Page 1

ASENNE ON LAHTI.

O K K I IIT # 5

MIK

V

TA S N HDE

O T T E L U I S Ä N TÄ

2€

N M A H 9 1 E 0 I 2 R . 9 A . 1 M v IFK

LL I N O DI

I T H A L FC LA

KO

A


TYÖTÄ UNELMASI ETEEN Uusille urille vaikka puoliajalla osoitteesta barona.fi


S O R N TÖR # 10

ERI

K

Kuva: Juha Tamminen

OTTELUN LÄHTÖKOHDAT

Tekstit: Tommi Leirilaakso | Taitto: Taneli Okkonen | Kannen kuva: Aleksi Tikkala FC Lahti otti edellisellä kierroksella pienen pohjakosketuksen vieraskentällä Rovaniemen Palloseuraa vastaan. RoPS iski avausjaksolla nopeaan tahtiin kolme maalia ja purjehti voittoon. Lahti ei kyennyt luomaan laadukkaita maalipaikkoja ja laihaksi lohduksi jäi ainoastaan Jasin Assehnounin hyvät haastot ja muutama terävä veto. Ottelun loppupuolella Brent Lepistu joutui vielä rikkomaan punaisen kortin arvoisesti. IFK-otteluun Lahti joutuu lähtemään ilman pelikieltoista Lepistua. Rovaniemellä pelikiellossa ollut Josu on kärsinyt pelikieltonsa ja on tas valmennusjohdon käytettävissä. Lisäksi Ville Salmikivi on varmasti sivussa loukkaantumisen vuoksi. Jerónimo Amione ja Drilon Shala ovat puolestaan toipumassa kovaa vauhtia. Gaël Etockin sopimus on päättynyt.

IFK puolestaan nappasi edellisellä kierroksella arvokkaan 1-0-kotivoiton SJK:sta Robin Sidin maalilla. Saarelaiset hallitsivat ottelua täysin. Tiivis puolustus ja runsas paikkojen luonti yhdessä Oskari Forsman torjuman rangaistuspotkun kanssa takasivat voiton Maarianhaminaan. Lahteen IFK Mariehamn joutuu lähtemään ilman pelikieltoista Daniel Sjölundia. Panokset ottelussa eivät voisi olla pienemmät. Ennen viikonlopun kierrosta FC Lahti on tasapisteissä SJK:n ja IFK Mariehamnin kanssa taistelemassa viimeisestä paikasta ylempään jatkosarjaan. Myös Helsingin IFK:lla on mahdollisuus napata viimeinen paikka, jonka lisäksi FC Honka voi vielä valahtaa ulos ylemmästä jatkosarjasta. Onnistuuko Lahti kairaamaan itsensä vielä yläloppusarjaan?

ENNEN JA JÄLKEEN MEILTÄ HUURTEISET, VIERASPELIT SUORANA! ILOINEN KULKIJA Jalkarannantie 2, Lahti


STATPACK

P O W E R E D

B Y

viralliset ottelut tehdyt maalit

#LAHIFKM

IFK M

18

11

13

FC Lahti

IFK M

63 49

VEIKKAUSLIIGA

viimeisin ottelu 2.6.2019

42 112 0-1

voitot tasapelit tappiot

maalintekijät 90’+4 Etock 0–1

LAHTI

FC Lahti ja IFK Mariehamn ovat kohdanneet toisensa virallisissa otteluissa 42 kertaa. Mastokaupungin pojat ovat voittaneet näistä 18 ja 13 kertaa on päädytty tasatulokseen. Maaleja lahtelaiset ovat tehneet yhteensä 63 IFK:n 49 vastaan. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella jo kolmesti. Suomen Cupin karsinnassa ja Suomen Cupissa IFK oli saarella vahvempi. Liigassa Lahti taasen nappasi komean vierasvoiton Gaël Etockin iskiessä maalin Drilon Shalan esityöstä. Ensimmäisen kerran joukkueet kohtasivat Uusi Lahti Cupin finaalissa 2005, jolloin Toni Järvinen iski kaksi maalia FC Lahden 3-0-voitossa. Historian saatossa joukkueiden kohtaamisissa on nähty myös sellainen erikoisuus, kun FC Lahti on vaihtanut maalivahti Viktor Szentpéterin hyökkääjäksi.

Entiset FC Lahden pelaajat vastustajan riveissä: Aristote Mboma, Oskari Forsman


SARJATAULUKKO

KUNNIAKAPTEENI

O: ottelut, V: voitot, T: tasapelit. H: häviöt, Me: maaliero, P: pisteet Sarjataulukko päivitetty 28.8.2019. Tuore sarjataulukko osoitteessa fclahti.fi V E I K K A U S L I I G A N R U N K O S A R J A PÄ ÄT T Y Y Veikkausliigan runkosarja päättyy sunnuntaina ja vasta silloin ratkeaa, pelaako Lahti ylä- vai alaloppusarjassa. Liiga jaetaan keskeltä kahtia siten, että kuusi ylintä joukkuetta pelaavat yläloppusarjassa ja kuusi alinta alaloppusarjassa. Molemmissa sarjoissa säilyvät nykyiset pisteet ja molemmissa sarjoissa pelataan yksinkertainen sarja. Ylemmän sarjan voittaja on mestari. Ylemmän sarjan sijoilta 3-6 olevat joukkueet pelaavat lopputurnauksen alemman loppusarjan voittajan ja toiseksi tulleen kanssa viimeisestä Europaikasta. Alemman loppusarjan viimeinen putoaa Ykköseen ja toiseksi viimeinen karsii. Ilves on varmistanut paikkansa jo Euroopassa, joten Ilves ei pelaa lopputurnauksessa. Jatkosarjojen otteluohjelma julkaistaan 3.9.

O T T E L U I S Ä N TÄ

F C L A H D E N V I R A L L I N E N U R H E I L U V Ä L I N E K U M P PA N I

1. Nimi ja Ikä? Max Toukonen, 9v 2. Joukkueesi ja pelipaikka? FC Reipas P9 (2010), keskikenttä 3. Lempijuoma ja –ruoka? Mountain Dew ja Pizza 4. Parasta koulussa? Liikunta 5. Tylsintä koulussa? Käsityö 6. Mitä musiikkia kuuntelet? JVG 7. Suosikkipelaajasi FC Lahdessa? Pyry Lampinen 8. Haaveammatti, jos ei jalkapalloilija? Urheilija 9. Miksi pelaat jalkapalloa? Että musta tulisi hyvä pelaaja isona 10. Muut harrastukset? Kalenteri on täynnä jalkapalloa


IKIMUISTOISET OTTELUT JONI KALLIOINEN FC Lahden entinen valmentaja ja palloliiton, fc lahden ja FC Reippaan nykyinen talenttivalmentaja Joni Kallioinen muistelee uransa ikimuistoisia otteluita. Kallioinen pelasi Lahden Reippaan riveissä 68 ottelua pääsarjassa ja Ykkösessä. Lisäksi hän pelasi Yhdysvaltojen yliopistosarjassa Monmouth Universityn riveissä ja Suomessa muun muassa FC Pallo-Lahden, Salpan ja LTP:n riveissä Kakkosta komeilla maalimäärillä.

LAHDEN REIPAS - TPV 4-4 (5-7 RP.) NORTH EAST CONFERENCEN FINAALIVIIKONLOPPU: MONMOUTH UNIVERSITY – 18.1.1994 Olimme legendaarisessa Lahti ST. FRANCIS BROOKLYN Cupissa Reippaan kanssa. Reipas pelasi tuolloin Ykkösessä ja TPV oli 1-0 14.11.1990 voittanut mestaruuden. Olimme puoliajalla tappiolla 4-0. Eihän se ottelu mikään MM-finaali ollut, mutta mutta on jäänyt mieleen kun puoliajalla juttelimme kopissa, että mitä jos koittaisimme piruuttamme voittaa ottelun. Suurhallissa oli älyttömästi jengiä ja kaljakatsomo oli täynnä. Ottelu oli varmaan iltapeli, koska porukka alkoi olla aika huuruissa. Kavennusmaaleja alkoi tulla juuri kaljakatsomon päätyyn, kaljaa lensi ja kommentteja, joille naurettiin pitkään tuli ja lopulta kaljakatsomokin alkoi tajuamaan, että nehän tulee vielä tasoihin. Ja niinhän me tultiinkin Taisimme kuitenkin hävitä pilkkukisan.

FC LAHTI – HIFK 2-1

Tein semifinaaleissa meidän 4-0-voitossa kaikki neljä maalia ja pääsimme finaaliin. Finaalissa tein 1-0 voittomaalin päällä. En pääpelissä tosiaankaan mikään Jani Tanska koskaan ollut. FC Reippaan toimistolla nykyisin töissä oleva Esa Lehikoinen sanoo aina, että en varsinaisesti tehnyt koskaan yhtään puskumaalia vaan ”Eba” teki ne mun pään kautta. Hetki maalin jälkeen sain iskun päähäni ja menin pitkäksi aikaa tajuttomaksi. Kuulin sairaalassa, että olimme voittaneet mestaruuden. Kovat oli juhlat ja päänsärkykin jo etukäteen.

FC REIPAS A - HJK A 4-1 2.7.2011 Järjestimme hyvän ystäväni Hasse Kallströmin kanssa A-junioreiden otteluun Veikkausliiga-tasoisen ottelutapahtuman. Saimme Kisapuistoon liki 2000 katsojaa. Voitimme ottelun 4-1, Klubin voittaminen tuntuu aina hyvältä. Tulimme lopulta SM-sarjassa hopealle. Molemmista joukkueista tuli useita huippujalkapalloilijoita, kuten Joonas Meronen, Joel Mero, Matti Klinga, Loorents Hertsi, Robin Saastamoinen, Rico Laitinen, Kasperi Heinonen, Aleksi Pahkasalo, Youness Rahimi, Felipe Aspegren ja Nnaemeka Anyamele.

Bonuksena vielä kauden 2017 viimeinen peli, jossa sekosin kaikkien muiden mukana Santeri Hostikan maalin jälkeen. Se hetki oli mulle ja varmasti jokaiselle kannattajalle ikimuistoinen. Maalin jälkeen tajusin yhtäkkiä juoksevani silmittömästi huutaen keskiympyrässä. 28.10.2017 Kontrolli meni mutta ei haittaa!


PELAA MALTILLA

PELIT JATKUVAT PELAAMOSSA

Lähimmän pelisalisi löydät osoitteesta veikkaus.fi/pelaamo


KUVA: JUHA TAMMINEN


ent

Br U T S LEPI # 28


MENUET HEINONEN

Laadukasta ja maistuvaa Pitopalvelua jo yli 20 vuoden ajan. Puh: 0500 494800 saku.heinonen@phnet.fi


2 Myös kaudella 1999 liiga jakautui ylä- ja alaloppusarjaan. FC Lahti oli valahtanut kamppailemaan säilymisestä, HJK puolestaan tarvitsi kipeästi pisteitä tavoittaakseen sarjakärkeä. Runkosarjan viimeinen ottelu oli kutkuttava moderni klassikko.

5

FC Lahti – HJK 2-5 29.8.1999

HJK otti ottelun alussa ohjakset käteensä ja vyörytti hyökkäyksiä Lahden maalille Aleksei Eremenko seniorin johdolla. Vartin jälkeen helähti. Eremenko senior keskitti ja pallo leijaili yli Timo Marjamaan kanssa kamppailleen Toni Kallion suoraan Rafaelille, joka oli irtautunut Lahti-toppari Decon vartioinnista. Rafael painoi jo tuolloin pallon varmasti maaliin ja Klubin 1-0-johtoon. Rafael hankki vielä ensimmäisellä jaksolla rangaistuspotkun, jonka Eremenko ampui varmasti Niko Simolan selän taa. Toinen jakso tarjosi maalinnälkäiselle yleisölle viihdettä yli oman tarpeen. Heti alussa Shefki Kuqi pääsi ampumaan Lasse Peltosen jalkojen kautta lukemiksi jo 0-3. Tunnin kohdalla Lahden hyökkäysinto lopulta palkittiin. Mika Motturi pääsi keskittämään Jarmo Saastamoisen edestä ja Petri Järvinen oli terävänä paikalla. Kaunis pusku ohitti Jani Vianderin ja Lahti oli jälleen pelissä mukana.

Marjamaa tinttaa pallon pussiin maaliviivalta.

Lahden ilo kesti kuitenkin vain seitsemän minuuttia. Lahden paitsioansa petti pahemman kerran ja Vesa Vasara karkasi läpiajoon. Varma sijoitus alanurkkaan vei HJK:n jälleen kolmen maalin johtoon. Maalit eivät kuitenkaan loppuneet tähän. Reilu vartti ennen loppua Deco pyssytti tulisesti ja Timo Marjamaa puski maaliviivalta karat sisään. Marjamaan maali sai jopa Klubi-valmentaja Antti Muurisen komentamaan suojattejaan. Ottelun lopussa Shefki Kuqi rankaisi vielä kertaalleen Lahtea Vesa Vasaran esityöstä.

Petri Järvisen kova pusku ohittaa Jani Vianderin. FC Lahden maalit löytyvät Youtubesta haulla: ”muistatko nämä maalit HJK:n verkkoon?”.

Molemmilla joukkueilla oli kentällä kova nippu tulevia suomalaisia jalkapallolegendoja. Nuoret Shefki Kuqi ja Petri Pasanen loivat komeat urat ulkomailla. Rafael, Timo Marjamaa ja Niki Helenius puolestaan nousivat liigassa tähdiksi. Myös tämän illan ottelussa kentällä on tulevia maailmantähtiä ja liigatähtiä.


l e i n Da

SJ ESI

D N ÖLU

LY TTE

SSÄ

-TÄ IFK

HTI

Yksi Suomen kaikkien aikojen pelaajista, Daniel Sjölund palasi täksi kaudeksi ”kotiin” saarelle pitkältä kiertueeltaan maailmalla. Sjölund on IFFK:n ja IFK Mariehamnin kasvatti. Hän siirtyi nuorena Ruotsin IF Brommapojkarnasta Englannin West Hamiin ja sieltä edelleen Liverpooliin. Täydellistä läpimurtoa Liverpoolissa ei tullut, mutta Sjölund nousi tähdeksi Ruotsissa. Hän edusti Djurgårdenia kymmenen kautta ja voitti Ruotsin mestaruuden kahdesti. Ruotsissa hän edusti myös Åtvidabergsiä ja IFK Norrköpingiä. Norrköpingissä Sjölund voitti vielä kolmannen mestaruutensa. Sjölund debytoi Veikkausliigassa tällä kaudella ja on pelannut 17 liigaottelua toimien IFK:n kapteenina. Uransa aikana Sjölund on valittu Suomen parhaaksi poikapelaajaksi kolmesti, pelannut kaikki ikäkausimaajoukkueet läpi ja pukenut A-maajoukkueen paidan päälensä 36 kertaa.

JA STA n U T V A S ninge re LAN n

I L t t s f ö ieham ro Mar

I d terna a Kamr

Luonnonkauniin Ahvenanmaan pääkaupungissa Maarianhaminassa perustettiin vuonna 1919 monilajiseura IFK. Jalkapallo tuli seuran lajivalikoimaan virallisesti 1930-luvulla. Perinteistä huolimatta seura pysyi pitkään alasarjoissa ja sen ainoat saavutukset olivat Ahvenanmaan mestaruudet ja Ahvenanmaan Cupin voitot, joita on yhteensä kertynyt jo lähes sata kappaletta. 1990-luvun alussa IFK pelasi vielä Kolmosta. Seura nousi Kakkoseen kaudeksi 1993 ja viihtyi samalla sarjatasolla kymmenen vuotta nousten Ykköseen. Ykkösessä saarelaiset viihtyivät vain kauden, sillä saavutettu kakkossija ja nousukarsinnan voitto toivat Veikkausliigan Maarianhaminaan.

IFK on pelannut Veikkausliigassa kaudesta 2005. Ensimmäinen kausi oli vaikea ja päättyi täpärään säilymiseen, mutta seuraavalla kaudella seura oli mukana mitalitaistossa päätyen lopulta viidenneksi. Kaudella 2009 IFK oli jälleen lähellä mitalia päätyen neljänneksi. Kolminkertaisen sarjan alettua 2011, IFK on taistellut lähes jokaisena kautena mitalista pitkälle syksyyn. Hyvät otteet ovat tuoneet saarelle myös menestystä. Kaudella 2015 IFK juhli Suomen Cupin voittoa Valkeakoskella ja vuotta myöhemmin se


KUVA: ALEKSI TIKKALA

Mikko Hauhia 35v.

3.9.

(43v.) v.), 1.9. Tuomas Saares (41v.), Mikko Salo (40 30.8. Petri Tuovinenv.), 3.9. Toni Etu-Seppälä (41v.) 2.9. Mika Riutto (46

kruunattiin Suomen mestariksi. Menestys toi Ahvenanmaalle puolestaan Europelit. Eurooppaliigassa IFK on jäänyt molemmilla kerroilla ensimmäiselle karsintakierrokselle Inter Bakun ja norjalaisen Odds BK:n mennessä jatkoon. Toissa vuonna joukkue sai Mestareiden liigan toiselle karsintakierrokselle vastaansa puolalaisen suurseuran Legia Varsovan, joka marssi vakuuttavasti jatkoon yhteismaalein 9-0. IFK uusiutui talvella varsin runsaasti. Kokeneet sotaratsut Aleksei Kangaskolkka ja Kristian Kojola lopettivat komeat uransa. Toisaalta Ahvenanmaan oma kultapoika Daniel Sjölund palasi maailmalta kotiin. Lisäksi IFK vahvistui kokeneella liigatorjujalla Oskari Forsmanilla ja hollantilaisilla Rick Kettingillä ja Robin Buwaldalla. Myös Lahtea FH Hafnarfjörðurin paidassa alistanut Robbie Crawford edustaa IFK Mariehamnia. Grönvittin kausi on ollut tähän mennessä varsin hyvä. Talvella IFK selvitti tiensä Suomen Cupin finaaliin, mutta Ilves oli lopulta vahvempi. Saarelaiset ovat vahvassa asemassa taistelussa yläloppusarjan paikasta. Ahvenanmaalaisten terävimmät syömähampaat ovat olleet Keaton Isaksson ja Lahdessakin pelannut Aristote Mboma.

Perustettu: 1919 Kotikenttä: Wiklöf Holding Arena (Kapasiteetti: 1637) Mestaruudet: 1 (2016) Sijoitus Maratontaulukossa: 17. Päävalmentaja: Peter Lundberg

vuotta sitten 29.8.1999 Veikkausliiga: FC Lahti – HJK 2-5 (Järvinen, Marjamaa) 6.9.1999 Suomen Cup: FC Jokerit – FC Lahti 2-1 (Marjamaa)

vuotta sitten

FC Lahti 10 vuotta sitten: 30.8.2009 Suomen Cup: IF Gnistan – FC Lahti 1-2 (Shala, Oma Maali) 13.9.2009 Veikkausliiga: TPS – FC Lahti 5-2 (Shala, Rafael)


KUHNURIKATSAUS FC Lahden nuoret tulessa Reippaan riveissä

Sadik ja Forss Lahden Reippaan matkassa Irfan Sadik ja Lassi Forss pelasivat Lahden Reippaan avauskokoonpanossa Kakkosen ottelussa Mikkelin Palloilijoita vastaan. MP:n 90-vuotisjuhlaottelu päättyi mikkeliläisten 3-0-voittoon Janne Kuhmosen, Juuso Liukkosen ja brasilialaisen Denisin maaleilla. Irfan Sadik pelasi täyden ottelun ollen Reippaan näkyvin hahmo. Hän pääsi muutamaan otteeseen loistopaikkaan, mutta MP:n kamerunilaismaalivahti Sammy Ndjock venyi torjuntoihin. Lassi Forss kellotti täyden ysikymppisen esittäen miehekkäitä otteita. Sadik palkittiin ottelun jälkeen Reippaan nälkäisimpänä pelaajana. Reipas on Kakkosen A-lohkon viides ja vain pisteen perässä viimeisessä jatkokarsintapaikassa olevaa FC Viikinkejä perässä. Seuraavana Reipas saa vastaansa sarjajumbo Kouvolan Sudet ”Viipurin derbyssä”.

Tiedätkö Jalkapallon säännöt?

SA I V Ö T N Ä Ä S VIIME OHJELMASSA

KYSYTTIIN

2. Voiko erotuomari perua tuomionsa? A.Riippuu sääntörikkomuksen vakavuudesta B. Ei, ei koskaan C. Kyllä, jos hän huomaa sen olleen väärän, tai jos hän näkee sen välttämättämäksi saatuaan avustavan/4. erotuomarin näkemyksen, ellei peliä ole jatkettu, tai erotuomari ei ole lopettanut peliä D. Yksikään edellisistä vastauksista ei ole oikein

Pelaaja menettää sattumalta toisen kenkänsä ja laukoo välittömästi sen jälkeen maalin. Onko pelaajan toiminta sallittua? OIKEA VASTAUS: Kyllä


Tim

M A RT

INEN

FC LAHTI A KÄRSI RUMAN KOTITAPPION FC Lahti A kärsi 5-0-tappion ASM-sarjan ottelussa aurinkoisessa Kisapuistossa Tampereen Ilvekselle. Vierailijoiden maaleista vastasivat Julius Järvinen, Arttu Raittinen, Eetu Mömmö ja Mikke Silvennoinen, joka osui kahdesti. Ilves otti ohjat heti ottelun alussa ja prässäsi voimakkaasti aiheuttaen Lahdelle pallonmenetyksiä. Hyökätessään Ilves puolestaan pyrki pistopalloilla puhkaisemaan lahtelaisten linjaa. Reilun kymmenen minuutin jälkeen se tuotti tulosta, kun Ilves sai laidalta vapaapotkun. Julius Järvinen ampui kierteisen pallon Joona Hallan käsien kautta etukulmaan. Maalin jälkeen ottelu tasottui hetkeksi, mutta Lahden hyökkäykset katkesivat kerta toisensa jälkeen harhasyöttöihin. Lahden ainoa paikka tuli Nestor Kauppiselle, jonka hyvä veto meni hieman ohi Ville Karirinteen vartioiman Ilves-maalin yläkulmasta.

Lainapelaajille täydet ottelut FC Lahdesta Ykkösen AC Kajaanissa lainalla oleva Tim Martinen pelasi täyden ottelun AC Oulua vastaan. Martinen esiintyi pirteästi ja hän oli jatkuva uhka oululaisten horjuvalle puolustukselle. Hän kamppaili useaan otteeseen voitokkaasti entistä FC Lahti -tähteä Loorents Hertsiä vastaan. AC Kajaani voitti ottelun lukemin 3-1. Matias Niuta puolestaan debytoi Kakkosessa Nurmijärven Jalkapalloseuran paidassa vierasottelussa FC Viikinkejä vastaan. Niuta sai vyölleen täydet minuutit. Hän esiintyi hyvin molempiin suuntiin ja syötteli varmasti omille joukkuekavereilleen NJS:n voittaessa ottelun lukemin 2-0.

FC Lahti B murskavoittoon FC Lahti B nappasi 8-0-murskavoiton Suonenjoelta WJK/SuPa:n vieraana. Tymek Kuzniarek iski kolme maalia, Sami Varjovirta ja Kalle Munukka osuivat kahdesti ja Asaad Babiker kertaalleen. Voitto nosti FC Lahden Ykkösen B-lohkon kuudenneksi. Seuraavana Lahti kohtaa FC Honka/3:n Kisapuistossa.

Ilves osui avausjaksolla vielä kahdesti. Arttu Raittinen sai pallon rangaistusalueen sisällä ja sai punnerrettua hyvän laukauksen lahtelaismaaliin. Aivan jakson lopussa Raittinen ja Eetu Mömmö karkasivat kahdestaan läpi lahtelaispuolustuksen ja lopulta Mömmö sijoitti taukolukemiksi 0-3. Lahtelaiskassari Joona Halla torjui jakson aikana useamman läpiajon ja piti lahtelaiset vielä mukana pelissä. Toisen jakson alku oli Lahdelta pirteä ja Lahden prässi aiheutti Ilvekselle vaikeuksia. Mustapaitojen viimeiset ratkaisut olivat kuitenkin heikkoja, eikä Lahti päässyt paraatipaikoille. Vaihdosta kentälle tauolla tullut Taavi Arkko piristi lahtelaisten peliä. Ilves osui jälleen jakson puolivälissä. Aleksi Toivosen pitkä syöttö puhkaisi Lahden linjan ja Mikke Silvennoinen karkasi maalintekoon. Viimeisellä kympillä Silvennoinen karkasi vielä kertaalleen läpi ja sijoitti Ilves-johdoksi jo 5-0. Lahti sai lopussa vielä paineen Ilveksen päätyyn. Ville Jokela ampui tulisesti, mutta Ville Karirinne torjui. Lisäajalla Lahti sai kolme perättäistä kulmaa, jotka Erik Heinonen antoi vaarallisesti. Ilveksen maali pysyi kuitenkin puhtaana ja näin ollen Ilves nappasi kolme pistettä mukaansa Tampereelle. FC Lahti on valahtanut SM-sarjan viimeiseksi tasapisteisiin HJK:n kanssa. Seuraavaksi Lahti metsästää pisteitä 31.8. jolloin Mastokaupungin ylpeys kohtaa Turussa TPS:n. Seuraava kotiottelu on puolestaan 15.9. jolloin Lahteen vierailulle saapuu Atlantis FC. FC Lahti A: Halla; Lösönen, Lammassaari (v), Torpo (v), Jokela; Bister (46' Arkko), Heinonen (v), Lehtinen (69' Kiema), Kauppinen; Yildirim, Mykrä (76' Haatainen)


#LAHIFKM

PÄÄVALMENTAJA: Sami Ristilä

Jani Tanska 2 Mikko Hauhia (C) 3 Drilon Shala 4 Mikko Viitikko 5 Eemeli Virta 6 Pekka Lagerblom 7 Matti Klinga 8 Ir fan Sadik 9 Erik Törnros 10 Jasin Assehnoun 11 Joona Tiainen (MV) 12 Jean-Christophe Coubronne 13 Ville Salmikivi 14 Tomi Kult 15 Lassi Forss 16 Teemu Penninkangas 17 Teemu Jäntti 18 Jerónimo Amione 19 Josu 20 Pyry Lampinen 21 Matias Niuta 22 Altin Zeqiri 24 Brent Lepistu 28 Juha Tuomi (MV) 30 Patrick Rakovsky (MV) 33 Valmentaja / Fysiikkavalmentaja: Toni Huuhka Valmentaja: Pekka Lagerblom MV-Valmentaja: Ari Korhonen Joukkueenjohtaja: Jussi Juurikka

Fysio: Mikko Poutiainen Fysio: Erno Jokinen Huoltaja: Pekka Penttinen Hieroja: Janne Kaartti

PÄÄVALMENTAJA: Peter Lundberg

1 Marc Nordqvist (MV) 3 Robin Buwalda 4 Tarik Hamza 5 Rick Ketting 6 Petter Hemming 7 Riku Sjöroos 8 Robbie Crawford 9 Simon Silverholt 10 Robin Sid 13 Lassi Järvenpää 14 Aristote Mboma 15 Amos Ekhalie 16 Aapo Mäenpää 18 Scott Beeks 19 Joel Karlström 20 Daniel Sjölund 21 Hampus Lönn 22 Gustaf Backaliden 23 Dylan Murnane 30 Dan Sjöblom (MV) 31 Isaksson Keaton 88 Oskari Forsman (MV)

Valmentaja: Daniel Norrmen Fysiikkavalmentaja: Kristoffer Weckström huoltaja: Jan-Ove Eriksson Lääkäri: Malin Ringbom Maalivahtivalmentaja: Johan Sundman

Erotuomari: Oskari Hämäläinen AET1: Turkka Valjakka AET2: Veli-Matti Leppänen 4. erotuomari: Niko Hänninen

Profile for FC Lahti

FC Lahti - IFK Mariehamn käsiohjelma 1.9.2019  

FC Lahti - IFK Mariehamn käsiohjelma 1.9.2019  

Profile for fclahti
Advertisement