Page 1

Pòster de Juan Carlos Navarro

www.fcbkids.cat FEBRER DEL 2013. Número 3

Fes de reporter Apunta't al concurs A

Barçakids!!! Pilarín Bayés ens parla del

RESPECTE


Sumari de Barçakids La clau dels valors. La dibuixant Pilarín Bayés ens ajuda a entendre el respecte

4

8

12

16

Pòster de Juan Carlos Navarro. Viu la màgia del bàsquet!

18

Jugues? Diverteix-te pintant i buscant les paraules amagades

Barçakids a les escoles. Mira què expliquen els nens i nenes que ja coneixen Barçakids!

M’agrada fer esport! Aquest mes, el patinatge artístic

21

El còmic. L’Sportman i en Xiulador protagonitzen una nova aventura

El nostre correu electrònic

revista@fcbkids.cat GRUP HERMES President: Joaquim Vidal i Perpinyà. Consell d’Administració: Lídia Vidal i Juventench (vicepresidenta), Eduard Vidal i Juventench, Esteve Colomer i Font i Joan Vall i Clara. Consell Editorial: Xavier Albertí (president), Joan Villarroya (vicepresident), Joan Ballester, Maria Favà, Lluís Foix, Rosa Font, Jordi Maluquer, Jaume Oliveras, Vicent Sanchis, Llorenç Soldevila, Antoni Vila Casas i Pep Collelldemont (defensor del lector).

2

Direcció Executiva: Joan Vall i Clara (conseller delegat), Xevi Xirgo (Informació General), Emili Gispert (Informació Esportiva), Toni Muñoz (Serveis), Josep Madrenas (Webs i Sistemes), Albert París (Comunicació), Anna Maria Ribas (Gerència Comercial), Miquel Fuentes (Administració i RH), Lluís Cama (Producció), Concepció Casals (Distribució) i Ricard Forcat.

BARÇAKIDS Directora: Susanna Oliveira. Disseny: Jordi Molins. Fotografia: Juanma Ramos, Josep Losada, Judit Fernàndez, Juan Carlos León, Quim Puig, Carles Gisbert, FC Barcelona i Federació Catalana d’Esports d’Hivern. Correcció: Mei Brescó. Dipòsit Legal: GI. 1817-2012.


L'article 22 El conte. “Volem fer un bon paper”

24

Sabies que.... El Barça és un equip admirat als cinc continents!

26

Llibres, cinema i jocs per connectar-se. No t’ho perdis!

28

De visita.... Una proposta ben animal!

H

ola, amics Avui dediquem aquest Barçakids al respecte, un dels valors en què es basa l’esperit del Barça. Respectar és reconèixer i valorar tot el que ens envolta. Començant per nosaltres mateixos: cal que ens alimentem correctament –recordeu la campanya Som el que mengem–, que fem exercici i que siguem curosos amb la nostra higiene. El respecte és també apreciar el nostre entorn: no l’hem de malmetre i hem de fer possible que el món sigui cada dia una mica millor. Al cole segur que us han explicat què és un món sostenible. Finalment, respectar és acceptar tots aquells que ens rodegen, les seves opinions i les seves diferències. Això és especialment important quan es tracta de persones o nens més dèbils i menys afavorits que nosaltres. Recordeu que la generositat és un molt bon camí cap al respecte. En aquest número us convidem a fer de reporters explicant com viviu amb la vostra família els valors, la Pilarín Bayés us explicarà què és el respecte per a ella, la Marta Andrade parlarà de patinatge artístic, coneixereu de prop les penyes i rebreu un pòster de Juan Carlos Navarro. Gaudiu-lo!

30

31

A Barçakids tenim un portal nou! Mira com funciona

Concurs Barçakids. Apunta-t’hi!

Qui té valors, guanya

RAMON CIERCO NOGUER Vicepresident segon de la Fundació FC Barcelona

3


Qui té valors, guanya

e t c e Resp Una paraula màgica

Saps què tenen en comú aquestes tres imatges?

Enhorabona, ho has encertat! Totes tres tenen a veure amb el respecte, un valor molt important en tot tipus de situacions, com per exemple:

● Quan estem en silenci mentre esperem que ens atengui el metge i no molestem l’altra gent. ● Quan esperem el nostre torn de paraula per respondre a una pregunta de la mestra. ● Quan separem els residus per facilitar el procés de reciclatge. ● Quan tenim cura de nosaltres mateixos, sigui rentant-nos les dents després de cada àpat, sigui menjant correctament. ● O quan defensem les nostres opinions i idees, encara que siguin diferents de les dels altres. Tot això és el respecte, un valor que ens fa tenir consideració per nosaltres mateixos, pels altres i pel nostre entorn. Als dibuixos de la Pilarín Bayés trobem reflectit aquest valor. 4


Saps qui és la Pilarín Bayés? És una reconeguda dibuixant i ninotaire catalana que il·lustra contes. Ha publicat més de 765 llibres (quants, eh?!) i en totes les seves il·lustracions sempre apareix el respecte.

Hem preguntat a la Pilarín què significa per a ella el respecte i ens ha respost el següent: "Respecte és pensar que els altres són igual d'importants; com a mínim, tant com un mateix. I per aquest motiu, cal entendre les seves raons i, si és possible, atendre-les. I cal comprendre que el respecte comença a casa, entre pares i fills, avis, oncles, etcètera, i s'acaba a l'Organització de les Nacions Unides, on hi ha totes les cultures del món."

5


6


Qui té valors, guanya

Fixa't

en el dibuix Aquest dibuix representa l’Organització de les Nacions Unides (ONU).

Has vist quantes persones surten a la il·lustració? I també que hi ha nens petits i grans? T'has fixat en el vestuari dels personatges?

Il·lustració del llibre Petita història de la Cultura de la Pau, d’Editorial Mediterrània

I en el cartell que porta la dona d'ulleres? Totes aquestes persones procedeixen de diferents cultures i tenen costums, idees, religions i professions molt diverses. El més important, però, és que totes conviuen respectant-se les unes a les altres. A banda del respecte, la Pilarín és una dona que defensa altres valors com ara la identitat, la responsabilitat, la generositat, la bellesa, la felicitat... i molts més! Per a la Pilarín, els valors són molt importants, ja que són la base per fer una societat més amable per viure-hi.

La Pilarín és una gran dibuixant

!

7


Som un equip Aquestes són les escoles per on ha passat Barçakids les últimes setmanes. Mira que bé que ens ho passem!

Barçakids arriba al País Valencià Per primera vegada Barçakids arriba a terres valencianes, gràcies a la implicació de la comunitat educativa, de l’Escola Valenciana i de la Coordinadora pel Valencià de l’Alcoià i el Comtat. Hem estat al CEIP Miguel Hernández d’Alcoi, que ha acollit amb moltes ganes el nostre programa educatiu.

Escola Miguel Hernández ALCOI

Escola Lola Anglada BADALONA 8 8


Hem après que si treballem units tots hi guanyem MARTA, 6 anys. CEIP Miguel Hernández. Alcoi

Escola Pau Vila L'HOSPITALET DE LLOBREGAT

Del treba ll m'agrada en equip q comptes ue en de de sol es divertir-se un diverteix en tots ADRIÁN , 11 any Esc s. ola Anta viana. B

arcelon

a

El que més m'ha agra dat del treball en equip és que ens divertim tots junts

VÍCTOR, 8 anys. CEIP Miguel Hern ández. Al

coi

A casa fem treball en equip quan vénen molts amics a sopar, perquè jo ajudo el meu pare a parar la taula

Escola Miquel Granell AMPOSTA

BRUNO, 7 anys. lona Escola Gravi. Barce

M'agrada fer esport perquè és divertit i molt saludable

JUNJIE ZHAO, 9 an ys Agustí Barberà. Am . Escola posta

Treballant en fas equip, allò que surt millor

Del Barçakids m'ha agradat molt la samarreta, la revista i el passaport M. ÀNGELS, 9 anys. CEIP Lola Anglada. Badalona

ys. MIQUEL, 11 anna. Barcelona ia av nt Escola A

Ha estat molt bé treballar el respecte: ara entenc què vol dir! ÀLEX, 10 anys. Escola Lola Anglada. Badalona

M'ho he passat més que bé, megabé! ISAAC, 7 anys. Escola Federico García Lorca. Mollet del Vallès

99


Som un equip

Escola Agustí Barberà AMPOSTA

Escola Sant Ramon

EL PLA DE SANTA MARIA

Compartim jocs, ens ajudem i col·laborem tots per fer-ho cada cop m illor ARNAU, 11 anys. Escola Antaviana. Ba

rcelona

m'agrada El que més que és és de l'esport le ab molt salud s.

y a. RO, 11 an ALEJAND erico García Lorc d e F Escola l Vallès Mollet de

10

un partit Quan guanyem quip, encara guanyem tot l'e i fet un que el gol l'hag

ys. NAWEL, 10 an . Barcelona na ia av nt A la co Es

Hem de reciclar perquè el món estigui millor

MARC, 7 anys. Escola Gravi. Barcelona

M'ha agradat tot perquè hem juga t en equip! SARA, 7 anys. Escola Gravi. Ba rc

elona

Treballar en e t'ajuda a co quip nviure bé POL, XA

VIE SÍLVIA, 11 R, ÓSCAR, WEIMEN i I CEIP Agust 12 anys. í Barberà. Amposta


"Sense valors no es pot anar pel món"

Escola Nicolás Longarón MOLLET DEL VALLÈS

Què vas pensar quan et van dir que Barçakids vindria a l’escola? Quan a l’escola ens van anunciar que passaríem un dia amb la Fundació del Barça, és a dir amb els Barçakids, vaig pensar: “Un dia sense treball i sobretot un dia amb els Barçakids, que divertit!” L’Oriol i la Sandra, els educadors, us van explicar què volia dir la paraula ‘valor’. Recordes quin valor vas treballar? Nosaltres vam fer un dia exclusivament treballant l’esforç. Va ser un dia intens però, això sí, molt divertit. I l’esport que vas practicar? El beisbol, un esport que gairebé no coneixíem. Crec que per a tots va ser molt interessant.

Escola Bonavista TARRAGONA L'esport m'agrada perquè és molt divertit i entretingut

NORMAN, 9 anys. Badalona CEIP Lola Anglada.

i vem en equip à g ju o n s n a b A kids prés de Barça s e d i , m íe rd e p ip i sempre juguem en equ ara ens uè guanyem perq ota pil passem més la , 9 anys. Escola DRA I IKER BRIAN, SAN celona ar Antaviana. B

Barçakids va estar tot el dia amb vosaltres. Quina activitat és la que més et va agradar? I la que més et va sorprendre? Em van agradar totes, però en la meva opinió la millor va ser el partit de beisbol. Tots vam tenir l’oportunitat de descobrir-lo. La que més em va sorprendre va ser la dels codis QR, en què vam utilitzar unes tauletes. Creus que és important actuar amb valors a l’escola, a casa i en l’esport? p Sí, és molt important tenirr valors; sense e valors no es pot anar pel món. Practiques algun esport fora de l’escola? Sí, m’agrada molt tot això de l’esport.. àdel i Per la meva banda practico pàdel ada. natació. És el que més m’agrada.

SÍLVIA SÁNCHEZ SERRA

Alumna de 6è de l’escola Saint George’s School de Fornells de la Selva


M'agrada fer

esport

Patinatge artístic sobr Els patins servien antigament per poder travessar els llacs glaçats dels països nòrdics Els hiverns nòrdics són tan freds que els llacs i els rierols es glacen i l’aigua es converteix en una capa de gel molt gruixuda. Antigament, per poder creuar aquests llacs i rierols glaçats, les persones utilitzaven uns patins, no tan sofisticats com els d’ara, que els permetien desplaçar-se d’una banda a l’altra amb facilitat. Tot i que algunes persones tenien més traça que altres a l’hora de lliscar sobre aquest gel gruixut i relliscós, així és com va néixer el patinatge sobre gel. Amb el temps, el patinatge va deixar de ser un mitjà de transport per passar a ser una activitat lúdica. Patinadors i patinadores van aplicar-hi tècniques artístiques i creatives, van introduir-hi voltes, girs i cabrioles, fins a fer-lo un esport d’una enorme bellesa. Avui en dia tots el coneixem com a patinatge artístic sobre gel. El patinatge artístic sobre gel és un esport en el qual es combinen tècnica artística i dansa.

12

Els patinadors del Barça El FC Barcelona té una secció amateur de patinatge artístic sobre gel. El mes de desembre de 2012 es va celebrar el Campionat d’Espanya Absolut, en què els patinadors del FC Barcelona van obtenir uns grans resultats: un campionat, dos sotscampionats i dues parelles campiones d’Espanya. Els premiats van ser: rIrene Manau 2a posició categoria Novice femenina

rTòn Consul i Aleix Gabara 1r i 2n categoria Novice masculina

rMònica Carratalà i Tòn Consul (a la foto de sota) 1rs categoria Novice

rNerea i Javier Wis 1rs en la categoria júnior


re gel

Qui eren Axel, Salchow i Lutz? Molts dels salts de patinatge porten el nom dels patinadors que els van inventar. És el cas de l’àxel, un salt que va idear el patinador noruec Axel Paulsen i que va executar en la primera competició internacional de patinatge, celebrada a Viena el 1882. És un dels salts més difícils, i n’hi ha tres versions: simple, doble i triple. Richard Button va completar el doble àxel el 1948 i el canadenc Vern Taylor va fer el primer àxel triple el 1978. El salchow porta el nom del patinador suec Ulrich Salchow i el lutz, el de l’austríac Alois Lutz.

13


Entrevista

Marta Andrade Entrenadora de la secció i l’escola de patinatge artístic del FC Barcelona Ha estat una de les millors patinadores del nostre país. Finalista als Jocs Olímpics de Lillehammer (1994) i de Nagano (1998), va participar en competicions internacionals fins al 2002, any en què es va retirar. Des d’aleshores entrena l’equip del FC Barcelona.

Per què vas triar el patinatge? La meva escola estava a prop de la pista de gel del Barça i ens hi portaven a patinar. Al cap d’un temps les entrenadores em van animar a continuar. Quants anys tenies? Vaig començar quan tenia 10 anys. Ara pot semblar que era massa gran, perquè la majoria de patinadors comencen als 4 o 5 anys. Això vol dir que mai és tard per començar a practicar un esport. Sempre és un bon moment per començar, si t’agrada. Quan us veiem lliscar sobre el gel, sembla fàcil... Ho sembla, però no és fàcil, cal molt entrenament. Els nens i nenes del Barça que competeixen en proves estatals vénen a entrenar cada dia a les 7 del matí, abans d’anar a classe, i si poden també al migdia. És un esport que t’ha d’agradar molt. Però no tothom

És un esport que combina força i sensibilitat I sobre rodes...

Les millors del món

A Catalunya hi ha 200 clubs de patinatge artístic sobre rodes i practiquen aquest esport més de 9.000 patinadores i patinadors. A diferència del patinatge sobre gel, encara no és un esport olímpic, però a casa nostra tenim els millors clubs del món en la categoria d’equips de xou.

14


ha de competir en el mateix nivell, de la mateixa manera que en futbol no tothom pot jugar en el primer equip del Barça! I no passa res. En qualsevol esport el més important és passar-ho bé. Què requereix aquest esport? És un esport molt complet. Es necessita molta tècnica, però també elasticitat i sobretot molta coordinació. Per això es recomana molt per als nens petits, tant si s’hi volen dedicar com no, perquè ajuda a desenvolupar la coordinació. Heu d’estar molt forts per poder fer els salts i les piruetes? Sí, necessites molta força explosiva. A banda de les hores sobre el gel, cal dedicar hores a la preparació física. Es necessita molta força física i, al mateix temps, sensibilitat artística.

participen en competicions, n’hi ha uns cinquanta, i a l’escola més de tres-cents. Deu ser un dels esports on es cau més... La veritat és que sí, però acabes aprenent a caure. Els nens, quan comencen a fer determinats exercicis, es protegeixen amb unes esponges perquè les caigudes no facin tant de mal. Hi ha algun salt que et va fer especialment la guitza? Sí, el doble àxel em va costar molt i molt. Però quan el vaig aconseguir va passar a ser un dels meus preferits.

Quants nens i nenes entrenes? A la secció del FC Barcelona, que són els que ja

Per què el patinatge es considera un esport de nenes? Passa aquí i a tot el món. I encara que no ho sembli, el patinatge és un esport que requereix molta força, i els nois sovint fan salts més complicats que les noies precisament perquè tenen més força.

REUS DEPORTIU

CPA OLOT

Les actuals campiones

Sis vegades campiones del món

Amb l’espectacle Carta Blanca, les patinadores del Reus van quedar campiones del món l’any passat, en la competició celebrada a Auckland (Nova Zelanda). Les prepara Xavier López, que abans de passar a entrenar formava part de l’equip com a patinador. En categoria individual Xavi López va ser, el 2008, subcampió d’Europa i tercer del món.

Les patinadores de l’Olot han guanyat el mundial sis vegades des del 2003. L’any passat van quedar segones, darrere el Reus. Des de l’any passat també forma part de l’equip un patinador, l’Artur Balagué. L’entrenador és Ricard Planiol, un altre gran patinador català, medalla de bronze el 1992 al mundial de Tampa, a Florida (Estats Units).

15


Juguem

!

Descobreix les set diferències

Solucions a la plana 31

18


Pinta el drac

19


!

Sopa de lletres

Juguem

Busca dins el quadre en horitzontal, vertical i diagonal

TOLERÀNCIA IGUALTAT CIVISME HONESTEDAT

Sudoku

EMPATIA

En cadascun dels nou quadrats que hi ha a la graella s’han d’anar situant els números de l’1 al 9 sense que es repeteixin. Un mateix número no es pot repetir tampoc en la mateixa línia, ni horitzontal ni vertical Solucions a la plana 31

20


Còmic

21


Conte

Text: Marta Rojals. Il·lustració: Jordi Borràs.

Volem fer un bon paper! A la fàbrica de contes, la serp, la rata i el llop

–Sssssi sssse’ns

van decidir plantar-se al despatx del director. Ja

dóna l’oportunitat!

n’estaven tips, que només els truquessin per fer papers de dolents i fastigosos. El llop udolà:

El director de la fàbrica de contes quedà parat. La serp,

–Les criatures no ens respecten!

la rata i el llop eren uns grans profes-

La rata esgüellà:

sionals, sí. Però fent de dolents i fastigosos

–Enz inzulten pel carrer!

li havien fet guanyar molts diners. Les criatures ja

La serp xiulà:

els tenien por i fàstic. Per què hauria d’arriscar-se

–Tenen por de demanar-nosss autògrafssss!

a fer-los fer uns altres papers? Aleshores va tenir

El director de contes s’estirava els cabells:

una idea! Els oferiria un tracte que no podrien re-

–Ximpleries! Si féssiu de bons, no us creuria ningú!

fusar:

El llop protestà: –Ep, un respecte, sisplau: som llicenciats en art

–Mireu: si continueu fent de dolents i fastigosos, us donaré més diners!

dramàtic, i amb matrícula d’honor! Estem prepa-

La serp, la rata i el llop el van mirar estranyats.

rats per fer més papers.

–No demanem més diners!

–Zi ze’ns dóna l’oportunitat!

–Més vacances? Us donaré més vacances! Pagades, on vulgueu!

22


La serp, la rata i el llop no entenien res de res. O més ben dit, era el director, qui no entenia res de res: –Un descapotable? Tiquets restaurant?! La serp, la rata i el llop feien que no i que no amb el cap. Aleshores, el director ho va entendre: hi ha coses que no es compren amb diners, descapotables o tiquets restaurant. Abans de perdre tres bons actors per mantenir quatre contes vells, va decidir fer contes nous amb llops simpàtics, rates polides i serps amb sentit de l’humor. I els nostres protagonistes ho van fer tan i tan bé, que els nens i nenes van fer cua per demanar-los autògrafs i corrien a saludar-los pel carrer. I si uns van estar contents, bufa!, els altres encara més.

23


El

disc

Posa música a les emocions culers

A la xarxa el trobaràs a: iTunes, Google Play, Amazon, Blanco y Negro

Ara el Barça et farà ballar i cantar. Sota la direcció de Manu Guix, el Barça canta al seu joc, a l’afició i a l’emoció de ser culer en el nou disc Històries del Barça. Un disc que inclou catorze cançons purament Barça, amb títols com Sent

la màgia, Perquè sóc culer –protagonitzada pel culer patidor–, Joc net i La pilota –una cançó de bressol dolça per fer adormir els més menuts–. Hi trobaràs tots els ritmes, des de la rumba catalana i el reggae fins al jazz i les balades.

Racó de

lectura

““

““

““

Autor: Joan de Déu

Prats Il·lustracions: Lluïssot Editorial: Animallibres

Autor: Carles Sala Editorial: Cruïlla

Autor: Frances Hodgson Burnet Il·lustracions: Núria Giralt Editorial: Viena Edicions

"El misteri de l'espantaocells adormit"

"El triomf d'en Polit Bonaveu"

A Jack l’esquirol, el detectiu més famós del bosc, no se li resistien ni els casos més difícils, però fa una pila de temps que no li encarreguen cap investigació. Tot canvia quan rep la visita d’un nou client. Quin misteri s’amaga al darrere d’un cuc de terra i d’un espantaocells adormit?

En Polit Bonaveu és un home senzill i no destaca en res. Bé, en res, en res, tampoc: a la dutxa canta i refila més bé que un rossinyol. I quan els promotors del món de l'espectacle Tucanta & Jocobro el senten casualment, s'adonen que han trobat una mina d'or. No serà, però, gens fàcil.

Aquest llibre és un clàssic, escrit fa més de cent anys i que des de llavors ha meravellat nens de tot el món. La protagonista és Mary Lennox, una nena de 9 anys malcriada i insuportable que, després de perdre els pares a l’Índia a causa d’una epidèmia, viatja a Anglaterra per anar a viure amb el seu oncle.

A partir de 8 anys

A partir de 7 anys

A partir de 12 anys

26

"El jardí d secret"


Gran

pantalla

El peixet desobedient Ja han passat deu anys des de l'estrena d'aquesta pel·lícula de Pixar que va revolucionar l'animació i va decantar definitivament la balança cap a les imatges creades per ordinador. El pas del temps no ha fet envellir gens

aquesta història d'aventures al fons de l'oceà, i encara menys el missatge que transmet: primer, que cal obeir els pares –o el mestre, o l'entrenador–, i segon, que amb constància, esforç i força de voluntat, no hi ha res que ens pugui aturar. Buscant en Nemo relata les aventures del peix pallasso Marlin per rescatar el seu fill Nemo, que ha estat capturat per un bussejador. Dori, una peix amb problemes de memòria, l'acompanyarà en un viatge que els permetrà conèixer tortugues, balenes i altres animals marins, i els obligarà a enfrontar-se a taurons o un banc de meduses.

Títol: Buscant en Nemo Títol original: Finding

Nemo Directors: Andrew Stanton i Lee Unkrich Gènere: Animació per ordinador País: Editat en DVD per Disney. EUA, 2003

Connecta't Contes per llegir, escoltar i tocar

FCB TeamCam

Contes amb valors Editorial: Edebé www.cuentosconvalores.es Disponible per a iPhone i iPad

Disponible per a iPhone i iPad i iPod Touch

Contes amb valors és una aplicació per a iPhone i iPad de l'editorial Edebé amb què podràs llegir, escoltar i tocar els contes. Es pot triar la locució en set idiomes diferents i interactuar amb els personatges de cada història. Històries que tenen a veure amb els valors de l'amistat, la tolerància, l'autoestima i l'autosuperació.

Amb FCB TeamCam podràs incloure les teves fotos a les de jugadors del Barça que fan i han fet història. Podràs afegir les teves fotos a grans pòsters que rememoren partits, gols, herois o càntics que ens han fet aixecar de les grades. L’app disposa de filtres automàtics per als cartells perquè la inserció de les teves fotos quedi perfecta.

27


De visita...

Una proposta ben animal!!! Has estat mai a prop d’una àguila o d’un falcó? Has vist com curen una tortuga o un dofí ferit? Què en saps dels ximpanzés? Aquest mes et proposem unes visites ben animals... i ben curioses, perquè puguis conèixer una mica més diferents espècies animals.

Cim d'Àligues A Sant Feliu de Codines (Vallès Oriental) hi ha el centre especialitzat en aus rapinyaries Cim d’Àligues. Aquí podreu veure de prop aquests ocells tan especials de bec ganxut i urpes fortes i aprendre moltes coses sobre el seu comportament, la seva alimentació o els perills que els amenacen. Les àguiles i els mussols són les rapinyaires més conegudes, però n’hi ha moltes més... Un dels moments més màgics de la visita és la sessió de vol (cal que consulteu els horaris). En un amfiteatre amb vista a un espectacular penya-segat, podreu contemplar el veloç vol del falcó, el majestuós planatge de l’àguila o el silenciós batement d’ales de l’òliba.

28

Cim d’Àligues Sant Feliu de Codines (Vallès Oriental) Paratge del Pi Solitari, s/n www.cimdaligues.com


Fundació Mona En Toto, en Nico i la Waty són alguns dels ximpanzés que viuen a la Fundació Mona de Riudellots de la Selva (Selva). És un centre de recuperació de primats on cuiden aquests animals, molts dels quals han estat utilitzats en circs o xous televisius i no sempre han rebut les atencions que calia. A la Fundació Mona hi viuen onze ximpanzés i uns quants macacos, i hi podreu aprendre moltes coses sobre els primats. Si voleu visitar Mona, cal que hi truqueu abans per fer la reserva. Fundació Mona / Riudellots de la Selva (Selva) Ctra. a Cassà de la Selva, km 4 www.fundacionmona.org

Fundació FCB

La pilota Barça Spirit Spirit of Football és una organització sense ànim de lucre que cada quatre anys inicia un recorregut per diferents països del món amb una pilota (The Ball) que finalment arriba a la seu del mundial. El FC Barcelona, a través de la seva Fundació, i Spirit of Football han creat The Barça Spirit Ball (‘La pilota de l’esperit del Barça’). Els jugadors del primer equip han signat una pilota oficial de Spirit of Football, que acaba de ser enviada al Brasil, país on es disputarà el pròxim mundial, el 2014. Fins llavors, aquesta pilota recorrerà més de 100 escoles de diverses zones del Brasil.

FutbolNet, a l'Orient Mitjà

CRAM, l'hospital dels animals marins Al Delta del Llobregat hi ha el nou Centre de Recuperació d’Animals Marins, un hospital de fauna marina. Es pot visitar el centre i veure la feina que fan en aquest hospital tan particular, a més de conèixer els animals que s’hi estan recuperant. També hi descrobrireu de quina manera podem ajudar a conservar els ecosistemes marins i les espècies que hi viuen. Les visites es fan els caps de setmana i cal enviar un correu (reserves@cram.org) per fer la reserva. CRAM / El Prat de Llobregat (Baix Llobregat) Passeig de la Platja, 28-30 www.cram.org

El programa FutbolNet de la Fundació del FC Barcelona, que ja es porta a terme a Catalunya i al Brasil, arribarà també a l’Orient Mitjà. Oman serà el primer país on s’aplicarà i es farà arribar a quatre ciutats. FutbolNet està pensat per a nois i noies de 10 a 17 anys, per fomentar els valors a través de l’esport. Consisteix a jugar a futbol amb unes regles una mica diferents, on el més important no és marcar gols sinó fomentar el respecte i el treball en equip.

29


Estrenem nou portal! El programa Barçakids es fa gran i, és clar, necessitem molt espai per explicar-te totes les novetats! Per això estrenem un nou portal on podràs trobar tot el que passa al voltant de l’esport i els valors. Sempre hi ha novetats! No te les perdis!

Cerca els teus amics i envia missatges amb el nostre xat Registra’t i podràs trobar els teus amics i fer-ne de nous!

Sabies Pista! qu regist e com a usu rat po ts acc ari edir al xat?

Podràs aconseguir les majors puntuacions en els nostres jocs?

30

Mira quantes coses hem preparat per a tu! Llibres, històries i moltes novetats!

Vols convertir-te en expert en valors amb la teva família? Activa’t en família i divertiu-vos molt!


Concurs ids Barçak

fes un vídeo amb la teva família Envieu-nos el vostre vídeo i treballeu l’esport i els valors en família Descobriu com crear un vídeo amb els videotutorials que us hem creat! Els trobareu a GUIES I EINES del nostre web: www.fcbkids.cat

1r PREMI

2n PREMI

1. Tauleta digital 2. Entrades per al partit FCB-Valladolid 3. Entrades al Tour Experience Museu FCB 4. Entrades a la Pista de Gel FCB

1. Entrades per al partit FCB-Valladolid 2. Entrades al Tour Experience Museu FCB 3. Entrades a la Pista de Gel FCB

3r PREMI 1. Entrades per al partit FCB-Valladolid 2. Entrades al Tour Experience Museu FCB

MÉS INFORMACIÓ http://www.fcbkids.cat

SOLUCIONS

31


Proper número

31 de MARÇ

Ens visiten

ELS POLSERES VERMELLES

www.fcbkids.cat

Revista Barçakids N3  

Revista del programa Barçakids per a nens i nenes de 6 a 12 anys.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you