Page 1

HET LAATSTE NIEUWS OP WWW.FCASSEN.NL

DE KRANTINE Jarno(D1) is naar AC Milan geweest om mee te trainen met de jeugd en het elftal van Clarence Seedorf te ontmoeten

Vanaf maart start de voetbalschool weer bij FC Assen. Dit jaar met video feedback. Meer op pagina 4

Meer op pagina 2

DE KRANTINE

FC Assen start met een clubkaart voor al haar leden. Met deze kaart kunt u korting bij meerder winkels krijgen Meer op pagina 4

JAARGANG 1

WEEK 6

WOENSDAG 5 FEBRUARI 2014

De nieuwe krant van voetbalclub FC Assen! Assen, februari 2014 Voor u ligt de eerste editie van de FC Asser. Deze krant dient u als lid of als geïnteresseerd op een prettige manier op de hoogte te houden van alle ontwikkelingen binnen voetbalvereniging FC Assen. De krant is voor de leden en is dan ook voor alle leden beschikbaar. De krant zal informatie vanuit het bestuur geven, korte updates van verschillende teams bij FC Assen en daarnaast de agenda voor de aankomende maand aanduiden. Leiders en leden kunnen zelf bepaalde stukken insturen. De redactie zal dan bekijken of het geplaatst wordt. Het is een maandkrant die elke maand in uw mailbox beland. Wij hopen dat u er net als ons plezier aan beleeft.

“WIJ FC ASSEN”

F14 een feit

Clinic SC Heerenveen

Een aantal enthousiaste vrijwilligers hebben de bal opgepakt. Ze hebben het initiatief genomen voor "Wij, FC Assen". Want net als jij willen we er voor zorgen dat we ook in de toekomst kunnen blijven voetballen in Kloosterveen. Als jij ook wat wilt doen, kun je jezelf op veel verschillende manieren aanmelden. Om te beginnen met een mailtje aan vrijwilligers@fcassen.nl, of een SMS-je naar 06-15531104. We hebben jou nodig!

FC Assen groeit nog steeds in leden aantal. Hierdoor is de mogelijkheid gekomen om een F14 in te schrijven voor de competitie! De spelers zullen in de voorjaarscompetitie voor het eerst samen voetballen!

In maart zal er een clinic van SC Heerenveen bij FC Assen Plaatsvinden. In de volgende editie van “de krantine” meer informatie.

1


Verbouwing FC Assen complex van start Assen 18 januari Zaterdag zijn de eerste stappen gezet met de verbouwing van het FC Assen complex. FC Assen beschikt op dit moment over 6 kleedkamers waar de teams terecht kunnen en zijn van plan om met de verbouwing dit aantal uit te breiden naar 12 kleedkamers. De bestuurskamer wordt vergroot en ook komt er bij de kantine een aanbouw in de vorm van een balkon terras met vanaf daar mooi zicht op het hoofdveld. Ook wordt de (nood) trap na opening van het vernieuwde complex de hoofd ingang van de kantine.

Hard aan het werk!

Gevonden kleding

Om 8 uur zijn de vrijwilligers bijeen gekomen om met z’n allen de tegels rond om de kantine weg te halen. Met name de jongens van FC Assen A3 stonden met een grote groep klaar om tot een start te komen met dit project. De vrijwilligers werden voorzien van koffie en broodjes deze middag en als afsluiting een kopje snert zelf gemaakt door Joop.

Trainingsjas Maat 164

Matthijs Geuzinge C4

Maat S

1014552

Justin Brinks A2

Maat L

1017925

S. Hennepe B2 Meerdere jeugdteams van FC Assen spelen op dit moment in de Asser zaalcompetitie. FC Assen, ACV, Achilles 1894, LTC en VV Leo doen mee aan deze zaalcompetitie tussen de Asser voetbalverenigingen. Elke zaterdag gaan de teams de strijd aan met elkaar. Op dit moment staan FC Assen E7, F6 en MP1 bovenaan in de poule!

Trainingsbroek Maat XS

1015437

Gentrit Berisha A1

Maat S

1014278

Anthony Papilaja

Maat 140 en 152

zonder nummer

Een onvergetelijk avontuur! Voor Jarno Damhuis is een droom werkelijkheid geworden. De keeper van FC Assen is pas elf jaar oud, maar nu al opgevallen bij de scouts van AC Milan. In het weekend van 31 januari is Jarno naar AC Milan gevlogen. Daar heeft hij getraind met de jeugdspelers van AC Milan. Ook heeft hij een super mooie voetbalwedstrijd kunnen voetballen tegen de spelers van de jeugdafdeling. AC Milan wist deze wedstrijd te winnen met 12-2

Jarno mocht ook aanwezig zijn bij de wedstrijd van AC Milan - Torino. In het San Siro hebben de spelers gekeken naar de wedstrijd die eindigde in 1-1. Uiteindelijk lukte het ook nog om een aantal profvoetballers te ontmoeten. Spelers als Kaka en Urby Emanuelson heeft Jarno ontmoet. Een unieke ervaring die Jarno zich nog heel lang zal herinneren.

Sietze de Klerk naar FC Groningen Dit jaar zal er weer een talent van FC Assen vertrekken naar FC Groningen. Sietze de Klerk speler van onze E1 heeft een contract getekend bij FC Groningen. Sietze is na Boy Spijkerman, Marc te Velde en Marco Hut de 4e speler in korte tijd die naar FC Groningen mag. 2


FC Assen op de 2e plek FC Assen staat op dit moment op een mooie 2e plaats in de derde klasse. Ons eerste elftal is de winterstop goed uitgekomen. Met een op papier uitstekende 0-3 overwinning uit bij Steenwijkerwold mag FC Assen niet klagen. Helemaal omdat de zwart-geel hemden al na 17 minuten met 10-man stonden door een rode kaart van Arthur Loby. Door doelpunten van Stefan Bosma(2) en Robin Timmer(1) namen de mannen van Jan Timmer de drie punten mee naar Assen. Omdat koploper Roden punten liet liggen bij Asser boys is FC Assen de koploper op 1 punt genaderd. Aankomend weekend(9 februari) staat de wedstrijd tegen directe concurrent FC Oldemarkt op de planning. Thuis mag FC Assen proberen om de punten in Assen te houden. Een belangrijke wedstrijd voor beide teams. FC Assen kan FC Oldemarkt een harde tik geven in de strijd om het kampioenschap en FC Oldemarkt zal er alles aan doen om aan te blijven haken bij de top en daarbij FC Assen te passeren op de ranglijst! Het beloofd een spannende wedstrijd te worden! Wij nodigen u van harte uit om ons eerste elftal aan te moedigen naar deze belangrijke 3e punten. De vorige wedstrijd tussen FC Assen en FC Oldemarkt eindigde uit bij FC Oldemarkt in 2-2

Tussenstand FC Assen 1

Jeroen Bergsma in actie tegen Steenwijkerwold

Programma FC Assen

Jan de Jonge is bij de laatste algemene ledenvergadering verkozen tot lid van het bestuur. Jan was al voorzitter van de jeugdcommissie en is nu ook vanuit deze hoedanigheid in het hoofdbestuur gestapt. Jan zal zich vooral bezighouden met de jeugdafdeling van FC Assen.

Sponsor van deze maand is Specsavers Audiciens Met ingang van dit seizoen is Specsavers de nieuwe hoofdsponsor van FC Assen. Ook op meerdere borden langs het veld is het al vermeld, maar dat is niet alles. Op de shirtjes van het 1e, 2e en de overige senioren wordt Specsavers vermeld. Wij als FC Assen zijn enorm blij met een sponsor als Specsavers en hopen nog een lange samenwerking tegemoet te gaan.

Uw gehoor is belangrijk. Daarom is het zaak uw hoorzorg toe te vertrouwen aan iemand met verstand van zaken. Alle audiciens van Specsavers zijn volledig gediplomeerd. Daarin onderscheiden we ons van veel andere aanbieders. En als u toch in één van onze Specsavers-winkels bent, kunt u tegelijkertijd ook een oogmeting laten doen door één van onze gediplomeerde opticiens. Oudestraat 31 9401 EH Assen

3


Trainen met videofeedback

Dit voorjaar start voetbalschool Skills weer met de voetbalschool in Assen. 10 weken lang kan jij extra trainen op je techniek en domineren in de 1 tegen 1 situatie. Onder ervaren en gecertificeerde trainers krijg jij uitstekende training, om nog beter in voetbal te worden. De trainingen van de voetbalschool zijn een ideale aanvulling op de reguliere trainingen van de club. Aanmelden? Www.voetbalschoolskills.nl Via een programma op de telefoon of de Ipad filmt de trainer de partij of oefeningen van de spelers. De spelers kunnen direct op het veld hun actie of andere keuze terugzien. De trainer kan dus direct met de spelers de goede en minder goede keuzes evalueren.

Nieuw: De FC Assen Clubkaart

A1 uit de beker Assen, 1 februari 2014 Helaas is FC Assen A1 in de kwartfinale uitgeschakeld voor de beker. De mannen moesten het opnemen tegen Drachster Boys A1 uit de 4e divisie. FC Assen kwam matig uit de startblokken en wist in de eerste helft vrijwel niks te creĂŤren. De ruststand was dan ook 0-2. De 2e helft wisten de heren goed druk te zetten en met vlagen prima aan te vallen. Het resulteerde in een 2-4 nederlaag. Jammer, maar met opgeheven hoofd kan A1 terugkijken naar het beker avontuur.

Voetbalplaatjes actie

In maart start FC Assen met de clubkaart voor de leden. De clubkaart geeft u als lid korting bij sponsoren. Met uw ledenkaart kunt u naar een sponsor van FC Assen die meedoet aan de clubkaart actie om daar uw benodigde artikelen te halen tegen FC Assen korting. Sponsoren die al meedoen aan deze actie zijn:

De laatste maanden zijn alle leden van FC Assen op de foto geweest voor de voetbalplaatjes actie. Alle voorbereidingen zijn getroffen om er een hele leuke actie van te maken. In samenwerking met Supercoop zal de actie vanaf 8 maart starten. Doormiddel van boodschappen doen kunt u alle leden van FC Assen verzamelen! Wie heeft al eerste zijn album vol?

Van Leeuwen sport: 10% korting op voetbalschoenen Attractieverhuur Assen: 10% korting op springkussens Studio Tanner: 10% korting op knippen VS Autoschade: 10% korting op autoschade of belettering Het werkt heel simpel. U toont de kaart en ontvangt daardoor de korting. Op dit moment is de sponsorcommissie heel hard bezig met het zoeken van meer sponsoren voor de clubkaart actie. Kent u een sponsor die hieraan mee wil doen? Of wilt u als bestaande/nieuwe sponsor meedoen aan de clubkaart actie? Gelieve contact op te nemen met sponsoring@fcassen.nl 4

Krantine 1e editie 2014