESU VELOITUKSETTA!

Kesän grillaushetkiin puhtaat tehokaasut!

Mäntytie 1 Puh. (08) 422 100


20

Uusi urheilumuoto niin kaupunkiin kuin maastoon:

SKIKKAAMINEN! Skikeillä voit mennä helposti myös maastoon, esim. hiekkapoluille tai -teille. Lisäksi Skiken jarrumekanismin ansioista pysähtyminen on helppoa ja turvallista. Skikeissä voit käyttää omaa kenkää (esim. lenkkikenkä). Skikejä on kahta kokoa iso 38-47 ja pieni 28-38. Hinta 269,- (iso) ja 229,- (pieni)


21

E-97-poikia melkein kaksi joukkuetta

www.tormanhovi.fi

E-97 poikien harjoituksissa on vauhtia. Maalivahti Tatu Sorvoja ehtii palloon ennen Mikael Aholaa. E-97-poikien joukkueessa on talvikaudella ollut 18 pelaajaa. Määrä on paljon yhteen joukkueeseen, ja mikäli pelaajia olisi pari kolme enemmän, olisi aiheellista pelata turnauksissa kahdella joukkueella. Nyt tilanne on sellainen, että kahta joukkuetta ei aivan uskalla turnauksiin ilmoittaa, sillä pari sairastapaus-

ta tyhjentäisi vaihtopenkin. Eikä odottaa voi, että tuleeko keväällä lisää pelaajia, sillä ilmoittautumiset useimpiin turnauksiin on pitänyt jo tehdä. E-97-pojilla on ollut hyvä meininki talven harjoituksissa. Pelaajat ovat ymmärtäneet harjoittelun merkityksen ja ovat olleet

Pojat-2000 2001-2002 nuorin joukkue –ikäisten toiminta Pojat-2000 on FC YPA:n nuorin piiriturnauksissa pelaava poruk- jatkuu ka. Joukkue aloitti toimintansa marraskuulla, kun Jouni Heinonen otti Olli-Matti Vuotilan kanssa ohjausvastuun.

Futsalkauden aikana treeneissä on käynyt toistakymmentä poikaa, ja kun harjoitukset siirtyvät kohta ulkokentille, uusilla pelaajilla on erinomainen tilaisuus tulla mukaan porukkaan. Ensimmäisen kuukauden aikana lajiin voi tutustua rauhassa ilman mitään maksuja. Ekaluokkalaiset pojat ovat tervetulleita joukolla mukaan!

Sähköasennukset

Koko talven ajan on Ylivieskan tennishallilla pidetty 20012002-syntyneille Jalkapalloleikkikoulua, jonka ohjelmaan on kuulunut leikkiä, peliä, yleistä motoriikan kehittämistä ja jalkapallotekniikan alkeita. Ohjaajina ovat toimineet Timo Koutonen, Samuli Saarilampi, Petri Hakala ja Tomi Korhonen. Leikkikoulun viimeinen kokoontuminen on ensi viikolla, mutta toimintaa jatketaan myöhemmin ulkokentillä.

Teleasennukset ATK- ja puhelinverkot Antenniverkot Hälytys- ja ohjausjärjestelmät Kameravalvonta KYSY TARJOUS

aktiivisesti ja hyvällä asenteella mukana. Talvikaudella joukkue on futsalturnausten lisäksi päässyt pelaamaan hallipelejä ja –turnauksia Oulussa, Kajaanissa ja Kokkolassa. Kesäkauden päätapahtumia ovat Särkänniemi-cup Tampereella sekä Kokkola-cup.

Lisäksi ohjelmassa on kevään Neste-cup Kokkolassa, piiriturnaukset sekä Ylivieska-cup ja OEAM-turnaus Oulaisissa. Joukkuetta valmentavat Timo Karjalainen, Jukka Syrjälä ja Juho Alasuutari, ja joukkueenjohtajana toimii Tero Sorvoja.

Ole reilusti jäsen FC YPA on jäsenistönsä seura. Kaikilla on mahdollisuus tulla FC YPA:n jäseneksi ja samalla osoittaa kannatuksensa ja tukensa arvokkaalle nuorisotyölle. Jäsenyydellä on suuri merkitys seuran toimintaan. Jäsenyys ilmaisee henkisen sitoutumisen asiaan. FC YPAn jäsenyys on hyvin hoidettu ja organisoitu asia seurassa. Jokainen jäsen saa omalla nimellä varustetun vuosijäsenkortin, jolla saa huomattavia alennuksia ylivieskalaisista liikkeistä. Jäsenkortin hinta on 10 euroa. Hyödyntämällä jäsenkortin jäsenalennukset alennukset voivat olla satoja euroja vuodessa!

Tule pelaamaan! Joukkueet kaikenikäisille Ilmainen kuukauden kokeiluaika Voit ilmoittautua kentän laidalla Koulutetut ohjaajat ja kivat kaverit Harjoitusajat sanomalehti Kalajokilaakson muistilistalla ja netissä www.fcypa.com etusivulla kohdassa muistilista. Tiedustelut toimistolta, puh. (08) 424 890


22

Osuuspankki tyytyväinen vastavuoroisuuteen Ylivieskan Osuuspankin Toimitusjohtaja Jarmo Somero on tyytyväinen FC YPA:n ja pankin yhteistyöhön. Jarmo Someron mukaan yhteistyö on hänen toimitusjohtaja aikanaan vain tiivistynyt vuosi vuodelta. -Osuuspankin intressi on olla mukana asiakkaitten arjessa. FC YPA on merkittävä liikuttaja alueellamme ja seuran painoarvo on lisääntymään päin vuosi vuodelta. Osuuspankki on monien kumppaneiden kanssa yhteistyössä, mutta tärkein periaate meille on se, että vastavuo-

roisuus toimii puolin ja toisin. FC YPA:n kanssa se on toiminut loistavasti. Jarmo Someron mielestä FC YPA on alueen muille seuroille hyvä mittapuu, josta kannattaa ottaa mallia monellakin tapaa. Jarmo Somero on mieltynyt ennen kaikkea FC YPA:n tapaan tehdä töitä ahkerasti ja pitkällä jänteellä. Pääyhteistyökumppani Osuuspankki on tulevan kauden pelitapahtumissa mittavasti esillä OP-Visa Plussa koalition kanssa. Ketjulla on kolme isännöitävää ottelua ja ensimmäi-

nen tapahtuma on heti kärkeen perjantaina 9.5., kun FC YPA kohtaa kotiavauksessaan Miika Juntusen muukalaislegioona OPS:n Safarilla. Jarmo Somero on hövelisti luvannut kustantaa ilmaiset pullakahvit kaikille paikalla olijoille. Viime kaudelta Jarmo Somerolla on hyviä muistoja OPS pelistä, sillä Osuuspankin isännöimässä kotipelissä, Osuuspankin Kummipelaaja Martti Saarela upotti kahdella maalillaan Juntusen miljoonamiehistön.

Ylivieskan Osuuspankin toimitusjohtaja Jarmo Somero pitää tärkeänä yhteistyösopimusten vastavuoroisuutta.


23


24

1 Roope Matsi

12 Juha Ansamaa

17 Miikka Isosalo

2 Marko Kopakka

3 Martti Saarela

5 Tomi Poutiainen

1987. Maalivahti.

1965. Maalivahti ja mv-valmentaja

1987. Maalivahti

1987. Laitapakki.

1978. Keskikenttä.

1989. Laitapakki.

Paranee kuin hyvä viini vanhetessaan. Erinomaisessa kunnossa vuodesta toiseen.

Oma kasvatti joka palasi täksi kaudeksi takaisin OuHu:sta. Venyi Sievi Futsalin paidassa sankari tekoihin. Koppi tart tuu myös vihreällä veralla.

”Hese” palasi armeijasta upseerina ja on kehässä taas. Harjoitellut jälleen hyvin ja on aiempina vuosina näyttänyt pystyvänsä pelaamaan näitä pelejä.

Neljäs kausi lähtee FC YPA:ssa. On jo lähes YPA-ikonin maineessa. Pelaajien äänestämä Kauden Pelaaja 2007 palkinto kertoo hänen arvostaan ja arvostuksestaan seurassa.

Toinen kausi lähtee Edustusjoukkueessa. On käyttökelpoinen puolustuslinjaan. Erinomainen vasen jalka.

K-Market Kauppakaisa

Oy Herrfors Ab

Lähivakuutus

Rakennusliike Sorvoja Oy / Kaukokiito

K-Market Mustikka

Takuu laatuhankinta Kuopiosta. Oli KuPS:n mukana viime kaudella kun seura nousi Veikkausliigaan ja pelasi puolet otteluista. Väsymätön ja kovaääninen puolustuksen ohjaaja.

Ylivieskan Palvelukoti Oy / Keskipohjanmaa

Tavoitteena Ykkönen FC YPA:n tavoitteet ovat kohonneet vuosi vuodelta seuran Kakkosessa pelaamisen aikana. Nyt ollaan tultu siihen pisteeseen, että kynttilää ei enää pidetä tavoitteiden suhteen vakan alla. Tavoite on nousta Ykköseen lähitulevaisuudessa ja se voi tapahtua FC YPA:n seurana asettamaan tavoitteeseen nähden jo vuotta aiemmin, eli kesällä 2008. Valmennus on tehnyt Marko Myllykankaan ja Tuomas Hamarin johdolla lujasti töitä joukkueen kehittämisessä. Fyysiset ohjelmat on suunniteltu viimeistä piirtoa myöten myös harjoittelun rytmityksen ja palautumisen osalta. Pitkäjänteinen työ alkaa tuottaa hedelmää ja joukkueen fysiikkataso on sarjan eliittiä. Sarjassa ei tule olemaan joukkuetta, joka juok-

suvoimallaan jyräisi FC YPA:n. Paljon puhutut talviharjoitusolosuhteet pakottavat osaltaan maksimoimaan ne talvitreeneissä osa-alueet, joihin pystytään satsaamaan. Se onkin tarkoittanut melkoista ”kuntokoulua” tammikuusta alkaen. Tuomas Hamari on vastannut fysiikkaohjelmien teosta ja kertoo hyvän ja tarkan suunnittelun olevan kehityksen avain. - Jokaisella harjoituksella ja harjoitteella tulee olla tarkoituksenmukaisuus. Meidän pitää tietää mitä tehdään ja miksi tehdään. Kaikki tekeminen palvelee kokonaisuutta, eikä salille vain mennä hommailemaan mitä milloinkin, toteaa Hamari. - Pelaajien oma motivaatio kehittymiseen ratkaisee pitkässä juoksussa pärjäämisen. Voidaan teh-

dä hienot suunnitelmat, mutta jos pelaajilla ei ole valmiutta olla urheilijoita elämänasenteeltaan, niin tulosta on turha odotella. Nimenomaan urheilijan asenne on mennyt selkeästi eteenpäin parin viime vuoden aikana. Pelaajat ovat alkaneet ymmärtää, mistä tässä on kysymys. Pitkällä jänteellä pelaajien kehittymisen nälkä ratkaisee tuloksen, painottaa Tuomas Hamari

hyökkääjäksi löytyi etsimämme mies. Juha Korhosen lähtö on näiden lisäksi merkittävin muutos, mutta ”Junden” pelipaikalle meillä on pätevät korvaajat omasta takaa. Näen joukkueen vahvistuneen viime vuodesta, kun otetaan huomioon omien nuorten miesten kehittyminen, sanoo Myllykangas

- Saimme laatumaalivahdin Jyri Niemisen tilalle. Keskus-

- Tällä materiaalilla pelataan voitosta joka ottelussa. Meidän tulee jatkaa siitä, mihin viime syksynä jäätiin. Taidot ja fysiikka riittävät kärkeen, eli ratkaisevaan rooliin tulee henkinen valmius ja nälkäisyys. Keskeinen kysymys kuuluu – olemmeko valmiita ylittämään voittamisen kynnyksen? Sen ratkaisevat viime kädessä pelaajat kentällä. Kaikki on tehty ja tehdään sen valmistamiseksi, että kaikki olisivat valmiita siihen.

Pelaajarunko ennallaan FC YPA:n päävalmentaja Marko Myllykangas on erittäin tyytyväinen käytettävissä olevaan pelaajamateriaaliin. Perusrunko on pysynyt pitkään kasassa. Muutamat vaihdokset kauteen 2007 hän näkee positiivisessa valossa.

Marko Myllykangas pitää tärkeänä asiana sitä, että joukkueen pelisysteemi on säilynyt pitkään samana. - Se on voimavara johon voimme heikoilla hetkillä tukeutua

esim. puolustuspelissä. Toisaalta materiaali antaa mahdollisuuksia muokata kenttäryhmitystä pelin sisälläkin nopeasti uuteen uskoon.

Mullykangas ja Hamari suunnittelevat harjoitukset tarkasti, mutta toteavat samalla: - Jos pelaajilla ei ole valmiutta olla urheilijoita elämänasenteeltaan, tulosta on turha odotella.

13 Denis Kostynchuk

14 Marko Koivuranta

15 Joni Pakola

16 Tuomas Yrjölä

18 Kari Junno

19 Ville Saxman

1985. Hyökkäys.

1991. Hyökkäys/Keskikenttä.

1989. Hyökkäys.

1989. Keskikenttä/Hyökkäys.

1976. Puolustus/Keskikenttä/ Hyökkäys.

1979. Puolustus.

Ennusmerkit viittaavat siihen että vastustajien laitapakeilla on kiire 2008 kaudella. Taitoa ja nopeutta löytyy kotitarpeiksi. Laukaus lähtee raudanlujaa ja puhtaasti.

Yrjölän futissuvun nuorimmainen, joka hyppäsi kovaan rääkkiin miesten joukkoon. On pysynyt hyvin kyydissä ja tulevaisuus on hänen edessään jos ja kun työt maistuvat.

”Nivalan Cowboy” aloittaa toisen kautensa Edustusjoukkueessa. Rooli on suurenemassa. Omaa kyvyn pistää pallon pussiin kun paikka tulee. On kehittynyt paljon.

Pojasta on kasvanut mies. Dominoi keskikenttää vahvalla liikkumisellaan. Määrätietoinen ja työtä pelkäämätön FC YPA:n juniorituotannon helmi.

Maansiirto Kalevi Ojala Ky / KKK-Supermarket

Nautilus Gym Finland

Pilkington / MePu Oy

PPO

Kaikki muu onnistuu paitsi maalivahdin tontti ja hyvällä tasolla. Kokenut Ukrainan mies on tätä nykyä ylivieskalaisempi kuin paikalliset itse. Ehdottomia FC YPA:n avainpelaajia Centria / Neste Ari Lehtelä Oy

Aloittaa FC YPA:ssa kolmannen kautensa. Kun on taitoa ei tule pallon kanssa kiire. Moderni nouseva laitapakki, joka on esiintynyt vakuuttavasti harjoituspeleissä. Avainpelaajia. Kalajokilaakso / Oy Hartwall Ab


25

6 Jaakko Paakkinen

7 Aki Vähäsöyrinki

8 Marko Laitala

9 Tapani Yrjölä

10 Henri Heikkilä

11 Juho Alasuutari

1990. Keskikenttä.

1982. Hyökkäys.

1985. Hyökkäys.

1987. Puolustus/Keskikenttä.

1990. Keskikenttä.

1989. Puolustus.

On elävä todiste siitä ettei Nivalasta tule pehmeän leivän syöjiä. Silmät kiiluu voitontahtoa. Tulee yllättämään monet kaudella 2008. Ainesta suurtekoihin tulevaisuudessa.

Kalajoen kaurajätti palasi kotiin monen vuoden GBK harharetken jälkeen. Kansa janoaa maaleja kesällä 2008 ja Kalajoen isoin mies tulee vastaamaan huutoon.

Talvikausi on sujunut terveenä ja on paljon terävämmässä iskussa kuin 2007. Röyhkeän suoraviivainen maalintekijä, joka ei taka-askeleita ota. Hyvä kausi tulossa.

Silloin kun pelejä ratkaistaan niin ”Henkselin” päätä ei palele. Pallo pysyy koukussa tiukimmassakin paikassa hötkyilemättä. Alavieskan lahja alueen jalkapalloilulle.

Kehittynyt huimin askelin vuoden sisällä. Uskaltaa pelata ja pitää palloa. Mennyt fysiikassa paljon eteenpäin viime vuodesta. Taistelee vahvasti avauskokoonpanon paikasta 2008.

Pilkington /Nivalan Osuuspankki

Ferral / YIT / Topi-Keittiöt

Viitamaa pankki

Vieskan Elementti Oy / Vieskan Metalli Oy

Autotalo A. Antti-Roiko Oy

”Jaska” aloittaa toisen kautensa Edustusjoukkueessa. On mennyt Myllykankaan & Hamarin ”kuntokoulussa” fyysisesti selkeästi eteenpäin. Kehittynyt viime kaudesta. Ylivieskan Palvelukoti Oy

Caravan

/Osuus-

Pakola huippukauteen Omat kasvatit esille Kuudennen kauden edustusjoukkueessa aloittava Joni Pakola aiheuttaa vasemmalla laidalla tuskaa vastustajan puolustukselle. Nopeus, taito, vasemmanjalan keskitys ja oikean jalan raudanluja laukaus ovat Pakolan aseita. Tässä muutama kysymys Joni Pakolalle kauden kynnyksellä. Syntynyt 19.6.1985 Pituus 181 cm.

FC YPA:n omavaraisuusaste on kovaa luokkaa 2008 kaudella. 22 pelaajan ringistä 17 pelaajaa on oman alueen miehiä .

Mieliruoka? Kaikki itse tehty…

FC YPA:n 2008 kauden joukkuetta on rakennettu sillä ajatuksella, että alueen omat miehet laitetaan mahdollisimman isoon rooliin. Vahvistukset on hommattu vain tarpeeseen ja he ovat kaikki sarjan eliittipelaajia.

Juoma? Appelsiinimehu. Riika? Hienoa treenata ulkomailla viikon verran. Sievi Futsal? Joukkueen yhtenäisyys takasi hienon liiganousun. Suosikkipelaaja? Luis Figo.

Paino 76 kg. Seurat: FC YPA / Sievi Futsal Edustusjoukkueessa? dössä 6. kausi.

kuin viime kaudella, koska kilpailu pelipaikoista on entistä kovempi.

Läh-

Tavoitteet 2008? Tehdä ja syöttää maaleja mahdollisimman paljon. Pärjätä joukkueena hyvin. Tulevaisuus? Katellaan vuosi kerrallaan. FC YPA 2008 vrt. FC YPA 2007? Paremmin pärjätään

Alueen omien pelaajien vahvat ikäluokat -85, -87, -89 ja -90 alkavat olla valmiita kantamaan joukkuetta tällä sarjatasolla ja vastuuta on luvassa viime kautta enemmän nuorille pelimiehille.

Suosikkijoukkue? Manchester United. Antisuosikki? Arsenal. Mikä tulee isona? Saa nähdä.

Vahvistukset ovat olleet joukkueessa jo useita vuosia. Denis Kostynchukilla on 5. kausi, Martti Saarelalla 4. kausi ja Marko Koivurannalla 3. kausi FC YPA:ssa. Myös mv. Roope Matsi on FC YPA:lle jo ennalta tuttu kaveri.

Töissä? Koneenkuljettajana. Vahvuudet? 1v 1 hyökkäyssuuntaan ja laukaus. Kehitettävää? Nopeus. Elämän slogan? Pää vie mennessään. Vasemman laidan erikoismies Joni Pakola vauhdissa

Taustat

20 Mikael Nivala

21 Tomi Honkala

22 Antti Kukkola

23 Juho Heiskanen.

1990. Keskikenttä/Hyökkäys.

1985. Laitapuolustaja.

1979. Puolustaja.

1990. Hyökkääjä.

Hurjat harjoitushalut omaava FC YPA-kasvatti. On kehittynyt pelaajana kovalla ja sitkeällä työllä. Odotettavissa entistä enemmän vastuuta 2008 kaudella.

Nostanut tasoaan tasaisen varmasti kausi kaudelta. Nuoresta iästään huolimatta jo kokenut pelaaja. Peruspakki ei kerää tähtiraatien pyttyjä mutta kuten puuseppääkin, aina tarvitaan.

Loukkaantui pahasti viime kauden lopulla, mutta ”paha palaa takaisin” näyttämään suuntaa joukkueelle. Kun A. Kukkola rymistelee niin silloin ei vieraat Safarilla juhli. YPA-hengen ruumiillistuma, jolla parhaat vuodet vielä edessään pelaajana.

Nopea hyökkääjä Raahesta. Tulevaisuuden nimi josta aletaan hiomaan pelimiestä.

HR-Ikkunat Ruhkala Oy / Tapiola

YR-Insinöörit Oy / Viihderavintola Mustaleski

Bet-Ker Oy / TH-Fysio Center

Solart Ky

Marko Myllykangas Päävalmentaja (Nordea)

Risto Saxman Huoltaja

Tuomas Hamari Fysiikkavalmentaja

Harri Ståhle Huoltaja

Juha Ansamaa Maalivahtivalmentaja

Markus Jaatinen Lääkäri

Jami Ruhkala Joukkueenjohtaja/Manageri

Erkki Yrjölä Kuljettaja

Sakari Heikkilä Huoltaja

Kalervo Huhtakangas Kuljettaja

Muutokset 2008 Tulleet:

Lähteneet:

Roope Matsi (KuPS)

Victor (JIPPO)

Marko Laitala (GBK)

Jyri Nieminen (SJK)

Miikka Isosalo (OuHu)

Mika Hemmilä (PK-37)

Tuomas Yrjölä

Juha Korhonen (LPK)

(FC YPA B)

Toni Soini (?) O-P Toikkonen (?)


26

Joukkueanalyysit

GBK, OPS ja Kiisto kovimmat vastustajat Kakkosen sarja-avaus lähestyy, joten nyt on aika analysoida joukkueet ja arvioida niiden voimasuhteet. Sarjassa on useampi ennakkosuosikki, joilla onnistuessaan on mahdollisuus nousta Ykköseen. Tuttuun tapaan sarjasta löytyy myös tukku mielenkiintoisia nimiä niin valmentajina kuin pelaajina. Vai sanovatko nimet Alexei Eremenko Sr tai Atki Ismail kenellekkään mitään?

FC YPA (Ylivieska) Sijat 1-4 Ydinrunko säilynyt pitkään kasassa. Avainpelaajat sarjan ehdotonta eliittiä. Hyvin valmennettu ja tekemiseen sitoutunut joukkue. (Seuraa: Roope Matsi – Sarjan paras maalivahti).

GBK (Kokkola) Sijat 1-4 Tavoittelee pikaista paluuta Ykköseen. Joukkue ei aivan yhtä laadukas kuin viime kaudella Ykkösessä, mutta edelleen vaarallinen. Luvassa hurjia paikallisvääntöjä FC YPA:n kanssa. (Seuraa: Mikael Muurimäki – Paikan saadessaan verkko heiluu).

OPS (Oulu) Sijat 1-4 Miika Juntusen muukalaislegioonassa lähes koko 2007 kauden joukkue on vaihdettu uusiin miehiin. On enemmän kuin todennäköistä ettei ympäri maailmaa kootusta miehistöstä saada irti nousuun riittävää henkeä. (Seuraa: Vielä tuntematon Mister X Brasiliasta).

FC Kiisto (Vaasa) Sijat 1-4 Kiisto on tehnyt hyvää työtä jo pitkään. Peter Kauppi ottaa maalissa tärkeät pallot kiinni ja Matti Lampi pyörittää hyökkäysrulettia. Joukkue täynnä kokeneita ja fyysisiä pelaajia. (Seuraa: Matti Lampi – Kaksi peräkkäistä Kakkosen Veikkauspistepörssin voittoa kertoo kaiken tarvittavan).

FC OPA (Oulu) Sijat 5-8 On tullut ylöspäin sarjaporras per vuosi tahtiin. Tänä vuonna riemumarssi pysähtyy, mutta FC OPA voi olla jopa Oulun kovin Kakkosen joukkue. Riveissä useita liigakokemusta omaavia pelaajia. (Seuraa: Ollo – Kamerunilainen oli viime kaudella liiga-VPS:n runkomiehiä).

SJK (Seinäjoki) Sijat 5-8 Seinäjoella tapahtui lopulta väistämätön. TP-Seinäjoki ja Sepsi78 löivät hynttyyt edustustasolla yhteen. Moni niiden joukkueiden parhaimmistosta ei jatka Seinäjoella. Laadukas joukkue, muttei tarpeeksi taistellakseen noususta. (Seuraa: Jyri Nieminen – FC YPA:n paita vaihtui SJK:n nuttuun. On erittäin mielenkiintoista seurata miten koppi tarttuu Seinäjoella).

Kings (Kuopio) Sijat 5-8 Oli viime kaudella varsinainen peikko FC YPA:lle. On heikentynyt kovasti materiaaliltaan. Silti sen verran rutiinia ja taitoa, että sijoittunee turvalliseen keskikastiin. (Seuraa: Pasi Tuutti – Kokenut keskikenttäjyrä repii ja kitisee täydet 90 min. joka matsissa).

Norrvalla FF (VöyriMaksamaa) Sijat 5-8 Tor Sparv on tehnyt valmentajana hyvää työtä Vöyrillä jo pitkään. Potentiaalia yllättää kotikentällään kenet hyvänsä. Ydinpelaajat laadukkaita. Materiaalin kapeus rajoittaa kärkeen nousemista. (Seuraa: Tomas Nygård – Liigatason toppari pelaa Vöyrillä Kakkosta. Sarjan paras pääpelaaja).

JBK (Pietarsaari) Sijat 9-11 Suhdanteet ovat JBK:lla menneet pahasti laskusuuntaan.

Musta-asuinen Vaasan Kiisto kuuluu sarjan suosikkeihin. JBK on suosiolla tyytynyt Jaron reservijoukkueeksi. Lähes kaikki kokeneet pelaajat ovat vaihtaneet maisemaa ja tilalle on tullut Jaron junnuja. (Seuraa: Alexei Jeremenko sr. - Vaikka muut ikäisensä lopettivat pelaamisen aikoja sitten niin ”Jere” porskuttaa. Tyylikkäällä kenttien taiturilla on yhä tatsi kohdallaan).

Kotonaan Teerijärven montussa ilkeän aggressiivinen vastustaja kaikille. (Seuraa: Valentyn Dubyna – FC YPA:ssa kaudella 2006 hyödytön surffailija. Teerijärvellä yksi avainpelaajista).

Närpes Kraft (Närpiö) Sijat 9-11

Perinteikäs PK-37 nousi muutaman välivuoden jälkeen takaisin Kakkoseen. Joukkue ei ole juurikaan vahvistunut viime kaudesta. Valmentajaksi tuli Suomifutiksen legendoihin lukeutuva Atik Ismail. Atikin värikkäät jutut eivät kuitenkaan paljoa lämmitä, kun joukkue ei ole tarpeeksi laadukas. Vahva jumboehdokas. (Seuraa: Mika Hemmilä – Ainut merkittävä vahvistus joukkueeseen. Raastaa ja taistelee mutta paha on viimeistellä kun tarjoilu ei ole viime kauden tasoa).

Närpiön futisylpeys on jälleen erittäin balkanilaispitoinen joukkue. Kotonaan Närpiössä kasvihuoneiden varjossa kova pala (FC YPA ei ole koskaan voittanut Närpiössä) mutta vieraskentillä tulee lunta tupaan. (Seuraa: Vladan Zlatkovic – Erinomainen serbimaalivahti torjuu Kraftille pisteitä).

VPS-j (Vaasa) Sijat 9-11 VPS:n reservijoukkue nousi Kolmosesta Kakkoseen viime syksynä. VPS:n farmiavut auttavat sen verran että sarjapaikka säilynee. (Seuraa: Males Lombo – Vaarallinen nuori hyökkääjä).

OLS (Oulu) Sijat 12-14

PK-37 (Iisalmi) Sijat 12-14

Football Christmas ilmo 125x90mm.ai

21.11.2007 16:24:03 Mika Hemmilä iskee tulevalla kaudella maaleja jalkapallolegenda Atik Ismailin valmentamalle Iisalmen PK-37:lle.

Talomyynti ja Rakennuspalvelu Vesa Savolainen Oy

On erittäin valitettavaa ettei yli 1000 juniorin perinteikäs OLS satsaa Edustusjoukkueeseensa juurikaan. Pelkillä oululaisjunnuilla ei sarjassa pitkälle pötkitä vaan putoamispeikko kolkuttaa ovella. (Seuraa: Esa Mulari – Kokenut kajaanilainen vaihtoi KajHasta OLS:iin).

TUS (Teerijärvi) Sijat 12-14 Kaksi kautta FC YPA:n maalia vartioinut Jyri Nieminen vierailee Safarilla Seinäjoen Jalkapalloklubin mukana. Hän saa olla varuillaan, kun Antti Kukkola (vas.) nousee erikoistilanteissa ylös.

Teerijärven kylän ylpeydenaihe nousi välittömästi takaisin Kakkoseen. Iso kysymys on riittääkö laatu säilymään Kakkosessa.

Ruutihaantie 2, 84100 Ylivieska Puh. 0400 587 767

vesa.savolainen@talomyyntivesasavolainen.fi www.talomyyntivesasavolainen.fi Skype: Talomyynti


27

FC YPA pelaa la. 3.5.  SJK - FC YPA

pe. 4.7. FC YPA - Norrvalla FF

su. 24.8. VPS-j - FC YPA

pe. 9.5. FC YPA - OPS

su. 13.7. GBK - FC YPA

la. 30.8. FC YPA - Närpes Kraft

su. 18.5. Kings - FC YPA

to. 17.7. FC YPA - FC OPA

pe. 5.9. OLS - FC YPA

to. 22.5. FC YPA - TUS

pe. 25.7. FC YPA - FC Kiisto

la. 13.9. FC YPA - PK-37

su. 25.5. JBK - FC YPA

ke. 30.7. FC YPA - SJK

to. 18.9. Norrvalla FF - FC YPA

pe. 30.5. FC YPA - VPS-j

ke. 6.8. OPS - FC YPA

la. 27.9. FC YPA - GBK

to. 5.6. Närpes Kraft - FC YPA

su. 10.8. FC YPA - Kings

la. 4.10. FC OPA - FC YPA

su. 15.6. PK-37 - FC YPA

su. 17.8. TUS - FC YPA

la. 11.10. FC Kiisto - FC YPA

pe. 27.6. FC YPA - OLS

ke. 20.8. FC YPA - JBK

Helsinki Haukilahdenkatu 4 PL 45, 00551 Helsinki puh 020 750 4500 fax 020 750 4555

Kokkola Eteläväylä 7 PL 45, 67101 Kokkola Puh. 020 750 4500 Fax. 020 750 4515

Ylivieska Pajalankatu 17 PL 7, 85101 Ylivieska Puh. 020 750 4500 Fax. 020 750 4534

Nordea Pankki S uomi Oyj

Art-Print Oy www.artprint.fi

Nyt kortilla mutkat suoriksi

Plussat rahana pankkitilillesi – Liitä Plussa-ominaisuus Nordean Visa Electron -korttiisi Nyt voit liittää Plussa-ominaisuuden Nordea Visa Electron -korttiisi ja ohjata kätevästi Plussa-pisteet suoraan Nordean tilillesi. Maksaessasi tällä kortilla K-ruokakaupoissa saat kaksinkertaiset Plussa-peruspisteet vuoden loppuun saakka. Palkintopisteet lasketaan normaalisti ostoeurojen mukaan. Lisäksi saat kolme 10 euron arvoista Lahjaseteliä. Liitä Plussa-ominaisuus korttiisi Nordean verkkopankissa osoitteessa www.nordea.fi, Asiakaspalvelussa 0200 3000 (pvm/mpm) ma – pe 8 –20 tai konttorissa. Lisätietoja Plussa-

Tulossa:

26.4. FCYPA kauden 2008 AVAJAISET!

pisteistä saat osoitteesta www.plussa.com. Lahjasetelit voit käyttää Anttila-tavarataloissa, Kodin YkkÜnen -tavarataloissa ja Askoissa sekä K-citymarketeissa kodin, pukeutumisen ja vapaa-ajan osastojen normaalihintaisia tuotteita maksaessasi. Lahjaseteliä ei voi käyttää ostettaessa elintarvikkeita, äidinmaidonkorvikkeita, tupakka-, alkoholi- ja nikotiinikorvaustuotteita tai Veikkauksen tuotteita. Yhden setelin vähimmäisostoksen on oltava 30 euroa, kahden 60 euroa ja kolmen 90 euroa.

Teemme sen mahdolliseksi

nordea.fi

  

  


28

Kokenut Ristiluoma opettelee valmennusta

Futsal mielettömän hyvä laji FC YPA:n nuorimman tyttöjoukkueen, E-tyttöjen valmentajan Jari Ristiluoman mielestä futsal on ”mielettömän” hyvä laji. - Kentät ja pelaajamäärät ovat oikean kokoisia tämän ikäisille, kun pelataan neljällä kenttäpelaajalla. Peli on järkevän näköistä, kun juoksumatkat ja etäisyydet ovat sopivia. Kosketuksia palloon tulee paljon, korostaa Ristiluoma. - Ja mikä tärkeintä, saamme järjestettyä pelejä. Pelit ovat kuitenkin kaiken suola, sanoo Ristiluoma, joka toivoo, että kaikki alueemme joukkueet rohkeasti lähtisivät organisoituun pelitoimintaan mukaan.

Ensimmäistä kertaa tyttöjen valmentajana Yli 20 vuoden valmentajakokemuksen omaava Ristiluoma valmentaa ensimmäistä kertaa urallaan tyttöjoukkuetta eikä hänellä ole aiempaa kokemusta näin nuorten (1998-99-syntyneet) ohjaamisesta. - Tässä on pitänyt opetella, minkä tasoisia harjoitteita kannattaa ja voi ohjata tytöille. Harjoittelun avulla pitäisi saada iloista meininkiä. Hauskuus ei sinänsä saa olla pääasia, vaan hauskuus tulee tekemisen ja harjoittelun kautta, sanoo hän.

Taitava nauttii pelaamisesta - Mitä taitavampi pelaaja on, sitä hauskemmalta pelaaminen ja harjoittelu tuntuu. Siksi pitää ja kannattaa harjoitella hyvin. Tulokset näkyvät niiden kohdalla, jotka ovat säännöllisesti mukana”, painottaa Ristiluoma ja korostaa samalla vanhempien tuen merkitystä.

Maalivahti kiireisenä työpaikallaan futsalpelin tiimellyksessä.

Näin pääsen mukaan Uudet pelaajat ovat tervetulleita FC YPA:n harjoituksiin milloin vain. Alussa ei tarvita edes mitään ihmeempiä varusteita. Nappulakengät on tärkein varuste, ja ne kannattaa hankkia mahdollisimman pian.

Uusien pelaajien mukaantuloa helpottaa ilmainen kokeiluaika, joka kestää vähintään kuukauden. Tänä aikana ei mitään maksuja peritä

tai FC YPA:n Internetsivulta etusivulta löytyvästä linkistä. Joukkueiden yhteystiedot löytyvät www.fcypa. com –etusivun linkistä Yhteystiedot.

Harjoitusajat löydät muistilistalta sanomalehti Kalajokilaaksosta

Lisätietoja voi kysellä myös seuran toimistolta 08-424890

Futsal on Jari Ristiluoman mukaan erinomainen peli tämänikäisille. Alueen futsalliigassa porukka oli jaettu kahteen joukkueeseen. Kuva keskinäisestä ottelusta.

E-tyttöjä on käynyt talvikaudella harjoituksissa niin paljon, että valmentaja Jari Ristiluoma uskalsi ilmoittaa piiriturnauksiin kaksi joukkuetta. Mukavaan porukkaan toivotaan mukaan edelleen uusia pelaajia.


29

Naisten joukkue Kakkosessa FC YPA:n naisten edustusjoukkue teki viime kaudella suuren harppauksen nousemalla Kakkoseen. Joukkue jatkaa sarjaporrasta ylempänä Petri Määttäsen valmennuksessa kutakuinkin viimevuotisella joukkueella. - Pelaajien kehittymisen kannalta nousu oli todella tärkeä asia. Nyt pelaamme sarjassa, jossa vauhtia riittää ja naisten taidot joutuvat koetukselle. Sarjapaik-

kaa lähdemme uusimaan, ja samalla pyrimme tarjoamaan katsojille hyvää jalkapalloviihdettä, sanoo Petri Määttänen. Koko joukkue toivottaakin yleisön tervetulleeksi Safarille nauttimaan tasokkaasta naisjalkapallosta. Tosin sarja-avaus 3.5. FC YPA – VPS-j pelataan Jokirannan koulun hiekkakentällä. Sitä ennen on vuorossa Suomen cupin ottelu Kälviän Tarmoa vastaan.

Joukkue

1 Maaria Malinen 2  Anja Kumpula 6  Anu Vuolukka 7  Johanna Aho 8  Johanna Yrjölä 9  Tiina Isokoski 10  Marjaana Määttä 11  Marjut Leppälä 12  Susanna Isokoski 14  Sini Hemmilä 15  Anna Vähäsöyrinki 17  Maria Karvonen 19  Harriet Huhtakangas 21  Pauliina Parhiala 22  Tanja Törmälä 23  Maija Iso-Oja 25  Henna Ring valmentaja Petri Määttänen joukkueenjohtaja  Pertti Iso-Oja huoltaja  Sauli Huhtakangas

Ottelut

Naisten joukkueen kärkipelaaja Harriet Huhtakangas harjoittelee myös Jalkapalloakatemiassa.

3.5. 10.5.  17.5.  25.5.  28.5.  7.6.2.   15.6.  23.6.   2.7.   26.7.   2.8.   9.8. 16.8.  23.8. 28.8. 6.9.   14.9.   20.9.  

FC YPA - VPS-j RoPS - FC YPA FC YPA - Klubi-36 VIFK - FC YPA FC YPA - FC Wimma FC YPA - GBK Karhu - FC YPA IK Myran - FC YPA FC YPA - SeMi VPS-j - FC YPA FC YPA - RoPS Klubi-36 - FC YPA FC YPA - VIFK  FC Wimma - FC YPA GBK - FC YPA FC YPA - Karhu FC YPA - IK Myran SeMi  - FC YPA

Ylivieskassa 3. - 5.6.2008

OULAISISSA ONNISTUU!

Asuminen ja yrittäminen -

asuntotontti: myynti tai vuokraus edulliset hinnat: 3 – 6 € / m2 tontit: 1000 – 1800 m2 tontit kaikkien ostettavissa, ei valintamenettelyä - väljät rakentamisohjeet

-

teollisuusalueita useita, kantatien varsi ym. hinnat porrastettu alueittain: 1 – 4 € / m2 tonttien koot sopimuksen mukaan myös valmista hallitilaa myynnissä / vuokralle Koot: 300 - 15 000 m2 !

Ota yhteys ! Etsitään yhdessä teille mieleinen tontti tai tila !

Haapajärvellä on hyvää ja kasvavaa yritystoimintaa, on hyviä rakennustontteja Olet tervetullut

Lisätietoja: elinkeinoasiamies 050-5582 741, kiinteistöinsinööri 050-5581 731

www.oulainen.fi

ferral group ferral alucast oy ALUMIINISEOSVALUT

ferral components oy TERÄSKOMPONENTIT

ferral marketing ltd oy KANSAINVÄLISET TOIMINNOT

e-mail: sales@ferral.fi

Internet: www.ferral.fi

Ferral Marketing Ltd Oy

Ferral Components Oy

Ferral Alucast Oy

Olympiakatu 16 65100 VAASA Puh. (06) 3200 130 Fax (06) 3200 133

PL 20, Valulantie 1 85101 KALAJOKI Puh. (08) 4640 200 Fax (08) 462 775

Ferralintie 1 68500 KRUUNUPYY Puh. (06) 8238 750 Fax (06) 8345 961


30

Kiroilun nollatoleranssi laajenee Viime kaudella käyttöön otettu kiroilun nollatoleranssi laajenee nyt myös aikuisten sarjoihin.

Kommentti:

Palloliiton Keski-Pohjanmaan piirin piirihallitus on tehnyt päätöksen, jonka mukaan kaikissa piirin aikuisten ja nuorten peleissä noudatetaan kiroilun nollatoleranssia, jonka toteuttamiseksi toimitaan seuraavasti:

Treenaa enemmän, kiroile vähemmän

1. Kiroilun tapahtuessa ensimmäistä kertaa erotuomari puhuttelee pelaajaa pelikatkon aikana rikkomuksesta. 2. Jos saman joukkueen pelaaja kiroilee puhuttelun jälkeen, myös häntä puhutellaan, mutta samalla asiasta huomautetaan joukkueen kapteenille. 3. Huomautetun joukkueen pelaajan syyllistyessä kiroiluun tämän jälkeen, pelaajaa varoitetaan. (huolimatta siitä, syyllistyykö hän ensimmäistä kertaa rikkeeseen!)

Jalkapallossa on tärkeää kivat kaverit ja hyvä ilmapiiri. Huonoa käytöstä ja kiroilua ei sallita. Kuvassa FC YPA:n F-99-pojat futsalpelin jälkitunnelmissa.

Jalkapallossa noudatettava nollatoleranssi kiroilulle on harvinaislaatuisen selkeä ja järkevä toimenpide. Jalkapallo-otteluissa pelaajat eivät saa kiroilla.

kuvio toistuu epäsäännöllisin väliajoin. Sinulle annan vinkin: treenaa enemmän, tehokkaammin ja oikealla asenteella. Voit syyttää vain itseäsi, kun et onnistu.

Jalkapalloilulle ja Palloliitolle voi antaa kiitosta. Nyt on ymmärretty tarttua tärkeään asiaan. Hurskastelematta voin todeta, että kiroileminen on paitsi huonoa esimerkkiä myös typerää käytöstä.

Tai: voin paljastaa yhden asian: Ronaldinho, Messi ja Kaka epäonnistuvat joskus potkussaan. Jalkapalloilu on vaikeaa.

Typerää käytöstä ei tarvitse suvaita. Jos et noudata sääntöjä, sinä ja joukkueesi saatte kärsiä rangaistuksen (= varoitus joukkueen kolmannesta kirosanasta). Potku epäonnistuu ja pelaaja noituu. Minuutin kuluttua sama asia toistuu. Ja sama

Jos joku kiroaa kerran kuukaudessa, se tuskin haittaa ketään. Mutta jos joku kiroaa ottelussa joka viides minuutti, se heikentää ilmapiiriä ja yleistä viihtyvyyttä. Toivottavasti muuta lajit ottavat jalkapallosta oppia tässäkin asiassa. Timo Karjalainen


31

Jalkapalloakatemia - hieno mahdollisuus

Mikael Nivala vauhdissa jalkapalloakatemian aamuharjoituksissa. Valmentaja Jari Ristiluoma silmä tarkkana.

Ylivieskan Jalkapalloakatemian ensimmäinen toimintavuoria alkaa taittua loppusuoralle. - Akatemialla on ollut vain positiivinen vaikutus opiskeluun, ja ensimmäisestä akatemiavuodesta on jäänyt kiva fiilis, jonka on saanut aikaiseksi laadukas valmennus, hyvä ryhmähenki ja akatemian omat pelivarusteet. Kovaa harjoittelua on säestänyt hurttihuumori, toteaa Ylivieskan lukion

oppilas Mikael ensimmäistä akatemiavuottaan peilaavassa kirjoituksessa: Ensimmäisen kerran kuulin Ylivieskan jalkapalloakatemiasta viime kesänä ja innostuin heti asiasta. Oli mahtava ajatella, että voisi harjoitella myös kouluaikana laadukkaassa ohjauksessa. Tosin hieman mieltä askarrutti, kärsiikö koulunkäynti, sillä koulu on minulle tärkeä asia. Nyt vuosi on kulunut ja huolenaiheeni oli turha, sillä

Faktat -Ylivieskan jalkapalloakatemia aloitti syksyllä 2009 -mukana 12 opiskelijaa, joista 4 nais- ja 8 miesopiskelijaa -harjoitukset ma ja to aamuisin klo 7.45-9.00 -harjoittelupaikkoina Urheilupuisto ja Liikuntakeskuksen sali -yhteistyöoppilaitokset Ylivieskan lukio, Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoulu ja Ylivieskan ammattiopisto YSO -harjoitukset sisältyvät koulupäivään -harjoitukset luetaan kurssisuorituksiksi -harjoitusten lisäksi pidetty 4 luentoa, aiheina muun muassa lihashuolto ja urheilijan ravinto -yksilötason tavoitteet: taitojen kehittäminen ja urheilijaksi kasvaminen -valmentajana Jari Ristiluoma (Nuorten valmentajakoulu ja A-valmentaja)

kaikki on mennyt hyvin. Akatemialla on ollut vain positiivinen vaikutus opiskeluun. Kaikki lukion opettajat ovat suhtautuneet uuteen asiaan myönteisesti ja harjoitusten jälkeen koulussa olo on tuntunut paljon virkeämmältä ja on jaksanut paremmin. Harjoitukset ovat alkaneet kello 7.45 ja yleensä herääminen ei ole tuottanut ongelmia. Tosin maanantaiaamu on tuntunut hieman vaikeammalta, koska sunnuntai-iltana nukkumaan on malttanut mennä vasta Espanjan La Liga -ottelun päätyttyä. Akatemiassa yhteishenki on hyvä. Kovaa harjoittelua on säestänyt hurttihuumori ja hymy on säilynyt pelaajien suupielissä. Myös valmentaja Jari Ristiluoman humoristiset kommentit ovat naurattaneet pelaajia. Aamun harjoituksissa harjoitellaan pallon käsittelyä ja muutaman kerran iltapäivällä Tuomas Hamari on pitänyt opettavaiset teoria-

tunnit mm. urheilijan ravinnosta ja lihashuollosta. Mielestäni pallonkäsittelytaito on jalkapalloilijan tärkein osaamisalue, ja näitä taitoja akatemiassa on mahdollisuus kehittää. Harjoituksissa on ollut niin mukavaa, että harjoitusten jälkeen yleensä suihkusta kajahtaa Dannyn 70-luvun hittibiisi Amarillo. Pian päättyvästä ensimmäisestä akatemiavuodesta on jäänyt kiva fiilis, jonka on saanut aikaiseksi laadukas valmennus, hyvä ryhmähenki ja akatemian omat pelivarusteet. Luonnollisesti tärkeintä on ollut mahdollisuus harjoitella aikaisempaa enemmän jalkapallotaitoja. Toivon, että näen ensi syksynä paljon uusia kasvoja meidän jalkapalloakatemiassa. Mikael Nivala

www.kktaimisto.fi Käännänkyläntie 561 85140 TYNKÄ

040- 833 1553

Jalkapalloakatemian toiminnasta kiinnostuneet, ottakaa yhteyttä Jari Ristiluomaan, puh. 040-5353427

PIHA

JA

PUUTARHA

Niemelänkyläntie 110 YLIVIESKA Puh. 424 848

www.pihajapuutarha.fi


32

C-tytÜt, tiivis joukko Viime kaudella piirisarjassa hopeaa ottanut C-tyttÜjen (199495) joukkue lähtee tulevaan kauteen innolla ja luottavaisin mielin. Joukkue on vuosi vuodelta kasvanut tiiviiksi joukoksi, jossa kehitystä on tapahtunut sekä yksilÜ- että joukkuetasolla.

Ensi kesänä tiedossa on tiukkoja piirisarjapelejä sekä kaksi isompaa turnausta Iisalmessa ja Kemissä. Joukkueessa on mukana 14 tyttÜä. TodennäkÜisesti joukkueen pelaajia nähdään myÜs Keski-Pohjanmaan piirijoukkueessa.

Maajoukkueen jalkapallokoulu järjestetään jälleen kesäkuussa Ylivieskassa. Katso ilmoitus sivulta 29.

PAAVO KOSKELA rkm p. 050 - 529 0012

paavo.koskela@rakennusvalvoja.fi www.rakennusvalvoja.fi

Kokoukset, savusauna, ruokailu, marjatuotteet

ELĂ„MYSTILA

Eija ja Markku Alaverronen

(08) 465873, 040 523 7571

T

T

T

www.kam.fi/hai

Monipuolista maa- ja metsätalousalan sekä liikealan koulutusta

- lähellä Sinua

    Oletko 30 - 59 -vuotias ja vailla kansa- tai peruskoulun jälkeistä tutkintoa? Sinulla on mahdollisuus maksuttomaan koulutukseen NOSTE-ohjelman kautta.


matkailu_football-magazine1.ai

18.3.2008

33

14:52:01

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

Adidas Copa Mundial Huippu- ja aktiivipelaajan legendaarinen jalkapallokenkä luonnonalustoille. Erittäin pehmeää K-nahkaa. • Koot: 5-15

89 90

Harrastajapelaajan jalkapallokenkä luonnonAktiivi- ja harrastajapelaajan jalkapallokenkä luonnonalustoille. Nahkapäällinen, kierrettä parantava alustoille. Synteettinen päällinen. • Koot: 6-15 PowerSwerve-teknologia. Kaksiosainen ulkopohja optimaaliseen istuvuuteen. • Koot: 6-13

79

(130,-)

Adidas Predator Absolado TRX FG

Adidas Predator Absolion TRX FG

49 90

90

Adidas Predator Powerswerve TRX FG Huippu- ja aktiivipelaajan jalkapallokenkä kuiville nurmikentille. Kierrettä ja potkuvoimaa parantavat PowerSwerve- ja PowerPulse-teknologiat. Päällinen pehmeää nahkaa. Kaksiosainen ulkopohja optimaaliseen istuvuuteen. Erittäin pitävä Traxion FG -ulkopohja. • Koot: 6-13

149

(70,-)

(120,-)

00

Select Omega Super IMS-hyväksytty ja Suomen Jalkapalloliiton hyväksymä virallinen ottelupallo. • Koot: 3, 4, 5

3490

(46,-)

(220,-)

Adidas EURO2008 Matchball EM-kisojen virallinen ottelupallo, tehty huipputekniikalla. Liimatut saumat, eli pallo on muodoltaan täydellisen pyöreä. Erittäin kimmoisa latex-materiaali. • Koko: 5

69 90

(100,-)

Adidas Predator Euro 2008 Laadukas säärisuoja aktiivi- ja harrastajapelaajille nilkkasuojalla.

1790

(25,-)

Adidas F50 Replique

Laadukas säärisuoja aktiivi- ja harrastajapelaajille nilkkasuojalla.

1290

(18,-)

JOPO Adidas Predator Powerswerve TRX FG Jr Junioripelaajan jalkapallokenkä kuiville nurmikentille. Kierrettä ja potkuvoimaa parantavilla PowerSwerve- ja PowerPulse-teknologioilla. • Koot: 3½ - 5½

89 90

(140,-)

JUNIOR

Adidas Predator Absolion PS TRX FG Jr Junioripelaajan jalkapallokenkä luonnonalustoille. Nahkapäällinen, kierrettä parantava PowerSwerveteknologia. Kaksiosainen ulkopohja optimaaliseen istuvuuteen. • Koot: 28 - 35, UK 3½ - 5½

54

90

(80,-)

Adidas Predator Absolado TRX FG Jr

Adidas Davicto TRX HG Jr

Junioripelaajan jalkapallokenkä luonnonalustoille. Synteettinen päällinen. • Koot: 28 - 35, UK 3½ - 5½

Junioripelaajan jalkapallokenkä koville luonnonalustoille. Synteettinen päällinen. • Koot: 30 - 35, UK 3½

39 90

(50,-)

JUNIOR

Hiekkahousut

JUNIOR

O VAIN SP

29

!

RTIASTA

90

(35,-)

Power Play Bilbao Edullinen ja näyttävä harjoituspallo. • Koko: 3, 4, 5

JUNIOR

9 90

Adidas EURO2008 Replique

EM-kisojen virallisen ottelupallon harjoituspallo. Ommellut saumat. • Koot: 3, 4, 5

19 90

(25,-)

339,-

Football News 2008  
Advertisement